achtergrond

Geenstijl

Jetten geeft homo's schuld van migrantenangst

Stukje victim blaming in op pijnijke wijze aangepaste toespraaktekst.

Robot Jetten mocht ergens een of andere toespraak houden, en daarin zei hij iets heel raars. Volgens Jett-E "projecteren" homo's hun "angst voor agressie vaak op mensen met een migratieachtergrond." Met andere woorden: uitgescholden worden op straat? Projectie. Baksteen tegen je hoofd? Projectie. Een betonschaar tegen je gebit? Projectie van je eigen angst. Niet alleen is het een heel raar zinnetje van Jetten, dat sterk smaakt naar (electoraal opportunistische) victim blaming bij een oprukkend maatschappelijk probleem. Op de website van '66 stond eerst een heel andere tekst dan wat  Jetten uitsprak. Op ThePostOnline lezen we (ondersteund door bewijs van Bassie) dat het origineel als volgt luidde: 

“Toen ik afgelopen zomer met mijn vriend door Madrid liep, viel me op hoe gemakkelijk het daar is voor twee mannen of twee vrouwen om hand in hand te lopen. Met trots, zonder enige bedenking. Vrijheid zoals het moet zijn. Misschien kan niet iedereen in de zaal het zich voorstellen, maar homo’s in Nederland – in het land waar het huwelijk als eerst werd opengesteld – denken wel twee keer na voor ze dat doen. Uit angst voor negatieve reacties. Soms uit angst voor agressie. Vaak van mensen met een migratieachtergrond. En dat zeg ik met pijn in mijn hart*.”*

Na de lezing werd de tekst op de site aangepast van probleemsignalering naar slachtofferbeschuldiging:

“Uit angst voor negatieve reacties. Soms uit angst voor agressie. Die angst wordt vaak geprojecteerd op mensen met een migratieachtergrond."

Ouch. Two wrongs don't make a right, Bobby.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.