achtergrond

Geenstijl

Luie slechte vrouwen aan de top

\

Ha kijk, terreurdeskundige Beatruus de Graaff weer in de courant. De door jezus aangevreten totaalmuppet die werkelijk denkt dat het Goede (Jezus) uiteindelijk wel wint van het kwade (Marokkaantjes die dankzij het lezen van een werkje over Mohammed koppen afsnijden). Mevrouw is topintellectueel des lands en nummero uno terreuradviseur en dat is eigenlijk best verdiend want naast haar batshitvisie op de aard van het bestaan en het heilige geloof in een stom oud boek haalt ze wel mooie dingen naarboven als historica. Maar! We kunnen het natuurlijk hebben over haar verdiensten en ammel maar omdat op merites beoordelen ook weer zo integer is pakken we gewoon een domme quote uit haar Volkskrantintervista van hedenmorgen en maken we daar een flauw scheldtopic van. De Volkskrant pakt namelijk zelf ook niet de inhoud eruit, maar gewoon weer de makkelijke SJW-quote, want De Juiste Koers is belangrijker dan inhoud bij de domineetjes van Medialand. Enfin.

Beatruus vindt het namelijk jammer dat je als luie slechte man wel boven kan drijven maar als luie slechte vrouw niet. Dat lijkt ons een aanvechtbare stelling, want Nederland zit echt bomvol met luie slechte vrouwen, zeker in talkshows en de media. Om bij De Volkskrant te beginnen: hun wetenschapscolumniste is een obese haatpad die haar eigen sentiment verwart met wet0nschap. Aaf Brandt Corstius mag elke week haar debiele kudtleven in Watergraafsmeer onder de loep leggen. Op de televisie is het ook niet veel beter: zolang die luie slechte Astrid Kersendinges nog steeds een ding is bij de sowieso al bizar luie en slechte kut-NPO is de stelling dat niks kunnende spleetbeesten niet door kunnen dringen tot de maatschappelijke top echt ontzettend onverdedigbaar. Alle redacties van Nederland, van radio tot  (net als die van alle andere systeemkranten) loopt over van de luie en slechte vrouwen die middelmatige human interest schrijven en denken dat het vakgebied van de sociale psychologie hot shit is.

Ohja, de wetenschap. Roos Vonk: nog zo'n luie en slechte takketrut die helemaal niks kan behalve vooroordelen voorzien van peer review-stempeltjes. En het zijn er véél. Hele faculteiten vol psychobabbelaars die boeken vol schrijven over onderzoekjes die gebaseerd zijn op een paar sjaarzen die op rode en groene knopjes drukken. Hebbie heulegaar niks aan. Dan de kunst! Deze week wordt Bregje Hofstede weer op de platte kar door letterland getrokken omdat ze weer een middelmatig romannetje heeft getypt. Heel letterland zit vol met Bregje Hofstedes en Moontjes van Sfeerloos: dwangmatig linkse, egomane trutmuppets die verder niet heel veel kunnen dan hun eigen navel in geuren en kleuren beschrijven. De nieuwe Tolstoj is echt geen sojachick met een messy knot en een Zwarte Piet is Racisme-shirt hoor. 

Theater, beeldende kunst, allemaal bomvol luie en slechte vrouwen die lui en slecht luie en slechte dingen maken. Aan de onderkant van het bestaan in de roddelrubrieken is al helemaal hommeles qua luie en slechte flamoesdragenden zeg. HOEVEEL SYLVIEMEISEN KAN EEN LAND AAN? Nederland wordt overspoeld door matig boeiende semicelebs alsof het de overstromende muil is van een zekere mevrouw met een liefde voor de watersport. Door instagram en de vloggerij is het allemaal nog veel erger geworden: wat daar voorbij trekt aan onboeiende mutsen is echt genânt. Als de naam "Mascha Feoktistova" u iets zegt mag diep medelijden u ten deel vallen. 

Het punt is, eigenlijk, dat Nederland gewoon een klein, middelmatig en overdreven geparttimehuismoedert land is waar excellentie en je best doen eigenlijk niet heel veel voorkomt (behalve bij de refaux zoals Beatruus) en dat dientengevolge de maatschappij voor een groot deel beheerst wordt door luie en slechte mensen, van wie er een groot deel nu eenmaal met een toef op de wereld is gezet. Daar kun je dan als luie slechte man weer ludiek bedoelde seksistiese stukjes over schrijven. Is dat niet even mooi?

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Volkskrant-columniste die jarenlang in Berlijn en Amsterdam woonde moet terug naar eigen dorp

Serious Request staat dit jaar geheel in het teken van de CAO-ramp bij dagbladen De Persgroep

@Ronaldo | 18-12-23 | 20:00 | 223 reacties

HOE moet het verder met Nederland?

Boekenredactie Volkskrant redeloos, radeloos, reddeloos

@Pritt Stift | 03-12-23 | 19:33 | 335 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.