Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Volkskrant mailt GeenStijl. Waarom hangt #MeToo aanrander Francisco van Jole eigenlijk niet?

#MeToo en een giftig mediapark. 


Zo. Meel in de meelboks van De Volkskrant met de vraag waarom in de showprocessen rond #MeToo bijv. Gijs van Dam wel kapot moest maar Francisco "Witte Onderbroek" van Jole relatief ongeschonden de hype doorkwam. De stijlloze ombudspersoon weet raad!

Beste Zentgraaff,

Voor de Volkskrant neem ik (freelancer - niet verbonden aan de redactie) vier #metoo-zaken onder de loep met de vraag: is er sprake geweest van 'trial by media'? Zijn de beschuldigden publiekelijk aan de schandpaal genageld, al veroordeeld in media voordat er een rechter aan te pas is gekomen? Of valt het juist wel mee?

Bij een zaak die u aan het licht heeft gebracht, lijkt het - in vergelijking met andere aantijgingen - allemaal wel mee te vallen. Francisco van Jole is vrij ongeschonden uit de strijd gekomen. Ik ben nieuwsgierig hoe dat kan. Als auteur van het belangrijkste stuk in deze zaak zou ik graag een paar vragen aan je willen stellen. Mag ik je morgen even bellen?

Vriendelijke groet,

[VOLKSKRANTMEVROUW]
Journalist

REACTIE NA DE BREEK! 

Hoi [VOLKSKRANTMEVROUW] 

Bellen doen we niet want dat is echt heel kut, met zo'n telefoon en alles. Maar! Omdat ik ook de onaardigste niet ben hier toch wat voor jou ingevulde vragen met extragratis antwoorden. Druk dit maar af in een vrolijk kadertje in de Azijnbode (graag even voorleggen als er in geknipt wordt, wat ik wel snap want het is een beetje een rant geworden). Mocht je meer vragen hebben dan hebbie nu mijn mail. Komtie! 

Wat vind je van Francisco van Jole? 

Een naargeestige rapedwerg die al veel te lang als schimmel voortwoekert op het vaderlandse medialandschap. In een rechtvaardig, meritocratisch en eerlijk mediastelsel zou dit pratend stuk moraliserende middelmatigheid niet verder komen dan de redactie van een provinciaal advertentiekrantje. Bij de NPO wordt middelmatigheid nu eenmaal ruimschoots beloond, dus here we are. 


Wat vind je van de Zaak van de Witte Onderbroek?

Onverkwikkelijk, maar niet onverwacht. Als er ergens veel vieze meneertjes met Don Juan-complexen en een drankprobleem rondlopen dan is het wel in de media. Er lopen trouwens ook wel heel veel jonge mensen met aantrekkelijke voorkomens die afhankelijk zijn van dit soort mannen, dus dat dat vaak mis gaat, weinig wordt gemeld en matig wordt bestraft verbaast me niet. Hoeveel jonge vrouwen in de media (en mannen ook) zijn er wel niet bepoteld in hotelkamers, studio's en barcaferestaurantweeceetjes? De Zaak van de Witte Onderbroek kwam dus niet uit de lucht vallen: toen de #MeToo-beweging losbarstte maakten we al grapjes op de redactie over wanneer de eerste linkse mastodont zou vallen en Frolo stond hoog in de polls, want die heeft al jaren de reputatie van Vies Mannetje. Verder is de zaak vooral erg verdrietig voor het tot nu toe nog onbekende slachtoffer, natuurlijk. 


Waarom komt Frolo van Jolo er mee weg? 

Dat heeft te maken met de roedeltactieken van de #MeToo-beweging in Nederland en hun diepe, persoonlijke vervlochtenheid met Francisco van Jolo. 

In medialand tellen sinds '68 de feiten niet meer, maar de intentie en de deugfactor van de dader en de tribale loyaliteit binnen het hoekje van het internet waar men de hele dag bezig is met "social justice". Frolo is een voorman van die beweging dus per definitie onschuldig. Als ie rechts was geweest, of in ieder geval geen stijflinkse dominee met clout in het kamp, dan had ie gehangen. 


Ook is hij uitermate bepalend voor de carriere van linkse meningenmakers, omdat ie als baas van de Jeaup bepaalt wie wel of niet een links podium krijgt - bij hem, of elders in Hilversum. Daarom krijgt hij als naargeestige rapedwerg - hij heeft zelfs bekend! Op de radio! Tegenover de ganse natie! - een free pass. Door de kruiperigheid van zelfbenoemde feministen die gewoon graag "boze witte mannen" bashen maar moslimpatriarchen en rapists uit het eigen kamp met rust laten is de zaak toch best een grappig faaltje geworden. 

Waarom alle feministen die graag manifesten ondertekenen tegen GeenStijl (waar geen redacteur rondloopt met een #MeToo aan zijn broek, laat staan een die publiekelijk een aanranding heeft bekend, voor de goede orde) niet in actie komen tegen "een van hun"? Ik zou het niet weten en ik zou ook niet voor de feministen willen spreken, dat kunnen ze beter zelf. Maar! Een beetje speculeren mag best en ik denk dus dat het van alles te maken heeft met sektarisme, baantjes en aandacht. 

Neem nou zo'n Merediffffffff Greer, die stukkies op de Jeaup tikt(e) over dat je altijd slachtoffers moet geloven en dat daders nooit meer aan de bak mogen komen, maar die dan wel lekker zwijgen als hun baas zelf toegeeft dat die vrouwen aanrandt. Zelfde verhaal met die Hassnae, of zo'n Joyce Brekelmans en andere stoofpotjes met een mening (Asha ten Tuinbroeke, Justinedus en Moontje van Sfeerloos) hoor je ook niet. Elfie Tromp, de feitenvrije boosfeminist die graag liftfoto's maakt met Frolo hoor je honderduit lullen over de "machomannencultuur bij het corps" (60% vrouwelijke leden, vrouwenquota in de bestuursstructuur en hotbed van powervrouwen) maar hoor je niet over de machomannen van Hilversum - al deze mensen die geregeld publiceren voor en met Frolo zijn naturlijk veel te afhankelijk van hem om hem op zijn daden te beoordelen. Kennelijk is er een giftige angstcultuur die vrouwen in de media gebonden houdt aan de grillen van dit soort mannetjes. Dat is droevig, sad en hypocriet. 

Is er sprake van een trial by media?

Eh, nouja, het is wel een lekker intern mediarelletje, maar de media in Nederland zijn nu eenmaal een stelletje in zichzelf gekeerde fucknuggets die binnen de ring van de A10 en het Mediapark de hele dag op elkaar letten in plaats van op de bal. De rest van Nederland heeft er helemaal geen last van en de officiële rechtspraak is er ook niet bij betrokken omdat Frolo nooit gedaagd is door het slachtoffer (wat ergens wel jammer is). Dusseh, ja, het blijft een mediarelletje, niet een voor het oog van de natie uitgevochten strijd van recht tegen onrecht. Door het gebrek aan deelname van de gekende en erkende #MeToo-vrouwen (het gekende cirkeltje van bij talkshows uitgenodigden) bleef het nogal stil rond Frolo, dus een trial was het niet echt, meer een soort sneue burenruzie. 


Moet Francisco hangen?

Dat ie zelf nog niet het zelfinzicht heeft opgebracht om zijn baantje op te zeggen is vooral heel verdrietig. Voor iemand die zoveel spiegelselfies maakt is zijn reflectievermogen bedroevend. Verder is het roepen om aftreden/deplatformen/defunden van collegae in de schrijvende pers vals, gemeen en ungentelmanly, meer een tactiek voor de #MeToo-vrouwkes. Advertentieboycott, iemand?

Reaguursels

Inloggen

Prachtig geschreven reactie in de herkenbare (Geen)Stijl, ik ben blij dat ik lid ben geworden (nee ik ga niet extra geven, zo gek ben ik niet :P)

Datsun_Cherry | 11-10-18 | 11:22

als Vara-leden geld over hebben om de Joop in de lucht te houden, zou het dan niet veel socialer zijn om met dat geld de omroep in de lucht te houden en zo minder aanspraak op gemeenschapsgeld te maken?

(Behind)Doors | 11-10-18 | 10:56

Stijlvolle reactie die klinkt als een klok!
Hulde!

Gerrit gordijnstok | 11-10-18 | 10:31

FvJ heeft Geenstijl nooit aangeklaagd voor laster. Durft hij natuurlijk niet, het verhaal is hiermee duidelijk!

Gaz21 | 11-10-18 | 10:03

Die foto blijft leuk en gaat niet weg.

hoejeheette | 11-10-18 | 09:27

Fascisco perste een paar dagen geleden in een column op zijn subsidiestekje nog deze regels er uit:

"De Zwarte Piet-discussie verdeelt Nederland. Geen aandacht meer aan besteden? Metoo, ook niet meer? Er zijn mensen die dat inderdaad vinden. "

De schaamteloosheid ver voorbij

ZonderNaam | 11-10-18 | 09:13

De zaak met van Jole laat zien hoe selectief media te werk gaan. Het mag wat mij betreft daarom zo lang doorgaan als nodig is. De media-ziekte mag en moet bestreden worden. Nederland heeft een functionerende pers nodig om een echte democratie te kunnen worden of het laatste restantje ervan nog te kunnen behouden.

Minder kartel klapvee, minder deugen, minder emo-verhalen en meer journalistiek. Ik wil graag weer meerdere kranten kunnen lezen.

O2Neutraal | 11-10-18 | 09:03

Als de MSM nooit eens iets citeert van de reaguurders en GeenStijl heeft tot gevolg dat steeds minder mensen die MSM lezen en meer naar GeenStijl gaan. De NPO heeft steeds minder reclameinkomsten en de papieren kranten zijn nog maar een velletje vergeleken de dikke pakken papier van vroeger.

Ikbeneenzelfbouwer | 11-10-18 | 09:03

Lekker stuk, ook de kritische gelatenheid komt er mooi uit, het mediaparknest mag niet teveel bevuild worden. De linkse Gut- en deugdmensen lijken door deze toon nog meer op 'gewone' mensen. Iets wat ze het meest verafschuwen. Goed gedaan.

Heulkoud | 11-10-18 | 08:52

Waarom die Volkskrantmevrouw niet gewoon netjes te woord staan aan de telefoon? Waarom krijgt ze zo'n rant voor haar kiezen i.p.v. een kort en helder verhaal dat de merkwaardigheden van de Jolo-zaak goed neerzet?

Eerlijk gezegd ben ik een beetje teleurgesteld door deze reactie van Geenstijl.

Denk je dat deze Volkskrantmevrouw in de toekomst nog een keer naar de bevindingen of visie van Geenstijl zal vragen?

Prof. van Leipum | 11-10-18 | 08:50 | 3

Waarom niet, omdat mensen een andere herinnering kunnen hebben aan een gesprek. Daarom zijn de memo's inzake de dividendbelasting ook zo giftig voor Prutte, de gesprekken zijn niet genotuleerd, wel zijn er de memo's die geen memo's zijn volgens Prutte, al staat er wel memo op en zijn andere stukken met het woord memo wel memo volgens dezelfde Prutte.

O2Neutraal | 11-10-18 | 08:58

Als je GS om een menig gaat vragen kan je een studentikoos antwoord verwachten.

matatwork | 11-10-18 | 09:58

Tja Leipum.
Wat 02 zegt.. welkom in de 21ste eeuw tijger...

Remus McMillan | 11-10-18 | 10:11

Prachtig stuk hier, leest zo geweldig weg. De waarheid over de linksgekkies, de feministen, de pool van genodigden bij talkshows. Alhoewel Andre van Duin er gisteren als tafeldame bij zat tel ik hem vanwege ikvindhemwelaardig toch niet mee. Keep on the battle against the linksgekkies. En Fransje Timmerfrans gaat de redactie van GeenStijl onnoemelijk veel tikwerk bezorgen, vele malen meer dan kereltje Pechtold. Koop alvast maar een paar reserve toetsenboeden.

Ikbeneenzelfbouwer | 11-10-18 | 08:42

Na al die jaren dat gezeur hier over Joop dacht ik weet je wat? Ik ga het toch eventjes opzoeken.

nl.wikipedia.org/wiki/Joop.nl

Right. Dus Joop is een linksdraaiend Opinie Blog gesponsord door de leden van de VARA. Dus? Mogen linkse mensen geen opinie hebben?

En witte onderbroek-gate is ook wel een beetje over de houdbaarheidsdatum. Tijd om eens wat nieuws te bedenken.

De Koreaanse Slet | 11-10-18 | 08:26 | 12

Ikbeneenzelfbouwer | 11-10-18 | 09:18

Jawel hoor. Ze zijn gefuseerd met BNN. Probeer je überfaal nu niet in te dekken met dom gewauwel. Trek je keutel in en ga je wonden likken.

De Koreaanse Slet | 11-10-18 | 09:21

Heeft u misschien een kater??

Predeker | 11-10-18 | 09:51

Slet.
JOOP mag dan volgens jou 2.5 miljoen opstrijken, maar schrijven voor een handjevol mensen!
Met pijn en moeite genereren zij gemiddeld 20 tot 30 comments!-
Wanneer deze haatsite los zou raken van diens subsidie infuus (want de leden hebben geen keus) en er zou vrijwillig geld naar toe moeten is de site binnen een week opgedoekt, inclusief witte onderbroek.

Remus McMillan | 11-10-18 | 10:17
▼ 9 antwoorden verborgen

Maar Breivik was een fan van Geert Wilders en dat is natuurlijk véél erger...

eerstneukendanpraten | 11-10-18 | 08:14 | 14

De Koreaanse Slet | 11-10-18 | 08:55

Hij is afgezet in januari 1979. De invasie van de Vietnamezen was in 1978.

DickTurpin | 11-10-18 | 10:45

DickTurpin | 11-10-18 | 10:45

Knap toch. Eventjes een briefje schrijven als je toch al naar de kloten bent. Man groei hersenen.

De Koreaanse Slet | 11-10-18 | 13:57

De Koreaanse Slet | 11-10-18 | 13:57
Rare reactie van je, maar dat doe je vaker als jouw ongelijk aangetoond wordt.
Het epistel dat nu gaat volgen van jouw kant sla ik bij voorbaat over.

DickTurpin | 11-10-18 | 15:53
▼ 11 antwoorden verborgen

Aangezien de staat de grootste sponsor van Joop is moeten zij zich gewoon bedenken dat die vent moet wieberen.

Omebert | 11-10-18 | 08:07 | 2

Ja ehm nouja Staat. Daarbinnen kunt u zuil/vakantieburo BNNVARA er in elk geval tussenuit slaan sowieso. Dat wel.

Shareholder II | 11-10-18 | 08:37

Ach kom op. VARA word betaald door staat. Ene potje vult het andere...

Omebert | 11-10-18 | 08:45

Politiekcorrecte aantijgingen komen vooral voort uit compensatiedrang voor hun eigen morele corruptie. Men herkent dat in elkaar en houdt elkaar de hand boven het hoofd.
.
Het is echter hoog tijd om die morele corruptie van politiekcorrecten te adresseren. Hun compensatiedrang is namelijk verschrikkelijk schadelijk voor onze samenleving. In slechts maanden is een belangrijke rechtstatelijke traditie “verondersteld onschuldig tot tegendeel bewezen is” vernietigt, is laster en smaad salonfahig worden.
.
De morele corruptie van politiekcorrecten is echter een complex probleem. De soort is doorgaans meervoudig corrupt. Geen scrupules als het om financieel graaien gaat, kinderen outsourcen als wegwerpartikelen bij de goedkoopste aanbieder, dwingelandig in professionele en persoonlijke relaties en misschien wel het ergste, vergoeilijkend en steungevend aan politiek geweld dat hun meningstechnisch wel best. Een kolkende beerput van minderwaardig, onethisch en schadelijk gedrag onder een flinterdun deugdeksel.
.
Complex, vies, maar we moeten het adresseren want deze mensen bevinden zich helaas in invloedrijke posities en zoals over tijd duidelijk is geworden, zijn niet te beroerd de macht, mandaten en middelen die bij zo’n positie horen te misbruiken voor hun eigen doeleinden.
.
Zo’n casus als van Jole is exemplarisch voor de werking van de politiekcorrecte mindset. Men dekt elkaar, welke monstrositeit ook.
.
De politiekcorrecte. Levensgevaarlijk voor de individuele burger.
.
The enemy within.

Parel van het Zuiden | 11-10-18 | 07:48 | 8

@De Koreaanse Slet | 11-10-18 | 08:29

U bent geen liberaal. Dat kunt u blijven schreeuwen maar uw ideeën en het beleid wat u steunt is simpelweg niet liberaal. Kunt u zelf verifieren hoor. Zet ze af tegen de grondwet. Die is liberaal. Ze halen de toets gewoon niet.
.
Wat mij stoort aan u en uw soort is uw gedrag. Dat gelaster naar discussieopponenten, dat minderwaardige gescheld en beschimpen, maar bovenal die lelijk aandrang meningen en ideeën op te leggen en geweld te vergoeilijken.
.
Toegegeven. Ik ben wat minder coulant dan joris maar zelfs die kotst u regelmatig uit. Veelzeggend.
.
En helaas zijn u en uw soort nog niet klaar. Hevig escalerende in woord en daad. Ik zal uw spiegelen.

Parel van het Zuiden | 11-10-18 | 08:50

Parel van het Zuiden | 11-10-18 | 08:50

Geef eens voorbeelden waar ik niet liberaal ben. Ben toch wel geïnteresseerd.

Vertel...

De Koreaanse Slet | 11-10-18 | 10:10

Introspectie DKS... Introspectie..

poiuytrewq | 11-10-18 | 11:00
▼ 5 antwoorden verborgen

heerlijk stukje leesvoer

skoennie | 11-10-18 | 07:39

De vraag is of het zwaard van damocles niet prima werkt in deze. Net zoals het bij Alexander langzaam tot het einde heeft geleid. Aangezien de dertigers de politiek overnemen lijkt het me handig dat Elfie Tromp de Joop overneemt.
Het gaat om de vermeende macht en die is tanende. Niemand neemt Francisco nog serieus.

ristretto | 11-10-18 | 07:31 | 1

Niemand moet Joop overnemen. Gewoon weg dermee. Kost de gemeenschap alleen maar geld terwijl geen hond er op kijkt.

Omebert | 11-10-18 | 08:08

Op radio1 heeft ie destijds een sober mea culpa afgelegd en daarmee was voor Omroepland de zaak afgedaan. Hij schoot daarna weer meteen in zijn linkse retoriek, waarmee de vieze onderbroek van Nederland te kennen gaf niets met integriteit van doen te hebben. Iets dat helaas een trend lijkt te zijn geworden. Maar als je je zo moraliserend opstelt, ben je een enorme grote lul gedreven door een overheersend egocentrische geilheid waarvoor alle fatsoen moet (kunnen) wijken.

hoochee | 11-10-18 | 07:19

‘Francisco van Jole is vrij ongeschonden uit de strijd gekomen.’
Het illustreert het morele failliet en de valsheid van de extreem linkse progressieve beweging in Nederland. Dat ligt er zo dik bovenop dat een stukjesschrijver van extreemlinkse ‘kwaliteitskrant’ de volkskrant dat ook zou moeten kunnen verzinnen, me dunkt!
Mooi stukje verder geenstijl, mooi stukje.

ratelaar | 11-10-18 | 07:04

Waarom werd misbruik van kinderen door priesters binnen de katholieke kerk tientallen (zeg maar honderden, misschien wel sinds Leo I (440-461) en paus Gregorius de Grote (590-604) geleidelijk aan het celibaat verplicht stelden) jaren verzwegen. Waarom komt misbruik en #metoo uit de biblebelt zelden in het nieuws? Waarom is misbruik dor de leider in sektes vaak geaccepteerd als "het hoort erbij"? Het antwoord is simpel, het zijn incestueuze kliekjes waar naar boven wordt gelikt en naar beneden wordt geschopt oftewel naar boven wordt geneukt en naar beneden wordt #gemetood. Het hoort erbij, het werd tientallen, misschien wel honderden jaren getolereerd en zal, als de storm geluwd is weer net zo hard doorgaan.

vrouwtjes apen bieden zich aan aan het alfa dier om zijn woede te bekoelen of om privileges te krijgen. Bij chimpansees hebben ze er speciaal een rode kont voor ontwikkeld, zodat hij met zijn witte onderbroek weet waar de deur is. Waarom maken mensen, vooral vrouwen -asha ten broekes uitgezonderd-, zich "aantrekkelijk" voor een (potentiele) partner, alleen in NL gaan miljarden om in de cosmetica - en kleding industrie en bij plastisch chirurgen, meestal met, voor mij, afstotend resultaat.

Fascisco is een sekteleider, een priester, een alfa aapje. Die worden niet aangepakt door de kudde en aangezien de witte onderbroeken kudde de media in handen heeft hoor je er niets over.

bergsbeklimmer | 11-10-18 | 06:33 | 3

Sektarische gedragspatronen lijken me inderdaad een plausibele verklaring, een andere is dat niemand in dat kamp echt gelooft in wat ze uitkramen. (De absurditeiten du jour die je geacht wordt te evangeliseren zullen ook ongetwijfeld moeilijk bij zijn te houden.) Er zijn talloze verklaringen, maar het feit is dat ze collectief krom van de hypocrisie staan en de reden waarom voer voor psychologen is.

Mazzelstof | 11-10-18 | 06:52

Vrouwen maken zich mooi om bin het alfa-mannetje op te vallen. Ze dromen er zelfs van, de prins op het witte paard weet je wel. En al die overige mannetjes zijn maar schorrie morrie deplorables. Daar kijken ze nooit naar behalve als ze folderen of op een call center werken.

Ikbeneenzelfbouwer | 11-10-18 | 08:58

Ikbeneenzelfbouwer | 11-10-18 | 08:58
Ik heb net opzet het woord partner gebruikt, want ik wil geen gezeik met de LHBTQIBBQSJWs. :-)

bergsbeklimmer | 11-10-18 | 10:48

Moraalridders te paard we zijn verraden.

pianist | 11-10-18 | 04:28

Van Jolo is too big too fail voor links.
Als hij valt, dan valt Joop en dan zit een heel leger deugmutsen ineens zonder lekker gesoepsidieerd baantje.

lieverdeauddanreaud | 11-10-18 | 04:06 | 1

Als hem dan ook van radio1 kunnen afgooien is er weer naar mens minder op de radio. Zijn gekletst is het verdien model.

franck7020 | 11-10-18 | 05:22

OT: Dow Jones -3.15 % , het begin van de moeder der crisissen of niet ?

Meestal begint een crisis met dergelijke procentuele dalingen.

sprietatoom | 11-10-18 | 02:34 | 4

Nope, Orkaan Michael. Punt

Wees_eens_creatief | 11-10-18 | 05:46

Wees_eens_creatief | 11-10-18 | 05:46
Neem aandelen in constructie bedrijven en bedrijven die leveren aan de electrisiteits bedrijven (palen,kabels etc.) Moet je kijken wat je op korte termijn maakt. Florence was wat dat betreft goed.

miko | 11-10-18 | 05:59

@Rambo John J | 11-10-18 | 02:55

Amerikanen kijken voor hun economische oordeel in hun portomonnee of op de graaistrook van IRS, niet naar de beurs.

Parel van het Zuiden | 11-10-18 | 07:52
▼ 1 antwoord verborgen

Aanemende dat dhr. Zentgraaff inderdaad bemailt is door een echte Volkskrantpersoon, dan schiet dit antwoord zijn doel voorbij. Dat dhr. Van Jole geestelijke ruft afscheid is wel enigszins bekend, maar deze ... (jammer "rant" rijmt, maar taalnazi) verbale strontvloed doet ook geen goed.

Wat moet de vrije-lans-schrijveresse hiermee? Geen idee, ze kan hooguit concluderen dat dit dus geheel des GeenStijls is. Nou waren de vragen ook niet om over naar huis te schrijven, maar toch.
Ach, ach, Evocatus

Evocatus | 11-10-18 | 01:03 | 2

Voor de oplettende lezer: waar kwamen de vragen vandaan?

pvpb | 11-10-18 | 01:26

Ja haar scoop is nu wel weg. Uitgangspunt was goed maar het antwoord te duidelijk.

Lt-Kol Kilgore | 11-10-18 | 06:58

Al die opiniemakers op de Joost en de VK zijn gewoon niet meer van deze tijd.. nieuwe geluiden zijn nodig.

mortgage_freeman | 11-10-18 | 00:49 | 2

Dit verhaal is ook al 6 keer uitgemolken ondertussen

menage | 11-10-18 | 07:31

Nee, menage, hij loopt nog vrij rond. Let eens op.

ristretto | 11-10-18 | 07:32

@pica..., Dagelijks kijk ik aan tegen dat
soort smerigheid.... Het wordt gewoon
verkocht onder de noemer "poets-lap".
De wereld is echt kapot!!!

wiener mit pommes | 11-10-18 | 00:44

Het antwoord aan de Volkscourant kan in één zin.
Francisco is één van jullie, een opiniemaker, vandaar.

de honden blaffen... | 11-10-18 | 00:33

Je bent sowieso een lul als je een witte onderbroek draagt.

RickTheDick | 11-10-18 | 00:29 | 7

sprietatoom | 11-10-18 | 01:18
Ik heb een geweldig beeld daarbij: Harige billetjes in een roze tanga, prachtig!

HoerieHarry | 11-10-18 | 01:23

sprietatoom | 11-10-18 | 01:46
Prachtig!

HoerieHarry | 11-10-18 | 02:58
▼ 4 antwoorden verborgen

Elke MeToo zaak is er één teveel.

JvanDeventer | 11-10-18 | 00:21 | 1

Zegt de vaste reaguurder op Joop.nl

Rest In Privacy | 11-10-18 | 01:52

Francisco van Jole (links) gaat over over de schreef, en geen haan die ernaar kraait, maar Stef Blok (rechts) doet één onhandige uitspraak en all hell breaks loose. Iets met twee maten.

JackStick | 11-10-18 | 00:01 | 1

Hij gaat ze ook nog bananen geven als troost, hij wil als donderslag bij heldere hemel ineens de visumplicht voor Surinamers afschaffen.

Tuborg øl | 11-10-18 | 00:25

GS gaat even op zwart.

Jan Dribbel | 11-10-18 | 00:00

Geheel off topic: HULDE voor Fidan Ekiz die bij Pauw de nepfeministen van nu helemaal afmaakt.

Ze krijgt kromme tenen van mensen die zich inzetten voor genderneutrale toiletten terwijl er zoveel te winnen valt bij de patriarchale culturen. Ze was op stoom!
Heerlijk.

letopuwzaak | 10-10-18 | 23:55 | 5

Misschien maak je een kans @hoerieharry

letopuwzaak | 11-10-18 | 00:32

letopuwzaak | 11-10-18 | 00:32
Ik kan heel charmant zijn als ik wil.
Als ze het lief vraagt is alles bespreekbaar....

HoerieHarry | 11-10-18 | 00:37

Ze was eerst met Wierd Duk, is uit.
HoerieHarry | 11-10-18 | 00:11 |

Ja jammer, we ze hebben wel samen een spruit
en pa-ma-exitus, da's nie-leuk-nie voor een kind.
Jammerlijk, Evocatus

Evocatus | 11-10-18 | 01:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik denk dat #metoo al weer over de top is, omdat #metoo vooral bedoeld was om 'rechts' te raken (Trump bv). Echter, na alle collateral damage bij nep-links (de Jolo-achtigen, zeg maar), is de lol er inmiddels wel weer vanaf #hihi

Toch nog even een tip van een witte man, die dol is op ouderwets flirten en die gek is op normale vrouwen en nogal wat afreist:

Vermijdt:

1 - Alle dames uit de VS: knettergek, hysterisch en levensgevaarlijk
2 - Blanke dames uit NL, VK, CAN, NZ, AUS en (helaas) Scandinavie: veelal verziekt door overdreven feminisme en zeurderige/zijige Groenlinks-achtige meninkjes. Zien achter elke boom een zielig zeehondje #kots

Verder zijn er nog meer dan genoeg dames over met wie je wel gezellig ouderwets kan flirten: Zuid-Europees (Frans!), Iraans, Arabisch (Marokkaans) voor zover niet (te) Islamitisch, Indiaas, Hindoestaans (prachtig), Zuid-Amerikaans enzovoort.

echt_links | 10-10-18 | 23:52 | 7

De collateral damage op neplinks! Haha. Dat is echt zo.

letopuwzaak | 11-10-18 | 00:36

U sprak rabiaat wijze woorden, echt_links..

Shareholder II | 11-10-18 | 00:54

Ja, ik begrijp de wens en sympathiseer zelfs met die wens om het tragische residu van ingedampt links niet te karakteriseren als het ideologisch puurdere links maar als neplinks, maar er is er een reden te geven om dit als iets anders te zien dan een oud en versleten, krachteloos en zonder alternatief ook nog nietszeggend semantisch trucje?

Mazzelstof | 11-10-18 | 06:39
▼ 4 antwoorden verborgen

In de VS is die Kavanaugh voor het oog van de natie en de wereld gegrild ivm
vermeende feiten en omstandigheden die niet eens zo heel erg verschillen
van die van Jolo. En nu. Impeach! Impeach! Impeach! Het meest schokkende
is nog wel het zwijgen en wegkijken van al die deugdames uit Hilversum en
de grachtengordel. Stelletje hypocriete opportunisten. Oh ja, en Youp had gelijk.

sloot | 10-10-18 | 23:18 | 9

sloot | 11-10-18 | 00:31

Keurige uitleg, mijn complimenten.

Tuborg øl | 11-10-18 | 00:42

'niet gewoon kan blijven doen' moet dat uiteraard zijn ...

sloot | 11-10-18 | 00:45

@ sloot | 11-10-18 | 00:31 |

Dat dus, als je in Amerika afgemaakt wordt dan is het ook all the way 24/7 in alle media. Je moet wel een robot zijn om dan niets te voelen en zo te reageren.

sprietatoom | 11-10-18 | 01:04
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik zag laatst nog eens een hele rij van die rare lift-foto’s van Van Jole met allerlei dames. Ik vind hem een enge man waarmee ik niet graag in de lift zou staan, en dan ben ik niet eens een vrouw.

matatwork | 10-10-18 | 23:16 | 2

Dat zegt toch alles over die vrouwen?
Een stel simpele geiten bij elkaar, dat vind ik ervan.
Je gaat toch niet vrijwillig met zo'n figuur om.
Maar misschien kan hij likken als Lassie, dat weet ik niet.

HoerieHarry | 10-10-18 | 23:23

In de lift hoef je alleen maar je tong tegen de clit te drukken. Omhoog en omlaag doet de lift voor je.

Tuborg øl | 11-10-18 | 00:01

Weet niet of het nu zo verstandig is om je uit de tent te laten lokken door MS linksmedia die er misschien wel een aanleiding wil vinden om onze roze hoek op het webs te sluiten?

Jan, Leiden | 10-10-18 | 23:01 | 5

Terechte vraag. Maar we fear no evil. Boeien dus wat mij betreft.

HaatbaardKnipper | 10-10-18 | 23:18

HaatbaardKnipper | 10-10-18 | 23:18 |

Fear? No. But not recklessness either I hope.

Jan, Leiden | 10-10-18 | 23:34

Hoe meer kroontjes hoe lastiger dat wordt, zou ik zeggen. Elk kroontje, maar ook ook elk reaguurders account is een steunbetuiging aan een dit geluid.

ratelaar | 11-10-18 | 07:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Wow! Ten eerste geheel onverwacht dat iemand van De Volkskrant vragen stelt over deze soap. Terecht, want het is ernstig zoals er met twee maten wordt gemeten door linkse media vind ik. Maar dan het antwoord; feitelijkheden en een goed onderbouwde mening en juist daardoor keihard. Heb het met plezier gelezen. Ben benieuwd naar het uiteindelijke verhaal in de Azijnbode. Dit zou nog een staartje kunnen krijgen. Dan mogen ze dit niet terugbrengen tot een GeenStijl vs. Jolo relletje. Ik heb daar wel vertrouwen in.

Rest In Privacy | 10-10-18 | 22:45 | 2

Ik verwacht er weinig van want het is inderdaad weinig meer dan een soort sneue burenruzie.

Berbaar | 10-10-18 | 22:56

@berbaar vond je van Kevanaugh zeker ook. Hypocriet.

kaasfondue | 11-10-18 | 08:19

Een Volkskrantmevrouw die GS om raad vraagt, het moet niet gekker worden.
En nu ga ik weer naar Harvey kijken want deze deugniet is het electriciteitsnet van ZO-USA aan het slopen.

Jan Dribbel | 10-10-18 | 22:42 | 1

Jaja GS is mainstream aan het worden. Genant eigenlijk.

HaatbaardKnipper | 10-10-18 | 23:20

Ga je toch lekker in een hoekje verdrietig over van Jole zitten zijn. Goed stukje? Neh, zielig stukje.

Balgesjaakt | 10-10-18 | 22:41 | 4

@benjeallanggek

Iemand telefonisch niet te woord durfen staan maar wel een over the top stukje voor je achterban typen is niet echt heel sterk inderdaad.

Chow | 10-10-18 | 23:29

@Chow | 10-10-18 | 23:29
Ten eerste; www.mijnwoordenboek.nl/werkwoord/durve...

Vervolgens; aan de telefoon je verhaaltje doen betekent dat de freelancer in kwestie er een paar simpele zinsneden uit haalt en de context volledig buiten beschouwing laat.
Een mailtje tikken, zodat je het zwart op wit hebt, dat vervolgens delen inclusief een verzoek mbt het knip/plak gehalte, dat is een stukje veiliger. Je weet wel, voordat er ophef ontstaat en een klein legertje boze Azijn-geiten je adverteerders weer gaan bellen.

Rest In Privacy | 10-10-18 | 23:40

Zo los gaan als een of andere stagiair die je en u niet eens uit elkaar kan houden je om je mening vraagt. En dan beginnen met rapedwerg.. de frustratie straalt er vanaf. Ik zag Van Jole vruuger in De Leugen Regeert, toen ik dat om dezelfde reden leuk vond als GeenStijl, durven schoppen tegen de gevestigde orde. Die eerste doet dat nog steeds en heeft een blognieuws siteje waar buitenbeentjes op kijken, die laatste is verworden tot gevestigde orde waar zelfs de gevestigde orde geen brood van lust.

Balgesjaakt | 10-10-18 | 23:54
▼ 1 antwoord verborgen

Geweldig stukje, hulde! Helaas zal het Volkskrant vrouwtje nu wel snappen hoe het ook alweer feitelijk in elkaar steekt en verdwijnt hierdoor haar hele voornemen in de Volkskrant prullenbak....

De huilende hyena | 10-10-18 | 22:39

Kan me niet aan de indruk onttrekken dat GeenStijl 'salonfähig' begint te worden. Dat de gevestigde deugjournalistiek begint te ontdekken dat GS de zo broodnodige luis in de pels anno nu is, te vergelijken met de VPRO in de jaren 60: heilige huisjes omverschoppen, gevestigde reputaties genadeloos doorprikken, kortom: de keizer en zijn kleren. En dat zo menig 'kritisch maar hondstrouw VPRO-lid' nu toch echt aan de verkeerde kant van de geschiedenis is komen te staan. Het kan verkeren.

Zenzeo | 10-10-18 | 22:30 | 5

+1.
Zoals alles sterft ook de generatie uit die met gevaar voor eigen leven op de Dam heeft geslapen en 27 jaar over hun studie heeft gedaan, en nog steeds als moreel ontastbaar wil worden gezien omdat ze met dat onverschrokken gedrag NL toch maar mooi van het Gristendom heeft verlost. Die generatie is nu met pensioen maar leeft en stemt nog wel. Zo schuift het langzaam op. Ik denk dat als je bij mensen geboren in 1965 en later komt een heel ander cultureel beeld gaat zien, en dat gaat zeker voor de media gelden. Je ziet het langzaam afsterven die dekselse VARA/VPRO mentaliteit. GS is inderdaad de nieuwe VPRO.

skoftig | 10-10-18 | 23:09

Maar GS toch eerder het Achterwerk van vpro-gids, niet zozeer vpro?

Shareholder II | 10-10-18 | 23:14

Yay, Gs HQ wordt Hilversum.
Demense van het eerste uur krijgen mooie subsidie baantjes?
*in de rij gaat staan*

Tuborg øl | 10-10-18 | 23:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik zeg meer, veel meer.

Hoofdbreker | 10-10-18 | 22:29

Geweldig stuk om te lezen dit. Just saying.

xtree | 10-10-18 | 22:27

Trots op Zentgraaff en niets aan toe te voegen. Nou ja, één dingetje dan: wat is die Van Jole een ongelofelijke vieze, hypocriete hondenlul. Met mijn excuus aan alle mannelijke honden.

benjeallanggek | 10-10-18 | 22:24

“Naargeestige rapedwerg”. De meest bloemrijke omschrijving van dat enge Joopmenneke ooit. GeenStijl wordt steeds beter.

Nivelleermarionet | 10-10-18 | 22:17

Uitstekend stuk, komt er vast zo niet in - ‘ruimtegebrek, niet exclusief meer’ - maar er niets van overnemen wordt nou wel wat ongemakkelijk voor de Volkskrant.
Ben benieuwd wat er van overblijft en hoe het wordt ingekaderd. Binnen de deugroedel kom je veel makkelijker weg met een aanranding dan met een verkeerde mening. Al is de Volkskrant wat minder kinderachtig dan de NPO.

Vod Kanockers | 10-10-18 | 22:14 | 1

Of het verhaal volledig geplaatst en prominent in beeld om weer een shitstorm anti GS op te doen laaien. Juist nu de ladies zelfstandig gaan, waarvoor nogmaals hulde.

HaatbaardKnipper | 10-10-18 | 22:19

Dus? Als je linkx bent heet het flirten en als rechts bent ongewenste intimidatie? Kutwijfon maken echt alles dood en doodziek. Moslims leren hun vrouw respect bij.desnoods met geweld. Als blanke man heb je na een verkeerde blik al kans op aangifte en bek als viswijf.

rattenvanger XL | 10-10-18 | 22:12 | 1

Niet naar het kontje kijken hoor, is levensgevaarlijk.

HoerieHarry | 10-10-18 | 22:15

Iets zegt me dat ze vervangen wordt als ze op de redactie dit stukje lezen.

marrretje | 10-10-18 | 22:09 | 3

Heeft zij weer een lesje geleerd...

neonreclame | 10-10-18 | 22:10

Kan ze voor Geenstijl draadjes komen brijen.

Tuborg øl | 10-10-18 | 23:18

'Naar brijen staart'

Tuborg øl | 10-10-18 | 23:36

Niks raars aan. Dat jij geen vrienden hebt

miko | 10-10-18 | 21:53 | favorietblock
Ik ben heel blij dat ik geen vunzige, ranzige vrindjes heb als Jeauleau, meneertje Pechtold. Maar ik kan me voorstellen dat u daar heel anders tegenaan kijkt vanuit uw penthouse...;)

Graaf_van_Hogendorp | 10-10-18 | 22:08

Er zijn nu eenmaal DEUGERS die meer deugen dan anderen........(some animals are more equal than others).

Rest In Privacy | 10-10-18 | 21:57 | 1

Goed dat je de referentie er tussen haakjes bij zet anders had ik het niet begrepen.

matatwork | 10-10-18 | 23:00

Qui sine peccato est primus lapidem mittat.

oplichter | 10-10-18 | 21:54 | 12

Malus bonum ubi se simulat, tum est pessimus

piloot47 | 10-10-18 | 22:45

Kuifje ik ben in mijn lange leven slechts 1 keer vreemdgegaan en dat was met een vrouw die geen genoegen nam met neen. Was het verkrachting, neen, het was geweldig. Verder kilo's boter.

Rest In Privacy | 10-10-18 | 22:55

Wel, ik begrijp dat de vrouw vrijwillig mee is gegaan naar een hotelkamer.
Hotelkamer. Om een potje te pimpampetten?
Daarbij is het Jole's woord tegen die van de vrouw. En daar wringt het hele #metoo gebeuren.
Dat iedereen hier van Jole een ongelofelijke lul vindt is heel iets anders dan bewijs.

oplichter | 11-10-18 | 12:19
▼ 9 antwoorden verborgen

Mooi beeldend en to the point verhaal redactie. Chapeau.

HaatbaardKnipper | 10-10-18 | 21:51

Tja, dat linksmeschen en PhD in selectief wegkijken hebben, is ondertussen genoegzaam bekend.
Dat zij desondanks halsstarrig serieus genomen blijven worden door Het Nederlands Publiek, is wel beschamend.
Wat een intellectuele armoede.

jemagookniksmeer | 10-10-18 | 21:50

Eerst u zeggen om daarna te eindigen met mag ik JE morgen bellen?

Mathijs2017 | 10-10-18 | 21:45

Niet zo gek toch waarom Gijs van Dam moest hangen bij DWWD.
Jelle Brandt Corstius is het troeteldiertje van de publieke omroep. Is jong, maakt interessante reisdocu's, VPRO, presenator Zomergasten, geregeld te gast bij DWDD. Matthijs vertelde ooit dat hij met plezier de Volkskrant columns leest van zijn zus Aaf.
Dus als Jelle iets te vertellen heeft wordt de loper uitgerold bij DWDD. Dus Gijs moest wel hangen.
En waarom het zo stil is rond Van Jole. Ook simpel.
Fransisco van Jole is net als Matthijs een VARA dinosaurus. En was de eerste presentator van DWDD trrouwens voordat Matthijs het stokje overnam. Zou het aangekaart worden in de uitzending dan is Matthijs toch een soort Judas. In ieder geval een matennaaier. Wordt zo'n ongemakkelijke situatie in de wandelgangen en bij het koffieapparaat.

leo de pejo | 10-10-18 | 21:45 | 1

In de wandelgangen bij hun fiscalist die er voor moeten zorgen dat de tonnen NPO graaipoen zoveel mogelijk bruto = netto blijft. Ala de EU boeven zeg maar.

HaatbaardKnipper | 10-10-18 | 21:55

Stop met van Jole te demoniseren.
Het is het niet waard.
Let's move on.

oplichter | 10-10-18 | 21:41 | 4

jooplichter, onzin!

Rest In Privacy | 10-10-18 | 21:50

Nee. De stuitende hypocrisie en selectieve verontwaardiging maar vooral de zelotige overtuiging dat basale rechtsprincipes de prullenbak in kunnen, maken het noodzakelijk om de ‘#MeToo-beweging’ met een uiterst kritische blik te bekijken. Zeker zelfverklaarde, moreel superieure engnekken die niet schromen om iedereen en zijn moeder de maat te nemen.

Desmoulins | 10-10-18 | 22:24

Zoals boven al beschreven, zou Van Jole al lang gefileerd zijn als hij rechts was. Maar mogelijk zit daar het probleem voor iemand die zich op een rechts forum 'oplichter' noemt.

benjeallanggek | 10-10-18 | 22:35
▼ 1 antwoord verborgen

Geweldig antwoord Zentgraaff!
Ik wacht nu op de reactie van Peter R. de Tragisch

pienterpookje | 10-10-18 | 21:40

Hashtag , de "hash" komt uiteindelijk via hacher (Frans) uit Frankisch hakkon.
Nederlands Hek, dus hekje.

Hoorde bij de 1e reactie , van 20:33 , excuses.

Zwizalletju | 10-10-18 | 21:36 | 1

Komt meer aannemelijk als verbastering van hasjzak

HaatbaardKnipper | 10-10-18 | 22:23

Beste Volkskrant freelancer, hier zijn nog een paar trail bij media zaken waar de dader er goed mee weg kwam.
- Jelle Brand Corstius moest onder invloed van drank en coke Gijs van Dam pijpen en werd kwalijk genomen dat hij het naar buiten bracht. Van slachtoffer tot dader.
- Voormalig partijleider van D’66 Alexander Pechtold misbruikte zijn machtsverhouding door met het Meppelse raadslid Anne Lok het bed in te duiken en dwong haar vervolgens tot abortus.
- Een niet nader te noemen premier van Nederland die “iets” zou hebben met een niet nader te noemen Amerika correspondent met een anti Trump fixatie.
Als je “All The President’s Men” hebt gezien weet je hoe belangrijk onderzoeksjournalistiek is, en dat je hiermee een reputatie voor je leven kunt opbouwen.

Osdorpertje | 10-10-18 | 21:35 | 11

Rutte en Mouthaan?
Leuk voor Ruttes moeder. Misschien wordt ze wel oma.

HoerieHarry | 10-10-18 | 22:28

@Osdorpertje | 10-10-18 | 22:04
Alleen hele, hele, oliedomme mensjes menen dat er in die vodjes feiten staan.

Berbaar | 10-10-18 | 22:29

Alleen ultra arrogante VVD groupies , hebben het over mensjes...

benjeallanggek | 10-10-18 | 22:43
▼ 8 antwoorden verborgen

"... de media in Nederland zijn nu eenmaal een stelletje in zichzelf gekeerde fucknuggets die binnen de ring van de A10 en het Mediapark de hele dag op elkaar letten in plaats van op de bal."

/topic

Zoek liever die onderste steen, als ik zo vrij mag zijn.

Aap Noot Miesje | 10-10-18 | 21:34

Goed stuk van Zentgraaff, waarvan akte.

LJBrinkhorst | 10-10-18 | 21:28 | 1

Heb een keer op Joop. Nl een nette opmerking
Gemaakt over de kwestie. Totale ban . Dat zegt
Genoeg over deze vrije denkers!

geenhakbar | 10-10-18 | 21:55

Dat hele #metoo gelul is allemaal afleiding.
There is bigger fish to fry.

oplichter | 10-10-18 | 21:27

Eén woord: cognitieve dissonantie bij links. Oeps dat zijn er vier.

Winter_is_coming | 10-10-18 | 21:27

Zelfs peter breedveld had het vandaag over francisco op frontaalnaakt.nl

Rest In Privacy | 10-10-18 | 21:26 | 2

Wat een bagger wordt daar geschreven. Maar wel leuk te zien hoe het van die kant bekeken wordt

marrretje | 10-10-18 | 22:04

Goh, een stukje dat lijkt op de oude Breedveld.,bijna dan.

miko | 10-10-18 | 22:19

Tis een mooi stukje maar mevr. van Veenhoven heeft besloten dat er niets aan de hand is dus is dat zo.

pajans | 10-10-18 | 21:25

Toen ik 17 was vond ik vrouwen prachtige wezens.
Nu 30 jaar later denk ik er toch wel wat anders over.
Wat lopen er een hoop zeikerds tussen zeg.
Uitzonderingen daargelaten uiteraard.

HoerieHarry | 10-10-18 | 21:23 | 12

Ze zijn niet allemaal als ongebluste kalk, de meeste zijn best leuk.

miko | 10-10-18 | 21:55

Bij mij is het net andersom. Toen ik 17 was dacht ik dat alle vrouwen hoeren waren. Inclusief mijn moeder, en met uitzondering van mijn oma. Dankzij mijn twee dochters denk ik daar nu, 25 jaar later, heel anders over!

BluRay | 10-10-18 | 22:11

BluRay | 10-10-18 | 22:11
Hoeveel?

miko | 10-10-18 | 22:20
▼ 9 antwoorden verborgen

De stilte rond Gosschalk is nog veel kwalijker. De gehele linkse media ging helemaal apeshit bij Harvey Weinstein want man, blank, oud, rijk en joods, maar nu het er één van hun is die er vrijwel dezelfde praktijken op na hield is er opeens niets aan de hand. De naam van het bedrijf waar hij nog steeds werkt is veranderd en dat is het wel zo´n beetje. De overtreffende trap van hypocrisie.

spanarchist | 10-10-18 | 21:22 | 3

En La Schuurman is ineens ook opvallend stil.

MickeyGouda | 10-10-18 | 21:39

Ik kan nergens terugvinden dat hij er nog werkt;

“Vanwege zijn verklaring op 7 november 2017 werd hij op 16 april 2018 geschorst als lid van de Dutch Academy for Film, waarvan hij sinds het oprichtingsjaar 2006 lid was.[9]

Kemna Casting liet in april 2018 weten dat Gosschalk zijn aandelen in dit bedrijf met terugwerkende kracht vanaf 1 januari dat jaar had overgedragen.” /Wikipedia.

Prof. Yakko | 10-10-18 | 22:10

Prof. Yakko | 10-10-18 | 22:10
Enne Gij geleuve dat? Lullo heeft zich allang weer verbonden via een BV aan die heameaux productie club.

Rest In Privacy | 10-10-18 | 22:33

Jezus, moet ik meteen weer herinnerd worden aan al die Gutmenschen hier in Nederland, krijg er net 'Nam flashbacks ervan. Nog vroeger een krant in de tijd lezen werd ook snel niet meer leuk als je de kop van dat mens Elfie Tromp weer eens tegenkomt, meteen de prullenbak ingooien. Zo'n jankmens is dat, zeg.

negerinnenzoenen | 10-10-18 | 21:21

Heerlijk stukje, redactie. Ben benieuwd hoe ze dit gaan plaatsen in de Azijnbode. Waarom Jolo niet hangt is omdat niemand een spreekwoordelijk touw bij hem heeft omgedaan door hem op de steeds minder gelezen voorpagina van het VK (niet te verwarren met het land VK) te plaatsen.

Rest In Privacy | 10-10-18 | 21:20 | 1

Als van Jole wel wordt aangepakt dan krijg je het zelfde verhaaltje als met die gozer van dat casting bureau...

Achter de schermen aan de touwtjes trekken..

Sommige willen het gewoon niet zien..

Ik wens ze succes..

neonreclame | 10-10-18 | 21:24

.. wanneer ik de linkse media, vooral die in Amerika, een beetje volg de laatste tijd lijkt mij dit een eenvoudige zaak.
- In het geval van een rechts persoon (Justice Kavenaugh) is er sprake van schuldig! Tenzij onschuld onomstotelijk en met meer dan 7 onderzoeken van de opsporingsdiensten is bewezen. En dan nog blijft de beschuldiging zwaar meewegen, want beschuldigende vrouwen moeten geloofd worden.
- In het geval van een links persoon is er sprake van onschuldig! Tenzij onomstotelijk schuld is bewezen EN deze schuld ook is bekend door betrokkene. Vrouwen tellen in deze zaken niet mee.


Jan Passant mk2 | 10-10-18 | 21:19 | 2

Die Kavanaugh is geen zuivere koffie. De eerste keer dat ik een volwassen man zag huilen. Totaal ongeschikt die kerel. Ik snap niet waarom iemand, behalve zijn naaste familie en vrienden, hem verdedigt. Enne... heb jij Bill Cosby helemaal gemist in de linkse media? Kan ik me haast niet voorstellen.

BluRay | 10-10-18 | 22:16

Ja, CNN heeft Kavenaugh ook veroordeeld, wegens huilen vanwege de vele doodsbedreigingen aan het adres van zijn kinderen en vrouw. Een beetje BluRay-kerel lacht daar natuurlijk om.

Bill Cosby heb ik helemaal overgeslagen, dat was al jaren een bewezen zaak, maar de jury verklaarde hem evengoed "onschuldig" tegen het bewijs in. Tot meneer blijkbaar in ongenade viel bij de linkse media. Dus is hij toch nog de Sjaak.

Jan Passant mk2 | 10-10-18 | 22:40

Jeauleau heeft dirt op vele VARA medewerkers en directieleden. That's why he goes scott free mevr. Volkskrantmevrouw. Dus doet uw best en benader degenen op wie Jeauleau dirt heeft. Anoniem uiteraard. En u komt erachter waarom Jeauleau er nog prinsheerlijk in zijn witte slip soepsiedie slurpt met een blog wat praktisch niemand leest.

Graaf_van_Hogendorp | 10-10-18 | 21:16 | 4

@Graaf
Het wordt aldaar al maar minder. Soms wat welluidende comments, maar die worden alras overschreeuwd en gezien ik ook regelmatig kijk per naam wat er in de wacht staat, is weerwoord onmogelijk. Het wordt gewoon in de digitale prullenbak gegooid.

toetssteen | 10-10-18 | 21:54

Kom jij wel eens op media park, Miko?

Rest In Privacy | 10-10-18 | 22:10

Kuifje-in-Afrika | 10-10-18 | 22:10
Nee maar je kiest de familie van goede vrienden niet om het zo maar eens te zeggen. ;-)

miko | 10-10-18 | 22:22
▼ 1 antwoord verborgen

Prachtig geschreven, Zent. Complimenten.

de IJsman | 10-10-18 | 21:16

Waar waren Pauw en Van Nieuwkerk? Hadden die even geen tijd om hem te ondervragen? Vies vuil stelletje hypocrieten daar bij BNNVARA. Schijnheilige klootzakken.
Complimenten voor deze cartoon desalniettemin.

Rest In Privacy | 10-10-18 | 21:13 | 4

Pauw en vooral van Nieuwkerk zijn dolblij dat ze zelf tot nu toe niet genoemd zijn.

spanarchist | 10-10-18 | 21:24

Langshetrandje | 10-10-18 | 21:15 en spanarchist | 10-10-18 | 21:24
Geen, en waarschijnlijk omdat die twee er aan kunnen rijgen wat ze willen. Een van de twee heren zit wel eens in mijn kring en ik kan je vertellen, zelfs nu werpen de dames zich gewillig op .Kun je een schijthekel aan hun programma's hebben, maar neuken,dat doen ze .

miko | 10-10-18 | 21:51

He Miko, grachtengordeldiertje, metoo, ken ze ook, niet te hard trekken hè, de heren worden ook wat ouder.

Rest In Privacy | 10-10-18 | 21:55
▼ 1 antwoord verborgen

Moeten we ook niet een keer de termen aanranden en verkrachten definiëren.
Zou iedereen dat wel weten, op school lijkt mij zoiets nog taboe.
Als ik een dame mijn hand op haar schouder leg en zeg: "mag ik er alstublieft even langs" waar valt dat onder ?

G.M.I.M. Pet | 10-10-18 | 21:13 | 3

Dat laatste valt onder 'een Ruud Lubbers doen'.

Winter_is_coming | 10-10-18 | 21:25

Dat hangt zeer sterk af van uw eigen politieke voorkeur af, het media-tribunaal zal daar het eindoordeel vanaf laten hangen.

Jan Passant mk2 | 10-10-18 | 21:39

@Jan
Hear, hear!

benjeallanggek | 10-10-18 | 22:49

vokskrant is woke

Ir. Wilhelmus | 10-10-18 | 21:09 | 5

Ken een man die de dag nadat hij een Volkskrant had gelezen, dood werd gevonden.

Mark_D_NL | 10-10-18 | 21:15

De volkskrant neemt nog liever de roze pil dan de rode.

Tha Analyzer | 10-10-18 | 21:17

Ja, vandaar een freelancer.

A.U.EnLeven | 10-10-18 | 21:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Als ie rechts was geweest had ie gehangen. Schrijf dat eens op, VK stukjestikkert.

Bert Konterman | 10-10-18 | 21:08

Mis nog de verwijzing naar opper hypocriet Heleen Mees.. uh Nijkamp.

Armenakis | 10-10-18 | 21:07 | 1

Dat was geen metoo machtsverschil. Dat was ordinair stalken door een geschift wijf.

Winter_is_coming | 10-10-18 | 21:37

Ik denk niet dat het komt omdat hij 'macht' heeft. Hij is uitgesproken ultralinks, dat is de reden. Hij hoort bij het linkse etablissement en het is moeilijk om iemand uit eigen gelederen aan te pakken.

BozePaarseMan | 10-10-18 | 21:05

Ik ben ondertussen wel een beetje klaar met dat metoo gezanik.
Ik raak vrouwen niet meer aan, eigen schuld van ze.

HoerieHarry | 10-10-18 | 21:02 | 5

Ach, het is nooit goed, wat je ook doet.

HoerieHarry | 10-10-18 | 21:11

Kwestie van tijd ben ik bang...

neonreclame | 10-10-18 | 21:12

'#menot' +veel

Winter_is_coming | 10-10-18 | 21:37
▼ 2 antwoorden verborgen

je kan ook gewoon lief zijn. krijg je geen klachten.

newray | 10-10-18 | 20:59 | 2

Je onderschat ze.......

klimgek | 10-10-18 | 21:28

ze zijn nu 50 en rijk maar onvruchtbaar. ja ik onderschat ze.

newray | 10-10-18 | 22:16

Ehm... "In medialand tellen sinds '68 de feiten niet meer, maar de intentie en de deugfactor van de dader en de tribale loyaliteit binnen het hoekje van het internet waar men de hele dag bezig is met "social justice"." Misschien deze zin nog een keer nalezen, of is de mail de deur al uit?

nietoftochwel | 10-10-18 | 20:57 | 1

Lijkt mijn niets mis met die zin, maar nalezen kan natuurlijk nooit kwaad.

Prof. Yakko | 10-10-18 | 22:15

Wat ik mezelf wel afvraag is dat, als ik een mooie dame na kijk, zij dan vies naar me kijkt omdat het hastag verhaal bezig is, of omdat ze me gewoon een vies mannetje vind..

neonreclame | 10-10-18 | 20:56 | 4

Praten kan..

Kom nooit verder dan psstt, meisje meisje...

Zal het eens proberen...

neonreclame | 10-10-18 | 21:02

Neon, het principe is simpel. Etalages zijn er om bekeken te worden, dichte deuren niet. Dus hotpants decollete mag, nee koet, je bekijken. Tuinbroek mag je alleen in de ogen aankijken.

Winter_is_coming | 10-10-18 | 21:32

@ Winter..

Waarvan akte..

* Zonnebril met spiegelglazen opzetten doet..*

neonreclame | 10-10-18 | 21:36
▼ 1 antwoord verborgen

Mijn witte onderbroek wordt langzaam geel. Zou van Jole een oplossing weten?

HRP-5 | 10-10-18 | 20:54

"Bellen doen we niet want dat is echt heel kut, met zo'n telefoon en alles".
Dit is het belangrijkste zinnetje. Want propaganda tegengaan begint met bellen.
Je kan ook de propaganda eeuwig herhalen, kan ook.

A.U.EnLeven | 10-10-18 | 20:52 | 13

Reagurend_Nijlpaard | 10-10-18 | 21:27
Precies wat ik zeg: propaganda. Kan je het wel registreren, maar het blijft propaganda. Registratie maakt een subjectieve waarheid niet objectief.

A.U.EnLeven | 10-10-18 | 21:32

Tja. In de tijden van dashcams etc is het bellen zonder duurzame registratie echt vrij zeldzaam bij journalisten. Nee hoor mijnheer Zent, ons huidige gesprekje wordt niet opgenomen...

Rest In Privacy | 10-10-18 | 21:38

Zelf het gesprek opnemen in zo'n geval. Zeker bij propaganda.

A.U.EnLeven | 10-10-18 | 21:52
▼ 10 antwoorden verborgen

Geinig stukkie, dank!
Perfecte samenvatting ook van dit flutzaakje:
"een soort sneue burenruzie".

Berbaar | 10-10-18 | 20:52 | 17

Zal best Kuif maar ook hier zie ik geen enkele mevrouw die haar vinger in de lucht steekt en me dunkt als dat Jeroen of Matthijs zou betreffen dat er dan #ophef zou zijn.
Kortom er is vooralsnog helemaal niks, nada, noppes.
Wie U bedoelt met die succesvolle presentator en zijn vrouw weet ik dan weer niet.

Berbaar | 10-10-18 | 22:22

JBC: anonieme 'aanrander, geen aangifte, een enorme media-heisa.

Rest In Privacy | 10-10-18 | 22:25

Je hebt um zelf net al genoemd. Hij is getrouwd. Herman Koch verwijst ook naar hem, in zijn een-na-laatste roman.

Rest In Privacy | 10-10-18 | 22:27
▼ 14 antwoorden verborgen

Mooi stuk. Dus. Fuck you.

RickTheDick | 10-10-18 | 20:50

Dat #MeToo gezeik moet stoppen.
Moderne intelligente volwassen vrouwen hebben evengoed hun verantwoordelijkheid.
De zin om ouderwets een vrouw te versieren ontgaat je vandaag de dag wel kan ik me zo voorstellen.
#freebillcosby

oplichter | 10-10-18 | 20:49 | 2

Ik neuk ze direct en ga weg. Heb je ook geen gezeik. Geen telefoonnummer aan ze geven. Snap de hele ophef #MeToo dan ook niet. En ze vinden het ook altijd lekker dat ik zo direct ben. Ben geen picolo overigens.

Rest In Privacy | 10-10-18 | 22:38

Dus je brengt geen koffers naar hotelkamers?

ZonderNaam | 11-10-18 | 09:16

Van Jole is a dead man walking.

Mr_Natural | 10-10-18 | 20:49

Tís heel simpel, joop is de springplank voor een baantje ergens in een redactie bij BNNVARA. Dus daarom houden al die dames stuk voor stuk braaf hun mond over dit zaakje? Immers, ze hadden en hebben allemaal en nog steeds de mond vol over #metoo. En oh ja, incluis Anne Fleurtje, want die zocht waarschijnlijk een vaste plek in de NPO rolodex..

Chemokar | 10-10-18 | 20:48 | 3

en daarom heb ik ook geen medelijden met de vrouwen die het publiekelijk brengen..

Ik kan mijn niet voorstellen dat je jezelf lichamelijk laat misbruiken ter ere van een leuk baantje i,p,v naar de politie te rennen..

neonreclame | 10-10-18 | 20:52

Wat ook nog relevant kan zijn is het lezingen, discussie en meeting schnabbel circuit. Vul zelf maar in waarom.

Chemokar | 10-10-18 | 20:55

Waarom denk je dat er nog geen stagiaire naar voren is gestapt om een boekje over MvN open te doen?

NaughtiusMaximus | 10-10-18 | 23:28

Zou het dan toch een balletje worden wat traag op gang is gekomen, maar uiteindelijk wel door dendert ?
Ik hoop van wel, Von Jeauleaux mag na zijn opgestoken middelvinger van mij best wel een beetje bungelen.
En nee Joris, dat is spreekwoordelijk..

Wijze uit het Oosten | 10-10-18 | 20:48 | 1

Dit vind ik dan weer leuk! Ben nog steeds over mijn eerste Joris heen...

deus u vult | 10-10-18 | 21:50

Feministen hadden al een hekel aan mannen, maar inmiddels ook aan vrouwen.

Lafayette | 10-10-18 | 20:47

Doe anders ook ff een belletje naar deugmuts Willemijn Veenhoven. Staat altijd vooraan om iedereen de maat te nemen, maar tijdens de bekentenis van Jolo bivakkeerde ze volgens mij bij hem op gordelhoogte.

alexbl | 10-10-18 | 20:47

Beetje rare vraag van de VK aan GS. Misschien kan het freelancertje even rondmailen op de Volkskrant-redatie en vragen waarom de VK hun bek dicht houdt als het over Van Jole gaat maar verder bij elke #metoo-kruimel de heksenjacht aanzwengelt? Kan ze ook gelijk even bellen met dat laffe journalistentuig van Radio 1 dat Van Jole de handen boven het hoofd houdt, die stronthypocriete VARA-directie en natuurlijk Peter Kee, het glinsterend bruine eeuwige billenmaatje van Van Jole.

Maar nee, laten we GS mailen. Tsja. TSJA!

blikjegrolsch | 10-10-18 | 20:44 | 1

Ja kan rondbellen tot je een ons weegt, eerlijke antwoorden krijg je toch niet..

neonreclame | 10-10-18 | 20:45

Die cursus journalistiek wordt er ook niet beter op. Zowel u als je gebruiken in dezelfde alinea. Tsss.

SamV | 10-10-18 | 20:43

Van Jole draagt "geheimen" (vooral van instabiele wijven NPO/VARA etc.), iedereen met een BEETJE verstand die hem vandaag even mocht horen opdraven bij komplete nitwit Veenhoven en veel erger... Lodiers(Bart-verrader)... rest my case

hagelkruis | 10-10-18 | 20:43 | 3

Dit klopt.

blikjegrolsch | 10-10-18 | 20:44

Lodiers. Wat een totaalschoft is dat.

Rest In Privacy | 10-10-18 | 20:57

Voor Lodiers zo'n dag die je weet dat gaat komen..

Shareholder II | 11-10-18 | 00:40

Geen metoo in het GS-hoofdkwartier. Dat geloof ik, daar komen vrijwel nooit meisjes.

Ggroengras | 10-10-18 | 20:43 | 3

Annabel?

Tuborg øl | 10-10-18 | 23:10

Ach wat een onzin. Ebru? Hemelrijk? en als we de hele harem van Dumpert nog mogen meerekenen....

keestelpro | 11-10-18 | 03:13

Oh ja en dan vergeet ik nog alle vrouwelijke reaguurders.

keestelpro | 11-10-18 | 03:14

Oeff,

Of die ff zit.

Het is nu wachten op een tegenstukje van onze haat-opa op de linker flank.

De bescherm engel van frolo...

Gizmo579 | 10-10-18 | 20:43 | 1

Han met de Hoed ?

Shareholder II | 11-10-18 | 00:42

Recht in het kruis.

Normpje | 10-10-18 | 20:42

Dat hele #metoo is een Amerikaans verkiezingsmiddel van de Dems, geboren uit rancune wegens het verlies van Hillary. geboren uit de haat jegens de 'deplorable's'.

Abject | 10-10-18 | 20:42 | 1

Jolo weet dingen. Van collega's. Daarom hangt hij niet, ze beschermen hun hachje.

kler9 | 10-10-18 | 20:42

Lol @ stoofpotje met een mening. Dat beeld krijg ik nooit weer weg

atheïstisch stemvee | 10-10-18 | 20:42

Iemand nog iets toe te voegen?
Ik wel. Jolo zat vanochtend weer op radio1 de moreelsuperieure wijsneus uit te hangen en stelde dat het toch wonderlijk was dat hij tot gisteren nog nooit van Job Tetten had gehoord. Niemand had nog ooit van Job Tetten gehoord. Domme frolo volgt het Haagse kennelijk niet en luistert louter naar zijn eigen gezever. Had gisteren Pauw gezien en concludeerde dat Yasser Klaver een veel betere eerste dag in de nationale pers had. Zou zo'n man nu ook door GL betaald worden vraag ik.me af.

Rest In Privacy | 10-10-18 | 20:41 | 5

Kuifje, zijn verstand zit in zijn eikel.

Rest In Privacy | 10-10-18 | 21:03

Dus u luistert radio 1 én kijkt NPO 1? Aanhangert van de staatsomroep dus. Landverrader!

Montgomery Burns | 10-10-18 | 21:57

Als Van Jole zegt nog nooit eerder van Jetten te hebben gehoord dan valt hij ook nog door de mand als politiek deskundige. Jetten heeft in de Tweede Kamer voor D’66 urenlang het woord gevoerd in de debatten over het referendum. Hij was toen al door Pechthold naar voren geschoven. Als je dat als politiek commentator hebt gemist dan ben je af.

Zonder erg | 11-10-18 | 09:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Trial by media... is het de schuld van het publiek? Of de schuld van de media, en ja, welke media is de initiator, en welke (politieke) motieven zitten daarachter?

Abject | 10-10-18 | 20:41

Van Jole heeft alle kenmerken van die ene Belg uit Elsene.

smdyasc | 10-10-18 | 20:39 | 6

U zegt het.

smdyasc | 10-10-18 | 20:43

Ik kom nooit verder dan 1000 Brussel.

Rest In Privacy | 10-10-18 | 20:44

Zowel Marx als Lenin hebben ook in Elsene gewoond. Er zal daar wel wat in het drinkwater zitten.

E-Burke | 10-10-18 | 21:18
▼ 3 antwoorden verborgen

Ja, die Meredith Greer is wel erg fout. Altijd een uitgesproken, vaak ongenuanceerde, mening, maar als het dicht bij komt, en als ze er 'zakelijk gezien' minder van kan worden, dan houdt ze haar klep dicht.
Overigens had Volkskrant-columnist Elma Drayer zich er ook al over verbaasd dat Van Jole niet werd aangepakt door de kritische, veelal linkse, media.

Rest In Privacy | 10-10-18 | 20:38 | 1

Het is allemaal nog veel erger blijkbaar. Want dat de linkse media allemaal hun klep houden dat was izz te verwachten. Maar dat van de overige media alleen GeenStijl en TPO dit oppakken.... Heel beangstigend.... Misschien toont dat aan dat Baudet's 'partijkartel' zich ook als een allesverterende lintworm in/doorheen alle media heeft genesteld!

Aristotalloss | 10-10-18 | 21:43

Het is nog heerlijk weer overigens. Een mooie sterrenhemel in mijn stukje van NL. Zag ook nog een kat uit het gras komen met een muis in zijn bek. De natuur is mooi.

Voor actualiteiten besproken vanuit een alt right perspectief tune je in op This Week on the Alt right. Nu live, ttps://m.youtube.com/watch?v=GypWZGGrBco

Gematigd | 10-10-18 | 20:37 | 3

Zou die muis dat ook vinden?

Ben Hetzat | 10-10-18 | 21:35

Ben Hetzat: precies wat ik dacht. De natuur heeft schijt aan diversiteit en de zwakkere. En de natuur heeft altijd gelijk.

keestelpro | 11-10-18 | 03:11

Zo had ik het nog niet bekeken. Maar nee, de muis zal wel gedacht hebben, balen, dit is het einde.

Gematigd | 11-10-18 | 06:58

Hmmm,
Beter geweest om het stuk eerst in de VK af te wachten?
Yolo

Hemmenaar7 | 10-10-18 | 20:33 | 3

Nee joh, d'r komt straks gewoon weer een stuk over de Don Juan van de Witte Onderbroek.

Rest In Privacy | 10-10-18 | 20:39

Hoe kom je erbij dat zo'n stukje in het VK terecht zou komen. Dat durven ze echt niet.

ceadomile | 10-10-18 | 20:47

Dat durven ze wel hoor.

Rest In Privacy | 10-10-18 | 20:58

lol. hoe noemde men vroegah het # teken? juist.... niet hashtag maar pound! eigenlijk heet de beweging dus poundmetoo.

Stilett | 10-10-18 | 20:33 | 6

Ik heb verder niets nuttigs mee te delen maar poundmetoo vind ik een keeper. Bij gebrek aan +kudos. Want dan was het een plus 1.

Alexis de T. | 10-10-18 | 20:53

Pound sign/key is niet van vroeger. Dagelijks miljarden keren gebruikt.

Mark_D_NL | 10-10-18 | 21:01

Ik ben nog van de tiepmachiengeneratie. # noemden ze vroeger “hekje”. Daarna Hash, en pas later bij de opkomst van de social media veranderde dat in Hashtag. Pound Sign ontstond pas toen er een Brits toetsenbord voor de één of andere hobbycomputer werd geleverd. De Amerikanen gebruikten # om een numerieke reeks aan te duiden, en de Britten gingen dat misbruiken door # te vervangen door £.

Nivelleermarionet | 10-10-18 | 22:11
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland