achtergrond

Geenstijl

HOERA, KERELTJE PECHTOLD STAPT OP!

Na 12,5 jaar het pedante Kereltje uit te hangen in de Kamer, stapt Pechtold per dinsdag op als D66-Führer. Dat maakt ie net zelf bekend op het partijcongres.

"Twitteraars, reaguurders en andere gezelligerds zullen ongetwijfeld denken dat ik opstap vanwege recente berichtgevingen over mijn privékwesties", maar volgens Lex is dat niet waar: hij wil gewoon vaker bij zijn gezin zijn, ofzoiets. Onduidelijk welk gezin dat precies is. Sowieso geloven we er geen fuk van: het zijn de sms'jes van Lex die Evert Santegoeds in bezit heeft. Het voortbestaan van Rutte 3 wordt nu in ieder geval nóg onzekerder - wat weer goed nieuws is voor mensen die met angst & beven naar het onbetaalbare en volstrekt ondoorzichtige Klimaatakkoord kijken. Aangezien Kafka Orwellogren met "een griepje" thuis zit, zouden we niet raar opkijken als die de door privévluchten, penthouses & privékwesties geplaagde Pechtold opvolgt (want je moet nooit in de zaal zijn als de koning sterft). We hopen het, want dat kan alleen maar een gunstig effect hebben op de neerwaartse trend in de peilingen.
UPDATE: Vrij Nederland heeft het in het diepste geheim gemaakte afscheidsinterview - voor wie nog 1 keer een half uurtje Pechtold aan kan. VN wist al sinds juni (!) dat Lex zou wieberen. Best bizar dat je dat stil houdt. De fractie wist kennelijk ook nog van niks.
UPDATE: Op sociale media is een waar volksfeest losgebarsten om het vertrek van Alexander Penthouse.
Update: De Vereniging Hogescholen maakt vrijdag een nieuwe voorzitter bekend. Thom de Graaf is daar net weg. U mag nu inzetten.
Update: Gisteren stond Pechtold zijn vertrek nog een volle minuut glashard te ontkennen bij PowNed's De Hofbar. Liegen is zijn tweede natuur.
Tekst: Afscheidsreutel. Veelzeggender zijn de reacties.

Volledige video van het vertrekverhaal

Schuld van GeenStijl! 🎉🎊🍾🎉🎊🍾

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.