Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Paul Blokhuis komt uw biertje afpakken

zin in bier nu

Bierdrinkers draaien op voor dividendbelasting.

De overheid weet wat goed voor u is en drinken is slecht voor u. Toch tikt u het ene krat voor de halve prijs na de andere wijnactiefles weg. Dat moet afgelopen zijn. Daarom komt de GristenUnie alcohol verbieden bierdrinkers met weinig geld pesten. Staatssecretaris Paul Blokhuis gaat korting op bier en wijn verbieden en wil een minimumprijs van 20 (TWINTIG!) euro per kratje. Overheid stelt paal en perk aan uw pijpje pils. Alcohol wordt iets voor de 1%. Je helemaal de tandjes zuipen kan voortaan alleen nog in de Grachtengordel. Het volk krijgt brood en speltsap. Horrorscenario 2019: Carnaval met suikervrije bananensmoothies van de Marqt. Is dit ons land nog wel. Paniek.

20 euro? Nee!!

driewerf nee

Reaguursels

Inloggen

Wat een dictatuur is Nederland aan het worden!
Straks mag je zelf niet eens meer uitmaken hoe vaak je per minuut ademt, kan je beter maar niet geboren worden, wat een ellende met al dat gepeupel.

pino2 | 31-08-18 | 10:41

Nog vaker naar Duitsland dus. En maar eens nadenken iets zelf te bouwen. zijn genoeg recepten voor eigengestookte wodka op de internets

zeiksmurf | 31-08-18 | 09:42

Waarom doet godverdomme niemand wat aan dit gekanker!

donaldvskim | 31-08-18 | 09:11

Omwille van de volksgezondheid ging de leeftijdsgrens voor alcohol omhoog naar 18 en werd de accijns steeds hoger. Gevolg; een complete generatie gebruikt inderdaad minder alcohol maar zit in plaats daarvan volgas aan de pillen en poeders. Dus nu kampen we met meer jong-verslaafden, meer jeugd met neurologische problemen, meer medische problemen door onzuivere harddrugs, meer dealers, meer georganiseerde misdaad en meer patsers die bakken met geld verdienen wat voorheen via accijns, BTW, loonbelasting en omzetbelasting in de staatskas eindigde via de banen en bedrijven in de horeca en slijterijen. Eindstand; minder volksgezondheid, minder geld voor de staat en meer criminaliteit. Echt weer super intelligent van de overheid. Man, man, man.

rendang31 | 31-08-18 | 08:50

Sallamie tactiek, een regering die zich beroept gekozen te zijn.
Nu ze aan de macht zijn komen er steeds meer plannen, uit hun eigen koker, die nergens in het regeer accoord te vinden zijn
Je zou toch zeggen, dat er een grens bestaat.
Cordon sanitair,een partij die op de 2 de plaats staat,wordt doodgezwegen.
Steeds komt er weer een verassing, wat is de volgende.
Een wereld vreemde kerkganger zal wel even vertellen wat er moet gebeuren.
Een ding staat als een paal boven water het wordt alleen maar duurder.
Met prinsjes dag wordt de collectebus leeggeschut.
Er moet heel wat vergoed worden,om de reeds doorgevoerde verhogingen te compenseren.
Verhoging alcohol accijns,is al eerder gebeurd,zijn ze toen op terug gekomen.
Er wordt massaal in duitsland belgie ingekocht,daar zullen de flapdrollen achter komen.

.

soledad | 30-08-18 | 23:50

Tief nou eens op met die bevoogding. Mag ik ff lekker zelf weten hoe gezond ik door het leven wil gaan? Maak zorgverzekeringen anders maar particulier. Is dat eeuwige dramargument voor verplichte levensstijl ook weg

Gen. Maximus | 30-08-18 | 23:28

Gaat nog eens superdruk worden in de grensstreken.... bier in Duitsland is ook lekker.
Wat een domme oetlul zeg. Maar ik roep het al langer, de overheid stopt niet voor we allemaal tofu kauwen en alleen water drinken. Geen drugs en roken meer. Plezier wordt simpelweg verboden zodat we straks allemaal van die zure Bumas worden.
Zelfmoord aantallen schieten omhoog en de pensioenen zijn gered of zo...

Durkmans | 30-08-18 | 23:03 | 1

pensioen wordt onbetaalbaar als iedere zure bom de 95 haalt....

zeiksmurf | 31-08-18 | 09:43

Wat een loser! Stelen van de armen en verdelen onder de rijken. Vice versa van waar men zich op zegt te baseren. Met als waarschijnlijkheid dat mensen zelf gaan stoken of brouwen of het illegaal gaan kopen, waarbij de kwaliteit niet gecontroleerd is zoals nu. Al Capone zou willen dat ie nu leefde.

Lekker bezig Gert Jan!

HoezoStom? | 30-08-18 | 22:48

Gewoon één of twee keer per jaar naar Luxemburg; achterbak en benzinetank volladen en iedere keer je middelvinger opsteken naar Rutte c.s. Wat betreft die benzinetank; ik woon een boogscheut van de Belgische grens en de benzine kost daar gemiddeld 1,35-1,40 euri/ltr., dus kan Rutte wat mij betreft nu al jeuk aan zijn dividendballen krijgen.

oliebolletje123 | 30-08-18 | 22:47

Maakt niet uit, over een paar jaar mogen we toch geen bier meer drinken van de nieuwe buurman.

De wethouder | 30-08-18 | 22:25 | 1

Idd! Vooralsnog beter duur dan niet te krijgen. In de toekomst algeheel alcoholverbod

Madamjanet | 30-08-18 | 23:03

Dát is de reden van de bierprijsverhoging! We gaan niet meer naar het café, dus moet het thuis gehaald worden...

wilderst | 30-08-18 | 21:55

Bierbrouwen doen we zelf wel. (Schijnt nog 'hip' te zijn ook, volgens sommigen.)

Het cafébezoek sloegen we toch ook al over met onze tot dorpscafé omgebouwde garage.

mozaard | 30-08-18 | 21:53

Bezopen maatregel. Waren de opstellers van dit vod dronken toen ze het schreven? Deze devote alcoholiek gaat in ieder geval niet minder drinken wegens hogere accijns... Hooguit om persoonlijke overwegingen. De mafia á la Al Capone lachen in hun vuistje, want dit zou net als met de Drooglegging weer fortuinen richting de illegale handel en smokkel kunnen sluizen. Vechten tegen de bierkaai...

En wees nu eens consequent in je logica, wat is het nu: we zijn verslaafd en net als een heroïnehoertje zullen we iedere prijs betalen, elke andere uitgave wegbezuinigen (dag vakantie, dag schoolreisje voor je kids) om te kunnen drinken en desnoods op de zwarte markt gaan kopen of ons lijf verkopen, of we zijn niet verslaafd en daardoor gevoelig voor hogere prijzen en gaan dan minder drinken. Maar dan is verslaving dus ook geen argument meer. Als het een verslaving is, is het een zinloze maatregel en zelfs schadelijk qua gevolgen. Als het geen verslaving is, blijft alleen "gezondheid" als argument over. Maar i.t.t. tot het motto van de Hitler-Jugend ("Du has(s)t die Pflicht gesund zu sein") is gezondheid objectief gezien geen plicht. Anders kun je naast de zekerheid dat je ziek wordt en doodgaat ook nog de zekerheid toevoegen dat iedere significante keuze in je leven van wieg tot graf wordt bepaald door een statistiekentabel en is Gezondheid het Doel van je leven. In feite verplicht je dan iedereen de Überneuroot uit te hangen door je eigen obsessie met het ontkennen van je sterfelijkheid of het bestaan van andere waarden. Vast, zonder je gezondheid heb je niets, maar met alleen gezondheid als je dictator heb je ook geen leven.

Ik koop nog regelmatig mijn drank, maar heb inmiddels het ook zelf gebrouwen. Supermakkelijk: totaal 250 gram suiker of koolhydraten per liter water\sap en je hebt met toevoegen van wat wijngist in een fles met daarop een nét niet vastgeschroefde dop (waterslot is onzin, de CO2 duwt alle lucht naar buiten tot alles vergist is) al binnen 1 á 2 weken wijn van 10 á 15% alcohol. Vries het in en ontdooi het een korte tijd, en het vrijkomende vocht is al bijna op het niveau van gedestilleerd... Dit is zo op internet te vinden en iedereen met enige kennis kan het zelf ook bedenken. Kun je nog accijns op suiker gaan heffen maar dan moet je dus ook vruchten en vruchtensap gaan belasten, of aardappels, tarwe, mais, alles met zetmeel, enzovoorts... En in het uiterste geval gaan wij alcoholhoertjes ook nog onze eigen suikerbieten verbouwen. Of nog erger: net als met de opiatencrisis in de VS gaan mensen overstappen op sterkere en sterkere illegale drugs als alternatief.

Kortom: je helpt er niemand mee die er het meest mee gebaat is en zit alleen maar de relatief gematigde en minder rijke drinkers te zieken. Allemaal om weer jezelf te bewieroken dat je zo verschrikkelijk deugt met je Braafste Hendrik uithangen. En ziek word je nog steeds en dood ga je ook, treurwilg. Proost.

Wol | 30-08-18 | 21:38 | 1

Je schrijft een goed stuk maar de meeste reaguurders lezen zo'n grote tegel niet dus verspilde moeite man. Probeer het kort en bondig te houden, dat komt echt beter aan hoor.

pino2 | 31-08-18 | 10:43

Doen ze de coca cola, redbull en die lays ook ff €20/st aub.

boerk | 30-08-18 | 21:25

Links en christelijk ziet het Utopia in de verte zodra de rook- alcohol- en vleesvrije generatie het levenslicht ziet. Helaas zal een gedeelte hiervan niet uitkomen aangezien de mohamedanen het vlees niet laten staan.
Tot die tijd: mohamedanen terug naar huis, utopisten naar het graf! (vrij naar de jihadi's die van Syrie een paradijs zouden maken)

Pierrepoint | 30-08-18 | 20:53

Graag aanvullen1

Gloeilampen: Weg. Verboten.
Halogeenlampen: Weg. Verboten.
Sterke stofzuigers: Weg. Verboten.
Walk-on-girls bij darts: Weg. Verboten.
Bikinironde missverkiezing: Weg. Verboten.
Pitspoezen: Weg. Verboten.
Vrij internet: Weg. Alles wordt gevolgd.
Vrij buiten: Weg: Alles wordt gevolgd.
Roken in cafe's: Weg. Verboten
Roken op terras: Weg. Verboten.
Roken in stadion. Weg. Verboten.
Sigaretten: Verdoemd. Straks: Verboten.
Handige plastic tasjes: Verboten.
Betaalbaar vlees: Verboten.
Betaalbare kipfilet: Verboten.
Zoete snaai op scholen & in kantines: Weg. Verboten.
Betaalbare tweedehands auto's: Verboten. Want milieu-zones.
Parkeren: onbetaalbaar en/of onmogelijk.
Gas om op te koken: Weg. Verboten.
Gas om te stoken: Weg. Verboten.
Bier & andere alcohol: Binnenkort óók weg. Want niet meer betaalbaar. Daarna: Verboten.
Vrije meningsuiting: alleen als je de dood niet vreest.
Basisbehoeften: naar 9% BTW
Stroom en gas (nog even): onbetaalbaar door opslagen.
Ouderenzorg: Weg.
AOW leeftijd: Rond de dood.
Eindloonpensioen: Afgeschaft.
Hypotheek: max 100% met verplichte aflossing
WW: verkort.
VRH: hoger dan de rente oplevert
Erfbelasting: walgelijk

Te komen:

zorg-plafond: maximaal te besteden bedrag per leven, erover dan dood.
chip in auto: om altijd te zien waar je bent.
zelfrijdende auto: geen eigen inbreng meer.

wilderst | 30-08-18 | 20:37 | 1

dit is geen democratie meer, we zijn een dictatuur geworden, je geeft vele voorbeelden maar dat is nog maar het topje van de ijsberg, als je er goed over nadenkt dan is er zóveel veranderd in 20 jaar tijd dat het echt niet meer leuk is. In Den Haag hebben ze werkelijk álles verzonnen om ons een poot uit te draaien, van iedere euro die je verdient hou je bijzonder weinig over en als je al iets over houdt dan pikken ze nog erfbelasting ook terwijl er al zoveel belasting over die euro is betaald, het zijn gewoon witte boorden criminelen daaro.

pino2 | 31-08-18 | 10:47

Nederland, het door de overheid gedoogde drugsparadijs. En de burger die graag een borreltje drinkt en een sigaretje rookt na werktijd wordt de beurs gelicht.

JohnWalker | 30-08-18 | 19:55

In Tsjechië brouwen ze hennep bier: 2.bp.blogspot.com/-gsc6wGn7c30/UPnqgLn... Hoe double of triple high wilt u het hebben?
Bij de Tsjechische Lidl worden andere soorten Argos bier verkocht dan in NL: www.akcniletaky.com/data/2017/63211/p... 25 Eurocent per halve liter. We slaan in CZ onze slag, slaan het bier op in een extra koelkast en wat aardig is: het gist gewoon verder op de fles.

Eeuwig..Op..Vakantie | 30-08-18 | 19:43

onder het motto, "ik geen leven, gij ook niet" … wat een losers ...

peer99 | 30-08-18 | 19:03

Nou hebben 'de gereformeerden' het weer gedaan, terwijl dit besluit ook komt van de liberalen van D666 en de VVD. En dan moet 'religie' achter de voordeur blijven.
Maar kerkbezoek = vrijheid van vergadering en vrijheid van meningsuiting.
De VS is groot geworden met deze vrijheden.
De USSR werd een mislukking door het beknotten van deze vrijheden.
Gelukkig is er geen politieke partij te vinden die vindt dat 'religie' achter de voordeur moet blijven.

marjen | 30-08-18 | 18:56

Naast de btw verhoging van 6 naar 9% dus weer een maatregel (want er zal wel zoiets komen) die veel ouderen zal gaan treffen! Schandalig hoe de mensen in Nederland genaaid worden.

JI-HAAT | 30-08-18 | 18:54

Je reinste provocatie. En als straks een fervent bierdrinker Blokhuis omlegd, dan krijgen alcoholisten de schuld zeker.

Gewoon consequent zijn. Als Wilders het over zich afroept d.m.v. een cartoonwedstrijd, dan deze staatssecretaris ook indien hij dit soort beleidsmaatregelen durft te verkondigen.

Echt, dit kabinet moet heel snel vallen, want het is een dramatische bende laaielichters.

Statler en Waldorf | 30-08-18 | 18:46

Hoewel ik niet direct aan de grens woon, ben ik na het lezen van dit onheilsbericht van plan om mijn ruime stationcar periodiek volledig te vullen met Duitse, dan wel Belgische alcoholische versnaperingen. De staatskas loopt op deze manier averij op en pleeg ik een verzetsdaad tegen de nog verder oprukkende drooglegging, lees islamisering van ons voorheen zo mooie en vrije land.

donkeyman | 30-08-18 | 18:42 | 1

3 x dit bericht, een beetje overkill. Excuus, ik zit in Andalusie met slechte wifi, maar wel met San Miguel bier, dat hier nog goed te betalen is.

donkeyman | 30-08-18 | 18:52

Hoewel ik niet direct aan de grens woon, ben ik na het lezen van dit onheilsbericht van plan om mijn ruime stationcar periodiek volledig te vullen met Duitse, dan wel Belgische alcoholische versnaperingen. De staatskas loopt op deze manier averij op en pleeg ik een verzetsdaad tegen de nog verder oprukkende drooglegging, lees islamisering van ons voorheen zo mooie en vrije land.

donkeyman | 30-08-18 | 18:41

Hoewel ik niet direct aan de grens woon, ben ik na het lezen van dit onheilsbericht van plan om mijn ruime stationcar periodiek volledig te vullen met Duitse, dan wel Belgische alcoholische versnaperingen. De staatskas loopt op deze manier averij op en pleeg ik een verzetsdaad tegen de nog verder oprukkende drooglegging, lees islamisering van ons voorheen zo mooie en vrije land.

donkeyman | 30-08-18 | 18:41

In 2012 werd ontdekt dat bier (evenals melk) onder meer nicotinamide riboside bevat, een vitamine die - althans bij muizen - kan leiden tot meer uithoudingsvermogen, minder diabetes en cholesterol en minder overgewicht.[16][17]. Er zijn echter ook veel onderzoeken die aantonen dat bij een normale consumptiehoeveelheid van bier er gezondheidsvoordelen zijn. Enkele positieve effecten die bier op de gezondheid hebben zijn een kleinere kans op alzheimer, het afremmen van bepaalde kankercellen, het remmen van ontstekingen, verhelpen van sommige vormen van maagproblemen, constipatie voorkomen, verbeterd zichtvermogen en versterkt de botten. Bron: wiki.

Laag_opgelijdt | 30-08-18 | 18:08 | 1

Precies. Maar roken en drinken moet toch altijd nog te grazen genomen worden. Terwijl in de NRC weer vrolijk het drugsgebruik gepromoot werd. Want uit onderzoek zou blijken dat iedereen die 's ochtends een beetje coke tot zich neemt de hele dag scherper is.

Europees_Aanbesteed | 30-08-18 | 18:19

Geen enkel probleem. Ik neem aan dat ze in Belgie en Duitsland ook de prijzen van bier verdubbelen? Niet? Hahahahaha.....

The2Amendment | 30-08-18 | 18:01

Links en grefo.. een dodelijke betuttelcombi. CDA'ers op de linkerflank hadden daar ook altijd een handje van. Supereng dezeze strapatsen.. en daarnaast weer meer belasting roven. Als je de begroting op orde wil hebben snijd je maar eens in jezelf.

Europees_Aanbesteed | 30-08-18 | 18:00 | 2

Bij de ARP werd stevig gedronken hoor, thuis. En de KVP-ers gingen graag naar de kroeg. De CHU is het probleem !

Rest In Privacy | 30-08-18 | 18:03

Ik zeg ook niet of ze wel of niet drinken. Ik heb t over dat linkse grefo's altijd zo enorm betuttelend zijn. De KVP is katholiek. De CHU was overigens een stuk rechtser, niet te vergelijken met die gereformeerde groenlinksers, want dat zijn t eigenlijk die cu'ers.

Europees_Aanbesteed | 30-08-18 | 18:11

Dit is de druppel ik ga emigreren.

Nekbaard | 30-08-18 | 17:56

Geen wijn meer bij het heilig avondmaal, te duur ! Jezus maakte van water, wijn, zonder accijns te betalen !!! Kruisig deze onverlaat

Rest In Privacy | 30-08-18 | 17:56 | 1

Juist daarom rust er geen taboe op wijn in de christelijke wereld (uitzonderingen daargelaten). En omdat Jezus nergens de vissers veroordeelt en ook gewoon het Pesach vierde, rust er ook geen taboe op vlees en vis in de christelijke wereld.

marjen | 30-08-18 | 19:35

De vele reactie's gelezen hebbend van iedereen moet je constateren dat bijna niemand het ermee eens is dat ons kratje bier wordt afgepakt en alleen voor de kleine welgestelde elite betaalbaar is. Echter meer dan de helft van de reaguurders heeft statistisch gezien op deze partijen hebben gestemd die het kratje bier voor jan met de pet onbetaalbaar wil maken.
Dat is precies het neoliberale gedachtegoed. Alles is eigen schuld. Iedereen moet aan de slag. Iedereen moet presteren. Iedereen moet aan het werk. Geen 40 uren per week maar 80 uren per week. Deze maatschappij, de neoliberale maatschappij, is topsport. In een topsportcultuur past nu eenmaal geen alcohol. Ook geen kleine hoeveelheid. Peter R de Vries drinkt ook geen alcohol meer en merkt op dat hij nu veel fitter is.
Dus ja, het is volkomen logisch dat alcohol wordt afgepakt.
Gij krijgt wat gij stemt.

ProAsfalt | 30-08-18 | 17:55

Wat een kutplan

Omebert | 30-08-18 | 17:53

Wat een prutsers zijn die politici toch. Waarom belasten ze niet gewoon het water? Daar wordt het bier immers van gemaakt. Dan heb je ook gelijk alle thuisbrouwers en huichelaars die zeggen dat het boven de (arbitraire grens)% geen bier meer mag heten.
Dus 1 liter water 2 euro alstublieft.

Cobalt bomb | 30-08-18 | 17:49

Dat lijkt me een prima idee om de echte, smaakvolle bieren wat meer te stimuleren.
Ik drink persoonlijk ook liever een paar flesjes Duvel dan dat ik weet zo'n half traytje Schültenbrau moet wegtikken.
Als het in prijs niet meer uit maakt, hoef ik 's ochtends ook niet meer bij de Aldi in de rij te staan.

Rommelende Onderbuik | 30-08-18 | 17:38

Die zakhooi moet worden gepepen door een hyena. Lekker scherpe tandkes is zn voorhuidke. Wat een draak van een kloothommel. Zo saai als door een houtworm opgevreten barkruk. Tsjonge jonge.

Koffie ? | 30-08-18 | 17:37

Hij mag mij wel doen hoor.... als ie daarna zijn rare plannetjes maar in de kast zet.

Argwanus | 30-08-18 | 17:36

Logisch gevolg als quasi-liberalen gaan samenwerken met gefrustreerde grefo's. Straks de doodstraf op lachen in het openbaar.

Cor Netto | 30-08-18 | 17:34

En dan raar staan op te kijken als straks nog meer jongeren aan de pillen zitten.

natteberiberi | 30-08-18 | 17:33

Dat is natuurlijk wel halal.

Ali Bundii | 30-08-18 | 17:32

Mooi, gelukkig maar 2km van Duitsland af, daar mooi kratjes Warsteiner inslaan voor een tientje

Cleem | 30-08-18 | 17:28

Iedere keer dat je denkt dat die randdebielen aan het binnenhof het land niet verder naar de kaloten kunnen helpen; komen zij met een nieuwe verrassing.
Die boven ons gestelden denken geloof ik, dat een land besturen een soort computerspelletje is. Beetje schuiven hier, groepje marginaliseren daar en continue schuiven met virtueel geld.
Wat nou; indien wij het volk eens gedurende een maandje of drie helemaal geen belasting betalen en met 300.000 man het hele binnenhof met de grond gelijk maken!?? De hele regenten kliek wordt vervolgens voor de ruïnes standrechtelijk geëxecuteerd wegens hoogverraad en samenspannen tegen het volk.

RickVogelschrick | 30-08-18 | 17:25 | 2

Datum en tijd? Als we tijd over hebben zijn er meer gebouwen die afgebroken kunnen worden.

te@oud | 30-08-18 | 17:29

Die lui zouden zeker weten allemaal simcity niet kunnen winnen.

Cobalt bomb | 30-08-18 | 17:53

Nu loop ik voor iedere fles wijn en tray bier naar de plaatselijke super. Als het nodig is, als mijn flesje op is of men tray. Soms kan dat niet omdat de winkels dan al dicht zijn en dan laat maar. Dan ga ik pas weer halen als ik goesting heb. Zo houd ik het aardig in de hand. Als men flesje wijn het dubbele gaat kosten en bij de buren in Poppel ( 45 kilometer verder) of in Duitsland (50 km verder)ik voor 1 fles daar 3 flessen kan halen.. ja dan gaat het voortaan gewoon eens per maand gezellig een dagje shoppen aldaar worden, tank vol, dozen wijn, kratten bier, hapje eten en wat andere needs inslaan..
Nu is dan wel de kans erg groot dat ik meer ga zuipen want dan is het wel gewoon binnen bereik.. 3 stappen verder dag en nacht.. maar oke! Nederland moet en zal de burger de weg wijzen.

fikkieblijf! | 30-08-18 | 17:23

Ik vraag me af waneer de grenscontroles weer ingevoerd gaan worden? Shag en benzine haal ik al in belgie, dan kan ik ook meteen voor het halve dorp alcohol halen, Wordt een bron van inkomsten denk ik zo

brie-de-penis | 30-08-18 | 17:19 | 1

Same here aan de Duitse grens, lach mezelf elke keer weer een bult in mn broek
als ik voor rond de 1,30 de tank volgiet en dat Duitse bier is zeer goed met de Duitse
boodschappen weg te drinken, ga ik dadelijk nog rijk worden met de illegale invoer van al die prima duitse biertjes en goedkope rookwaren, lang leve de christen honden en hun jaren '20 prohibition....... met je gore tengels aan kleine kindertjes zitten geen problemen natuurlijk, drank! dat is de duivel.....

Tijdvoormaatregelen | 30-08-18 | 17:34

Totaal zinloze geldklopperij, als je goedkoop wil zuipen zijn daar vele manieren voor. Dat ga je echt niet tegenhouden door aanbiedingen te verbieden. Daarnaast, ik ben slank en kom regelmatig in de sportschool, waar zou ik meer moeten betalen voor een flesje wijn omdat die luie fatties niet van hun luie reet komen?

Deviant | 30-08-18 | 17:18 | 2

het heeft ook helemaal niets met gezondheidsideologie te maken.. het brengt gewoon weer een melkkoe in beeld..

fikkieblijf! | 30-08-18 | 17:24

Sommige mensen hebben nou eenmaal niets beters te doen dan zich met de leefwijze van een ander te bemoeien, ook omdat ze niet willen betalen voor de leefstijl van een ander. Zelf pakken ze hun gezonde fiets en gaan dan op hun plaat, zij krijgen dan niets vergoedt want het is hun eigen schuld dat ze gingen fietsen. Goed he?

Wolkbreuk | 30-08-18 | 17:29

Onze regering heeft meer geld nodig voor de hoger op lopende EU rekening. Knijpt de Nederlandse belastingbetalende burger steeds meer af.

JohnWalker | 30-08-18 | 17:14
-weggejorist-
Predeker | 30-08-18 | 17:12 | 2

20 euro... zegt de dranklobby. Lekker betrouwbaar.

Ggroengras | 30-08-18 | 17:04

Gelukkig ik woon dicht bij de Duitse grens. Doe er zo wie zo al veel boodschappen en gooi er mij tank vol wanneer ik er ben.
De (r)overheid is er niet meer voor de hard werkende Nederlander.
Denk er aan om te verkassen naar Duitsland vanwege de verplichte warmtepomp die ik niet kan betalen en waarvoor ik niet van plan ben een lening af te sluiten. Zag een Ford Mustang staan op de oprijlaan net over de grens. Daar kan ik alleen maar van dromen, want dat ding is onbetaalbaar voor Jan Kees kaaskop. De
(r)overheid hier pakt jongens dromen af. Ondertussen word ik ingehaald door Tesla lease bakken op de snelweg, waarvan ik weet dat ik daaraan heb meebetaald. 30 jaar gewerkt en niets opgeschoten en nog 15 jaar te gaan. 15 jaar betalen en betalen en netto blijft er steeds minder over. Rijdend in een oude bak, die niet langer meer welkom is in bepaalde binnen steden. Een race naar de bodem. Nederland geeft niet langer om de hardwerkende belastingbetaler, maar beschouwt hem/haar als een pakezel.
Wanneer zijn/haar tijd erop zit, richting de lijmfabriek.
The horror, the horror..

Dzjengis-Somebody | 30-08-18 | 17:03 | 1

U bent een nukubu. Wen er aan. Dat gaat nooit meer veranderen. Betalen en bek houden.

The2Amendment | 30-08-18 | 18:04

@bisbisbis : Belazeren

paridae | 30-08-18 | 17:02

Blokhuis, nagel aan mijn doodskist.

JohnWalker | 30-08-18 | 17:02

Ja sorry, ik raak niet uitgereaguurd over dit topic, hoe is het mogelijk, dat een dergelijke kutpartij in het kabinet zit ??

Predeker | 30-08-18 | 17:00 | 3

Dat hebt u aan Rutte te danken.

Lupuslupus | 30-08-18 | 17:01

Lupuslupus | 30-08-18 | 17:01
Beste Luspusluspus, veel u's in uw naam, voor de goede orde, ik heb niet op die leugenaar gestemd, ook niet op die kutpartij. Maar het helpt geen fuck, ze blijven aan de macht.

Predeker | 30-08-18 | 17:26

Het alternatief was GroenLinks.

LiniaalRectaal | 30-08-18 | 20:35

Vanavond zijn de media, met de NOS, de VARA en RTL4 voorop helemaal in hun nopjes met deze voorstellen, zij willen immers bepalen hoe het publiek moet leven.

Verder denk ik niet dat deze voorstellen door de kamer heenkomen.

Wolkbreuk | 30-08-18 | 17:00 | 1

Afwachten maar.

Lupuslupus | 30-08-18 | 17:02

De taakopvatting van de Nedelandse overheden;
-
Betuttelen.
Bevoogden.
Beleren.
Bedillen.
Bemoederen.
Beschaven.
Bemoeien.
Bevitten.
Bewaken.

bisbisbis | 30-08-18 | 16:58

*zingen doet: we gaan naar duitsland toe we gaan naar duitsland toe lalala

Het Licht | 30-08-18 | 16:58 | 1

Voor half Nederland is het al rendabel om boodschappen en tanken over de grens te doen.

sneehoofd | 30-08-18 | 18:24

Maakt mij niks uit, ik haal elke dag voor 10 Euro lauwe halve-liter blikken Schultenbrau die ik dan op de bank zit weg te tikken. Ik ga er echt niet meer aan uitgeven.

De Ana(a)list | 30-08-18 | 16:56

Fijn, nog meer lastenverzwaringen. Ik zie door al het links het rechts niet meer

ZonderNaam | 30-08-18 | 16:54

Goed plan, maar zo rigoureus hoeft het ook weer niet. Wanneer het om de gezondheidszorg gaat, mag je "slechte" producten meer belasten, maar maak het niet te gek. Tenzij iedereen fors meer premie wil betalen natuurlijk. Blijft wel de vraag wat de overheid doet met de teruglopende accijnzen. Hier in Enschede zullen weinig mensen zich zorgen maken. De Duitse dranksupermarkten zijn dichtbij en bovendien is de benzine goedkoper. Proost.

Mannes | 30-08-18 | 16:54

Tja de (R)overheid in islamlandje heeft natuurlijk geld nodig om alle nieuwe Nederlanders te voorzien van huisje, uitkerinkg!

Ditisgeenstijlmeer | 30-08-18 | 16:52

Ik loop hier in Zuid Frankrijk door de Super en er staan gewoon flessen 40% 70cl voor 9,40...

Anyway, woon in NL aan de grens. Ze kunnen aan het gas voor hun #woekerbier!! Lang leve het reinheitsgebot!

Denkhetnjet | 30-08-18 | 16:47 | 3

Sta je niet bij een tankstation in Zuid Frankrijk ??

Predeker | 30-08-18 | 16:52

Lol, ja daar ook gezien. Maar nee zit nu in een “Gite” van een wijnboer. Heb zijn Cave ook al flink ehhh, bezocht! Er gaan er een paar de kelder in!

Denkhetnjet | 30-08-18 | 16:55

Denkhetnjet | 30-08-18 | 16:55
U boft, ook mooi land daar.

Predeker | 30-08-18 | 17:38

Vanaf vandaag veranderen we de naam van Blokhuis in Slokhuis.

Predeker | 30-08-18 | 16:45

Al 10 jaar zitten de refro ratten midden op de wip. Ze krijgen stiekem meer voor elkaar als de grote partijen. Laat ze eens een debat voeren over vrijheid van onderwijs. Eruit met die moslim en refro scholen.

Trumme | 30-08-18 | 16:44 | 1
-weggejorist-
Rest In Privacy | 30-08-18 | 17:05

Dit land wordt zo langzamerhand geterroriseerd door de gezondheids-, klimaat- en milieu-taliban.

Gloeilampen: Weg. Verboten.
Halogeenlampen: Weg. Verboten.
Sigaretten: Verdoemd. Straks: Verboten.
Handige plastic tasjes: Verboten.
Betaalbaar vlees: Verboten.
Betaalbare kipfilet: Verboten.
Zoete snaai op scholen & in kantines: Weg. Verboten.
Suiker in mijn favoriete appelcompôte van Hak: Weg. Niet meer te vreten.
Betaalbare tweedehands auto's: Verboten. Want 'muljeu-zones'.
Gas om prettig op te koken: Weg. Verboten.
Bier & andere alcohol: Binnenkort óók weg. Want niet meer betaalbaar. Daarna: Verboten.

Wakker Dier, Greenpies, Muljeu-defensie, de klimaat-gestapo, emo-wijven en dram-idioten met baarden & knotjes bepalen wat u wel, maar vooral níet mag.

Eigenlijk is het net zoiets als met de islamisering: de sluipende introductie van een alles verstikkende 'mag niet'-cultuur.

Peter Emile | 30-08-18 | 16:44 | 4

Ik ga morgen ook even mijn voorraad halogeen 150W aanvullen. Want ze verbieden wel, maar er is geen vervanging voor de halogeen in mijn dure lamp. Prutsers.

paridae | 30-08-18 | 16:49

Deze tegel scheelt mij een hoop typwerk. Bedankt!

SterF... | 30-08-18 | 16:51

Eens.

genoegisgenoeg | 30-08-18 | 17:17
▼ 1 antwoord verborgen

ChristenUnie = Blauwe Knoop = alle geneugten des levens uit de samenleving rammen: alcohol, tabak, sex.

Ze vinden hun kameraden op Links: Groenlinks/D66/PvdA, die daar nog een suikertaks, vleestaks, benzinetaks, milieutaks, en nog meer taksen bovenop willen doen.

Zo worden alle geneugten onbetaalbaar/verboden door een samenwerking van Links met de Christen en moslims.

Vooral Groenlinks/CU/D66/PvdA blijven stemmen, dan eigen schuld, dikke bult.
(of iedereen gaat weer zijn eigen alcohol stoken, met alle gezondheidsgevaren van dien).

Jan3863 | 30-08-18 | 16:44 | 2

Vergeet de VVD niet hè. Die werken al 10 jaar met dat gespuis samen.

Trumme | 30-08-18 | 16:45

Christenunie is wel weer kleuterneuken. Daar zijn de ouderlingen net zo goed in als de papen.

The2Amendment | 30-08-18 | 18:06

Hypocriete gristenhond. Ik schakel wel over op sterke drank en anders koop ik wel in bij onze Zuiderburen. De mazzel.

Rest In Privacy | 30-08-18 | 16:43

CU de partij van het opgeheven vingertje (lijkt op IS maar dan anders). Blokhuis wil ook de prijs verhogen van sigaretten, verbod roken op terrasjes en blijkbaar nu ook drank. Wat wel mag is rollebollen - wel in het geniep en in het donker. Daar waar je de kat knijpt. Flut partij.

paridae | 30-08-18 | 16:42 | 1

Flut partij maar wel eentje die nodig is voor een meerderheid en dat weten ze samen met de SGP perfect uit te buiten.

Trumme | 30-08-18 | 16:47

al dat gespuis daar in Den Haag is er alleen maar op uit om ons leven zo zuur mogelijk te maken. Hoe kan het toch dat er telkens weer dezelfde ratten worden gekozen of erin gemanipuleerd zonder dat we er wat tegen kunnen doen. Er gaat geen dag voorbij of ze bedenken wel weer iets om de burger te pesten.

jan den hollander | 30-08-18 | 16:41 | 1

Precies, waar blijft die lastenverlichting??? Voorlopig wordt alles steeds duurder of de inhoud van de verpakkingen in de supermarkten worden steeds minder om de prijs hetzelfde te houden.

Rest In Privacy | 30-08-18 | 16:49

Het wordt met de dag beroerder in ons ooit zo fijne landje.

Agent 421 | 30-08-18 | 16:38

laten we dan ook eens belasting gaan heffen voor religies

TDB | 30-08-18 | 16:33 | 1

Dan gok ik op de islam want in de kerk komt geen hond meer.

Rest In Privacy | 30-08-18 | 16:51

Dat geloof hé... van wie dan ook.... kan daar geen kruistocht tegen begonnen worden?

didivos | 30-08-18 | 16:31

Ben ik blij dat ik in Limburg woon, 3 kilometer van de Duitse grens.

De Blauwe Knoop van die klote-Christenen begint weer zijn intrede te doen.

Duitsland, het land van vele wijnen en nog meer bieren, worden beiden als "eerstenlevensbehoeften" gezien. Het enige nog goede aan Duitsland.
Niemand die het daar waagt de prijzen zo te verhogen als hier/Zweden/Noorwegen/Finland. Zou "zelfmoord" zijn.

Wij halen trouwens voor feestjes al bierfustjes voor onze tap en rest van de alcoholische versnaperingen uit Duitsland... goedkoop en lekker!!

Met de linksgekkies en linkse invloeden (Groenlinks/D66/CU/PvdA0 in NL stijgende, straks ook maar weer tanken in Duitsland en misschien tabak halen.

Maar ja, iedereen stemt links en wil blijkbaar nog meer links in Nederland, gezien hun macht in kabinet (D66/CU) en toenemende invloed en populariteit Jesse Klaver/Groenlinks.

Eigen schuld, dikke bult..

Jan3863 | 30-08-18 | 16:30 | 3

Lieden met een 'VOC-mentaliteit' kunnen alvast gaan investeren in bestelbusjes. Want er wonen ook heel veel lui in de Randstad. De maffia zal ook wel opletten.

paridae | 30-08-18 | 16:45

@ paridae...
Klopt helemaal, kijk maar naar de drooglegging in de jaren 20 in de USA.
Gaat weer gebeuren, illegaliteit stijgt en waar geld te verdienen is, is maffia.

Jan3863 | 30-08-18 | 16:49

Voorop gesteld, ik ben een matig drinker, maar heb een gezellige familie. Hier haal ik de sterke drank, die hier net als in Duitsland veel goedkoper is als in Nederland, net over de grens in Tsjechië, net als Cola (89 ct per 1,75 liter), Fanta etc. . Het stikt daar verder van de verstokte rokers, want de sigaretten zijn daar schijnbaar ontzettend goedkoop, ik gebruik dat spul niet. Ik zie wel eens mensen met 1000 Euro sigaretten de deur uitgaan, ook voor de buren en familie. De grensplaatsen zijn allemaal ingenomen door Vietnamezen, die Nagelstudio´s/pedicure/kapperszaken hebben, vele kledingwinkels en winkels waar ze echt van alles verkopen. Ook veel troep overigens.

bergsbeklimmer | 30-08-18 | 19:06

Dit is de categorie luchtballonnetjes neem ik aan. idioot plan natuurlijk. Maar voor het geval het toch door gaat, dichts bij zijnde drank boer in Duitsland ligt op een kilometer of 10 a 15. Is te doen, dan maar weer een kofferbak vol drank halen per keer.

DerkArie-ut-de-Achte | 30-08-18 | 16:28

Als ik de reacties zo lees, lijkt het er op alsof de gemiddelde reaguurder ergens in de grensstreek woont. Verklaart ook een hoop.
Anyway, opzouten met dit soort plannen weer van zo'n bemoeizuchtige kutgristen. Net zo erg als de gemiddelde baard. Dat een 'liberale' partij als de VVD zóóó graag de macht wil blijven houden, dat ze zelfs met dit soort enge clubjes in zee gaan is echt te debiel voor woorden. (wat dus ook al voor D66 gold he)

Quantum Suicide | 30-08-18 | 16:27 | 3

Niet alleen woont de gemiddelde reaguurder blijkbaar in de grensstreek, ook is gemiddelde reaguurder zo te lezen een zware alcoholist. Als je levensgeluk bestaat uit dagelijks meer dan twee liter bier wegwerken... Ik drink een krat bier in ongeveer twee maanden tijd, dat zouden meer mensen moeten doen.

Rhenium | 30-08-18 | 17:29

Deze kutgristen is in ieder geval geen katteliek, niet dat ik daar iets mee heb
maar het is wel handig. Want als je lekker ontspannen rond toert in
kattelieke contreien en je hebt dorst dan hoef je maar naar de
kerktoren in de verte te rijden/wandelen/fietsen en je vind een kroeg
binnen 100 meter van de kerk.

getzappad | 30-08-18 | 17:37

Dat maakt toch helemaal niet uit waar je woont. De leaseauto is toch al betaald, benzine zit bij de prijs inbegrepen dus karren maar.

The2Amendment | 30-08-18 | 18:08

Voor het drinken... de kerk uit

goedrechts | 30-08-18 | 16:26

Zeg Blokhuis, wat dacht je? Betutteling met een hoofdletter B daar wordt Nederland beter van? Kap eens met die onzin en pak grensoverschrijdend gedrag aan maar laat "normale"mensen met rust en een biertje of glas wijn doen.
Dat je zelf de katjes in het donker knijpt moet jezelf weten maar daar wens ik niet de dupe van te worden. Je imaginaire vrindje dronk ook wijn, sterker nog deelde het uit aan zijn fans, die der ook vies van waren.
Ik ben jullie mentaliteit zat die het mogelijk maakt dat de grietjes achter bar disco het stee in Oldebroek gevingerd werden maar waarbij je strandde op zondag op de Veluwe met je Kreidler omdat het juk van de christenen verbood om de tankstations te bemannen op zondag.
Opbokken dus ben oud en wijs genoeg.

bwanabanjo | 30-08-18 | 16:22 | 2

Ik mocht geen Kreidler kopen, was Duitse makelij, en de dominee was ertegen.

Predeker | 30-08-18 | 16:32

Kreidler met 70cc en waterkoeling erop... gaaaoohnn!

Rest In Privacy | 30-08-18 | 16:47

De ChristenUnie, klinkt als SovjetUnie, alleen daar hadden ze goedkope wodka om te zuipen. Waar bemoeit die lul zich eigenlijk mee. Ga lekker naar de kerk, en zing de Psalmen en Gezangen, en houd verder je bek. De kerk heeft al genoeg verkloot.

Predeker | 30-08-18 | 16:21

Idee uit de moskee ?

Mazoeza | 30-08-18 | 16:20

Een kratje bier (halve liters) van een door Heineken opgekocht Oostenrijks biermerk kost 21 Euro. Dat is wel de duurste, maar ook de lekkerste. Het wordt meestal voor 16,60 verkocht en als je een beetje oppast op de aanbiedingen betaal je nog geen 13 Euro. Ik heb dus een fikse voorraad in de kelder staan.
Het mooiste is dat Blokhuis accijns en BTW kan verhogen tot hij D66 ziet, ik merk er niets van.

Proost.

bergsbeklimmer | 30-08-18 | 16:20 | 1

En dan ook nog even de naam van dat merk ??

Hurdy Gurdy Man | 30-08-18 | 16:43

Goverdegovverdegovver....mar k hal nm bootskapen wel ut diutsland... hik...

Erdee | 30-08-18 | 16:20

Geen probleem, dan haal ik mijn drank wel in Duitsland.

terrorTim | 30-08-18 | 16:20

Al net zo'n eikel als die betwetende broer van 'm !

Mazoeza | 30-08-18 | 16:19 | 1

Maar wel een hart voor het land met de Mezoeza.

sneehoofd | 31-08-18 | 10:17

Mooi dat dat gezuip en gerook aangepakt wordt. Kost klauwen met geld aan gezondheidszorg en die extra accijns en BTW kunnen meteen de schatkist vullen.

We lopen tenslotte miljarden mis door de drugshandel waar Brussel ons wel voor aanslaat. Iemand zal dat gat moeten dichten.
En pilletjes zijn bovendien goedkoper en zonder accijns... Met hetzelfe effect en voor iedere leeftijd verkrijgbaar.

fikkieblijf! | 30-08-18 | 16:17
-weggejorist-
WaltherP99 | 30-08-18 | 16:15 | 2

Van mij mogen ze bier verbieden.
Dat ligt er voor mij een mooie carrière als dranksmokkelaar in het verschiet.
De usa prohibition tijden herleven. Toen zijn er best wat mensen rijk geworden

Jacktheflipper | 30-08-18 | 16:12 | 2

Zelf drank stoken en verkopen in je eigen speakeasy.

Darkside... | 30-08-18 | 16:19

Moonshine is best lekker

Lilia2 | 30-08-18 | 17:37

gelukkig koop ik mijn bier en diesel altijd in Duitsland. Ze doen maar wat ze willen....

Dutch_Viscount | 30-08-18 | 16:12

Nederland staat op ploffen.
En dan komen ze met dergelijke acties.
Slaap lekker NL. Komt helemaal goed met de nette mannen en deftige dames.
Die regelen het wel even alles voor ons.

ET007 | 30-08-18 | 16:10

Ik reed toch al naar Duitsland voor kratjes bier, oettinger, 20 flesjes halve liter voor slechts 8 euries. Krijg lekker de touwt^fus met je betutteling! Maak je eens druk om al die halve garen die hier op straat met een mes lopen te zwaaien en hun operatieve vaardigheden willen oefenen.. Die zijn pas slecht voor mijn gezondheid.

MoonBeebe | 30-08-18 | 16:10

ik denk, als ze het slim gaan spelen, dat ze als grote winnaar tevoorschijn zullen komen. Gewoon parallelimport gaan verkopen. Kan me niet voorstellen dat ze dat in Den Haag kunnen tegenhouden.

leef!! | 30-08-18 | 16:47

Misschien moet Paul Blokhuis eens op vakantie naar een willekeurig Scandinavisch land om te zien of hoge prijzen verantwoordelijk drankgebruik in de hand werken.
Of gewoon eerlijk bekennen dat er niet voldoende Nederlanders meer roken om daar alle accijns op binnen te trekken en dat nu ook het gerstenat afgepakt moet worden.

Guurearder | 30-08-18 | 16:09 | 1

Stuur hem 2 weken de Zweedse kansen wijken daar wordt nauwelijks bier gedronken.

Jacktheflipper | 30-08-18 | 16:14

Onze overheid is de grootste vijand ooit.
Onze toekomstige generatie zit dadelijk vol op de pillen.
Veel bedrijven krijgen dadelijk een flinke deuk in hun omzet, sommige misschien failliet. Minder belastinggeld, meer diefstal, meer onvrede enz.
Kun je beter in het weekend shoppen in het buitenland, meteen de auto voltanken. Koop je nog wat sigaretten. Lekker nog wat wandelen of ergens lekker uiteten. FXXK Nederland!!!
Met een plan als deze, ben je gewoon hartstikke gestoord of een enorme lul.
Wat is de toegevoegde waarde van dit plan? Een probleem proberen te verleggen ten koste van welvaart en welzijn op vele mogelijke gebieden.
Familie van de betreffende persoon moeten zich schamen.

ET007 | 30-08-18 | 16:07

Dan gaan dus ook die staatsbegroting voor werklunches, diners en werkoverleggen weer flink uit de bocht vliegen.
Duitsland en België hangen alvast extra vlaggen uit, die economie gaat met nog hoger en nog meer tax op alcohol en sigaretten in dit land een gouden tijd tegemoet.

fikkieblijf! | 30-08-18 | 16:07

Ongezien de tieftering voor dit kabinet en die christenhonden, ik haal m'n boodschappen, drank en brandstof wel bij de 'buren' in Duitsland.
Dan dus helemaal geen accijns en btw voor die hufters........

slipsniffer | 30-08-18 | 16:05

wie wil hem defenitief doen voor 2 kratjes pils?

roeperdepoeper53 | 30-08-18 | 16:04

Als die grefofarizeeer het goed wil aanpakken moet hij de heineken brouwerijen sluiten. Kan hij morgen ander werk gaan zoeken. Gladde glijer deze verknipte grefo. Totaal van het pad af.

beau van rtl | 30-08-18 | 16:02 | 1

Ja inderdaad. Pak die bedrijven eens aan. Maar dat doen ze nooit omdat ze daar hun neveninkomsten vandaan harken.

van heinde en verre | 30-08-18 | 17:36

Doet zwager in Roosendaal bellen....... wordt gouden handel!!!

trottle | 30-08-18 | 16:01

Volstrekt belachelijk dat dit in de begroting wordt opgenomen. Daarmee wordt ONGEWENST gedrag van de bevolking GEWENST gedrag voor de overheid, zijnde Rupjse Nooitgenoeg, altijd geld tekort. Paul Blokhuis is een kortzichtige kleaudthommel en kennelijk te dom om dit zelf te bedenken.

van heinde en verre | 30-08-18 | 15:59 | 2

Als alles wat slecht is voor de mens extra belast of verboden moet worden.
Waarom wordt geloof niet extra belast.
Al die verwarde moslim mannen verward of met een lage bloedsuikerspiegel kosten goudgeld. En gelijke monniken gelijke kansen ook extra belasting voor de cristenbroeders die niet met hun poten van kindjes kunnen afblijven

Jacktheflipper | 30-08-18 | 16:20

Kansen=kappen

Jacktheflipper | 30-08-18 | 16:21

Veel beter plan is om de belastingvrijstelling voor kerken e.d eens af te schaffen.

Ikdus | 30-08-18 | 15:58

Bier is voor bouwvakkers en werkelozen.
De smaakontwikkelde mens drinkt wijn.

Rest In Privacy | 30-08-18 | 15:57 | 9

Gulliver | 30-08-18 | 15:57
Bier was eeuwenlang het enige gezonde alternatief voor water.
En niet zo minachtend over bouwvakkers doen aub, er wordt vaak
ten onrechte gedacht dat bouwvakkers een beetje simpele zielen zijn.
Maar u zult versteld staan van de veelzijdigheid en creativiteit van
een bouwvakker, vooral bij kleine aannemers.

getzappad | 30-08-18 | 18:01

@getzappad | 30-08-18 | 18:01 :
Ik heb veel respect voor bouwvakkers. Ik probeerde alleen maar het stereotype bierdrinker neer te zetten.
@Vage_eddie | 30-08-18 | 16:13:
Ik kom alleen maar Gluck, Pilsener en Biela tegen. Pilsener is nog wel te drinken.

Rest In Privacy | 30-08-18 | 18:12

Elke dag Chablis en Sancerre komt je op een dag ook de strot uit. Neem eens een Duvel voor de afwisseling.

LiniaalRectaal | 30-08-18 | 19:58
▼ 6 antwoorden verborgen

Prima voorstel. Wetenschappelijk aangetoond dat dit alcoholmisbruik remt. Alcoholmisbruik kost de staat jaarlijks honderden miljoenen.

aldus_mijn_moeder | 30-08-18 | 15:56 | 4

En wie betalen die miljoenen?
Juist, de burgers die in de staat leven.
Je zou haast vergeten dat dat mensen zijn die af en toe een lolletje willen, in plaats van dat het louter functionele radertjes in een machine moeten zijn.
Oh, wacht, dat ben je al vergeten.
Inderdaad, alcoholmisbruik is niet wenselijk, maar je vergeet gemakshalve even dat het overgrote deel van de mensen -dat wel met alcohol kan omgaan- hiermee ook genaaid wordt.

Vage_eddie | 30-08-18 | 16:01

Juncker zuipt heel wat af, maar dit lijkt me overdreven.

bergsbeklimmer | 30-08-18 | 16:23

Hoogleraar Gezondheidseconomie Wim Groot:
"Hogere prijzen hebben vooral effect op matige gebruikers, die af en toe een wijntje drinken".
Daarzo. Je naait er dus de verkeerde mensen mee. Vooral de mensen die eigen gedrag in de hand hebben, maar wel graag af en toe genieten.

Vage_eddie | 30-08-18 | 16:23
▼ 1 antwoord verborgen

Ach, dan haal ik toch gewoon een kratje of twee kratjes extra in Duitsland? Nederlands bier drinken we al lang niet meer hier, en Oettinger van de Lidl is een redelijk alternatief maar als het zo moet gaan mijn biercentjes gewoon de grens over.

Graaisnaaiert | 30-08-18 | 15:56

De snode plannen van de GriestenOenie worden zeker gesaboteerd door de restanten van de PvdA, die de minima zullen compenseren voor deze onverwachte kostenpost. Want stel dat de arrebeier zich niet meer kan bezatten tijdens het kijken naar vrouwenfoebal omdat de mannelijke foebalwatjes steeds verliezen.

Nivelleermarionet | 30-08-18 | 15:55 | 4

De PvdA?
Die is allang niet meer de Partij van de arrebeier.
Eerder van de Arrebier.

Vage_eddie | 30-08-18 | 15:58

@Vage_eddie
Niet meer sinds DENK. Dolchstoss in den Rücken

atheïstisch stemvee | 30-08-18 | 16:05

Verkeerde, sorry

atheïstisch stemvee | 30-08-18 | 16:30
▼ 1 antwoord verborgen

Dus een kratje Amstel-zeik word net zo duur als een krat heerlijk belgisch bier als de minimumprijs op 20 euro word gezet.
Zal voor mij dus niets veranderen, ik betaal nu al liever meer voor een lekker biertje en omdat ik er meer van geniet hoef ik er ook niet zoveel van te drinken.

2voor12 | 30-08-18 | 15:54

Wat vervelend, nou moet ik een keer per maand met de auto op en neer naar België voor een enorme vracht speciaalbier. Kan ik mijn kilometers ergens declareren? Belachelijk trouwens dat het kopstuk van de EU openlijk een probleemdrinker is. Die man vertoont gedrag waarvoor je in een normal bedrijf de schoonmaker nog op straat zou schoppen. Maar hee, het klootjesvolk moet van de drank af!

Vage_eddie | 30-08-18 | 15:54 | 1

Ach, als autorijden uw hobby is, is een ritje naar Belgie alleen maar leuk. Vanwege de keuzevrijheid kan u ook besluiten om eens een maand geen alcohol te drinken, dan hoeft u ook niet naar Belgie te rijden.

Rhenium | 30-08-18 | 17:38

Wat een achterlijke plannen, ook van die aanbiedingen en wijnacties. Iedereen weet dat een keer 20 glazen bier drinken niet erg gezond is, maar toch doen we het. Het enige dat ze moeten voorkomen is dat mensen elke dag een fles wijn of een krat bier drinken, maar voor de rest moeten ze zich nergens mee bemoeien. Ik hoop dat hij hier te weinig steun voor krijgt en dat de plannen sneuvelen. Typisch dat dit weer wordt voorgesteld door iemand van de ChristenUnie.

Harrymetnuance | 30-08-18 | 15:53 | 1

Sowieso raar dat er even *ineens* zo'n grote maatregel doorheen gepushed kan worden. Als dit in verkiezingsprogramma's had gestaan, had het weinig steun gekregen, op die van wat artsen en beroepslobbyisten na. Niemand wil het, niemand is het ermee eens, toch gebeurt het. Het is daarna dan altijd nog maar zeer de vraag bij zoiets of een volgende regering het weer terugdraait.
Raar dat een regering die 4 jaartjes met één zeteltje over de helft zit even iets buiten verkiezingsprogramma's om definitief erdoor kan duwen.

Vage_eddie | 30-08-18 | 15:57

Wellicht toch maar de plan van Bernhard doorvoeren: Provincie van Duitsland worden. Dus: Auto's goedkoper, benzine 20 cent per liter goedkoper, Alcohol, Bekeuringen enz enz. Je gaat er toch over nadenken.

Kamervraag | 30-08-18 | 15:53 | 2

Als ze daar niet nog meer van het pad af waren dan hier, qua asielbeleid, zou het een goed idee zijn. In dit tempo is bier daar gewoon 'haram' over een jaar of 40. Ik wil op mijn ouwe dag ook nog lekker kunnen borrelen.

Vage_eddie | 30-08-18 | 16:05

Nederland is al een provincie van Merkelland, alleen hebben we nog andere regels en wetten als de moffen zelf.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 30-08-18 | 16:14

Dan toch maar eens gaan verdiepen in het moonshinen en bier maken

Rest In Privacy | 30-08-18 | 15:52

Alcohol lekker duur maken werkt namelijk ook zo goed in Ierland.
Doos met water aangelengd (want maar 4.2%) heineken 20x330 ml is toevallig net in de aanbieding voor €20.

En Ieren zijn uiteraard het levende voorbeeld van mensen die niet drinken.

Ikdus | 30-08-18 | 15:52

Ik kom rgelmatig in Poppel bij ricks tabakexpres naast de bierschuur van rick.
Gaat alles in 1 moeite door.

kneuterzak | 30-08-18 | 15:50 | 1

leaseauto met 1950 l bagageruimte en 40 kilometer van het bierpaleis.
moet te doen zijn

Zathras | 30-08-18 | 16:41

Heeft Herr Juncker al gegeageerd op deze berichtgeving?

jemagookniksmeer | 30-08-18 | 15:50 | 1

Die accijnsverhoging was juist nodig om zijn drankverslaving te kunnen bekostigen.

Vage_eddie | 30-08-18 | 16:06

Waar de rest van de wereld vooruitgaat in de tijd: 2016-2017-2018-2019 enz. gaat ons schone landje al jaren terug. De overheid gaat wel even bepalen wat goed voor je is. Volgens mij hebben we zo ongeveer 1950 bereikt. En nog een paar jaar dan breekt hier de pleuris uit. Want dat hebben die partijtjes "vrijheid van godsdienst ten koste van alles" dan ook weer bereikt.

Argwanus | 30-08-18 | 15:49

Net als in Zweden. En daar zijn ze allemaal oergezond hoor.

marjen | 30-08-18 | 15:49 | 4

En als mensen nog ouder worden, krijg je weer dat ze hun laatste 15 jaar versleten moeten doorbrengen in peperdure verzorgingstehuizen.
Er wordt weleens vergeten dat men ergens aan moet doodgaan.
Stom gezegd: Als er morgen een medicijn tegen kanker wordt uitgevonden, staat de dag erna de hartstischting met een collectebus voor de deur om te vertellen dat 70% van alle mensen doodgaat aan een hartaanval.

Vage_eddie | 30-08-18 | 16:08

Zweden: 76 op 1000 slikt anti-depressiva.
Noorwegen: 56 op 1000.
Nederland: 41 op 1000.
Men drinkt in het noorden minder, maar slikt dan weer meer.
Welke winst wordt er behaald met die prijsopdrijvingen? Ik denk NUL.

marjen | 30-08-18 | 16:27

Mooie van Zweden is als ze iets te vieren hebben in een restaurant de hele tafel vol komt te staan met drank.

voldemort | 30-08-18 | 17:58
▼ 1 antwoord verborgen

Tja, hier kon je op wachten...... de sigarettenstrijd is beslist, tijd voor de volgende doelwit.

trottle | 30-08-18 | 15:49

Net terug van de super, wat is dat een achterlijke partij, zelfde nivo als de islam.

Predeker | 30-08-18 | 15:49

Supernieuws voor de supers aan de Duitse en Belgische kant van onze landsgrenzen.

R van Perzie | 30-08-18 | 15:49

Volgens mij is dit snijden in eigen vlees. Ik ken heer wat gristelijke mensen die zuipen als een ketter.

DeHamer-1 | 30-08-18 | 15:48

goh, tegelijk 1 europa willen met open grenzen en een drooglegging in eigen land. We weten allemaal wat voor succes dat was pak hem beet een honderd jaar terug in US. En daar hadden ze nog grenzen.

Van mij kunnen ze het niet snel genoeg invoeren, ik voorzie gouden handel!

Mr Ker | 30-08-18 | 15:47

Ach, prima toch. Kunnen we hier in het zuiden des lands de smokkelroutes weer eens vrijmaken en er veel geld mee verdienen en zullen mensen thuis drank gaan stoken. Dat is natuurlijk precies wat je wilt als minister.

Mr. Krinkle | 30-08-18 | 15:47

¡HHAHAHAHAHA!!.......... pardon.

*nog een blikje San Miguel opentrekt* (50ct.)

DANNY3960 | 30-08-18 | 15:44 | 3

Mahou'tje hier....."burrrps"....(55 c) !
Spoel ik seffens door met een tweetal Mercadona housebrand "Steinburg Suave" a 22 ct/stuk. "t Is hier warm, hee..... :))

Mau777 | 30-08-18 | 15:53

De echte levensgenieter herken je aan de halve liter!

TDB | 30-08-18 | 15:54

Net als de werkloze pauper

Meneert | 30-08-18 | 16:08

Werken is ook ongezond. Laat de in dit land aanwezige Somaliërs e.d maar eens wat gaan doen kunnen wij wat gas terug nemen.

VeelTeSteil | 30-08-18 | 15:43 | 1

Inderdaad.
Stress (chronisch hoge cortisol) is wetenschappelijk aantoonbaar in verband gebracht met tal van klachten als hartaanvallen, diabetes, bloeddrukproblemen, verminderde vruchtbaarheid, etc.
Dit heeft niks van doen met betrokkenheid bij de gezondheid van de burger.
Dit heeft te maken met zorgkosten besparen, zodat we dat geld kunnen uitgeven aan afschaf van dividentbelasting en werkloze asielzoekers.

Vage_eddie | 30-08-18 | 16:11

In de jaren 60 en 70 heeft links de drammende Grrristenen en katholieken de kerk ingejaagd waar ze thuishoren. Maar hede ten dage blijft het ijzingwekkend stil uit linkse hoek, ook al drammen moslims vrouwen, homo's en joden van straat.
Vandaar dat de Grrristenen het ook weer eens komen proberen.

Rest In Privacy | 30-08-18 | 15:43 | 2

Dat links stil is tegen moslims, is omdat het 't eigen electoraat niet voor de hoofddoek wil stoten.

Vage_eddie | 30-08-18 | 16:25

Er is echt geen moslim meer die op Bakfiets-links of PVDA gaat stemmen hoor. De politieke islam is hier in de vorm van Nida en Denk.

Rest In Privacy | 30-08-18 | 20:16

Moslims hebben hier helemaal geen last van. Die drinken geen alcohol. Kwestie van ongelijke behandeling dus. Moslims moeten extra belasting gaan betalen om deze ongelijkheid te corrigeren.
Ik ben atheïst, drink ook niet. Maar voor mij geldt die extra opslag niet. Ik ben wel een goed mens.

dirk5879 | 30-08-18 | 15:43 | 1

Moslims drinken geen alcohol??? ik ken er (helaas dat dan wel weer) die gewoon, ook tijdens ramadam, bier zuipen in de kroeg.
Toen ik er eens een keer naar vroeg of dat wel mocht kreeg ik als antwoord dat die kinderneuker die ze aanbidden hun niet kon zien als ze maar onderdak in de kroeg zaten te zuipen.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 30-08-18 | 15:51

Dan kan het helemaal uit om naar Duitsland te rijden.

Mesmer | 30-08-18 | 15:42

Deze "man" wil winkels verbieden om iets in de aanbieding te verkopen, maar bepalen ze dat zelf niet? ook al willen ze het gratis weggeven, daar heeft die gereformeerde rotkop toch niets mee te maken??

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 30-08-18 | 15:42 | 5

In België? Hier mag het niet meer

atheïstisch stemvee | 30-08-18 | 15:54

Nederland, zuid-oost Drenthe.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 30-08-18 | 16:17

Het is verboden bedrijfsmatig tabaksproducten of aanverwante producten gratis aan particulieren uit te reiken, toe te zenden of op enigerlei andere wijze beschikbaar te stellen.
Tabaks- en rookwarenwet, art. 9, -1

atheïstisch stemvee | 30-08-18 | 16:31
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Zatkniss | 30-08-18 | 15:41 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Top plan! Al die mensen die continu zeiken als ik *BUITEN* een sigaretje opsteek: u dacht werkelijk dat het bij tabak bleef? LOL! Wat mij betreft plakken ze ook nog de meest ranzige foto's van vervette levers op ieder flesje. Ook op de duurdere wijn en whiskey graag, om de nieuwe en oude elite ook te laten delen in de geneugten van een betuttelende overheid.

atheïstisch stemvee | 30-08-18 | 15:41 | 2

Het verschil met roken is natuurlijk wel dat ik en mn kiddos niet een muffe verschaalde biersmaak in mijn mond krijg als er naast mij op het terras iemand bier drinkt.
Roken is wat dat betreft net wat lastiger voor de medemens..

Toon Emmils | 30-08-18 | 15:54

Rokers worden getreiterd. Niet omdat jij het vindt stinken, maar omdat lalala geld. Alcoholisme en probleemdrinkers kosten ook veel lalala geld. Tevens geeft alcoholconsumptie onnoemelijk veel overlast en schade. Steeds. Maar. Weer.

atheïstisch stemvee | 30-08-18 | 16:03

.. ah, zelfs de meest nutteloze politicus begrijpt dus toch dat het geld dat hij/zij/het namens u dagelijks over de balk smijt niet aan bomen groeit. Dus moet dat met een gemakkelijk stunt wel ergens te verdienen zijn.

Jan Passant mk2 | 30-08-18 | 15:40

Tja, tokkies nuchter houden - prima
Tokkies naar de drugs jagen - niet zo slim
vwb mijn alcohobby, die raken ze echt niet met iets duurdere pilsener, want dat drinken alleen tokkies

F#ckingAwesome | 30-08-18 | 15:40 | 1

dat is f#cking awesome bedacht man! Verdeel en heers!
Kan u met dat concept geen baan scoren bij den politiek?

Jan Passant mk2 | 30-08-18 | 15:42

Open grenzen. Dus alle auto,s uit dld en belg controleren op illegaal Bier. Wat een gekkigheid weer in EU vazalstaat Nederland.

Mark_D_NL | 30-08-18 | 15:39 | 1

Welk ilegaal bier? Privégebruik is vrij. En als ik 6 kratten bier/kistjes wijn in de week aannemelijk kan maken bij de rechter als ik voor een maand inkoop bij Fritz is er niks aan het handje.

bakermat | 30-08-18 | 15:45

.. na zijn vorige proefballonnetje zal hem wel gezegd zijn snel iets anders en meer inclusiefs op te pompen.

Jan Passant mk2 | 30-08-18 | 15:46

Die kop zal hij toch niet van het drinken van wijwater hebben gekregen?

gestoptmetroken | 30-08-18 | 15:37

20 Euro per krat?
HAHAHAHAHAHAHA
Tijd om te moonshinen denk ik

niemand specifiek | 30-08-18 | 15:37

Ik koop een vrachtwagen en ga bier importeren vanuit Duitsland. Gouden business !!!

DeHamer-1 | 30-08-18 | 15:37

Gaan we kratje bier toch gewoon uit Duitsland halen.

Votvinger | 30-08-18 | 15:36

ha leuk, gaan we bier smokkelen en illegaal verkopen. Goed idee. Kun je net als tijdens de drooglegging in de VS heel rijk mee worden.

Dussen | 30-08-18 | 15:36

Boeion, ik woon 7km van de Duitsche grenz

nee_toch? | 30-08-18 | 15:35 | 2

Ik 15 km dus dat is ook te doen.

Lupuslupus | 30-08-18 | 15:50

Ik begin maandag voor mijn in Hengelo (OV). Ik drink geen bier. Hoe zijn de prijzen van de wijn i.v.m. Nederland?

koeberg | 30-08-18 | 16:04

De ouders van degene die mij het bier drinken onmogelijk gaat maken,
moeten nog geboren worden.

getzappad | 30-08-18 | 15:34

Jesus Christus, godverdomme!

Dirk III | 30-08-18 | 15:33

Nog duurder?!
Een pilletje is veel goedkoper. . . . . . . . .

Tilburgse bluf | 30-08-18 | 15:33

Moet ik mijn drank gaan stoken dan nu? De grens met Duitsland is natuurlijk ook niet ver. Desondanks, wat een ellende weer. Roken is nog niet verboden of de volgende invasie op de persoonlijke levenssfeer wordt ingezet. Als ik er nou iets aan had dat de divendendbelasting werd afgeschaft dan had ik het bespaarde geld van de afschaffing daarvan kunnen inzetten om bier te kopen.

WodieBlumensind | 30-08-18 | 15:31

Ja luister nou toch eens even mensen. Die politici in Den Haag weten gewoon veel beter dan jullie zelf wat wel en niet goed is, en wat wel en niet gedrag is dat we zouden moeten willen met z'n allen. Als u dat halsstarrig maar niet wenst te begrijpen dan moet u dat op een of andere manier toch duidelijk gemaakt worden. Waarom kunt u niet gewoon doen wat de overheid van u verlangt?

Jan Slot | 30-08-18 | 15:31

Gisteren stond het FD vol met artikelen over de afschaffing van de dividend belasting en vandaag is het weer enigszins raak. Algehele conclusie, van alle argumenten van Rutte tot nu, is geen spaan meer heel, hij zal diep moeten graven om nog iets naar voren te kunnen brengen wat enig hout snijdt.
Het Amerikaanse BlackRock, de grootste buitenlandse aandeelhouder van Shell en Unilever, vind de afschaffing niet eens de moeite waard bij het nemen hun beslissingen. En Rutte maar zeggen dat buitenlandse beleggers het wel belangrijk vinden. De SGP overweegt geen steun te geven aan Rutte, tenzij hij met iets heel bijzonders uit de hoed komt. Particuliere beleggers zijn ook niet vrolijk, zij krijgen door dit gedoe een rekening van 173 miljoen. En andere grote Nederlandse beursgenoteerde fondsen vinden het nul komma nul, Philips doet er niks mee.
Hopelijk snel een "in memoriam'' van Rutte's kabinet.

Memek | 30-08-18 | 15:30 | 1

Het levert welgeteld een stuk of tien extra banen op bij ul, stond ook in de krant gisteren.

WaltherP99 | 30-08-18 | 16:10

Kan mij niets schelen. Ik drink elke dag toch maar een half kratje.
*polp*

DrumPiet | 30-08-18 | 15:30 | 1

Sterker nog, jij hebt 50 procent korting.

Rest In Privacy | 30-08-18 | 15:49

€20,- voor een krat? Mwah, ik rijd wel even Schramowski in Selfkant...

Enter Yeti | 30-08-18 | 15:30

Gaaf! We worden dus een soort alcohol-en rooklow Narco-Noorwegen... biertje en sigaret allejezus duur maar iedereen mag zich wel de moeder blowen en slikken.... Nu nog ff uitleggen aan de bevolking en dromen ooit nog herkozen te worden.

Nederlanddraaitdoor | 30-08-18 | 15:30 | 2

Na het roken en de alcohol komen wiet en pilletjes ook echt nog aan de beurt.

Grasgriezel | 30-08-18 | 15:39

Is ook echt een logische volgorde; Eerst roken en alcohol aanpakken, en daarna pas drugs enzo..!?!

Nederlanddraaitdoor | 30-08-18 | 22:03

Wellicht een goed idee voor een item in Tappen met Tom, om ook de ongeinformeerden hierop te wijzen.

Reebensteeltje | 30-08-18 | 15:29

Mooi man, de Gristen Unie. Het stemvee krijgt wat ie verdient.
Blokhuis, kijk eens naar Scandinavië, daar is alcohol bizar duur. Ik heb echter niet de indruk dat de mensen daar minder drinken. Toen ik er ooit met school was, dronk iedereen en zijn moeder mij onder de tafel. In "the prime of my life".

pibasso | 30-08-18 | 15:29 | 3

Klopt wel. Alleen ook even benadrukken dat Noren gemiddeld twee keer zo veel verdienen als hier in NL.

Reykjavik | 30-08-18 | 15:39

@Pibasso, mag ik u er even op wijzen dat de CU slechts 6 zeteltjes heeft en in de regering gekomen is door het gekonkel van Rutte tijdens de formatie? Heeft - in dit geval - dus niks met 'stemvee' te maken.

Lupuslupus | 30-08-18 | 15:54

U heeft gelijk Lupus!

pibasso | 30-08-18 | 16:20

Wat een bezopen plan. Mocht de Gristenunionist zijn satansplan kunnen uitvoeren, zullen de grensbewoners nog vaker heen en weer karren met een kofferbak vol Reinheitsgebot.

De Vrijlansier | 30-08-18 | 15:29

Jezus veranderde water in wijn, dus volgens de Gristen Unie was Jezus een ordinaire drugsdealer?
De CU zou er juist voor moeten pleiten dat er wijn uit de kraan komt.

meneerjan | 30-08-18 | 15:29

En maar blijven stemmen op dat gajes. Je land wordt overspoelt met Finse Apothekers, dagelijks zo'n verwarde Fin met een mes in de straat, BTW omhoog, koopkracht niet, en je bier niet meer te betalen. Arbeider, weken en je muil houden svp! Wanneer wordt Nederland dit is zat?

Waakvlam | 30-08-18 | 15:28

Nee, deze maatregel gaat helpen.
Het is nu in NeeDDRland al lonend vanaf Utrecht om boodschappen te doen in Duitsland, en met een verhoging van de prijs van een kratje bier is dat dan dus al lonend vanuit Den Haag of Rotterdam.
Krat met 20 stuks halve liters is in Germania net iets meer dan € 6,-...

Wijze uit het Oosten | 30-08-18 | 15:28

Prijsverlaging op het gezonde flessenwater? Laat me niet lachen. Google maar ns op bar le duc. Tis gewoon utregs kraanwater.

Rest In Privacy | 30-08-18 | 15:28 | 1

Dat niet alleen maar het mineraalwater is al spotgoedkoop. Behalve b.v. Pellegrino maar ook dat is goed te betalen.

Lupuslupus | 30-08-18 | 15:57

Ach, wie binnen pakweg 100km van de grens woont doet er sowieso beter aan om de smakelijker producten van onze buren te kopen.

Hetze Haatstra | 30-08-18 | 15:28 | 4

Wat ik heb gelezen scheelt de prijs in Dld niet zoveel meer. Maar als je je wekelijkse boodschappen daar doet is het toch een slok op een borrel. Oeps. Wat zeg ik nu weer.

Lupuslupus | 30-08-18 | 15:58

@Lupuslupus
Hangt een beetje af van het type product; soms (veel) goedkoper dan bij ons, een enkel keer duurder maar vooral etenswaren vind ik zowel in DE als BE beter dan bij ons.

Hetze Haatstra | 30-08-18 | 16:12

Soms scheelt het niet zozeer in de prijs maar wel in kwaliteit. Voor de prijs van een huismerk hier krijg je daar een A-merk. Niveau aftershave bijvoorbeeld, kost daar bijna de helft van wat je hier betaalt. De DM ( drogisterijketen ) is bij mij vaste prik daar. Mondverzorging, shampoo/doucheschuim, scheerspullen, gaat altijd weer een doosje van mee terug.

Graaisnaaiert | 30-08-18 | 17:05
▼ 1 antwoord verborgen

Het nodeloos graaien van onkostenvergoedingen, overbodige dienstreizen, pesten van jan modaal en hautaine-ik-weet-het-beter houdingen van staatssecretarissen moet stoppen. Dat vindt Arkan Sonney.

Boerkablaffer | 30-08-18 | 15:28

Dat thuisbrouwen gaat nog eens heel groot worden...

mr_666 | 30-08-18 | 15:28

Hebben ze in de VS ook geprobeerd. Ging erg goed.

Leyrann | 30-08-18 | 15:28

Ik voorzie aanhangwagens gevuld met krattenbier in de grensstreek van onze buurlanden, richting Nederland vertrekken.

Jeroen65 | 30-08-18 | 15:27 | 1

We kunnen zelf voor een import vrachtje zorgen, jullie goedkope 40% + producten Belgie in en bier belgie uit, delen we de transportkosten.

Lt-Kol Kilgore | 30-08-18 | 16:47

Net zo'n irritante klootzak als zijn broer.

KLK3 | 30-08-18 | 15:26 | 2

Is dat die Leo met zijn overbodige muziekfeitjes aan het eind van het jaar.?

Yperiet | 30-08-18 | 15:45

Ja ja ja, dat is die geestelijk beperkte lul die al die you-tube en Wikipedia feitjes over artiesten zit voor te lezen en er dan een kop bij trekt of hij het allemaal zelf bedacht heeft. Van Nieuwkerk , de lul, noemt he dan respectvol Don Leo. Donder op man.

beau van rtl | 30-08-18 | 16:14

Pak de hooivorken en fakkels! Te paard!

Deflatiemonster | 30-08-18 | 15:26

Q Pislinq

Dat zijn er twee vanmiddag.

pegaje | 30-08-18 | 15:26 | 1

Frustraties over minkukels die ons land regeren.

Pislinq | 30-08-18 | 15:29

Wat een slechte grap weer.

van Oeffelen | 30-08-18 | 15:25

Maakt mij niks uit, Ik haal het nu al vaak in Duitsland.

Rest In Privacy | 30-08-18 | 15:25

Weer een reden om naar Tsjechië te emigreren.

watergeus | 30-08-18 | 15:25 | 2

Daag!

aldus_mijn_moeder | 30-08-18 | 15:53

Daar is drank zo duur, dat “ buitenlanders” hun eigen drank meenemen en vervolgens een ober kapotschoppen.

Ruimedenker | 30-08-18 | 15:57

Ik lust dat tokkiedrek niet dus maak er maar 50 euro van. Beter dan hogere accijns op benzine of aardgas of zo.

Ben Hetzat | 30-08-18 | 15:25

Die aanbiedingen van A-merk bieren heb je toch helemaal niet nodig?
Voor 50 cent per halve liter blik kan iedere zwerver zich klemzuipen hoor.

Pranfeuri | 30-08-18 | 15:24 | 1

Dat goedkope bier is smakeloos. Heb het wel eens geprobeerd maar je krijgt er met moeite 2 blikken van weg, is gewoon water dat zwaar op de maag ligt.

Graaisnaaiert | 30-08-18 | 17:02

Accijns op frisdrank, wanneer wordt dat nu eens afgeschaft?

Pislinq | 30-08-18 | 15:23

Opvallend is dat in Nederland de accijnstarieven op bier de hoogste zijn van Europa. Nederland rekent €35,90 per 100 liter bier. Finland €26 en Zweden €16. Duitsland en Luxemburg zitten met €1 het laagst. Van de zuidelijke landen zitten Griekenland en Italië ook laag.

Nu maken accijnzen op bier slechts een klein deel uit van de prijs. Per liter bier gaat het in Nederland om €0,36 en per glas om € 0,09. Een accijnsverhoging met 50% zou een hoop ophef geven maar per glas slechts € 0,04 schelen. Bij elke dag 2 glazen zou drinken zou dat dat € 29,20 per jaar extra kosten.

Rest In Privacy | 30-08-18 | 15:23 | 2

Kratje hertog jan is 16,49 bij de Appie. Dat is 69 cent per flesje. Bij een minimumprijs van 20 euro per krat gaat die prijs naar 83 cent. Een verhoging van 21%.

jip_86 | 30-08-18 | 15:45

Hertog Jan is redelijk vaak in de aanbieding ik koop het alleen als een kratje rond de 10 euro is. Zo niet dan naar de Lidl voor Oettinger of Argus.

voldemort | 30-08-18 | 17:50

Drooglegging en/of prijsverhoging gaat niet werken. Al Capone kan t weten.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Drooglegging_(alcoholverbod)

Ruimedenker | 30-08-18 | 15:22 | 1

Het gaat ook puur om geld, niet om de volksgezondheid. Belasten, innen en controleren, weet u hoeveel fte's dat voor het rijk oplevert?

Graaisnaaiert | 30-08-18 | 16:32

Ze gaan hun gang maar.
Een goede buur is beter dan een verre vriend.

botbot | 30-08-18 | 15:22

Schaatsen en zwemmen is zeer dodelijk maar daar hoor je ze niet over. Moeilijk accijnsen heffen waarschijnlijk.

Pislinq | 30-08-18 | 15:21

Deze Grrristenpartij kan zich beter druk maken om de gezondheid van de kindertjens uit de Bible Belt. Die vanwege Onze Lieve Heer niet ingeënt mogen worden en daardoor een groot risico voor de volksgezondheid vormen.

leo de pejo | 30-08-18 | 15:21

Wat vreemd dat die minister weet dat mijn één flesje pils vanmiddag slecht voor mij is en dat ik daarom meer moet betalen. Nooit geweten dat pils ongezond is.

Pislinq | 30-08-18 | 15:20

Wat vreemd dat die minister weet dat mijn één flesje pils vanmiddag slecht voor mij is en dat ik daarom meer moet betalen. Nooit geweten dat pils ongezond is.

Pislinq | 30-08-18 | 15:20

Zou dit dan eindelijk de stap te ver zijn..? Btw en allerhande andere belastinverhogingen, daar lijkt niemand zich echt druk om te maken... maar de alcohol... volksopstand, here we come.

Lood om oud ijzer | 30-08-18 | 15:19 | 1

Pas bij 100% belasting.

Pislinq | 30-08-18 | 15:31

Neveneffect: meer woonruimte. Immers: geen Pool meer te vinden.

bisbisbis | 30-08-18 | 15:19

Ff doorpakken nu. Alle kroegen dicht zoals Harry Pater reeds bezong. Okay, dat komt nog. De salamitactiek is tot op heden zeer doeltreffend.

padbuffel | 30-08-18 | 15:18

MC Donalds, 20 euro voor 1 hamburger, 25 euro met kaas erop!

BeatsandRock | 30-08-18 | 15:16

Interessant wel die landkaart van drinkers. Kennelijk zitten de grootste zuiplappen in Laren, Rozendaal, Bloemendaal en Noordwijkerhout.

Beefbus | 30-08-18 | 15:13

Wat zijn dat toch voor mafkezen die vandaag de dag in de regering zitten.

gerrie de perrie | 30-08-18 | 15:13

Geheel mee eens. Dat zal jullie leren.* voorziet handel.

Mr_Pikibelly | 30-08-18 | 15:12

Raar volk, zeker die Blokhuis met zijn nagemaakte gristelijke hoofd.
Farizeeer eerste klas.

beau van rtl | 30-08-18 | 15:11 | 1

Jij hebt er toch helemaal geen last van, vagabundo.

Rest In Privacy | 30-08-18 | 15:25

Lekker doen sukkel.
Binnen een kwartier sta ik in een Belgische supermarkt voor mijn pils en wijn importeren we dan wel via een handelaar - dan niet via "wijnactie" van de slijter, maar gewoon een gepaste offerte.

Maar even inhoudelijk. De grootste winst valt volgens mij bij het Schultenbrau-publiek te halen, maar zover ik weet stunt Aldi nu al niet met prijzen omdat het gewoon al megalaag is.
Daar waar wel met (premium) pils gestunt wordt - dus in de A-supermarkten - da's niet waar de volumes zitten.

eekeek | 30-08-18 | 15:11

Gristenunie plaveit hiermee de weg voor de islamisten.

suscrofa | 30-08-18 | 15:11

Komt dit van een stiekeme moslim?

pejoar | 30-08-18 | 15:11 | 1

Stiekem? For the time being. "Want niets is verborgen dat niet onthuld zal worden en niets is geheim dat niet bekend zal worden." (Matt. 10:26b)

Agervic | 30-08-18 | 16:31

Prima, ik tankte toch al in Duitsland.

mark1487 | 30-08-18 | 15:11

Lekker belangrijk, als je het niet kan betalen, moet je niet zuipen.

glaaf | 30-08-18 | 15:10 | 1

Mensen die ergens meer voor betalen dan het waard is zijn altijd de slimste mensen...

Rest In Privacy | 30-08-18 | 15:13

Bier is voor paupers. Gecivilliseerde mensen -dus iedereen die op de VVD stemt - drinken wijn. En dat wordt juist weer goedkoper. Wees dus geen dief van uw portemonnee, steun dit kabinet en stem VVD!

Rest In Privacy | 30-08-18 | 15:10 | 6

Die zogenaamde echte mannen van jou, Beau, krijgen rond hun 60ste dan vaak last van een jeukende lever en een afbladderende alvleesklier. Iets zegt me dat jij het vooral bij Shandy houdt.

Rest In Privacy | 30-08-18 | 15:21

Kuif. Ik ben in deze niet belangrijk en ieder mag drinken wat hij wil, daar moet die farizeeer zich zeker niet mee bemoeien. Dat jij je weer aangesproken voelt daar heb ik geen boodschap aan, maar als je wilt zuipen moet je gewoon zuipen en niet in een glaasje wijn staan te kwijlen, want dat schiet niet op en dat je lever ervan naar de kloten gaat doet niet ter zake.
Ik lees net weer dat hij ook de pakjes sigaretten saaier wil maken zodat de jeugd ze minder interessant vindt om te kopen. Het volgende is dat de ouders hun kinderen saaie kleding moeten aantrekken zodat ze minder interessant worden voor katholieke priesters en andere pedo's

beau van rtl | 30-08-18 | 15:52

Trouwens, in shandy zit ook alcohol en je hebt toch goed onthouden dat ik al 17 jaar geheelonthouder ben.
En Kuif, geheelonthouders hebben gelijk, alleen de echte drinkers weten waarom. (citaat Simon Carmiggelt).

beau van rtl | 30-08-18 | 16:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Ach.. uiteindelijk wordt het toch verboden die alcohol in het 2e Kabinet KUZU.... dus wat maakt het uit!

MeneerGuggenheimer | 30-08-18 | 15:10 | 1

En bedankt he, voor dit zonnige vooruitzicht.

Graaisnaaiert | 30-08-18 | 16:05

Ik ga vast maatbekers inkopen en een electrische kookplaat om zelf GHB te koken.

Johan_Voorhaar | 30-08-18 | 15:10

Dan koopt men niet voor €20 een krat, maar voor minder een fles 40%. Of troep van de lokale straatdealer. www.youtube.com/watch?v=cHfHaXLM9HU Lijm snuiven is nog nooit zo goedkoop geweest.

Feynman | 30-08-18 | 15:10 | 1

Truffels microdosen. Ook niet duur.

VeelTeSteil | 30-08-18 | 15:13

Ik denk dat Rutte die 18.9 Miljard aan drugshandel vond tegenvallen.... Goed plan om deze markt een boost te geven door het alternatief duurder te maken!

raakzoek | 30-08-18 | 15:09

Met een uitzondering op de miswijn natuurlijk.

Fuck... off.

Jezus veranderde water in wijn dacht ik zo

menage | 30-08-18 | 15:09

Oerdom om volksverdoving nummero uno onbetaalbaar te maken. Ik ga dan maar aandelen GS Hooivorken bv kopen.

VeelTeSteil | 30-08-18 | 15:09 | 4

Lach je nou om je eigen grapje?

Rest In Privacy | 30-08-18 | 15:11

Kuifje-in-Afrika | 30-08-18 | 15:11
Was geen grap. Leer lezen löl.

VeelTeSteil | 30-08-18 | 15:12

:)

beau van rtl | 30-08-18 | 15:17
▼ 1 antwoord verborgen

Tja, was te verwachten na het succes van de anti-rookmaffia, niemand maakte zich druk om hun fascistoíde iedeeen en discriminerende maatregelen.
Nu gaat het bier eraan, nu bij mij niet want NU is het al goedkoop en lucratief het bier in Duitsland te halen, waar het ook nog vele malen lekkerder is, ik beveel bij deze Stortebeker aan mijn zijn vele en diverse smaken, gewoon pils in halve liter nu €0.85

gebrokenvleugel | 30-08-18 | 15:08 | 2

Probeer eens Turmbräu van Penny: 29 cent/halve liter...

Mr. C. Delicti | 30-08-18 | 15:33

Hansa, 7.50 voor een krat van 10 liter ( 20 halve liters ), prima te doen als slobberbier met de maten. Warsteiner Herb wisselt, tussen de 10 en 13 euro per krat ( 10 liter ), echt goed kwaliteitsbier. Heb ook nog nooit 33cl flesjes daar gezien, alleen maar halve liters, ook een pre.

Graaisnaaiert | 30-08-18 | 16:04

Gewoon een keertje vaker naar Duitsland rijden.

Lichtpuntje020 | 30-08-18 | 15:08 | 2

Ik ga niet naar de hoeren in de saunaclubs daar dus kom er niet.
Is ook 170km rijden voor mij dus niet rendabel.

Johan_Voorhaar | 30-08-18 | 15:11

@Johan_Voorhaar | 30-08-18 | 15:11
Franziskaner 0,5 liter €0,85 in een Getranken Haus. Bij de Appie is het meen ik de €2,- voorbij. Pak je effe 4 kratje mee als je er toch bent, heb je zo 4x20x(2,25-0,85) = €112 bespaard voor lekkere vettige Duitsche pils. Ik zal uit respect voor je veronderstelde intellect (GS toch...?) je opmerkingen over hoerenkasten en saunaclubs maar onder sarcasme scharen (want GS) maar het geeft toch wel te denken.

bakermat | 30-08-18 | 15:31

Zo zie ja maar, alle religieuzen zijn tinnef.
Hoef je geen hoofddoekje voor op te hebben.

nietvaneergister | 30-08-18 | 15:08

Hoog ingezet van die Christen. Met dat wisselgeld krijgen ze binnen de coalitie vast wel weer een paar winkelvrije zondagen in Gelderland en Overijssel voor elkaar, want daar is het ze alleen maar om te doen. Beetje symboolpolitiek voor de biblebelt.

Beefbus | 30-08-18 | 15:07

En over tien jaar zijn ze allemaal verbaasd over het stijgende aantal vergiftigingen door zelfgestookte/geproduceerde alcohol. 'Dat konden we niet zien aankomen'.

Sjors W. | 30-08-18 | 15:07 | 2

De moonshiners zagen ze niet aankomen, nee.

suscrofa | 30-08-18 | 15:08

Dan zijn we twee kabinetten verder. "Met de informatie van nu hadden we toen iets heel anders gedaan!"

VeelTeSteil | 30-08-18 | 15:11

Aftreden nu!
Stelletje graaiers die naar schimmige lobbygroepen luisteren in plaats van naar het volk!

Lees verder verkiezingsprogramma's maar door!
Huichelaars!

Is dit nog nieuws? | 30-08-18 | 15:07

De CU is alleen bezig met de zaken verbieden die het leven nog enigszins de moeite waard maken. Alcohol, seks en tabak. Nog even en muziek is ook de klos.

Als u zich afvraagt hoe het kan dat de dvidendbelasting, die alleen de VVD echt wil, erdoor kan komen: aan de Christenen geven ze dit. Aan D66 vrouwtjes- en minderhedengedram. De uitruil gaat altijd ten koste van de vrijheid van het van het individu, ten bate van de winsten van het grootbedrijf.

Nooit meer VVD

aight.. | 30-08-18 | 15:07

Alle geneugten des levens moet kapot....... CU wil dat we gaan knielen voor den Heer of Allah en voor de rest niet zeuren!

Val dood Paul Blok, ga je eigen enge kliekje lastig vallen met je geneuzel!

Fatwabuster | 30-08-18 | 15:07

Dat wordt keihard vloeken bij de schappen met wijn en bier..

suscrofa | 30-08-18 | 15:07 | 1

.. in plaats van bescheiden vreugdekreetjes.

suscrofa | 30-08-18 | 15:10

Waar bemoeit die gereformeerde drabber zich mee? Schijnheilige smiecht. Net als zijn illustere voorganger Ab Klnk? Lekker een aai over de bol van de gereformeerde dominee?

Haberdoebas | 30-08-18 | 15:07

Ik woon 5 minuten van de duitse grens, dus daar wordt het heerlijk boodschappen doen qua bier en brandstof.

psycho_3 | 30-08-18 | 15:06 | 3

Merkel trekt dat wel gelijk die brandstof. Is in Belgie ook al gebeurd.

Beefbus | 30-08-18 | 15:15

@Beefbus | 30-08-18 | 15:15
Vooralsnog een fijne 15 ct/liter verschil met Otto-Spritz. Als je maar uit de buurt van de Autobahn tankt. (net als in NL overigens)

bakermat | 30-08-18 | 15:36

bakermat | 30-08-18 | 15:36
Volgens mij is het meer. Ik had vanmorgen nog de auto volgegooid met met benzine (Super) a 1,41 Euris.

psycho_3 | 30-08-18 | 15:46

Volgens mij is de overheid er niet om mij via mijn portefeuille te dwingen om zogenaamd gezond te leven. Als de overheid echt zo begaan is met de mensen dan kunnen ze beter de pensioenleeftijd verlagen en een werkweek invoeren van maximaal 30 uur.

Rest In Privacy | 30-08-18 | 15:06

"Als ze mij m'n biertje afpakken, dan hoeft het voor mij niet meer."

- André Hazes

Lood om oud ijzer | 30-08-18 | 15:06

Prima, halen we voortaan alles in België en Duitsland.

Rutan | 30-08-18 | 15:06

Koop je toch gewoon in België of Duitsland je biertjes. Is alleen een dingetje voor de randstad omdat die te ver moeten rijden. Grootste deel van NL zal er echt geen cent meer voor gaan betalen. Komt dus geen donder van terecht. Daarbij zullen de grote, en machtige, brouwers in NL echt niet staan te juichen. Nah, ik geloof er weinig van, storm in een bierglaasje.

Dutchbeaurouge | 30-08-18 | 15:05 | 1

Inderdaad wel een stukje rijden vanuit de randstad. Wellicht is een ondergrondse pijplijn mogelijk.

Ruud Hazes56616330 | 30-08-18 | 15:13

Stem VVD en u krijgt hardcore anaal.
Trekt nog een Schultenbrau open.

JelloBiafra | 30-08-18 | 15:05

Weer een maatregel om de blanke kruisvaarder te dwarsbomen. Bij porc op de bbq hoort immers koud bierrrrrr. We shall overcome, Gristendeugers. Met of zonder jullie.

HaatbaardKnipper | 30-08-18 | 15:04

Gaat het nog drukker worden hier over de grens. Als ze in Den Haag eens wisten hoeveel er over de grens uitgegeven wordt. Daar is de dividendbelasting een lachertje bij. En de duitse slijter ligt in een deuk en bestelt vervolgens weer een nieuwe Mercedes! Zijn collega aan de andere kant van de grens volgt de tankstationhouders en sluit zijn deuren. Met dank aan Den Haag.

Tikkie Terug | 30-08-18 | 15:04 | 2

Grenseffecten zijn al jaren bekend, de cijfers zijn allang ingerekend in de verwachtte opbrengst. (Of dacht je echt dat er ook maar 1 andere reden is om drank zo absurd duur te maken? ) Volksgezondheid mein Arsch. De perpermuntsabbelende goegemeente heeft een religieus deugstijfje nodig en dit is de manier. Niet het resultaat maar de deugpolitiek telt hier minstens zo hard als bij D66. Met de Beelzebutt Rutte als instrument. Je moet ze maar in je familie hebben.

bakermat | 30-08-18 | 15:42

Het valt ook helemaal niet op dat de eerste de beste Lidl en Aldi over de grens gemiddeld 3x zo groot zijn als hun evenknie in NL en de parkeerplaatsen voor meer dan de helft met NL kentekens gevuld zijn. Voor iemand die binnen 50-60 km van de grens woont kan het makkelijk uit om even bij de oosterburen te shoppen en meteen te tanken.

quigg | 31-08-18 | 07:46

Is nog maar een ideetje... Gaat niet gebeuren. Bier is, in tegenstelling tot gedestilleerd, een vrij veilige drank. Met Whiskey o.i.d raakt je veel eerder verslaafd vanwege het hoge alcoholpercentage, en dat je er geen 10 liter van hoeft weg te werken.

Jahowiseffe | 30-08-18 | 15:03 | 1

Geniet en zuip met mate , en weet wel dat 1 normaal ingedruppelde whiskey evenveel alcohol bevat als een blikje bier.

Lt-Kol Kilgore | 30-08-18 | 16:31

Ach die sukkels in den haagiestan hebben nog steeds niet in de gaten dat europa groter is als alleen Nederland oiets als van BRexit maar niet goed voor hun, ik gaat lekker bij de belg of pruis mijn bak bier halen en ook de Nedrlandse bieren zijn per pak te koop daar en dan waarschijnlijk voor helft van de prijs in NL. Nou veel plezier met je belasting je zal zien dat gaat tegenvallen.

Umberto die trotzoni | 30-08-18 | 15:03

Krijg je natuurlijk weer van die gasten die 's zomers op een krat bier voor hun huis gaan zitten om te laten zien dat zij dat wel kunnen betalen.
Van hun uitkering.
Net als shag roken en honden houden.

Osdorpertje | 30-08-18 | 15:03 | 1

Vergeet alle tattoo's niet.

B*tchmeister | 30-08-18 | 15:25

Door de accijnsverhoging op geestelijke dranken in belgie, kom ik ook graag jullie economie sponseren.

Lt-Kol Kilgore | 30-08-18 | 15:03 | 2

Correct, ik ga nu vanuit België al een tijdje voor mijn wodka en andere sterke dranken even in de Nederlandse slijterij langs, stuk goedkoper.

breakingbed | 30-08-18 | 16:23

Ik had spijt deze zomer dat ik er niet ineens een hele doos van die cheepo vodka had meegenomen, 10 euro voor een liter booz, ... ideaal voor de boerejongens en likeur experimenten.

Lt-Kol Kilgore | 30-08-18 | 16:33

Die bidlippen drinken alleen jenever. Met de gordijnen dicht. Dus hun electoraat merkt het niet.

Stormageddon | 30-08-18 | 15:02 | 3

Juist met de gordijnen open en de jenever uit theekopjes.

Basil Fawlty | 30-08-18 | 15:28

Ja, dat kan ook, maar dan wel met de fles uit het zicht.

Stormageddon | 30-08-18 | 15:51

Gewoon in de theepot klokken die flesseninhoud

MyCatIsDoingThis | 30-08-18 | 17:13

De Schultenbrau-zwervers gaan zo afschaffing van dividendbelasting betalen. Mooie zet.

tipo | 30-08-18 | 15:02

Ik heb veel "geslikt" van deze regering maar van mijn wijntje blijven ze gvd af! Wat denkt die gek wel! Wil hij soms dat wel en masse overstappen op jenever en tequila? Wat bezielt deze zuurpruim?

Toos Bevergeil | 30-08-18 | 15:02

Gelukkig weten de ggggggristenen wat goed voor ons is!

Bakkeleures | 30-08-18 | 15:02

Ach, gelukkig is het bier bij de oosterburen altijd in de aanbieding. Als je daar tankt, kan je meteen een paar kratten meenemen.

Tele Romeo | 30-08-18 | 15:02

Nederland stemt op de leugenaar Rutte en nu betaalt de Nederland de prijs. En toch staat de VVD nog hoog in de peilingen. Dit land verdient niet beter.

i-Wonder | 30-08-18 | 15:02

Nederland wordt geprepareerd voor de niet zo feestelijke intocht van kalief Jneid en zijn kalifaat. Zijn motto: Handjes boven de lakens.

Van Zessen Klaar. | 30-08-18 | 15:01

In belgie hoeft u geen bijkomende taks op bier te betalen en de kwaliteit is zowiezo beter.

Lt-Kol Kilgore | 30-08-18 | 15:01

Staat Drumpiet al op de barricade?

Rest In Privacy | 30-08-18 | 15:00

Prima plan. Alcohol is toch voor het plebs!

brtnsnwbrd | 30-08-18 | 14:59 | 2

Alcohol voor plebs... menig arts die niet zonder kan, zowel tijdens als buiten zijn werk.

litebyte | 30-08-18 | 15:02

Onzin, bier is gewoon lekkerder dan al die zoete troep in frisdrank.

voldemort | 30-08-18 | 17:41

Dit klinkt inderdaad heel,erg als een actie om begrotingstekorten aan te vullen. Extra belasting dus.

Sans Comique | 30-08-18 | 14:59

Ik voorzie (weer) gouden tijden voor het smokkelgilde. Het wordt weer (zeer) lukratief om met de oude, walmende stationcar naar Duitsland en België te kachelen. Nur Reinheitsgebötenpils und Trappistenöl.

Krek ze't wollen, krek ze't krie'n!

Boris Poepnagel | 30-08-18 | 14:59 | 1

Lekker wonen hier in Tilburg!

WahedPissebed | 30-08-18 | 15:01

ongelofelijk van een partij die wettelijk gezien niet in de politiek mag zitten
KERK en STAAT gescheiden staat er toch in de wet

satansnightmare4554 | 30-08-18 | 14:58 | 4

Kerk en staat zijn gescheiden, maar geloof en politiek niet. Als je dat verschil niet snapt, moet je ook niet zulke boute uitspraken doen.

aldus_mijn_moeder | 30-08-18 | 15:55

En als je het woord boude niet kan spellen kan je dat ook beter niet gebruiken

ZonderNaam | 30-08-18 | 16:51

Boute of boude is allebei goed volgens van Dale.

quigg | 31-08-18 | 06:58
▼ 1 antwoord verborgen

Dat wordt op z'n Russisch en Scandinavisch eigen brouwsels stoken. Betekent alleen af en toe een massavergiftiging of een ontploft huis.

SamV | 30-08-18 | 14:58 | 1

Ken het verschil tussen Ethanol en Methanol en niets aan de hand..... als je na het drinken niet meer kan lezen heb je het verkeerd gedaan....

hetgingperongeluk | 30-08-18 | 15:08

De NL-er is geen ras, maar een allegaartje van autochtonen en import van 3e generatie en hoger. Dus technisch gezien, nee.

Beefbus | 30-08-18 | 15:04

Dat thuis brouwen gaat nog eens heel polulair worden op deze manier.

WatMoetJeNu | 30-08-18 | 14:57 | 2

Met wat bakkersgist, water, suiker en een dikke gemberwortelstok kun je al een prettige hoeveelheid bub brouwen.

Boris Poepnagel | 30-08-18 | 15:00

Boris Poepnagel | 30-08-18 | 15:00
Eeeh, hop? En mout? Aparte manier van brouwen is dat, suiker erbij lazeren. Dan heb ik liever de moutsuikers, krijg je geen zoete troep van. De gember versta ik wel, kan vaak lekker fris zijn in het glas. Bakkersgist frons ik dan weer wel bij, na 6000 jaar hebben we betere gisten om goud tarwesap mee te maken. Ik zweer bij WLP001.

Acar_ketimun | 30-08-18 | 16:37

Dit kan niet serieus zijn neem ik aan? Als toch wel dan mag deze mafklapper wat mij betreft zo snel mogelijk naar Scandivië verhuizen om daar mensen het leven zuur te maken. Kansloos figuur

WatZalIkErvanZeggen | 30-08-18 | 14:57 | 1

Niks Scandinavië, dit past gewoon in de islamisering van NL, waar de politiek al jaren mee bezig is.

James Lastig | 30-08-18 | 15:26

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen