achtergrond

Geenstijl

PVV-raadslid Willie Dille (53) pleegt zelfmoord

Och heden en wat vreselijk droef. Het Haagse PVV-raadslid en oud-Tweede Kamerlid Willie Dille heeft woensdag zelfmoord gepleegd. Dat melden 'betrokkenen uit haar omgeving' aan Algemeen Dagblad.

De PVV kan bevestigen noch ontkennen dat het nieuws klopt, maar wij gaan er van uit dat AD dit tragische bericht niet zomaar opschrijft. Eerder deze week plaatste Dille een video op haar Facebook waarin ze verklaarde vorig jaar verkracht te zijn door een aantal moslims en dat Arnoud van Doorn - ook raadslid in Den Haag - daar achter zou zitten. Ze verwijderde de video ook weer, volgens een verklaring tegen Omroep West 'vanwege de impact op haar familie'. In de video maakte ze een vermoeide, verwarde indruk. De PVV verklaarde woensdag dat "het filmpje is gemaakt na een jaar van ellende, geen enkele steun van politie of burgemeester." Dille (wiki) was Tweede Kamerlid van 2010 tot 2012 en sindsdien lid van de Haagse gemeenteraad.
UPDATE: Familie bevestigt dood Willie Dille tegenover Omroep West. Ook PVV-Kamerlid Karen Gerbrands reageert:

Update: Nette reactie Arnoud van Doorn.
Update: Zeer lezenswaardige uiteenzetting van de hoofdredacteur van Omroep West over redactionele discussies en afwegingen.
Update: Politie Den Haag zegt dat Dille geen aangifte wilde doen.
Update: Het plot verdikt. Ook burgemeester Krikke was op de hoogte van Dille's verkrachtingsverhaal.
Update: Dille's man is overtuigd van de waarheid van haar verkrachtingsverhaal, zo verklaart hij tegenover AD.

Reactie partijleider Wilders:

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.