Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Eindelijk. Dennis Honing duidt Stef Blok

Café Weltschmerz schijnt een interviewprogramma te zijn, maar kennelijk is iedereen op vakantie en nu zit Dennis Honing antikraak te wonen in hun studio. En hij weet met welk knopje je de camera's aan kan zetten.

Na zijn pogingen om Thierry & Femke voor de camera te krijgen, heeft hij nu ook zijn gedachten gevormd over de Kwestie-Blok. En dat is mooi, want er is nog bijna helemaal niemand geweest die de moeite genomen heeft om te analyseren wat de MinBuZa nou eigenlijk precies gezegd heeft, wat hij daarmee precies bedoelde en wat daar nou wel of niet aan klopt. Of zoals Dennis het zegt: "Bij het kamp van mensen die tegen de uitspraken van Blok zijn, zit helemaal níemand die zich afvraagt welk deel van zijn woorden wél klopt." Oftewel, Dennis gaat er eens een half uurtje voor zitten om het voor ons te duiden en dat wordt een reis van de onderbuik tot het Ottomaanse Rijk. "Wat ik mis in de reacties op Blok, is de interesse in wat er mis gaat nu met immigratie.Dat je landen krijgt waarvan de steden verandert. Waarvan de cultuur, de ideologie en het uiterlijk verandert." En dat gaat bij sommige groepen lang niet altijd goed. "Individuen die niet coöperatief willen zijn. In een lichaam noemen we dat kanker. Ik wil die lijn niet zo doortrekken. Maar die hebben we in elke stad, en het schiet niet op." Heerlijke hangmatmonoloog weer, Dennis!

Reaguursels

Inloggen

Poging tot een inhoudelijke reactie op (Vlaams) Blok(je om snor).
Blok noemt Suriname een staat die gefaald heeft in het Engels. Een faalhaas is echter Nederland geweest die van Suriname een etnisch zooitje ongeregeld heeft gemaakt. Tot 1863 Afrikanen geimporteerd (Haïti is met bijna alleen maar slavennakomelingen het armste Zuid-Amerikaanse land), daarna contractarbeiders, koelies, voor 10 jaar die vaak zijn gebleven uit India, Java China. Nederland had ook kunnen kiezen voor ongeschoolde (land)arbeiders ("schoonmaakwerk" in Singapore om Blok vrij te citeren) uit Europese landen, zoals in Argentinië of Uruguay. Terwijl er in Indonesie 2 dagen na de capitulatie/overgave van Japan de staat Indonesie werd uitgeroepen door Soekarno en Hatta, waarbij de Japanse kampbeulen de Nederlanders moest beschermen tegen de Indonesische vrijheidsstrijders de pemoeda's, had Nederland zonder Duitse of Japanse bezetting alle tijd rustig te dekoloniseren in Suriname. Pronk en Den Uyl hadden haast en in 1975 was Suriname er nog niet klaar voor. Daarna volgen coups, waarvan 1981 de bekendste met 15 doden, wat ieder jaar breed wordt uitgemeten op de Nederlandse tv, terwijl bij de overgang van Soekarno naar Soeharto 1 miljoen doden vielen. Maar dat is een getal en deze 15 doden hebben een naam net als het verzopen jongetje op het strand van Turkije bij een mislukte oversteek. In 1986 was er een burgeroorlog met de veel scorende spits van Intermoego Tapoe, Ronny Brunswijk, die nu in de Nationale Assemblee zit. Van Suriname heeft Nederland niks geleerd, want wat gebeurde er in eigen landje in de jaren 60,70? Ja hoor Wederom contract-arebeiders (het woord arbeider is een journlistenwoord dat je nooit in een fabriek hoort trouwens), dit keer ongeschoolde "gast"arbeiders uit Marokko en Turkije/Koerdistan. ("schoonmaakwerk" in Singapore om Blok vrij te citeren).
Hier gaat Blok een essentiele denkfout maken. Kinderen van deze ongeschoolden ("schoonmaakwerk" in Singapore om Blok vrij te citeren) halen wel de havo of vwo en zijn vaak stijgers tov hun ouders. Andersom halen sommige blanke rijkeluiskinderen uit het Gooi met gestudeerde ouders niet de havo of vwo en worden dalers, waarbij zij soms ook ongeschoold werk gaan doen ("schoonmaakwerk" in Singapore om Blok vrij te citeren). Nederland is namelijk een meritocratie, waarbij je op je merites wordt beoordeeld. Als er al discriminatie op afkomst is dan is dat vaak van 2 kanten. Als een Turkse apotheker alleen maar hoofddoekenvrouwen achter de balie heeft staan en jij komt daar solliciteren met je naveltruitje en korte rokje en blonde wapperende manen in laagjes geknipt, zegt hij: het is hier geen bordeel mo-del (de del van Mo.). Wij gaan jou niet aannemen op grond van je afwijkende uiterlijk.
De fractievoorzitter van Denk heeft gymnasium gedaan (stijger tov z'n voorouders) en de nazaten van de ongeschoolden ("schoonmaakwerk" in Singapore om Blok vrij te citeren) richten een migrantenpartij op. Volgende verkiezing maakt Denk dik winst en komt Bij1 ook in de 2ekamer, een creoolse partij. Vergelijk het met ongeschoolde landarbeiders en slavennazaten ("schoonmaakwerk" in Singapore om Blok vrij te citeren) in Suriname die de vnl creoolse NDP en de vnl Hindoestaanse VHP (Verenigde Hindoestaanse Partij) hebben opgericht. Contractarbeiders zijn vaak gebleven in Suriname of naar Nederland gegaan en gastarbeiders gaan ook weinig terug. Helegaar NIKS geleerd van je koloniale verleden, waardoor Blok deze b(l)ok van een DENKfout maakt ("schoonmaakwerk" in Singapore om Blok vrij te citeren) Feit is verder dat de bevolking van Suriname niet hun eigen boontjes kunnen doppen, dus hoe zal dat gaan als wij witte indianen ook een minderheid worden?

IndoFortuyn | 30-07-18 | 11:15

De Nederlandse overheid heeft een systeem geïmplementeerd waarbij tolerantie/verdraagzaamheid slechts 1 richting op gaat. Het gaat zelfs zover dat we eigenlijk alleen tolerant mogen zijn naar de moslim gemeenschap. Dat is namelijk de gemeenschap die zich heel agressief manifesteert in dit land. Dat vindt de overheid zo beangstigend dat het liever collaboreert met de moslims dan dat we daadwerkelijk tolerant tegenover iedereen zijn. Emancipatie, homoseksualiteit, anti racisme, je kan er wel schijnheilig campagnes op los laten maar zolang je de islam knuffelt heeft dat geen enkele betekenis want de islam is intolerant tegenover zo'n beetje alles.

ILF2 | 30-07-18 | 00:44

op 03.20 zegt Abu Dennis. "we hebben nu wat nieuwe stromingen ,die wat minder vriendelijk zijn voor vrouwen en homo's". Gelul. Dat is de oudste stroming van die pannenlappen die er is.

heldopsok | 29-07-18 | 18:52

Een multiculturele samenleving is een contradictio in terminis. Als mensen werkelijk samenleven, hebben zij een gedeelde cultuur. Er is dan sprake van één cultuur met verschillende subculturen. Assimilatie is dus -per definitie- de enige vorm van multi-etniciteit die een samenleving kan verdragen. Dit betekent dat er één hoofdcultuur is (de Nederlandse) en dat andere culturen binnen dat kader de ruimte kunnen krijgen.

Dat de Nederlandse cultuur tolerant is en daarmee ruimte biedt voor het behoud van zaken die niet binnen het kader van onze culturele/maatschappelijke waardengemeenschap vallen is een grove misvatting met op termijn desastreuze gevolgen.

Mr.Major | 29-07-18 | 18:04 | 1

Helemaal mee eens. Het woord 'Integratie' is daarmee ook een verkeerde term voor wat nodig is om vreedzaam te kunnen samenleven. 'Assimilatie' is noodzakelijk. Integratie is het fenomeen dat je naast friettenten nu ook kebabzaken hebt. De integratie is al een feit. Assimilatie is dat de dochter van de kebabzaak met de zoon van de frietboer mag thuis komen en lekker hoofddoekloze neukseks mag hebben voor haar huwelijk. Moslims zijn nagenoeg niet geassimileerd in de westerse samenleving. Dat kan ook niet, want hun kernwaarden staan er haaks op. Eigenlijk kan een moslim alleen assimileren door los te raken van de Islam. Maar daar staat verminking en/of doodstraf op...

Joostmochtnietsweten | 30-07-18 | 11:52

Honing heeft wel een paar goede punten. Bijvoorbeeld over hoe multikul niet leidt tot gezellig samenleven, maar eerder tot segregatie. Want we leven niet *met* elkaar maar vooral *naast* elkaar, allemaal in onze eigen bubbel. Ook zijn punt over (onder andere) Turkse ouders die hun kinderen niet met een neger willen zien klinkt herkenbaar. Iedereen met zijn voeten in de klei weet dat de gemiddelde allochtoon véél racistischer is dan de gemiddelde PVV-er; en niet alleen naar Nederlanders.

Vooral een heel goed punt, de zogenaamde "onderbuik" is meestal gewoon "het achterhoofd". Vrijwel iedereen die van onderbuikgevoelens beschuldigd wordt, blijkt achteraf altijd gelijk te hebben.
Zo hoorde ik van de week over een aanslag in Toronto, motief onbekend. Maar ik dacht gelijk; religie van de wrede?
En warempel. www.cbsnews.com/news/faisal-hussain-t...
Ik las afgelopen week ook iets over een aanval met zuur op een 3-jarig kind. Typisch eerwraak, dacht ik nog, en tadaaaa. www.dailymail.co.uk/news/article-59883...

Er zijn steeds honderden mensen in NL die denken dat onze MSM de taak hebben om ons te informeren. Maar even een site als www.thereligionofpeace.com aanklikken en ik lees over tientallen zaken afgelopen week, die hier het nieuws niet haalden. Over een Franse kerk die in brand is gestoken, met "allahu akbar" op de muur geschilderd (stel je toch eens voor dat het andersom was; islamofobie). Over een Deen die vanuit het niets door een Afghaan wordt doodgestoken ("verwarde man"). Over 3 Somalische groepsverkrachters (de 4e gaat vrijuit) die 4 tot 5 maanden jeugddetentie (!!!) krijgen voor een bloedige en langdurige groepsverkrachting van een 13 jarig Zweeds kind. Het sterkste bewijsmateriaal waren de vele filmbeelden die de daders zelf gemaakt en verspreid hadden, maar van kinderporno was volgens de rechter geen sprake want "de leeftijd van het meisje is niet duidelijk". voiceofeurope.com/2018/07/very-low-se...

Alles dat "islamofoben" altijd zeggen over jihad, sharia en testosteronbommen blijkt keer op keer te kloppen.
We zijn gewoon in oorlog, maar we mogen het niet weten, want "onderbuik".

Dandruff | 29-07-18 | 15:50

'Mohammed' meest voorkomende naam in de gemeentelijke administratie (??)

Hmmmm daar wordt de profeet geen eer mee gedaan.
Al die prinsjes met geestelijke beperkingen die naar hem vernoemd zijn. (ook wel benoemd als leerachterstand om het leed enigzins te verzachten)

De-Gebefte-Bever | 29-07-18 | 14:25

Van mono liegt naar monoloog. Ik zeg alle mono's het land uit. Of was het no mo's? Maar hij heeft de nominatie voor ratel slang wel binnen. Karamba, volgens mij kan hij ook een half uur onder water blijven zonder adem te halen.

Premier Trutte | 29-07-18 | 13:16

Dennis Abdelkarim Honing........, drop out, straatrover, bekeerling, extremist, publicist, BN'-er.
Ismail Ilgun; spijbelaar, lapzwans, hood- haat- en hypevlogger, BN'-er.
En zo passen er nog wel een aantal in dit rijtje.
Mijn kinderen zien deze produkten van de totale Nederlandse faalsamenleving en zien dat het goed is.
Nog een wereldreisje iemand?

D-Fens_1963 | 29-07-18 | 13:13

Dit zijn interessante, mooie en gedurfde thema's. Stukjes bruikbaar, andere stukjes minder, maakt niet uit. Het is een dappere poging voor een gedurfde dialoog. Normaliter wordt deze diogenes lamp ogenblikkelijk van zuurstof ontnomen door policor-nattigheid. Of door reli-rigiditeit.

Ik stel dit soort monologen, een aanzet tot dialogen, op prijs. Laat de dialoog maar beginnen. Maarwel mét feiten en bronbenoeming (svp).

Brand iemand niet af die het pad van waarheidsvinding wil bewandelen, weg van zijn fantasieboekjes en geestelijke porno. Hier zit groei in. Niet iedereen is direct van het niveau Sam Harris of Dawkins, of aan reli-kant Jordan Peterson, zo je wil.

Overnijd | 29-07-18 | 11:56 | 1

Mee eens. Ik gun een Ieder in vrijheid zijn Reis. En ja, heel interessant en leerzaam dit soort monologen ter uitnodiging voor een dialoog.

Bat-Adam | 29-07-18 | 12:31

Het ottomaanse rijk? Mij ben je al kwijt.

Smart-dumbass | 29-07-18 | 11:53

Dennis moet eens aan tafel bij Jinek of volgende week bij die allochtoonse vrouw.

IndoFortuyn | 29-07-18 | 11:50

Reeds vroeg na de koffie aan m'n eerste Nexitje kon ik de moed opbrengen Dennis Honing te beluisteren. Ik heb het volgehouden alhoewel mij duidelijk de overeenkomst opviel tussen zijn monoloog en de bronbemaling in de tuinvijver, waarvan het gemurmel veroorzaakt door de pomp naadloos op elkaar aansloot. De Dennisbron als naamsverandering werd even overwogen, hetgeen misschien aan het alcoholpercentage te wijten zou kunnen zijn, zodat hier van af werd gezien en een nieuw bedevaartsoord voorkomen. Op naar de haram koelkast voor gin, citroen, ijs en tonic. Cheers!

Een vrije paling | 29-07-18 | 11:23 | 1

Op naar de haram koelkast voor gin, citroen, ijs en tonic. Cheers!

Een vrije paling | 29-07-18 | 11:23 |

Wellicht goede remedie. Op een zondag nog wel, wat een luxe! Had gister een dag, maar vandaag toch maar voor morgen ontnuchteren. Maar ja, we kunnen niet allemaal helemaal vrije palingen zijn!

Jan, Leiden | 29-07-18 | 11:54

Waar heeft Thierry Baudet gezegd dat hij een blank noord Europa wil? Wordt dit hem nu zomaar toegedicht?

Christenen en joden mochten alleen de dik belasting betalende PARIA zijn in het Ottomaamse rijk. En wanneer ze dat niet konden betalen waren ze gewoon de slaven in de huishoudens. Terwijl de Ottomanen in alle weelde en luxe leefden. Maar dat laat je hier mooi achterwege. Lekker gemakkelijk.

Ze hadden tot pakweg 1920 geen fijn leven. Totdat de grotere industrialisatie kwam. Helaas verpeste Hitler Europa voor lange tijd, maar hierna was de verlichting wel een feit.

En naast elkaar leven in Turkije . Dat land heeft nog altijd de Armeense genocide, want dat was het, niet erkend. En nu weer die genocide op de Koerden. Praat me over tirannie en dictatuur en massale onderdrukking van andersdenkenden en je hébt het over Turkije.

Nee, dit relaas gaat niet op.

Enige weinige wat klopt is dat we onze verwachtingen aan de gastarbeiders hoe hier te leven niet duidelijk hebben gemaakt. Maar dat wil niet zeggen dat we er voor moeten zorgen dat dit alsnog verwacht mag worden. En wanneer ze dan nog denken dat homostellen uit wijken mogen worden verjaagd mogen ze van mij exit door de gat van de deur terug naar Turkije of Marokko of waar hun voorouders vandaan komen. Vind niet dat wij ons aan al die onzin van hen conform de sharia aan hoeven te passen. Slaven tot 1920 was wel genoeg.

Hongarije weet als geen ander land fat die Ottomaanse overheersing hun slavernij bracht, 1 van de weinige landen naast Polen met verstand. Die halen geen Ottomaanse overheersing meer in huis.

Jan, Leiden | 29-07-18 | 11:21

En Thierry krabt niet aan de onderbuik. Hij zegt wat de doorsnee verstandige vrije burger van het westen denkt, je weet wel in het achterhoofd.
Ik heb ansich niks op nieuwe religieuze modellen tegen, maar wel als het model scheiding, ongelijkheid, onvrijheid en haat inhoud en aanwakkert. Het achterhoofd zit vol met onrust over een evt verlies van onze mooie, vrije en redelijk liefdevolle samenleving. Die samenleving is opgebouwd van generatie op generatie. Geworteld in en op in vrijheid ontwikkelde zelfbeheersing.
Vrijheid en Islam, ik zie het vooralsnog niet gebeuren.

Bat-Adam | 29-07-18 | 11:12 | 2

Ik ook zeker niet. Nooit meer Ottomaanse of Turkse overheersers!

Jan, Leiden | 29-07-18 | 11:22

Het is niet die éne foute ottomaan die een conrector door het hoofd schiet...
... het is zijn familie en vrienden die een dag later met spandoeken staan te scanderen dat de dader een zo'n jongen is!

Joost2B | 29-07-18 | 13:28

Niet zo lief voor vrouwen.. hoe zou dat toch komen, Dennis. Misschien omdat Mohammed vrouwen als dom en ondankbaar betitelde?
- Sahih Al-Bukhari 1052— The Prophet said: "I saw paradise and stretched my hands towards a bunch (of its fruits) and had I taken it, you would have eaten from it as long as the world remains. I also saw the Hell-fire and I had never seen such a horrible sight. I saw that most of the inhabitants were women." The people asked: "O Allah’s Apostle! Why is it so?" The Prophet said: "Because of their ungratefulness." It was asked whether they are ungrateful to Allah. The Prophet said: "They are ungrateful to their companions of life (husbands) and ungrateful to good deeds."

Sahih Al-Bukhari 1462—[Muhammad said], "O women! Give to charity, for I have seen that the majority of the dwellers of Hell-Fire were women." The women asked, "O Allah’s Apostle! What is the reason for it?" He said: "O women! You curse frequently, and are ungrateful to your husbands. I have not seen anyone more deficient in intelligence and religion than you. O women, some of you can lead a cautious man astray."

However, even if these women were to stop cursing and to start thanking their husbands, their prospects for the afterlife would still leave much to be desired. According to Muhammad, Muslim women can look forward to an eternity of standing in corners, waiting for men to come and have sex with them:

Sahih Al-Bukhari 4879—Allah’s Apostle said: "In Paradise there is a pavilion made of a single hollow pearl sixty miles wide, in each corner of which there are wives who will not see those in the other corners; and the believers will visit and enjoy them."

Was het ook niet Mohammed die een vrouw liet vermoorden terwijl zij haar baby zoogde? Hij vergeleek de afschuwelijke moord later met ' iets ' waarover twee bokken de hoorns kruisen. Tótáál onbelangrijk dus.
De dichteres die in zijn opdracht vermoord werd vanwege een stukje satire.. Humor had de profeet ook al niet. Wel veel zin in sex. Ook de vrouw van zijn pleegzoon leek hem wel wat. Na een ' openbaring ' had hij sex met haar.
Een man met lange tenen, een groot ego en religieuze waanbeelden. En dat wordt gezien als meest perfecte voorbeeld.
En daar zien we dus de vruchten van.

Bat-Adam | 29-07-18 | 10:56

Wat een selectieve verzameling 'wijsheden'.

"De Armeense genocide wordt gezien als een van de eerste moderne genocides, omdat geleerden wijzen op de georganiseerde wijze waarop de moorden op de Armeniërs werden uitgevoerd, en het is het tweede meest bestudeerde geval van genocide na de Holocaust."

Yamihu | 29-07-18 | 10:48

Kunnen ze deze man niet 's nachts uitzenden, samen met de andere quackzalvers.

cat22 | 29-07-18 | 10:34

De analyse van Dennis is een leuke poging om het Ottomaanse rijk (Erdogan?) te verheerlijken maar slaat de plank bij diverse zaken echt mis.
Diverse etnische groepen konden toen wel samenleven, MAAR ALLEEN onder de islamitische wetten. Maw, bijv. de Christenen kwamen niet hun wil en hun eigen wetten opleggen. Dat mocht niet eens. Het Ottomaanse rijk was zeer regressief. Het was dus, je je aanpassen of sterven Hij noemt Hongarije 'post-Ottomaans' maar deze term past niet een land die als een leeuw vocht om de christelijke traditie tegen de oprikkendectirkencte verdedigen. Daar hebben jij en ik het nog steeds aan te danken dat we in een relatief vredelievende religie konden opgroeien en leven.
Nog eentje: Kemal attaturk kan soms wel westersgeorienteerd zijn geweest, maar heeft wel veel volkeren vermoord o.a. Armeniërs en Grieken.
Zin dat voorbeelden van vreedzaam samenleven? Dennis please go back to school!

Lychnari | 29-07-18 | 10:03

Alleen een debat tussen deze bekeerling tot de Islam met een bekeerling uit de Islam zou eventueel nog interessant kunnen zijn. Of bijvoorbeeld een debat tussen Dennis, een imam en een archeoloog over de evolutietheorie, dat zou ik wel willen zien.

JackStick | 29-07-18 | 09:16 | 1

Ja, Dennis in gesprek met een intelligente en welbespraakte ex moslim. Daar blijf ik voor thuis :)

Bat-Adam | 29-07-18 | 10:15

In zijn moeilijke jeugd waarin hij zijn toevlucht tot de Islam heeft gezocht had hij zich beter kunnen verdiepen in zichzelf/het leven/filosofie of het Jodendom.

frisenfruitig | 29-07-18 | 08:29

Stef Blok kent geen gemixte groep waar het goed gaat. Dit geeft aan hoe ver de politiek van het gewone volk af staat. Hoe kan je het dan over regeren?

ogeon | 29-07-18 | 08:12 | 1

Noem jij er eens één dan.

ijsaartindeoven | 29-07-18 | 11:09

Zijn kop staat me niet aan dus ik kijk dit niet.

priks | 29-07-18 | 07:27

Dennis Honing. De Maajid Nawaz van de lage landen. Laat maar. Ik heb geen zijwieltjes nodig om door het moslimdebat te fietsen.

Pieter_Auper | 29-07-18 | 05:40

Over het gelijk van Stef Blok is het ook oorverdovend stil bij geenstijl.. Heeft geenstijl ziczelf inmiddels overleefd ? Proberen de Belgen te gerieven, denk ik.

Wim van Ingen | 29-07-18 | 05:26 | 2

Stef Blok weet niet beter, dat heet wereldvreemd.

ogeon | 29-07-18 | 08:14

Begrijp heel goed dat mensen uit Afrika en moslimlanden kost wat kost naar Europa willen.
Vooral Nederland is erg in trek... hier krijg je als migrant maanden soms jaren opvang en verblijf in een AZC met iedere dag gratis eten, drinken, slapen, zorg en zakgeld.
Als statushouder krijg je een ingerichte woning met extra aandacht, extra zorg plus een bijstandsuitkering.
Eenmaal in Nederland dan wordt door de overheid en gemeente alles voor je geregeld en betaald. Wij vinden dit normaal, maar voor mensen uit Afrika is dit ongekende weelde.

Naar Polen en Oost-Europa daar wil men niet naar toe.... Zweden heeft in 2016 een migratiestop ingevoerd, Denemarken is ook strenger geworden.
Duitsland en Nederland zijn het meest geliefd, denk dat NL veruit het beste land is. Echter de vraag is.... hoeveel migranten kunnen wij financieel en maatschappelijk bolwerken - je kunt hier niet oneindig mee doorgaan.

sociaal_econoom | 29-07-18 | 02:04 | 1

De vraag is ook waarom wij dit zouden moeten willen. Wij kampen met torenhoge lasten, milieuproblemen, files, huizentekort, parallelle samenlevingen, een sleepnetwet vanwege terreurdreiging, slechte integratie en overmatig veel criminaliteit en werkeloosheid onder immigranten.
In zo'n situatie is het enige verstandige wat je kunt doen een totale immigratiestop van niet-westerse immigranten.

André4711 | 29-07-18 | 08:13

Wat ik wel een interessante cultuur vind is het Ottomaanse rijk. Jawel.
Het Ottomaanse rijk is een van de oudste culturen. Ha, ha, ha.
Ik ben maar gestopt met luisteren. Zal wel een verhaal worden over blanke slavinnen en zo. Dat ze het vliegtuig hebben uitgevonden en dat we hier in Nederland nog in plaggenhutten leefden als de Ottomanen hun cultuur niet tot de poorten van Wenen hadden gebracht.
Dennis er bestaan een Open Universiteiten.

bodemloos | 29-07-18 | 01:58

Wat een hoop gelul.. Als je zoveel woorden moet gebruiken om iets korts te zeggen ben je om iets heen aant draaien.. Natiestaten zijn een product van het westen?? wat wil je nou zeggen.. Ga gewoon naar de roots.. Mensen zijn stam dieren. organiseren zich in groepen.. al dan niet op basis van etniciteit, religie, of als het moet om een voetbal club. Je identiteit draait het om.. en het feit dat mensen kudde dieren zijn die van nature een bias en voorkeur hebben naar hetgeen zij zich mee identificeren. Daaruit komen zaken als loyaliteit en noem maar op.. Dat is geen aangeleerd iets.. eerder een natuurlijk instinct.. Je ziet het met betrekking tot familie, nationaliteit, religie, of idd een voelbalclub of iets anders.. Een multiculturele samenleving is ook een oxymoron. Het is samen in segregatie leven.. geen samenleving.. Pas als men allemaal met de neus dezelfde kant op staat en genoeg heeft om zich met elkaar te identificeren krijg je pas harmonie. solidariteit, loyaliteit veiligheidsgevoel, en inclusiviteit,en alle andere zaken die zich binnen groepen en niet tussen groepen af speelt.. Zo is de mens.. maar zo zijn ook dieren.. Als ik zou emigreren pas ik me ook aan.. Een multiculturele samenleving is als een voetbalstadion waar je de scheidingshekken tussenuit haalt.. Landsgrenzen zijn slechts een relfectie van hoe mensen zijn.. En een logisch alternatief op een dictatuur, die natie staten. stap dieren zijn we.. Blok zegt niets dat vreemd is of onnatuurlijks..

ScheveHarry | 29-07-18 | 01:30 | 1

Juist.. +1

druipsmurf | 29-07-18 | 12:02

Dat het klontert is ook de bedoeling, vandaar het woordje 'multi' in multicultuur. Waarom zou je willen dat het vermengt? Ten eerste zal dit nooit op grote schaal gebeuren. Landen die al veel langer een diverse bevolking hebben laten dit zien (kijk alleen al naar Suriname dat ter sprake kwam). Ten tweede is het twijfelachtig of dit wenselijk is. Relaties waarbij partners fundamenteel verschillende achtergronden hebben zijn beduidend minder stabiel. Daarbij komt ook kijken dat kinderen van gemengde afkomst vaker identiteitsproblemen ervaren en andere emotionele en psychische problemen.

koter | 29-07-18 | 01:13

Die knakker kan echt lang lulle over iets man.

Omebert | 28-07-18 | 23:39

Geweldig monoloog van onze knuffelmoslim.

ardeverb | 28-07-18 | 23:21 | 1
-weggejorist-
prakkie | 28-07-18 | 23:45

Dennis Honing , van tasjesdief tot fervent Hizb ut-Tahrir en sharia4belgium aanhanger nu verworden tot de huis-islamist / MO kenner van GS. Lult 5 kwartier in een uur maar zegt niets.

AntonJensen | 28-07-18 | 23:19 | 1

Ismail Ilgun, maar dan blank..

Chemokar | 28-07-18 | 23:35

Ben niet in staat om op de inhoud te reageren. Hield het 60 seconden uit. Wat is dat toch met zeurderige piepstemmen bij mannen de laatste jaren. Volgens mij een jaar of 5 geleden gestart binnen een subcultuur waar pssttt, babe en he schatje tegen voorbijlopende meiden werd geroepen, vervolgens op dezelfde toonhoogte ging "rappen" waarna heel “hip" Nederland het overnam. De combi met zo'n baard en dan zo'n kopstem, onverdraaglijk.

RoBD=Skullfucker | 28-07-18 | 23:08

Zou komkommer met honing trouwens lekker zijn? Van citroen, gember en honing weet ik het. Misschien probeer ik het wel. Gewoon om de tijd een beetje te doden. O/t: automatische hoofdletter na punt in de app is nog steeds kapodtstuk! Kan het zomerteam dat even fixen? Zou fijn zijn. Wat een regen vandaag hè? Sjonge jonge. Leek wel herfst!

Sliptong | 28-07-18 | 22:49

Ik heb het filmpje niet bekeken want ik vind Dennis Honing niet zo interessant.

JackStick | 28-07-18 | 22:34

Honing! De natiestaat en het nationalisme is de prittstift van de multiculturele samenleving. De grenzen van de natiestaat zijn de vrolijke dwangbuis die het kader scheppen waarbinnen die culturele samenleving kan bewegen.

Er bestaat geen culturele samenleving zonder natiestaat en anders noem mij er eentje.

Kijk naar Syrie. Toen Assad de grip op zijn nationalisme verloor, toen brak de hel los en vond er genocide naar etnische lijnen plaats. Daarvoor niet.

Dus stop met de lijm verketteren als die de vele culturen bij elkaar houdt. Je doet nu net alsof het omgekeerd is. Waanzin, lieverd. Met respect voor je woordenvloed!

tipo | 28-07-18 | 22:13

Wel verfrissend om iemand te horen spreken over de hete brij en die niet om die hete brij heen draait, maar er lekker in roert en ook nog een samenhangend verhaal weet op te dienen.

krelus | 28-07-18 | 21:53 | 2

De huidige islam is vooral in conflict met zichzelf. Wat Honing doet, is continue de zogenaamde ''verbinding'' ( halsema , baudet ) zoeken, want dan hoeft hij het niet over de interne conflicten te hebben. Want als ergens winst valt te bereiken, is het binnen de islam zelf. Daar moet dennis zijn. Niet hier.
Z'n visie is net zo relevant als die van een gereformeerde aspirant dominee.

Chemokar | 28-07-18 | 22:21

Hij draait wel degelijk om de hete brij heen. Leuk hoor, die over elkaar buitelende quasi-analyses van onze westerse samenleving en dan aan het einde van die spraakwaterval de constatering dat we geen bruggen slaan. Wie "we" zijn is me bij Honing nooit duidelijk, en wat nou precies de oevers zijn van waaruit de bruggenbouw zou moeten starten is ook niet helder gedefinieerd. We hebben zo'n bruggenbouwer hier over de vloer gehad, ene Ramadan, die ook erg goed was in het "analyseren" van de zwaktes van de westerse samenlevingen, om vervolgens zijn moslimbroeders en -zusters te gaan vertellen dat het wankele westen hen en vooral hun geloof en hun God hard nodig heeft.

Schoorsteenveger | 29-07-18 | 10:39

Dit is AT5 neem ik aan? Ik kijk liever naar omroep Gelderland. Maken leuke reportages over de terugkeer van de witte fladdervlinder in Ochten.

Ggroengras | 28-07-18 | 21:35 | 1

nee, dat is Cafe Weltschmerz. een 'studio' waar intelligente personen elkaar interviewen en op youtube plaatsen. (zonder subsidie, afaik)

Dario.Maggi | 28-07-18 | 22:14

Dennis Honing, een reïncarnatie-met-baard van Geert Mak (Geert Mak). Of leeft die nog?
"Heel interessant...."
Valt wel tegen, Dennis. Beetje een omgevallen boekenkast die kan praten.
"Heel interessant...."
Je veegt een beetje bij mekaar wat allemaal al gezegd is. Hier en daar een leuke observatie, puntig geformuleerd, maar dat is het dan wel.
"Heel interessant...."
Ja, het leven is interessant, Dennis, en er gebeurt ontzettend veel overal!
En ja, we integreren voor geen meter en zijn allemaal racisten.
"Heel interessant...."
Een korte passage was interessant, die waarin je langs je neus weg zegt ".Ik moest lachen toen ik een extreme salafist was....." en dan met die anekdote komt over die Sjeich die naar hier kwam om z'n knie te laten opereren, want goeie medische voorzieningen, maar toch nog even op krukken naar de moskee ging om in een preek de westerse kafir naar de Hel te wensen. Ja, je moest toen lachen, maar op een andere wijze dan die welke je nu suggereert. Echt, Dennis, vind je die Sjeich een hypocriet, of lach je omdat-ie slim gebruik maakt van alles wat de ongelovige aanreikt?
Heel interessant, dat je toen als extreme salafist zo moest lachen. Wat ben je in korte tijd toch veranderd!
Heel interessant.

Schoorsteenveger | 28-07-18 | 21:33 | 1

Hij draait continue om de hete brij heen, namelijk de sekte waar hij lid van is, en waarom hij daar lid van is. In een FB rant gaat hij even los op de creool, en in bredere zin op de Afrikaan. Daarin komt onmiddellijk naar voren dat hij bv Somalië wel een prima land vindt. En laat daar nou net z'n vrouw vandaan komen. Ook gewoon Afrikanen, maar daar komt een opmerkelijk punt bovendrijven. Er zit iets van een superioriteits-gevoel in dennis. Hij heeft volgens zichzelf de juiste keuzes gemaakt, en niet geheel toevallig net bij de sekte die superioriteit zeer hoog in t vaandel & in het boek heeft staan. Dennis is een evangelist. Hij moet het woord verkondigen, en begrip kweken en zieltjes winnen. Dezelfde die soms aan je deur komen om het woord van God te verkondigen. Niks meer, en vooral niets minder. Dit is hetzelfde verhaal & geval als de neus uit zaandam. De media omarmende 'm, hij zoekt de publiciteit, en een weldenkend mens vraagt zich af waarom dit een podium krijgt.

Chemokar | 28-07-18 | 22:34

GS, geef die gast gewoon een video-column.
(10minuten max)

Dario.Maggi | 28-07-18 | 21:30 | 2

heeft hij gehad hier, maar dat kon hij niet voortzetten, vanwege tegenstand vanuit de islamitisch Somalische hoek. En dat bracht weer de likes van de handel van z'n vrouw in problemen. Interessant is dat Dennis dus dat probleem ( het gekonkel binnen z'n Sekte zelf ) dus niet aankaart. Nee, hij zoekt Halsema en Baudet. Die zijn t probleem niet. En dennis reutelt dus maar door met semi interessante feitjes, die het niveau van een gemm college never nooit zal halen. Het is een jongen van eenvoudige komaf, en zo te horen amper een opleiding. Op zich niks mis mee, behalve dat hij dat krampachtig denkt te kunnen verbergen door middel van taal. En dat lukt m domweg niet. Het is hak op de tak werk, lolligheidje, one linertje, maar het geheel is nooit een gedegen verhaal. Daarom zit hij waarschijnlijk nu ook weer hier, elders zal men er onmiddellijk doorheen prikken.

Chemokar | 28-07-18 | 22:54

Chemokar | 28-07-18 | 22:54
low quality bait.

Dario.Maggi | 29-07-18 | 01:05

Zit hij nou het Ottomaanse rijk nou op te hemelen als vredige samenleving?
Denkt hij dat de Sultans thee gingen drinken als er ergens spanningen waren?

Wat een reeks geschiedkundige onzin zit hij te verkopen. Dat is het risico als je in jezelf zit te bazelen zonder tegenspraak.

Maar goed.
Blok hoef je niet te duiden. Iedereen met ogen in zn kop kan zien dat hij op ieder punt gelijk heeft. Dat ziet zelfs links, Daarom reageren ze zo gepiekeerd.

Rest In Privacy | 28-07-18 | 21:18 | 1

De Ottomanen die eeuwenlang in bezette gebieden de kinderen bij hun ouders vandaan haalden en ze als gewetenloze, islamitische moordenaars het slagveld op stuurden. En Dennis Honing kraamt nog veel meer onzin uit.
Dennis Honing is helemaal de weg kwijt.
Wat een sik. Wat een geit.

Aristotalloss | 28-07-18 | 21:54

Honing gooit alles in een grote pot roert dit een half uur met een pollepel in het rond en komt aan het einde met een misbaksel op tafel. Geen touw aan vast te knopen. Ongelooflijk verward betoog.

Overigens, Honing vergeet even de Armeniërs.

UncleAlbert | 28-07-18 | 21:10 | 2

Hij vergeet wel meer.

Schoorsteenveger | 28-07-18 | 21:34

Schoorsteenveger | 28-07-18 | 21:34 |
Zoals de eerste vrouw van Mohammed. Zij was na enige jaren huwelijk al negen jaar oud toen hij haar uiteindelijk werkelijk nam. Het staat in de koran.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 28-07-18 | 22:35

“Religies die niet coöperatief willen zijn. In een lichaam noemen we dat kanker. Ik wil die lijn etc.”
Nuff said i guess.
En dat als ik “said” intik, de autocorrect er Saïd van maakt, mooi man. Want dat is wel Nederlandsch.

J-van-de-Bontekoe | 28-07-18 | 20:58

Links is een geloof. Zijn niet geinteresseerd in feiten.

Alleycat | 28-07-18 | 20:58

Honing: "In her Osmaanse Rijk heb je niet de verhalen over stapels met lijken..."
Behalve die anderhalf miljoen Armeniërs, toch Dennis? Toch? Of sta je zo aan de kant van je Osmaanse vrindjes dat je die genocide ook ontkent?

ZegMaar | 28-07-18 | 20:53 | 2

Waar ligt het "Osmaanse Rijk'?

HoerieHarry | 28-07-18 | 20:59

Dat ligt naast het grote Diffusiegebergte. Je kan van laag naar hoog reizen maar geloof ik andersom. Mooi hoor.

letopuwzaak | 28-07-18 | 21:20

Een soort van rijmpje voor bofkontjes; (*)

Baard in de boter
Fluwelen afdaling in
mandje weltevree

(*) het soort van kopvod waarvoor Mata Hari (hoi Netflix) zich niet geschaamd zou hebben.

Rest In Privacy | 28-07-18 | 20:53

Ik vond het eigenlijk best wel een aardig betoog... :)

saintinel | 28-07-18 | 20:50 | 1

Ik ook. dhr Honing wordt gelukkig steeds wat eloquenter. Vreemde associaties maakt hij nog steeds maar het is geen warbrei meer

Bakje Friet | 28-07-18 | 21:49

Nou ja het heeft in ieder geval meer diepgang en inhoud dan de Weltschmerz met Anne-Fleur Dekker deze week.
Alhoewel kudo's voor haar voortschrijdend inzicht. Waar zo'n FvD vriendje al niet goed voor is.

Harry Turtle | 28-07-18 | 20:48 | 1

AF Dekker is, net als deze evangelist, net zo interessant als een D actrice of acteur die dankzij een optreden in Spanga's plots een mening heeft. In t verleden had je Abdullah Haselhoef, ook zo'n self proclaimed woordvoerder van de sekte. En iedereen trapte erin. Totdat ze uit de NPO kaartenbak vallen, en dan op zoek gaan naar een businessmodel.
AFD zit nog in de rolodex, Dennis ligt er reeds uit.

Chemokar | 28-07-18 | 23:54

Ik vind het een goede zaak dat Honing aan het woord komt hier op GeenStijl. Het verruimt je blik. Je ziet nu al aan veel reaguursels dat we in de kramp schieten om het -enkele- feit dat iemand (bekeerde) moslim is. Hoe gematigd dan ook in zijn visie. Het gaat niet eens om de inhoud in 9vd10 reaguursels, lees het maar eens na. En dat krijg je dan ook vanzelf als je eenzijdige berichten dag-in-dag-uit leest. Zijn we dan echt zo middeleeuws geworden in ons zwart-witte denken? Waarom is Theo vermoord, als we toch niet meer naar elkaars vrije woord luisteren, maar elkaar direct (al dan niet verbaal) afmaken om wie we zijn? De werkelijkheid is behoorlijk genuanceerder en daar moeten we ons wel voor open blijven stellen.

RigouReus | 28-07-18 | 20:48 | 4

Ik heb die vent zijn stukjes gelezen hier en zijn manier van duiding vind ik niet te pruimen.

Nee. Dan 10x liever Majid Nawaaz, Ayaan Hirsi Ali of Sarah Haider. Van een veel hoger niveau dan Albert Heijn Honing.
Niet dat ik van hoog excellent niveau ben. Maar ik kan het wel herkennen. Dennis is minder excellent dan zojuist genoemde namen op het islam-immigratie-westerse-wereld vlak.

Trans_Fimmermans | 28-07-18 | 21:28

@RigouReus als je lang naar Knevel en van den Brink luistert, ga je er ook een keer aan wennen. Dat houdt niet in dat het een plausibel of coherent verhaal is. Of dat het ook daadwerkelijk ergens op slaat. Vergelijk het met een slechte film, of boek. Na 20 pagina's of 30 min went het. Ook al is het volkomen kut. En dat is precies wat dennis wil, dat je aan dit gewauwel gaat wennen. Maakt namelijk niet uit wat voor sekte hij aanhangt, het is zieltjes winnen. En het vooral niet hebben over wat er intern speelt. Bij Dennis & consorten is het vooral relevant wat het niet zegt.

Chemokar | 28-07-18 | 23:23

@chemokar
Ik bedoel dan ook precies wat jij hier zegt. Je moet altijd oppassen dat je niet went aan een te eenzijdig verhaal, maar dat geldt dus ook voor de mening van GeenStijl. Daarom is het goed dat af en toe een verrassende gast toegevoegd wordt, zodat je niet klakkeloos alles volgt maar je zelf een mening vormt

RigouReus | 29-07-18 | 09:22
▼ 1 antwoord verborgen

"Wat ik mis in de reacties op Blok, is de interesse in wat er mis gaat nu met immigratie.Dat je landen krijgt waarvan de steden verandert. Waarvan de cultuur, de ideologie en het uiterlijk verandert."

Ja, dat de (grote) steden in onze landen veranderen, vanwege een wezensvreemde cultuur en ideologie - en het uiterlijk door alle moskeeën, hoofddoeken en boerka's - dat is nou niet bepaald een messcherpe observatie. Dat heeft iedereen kunnen zien gebeuren.

Interessanter is de vraag wat er volgens crypto-moslim Honing dan precies mis gaat met de immigratie, en of hij die "verandering" van de steden een goede zaak vindt. Daar had ik hem veel liever over gehoord dan die paar vrijblijvende opmerkingen.

"Individuen die niet coöperatief willen zijn........ Maar die hebben we in elke stad, en het schiet niet op."

Nee, maar de laatste decennia zijn die oncoöperatieve individuen toch opvallend vaak van een bepaalde cultuur en levensovertuiging, dezelfde waartoe Honing zich bekeerd heeft. Knap benoemd van Honing, hoor, maar wat zijn dan zijn oplossingen?

Dr_Johnson | 28-07-18 | 20:47 | 2

Ik vraag me ook af welke groep hij daarmee bedoelt.. het kan bijna niet anders dan dat hij daar de moslims zelf mee bedoeld.

letopuwzaak | 28-07-18 | 21:22

AutpcorrecT

letopuwzaak | 28-07-18 | 21:23

Ik heb helemaal geen behoefte aan de 'duiding' van een moslim. Ben dat islam gezeik helemaal zat.

Lupuslupus | 28-07-18 | 20:41

Maar hij is moslim, dus hij bedoeld met de kanker de autochtone bevolking, die moet onthoofd worden met een koud bot mes of de motorzaag.

Oepsie1234 | 28-07-18 | 20:38

Ondertussen staat de Islam elke dag toch maar "mooi" op de agenda.
wat een drama, wat een hel
We komen er nooit meer vanaf

Cousin Eddie | 28-07-18 | 20:32 | 2

Zo waar Eddie. Islam is de hel.

Ars Vivendi | 28-07-18 | 20:45

Islam is Honing. Verwarde mensen die keren. En nog eens. Draaien om de brij. Islam is een draaikolk. Naar beneden. Maar zoals de laatste dagen geconfronteerd worden met te wit of te bruin mensenvel vol tattoo’s en ringen, eelt op de smerige hakken die klepperen door teenslippers, vette buiken en agressiviteit, zeg ik, iets inleveren allemaal, en dooorrr.

Normpje | 28-07-18 | 21:01

Bekeerde vlasbaarden zijn ongeloofwaardig en staatsgevaarlijk!
Geen aandacht (invloed) voor deze gek.

demaup | 28-07-18 | 20:23 | 4

je heb helemaal gelijk
weg met die IS baard

De-onderste-steen-up | 28-07-18 | 20:33

Je woorden zijn rechts maar je stuiptrekking links. Leer eens argumenteren op inhoud en niet op je onderbuik. Zo ongeloofwaardig is hij helemaal niet en ik denk dat de meeste reaguurders het voor 90% met hem eens zijn.

RigouReus | 28-07-18 | 20:34

'ik denk dat de meeste reaguurders het voor 90% met hem eens zijn.'
RigouReus | 28-07-18 | 20:34
Praat voor jezelf PR-mannetje.

bodemloos | 29-07-18 | 02:20
▼ 1 antwoord verborgen

Leuk verhaal maar dat er monoculturele landen zijn die niet werken ontkracht nog steeds Blok niet.

marrretje | 28-07-18 | 20:21

Echt. Waarom moeten we nu kapot gespamt worden met Honing elke week? Wees transparant aub.

Trans_Fimmermans | 28-07-18 | 20:20 | 1

ook GS draait langzaam naar links. Moet van de directie, die onder toezicht staat van de politiek. MSM weetjewel...

prakkie | 28-07-18 | 23:51

De grote vraag is uiteraard hoe links denkende mensen deze boodschap tot zich nemen, als ze die überhaupt tot zich zouden willen nemen of er op zijn minst over na zouden willen denken.

devil13 | 28-07-18 | 20:17

www.geenstijl.nl/5143026/de-islam-is-...
"De Islam is niet het probleem, dat is als een hamer, waarmee soms iemand vermoord wordt en soms een spijker in het hout geslagen wordt"

Misschien de eerste "soms" vervangen door "vaak" en de tweede "soms" vervangen door "nimmer"?
Dennis.....?

Is dit nog nieuws? | 28-07-18 | 20:16

Dennis is vast Soenniet.
Mogen zowel Soennieten als Sjiieten zichzelf "moslim" noemen? Want de andere partij zijn toch " geen echte moslims" ? Geef daar eerst maar eens antwoord op Dennis.

Is dit nog nieuws? | 28-07-18 | 20:13 | 1

Ik ben geen meneer Honing, maar ken wel de mores van de islam. Het maakt geen flikker uit of je een soeni of sji bent. Het hoofddoel is wereldoverheersing. Net zoals het Christendom. Aan de ene kant heb je enge fundamentalisten die Protestant zijn. Aan de andere kant heb je de olijke Katholieken. Drank, drugs, wijven het kan niet op. Maar pas op. Aan het einde van het wilde bestaan staat Petrus de Poortwachter. Heb je het niet goed gedaan, dan wacht de hel. Ben je een twijfelaar, dan wacht het vagevuur. Uiteindelijk ben je gewoon de lul, en dan kan je beter feestend en hoerensnoerend uit het leven stappen. De mossels denken alleen aan wereldheerschappij, maar voor de rest kan mijn relaas ook losgelaten op mossels. Religie deugt niet. Gisteren niet, vandaag niet en overmorgen nog veel minder.

lokoolokie | 28-07-18 | 20:31

Die kale met de hete aardappel in de strot heeft simpelweg gelijk, dus we kunnen wel weer maanden erop hameren dat ie dit of dat zinnetje niet handig heeft gezegd, wel of toch niet zo bedoeld..... Hij heeft gelijk. Punt.
Hoe lang nog ontkennen? lang wellicht, tot op dag X alle puzzlestukjes in elkaar vallen, en de moslims ons met kalashnikovs te lijf gaan, gewoon op straat. De burgeroorlog is dan een feit. Dag X.

Wienerschnitzel mit | 28-07-18 | 20:08

Waarom ie trouwens Suriname erbij haalde snap ik werkelijk niet.
Als er nou een land is waar moslims en christenen elkaar niet haten is het daar.
Ben er nooit geweest hoor, van een Surinamer gehoord!

HoerieHarry | 28-07-18 | 20:05 | 3

Vraag maar eens aan een Creool hoe hij over een Hindoestaan denkt (en v.v.).

Lupuslupus | 28-07-18 | 20:36

Lupuslupus, je zou zomaar gelijk kunnen hebben. Geen idee.

HoerieHarry | 28-07-18 | 20:43

Ze heeft zeker gelijk. Als er ergens nog een primitieve en polariserende stereotypering bestaat, is het wel onder die bevolkingsgroepen.
Ze zeggen dat groepen onderling met elkaar goed omgaan.. maar een buurman die daar is opgegroeid werd door zijn familie verstoten omdat hij de meest zwarte kleur had.
En zo veel voorbeelden.. hij had ook geen behoefte om daar ooit nog naar terug te keren..
Misschien dat het nu wat beter gaat maar ik betwijfel hoeveel..

letopuwzaak | 28-07-18 | 21:27

We staan in de EU voor een bifurcatiepunt. Of we gaan doorrrrrr zoals we nu bezig zijn, dan zijn we binnen tien jaar een islamitisch land. Of er komen verstandige overheden zoals in Hongarije, Oostenrijk, Italie die de massale immigratie een halt toeroepen. Of de mensen pikken het niet meer en er komt een burgeroorlog tegen de overheden en moslims. De eerste tekenen van alledrie deze mogelijkheden zijn al te zien. In de wiskunde van de dynamische systemen spreekt men van een pitch-vork (hooivork) bifurcatie, wat een leuke woordspeling trouwens!

ballenkraker | 28-07-18 | 20:05

Stef pakt een paar open deuren en doet dat ook nog eens super onhandig als minBuZa. Ja Einstein, de multiculturele samenleving die we hebben veroorzaak problemen, moeten we nu allemaal over elkaar heen vallen van lof? De man heeft zelf flink bijgedragen aan het probleem veroorzaken. Volgens mij liggen die problemen vooral bij bepaalde kansengroepen, maar Blok wijst maar specifiek naar 1 partij en dat is Oost Europa. Hij zegt dat Oost Europeanen kansenparels in elkaar slaan. Dat dat volslagen onjuist is lijkt niemand hier te storen, want wat een held is Blok dat hij de multiculti tot een probleem benoemt. Zelfs Cohen kwam nog verder dan dat in benoemen van de groepen waar de issues liggen.

Blasfemie | 28-07-18 | 20:03 | 1

Job Cohen heeft met de Vreemdelingenwet ook meer tegen het voorkomen van de multi-culturele samenleving gedaan, dan Blok met zijn Commissie Blok. En beiden hebben dan toch een tegenovergesteld imago, vanwege hun uitspraken. Raar eigenlijk.

tipo | 28-07-18 | 22:48

Je kunt niet ontkennen dat Dennis hier en daar een punt heeft...

VanBukkem | 28-07-18 | 20:01

Al dat gelul aanhorend kom ik maar tot één conclusie; iedereen leeft prima prachtig met elkaar, integratie is bullshit, leven en laten leven. Er is maar 1 spelbreker en dat is de islam. Waarom mag dat niet gewoon gezegd worden?

Rest In Privacy | 28-07-18 | 20:00

Alle Moslim staten zijn failed states, er is geen enkele vorm van democratie, slechts overeind gehouden met westerse, witte (!), steun of olie.
Suriname wordt geregeerd door een bij verstek veroordeelde drugshandelaar en moordenaar. Op de been gehouden met onze hulp.

Bolder | 28-07-18 | 19:59 | 1

Op deze wijze geredeneerd is elke staat een failed state. Zonder de gigantische verzorgingsstaat die vrijwel alle westerse landen kenmerkt zou de boel ook gauw imploderen. Al die uitkerinkjes en subsidietjes houden veel relschoppers en rovers van de straat. Een aanzienlijk deel van deze zak van Sinterklaas werd trouwens gefinancierd via de inkomsten uit Gronings gas. De meeste succesvolle landen in de wereld zijn trouwens wat je noemt benevolent dictatorships. Singapore is daar een uitstekend voorbeeld van. Democratieën hebben de neiging zichzelf buitenspel te zetten. Dit is al helemaal het geval wanneer de bevolking niet homogeen is en er dus weinig solidariteit is binnen de populatie.

koter | 29-07-18 | 01:35

Wat er mis gaat?!?
Dàt is niet zo moeilijk te duiden, dennis!
islam is compleet onverenigbaar met moderne, niet op geloof gebaseerde, democratische samenlevingen. Zie hiervoor het enorme reservoir irritaties en vraag mensen (bijv. In 020-west, kanaleneiland, schilderswijk) hoe ontzetten plezierig is dit volk als je buren te hebben. Buurten gaan hollend achteruit door aanwezigheid van islam. Vertoef eens een middagje is 020-west en ervaar de volstrekt geïslamiseerde omgeving met bijbehorend huftergedrag en vervuiling. Koopwoningen in islamwijken zijn gemiddeld 25% lager in waarde.
Waar veel moslims verschijnen ontstaan parallelle samenlevingen.
Men.Moet.Elkaar.Niet.
Autochtonen worden gezien als werkkrachten om alle uitkeringen en subsidies te bekostigen, meer niet.
Als gastheren van dit naargeestige volk worden wij voor de voeten gespuugd en onze dochters beschouwd als oefenhoeren voor de prinsjes.
Men heeft uit en te na bewezen niet te kunnen leven in een liberale maatschappij waarin een duidelijk pakket rechten EN PLICHTEN voor iedereen geldt.
Dàt is waarom, dennis!

pennestront | 28-07-18 | 19:58 | 3

"Hollandse zaken" gezien? voor de 1000x hetzelfde probleem, wazig gelul, geen oplossing, mensen die nog steeds niet durven zeggen wat ze echt denken etc.verloren zaak.

Wienerschnitzel mit | 28-07-18 | 20:13

"Men.Moet.Elkaar.Niet."
Dat is te gemakkelijk volgens Brigitte Gabriel, die gewoon zegt waarop het staat nl. "Because They Hate ". youtu.be/MnZTad_6KjA
Uit 2006!!

ccr316 | 28-07-18 | 20:19

Thx
Vergelijk: we zouden het eens niet over moslims hebben maar over Chinezen. Dat de immigrende generatie ‘nog niet veel zoden aan de dijk zet’,
prima. Ze ontwrichten onze maatschappij tenminste niet en zien onze dochters/vrouwen ook niet als vleesgeworden mishandelbare neukpoppen.
Die Chinese kindjes, hier opgroeiend, zouden van de hun geboden gelegenheid gebruik maken zich verbeteren. Uiteindelijk zetten die kinderen wel zoden aan de dijk.

islam zal nooit in staat blijken zich aan modernere, evolutionaire opvattingen te confirmeren.
Dus ongewenst.

Welk idioot debiel masterplan zit erachter ellende te importeren? Echt alleen maar om de olie?

(Het voorbeeld ‘Chinezen’ is niet soortspecifiek maar slechts als voorbeeld bedoeld)

pennestront | 28-07-18 | 22:38

Ik probeer dit heel graag af te kijken. Maar kan ondertussen iemand die baard wegshoppen? Probeer er doorheen te kijken maar lukt me niet 29 minuten.

Remmersmaak1 | 28-07-18 | 19:57

Ik was ook in een minuut klaar.... Sjezus wat een monotoom gebral.

Twisted_Faith | 28-07-18 | 19:53

Geweldige link.

de Voorzittert | 28-07-18 | 20:06

Inderdaad een goede analyse..... het zou mij niks verbazen indien de regering van reces terugkomt en de VVD dan de boel maar opblaast, op naar Willy.

Komen ze er wel laat achter bij de VVD dat regeren met dit D66 The Horror is.

Keyboardspeler | 29-07-18 | 00:24

Wat een goed artikel. Dank!

LibertasSimplex | 29-07-18 | 09:53

Heb het 8 minuten volgehouden waarin hij het Ottomaanse rijk heeft uitgelegd.
Jaja.

HoerieHarry | 28-07-18 | 19:52 | 2

Chapeau! Meen het, ik had wegtrekkers gekregen denk ik.

Twisted_Faith | 28-07-18 | 19:54

@Hoer. ROFLOL!!! Dennis Honing is een historicus (autodidact) op - ongeveer - vmbo niveau.

Aristotalloss | 28-07-18 | 22:09

Lees ik nu dat Dennis de Moslim immigranten met kanker vergelijkt??? "Individuen die niet coöperatief willen zijn. In een lichaam noemen we dat kanker. Ik wil die lijn niet zo doortrekken. Maar die hebben we in elke stad, en het schiet niet op." Hij heeft wel een punt maar of hij dat zomaar zo mag zeggen???

echtpaul | 28-07-18 | 19:52 | 4

Ja

Ik_lul_maar_wat | 28-07-18 | 19:55

Chemokar
Precies het is gewoon carrière maken door moslim te zijn en wat islamstrominingen te proeven.

Rest In Privacy | 28-07-18 | 19:59

Hij vergelijkt groepen die niet meewerken met de samenleving met kanker. Volgens mij mag dat wel. Het is duidelijk wie hij bedoelt maar hij zegt het niet letterlijk. En wat is de definitie van een kanker? Zie Wikipedia: Kanker wordt
gekenmerkt door:
- onbeheerst vermenigvuldigen en dit blijven doen;
- woekeren in omliggend gebied en richt hier schade aan (invasieve groei of infiltratie);
- verspreidt zich ook naar ver weg gelegen plaatsen;
Wat zou daar niet aan kloppen dan?

Rest In Privacy | 28-07-18 | 20:06
▼ 1 antwoord verborgen

Hij is leuk en onderhoudend die Honing maar de gesprekken tussen van Wolferen en van der Pijl zijn van een buitencategorie. Bijna verplichte kost.

kleinvrouwke | 28-07-18 | 19:50

Je kan natuurlijk best een land een failed state noemen als het tussen bevolkingsgroepen niet zo lekker gaat. En dat mag ook. Als je in je eigen land dat allemaal wèl op orde hebt.

Leptob | 28-07-18 | 19:50

Die gouden tand compenseert wel voor die slordige sik. +1

keestelpro | 28-07-18 | 19:45

Is het niet Kwetsie Blok?

Premier Trutte | 28-07-18 | 19:44

Alleen mongolen zeggen van nature de waarheid, de autisten. Stel je voor dat je zo over moslims praat. Het is blank en het zit voor een webcam, witte gij 't? . Ik haak af.

Rest In Privacy | 28-07-18 | 19:42 | 1

Wel knap dat Dennis Terry en Greet voor mongol uitmaakt en het als een compliment weet te brengen.

keestelpro | 30-07-18 | 00:26

Steden veranderen? Steden zijn veranderd. Voorgoed. Net als de lichttintisering van de West-Europese mens. Geen houden meer aan. Een dossier dat in de populistische hoek getrokken is waardoor per definitie onbespreekbaar. Geen enkele MSM brandt hier de tengels aan en Bilderberg en Kalergi-aanhangers zagen dat het goed was.

de Voorzittert | 28-07-18 | 19:39

En dan hebben Dennis Honing met z'n geiten sik.
Benieuwd wat Stef Blok van deze hipster moslim vindt.

keestelpro | 28-07-18 | 19:38

Wanneer komt Andries Knevel de boel even duiden?

Chemokar | 28-07-18 | 19:37

Nederland is het land van melk en Honing geworden.

Rest In Privacy | 28-07-18 | 19:37 | 2

Mene, mene tekel

bisbisbis | 28-07-18 | 20:48

Mooi!

Normpje | 28-07-18 | 20:49

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl