achtergrond

Geenstijl

Harense D66'ers verlaten D66: "De partij is dogmatisch, regentesk en top-down"

"De wijze waarop D66 zich heeft vastgenageld in een landelijk regeerakkoord, ten koste van de eigen idealen en uitgangspunten maakt dat de raadsleden zich voelen vervreemden van hun partij", stellen vier D66-raadsleden uit Haren.

Het is over en uit met zelfstandig Haren. Dan kan 74% van het volk bij een burgerraadpleging tégen een samenvoeging met Groningen stemmen, maar bij D66 zitten tegenwoordig alleen nog maar ruggengraatloze neppers. Regering en kabinet vinden namelijk dat Haren wél bij Groningen moet horen, tutje Ollongren luistert *lalalala* niet naar de gemeente en lokale politici kunnen allemaal de tering krijgen. Zij is tenslotte de grote Kajsa Ollongren en raadsleden zijn slechts raadsleden. Tot frustratie en irritatie van de D66'ers in Haren, die in tegenstelling tot hun landelijke paling-in-een-emmer-snot-collegae wél principes hebben en middels een afscheid met een met zout ingesmeerde vinger roeren in een stinkende, rottende, pijnlijke, ontstekende wond van een partij genaamd D66. "D66 is bestuurlijk en uitvoerend verworden tot datgene waartegen de partij ooit werd opgericht! Dogmatisch, regentesk en top-down in plaats van luisteren naar 'van onderop'", lezen we in de afscheidsbrief, en het doet ons deugd om, misschien wel voor het eerst in het bestaan van GeenStijl, luidkeels te kunnen roepen: deze D66'ers hebben groot gelijk. Bis bis bis!

*"D66 heeft als eerste richtingwijzer: ‘Vertrouw op de eigen kracht van mensen.’ Dat zijn inhoudsloze woorden gebleken in de houding naar Haren toe. De opvattingen van de grootste fractie in de gemeenteraad en die van de ervaren wethouder in het Harense gemeentebestuur zijn systematisch genegeerd’, zo staat in de brief. Maar het is niet alleen de herindeling die de Harense raadsleden tot dit besluit doet komen. De wijze waarop D66 zich heeft vastgenageld in een landelijk regeerakkoord, ten koste van de eigen idealen en uitgangspunten maakt dat de raadsleden zich voelen vervreemden van hun partij. ‘D66 is in onze ogen ver af komen te staan van de idealen die de partij ooit zo aantrekkelijk maakten. Sterker nog: D66 is bestuurlijk en uitvoerend verworden tot datgene waartegen de partij ooit werd opgericht! Dogmatisch, regentesk en top-down in plaats van luisteren naar ‘van onderop’.’ De raadsleden stellen zich hier niet langer bij thuis te voelen. Zij beëindigen hun lidmaatschap per 31 december 2018, zodat zij in de gemeenteraad de lopende zaken in Haren nog zorgvuldig kunnen afwerken en hun inbreng kunnen leveren aan de overgang naar de nieuwe gemeente."

*UPDATE: Bijltjesdag! "Ik haw gjin konflikt mei D66, mar bin yn praktysk opsicht yn in ûnwurkbere sitewaasje telâne kommen."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.