Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ebru Umar - 475 moskeeën dicht

475 moskeeën zou Geert Wilders willen sluiten als hij premier zou zijn. Omdat de islam niet bij Nederland hoort.

Social

475 moskeeën.
In veertig jaar tijd.
Omdat het kan.
Omdat het mag.
Omdat de grondwet voorschrijft dat het hoort.
Godsdienstvrijheid.

En dat terwijl de eerste gastarbeiders die deze kant uitkwamen, vrijheid zochten – zonder 'godsdienst' ervoor. Geld wilden verdienen. Ooit terug wilden gaan. Dat het allemaal op niets is uitgelopen, is toch echt te danken aan onze politici die tot op de dag van vandaag betuttelend optreden tegen alles wat niet Nederlands, niet westers en wel anders is.

475 moskeeën zijn 475 plekken in Nederland waar Nederland dan wel de Nederlandse waarden en normen worden afgewezen - en dan tel  ik de islamitische scholen, internaten en sociaal-culturele instellingen niet eens mee. Alleen politici zullen moord en brand roepen als je dat zo stelt, tenzij het verkiezingstijd is natuurlijk. Was het eerst dé plek om zieltjes te winnen, nu is het de plek om af te wijzen – in verkiezingstijd  dan. Opportunisme is nooit ver weg als een politicus zijn mond opent. 

Gezaaid  hebben ze, en de oogst is een partij als DENK. Nu met drie zetels in de Tweede Kamer maar dat dat aantal over drie jaar met gemak verdubbelt, daar durf ik een huis op in te zetten. Met dank aan onze politici, die de islamitische medemens nooit  serieus hebben genomen als mens, maar altijd hebben gecultiveerd als moslim. U wilt moslim? U krijgt moslim.

De ellende is dat ons nooit iets gevraagd wordt. De ellende is dat áls ons eens in de vier jaar iets gevraagd wordt, onze stem verloren gaat. Onze politici presteren het om de tweede partij van Nederland uit te sluiten, niet eens aan tafel uit te nodigen als er een coalitie gevormd moet worden. Het heet democratisch te zijn. Onze 'politici' presteren het om de grootste partij van Rotterdam aan de kant te zetten – niet democratisch maar zelfvoldaan.

Wetten zijn niet in beton gegoten maar simpelweg gemaakt door politici. Wetten worden rücksichtslos aan de kant gezet, als het de boven-ons-gestelden goed uitkomt. Er is één wet waar we het nooit over mogen hebben want – ja want wat eigenlijk? Godsdienstvrijheid is een recht.

Dat dat recht de Nederlandse samenleving de das omdoet omdat de islam nog erger dan onkruid woekert, daar zijn politici blind voor. En wij argeloze burgers die anders willen en dús anders stemmen, staan de blinden niet eens in de weg. Wij hebben het fatsoen om opzij te gaan. Wij wél. En dus zullen er met de dag meer moskeeën bijkomen.

En wordt Wilders nooit premier van Nederland, hoe groot de PVV ook wordt. 

Reaguursels

Inloggen

"En wordt Wilders nooit premier van Nederland, hoe groot de PVV ook wordt. "

Jawel, hoor. Zolang de pro-West Europa-partijen maar de helft-plus-een of meer zetels in de tweede kamer krijgen. En al gaat de Europese Commissie op z'n kop staan, haatpaleizen gaan dicht.

Want gaat op die manieren gebeuren. 24/7 camera (son et lumiere) bewaking. Iets mis met een camera? Hele zooi dicht tot het gerepareerd kan worden. En hoe vaker dat gebeurd, hoe langer het allemaal gaat duren. Ik denkt dat als we zijn aangeland bij de 6 weken sluiting, ze het wel doorkrijgen dat ze alleen zichzelf maar treffen als ze weer eens een camera'tje bedekken of een kabeltje doorknippen.

Dus dan heb je 2 mogelijkheden; mogelijkheid een: haatbaard roept iets over "de joden in zee drijven" -> tent wordt per direct voor onbepaalde tijd gesloten. Mogelijkheid twee: de moslims gedragen zich allemaal braaf (tenminste in de moskee) en zijn allemaal liev (tenminste in de moskee) en dan win je ook, want dan is het niet zo'n probleem meer. Dan heb je nog wel een harde kern van haatbaarden, maar die kun je dan gericht in de gaten houden via de BVD.

EnNouJijWeer | 10-06-18 | 15:44

Past godsdienstvrijheid niet vlekkeloos in de vrijheid van levensovertuiging en meningsuiting, zodat het niet expliciet in de grondwet behoeft te worden aangehaald? De vrijheid van ademhalen staat er toch ook niet in? Weinig hebben wij geleerd van onze, nu oh zo verketterde voorouders, die door de eeuwen heen vluchtelingen van allerlei aard, pluimage en geloofsovertuiging een toevluchtsoord boden in ons land. Getolereerd mits zij zo onopvallend mogelijk in onze samenleving opgingen en hun religie achter gesloten deuren voor zichzelf hielden. Dit laatste is nog steeds te zien aan de vele onopvallende schuilkerken en synagogen uit die tijd. Wijs? Achteraf gezien wel! Cheers!

Een vrije paling | 10-06-18 | 10:27 | 1

Ik denk niet dat we vroeger veel toleranter waren naar vluchtelingen. Het is een noodzakelijk iets, om vluchtelingen op te vangen. Dat geldt vandaag, maar dat gold ook gisteren. Iemand in nood help je, ook al heb je er helemaal geen zin in. Zo zijn de Belgen, die voor WO I vluchtten, hier vrij schandalig opgevangen. Toen stonden er geen hordes vrouwen met: Wees welkom, wees welkom in mijn land bordjes die buitenlanders te onthalen. Die klerebelgen zorgden voor woningnood en andere tekorten in de omgeving, waar ik nu woon. Die 3 Joden die terugkeerden na de 2e wereldoorlog kregen ook geen heldenonthaal. Ze kregen een belastingaanslag en merkten dat hun spullen door de buren in gebruik waren genomen. Teruggeven was er niet bij. Sta je dan, na je vakantieperiode in Sobibor, met helemaal niks.

lokoolokie | 10-06-18 | 11:03

G*dT, ook al worden de haathutten gesloten, de tribalisering van de lage landen gaat door tot de kritische massa is bereikt...
*CcMed*

kapitein oosterlng | 10-06-18 | 10:12 | 1

Niets doen is geen optie meer, anders zijn we sowieso reddeloos verloren! #waarkanikheen

dutch bikkel | 10-06-18 | 10:17

Er zijn genoeg constructieve ideeën, zoals een totale migratie-stop uit moslimlanden, remigratie van statushouders waarvan het land weer veilig is, van criminelen (want als je echt vluchteling bent dan gedraag je jezelf wel), salafisme verbieden want is vijandig naar ons toe, moskeeën sluiten die gefinancierd zijn door buitenlands geld, evenzo die door buitenlandse overheid worden bestuurd (dynayet), geen islamitische kleding in openbare gebouwen als je geen geestelijke bent m, preken in Nederlands en openbaar, geen islamitische scholen en internaten, de islam is geen onderdeel van de Nederlandse cultuur zoals het christendom eeuwenlang wel was. De moslims die hiermee akkoord gaan én afstand nemen van die haatsoera’s die ongelovigen een kopje kleiner willen maken, die zijn van harte welkom!

dutch bikkel | 10-06-18 | 01:45 | 2

Goed verhaal je vergeet alleen nog zero tolerance voor crimineel en onaangepast gedrag. Onderdeel van het probleem is wel degelijk dat de politie in Nederland veel te soft is geworden en weer respect moet leren afdwingen.

Rest In Privacy | 10-06-18 | 03:26

Wat een onzin. U denkt dat het Christendom bij ons hoort. Dat het een vreedzame en lieve religie is. Dat is het dus niet! 2000 jaar lang heeft het elke vorm van wetenschap lopen tegengaan en saboteren. Er zijn mensen op de brandstapel gegooid, omdat ze een mening hadden. Dan, eindelijk trappen we die monotheistische onzin in hun hok terug, dan komt er alweer zo'n rare fascistische gedachtegang op. De islam. Dat exact hetzelfde geneuzel als het Christendom. Mijn god is de enige echte, en de rest is nep, gevaarlijk en moet dood.

lokoolokie | 10-06-18 | 11:19

Goed dat Wilders er is. Toekomstige generaties zullen hem dankbaar zijn.

wieowie123 | 10-06-18 | 00:54

75% van de turkse moskeen,is de iman afkomstig uit turkije.
en worden betaald,door turkije.
Wiens brood men eet,uit diens mond men spreekt
Ze hangen aan de lip van erger als het kan,met hun dubbel paspoort,halve turk.zouden ze ook door turkey voor de helft onderhouden moeten worden.
Oproep tot het gebed,wat ze in verschillende plaatsen voor elkaar kregen.
eerste oproep zonsopgang,wat natuurlik in het arabisch is,ze zeggen o.a
la ilaha ill allah.
Ik getuig dat er geen andere godsdienst is dan allah.
Ik dacht dat er geloofs vrijheid was.
Ba wat doen we met die fanatiekelingen,
Elke stap die ze vooruit doen wij achteruit.
De bouw van mokeen komt nu in versnelling,wat een ellende beleven we met die fanaten

soledad | 09-06-18 | 23:06

Als je naar Frankrijk kijkt zou je denken, het wordt eerst nog tien keer erger. Maar Nederlanders zijn geen frambozen. Wij staan bekend als mondig en initiatiefrijk. We komen op voor onze belangen in het buitenland. Ik denk dat wij zomaar eens wel een ommekeer kunnen krijgen.

hustler01 | 09-06-18 | 20:19

Zet eens een ander plaatje op. Deze domme hatespeech kennen we nou zo onderhand wel Umar. Praat eens een keer met een moslim ipv over ze. Het zal je misschien nog meevallen

Titaantje | 09-06-18 | 20:00 | 6

Jahoor wegkijken. Tuurlijk lieverd. Hoe zou ik überhaupt kunnen wegkijken? Dit gekrijs moeten we namelijk al 15 jaar aanhoren.
Maar blijf gerust doen alsof dit gezeik allemaal nieuw voor je is en een heuse openbaring poehoe.
Whatever, ik ben er wel een beetje mee klaar, met die niet constructieve haatbrakerij. En dat is ook het enige dat ze kan he, ik heb haar nog nooit kunnenbetrappen op een constructieve gedachte, op meedenken of iets oplossingsgericht. Nee joh, enkel dom lopen gallen over ‘hullie daar’.

Titaantje | 09-06-18 | 23:36

Ze slikt nog ook.

Rest In Privacy | 09-06-18 | 23:53

Wat loop je nou dom te zwetsen? Er zijn genoeg constructieve ideeën, zoals een totale migratie-stop uit moslimlanden, remigratie van statushouders waarvan het land weer veilig is, van criminelen (want als je echt vluchteling bent dan gedraag je jezelf wel), salafisme verbieden want is vijandig naar ons toe, moskeeën sluiten die gefinancierd zijn door buitenlands geld, evenzo die door buitenlandse overheid worden bestuurd (dynayet), geen islamitische kleding in openbare gebouwen als je geen geestelijke bent m, preken in Nederlands en openbaar, geen islamitische scholen en internaten, de islam is geen onderdeel van de Nederlandse cultuur zoals het christendom eeuwenlang wel was. De moslims die hiermee akkoord gaan én afstand nemen van die haatsoera’s die ongelovigen een kopje kleiner willen maken, die zijn van harte welkom!

dutch bikkel | 10-06-18 | 01:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Ja, en dat stomme Christendom dan? En 'wetenschap'?
Overigens, een paar eeuw geleden werd 'wetenschap' nog als alternatief en raar geloof gezien (verbrand de belijders!).
Maar toegegeven... eerst gelijkheid (vrouw, man, homo, hetero, etc) dán geloof.
Dus voor nu... einde Islam, einde Christendom.

robotkop | 09-06-18 | 19:46 | 2

Het uitdagen van de "waarheden" van de Bijbel is de grootste aanjager van de wetenschap geweest, het uitdagen van die van de koran de grootste doodsoorzaak.
Vandaar de achterlijkheid van de mohammedanen !

Mazoeza | 09-06-18 | 21:24

Islam is niet te vergelijken met het christendom, wat mazoeza zegt en kijk naar hun grote voorbeeld, de perfecte moslim Mohammed. Een moordlustige, verkrachtende barbaar of Jezus die mensen genas. Ook hun goden zijn niet dezelfde, allah is de maangod Sin, vandaar ook de halve maan en de bloedige offers. De islam is geen geloof maar een uit de hand gelopen ideologie die door geweld wijdverspreid is geraakt.

dutch bikkel | 10-06-18 | 01:51

Tot afgrijzen van Erdogan,
CITAAT :
"L'islam, cette theologie absurde d'un bedouin immoral, est un cadavre putrefie qui empoisonne nos vies." (Islam, this absurd theology of an immoral Bedouin, is a rotting corpse which poisons our lives) - Mustapha Kémal Atatürk
Statement recorded in Mustapha Kemal : La mort d’un Empire (1954) by Jacques Benoist-Méchin, as quoted in Jihad in the West : Muslim Conquests from the 7th to the 21st Centuries (1998) by Paul Fregosi, p. 407
(Mustafa Kemal Atatúrk: ‘De islam, deze absurde theologie van een immorele bedoeïen, is een rottend kadaver dat onze levens vergiftigd!’)

Mazoeza | 09-06-18 | 18:58 | 2

Ataturk zou, als hij nu zou heersen, door de wegkijkers en gutmenschen waarschijnlijk als een 'dictator' worden beschouwd, die 'weg moet' (zoals ook het vertrek van Mubarak en collegae zo 'goed' heeft uitgepakt...

De man was wellicht geen lievertje, maar besefte maar al te goed dat de islam leidt tot achterlijkheid, en heeft zijn hele leven gestreefd naar het uitbannen daarvan in het dagelijkse leven in Turkije. Het resultaat: tot voor kort was Turkije een seculiere staat, waar bijvoorbeeld het dragen van hoofddoekjes bij onderwijsinstellingen VERBODEN was!

Hebben we het over maximaal zo'n 10 jaar geleden, mensen. De weg terug naar de afgrond is kort en hevig.

EefjeWentelteefje | 10-06-18 | 10:28

Heb je de filmpjes al gezien die gemaakt zijn bij de moskee waar Pegida een barbekoetje met een varken zou houden?
Er stonden zoveel Turken hun Moskee te 'verdedigen' dat men wel rechtsomkeert moest maken om niet gelyncht te worden.
Saillant detail; deze moskee was vroeger ons clubhuis, daar keken we b.v. Tarzan films en andere dagen werd er gedanst of geknutseld, feesten gegeven, bruiloften gevierd e.d. totdat de eigenaar besloot om een flink geldbedrag aan te pakken zodat men ons clubhuis tot moskee kon verbouwen; koepeltje erop met half maantje en zo, dubbel geparkeerde auto's voor de deur (moet jij eens doen; prent). Dag clubhuis, autochtonen worden benadeeld en de allochtonen beweren dan dat ze gediscrimineerd worden. Moet jij eens allemaal proberen in hun land, zouden ze dat dan ook allemaal pikken?
Het is écht genoeg, de ommekeer is nabij.... je merkt het aan alles, de Nederlanders spreken zich steeds meer uit omdat we voelen ons land te verliezen.

dubbelicious | 09-06-18 | 17:32 | 4

Een ommekeer ws niet, maar de les die we kunnen trekken uit dit blijkbaar wél toegestane voorbeeld van demonstratieverhindering, gesteund door de eeuwig de-escalerende aanmoediging ervan door de politie, is dat het enige dat altijd werkt, geweld is.
100%.
Opnieuw bewezen.

Blijkbaar wil de overheid dat als lichtend voorbeeld.

sockpuppet | 09-06-18 | 18:11

Hier heb je shariapolitie tijdns evenementen, Gevolg is, dat ik met bevrijdingsdag hier in de buurt nergens alcohol kan krijgen. Puur, omdat die mafketels in uniform met security op hun rug mogen rondmarcheren in mijn wijk. Iedere keer pis ik er tegenaan, maar als eenling heb je geen schijn van kans om een statement te maken. Alle autochtonen blijven thuis,

lokoolokie | 09-06-18 | 18:43
-weggejorist-
HaatbaardKnipper | 09-06-18 | 18:44
▼ 1 antwoord verborgen

.. maar goed. Vriend en vijand begint bezwerend "foei" te roepen tegen de boude uitspraak van Geert Wilders dat hij 475 moskeeën zal sluiten als minister president.

Zelfs zou hij maar 47 en een halve moskee sluiten dan zou dat al dikke verbetering zijn boven de huidige ongeremde islamisering, een prima reden meneer te kiezen.
Thierry mag ook, als het maar iemand is die dagelijkse doodsbedreigingen krijgt en intens gehaat wordt door zowel de islam, de NOS en het Pechtoide schoftentuig.

Jan Passant mk2 | 09-06-18 | 17:11

Ik zag de naam Churchill een aantal malen voorbijkomen dus :

How dreadful are the curses which Mohammedanism lays on its votaries! Besides the fanatical frenzy, which is as dangerous in a man as hydrophobia in a dog, there is this fearful fatalistic apathy. The effects are apparent in many countries. Improvident habits, slovenly systems of agriculture, sluggish methods of commerce, and insecurity of property exist wherever the followers of the Prophet rule or live. A degraded sensualism deprives this life of its grace and refinement; the next of its dignity and sanctity. The fact that in Mohammedan law every woman must belong to some man as his absolute property - either as a child, a wife, or a concubine - must delay the final extinction of slavery until the faith of Islam has ceased to be a great power among men. Individual Moslems may show splendid qualities. Thousands become the brave and loyal soldiers of the Queen; all know how to die; but the influence of the religion paralyses the social development of those who follow it. No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, Mohammedanism is a militant and proselytizing faith. It has already spread throughout Central Africa, raising fearless warriors at every step; and were it not that Christianity is sheltered in the strong arms of science - the science against which it had vainly struggled - the civilization of modern Europe might fall, as fell the civilization of ancient Rome.

Winston Churchill On Islam

Mazoeza | 09-06-18 | 17:10 | 4

Mazoeza: Ware woorden, geschreven in zijn boek "River War" uit 1899. Heden nog meer actueel en dreigender dan 119 jaren geleden - en daarom verboden in Engeland. Overigens uit de nieuwe versie van zijn boek gecensureerd.

Jan Passant mk2 | 09-06-18 | 17:17

Als hij nog had geleefd dan had hij zijn corpulente lichaam in een spitfire geperst om de politieke correctheid zijn land uit te bombarderen.

Rest In Privacy | 09-06-18 | 22:49

Gulliver: de 1-motorige Spitfire was een jachtvliegtuig, en de 4-motorige Avro Lancasters waren de zware bommenwerpers uit WWII welke verwoestende ‘raids’ op Duitse steden uitvoerden (slachtoffers voornamelijk vrouwen, ouderen en kinderen, immers de mannen stierven op de Russische steppen). Het is achteraf bezien een oorlogsmisdaad volgens het oorlogsrecht. Dit maakt Sir. Churchill en Sir. Harrisch (Bomber command) omstreden, echter hun opponent was minstens zo meedogenloos, en dat snapte Sir. Churchill maar al te goed. Vandaar dat we nu vooral met politieke weekdieren te maken hebben welke de ernst v.d. zaak maar niet willen erkennen.

Quote: The enemy has only images and illusions behind which he hides his true motives. Destroy the image and you will break your enemy.

Veluwse-Eikel | 10-06-18 | 00:45
▼ 1 antwoord verborgen

Stap 1: islamitische scholen sluiten.

fram | 09-06-18 | 17:01

kijk met dit onderwero had je dus makkelijk 300.000 handtekeningen opgehaald.

TilburgDeGekste | 09-06-18 | 16:21

Typo Geenstijl? moet het niet 4750000 zijn?

Genoegelijk | 09-06-18 | 16:14
-weggejorist-
ccr316 | 09-06-18 | 16:12 | 1

Ik wil ter afsluiting van deze draad nog even melden dat de bijdragen van @wol mij definitief hebben doen besluiten NOOIT FvD te zullen stemmen. Als zulke figuren deel uitmaken van de achterban is het gewoon een nieuw D66. Een groep mensen met de mond vol over democratie die na enig electoraal succes gaan doen wat ook bij D66 gebeurde, namelijk het gedachtengoed van binnenuit vernietigen met bedrog en dwingelandij, het afdwingen van het eigen grote gelijk. Zulks is nu al in de tegeltjes maar ook in het gedrag jegens PVV te lezen. Meer van hetzelfde dus.

Parel van het Zuiden | 09-06-18 | 16:08 | 3

Mij vergelijken met een huidige D66'er vind ik wel ver onder gordel.

Ja, ik heb ook D66 en VVD gestemd toen die nog het meest richting persoonlijke en economische vrijheid leken te neigen. Heb ze ook laten vallen als een gloeiende baksteen toen bleek dat ze dat toch eigenlijk niet zo waren. En heb jaren ofwel niet gestemd, een keertje Libertarisch (niet dat die enige kans maakten) en geduldig gewacht tot de FvD langskwam. Sterker nog, of je het wilt geloven of niet was ik dermate kwaad op "het establishment" of zo je wilt "partijkartel" dat ik voor de vorige verkiezingen ernstig overwoog dat als niet ogenblikkelijk een realistisch en gematigd alternatief zou komen voor al het politiek correcte gemiep, ik ondanks mijn weerzin tegen Wilders' hyperbole uitroepen toch op de PVV zou stemmen.

Als de FvD haar principes verloochent bij deelname aan een coalitie, of als er een betere partij langskomt die meer bij mijn principes past, stem ik ook niet meer op ze. Ik ben niet zo onrealistisch dat ze elk punt uit hun programma ogenblikkelijk zullen kunnen uitvoeren bij deelname aan een coalitie, noch dat ze exact mijn voorkeuren zullen volgen. Maar ik accepteer niet dat ze instemmen met standpunten of beleid dat tégen hun agenda ingaat. Zolang ze niet aan verslechtering meedoen en liever nog zorgen voor verbetering richting hun agenda, vind ik deelname aan een coalitie een prima middel om niet alleen met de mond minder immigratie, minder EU, minder overheid en minder Islamitisch extremisme te belijden, maar ook daadwerkelijk daar iets aan te doen

En wie weet is straks de FvD de sleutel tot een coalitie met deelname of gedoogsteun van de PVV. Mits ze hun al te onrealistische en harde standpunten even in de mand laten rusten.

Wol | 09-06-18 | 21:26

Baudet is de Jesse Klaver van rechts. Een hype die slechts één of twee verkiezingen duurt en dan weer over is. Het is voor Nederland te hopen dat Wilders nog een tijdje door kan gaan want dat is de enige die nog echt wat aan de islamisering kan doen.

Rest In Privacy | 09-06-18 | 22:52

Gulliver | 09-06-18 | 22:52
Wat dan? Qua doen? Schreeuwen kan vrijwel iedereen. Geen woorden, maar daden, dat zie ik bij Wilders niet gebeuren. En dan heb ik het over daden die werkelijk zoden aan de dijk zetten tegen massamigratie of indammen van de aanwas van gewelddadige of ideologische dictatuur nastrevende extremisten.

Wat Thierry Baudet en de FvD gaan doen, vergeleken met wat ze zeggen, kan niemand garanderen. Maar hij komt in ieder geval met de voor mij meest passende boodschap én een reële kans om die ook daadwerkelijk uit te voeren in een coalitie met andere partijen.

Het is vervelend misschien dat het via een coalitie moet met partijen die ik niet vertrouw. Maar in Nederland heeft voor zover ik vlug kan bedenken nog nooit een partij eigenhandig een absolute meerderheid in de Tweede (laat staan ook de Eerste) Kamer gehaald sinds evenredige vertegenwoordiging zonder kiesdrempel is ingevoerd. Ergens ook wel zo veilig, voorkomt dat de "verkeerde" partij de absolute meerderheid krijgt zonder een matigende coalitiegenoot.

Maar goed, blijkbaar doe ik de FvD-zaak weinig goed, want als ik Pareltje mag geloven is het geraaskal van één FvD-stemmer (niet eens lid) op GeenStijl al genoeg reden om nooit op die partij te stemmen. Alsof ik heel de FvD vertegenwoordig... Maar niets zal hem en de rest van de fanclub ooit afbrengen van stemmen op de Heilige Geert. Zelfs al zou er bewijs opduiken dat hij expres de rechtse stem weglokt van iedere invloed door zijn uitspraken en onuitvoerbare en extreme voorstellen. Of zou het ooit gaan dagen dat het feitelijk je stem weggooien is? Zogenaamd om het schone geweten, maar daar koop je niets voor en je staat de echte oplossing er zelfs mee in de weg.

Wol | 10-06-18 | 14:08

Wat is westerse democratie.
Dat ook de 'afvallige' moslim in totale vrijheid kritiek mag leveren op de islam, ZONDER doodsbedreigingen!!
Elke doodsbedreiging mag verboden worden vanwege dit vrijheidsbeginsel. Dus ook elke stroming die dreigt met de dood voor 'ketters'.

marjen | 09-06-18 | 16:02

Mooie column weer @Ebru. Ga door, de discussie mag niet stoppen.

BozePaarseMan | 09-06-18 | 15:38

Tijd voor t Malieveld.
10 miljoen mensen die er genoeg van hebben.

Ruimedenker | 09-06-18 | 15:29 | 2

Het Malieveld is hier. Je krijgt (vrijwel) geen hond meer naar dat veld.

piloot47 | 09-06-18 | 16:01

10 miljoen Nederlanders op een veld lukt je alleen met een gratis optreden van de toppers.

Rest In Privacy | 09-06-18 | 22:54

Even een citaatje van Churchill voor diegene hier die zich “schuldig” maken aan defaitisme:

“Never give in, never give in, never, never, never, never”.

Deze man heeft (mede) de Tweede Wereldoorlog gewonnen, weet u nog?

Kompromat | 09-06-18 | 15:15 | 5

Wilders slikte al meer dan tien jaar geleden de Rode Pil.

piloot47 | 09-06-18 | 16:02

Kan heel argument aanvoeren om aan te tonen dat Churchill maar gewoon een man was, maar 1 met macht maar dan wordt het net zo lang als het artikel van Ebru. Dus doe ik ook een quote van Churchill

"We are all worms, But I do believe that I am a glow worm."

Fosite | 09-06-18 | 16:07

Toch heeft alle drank de geest van Churchill niet aangetast. Lees zijn boeken en je verbaast je over zijn geheugen en zijn inzichten. Die man was echt bijzonder. En hij werd dan ook nog 91, met zijn sigaren en zijn drank.

marjen | 09-06-18 | 17:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Het kan simpel.
Elke stroming die kritiek en/of afvalligheid aangaande die stroming, met de dood wil straffen, dient met onmiddellijke ingang te worden verboden.
Zo'n maatregel is helemaal in lijn met ons rechtssyteem.

marjen | 09-06-18 | 15:13 | 6

Het gaat niet over de doodstraf.
Het gaat erom dat het in Nederland verboden is onder doodsbedreiging kritiek te smoren.
Dat is de angel waarmee de islam aangepakt kan worden. En dan bescherm je ook de 'afvallige' moslim die zijn kritiek in vrijheid moet kunnen uitspreken, zonder dat hij/zij moet vrezen voor doodsbedreigingen van leden van de sekte.

marjen | 09-06-18 | 15:50

@ marjen
Ik had jouw reactie te snel gelezen, sorry. Nu begrijp ik wat je bedoelt, ik ben het hartgrondig met jou eens. We moeten idd liberale mislims en afvalligen in bescherming nemen tegen de fundamentalistische hardliners.

Luchtbakfietser | 09-06-18 | 17:08

Moslims, geen Freudiaanse vertyping.

Luchtbakfietser | 09-06-18 | 17:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Het krachtig aanpakken van de islam is nog niet geprobeerd. Het devies was "leven en laten leven", dat heeft niet echt gewerkt.

Luchtbakfietser | 09-06-18 | 14:48 | 5

@ Ommezwaai
Terechte opmerking. Ik bedoel aanpakken radicale/fundamentalistische islam

Luchtbakfietser | 09-06-18 | 14:58

Zodra je de islam wel aanpakt laat het zijn ware aard zien. En daar is links erg bang voor.

Alleycat | 09-06-18 | 17:22

Zodra je de islam wel aanpakt laat het zijn ware aard zien. En daar is links erg bang voor.

Alleycat | 09-06-18 | 17:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Die opmerking van Wilders in zijn tweet laat duidelijk blijken dat hij nooit en te nimmer premier wordt (en wil worden) of wat dat betreft ooit nog aan een Kabinet gaat deelnemen. Dus zo hebben de linke mensen toch nog gelijk, een stem op de PVV is een weggegooide stem.

XaleX_2 | 09-06-18 | 14:47 | 8

Je reciteerd hiermee het dogma van een klein select groepje machthebbers.
Veluwse-Eikel | 09-06-18 | 16:03
Klopt, die aanleiding geeft Wilders zelf. Als je dat dat soort dom gereutel laat horen als 'alle moskeeën sluiten' dan gooit hij bewust zijn eigen ruiten in... en dat weet hij zelf ook wel. Hij komt bewust met totaal onuitvoerbare niet werkbare plannen (als je het al plannen kan noemen) zodat hij lekker vanaf de zijlijn op het pluche kan blijven zitten. En intussen is die PVV ook gewend geraakt een het decadente pluche in Brussel waar ze er lustig op los declareren... dus de PVV gaat um niet meer worden.

XaleX_2 | 09-06-18 | 17:10

Links heeft nog steeds niet verwerkt dat Churchill het nationaal socialisme de nek heeft omgedraaid. Ronduit krankzinnig dat men deze held en bevrijder als een oorlogsmisdadiger probeert af te schilderen. Het bombarderen van Dresden was mogelijk overbodig maar shit happens in een oorlog.

Rest In Privacy | 09-06-18 | 17:22

Gulliver | 09-06-18 | 17:22
Nationaal socialisme, maar Hitler wilde toch echt een groot Europees Rijk... beetje zoals de EU zeg maar... Hitler wilde andere landen toevoegen aan zijn project zoals de EU ook doet.

XaleX_2 | 09-06-18 | 18:20
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik zie de risico's van de opmars van de orthoxe islam, maar de oplossingsrichtingen van het orakel uit Venlo vind ik veel te rigoureus.
Laten we gewoon beginnen met het recht op godsdienstvrijheid constitutioneel duidelijker in te kaderen en het salafisme krachtiger aan te pakken. Ook de invloed van ome Erdogan middels Diyanet per onmiddelijke ingang stop zetten.
Dit is ook in het belang van de rekkelijke gematigde moslims, want die zijn er gelukkig ook.
Sommige reaguurders zijn wel erg fatalistisch en lijken niet te kunnen wachten op de onvermijdelijke "clash of civilizations". We zullen dit echt op een andere manier moeten aanpakken en niet moeten kiezen voor de ramkoers van Geert cum suis.

Luchtbakfietser | 09-06-18 | 14:39 | 9

@ Marjen
Dat is een probleem, daarom moeten we pal achter liberale moslims gaan staan. Zelfs bij links begint dit besef in te dalen.

Luchtbakfietser | 09-06-18 | 14:56

Luchtbakfietser | 09-06-18 | 14:54
Die tijd is er nauwelijks meer. Het is immers al vijf over twaalf als u het mij vraagt. Bij het minste of geringste vermoeden dat er iets niet pluis is, moet er onmiddellijk worden ingegrepen. In dit geval naar "Oostenrijks model". Moslims trekken zich niets aan van soft gedoe.

Ommezwaai | 09-06-18 | 14:58

@ Ommezwaai
Ik ben ook voor de Oostenrijkse aanpak. Wilders wil echter veel verder gaan.

Luchtbakfietser | 09-06-18 | 15:00
▼ 6 antwoorden verborgen

Geen probleem 475 moskeeen! Voor elke moskee in een niet islamitisch land 1 kerk, Sikh tempel, Hindoe tempel of synagoge gebouwd. Toch niet teveel gevraagd?

Slough | 09-06-18 | 14:30

Kunnen we het niet zo regelen dat elke Nederlander een tweede nationaliteit naar keuze kan aannemen?

artie | 09-06-18 | 14:30

Mooie column weer

letopuwzaak | 09-06-18 | 14:28

Dit land wordt pas wakker als het bijna allemaal kazernes blijken te zijn/worden.
De mentaliteit de "heren"is er absoluut naar en de meisjes en mutti's thuis zijn geen haar beter. Daar kan geen pief paf poef-leger tegenop.

hagelkruis | 09-06-18 | 14:20

Bij Isesco, waarbij alle islamitische landen zijn aangesloten, kun je de strategie lezen voor de islamisering. Zoek op Islamic Cultural Action outside the Islamic World. Ook deze link is handig, daar kun je verder klikken op al die ellende die de Bilderbergers aanhangen: americandigitalnews.com/2017/09/30/is...

eastender | 09-06-18 | 14:11

Dat we een politiek/religieuze sekte toelaten die de doodstraf geeft aan afvalligen, dat is te bizar voor woorden.
En 'afvalligheid' wordt ruim opgevat in sommige kringen aldaar; kritiek op een onderdeel van de leer, geldt daar al als 'afvalligheid'.
Dit land is gebouwd vanwege de afkeer van geweld tegen ketters. Waarom dan nu zo lief tegen een sekte die ketters vervolgt, zelfs tot de dood.

marjen | 09-06-18 | 14:11

Dank, wat een prachtig interview. Carol blijft rustig terwijl de emoties achter haar woorden duidelijk voelbaar blijven, zij argumenteert oprecht, integer en in zeer begrijpelijke woorden. Als je de types ziet die achter haar langs lopen dan mag je hopen dat die even hun mond houden, uit beeld blijven en deze dame als woordvoerster naar voren brengen. We mochten hopen dat b.v. de PVV ook door dit soort mensen vertegenwoordigd werd, er zou veel meer naar hen geluisterd worden.

piloot47 | 09-06-18 | 15:37

Gelukkig lijkt het tij nu iets te keren in sommige landen. Jammer voor ons en onze kinderen dat onze overheid het zo ver laat komen..
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Niks geleerd van de ineenstorting van het Romeinse rijk

de.suriXL | 09-06-18 | 14:05 | 1

Nee, het tij lijkt helemaal niet te keren. De hand van de EU heeft "jammerlijk" niet overal grip op. Oostenrijk is zo'n geval. Ze hebben zelfs de verkiezingen de eerste keer ongeldig laten verklaren, in de hoop dat het de volgende keer beter zou aflopen. Italië zit aan regering nummer 56 sinds de 2e WO. Dat rolt binnen een paar maanden zichzelf al vechtend de afgrond/hand van de EU in. De EU zit nog altijd gebakken, denkt het.

lokoolokie | 09-06-18 | 14:30

was islam maar uitsluitend een religie... het is eel meer dan dat, en beheerst elk onderdeel van de maatschappij ( = een totalitair systeem) .
het omvat:
- oorlogsvoering (jihad)
- onderwijs (madrassa)
- financiele wetten (riba)
- medische regels (bijvoorbeeld hoe je je moet wassen en je tanden moet poetsen: met een blokje hout)
- wetgeving (sharia)
- straffen (jihad)
- belasting en afpersing (jizya)
... etc
en geen van die zaken heeft iets te maken een religieuze ervaring. Het is een totalitair systeem .

Dario.Maggi | 09-06-18 | 14:05

Net als een moslim vast ik ook,
iedere nacht weer, het hele jaar door,
drink en eet ik van zonsondergang tot zonsopgang helemaal niets..

Kanarie_Geil | 09-06-18 | 14:01 | 3

In Afrika zit men al jaren op een hongerdieet. Soms heeft men een week niets te vreten, omdat er een vliegtuig panne heeft, dat eten aanlevert in het kader van het WFP. (World Food Program) Da's een VN dingetje, waardoor ook arme sloebers blijven leven. Overigens wel een goed VN dingetje. Nooit is er volk in een auto gaan lopen bowlen, om later te liegen dat het door de honger kwam. Nooit. Wel zag ik op de TV juichende mensen, omdat eindelijk dat Russisch wrakvliegtuig hun voer kwam afleveren.

lokoolokie | 09-06-18 | 14:44

Of de enige haven waardoor de hulpgoederen en voedsel worden afgeleverd platgebombardeerd wordt door de ons vorstenhuis zo geliefde oliebondgenoot zodat er voor weken weer niets te vreten valt en er geen medicijnen meer zijn.
Maar hosanna, de vrouwen mogen in dat geliefde olieland autorijden! Het komt goed!

piloot47 | 09-06-18 | 15:41

piloot47 | 09-06-18 | 15:41: Vergeet de plaatselijke warlord niet. Die jatte vrijwel alles weg na levering. Weer een week hongerlijden. Dit geintje kost klauwen met geld, maar uiteindelijk gaan we weer een Liveaid organiseren om ons geweten te sussen. Ondertussen sterft er op dit moment een kind van de honger.

lokoolokie | 09-06-18 | 16:34

Goed stukkie weer Ebru. Je sluit af met , al wordt de PVV de grootste partij, Wilders zal nooit premier worden.
Wat of wie houdt dat dan tegen.

beau van rtl | 09-06-18 | 14:01 | 3

Een Volkertoïde

piloot47 | 09-06-18 | 14:23

De diepe provincie.

Rest In Privacy | 09-06-18 | 15:31

Hmm, waar ligt die? Flevoland?

piloot47 | 09-06-18 | 15:43

Helemaal waar, en helaas kunnen we er ook niets aan veranderen.
In ieder geval nog bijna 4 jaar door de zure appel heen bijten, en misschien dat Forum en PVV dan samen een blok van betekenis kunnen vormen.
Ik hoop het !!

Nanhai | 09-06-18 | 14:01 | 1

De PVV zal FvD de komende jaren weer opvreten. In tijden van oorlog heb je niets aan verwende jochies en oude mannen.

Rest In Privacy | 09-06-18 | 15:34

In een woord: ver-schrikke-lijk! Met de nadruk op lijk, want onze voorouders waren minder dom dan de huidige generatie politici. Na jarenlang waarschuwen voor de gevolgen van deze sekte geef ik het stokje door aan de jongere generatie, want het is hun erfdeel, dit land. Het ziet er slecht uit en dit is alleen nog te keren met ingrijpende maatregelen w.o. de Wet handhaven, echter dat willen/kunnen/durven onze Politici niet. Tevens het feit dat ze de politieke ambities van een sekte niet blokkeren kan vergeleken worden met de opkomst van de NSDAP, gewoon legaal totdat ze de volle macht hebben, dan zijn de rapen gaar want macht over Politie en Leger.

Ebru, mocht je ’n keer op de Veluwe zijn, karşılama!

Veluwse-Eikel | 09-06-18 | 14:00

Haha ik moet altijd lachen om dit soort artikelen. Hoe naïef en wereldvreemd Nederlanders wel niet zijn. Ik heb zelf een Indiase achtergrond en de haat jegens Moslims is misschien wel het grootst in India. Voornamelijk nu het beter gaat in dat land en steeds meer mensen kennis krijgen van hun geschiedenis. India is dankzij de Moslim invasies afgezakt van rijkste land ter wereld naar een van de armsten.

Ik vergelijk het vroegere India dan ook met het huidige Nederland: rijk, welvarend en de mensen zijn dusdanig ontwikkeld dat ze een afschuw hebben van geweld en onrecht. Totdat de meest primitieve en gewelddadige 'mensen' klaar staan om jouw land en bezittingen af te pakken en niemand weet wat ze moeten doen, omdat ze dit niveau van achterlijkheid nog nooit hebben gezien.

In India heeft het lang geduurd voordat ze realiseerden dat je deze mensen terug moet pakken met hun eigen methodes: geweld, misleiding en bedrog. Je moet je verlagen naar hun niveau, anders ga je niet kunnen winnen. Het is een combinatie van een laag IQ en verknipte normen en waarden, dus deze mensen ga je niet op een normale manier kunnen aanpakken.

AryaVarta | 09-06-18 | 13:57 | 6

India, waar kleine meisjes verkracht en afgemaakt worden.

Durak | 09-06-18 | 15:32

Op dit moment volgt Indonesië het door jou beschreven India-model. Op naar de derdewereldlandstatus.
En India heeft natuurlijk een buurland - Pakistan- waar je aan kunt aflezen hoe een moslimstaat er uitziet. Zonder atoombom (dank Nederland!) was dat achterlijke zooitje allang onder de voet gelopen door het veel verder ontwikkelde (Hindoe-)India.

piloot47 | 09-06-18 | 15:48

Tsja, in Nederland gaan Tamils en Singhalezen over het algemeen vriendschappelijk met elkaar om, terwijl ze in Sri Lanka elkaar de hersens insloegen en/of opbliezen. Dat zie je wel meer: als ze uit hun oorspronkelijke habitat weg zijn worden het 'Asians' en doen ze hun best om er samen het beste van te maken.

piloot47 | 09-06-18 | 15:52
▼ 3 antwoorden verborgen

En dat terwijl de eerste gastarbeiders die deze kant uitkwamen, vrijheid zochten – zonder 'godsdienst' ervoor. Geld wilden verdienen. Ooit terug wilden gaan.

In deze zin gaat het al fout. Het woord zegt het al "gastarbeiders". Te gast om te werken. Om geld te verdienen. Men wilde niet terug, men moest terug. Dat was het contract. Men kwam hier niet voor veiligheid en vrede en vrijheid en democratie. Men kwam hier voor de poen. Destijds wist iedereen dat. Gastarbeiders waarom stomverbaasd dat je ziek kon zijn en toch betaald werd. Domme jongens, die Nederlanders.

Links onderkende al snel het potentieel van deze groep. Ze konden met deze groep doen wat ze met de arbeiders hadden gedaan en de christenen, en wat ze aan het doen waren met vrouwen en alle andere doelgroepen. Middels zogenaamde hulp (geld en regelgeving) en de belofte van het Utopia, waar het ideaal werkelijkheid werd, losweken van het bestaande, inkapselen en volledig afhankelijk maken van de seculier god: DE STAAT. Daarvoor was een financieel en organisatorisch netwerk noodzakelijk, welke werd gefinancierd door de rest van de maatschappij, die deze rest aantastte en financieel uitzoog. Daarmee werd deze rest op haar beurt ook weer afhankelijk. Middels het stemrecht, dat werd verkocht als een democratisch recht voor iedereen, werd de stemgerechtigde leeftijd verlaagd (18 jaar, studenten en in eerdere instantie vrouwen want emotie) en vervolgens uitgebreid naar ingezetenen. Migranten zijn ingezetenen. Ze werken hier en leven hier en dan moesten ze kunnen participeren. Dus stemrecht voor de gemeenten; met paspoort voor alles. Links kweekte een nieuwe voorraad stemvee.

Binnen het organisatorische netwerk werden banen gecreëerd voor en door links, deels voor de doelgroep (afhankelijk) en grotendeels voor zichzelf en hun netwerk (links nepotisme) als management met bijpassende salarissen (marktconform). Links nam, met behulp van onbegrensd belastinggeld en doorgedrukte regelgeving, een voor een maatschappelijke organisaties over, inclusief de kerken. Particulier initiatief werd niet verboden; het werd gewoon onmogelijk gemaakt.

Arachne | 09-06-18 | 13:56 | 3

Een tijdje geleden las ik iemands commentaar en zo waar: een socialist (EU salarissen) met een salaris van een kwart miljoen, het went nooit. Als iemand beweert socialist beweert te zijn mag ie toch eigenlijk niet meer dan 5000 spaargeld hebben en niet meer dan 2000 netto per jaar verdienen. Alles daarboven moet toch aan iemand worden gegeven die minder heeft? Degene die daar niet aan voldoet is toch gewoon een ordinire salonsocialist!

Slough | 09-06-18 | 14:50

Slough | 09-06-18 | 14:50: Een socialist is geen links mens, maar een aanhanger van een ideologie. Echt links is al jaren dood en begraven. Nu denkt men dat socialisme het echte links is. Die gniepige ideologie maakt graag bondjes met andere groeperingen gevult met mafketels. De moslims waren zo"n groep. En nu zitten we met een soort Frankenstein. Daar liggen echte linkse mensen best wel wakker van. Het huidige links zijn valse profeten.

lokoolokie | 09-06-18 | 15:13

En we hadden satire programma's als farce majeure in de zestiger en zeventiger jaren. Ik denk als de makers toen hadden kunnen zien dat de gastarbeiders niet zielig waren maar dankbaar misbruik zouden gaan maken van de Nederlandse naiviteit ze een verschillend soort satire hadden gevonden

Slough | 09-06-18 | 19:01

Tante Ebru zou bij FvD moeten gaan over 3 jaar. Naast Sjerry en Theo zitten!

LangeTijdGeleden | 09-06-18 | 13:51

Was het maar waar, Ebru, dat "betuttelend optreden" ... want dat doen we nu juist precies andersom. Alleen tegen diversiteit binnen onze eigen cultuur (van allerminst politiek neutraal onderwijs en subsidie-beleid in culturele sector, via stelselmatige policor-propaganda door publieke omroep, tot cordon sanitair en vervolging van zogenaamd 'extreem-rechtse' politieke partijen. Burgemeesters durven natuurlijk wél kort door de bocht generaliserend op basis van vooroordelen en stereotyperingen dingen te doen zoals gabberfeestjes verbieden (met als hoogst curieuze uitzondering GroenLinks, die ze zelf nog wel eens heeft georganiseerd) "want dat soort volk moeten we gewoon niet in onze geneente" en "van het één komt vanzelf ook het ander."

OverdaanDerOnderheid | 09-06-18 | 13:49

Hahahaha, geweldig al die reacties! Maar vraagje; op wat/wie hebben jullie nu gestemd? Juist ja! Dus? Eigen schuld dikke bult.

H.E. van Putten/Koor | 09-06-18 | 13:48 | 4

@Putten

Wie zou u als dictator willen hebben?

Papa Jones | 09-06-18 | 14:36

@ Eastender. Begrijpend lezen is best wel moeilijk nietwaar?
@ papa jones Jouw!

H.E. van Putten/Koor | 09-06-18 | 14:58

Ik heb op de PVV gestemd. Als ik dit hardop zeg, dan word ik ontslagen.

lokoolokie | 09-06-18 | 15:29
▼ 1 antwoord verborgen

Prachtige column, Ebru!

eastender | 09-06-18 | 13:41

If you yield to a threat, you do so in order to avoid war, and more often than not, you do not avoid war. For those before whom you have thus openly demeaned yourself by yielding, will not stop there, but will seek to extort further concessions, and the less they esteem you the more incensed will they become against you. On the other hand, you will find your supporters growing cooler towards you, since they will look upon you as weak or pusillanimous. But if, as soon as you become aware of your adversary’s intentions, you prepare to use force, even though your forces be inferior to his, he will begin to respect you, and, since those with which you were allied will now esteem you, they will be ready to help when you begin to arm, which they would never have done had you given up.
Niccolo Machiavelli
Written in 1517.

Mazoeza | 09-06-18 | 13:41 | 2

Eeuwige wijsheid. In alle vormen van relaties.

BlowingBubbles | 09-06-18 | 13:48

Neem aan dat het in het Italiaans was en niet in het Engels?

Slough | 09-06-18 | 19:05

De islam past niet bij de geloven die nu in de wereld bestaan.
Het grote verschil?
De islam verplicht haar ‘leden’ om andersdenkenden in te lijven (bekeren) of uit te schakelen (doden), overheersen tegen elke prijs, ook wanneer het individu daarbij het eigen leven moet verliezen.
Een andere interpretatie van deze heilige moslimplicht is er niet voor een ‘ware moslim’.
Elke andere interpretatie is een onmogelijkheid die binnen dat ‘geloof’ beslist niet wordt geduld.
Nooit geweest in het verleden en kan onmogelijk gebeuren in de toekomst.
Een aanpassing of verandering is in de islam een besliste onmogelijkheid, inherent aan het ‘ware moslim geloof’.

BosrandDirk | 09-06-18 | 13:41 | 2

Dat klopt helemaal, Maar war gaan we doen om een oplossing te vinden? Gaan we op de zachte toer, of gaan we nu eens echt optreden. De eindoplossing, naar woord maar heeft in deze contex niets met het nazisme te maken.

lokoolokie | 09-06-18 | 16:14

Soort van midden oosten jehovas dus.

Alleycat | 09-06-18 | 17:31

Ik roep iedereen op om moslim te worden en te infiltreren teneinde van binnenuit onze eigen interpretatie van de islam te introduceren.
Een sluipmoordenaar kun je alleen van achteren benaderen.

Ruimedenker | 09-06-18 | 13:39 | 1

Dat moet je nu net niet gaan lopen roepen op internet. Soms moet je gewoon je waffel houden. Weer een tactiek om zeep helpen is nu niet iets om trots op te zijn. Serieus, doe dit niet weer. Iedereen kijkt mee,

lokoolokie | 09-06-18 | 16:18

Overigens onze GGZ is helemaal niet berekend op zoveel 7e eeuwse mafklappers; dat zal zich nog wreken....

Mazoeza | 09-06-18 | 13:38

De allerlaatste democratische daad ooit in het parlement is het afschaffen van de democratie en het instellen van de sharia als levensleidraad en de koran als wet.
Wanneer dat gebeurt dat weet ik niet, ik hoop echter dat ik het niet meer mee hoef te maken. Met het vorenstaande in gedachten heb ik spijt dat we ooit aan kinderen zijn begonnen. Het spijt me voor hen dat ze een morele en geestelijke lijdensweg tegemoet gaan........... Dan dooft het licht..........

klaar-is-kees | 09-06-18 | 13:38

Ik haat de islam niet. Ik vind het een achterlijke cultuur. Ik heb veel gereisd in de wereld. En overal waar de islam de baas is, is het gewoon verschrikkelijk.
citaat Pim Fortuyn. Gisteren avond nog ruzie met zo'n man in jurk ik zou naar hem kijken. Ik was een kanker racist. waarschijnlijk hij was alleen en ik groot anders vechtpartij. En ik weet nog niet waar hij het over had. totaal verrast was ik.

speed48 | 09-06-18 | 13:37 | 1

Herkenbaar. Ik nam een foto van een marktplein. Omdat mooi. Komt er een agressief ventje (met noord afrikaanse trekken) naar me toe, en die vroeg vloekend en tierend waarom ik een foto van hem nam. Ik had het hele ventje niet gezien.

artie | 09-06-18 | 15:53

Het is niet mogelijk het tij te keren zonder maatregelen die we eigenlijk allemaal zouden moeten willen vermijden.

De islam is een mug, hij zoemt en hij zuigt maar uiteindelijk willen we met z'n allen de klap niet geven en het figuurlijke bloed aan de muur zien. Intussen kost het nachtrust en ergernis.

Knufter | 09-06-18 | 13:31 | 7

A.U.EnLeven | 09-06-18 | 14:45
Ja, maar niet het soort muggen als door Knufter beschreven. Nu herken ik het niet meer, het is hard gegaan.

BlowingBubbles | 09-06-18 | 14:55

023 uiterst zuidwest is goed te doen.

artie | 09-06-18 | 15:49

artie | 09-06-18 | 15:49
Zuidwest is inderdaad prima, maar gelijk ook een probleem. Daar zitten de links liberale wegkijkers te deugen in hun savespace, en stemmen de stad naar de kloten.

BlowingBubbles | 09-06-18 | 16:46
▼ 4 antwoorden verborgen

Kijk, dat mensen mohammedaan zijn is al erg genoeg, maar dat ze zich ook als zodanig gedragen.....

Mazoeza | 09-06-18 | 13:31 | 1

Dat ze vinden dat iedereen zich zo zou moeten gedragen, daar zit de crux.

Schoorsteenveger | 09-06-18 | 13:32

"Er is één wet waar we het nooit over mogen hebben want – ja want wat eigenlijk? Godsdienstvrijheid is een recht."
Juist. Godsdienstvrijheid is een recht. Maar hoe ver reikt dat recht? En waarom reikt dat recht zo ver dat het resulteert in 475 moskeeën (and counting..)?
Omdat wij binnen onze eigen als Christelijk bestempelde cultuur het karwei nooit afgemaakt hebben, en de Christelijke gemeenschappen tot op de dag van vandaag alle ruimte hebben gegeven om niet alleen in vrijheid hun godsdienst te belijden, maar diezelfde godsdienst op allerlei wijzen geprivilegieerd hebben. Zo is het wat mij betreft een schande te noemen dat de SGP, een politieke partij binnen ons democratisch bestel, een politieke partij die dus ook in alle opzichten dezelfde rechten en plichten zou moeten hebben als andere politieke partijen, de ruimte heeft gehad om vrouwen het passief kiesrecht te ontnemen, letterlijk.
Wij gaan met de islam om zoals wij ook met de Christenen, Katholieken en protestanten, omgaan, omzichtig, halfslachtig, met fluwelen handschoentjes aan, bang om op religieuze teentjes te trappen.
We zouden naar onszelf moeten kijken in plaats van naar die islam. We zijn veel te slap en zachtmoedig richting onze eigen gelovigen en spelen een gevaarlijk spel waarin we hen de illusie willen blijven gunnen dat het hun God is die on en onze samenleving bestiert, en niet wijzelf.
Als wij nu zouden willen voorkomen dat er nog meer haathokken gebouwd worden, dan zullen we willens en wetens harder moeten zijn jegens die gelovigen die tot op de dag van vandaag geloven, nee denken zeker te wéten, dat ze een streepje voor hebben, een beter mens zijn en daarom méér aanspraken kunnen en mogen maken dan al diegenen die niet in hun God geloven en zijn geboden niet klakkeloos accepteren.

Schoorsteenveger | 09-06-18 | 13:30 | 4

Muxje | 09-06-18 | 14:13 |
In 2010 heeft de Hoge Raad de SGP moeten dwingen het passief kiesrecht voor vrouwen open te stellen. Zoek maar na.
Ik heb het dus niet over achterlijke culturen die via een verstikkende moraal, geholpen door dominees met donderpreken en ouderlingen met enge dwangstrategieën, vrouwe dwingen om zich de gedragen en hun bek te houden, nee, ik heb het over een politieke partij die dat soort verstikkende moraal als uitgangspunt heeft. Zo'n partij heeft alle vrijheid om die verstikkende moraal uit te dragen, maar zou niet de vrijheid moeten hebben om als zodanig lak te hebben aan regels waar alle partijen zich aan dienen te houden.
Ik heb niet de illusie dat sinds de uitspraak van de Hoge Raad er binnen die gemeenschap iets ten goede veranderd is, maar in elk geval is de SGP een privilege afgenomen waar ze formeel nooit recht op gehad heeft. Zo zijn er nog ontelbare privileges te gaan.
En dan heb ik het enkel over formele kwesties, en niet over onze dubbele houding jegens het discriminatoire karakter van religieus gedachtengoed. Vanuit mijn perspectief is het veel meer dan compromissen sluiten als je bereid ment om discriminerend religieus volk mee te laten regeren, terwijl je je mond vol hebt over de denkbeelden van Wolders of Baudet. Hou me ten goede, ik ben geen fan van Wilders, en Baudet is een lichtgewicht, maar er wordt in onze samenleving door anderen veel harder gediscrimineerd, en hun discrimineren wordt stelselmatig gedoogd.
Als we qua bevoorrechting van gelovigen en vooral gelovige groeperingen de boel niet schoonvegen, moeten we niet zeuren over de wijze waarop de Islam hier wortel schiet.

Schoorsteenveger | 09-06-18 | 14:50

Ik had het over hoe ik het zie. Wat mij betreft moet de SGP vrouwen uit de eigen partij mogen weren, zolang ze maar niet voorstellen dat alle andere partijen dat ook gaan doen of wetten van die strekking indienen.

Muxje | 09-06-18 | 15:09

Muxje | 09-06-18 | 15:09 |
De SGP heeft, zoals elke politieke partij, niet het recht om vrouwen het passief kiesrecht te ontzeggen. Dat zegt de Grondwet. Desondanks heeft het tot 2010 moeten duren voordat de Hoge Raad ingreep en de SGP maande zich naar de Grondwet te gedragen. het duurde vervolh=gens nog tot 2013 voordat de partij bereid was om het privilege op te geven de verstikkende moraal tegen de Grondwet in op te leggen aan de eigen gemeenschap. Minister Plasterk concludeerde in een brief aan de Tweede Kamer van 27 maart (2013) dat met het "besluit" van de SGP de kandidaatstellingsprocedure in overeenstemming was gebracht met "het geldende recht zoals dat door de Hoge Raad is uitgelegd" en schreef: "Daarmee is de noodzaak voor de Staat om (verdere) maatregelen te treffen vervallen".
Het gaat mij hier niet om de SGP, maar om de ruimte die die club tot 2013 gehed heeft om de Grondwet aan zijn laars te lappen. Het is wat mij betreft een schande dat de overheid die eikels nog drie jaar de tijd heeft gegeven om iets te "besluiten" wat gewoon hun plicht was.

Schoorsteenveger | 09-06-18 | 15:29
▼ 1 antwoord verborgen

Nederland is wellicht, in het rijtje niet-islamitische landen, een van de meest welwillende landen. En heus maken 'we' het van kwaad naar erger, maar ook in andere landen heb je deze moslimproblemen.
Aan radicalisatie gaat meestal een (intensieve) koranstudie vooraf. Waarbij niet zelden de ouders als niet-goede-moslims gezien gaan worden. Derde en vierde generatie die, op basis van de koran, besluiten dat de beslissingen die hun ouders en grootouders hebben genomen niet valide zijn. Het kwaad zit niet in de mensen, het is een kwaadaardig systeem, gebaseerd op een oorlogsboek.

Ergens erken je dat met je islam onkruid metafoor, maar daarvoor een claim dat juist de nl. overheid vervelende moslims maakt. Als wel vaker zit daar een zweem van gelatenheid en slachtofferschap in. Man, how I wish that colored people had the same confidence as white ppl.

Wat veel mensen missen is de realiteit om de PVV in te passen. Als je politiek gaat bedrijven met de PVV zul je overheidstaken drastisch moeten veranderen. De 450 matjesverzamelingen gaan protesteren, een leuk landelijk integriteitsonderzoek onder politieagenten die moslim zijn, huis-aan-huis illegalenjacht. Voor de meeste nog steeds ITEOTWAWKI. En dat is wellicht maar goed ook. Iemand die denkt dat je 450 moskeeën kun sluiten zonder inzet van het leger?

Wilders hoeft niet eens een meerderheid te halen. Combineer wat rellen in de grote steden en een stakende bevolking en hij is Redder des Vaderlands.

Bleh, ben nog pissig van die claim van Tommy's imam dat indien je 'verlichting' zoekt in islam je je moet realiseren dat de laatste islamitische hervorming het wahibisme betreft. Echt kudt dat ik in 2018 weet wat dat zo ongeveer betekent.

Alquest | 09-06-18 | 13:27 | 1

Inderdaad. De ogen gaan open, nog wat leuke Islam dingetjes en de schapen gaan massaal op Wilders stemmen. En dat weet de huidige macht ook, daarom stoppen ze alles in de doofpot. Maar dat gaat maar zolang goed en er is nu geen weg meer terug,. Niet voor de overheid met hun doofpotten en "rust bewaren" beleid, niet voor Wilders, niet voor Baudet, niet voor de "66, niet voor de eu club en niet voor de ISlam.. Er is geen midden meer te vinden niemand zal nog water bij de wijn doen.
--
We hebben het point of no return bereikt, en dat stemt mij vrolijk. Eindelijk actie!

Mark_D_NL | 09-06-18 | 13:36

Godsamme wat zijn we een angsthazen met zijn allen hier.

Durak | 09-06-18 | 13:23

Ebru, you're my man !!! Ik vind dat je groot gelijk hebt. En ik opper het hier nog maar eens een keer: kinderbijslag voor meer dan 2 kinderen afschaffen, voor iedereen en goed voor het milieu. Wie kan daar nu tegen zijn?

LaatmaarLu? | 09-06-18 | 13:21

Niet dat Ebru ook maar enige idee heeft er bedoelt wordt met de term "Nederlandse waarden en normen". Want inderdaad andere mensen de ruimte geven in dit kleine land is de kern ervan. Ook weet Ebru weinig over wat er in die 475 moskeeën gebeurt. En dan toch erover schrijven alsof je al deze dingen wel weet. Beetje Wilders light spelen, Wilders het politieke beestje dat nog nooit aan waarheidsvinding gedaan heeft. Een product van dezelfde cultuur die hij beweert te bestrijden. En al het gekonkel waar hij zichzelf meester in toonde ook in PVV jaren tijdens gedoogperiode (toon er even macht bij kwam kijken). WIlders is een nep-politicus die een nep-parlement bestrijdt. Net zoals Ebru een nep columnist/blogger us die in een berucht nep-nieuws blog haar onzin mag spuien zonder enig besef van kwaliteit omdat berucht zijn belangrijker hier is dan wat genuanceerd materiaal brengen. En dat is niet eens bedoeld als kritiek want ik begrijp wel dat afbraakbloggen hoort bij het eind der mediatijden. Maar toch... Ebru... how low does the bar go?

GeenAccount | 09-06-18 | 13:19 | 1

De vraag is in hoeverre je tolerant moet zijn voor mensen die zelf erg intolerant zijn. Ebru is columnist en dikt misschien wat aan, maar volgens mij heeft ze wel enig idee hoe het er in een moskee en bij bepaalde groepen aantoe gaat.
Je kunt veel van Wilders zeggen en je hoeft geen fan van hem te zijn, maar met zijn feitenkennis is niets mis. Als je vindt dat hij niet aan waarheidsvinding doet snap je zijn achtergrond niet. Geef anders eens een paar voorbeelden waar Wilders het feitelijk mis had?

Blasfemie | 09-06-18 | 13:28

Weer zo'n gekke bokkensprong van een one-issue partij die hard schreeuwt maar nog nooit een -werkbare- oplossing voor een probleem heeft aangeboden.

Pak het dan goed aan; Alle gebedshuizen dicht en het religieus opvoeden van kinderen strafbaar maken. Religie is massahysterie die de wereld al veel te lang in zijn greep gehouden heeft. Klaar met die onzin.

Threesixty | 09-06-18 | 13:18 | 2

Het China model. Vrijheid wordt zwaar overschat.

Arachne | 09-06-18 | 13:26

@Arachne; In China speelt de overheid voor god. Dat is een heel andere zaak.

Religie is niet zomaar een vorm van denken maar een door mensen bedacht psychologisch pyramidespel dat even geniaal als duister is.

Het geeft het klootjesvolk met een onzinverhaal de verkeerde antwoorden op de juiste vragen en maakt ze volledig afhankelijk van een klein groepje mensen dat slechts uit is op geld en macht en zich de ballen uit de broek lacht, liefst in het bijzijn van kinderen.

En als eenvoudige mensen hun rijkdom en leven willen geven voor dit onzinverhaal is dat natuurlijk hun zaak. Maar kinderen vanaf de geboorte al indoctrineren is de meest ernstige vorm van mentale mishandeling en zou bij wet verboden moeten worden.

Threesixty | 09-06-18 | 14:02

Met het sluiten van de moskee zijn lang niet alle problemen opgelost. Het is een begin.
Aan de andere kant kun je via de moskee makkelijker controleren.
Het is als een rattenplaag, op een goed moment werkt gif niet meer, omdat het er simpelweg te veel zijn. Het enige is dan grof geweld. Als beschaafd mensen moet je er niet aan denken.
Tegelijkertijd vraag je je af, hoever wil je het laten komen. Iedereen heeft zijn grens, bij mij is ie bijna bereikt.

Ruimedenker | 09-06-18 | 13:11 | 1

Kennelijk bij meerdere mensen is de grens bijna bereikt. Ik wordt er soort van bang van want als de lont in het kruit gaat zijn de rapen gaar........

klaar-is-kees | 09-06-18 | 13:24

stel je voor dat er 2,4mln moslims in NL wonen... tegen ruw weg 1mln nu ... eng heel eng als je bedenkt hoe grote impact de islam nu al heeft laat staan bij de prognose van 2,2 a 2.4 miljoen over 30 jaar

ja-nee-misschien | 09-06-18 | 13:09 | 1

in dit tempo is er over 30 jaar minstens 30% vd bevolking moslim.
Ga maar vast Arabisch leren

Ruimedenker | 09-06-18 | 13:35

Reaguurders zeggen Nederland. Politiek kartel zegt NEEderland. Hup Oostenrijk!

witZebrazwart | 09-06-18 | 13:08 | 2

lebensborn

newray | 09-06-18 | 13:19

Niks lebensborn. Niks Fascisme. Ik juich het toe dat men in Oostenrijk maatregelen wil nemen tegen haatzaaiende salafistische imams en de moskeeën waar haat wordt gepredikt wil sluiten. Lezen pik.

witZebrazwart | 09-06-18 | 15:54

Je moet je niet verzetten tegen de ondergang van een cultuur, in casu de Westerse, Europese cultuur. Ondergang is mooi! Alles moet nu eenmaal sterven, vroeg of laat. Zie de toekomst tegemoet zonder vrees, want de mensen zullen altijd blijven werken en vechten. Mooie oorlogen liggen nog in het verschiet, bizarre ideologieën en godsdiensten zullen vele mooie lijdensverhalen opleveren van de overlevenden.

Rest In Privacy | 09-06-18 | 13:08 | 5

Dr_Johnson | 09-06-18 | 13:23
Immanuel Kant: Als je weet dat morgen de wereld vergaat, plant dan vandaag nog een boom.

Rest In Privacy | 09-06-18 | 13:26

@Dr_Johnson | 09-06-18 | 13:23

Vraagt u dat ook geregeld aan vvd, pvda, d66, cda stemmers?
.
Nee hè...

Parel van het Zuiden | 09-06-18 | 13:27

Het cynisme stroomt uit mijn monitor. Ik mag dat wel. Maar stel je voor dat de verfoeilijke blanken allemaal weg zijn. Dan maken de rest van de gekleurden, rood, zwart, geel elkaar af. Einde mensheid.

Smart-dumbass | 09-06-18 | 15:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Zo lang de volgevreten autochtonen zich kunnen blijven volvreten zal er zeker niets veranderen. Maar de economische drawdown gluurt al om de hoek: Pensioencrisis, Italië, etc.. Komende paar jaar worden spannend.

Knoopsgat | 09-06-18 | 13:02

Je vindt het leuk om een 'wilde' tuin te hebben. Je houdt je aan het principe dat alles wat groeit welkom is. Af een toe een al te uitbundig plantje een beetje bijknippen, een oude tak snoeien, wat bloeiende planten verplaatsen. Elke dag geniet je van de prachtige plantenweelde en de rijkdom aan geuren en kleuren.. Op een dag zie je een plantje dat je niet kent. Je zoekt het op in de planten-encyclopedie. Daarin wordt het een 'exoot' genoemd. De exoot heeft weinig vijanden in de tuin en groeit als kool. Welkom zeg je, welkom in mijn tuin, mooie exoot met je witte en paarse bloempjes en je bijzondere bladeren. Dan begint de exoot explosief te groeien. Hij overwoekert langzamerhand de andere planten, struiken en bomen, het verstikt alles. Je probeert het te beteugelen, maar hij blijkt met zijn wortels door je hele tuin te zitten en duikt overal op waar je het niet wilt hebben. Je wilt principieel geen gif spuiten, dus je blijft wieden en wieden. Het helpt niets, je tuin wordt in korte tijd een monocultuur met alleen die ene exoot. Wanhopig zit je erbij en kijkt ernaar en je vraagt je af op welk moment je had moeten ingrijpen. Wat rest nu nog, bulldozer of verhuizen....?

piloot47 | 09-06-18 | 13:02 | 7

Zeer beeldend beschreven, chapeau.

BlowingBubbles | 09-06-18 | 13:56

Probleem is meer dat de machthebbers geen wilde tuin zien, maar een mega-kas, waar goedkope arbeidskrachten zorgen dat de stroomvoorziening, licht, luchtvochtigheid etc gereguleerd worden. De kashouder heeft gewoon besloten dat de exoot meer opbrengt dan de andere plantjes, en laat de goedkope arbeidskrachten gewoon massaal de paarse bloempjes plukken en verkoopt ze aan buitenlandse kashouders.

A.U.EnLeven | 09-06-18 | 14:57

Zevenblad hier. Al het blad eruit trekken. Daarna met de schoffel de wortels doorsnijden. Wortels eruit harken. Wekelijks herhalen.

LiniaalRectaal | 09-06-18 | 16:25
▼ 4 antwoorden verborgen

Integratie is vooral een populistische politieke kul term gebruikt door zowel links als rechts wanneer het uitkomt. Het verdienmodel voor vele honderden organisaties in Nederland, het is verworden tot een industrie waar honderden miljoenen in omgaan.

In dit land ver ver buiten de EU en deelstaat NL is er geen integratie industrie. Als (religieuze of culturele org. heb je je te houden aan de wetten van dit land m.b.t. het publiekelijk tonen van religieuze uitingen/praktiseren van religie en seculariteit. Met bijna 120.000 moslims hier zijn er nauwelijks tot geen problemen. Ze wonen in hun eigen wijken/buurten, eten halal en kopen het in hun eigen supermarkten en kinderen gaan vaak naar een eigen school. Het bouwen van moskeen en het in de openbare ruimte krijsen van religieuze teksten is vrijwel overal verboden.

Wie zogenaamd wil integreren doet dat zichzelf, net zoals in Nederland, maar dan zonder een honderden miljoenen verkwistende industrie.

litebyte | 09-06-18 | 12:59

Ik ken de Koran vrij goed. Dit was de reden voor mijn verbale verzet. Nu zie ik dit ook als een goede escape. Ik zal het vrij aardig doen als “bekeerling” wanneer nodig. Ik kan ook goed mee in het machismo-spel en beschik over een machtige baardgroei.
.
Ik zie namelijk niet echt reden tot verzet meer wanneer degenen die het hardst zullen worden geraakt door de transitie naar kalifaat dat geen probleem vinden, doorgaans zelfs verzet daar tegen demoniseren. Dus als millennials, homo’s, vrouwen, en fatsoenlijken het zo willen prima!
.
Oh, klop later maar even niet aan bij voortschrijdend inzicht. Het is genoeg.

Parel van het Zuiden | 09-06-18 | 12:59 | 5

@Wol | 09-06-18 | 13:03

We zijn het punt dat hier daar nog een fuck om gegeven werd al ver voorbij. Ik had desinteresse kunnen billijken, dat het juist deze groepen zijn met grootste en smerigste bek jegens verzet... paar brugjes te ver. Wie niet horen wil moet maar voelen.
.
Ik heb helemaal niets met uw stelling. Gaat heen en jank tegen vvd, pvda, d66, cda stemmers zou ik zeggen.

Parel van het Zuiden | 09-06-18 | 13:15

Van 'Parel van het Zuiden' tot 'Wijze uit het Oosten'? Ik prefereer de Parel.

BlowingBubbles | 09-06-18 | 13:58

Parel van het Zuiden | 09-06-18 | 13:15
Effe serieus: als je de keus hebt tussen een coalitie met kartelpartijen van de FvD die de grenzen weet te sluiten voor profiteurs, geweldpredikende moskeeën dan wel imams aanpakt, de centralisatie van de EU minstens hindert en de aanwas van Tokkies\Moslims beperkt, of... uit principe voor Wilders met wilde ideeën over totaalverbod van Islam stemmen, zodat de kartelpartijen aan de macht blijven en NIETS doen tegen Islamisering, massa-immigratie, centralisering van macht in Brussel, het harder groeien van de onderste helft van de samenleving dan de bovenste, inclusief meer Islamieten, dan kies je voor het laatste?

Wol | 09-06-18 | 14:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Wilde Wildersianen, wees nou eens realistisch... Dit is het zoveelste excuus voor de andere partijen (je weet wel, de overgrote meerderheid) om de PVV uit te sluiten. En die truc werkt blijkbaar, want zelfs al zou straks 1 op de 3 Nederlanders voor hem stemmen (gaat niet gebeuren vermoed ik), de andere 2 van de 3 maken samen dan wel een regenboogcoalitie of Grijs I t/m X om te verhinderen dat hij mee mag doen. Sta je daar leuk aan de zijlijn te schreeuwen.

Daarom stem ik liever FvD. Wellicht dat die slechts een kleine impact hebben, maar liever dat zij er wél in slagen in een gematigde coalitie de immigratiekraan dicht te draaien, respect voor basale grondrechten te eisen van Moskeeën (en Kerken, Synagogen, etc.) en Imams of voorgangers. En degenen die daar niet aan voldoen sluiten en uitzetten. En via aanpassingen van kinderbijslag of belastingkortingen (geen idee of dat een huidig onderdeel van hun programma is overigens) wél de aanwas van Moslims, vooral van extreme signatuur, kunnen beperken.

Beter dat dan alleen maar een blaffende Wilders en zijn hondstrouwe, maar politiek compleet naïeve fanclub, die nooit mee mag doen, wat lult over kopvoddentaksen en de Koran tot formaat Donald Duck reduceren en alle Moskeeën sluiten. Wat zelfs met een simpele meerderheid nooit gaat lukken wegens de Grondwet en Verdragen waarvoor je 2/3 meerderheid en een tussentijdse verkiezing nodig hebt om ze te wijzigen.

Liever geen enkele verbetering en vasthouden aan je "principes" dan iets gematigder stemmen en wél kans op verbetering? Lijkt wel een stel fundamentalisten. Gewoon, absoluut hopeloos...

Wol | 09-06-18 | 12:57 | 9

@Wol | 09-06-18 | 14:34

Ik denk niet in groepen maar zoals met zoveel dingen accepteer ik slechts wat is. Die “groepen” roepen namelijk al jaren hele nare dingen naar mij en mensen die op mij lijken, en doen dat in groepsverband. Het gaat zover als discrimineren door ons bijvoorbeeld uit te sluiten via quota’s of vacatures.
.
Ik denk tegenwoordig eigenlijk meer zwart/wit. Eenieder die zulke taal uitslaat jegens mij, die steun verleent aan discriminatie jegens mij beschouw ik als een “imminent threat”. Ik ben die vijandelijkheden niet begonnen en verdedig mijzelf slechts waar nodig. Ik zal zeker niet met hen meer staan. Het is nooit verstandig om dichtbij achterbakse messentrekkers te gaan staan.
.
Voor de rest is het voorbij. Mijn betrokkenheid bij deze samenleving is over. Het lot van u en de uwen zal mij aan mijn reedt roesten. Dat had anders kunnen zijn, uw soort wilde hetzo.
.
En dus stem ik uit volle overtuiging op partijen die zich scherp afzetten tegen zulks. Niet voor verandering, nee voor een schoon geweten.
.
Vergist u overigens niet. Als de rechtstaat definitief valt ga ik helemaal oudtestamentair. Te beginnen met eenieder die zulke aanvallen op mijn soort plaatsten en actief bijdroegen aan die vernietiging van de rechtstaat. There will be a reckoning, a hefty price will be payed.

Parel van het Zuiden | 09-06-18 | 15:58

Smart-dumbass | 09-06-18 | 15:24
Waar zei ik dat Wilders geen principes heeft? Ik zei juist hij laat zijn "principes" (als je een totaalverbod op een religie zonder aanzien des persoons zo wil noemen) in de weg zitten bij het werkelijk iets bereiken daarmee. Ik heb het niet over de toon van het debat, maar over jezelf onmogelijk maken als coalitiepartner en daarmee effectief uitgeschakeld worden.

Wol | 09-06-18 | 21:10

Parel van het Zuiden | 09-06-18 | 15:58
Schiet je niet een klein beetje door?

Je denkt duidelijk wel in groepen want je ziet zowel alle Moslims als één persoon en ook mij als homo zie je als iemand die voorstander is van "positieve" discriminatie of anti-blankemannenwaanzin, puur omdat ik "één van die groep" ben. Verrassend niet, dat homoseksuelen vaak door links worden ingekapseld als rechts zo uitnodigend openstaat voor medestanders uit onze hoek?

Je zit trouwens wel erg te geilen op dat vallen van de rechtsstaat zodat je het "oudtestamentische" beest in je eens flink los kunt laten, als ik zo je reacties lees.

Wol | 09-06-18 | 21:15
▼ 6 antwoorden verborgen

Soms moet je een arm met gangreen zélf durven te amputeren! Als "vrijheid van godsdienst" daarom tot een gangreen uitzaaiing leidt, dan moet elke "gelovige" sterk genoeg in zijn schoenen staan om vóór schrappen van dat artikel te stemmen. Daarna moet de scheiding van kerk en staat ertoe leiden dat steun en welgevallen van een haat-dragende ideologie tot een verbod daarvan tot stand kan laten komen. Financiering ervan wordt gelijkgesteld aan terrorisme-financiering met navenante wettelijke sancties en straffen. De haat-predikers ervan verliezen hun Nederlands paspoort en (ZEKER!) hun verblijfsvergunning. De Christenen, Boedhisten, Hindoes, Hare-Krishna volgers hebben altijd hun eigen broek kunnen ophouden, hebben geen terrorisme in hun ideologie, hebben geen superioriteitsbesef t.o.v. anderen. STEM HET PARTIJKARTEL WEG! Dan aanpakken en doorpakken!

Du-u-u-h | 09-06-18 | 12:56 | 1

Met deze denkwijze, kun je de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van vereniging en vergadering en het briefgeheim gewoon afschaffen.

Arachne | 09-06-18 | 13:23

Jezus, wat is dit veranderd in een jankplatform. Wat een treurnis.

DeZitzak | 09-06-18 | 12:51 | 4

Jankplatform? Nederland is één groot jankplatform geworden. Jankende moslims en jankende asieltoeristen. Jankende transgenders. Jankende politici, jankende swj's kortom iedereen zit te janken.

Gravin v Kippenbouth | 09-06-18 | 12:59

Ik kreeg vaak in het leven stank voor dank
bijvoorbeeld van die ene zielsverwant.
Na de verhuizing van zijn vijfzitsbank
loop ik nog steeds een heel klein beetje mank,
maar hij zette me vrolijk aan de kant.

Ik had een dame, die was aan de drank,
soms moest ik daar dan midden in de nacht
met schoefjes komen voor haar boekenplank
maar ik werd wijzer, mensen, ik bedank
voor zulk geklus sinds zij heeft me verkracht.

Ik kan veel hebben, brieven van de bank
of van de overheid of crediteuren
maar de islam die kreeg een nare klank.
We krijgen altijd eeuwig jank voor dank
want altijd is het zagen, klagen, zeuren.

Knufter | 09-06-18 | 13:28

Heel fraai dichtsel Knufter!

Gravin v Kippenbouth | 09-06-18 | 13:42
▼ 1 antwoord verborgen

Islam is een invasieve soort, meervoudig verstrekt door groepsdenken en sociale controle. Daar helpt alleen hardhandig optreden tegen anders nemen ze het over, maarja dat deugen he...

Reagurend_Nijlpaard | 09-06-18 | 12:51

Waar de islam is altijd gedoe dus ik begrijp het wel

Eddy67 | 09-06-18 | 12:48

2034
Tranen in de ogen, hij staart naar de horizon
Waarom niet aangemonsterd toen dat nog kon?

“Opa, opa, kom nou mee!
Ik moet snel naar de moskee.
Je weet toch wel,
anders kom ik in de hel”

Het kleine knuistje in zijn hand,
turend aan de waterrand.
Verdwijnt de renaissance vloot,
’t land, dat is nu echt dood.

Paniek in de oogjes van het kleine kind,
“Ja, opa komt, rennen vrind”.

2030
Een dood schaap in de tuin…..
Een dood schaap in de tuin??
“Dankzij DENK mogen we zelf weer!
Hier, wilt u ook een keer?”

Uitgeput staart hij naar haar,
dat werken sloopt hem, ‘nog 4 jaar’.

2026
Uitgewrongen, de nek doet pijn,
uit die laatste schoen.

“hoi, dit is Fatima,
het meisje dat ik trouwen ga”

Nog 8 jaar tot zijn pensioen.
75 jaar moet je inmiddels zijn!

“Ze komt hier wonen en heeft 6 zussen,
misschien zit daar voor jou wat tussen!”

2022
Sarajevo, Orban en Kurz vermoord.
Junior, pestend tijdens het eten:
“Oh, zijn ze jouw leider dan vergeten?”
Oostenrijk – Hongarije weer gesmoord.

2018
Van klabanussen in anussen,
tot ‘natte spleet’ en ‘in je reet’.
Men lacht van boer en scheet.
De vijand zijn niet de Russen.

“Rukken met handoek en valeriaan,
Gandi heeft t zo ook gedaan.”

T leger van de Prins ontkracht.
De reaguurder heeft vermaeck,
brood en spelen zijn zijn saeck.
En de EU…. De EU, zij lacht.

Jan Klaasen, uitgemarcheerd.
Engelse vaders zijn onteerd.

Poel van vrouwenvocht en mannenzaad,
waar de reaguurdersziel in baadt.
Men typt van hooivorken, vol vuur.
Van de huid verkopen duur!

Tussen werken en studie door,
online gaan we ervoor.

Rode vlagen in de straat,
DENK en NIDA in de raad.
Feestboek en Jij Buis,
t is er niet meer pluis

Tussen werken en studie door,
online gaan we ervoor.

2017
“Ga jij op die nieuwe Hitler stemmen pa?”
Hij kijkt op en pakt verbaasd de sla.
“Alle leraren waarschuwen voor Wilders en FVD,
op hen stemmen is niet ok!”

9 juni 2018
2034 is dichter bij dan nineteen eighty-four
Hebben we dat eigenlijk wel door?

De ogen van zijn zoon, hij kijkt erin.
En monstert aan, ’t is een begin.

BlowingBubbles | 09-06-18 | 12:47 | 8

Bélla blaas!

Ruimedenker | 09-06-18 | 13:02

En daar aan de horizon
ligt de moskee van Emmeloord....

piloot47 | 09-06-18 | 13:06

+veel voor creatieve/persoonlijke/geladen guursels.

Rest In Privacy | 09-06-18 | 13:28
▼ 5 antwoorden verborgen

""Christenen zijn hierin de domsten der Aarde geworden. Zwak, vanwege het selectief omgaan met de bijbel (alleen de socialistische en lievige teksten zijn leidraad). Zwak, omdat ze zich overal laten wegpesten door de islam.""
@ Fijnstoffer | 09-06-18 | 12:36
Ach je weet het toch wel...:
Christen-dom en Mo-slim

telelezer | 09-06-18 | 12:46

Goed zo, Ebru. Wat doet men eraan? Niet hopen dat de PVV de grootste wordt, want dat zal niet lukken vanwege het imago dat onze Geert aankleeft. Nee, we moeten de VVD'ers en de CDA'ers overtuigen. Zelf Baudet of Geert stemmen en intussen blijven inpraten op die andere twee partijen. Als de VVD genoeg stemmen verliest aan Baudet worden ze wel bang en dan gaan ze om. Hetzelfde geldt voor het CDA.

JvanDeventer | 09-06-18 | 12:45 | 2

Persoonlijk zou ik eerst het huidige links wegsaneren. Daar bedoel ik die mafklappers mee, die links gekaapt hebben. GL moet kapot, want vertegenwoordigt maar een hele kleine linkse achterban. PvdA moet helemaal terug naar haar beginselen uit de ontstaanstijd. Totdat dat gebeurt, heeft praten geen zin. Er zitten daar teveel valse profeten die de rest een breinaald door het gehoorsysteem hebben gestoken.

lokoolokie | 09-06-18 | 13:04

CDA is bewezen onbetrouwbaar en onderhuids extreem Eurofiel. Daar is niets goeds van te verwachten. De VVD hoeven we het niet eens meer over te hebben. Het moet van een nieuwe beweging komen. Mijn geld staat op FVD.

BlowingBubbles | 09-06-18 | 13:42

Klopt. Een goede reden om te stoppen met dit soort stukjes, en stoppen er op te reageren. Dit is in ieder geval mijn laatste reactie op dit onderwerp. Laten we massaal de stembus negeren, de boel naar de klote laten gaan, persoonlijke maatregelen nemen om je veiligheid te garanderen. Of beter nog: emigreren, en Nederland overlaten aan Links. Laat de moslimknuffelaars (en de moslims zelf, ze zijn niet voor niets ooit hun land ontvlucht) maar lijden, zwaar lijden onder hun misvattingen. Wij kijken dan vanuit het buitenland meewarig toe, en dragen een gering bedragje bij aan noodhulp, want daar gaat het dan toch van komen. Een hardwerkende, flexibele Nederlander kan overal terecht in de wereld.
OK. Beetje defaitistische reactie... Maar ik ga in ieder geval niet meer reaguren op dit onderwerp. Er zijn er gelukkig nog genoeg die dit beter kunnen dan ik, en er de energie nog voor hebben.

Jahowiseffe | 09-06-18 | 12:44 | 5

Leduc | 09-06-18 | 12:55: Een dikke middelvinger op het stembiljet is een ongeldige stem. Die telt niet mee. Dan kan je net zo goed niet stemmen. Blanco telt wel mee, zoals u al aangaf. Voortaan dus niet meer kliederen op het stembiljet.

lokoolokie | 09-06-18 | 13:19

Watje, geef je nu al op! Door blijven gaan, blijven reaguren. Tot je er bij neer valt. Al dat gereaguur druppelt door naar alle kanten van de samenleving.

Mark_D_NL | 09-06-18 | 13:39

@Mark-D
Ik ben de jongste niet meer, en ik zie het zooitje al bijna 40 jaar langzaam maar zeker afglijden met die prachtige multiculturele samenleving. Ik heb er de energie niet meer voor. Ik wil voorkomen dat mijn maagzweren zweren krijgen ;)

Jahowiseffe | 09-06-18 | 18:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Vrijheid van godsdienst was ooit iets goeds om te voorkomen dat men elkaar alleen al om een bepaald geloof de hersens insloeg.
Tegenwoordig legt men dit uit als het recht om kinderen 18 jaar lang te hersenspoelen.

piprecies | 09-06-18 | 12:42 | 2

islam is de myxomatose voor de Mens.

Hallalieheliaal | 09-06-18 | 12:45

Religie is ordinaire angst voor het bestaan. Door je groep allemaal rare regeltjes op te leggen en daar streng op te handhaven, beteugel je die collectieve angst enigzins. Het gaat mis, wanneer men kennis vergaart. Daarom zijn gelovigen over het algemeen niet breed ontwikkeld. Religie zou haar speciale status in alle wetten en regels, in dit land, moeten verliezen. We weten nu wel ongeveer wat onweer is, en dat is niet Donar, die boos op de wolken loopt te meppen.

lokoolokie | 09-06-18 | 13:28

Grondwet? Die is toch te omzeilen (iets met verplicht uw organen inleveren)?

kweethetooknietbeter | 09-06-18 | 12:41 | 1

je weet het nou toch wel: de grondwet geldt niet voor moezzzliems

telelezer | 09-06-18 | 13:07

Er zou meer voorlichting moeten komen over wat er nou daadwerkelijk in de Koran staat. Nu blijft het voor de meeste mensen allemaal "slechts meningen". Mensen zouden duidelijk uitgelegd moeten worden dat de Koran feitelijk net zo erg is als "Mein Kampf". Nee, ik overdrijf niet. De Koran streeft hetzelfde na en op dezelfde manier als wat Hitler nastreef. Het enige wat je hoeft te doen is Ariër vervangen met Moslim.

Dreddie27 | 09-06-18 | 12:40

Is dit weer zo’n typische Wilders hyperbool, zo’n ongenuanceerde uitspraak?
.
U weet wel, zo eentje die tien jaar later “spot on” blijkt?
.
Maar in de tussentijd de “fatsoenlijken” onder ons weer “dwingt” om landverraad te blijven stemmen? Immers zulke lelijke stellingen en woorden zijn oneindig veel grievender dan de slacht van medeburgers, de verkrachting van jonge vrouwen, en de wetteloosheid in bezette wijken.
.
Ik wens u allen de aanrakingen van Allah!

Parel van het Zuiden | 09-06-18 | 12:40

Pracht stuk weer van een pracht stuk.
Daarom zal de man die een kogelwerend vest moet dragen en in bunkers slaapt en zijn vrijheid op heeft gegeven te allen tijde mijn stem/steun krijgen, of ik het nou wel of niet met hem eens ben, ondergeschikt, hij verdient Onze steun, punt.
@EU, dit zou jouw zus kunnen zijn;
www.youtube.com/watch?v=TFxNPvns7nU

Hallalieheliaal | 09-06-18 | 12:39

En Wilders wordt de volgende Premier. Geen twijfel meer over mogelijk. Moet je het effect zien wanneer de nos slaafjes inzien dat die Wilders och gelijk heeft gehad.. Dan is er voor velen nog maar 1 stem mogelijk, en dat is Wilders.

Mark_D_NL | 09-06-18 | 12:36 | 7

@AUEnleven Nee, geen drugs, geen drank, gewoon signalen die ik hier en daar oppak. Dus er gaat een nieuwe wind waaien! Die van positiviteit. All seinen staan op groen om Nederland te herstructureren net zoals men bij de Brexit doet in Oostenrijk, de Volegrad landen, Italie en Zwitsersland (!!!!) ook gaat doen.. Swiss Vollgeld referendum. >>> think.ing.com/articles/swiss-vollgeld...

Mark_D_NL | 09-06-18 | 13:29

Volegrad landen,lol. Visegrad dus.

Mark_D_NL | 09-06-18 | 13:30

@Mark_D_NL: met rozen snuiven bedoelde ik niet per se drugs of drank, haha. Maar inderdaad, laten we positief zijn: Nederland zal overwinnen, ooit, met of zonder hulp van Europese vriendjes.

A.U.EnLeven | 09-06-18 | 13:50
▼ 4 antwoorden verborgen

"Godsdienstvrijheid is een recht.
Dat dat recht de Nederlandse samenleving de das omdoet omdat de islam nog erger dan onkruid woekert, daar zijn politici blind voor."
Christenen zijn hierin de domsten der Aarde geworden. Zwak, vanwege het selectief omgaan met de bijbel (alleen de socialistische en lievige teksten zijn leidraad). Zwak, omdat ze zich overal laten wegpesten door de islam.

Fijnstoffer | 09-06-18 | 12:36 | 1

Geloven is niet hetzelfde als belijden. Snap dat nou toch eens....

Graaisnaaiert | 09-06-18 | 12:49

Kies voor het Chineze model. Alle problemen opgelost. Het kan dus wel. Pas de grondwet aan. Klaar.

De Evangelist | 09-06-18 | 12:35

Moslim zijn verbieden en andere godsdiensten ongemoeid laten?
Ik wens je veel sterkte bij het formuleren van de (juridische) basis voor dit verschil.
Ik heb er nog nooit een redelijke beschrijving van gezien. Ik heb wel eindeloos veel vooroordelen gezien tegen allerlei godsdiensten, maar dat snijdt geen hout.

Koos Knak | 09-06-18 | 12:35

We kunnen gelovigen natuurlijk wel verwijten dat ze er middeleeuwse praktijken op nahouden maar zelf zijn we toch ook een beetje van gisteren. Waarom, in godsnaam, stellen we andere normen voor iets als religie als voor, pakweg, een schaakvereniging of een breiclubje. Per slot van rekening ligt het allemaal in de hobbysfeer. Waarom wel belastingvoordeel en bijzonere privileges voor de ene club en niet voor de andere vrijetijdsbesteding? Zolang we hier nog mee doorgaan moeten wij onzelf helaas ook als achterlijk bestempelen. Dus niet alleen moslims, waarvan dat meer algemeen bekend is..

0112358 | 09-06-18 | 12:32 | 2

Verenigingen, stichtingen enzovoorts hebben, indien aan de voorwaarden wordt voldaan, belastingvoordeel. Voorbeeld: politieke partijen, voetbalclubs, milieuclubs, LBGTQ enz. clubs.

Arachne | 09-06-18 | 13:17

Wel een van ANBI gehoord?

0112358 | 09-06-18 | 16:31

Zo kan ontzettend veel weerlegbare nonsens in dit stuk. Ik begin er zoals gewoonlijk niet aan ze te benoemen. GS, waarom schrijft EU überhaupt nog voor jullie? Het begint een aan farce te worden.

MagIkAlWeer | 09-06-18 | 12:32 | 3

jij mag ook weg.

newray | 09-06-18 | 12:34

U heeft nog nooit iets weerlegd en bent tot nu toe slechts gekomen door dit soort obligate plempjes. Reeds lange tijd al een farce.

Parel van het Zuiden | 09-06-18 | 12:35

Weerleg dan eens iets, of ben je daar te stom voor als zijnde eu laaf. Joh, vrage even aan de NOS wat je moet zeggen.. Aha, je zegt dat je om 20:10 vanavond een antwoord geeft ok... Dat is na het 8 uur journaal, aha, snap het nu. Sukkel.

Mark_D_NL | 09-06-18 | 12:38

De sharia is van god gegeven. Ware islamieten zullen niet rusten tot de zwarte vlag overal wappert. Wie dat even tot zich laat doordringen weet welke keuzes er gemaakt moeten worden.

HoogToontje | 09-06-18 | 12:31 | 2

Of de groene vlag, van de "gematigde" Islam...

Brou Is Back | 09-06-18 | 12:50

Brou Is Back | 09-06-18 | 12:50
Van DENK en NIDA zijn ze nog in staat er een roze van te maken. Alles om de deugmens in slaap te sussen.

BlowingBubbles | 09-06-18 | 13:46

Ik zei het in een ander topic al:

De politieke orthodoxe islam is geen religie, maar een totalitaire ideologie met fascistische neigingen en dient als zodanig niet onder de vrijheid van godsdienst getolereerd te worden, maar verboden te worden.

Tapu | 09-06-18 | 12:30 | 2

Juist.

dysdiadochokinese | 09-06-18 | 12:43

Waarom dan? Duitsland heeft de nazis pas verboden toen ze van buitenaf verslagen werden.

Hadena | 09-06-18 | 12:45

Wilders wordt nooit premier. Maar Baudet wellicht. Moet alleen het demoniseren een keer in de kiem worden gesmoord. En die gasten van AFA met gelijke munt (lees: bivakmutsen en knuppels) terug worden betaald tot ze hun smoelen niet meer durven te laten zien. Die smerige door 'onze' linkse regering gedoogde fascisten.

De waard zijn gast | 09-06-18 | 12:30

Nee, voor mij hoeven moskeeën - mits er geen openlijke haat jegens "ons"/het westen wordt "gepredikt" - niet dicht. Dat hoort nu eenmaal inderdaad bij de vrijheid van godsdienst.

Ik zou alleen willen dat de overheid de term "vrijheid van godsdienst" ook wat meer zou opvatten als "gevrijwaard zijn van godsdienst", namelijk in de openbare ruimte.

Geloven staat een ieder vrij, maar doe dat achter je voordeur, of gezellig met gelijkgestemden in je clubhuis, daarbuiten doen we "normaal" in de zin van gedragen we ons "neutraal". Nou snap ik ook wel dat het eigenlijk niet meer mogelijk is al die hoofddoekjes op straat - evenzovele wapperende islamitische banieren - te verbieden, maar pak andere uitingen van de islam in de publieke ruimte nou wel eens aan: verbied nu eindelijk de boerka/nikaab eens (de Denen stellen een totaalverbod in as augustus); verbied zg "oproepen tot het gebed" (is gewoon geluidsoverlast). Want de islam probeert toch telkens "zichtbaarder" te worden in de openbare ruimte als een soort verwijt naar ons toe: "Ja, wij zijn nou eenmaal beter dan jullie ongelovige westerse honden, want wij geloven in allah, en wij rusten niet voor jullie ook allemaal conformeren aan zijn voorschriften".

Ik zag vanmorgen een foto in de Volkskrant van een moskee in Rotterdam, waar een enorme menigte gewoon in de open lucht met hun konten omhoog hun bijgeloof aan het praktiseren was. Ik dacht dat dat alleen in Parijs voorkwam, maar hier dus ook al. Dat zou toch verboden moeten worden. Als het excuus is, ja, maar het past allemaal niet in de moskee, prima, dan zet je maar grote partytenten of iig afscheidingen neer zodat die onzin aan het oog van argeloze voorbijgangers onttrokken wordt. Maar als je ze gewoon laat begaan, doen ze het straks overal.

Dus, nee, in die plannen van Geert Wilders zie ik niet zoveel. Beter kan hij er voor pleiten om het niet nog islamitischer te laten worden door de grenzen eindelijk eens dicht te timmeren, lui die zich crimineel misdragen eruit te schoppen, en die 180 ISers die staan te trappelen om hier weer bijstandsuitkeringen en toeslagen te ontvangen - en wellicht aanslagen te beramen - te denaturaliseren en ondubbelzinnig te laten weten dat ze hier niet welkom zijn. Daar heb je veel meer aan dan wat gesloten moskeeën.

Dr_Johnson | 09-06-18 | 12:29

Godsdienstvrijheid komt voort uit het probleem dat groepen mensen elkaar de koppen insloegen om details in hun geloof en daar ook nog eens bij ondersteund werden door overheden of monarchie. Het was nooit bedoeld om maar te doen en laten wat je wil en als recht om de maatschappij te ontwrichten en bij anderen respect te eisen voor je geloof.

Bytemaster | 09-06-18 | 12:28 | 1

Godsdienstvrijheid komt voort uit het feit dat heersers of overheden hun religie of ideologie dwingend aan hun onderdanen/horigen oplegden. Staatsdwang. Zoiets als links.

Arachne | 09-06-18 | 13:19

En daarom stem ik dus geen PVV, maar FvD... Weer zo'n typische Wilders hyperbool waarmee hij zijn eigen ruiten ingooit en mogelijke coalitievorming nóg onmogelijker maakt dan het al was. Hij reikt (moedwillig?) de munitie aan de kartelpartijen waarom ze niet met zo'n extremist zouden willen samenwerken.

Het mag genoegzaam bekend zijn dat ik geen fan ben van Islam of geloof\ideologie in het algemeen waar men vindt dat een ander er ook (moreel) toe verplicht is. Maar wel van godsdienstvrijheid en vrijheid in het algemeen. Er zijn genoeg handvaten om extreme Islam aan te pakken: oproepen tot geweld, dreigen met geweld is al een reden om mensen op te sluiten tot men dit intrekt. Desnoods levenslang als ze blijven volharden dat geweld een recht is of gerechtvaardigd door geloof of Ideaal.

Ongelijke rechten voor mannen, vrouwen en minderheden of andersdenkenden nastreven (met uitzonderingen dan voor burgers en niet-burgers), de vrijheid van meningsuiting of de pers willen inperken (het levensbloed van democratie en oppositie), religieuze of idealistische waarden via de wet willen opdringen zou in een vrij land met scheiding van Kerk\Moskee en Staat grond kunnen zijn zo'n partij te verbieden.

Verder beperking van immigratie tot mensen die hun eigen broek ophouden, werk hebben, eigen vermogen meenemen en zichzelf en medemigranten via een aparte verzekering dekken voor alle kosten die ze veroorzaken, plus ook basale eisen dat men vrijheden en gelijke rechten onderschrijft, niet oproept tot geweld en anders mag vertrekken indien men dat dreigement niet intrekt en zeker geen Nederlands paspoort krijgt als men dat niet doet, helpt ook al. En uiteraard moeten kiezen als je twee paspoorten hebt: blijf je als gast of als iemand die Nederlander wil worden? Anders kun je ook vertrekken.

Trek de fokpremies in en vervang die met belastingkorting voor elk kind zodat je je eigen kinderen bedruipt. Geef hooguit kinderbijslag voor het eerste kind in ruil voor een prikpil of spiraaltje. Dat damt het aantal Moslims en andere clubjes uit de sociaal-economisch achtergestelde (en statistisch vaker achterlijke) en onwenselijk gedrag vertonende groepen ook al in.

Maar alle moskeeën of kerken sluiten? We zijn hier niet in Enver Hoxha's Albanië of zo. Zolang ze zich beperken tot bukken naar Mekka en prediken dat een vrouw voor de kinderen hoort te zorgen, homo en niet-gelovigen vies zijn en zogenaamd naar de Hel gaan, maar dat niets hiervan wettelijk verplicht is en zeker niet via geweld, zou ik ze lekker laten bukken.

Wol | 09-06-18 | 12:28 | 9

Van harte eens met Wol.

BlowingBubbles | 09-06-18 | 14:10

"(...) dat niets hiervan wettelijk verplicht is en zeker niet via geweld (...)"
Wol | 09-06-18 | 12:28 |
mohhamedanisme is een wettische ideologie, dat heeft u helaas nog niet begrepen.

Maartenalsoptwitter | 09-06-18 | 18:57

Maartenalsoptwitter | 09-06-18 | 18:57
De Bijbel claimt ook het woord van God te zijn en bevat ook allerhande regels die met sancties worden gestraft zoals de doodstraf. Gelukkig nemen weinig Christenen het nog letterlijk van kaft tot kaft. Zo claimen velen dat het Oude Testament en haar regels uit Leviticus overruled worden door het Nieuwe, maar sommige fundamentalisten menen dan weer van niet.

Dat moet ook met de Islam gebeuren. Er staat ook iets in met "er is geen dwang in religie", maar daar luisteren Al Qaeda en IS gekken niet naar. Wat dat betreft zijn "Heilige" Boeken net een (lach)spiegel: men haalt eruit wat uitkomt en bij het eigen karakter past. Een sadistische dwaas ziet alleen het bloed en geweld en de vermeende haat van God tegen iedereen die niet in het enge straatje pas. Denk in moderne tijd qua Bijbelhaat de Westboro Baptist Church, Lord's Resistance Army, abortusartsmoordenaars (terwijl de Bijbel meer verzen bevat over het doden van ongehoorzame kinderen of kinderen van Babylon), etcetera. De zachtmoedigen zien vooral de liefde van God, toekeren van de andere wang en dat soort dingen.

En degenen die het wel letterlijk blijven nemen en geweld veroorzaken of ertoe oproepen gaan wat mij betreft gewoon het gevang in of naar een camping met prikkeldraad eromheen. Tot men tot inkeer komt, of indien koppig en blijvend gewelddadig, tot men een natuurlijke dood sterft.

Wol | 09-06-18 | 21:02
▼ 6 antwoorden verborgen

.. maar goed. Het blijft misschien wat behelpen met Wilders, maar hij is alles beter dan de kleurloze brij van Rutte's Pechtolds Ollongrennen Buma's en gifgroene klonen van Justin Trudeau. Echt alles beter.

Een klein benepen en bang landje als Nederland mag nu eenmaal geen mannen als Donald J. Trump grootbrengen.

Pim Fortuyn was het beste wat ons land kon voortbrengen, daarom werd hij ook direct door de bange linkse bende vermoord.

Jan Passant mk2 | 09-06-18 | 12:27 | 2

Juist, zij maakten gebruik van huurmoordenaar Volkert v/d Graaf, met de afspraak; je verdient in de gevangenis per dag meer dan waar dan ook en bent met een paar jaar vrij, voor je gezin wordt goed gezorgd en wanneer je vrij bent laten we je naar jouw droomeiland gaan en kan je jouw duikschooltje oprichten en zorgeloos verder leven, ver weg van Nederland.
Done.

Hallalieheliaal | 09-06-18 | 12:35

Mwah, ik ben bereid te geloven dat de sluipmoordenaar Volkert van de milieubeweging op eigen houtje opereerde. Dat maakt hem echter verre van uniek in zijn soort. Van mannetjes als Volkert lopen er minstens vele tientallen rond in de linkse randgroepen van miljeu&dierenbewegingen die altijd zo buitenproportionele invloed op onze samenleving hebben.
Dat weten "onze" Gutmenschen van media en politiek, zij houden daarom wat afstand van het tuig - maar steunen en sturen het tuig wel in het geniep.

Ik vergeet niet de oproep van Paul Rosenmöller in de media, hij hoopte dat Pim Fortuyn ging bloeden tot en met de verkiezingen. Rosenmoller was daar ook niet de enige in, hun wil geschiedde.

Jan Passant mk2 | 09-06-18 | 13:10

In Nederland tolereren en gedogen we alles, zelfs onze eigen ondergang is geen probleem, 80% van die onderuitgezakte lamzakken reageren niet en vinden het wel goed zo.

von Amsberg | 09-06-18 | 12:27

Zoals ik onder een eerder topic al plempte:
Kurz - Wilders: 7 - 0
Geert, jij wordt geen premier. Een absolute meerderheid zit er niet in. Je kandidaten bij de laatste verkiezingen konden nauwelijks hun eigen naam schrijven en de rest van het politieke spectrum zit niet op je te wachten. En al werd je premier, dan zou voor het sluiten van moskeeën een grondwetswijziging nodig zijn. En zelfs als je daar de handen voor op elkaar krijgt, dan nog ben je premier af voordat het eindelijk zover is. Dus stop met bazelen en ga aan het werk. Stel haalbare doelen en neem genoegen met kleine succesjes. Vele kleine succesjes maken grote.
Face it, je wordt op dit moment van de mat gespeeld en afgedroogd door een christen-democratische snotneus uit Oostenrijk. Hij doet, waar jij alleen van kunt dromen. Toen jij goud in handen had, liet je het (telkens weer) door je vingers glippen. Steeds meer Nederlanders zien dat, en proberen het nu met een stem op FVD. Dat ligt aan jou, Geert en aan niemand anders.

Stijlicoon | 09-06-18 | 12:26 | 1

Wilders wordt wel premier. Jammer dat ook jij nog steeds onder de knoet van de staatsomroep zit. Ik kan zo een stuk of 5 NOS opmerkingen uit je relaas halen. Jammer, jij hebt nog wel een hele weg te gaan voordat je jezelf kan bevrijden uit de klauwen van de staats indoctrinatie.

Mark_D_NL | 09-06-18 | 12:44

Zoals kerken niet in Turkije horen? Als ze in een land wil wonen waarin de overheid voor het volk bepaalt wat ze wel en niet mogen geloven dan moet ze lekker terug gaan naar Turkije. Doei Ebru!

Ardbeg | 09-06-18 | 12:25 | 2

Als u wil trollen doe dat dan goed. Er stonden al eeuwenlang kerken in Turkije voordat die afschuwelijke veroveringsideologie van het het arabisch schiereiland aan zijn veroveringstocht begon.
nl.wikipedia.org/wiki/Religie_in_Turk...

Graaisnaaiert | 09-06-18 | 12:47

Je leest niet goed.

Ardbeg | 09-06-18 | 13:40

Je maakt meer kans als je het eerste religie-vrije land beoogt, en dus zowel moskeeën als kerken en synagogen sluit. Geef me één reden waarom je zo nodig een openbare ruimte nodig hebt om je geloof te kunnen beleiden?

JackStick | 09-06-18 | 12:23

Hi Ebru, is een politieke carriere niks voor jou? Ik stem 100% op je!

SoepKip | 09-06-18 | 12:22 | 1

Ik mag hopen dat ze heeft gesolliciteerd naar de functie van burgemeester van Amsterdam.

JackStick | 09-06-18 | 12:25

Geen enkel land dat de gifbeker islam tot zich nam ontkwam eraan binnen eeuwen volledig in een islamtisch poepgatland te veranderen.
Compleet met alle strikt monoculturele normen en waarden die deze extreem politieke beweging eist van zijn slachtoffers.

Turkije deed er 600 jaren over om van een orthodoxe vorm van katholiek geloof te veranderen in de huidige heilstaat van Erdogan.
Het tempo van islamisering in Nederland is vele malen groter. Binnen dertig jaar van islam kennen als iets achterlijks in de woestijn - tot goed uitkijken bij het oversteken tijdens ramadan voor de iftar-chauffeur en de hakbar.

Jan Passant mk2 | 09-06-18 | 12:19 | 2

""goed uitkijken bij het oversteken tijdens ramadan voor de iftar-chauffeur en de hakbar.""
Dat gevaar is voor velen (waaronder ikzelf) die in een grote stad wonen, nu helaas al realiteit geworden, en niet alleen tijdens ramadan maar continu!
We zijn hard op weg om een tweede Zweden te worden

telelezer | 09-06-18 | 12:32

Niet helemaal waar. Bulgarije leed 500 jaar onder het mohammedanisme en is behoorlijk orthodox (christelijk).

Maartenalsoptwitter | 09-06-18 | 18:15

Godsdienstvrijheid is een recht en dat moet vooral zo blijven. Vooral als richtlijn: de staat neemt geen maatregelen die specifiek tegen een religie gericht zijn. Maar die vrijheid en dat principe moet een ondergeschikte rol krijgen in plaats van een leidende. Het afschaffen van ritueel slachten is geen maatregel tegen het joodse en islamitische geloof, maar voor dierenwelzijn. En moet dus gewoon doorgaan. Kledingvoorschriften, handen geven en homo's trouwen valt gewoon onder de bedrijfsvoering: past dat niet in jouw religie, dan ben je vrij om een andere baan te zoeken. Je bent vrij om je geloof te belijden, maar de gevolgen zijn voor jou, niet voor de samenleving. En als er eens een - volstrekt normaal - verschijnsel jouw geloof in de weg staat, dan moet onze initiele reactie niet zijn: "Oh nee! Daar gaan we wat aan doen", maar: "Pech voor je". Within reason, natuurlijk. Kleine aanpassingen kunnen best gemaakt worden, maar wat voorop moet staan is het maatschappelijk belang, niet de godsdienstvrijheid.

Moskeeën moeten en kunnen gewoon open blijven. Onder voorwaarden. Dezelfde voorwaarden waar wij allen aan moeten voldoen. Haatzaaien mag dus niet, ook niet als het vanuit een geloofsovertuiging plaatsvindt. Idem voor vrouwenonderdrukking, discriminatie of crimineel gedrag.

Het belangrijkste voor zowel de gelovigen als voor de rest van Nederland is dat aan iedereen duidelijk wordt gemaakt wat de juiste plaats van het geloof in de samenleving is: onder de wet en niet erboven, en dat bij elke gelegenheid benadrukken:
"Dat is haram, dat eet ik niet": Prima, jouw keuze
"Dat is haram en ik wil dat dat van tafel verdwijnt": Doe eens even normaal
"Dat is haram en zou verboden moeten worden": Donder op uit mijn land. En nee, ook al woont je familie hier al 50 generaties, met zo'n mening is dit jouw land niet.
Als we nalaten dit er in te stampen, dan komen we misschien wel op een punt dat inderdaad alle moskeeën gesloten worden. En dat is echt geen winst.

Muxje | 09-06-18 | 12:18 | 4

"Donder op uit mijn land. En nee, ook al woont je familie hier al 50 generaties, met zo'n mening is dit jouw land niet."

Dan bepaalt UW mening dus dat dit UW land is.

Arachne | 09-06-18 | 13:11

@Arachne: nee. Wie hier thuis horen zijn de mensen die onze waarden van grote individuele vrijheid omarmen, wat hun eigen levensovertuiging ook is. Die waarden zijn objectief superieur aan meer repressieve waarden, om de simpele reden dat een systeem van grote persoonlijke vrijheid alle andere systemen naast elkaar in zich kan herbergen, zolang deelname aan die andere systemen vrijwillig is. Moslims kunnen hier moslims zijn vanwege die vrijheid, en dat moet vooral zo blijven. Maar wie zijn eigen bekrompen wereldbeeld aan anderen wil opleggen en een einde aan die vrijheid wil maken, ook al gebeurt dat "democratisch", die is gevaarlijk bezig. En moet maar verkassen naar een land waar hij zich beter thuis voelt.

Muxje | 09-06-18 | 14:19

@arachne. Precies. Probleem mee?

letopuwzaak | 09-06-18 | 14:22
▼ 1 antwoord verborgen

Klopt allemaal Ebru.
Maar kun je dat moslims kwalijk nemen?
Als je als moslim iets steelt wordt gezegd,hij is zielig.
Als je als moslim een meisje aanrand wordt gezegd,och ja,is een andere cultuur.
Als je als moslim iemand mishandelt wordt gezegd,och hij is verward.
Als je als moslim joden aanvalt wordt gezegd,ja maar die joden...

pejoar | 09-06-18 | 12:15 | 1

Ja maar die Joden zijn nou net even langer een onderdeel van onze maatschappij (tenminste, zolang dat nog duurt met die almaar toenemende islamisering).

Nelis SplitBloes | 09-06-18 | 12:23

Beetje onbezonnen uitspraak van Wilders, maar begin met sluiten van de zwaarste gevallen, en dat zal al gebeuren vóór dat Wilders nooit premier wordt. Er zit echt wel wat beweging in , zelfs bij de politiek correcte wegkijkers.

Zwizalletju | 09-06-18 | 12:14 | 2

Om te beginnen is het salafisme een stroming die voor de grootste problemen zorgt met ISlam in Europa. Om die stroming te verbieden ( en actief hun Imams vervolgen en uitzetten en hun Moskeeen sluiten ) zou al een flinke stap in de juiste richting zijn. In elke ideologische stroming zijn zeloten en fanatici diegenen die de grootste problemen veroorzaken, pak die dan ook gewoon keihard aan.

Graaisnaaiert | 09-06-18 | 12:19

Graaisnaaiert | 09-06-18 | 12:19
En dat van dat Salafisme, dat blijkt toch wel weer wat genuanceerder te liggen. Daar heb je ook weer stromingen in waarbinnen men wel als Mo gekleed en met een houtje de tandenpoetsend door het leven wil, maar weer niet met geweld islam opleggen. Dat lijkt toch meer iets van het Wahabisme. Hoewel Salafisme dan wel weer een risico inhoudt dat een stapje verder zo gezet is. Lastig. Gewoon maar iedereen aan de wet houden (de onze) en beginnen met stoppen met Kinderbijslag en allerlei Toeslagen uit te delen alsof t hier aan de bomen groeit.

BlowingBubbles | 09-06-18 | 14:15

Als de sociale voorzieningen onder druk komen te staan volgt er vanzelf een burgeroorlog. Eerder niet!

kwark001 | 09-06-18 | 12:13 | 1

kwark001 | 09-06-18 | 12:13 | reageer ...... ze hebben net de kinderbijslag verhoogt .... er is geld genoeg om de fokpremie te verhogen om het proces te versnellen .

Jetstream | 09-06-18 | 13:47

Zolang 85% van de kiezers policor blijft stemmen, verandert er helemaal niets in dit land. Hulde aan Oostenrijk, daar laten ze wel zien hoe het moet!

H.Teeuwen | 09-06-18 | 12:13 | 1

Nederland stemt niet policor. Als je de uitslag van TK2017 neemt en begint vanaf boven kom je uit op: VVD, PVV, CDA en een opvulpartijtje. Dán volg je de stem van het volk, dán ben je een democratie. R'dam -> idem.
Het volk wil wel: het partijkartel nekt ons.

Maytheforcebewithyou | 09-06-18 | 13:24

Godsdienstvrijheid is niet hetzelfde als de vrijheid om je geloof tot op de letter nauwkeurig te belijden. Er is ook nog zoiets als een grondwet, en die staat boven de bijbel, de torah en de koran. Alleen moet er wel de wil zijn om op te treden tegen uitsprakene en oproepen die worden gedaan in gebedshuizen die in strijd met de grondwet zijn. Ik doel dan met name op de bekende veroveringsideologie die joden haat, vrouwen minderwaardig acht, homo's en afvalligen dood wil en niet vies is van agressie en intimidatie...
Maar goed, er moet een wil zijn om er iets tegen te ondernemen en die is bij de boven ons gestelden niet aanwezig ( want olie, het sprookje van de vergrijzing, het mensjes-binnenharken-businessmodel, geopolitiek etc. etc. ).

Graaisnaaiert | 09-06-18 | 12:12

We gaan iig voorlopig lekker in extremen allemaal. Islampartijtje, anti-islampartijtje, wegkijkpartijtje, zakkenvulpartijtje.
De grootste verschuiving zal uiteindelijk komen van algeheel verval en daarmee dalende huizenprijzen en eindigend in een niet af te lossen hypotheekschuld die de grote motor achter de anti-islam stem gaat zijn.

We denken nu eenmaal met de portemonee.
Wat bloed niet doet maakt geld wel goed.

schoon-schip-maken | 09-06-18 | 12:10 | 1

Mooi dat u dat spreekwoord levend houdt.

Maartenalsoptwitter | 09-06-18 | 17:19

2 problemen met de islamisten: hun rechten en plichten. Ze staan vooraan in de rij om als kleine kinderen te jengelen om hun rechten (racisme, geld, moskee, kechs, buurthuis, geen hosmos, geen joden, geen anders-denkende moslims). Gaat het om hun plichten dan geeft er ineens niemand thuis.

En dat vinden we blijkbaar goed. Net zoals heel veel meer. Wat wonen we toch in een ontzettend gaaf land. Misschien wordt het tijd om naar Oostenrijk te verhuizen

ScumbaggusMaximus | 09-06-18 | 12:09

En't is pompen of verzuipen trallalalalala.Conclusie dit wordt...........? A.Gezellig? B.wetteloosheid? C.opstandigheid? D.oorlog? E.que si geno...? F.Niet zeiken blij zijn met de zon,die is er nog? G. We vluchten met zn allen en laten het land met politici vrijwillig achter? H. willekeurige variatie van voorgaande.

skout | 09-06-18 | 12:09 | 1

G. We hebben nog 3 overzeese gemeenten. Als we daar nou flink wat land bij aanpolderen moet dat makkelijk passen en gaan we er qua klimaat ook nog flink op vooruit.

medusa324 | 09-06-18 | 12:31

Het leukste is.. Dat die Moslims hun achterlijke gedrag niet aanpassen en dat de PVV of FvD morgen niet weg zijn. Dus geen weg meer terug, Dit gaat 100% zeker op een clash uitdraaien.. Want de NEderlanders gaan geen stap opzij meer doen, en de Moslims doen wat hun godje hen opdraagt.. Het Worden mooie tijden, Waarvan De uitkomst zeker is... Moslim zullen op de treinen naar het oosten worden gezet. Dat hebben European altijd gedaan om hun eigen hachje te beschermen en zullen we weer doen.
--
Die MOskeeën gaan gesloten worden en er zal een sterfhuis constructie opgetuigd worden voor Moslims. Niet goedschiks dan kwaadschiks.. De geest is uitd e fles, oostenrijk, italië en heel oost Europa staan achter de NL bevolking..
--
Waneer ik een Moslim zou zijn, zou ik of teruggaan naar mijn geliefde moslim land of vandaag nog atheist of christen worden.. Anders ziet het er niet best uit voor Moslims in Europa.. Moslims gaan terug krijgen wat ze hebben gezaaid,,,,

Mark_D_NL | 09-06-18 | 12:08 | 8

@Scumbaggs Iedereen heeft zijn grens, zelfs de ruggengraatloze Nederlander. En de gebeurtenissen in Oostenrijk gaan Anita en Kees helpen om zich aan de NL staatspropaganda te ontworstelen. Anti-ISlam is langzaam aan salonfähig aan het worden. Perfect dus!

Mark_D_NL | 09-06-18 | 12:25

@Telelzer. Ok vraag, denk je dat of Baudet of Wilders zich binnen zeg 4 jaar terugtrekken uit den politiek? Denk jij dat Kurz morgen zegt, sorry heb me vergist? ......
En zo kan ik nog wat van deze vragen stellen die jij allemaal met NEE gaat beantwoorden. En dat, die nee dus, is het signaal! Er is geen weg meer terug, niet voor ons en niet voor den Moslims of eu club. En ik acht mijzelf en mijn mede nederlanders, van suri's to chinezen en een enkele turk, een stuk slimmer en sterker dan de gemiddelde mosselman of eu club laafjes, Dus dit varkentje gaan we wel even wassen.
--
Inderaad er moet eerste puin geruimd worden, dus eerste even de oude zooi die bestaat uit figuurtjes zoals donner, rutte e.d elimineren. Maar dat gaat vanzelf, rutte is al uitgekotst en de donnertjes van de werled zijn de gemiddelde leeftijd aan het bereiken dus gana snel deaud (opgeruimd staat netjes) en we krijgen veel steun vanuit Oost Europa..
--
Ik zie het zonnig in, we zijn begonnen met de bevrijding, met het afgooien van het eu juk en de onderukking by proxy door de kut islam... Dood aan de eu, dood aan de mosselman, en flikker de rutte's van de wereld eruit.

Mark_D_NL | 09-06-18 | 12:32

Ik wou dat ik je optimisme kon delen. Maar de barbaren hebben al lang gewonnen. Want zij hebben gebruik gemaakt van het democratisch recht politieke partijen te beginnen. En als zij precies blijven doen wat er in hun oorlogs/sprookjes-boekje staat, namelijk veroveren, het gastland ondermijnen, aan de lopende band nieuwe allah-soldaatjes baren, om uiteindelijk de democratie te begraven, blijven ze waar ze zitten. Islam wil de wereld domineren en het (nog) vrije gedeelte van de wereld heet hen van harte welkom.

dysdiadochokinese | 09-06-18 | 12:32
▼ 5 antwoorden verborgen

Godsdienst vrijheid: de vrijheid om kinderen genitiaal verminken.

Stel ik zou een geloof beginnen waarin ik voorstel bij alle kinderen de pink af te knippen. Dan ben ik rijp voor opname.
Maar als een groot deel van nieuwe Nederlanders zoiets meebrengt, dan is dat cultuur wat wij MOETEN respecteren.

Koekoek.

Is dit nog nieuws? | 09-06-18 | 12:08 | 1

Vergeet niet dat je in Nederland best wel moeite moet doen om permanent te worden opgenomen; kijk eens naar het grote aantal psychopaten dat ze, met alle gevolgen van dien (Anne Faber) gewoon los laten rondlopen.
.
Religieuzen zijn in mijn boekje ook volkomen wappie; en religie is een zelf-gekozen danwel aangeleerde psychische stoornis, dus eigenlijk nog erger dan de aangeboren stoornis van psychiatrische patiënten uit een TBS-inrichting... Die kunnen er immers niets aan doen!

Brou Is Back | 09-06-18 | 12:33

Alles mag en kan (gaaf land) behalve het gezonde verstand

Mark van Leeuwen | 09-06-18 | 12:03 | 2

Ga jij het nu niet over gezond verstand hebven knul. Je draait sneller dan een windhaan bij windkracht 10.

Acar_ketimun | 09-06-18 | 15:33

Acar_ketimun | 09-06-18 | 15:33

Das waar ook, ik moest even denken. De man die zijn gelijk niet kon halen en ook al zo weinig medestanders had. Fel tegen gaande onwikkelingen, zaken alleen zwart of wit kunnen bekijken. Kwaad zijn op die andere bevolkingsgroep waar hij zelf zoveel op lijkt. Verder niet zo bijster intelligent. Ja, ik weet het weer. Tip: ik snap dat je frustraties maar je bent echt dom als je bij gebrek aan je ei kwijt kunnen dan maar op mensen gaat inhakken die min of meer de zelfde standpunten hebben. Lees je maar eens in.

Mark van Leeuwen | 09-06-18 | 17:25

moslims verbieden.

newray | 09-06-18 | 12:02 | 4

Het kan makkelijk genoeg. Schaf per direct het dubbele paspoort af: het geeft tenslotte gigantische rechtsongelijkheid dat sommige burgers een backup-land hebben waar ze in geval van nood heen kunnen vluchten. Je kunt het dan vervangen door een permanente verblijfsvergunning voor degenen die hier nu wonen, en die laten vervallen zo gauw de cumulatieve strafoplegging de vijf jaar bereikt. De rotste appels ben je dan snel vanaf (inclusief alle individuen die de vijf jaar allang hebben).

En verder gewoon handhaven. Ik heb begrepen dat de helft van de top-800 criminele marokanen toch al geen enkel recht op verblijf in dit land heeft (geen paspoort en geen verblijfsvergunning). Je zou denken dat je die op simpele wijze kunt lozen.

Opslag Medium | 09-06-18 | 13:50

Het is dan ook werkelijk bezopen dat men doet alsof dat afschaffen allemaal moeilijk moeilijk is. Dubbele paspoortiërs zijn verreweg in de minderheid, maar er wordt nog steeds gebogen naar die minderheid. En zo bepaalt dezelfde minderheid het voor de meerderheid... democratie, me reet.

Acar_ketimun | 09-06-18 | 15:32

Feitelijk hebt u gelijk. Het oproepen tot moord ende doodslag is verboden volgens de wet, en dat is precies wat het onveranderbare #mohammedanisme doet. Uw oproep heeft het recht aan haar zijde.

Maartenalsoptwitter | 09-06-18 | 17:03
▼ 1 antwoord verborgen

Weer een puike column ebru! Probleem duidelijk aangekaart. Als het al gaat gebeuren, zal het nog lang duren voordat men serieus werk gaat maken van politieke islam wat averechts werkt aan onze vrije joods christelijke samenleving.

Schepvogel | 09-06-18 | 12:02

PVX

Bakito | 09-06-18 | 12:01

Net als in Oostenrijk, moskeeen sluiten en (haat)imams uitzetten! Vervolgens moslims terugsturen. Wilders heeft gelijk! De islam hoort niet in Nederland!

Lexus01 | 09-06-18 | 12:01

Ach, de Bakito's van deze wereld vinden het allemaal erg meevallen. Zolang dit soort figuren mogen stemmen, komen er meer en meer van die haathokken bij.

Ommezwaai | 09-06-18 | 12:01 | 3

Het zijn BOkito's, als je tenminste doelt op de zilverrug gorilla met dezelfde naam.

Brou Is Back | 09-06-18 | 12:35

Nee, ik doe op de trol-reaguurder die de nick "Bakito" draagt... Einstein.

Ommezwaai | 09-06-18 | 14:39

Brou Is Back | 09-06-18 | 12:35
Haha.. als je zo graag mee wilt praten, zorg dan dan je weet waar je het over hebt. Dit is potsierlijk.

Acar_ketimun | 09-06-18 | 15:30

Nederland is geen democratie.
Niet landelijk, niet provinciaal, niet lokaal.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 09-06-18 | 12:00 | 1

Wel op Waterschapsniveau, maar jammer is dan wel weer dat dit instituut ietwat in de onterechte vergetelheid is geraakt en daardoor gekaapt door foute lieden. Neem het terug en verover onze droge voeten!

Maartenalsoptwitter | 09-06-18 | 16:55

Greet moet zichzelf vervangen door iemand met net even meer intellect en gogme. Vervolgens een slimme pr-machine opbouwen en iedereen met een IQ lager dan 100 de fractie en de gemeenteraden uitflikkeren.
.
De schwung is er uit. De man heeft te vaak onzinnige plannen geopperd waardoor de goede zaak - het deislamiseren- volledig ondergesneeuwd is.
.
FvD leek een goed alternatief maar die komen niet veel verder dan een zetel of 3 aangezien de partijleider zich humorloos door de debatten schreeuwt.

de Voorzittert | 09-06-18 | 11:59 | 5

Martin Bosma zou goed bij FVD passen. Als een van de weinige PVV-ers.

BlowingBubbles | 09-06-18 | 14:17

Humorloos? Baudet heeft bij mij al vaker een lach op het gezicht getoverd dan de andere 149 zetelvertegenwoordigers in 10 jaar tijd. Dat het niet jouw humor is, is iets heel anders.

Acar_ketimun | 09-06-18 | 15:28

Een paar honderd jaar terug was er ook een kerel die het door had met het geloof.
Zijn naam was Geert Geerts volgens de overlevering,later noemde hij zich Erasmus.
Zou de geschiedenis zich herhalen?
Wij hopen van wel.

De Profundus | 09-06-18 | 22:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Heb nooit begrepen waarom de godsdienstvrijheid ook moet opgaan voor een agressieve veroveringsideologie. Als nazi's straks gaan roepen dat Hitler hun profeet Is, mogen ze zich dan ook beroepen op de vrijheid van godsdienst?

Franker | 09-06-18 | 11:59

Vervang Moskeeën voor synagogen en Moslims voor Joden en je krijgt een hele enge column.

dz5b604 | 09-06-18 | 11:59 | 9

@brou
Allah beloonT, sukkel

Brou Is Back | 09-06-18 | 13:59

Ik vind het wel een goed idee om moskeeën te vervangen voor discotheken.

artie | 09-06-18 | 14:23

Islam is niet alleen maar een religie. Het is een verstikkende totaal controle over het leven van de wieg tot het graf... je vergelijking om emopuntjes te scoren is mank en geeft precies aan wat Ebru bedoelt. Vroeger zou je je bij de nederlandse nazi tak aangesloten hebben, dat waren ook laffe wezels die uit angst de moffen omarmden...

Acar_ketimun | 09-06-18 | 15:25
▼ 6 antwoorden verborgen

Never say never...
Kijk maar in Oostenrijk. Het begin is er.
Daarbij zullen moslims er zelf voor zorgen dat ze steeds meer uitgekotst zullen worden.

Petrus Poortwachter | 09-06-18 | 11:58 | 1

Oostenrijk was nog geen provintie van de eu club, nederland wel. NEderland is al overgeleverd aan de Hyenaś van het eu clubje.

Mark_D_NL | 09-06-18 | 12:02

Vrijheid van godsdienst uit de grondwet, moet kunnen. Alleen teveel ggggggggristenen de tegen stemmen. Godsdienst doe je kaar achter de voordeur, net als afrukken en afwassen.

Bakkeleures | 09-06-18 | 11:58 | 2

Dat maakt dan de weg vrij voor een staatsgodsdienst; de reden waarom deze vrijheid in de grondwet staat.

Arachne | 09-06-18 | 13:01

Afrukken gebeurt her en der ook in de buitenlucht naar verluidt, en er bestaat zoiets als een zomerkeuken en dan ben je dus echt onderwerp van de buren...
Ten tweede Arachne | 09-06-18 | 13:01
Staat er niet nog steeds op de Nederlandse € iets als 'God zij met ons', veel statelijker kan je het niet krijgen dunkt me.

Maartenalsoptwitter | 09-06-18 | 16:52

Ach ja, zolang de PVV buitengesloten wordt, veanderd er niks. En anders verbiedt Europa de sluiting wel.

Is dit nog nieuws? | 09-06-18 | 11:57

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com