achtergrond

Geenstijl

Ebru Umar - 475 moskeeën dicht

475 moskeeën zou Geert Wilders willen sluiten als hij premier zou zijn. Omdat de islam niet bij Nederland hoort.

475 moskeeën.
In veertig jaar tijd.
Omdat het kan.
Omdat het mag.
Omdat de grondwet voorschrijft dat het hoort.
Godsdienstvrijheid.

En dat terwijl de eerste gastarbeiders die deze kant uitkwamen, vrijheid zochten – zonder 'godsdienst' ervoor. Geld wilden verdienen. Ooit terug wilden gaan. Dat het allemaal op niets is uitgelopen, is toch echt te danken aan onze politici die tot op de dag van vandaag betuttelend optreden tegen alles wat niet Nederlands, niet westers en wel anders is.

475 moskeeën zijn 475 plekken in Nederland waar Nederland dan wel de Nederlandse waarden en normen worden afgewezen - en dan tel  ik de islamitische scholen, internaten en sociaal-culturele instellingen niet eens mee. Alleen politici zullen moord en brand roepen als je dat zo stelt, tenzij het verkiezingstijd is natuurlijk. Was het eerst dé plek om zieltjes te winnen, nu is het de plek om af te wijzen – in verkiezingstijd  dan. Opportunisme is nooit ver weg als een politicus zijn mond opent. 

Gezaaid  hebben ze, en de oogst is een partij als DENK. Nu met drie zetels in de Tweede Kamer maar dat dat aantal over drie jaar met gemak verdubbelt, daar durf ik een huis op in te zetten. Met dank aan onze politici, die de islamitische medemens nooit  serieus hebben genomen als mens, maar altijd hebben gecultiveerd als moslim. U wilt moslim? U krijgt moslim.

De ellende is dat ons nooit iets gevraagd wordt. De ellende is dat áls ons eens in de vier jaar iets gevraagd wordt, onze stem verloren gaat. Onze politici presteren het om de tweede partij van Nederland uit te sluiten, niet eens aan tafel uit te nodigen als er een coalitie gevormd moet worden. Het heet democratisch te zijn. Onze 'politici' presteren het om de grootste partij van Rotterdam aan de kant te zetten – niet democratisch maar zelfvoldaan.

Wetten zijn niet in beton gegoten maar simpelweg gemaakt door politici. Wetten worden rücksichtslos aan de kant gezet, als het de boven-ons-gestelden goed uitkomt. Er is één wet waar we het nooit over mogen hebben want – ja want wat eigenlijk? Godsdienstvrijheid is een recht.

Dat dat recht de Nederlandse samenleving de das omdoet omdat de islam nog erger dan onkruid woekert, daar zijn politici blind voor. En wij argeloze burgers die anders willen en dús anders stemmen, staan de blinden niet eens in de weg. Wij hebben het fatsoen om opzij te gaan. Wij wél. En dus zullen er met de dag meer moskeeën bijkomen.

En wordt Wilders nooit premier van Nederland, hoe groot de PVV ook wordt.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.