Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Deze homo van het gebouw wordt mede mogelijk gemaakt door Rikko Voorberg

wappie

Als er weer eens een homo van een gebouw wordt gesmeten stuur dan ook eens een bedankje naar Rikko Voorberg.

Want als je dacht dat het niet stommer kon met die sneue actie van die clowns om varkenslapjes te gaan braaien voor moskeeën komt christengekkie Rikko de Relikneus met zijn Ramadan Sponsortour. "Voor moslims is dit een ontzettend belangrijke en feestelijke maand waarin delen en verbinding juist centraal staat" behalve dan dat voor sommige moslims de feestelijke maand juist in het teken staat van lichaamsdelen en ontbinding, omdat zij het nodig vinden uit naam van de islam random slachtoffers te maken. Al die bombarie zorgt er weer voor dat een stel oppertokkies voor de deur van die haatpaleizen gaat staan barbecueën, next level triestheid, waarop dodenherdenkingverpester Rikko Religek als een eenmans-Qatar geld gaat lopen inzamelen voor moskeeën - en dat terwijl in de Koran staat geschreven dat christenen en joden je vrienden niet mogen zijn omdat ze vijanden zijn van Allah. Als Tim Hofman-wannabe Rikko met zijn christendom bij de verkeerde mensen komt aankakken ligt zijn hoofd op een schaal. Raar, hoe die lijntjes lopen. Blijft toch grappig hoe moreel verheven gappies als Rikko een regressief haatgeloof in een opdringerige la van 'arme vluchteling & zielige migratie' proberen te proppen in plaats van een keer objectief te kijken naar wat die islam nou precies is en doet. Maar goed, Rikko.

Reaguursels

Inloggen

Ramadan een maand van delen en verbinding ? Jazeker, tussen moslims onderling. Het groepsgevoel wordt flink aangewakkerd door gezamenlijk afzien. Tevens zorgt de Ramadan voor vergroting van de afstand tussen moslims en niet-moslims. DIe laatsten doen niet mee en die horen er dus niet bij. Dat het maar duidelijk is. Hiermee is doel en nut van de Ramadan afdoende verklaard.

euroka | 05-06-18 | 09:05

Algemeen kenmerk van 'gelovigen', of het nu christen-gelovigen zijn, of moslim-gelovigen, of humanistisch-gelovigen.
Gelovigen 'geloven' hun eigen antwoorden.
Dat is ingebouwde hoogmoed, die, jawel, zichzelf helemaal vanzelf pootjehaakt, want hoogmoed komt niet ten val door bestrijding van buitenaf, maar door verrotting van binnenuit, omdat de ooit zo geprezen antwoorden niet langer overtuigend zijn, en 'het niet meer doen'.
Dat is ook logisch.
Want eenmaal zo zelf-verguld met jouw heilige antwoorden, ga je vanzelf menen, dat je jezelf niet meer de vraag hoeft te stellen, of je antwoorden nou wel zo goed zijn.
En zo werkt de 'wet van de remmende voorsprong'; ooit meenden de eersten met hun geloof de goede aanpak te hebben voor wat ze wilden bereiken.
Ai. Blijkt de werkelijkheid toch weer veel ingewikkelder in elkaar te zitten; en dan ben je eeuwen verder op achterstand, 'omdat je jouw tijd niet goed gebruikt hebt voor het steeds weer opnieuw verbeteren door te zoeken naar goede vragen'. Want alleen met frisse nieuwe vragen kom je verder. (dus niet met ouwe meuk-antwoorden waar orthodoxen telkens 'n traditioneel plasje willen doen)
De hoogmoed is dus ingebouwd bij wie op reeds bijeen gesprokkelde antwoorden wil blijven afgaan. De uitkomst moet ongewis zijn; de vragen verdienen veel opwaardering.
Gelovigen zijn de grootste bedreiging van hun eigen (gestold-versteende) geloof.
Geldt overigens ook voor wat officieel geen geloof heet, maar inhoudelijk wel als geloof werkt; geloof in humanistische mensenrechten.
Leuk geschiedenis weetje: Waarom slaagden de Romeinen er in , 'wel' een duizendjarig rijk te vestigen (hadden zij de goede antwoorden of zo) (?); en dan blijkt, dat de Romeinen zo pragmatisch waren, juist niét de goede antwoorden belangrijk te vinden; die zeiden over elk geloof, 'gelóóf wat je wil, iedereen z'n eigen tempel, als je maar voldoet aan de Romeinse wetten'.
De Romeinen hadden de slimme leepheid, zich juist niet op vaste antwoorden vast te leggen. De Romeinen konden zich telkens veel beter verbeteren, omdat ze de goede oplossingen zochten met telkens nieuwe, goede vragen.
(het ging pas fout door vulkaanuitbarstingen; jarenlange misoogsten, en nog wat andere pech rond het jaar 600 na Christus)
Waarom is dit stukje kennis handig (?), omdat iedereen in gedachten tegen al die 'gelovigen' moet kunnen zeggen; 'dat zijn de antwoord-aanbidders; en wie zich op antwoorden vastbijt, komt nooit meer op de goede vragen; exit die antwoord-griezeltjes dus'.

Der Paulie | 05-06-18 | 01:20

Een BBQ voor de deur van een moskee is nog altijd een stuk vriendelijker dan de moslims die stenen door het raam van die Hindoe tempel gooien.

Rest In Privacy | 05-06-18 | 00:58

Goh, dacht toch echt dat het een Zentgraaff episteltje was, maar Mosterd begint toch ook al aardig te SJW-en waar het gaat om het verwoorden van morele afkeur van bepaalde ludieke acties.

Niks mis mee om in de buurt van een moskee lekkere lapjes vlees te barbecueen en een blockparty te houden voor 'de mense'. Wie er dan zo nodig zo vroom moet zijn en z'n/d'r godsdienstje boven alles stelt, moet dan ook niet zeuren, want je kiest er zelf voor. Hier wordt je hoofd niet afgehakt/1000 stokslagen gegeven/in de kerker gegooid als je ex-moslim bent, dus stop dat godje maar in hetzelfde laatje waar de tooth fairy, de paashaas, sinterklaas en de kerstman al in liggen. Zoals Frank Govers eens zei in de Robijn-reclame: "Ik zie geen verschil!". En kom dan, bevrijd van dat middeleeuwse juk, gezellig een vorkje meeprikken.

Wel teleurgesteld dat er maar EEN reaguursel is met "Rikko Voorbips" er in.

EnNouJijWeer | 04-06-18 | 23:27

GeenStijl maakt de islam categorisch voor slecht uit. Ik snap wel waar dat vandaan komt, maar het is mij toch te simpel. Ik ken islamieten die wel in orde zijn. De werkelijkheid is niet zo simpel.

GeenStijl doet natuurlijk aan polemiek en daarin is voor subtiliteiten geen plaats, maar alleen voor erop inhakken. GeenStijl is emotie. En voor emotie moet zeker plaats zijn. Dus ga zo door. Maar het ingewikkelde verhaal, daar moet ook plaats voor zijn. En dan bedoel ik niet de SJW-propaganda van de NPO of sommige andere MSM, want dat is niet de waarheid.

Ik wil de waarheid, de volledige waarheid en niets dan de waarheid.

Sitting_targets | 04-06-18 | 19:32 | 5

@letopuwzaak @Graaf_van_Hogendorp

De islam heeft eeuwen overleefd, dus er zal wel iets in zitten dat werkt. Anders bestond het niet meer. Maar de absolute waarheid zit zeker niet in de islam. En er zijn manieren van leven die beter werken. Christendom, ach. Wat het beste in mensen naar boven heeft gehaald is het kapitalisme. Dat werkt vooralsnog het beste.

De islamieten die naar Nederland zijn gekomen, behalve dat ze islamiet zijn, zijn het meestal ook stomme ongeletterde boeren uit shithole regio's van matig tot slecht ontwikkelde landen. De islamitische wereld kent die natuurlijk heel veel, maar ze zijn niet beperkt tot de islamitische wereld.

De islam is relatief tolerant begonnen. Vergelijk het eens met de Romeinen of het christendom. Het kalifaat van Bagdad heeft een bloeiperiode gekend, waar ook Europa voordeel van heeft gehad, vooral in de vorm van kennis. Karel de grote was maar een armoedzaaier vergeleken met de kalief van Bagdad. Vanaf ca. 1200 treedt het verval in, vooral doordat de Mongolen Bagdad volledig verwoest hebben. Daarna hebben de Turken de boel maar overgenomen.

Sitting_targets | 04-06-18 | 22:19

@letopuwzaak @Graaf_van_Hogendorp (deel 2)

Die enorme rancune en razernij van islamieten is iets van de moderne tijd. En die zijn niet volledig te verklaren uit de islamitische leer. De islamitische wereld is groot, maar ook zwak. Er is een schrijnend gebrek aan succes. Er is veel armoede en honger, en lage economische groei, of zelfs ineenstorting. Er is veel corruptie en mede daardoor geen goed functionerende kapitalistische economie. Er worden geen compromissen gesloten, maar conflicten worden tot op het bot uitgevochten. Men is traditioneel, principieel en denkt rule or die.

Is dat Islam? Ik denk dat het een trekje is van het Midden-Oosten. De beschaving is er begonnen en van meet af aan voerden Mesopotamieërs en ook Assyriërs genocidale oorlogen. Geen genade, geen compromissen. Ik denk dat de islam in het begin enig succes heeft gehad het leven er wat prettiger te maken. (Het leven onder de Romeinen was natuurlijk vreselijk.) Maar nu faalt het vooral, en is het soms alleen maar een vehikel van een harde, wrede mentaliteit die enigzins typisch is voor het Midden-Oosten, met of zonder islam.

Sitting_targets | 04-06-18 | 22:20

@letopuwzaak @Graaf_van_Hogendorp (deel 3)

Onder ongunstige omstandigheden (voor die mensen) komt die mentaliteit naar boven, en onder gunstige omstandigheden blijft die mentaliteit onder de oppervlakte. In dat laatste geval zijn die mensen ook een stuk genietbaarder voor anderen (westerlingen). Dan kun je prettig met elkaar omgaan.

Dus het tij moet gekeerd worden. Daar zijn ze in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor. Ik raad altijd iedereen het kapitalisme aan. Tip.

En elke buitenlander met Nederlands paspoort die zich tegen Nederland keert die kan de tyfus krijgen en een reis naar huis.

Sitting_targets | 04-06-18 | 22:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Rikko Voorberg is geen christen (meer), maar humanist. Je weet wel, zo'n figuur die een volledige inwisselbaarheid voorstaat tussen religies. In het geval van Voorberg is het motief dat ie maar wat graag het nest bevuilt waar hij zelf uit voort is gekomen. Gebeurt wel vaker met domineeszonen.

Willibald von Klúúúk | 04-06-18 | 19:27

Verbinding? Ja natuurlijk, zolang die verbinding niet van de baarden in de soepjurken vandaan hoeft te komen dan willen ze wel verbinding. Maar van de baarden hoef je zoiets niks te verwachten of te verlangen als buitenstaander, kom nou. Verbinding enkel als die van de buitenstaanders af komt, als die zijn hand uitsteekt, als die zich wat onderwerpt... eeh inclusief betoond tegenover deze gemarginaliseerde en gediscrimineerde minderheid. Alleen dan.

Titaantje | 04-06-18 | 19:17

Tsja, een facilitator van :
Another violent attack on Jews took place in Berlin Saturday night at Bahnhof Zoo station, according to Bild.

The newspaper reported: “A disgusting, brutal, anti-Semitic incident took place at Bahnhof Zoo last night. The victims: three young Jews. The perpetrators: three young Arabs. They said, among other things: ‘This is our town, our precinct. If I see you again, I’ll slit your throat, you [expletive] Jew.'”

A female friend of the Jewish youths, who was also on the platform, wanted to mediate, but the Arabs told her: “Why do you open your mouth as a woman? Why are you protecting these Jews?”

The victims were slightly injured by blows and kicks, according to the report.

Mazoeza | 04-06-18 | 19:16 | 2

Oh, wat erg:( word hier zo treurig van..

letopuwzaak | 04-06-18 | 19:57

Na een dikke 2000 jaar hadden we ze er een beetje onder, maar we zijn blijkbaar vergeten hoe verward en gevaarlijk christenen kunnen zijn.

CleaudeSacke | 04-06-18 | 19:11

Best zin in een varkenslapje van de bbq. Een relatief onschuldige actie die uiteraard enorm opgeblazen wordt door de msm.

BozePaarseMan | 04-06-18 | 18:09

Preekt u niet wat vaak voor eigen parochie?

oab | 04-06-18 | 17:58

Toevallig ken ik Rikko een beetje. Het gaat hem helemaal niet om verbinden of wat dan ook, hij wil gewoon even in het middelpunt van alle aandacht staan, en dan het liefst om te tonen dat hij deugt. Een beetje net als Rutger Bregman die ook de grootste onzin verkondigt om maar aandacht te krijgen. Negeren dus.

FlorisJanvanFleppest | 04-06-18 | 17:40 | 1

Jep maar dat is heel moeilijk blijkbaar.

Trumme | 04-06-18 | 18:01

"Voor moslims is dit een ontzettend belangrijke en feestelijke maand waarin delen en verbinding juist centraal staat"

O.

Verbinding? Met wie? Met mij en mijn echtgenoot? Met alle andere homo's? Met ongelovigen? Met mensen die terechte kritiek hebben op dat voor-middeleeuwse totalitaire systeem waarin anderhalf miljard mensen zichzelf hebben opgesloten? Met blonde dames in luchtige, fleurige zomerjurkjes? Verbinding met Theo van Gogh? Met Salman Rushdie? Verbinding met de bezoekers van een popconcert in het Bataclan-theater in Parijs? Verbinding met hardwerkende mensen die de wereldeconomie draaiende houden (en daarmee de subsidiestroom naar bijvoorbeeld de Gaza-strook) in twee wolkenkrabbers in New York?

Islam en 'verbinding'.
Da's net zoiets als hondenpoep met slagroom.

De islam geeft geen verbinding;
De islam geeft slechts ONTbinding. Ontbinding als gevolg van morele rotting.

De islam is als een chagrijnige kat die niets anders doet dan blazen, uithalen & krabben, en die vervolgens klaagt dat niemand hem wil aaien.

Peter Emile | 04-06-18 | 17:33 | 4

Verbinding met al die ongelovigen die wellicht nog te bekeren zijn. Verbinding is die vanuit de gedachte van Ummah. Wij dienen op z'n minst al een klein beetje te buigen, in de vorm van een Iftar, copvodden, de bereidheid om halal te vreten, om kans te maken te worden verbonden met de broeders en de zusters. Van verbinding in de vorm van oecumene, open discussie, of enkel uitwisseling van gedachten is geen sprake.

Schoorsteenveger | 04-06-18 | 17:56

We zitten momenteel in Dar al-Hudna, veger.

Erratio | 04-06-18 | 18:08
-weggejorist-
letopuwzaak | 04-06-18 | 20:05
▼ 1 antwoord verborgen

Uitstekend plan die BBQ pal voor een haatschuur. En nodig wat Porc Eating Crusaders uit zou ik zeggen. En leg Voorburg ook maar op het rooster.

HaatbaardKnipper | 04-06-18 | 17:31 | 1

In Parijs zijn hele straten geannexeerd door moslimse soepjurken, die er op vrijdagmiddag met een paar duizend tegelijk in de open lucht demonstratief gaan knielen & bidden omdat ze geen nóg grotere moskee mogen bouwen. Ze leggen het verkeer stil, en zelfs voetgangers kunnen er niet meer door.
Terecht dat plaatselijke bewoners in die zelfde straten op vrijdagmiddag grote barbecues hebben georganiseerd, met grote hoeveelheden wijn, gebraden varkensworstjes & vrolijke Franse muziek.
Van mij mogen die Pegida-types hun gang gaan met hun barbecues. Dat moslimse geprovoceer moet maar eens afgelopen zijn. Zie ook bijvoorbeeld de opdringerige, uiterst provocatieve acties van islamitische studenten aan de VU, die in eerste instantie nul op hun rekest kregen met hun gedram voor een gebedsruimte; vervolgens gingen ze demonstratief zitten bidden in de gangen & trappenhuizen van de VU-gebouwen.
Het resultaat: er kwam een 'stilte-ruimte', waarin ieder met zijn eigen geloof terecht moest kunnen. Vervolgens werd die ruimte volledig geclaimd door moslimse studenten en volgepleurd met bidmatjes, korans en soera's aan de muur.
Tijdens mijn reizen door Marokko & Tunesië in de jaren '70, kwamen er steeds jonge kerels op me af die een sigaret van me vroegen. Of eigenlijk niet vroegen, maar éisten. Want moslims vrágen niet, moslims éisen.
En steeds als ik ze welwillend mijn pakje Camel Filters voorhield, met één sigaret er uit geschoven, namen ze het hele pakje. Als vanzelfsprekend.
Geef moslims een vinger, en ze rukken je hele arm eraf.

Peter Emile | 04-06-18 | 17:57

Godsdienst gedram van verwarde mensen!!!

franck7020 | 04-06-18 | 17:22

"delen en verbinding centraal", lees éénrichtingsverkeer...

wiener mit pommes | 04-06-18 | 17:19 | 1

Een spookrijder dus...

Standvastig | 05-06-18 | 07:17

Er stak nog een stukje Dibi in hem toen hij over dit onderwerp aan het nadenken was.

Rest In Privacy | 04-06-18 | 17:10

Sommige masochisten zijn ook nog eens exhibitionist . Een publiekelijk doodswens die een doodsreligie zoekt.....

Mazoeza | 04-06-18 | 17:07

Verbinding? Ontbinding? Bijna hetzelfde.

Omebert | 04-06-18 | 16:52

Ik kan er maar niet over uit.... hoe kan iemand nou het woord verbinding en islam in dezelfde zin uitspreken...... die man is echt ver van het padje en rijp voor opname.

Koning BongoBongo | 04-06-18 | 16:47

Verbinden? Ik word er kotsmisselijk van, net als van dat maizena-papje wat moeders over de bloemkool deed.
Alleen die gekkies doen aan verbindende bloemkool papjes, de Islamieten? die verbinden nix nada noppes.
Lang leve weg met ons idioten.

Argwanus | 04-06-18 | 16:46

Rikko zou de pr van Shell eens moeten doen om dan reklame te maken voor BP en dat de directie van Shell dan zegt, goed joh, moet je vaker doen.

bodemloos | 04-06-18 | 16:44

Moslims en verbinding ????? Contradictie in terminis 2.0

Koning BongoBongo | 04-06-18 | 16:43

@ Mosterd. +1
Bombarie, I chuckled

Cobalt bomb | 04-06-18 | 16:29

Wat mij betreft mag Rikko snel naar Jezus gaan.

knutsel_ | 04-06-18 | 16:18 | 2

Die ziet hem aankomen.

piloot47 | 04-06-18 | 16:35

Want daar heeft Jezus tijd voor? Die is te druk met dood wezen. Aan een paal hangen, etc.

Standvastig | 05-06-18 | 07:12

Ha, vanavond weer bij Pauw. Ik kan niet wachten.

piloot47 | 04-06-18 | 16:16 | 2

Pauw is met verkansie, Jinek komt weer in beeld met haar dubbelpresentatie

Argwanus | 04-06-18 | 16:48

Pauw verdient per gewerkt uur ook best een Messiaans salarisje zo. Is ie vast ook nog producer van Jineks programmaatje.

Rest In Privacy | 04-06-18 | 17:11

Tsja, je kan de islamitische cultuur ook niet kwalijk nemen dat het oorlogje speelt, dat is het met de paplepel ingegoten. Wie je wel verantwoordelijk kan stellen is de weg met ons lobby, de (vooral) roomblanke groep mensen die het nodig stelt de Nederlandse cultuur te vervangen door een soort neo Afrikaans/Arabisch mengelmoesje. Geen idee waarom, geen van beide culturen heeft ook maar iets van waarde toe te voegen aan onze samenleving.

Dat zeg ik niet om venijnig te zijn jegens Afrika of het Midden-Oosten. Wat ze daar doen moeten ze lekker helemaal zelf weten. Maar als je dat hier naartoe haalt kan je ook een tegenreactie verwachten, van mensen die geen zin hebben de barbarij opnieuw te introduceren in dit land. Vandaag zijn het nog de gekkies van Pegida, maar zet er nog een paar AZC's bij in de polder en dan komt er een breekpunt, waar plotseling ook het proletariaat zich gaat verzetting tegen de volksvervanging. Dan is er een breekpunt bereikt, en dan gaat het jammerlijk maar onvermijdelijk mensen de kop kosten.

En dan zou ik graag mensen van beide kanten er op attenderen hun frustratie eerst te richten op degenen die die situatie mogelijk gemaakt hebben. Witte deugmensen met hun 'refugees welcome' bordjes. Die zijn het ware kwaad.

metalj | 04-06-18 | 16:07

Stop making stupid people famous

B0kito | 04-06-18 | 16:01 | 1

Well put.
En stop met aandacht geven aan losers en nul-onderwerpen. Alles wat aandacht krijgt wordt groter!

guile | 04-06-18 | 16:29

Ik neem weer mijn verantwoordelijkheid als vrij burger en heb ook een meninkje over in dit geval Rikko Voorberg.
Rikko, je hebt denk ik ook een achterwerk met een tuinhekje erbij. Deze is in de islam alleen voor de afvoer van GFT.
Eens raden wat Henk Krol zei toen 'ie van je initiatief hoorde ?
Godverdomme.

Hensmunter69 | 04-06-18 | 15:59 | 1

Niks. Krol deugt net zo hard mee. Daar hoeft u het niet van te hebben, hoor.

Graaisnaaiert | 04-06-18 | 16:05

Die Rikko heeft dezelfde blik als Alain Verheij met zijn Jezus-complex.

PrinsesStoepje | 04-06-18 | 15:57 | 1

Zelfs Rikko moet erkennen als je het op de man afvraagt, dat Mo een valse profeet is. Ook al zal hij deze vraag waarschijnlijk niet willen beantwoorden.

Tronald_dump | 04-06-18 | 16:05

Als je als ouders je kind Rikko noemt, ben je behoorlijk de weg kwijt. Zal de opvoeding van zo'n Rikko ook wel niet helemaal goed gegaan zijn.

Tronald_dump | 04-06-18 | 15:56

"Ik erger me enorm, ik moet iets doen"
Dat is precies hetzelfde argument dat Pegida gebruikt.
Rikko turft worstjes.

pjotr nicknaamtov | 04-06-18 | 15:55 | 1

ik ik ik ik. Het draait allemaal om de grote ego van grote weldoener Rikko. En wie kan hij beter helpen dan zielige zwartjes? Oh wat zullen die zielige zwartjes blij zijn dat de grote blanke weldoener Rikko hen komt helpen! Hoera! Hoera!

martymcfly | 04-06-18 | 16:07

Onze lieve Heer heeft allerhande kostgangers. En mijn hemel daar zitten toch aardig wat mafketels bij.

Misschien kan Rikko een zoveelste schisma binnen het Christendom beginnen en een nieuwe spirituele stroming daarbinnen opwekken: de Masochistische Kerk. Waarin het credo van de andere wang toekeren na geslagen te zijn wordt uitgebreid met het roepen van "Ja...! Harder!"

Je hoeft alleen al naar het lot van de Koptische Christenen in Egypte te kijken om te zien wat je voorland is wanneer je actief uitbreiding van praktizerende, orthodoxe vormen van Islam binnen Europa gaat staan aanmoedigen. Dat een agnost of atheïst dat niet ziet zitten is begrijpelijk, maar dat de Christen-concurrentie bewust haar eigen graf gaat zitten delven?

Die Wederopstanding was slechts een tweemalig trucje hè, Rikko, volgens jouw Bijbel? Eentje voor Jezus en eentje voor iedereen helemaal aan het Eind der Tijden met mogelijk een tweede definitieve dood voor wie niet aan de toelatingseisen voldoet. De Here gaat niet een tussentijdse toegift doen speciaal voor jou...

Wol | 04-06-18 | 15:54

Stiekem hoopt deze deugende religek natuurlijk dat er na zijn actie genoeg geld overblijft voor een privé-jet.
Doneer lieve mensen, doneer! God wil het! Hij zei het vannacht nog tegen me.

piloot47 | 04-06-18 | 15:53

"Kijk mij eens een mooi deugplan hebben verzonnen..... goed heh van mij? Oh, ik maak de wereld zo mooi, ahhh, ik hou van alle mensen... het meest van mezelf... want ik deug!"

SoepKip | 04-06-18 | 15:52

Er zijn ook mensen die denken dat je kunt picknicken tussen de leeuwen; meestal lost dit soort stupiditeit zichzelf op.

Goldfinger | 04-06-18 | 15:49 | 1

Of een fijne relatie met Bakito opbouwen.

piloot47 | 04-06-18 | 15:54

Gelukkig. Zie je nou wel, had Judith toch gelijk. Allemaal hysterie. En moeten die slacht-offers ook net verder miepen want dit was gewoon domme pech. Een bedrijfsongevalletje zogezegd. Malek was dus gewoon slachtoffer van een falende instantie dus a: vrijspraak, b: schadevergoeding en c: strafvervolging behandelaars en slachteoofers wegens uitlokking. Zoiets?

Graaisnaaiert | 04-06-18 | 16:00

Graaisnaaiert | 04-06-18 | 16:00
D: Vrijspraak want vrijheid van godsdienst en dat is belangrijker dan het welzijn van een (paar) individu(en).

Is dit nog nieuws? | 04-06-18 | 16:24

De zoveelste lijder aan deugkanker. Zonde, gewoon zonde.

A.U.EnLeven | 04-06-18 | 15:44

Rikko behoeft duidelijk kwark001 medicatie.

kwark001 | 04-06-18 | 15:43

"Moskeeën voelen zich in het nauw gedreven".
En dat omdat een paar stumperds een barbecue in de buurt houden.
Ik heb het helemaal gehad met dat slachtoffergedrag van de meest gewelddadige ideologie ter wereld die juist vanuit moskeeën verspreid word. Elke vrijdag wel oproepen om vooral joden een kop kleiner te maken maar zij voelen zich in het nauw gedreven. Echt te triest voor woorden.

2voor12 | 04-06-18 | 15:43 | 1

Haha inderdaad. Als een barbecue houden ze al zo bang maakt.... organiseer er dan elke week maar een. Met veel en lekker, slechts haram eten. Mjam mjam. En vooral de hele buurt, inclusief de moskee uitnodigen. Is het in elk geval inclusief.

Braboblanke | 04-06-18 | 18:04

Theoloog helemaal niet, Theo sprak de waarheid.
:-(

hallevvezool | 04-06-18 | 15:43

Dat er nog mensen zijn die theologie studeren. Dan zit er toch echt een draadje verkeerd.

horsteknots | 04-06-18 | 15:42 | 2

Dat is op zich niet zo raar. Religie maakt al eeuwenlang een belangrijk deel van de cultuur uit. Niets mis mee om dat te bestuderen, maar doe er dan iets nuttigs mee door de verlakkerij aan te tonen die aan alle religies ten grondslag ligt. Dat moet je toch weten als je die studie afgerond hebt.

piloot47 | 04-06-18 | 15:47

Het zijn de vrouwen- & neger-studies waar we aan kapot gaan.

Eierbal-is-fijn | 04-06-18 | 15:49

Zo’n idioot verdient geen platform.
Het enige respect wat hij krijgt is van andere idioten, dus laat gaan.
Zonde van de tijd en de moeite.
Eigenlijk dus ook zonde van de tijd voor dit reaguursel.

J-van-de-Bontekoe | 04-06-18 | 15:40

Islam en andere gezindten, culturen en religies gaan nooit samen, simpelweg omdat islam dat niet accepteert. Snappen en geloven een hoop mensen niet, zelfs niet als de zoveelste aanslag wordt gepleegd. Die mensen die dat bewust anders willen zien ten faveure van islam moet je dan ook gewoon ten diepste verachten.
Dat islam in al zijn gedaanten, man, vrouw of kind niet wil verbinden met anderen bleek o.a. heel sterk uit de woorden die Hanina Ajarai destijds in het Algemeen Dagblad schreef. Ze vond het lot van voetballer Nouri (zie artikel hiervoor) veel erger dan de 298 doden van de MH 17.
Zo dom heb je het ook nog nooit gevreten. Maar het bewijst hoe diep het zit.
Een moslim in je land en het is met de vrede gedaan.

Memek | 04-06-18 | 15:37

Kennelijk als kind te vroeg en te vaak met de Here geconfronteerd deze Rikko. Behoorlijke tik gehad van de narcistische deugmolen. Engnek.

krelus | 04-06-18 | 15:36

De islam zal de boetedoening van de ongelovige honden zonder dank aanvaarden en een fatwa over de dominee uitspreken omdat hij een fout geloof aanhangt. Eerwaarde, niet de varkenskoteletjes zijn het probleem, maar u. U bent erg in de war, want extreem Gut-Links. Zoek hulp.

Nivelleermarionet | 04-06-18 | 15:36

Rikko Voorberg dient boven de woestenij van herkomst te worden afgezet.

Sinaï
Dat is waar het het is.

hallevvezool | 04-06-18 | 15:35

Rikko de voorganger van de deugreligie. Dat zijn de ergste.

lingo star | 04-06-18 | 15:35

Valt er nog wat te Godwinnen?

Eierbal-is-fijn | 04-06-18 | 15:34 | 3

Doe je überhaupt iets anders dan dat? Weet je wie ook... Ach, laat maar.

Standvastig | 04-06-18 | 15:51

Weet je wie ook als 2e letter een i in zijn naaam had...

Mark_D_NL | 04-06-18 | 15:55

Kim Il sung ?

Eierbal-is-fijn | 04-06-18 | 16:19

Wat natuurlijk nog veel stommer is: er een probleem mee hebben, dat er in je onmiddellijke nabijheid varkenslapjes worden gebraden...

Pierre Lebon | 04-06-18 | 15:32

"Ik ben een gek,ik ben een gek,'k woon al jaren achter een hek." (lyrics van de Cactus Cowboys)

LoesjeP | 04-06-18 | 15:32

Dat is het bevreemdende, in de Koran staat dat Joden en Christenen mensen van 'Het Boek' zijn. Hoe denken de Moslims daar zelf over?

Einde van de Domheid | 04-06-18 | 15:32 | 3

Je vergeet de Pastafari's. Die zijn van het Kookboek.

piloot47 | 04-06-18 | 15:36

Soera 5 vers 51: ”Gij die gelooft, neem de Joden en de christenen niet tot vrienden. Zij zijn vrienden van elkaar. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad één hunner. Voorwaar, Allah leidt het overtredende volk niet.”
Is geen woord Spaans bij.

Graaisnaaiert | 04-06-18 | 15:38

Ik zou het eerder Bargoens noemen.

piloot47 | 04-06-18 | 15:50

Ik adviseer Rikko om religie in 't geheel te laten vallen of veel bijbel-vaster te worden. De islam is een onverlichte sekte vol zich superieur voelende hullie-wijzers die totaal gehersenspoeld zijn door gif in boekvorm.

klamme.vla | 04-06-18 | 15:31

Kan die man niet op Missie naar, ik noem maar wat, Boko Haramgebied? Mekka? Atjeh? Kan hij daar lekker gaan verbinden in plaats van hier stompzinnig doen.

Graaisnaaiert | 04-06-18 | 15:31 | 1

Amen

letopuwzaak | 04-06-18 | 20:08

The Alienist (krankzinnige arts) weet er wel raad mee. Stuur hem even door en hou hem voor ongeveer 100 jaar vast. Dont call mee Rikko, i call you over about 100 jaar.

De Evangelist | 04-06-18 | 15:31

Rukko kan naast Van Aartsen.

BlowingBubbles | 04-06-18 | 15:29

Boeiend, echt waar.

Mather | 04-06-18 | 15:29

Wel grappig; op dezelfde pagina van RTL waar deze dominee zijn oproep doet staat naast zijn neus een item over de "student van 22 die omkwam bij de aanslag in Luik."
Een blinddoek heeft hij niet nodig.

bodemloos | 04-06-18 | 15:28

Rot toch op man Stockholm-Rikko.

Rest In Privacy | 04-06-18 | 15:26

Elke keer als je denkt dat het niet gekker kan, blijkt het toch te kunnen.

Luiwammes17 | 04-06-18 | 15:25 | 1

Komt ervan als je in fantasie figuren gelooft waar het opperwezen kan toveren. Alleen... Het getover blijkt in de pratijk niet voor te komen dus gaan ze maar goochelen. De één met een mes, de ander met nog meer waanzin.

Standvastig | 04-06-18 | 15:57

Zo'n dweil zal je kind maar zijn.

Willy Keutel | 04-06-18 | 15:25

www.nieuwwij.nl/interview/rikko-voorb... Uit bovenstaand interview: "Woede is scheppend." Deze delende verbinder staat te schuimbekken met z'n boek 'De dominee leert vloeken'. Hij wil dat de kerk geen veilige plek meer is, en zowaar: hij krijgt het nog gedaan ook. Straks is er in NL geen enkele veilige plek meer. Toen Antiochus IV Epiphanes in 167/168 v. Chr. de Tempel van Jeruzalem belegerde, waren het de Farizeeën die de poorten van binnenuit openden. Zulke farizeeërs lopen er vandaag nog bij bosjes rond.

Eeuwig..Op..Vakantie | 04-06-18 | 15:21 | 1

Dat is van het niveau: 'ruzie is ook communicatie'.

piloot47 | 04-06-18 | 15:38

Op r/forum_democratie is nog een 'actueel' filmpje van Pim Fortuyn geplaatst: youtu.be/JgSGph-k-Wc
Een goede uitspraak hierin is dat zolang de 'liberale' islam niet onze westerse waarden verdedigt, de 'liberale' islam en de orthodoxe één pot nat zijn. 15 jaar later is het blijkbaar nog steeds één pot nat.

Winter_is_coming | 04-06-18 | 15:20 | 1

Schitterend nog steeds om te zien hoe hij het vooringenomen interviewend deugmiepje met een enkel woord, een zinsbuiging, een stemverheffing, een blik of een gebaar tot zwijgen weet te brengen. Baudet: leer ervan. Niet met stomheid geslagen door de geëtaleerde domheid weg te lopen of verder niets meer te zeggen.

piloot47 | 04-06-18 | 15:43

Echt, varkenslapjes staan bakken bij een moskee.. Nee, veel zieliger wordt het niet.

Bat-Adam | 04-06-18 | 15:19 | 6

En dat als antwoord op vermeende betrokkenheid bij terrorisme.... zucht.
En stel dat er daadwerkelijk een heel bataljon islamistische strijders in zo'n moskee zitten verscholen nou dan zullen ze echt tot inkeer komen door zo'n barbecue. Niet dus. Pure provocatie en leidt tot alleen maar grotere verdeeldheid.

keestelpro | 04-06-18 | 15:33

Ach, verder durft er niemand iets he.
Geen protesten tegen islamisering, geen cartoons over Mohammed, geen grappen over Allah.
Schijters.
En ja, ook ik ben “te druk”.

J-van-de-Bontekoe | 04-06-18 | 15:37

Dan nodig ik je uit om eens de grote wereld in te stappen, als die lat al zo laag ligt, Bat-/Bad-Adam.

sinaasappelpap | 04-06-18 | 16:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Van de wap.

schijtzat | 04-06-18 | 15:19

Waren toentertijd de NSB-ers soms ook verwarde mensen? Deze man kan zich beter bekeren tot de islam en wellicht is er een aanbieding uit die hoek met een gratis bomgordel als welkomstcadeau.

Nelis SplitBloes | 04-06-18 | 15:18

Hebben moskeeën dan een schrijnend gebrek aan geld of worden ze vooral blij van geld? Ik snap de beweegreden van Rikko de zelgfhater dan ook niet helemaal.

RenHoek | 04-06-18 | 15:18

Heel verstandig. We weten allemaal hoe sympathiek moslims tegenover christenen staan.

kapotte_stofzuiger | 04-06-18 | 15:16

Laten we nu eens eindelijk de zegeningen die de islam ons heeft gebracht tellen. Kom zelfs niet tot het getal 1...

eerstneukendanpraten | 04-06-18 | 15:16 | 4

Grappig, dat is er nou juist 1 van.

Mather | 04-06-18 | 15:22

De cijfers 1 en 9 zijn redelijk goed herkenbaar. Maar de rest... ik zie de gelijkenis niet zo.

Winter_is_coming | 04-06-18 | 15:22
▼ 1 antwoord verborgen

Gutmensch pur sang

Ervaringsdeskundige | 04-06-18 | 15:16

Rikko Voorbips is een verwarde man. Bloedsuikerspiegel zal wel in orde zijn, maar mentale status is heel kwetsbaar.

Glasgow Argus | 04-06-18 | 15:14

Maar hij deugt wel

boerk | 04-06-18 | 15:12 | 1

Daarom mag ik niet en zal ik hem ook nooit vertrouwen. Hoe, in de naam van neuk, ga je verbinden als men je niet vertrouwd. Die andere wang? Ik zie kansen dat te misbruiken alleen ik ben ook niet achterlijk naïef.

Standvastig | 04-06-18 | 16:04

Sja.. christenen....

MagentaVliesRidder | 04-06-18 | 15:12 | 5

Haha bij mijn kerk, zal maar geen naam noemen, hoef je hier niet mee aan te komen.

Halveneger | 04-06-18 | 15:50

Ik heb altijd op Geert gestemd. Toen Geert er nog niet was. op Fortuyn en ook nog een keer op Bolkestein. Meeste christenen stemmen CU, SGP en CDA maar ik ken er ook zat die zoals ik op Geert of op Terry stemmen. GL en D66 stemmers onder christenen zijn er vrijwel niet is mijn ervaring.

Tronald_dump | 04-06-18 | 16:11

Ik ken wel christenen die op GroenLinks stemmen. GroenLinks is voortgekomen uit onder andere de Evangelisch Volkspartij. En nog altijd heeft GL de religiewerkgroep de Linker Wang. Gedachtegoed daarvan past ook goed bij Rikko Voorberg. Conclusie: Christenen heb je er in allerlei soorten en mate, van PVV-stemmers tot Rikko Voorberg. Maar goed, dat geldt natuurlijk voor elke groepering, moslims incluis.

Jovatov | 04-06-18 | 16:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Rikko, neem nog een jonkko, want je bent helemalo van het padjo af-o.

ScumbaggusMaximus | 04-06-18 | 15:11 | 1

Doe maar niet. Die gasten gaan dan lullen over met "de Heer" "gesproken" te hebben. Zitten die straks allemaal aan de wiet dan. We hebben al genoeg verwarde personen. Zoals Rikko dus.

Standvastig | 04-06-18 | 16:08

Knettergek

Mark_D_NL | 04-06-18 | 15:09

Helemaal koekwaus!

pibasso | 04-06-18 | 15:07

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken