Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GeenStijl PinksterEssay - Fuck Belgen. Maar echt.

Internet. We moeten praten. We moeten praten over dat ongelukkige stuk wereld tussen Nederland (kut, maar episch) en Frambozenland (kut, maar goeie opvreetkaasjes en opdrinkwijntjes). We moeten het hebben over België en waarom het verschrikkelijk jammer is dat het al weer veel te lang geleden is dat daar een woeste storm van Pruisisch staal overheen getrokken is. Nee, die Moffen, die hadden het bij het rechte eind: België is niets meer dan een soort brede snelweg met lelijke  mensen waar je in volle vaart overheen moet koersen met Panzer en ettelijke divisies stoottroepen. 

Als de wereld een keukenlaatje is, dan is België dat ene verrotte kurkje dat achterin bij de rare messen ligt en waar eigenlijk niemand van weet waarvoor het nog dient. Een fles wijn stoppen gaat niet meer, maar op een of andere manier blijft dat kurkje daar maar een beetje liggen hinderen. Zo'n knoertje lelijkheid dat je passief-agressief aanstaart elke keer als je het laatje opendoet. Dat kurkje, dat is België. Sowieso is het onzin dat het land als zodanig bestaat: het restje smegma dat overbleef uit de imperialistische tijd toen de Europese grootmachten elkaar met veel wapengekletter naar het leven stonden, een misbakseltje dat iemand (hoi Duitsland) vergeten is weg te gooien toen het tekenen van de grenzen zo'n beetje gedaan was. Een friemeltje dat alleen maar bestaat omdat het nu eenmaal zo is dat BXL zo handig is om op neutraal terrein te vergaderen, een rare gewoonte die we van de Habsburgers hebben overgenomen. 

Dat ook nog he: België is het achterhuis voor de bureaucraten van de EU, de safe haven voor de rotzakken die op champagne en oesters leven, die parasitair en antidemocratisch Europa "wel even regelen", die met hun drankkoppen en #metoo-hobbies de tijden van de feodale Bourgondische heersers doen verbleken. In de zorgvuldig van de rest van het land afgescheiden villawijken wonen ze bijeen, de in Audi's gechauffeerde baronnen en jonkers van de nieuwe Orde, de hofnarren van JC Juncker. Het onder water zetten van België zou niet zo goed zijn voor de kaviaarindustrie maar voor de rest van Boreaal Europa dat zucht onder de knoet van de pseudoroomsche keizertjes en zuidelijke knoflookgraaiers zou het een zegen zijn. 

Maar los van de EU is er ook nog genoeg om België voorgoed uit de geschiedenisboeken te schrijven. We zouden de steden moeten platgooien en alle akkers moeten bezaaien met zout, want dit verderfelijke haatland maakt van wat een nog best mooi en boreaal continent zou kunnen zijn een lachertje. 

Waar de rest van Europa al bekend is met het fenomeen "snelweg" en "logische infrastructuur" moeten de Belgen ons tergen met zandpaden waar je honderdentwintig mag, tot je bij een of andere totaal niet aangegeven afslag verder de bush in moet via een verkeerslus die ongetwijfeld na het consumeren van een krat Jupiler is uitgetekend, if at all. 

En dan die huizen! Als je gevoelens van depressie en zelfmoordneigen zou uitvoeren als een modern kunsterk, dan zou je uiteindelijk eindigen met een beeld dat verdacht veel lijkt op een Belgies huis: een massieve bonk en ellende met veel te weinig licht, gelegen aan een verdrietig straatje in een stukje Europa dat god vergeten is. En praat ons niet van de "haciendettes"! De smakeloze Belgische middenklasse is misschien van alle middenklasses wereldwijd misschien wel het smakeloost, met je pseudozuidelijke fakehoeves. België is esthetisch gezien een wijnvlek op een knap gezichtje, een steenpuist op onze verder nog best neukbare moeder aarde.

Dan de cultuur: je hoeft maar een boek van een van de Belgen open te slaan die ook in de wetenschap verkeren dat ze recht in de anus van Satan geboren zijn: Brusselmans, Verhulst, Claus, Mortier... Elke schrijvende Belg (nouja Vlaming dan maar wie heeft er ooit een Waal met taal bezig gezien en dacht: ja, dit gaat de goeie kant op) vergast ons op droogkolderieke beschrijvingen van incest, dronkenschap, colloboratie met de Nazii en heel veel cultuurkatholicisme dat van zaad en alcohol aan mekaar hangt. Nee, veel soeps is het niet en het is fijn dat er een paar Belgmeneren op het idee zijn gekomen om al dit leed te chroniqueren zodat de andere 194 landen van de wereld in ieder geval iets te lezen hebben bij het knapperende haardvuur waardoor ze kunnen denken: wij hebben het misschien wel kut met onze ebola, overbevolking en oorlog, maar gelukkig zijn we niet België!

Al helemaal erg wordt het als je in België een courant openslaat. De oude wijken van de grote steden worden compleet overlopen door bruin tuigh, het regeren gaat voor geen meter en het land ziet er uit alsof er infrastructureel zojuist nog een Von Schlieffen is gepleegd, maar dat zul je nooit lezen als je vertrouwt op mensen als Lanoye en die De Ceulaer. Die weten namelijk wat pas echt erg is! Discriminisme en Foute Gedachten van Verkeerde Mensen. Als je niet beter zou weten en echt zou denken dat de schrijvende klasse in België niet een bende doorgefokte struisvogels was, dan zou je echt denken dat het een hartstikke mooi land had kunnen zijn als er maar geen boze mensen met andere ideeën over migratie en de islam dan "ge moe kloppe want de bel doet het niet" waren. Deze mensen hebben het allemaal fout en Belgiese courantiers zijn het absolute toppunt van een compleet vervreemde elite van rancuneuze linksfossielen die de hele dag bezig zijn de islam te redden van de moslims, zonder te weten dat journalisten met een gek montuurtje de eerste zijn die in het kalifaat aan een brug hangen. Maar goed, zou België er slechter van worden als daar morgen een Islamitische Staat wordt uitgeroepen? In dit ongeaborteerde vergissinkje van een land zou zo'n aanstellerig Palm-paard met een gezichtsafwijking nog geen schade kunnen doen. 

Nee, fuck Belgen. Fuck ze allemaal. Behalve K3, die zouden we integraal doen.

Reaguursels

Inloggen

1. ik denk niet dat er een Nederlander of een Belg beter wordt van dit stuk. 2. vergeleken met Nederland kun je ieder land wel afbranden. 3. Het had toch erger gekund ? stel je voor dat we naast duitsl.. oh wacht

etwaboy | 23-05-18 | 19:09

Heb jaren met Nederlanders gewerkt (ook Hollanders genoemd).
Woordenschat gemiddelde Hollander : ZEIKEN, NEUKEN, ZUIPEN, LULLEN, SPUITEN, en andere termen voor primaire behoeften. Verder 5 x ja zeggen per minuut en al de rest noemen ze KUT.
Ook toepasselijk : betweters (over anderen) rustverstoorders, wildplassers...
Schrap mij na zoveel jaren maar als reaguurder, van mijn werkbald zijn jullie al verwijderd.

peter de groote | 23-05-18 | 12:48

Het enige dat bij mij opkomt na deze onzinnige opsomming is dat het enige dat op de Vlamingen is aan te merken en dat geldt niet voor de Walen, want die weten helemaal niet dat Nederland bestaat, is dat ze de fout hebben gemaakt om op Nederlanders te willen lijken. Het enige 'domme' aan Vlamingen.

SlimmeBelg | 22-05-18 | 16:27 | 1

Sommige Vlamingen weten wel beter hoor SlimmeBelg. Een Vlaamse collega van me wist me in elk geval duidelijk te maken waarom je beter in België kunt wonen: "Wij wonen in woningen, jullie Hollanders in een financiële constructie".

Shamwari | 22-05-18 | 16:53

Toen ik ooit als jongeman een paar jaar in Brussel woonde, bezocht ik graag de Les Jeux d'Hiver - zeg maar sexuele voorlichting in Drenthe voor de niet-ingewijden (les jeuk - Diever). Wat een mooie en stijlvolle vrouwen had je daar - op zoek naar aandacht en wat nog meer. Geen idee waar ze allemaal vandaan kwamen maar taal deed er niet toe. Niet iedereen kwam binnen natuurlijk dus er hing een sfeer van frustratie rond de club. Spitsroeden lopen naar de wagen dus. Daarna maakte het niet meer uit want het was toen vrij rijden daar en altijd op bestemming geraakt voor zover ik me herinner. K3 bestond nog niet, althans niet in de huidige constellatie.

Shamwari | 22-05-18 | 15:29

Ik ben geen Belg- hoewel men mij dat steeds wil opdringen, Ik ben Vlaming- ook niet meteen iets om fier op te zijn, echter wel waar het op neer komt. En euh, Vlaanderen is niet mooi maar een soort proeflabo voor hoever je "democratisch" mensen kunt opfucken. Of dacht je nu echt dat het enkel medicijnen waren?
www.nu.nl/gezondheid/4027661/belgie-p...

ozonone | 22-05-18 | 11:56 | 1

en nee, vooral dus K3 niet doen -

ozonone | 22-05-18 | 11:59

Gezondheidszorg daarentegen is wel nog degelijk alsook het onderwijs. Zaken die we hier hebben weg-gereorganiseerd. Fiscale dwingelandij aldaar geeft bovendien meer lucht dan hier, waar alles dichtgetimmerd is opdat U maar blijft dokken. Maar natuurlijk is het dat in handen hebben van onze media schrijnend en dat maakt samen met Brussel België het verdriet van Europa.

hoochee | 22-05-18 | 11:01

Het meest deprimerende land van West-Europa, met ongelofelijk lelijke huizen,geen bomen en tuinen. Dikke auto's en zwart geld: een bevolking van depressieve mensen die niets hebben om trots op te zijn behalve dan stadjes als Gent en Brugge. Het verschil tussen Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen is zó groot ! Het verschil tussen orde,organisatie en hard werken en die bende die België/Vlaanderen altijd al was. Heeft nooit bij NL gehoord ( behalve 15 korte jaartjes dan) en dat moeten wij vooral zo houden. Wat een kudtland dat Vlaanderen.
Nooit een lelijker land gezien op deze mooie wereld.

Eendragtmaaktmagt | 22-05-18 | 10:49 | 3

Zielig artikel en zielige reactie. Blijf maar lekker in Nederland. Wij vinden het in België super.

Benesha | 22-05-18 | 14:25

Zielig antwoord van een nog zieligere Belg...
Blij dat jullie zo blij zijn... kunnen wij er tenminste grappen over blijven maken . Blijven jullie toch aub in dat "super" kudtland van jullie: dat rijdt maar over onze mooie wegen met/zonder rijbewijs " want cadeau gekregen bij aankoop van de auto"... Bij het zien van eem B kenteken houdt men hier uit voorzorg 100 meter afstand.

Eendragtmaaktmagt | 22-05-18 | 16:04

Amen.
Laat stikken man ,die kudtbelgen.o))

beau van rtl | 22-05-18 | 18:53

Wat een zielig stukje.
Je kan ook Belgie vervangen door Nederland en dan klopt het nog grotendeels (ok, behalve de fermettes dan, die zijn echt verschrikkelijk).

freeborder | 22-05-18 | 10:48

Afsteken en laten afdrijven, moet er niet aan denken om "swingend" Charleroi of het klein kalifaat Brussel binnen de landsgrenzen te moeten rekenen.
De dames verzorgen zich gemiddeld genomen wel wat beter en zijn op zeker wel welkom.

bwanabanjo | 22-05-18 | 10:40

Precies het gevoel wat achterblijft als je "Het verdriet van België" van Hugo Claus leest. Nog nooit zo'n verspilling van mijn tijd als het lezen van dat boek gehad, los van de (dikke) dode boom. Denk dat Zentgraaff dat per ongeluk gedaan heeft ipv een bezoekje te brengen.

TheseDays00 | 22-05-18 | 09:56

Ik begrijp dat je moeite hebt met de EU (heb ik ook), maar behalve dat het Europees Parlement toevallig in Brussel ligt (én in Straatsburg, trouwens), wat hebben België en de Belgen daar dan precies mee te maken, in tegenstelling tot de inwoners van andere lidstaten? Al die omhooggevallen kletsbarak eikels uit 25 landen zitten in pakweg 5 straten in Brussel, betalen geen belastingen in België en drijven bovendien de woningprijzen in de groene Brusselse rand op waardoor het onbetaalbaar wordt voor kinderen van de originele bewoners (Belgen).

Het HQ van de Europese Ruimtevaart Organisatie (ESA) zit bv. in Noordwijk (NL). Zijn alle Hollanders plots astronauten of raketgeleerden?
Wat een slappe lulkoek.

Smelldacoffee | 22-05-18 | 09:55 | 1

Als je binnen een straal van 10 km van Noordwijk woont wel, ja. Aangenaam.

TheseDays00 | 22-05-18 | 09:58

Zentgraaff. Goed stukkie. Klopt helemaal. Belgie is zo'n failliete bende , alleen dat hebben ze zelf niet in de gaten.
Vlamingen zijn nare , vervelende mensen op een enkele uitzondering na.
Ze hebben een bloedhekel aan Ollanders, maar zullen je dat nooit recht in je gezicht durven zeggen. Het enige waar ze trots op zijn is hun door pedofiele priesters, gebrouwen abdijbieren. Kunnen we nog lang en breed over praten, maar dat heeft geen zin. Ze komen er zelf misschien nog wel achter, anders maar niet.

beau van rtl | 22-05-18 | 09:53 | 1

Amen !

Eendragtmaaktmagt | 22-05-18 | 16:07

Tje.. lid vanaf de eerste dag en nu mijn eerste -weggejorist- Dat is wel even wennen. A;sof je van een familielid een stomp krijgt. Ik sprak me uit in twee woorden ( iets met om te kotsen, maar dan in het duits) omdat ik behoorlijk teleurgesteld was over het schrijven van de poster. Om zo de bevolking van een heel land neer te zetten vond ik niet kies en gaat verder dan nodeloos ongefundeerd kwetsend maar meer in de richting van over een kam scherende belediging. Dat is jammer omdat er veelal prima posts zijn die je nergens anders kan vinden/lezen. De bedoeling van de schrijver mis ik ook en "don't bite the hand that feeds you" of was dat juist de bedoeling.. vragen vragen.

larie | 22-05-18 | 09:49

Goed verhaal. Precies het gevoel dat ik krijg elke keer als ik door België moet rijden als ik naar een ander land wil.

oplichter | 22-05-18 | 09:40

Haha Dit was deel 1 van de reeks: Zentgraaff Maakt Vrienden!

atheïstisch stemvee | 22-05-18 | 09:24 | 1

LOL

larie | 22-05-18 | 09:50

Mooi verhaal, hetzelfde geldt voor :"Niet Amsterdam".

cat22 | 22-05-18 | 09:03 | 1

Onamsterdam?

Acar_ketimun | 22-05-18 | 09:41

Komt iemand hier daadwerkelijk wel eens echt in België? Wat een genot om daar te rijden. Op een weg waar in Nederland een 30 km zone zou zijn (want binnen straal van 300 meter staat een huis of een fiets of we krijgen subsidie als we van die weg een 30 km zone maken) is in België gewoon een 70 km weg. Waar in Nederland op een snelweg of een afrit een melding staat dat je bijvoorbeeld 70 moet rijden weet iedereen dat je die nog wel met 120 kan nemen, in Belgie zijn de snelheden namelijk realistisch, en als daar een waarschuwing staat dat je 70 moet rijden dan doe je dat want dat is dan met reden.
Ik moet wel toegeven dat ook de Belgische overheid heeft ontdekt dat lagere snelheden dan daadwerkelijk nodig zijn veel geld opbrengt dus ze zijn Nederlands voorbeeld aan het volgen, maar het is nog goed te doen.
En ja, er ligt wel 's een band op de snelweg en de snelweg is niet altijd even goed. Maar liever realistische snelheden dan geld naar de overheid vanwege onrealistisch lage snelheden.

enigmafan | 22-05-18 | 09:01 | 2

Ik kom bijna maandelijks wel 1 of 2 keer in België en hoewel je gelijk hebt dat 70 rijden op sommige wegen waar in Nederland meteen een 50 bordje wordt neergepleurd soms 'lekker vlot' kan zijn, heb ik daar door ook m'n eerste auto ongeluk meegemaakt.

Sommieg van die klapmongolen gaan daar in de bebouwde kom (waar je vaak dus inderdaad 70 mag) vrachtwagens inhalen.

Daarbij ben ik ook wel eens over een deur(!) van een minibusje gereden die uit het niets opdook op de snelweg. Rij je daar met 120, auto links, auto rechts en opeens een witte deur voor je snuffert. M'n auto 'vloog' er godzijdank overheen, geen enkele schade gekregen er van, maar zoiets heb ik nog NOOIT meegemaakt in NL. Er ligt daar een godsvermogen aan troep, rubber, auto onderdelen e.d. langs de weg die nooit worden opgeruimd tot de eerste persoon er z'n nek (letterlijk) over breekt.

LangeTijdGeleden | 22-05-18 | 09:06

Ah, een autoverslaafde. Beoordeel jij landen op de maximum toegestane snelheid? ;)

Jahowiseffe | 22-05-18 | 10:59

Ach ja, België, OV is kut, migranten zijn er kut, politieke correctheid is er kut, maar ze hebben tenminste beetje normale wegenbelasting voor zowel Diesels als Benzine auto's, je kan daar vrijstaand of 2-onder-1-kap betaalbaar wonen in omliggende dorpjes als 'normale' werknemer en ze hebben er goed bier en, als je goed zoekt, goed eten voor een betaalbare prijs. Tevens is een zorgverzekering geen anderhalve rib per maand.

Daarentegen is meer dan de helft van dat land ambtenaar of semi-ambtenaar. Zo'n beetje elk beroep wordt daar compleet, gedeeltelijk of indirect vanuit de staatskas betaald. Het ergste? Ze weten het zelf niet eens totdat je hen er op attendeert.

Verder heb je een absurd veel "ZZP'ers" (ze heten daar anders) die geen pensioen op kunnen bouwen, geen aanspraak maken op de sociale opvangnetten maar wel onwijs veel belasting moeten betalen. Waarom dan ZZP'er zijn denkt u? Nou, gewone werknemer zijn wordt je helemaal compleet in de kont genaaid van 3 kanten door de overheid.

Dáárnaast heb je ook nog de lokale gemeentelijke 'partijen' die vaak nog steeds bestuurd worden door de lokale geloofsgemeenschappen. Deze partijen zijn zo wereldvreemd en zien niet wat er gaande is dat ze zo'n beetje alles verneuken voor de omliggende bewoners wat ze maar kunnen verneuken. Grote stukken land die braak liggen, waar niets mee wordt gedaan (nee, ook geen natuur gebieden) die van het lokale klooster dan wel kerk zijn en ze voor miljoenen tot soms miljarden willen verkopen als er een goede verbindings/snel -weg gemaakt moet worden of als er een paar nieuwe huizen neergezet moeten worden.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik neem het de lokale belg niet kwalijk dat ze op partijen stemmen die hun lokale 'overlevingskans' via subsidie ondersteunen, dat ze Brussel adoreren vanwege de vele geldstromen die ze bijna direct ontvangen en dat ze hier door ook totaal geen benul hebben van wat er in de wereld of in de EU zich afspeelt behalve dat iedereen tegen Brussel bijna nazi/fascist/racist is omdat hun lokale krantje dat zegt. Het is hun enige manier van overleven. Te weinig salaris? Oh joh, gewoon even staken, ze werken toch voor de (semi-)overheid dus ontslagen worden ze niet.

LangeTijdGeleden | 22-05-18 | 08:47

Hopelijk is dit stuk van Zentgraaf satirisch bedoeld, hoewel dat uit het stuk zelf niet valt op te maken.
Volgens mij heeft NL heel wat andere zorgen om zich druk over te maken, dan over de staat van het wegdek en enkele andere ongemakken bij de zuiderburen. Het grootste probleem van België is in feite de EU die zich in Brussel heeft ingewoekerd, maar dat is niet alleen een Belgisch probleem.

R van Perzie | 22-05-18 | 08:45

Walen zijn de socialistische dobbernegers van Belgenland, Vlamingen zijn beter gelukte Nederlanders met fijne bieren en topcuisine, Brusselaars zijn Brusselaars. Verder is dat gebied als land een slechte Belgenmop, en dat wil wat zeggen. En als permanente rommelmarkt toch meestal charmant.

De Vrijlansier | 22-05-18 | 08:40

Als ik dit stukje lees moet ik gelijk aan een spreekwoord denken ... Iets met die balk en die splinter. Alsof dit hypocriete landje met die grote vinger zoveel beter is. ..... Voorlopig speelt België met Brussel als hoofdstad een grotere rol op het wereldtoneel dan dit landje van "tweede vioolspelers"

Loebas | 22-05-18 | 08:39 | 1

Dat is niet zo raar. Maar haal nu die EU zetel eens weg... dondert het hele land in elkaar.

Acar_ketimun | 22-05-18 | 09:39

Bullshit, België is het allerbeste en allermooiste land van de Benelux. Pure projectie Centgraf!

Pimol | 22-05-18 | 08:37 | 1

Neen. Dat is Luxemburg.

Acar_ketimun | 22-05-18 | 09:38

Kinderopvang nagenoeg gratis, vrijstaand huis voor iedereen met een echte baan, met een wat leukere baan ook gelijk een leuk villaatje, wegenbelasting 1/5e van Nederland. Beter bier, beter eten.
Uitstekend onderwijs, nagenoeg gratis, uitstekende medische zorg voor 25% van wat je in NL betaalt.
Ik ben een zeer tevreden NederBelg en grenswerker. Cafetaria-model. Van beide landen de beste stukken inpikken.

Vogelbeest | 22-05-18 | 08:16

Inderdaad, kom je gezellig uit Frankrijk gereden, begint het gelazer, Luxemburg vol autos om te tanken en dan dat klere stuk door dat afgrijselijke land, ben je bij Antwerpen, denk je , ben er bijna, nee echt niet, wat een blijdschap eindelijk dat ding van V&D te zien, heerlijk kom je in Nederland, mijn hart klopt van blijdschap 3 keer sneller, tot we gelijk in de file zitten naar Vianen, de brug, eindelijk, hotel , eindelijk.
Maar daar gaat het stuk niet over, gaat over de Belgen, de krant .ons Geenstijl, hypocriete lui, altijd geweest, de Belgen.

gato | 22-05-18 | 07:45 | 2

Als ik jou was zou ik lekker in Spanje blijven.
Of anders gewoon vliegen, over Frankrijk en over België. Mooi hoor van boven gezien.
Viva Espagna gato !

Ruimedenker | 22-05-18 | 08:03

Dan moet mijn hond in een kennel, dat ga ik nooit doen.

gato | 22-05-18 | 08:24

België is Nederland zonder aardgas....

Meer kunnen we er echt niet van maken....

swuinm71 | 22-05-18 | 07:30 | 2

Brugge is wel cool vooral de dwergen zijn er grappig.

Gulliver | 22-05-18 | 07:40

En die bierleidingen dan, wat een uitvinding .
nos.nl/l/2132490

Ruimedenker | 22-05-18 | 08:06

Brussel da's toch ook België.. de hoofdstad toch,...

fikkieblijf! | 22-05-18 | 07:28

Ik vermoed trouwens wel een bijbedoeling van Zentgraaff met dit stuk. Hij (ze) willen iets forceren ermee.

bolletje kaas. | 22-05-18 | 07:21 | 3

Een blowjob van Wiske kan hij wel vergeten op deze manier.

Gulliver | 22-05-18 | 07:32

Hooguit een golden shower van Manneke pis.

Gulliver | 22-05-18 | 07:36

Nee joh. Alleen moeten ze wel een beetje uitkijken dat hun eigenaar niet boos wo... Ooohhhhhh.....

EEnzame SchizofrEEN | 22-05-18 | 07:46

Het wordt tijd om de Vlamingen terug in het Moederland te voeren en te herenigen onder Nederlandse vlag. Kortom de grenzen van 1813 in ere herstellen. De jonge Vlaamse deernen zullen niet veilig zijn op onze heilige missie. Laat het Nederlands staal daarom maar snel zuidwaarts trekken! Oh wacht...

NV_2017 | 22-05-18 | 07:15 | 7

R van Perzie | 22-05-18 | 08:56
Er was toen nog geen België als land. Nu ook niet btw.

Acar_ketimun | 22-05-18 | 09:36

Nooit een keer ! Oprotten met dat depressieve volk en dat vreselijke taaltje van ze !
Honderden jaren zijn daar de Spanjolen,Italianen Oostenrijkers en Fransozen overheen gegaan. Dat kun je ook wel zien aan die inteeltkoppen van dat (lelijke)volk.
Trouwens de Vlamingen hebben een bloedhekel aan de Nederlanders. Typisch calimero-complex van een landje zonder bestaansrecht. Failliet,overstroomd met buitenlanders em vól corrupte bestuurders. De Fransozen willen er ook niets van hebben. Laat de Belgen hun eigen puinzooi opruimen. In België begint de Latijnse wereld en daarmee doe ik Italië en Spanje dsn vreselijk te kort.

Eendragtmaaktmagt | 22-05-18 | 10:56

Spanjolen,Italianen Oostenrijkers en Fransozen overheen gegaan.
Dan kun je lelijk zijn, maar dat is geen inteelt meer dan.
Dat lelijk, daar kun je ook nog wel Wat Op afdingen.

Hemmenaar7 | 22-05-18 | 13:28
▼ 4 antwoorden verborgen

In België liggen de karkassen van de vrachtautobanden op de vluchtstroken.
Het lijkt wel een vuilnisbelt. Met de motor ben ik er eens door een gat gereden, zo groot, dat ik daarna geen kinderen meer kon verwekken. Misschien bij een Vlaamse wel, die halen het beste bij een man naar boven.

bolletje kaas. | 22-05-18 | 07:07 | 5

Ze hebben daar tegenwoordig ook Euros hoor.

Gulliver | 22-05-18 | 07:37

@ Gulliver ,
IkIn Nederland liggen de bossen vol blauwe vaten. ....

Loebas | 22-05-18 | 07:45

En van Luxemburg tot Brussel dode dieren, te belazerd om een hek langs te rijweg te zetten.

gato | 22-05-18 | 07:50
▼ 2 antwoorden verborgen

@Zentgraaf. Dit is nu nét waar Vlamingen bij een goed pintje smalend om moeten lachen: Een arrogante Hollander van boven de sloten die, niet gehinderd door enige feitelijke kennis of expertise terzake, met een hoogmoedige grote bek vol irrelevante nepargumenten en belachelijke veralgemeenheden zijn minderwaardigheidscomplex probeert te verbergen met kinderachtig gescheld. Poseurtje! Ik hoop dat je nieuwe Belgische bazen je pas betalen als je eens een stukje schrijft dat relevant, onderbouwd en dus interessant is. Of tenminste grappig. Ik volg GS al jaren en moet het eerste van jouw hand nog zien, Grow up en vraag eens aan Pritt hoe dat moet.

Smelldacoffee | 22-05-18 | 06:44 | 7

Gulliver | 22-05-18 | 07:26
België een kalifaat noemen gaat ook best ver. Maar ik snap de geste.

Acar_ketimun | 22-05-18 | 09:32

Benesha | 22-05-18 | 08:47
Inmiddels meer brasseurs in NL dan B. Hoeveel Belgen werken en wonen er ook al weer in NL?

Acar_ketimun | 22-05-18 | 09:34

Ruikdekoffie: "goed pintje"? Niet te zuipen dat zoete bier van die Belgen. En dan nog Stella Artois wat de Engelse " Wife beater " noemen.
Jupiler ook niet om te zuipen. Ongelofelijke hypocriete en vooral domme Vlamingen.
Blij dat jullie zo graag onafhankelijk wilden zijn met je lelijke kudtland. Kerncentrale Doel:63.000 haarscheurtjes vastgesteld in reactorvat en stilgelegd vanwege koelingsproblemen. Fukushima here we come! Belgen en techniek gaat ook al niet samen. Stelletje ongelofelijke klagende zielepieten dat volkje beneden Zeeuws-Vlaanderen,Noord-Brabant en Limbabwe.

Eendragtmaaktmagt | 22-05-18 | 11:06
▼ 4 antwoorden verborgen

Zendgraaf een perfecte analyse.
Maar zijn je frieten, westvleteren of chocolade je misvallen ? Of is het het feit dat zowat alle amsterdammers nakomelingen van Antwerpenaren zijn ? (The horror) ouwe Julius is de eerste die op ons zijn tanden heeft stukgebeten. Fransen, Oostenrijkers, Spanjaarden , Duitsers en Hollanders hebben het ook geprobeerd. Ik wens wie het ook wil proberen veel succes bij een volgende poging.

Lt-Kol Kilgore | 22-05-18 | 06:42 | 2

Fransen zijn buitengekegeld door de Engelsen, De Oostenrijkers door de Fransen, De Spanjaarden door de Oostenrijkers. In 1815 gaven de Engelsen ons echter aan de Nederlanders, maar omdat de Fransen, Engelsen en Duitsers het Koninkrijk der Verenigde Nederlanden toch net iets te machtig vonden, hebben ze een opstootje misbruikt om KVN te splitsen. En de Duitsers, twee keer buitengekegeld door de VS. Dus, wie het nog eens wil proberen moet gewoon hopen dat hij mag van andere landen

boertige_bokkerijder | 22-05-18 | 07:20

Belgie is de gangbangslet van Europa.

Gulliver | 22-05-18 | 07:39

Sorry voor alles, ik lees wat terug en ben niet echt onder de indruk van mijn reaguursels. Volgende keer beter lieve mensen.

Las Vegas

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 06:11 | 4

Heroïne werkt wél geestverruimend. Alcohol is gezelliger maar je wordt er niet creatief van. Goede dagrust brillie. Tot vanavond dan maar.

Ruimedenker | 22-05-18 | 07:20

Ik ben benieuwd of RBD de volgende dag nog durft te lezen wat hij 's nachts heeft geschreven....

Gulliver | 22-05-18 | 07:30

Ach. Het was een poging. Dat is ook iets waard.

Acar_ketimun | 22-05-18 | 09:30
▼ 1 antwoord verborgen

Waar een klein land groot in kan zijn...

steekmug | 22-05-18 | 05:51

Heeft Zentgraaff de omslag van het boek van Danny Wind getekend?

Gulliver | 22-05-18 | 05:23

Alle emoties komen boven drijven.
Geeft niks zentgraaff, gooi t er maar uit!
Maar wat als Gert Verhulst straks met een zak geld om de hoek komt?
Dat zie ik nog wel gebeuren.
Maar zíjn K3 neuqen? Nee, die houdt ie voor zichzelf. Iemand nog iets gehoord van die golddigger, Josje?
De Belgen, in het bijzonder de Walen zijn kudt. Ik mag ze wel maar het zijn onverstaanbare brabbelaars. Hun bier is het best vd wereld, café’s zijn op zondag vroeger open dan de kerk.
Ze hebben allemaal blaren in de kop.
Als manneke pis het grootste goed en trots is van je land......
Zentgraaff mag wel uitkijken voor Lambik en Jerommeke, die wonen in Borgerhout en zijn geradicaliseerd. Sidonia loopt met een hoofddoek en Suske &Wiske zijn met elkaar getrouwd. T klopt in België is alles stuk.

Ruimedenker | 22-05-18 | 05:01 | 1

Sidonia zit achter de ramen met haar benen wijd.

Hees, hees waar is die dikke grote Congolees ?

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 05:21

De Belgen gaan tenminste naar het WK.

Gulliver | 22-05-18 | 04:31 | 1

Lekker belangrijk.

Deviant | 22-05-18 | 12:32

Buigen en barsten voor bazen, ik denk het niet. Jullie geloven alleen in globalisme. Fuck you boss ik kom vandaag en nooit meer werken , ok ?

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 04:05 | 2

Er is altijd een grotere gek dan jezelf Roze.

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 04:23

Huh? *Brilception confirmed*

Acar_ketimun | 22-05-18 | 09:29

Minder faciliteiten maar je betaalt er ook naar
Wij betalen steeds meer voor steeds minder.

Door een ander af te zeiken wordt jouw leven niet betaalbaarder maar dat wist je wel

Jaloers op een land dat je organen/geld niet steelt en je niet met 5 kliko's opzadelt..

Dat lost al je problemen wel op, een betaalbaar huis/voertuig/enz moet je niet willen natuurlijk, beter is het om je ongenoegen op de belgen te projecteren en hier lekker verder slaven en een miljoenmiljard regels anaal in te laten brengen zonder een kik te geven want dat is de hoogste standaard van geluk.

Rutte ff pijpen krijg je misschien je 1000 euro, wel offline afspreken ivm de wiv.

NL is zoveel beter want?

Lionfromzion | 22-05-18 | 04:04

Oh my god , Hillary still lives.

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 04:00

Geenstijl.be is nog vrij!

Jos Tiebent | 22-05-18 | 03:53 | 1

Registreer het dan ! En leidt de website om naar de Mossad. Ik houd van Joden en u ?

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 03:58

Are you the president of the USA ? Who are you little fly ?

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 03:37 | 2

Or are you a little fly? haha. Very nice.
Ik ga zo meuren. Au revoir Roze.

HoerieHarry | 22-05-18 | 03:46

Het beste Hoerie

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 03:48

Nu op FOX, Trump die zijn land verdedigt. Geweldig als we ooit iemand zouden hebben die met zo'n inzet zijn land verdedigt. Not too bad sir Trump.

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 01:24 | 4

100% #MAGA in yer face.... ik heb het geluk dat ze me binnen lieten in de US en mag sinds 2016 aan den lijve meemaken was er in de LIBTARD nederlandse pers allemaal voor schlechts over der trump geschreven wordt.. En ik ?... ik lach keihard mijn lul uit mijn broek en ga alleen nog naar NL om familie en vrienden te bezoeken..... voor de rest zal het me worst wezen met dat zinkende schip...

Swonchek | 22-05-18 | 01:56

Ik mag hem also. Maga de man gaat voor de USA en so what. Fuck Iran, fuck Paris etc.

MAG him Also = MAGA

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 02:26

Weken geleden zei ik dit al,.maar toen wilde er maar weinigen aan... Dat zijn tevens types die de.realiteit nog niet eens herkennen als het ze in de bruine ster purt. MAGA, NL2nd en enjoy the show. Q.

Acar_ketimun | 22-05-18 | 08:12
▼ 1 antwoord verborgen

aIVD IN ZOETERMEER STELT OOK NIKS VOOR oeps cabs sorry weet zo drie plaatsen om een grote aanslag te plegen.
Met grote mensenslachtoffers, doe wat aan je beveiliging.

westcoast | 22-05-18 | 01:12 | 2

Je backspace is ook al kapot. Wordt het niet tijd voor een nieuw tobo of een typecursus? Daarnaast, liever kleine mensenslachtoffers maar dan worden de diversiteit wezels weer boos want little people. Of zoiets. Meh.

Acar_ketimun | 22-05-18 | 01:17

Soms zitten ze er langs en soms niet. Ik heb vele wereldleiders met de dood bedreigd via twitter en zelfs soms via dit medium. Sorry nog Merkel en anderen, ik kan dat als zuiperd natuurlijk niet waarmaken. Sorry voor de verspilde tijd AIVD.

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 02:34

Amai, dafiendékiekniehplezanthé.
-Wat zeg je?
Amai, dafiende
-Ja, stop maar.

Sukkels. Van mij mogen ze zo uit de EU. Na Eddy Wally zal het nooit meer wat worden met dat land.

RickTheDick | 22-05-18 | 01:04 | 2

Deze sukkels hebben nu de coke handel in de havens in handen. Amai wat een sukkels zeg.

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 01:12

Inderdaad sukkels die Vlamingen/Belgen.. Wat doet dat verpauperde stukje land eigenlijk in de Euro ?
Belgen hebben niet eens een begroting laatstaan dat zij zich er aan zullen houden!
Misschien moeten de Belgen eens overwegen hun land te verkopen aan de meest biedende.
NL biedt in elk geval niet....

Eendragtmaaktmagt | 22-05-18 | 11:12

Hier kon ik dan weer wel om lachen, thanks Zent! En het klopt inderdaad, alle Belgen zijn een soort van Eddy Wally en leven met een soort gecreëerd zelfbeeld wat niet helemaal klopt, al kan ik er de vinger niet helemaal opleggen wat het nou precies is. Maar ze geven wel vaker voorrang aan voetgangers dan Nederlanders, dat dan weer wel.

JackStick | 22-05-18 | 01:03

Streep middendoor het land trekken, onderste stuk naar Frankrijk, bovenste naar ons. Brussel blijft apart, zetten we een muur omheen, kunnen de Timmerfransjes, Junckertjes en overig tuig daar EU-tje spelen. Zo. Twee problemen opgelost.

peterdepeter | 22-05-18 | 01:01 | 2

Hoho, Brussel ligt in het vlaamse land. Die walen hebben zich er tussen gedrongen. Brussel ook gewoon bij NL en Juncker naar Sint Helena.

IkBenGerrit | 22-05-18 | 01:05

IkBenGerrit | 22-05-18 | 01:05
Die Junk-er stoppen we gewoon lekker onder de vulkaan in het IJsselmeer, krijgt ie Verhofstadt er gratis bij. Heeft 'ie iemand ie hij over het bolletje kan aaien. Schoothondje Timmerbaard mag ook, maar liever Gekke Guy.

Acar_ketimun | 22-05-18 | 01:14

Gun België aan de moslims en laat het hun felbegeerde Europese kalifaat worden. Ze zijn daar al halverwege.

SergeantPierlala | 22-05-18 | 00:57 | 1

Goed idee! Dan kunnen wij "onze" mohammedanen daar heen exporteren.
Je struikelt in steden als Antwerpen en Gent over de zwarten,Noord-Afrikanen en Arabieren.
Prima putje om op te lozen dus...

Eendragtmaaktmagt | 22-05-18 | 11:19

Mooi stuk. België, Of het Italië van het Noorden.

HaatbaardKnipper | 22-05-18 | 00:45

Die Belgen hebben gelukkig nog een paar echte kerncentrales die het doen.
Kunnen wij niet zeggen.

HoerieHarry | 22-05-18 | 00:44 | 5

HoerieHarry | 22-05-18 | 00:53
Haarscheurtjes, dus waar hebben we het over?

Acar_ketimun | 22-05-18 | 01:11

Acar_ketimun | 22-05-18 | 01:11
Weinig mis toch met een klein scheurtje? haha

HoerieHarry | 22-05-18 | 01:18

HoerieHarry | 22-05-18 | 01:18
Inderdeedy. Ik snap die hele heisa niet, er zijn laatst toch jodium pillen verstuurd? Allemaal paniek om niks dus. De Belgen willen gewoon de shine van Fukushima stelen. Die shine verlicht de hele Stille Oceaan en dat willen de Belgen ook.

Acar_ketimun | 22-05-18 | 08:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Gezien de vele gekwetste reacties weinig oldskool reaguurders meer in de panelen. vroegah stonden vaak genoeg dit soort stukjes op GS. Gewoon,omdat het kan. Dus reazuurders, housop

miko | 22-05-18 | 00:40 | 8

Sorry guys, ik fatsoenspolitie ? Natuurlijk mag ik dan de koningin van achter neuken van jou. Maixima krijgt een minima in haar altijd natte kut.

Niet opscheppen over de size.

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 02:55

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 02:55
Ik bedoelde jou niet hoor,maar als je jezelf aangesproken voelt,...
ongezien de typhus dan. ;-)

miko | 22-05-18 | 03:04

miko | 22-05-18 | 03:04 |

Bedankt vriend ;)

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 03:27
▼ 5 antwoorden verborgen

Tsja, een beknopt overzicht vanaf 1830.....

Mazoeza | 22-05-18 | 00:38

In al die treurnis heeft dat onzinnige strookje land wel Jacques Brel en Luc De Vos voortgebracht. Van Marieke tot Mia.
Tja... sterren komen, sterren gaan.... www.youtube.com/watch?v=gIGvAk9y50E

Stormageddon | 22-05-18 | 00:37 | 9

Stormageddon | 22-05-18 | 01:00
Een paar dagen na het overlijden van Luc de Vos zongen de toeschouwers in het stadion van Gent, tijdens de thuiswedstrijd, massaal Mia.
Mia, dat is een soort alternatief volkslied voor de Vlamingen.

Jan Dribbel | 22-05-18 | 01:17

Sandra Kim!
Is ondertussen ook een ouwe graftak geworden. Oh nee, valt wel mee.

HoerieHarry | 22-05-18 | 01:42

Brrrr, als je die toondove alcoholist van een Luc de Vos als grote Belg gaat beschouwen heb ik liever dat je ons allemaal maar niks vindt.

Vreetkonijn | 22-05-18 | 07:56
▼ 6 antwoorden verborgen

België is op zijn best als het totaal vrij is. Vrij van ambtenaren met regeltjes, vrij van wetjes en koningsgezinden, vrij van de staat en de staatsgezinden, vrij van de EU en de nieuwe "belgen". Dan ga je daar na toe om echt te vrijen.

Manneke Pislam | 22-05-18 | 00:24 | 3

Man, als je even verder rijdt, in Parijs een petite mort beleven. Maar daar zijn de vrouwen weer arroganter.

Acar_ketimun | 22-05-18 | 00:30

Vrij van welstandscommissie... oh wacht.

kapoerewiet | 22-05-18 | 00:31

Haha mooie Nick, gewoon kijken vanuit de kroeg welke dames op zo'n klein plassertje vallen en dan toeslaan met jouw relatief monster.

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 00:39

Ik heb er 7 jaar gewoond en houd nog steeds van het land ondanks haar tekortkomingen. Sommige dingen zijn beter hier en sommige dingen zijn beter daar.

De grote steden zijn volledig fucked up daar, daar kan geen schilderswijk tegen op. Anderzijds geven ze daar veel meer om de mens dan hier op individueel niveau. Kies maar.

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 00:23 | 6

@ Acar_ketimun | 22-05-18 | 01:27 |

Geen idee, leef nog steeds en dat maakt me schizofreen in mijn gedachten.

Had allang dood moeten zijn als de Arabieren zo slecht zijn.

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 01:34

Acar_ketimun | 22-05-18 | 01:27 |

Maar misschien is dat het respect voor gekken wat elke primitieve samenleving heeft. Ik typ dus ik besta, altijd blijven denken en wellicht is het niet zwart/wit. Heb in de diepste donkerste krochten van Brussel mijn biertje kunnen drinken en ben er nog steeds. Het wordt steeds moeilijker om een eenduidige antwoord te geven.

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 01:55

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 01:55
Het wordt wellicht enigszins wat aangedikt en overdreven maar ik wil niets te zoeken hebben in een Molen- of Schaarbeek. Nimmer, dan nog liever met een baconpak a la La Gaga door de Schilderswijk of de spuugbak die Rotterdam-Zuid heet. Amsterdam Oost of Analeneiland is me te ver.

Acar_ketimun | 22-05-18 | 08:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Op het eerste gezicht denk ik dat dit kleurrijke proza een prachtige diepgaande analyse van België is. Vasthouden die gedachte en zeker de veiligheid van uw Nederlandse vinex-wijk niet verlaten is mijn devies. Echter als ik het stuk op me in laat werken ontdek ik een onderliggende woede op. Zonder te willen speculeren over de mogelijke aanleiding raad ik u toch aan uw problemen te blijven bespreken. Mijn tweede conclusie is dan ook dat dit stuk een goede stap op weg naar uw genezing kan zijn. Sterkte!

Short | 22-05-18 | 00:20

De Valmingen hebben Bart de Wever, in mijn ogen een groot pluspunt.

JvanDeventer | 22-05-18 | 00:18 | 1

Ja. Die burgemeester neemt geen blad voor de mond als het gaat om de marokkanenproblemen in Antwerpen. Die zegt hoe erg het is. Ik hou er wel van.

HoerieHarry | 22-05-18 | 00:21

Amai Belgen gaan naar WK voetbal en de Ollanders niet!

Rest In Privacy | 22-05-18 | 00:08 | 1

Wij hebben Emmen in de eredivisie.

Jan Dribbel | 22-05-18 | 00:21

De Belgen gaan inderdaad over zandpaden, maar zijn wel veel gelukkiger dan den hollander. Veel beter bier, vrouwen met lekkere ronde tieten en een zachte g.
Bovendien is de eerste man op de maan, Kuifje, wel even een belg!

IkBenGerrit | 22-05-18 | 00:06 | 4

Kuifje als transseksueel in Korea is een deel dat ik nog niet gelezen heb helaas.

IkBenGerrit | 22-05-18 | 00:22

Ik vind het ook jammer dat Nederlandse vrouwen vierkante tieten hebben, zeker...

Rhenium | 22-05-18 | 02:37

Rhenium | 22-05-18 | 02:37
*Aan Japanse vierkante meloenen denken doet/moet*

Acar_ketimun | 22-05-18 | 08:02
▼ 1 antwoord verborgen

Een vreemde uitspraak 'fuck de Belgen, maar niet K3 want die zouden we "integraal" doen' (integraal? allemaal tegelijk? Eén voor een? Elk stukje van elke meid van K3 aan de beurt laten komen?).
Nou begrijp ik nooit veel van het GS-Engels, maar dat "to fuck" neuken betekent, daarvan ben ik zeker. En "doen" is, alweer voor zover ik het begrijp, een GS-woord voor neuken. Dus Zentgraaff wil alle Belgen neuken, maar niet K3, want die wil hij "integraal" neuken. Wie begrijpt hiert nog iets van?
Liefhebber van duidelijke taal als ik ben, pleit ik voor de zoveelste keer voor minder. minder, minder Engels en meer .meer, meer Nederlands, al moet dat wel begrijpelijk Nederlands zijn.

JvanDeventer | 22-05-18 | 00:06

België is een waardeloos kutland vol met foute en corrupte politici.
Voor Vlaanderen heb ik een zwak. Altijd overheerst en speelbal van grote landen, alleen daarom. Omdat ze groter waren. Meer soldaatjes. Tsja.
Vlamingen kunnen de eigen broek ophouden en zijn niet zo gemaakt en overdreven xenofiel als Nederlanders en hebben geen zielig nationaal schuldcomplex als de Moffen.
Vlaanderen onafhankelijk zou een bijzonder interessant gebied worden. Zeer welvarend ook en met een bevolking die een zeer gezond wantrouwen heeft naar de macht.
Beieren aan de Noordzee.

kempenaer | 22-05-18 | 00:04 | 1

Omdat ze extra geld krijgen i.v.m. Brussel.

gato | 22-05-18 | 09:06

Kan wel genieten van zo een rant van Zent. Als je de Walloniërs niet meerekent is België zo slecht nog niet, ik kom graag in Brugge of Gent. Gemoedelijke en grappige mensen die houden van hun pintke, dat dan weer wel.

SchichtigeSpicht | 22-05-18 | 00:03 | 2

Brugge of gent.. U is moslim??
Wallonië is dan voor normale mensen een mooier rustpuntje..

schoon-schip-maken | 22-05-18 | 00:12

Luikenaren zijn pas gezellig. Raak je makkelijk mee aan de klets en ze koesteren geen rancune tegenover de Hollander. Moet je wel Frans kunnen, natuurlijk.

kapoerewiet | 22-05-18 | 00:34

België is een mooi en verdeeld land, sommige dingen zijn daar veel beter geregeld dan in het bedrijf dat Nederland heet.

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 00:02

In België hebben veel huizen een kelder.
Dat heeft zo z'n voordelen.

HoerieHarry | 22-05-18 | 00:01 | 3

The true of DuTroux ?

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 00:04

Je kunt er je stinkkaasjes bewaren of champignons kweken of...

HoerieHarry | 22-05-18 | 00:06
-weggejorist-
schoon-schip-maken | 22-05-18 | 00:13

Wat pleit er wel voor België ? Daar betaal je 8 euro per maand voor een verplichte zorgverzekering. Daar betaal je per jaar aan wegenbelasting wat je in Nederland per 3 maanden betaalt. Daar betaal je nu 1,35 per liter euro benzine. Daar koop je een groot huis met veel grond waar je hier een appartementje voor koopt.

Je zou wel gek zijn om er niet te gaan wonen.

Roze_bril_drager | 21-05-18 | 23:48 | 2

Hatseflats.
Jij hebt t door. Kinderbijslag is daar ook leuk. Om maar te zwijgen over de wachtlijsten hier waardoor vele medelanders 10x sneller in Bels geholpen zijn..

Als België al kudt is heb je geen idee hoe je hier genaaid wordt.

schoon-schip-maken | 21-05-18 | 23:53

Heb er 3 jaar mogen werken voor een Nederlandse telecom aannemer. Waren zelf blijkbaar te dom, of te lui om dat zelf die netwerken uit te rollen. Waande mij in het Nederland van 1953, zelfs de universiteit stad Gent was toen bevolkt door sufkutten. De corruptie was openlijk, mijn toenmalige directeur trakteerde de RTT baasjes op bordeel bezoek en gevulde enveloppes. Als vlot gebekte Nederlander heb je niets te zoeken in Italië 2.0. (inmiddels zijn wij Italië 3.0), dat wel.

paulisimo | 22-05-18 | 00:12

Het gros van de Belginnen is übergeyl en slechts daarom verdient het landje een stem bij de vn .

Rest In Privacy | 21-05-18 | 23:45

Weer een zuur stukje van de Zent.
Zure Zent.

Mahatma | 21-05-18 | 23:41 | 6

acar. Uit Manon.

beau van rtl | 22-05-18 | 06:46

Sorry. Uit Mahon.

beau van rtl | 22-05-18 | 06:48

beau van rtl | 22-05-18 | 06:46
Dan liever in Manon. Maar ik versta u wel. Alleen denk ik eerder uit de fabrieken van D&L (bindende KOOPDAN tip du jour: in Nederland te koop bij o.a. de AH)

Acar_ketimun | 22-05-18 | 08:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik verkies België steevast over alles wat boven de sloten ligt.

Draak van de Kempen | 21-05-18 | 23:40

Ik heb niets met België maar ook niets tegen België. Laat die mensen gewoon met rust, het is al erg genoeg voor ze dat ze zich schaamteloos Belg moeten noemen.

Acar_ketimun | 21-05-18 | 23:35 | 2

Vol schaamte zal je bedoelen??

schoon-schip-maken | 21-05-18 | 23:55

Schaamteloos Belg moeten noemen is vast iets waar ze zich voor schamen. En nee, dat bedoelde ik dus niet. Het is wel input, en dat waardeer ik dan weer wel. Zonder schaamte. Of schaamluis.

Acar_ketimun | 22-05-18 | 00:23

Gewoon een lekker "over the top" verhaal van Zentgraaff, in de beste GS traditie. Als je dat niet vat dan wordt het tijd voor DWDD.

Jahowiseffe | 21-05-18 | 23:35 | 2

De eerste gast van het nieuwe seizoen van DWDD is al bekend: Norma Miedema vertelt over het lijden van haar transgenderkoe.
Leo Lucassen komt vervolgens vertellen dat transgenderkoeien niet antisemitisch zijn.

Jan Dribbel | 21-05-18 | 23:50

@Jan
Ik ben best een dierenvriend maar deze koe moet net als zn redder wekenlang gemarteld worden opdat wij niet vergeten

schoon-schip-maken | 21-05-18 | 23:56

Prima stuk van zentgraaff want er staat geen onwaarheid in. Wel wat kinderachtig, maar dat zal alleen maar erger worden met jochies die een te grote broek gaan aantrekken.

Ongeblustekalk | 21-05-18 | 23:34 | 1

Hey CaO en dan klaag je over mijn bus. Pfff... haha.

Rest In Privacy | 21-05-18 | 23:56

Ik stond ook op het punt om 'm te plaatsen want ik was op zoek naar Clarkson die ooit ergens op tv zei dat Belgie het liefste land ter wereld is, zo'n lieve bescheiden en aardige inwoners (en dat meende hij serieus) en ook omdat geen Engelsman doorheeft dat hij er doorheen rijdt vanaf de ferry op weg naar de Autobahn in Duitsland. Ghehehe. Maar mooi dat je 'm plaatst!

Basil Fawlty | 21-05-18 | 23:54

Las net dat de zweden zich klaar maken voor de oorlog.... tijd voor pang pang naar wij dachten

Dulacs | 21-05-18 | 23:32 | 3

www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/2018...
De Zweedse regering is onlangs een voorlichtingscampagne gestart over wat te doen in geval van een crisis en oorlog.
Dit?

Is dit nog nieuws? | 21-05-18 | 23:45

Ja dat..... klopt. Ik oefen mijn pang pang iig wel alvast

Dulacs | 21-05-18 | 23:47

Ik denk dat de Zweden banger moeten zijn voor de moslims dan voor de Russen.

Jeff Hawke | 21-05-18 | 23:53

alle romantische gedachten over het mooie belgie, met zijn historische steden, de culinaire kwaliteiten en het landschappelijk schoon ten spijt is de realiteit in lijn met zentgraaff's rant.

de belgen zijn altijd heen en weer geschoven tussen de machten van europa en als gevolg daarvan hebben de belgen van wegkijken hun nationale sport gemaakt. de belg leeft in zijn huis met rolluiken en sluit alle problemen buiten, net doen alsof het er niet is.

kom je met de trein op het zuidstation waan je je in Noord Afrika. wat er nog aan autochtonen woont is ofwel hoogbejaard en arm of leeft aan de zelfkant van het leven. Molenbeek heeft de naam, maar alle oude stadsdelen zijn onbegaanbaar. De politie komt alleen nog in anderlecht wanneer de club speelt. voor het overige geldt de sharia of de jungle.

ze zeggen wel dat het enige wat wallonie en vlaanderen bijeen houdt een nog grotere afkeer van frankrijk en nederland is. een gestold minderwaardigheidsgevoel dat in eeuwen is opgebouwd. en dat minderwaardigheidsgevoel slaat nog wel eens om in een autoritaire overschatting wanneer ze per ongeluk het ergens voor het zeggen krijgen. jaren voor de belgen gewerkt en ik kan je zeggen dat het geen pretje is.

belgie is een anachronisme, een historische vergissing, en het model voor de eu. verdelen en heersen en geldrondpomperij.

Glasgow Argus | 21-05-18 | 23:27 | 3

Spijker op de kop, heb dezelfde ervaring. Met mijn nuchtere start to finish Hollandse project aanpak bereik je niets in België. Er moest altijd een (zinloos) overlegje plaats vinden. Dus vreten en zuipen op koste van de baas. Het ingesleten minderwaardigheid gevoel van de opdrachtgevers was soms stuitend. Allen het normaal uitspreken van de Nederlandse taal (met Rotterdams accent) was men al teveel. België, een land om zo snel mogelijk door te scheuren.

paulisimo | 22-05-18 | 00:38

Glasgow Argus | 21-05-18 | 23:27 |
U bent nog verder van huis dan u beseft.
Waar u met België aantekent valt een misplaatste NL ook uit te opmaken.
Heb wel de neiging om daar uit op te maken dat waar u niet een frikandel of kroket meen te herkennen alles gedistilleerd met Nairobische koffiebonen.

Tevens ga eens de Russische Subway in volop kopvodden.
De wereld is uw kijkdoos daarin treffend de spoken uit uw gedachten.

Dr. Frambozenjam | 22-05-18 | 00:59

Hear hear Glasgow Argus ! Voor een Schot schrijf jij goed Nederlands. Gestold minderwaardigheidsgevoel... daarmee heb je alles gezegd wat er te zeggen valt over België: het land dat niet trots is op zichzelf en ook nooit zal worden. Inderdaad een historische vergissing. Hek er omheen; grenscontrole instellen. Vraag de Kongolezen wat zij van de Belgen vinden..... slecht volk met giga minderwaardigheidscomplex.

Eendragtmaaktmagt | 22-05-18 | 11:27

België is een land wat zeer sociaal is voor haar inwoners. Waar anders betaal je 8 euro per maand voor de verplichte ziekenzorg. België is ook het land waar Brussel ligt. Vraag een vuurtje aan een Arabier die ook politieagent is en in een politieauto zit en je krijgt een keiharde vuistslag in je gezicht van deze Marokkaanse politie agent in politie auto met de mededeling in perfect Nederlands: "Hier heb je je vuurtje". Succes in Schaerbeek maar het gaat niet werken.

Roze_bril_drager | 21-05-18 | 23:18 | 4

Valt mee Glasgow Argus, alleen zijn ze daar niet zo gebrand op begrotingsoverschotten ten koste van alles.

Roze_bril_drager | 21-05-18 | 23:36

@ Glasgow Argus | 21-05-18 | 23:39 |

Nou en, toen ondertekende er woonde heeft hij vooral geprofiteerd maar heel soms ook gewerkt. Het loon viel helemaal niet tegen eigenlijk. Best goed eigenlijk ook netto.

Roze_bril_drager | 22-05-18 | 00:00
▼ 1 antwoord verborgen

Uit betrouwbare Belgische bron: Bier uit België das niet te zuipen als het de brouwerij verlaat maar dan gaat het over die Belgische wegen en dan is het drinkbaar bij aankomst.

Daarom zijn die wegen zo kudt.

Omebert | 21-05-18 | 23:15 | 7

Het kan altijd erger: Bier wat geen rookmout bevat en toch naar brand en as smaakt. "p 1 gebouwbrand indust./agrarisch aelbrechtskolk rotterdam 170451 170631 170431 ic02 vak: 5992000"

Acar_ketimun | 22-05-18 | 00:20

@mezelf: Dat moest natuurlijk "p 1 gebouwbrand indust./agrarisch inci-02 aelbrechtskolk brouwerij de pelgrim rotterdam vak: 5992130" zijn...

Acar_ketimun | 22-05-18 | 00:21

In km tellen zijn ze ook al niet goed, opeens een bord Brussel 187 km, je rijdt zo een 40 km door, een bord, Brussel 187 km.

gato | 22-05-18 | 08:18
▼ 4 antwoorden verborgen

Ach so. Geen Waalse schrijver van wereldfaam kunnen opnoemen: nl.wikipedia.org/wiki/Georges_Simenon... dan. Ken uw detectives. Of is Commissaris Maigret aan het verstoffen en verfossileren in de eregalerij van nooit meer gelezen literatuur?
Het is gemakkelijker om een stuk in mineur te componeren dan in majeur. Is er nog iets te noemen waarin Belgische cultuur krachtig levend is? Belgische cultuur is naar mijn smaak sterk in schilders: René Magritte, James Ensor (mijn voorkeur ligt bij de laatste), die met het absurde, het deviante & surrelistische tonen.
nl.wikipedia.org/wiki/Ren%C3%A9_Magri...
nl.wikipedia.org/wiki/James_Ensor
Kijk naar 'l'Entrée du Christ à Bruxelles' uit 1886 socialhistory.org/sites/default/files... Een typisch Belgisch mallige vertoning, waarin de Breugelse jolijt en de Van Eyk ernst toch in gelijke mate elkaar in evenwicht weten te houden.
Anno 2018 zou het de entree van Mo met ramadanvierders dienen te zijn die een vergelijkbaar uitgelaten feeststemming hoort op te roepen, i.p.v. het rijke Roomsche leven van 1886. Allez, waar is het straatfeesten op z'n Belgisch gebleven?

Eeuwig..Op..Vakantie | 21-05-18 | 23:15 | 3

Fantastische schilder die Rene Magritte. Zelfs GS gebruikt ooit zijn statement Ce ne pas un pipe. Bij de afbeelding van een pijp. Briljante schilder vooral als je de rest ziet van zijn surrealistische schilderijen.

Roze_bril_drager | 21-05-18 | 23:30

Godskolere wat een verhaal zeg. En het is allemaal nog wáár ook!
Hoewel ... Kamagurka heeft wel hele leuke stripalbums uitgebracht.
Het ruikt hier naar onzin ... snifsnif.. heerlijk!

Jahowiseffe | 21-05-18 | 23:14
-weggejorist-
rhov-ion | 21-05-18 | 23:14 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Antwerpen is best leuk. Op alle rondhangende Afrikanen na.

Vrouwtje_haram | 21-05-18 | 23:13 | 2

Handelsstraat! de mediterraans straatje met café's waar je tot in de late uurtjes bingo-en of kaarten of dobbelen. En dan de ganse dag slapen. Om de dag ervoor te vergeten dat je uit een dobberbootje stapte om de vleeschpotten van Europa aan te vreten.
Hun deze bovengenoemde Afrikaanse staan geen dag stil bij uw woordelijke uitblinking.
Truth or dare.

Dr. Frambozenjam | 22-05-18 | 00:13

Rotlui in Antwerpen, zie je een plekje om te parkeren, zeggen ze , mag niet en gaan er zelf staan, wil je inschuiven, laten ze niet toe, hebben gewoon een hekel aan de Hollanders.

gato | 22-05-18 | 08:20

Wat 'n treurnis.

Van Zessen Klaar. | 21-05-18 | 23:09

tweakers.net/nieuws/138687/aivd-en-mi...
Nederlandse inlichtingendiensten hebben ernstige bezwaren tegen de betrokkenheid van een Chinese partij bij de bouw van de opvolger van het C2000-communicatienetwerk.

Is dit nog nieuws? | 21-05-18 | 23:14

Ik houd van Belgie, zodra je in Wallonie komt wanneer je de grens van Zuid-Limburg oversteekt komt je in het mooiste natuurgebied van de Benelux terecht met veel vervallen historie, maar ook veel historie die ons tot nadenken moet zetten. Belgie is eeuwenlang het slagveld geweest van de grootmachten GB, Duitsland, Frankrijk en Nederland. De grensstreek met Duitsland is fascinerend, de Duitse grens is nauwelijks goed te bepalen als je geen kaart hebt, en als je wel een kaart hebt, zie je allerlei spoorlijnen in Duitsland lopen die toch Belgisch grondgebied zijn.
.
Hoe dan ook, als je een pauper bent die alleen maar bent te verleiden om een vliegtuig te nemen naar een all-in hotel in Turkije, Thailand of Bail? KOM NIET NAAR BELGIE, er is hier niets te zien!

-=PyP=- | 21-05-18 | 23:07 | 2

Vergeet de vervallen wegen niet en gelukkig is België erg ver weg.

Mr_Pikibelly | 21-05-18 | 23:18

'... wanneer je de grens van Zuid-Limburg oversteekt...'
Ho, ho, Voeren is Vlaanderen, hè. Of ze dat in Fourons nou leuk vinden of niet.

kapoerewiet | 22-05-18 | 00:38

OT: Leiden in last:
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2064765/jihadisten-naar-huis-na-ministraf

Gulliver | 21-05-18 | 23:05 | 5

Gaan morgen babbelen met Grapperhaus.

Rest In Privacy | 21-05-18 | 23:50

"Maar Nederland komt met de zaak in een lastig parket nu de twee twintigers hier niet alsnog kunnen worden berecht"
Ze zijn hier toch niet berecht?
www.rtlnieuws.nl/gezin/vader-ex-iser-...
Volgens zijn vader ziet Turkije hem als een gevaar, iemand die bij IS zat en mogelijk aanslagen wil plegen.
www.rtlnieuws.nl/buitenland/nederland...
Hij klaagt over de behandeling die hem bij IS ten deel viel.

Is dit nog nieuws? | 21-05-18 | 23:58

Ik zou die jongen t liefst met medeweten van de opsporingsdiensten het licht uit de ogen slaan met een klauwhamer op voorwaarde dat ik er geen nacht slechter door slaap..
Deal!

schoon-schip-maken | 22-05-18 | 00:22
▼ 2 antwoorden verborgen

België is een prima land, kan dat killen niet beperkt worden tot Brussel! Molenbeek en de EU plus Guy Verhofstadt nuken zou een tijdelijke neerslag van ongezond materiaal veroorzaken, maar wat een verbetering voor de lange termijn.

Jan Passant mk2 | 21-05-18 | 23:03

was deze poging tot rant gericht tegen de nieuwe baas? Waarom geen ode gebracht aan ome John? Die man koopt alles wat los of vast zit in de mediawereld de laatste tijd. Voetbal, radio, dj's. Waarom geen internet? Ik snap serieus niet waarom Ome John zijn poeplap niet trekt voor GS.

Nanker Phelge | 21-05-18 | 22:57

Nederlanders zijn eigenwijs. Duitsers hebben een grote smoel. Engelsen zijn luidruchtig en niet te verstaan.Brusselaars hebben een dikke nek . De Walen zijn lui. Klasse volk hoor , die vlamingen.

beau van rtl | 21-05-18 | 22:55 | 1

Ben het wel met je eens, behalve Belgen, heb ze vaak op cruiseschepen meegemaakt, allemaal achterbaks, zuipen, en jaloers op Nederlanders, dan gaan ze die imiteren, lijken ze helemaal van lotje.

gato | 22-05-18 | 08:44

Hm... De rest kan ik noch bevestigen noch ontkennen, maar denk dat wij Hollanders de Belgen niet de maat hoeven te nemen wat betreft woningbouw.

De eenvormige totalitaire treurigheid van Vinex-wijken en hun soortgenoten kent eigenlijk slechts haar gelijke in Oost-Europese planeconomie. Overal in Nederland vind je in feite hetzelfde, treurige huis: gang met schijthok, kamer met veel te dure (open) keuken, trap naar twee slaapkamers en een derde minislaapkamer\studeerkamer en nog een peperdure plek om je af te spoelen. Buiten nog een luchtplaats voor gevangenen waar je bij al je buren op bezoek bent zodra je de deur opendoet.

Gebouwd door fantasieloze bureaucraten die hebben uitgerekend wat het gemiddelde gezin nodig heeft als slaap- en verblijfplaats, zonder zich een seconde af te vragen wat een gezin mooi of aangenaam zou vinden als leefomgeving.

Met enige verschil dat je voor Oost-Europese sociale woningbouw ook doorgaans relatief weinig betaalde, terwijl wij de hoofdprijs betalen á 300+ euro per vierkante meter kavel en ondertussen boeren nog geen 5 euro per m2 neerlappen voor hun grootgrondbezit. En we onze buurlanden die zowel goedkoper, ruimer als aangenamer wonen uitmaken voor stumpers omdat ze wel iets te zeggen hebben over hoe ze het grootste deel van hun leven doorbrengen en daarbij ook niet altijd voor het meest smaakvolle (maar wel zelf gewenste) gaan.

Wol | 21-05-18 | 22:53 | 11

Dan moet u toch eens beter uit uw doppen kijken als u de volgende keer door de Belgische dorpen rijdt. Het is van een epische lelijkheid: uglybelgianhouses.tumblr.com/
Het ergste is nog wel, dat alle groene ruimte wordt verkaveld voor nog meer monsterlijke 'villa's'. Je vrije uitzicht is nooit gegarandeerd. De lelijkheid bundelen, zoals in NL, daar is echt veel voor te zeggen.

kapoerewiet | 22-05-18 | 00:42

@kapoerewiet
Pssst, tussen jou en mij kapoerewiet, link was al geplaatst door mij. ;-))))

Basil Fawlty | 22-05-18 | 00:53

@kapoerewiet
@Basil Fawlty
Over smaak valt niet te twisten zeggen ze. Heb persoonlijk toch liever het Belgische "rotzooitje" zoals een bekende het ooit noemde, dan de Nederlandse troosteloze uniformiteit, waarbinnen iedere diversiteit compleet kunstmatig is.

Het maakt mij niet uit dat mijn buurman een huis met een teerplaat op het dak of 50 dakkapellen bouwt, als ik zelf wat ruimer mag wonen dan een postzegel en mijn eigen huis naar eigen behoefte of ontwerp mag neerzetten. Dat is in Nederland voor Jan Modaal of lager totaal onmogelijk. Als je centen hebt kun je echter alsnog de lelijkste gedrochten of oersaaie boerderettes neerzetten. Om over de hier door anderen genoemde LSD-kantoorpanden nog maar te zwijgen.

In België is die vrijheid helaas ook al flink aan banden gelegd dankzij de "zonering", waardoor ook daar de prijs van bouwgrond t.o.v. landbouwgrond de pan uit gestegen is. In tegenstelling tot anderen heb ik niet zo'n Nederlandse grasmat\open uitzicht fetish. Dat is sowieso voor vrijwel niemand weggelegd, tenzij je aan de rand van de stad of een dorp woont met een totaalverbod op nieuwbouw. Of in de file staat om van het grootgrondbezit van boeren te "genieten". Heb vooral het idee dat de argumenten van lelijkheid of gebrek aan open uitzicht worden misbruikt om ook in BE de bouwmaffia samen met de overheid de prijzen op te laten drijven.

Wil best een compromis sluiten hoor: deel gemeentes in twee zones, eentje vrij en eentje onder "welstand". Zorg ervoor dat de grootste openbare wegen en historische centra in de welstandszones liggen, zodat je slechts geconfronteerd wordt met andermans wansmaak als je expres van het gebaande paadje afgaat.

Maar geef gewoon de bouwgrond vrij, of die nu vrij of onder welstand is. Laat de gemeente eens langdurig aangeven waar je onbeperkt kunt bouwen (bebouwde kom) en waar je alleen een laag percentage van je kavel mag bouwen om enigszins open ruimte te behouden als dat kennelijk zo belangrijk is in een overvolle Randstad. Het huidige beleid van moedwillig gecreëerde schaarste en ieniemienie plukjes bouwgrond te veilen aan de hoogste bieder draait in feite elke Nederlander een poot uit qua woonlasten.

En dan mag je ook nog in zo'n oersaaie wijk wonen waar alle huizen smakeloos of niet naar jouw eigen smaak zijn, uit angst voor de wansmaak van sommigen. Beetje alsof iedereen een Mao-pak of driedelig grijs moet dragen uit angst voor obese Tokkies met fluoriserend gifroze leggings...

Wol | 22-05-18 | 15:31
▼ 8 antwoorden verborgen
-weggejorist-
larie | 21-05-18 | 22:52 | 13
▼ 13 antwoorden verborgen

Ah... België... Heb een zwak voor 1) hun bier 2) hun vrouwen (hoi Goedele) 3) hun Nederlands... Maar f#ck hun wegen en plaatsbenamingen!! Gand /Gent, Reisel/Lille en ga maar door en het verrotte wegdek en groezelige tankstationnekes..

Lompiedompie | 21-05-18 | 22:42 | 4

rattenvanger XL
geld goed besteed wanneer je kijkt wie er in belgie meer dan 4 koters op de wereld schoppen

Glasgow Argus | 21-05-18 | 23:02

rattenvanger XL | 21-05-18 | 22:47
Vier gemeste liters is ook weer niet goed hè. U ziet ze liever op slot van een beeldbuis als uitgehongerde afrikaantjes en dan nog doneert u geen cent.
tragisch geluk weer.

Dr. Frambozenjam | 21-05-18 | 23:09

* liters = liters
* slot = spot

Dr. Frambozenjam | 21-05-18 | 23:10
▼ 1 antwoord verborgen

'Als de wereld een keukenlaatje is'... als je zoiets durft neer te pennen, dan moet je haast wel columns van Sylvia Witteman lezen en met haar over futiliteitjes als kapotte beugels of kinderchampagne willen tweeten voor maximum internet exposure. Wat een armoe. Gelukkig is daar Arthur van Amerongen, een man die niet verdrinkt in metaforen en wier jullie al lang binnen hadden moeten halen: www.volkskrant.nl/columns-opinie/arth...

Nanker Phelge | 21-05-18 | 22:42 | 2

@ mezelf: manmanman

Is dit nog nieuws? | 21-05-18 | 23:29

Een klote verhaal. In Nederland zou het 6 weken duren voordat ik een cardioloog een hand mocht geven. Op advies ARBO arts “gevlucht“ naar België. In 6 weken tijds 2 onderzoeken gehad en vervolgens een open-hart operatie in Genk. Dus in dat land België worden patiënten geholpen en nu, na 15 jaar, nog steeds dankbaar dat zij dat op tijd voor mij hebben gedaan.

lammelul | 21-05-18 | 22:35 | 2

In nl hebben asielzoekers, rijkelui, uitkeringstrekkers alle tijd en subsidies om de rijen lekker lang te maken. Neem dan ook even mee dat er een goor verdienmodel in zit.

rattenvanger XL | 21-05-18 | 22:50

Ja dat hoor je wel vaker. Maar als dat het enige is ...

Jahowiseffe | 21-05-18 | 23:23

Belgie, geweldig vakantieland. Belgen zijn vele malen meer beleefd en hoffelijk dan de ronduit onbeschofte Hollanders. Verder, beter bier, beter eten, gevarieerd landschap en leuke steden. De vrouwen zijn vrouwelijk. Geen ingesnoerde rolmopsen met kort pittig kapsel zoals hier.

Baron Clappique | 21-05-18 | 22:34 | 4

Ik weet niet waar jij komt in België, maar ik heb wel eens in Luik een spelletje gedaan 'spot het eerste knappe gezicht' en was drie speciaalbier verder voordat ik beet had - maar dat kwam door het promillage. Vlaamse vrouwen zijn evenmin Goedeles: uitgedroogde muisjes van het vele zonnebanken met wel degelijk kort pittige kapsels, die ze nog ravenzwart verven ook.

kapoerewiet | 22-05-18 | 00:49

Baron. Achterbaks, jaloers en lelijk. Ga er eens een paar jaar wonen.

beau van rtl | 22-05-18 | 07:48

nog vergeten. Vlamingen hebben een enorme hekel aan Ollanders.

beau van rtl | 22-05-18 | 07:53
▼ 1 antwoord verborgen

"Behalve K3, die zouden we integraal doen."

Wat een enorm lange aanhef om dit duidelijk te maken.

omanders | 21-05-18 | 22:33

Nice. Lekker doordenkertje.

toetssteen | 21-05-18 | 22:28

Probeer als je er onbekend ben maar eens van de Brusselse Ring te geraken.
Je ziet alleen maar bordjes met: alle richtingen.
De TOM-TOM destijds stuurde ons naar een boerengehucht met een doodlopende zandweg, terwijl we naar Antwerpen wilden.
En toch vond ik dat nog wel leuk, eindigen op een doodlopende zandweg.

Jan Dribbel | 21-05-18 | 22:26

Een idee.
Het tuigh in Brussel is een regering zonder volk, en dat steekt ze nogal.
Geef ze België.
In ruil voor soevereiniteit van de andere lidstaten.
Win-win:
De andere lidstaten zuchten niet meer onder het wanbeleid, de arrogante bemoeizucht en visieloos imperialisme van de Brusselse dictatoren,
De Brusselse dictatoren krijgen hun volk.
En België zal een snelle, relatief pijnloze dood sterven.
Top!

jemagookniksmeer | 21-05-18 | 22:25

Wel mooie vrouwen daar met dat aksentske.
Het wordt tijd dat we dat patatland een keer binnenvallen. Het 'Schlieffenplan' een kwart slag draaien en zorgen dat je binnen zes weken weer thuis bent.

Oprisp | 21-05-18 | 22:16 | 4

@Oprisp
Nee nee nee, we laten onze rechterflank Berlijn omsingelen en doen Merkel in exile in Somalie. Wir shaffen das. (Pickelhaube en monocle opzoeken doet)

Zapata10 | 21-05-18 | 22:27

@ Earl,
Leopold met zijn Gallia Belgica..
De plannen werden hem zodanig uitgelegd dat het een apenland middenin veel te warm en ver weg als Congo ging worden.

Oprisp | 21-05-18 | 23:03
▼ 1 antwoord verborgen

Komt meesteres België ook nog langs?

Earl_of_Doncaster | 21-05-18 | 22:14 | 1

Nee, die is "les" aan het geven.

Acar_ketimun | 21-05-18 | 23:21

Vriendin is Belgisch, is zsm naar Nederland gekomen, woont hier, werkt hier, wil over 5 jaar Nederlander worden. Belgisch paspoort gaat ze opgeven.

"België is failliet, de enige reden dat het land nog draait is de EU, en misschien Antwerpen Haven.

Als je niet stemt voor de verkiezingen, krijg je een boete, maar iedereen is het zat met de politiek, omdat ze het land zo naar de kloten hebben laten gaan, dus veel mensen stemmen niet serieus, enkel om de boete te voorkomen.

Walen denken dat Vlamingen minder zijn, weigeren NL te spreken terwijl ze het wel kunnen, Vlamingen hebben onder andere daardoor een hekel aan de arrogante Walen. Uit elkaar gaan wil niet echt, de een heeft nog een schuld bij de ander (iets met wegonderhoud) en zijn te afhankelijk van elkaar.

De politie is na het hele Marc Dutroux gebeuren nauwelijks of niets verbeterd. In Nederland klagen mensen al als het meer dan 15 minuten duurt voor de politie voor hun geluidsoverlast melding aan komt rijden, ik ben vorig jaar door een drugsdealende marrokaan en zijn vriendjes uit hetzelfde gebouw waar ik woonde met de dood bedreigd en bijna inelkaar geslagen in mijn eigen woning, het duurde 50 minuten voor de politie de 2 kilometer van het politiebureau naar mijn woning aflegde. Aangekomen zeiden ze dat hij "een bekende was die wel vaker problemen veroorzaakt", maar ze gingen er niks mee doen, "Dat levert alleen maar problemen op", ik heb die nacht dus in bed gelegen met in het appartement onder mij iemand die zei dat hij me "nog wel zou pakken".
Ook in andere zaken, waar ik niet in het openbaar op in ga, schiet de daadkracht en inzet van de Belgische politie zwaar te kort.
In België ga je als vrouw na 20:30 's avonds in een deel van de steden niet meer alleen de straat op.

Daarnaast is er een woningnood, een slecht en verouderd treinnetwerk, weinig toekomst qua banen en oude dag opbouwen.

Mijn vriend woonde vorig jaar 2 maand bij mij in België. Terug in Nederland in de trein sprak hij toevallig twee jongens, ongeveer 25 jaar oud, van Turkse afkomst
Hij zei daarna het volgende:
"In vergelijking met België, heeft Nederland geen "echte buitenlanders" meer.."
België is een gepolariseerd en verdeeld land, waar buitenlanders veel minder integreren, en soms botweg denken voorrang te hebben op "native-Belgen", de taal weigeren te spreken. In Nederland gaat iedereen veel normaler met elkaar om.

Dat, en in Nederland draait men tenminste niet om de hete brei heen, en zegt men recht in je gezicht wat er is. Belgen kunnen in hun doen en laten soms ontzettend om iets heen lullen."
- Een klein stukje over waarom iemand, die ongeveer 20 jaar geleden in België is geboren, afgelopen september dat land verlaten heeft om in Nederland te komen wonen.

AapjeVanDeFBI | 21-05-18 | 22:13 | 8

Dat van de politie komt omdat hun GPS bleef hangen op een rotonde.

Acar_ketimun | 21-05-18 | 23:20

Ik Belgie inmiddels ook vrij goed. Ik herken alles wat u zegt, en nog wat meer. De Belg oogt vriendelijk omdat hij veel te verbergen heeft. Kijk je achter dat masker, dan zie een heel andere volksaard. De enige reden dat de Belgen pro EU zijn, is dat ze weten dat ze het zelf ooit meer gaan oplossen. Brussel, Charleroi, Luik... het zijn steden zoals wij ze niet kennen. Tot op het bot gesegregeerd, rascistisch naar alle kanten. Turkenwijken, Marokkanenwijken, Congolese wijken... Her en de wat Belgen die zich voornamelijk klemzuipen.

Dr_Prepper | 21-05-18 | 23:20

Jammer van je slechte ervaringen. Ik heb uit eerste en tweede hand bijzonder goede ervaringen met de aanrijtijden van de Belgische politie. Mensen die ontmoedigd worden om aangifte te doen, heb ik hier nog nooit van gehoord. Justitie is wel compleet disfunctioneel. Maar de '66 rechters in Nederland zijn ook niet alles.
Qua onveiligheid is het overal waar we de wereld hebben uitgenodigd hetzelfde. De oude Waalse industriesteden zijn inderdaad een drama. En het Frans maakt dat marokkanen en zwarten weinig incentive hebben om Nederlands te leren. Ook al is hun Frans vaak onverstaanbaar.

Vreetkonijn | 22-05-18 | 07:34
▼ 5 antwoorden verborgen

De maandelijkse kinderbijslag, de pensioenleeftijd, de cao regelingen (de Belgische termen Hiervoor zijn anders), Belgradostraat Gent en niet te vergeten de Mercedes C klasse voor 27k in NL 46k.
Wat kan mij die kinderkopjes schelen of een stoplicht die eerst oranje wordt dan groen. En de Uni van België stond ergens hoger aangeschreven dan van NL op bepaalde onderzoeks gebied. Of de zorgverzekering van paar honderd voor een jaar.
Ja enige treurige dan weer wel dat de werkende Belg werkt om te leven in vergelijking met NL waar je leeft om te werken. En FcK voor de roepers die hun hoogachting uiten met: ik heb mijn schaapjes op het droge dus who cares wat je oreert gek.
geplaatste grap zeker van een belg?

Dr. Frambozenjam | 21-05-18 | 22:13

*steekt vinger op*

Dat kurkje in de keukenlade dient als handig middel om de fikken niet te branden.
Nou ja, ongeveer.

Dat kurkje is een probaat gereedschap om onder het handvat van de deksel van een prachtig heerlijk gerecht uit de stoofpan (gietijzer) te schuiven, teneinde deze tussentijds te beruiken, beroeren en tot haar briljante brésònairique te brengen - zonder pijn dus aan die dekselse klauwen.

Het lichten van een dergelijke deksel mag nooit worden onderschat.
Dus evenmin die speciale kurrek, ja?

Kudtkip | 21-05-18 | 22:13 | 4

Je kunt er ook een haakje in draaien, zodat je sleutel niet zinkt. Je kan ze in plakjes snijden en onder je stoel of tafel spijkeren zodat je vloer niet krast. Je kan er een prikbord van maken. Je kind kan er een stempel van snijden, of een bootje van knutselen met sateprikkers enzo. Je kan er kleine vetplantjes in poten. Je kan er een deurknop van maken, of een onderzetter.

Diepere moraal... Ik zie veel kansen voor Belgie! Ghehe.

Rest In Privacy | 21-05-18 | 23:05

Weet niet wat u stooft in die pan, maar smaken verschillen. Lezende u bekokstoofd gerei als gereedschap gebruikend kom ik tot conclusie gestoofde peren.
Anders weerleg dit eens.

Dr. Frambozenjam | 21-05-18 | 23:19

einStina | 21-05-18 | 23:05 kurk is een heel fijn basismateriaal maar dat weet jij niet want daar ben jij als millenial te jong voor

Knufter | 22-05-18 | 08:42
▼ 1 antwoord verborgen

Maar ze hebben wel betere bergen, beter bier, beter eten, beter voetbal en een betere taal. Vlaanderen boven!

Watmoetikhiertypen? | 21-05-18 | 22:09 | 6

En zo is het.

beau van rtl | 21-05-18 | 22:45

Watmoetikhiertypen? | 21-05-18 | 22:09 |
Vlaanderen boven!
Onder Nederland, boven Frankrijk. ;)

Is dit nog nieuws? | 21-05-18 | 23:13

Ik vind Vlaanderen ook kut.

gato | 22-05-18 | 08:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Nog even en een mens krijgt RSI van het instemmend knikken. Zie hier de Vlaamse versie van de frikandel speciaal met huismerk halve liter bier www.youtube.com/watch?v=TRZO4OWPJAk . Zum Kotzen.

Rest In Privacy | 21-05-18 | 22:09

België scheurt zichzelf wel uit elkaar. Geen noodzaak tot interventie.

Parel van het Zuiden | 21-05-18 | 22:08

De helft van België wilt eigenlijk gewoon Nederlander zijn, laat Vlaanderen weer Zuid Brabant zijn.

XaleX_2 | 21-05-18 | 22:06 | 13

En dan hebben we het nog niet eens over de Vlaamse minister van volksgezondheid gehad. Maggie de block. Haha.
.

beau van rtl | 21-05-18 | 23:04

beau van rtl | 21-05-18 | 23:04
1 block Maggie is goed voor een ton liter soep. Per maand.

Acar_ketimun | 21-05-18 | 23:16

@beau
Au!

Basil Fawlty | 21-05-18 | 23:18
▼ 10 antwoorden verborgen

Is het van de kaart vegen van België nu echt genocide of eerder euthanasie?

du Roi Soleil | 21-05-18 | 22:04 | 1

Noodzaak.

Acar_ketimun | 22-05-18 | 00:06

Het is trouwens ook wel logisch dat de facistische EU het hoofdkantoor in Brussel heeft gevestigd. Een land met twee nationaliteiten, een Nederlands deel en een Frans deel. Samen geforceerd in één land met twee verschillende talen. Zo verdeeld, en nog meer verdeeld met miljoenen immigranten. De perfecte thuis basis om ongeschonden hun vuile plannen door onze strotten te duwen.

Schraapmaad | 21-05-18 | 22:04

Hulde @ zentgraaff. Lees je even mee Ebru Umar? Ranten doe je zo.

DrumPiet | 21-05-18 | 22:03

In zijn geheel genomen is Geenstijl kwalitatief bezig met een dalende trend sinds we met Ronaldo, Zentgraaf en Mosterd opgescheept zitten. En niet louter door hen. Ook Dennis Honing, die onzinnig tekenaar toen, ene Tamara of een AnneFleurDekker zijn betoerd.

Trans_Fimmermans | 21-05-18 | 22:02
-weggejorist-
Willie R. | 21-05-18 | 22:00 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

Twee keer boreaal in opeenvolgende alinea's, dan mis je toch bijna "van vreemde smetten vrij"

krelis_krotenkoker | 21-05-18 | 22:00

Vriendin van Zentgraaf bezwangerd door een Belg?

redanx | 21-05-18 | 21:59 | 2

Daar zou dat zure vandaan kunnen komen.

schijtzat | 21-05-18 | 22:08

schijtzat | 21-05-18 | 22:08
Nee, dat is de mayo daar.

Acar_ketimun | 21-05-18 | 23:14

Niks mis met die Vlamingen heur, wel historische misser om niet samen te gaan met Nederland. Nu is het te laat.

Road to serfdom | 21-05-18 | 21:57

Zal wel iets te doen hebben met het in de uitverkoop zetten van GS.

marrretje | 21-05-18 | 21:56

Alea jacta est.

DebraCadabra | 21-05-18 | 21:55

He Zentgraaf. Zonnesteek opgelopen? Heb je een kwaadaardige Belgische oom? Wat is er gebeurt?

Scepticus | 21-05-18 | 21:54

Zijn de Belgen niet indirect eigenaar van GS?

Jeroen65 | 21-05-18 | 21:54 | 1

Belgen zijn gekoloniseerd. Dat zijn ze bijna altijd geweest. En nu zijn collaborateurs van de laatste kolonisatie, namelijk die door een Frans-Duitse coalitie genaamd 'EU' bezig de laatste resten van het ooit trotse Belgische volk te vernietigen. nbocdn.akamaized.net/Assets/Images_Up... . En dus moeten den `Ollanders er ook aan geloven. Want anders is het niet eerlijk!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 21-05-18 | 22:05

Nou Randgraaf, dat was een hele mond vol.
Moet je poepen? (zowel in NL als Belgenland)

Petrus Poortwachter | 21-05-18 | 21:51

Dat over de snelwegen.. zo waar. Omleidingen werken trouwens ook nooit. De huizen, ook waar. Islamitische enclaves.. ook waar. Een hoop klopt, alleen afschieten dat hoeft ook weer niet.

BozePaarseMan | 21-05-18 | 21:50

De enige Belg die ik tof vind, is Jeroom. Dat is net een soort Zentgraaf, maar dan in het echt.

Gervano | 21-05-18 | 21:50

Wat is dit voor raar, ongenuanceerd en nodeloos kwetsend stuk? Overigens: Belgen zijn i.h.a. toffe gasten en België een prima land.

Amsterdamsko | 21-05-18 | 21:49 | 2

Ja, waar komt dit stuk opeens vandaan? Nee, Belgen zijn geen -ik herhaal:geen- prima gasten. En Belgie is net zo sneu als Griekenland, alleen is het weer 1000 x kutter.

Dr_Prepper | 21-05-18 | 21:52

Maar hun hoofdstad was ooit Nederlands, toen Frans en nu EU. En waar blijven de Belgen zelf dan?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 21-05-18 | 21:52

Zentgraaf je loopt echt verschrikkelijk achter. Die meiden van K3 zijn jaren geleden al gestopt en vervangen door een stel kinderen.

koeberg | 21-05-18 | 21:49

Ben toevallig dit weekend nog in BE geweest in Diksmuiden bij de Dodengang.
Je moet toch wel van de pot gepleurt zijn als je dit soort stukjes schrijft Zengraaf.

Natte Washand | 21-05-18 | 21:48 | 1

Ben er ook twee keer geweest. Maar er heerst toch ook wel droevige stemming.
Walen en Vlamingen gaan niet zo goed samen en 1 van de oorzaken ligt in 1918.
Toen hebben de Walen nog wat zinloze offensieven richting Gent gelanceerd en de Vlaamse nationalistische intelligentia in de frontlinie gezet. Ze sneuvelden dus ook massaal terwijl de Waalse officieren alvast de overwinning aan het vieren waren.
Toch heeft dat Belgen volkje moed en heel wat meer vechtlust dan de Nederlander. Die wordt alleen actief als er geld te verdienen valt.

Zapata10 | 21-05-18 | 22:23

Waar is Ebru when you need her?

horsteknots | 21-05-18 | 21:45 | 1

Die zit even bij mij op stok.

Acar_ketimun | 21-05-18 | 23:11

In België betaald de staat de bezorgkosten vd krant. €260 milj. voordeel voor de uitgevers met goedkeuring van de EU. Daarnaast hanteren ze het 0% btw tarief voor de kranten voordeel €190 milj. p/j
Dit heeft er voor gezorgd dat 2 mediabedrijven 90% vd Belgische en Nederlandse kranten/tijdschriften in handen hebben. Dat deze oneerlijke concurrentie nooit onderwerp van gesprek is geweest in de 2de kamer laat staan dat ze de overnames nooit geblokkeerd hebben en dat de mededingings autoriteiten dit goedgekeurd hebben is onbegrijpelijk.
Macht corrumpeert en daar is GS het slachtoffer van.

Trumme | 21-05-18 | 21:44 | 1

Goede info… het is sowieso uiterst vreemd waarom het Belgisch Mediahuis bijna alle Nederlandse kranten in beheer heeft, dit lijkt mij een onderzoek door de Mededinging autoriteiten gerechtvaardigd. Het betekend nl. ook dat ze 90% van de mening kunnen vormen onder Nederlandse krantenlezers.

GS, inpakken, verlies nemen en wegwezen uit die EU hut.
Vooraf back-up op Mega.

Veluwse-Eikel | 21-05-18 | 21:54

Warmte, Belgisch bier en Zentgraaff gaan duidelijk niet samen.

brutus68 | 21-05-18 | 21:43

Vroeger was hij vuilnisman,
maar nu verkoopt hij zijn lichaam voor geld.

Jambers

HoerieHarry | 21-05-18 | 21:43

O crassum ingenium! Suspicor fuisse Batavum
Heeft Erasmus ook iets over Belgen gezegd?

Zapata10 | 21-05-18 | 21:42 | 1

Ja. Dat hij de friet van Bram beter vond...

Acar_ketimun | 21-05-18 | 23:10

Eindelijk een artikel van Zent waar ik mee in kan stemmen.

gebakkenegel | 21-05-18 | 21:42

Le Flamands sont comme les cochons...

oab | 21-05-18 | 21:41 | 2

Mais non...

schijtzat | 21-05-18 | 22:10

D'inde ou quoi.

Acar_ketimun | 21-05-18 | 23:09

Die Ilamitische Staat? Even de Ramadan afwachten, dan breekt zij uit.

oab | 21-05-18 | 21:37 | 5

beau van rtl | 21-05-18 | 21:48
En Nederlanders geen Vlaams. Zo. Lap. Die zit.

Acar_ketimun | 21-05-18 | 23:06

Acar. Waarom zou je dat willen spreken dan? Alle vlamingen spreken Nederlands met een belachelijk accent/spraakgebrek. De taal die zij behoren te spreken is Nederlands. Op de scholen gebruiken zij ook het woordenboek der Nederlandse taal. Vlaams is dus niets.

beau van rtl | 22-05-18 | 10:07

Je zou het hooguit een dialect kunnen noemen.

beau van rtl | 22-05-18 | 10:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Het beste bier ter wereld komt uit België en ga alleen al om die reden daarheen. Bovendien kunnen ze in België heel lekker koken. Nee, ik ben geen Belg. Qua islam attitude is de macht in Nederland geen haar beter, Verder snap ik dat gescheld niet.. Grow up!

namensmijnhond | 21-05-18 | 21:37 | 3

Limonadebier.. Bleh!

Wasbakplasser | 21-05-18 | 22:03

Je weet niet waarover je praat maar zelfs de Lambiek smaakt geniaal

namensmijnhond | 21-05-18 | 22:13

Al die Belgische meuk smaakt hetzelfde door de beperkte gisten en suiker wat men gebruikt. Dan liever een bier van Kees uit Middelburg.

Acar_ketimun | 21-05-18 | 23:04

Ik lezen, en lezen. Wanneer komen de argumenten? En ze kwamen niet. Alleen maar stompzinnig gescheld. Waar slaat dit op?

Biff Everwood | 21-05-18 | 21:36 | 6

@Foolonthehill: een boek vol slechte tekeningen van een Amerikaan die alle Belgen voorstelt als vampiers die hondjes van Amerikaanse kindertjes doodbijten.

Rest In Privacy | 21-05-18 | 22:08

Oh, ok, bedankt @einStina Het zag er uit als een tekening van een 10-jarige, maar dat schijnt de beste 'kunst' te zijn tegenwoordig.

Foolonthehill | 21-05-18 | 22:46

Foolonthehill | 21-05-18 | 22:46
Zou ook een giller zijn als dat subsidie heeft gekregen. Waarschijnlijk wel, na de pindakaasvloer hebben we een nieuw dieptepunt nodig.

Acar_ketimun | 21-05-18 | 23:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Also, also, also.

Speitoptantje | 21-05-18 | 21:35

Misschien moet er iemand een weekendje (bij nader inzien lijkt week me beter, nee maand) met zijn vriendinnetje naar Brugge om te ontspannen ofzo... Goed boek van Jeroen Oleyslagers mee, ticket om wat Rubens-doeken te bekijken, vriendinnetje vindt een film met Matthias Schoenaerts vast niet erg...

Rest In Privacy | 21-05-18 | 21:35 | 4

Zentgraaff is een jeanette. U bedoelt zijn mannenlief waarschijnlijk.

Grapje...

Acar_ketimun | 21-05-18 | 23:01

Acar_ Jeanette is eigenlijk wel passender ghehe.

Rest In Privacy | 21-05-18 | 23:09

einStina | 21-05-18 | 23:09
Tjah.

Acar_ketimun | 22-05-18 | 00:01
▼ 1 antwoord verborgen

Fout Zentgraaff. België is een leuk land met vriendelijke Vlamingen. Zelfs de Walen zijn vredelievende mensen. De enige fout die de Belgen hebben gemaakt is dezelfde fout als gans Europa heeft gemaakt. Verminderd lichtreflecterend gespuis binnen laten. Haatdoeken en haatbaarden uit Zandhatië die alle roze mensen haten. En beige mensen die het verschil tussen mijn en dijn niet respecteren. En Belgen consumeren frieten terwijl Nederlanders patat vreten. Baalpuntje is natuurlijk wel dat rovershol genaamd EU. Je weet wel, Timmerfrans en Drunckers en dat soort richelgeteisem. En Zent, ge hebt Nonkel zuur gemaakt. Foei. Doe eens snel excuses aanbieden aan onze vriendelijke zuiderburen.

Nivelleermarionet | 21-05-18 | 21:35 | 2

Ga eens een paar jaar tussen die kutvlamingen wonen, dan lul je wel anders. Schijnheilig kut volk en jaloers op alles wat Nederlands is.

beau van rtl | 21-05-18 | 21:54

Beau. Juist. Er zitten er maar een paar aardige tussen die het niet achter de ellebogen hebben.

SDI | 22-05-18 | 00:13

Eensch. Behalve met de laatste zin. En Belgen zijn beter in taal danalsdanweplok Niederzeikers. En goed in Frans.

Geil Kippetje | 21-05-18 | 21:34 | 2

Zoals wij in Nederland Belgenmoppen hebben, hebben ze in Frankrijk dezelfde Belgenmoppen in het Frans.

Mr_Natural | 21-05-18 | 21:38

Ik krijg goesting in kip...

Acar_ketimun | 21-05-18 | 22:57

Sorry, kon me niet concentreren, nog steeds overdonderd door die transgenderkoe [waarvan ik dan nu denk; dat had een belg ook kunnen bedenken....]

severalminutes | 21-05-18 | 21:34

De uitstorting van de heilige geest over Zentgraaf is niet helegaar volgens plan verlopen, vermoed ik.

horsteknots | 21-05-18 | 21:32 | 2

Yep.

ParaPiet | 21-05-18 | 21:34

f

horsteknots | 21-05-18 | 21:34

1839 was een vergissing.

Rest In Privacy | 21-05-18 | 21:31

Gerard Reve wist het al: Hollanders zijn eigenlijk Duitsers die denken dat ze geen Duitsers zijn omdat ze melk drinken in plaats van bier.
Reve won niet toevallig de Prijs de Nederlandse Letteren, iets wat ik bij Zentgraaff nog niet meteen zie te gebeuren. Maar men weet uiteraard nooit hoe een koe een haas vangt. Blijven proberen, Zentgraaff!

Nonkel Frituur | 21-05-18 | 21:29 | 1

Jezus, ben jij er ook weer eens. 2 frieten met andalouse saus en wat kees erover graag. En een broodje gebraden hesp om het af te leren dan.

Acar_ketimun | 21-05-18 | 21:34

de groot-Nederlandsche gedachte, een vorming van Dietsland. Hitler wilde het destijds niet. Vlaanderen inclusief Brussel bij Nederland, maar dan wel de franstalige Walen in Brussel verplicht Nederlands laten spreken of etnisch zuiveren maar dat is ook al zo een beladen woord sinds de laatse joegoslavische burgeroorlog 91-99.

HetOorAakel | 21-05-18 | 21:25

En daarom ben ik geen premium lid. Niveau van de topics gaat hard achteruit.

Eshek | 21-05-18 | 21:25 | 6

Inderdaad.

Acar_ketimun | 21-05-18 | 22:56

Ben je niet gewoon een gierige freeloader ?

Jahowiseffe | 21-05-18 | 23:30

Jahowiseffe | 21-05-18 | 23:30
Voor dat het premium gemiemel er kwam, waren we allemaal freeloaders. Het kroontje is geen symbool voor superioriteit.

Acar_ketimun | 21-05-18 | 23:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Het blijven toch taalgenoten. De taal is gans het volk!

JTKDM | 21-05-18 | 21:22 | 1

Gak gak... gak gak gak.

Acar_ketimun | 21-05-18 | 22:55

Goed stukje! Lekker kort!
Ben na de eerste paragraaf afgehaakt.... Ik trok het niet meer... Zoveel hoogmoed....

Stijlloze bezoeker | 21-05-18 | 21:21

Ik mag deze schrijfstijl wel. Beetje Johnny Quid style. Ik weet dat ik een van de weinigen hier ben die hem mist.

Botte Hork | 21-05-18 | 21:20 | 2

Sjonnie wie?

Acar_ketimun | 21-05-18 | 21:31
-weggejorist-
xavier | 21-05-18 | 21:44

Wanneer Jaap de Groot na 40 jaar Telegraaf al hardlopend weggaat, dan zal er wel iets aan de hand zijn. Is er Belgische censuur in aantocht? Mag Peter Vandermeersch het journalistencafé niet meer binnen omdat TMG nu ook een onderdeel van het Mediahuis is? En daarom moet Geenstijl in de aanbieding.
Daar hoeven toch niet alle Belgen voor zwartgemaakt te worden?

Belgie is een prachtland. Je moet het niet proberen te begrijpen, je moet het ondergaan. En dan zie je de mogelijkheden. In Belgie kan alles, zolang je de ambtenaren maar laat slapen. In Nederland kan er niets want de ambtenaren hebben het te druk.

Haberdoebas | 21-05-18 | 21:19 | 2

Denk dat ze weer een HLN layout schema eroverheen willen plakken. En er net als het AD een glamourblaadje van willen maken.

Acar_ketimun | 21-05-18 | 21:31

Correctie: in België kan alles met de ambtenaren, zolang je maar betaalt.
Huis bouwen naar geheel eigen wensen doch tegen de wettelijke normen?
Neem de boete erin mee en je hebt de bouwsom berekend - en bouwt bewoon.
*kuch*

Kudtkip | 21-05-18 | 21:55

Bij de grens van België staat maar 1x het bord "slecht wegdek". Geldt meteen voor heel België; wel zo efficiënt.

sallandstrots | 21-05-18 | 21:19 | 2

Dat bord is gans niet nodig. Je merkt direct waar de landsgrenzen liggen en wanneer je eroverheen bent.

Acar_ketimun | 21-05-18 | 21:30

Zentgraaf is net door België gereden, en heeft een boete voor te hard rijden gekregen?

TheEgg | 21-05-18 | 21:17 | 2

Nee, Zentgraaff heeft een nieuwe Belgische baas die hem (en z'n collegae) in de uitverkoop doet wegens politiek incorrect.

bisbisbis | 21-05-18 | 21:42

Te hard rijden in België is fysiek onmogelijk met die staat van het wegdek daar.

koeberg | 21-05-18 | 22:08

Zentgraaff; Tofik Dibi is wereldnieuws met een achterlijke foto en text op instagram. Mensen willen zelfs aangifte doen. Dat was een nuttiger item geweest.

Trumme | 21-05-18 | 21:17 | 9

Tofik Dibi wil graag geaccepteerd worden door zijn moslimbroeders. Daarom zegt hij stoer dat hij kafirs wil vermoorden. Tofik wordt echter niet geaccepteerd door zijn moslimbroeders, nee, die zien hem als een ranzige gore homofiel die ze als ze het voor het zeggen zouden krijgen heel rap met de kop eerst van een flat flikkeren.
Dat zorgt voor die sneue Dibi voor een identiteitscrisis. Niet zo gek.
Maar medelijden heb ik niet met hem. Wat mij betreft wordt hij zo snel mogelijk de grens over getrapt.

kempenaer | 21-05-18 | 23:48

Gelijke monikken, gelijke kappen... Tofik mot ook deaud

Swonchek | 22-05-18 | 02:05

Tofik solliciteert zo voor de burgemeesterspost van Amsterdam

kaasfondue | 22-05-18 | 06:49
▼ 6 antwoorden verborgen

Geinig stukje, overigens heeft België wel wat en uitstekend bier.
Maar goed, ik doe er een schepje bovenop.
Goed schiep de wereld in 7 dagen.Op dag 8 moest hij daarna verschrikkelijk bouten en daarvan boetseerde hij België.
(van wat er aanzijn handen bleef kleven tekende hij Nederland)

Zapata10 | 21-05-18 | 21:14 | 6

Acar_ketimun | 21-05-18 | 21:26
Ach het is heel wat beter dan het kinderkesbier en uilenzeik wat ze in Nederland maken.

Zapata10 | 21-05-18 | 21:32

@Zapata10, Ik weet eigenlijk niet precies waar je me gelijk in geeft ... Ik doelde eigenlijk allen maar op de uitspraak dat God de wereld schiep, maar de Nederlanders schiepen Nederland. Hoe dan ook, ik schenk eens een Orvalleken in!

JTKDM | 21-05-18 | 22:32

Zapata10 | 21-05-18 | 21:32
Als je het hebt over de afgewaterde pilsen, ja. Eens. Maar er zijn genoeg brouwerijen naast de grote jongens ( in NL inmiddels meer dan de Belgen), dus gewoon daar je bier halen. En geen Jupiler als het om zuiderpils gaat, maar Cristal. Als men echt zo nodig pils moet hebben.

Acar_ketimun | 21-05-18 | 22:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Mooi geschreven, grotendeels waar. Ware het niet dat ik ooit in België paling in het groen en merg op brood op heb waar ik nog wel eens van droom. ... heerlijk.
Eetcultuur is prima bij onze buren

Zathras | 21-05-18 | 21:13

@Zentgraaff.... beste stukje ever, alhoewel... de belgische madamekes zijn behoorlijk geyl en neukbaar... maar goed, voor de rest is het inderdaad een kudt land

Fatwabuster | 21-05-18 | 21:11 | 1

Die belgische pornoster ook al weer, die blonde. Kom hoe heet ze...

Swonchek | 22-05-18 | 02:06

Allemaal? Nou bedankt Zentgraaff maar fuck uzelf want die meiden van K3 krijgt u nie..

Dick Head | 21-05-18 | 21:11

We vallen verder wel mee hoor Zentgraaf. Aan wie mankeert er niets.

Vreetkonijn | 21-05-18 | 21:10

Leuk hoor happen naar de baas.
Het geeft maar weer aan de GS in deze vorm terminaal is.

rechtsdwalendeautist | 21-05-18 | 21:10 | 4

@road Geef maar eens duiding als je zo flink bent.
En ik zeur nooit maar stel iets vast.
Maar wellicht kun je jezelf eens informeren wat er aan de hand is op de burelen van GS. Ik heb niet de indruk dat op de Basisweg gelachen wordt. Maar wellicht ben jij beter op de hoogte.

rechtsdwalendeautist | 21-05-18 | 22:01

rechtsdwalendeautist | 21-05-18 | 22:01
Je draait het om. Je stelt iets vast en daar zeur je over.

rokertje | 21-05-18 | 22:19

@roker O heb je dan ook meer kennis of duiding?
Of wil je gewoon maar een beetje meelullen?

rechtsdwalendeautist | 21-05-18 | 22:26
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb een zwak voor mooie vrouwen die Vlamas spreken.

Re:Kniftig | 21-05-18 | 21:10 | 3

Vlaams

Re:Kniftig | 21-05-18 | 21:10

Lekker poepen met d'n maskes.

VeelTeSteil | 21-05-18 | 21:12

Flamoes klinkt ook als een luchtig zuivel toetje.

Re:Kniftig | 21-05-18 | 21:15

Heeerluk stukzz prozaat

Rest In Privacy | 21-05-18 | 21:10
-weggejorist-
Bakito | 21-05-18 | 21:07 | 2

Je bent Borgerhout of zoiets te noemen. Heel Belgisch...

Henk Zult | 21-05-18 | 21:07 | 1

Borgerokko, bedoel je?

Sander Dieman | 21-05-18 | 21:09

Ik vind het een prachtland en dat zal altijd zo blijven.
En de reden waarom gaat niemand een reet aan.

HoerieHarry | 21-05-18 | 21:06 | 6

Mr_Natural | 21-05-18 | 21:17
OK, dan.
Ik word iedere keer vreselijk nostalgisch als ik in Belgie ben.
Ik heb een vriendin in Brussel gehad die advocaat is. Heb daar feestjes meegemaakt met haar die met geen pen te beschrijven zijn .Ik deed daar zaken met vreselijk aardige lui. En dan de eetcultuur en andere zaken. Ach, ik mis die tijd gewoon.

HoerieHarry | 21-05-18 | 21:25

Kijk, nu snap ik het. Was ze advocaat bij de EU? Oh nee,aardige lui had je het over.

Mr_Natural | 21-05-18 | 21:30


Omdat ze beter zijn in voetbal, tennis, wielrennen, bier, patat en buitendeurse sex?

Oprisp | 21-05-18 | 21:34
▼ 3 antwoorden verborgen

België is gewoon een vernederlandsing van de Latijnse naam voor Nederland. België = Nederland = België. Als ze het in 1830 Noord-Nederland en Zuid-Nederland genoemd hadden, dan waren we allang weer herenigd. En zou men in het zuiden dat verfoeide Framboos niet van het hof naar beneden door de samenleving heen hebben laten sijpelen.

aight.. | 21-05-18 | 21:05 | 1

Akkoord, kunnen we dan nu eindelijk terug bij +31? Heer, verlos ons van die would-be Waalse frambozen en dat geïslamiseerd hellhole Brussel.

de_profeet | 21-05-18 | 21:03 | 5

Schuift het nog iets of kost het ons alleen maar? We hebben al genoeg handjesophouders hier. Dus die "verrijking" hadden we al.

Standvastig | 21-05-18 | 21:10

Standvastig | 21-05-18 | 21:10 Wat nu verrijking? De grootste uitkeringstrekkers zitten in Brussel en Wallonie. Met Vlaanderen krijg je 6,5 miljoen Nederlandstaligen erbij die hun eigen broek kunnen ophouden. Wel een bende achterlijke en dociele debielen als politici maar als oudgediende van GeenStijl lijkt die cultuur prima bij die van jullie te passen.

de_profeet | 21-05-18 | 22:12

Lol, een assertíeveling, @ profeet, ge zijt geslaagd, komt er maar bij, jungske, maar nie meteen als profeet willen profiteren hee? ;-)

kleurdoosje | 22-05-18 | 01:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed stuk, Belgie is door en door verrot. Ziek land, vol zieke lui. Behalve Kabouter Wesley natuurlijk! m.youtube.com/watch?v=UhFNC2YwQn0

Sander Dieman | 21-05-18 | 21:02 | 1

Breek de dag, tik een arrogante hollander

Zezijngekinbrussel | 21-05-18 | 21:23

Man, man, man... het zoveelste treurige stukje van deze poser. Het ligt er allemaal zo dik bovenop bij deze zelfverklaarde, red-pilled corpskneus.

Desmoulins | 21-05-18 | 21:00

Kuifje, Nero & Co, Suske en Wiske, Guust, Robbedoes & Kwabbernoot enz. enz. zijn al genoeg om van de Belgen te houden.

Mr_Natural | 21-05-18 | 20:59 | 8

Jommeke en zijn mattie Filiberke

Croxifoxio | 21-05-18 | 21:38

Ja prachtige lijst, all of the above verslonden. Behalve Guy hoor,

kleurdoosje | 22-05-18 | 01:47

Niet te vergeten : Blueberry, Buck Danny, Roodbaard en Tanguy & Laverdure...volgens mij is de Belg Victor Hubinon de beste striptekenaar ooit....helaas al in 1979 overleden.

Keyboardspeler | 22-05-18 | 07:43
▼ 5 antwoorden verborgen

Als jullie K3 integraal doen dan pas ik.

De waard zijn gast | 21-05-18 | 20:59 | 1

Olga is er ook nog!
Maar na mij, helaas...

Aristotalloss | 21-05-18 | 22:09

Beetje salty over die verkoopvoornemens van de Belgen? Als je het een maand geleden had geschreven was het gewoon waar geweest, nu is het sneu.

bulk | 21-05-18 | 20:58

Zentgraaff is moe.

ZureJoop | 21-05-18 | 20:58

Heeft uw Belgische vriendin het uitgemaakt, Zentgraaff?
In ieder geval een geluk dat lieden zoals u ons mooie land zoveel mogelijk vermijden.

Nonkel Frituur | 21-05-18 | 20:57 | 2

België is geen land.
Vlaanderen wel.

Jimmy Mc Clure | 21-05-18 | 20:59

Vlaanderen is mooi en heeft mooie steden. Maar heeft net als in Nederland teveel ondemocratisch benoemde graaiende charlatans aan het bewind.
Deze leden der ondemocratische politieke partijen (benoemingscircus) verkloten alles maar dan ook alles inclusief de steden.

ja-ja-nee-nee | 21-05-18 | 21:20

Wordt Zentgraaff per letter betaald?

Gulliver | 21-05-18 | 20:56 | 3

Ja, door Belgen die hem willen verkopen. Vandaar.

tipo | 21-05-18 | 21:11

Precies, even overdreven afgeven op Belgen in de hoop dat ze niet toch bij het Mediahuis eindigen.

Neta | 21-05-18 | 21:15

@Neta: de facto is GS reeds Belgisch, alleen is dat nog niet tot Zentgraaff doorgedrongen? Tenzij hij het met opzet doet natuurlijk, in de hoop op een goede ontslagvergoeding.

Nonkel Frituur | 21-05-18 | 21:23

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com