Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Jongerenwerkers 020 luiden noodklok. Radicalisering door Bilal Lamrani ongehinderd, management verbiedt ingrijpen

Onnderstaande mail viel zojuist op onze roze deurmat. We twijfelen nog wat over de authenticiteit aangezien het er allemaal wel heel hapklaar en ietwat  rancuneus uitziet. We houden dus nog even een flinke slag om de arm, misschien is het namelijk gewoon een set-up om de organisatie van Gemeente Amsterdam nog verder te ontregelen of zo, maar YUGE if true. TLDR;
1) Anonieme Amsterdamse jongerenwerkers luiden de noodklok omtrent de radicalisering van ONZE Top-600-achtige Rif-rakkers.
2) Hun managers verbieden hen deze jongeren in een traject op te nemen omdat hun strafblad te zwaar is.
3) Van der Laans protegé Bilal Lamrani ronselt er nog steeds moeiteloos op los en de kans is groot dat dit filmpje en deze foto Amsterdamse jongens via Bilal bereiken. Leidinggevenden van jongerenwerkers lijken bang te zijn voor Bilal en zijn netwerk.
4) Het Meld- en adviespunt Radicalisering slaat waarschuwingen omtrent radicalisering en Bilal volledig in de wind.

"Hallo journalisten,

Wij willen ons eerst (anoniem) voorstellen. Wij werken als jongerenwerkers in de wijken van Amsterdam-Oost. De afgelopen maanden/weken hebben wij een aantal zorgwekkende zaken opgemerkt onder een aantal jongeren die voorheen of nog steeds diep in de criminaliteit actief zijn. Jongeren waarvan wij met zekerheid kunnen zeggen dat zij banden hebben met de Mocro-Maffia of in zware criminaliteit zitten.

Wij hebben gezien hoe zij steeds meer geloviger zijn gaan gedragen of althans meer zijn gaan verdiepen in het geloof. Het was voor ons een raadsel hoe dit soort jongens van geld, wapens en meiden ineens het geloof interessant zijn gaan vinden. Na onderzoek in het veld zijn wij erachter gekomen dat een ex-collega van ons hierbij betrokken is. De ex collega heet Bilal Lamrani. Hij heeft zelfs een Telegram-groep opgericht met de naam Leeuwen van Tawheed. De groep kun je alleen op uitnodiging in komen. 

De jongeren waar wij zelf ook contact mee hebben of op straat tegenkomen kunnen we helaas niet in het hulpverleningstraject opnemen. Op advies van onze leidinggevenden mogen wij deze jongeren niet begeleiden in verband met hun zware strafblad. 

Helaas mede door dit hebben wij deze jongeren moeten mededelen dat wij niets voor hun kunnen betekenen. Onze leidinggevenden en ambtenaren [Oscar Bodelier (Dynamo) , Thea van Susteren, Deusa Marques (Streetcornerwork), en Janneke Uitterhoeve (Stadsdeel Oost)] hebben dit expliciet bevolen. Deels begrijpen wij dat, maar zij trekken ook weer andere jongeren mee. De video die nu verspreid wordt onder jongeren heeft veel jongeren aangesproken. Zij zijn nieuwsgierig geworden wie de strijders zijn en waarom zij Oost bedanken voor haar steun.   

Wat gebeurde er daarna? Bilal maakte hier gebruik van en heeft de jongeren naar zich toe getrokken. In ontmoetingen en Telegram kanalen begon hij de jongeren te vertellen over het haten en afkeer hebben van de ongelovigen en de strijd in Syrië. Als wij vertellen wat wij hebben gehoord wat een aantal van die jongeren roepen... Ronduit schokkend. De foto en de video waarin Amsterdam-Oost wordt gegroet door de strijders in Syrië zijn afkomstig van hem. Van een aantal jongeren hebben wij ook begrepen dat hij contact heeft met Al-Qaeda in het gebied Idlib in Syrië. Zijn zusje zit ook in Syrië en heeft daardoor ook veel contacten met de strijders in Syrië. Hij is ook  zeer populair onder jongeren en hij zet jongeren ook op tegen hulpverleningsinstanties. Zo vertelt hij aan hun dat wij een verlengstuk zijn van politie en justitie.   

Het is ook een publiekelijk geheim dat Bilal actief aan het ronselen is in Oost , alleen niemand durft erover te praten. Wij doen dit ook anoniem uit vrees voor onze veiligheid. De combinatie Bilal en de Mocro Maffia is levensgevaarlijk. Een van onze collega's zijn een keer zelfs ook bedreigd door de criminele groep en hen werd verteld dat zij hun bek moesten houden over Bilal in de media. 

Ook de afdeling Radicalisering van Amsterdam hebben wij een aantal weken geleden ingelicht, zij waren meer geïnteresseerd in wie wij waren dan onze meldingen over Bilal. Wij hebben dan ook per direct het contact verbroken met Advies en Meldpunt Radicalisering. Een zeer vage afdeling is dat. Een netwerkpartner heeft ook gemaild met de afdeling en kreeg pas na 5 dagen een antwoord van ene Van Slooten van de afdeling. Ook netwerkpartner had signalen doorgegeven over Bilal die hij/zij heeft gedaan op basis van info van moeders uit de Indische buurt.  Onze leidinggevenden lijken ook bang te zijn voor Bilal en de groep om hem heen. Deels ook omdat zij Bilal persoonlijk kennen. 

Als wij niet voldoende steun krijgen van onze leidinggevenden, dan voelen wij ons ook genoodzaakt om ons niet verder in te zetten voor het beschermen van jongeren in Oost tegen radicalisering. Ons veiligheid en onze signalen worden niet serieus genomen. Het wordt allemaal weggewuifd.   Wij durven ook geen informatie te delen met andere omdat wij vrezen dat het ook bij Bilal komt. Wij hopen dat er snel ingegrepen wordt, want het loopt helemaal uit de hand. Wij willen de namen van de jongeren nu niet met naam en toenaam noemen die nu heel erg optrekken met Bilal, omdat wij niet zeker weten of zij dezelfde ideleogie delen of zoekende zijn. 

Sommige van de jongeren willen uit de misdaad stappen of uit angst en blijkbaar zien zij in Bilal en zijn boodschap een uitweg. Wij moeten dit anoniem doen, omdat wij hier te maken hebben met een zeer onvoorspelbare groep. Wij zien graag dat de instanties waarvoor wij werken eens wakker geschud worden!  

Met vriendelijke groeten, Jongerenwerkers 

Amsterdam-Oost
Indische Buurt
Transvaalbuurt
Oostelijk Havengebied
Ijburg

Reaguursels

Inloggen

Nederland, het land van de zachte heelmeesters die stinkende wonden maken .

Kim-Jung-Un | 13-05-18 | 18:38
-weggejorist-
Rest In Privacy | 13-05-18 | 14:58

De intentie van deze lui is vast goed, maar jongerenwerk klinkt voor mij altijd een beetje als pappen en nathouden. De info in hun bericht is ook niet nieuw. De enige oplossing is rigoureus te werk gaan: ontneem sneller het Nederlandse paspoort van mensen die een misdrijf begaan dat gewoonlijk een stafblad oplevert en doe dat ook voor hun ouders die gefaald hebben.

Bulloch | 13-05-18 | 11:05

Maar gelukkig hebben we ze straks allemaal in die grote data soep zitten, ergens in een database op een server in Amerika. Duurt dan nog wel 5jaar om de data er uit te vissen.

boerk | 13-05-18 | 06:37

Wat vind de Marokkaanse Koning eigenlijk van onderdanen die in Syrië jihadhi spelen? Niets?

MistaRazista | 13-05-18 | 03:39 | 1

Niet mijn onderdanen vriend schijnt ie te zeggen

HoezoStom? | 13-05-18 | 09:58

Als in Parijs ( = buitenland) een islamitische gekkie de anderen mensen begint te steken met 'n mes en de keel afsnijdt, bij het uitroepen van 'Allah akbar'; dan spreekt men daar van een terroristische aanslag.
Als in Den Haag ( = binnenland) een islamitische gekkie de andere mensen begint te steken met 'n mes en (bijna) de keel afsnijdt, bij het uitroepen van 'Allah akbar' ; dan spreekt men hier van 'n verwarde man.
En op het journaal wordt elke suggestie met islam en terrorisme weggepoetst; door zelfs de woorden 'Allah akbar' niet te herhalen, ookal hebben omstanders dat duidelijk hoeren roepen, maar zegt men op het staats-propaganda-journaal, dat 'de verwarde man zei 'god is groot'.
En dan wordt er 'n heel peloton staats-voorliegers naar Pauw, en andere publieke media gestuurd, om vooral iets anders te benadrukken (wat dan ook), als het bestaan van 'n islamitisch terroristisch aanslag in Nederland wordt weggemoffeld.
Eh, de burgemeester sprak voor haar beurt;
eh, de politie-informatie was niet volledig;
eh, het onderzoek loopt nog, is onder de rechter, 'dus' mag niemand zomaar iets beweren'.
Nou mama, dan weet je 't wel; je bent aangevallen door 'n verwarde man; dat is 'n hele meevaller, toch?
Nou papa, dan weet je 't wel; er is helemaal geen gevaar van de islam; dat is 'n hele meevaller, toch?
En ik herinner me de actie van die laffe Amsterdamse burgemeester Cohen, nadat Theo van Gogh op straat met messteken was omgebracht, en er met 'n met 'n briefje op z'n lichaam was gestoken met 'Allah Akbar'.
Dat toen iemand het gebod uit de bijbel op de muur schilderde: 'Gij zult niet doden'; dat degene die gewoon naleving van het Strafrecht verdedigde, en degene die gewoon de Bijbel citeerde; dat die brave burger door de politie werd gearresteerd en ingerekend. Want de laffe burgemeester vond 'Gij zult niet doden' stigmatiserend tegen islamieten; en hij vond 'Gij zult niet doden' té provocatief voor moslims.
Heus, wij Nederlanders zijn niet bang van islamitische importmensen.
Wij Nederlanders zijn slechts beducht door het laffe verraad van onze luizige politieke leiders.

Der Paulie | 13-05-18 | 02:05 | 3

Lees:
"En ik herinner me de actie van die laffe Amsterdamse burgemeester Cohen, nadat Theo van Gogh op straat met messteken was omgebracht, en met 'n mes 'n briefje met 'Allah Akbar' op z'n lichaam was gestoken..(...)"

Der Paulie | 13-05-18 | 02:14

Prima stukje. Geeft de situatie in Nederland haarfijn weer: ten koste van alles de moslimgemeenschap te vriend houden, voorál niet tegen de haren instrijken met het melden van de feiten. Schoffeer je daarmee de slachtoffers? Geen probleem. Er ligt waarschijnlijk bij alle overheidsinstellingen een draaiboek klaar met dergelijke instructies. Maar ééns zal men zich moeten verantwoorden voor dit wanbeleid.

Zenzeo | 13-05-18 | 12:10

Helemaal mee eens..

Crump | 13-05-18 | 12:30

We weten allemaal hoe ons gezag over klokkenluiders denkt en hoe het daarmee afloopt, zeker als het 'zielige' moslims betreft.

De waard zijn gast | 12-05-18 | 21:40

Het zal je lieve ongelovige, goedwillende kind maar zijn die naar zijn of haar school gaat om wat van de toekomst te maken, in een stad als Amsterdam.
En dan de metro en de bomgordel.
Wij weten wie schuldig zijn en dan gaat het los.
Maar eh, zeg me wel dat dit bericht waar is. U mag weten wat ik daar inmiddels van zou vinden.
Godverdomme.

Hensmunter69 | 12-05-18 | 21:37

Dit verhaal lijkt mij redelijk authentiek, omdat de toon eerder bezorgd is dan rancuneus. In mijn droomwereld worden deze potentieel staatsgevaarlijke jongens geïnterneerd in heropvoedingskampen en worden ze pas weer losgelaten op het publiek als het gevaar is geweken. Maar ja, dat kan rechtswege dan weer niet zolang we geen oorlogswet hebben.

MickeyGouda | 12-05-18 | 21:17

Hoeveel moslims gaan strax op Waylon stemmen?

Deksmaat | 12-05-18 | 19:23

"Wij hebben gezien hoe zij steeds meer geloviger zijn gaan gedragen of althans meer zijn gaan verdiepen in het geloof".
Noem dan gelijk het beestje bij de naam: "islam". Neem aan dat het geen EO'ers, Boeddhsiten of Hindoes zijn.

matrixbluepill | 12-05-18 | 18:38

onze grootste toekomstige bezettingsmacht sinds 78 jaren heet Islam, de NSB'ers zijn diegenen die het toelaten en bevoegd zijn om de bezettingsmacht te keren.
beiden minachten de witte blanke christen/joodse Nederlandse Nederlanders tot op het bot, beiden proberen de witte blanke christen/joodse Nederlandse Nederlanders voor HUN in belastingslavernij te drijven, te dwingen, te intimideren.
TOT...... de witte blanke christelijk/joodse Nederlandse Nederlanders zich eens EINDELIJK gaan weren. Via het stembiljet, maar ook fysiek!
Dokkum was al een voorteken van burgerlijke ongehoorzaamheden in de Nederlandse sinterklaaserfgoedgekte, nu tijd om de kartelburgemeesters eens alvast enkele wachten aan te zeggen en het kies-systeem op die lui te veranderen. Dan de AZC's en COA's te ontmantelen wegens totaalincompetentie in valse en verdraaide feiten. Om te beginnen.........
Olie en water is onmengbaar, zeker als mijn volksvertegenwoordigers alle noodzakelijk "zeep" daarvoor al lang geleden hebben weggegooid.

Katoentje | 12-05-18 | 17:12

Stel je eens voor dat je niet al te slim bent. Dat je niet al te veel doorzettingsvermogen hebt. Dat eigen verantwoordelijkheid en lange termijn denken je maar moeilijk afgaat. Maar dat je ondertussen wel denkt dat je heel bijzonder bent en anderen respect voor je moeten hebben. Afijn, op school en op het werk lukte het niet. Tja, dan kiest je gemakzuchtig voor de criminaliteit. Kost niet veel tijd en levert al snel 100 euro per uur op. Maar tja na een jaartje of tien staan je opvolgers al klaar en ben je zelf al iets verstandiger en minder wild geworden. Wat dan ? Werk op niveau kun je vergeten. Dus dan maar in de uitkering en vroom moslim worden. Lekker makkelijk met al zijn ge- en verboden. Hoef je niet veel na te denken. En goh in de eigen groep krijg je ook nog respect. He he eindelijk. Vrouwtje erbij die flink kan werpen en je hebt Woning, uitkering en wijf. Bijna perfect. O ja en ook nog een denkbeeldig vriendje met enorme krachten die jou leuk vind. Toch nog geslaagd in die ingewikkelde snelle toekomstgerichte samenleving.

Graaier | 12-05-18 | 16:59 | 3

Precies !

Jahowiseffe | 12-05-18 | 17:30

Je opent mijn ogen. Ik wordt ook moslim! Alleen dat denkbeeldige vriendje staat me nog een beetje tegen, klinkt zo gay.

De waard zijn gast | 12-05-18 | 21:42

En als je wilt dan trouw je in het buitenland nog een paar vrouwen, om beetje af te wisselen toch. Wellicht wat jonger ook, suikerfeest doet de ouderen geen goed, en extra vrouwen worden door nederland geaccepteerd.

boerk | 13-05-18 | 10:20

Wat een lieve stad is het toch met telkens weer die lieve burgemeesters en dat lieve personeel, pinkt een traantje weg van ontroering.

Rest In Privacy | 12-05-18 | 15:54

Waarom doe je dan niet een beetje onderzoek in plaats van gewoon deze mail lekker afdrukken "met voorbehoud"? Wat moet ik hier nou mee? Vraag dan aan die ander om een beetje bewijs te leveren.

Sander_Stinkscheet | 12-05-18 | 15:12 | 5

Zelfs al is het fake news. Degenen die ertussen wonen weten waar Ibrahim de mosterd vandaan haalt en hoe de islamitische vlag ervoor hangt.

Graaf_van_Hogendorp | 12-05-18 | 15:46

En als jij andere mensen van dit wereldbeeld wilt overtuigen, is fake news dan geoorloofd? Volgens mij helpt fake news om je gedachtegoed te verspreiden dan alleen maar tegen je. Bij mensen met een beetje verstand, althans. We mogen best wat kritischer zijn op geenstijl, af en toe. Wordt het medium alleen maar beter van.

Sander_Stinkscheet | 12-05-18 | 15:58

Zij kunnen Simpelweg niet meer bewijs leveren en de redenen daarvoor staan uitgebreid beschreven. (Dat is zo'n beetje de essentie van het hele stuk). Ik vind het al heel wat dat de buurten erbij staan.
En ja natuurlijk hou je er rekening mee dat het misschien anders is dan je nu denkt. Maar als je er dus voor kiest om de inhoud niet serieus te nemen.. dan kan men dus nooit op deze manier de noodklok luiden.

letopuwzaak | 12-05-18 | 20:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Ritje in bus in Tilburg escaleert: asielzoekers weigeren te betalen, vluchten spoor op en bekogelen agenten
www.ad.nl/tilburg/ritje-in-bus-in-til...
Treiteren, intimideren, regels aan de laars lappen etc. etc.. Dat wordt een mooie toekomst! Gaaf!

Deksmaat | 12-05-18 | 15:03 | 5

"Oei , snel een verblijfsvergunning en woning geven en niet de medicatie maar juist de uitkering verhogen want dat zorgt voor rust ." ; zegt de op subsidie drijvende en geheel van immigranten afhankelijke hulpverlener met een sociale fop opleiding .
Henk en Ingrid wachten nog wel even in dit hele gave land !

Castor12 | 12-05-18 | 17:53

TilburgDeGekste
Sjefke heeft gelijk. Alles wordt met de mantel van het deugen bedekt. Ze worden boefjes genoemd, of verward. Aai over de bol, hooguit her of der een taakstrafje, maar dat is het dan ook. Ik vermoed dat daarmee dit gif alleen maar verder wordt verspreid en in hevigheid zal toenemen. Wetende dat er nog honderdduizenden onderweg hiernaartoe zijn, geeft mij een sterk gevoel dat we dit gedrag (en erger) nog heel vaak zullen zien.

Deksmaat | 12-05-18 | 18:10

Uitzetten?

letopuwzaak | 12-05-18 | 20:59
▼ 2 antwoorden verborgen

Prima geregeld en volgens de heilige van der Laan methode .
Je laat op je schapen passen door wat ex. leeuwen en een ex. wolf die allen claimen nu veganist te zijn en je beloond ze daar flink voor, dat werkt altijd .

Castor12 | 12-05-18 | 14:53

De 'vreedzame' verspreiding van de islam die u noemt heet Dawa. En die is niet zo vreedzaam als men u wil doen geloven. De letterlijke vertaling van Dawa is "het uitnodigen tot de islam" of "het tot Allah roepen" voor niet-moslims. Vergelijkt u het met de Jehova's die langs de deur gaan, maar dan islam style. Het ultieme doel van Dawa is de vernietiging van de westerse normen en waarden om die te vervangen door de Sharia wetgeving.

Sjefke7807 | 12-05-18 | 11:23 | favorietblock
Islam betekent ook letterlijk onderwerping.

Nu heb ik in het verleden gesprekken gehad met verschillende witte 50+ medelanders. Van gezond verstand (stemmen geen Jessias of Penthouse bijv.). Hoewel zij de islam (terecht) wantrouwen, vinden ze dat deze mocro straatschoffies hun misdaden plegen uit baldadigheid en kansloosheid. Niet gerelateerd aan de islam. Als ik uitleg dat ook deze top666 kansenparels net zo hard geinspireerd worden door de islam als door Scarface als NWA, dan kijken ze of ze water zien branden. Ze kunnen het zich niet voorstellen dat gelovigen tegelijk vroom alsmede misdaden kunnen plegen.

Ik kan het 50+ witte medelanders ook niet kwalijk nemen. Zij hadden de luxe zich nauwelijks bezig te hoeven houden met moesliems. Die waren in hun tijd slechts een paar duizend in een willekeurige (middel)grote stad. Nu zijn ze met tienduizenden aanwezig en ze trekken zelfs kleinere naar plaatsjes.

Daarnaast hebben 50+ witte medelanders de ontkerkelijking en ontzuiling (behalve in de media) meegemaakt (met name witten uit de stad). Religie (gristendom) is voor hun een vaag dingetje uit hun jeugd.

Ze weten dus niet dat ook die top666 kansenkanjers vanaf hun 3e met de koran in hun smoel zijn geslagen door de lokale moellah's, en weten niet dat de islam sindsdien erin wordt geramd door hun familie en clan. Elke drugsdealer weet zo wat goed en fout is in de islam en kennen alle verhalen.

Maar waarom gaan ze dan de criminaliteit in? Top666'ers stammen af van de onderlaag van de samenleving. Lage intelligentie in combo met povere gezinssituaties (mama spreek gebrekkig tata ook al is ze hier geboren en op sgool gezeten, mag huis niet uit behalve voor boodschappen, wordt geslagen). Papa bemoeit zich niet met de opvoeding is alleen thuis om te vreten en de voortplanting, en zit de rest van de tijd in het moskee, theehuis, buurthut en kapper. Papa heeft bovendien waarschijnlijk zelf iets op de kerfstok en hoogstwaarschijnlijk een uitkering. Floes is er weinig. Gezin leeft verder in kleine appartementjes met minimaal 5 man (opoe woont vaak nog in).

Top666 jongetjes worden grotendeels opgevoed door broertjes en neefjes op straat. Aan mams trekken ze zich niets aan al vliegt er af en toe een sandaal van mams door de kamer als ze iets uitvreten. Papa is er dus niet, en slaat zijn telg slechts wanneer ze betrapt worden dat ze iets hebben uitgevroten, en paps ermee geconfronteerd worden.

Dan zien ze hun neefjes en broertjes op een gegeven moment hosselen en warempel, dikke moneys binnenharken. Dikke waggies, dikke klokkies, dikke pokkies, pipa's... en kechs. Zuipen en snuiven bovendien. Floes makkelijk verdient met inbraken, heling, mensenhandel en drugs. Dat willen top666'ers in spee ook wel. Want sgool is moeilijk en een MBOer (meer kunnen ze vaak niet aan) verdient niet een 10e van wat hun crimi neefjes en broertjes verdienen.

De makkelijke transitie van criminaliteit naar godsdienstigheid is ook makkelijk te verklaren. De top666 zien helemaal niet dat ze iets tegen hun geloof doen en zijn hun religie niet vergeten. Want Mo, de perfecte man, deed dat ook bij kuffar. En dat zuipen en snuiven en wipjes met ongelovige kechs kan vergeven worden met een flinke doses vroomheid op latere leeftijd.

Hun omgeving vindt ook niet erg dat hun kroost hosselt, vooral papa en mama niet (papa heeft hetzelfde uitgevroten en mama krijgt floes van haar criminele telg). Alleen de oudere vromen uit de moskee hebben hun twijfels ook al worden voornamelijk kuffar slachtoffer.
Uiteindelijk worden deze lui natuurlijk allemaal gepakt en in het cachot (kortstondig) gesmeten (als ze niet daarvoor doodgeschoten worden). Waarna ze een gezin stichten (en zelf nog vromer worden). Maar veel dikker is het natuurlijk om jihadi te worden en kuffar kapot te schieten en/of ongelovige halzen door te snijden. Dan verdien je niet alleen street creds maar ook respect vanuit de geloofsgemeenschap, zelfs van de vrome oudjes uit de moskee.

De cirkel is dan weer rond.

Graaf_van_Hogendorp | 12-05-18 | 14:12 | 6

@Graaf_van_Hogendorp | 12-05-18 | 14:12 |
Klopt als een zwerende vinger. Islam betekent helemaal geen vrede maar onderwerping. En het woord moslim betekent letterlijk; onderworpene aan/slaaf van Allah.

Ikzelf ben 47 en RAL-kleurtje 8003-8008, dus niet bepaald "blank" te noemen. Woon al decennia in een "Prachtwijk". Mede daardoor, en door het gedrag van mijn moslimcollega's de dag na 9/11, ben ik me verder in de islam gaan verdiepen. Heb alle islamitische bronnen alsmede ook de officiële Sharia wetgeving in huis. Heb er tegen wil en dank een hele studie van gemaakt (waar je al geen tijd voor hebt als je 's avonds geen TV meer kijkt!) omdat ik wou weten wat we in huis haalden. En omdat de MSM overduidelijk niet de bron is waar je die informatie moet zoeken.

U heeft volkomen gelijk als u zegt dat de criminaliteit wel dégelijk wordt ingegeven door de islam. Roven, plunderen, verkrachten en moorden zijn volledig legitiem en wenselijk als het om de Kafir gaat! Het is de heilige plicht van iedere moslim om profeet Mohammed zo dicht mogelijk te benaderen qua levensstijl en daden. Welnu, iedereen die de Sira (biografie van Mohammed's leven) heeft gelezen kan zien dat al het bovengenoemde precies datgene is wat hij ook deed. Dit wordt nog verder uitgeweid in de Hadith Sahih Bukhari en Sahih Muslim. De Sharia wetgeving is de kers op het toetje.

Hoe crimineel ook de daden, ze weten dat wanneer ze als martelaar sterven al hun daden in één keer weg gewassen zijn en ze alsnog linea recta naar het Paradijs gaan omdat het de Kafir betrof. Zie hier de dualiteit van de islam. Iets waar men in het Westen grote moeite mee heeft omdat we hier zo niet in elkaar zitten. De "Gulden Regel" - doe een ander niet... - is in de islam geheel onbekend.

Sjefke7807 | 12-05-18 | 16:37

Ik ben blank en niet wit.

Graaier | 12-05-18 | 17:02

Volgens uw beteren (media, politiek, wetenschap, cultuur) bent u wit. Dat is hun uitspraak en daar moet u het mee doen.

@sjefke we worden gedwongen ons in te lezen in de islam. Ik pik ook regelmatig termen op. Maar ik zit helemaal niet te wachten op meer kennis van een religie. Het wordt je echter direct (in het geval van schoolkinderen) of indirect (via het nieuws) door de strot geschoven.

Graaf_van_Hogendorp | 12-05-18 | 17:42
▼ 3 antwoorden verborgen

https://www.theguardian.com/books/2005/feb/26/featuresreviews.guardianreview33
Bovenstaand artikel geeft een diepgaande analyse van de verhouding van twee beroemde schrijvers, Joseph Conrad en Fjodor Dostojevski, tegenover terrorisme. De laatste zin van dit artikel vat hun beider opvatting samen met de paradoxale uitdrukking: 'rebellerende impotentie'. In Conrad's 'Secret Agent' figureert als hoofdpersoon 'the professor' die bezeten is van het verlangen om de perfecte detonator in zijn bezit te verkrijgen. Hij is een rebel die zijn eigen impotentie overwint met het bezit van zoiets hoogst potents. Bij Dostojevski is het Raskolnikov die ernaar verlangt om als Napoleon te zijn, Napoleon die op hoogst potente wijze terreur wist te zaaien in de wereld om hem heen. Beide hoofdpersonen, 'the professor' en Raskolnikov, zijn geestesziek. Allereerst valt het bij dit topic op dat dit aspect van geestesziekte nooit vermeld wordt en misschien ook niet onderkend wordt bij de in deze topic besproken 'radicaliserende jongeren'.
Zwaar criminele jongeren worden onverwachts religieus. Hoe zou dat komen? Zolang ze zich jong weten kunnen ze hun misdaden in de wereld om hun heen simpelweg om duiden tot uitingen van rebellie tegen de wereld, tegen de maatschappij om hun heen. Voor hun eigengerechtigheid komt het natuurlijk goed van pas, wanneer ze die maatschappij om hun heen kunnen wegzetten als moslim-vijandig / anti-islam. Maar zodra ze ouder worden, dan begint er iets anders mee op te spelen: impotentie. Zodra blijkt dat deze radicaliserende jongeren niet aan de vrouw kunnen komen, dan begint het bij hen meer en meer te broeien: ze gaan meer en meer lijken op impotente wezens die graag in het bezit willen zijn van de allerhoogste potentie. Hoe kom je in het bezit van de allerhoogste potentie? Voor 'the professor' bestond de hoogste potentie in het bezit van een bom-ontsteker. Voor vele anderen (waaronder Raskolnikov) bestaat het bezit van de allerhoogste potentie in: Allah/God. Het radicaliseren van criminele moslimjongeren uit zich op religieuze wijze in het apart zetten van Allah/God tegenover de wereld, de allerhoogste potentie tegenover de eigen impotentie en de impotentie van de wereld om hun heen. Deze jongeren zullen zonder zich veel gedachten te maken bereid zijn om hun huidige impotentie-leventje op te offeren om deel te krijgen aan een toekomst vol potentie.

Eeuwig..Op..Vakantie | 12-05-18 | 14:04 | 2

Wat die jonge criminele mocro´s betreft: Het is ook het ontbreken van de moed en de kracht om een goed bestaan op te bouwen in een andere cultuur, zeker als je sociale groep je daarvan weerhoudt. Het geloof ("ik ga niet met/voor een kaffir werken" ) speelt daar een belangrijke rol in. De Islam werkt dus zwaar tegen in die context, en maakt een "onderbouwde" beslissing mogelijk om je geld met misdaad te verdienen. We weten genoeg over de Islam, hier en nu en vroeger en overal, om te kunnen vermoeden hoe het onze samenleving gaat aantasten. Sympathieke oplossingen van dat probleem zijn er niet meer.

Jahowiseffe | 12-05-18 | 15:09

Jahowiseffe | 12-05-18 | 15:09
Ter vergelijking en ter lering: In het huidige Rusland bestaat de bevolking ook uit een tamelijk hoog percentage islamieten. Maar a) er bestaat hoegenaamd geen sociale sector + sociale uitkeringen conglomeraat, b) dankzij het uiteenvallen van de USSR hebben de meeste islamieten een niet-Russisch paspoort. In landen als Uzbekistan en Kirghistan is er geen werk, in RU is er volop werk. Door de afwezigheid van een sociaal vangnet zijn er in RU alleen maar werkse islamieten. De vroegere Tsjetsjeense maffia is onder Putin uitgeroeid. Wie zich in de misdaad waagt, wordt zwaar gestrafd en verliest zijn werkvergunning.
In NL heeft drugs gerelateerde maffia vrij spel. De verleiding om gewoon werken in te wisselen voor een koffiehuiscultuur van waterpijproken is groot. In NL is het gezag van de overheid onzichtbaar.

Eeuwig..Op..Vakantie | 12-05-18 | 15:31

Tip van de imam of peace:

mobile.twitter.com/Imamofpeace/status...

Imam Tawhidi
@Imamofpeace
Before Ramadan, every police headquarters in the West should form a ‘Mental Health Response Team’ just in case someone decides to break his fast with the 72 virgins in paradise.

express | 12-05-18 | 13:58

Ho, hou je vast. Wapens gemaakt in Israel gevonden bij anti Assad strijders, www.rt.com/news/426523-israeli-weapon...

Totale schok uiteraard. Moslims en joden staan elkaar naar het leven en toch steunen ze elkaar.

Rest In Privacy | 12-05-18 | 13:50

Die reichbürger zijn compleet wappie, geen aandacht aan geven. Surfen op een golf nu maar gaan binnen no time weer onder in de marge.

F#ckingAwesome | 12-05-18 | 14:52

Toen in de tijd dat al die filmpjes van de """vluchtelingen""" voorbijkwamen, hebben ook veel Nederlanders ineens een reis geboekt voor een paar dagen naar Polen en Hongarije. Bleek een eitje en €300 voor een 'souvenir' te zijn. Afwachten tot zo'n groep in Nederland ook groter en bekender wordt en men zich gaat aansluiten.

Die burgeroorlog? Die gaat er toch wel komen.

Koekkeloere | 12-05-18 | 14:58

Zo.
-
En reken maar de de Gemeente Amsterdam hier korte metten mee maakt.
-
Oneervol ontslag voor deze jongerenwerkers- allemaal!

bisbisbis | 12-05-18 | 13:37 | 1

Ja want de wethouders willen geen gedoe met de Islamofascisten. Dus die zeggen dat ze in die vier jaar zo weinig mogelijk willen ingrijpen. Want o jee dan komt er een tegen reactie. Ook de managers hebben bij de gemeente een korte tijdshorizon. In het kader van flexibiliteit en mobiliteit zitten ze maximaal zo'n 5 jaar op hun functie. Die hebben er ook belang bij dat de fascisten krijgen wat ze willen. Namelijk dat ze met rust worden gelaten tijdens de uitbouw van het salafisme. Dat de stad op lange termijn compleet verrot is van latere zorg. En daarmee van hun opvolgers. De huidige wegkijkers hebben er uiteraard wel voor gezorgd dat zij en hun families niet in het probleemgebied wonen. Tja, we hebben helaas geen leiders met lef en liefde voor de vrije samenleving. Aan de andere kant de Amsterdammers willen niet anders met hun stemgedrag.

Graaier | 12-05-18 | 14:07

Ik snap niet dat dit soort gasten niet gewoon opgepakt worden. Echt niet. Het maakt me boos. Hoe kan het dat iemand die onrespectvol is tijdens een herdenking direct de bak in gaat, maar iemand die de fundamenten van onze staat ondermijnt niet? Hoe kan het dat iemand die openlijk toegeeft Nederland te willen onderwerpen (zeg maar 70% van alle Islamisten in Nederland) aan een sharia vrolijk zijn ding kan doen, maar als je je verkeersboete niet op tijd betaald ze je komen halen?

Ik snap het niet. Waarom laten we jihadis hier mee wegkomen?

JWZ_JMK | 12-05-18 | 13:36 | 2

Bel nou maar snel de bakfietsmoeders van de A1VD; www.aivd.nl;

theo-is-dood | 12-05-18 | 15:28

@ ''maar als je je verkeersboete niet op tijd betaald ze je komen halen?''
Was het maar zo! Er lopen 1200/13000 personen vrij rond die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten: klik: nieuwscheckers.nl/nieuwscheckers/13-du...

theo-is-dood | 12-05-18 | 15:46

Laat het maar klappen ben er wel klaar mee.

Zwiebelmaus | 12-05-18 | 13:30

T is mei, tijd voor een zeer grondige georaniseerde schoonmaak !,

2CVOcean | 12-05-18 | 13:26

sleepnet jongens en meisjes lost alles op om het berichtenverkeer van de enkele jihadist van en naar 020-Syrie ongericht te verzamelen met een grote bijvangst aan bijstanduitkeringstrekkers en belastingontduikers. Oh wat zegt u de jihadist was allang bekend in 020 en in beeld met naam, adres en modus operandus bij de diensten vanwege ontrustende signalen van jongerenwerkers maar waar om onduidelijke redenen niks mee werd gedaan

HetOorAakel | 12-05-18 | 13:15

Als je Mohamed als rolmodel neemt, dan kom je voortdurend met justitie in aanraking.

Henk Zult | 12-05-18 | 13:15 | 1

Inderdaad. Dat is de bron van alle ellende. Onvergelijkbaar met het christendom, jodendom, boeddhisme en hindoeïsme.

Reaganmania | 12-05-18 | 14:39

Dit wegkijk gedrag werd op 20 apr 1968 al treffend omschreven:

Above all, people are disposed to mistake predicting troubles for causing troubles and even for desiring troubles: “If only,” they love to think, “if only people wouldn’t talk about it, it probably wouldn’t happen.”

Poekieman | 12-05-18 | 13:09

Er is een filmpje in omloop van 2 Rotterdamse agenten die een querulant onder controle proberen te krijgen. Bij gebrek aan goede techniek gaat dat na lang tegenwerken wat ruwer. En ja hoor, de Rotterdamse politie krijgt de racismekaart, want het was een neger. Nu komt er een interne vergadering met Politie en den denktank met een reclameburo. Want dit was toch wel heel slecht voor het imago. Terwijl pepperspray of taseren ook best had gemogen van mij.

Premier Trutte | 12-05-18 | 13:08 | 2

Of de kat met de negen staarten.

HaatbaardKnipper | 12-05-18 | 15:40

Sorry, maar die man had niks verkeerds gedaan. Hij protesteerde alleen dat die agenten met hun wagen over de stoep scheurden. Gevolg: twee agenten die hem beginnen te molesteren.

D. G. Narrator | 12-05-18 | 17:54

De definitie 'Top 600' is tamelijk fout gekozen.
de 'Ergste 600' komt wat meer in de richting

Premier Trutte | 12-05-18 | 13:01 | 4

Inmiddels zijn ze volgens mij ook een 0 vergeten.

roberto9715 | 12-05-18 | 13:15

De Loser600

Nichtsneues | 12-05-18 | 14:09

De laagste 600 van de laagsten

D. G. Narrator | 12-05-18 | 17:53
▼ 1 antwoord verborgen

Gisteren een gesprek met mijn onderbuurman. Hij was in Oost met zijn bakfiets die hij zo'n beetje zelf gebouwd heeft uit onderdelen en toen hij een winkel uitkwam was zijn bakfiets weg. Hij werd aangesproken door 3 of 4 Marokkaanse jochies van tussen de 12 en 16 jaar. Ze zeiden hem dat hij zijn bakfiets voor 20,= euro terug kon krijgen. Toen hij zei dat hij geen geld had, boden ze ruimhartig aan om hem te vergezellen naar de pinautomaat. Hier ging hij niet op in en liep weg. Een paar dagen later kreeg hij een telefoontje van een kennis die zijn bakfiets had zien staan bij een speelplaats. Nou ja, "staan"..... De bakfiets was vakkundig vernield. Wielen kromgetrapt en het hout van de bak met een steen vernield.
Hij heeft zo goed en zo kwaad als het ging de bakfiets van Amsterdam Oost naar de Baarsjes gesleept en die staat nu weer hier voor de deur.

Wat moet je hier nu mee? Dit zijn pubers en voeen al volwassen maffiapraktijken uit. Ze weten dat ze alles kunnen maken en mijn buurman doet geen aangifte omdat het ten eerste totaal geen zin heeft en ten tweede hierdoor zijn adres wel eens bekend zou kunnen worden bij dat tuig en hun familie.

Angst gaat steeds meer regeren in Nederland. En wat als dat minderjarige straattuig volwassen wordt? Het is makkelijk te voorspellen: een hele generatie criminelen komt eraan en de burger heeft geen enkele bescherming hiertegen.

D. G. Narrator | 12-05-18 | 13:01 | 2

Waargebeurd: vriendin fietst door amsterdam (woonachtig in oost, incident speelt zich af centrum oostzijde). Wordt door voorbijscooterend mocrotuig zonder enige aanleiding noch waarschuwing van achteren met hard voorwerp (paraplu, brommer helm, oid) op het achterhoofd geslagen. Valt van fiets, ziet nog net deze subtop-600 mocros wegzoeven op hun scooter, valt bewusteloos weg, wordt door wat omstanders op been geholpen en roept hulp in. Aangifte doen werd A. afgeraden. B. tegengewerkt, C. nog ens afgeraden want je details komen bij de daders terecht. Uiteindelijk is er dus geen aangifte gedaan. Persoon in kwestie is nu ongeveer een jaar aan het revalideren van dit incident, is al die tijd niet in staat geweest haar werk uit te oefenen of voor haar gezin te zorgen, is nog steeds angstig, heeft voortdurende en ernstige gezondheidsklachten, en zal nooit meer dezeflde zijn qua karakter (vlgns artsen vanwege hersentraumadoor klap).

Dan denk je toch, joh, dit soort incidenten zijn onderhand normaal hier in 020. Wat doe je eraan Jozias? Wat doe je eraan Eberhard? Niets doen ze eraan. Politie kijkt weg, ;olitiek kijkt weg, gemeente kijkt weg, het eigen volk van de daders kijkt weg, iedereen kijkt weg. Maar ik niet meer. Beloofd.

F#ckingAwesome | 12-05-18 | 15:01

Kijk eens op Funda. Voor 275K koop je een riante twee-onder-een-kap, ver weg van dat verziekte Mokum ->Nieuwstraat 25, 6911 BJ Pannerden

theo-is-dood | 12-05-18 | 15:55

Guardia Civil oprichten misschien?

MeneerGuggenheimer | 12-05-18 | 12:48 | 4

Oog om Oog, Tand om Tand.
Take care.

PopeyeKamper | 12-05-18 | 14:09

Twaalf jaar gelden enige jaren woonachtig geweest in Amsterdam West. We hadden een prachtig appartement maar hebben de totale teloorgang van Amsterdam (en eigenlijk van heel Nederland) in rap tempo zien plaatsvinden. Conclusie was emigreren naar Spanje. Hier hebben wij de Guardia civil, Policia local en Policia National. Geen grappen met deze jongens. Treitervlog maken, onbeschoft zijn of geen respect tonen wordt hier direct afgestraft. Vooral de Guardia tolereert geen enkele vorm van impertinent gedrag.
De mensen hebben hier ook respect voor deze agenten. Bij een overtreding en vervolgens boete is er de mogelijkheid om binnen twee tot drie weken te betalen en als beloning krijg je dan 50% korting op de boete. Ook wordt er niet direct met boetes gezwaaid en wordt er vaak een waarschuwing gegeven mits je maar beleefd blijft. De politie is dus geen incasso instanties voor de overheid om gaten in de begroting op te vullen. Dit is een van de grote verschillen met de Nederlandse politie. Door het burgertje pesten met onder andere verkeersboetes verliest men het respect van de bevolking. Voeg daarbij de angst van agenten om ook maar enige vorm van geweld te gebruiken ( voor het kijken naar hun wapen moeten ze al op het matje komen) en je verliest al je respect bij vooral de allah adorerende gemeenschap. Denk dus niet dat het oprichten van een Guardia Civil in Nederland onder deze regering een oplossing zal zijn.

Humorousbff | 12-05-18 | 14:50

Strak plan ....

Pjotterdjotter | 13-05-18 | 11:55
▼ 1 antwoord verborgen

Iedereen is bang, en kiest voor eigen veiligheid en voor zijn maandelijkse loonstrookje. Wie wil er nou voor een (minder dan) modaal loon neergestoken worden? Ook niet voor een ministerssalaris, trouwens. Dus wat doe je: je gaat proberen de situatie recht te praten.
Wapens om je te verdedigen mag je niet dragen, en je bent geen Geert Wilders of een burgermeester die dure privé bewaking krijgt...
Er komt een tijd dat er geen verschil meer is tussen de onder- en de bovenwereld. Zandzakken voor de deur en maak een kanon op je 3-D printertje.

Jahowiseffe | 12-05-18 | 12:38 | 2

Daarom moeten mensen als Fortuyn, Van Gogh, Hirschi Ali, Wilders en Hans Jansen ook juist geprezen worden voor hun moed!

Reaganmania | 12-05-18 | 14:42

Even off topic: ik lees zonet dat er is ingebroken in het politiebureau van Haren, en dat er politie-uniformen zijn gestolen. Ook best wel een verontrustende gedachte.

JackStick | 12-05-18 | 12:37 | 5

@dysdiadochokinese | 12-05-18 | 12:44
-
Die uniformen die 'kwijt' raken zijn veelal 'inside jobs', heeft weinig van doen met de post.

bisbisbis | 12-05-18 | 13:31

15 mei toch? Zou zo maar kunnen ..

merel veld | 12-05-18 | 13:41

Brei-mos-vik achtige aktie, maak je borst maar nat.

rattenvanger XL | 12-05-18 | 14:56
▼ 2 antwoorden verborgen

de krijgstaktiek van mohammed was om eerst de handelsroutes van een stad plat te leggen dmv simpele struikroverij en pas wanneer daardoor de hele stad ontregeld was de stad zelf te belegeren.
dat is exact wat we nu in Europa zien, het is een guerilla oorlog.
daar zit geen complot of aansturing achter, het is gewoon de aard van het beestje van deze politieke doctrine die al 1400 jaar lang keer op keer heeft laten zien extreem bloeddorstig, koloniaal en imperialistisch te zijn.

zorg(elijke)staat | 12-05-18 | 12:34 | 3

U hebt de waarheid uitmuntend verwoord. Hulde!

Lupuslupus | 12-05-18 | 12:45

De taktiek van romeinse keizers, christelijke pausen, spaanse quistadors, monikken en fraters en koningen was tussen 0 en 1800 AD exact hetzelfde.

Er is geen verschil hoor mocht je dat denken.

Het enige verschil nu is is dat wij, na talloze oorlogen en genocides, uit die donker theo periode zijn weten te geraken door de verlichting in te gaan terwijl de islam dat nooit is gelukt.

Al-Dente | 12-05-18 | 13:12

@al dente
Er is wel verschil. Bij de islam kun je dit gedrag herleiden tot de kern van het geloof, bij de christelijke leiders is het een neveneffect van machtspolitiek.

Reaganmania | 12-05-18 | 14:44

Zou het effectieve de-radicalisering zijn om de jihadis duidelijk te maken dat strijden tegen Assad strijden voor de VS en Israel is?

Over een andere boeg. Veel Marokkanen in Nederland hebben een Berberse achtgrond. Als ik me niet vergis waren de Berbers een van de laatste volken in het Noord Afrikaanse kustgebied dat zich liet knechten door de Arabische bezetters, na een lange strijd. Ook daar is de islam met het zwaard verspreid. Dit zou ook een effectief propoganda middel kunnen zijn tegen islam.

Kijk Berbers, jullie volk is door Arabieren gedwongen de islam aan te nemen en kijk eens hoe Arabieren jullie nu nog steeds behandelen? Ga daarom niet vechten in Syrie maar gooi de islam af en strijd voor een vrij Berberland.

Rest In Privacy | 12-05-18 | 12:33 | 1

Ja berber, reactie graag of ben je ....

rattenvanger XL | 12-05-18 | 14:59

Is het niet een idee om onze top 600 helemaal de moeder te laten radicaliseren en en ze een enkeltje Syrië aan te bieden?
De enige oplossing voor deze jongens valt namelijk buiten onze grondwet.

Rest In Privacy | 12-05-18 | 12:31

Wat die ene wahabitis-imam (oid) meldde over alle sji'iten en alle soennieten: 'Heeft allemaal niets met islam te maken.'

Alquest | 12-05-18 | 12:31 | 1

Link?

Appsole | 12-05-18 | 13:26

Nederland slaapt al 30 jaar...... dit is niet nieuw.
Het wordt groter dus meer zichtbaar.
De desbetreffende jongeren werkers zijn hier zelf ook schuldig aan, jaren lang subsidie clubjes starten en nu het dus niet meer lukt aan de noodbel trekken.
Succes Nederland, ik ben wel voorbereid.

Dachthetal | 12-05-18 | 12:25

Er wordt deze etterbakjes,natuurlijk van alles in gefluisterd,dat ze nog iets kunnen betekenen,en ook zoals in hun geloof gerechtvaardigd is,het bestelen van ongelovige cristelijke honden.
De mensen die het daar niet mee eens zijn,krijgen al gauw het stempel van facist opgedrukt.
Dit kan een gevaarlijke wending worden,de burger,die toch al een dodo is tegen deze ratten,krijgt nu te maken met isis sympatisanten.
De onheilsprofeet,die de jongeren beinvloed,oppakken,wegens ophitsing,
wat gevaar kan opleveren voor de samenleving.

soledad | 12-05-18 | 12:19

Wanneer dit waar is dan heeft blijkbaar de gemeente Amsterdam en de driehoek alle grip verloren op deze al zware criminelen en radicalisering. Zeer, zeer ernstig dit. Theepotten achter slot en grendel voor de volgende aansturende burgemeester en extra sterke koffie zetten. Amsterdam moet met extra middelen en inzet zwaar aan de bak. Eerst maar eens de tent waar indien nodig schoonvegen?

Jan, Leiden | 12-05-18 | 12:11

De islam is als muggen in je slaapkamer. Als miezerig, parasiterend ongedierte, stelt het niks voor, maar ze houden je wel de hele nacht uit je slaap.

Pierre Lebon | 12-05-18 | 12:11 | 1

*malaria mug*

Is dit nog nieuws? | 12-05-18 | 19:22

Het enige waar veel Nederlandse jongeren zich druk om maken is, of hun accu van hun kutd iphone genoeg geladen is.

joppo0 | 12-05-18 | 12:04 | 1

Zeker weten en als het opladen niet lukt raken ze in een psychose. Necrosis (R.I.P.) heeft daar menig commentaar aan besteed.

Lupuslupus | 12-05-18 | 12:54

Terroristen en/of geradicaliseerde haatgelovigen “strijders” noemen betekent dat het a) fake news is, of b) links Gutnieuws. Dat is niet hetzelfde. Het ene is vals, het andere dom. Dus als je leest dat iemand zich “zorgen maakt” om een “strijder” dan heb je toch wel behoorlijk gegronde redenen om de auteur te verdenken van hakbarische intenties.

Nivelleermarionet | 12-05-18 | 11:57 | 3

Ik hoop dat het fakenieuws is. Alleen dán kunnen we er wat mee.

koperbij | 12-05-18 | 12:07

Hoofd in het zand werkt niet meer, koperbij. En 'we' kunnen er niets mee. Onze overheid is uit op de ondergang van dit land door middel van de islam. In opdracht van Brussel. Maar het volk slaapt en slaapt, totdat het helemaal te laat is. Dat moment zal niet lang op zich laten wachten want het is allang kwart over 12 geweest. De klok terugdraaien is niet meer mogelijk.

Lupuslupus | 12-05-18 | 12:58

Dus heb ook ik mij voor bereid. Fakenews my ass. De realiteit is nog erger.

schijtzat | 12-05-18 | 13:39

We hebben een echte leider nodig, een Duterte achtig type. Die maakt hier korte metten mee.

Onno Barendsen9337 | 12-05-18 | 11:54 | 4

Juist!!

joppo0 | 12-05-18 | 12:01

We hebben in heel Europa meer beukenbos nodig.

getzappad | 12-05-18 | 12:17

Doe niet zo achterlijk joh. We hebben helemaal geen sterke man/vrouw leider nodig. Complete bullshit. We hebben een maatschappij nodig waarin we gewoon zonder gedoe helder en transparant kunnen afrekenen met politieke ideëenmarketing bullshit zowel als met misdragingen van individuen. Kappen met dat ten koste van alles beschermen van het individu. Kun je je niet aan de spelregels houden, dan doe je gewoon niet meer mee, en fuck je compleet opgeblazen en niets meer zeggende 'mensenrechten'. Dat is wat we nodig hebben. We moeten van dat geforeceerde respect voor al het achterlijke in de wereld af.

F#ckingAwesome | 12-05-18 | 15:15
▼ 1 antwoord verborgen

Wat je eigenlijk wil is die Marokkaanse gasten juist motiveren om naar Syrie te gaan. Laat ze lekker daar. Trek hun paspoorten in en dikke doei verder. Mensen die helemaal niets met Nederland hebben en niets bijdragen aan de economie hier mogen wat mij betreft gewoon lekker weggaan (en niet meer terugkomen).

martymcfly | 12-05-18 | 11:52

Ik ben die islam en het hele zieke circus er omheen zo spuugzat
Er gaat geen dag voorbij dat we niet geconfronteerd worden met dat maffe geloof.
Weet zullen echt moeten ingrijpen anders hebben onze kleinkinderen en achterkleinkinderen een mega probleem. Zo'n erfenis voor onze nakomelingen moeten wel toch niet willen.
En allemaal te danken aan het laffe stink beleid van onze hoerenlopers uit Den Haag en de smeriger linkse fascisten.
Elke andere organisaties, groeperingen, of club die zoveel narigheid veroorzaakt als de islam zouden ze meteen verbieden.
De combinatie van criminaliteit, vandalisme en islam is toch ook geen nieuws.

zoalsikhetzeg | 12-05-18 | 11:50 | 5

@EEnzame SchizofrEEN
Waarom Argentinië voor de 'verantwoordelijken'? Het lijkt mij een uitstekende bestemming juist voor degenen die deze islamisering van Europa spuugzat zijn.
Canada? eh... daar zijn ze ook knettergek aan het worden.
Nieuw Zeeland kom je niet in, tenzij je een enorme bak geld meeneemt.

EefjeWentelteefje | 12-05-18 | 13:37

Ik wensje succes, EEnzame. Wij hebben het geprobeerd, maar dan ook echt heel serieus geprobeerd in Australië en Nieuw Zealand. Hoog opgeleid, juiste baan, enig eigen vermogen, goede beheersing Engelse taal, maar helaas, je komt er bijna niet meer in. Onlangs hebben ze als eis gesteld dat je in een Engelstalig land gewerkt moet hebben of opgeleid moet zijn in het Engels en helaas, dat is niet met terugwerkende kracht te doen. De enige manier is via een baan, dan een 2-jarig werkvisum aanvragen en aansluitend een permanent visum aanvragen. Maar een baan vinden zonder een verblijfsvisum is lastig en een verblijfsvisum krijg je pas als je een baan hebt.

J. Jarig | 12-05-18 | 14:14

Lieve reaguurders, weg gaan is voor mij en mijn eega, realist als ik ben, al veel te laat. De mogelijkheden (Australië) waren er wel maar zijn opgedroogd.
Voor mijn oudste, die naar het VO gaat, ga ik vanmiddag nog in de pen om een mogelijkheid open te breken in Oz of NZ. Moeilijk? Je wilt niet weten hoeveel moeite er is gedaan om cum laude te slagen (lang verhaal met chronische ziekte), ik heb goede hoop dat deze junior schizofreen er wel gaat komen.

EEnzame SchizofrEEN | 12-05-18 | 16:19
▼ 2 antwoorden verborgen

@spartacus, GS zou juist in een geval als deze hun journalistieke taak iets serieuzer moeten nemen en simpelweg even die genoemde ambtenaren na-bellen en checken of het verhaal klopt.
(ja, ik weet dat het geen journalisten zijn bij GS, maar als ze een journalistieke taak op zich nemen - wat hier blijkbaar het geval is - dan hoort daar ook enige verantwoordelijkheid bij ).

Dario.Maggi | 12-05-18 | 11:46 | 2

Dario: je hebt een wat ouderwetse en romantische kijk op journalistiek. Onderzoek en hoor en wederhoor liggen al jaren op de stort.
Het is al van grote waarde dat GS ook de andere kant laat zien die de "gevestigde journalistiek" vanuit virulent politiek activisme juist verborgen houdt.

Jan Passant mk2 | 12-05-18 | 11:50

GS leeft van kliks, niet van waarheden. Gewoon onthouden en zien voor wat het is, dan kun je er gewoon nog van genieten dat je hier je frustratie kwijt mag. Ik zit hier reactie na reactie te spuwen maar ga er ondertussen gewoon van uit dat dit 'mailtje' aan 'beste journalisten' at worst complete fakerij is van een stelletje pegidakneuzen of at best een miskleun van een enkele gemeetenfrusti met een punt maar zonder daadwereklijke achterban.

F#ckingAwesome | 12-05-18 | 15:19

Ja, maar de vraag blijft open of Europa over 10 jaar nog veilig is voor moslims...

Manneke Pislam | 12-05-18 | 11:45 | 3

Als het aan de EU ligt, lijkt het er op dat we tegen die tijd voor minstens 75% islamitisch zijn. Er is dan helemaal geen vraag meer of we veilig zijn voor 'onszelf'.

EEnzame SchizofrEEN | 12-05-18 | 11:54

Nergens waar de islam aan invloed wint is het "veilig voor moslims". Voor niemand is het daar veilig.
Moslims echter zijn de eerste en belangrijkste slachtoffers van de islam, daarom was het nooit ergens zo welvarend of veilig voor moslims juist als in de begindagen van "onze" multiKul.
In het Midden Oosten is Israël een van de veiligste landen voor moslims, in tegenstelling tot wat de activisten van diverse pluimage schreeuwen.

Jan Passant mk2 | 12-05-18 | 12:14

Ook over tien jaar zal het aantal moslims in Europa nog steeds 5% zijn. Dat wordt ons nu ook al twintig jaar verteld. Dus gaat u maar lekker slapen. Wij zijn met meer! *kuch*

osolemio | 12-05-18 | 12:43

Ik ben geschokt, verbaast en verrast dat 40 jaar pappen en nathouden, natte pleisters plakken en honderd miljard euro door de plee spoelen niet heeft gebracht wat we er van konden verwachten.

Al-Dente | 12-05-18 | 11:40 | 3

Het heeft precies gebracht wat we er van konden verwachten.

Muxje | 12-05-18 | 11:45

Exact, precies wat ik van de linkse elite had verwacht.

BozePaarseMan | 12-05-18 | 11:50

@Muxje | 12-05-18 | 11:45

Niet bij de beleidsmakers.

Die hebben nooit zien aankomen dat Theo zou worden vermoord, Hirshi met spoed moest emigreren of dat nu stapstenen en zwaar bewapende militairen op straat nodig zouden zijn. Deze nieuwe doodscultus gaat, net als de vorige grote doodscultus van '33, hun voorstellingsvermogen gewoon te boven.

Ze is zo vreemd en zo bizar dat zich er maar geen voorstelling van kunnen maken en hebben geen idee wat ze moeten doen.

Al-Dente | 12-05-18 | 12:38

Levensloop gemiddelde Fin:
0-10 Niet echt bijzonder
10-15 mag soms mee met broers “dingen doen”
16-26 Van fietsendiefstal tot zware criminaliteit
27-30 Verdieping in Islam, komt er achter dat wat hij heeft gedaan fout was. Komt in aanraking met radicale Islam, die uitweg naar de Hemel met 72 maagden biedt.
Ergens tussen 30-33 blaast zichzelf ergens op.

BlijkbaarNormaal | 12-05-18 | 11:37 | 2

BlijkbaarNormaal | 12-05-18 | 11:37,

27-30; Probleem is juist dat ze niks fout deden. De bedenker van de islam beroofde, martelde en/of vermoordde duizenden "ongelovigen", en verkrachtte en verhandelde hun vrouwen en kinderen. Dat is precies wat de jihadisten doen, overal ter wereld. En al 1400 jaar.
En mohammedaanse criminelen doen ongeveer hetzelfde; roven verkrachten, mishandelen, soms moorden. Ze zijn wat voorzichtiger vanwege de gevangenisstraffen die (hoe mild ook) toch als hinderlijk worden ervaren.

Maar ze doen religieus gezien niks fout. Daarom is criminaliteit onder relatief veel mohammedaanse ouders maatschappelijk geaccepteerd. Een dochter die een te korte rok draagt of een homofiele zoon lopen het risico voor de "eer" te worden vermoord; hun criminele broers lopen dat risico niet.

Dandruff | 12-05-18 | 11:53

27-30
Uit de brief maak ik op dat ze dat juist niet leren op de SPH-opleiding ("Het was voor ons een raadsel (...)"). Komt dat omdat het niet benoemd mag worden?

grancolombiano | 12-05-18 | 12:01

Als je je afvraagt waarom kleine criminelen 'opeens' strijdlustige jihad gangers worden, dan hoef je slechts te kijken naar de rekrutering van soldaten aan de vooravond van WO I en WO II. Mannen tussen de ca. 17 en 25 zijn makkelijk over te halen voor de gewapende strijd als er met de juiste argumenten op ze ingespeeld wordt.
.
In het Westen zijn de mannen echter gefeminiseerd na 50 jaar cultuur-marxisme en kiezen mannen niet meer voor de gewapende strijd.

NV_2017 | 12-05-18 | 11:35 | 7

Wauw, dit is de beste argumentatie ten faveure van van feminisering en cultuurmarxisme dat ik ooit gehoord heb. Het voorkomt godsdienstterrorisme en wereldoorlogen. Prachtig! Nou, kan ik lid worden of zo? Hoe werkt dat?

Mazzelstof | 12-05-18 | 11:55

@Lytsehimmel Laat de Frys idd maar daar. Het gaat trouwens niet over mannetjes en vrouwtjes.

koperbij | 12-05-18 | 12:17

@Litsehimmel: aanvallen doen ze inderdaad, mits er een veelvoud aan manschappen zijn. De eenzame hyena is meer van het naar de grond kijken.

BroodjefrikometMaggi | 12-05-18 | 22:18
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik zit me de afgelopen dagen te bedenken dat we serieus behoefte hebben aan een prive beveiliging macht of intelligence. Omdat de overheidsinstanties, politiediensten en justitie er een dubbele agenda op na houden. En simpel weg niet gebaat zijn bij het oplossen van criminaliteit! Tis werkelijk om te janken dit!

mood | 12-05-18 | 11:35 | 4

EEnzame SchizofrEEN | 12-05-18 | 11:51
Exact wat ik ook denk! Ik heb afgelopen week de film Taken 3 maar weer eens gekeken. Ok, opzich niet de beste film, maar m.i. wel een film die precies weergeeft waar het mis gaat. Politie lijkt in veel gevallen te oppervlakkig te denken. Dat zie je in het nieuws, maar ook op straat, bij opstootjes. Toch geloof ik uiteindelijk in gerechtigheid en hoe langer we wachten en hoe langer de wond door ettert, er zal uiteindelijk iets gebeuren zodat het weer in balans komt.

mood | 12-05-18 | 11:56

Mood, afgelopen week verhitte discussie met schoonvader. Die is nog steeds van mening dat 'onze politiemacht véél meer weten en doen dan ze doorgeven'.
Steeds stuitender om dit te horen. Hij zat vroeger vanwege werk 'regelmatig' met de NCTV aan tafel en wist me te vertellen dat ze 'hartstikke goed werk doen'. Ik geloof er echt geen snars van.

EEnzame SchizofrEEN | 12-05-18 | 12:04

Ik heb het vertrouwen in de politie volledig verloren. Ik maak het van dichtbij mee en ik ken iemand die er op HR werkt. Als je die verhalen hoort... man man man! Daarnaast, ga eens op een willekeurige zaterdagavond stappen in een grote stad. Ze staan er uitlokkend met wappenstokken te zwaaien, pakken stee-vast de 'verkeerde' personen op en de echte zware jongens laten ze lopen. kijk je ze te lang aan, of maak je een 'wijsgebaar' naar je maatje van kijk dat dan... dan ben je de sjaak. Kort geleden in m'n eigen stadje nog een incident meegemaakt dat iemand op een iets te enthousiaste manier met een beveiliger aan de deur in discussie ging. Hij werd pardoes van achteren bij z'n kop gepakt en achterover op een zeer hardhandige manier meegesleurd door een diender. Meerdere mensen zijn met de betreffende diender in discussie gegaan dat dit toch niet de bedoeling kan zijn en wederom blijft de zware jongen buiten schot. Verder als het op verkeersveiligheid aan komt, dan zijn ze er als de kippen bij, niet om te helpen, maar om te melken! iedereen heeft het wel eens meegemaakt, met een denigrerende blik word je gevraagd of je gedronken hebt, nix geen goedenavond geen vriendelijkheid.... en dan vragen ze om respect!!! echt... ik wil ze echt niet allemaal over 1 kam scheren, maar de dingen die ik heb gezien.... werkelijk! Sneuneuzen!

mood | 12-05-18 | 19:16
▼ 1 antwoord verborgen

Geef Bilal extra soepsidie en laat hem zoveel als mogelijk van die achterlijke moslims rekruteren en naar het kalifaat verschepen. Win/Win.

Mark_D_NL | 12-05-18 | 11:25 | 2

Punt is dat slechts een percentage van de radicalio's afreist naar Syrië.
De rest blijft hier etteren.
En ook van de reeds vertrokken jihadisten is het merendeel inmiddels alweer terug. En ouders, rechters en andere activisten zoals minister Grapperhaus eisen dat de overheid meer moeite doet om ze allemaal terug te halen. Dat zal met toekomstige jihad-reisgezelschappen echt niet anders gaan.
Welkom in mijn land!

Dandruff | 12-05-18 | 11:33

En wat hier blijft, zal zich als een olievlek / virus onder de Nederlandse bevolking uitbreiden, onderwijl hun giftige ideologie verspreidend. Lekker dan.

EEnzame SchizofrEEN | 12-05-18 | 11:52

Toen ik midden jaren 50 naar de lagere school ging waren liepen er drie juffen (klas 1 en 2) en verder alleen "meesters" rond. Tegenwoordig is de verhouding geheel andersom, bij voorkeur met deeltijdbanen. Het aantal vrouwelijke "sociologen" en maatschappelijk werkers is reuzegroot t.o.v. een handjevol mannen (als dat al mannen zijn). Minimaal 50% vrouw is overal gewenst, want anders discriminatie (BTW, hoeveel vroedmannen zijn er in NL?).

En dan vraagt men zich af waardoor mannen uit een machocultuur radicaliseren. Maar gelukkig is Amsterdam binnenkort Groen Links. Van deze brief horen we nooit meer iets.

bergsbeklimmer | 12-05-18 | 11:25 | 4

@
osolemio | 12-05-18 | 11:31

Deze kindertjes zijn echter uitstekend opgevoed. In de islamitische cultuur welteverstaan...

HoogToontje | 12-05-18 | 11:36

Hou op, schei uit. Ik werk momenteel op een school met in totaal (dus directeur en gym er bij) 5 man. In een team van 42. Ze vinden dat ik de lln. te hard aanpak (met ze bedoel ik zowel enkele collega's als ouders). Allemaal sneeuwvlokjes, witte raafjes, prinsjes en prinsesjes.

EEnzame SchizofrEEN | 12-05-18 | 12:08

@EEnzame SchizofrEEN | 12-05-18 | 12:08

Sterkte. In begin jaren 90 hadden we een vacature in een team van 2 man en 14 vrouwen. In de advertentie vroegen we, gezien de samenstelling van het team vooral mannen te reageren. Twee weken later fladderde er een brief vn het ministerie binnen, dat we dat nooit meer mochten doen, vragen om een vrouw mocht, vragen om een man niet. Dat is het moment geweest dat ik besloot tot mijn pensioen iets anders te gaan doen. Vechten tegen watjes helpt niets, ze geven even mee en veren dan terug.

bergsbeklimmer | 12-05-18 | 14:58
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zie geen enkele reden om dit verhaal op voorhand niet te geloven. Het is al lang bekend dat criminaliteit en de gewapende jihad hand in hand gaan. En ook eerder al pleegden (ex-)criminelen aanslagen uit naam van Allah. Dus dit verhaal moet tot op de bodem worden uitgezocht.

KlunsJohannus | 12-05-18 | 11:24 | 1

Plus dat de gemeente Amsterdam wereldwijd bekend staat als extreem laks qua aanpak van criminelen en extremisten.
Erger nog. De gemeente Amsterdam staat juist bekend om het subsidiëren van criminelen, het subsidiëren van radicale moslims en het subsidiëren van radicale (nationaal) socialisten.

Ik zie inderdaad geen 100% bewijs, maar het verhaal klinkt behoorlijk aannemelijk.
In ieder geval aannemelijker dan de mythe dat de gemeente Amsterdam bereid is elk jaar een keer iets goed te doen. Dus echt in het belang van de stad Amsterdam; in plaats van in het belang van de frauderende elite en haar gewelddadige achterban.

Dandruff | 12-05-18 | 11:41

'Sommige van de jongeren willen uit de misdaad stappen of uit angst en blijkbaar zien zij in Bilal en zijn boodschap een uitweg.'

Jihadstrijder worden in Syrië om je criminele leven te beteren?
Zo zo da's een hele vooruitgang.
En afgaande op dit verhaal is 'de afdeling Radicalisering van Amsterdam' in dienst vóór de radicalisering van Amsterdam en niet tegen.

keestelpro | 12-05-18 | 11:23

Ik weet niet wat ik hiervan denken moet; enerzijds zou de modus operandi me niets verbazen en deze meneer Bilal is natuurlijk lang niet fris. Zoveel is wel al duidelijk. Echter; jongerenwerkers die allemaal, naar ik aanneem een HBO hebben afgerond (dat is in ieder geval de eis voor jongerenwerkers van autochtone origine) en dan een brandmail sturen waarin het niveau van de Nederlandse taal het VMBO niet ontstijgt.

Ik hou derhalve ook een slag om de arm. Van iemand met een HBO achtergrond zou ik een ander taalniveau verwachten. Of ze moeten zijn aangesteld op basis van hun "ervaringsdeskundigheid". Dan zou de mail authentiek kunnen zijn.

Jastno | 12-05-18 | 11:22 | 2

Helaas is het niveau van de huidige HBO-er qua taal uitermate bedroevend. Om het zacht uit te drukken. Ik heb in mijn omgeving mensen die de HBO (of soms nog hoger!) hebben afgerond die nauwelijks in staat zijn een correcte volzin uit hun toetsenbord te krijgen.

Sjefke7807 | 12-05-18 | 11:27

Wacht tot u de teksten (of beter geschreven: woordenbrij) van directeuren van basisscholen probeert te ontcijferen. Daar, aan de basis, gaat het soms al vreselijk fout.

EEnzame SchizofrEEN | 12-05-18 | 11:38

Lees het onderzoek van Nicolai Sennels, een Deense psychiater die in gevangenissen werkte en onderzocht heeft waarom met name moslimjongens vatbaar zijn voor extreme criminaliteit.

FlorisJanvanFleppest | 12-05-18 | 11:20 | 1

Daar hoef ik het onderzoek niet voor te lezen. Komend uit een geloof, sorry ideologie, met gewelddadige extreme nietsontziende alleshatende kenmerken en waarmee ze zijn opgevoed, is het niet zo verwonderlijk dat moslimjongeren vatbaar zijn voor extreme criminaliteit. Dat, dwz het extreme element, is voor hen vertrouwd en bekend en deels nog goedgekeurd ook.

Braboblanke | 12-05-18 | 11:43

Of de brief fake is of niet weet ik niet.
De inhoud ken ik en onderschrijf ik. Dit gebeurt niet in de Bijlmer, want geen islam. Denk daar maar eens over na.

ristretto | 12-05-18 | 11:20 | 3

Dit gebeurt *nog* niet in de Bijlmer, want *nog* geen islam. Denk daar maar eens over na.

Barre_de_k | 12-05-18 | 11:28

@Barre_de_k | 12-05-18 | 11:28
U kunt beter onwetende lutserTs niet geloven.
Natuurlijk is er Islam in de Bijlmer, er zijn nota bene 2 moskeeën.
www.nrc.nl/nieuws/2009/06/23/naar-de-...

Berbaar | 12-05-18 | 11:54

Gevalletje 'men vervuilt het eigen nest niet'? Of omdat de achtergrond er niet islamitisch is?
Voor wat betreft die twee haathutjes; je moet toch wat, dus een goede manier om je ideologie poot aan de grond te krijgen in een stadsdeel begin je met een brutale overname van vastgoed. Zodra die is veiliggesteld, kun je daarvandaan de buurt vergiftigen.
Sun Zu zou dit goedkeuren, is een strategische zet.

EEnzame SchizofrEEN | 12-05-18 | 12:14

Dit is natuurlijk waar want in islamitische landen gaat het precies zo. De enige manier om daar als bestuur enigszins te blijven functioneren is een keiharde semi-seculiere dictator die rucksichtslos maatregelen treft en zo af en toe de doodseskaders inzet als het te erg de spuigaten uitloopt.

HoogToontje | 12-05-18 | 11:18

Vergelijkbare verhalen hadden we in Mali ook. Het lijkt een modus oprandi van al-qaida.
In mali gebeurde eea rond moskeeen en culturele centra. Kansloze arme jongeren (waarvan er veel zijn in Mali) werden benaderd door ronselaars die filmpjes op hun telefoon lieten zien, om kansloze jongeren te werven. Ook de intimidatie praktijken en samenhang met criminaliteit (geld generen) gingen hand in hand.
Het zal me weinig verbazen als deze praktijken idd waar blijken te zijn.

ratelaar | 12-05-18 | 11:14 | 1

Met name zwakzinnigen op zoek naar een identiteit en zingeving trapper er in. Veel Marokkaanse jongeren zijn zwakzinnig. Een IQ van onder de 70, gebrekkige taalbeheersing en 0 algemene kennis. En wereldvreemd, die lui hebben niets gezien van de wereld (hun Marokkaanse bubble in Nederland en wat dorpen in Marokko, that's it).

martymcfly | 12-05-18 | 11:55

De taghoet weetjewel. Al wala wal bara. Soera 47:4 broeders en zusters.

HoogToontje | 12-05-18 | 11:14

"Wij zien graag dat de instanties waarvoor wij werken eens wakker geschud worden!"
*
Ik zou zeggen: stap naar je baas!

demaup | 12-05-18 | 11:09 | 3

HAha, dit is de gemeente miep, daar is alles politiek.

F#ckingAwesome | 12-05-18 | 11:13

@demaup overheid man... daar word je ontslagen als je zegt dat er iets niet goed is. Nestbevuiler heet dat dan.

Tisnietanders | 12-05-18 | 11:18

Lees. Dat hebben ze juist gedaan met 0 resultaat.

ristretto | 12-05-18 | 11:21

Inderdaad een verhaal om met de nodige argwaan te benaderen
Maar genoeg om er eens in te duiken
Of gaat de gemeente amsterdamed en om weer wegkijken?

Jacktheflipper | 12-05-18 | 11:09

Blijft bijzonder, zoveel jongeren die én zich bezig houden met (zware) criminaliteit, én mogelijk ook radicaliseren of in ieder geval 'zoekende' zijn naar alternatieven.

How kan het zo zijn dat we in onze maatschappij zover gekomen zijn dat het minuscule belang van zo'n groep zo lang en zo vergaand heeft kunnen opwegen tegen het veiligheidsbelang van hun omgeving? Waarom lopen dit soort mensen vrij rond? Waarom tolereren we überhaupt dat een situatie kán ontstaan waarin we ofwel angst moeten hebben om iets aan hen te doen, ofwel onszelf er niet toe in staat achten vanwege hun lange strafbladen?

Ik kan er niet bij hoor. Ik begrijp dat het verweer is dat onze rechtsstaat de rechten van het individu waarborgt en moet waarborgen, maar waar zijn de rechten van al die invidiuen die direct én indirect slachtoffer zijn van hun aanwezigheid in onze maatschappij?

Voor mij is het klip en klaar. Deze top 600 hoort niet vrij op straat thuis. Geef ze een ticket syrië en ruil voor hun staatsburgerschap, of een enkeltje gesloten inrichting voor behandeling en reintegratie.

F#ckingAwesome | 12-05-18 | 11:08 | 2

Simpel, navelstaren en inactiviteit en wegkijken.

ratelaar | 12-05-18 | 11:16

Het extreem-linkse geloof dat bruine mensen altijd zielig zijn en nergens verantwoordelijk voor kunnen zijn. Hier, geef ze wat subsidie en een aai over de bol, en dan komt het goed. Zo ongelofelijk naief en wereldvreemd is de extreem-linkse witmang wel in Amsterdam.

martymcfly | 12-05-18 | 11:56

Ik geloof hier niets van.

Rest In Privacy | 12-05-18 | 11:08 | 2

En je argumentatie is ook zo waterdicht!

Zenzeo | 12-05-18 | 11:15

Ironisch genoeg is dat het grootste probleem, mensen die denken dat het allemaal wel meevalt. Nee, het valt niet mee. Wij hebben net weer ons zaterdags rondje over de Woenselse Markt in Eindhoven gedaan. Die hele buurt wordt overgenomen door Turken, met hun eettentjes, Sisha lounges, rondhangende volk en veel te snelle auto's en motoren die de Kruisstraat onveilig maken. Tijd om te vertrekken, want de politie heeft het lef niet om actie te ondernemen.

Akiron | 12-05-18 | 14:07

Brief is zelf ook niet in al te vlekkeloos Nederlands opgesteld, overigens.

Dr_Prepper | 12-05-18 | 11:07 | 4

Haha, ja: ik vond dat de geloofwaardigheid ook wel weer doen toenemen.

Dr_Prepper | 12-05-18 | 11:12

Het zijn jongerenwerkers hè, geen docenten Nederlands. Concentreer je op de inhoud zou ik zeggen, die is verontrustend (en plausibel) genoeg. Weet uit ervaring hoeveel jongens er op vrijdag in djellaba op sloffen door Oost lopen. Zelfs jonge kinderen.

Zenzeo | 12-05-18 | 11:14

Geen enkele millenial kan fatsoenlijk Nederlands schrijven is mijn ervaring.

knutsel_ | 12-05-18 | 11:22
▼ 1 antwoord verborgen

Gemeente Amsterdam heeft wel een dillema. Jongeren willen niet in contact komen met Nederlandse jongerenwerkers, wel met types met migrantenachtergrond. Sad

TRUMP | 12-05-18 | 11:05 | 1

De jongeren willen wel een hulptraject zoals ik het lees. "Helaas mede door dit hebben wij deze jongeren moeten mededelen dat wij niets voor hun kunnen betekenen." Ze willen deze jongeren dus wel helpen maar mogen dat niet. Vraag is of ze wel in staat zijn om ze te begeleiden. Volgens mij denkt de gemeente dat dit niet kan omdat de ze jongeren al te crimineel zijn.

osolemio | 12-05-18 | 11:10

Het hele mohammedanisme is een probleemgeval, en hen die er voor kiezen eveneens.
Verder kun je beter een bureau voor laag inteeltig IQ starten, al die familiaire verbintenissen en hun producten mogen onderhand zwaar beneden maats genoemd worden; dat geldt zowel voor fysieke als mentale kwalen.

Kortom: FUBAR (fucked up beyond any repair)

Mazoeza | 12-05-18 | 11:05

Leuk begin voor de nieuwe antiradicaliseringsambtenaar.

kaasfondue | 12-05-18 | 10:59 | 2

Of je wordt antiradicaliseringspsycholoog.
Gat in de markt.

HoerieHarry | 12-05-18 | 11:03

Ze hebben in Amsterdam (zie brief hierboven) geen antiradicaliseringsambtenaar maar een radicaliseringsambtenaar.

keestelpro | 12-05-18 | 11:25

Zou de AIVD hier niet bovenop zitten? Ze kunnen met de nieuwe sleepwet moeiteloos heel A’dam-oost aftappen en al het int. verkeer tussen onze moedige helden in oost en Syrië.
Dan zou ik Rutte bijna gaan geloven waarom die wet zo belangrijk was.

Trumme | 12-05-18 | 10:57 | 1

Tja, daarom zitten ze op telegram. End to end encryption zonder back door (of tenminste, zonder één die Telegram aan Putin wil verstrekken). In het verleden heeft AIVD infiltratie geprobeerd om deze groepen binnen te komen. Dus ik gok dat AIVD hier niet veel kan slepen.

F#ckingAwesome | 12-05-18 | 11:13

Martin Bosma zei het al: "Als Amsterdam onafhankelijk wordt gaan we ze niet bijvoederen."

kwark001 | 12-05-18 | 10:57 | 1

Daarom zal Amsterdam nooit onafhankelijk willen worden.
Die stad kost jaarlijks waarschijnlijk bijna half zoveel geld als de immigratie.

Dandruff | 12-05-18 | 11:06

Ik zou als journalist dit niet zomaar doorzetten. Ik zou proberen eerst contact te leggen met de schrijver(s) en eventueel zonder camera's of toestanden een interview te regelen.

Sterker nog: ik bied mij aan, mochten deze mensen meelezen. Mijn nick met het bekende at-gmail-dot-com erachter.

Hufterst | 12-05-18 | 10:57

Kan iemand mij vertellen hoe het om te beginnen mogelijk is dat zwaar crimineel tuig, dat bekend is bij politie en blijkbaar ook het stadsbestuur, vrij over straat loopt?????

Rheia | 12-05-18 | 10:56 | 1

Iets met bewijs, reeds uitgezeten straffen dat had U ook zelf kunnen bedenken.
Zelfstandig pe0pen lukt nog wel?

Berbaar | 12-05-18 | 11:19

Wie gaat er dan ook in zo'n PvdA-heilstad wonen.

obominotie | 12-05-18 | 10:55

Niks over theedrinken en buurtvaders... Vaag.

Dezenaamhier | 12-05-18 | 10:54

Het stadsbestuur van Amsterdam is zeer verwijtbaar in deze kwestie. Als een van deze jongeren een aanslag pleegt, stel ik genoemde personen hoofdelijk aansprakelijk. Dit is ernstig wanbestuur waarbij onschuldige burgers in gevaar worden gebracht door deze zeer verwijtbare nalatige houding van genoemde personen.

Rheia | 12-05-18 | 10:54 | 4

@botbot | 12-05-18 | 10:58
Maar u bent wel al zover om te concluderen dat het niet waar is. En dan anderen de maat nemen over voorbarige conclusies. Terwijl de gemeente in deze kwestie al heeft bewezen een gevaar te zijn voor de bevolking. Best knap van u.

Rheia | 12-05-18 | 11:09

U stelt ze 'hoofdelijk aansprakelijk'? Hoe zie ik dat voor me? U neemt een advocaat in de arm en begint een rechtszaak? Of heeft u andere plannen?

Dr_Prepper | 12-05-18 | 11:09

@Dr_Prepper | 12-05-18 | 11:09
Hoort U niets meer over want internet "held"

Berbaar | 12-05-18 | 11:28
▼ 1 antwoord verborgen

Toch liev al die reaguurdertjes die graag zien dat jongerenwerkers zich over zwaar criminele jongeren gaan ontfermen.
Zoveel sociaal engagement, je verwacht het niet.

Berbaar | 12-05-18 | 10:54 | 2

Leuke draai, mijn complimenten

Bokito ergo sum | 12-05-18 | 10:58

Krijg je daar eigenlijk geen vergroeiingen van, als je je steeds in bochten moet wringen?

kapoerewiet | 12-05-18 | 11:08

Misschien kunnen we knuffelmiddagen met marokkanen organiseren om het radicaliseren tegen te gaan.

HoerieHarry | 12-05-18 | 10:49 | 4

Ja, kechs moeten betalen.

HoerieHarry | 12-05-18 | 10:57

Dat is hier laatst gedaan, een feest voor de marokkaanse ouders van het mocrotuig wat elkaar afknalt. (Oostelijke Eilanden, Amsterdam), zelfs een item op AT5, item niet afgekeken (propaganda) maar de strekking was dat na de 2 moorden de buurt weer "veilig" was en dat we aan het "verbinden" zijn of zoiets. Kwam toevallig langs het buurtcentrum waar het feest werd gegeven, alleen maar moslims, geen enkele autochtoon te vinden (vrouwen in allemaal in 1 hoek, mannen in andere hoek). Wel van die straatcoaches in rode hesjes die arabisch kletsen. Het leek er ook een beetje op dat ze als portier fungeerde bij de toegangsdeur van het buurtcentrum qua toegangsbeleid.

Verder ook nog gebeld met gemeente (dom van me) en gevraagd naar aanleiding van brieven die men stuurt (politieinzet, camera's e.d.), wat men qua veiligheid voor bewoners heeft gedaan (mogelijk samenscholingsverbod mocro hangtuig, fouilleren drugkoeriers in de buurt, arrestaties e.d.). Ik kreeg geen antwoord, moest maar met een of andere manager bellen om daar maar even verbaal mee te "sparren". Men doet het "bare minimum", politie af en toe aanwezig, praat gezellig met hun clientele (mocro tuig) en prive bedrijf die de camera beelden downloadt op een laptop. Verder alleen maar een papieren werkelijkheid door brieven te sturen. De echte werkelijkheid is gewoon bizar.

thephysicist | 12-05-18 | 11:35

thephysicist | 12-05-18 | 11:35
Wat een verhaal...

HoerieHarry | 12-05-18 | 11:49
▼ 1 antwoord verborgen

Nou, dan kan je de subsiedies van de Amsterdamse Marrokaanse gemeenschap ook intrekken. De gemeenschap dat er "alles" aan doet om de de rust te bewaren en het radicaliseren tegen te gaan....

Sinclair | 12-05-18 | 10:48

In A'dam zijn al minstens 20 jaar geschift.
Ze willen zogenaamd progressief zijn.
Normale mensen noemen dat anders maar die zijn er bijna niet meer.
Ik heb alle hoop al opgegeven

pejoar | 12-05-18 | 10:46 | 1

Helaas blijft het niet bij Amsterdam. Olievlek. Over 20 jaar is zelfs Schubbekutterveen zo.

Is dit nog nieuws? | 12-05-18 | 10:51

Wat willen ze nou eigenlijk? Het is mij niet duidelijk. Ze willen steun van hun leidinggevenden, voor wat? Er staat twee keer helaas in dit stuk. "De jongeren waar wij zelf ook contact mee hebben of op straat tegenkomen kunnen we helaas niet in het hulpverleningstraject opnemen" en "Helaas mede door dit hebben wij deze jongeren moeten mededelen dat wij niets voor hun kunnen betekenen". Kortom ze willen jongeren begeleiden die wat problematiek betreft kennelijk een maatje te groot zijn voor een jongerenwerker. Zo te lezen schijten ze in hun broek voor die Bilal, ik denk dat er iets zwaardere middelen moeten worden ingezet dan een paar geitenwollensokken. Maar goed ik heb makkelijk praten vanaf de zijlijn.

osolemio | 12-05-18 | 10:45

Wat is het toch een gezellige en vrolijke boel daar!

HoerieHarry | 12-05-18 | 10:41 | 2

Met heeeel veel lieve mensen.

kwark001 | 12-05-18 | 10:44

Tussen de grachtengordel wel ja dat is het extreme van A’dam. Binnen 1 km zit je van de jetset tussen de mocromaffia.

Trumme | 12-05-18 | 11:00

Op dit soort groepen moet je geen geiten wollen sokken figuren op los laten , die marocs lachen zich helemaal suf om zoveel naïviteit.
Ik zou die Bilal gecontroleerd laten doorgaan met zijn ronselpraktijken mits dit betekend dat ze ook daadwerkelijk afreizen naar die shithole landen en maar gauw een kogel vangen.

Yperiet | 12-05-18 | 10:40 | 1

Ook de 'inburgeringscursussen' worden gegeven door goedbedoelende knuffelsokken van het weg-met-ons leger. Sociale academiefiguren die mensen zodra ze binnenkomen een slachtofferrol aanpraten. Hier gaat het al mis. Eigenlijk zou je de hele migrantenmolen moeten uitbesteden aan het leger.

kapoerewiet | 12-05-18 | 11:10

Hoe was het ook alweer in Brabant? Daar was men bang dat de onderwereld door zou dringen in de politiek. In onze hoofdstad hoeven we daar dus niet bang meer voor tezijn. Weer eens zorg minder, toch?

ScumbaggusMaximus | 12-05-18 | 10:40 | 1

Ja John vd Heuvel komt uit Eindhoven en woont in A’dam maar daar heeft ie het nooit over. Brabant is zo rot als een vis als je meneer geloven moet.

Trumme | 12-05-18 | 10:53

"ideleogie" is vergif zeg ik altijd... Klinkt een beetje vaag en wazig allemaal. En blijkbaar is goede grammatica en spelling, of je noodkreet aan "journalisten" nalezen op fouten in zinsconstructies, niet vereist om jongeren te begeleiden. Maakt wellicht ook niet uit, Nederlands spreken ze toch niet?

Ze maken zich zorgen om jongeren, maar weten niet zeker of die de ideologie van Bilal delen? Weet niet of je daar bij een rechtbank erg ver mee komt.

Sowieso heb ik persoonlijk erg weinig met jongerenwerk, al was het maar omdat ik me weinig kan voorstellen bij wat dat concreet inhoudt. Ga je continu achter groepjes jongeren aanlopen met "Doe geen drugs, en wees liev voor elkaar" of zo? Noem me maar een libertijnse reactionair, maar ik heb toch meer met dat je zelf bepaalt of je drugs gebruikt, legaal verkrijgbaar in de apotheek of slijterij i.p.v. bij Mo van de straat. En als je je met ernstiger zaken bezig houdt of geweld predikt, ga je gewoon de bak in tot je tot inkeer komt. Echte inkeer dus, niet de soort reformatie waarbij je van mede-pooiers en dealers omleggen overgaat naar omleggen van ongelovigen...

Wol | 12-05-18 | 10:40 | 1

Wol is door de wol geverfd. Moet de politiek in. Of is ie dat al.

kapoerewiet | 12-05-18 | 11:12

Een GL-raadslid heeft mij toevertrouwd dat de 'buurtvaders' dit gaan oplossen.

Appeltje-eitje .... heb vertrouwen ....;-)

Ervaringsdeskundige | 12-05-18 | 10:38 | 1

LOL.

Rest In Privacy | 12-05-18 | 12:23

.. tijd voor een precisiebombardement op de Stopera, daar houden vijandelijke regenten hoofdkwartier die geldstromen en middelen regelen om dit te realiseren.
De islamitisch-verwarde mannen maken daar slechts ondankbaar gebruik van.

Jan Passant mk2 | 12-05-18 | 10:37

Laat het maar snel escaleren tot onhoudbare proporties. Beter een goede oorlog dan een koude vrede. Ik weet zeker dat er een boel normale mensen zijn die staan te popelen om eens wat terug te doen. Dat voelt namelijk goed.

squadra | 12-05-18 | 10:35

Er is al vele jaren een verband tussen islam en criminaliteit.

Veel van deze criminele islamitische jongeren willen in het reine komen en worden dan strenge moslims om zo weer in een goed blaadje van Allah te komen.

Met de islam heeft Europa een onoplosbaar probleem binnengehaald die op veel niveaus voor veel problemen zorgt die met het jaar groter worden.

Kortom, de westerse waarden/normen/levenswijze is niet compatibel met de islamitische waarden/normen/levenswijze; en van die "botsing" zijn we iedere dag getuige in de vorm van deze problemen.

Kaskensj | 12-05-18 | 10:33 | 3

Allah de Barmhartige heet niet voor niets zo. Ook (misschien juist vooral) een top 600 mocro crimineel mag in Zijn paradijs wanneer meneer maar gestreden heeft voor een slechtere wereld vol moskee-lawaai en mitrailleurvuur.

Jan Passant mk2 | 12-05-18 | 10:43

Het is interessant dat de criminaliteit gericht wordt op het ongelovige deel van Nederland.

Mr.Crowley | 12-05-18 | 11:09

U heeft het treffend neergeschreven. Maar ondanks de ellende die de islam Europa heeft bezorgd en gaat bezorgen, blijven de partijen aan de macht die de islam welkom hebben geheten.

dysdiadochokinese | 12-05-18 | 11:18

20 jaar rechtse tot extreemrechtse kabinetten. Je ziet hoe bezuinigingen op sociaal vlak schade aanrichten. Rechtse oplossingen = stinkende wonden

Bakito | 12-05-18 | 10:30 | 19

Bakito zit er niet zoveel naast denk ik. Bezuinigen op de weinig wél effectieve vangnetten die géén enthnische context hebben (sociale werkplaatsen, psychologische hulpverlening e.d.) en daarme kunnen helpen integreren én voorkomen van ontsporing, zal zeker niet bijdragen aan een betere of veiligere omgeving voor ons allen.

Wat men in 020 eens zou moeten heroverwegen is het onaantastbare geloof dat 'passende' hulpverlening automatisch moet betekenen dat men ratio en verlichte normen en waarden loslaat en zich aanpast aan het kader dat juist geliedt heeft tot de dysfunctie. Het taboe moet van het oordelen en desnoods bestrijden van culturele programmering die leidt tot dysnfunctioneren. Zowel voor onze eigen cultuur als van geïmporteerde cultuur.

F#ckingAwesome | 12-05-18 | 11:22

F#ckingAwesome | 12-05-18 | 11:22,

Welnee. Nederland geeft al miljarden uit "op sociaal vlak", sowieso ongelooflijk veel meer dan in 1950, 1960 of 1970. Toen hadden we geen gesubsidieerde mocro-maffia en gesubsidieerde jihad-reisbureaus, en ook geen gesubsidieerde black supremacists. Alleen de fascistische kraakbeweging krijgt vanaf begin jaren '70 subsidie.

Er is iets mis met een hele grote groep nieuwkomers.
Maar vooral met "ons" beleid.
Wat misgaat is dat nieuwkomers nooit op wangedrag zijn aangesproken, dat er zelfs geen minimale eisen zijn gesteld aan bijvoorbeeld een "recht op uitkering". Geldt overigens ook voor eerdergenoemde linksextremisten. Waardoor ons sociale stelsel nu ook al onbetaalbaar wordt. En iedereen ziet het, maar niemand mag het hardop zeggen; zie de column, maar ook het geweld waar dissidenten als Fortuyn mee te maken kregen.
Het is veelzeggend dat de mocro-maffia en jihadronselaars algemeen bekend zijn en veilig over straat kunnen; terwijl hun critici worden aangeklaagd of moeten onderduiken. Dat heeft niks met bezuinigen op sociale werkplaatsen te maken.

Dandruff | 12-05-18 | 12:12

Extreem rechtse kabinetten? In Nederland? Als dat zo was hadden we nu niet een genocide in de grote steden gehad en waren ze nog overgrote meerderheid blank..

Rest In Privacy | 12-05-18 | 12:22
▼ 16 antwoorden verborgen

Als door IS terroristen vanuit Syrie de groetjes gedaan wordt aan Amsterdam-oost is er zeker wat mis in ons kalifaat.

BozePaarseMan | 12-05-18 | 10:29

Het moet anoniem, dus we schrijven geenstijl aan.
Het moet anoniem want onze leidinggevenden.
Het moet anoniem want mocro maffia.
Het moet anonniem want Bilul.
Onze leidinggevenden luisteren niet. Dus in plaats van hoger op te melden ,bij ministerie, NCTV of OM of bijvoorbeeld de leidinggevenden van hun leidinggevenden, sturen we een mailtje naar Geenstijl en ondertekenen we met 'jongerenwerkers Amsterdan oost met vermelding van wijken.
Want dan weet nooit iemand wie we zijn en kunnen er hooguit erge dingen gebeuren met onze andere collega's.
Way to go jongeren werkers. Nu is het veilig voor jullie allemaal, plus alsook, reedte anoniem.

zimmeradel | 12-05-18 | 10:28 | 13

die laatste was uiteraard voor herr zimmeradel

rokertje | 12-05-18 | 13:25

rokertje | 12-05-18 | 13:24
Flikker toch op is mijn kringen niet een normale discussie wijze. En dan teer zieltje ? Tjonge ad hominemen zit er ingebakken bij u, is het niet. Verder gaat dit over deze jongerenwerkers en of het echt of fake is. U wilt het breder trekken, dat mag van mij. Daar kunt u een tegel voor bakken. Net als ik een tegel bakte. Het staat vrij om een discussie te proberen aan te gaan met een ander, ik echter heb wel wat beters te doen dan de hele dag te F5en om te zien of iemand al is vast gepraat of om het laatste woord te hebben. Ik hoop dat de rest van uw dag plezierig verloopt. Gegroet rokertje. Ik schenk mij nog een glaasje rood in.

zimmeradel | 12-05-18 | 13:47

Oh en de naam is zimmerman, adelheid zimmerman. Frau Adelheid Zimmerman.

zimmeradel | 12-05-18 | 13:48
▼ 10 antwoorden verborgen

Bilal Lamrani doet uitstekend werk. Laat hem er maar zo veel mogelijk ronselen voor de strijd in Syrië, liefst allemaal, maar nooit meer terug laten komen. Dan verdient hij een standbeeld op de Dam, om hem er vervolgens ook uit te trappen.
Vervolgens werken Assad, de Fransen, de Russen, de Iraniërs en Hezbollah wel af met deze verraderlijke en minderwaardige schepsels.

kempenaer | 12-05-18 | 10:27 | 2

Koerden!

Is dit nog nieuws? | 12-05-18 | 10:30

Als ze nooit meer terug zouden komen zou het inderdaad een perfect middel zijn om van dit soort volk af te komen.

BozePaarseMan | 12-05-18 | 10:30

De gemeente Amsterdam als accelerator van radicaliserende jongeren. Je zou denken dat de gemeente er alles aan doet om burgers te beschermen maar keer op keer blijkt dat simpelweg niet zo. Het enige wat nog helpt, maar uiteraard weer eens niet gaat gebeuren, is keihard de bezem er door heen. Iedereen onder het vergrootglas en opnieuw solliciteren. Berbaar (of een van zijn kornuiten) zou nu het vingertje heffen en zeggen dat ik niet zo moet dromen en dan zou hij/zij/het nog gelijk hebben ook.

OT: niemand opgevallen dat er met de Amsterdamse pontjes de laatste tijd uit het niks wel heel erg veel ongelukken gebeuren en dat terwijl de pontjes altijd een uitstekend track record hadden? Heel frappant, zeker nu besloten is dat de Java brug (12 meter hoog, zo steil als de hel, vaak open voor schepen) definitief komt op afraden(!) van de Ministerie van Infra en de provincie. Je zou bijna geneigd zijn het aluhoedje ter hand te nemen en op de bolle knar te zetten: brugpromotie.

VeelTeSteil | 12-05-18 | 10:27 | 1

Amsterdam; gegijzeld door stadsdeel-maffia en bestuurd door bakfietsmoeders.

normanius | 12-05-18 | 10:57

Hier alvast een aanslagformulier, later de --- invullen.

Datum -----. Er is een terroristische aanslag gepleegd bij amsterdam. --- daders zijn omgekomen. Ze waren bekende bij de politie die ze al in het oog hielt. Er zijn zeker ---- doden en -----gewonden. De politicus ----- zei geschokt te zijn, en ---- wil de onderste steen boven. Ook politicus ----- sloeg voor de wet verder aan te scherpen. De politie heeft video's in beslag genomen van omstanders omdat de bewakings kamera's alle in stand-by stonden. De burgemeester van ----- verklaarde dat het hier on z.g. eenzamen wolven handelde en het niets met de islam te doen heeft.

jan huppeldepup | 12-05-18 | 10:26 | 1

.... Verwarde man....

Is dit nog nieuws? | 12-05-18 | 10:29

Is de niet helft van de gemeente Amsterdam moslim?
Dat zou wel het een en ander verklaren.

Mr.Crowley | 12-05-18 | 10:25

Oplossing is een jongeren reis organiseren richting Syrië, waar ze zich kunnen verdiepen in Islam en zich inzetten voor de lokale bevolking. Wel even zorgen dat het een enkele reis wordt.

GPZ550 | 12-05-18 | 10:21 | 3

En aldaar een gepast "ontvangscomite"?

Mart6037 | 12-05-18 | 10:25

En aldaar een gepast "ontvangscomite"?

Mart6037 | 12-05-18 | 10:25 | favorietblock

Zo'n ontvangstcomite van 72 maagden dan maar meteen.

Rest In Privacy | 12-05-18 | 10:31

Reisbureau Assad. Een ontvangst waar de spetters vanaf vliegen. Voor wie wat extra's wil zijn er ook helikopterexcursies. Once in a lifetime ervaring gegarandeerd.

Rest In Privacy | 12-05-18 | 12:17

Glucklich habbe die leute in nullzwanzig der Joziass,

william7055 | 12-05-18 | 10:21

Het is wachten op het volgende incident met verwarde mannen.

Mr.Crowley | 12-05-18 | 10:20

Jullie zijn terecht wat achterdochtig, Geenstijl zouden ze waarschijnlijk niet benaderen

Bokito ergo sum | 12-05-18 | 10:20

Als Bilal L. erin slaagt om die 600 naar Syrie te lokken, dan zouden ze hem tot topambtenaar moeten benoemen.

ChatBot | 12-05-18 | 10:19 | 2

Prima voorstel. En ze zoeken nog een burgemeester, dat lijkt me wel wat voor zo'n clown.

Rest In Privacy | 12-05-18 | 10:29

Op zich zou ik je gelijk geven. Behalve dan het punt dat de boven-ons-gestelden alles in het werk stellen om ze weer terug te halen, met alle gevolgen van dien. Kennelijk overheerst het idee dat zij gered c.q. genezen kunnen worden.

knutsel_ | 12-05-18 | 11:14

"Het was voor ons een raadsel hoe dit soort jongens van geld, wapens en meiden ineens het geloof interessant zijn gaan vinden"
Interessante vraag. Iemand?

de visser | 12-05-18 | 10:19 | 9

Die vraag van de jongerenwerkers laat zien dat jihad nog niet heel duidelijk is voor deze mensen.

Het komt toch heel vaak voor dat aanslagmoslims een erleden van criminaliteit hebben. Andere vorm, zelfde jihad. Kuffar meisjes en vrouwen misbruiken is toegestaan. Evenals het bestelen van de niet moslims. Ze vergiftigen met drugs is ook een goede strategie. Althans, ze moeten wel in leven blijven voor de belastingafdracht uiteraard.

Dan 'opeens' heel religieus worden is niet zo een grote stap als het lijkt. Eerder een voortzetting van een reeds ingeslagen weg.

Rest In Privacy | 12-05-18 | 12:14

Dit impliceert haast dat het wél een authentiek verhaal is. Allen jongeren socio's zijn zo naïef om er nu pas achter te komen dat dat dus de dualiteit in dat achterlijke geloof is. Dat mag juist in dat geloof want geld, wapens en meiden is uiteindelijk allemaal tegen de kaffers gericht. En zo niet, dan toch.

JoyCee | 12-05-18 | 12:39

alleen jongeren socio's. Of alleen socio-jongeren. Mag ook.

JoyCee | 12-05-18 | 12:40
▼ 6 antwoorden verborgen

De communicatie vanuit Syrie staat als een paal boven water.

Mr.Crowley | 12-05-18 | 10:19

Samenvattend: dom voetvolk dat gewoonlijk door de mocro-mafia geronseld wordt, schijnt nu door ene Bilal geronseld te worden.

Berbaar | 12-05-18 | 10:18 | 2

Dat was al bekend. Dat er niks aan gedaan wordt, dat is meer de strekking.

Is dit nog nieuws? | 12-05-18 | 10:18

Waarom zou je er iets aan moeten doen. Prima actie van Bilal, zorg maar dat die schepsels naar Syrië gaan. Assad, Hezbollah en Poetin weten er wel raad mee, met deze kneuzen.

kempenaer | 12-05-18 | 10:30

meh. Lijkt een beetje een een-tweetje met die wazige Strijders uit Oost filmpjes van laatst. Ik lees minstens 3 zinnen waarbij mijn bullshitradar hevig uitslaat. Waaronder het overbodige voorstellen, de eerste zin tweede alinea, 'een van onze collega's zijn', er zit als het ware te veel patroon in de spelfouten en zinsconstructies. I call bullshit. Het moet te Mocro-achtig overkomen.

Nanker Phelge | 12-05-18 | 10:16 | 4

'Ons veiligheid en onze signalen' haha hoe dom denkt men dat Marokkanen met een baan als jongerenwerker zijn?

Nanker Phelge | 12-05-18 | 10:20

word je mee besmet. *wink. Maar okay, ik twijfel gewoon. Het zou kunnen, maar ik ben niet geheel overtuigd. Gister toevallig gezien op de NTR hoe men de CPN van binnenuit heeft uitgehold in de jaren na de oorlog. Terecht overigens mijns inziens, dus dan zijn dit soort streken wat mij betreft ook wel geoorloofd. Maar om het allemaal maar meteen te geloven, is een tweede.

Nanker Phelge | 12-05-18 | 10:32

Maker 1032
Klopt. Wederhoor zou leuk zijn, hopen dat GS even bij de organisaties langsgaat om te kijken of ze zich in dit beeld herkennen.

Is dit nog nieuws? | 12-05-18 | 10:49
▼ 1 antwoord verborgen

Deze jongerenwerkers hebben geen vertrouwen in de leiding. Ik vermoed dat het vrindjes zijn. Jammer. Maar goed, zo gaat dat in dit gave land.

O2Neutraal | 12-05-18 | 10:13

En zo rot het rustig verder..

Vroeger op school moest je je sportpunten halen anders bleef je zitten. Behalve Figri natuurlijk. Figri was een zuiver gevalletje gevaarlijke inteelt en het hele schoolbestuur maakte met angstige liefde maar wat graag een uitzondering voor deze mongool.

Welkom in het land van weggegooid talent..

schoon-schip-maken | 12-05-18 | 10:13

Dit mag, want mocro, islam en migrantenachtergrond spelen. U bevestigde deze boven de wet verheven status vrij recent in de TK-verkiezingen.
.
Gevoegelijk lijkt het me dan ook het beste als vvd, d66, pvda, cda, gl, cu stemmende reaguurders gewoon zwijgen tijdens dit soort draadjes. Laten we wel wezen, toen u er wat aan kon doen gaf u er geen flikker op, ga dan nu niet “verontwaardigd” doen aub.
.
Handjes wassen in onschuld is een nationale hobby geworden. Laten we hopen dat men ooit de rekening gepresenteerd krijgt.

Parel van het Zuiden | 12-05-18 | 10:13 | 2

Die rekening wordt absoluut voorbereid, onze moeizaam opgebouwde welvaart zal weer waardering krijgen als de kassa niet meer klopt. Het deug-geslijm met zgn. minderheden die 40 jaar geweigerd hebben fatsoenlijk mee te doen in dit land
zal hoe dan ook stoppen.

hagelkruis | 12-05-18 | 10:22

De rekening komt, zoals gewoonlijk, terecht bij de burger(s) in plaats van de schuldigen.

TeeJee | 12-05-18 | 10:51

Preventief ruimen gaat vast een stap te ver. Maar we doen het met vogels en geiten wanneer ze een enge ziekte onder de leden hebben. Hele schuren worden geruimd ter bescherming van de samenleving. Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een zieke kip en een Kutmarokkaan?

Moeki de Meeuw | 12-05-18 | 10:12

Wat ook opvallend is is dat zo'n brief naar Geenstijl gestuurd wordt en niet naar mainstream kranten als NRC of Volkskrant. Wat zegt dat over het vertrouwen wat mensen hebben in die kranten?

halbstark | 12-05-18 | 10:12 | 6

Is dit nog nieuws? | 12-05-18 |
Aww,dat doet gemeen zeer hoor.

ditotje | 12-05-18 | 10:24

Berbaartje heeft een diep en onderdanig vertrouwen in de instituties en in boven-hem-gestelden. Dat is er met de ambtenarenpaplepel ingegoten.

kempenaer | 12-05-18 | 10:32

Laatste heldendaad van de vader van Berbaar eigenhandig de februaristakers '41 bij de SD aangeven

kaasfondue | 12-05-18 | 10:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik lees weinig rancune, of hebben jullie een betere manier om zo'n soort relaas te doen?

De inhoud zal verder niemand verbazen, gezien de overige nieuwsberichten.

MarcS | 12-05-18 | 10:12

Nederland, het land van laffe, slappe en softe leiders, bestuurders en politici. Je oogst wat je hebt gezaaid. Loontje komt om zijn boontje. Alleen de gewone vrouw/man moet het bekopen en niet de laffe, softe, slappe lieden.

De Evangelist | 12-05-18 | 10:12 | 1

Ja, maar die oogst (gewone burger)valt later in het seizoen.

MarcS | 12-05-18 | 10:13

Vraag voor iemand met Islamitisch historische kennis. Verspreidt Islam zich niet deels 'vreemdzaam' door juist te focussen op de onderlagen van de samenleving?

Strijd voor ons en je leven wordt beter?

Kaas de Vies | 12-05-18 | 10:12 | 4

"Dawa doen" noemt men dat. Idd vooral bij kansarme jongeren en gedetineerden, of anderen met een identiteitscrisis. Ouderwets missionariswerk.

E-Burke | 12-05-18 | 10:53

@Kaas de Vies | 12-05-18 | 10:12 |
Allereerst: excuses aan de Joris van dienst voor de enorme tegel die volgt. Helaas leent dit onderwerp zich niet voor het schrijven van een kleinere tegel. Deze uitleg is de beknoptste die ik kon schrijven zonder belangrijke info weg te laten.

Laat mij een poging doen die vraag voor u zo goed mogelijk te beantwoorden beste Kaas. De 'vreedzame' verspreiding van de islam die u noemt heet Dawa. En die is niet zo vreedzaam als men u wil doen geloven. De letterlijke vertaling van Dawa is "het uitnodigen tot de islam" of "het tot Allah roepen" voor niet-moslims. Vergelijkt u het met de Jehova's die langs de deur gaan, maar dan islam style. Het ultieme doel van Dawa is de vernietiging van de westerse normen en waarden om die te vervangen door de Sharia wetgeving.

Dawa kent 3 stages:
1; Een kleine groep gaat heel ver om de rest van de moslimsgemeenschap hun religieuze wil op te dringen (o.a. hoe op het 'rechte pad' te blijven en je niet te laten verleiden door de Westerse vrijheid etc..). Dit is dus die verstikkende groepsdruk die onderling wordt uitgeoefend.

2; Zichzelf zien als de mediator tussen Goed (in dit geval de moslim samenleving, de Umma) en Kwaad (de Kafir samenleving, wij dus) en anderen te vervangen door één van hen in o.a. moskeeën, islamitische buurthuizen etc.. Je zag dit recentelijk nog bij diverse moskeeën waar gematigde imams soms met bruut geweld hun moskee werden uitgezet om die te vervangen door één van deze innercircle. Daarnaast wordt er ook actief gepredikt naar niet-moslims toe om hen uit te nodigen tot de islam.

3; Hoe om te gaan met weerstand uit de inheemse niet-moslim gemeenschappen. Het advies aan moslims is: het exploiteren en aanwakkeren van onenigheid in de niet-moslim samenleving. Het gebruiken van geweld om de islamitische fundamenten te verdedigen tegen niet-islamitische 'vijandigen' (U en ik die geen heil zien in een Sharia samenleving), met andere woorden; Jihad. Andere meer specifieke elementen zijn; moslimvrouwen aanmoedigen tot het krijgen van veel kinderen (jihad by uturus), het marginaliseren en bedreigen van degenen die de islam verlaten en reformatoren die de islam willen "moderniseren", het misbruiken van de links-progressieve politiek (de useful idiots), het eisen van islamitisch onderwijs (islamitische scholen e.d.), en het verder islamiseren van de gastsamenleving door immigratie (Hijra - jihad door immigratie). Elk doelwit; educatie, juridisch systeem, politiek systeem ("Democratie is als een trein...." weet u nog?), ja zelfs individuen en families zijn een instrument in de handen van moslims die Dawa beoefenen met als uiteindelijke doel het implementeren van de Sharia wetgeving.

Ik hoop dat ik uw vraag afdoende heb beantwoord.

Sjefke7807 | 12-05-18 | 11:23

Zo heeft het socialisme en communisme zich ook verspreid.
Liberalisme verspreidt zich door vrijheid van sex en drugs.
De er werkelijk toe doende vrijheden worden, mede als gevolg van bovenstaande, ingeperkt.

Arachne | 12-05-18 | 13:34
▼ 1 antwoord verborgen

Deze anonieme jongerenwerkers noemen namen, waaronder namen van ambtenaren. Afgezien van de vraag of het netjes is deze te vermelden, zou er minimaal een reactie van de betreffende personen in het stuk moeten staan. Ik neem tenminste aan dat Geenstijl aan wederhoor heeft gedaan!!

Mannes | 12-05-18 | 10:11 | 3

Die zullen niet reageren. Daar is eventueel een persvoorlichter voor. Minions mogen niet al te veel zelfstandig praten...

Parel van het Zuiden | 12-05-18 | 10:16

Komt misschien nog. Tom staal met de microfoon erheen?

Is dit nog nieuws? | 12-05-18 | 10:19

Namen van deze ambtenaren zijn publiek en eenvoudig op te zoeken.

kapoerewiet | 12-05-18 | 10:20

Anoniem reageren maar wel zeggen dat je jongerenwerker bent in Amsterdam-Oost....... tja

Dulacs | 12-05-18 | 10:09

Zo bezien zorgt Bilal voor de opruiming van elementen waaraan de meer reguliere hulpverleners hun handen niet meer willen branden?

Glasgow Argus | 12-05-18 | 10:09 | 1

Ja mooie oplossing, not.

Kaas de Vies | 12-05-18 | 10:11

Waarom zouden ze zoiets naar GS sturen?

geenspam | 12-05-18 | 10:09 | 2

Retorische vraag ga ik vanuit. Zouden andere media dit publiceren?

Is dit nog nieuws? | 12-05-18 | 10:11

Rancune dat druipt er van af.

Berbaar | 12-05-18 | 10:14

Ik blijf het nog steeds bizar vinden waarom immigratie en Islamisering nog steeds moet!

Zeker nu we geen banen meer hebben door de komst van niet religieuze robots.

Kaas de Vies | 12-05-18 | 10:08 | 1

Naast banen was er ook nog een cluster islamindustrie: Mieles, bouwbedrijven, ambtenaren, moskeebouw, opleidingen, eindeloos overleg van hoge ambtenaren en specialisten, mediavulling enz.
Zou niet onderhand een kwart van de banen moslimgerelateerd zijn?

bodemloos | 12-05-18 | 10:45

moslims voldoen aan het criteria van een sekte. verbieden dus.

newray | 12-05-18 | 10:08

het is natuurlijk ook geen 'jongerenwerk' meer dit soort criminele terroristen netwerken. Die wereld wijd met de jihad bezig zijn. Dit is werk voor de politiek en Justitie om daar iets op te bedenken..

fikkieblijf! | 12-05-18 | 10:08 | 1

Als wij hier afhankelijk moeten zijn van de politiek en Justitie, en zelf dus niets doen, geen eigen ideeen ontwikkelen, dan gaan wij naar de kleaute!

LaatmaarLu? | 12-05-18 | 11:58

Een enkeltje Syrië, of voor mijn part Marokko, lijkt me wel op zijn plaats voor Bilal en zijn criminele vriendjes. Mogen ze zelf gaan kijken en voelen hoe het Paradijs van Allah eruit ziet.

Rest In Privacy | 12-05-18 | 10:08 | 1

Kan. Ze kunnen ook doorgaan met ronselen en uitreizen promoten, dan zijn we van meer "verwarde mannen" af. Vooralsnog kunnen ze na de verliezen die het kalifaat (prutsers) heeft geleden nog wel wat patatjihadis gebruiken in Syrië.

Is dit nog nieuws? | 12-05-18 | 10:14

Sounds legit, wegkijkende omhooggevallen overblijfmoeders van PvdA signatuur die het voor het zeggen hebben.

Harry Turtle | 12-05-18 | 10:08

En dan vinden veel mensen het héél "onmenselijk" als landen, behorende tot de z.g. Visegrad-groep, aangeven dat ZIJ dit soort "vluchtelingen" niet binnen hun landsgrenzen wensen op te vangen.
De z.g. "leiders" binnen de EU zijn volledig de weg kwijt.
Ná de Visegrad-landen en Oostenrijk begint in Italië de bevolking óók wakker te worden en krijgen zij mogelijk een meer rechtse regering, die tégen immigratie én de EU is. Dat zal toch zeker niet zijn omdat de Italianen zij gelukkig zijn met immigranten én de EU ?
De EU blijkt steeds duidelijker een dood geboren kindje.

oter | 12-05-18 | 10:06 | 5

@de visser | 12-05-18 | 10:17
En jij denkt dat de 3e en 4e generatie nakomelingen van die zogenaamde vluchtelingen niet ook die kant op gaan?
Waarbij komt dat de gastarbeiders nog relatief niet-religieus waren terwijl de huidige asieleisers zeer fanatiek zijn in de islam en vanaf de eerste dag hun eisen aan ons willen opleggen. Kan je gaan indenken wat hun nageslacht gaat doen.

2voor12 | 12-05-18 | 11:45

@2voor12. Nee, dat denk ik niet. Ik wijs oter er alleen even op dat de ene metastase niet de andere is.

Overigens zullen de nakomelingen van de huidige vluchtelingen opgroeien in Neerlandistan, of er is hier geen islam meer, dus niet hier opgroeien, of in een soort Thais model.

de visser | 12-05-18 | 11:57

@de visser | 12-05-18 | 11:57
Een thais model zoals in het islamitische Zuid-Thailand waar met grote regelmaat bomaanslagen en moorden gepleegd worden op niet-moslims?

2voor12 | 12-05-18 | 12:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Goh. Verrassend. Weer. Fijn hè? Zo'n multiculturele samenleving.

Is dit nog nieuws? | 12-05-18 | 10:05 | 1

Multinucleaire samenleving klinkt beter.

Tuborg øl | 12-05-18 | 12:25

Hé, weer (zero-)positief nieuws over religieuze aids... euh, de islam.

Kapitein Stijlvol | 12-05-18 | 10:04 | 1

Metastaserende kanker is het in een door AIDS aangetast organisme: Nederland.

kempenaer | 12-05-18 | 10:33

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen