achtergrond

Geenstijl

ChristenUnie en D66 bellen ANP met goed nieuws: 'Joh. Wij lossen het wel even op in Israhell'

Hoera Israël is jarig en manmanman we kunnen nou niet echt zeggen dat het neuzische postzegelstaatje rustig zeventig is geworden zeg. Heftige aanvallen van Arabierische legers om de haverklap en een nucleair afgedwongen bubbeltje.

Maar! Er is goed nieuws! Calimerolandje Nederland heeft de oplossing. CU en D66 presenteren een plan voor een corridor tussen de Gaza en de West Bank. Geestig wel, you and what army, Joël en Sjoerd? Het is magisch dat twee backbenchers uit dwergstaat Nederland denken dat ze wel even kunnen wat de VN, de Joe Es Ee en een waarlijk legioen aan vredeswerkers daar niet voormekaar krijgen.

De gristenen van de Christenunie geloven in een schepper (lol) en een vreedzame oplossing van het conflict middels "dialoog", "verbinding" en "mensenrechten" (dubbellol) en D66 verkeert in de waan dat ze daar écht zitten te wachten op het moralistische gezever van Sjoerd Rimmer Sjoerdsma en Joël Voordewind. Ja, nee, tuurlijk. Gaat lukken. De mensen in Israël en de Palestijnse gebieden zullen wel oppassen nu een inwisselbaar blauw pak van de CU en een inwisselbaar blauw pak van '66 hun fier gesteven moraalpaal door de brievenbus duwen. Ongelofelijk he, die illusies die die mensen zichzelf maken. 

Anyway, de neuzen hebben veel te hard geknokt voor hun stukkie land en zijn een soort Sparta maar dan met lekker eten maar inmiddels wel een beetje psychotisch in de bunkermentaliteit geschoten en de moslimitische mensen om hen heen zijn door hun fokgedrag en hun achterlijke geloof & daarin gecultiveerde jodenhaat nooit in staat tot het opbouwen van deugdelijke staten die als grote mensen afspraken kunnen maken. Het conflict zal dus nog wel even voortsukkelen. Gelukkig is de zelfoverschatting en de grootheidswaan van polderpolitici nog altijd onoplosbaarder dan het hele conflict daar, want zo hebben we in ieder geval nog iets te lachen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.