Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ingezonden verjaardagskaart: Mazzel tov! Israel 70 jaar! Hamas in de TK en Iran in Syrië

Hiep Hiep Hamas!

Naar aanleiding van het Hamas-in-Den-Haag topic van vanmorgen, kregen we een verjaarsdagtopic over Israël in de mail. Prima verhaal. Knip, plak, l'chaim!

Mazzel tov! Israel 70 jaar! Hamas in de TK en Iran in Syrië
Vandaag werd bericht over Hamas-fondsenwerver Amin Abou Rashed die in de Tweede Kamer rond liep omdat hij daar een workshop had georganiseerd met nota bene Oxfam Novib. Die laatste beweert kindjes te redden, die eerste zijn wat minder lief voor burgers en kindjes en slaan wapens op in scholen, moskeeën en ziekenhuizen. Er zijn zelfs mensen die zich hebben aangemeld bij deze worksop, want hij is niet gecancelled: soms lijkt het zeker dat burgers steeds dommer worden.

Deze Hamas-aanwezigheid in de TK is extra ironisch omdat het gisteravond en vandaag in Israel Yom Hazikaron is, de Dag van Herinnering, de dag waarop alle gevallen soldaten die het land verdedigden worden herdacht: 26.779 sinds de oprichting in 1948. Niet enkelen daarvan zijn gevallen door directe actie van of toedoen van Hamas, en het lijkt vrij onwaarschijnlijk dat de datum van dit bezoekje puur toevallig samenvalt met het opstarten van de memorialen. Gelukkig hebben we heldhaftige politici die een paar kamervragen stellen.

Vanaf zonsondergang is het morgen, donderdag 5 iyar, dan is het Yom Ha'atzma'ut, de Dag van Onafhankelijkheid. Israel wordt dit jaar 70. De festiviteiten zijn daar ietwat fanatieker dan hier in Nederland met koningsdag en begrijpelijk: als het land, om wat voor reden dan ook, ophoud te bestaan, kunnen de Israeliërs nergens naartoe en is een tweede Holocaust zo goed als zeker. De meest prangende vraag van dit moment is echter niet of dit terecht is, maar hoelang het nog gevierd zal worden?

In 1947 hield de VN nav de Balfourt Declaratie in 1922 een stemming mbt het goedkeuren van het oprichten van een Joodse en een Palestijnse staat. Israel greep deze kans met beide handen aan en de resolutie was een feit. De Palestijnen wezen dit stemmingsvoorstel af en startten dientengevolge ook geen staat. In 1948 riep Israel hun staat uit middels de bekende toespraak van Ben Gurion. Sindsdien hebben zij vele aanvallen en oorlogen doorstaan, hebben zij het land wonderbaarlijk uit niets gecultiveerd, hebben ze vaak aan de onderhandelingstafel gezeten om staakt-het-vuren af te spreken en om het te hebben over een tweestatenoplossing (oa. Oslo Akkoorden), hebben ze hele stukken veroverd land teruggegeven: oa de Sinai (Camp David Akkoorden), stukken van Jordanie (na de Zesdaagse Oorlog) en de Gazastrook (grootste succes tot nu toe). Hoewel Israel de enige democratie is in het Midden Oosten, waar allerlei religies en rassen in het parlement zitten en iedereen in vrijheid leeft, bouwt Hamas nog steeds tunnels richting Israel voor acties tegen burgers. Kort samengevat: het is ondanks alle inspanningen nog steeds geen veilige, stabiele staat.

De vraag over het voortbestaan ervan komt echter uit een andere hoek. Tijdens de onrust en conflicten in Syrie en rondom, probeert Iran voet aan de grond te krijgen in Syrië om dat als uitvalsbasis naar Israel te gebruiken. Daarover is weinig te horen in ons nieuws, een enkel bericht over een afgeschoten Iraanse drone  (die een kopie van een gejat Amerikaans model bleek) of eenzame overvliegende straaljagerdaargelaten. Alle ogen zijn gericht op Putin en Trump, vooral sinds de raketten van afgelopen week (mega indrukwekkend!). Toch is het ondertussen Israel die foto's vrijgeeft van Iraanse luchtmacht in Syrië en die regelmatig herhaalt geen enkel geweld van Iran te zullen tolereren. Hoewel dit al vaker is gezegd zonder dat er iets gebeurde, begint de spanning wel echt op te lopen. Eerst doordat de internationale sancties gelicht werden en vooral nu Iran steeds wat brutaler wordt en er voor het eerst direct klappen zijn uitgedeeld ipv via proxies.

Iedereen die roept dat Israel ellende verdiend heeft, dus dat een oorlog of minimaal een boycot terecht is, en iedereen die roept dat Israel te ver weg is om je er druk over te maken: wake up. U roept die dingen vanaf computers die daar ontwikkeld zijn (Intel is massive in Israel), u roept nog veel meer dingen via technieken die daar ontwikkeld zijn (hoi messenger-technieken), u gebruikt medicatie die daar is ontwikkeld (hoi erg veel), bent veilig door wapens die daar ontwikkeld zijn (hoi antiraket installaties), eet dingen die daar ontwikkeld zijn (hoi cherrytomaatjes) en gebruikt allerlei dagelijkse handigheidjes die daar ontwikkeld zijn (hoi gps). U kunt nog eens een hoop gaan missen. Iedereen die roept dat de redding van de Palestijnen dat heus waard is: die beginnen meestal zelf met het breken van vrede. Bovendien vergeet u dat het grootste gedeelte van het water, elektriciteit, voedsel en medicatie door Israel aangeleverd wordt. Israel in ruïne geeft de Palestijnen geen beter leven. Samengevat: een vredig Israel is voor iedereen beter.

Waar Nederland ooit de felste medestander van Israel uit Europa was, zijn we verworden tot een land dat officieel nog vrienden is maar in praktijk een kil hart heeft. Tweede Kamerleden die weigeren Netanyahu een hand te geven, een MinBuZa die met een PLO-official is getrouwd en Gaza versneld geld geeft, voormalig premiers die Israel haten. Die verandering in houding gaat gepaard met een veranderende houding op straat: synagoges hebben permanente beveiliging, restaurants worden gevandaliseerd, mensen durven steeds minder goed over straat. Volgens een waakhond is het antisemitisme nog nooit zo hoog geweest in Nederland, maar de overheid kijkt de andere kant op. Dat hebben ze eerder gedaan, waardoor in Nederland de meeste Joden zijn weggevoerd in WOII. Hoewel men kan zeggen: dat is niet mijn schuld, de herhaling van de geschiedenis is dat wel.

Goed. Israel is dus jarig: 70 jaren van veiligheid voor mensen die dat verder nergens zijn. 70 jaren een democratisch voorbeeld voor hun omgeving. 70 jaar een bijdrage aan wetenschap en ontwikkeling. Het is de vraag wat Nederland als vriend daaraan doet. Een kaartje? Een bloemetje? Een excuusbriefje dat we ziek zijn of in de file staan? Ondertussen loopt Hamas in onze TK en rommelt Iran in Syrië. Is 70 de pensioenleeftijd of komt een staat dan nog maar net kijken? De tijd zal het leren. Aan u de vraag: eet u mee van de taart of blijft u liever weg?

Groetjes,
Reaguurster einStina

PS Kers op de taart: voor iedereen die de onafhankelijkheidsverklaring nog nooit gehoord heeft: foei. Hier een uberschattige versie:

Reaguursels

Inloggen

Die "palestijnen" hebben zoveel geld gekregen van het westen(drie maal zoveel als de totale Marshallhulp na WO2) en van olieprinsen dat het in Gaza heel goed toeven zou kunnen zijn.
Maar dat geld zit in de zakken van bobo's die overal luxe huisjes hebben en gaat naar wapens om joden te vermoorden.
Het enige waar die arabieren voor leven is haat.
Niks anders dan haat.
Ze hadden al lang hun eigen landje kunnen hebben maar dan zouden ze niet meer zo uitbundig slachtoffer kunnen spelen.
De vrouwen aldaar zijn broedmachines voor hun jihad.
Educatie is een lachertje.
Dus van harte gefeliciteerd Israël en verslap nooit tegen die haters ,die de vele mogelijkheden die ze hadden om een eigen land te hebben,zelf vakkundig om zeep hebben geholpen.
p.s. en bedankt einStina

pejoar | 19-04-18 | 18:21 | 2
-weggejorist-
einStina | 19-04-18 | 19:39

Hahaha

r-ix | 19-04-18 | 21:48

Zomaar 'n helaas vaker passerende gedachte.
Want vandaag, 19 april 2018, blijkt maar weer, dat 'n grote Hamas-tunnel, richting Israël tijdig ontdekt is en onschadelijk gemaakt.
Wat 'n etters zijn die Palestijnen toch.
En hoe terecht dat Israël, cynisch genoeg wijs geworden, die terroristen voor geen meter vertrouwt. (pun)
Ik spiegel niet eens de gedachte, hoe verontwaardigd 'elk' ander land zou zijn, als die werd belaagd door zo'n mispelige vijand.
Zijn de palestijnen niet zelf 'vrijwillig' vertrokken uit wat nu Israël is, omdat alle omliggende landen zich opmaakten (in wat later de zesdaagse oorlog werd), alle joden de zee in te drijven en te vernietigen? En dat die palestijnen zichzelf verplaatst hadden, om de oorlogzuchtige legers vrij baan te bieden. (oja, dat is waar ook, maar dan verhindert niet, dat de palestijnen/arabieren nu in strijd met de waarheid blijven zeggen, dat ze 'verdreven' werden, ghâh, wat 'n gotspe)
Dus leve de arabieren tegenhoudende muur.
Dus leve Israël.
Dus leve Trump die Israël door dik en dun blijft steunen.
Dus schande voor alle rat-achtige antisemieten in ons eigen Nederland, en onze eigen regering; in ons eigen parlement; ik schaam mij voor veel hypocriete huichelachtige politici van Nederland (D'66 en CU), die schijnheilige oplossingen voor Israël voorstellen; wetend, daarmee het terrorisme te helpen van Hamas en die andere strijdersclub El Fatah)

Der Paulie | 19-04-18 | 17:57

@einStina, ik et graag mee van je prachtige schriftelijke gebakken taart. Ik ben blij dat de staat Israel 70jaar geworden is. Ondanks alle tegen werking uit Europa en de agressieoorlogen van de Arabieren. Dankzij het doorzettingsvermogen en vernuft van de Israeliers. Het boek Exodus van Leon Uris staat nog steeds in mijn boekenkast. De import van Arabieren versterkt het latent in Nederland aanwezige anti-semitisme.
Dat je nog veel van dit soort taarten mag bakken met die lekkere kersen. Shalom...

Goedzo | 19-04-18 | 16:19 | 1

Leon Uris +1
Dank en eetsmakelijk!

einStina | 19-04-18 | 17:53

@einStina


Dank voor dit uitstekende stuk einStina!
Hoewel deze dankzegging (alsmede de welgemeende felicitatie die ik daarmee graag gepaard laat gaan) mogelijk enigszins als mosterd na de maaltijd komt, kon ik het toch niet laten hem hier te plaatsen.
Je bent waarlijk een aanwinst in de panelen einStina!


Uw toegenegen Wolvenkopje

@GS: indien mogelijk graag meer van dit :)

Wolveshead | 19-04-18 | 12:38 | 2

Ah, lots of thankyou smiles! Niet mosterd na de maaltijd: nog de hele dag feest!

Hmmm... meer van Israel of gewoon meer scherpe uiteenzettingen? Wie weet wat de redactie in petto heeft...

einStina | 19-04-18 | 12:52

@ einStina | 19-04-18 | 12:52
Meer van beiden zou mij zeer welgevallig zijn.
Als tegenhanger van hetgeen ons met grote regelmaat door allerhande media wordt voorgehouden aangaande de vermeende wandaden die Israel zou plegen, zou ik het zeker verwelkomen indien er iets meer columns als weerwoord op die, grotendeels als onzin en hypocriet te betitelen, aantijgingen geplaatst zouden worden.

Wolveshead | 19-04-18 | 13:25

Als je in de god van de Abrahamitische religiën geloofd dan hebben de joden het aan zichzelf te danken.
70 jaar, groot feest voor de 1 miljoen Marokkanen in Israel.

the Jackdawn | 19-04-18 | 12:16 | 1

"aan zichzelf te danken"
dat ze succesvol zijn.dat ze slim zijn. en dat ze inteeltmoslimclubjes nog altijd de baas zijn

pejoar | 19-04-18 | 18:25

Geweldig stuk .....
Be proud on it ......
+ veel .......

Pjotterdjotter | 19-04-18 | 11:44 | 1

Thanks!

einStina | 19-04-18 | 12:29

GS is kritisch op alle vormen van fundamentalisme, maar als het op Israel aankomt gewoon een doorgeefluikje voor voor staatspropaganda? Ik krijg bijna medelijden met de trollen die zich zowaar kunnen doodeten aan deze overvloedige maaltijd.

Vinden zoveel mensen het hier echt OK dat ongewapende opgesloten mensen achter een hek worden neergemaaid? Omdat ze protesteren tegen hele generaties die opgroeien in gevangenschap en nooit buiten de Gaza strip kunnen komen? De dehumanisering is hierbij compleet. Gefeliciteerd met deze mijlpaal GS.

uitzondering | 19-04-18 | 11:33 | 1

"ongewapende opgesloten mensen achter een hek worden neergemaaid" aha ik hoor dat u er bent geweest en goed hebt opgelet. Knap!

einStina | 19-04-18 | 12:28

Jajaja, vet gefeliciteerd enzo hoor, daar niet van.

Maar aan de ene kant je 'volk' allemaal uitnodigen om er te komen wonen om vervolgens te gaan zitten huilen 'dat ze nergens meer heen kunnen' is dikke B*S natuurlijk.
Zijn ze verbannen uit hun oorspronkelijke land ofzo?

Gazzerop | 19-04-18 | 10:45 | 3

Of het Joodse volk verbannen is uit hun eigen land? Ja, zoiets klopt wel ja. Dat gebeurde nadat de Romeinen de Joodse oorlog (66-70 na Chr.) wonnen. nl.wikipedia.org/wiki/Joodse_Oorlog

F. von Zeikhoven | 19-04-18 | 11:01

Noem eens een paar Europese steden waar joden 100% veilig over straat kunnen.
Om maar niet te spreken over steden in de Arabisch wereld.
Nee hoor, buiten Israël is alleen New York een veilige haven,

Ruimedenker | 19-04-18 | 11:42

Om nog maar te zwijgen over het feit dat ze na WOII nergens wel kom waren, ze jaren in vluchtelingemkampen woonden dwars door europa, en ze nergens heen konden tot Israel werd gesticht.

einStina | 19-04-18 | 12:27

In ieder geval hebben Joden een 'stronghold' in Israel en dat wens ik hen van harte toe.

Zoltan | 19-04-18 | 10:43

Onze leiders laten ons lijden. Wij lijders laten het toe.

Dutch_Holland | 19-04-18 | 10:23

Israël shalom, shalom en een welgemeende mazzeltov voor deze scribent!

Eppo | 19-04-18 | 09:56 | 1

Dankuzeer!

einStina | 19-04-18 | 10:08

Als Moslims in de spiegel konden kijken dan zouden ze zien wat een duivelse gebroeden het zijn. Maar dat is een groot probleem moslims kunnen niet in een spiegel kijken.
Wat ze ook uithalen ze doen altijd een 'kuzutje' Alles is schuld van bla bla bla volgens moslims. Nooit maar dan echt nooit ligt het aan het demonisch DENKen van het moslimbreintje

Jay-Jay-Jay | 19-04-18 | 09:43

Ik werk zelf in luchtvracht, en de hoeveelheid "politiek gevoelige" zendingen van en naar Israel is hoog. Dit betekend, dat Israel een hoop klanten heeft ook in de arabische cq moslim wereld. Dit mag natuurlijk niet, daarom moeten alle zendingen gecleared worden van alles waar je ook maar kan van herleiden dat het uit Israel komt. En inderdaad vooral Dell / Intel en een hoop ander computer meuk komt uit dat gebied. Dessalnietemin, prima stukje proza einStina. Liever 10 Joden in de hand dan 1 moslim in de lucht.

Madrox | 19-04-18 | 09:41 | 1

He, een opletter, nice. Tnx voor de pluim!

einStina | 19-04-18 | 09:46

Tuurlijk, joden hebben 70% van de Nobelprijzen gewonnen, maar die claim dat 'daar' alle heil der mensheid is ontwikkeld, lijkt me ietwat overgeformuleerd. Zo werden het eerste SAM-luchtverdedigingssysteem al vanaf 1941 in Duitsland op de tekentafel gezet, de eerste testvluchten waren in 1944. de.wikipedia.org/wiki/Flugabwehrraket... Ik dacht niet dat er toen al sprake was van een Israëlische staat.
Ook de medicatie-claim is overdreven.
Kijk, nou hebben we net die rel met Dotan over verzonnen of overdreven testimonials gehad, mijn waarde Einsteinina. Denk even na en verkloot je verder uitstekende onderwerp niet met waan-claims en andere nonzin. Dat is nergens goed voor, zeker hier op GeenStijl, waar de bullshitdetector het zevende zintuig van menig reaguurder is, heb je het niet nodig om leugens te gebruiken om je inbreng te stutten...

F. von Zeikhoven | 19-04-18 | 09:22 | 6

@FvZ ah, u bent in ieder geval begonnen met lezen (voordat u reageert). Dat is een flinke stap vooruit. Chapeau!

einStina | 19-04-18 | 10:29

@ einStina
Je kan ook prima vriendschappen hebben zonder dat het je bepaalde voordelen oplevert. Dan kom je in de gradaties van wat als bloedbanden gesymboliseerd wordt. Verbondenheid van diep innerlijk niveau. Zielsverbondenheid, één van de mooiste en onvoorwaardelijkste vormen van sociale samenhang tussen mensen.
Nederland heeft een historie van het ondersteunen van nieuwe democratiën. Zo was Nederand het ik meen tweede land dat de onafhankelijkheid erkende van de Verenigde Staten, na Frankrijk. Of het was andersom, ik zou daar inderdaad even moeten bellen met mijn oude basisschool.
Verder ben ik soms een beetje een luie reaguurder, in plaats van letterlijk quoten van het onderwerp waarover ik een debatje aanga, of waarop ik commentaar lever, vind ik parafraseren wel makkelijk, en tja, hier op GS is parafraseren al snel ook een beetje chargeren. Maar dat is een normale debating-techniek, hoor.
Tot slot, over chargeren gesproken, De Holocaust herhaalt zich nooit meer. En de joodse staat mag dan wel 2000 jaar weggeweest zijn, het opnieuw verdwijnen ervan zit er voor de komende, hele lange tijd niet in. Israël is de sterkste militaire en vooral ook de krachtigste intellectuele macht in het Midden-Oosten.
De conventionele militaire slagkracht werd in 1981 ingezet om een Iraakse nucleaire operatie te vernietigen. En sinds Mordechai Vanunnu erover uit de school klapte, weet de hele wereld dat Israël over het atoomwapen beschikt. Dat doet de Joodse staat niet om het slimste jongetje van de klas te kunnen spelen. Israël zal er geen moment over twijfelen atoomwapens te gebruiken om te kunnen overleven in een tegen het land gevoerde oorlog.

F. von Zeikhoven | 19-04-18 | 10:50

Parafraseren = in andere woorden hetzelfde zeggen, niet in andere woorden wat anders zeggen.... en voorbeelden of 'stel' als charcheren interpreteren is ook niet heel handig. Maar verder bedankt voor uw toelichting en interesse.

einStina | 19-04-18 | 12:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Puik stuk schrijfwerk. Sjappoo!
Van mij mag de zwitsal er per direct af bij mevr. einStina.

elfenstein | 19-04-18 | 09:16 | 1

Thanx! We gaan zien wat er met de zwitsal gebeurt...

einStina | 19-04-18 | 09:25

Mazaltov IL! Goed stuk Einstina!

D.Ormin | 19-04-18 | 08:48 | 1

Thanks!

einStina | 19-04-18 | 09:00

Goed stuk. Inderdaad waar dat Nederland eens de grote vriend van Israël was, en is verworden tot een schuimbekkend anti-semitisch land tot in de hoogste regionen. Vooral die Sigrid Kaag is daar een heel eng voorbeeld van. Na die Ollongren is dat de tweede rotte appel in dat hele kabinet.

Heeft Israël Nederland nodig? Nee, we zijn te onderontwikkeld en hebben te weinig besef en kennis om rationeel met problemen om te gaan. Israël heeft een ontzagwekkend groot probleem, en Nederland raagt daar alleen maar aan bij. Dat geheul met die fascisten daar in ontzagwekkend walgelijk te noemen. Het is nu nog dat Hamas en Fatah elkaar de tent uitvechten, maar als zij de rijen sluiten is de ellende daar.

Vijf miljoen Palestijnen die fokken als konijnen en op enig moment uit de Gazastrook barsten en door de muur heen.

En dan gaan dingen gebeuren waar wij nog wat van kunnen leren.

RenHoek | 19-04-18 | 08:48 | 2

Tnx! Zo is het.

einStina | 19-04-18 | 08:59

Waarom heeft einStina op don19apr18 om half negen haar ZWITSAL nog?

Stoned Hengst | 19-04-18 | 08:47 | 4

Uh... Blijkbaar kun je je 120 dagen niet inkorten met goed gedrag...
Beiden: dank u zeer voor de mooie woorden!

einStina | 19-04-18 | 08:57

Alles kan. We kunnen mensen op de maan zetten dus waarom niet de zwitsal bij iemand weghalen die daar "geen recht" meer op heeft? Ik zou vaker iets naar GS schrijven als ik jou was. Vlotte schrijfstijl, zinnig en - belangrijker nog - het heeft een punt dat verbonden is met de kern van het achterliggende probleem.

Dat laatste is iets waar mi Feynman nogal eens moeite mee heeft. Een goed onderbouwd stuk betekent nog niet dat het van toegevoegde waarde is.

RenHoek | 19-04-18 | 09:01

Dankjewel! Dat is een mooi compliment voor een schrijf stukje. Hmm... Wie weet of de redactie dat ook vindt?

einStina | 19-04-18 | 09:04
▼ 1 antwoord verborgen

Israël bewijst al 70 jaar met 5 miljoen mensen de superioriteit van de westerse cultuur ten opzichte van die achterlijke barbaarse islam met 1,2 miljard man.
Een voorbeeld van hoop voor ons.
Mazzel tov Israël.
Geeft dat tuig geen centimeter land meer.
Boycot Palestina!

Rest In Privacy | 19-04-18 | 08:42

Als de Israeli's straks moeten vluchten, worden ze dan in dezelfde Asielzoekerscentra opgevangen als de Syriers en Marokkanen?

Angelina-a | 19-04-18 | 08:41

Binnenkort ook een jubelstukje bij de 40ste verjaardag van islamitische republiek Iran? Een religieuze staat dat stelselmatig ruzie heeft... heel inspirerend hoor...

vrijstijler | 19-04-18 | 08:35

Gefeli het land en het volk met land.
Verders ben ik Teslina die uit frustratie door toedoen van derden(3x) maar bitterkoekjes aan eendjes gaat voeren in het park.
..
Arme Caninefaten, ze troffen hond aan in de trechterbekers en gingen zonder eten hunebedden in.

hallevvezool | 19-04-18 | 08:33

De palestijnen moeten van de gazastrook een toeristen plaats maken en beginnen met van de woestijn een oase te maken. Daar hebben ze vanaf nu 100 jaar de tijd voor en hebben allemaal werk.Ze hebben 25 jaar geleden van nederland al 40 miljoen gekregen om een haven te maken. Dat geld kunnen ze nu al daarvoor gebruiken, want dat ligt toch maar op de plank.Of...

brandewijntje | 19-04-18 | 08:23 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Israel en het Joodse volk gefeliciteerd! Wat geweldig dat het land weer tot herstel aan het komen is. Een bakermat van vooruitgang en democratie. Israel is gezegend. Nederland is gelukkig met een vriend zoals Israel. Kunnen we namens GS een grote bos bloemen naar de ambassade sturen, of stuur die rooie eens langs.

nerugaer | 19-04-18 | 08:14

Goed stuk hoor Einstina.
Je hebt meerdere talenten dan aarbeienjam maken!
Shalom Israël xx

Ruimedenker | 19-04-18 | 08:03 | 1

Dank!
Hahaha! Lekkah jam jam. Yummie. Ontbijt!

einStina | 19-04-18 | 08:19

Prima analyse, je beschikt over een vlotte en scherpe pen Einstina! Ik zie ook hoe de houding tov Israel is veranderd. Van onvoorwaardelijke steun in de jaren 70, waarin we elkaar steevast "douze points" bij het Eurovisiesongfestival toe bedeelden, naar groeiende sympathie voor de Palestijnse kwestie. Al is er best wel het een en ander aan te merken op de kolonisatiedrang van Israel.
In de MSM nauwelijks aandacht voor het schrikbewind en het wanbestuur van Hamas In Gaza en haar onverkwikkelijke rol in het aanwakkeren van haatgevoelens en terreur richting Israel.

Luchtbakfietser | 19-04-18 | 08:00 | 1

Well thanks! 2 zien meer dan 1 tenslotte.

einStina | 19-04-18 | 08:17

Shalom 🇮🇱
Psalm 121:4
Zie, de Bewaarder van Israël zal niet sluimeren of slapen.

Gefeliciteerd.

Rest In Privacy | 19-04-18 | 07:44

Hmm, taart, lekkerr :) Mazzeltof Israël!

Bat-Adam | 19-04-18 | 07:06

EinStina heeft de scherpte van Esther Voet, of ze dat is is een tweede...

steekmug | 19-04-18 | 06:05 | 1

Nee, ik zie er best wel anders uit. Maar tnx voor het compliment!

einStina | 19-04-18 | 07:34

Kunnen we ook een kaartje sturen? Een geenpalestina.nl inrichten?

bergsbeklimmer | 19-04-18 | 05:47 | 1

Stop de bezetting van Oost Jeruzalem!

Gulliver | 19-04-18 | 07:41

Hebben de Oranjes al hun felicitaties wereldwijd gemaakt..? Via de radio..? Of hebben ze email gestuurd? Kaartje..? ;-)

LasVegasTheGuy | 19-04-18 | 05:10
-weggejorist-
Plorkface | 19-04-18 | 03:42 | 2

Niemand ziet de post tijd... had toch wel scherpere reaguurders verwacht! Ghehe...

einStina | 19-04-18 | 02:41 | 8

@Gulliver: tnx, mooi *foei* standje! Ghehe. Keep smiling.

einStina | 19-04-18 | 07:43

Graag gedaan en bedankt voor het interessante artikel. Bedtijd hier in Ecuador.

Gulliver | 19-04-18 | 07:48

Sleep tight!

einStina | 19-04-18 | 07:54
▼ 5 antwoorden verborgen

Goed geschreven @einStina! Wat mij betreft voor herhaling vatbaar. En ik ben geen zoetekauw, maar in dit geval eet ik desnoods die hele taart alleen op: gefeliciteerd Israël!

VP732 | 19-04-18 | 02:25 | 2

Thanks! Wie weet of ik vaker onderwerpen op mijn hart heb...

einStina | 19-04-18 | 02:33

Al 'beperkt' u zich maar tot Israël: ik mis daarover op GS toch vaak een verhaal met een diepgaander, meer betrokken en liefdevoller insteek. Dus doe nog maar eens :)

VP732 | 19-04-18 | 02:44

Dit weer? LuisterT... Ik heb niks tegen Joden en wat de Duitsers allemaal hebben uitgevreten toen... Ik was er niet bij. Helaas ben ik geen Halbe. Zal er wel geweest zijn. Alleen, de staat Israël, ja, daar heb ik ook wat kritiek over. En de pallies... Ongewenst de typhus voor ze. Kaag! Jouw volk.

Standvastig | 19-04-18 | 01:51

A yom yom huledet! (GEFELICITEERD!) Ook meteen het enige woord dat ik ken. Fijne bijdrage van EinStina en bedankt voor het plaatsen. Lailatov. (Verhip, nog 1)

letopuwzaak | 19-04-18 | 01:16 | 1

Graag gedaan!

einStina | 19-04-18 | 02:03

Eng hoeveel meer steun er is voor een ander land dan jullie eigen land.

Tgroenekroontje | 19-04-18 | 00:33 | 6

richard618DE182 | 19-04-18 | 00:55
Revalideren doe je niet door iemand anders te steunen.

Tgroenekroontje | 19-04-18 | 01:06

@Tgroenekroontje: De vijand van mijn vijand is mijn vriend.

richard618DE182 | 19-04-18 | 01:14

@richard618DE182 | 19-04-18 | 01:14
Dat betekent niet dat je gezonde vriend meer hulp en steun nodig heeft dan een zieke jij.

Tgroenekroontje | 19-04-18 | 01:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Hoewel ik haast iedere dag met klagende Palestijnen en stokende Marokkanen omga, zal ik tot mijn einde trouw blijven aan Israel. Ik zal niet buigen voor de Islam noch globalisme geleuter, en krijg de tering maar met je Iftar's stelletje verraders.

richard618DE182 | 19-04-18 | 00:27

Shalom 🇮🇱
Goed stuk, ik kan t niet beter verwoorden.
Ik ben onlangs twee keer in Israël geweest n vond het indrukwekkend. Wat heb ik een respect voor de Joden gekregen, nog meer dan ik al had.
Een dapper volk dat zich fier staande houdt tussen de agressors. Ik was er toen de straaljager beschoten werd en in Noord Israël neerviel. Ik zat toen 9 km van Libanon vandaan, het luchtalarm ging op vele plaatsen af maar iedereen bleef rustig. Israël is wel wat gewend. Eerlijk gezegd voelde ik me daar veiliger dan hier. Ik reisde alleen en in juni ga ik weer. Israël heeft een gezegde: eenmaal gedronken van het water in Israël maakt je dorstig naar meer.
Shalom

Rest In Privacy | 19-04-18 | 00:20 | 7

Ahh, dank, Carel.

einStina | 19-04-18 | 07:35

@ einstina
Oei, je bent bekend met mijn voornaam ;)

C.Martel | 19-04-18 | 16:30

@Carel, ik weet veel meer dan je denkt. ;-)

einStina | 19-04-18 | 17:51
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat schattig einStina, dat je op de complimenten persoonlijk reageert! Je kunt er ook met recht trots op zijn, en op het artikel. Alleen een paar foutjes in het Nederlands (het is ‘ophoudT te bestaan’ en ‘Israël dat’, niet ‘die’) en in de link naar het stukje over Van Agt bevat de klassieke fout om iemand die kritiek uit op de staat Israël anti-Joods te noemen..
Ikzelf denk dat het beter is als iemand je oprecht bekritiseert dan als iemand je onoprecht vleit.

duh! | 19-04-18 | 00:16 | 3

'Schattig' : ik geloof in oprechte vriendelijkheid. En ja, die spelfouten... ik had haast tussen mijn werk door en wist heel niet dat het geplaatst zou worden. Laat staan dat het zoveel reacties zou opleveren.

einStina | 19-04-18 | 00:26

Ja, begrijpelijk en extra knap dat je dit tussen je werk door hebt geschreven. Maar wat uit het hart komt, komt snel. Enne, mijn ‘schattig’ was oprecht gemeend..!

duh! | 19-04-18 | 00:31

Dankje... Lief!

einStina | 19-04-18 | 00:33

Goed geschreven stukje, maar dat kan elke universitair opgeleide. Er zijn wel urgenter problemen dat het welzijn van Israël, ons eigen welzijn. Overeenkomst is het probleem met migranten uit die regio en hun geloof.
Meestal zijn de mensen die het hardst schreeuwen over een probleem, er zelf onderdeel van.
Daaraan gaan we kapot.
Zou het wraak zijn op ons verleden? Dan moet de rat verdelgd worden.
Of iets van die strekking, het is al laat.
Wordt opgelost!!! ;)

Ongeblustekalk | 19-04-18 | 00:16 | 1

lol! Jij overschat de schrijfkunst van veel universitaire wezens... helaas.

einStina | 19-04-18 | 00:53

Thanks! Knuffel van sommige mensen altijd fijn. *smiley*
Erg mooie muziek! 'schoschannim' aka lelies, een van mijn favo Hebreeuwse woorden, bekend uit de psalmen natuurlijk.

einStina | 19-04-18 | 00:23

gefeliciteerd en nog vele jaren.

pjotr11 | 18-04-18 | 23:58

Als ik het dagelijkse antisemitisme in ogenschouw neem, zal Israel de komende jaren nog wel wat steun mogen krijgen. Erg gerust ben ik er niet op. De huidige Westerse regeringen halen liever een bruine arm bij de Arabieren. Maar mijn steun heb je!
Lang leve Israel!

Oblast68 | 18-04-18 | 23:58

Einstina, meid ... Ben jij toevallig zelf joods? Ik zou het echt niet kunnen bakken zo een verhaal. Misschien praktisch opgeleid. Verder een fantastisch stuk, had eerder niet de tijd om even een verhaaltje te maken, goed werk dame! Ik ben niet pro voor iets, alleen mijn dierbaren. Maar de meeste hier op GS hebben zeer mooie tegels en of stukken. Ik zou zeggen stop er niet mee! Jullie bereiken een verbitterd persoon hier. Misschien dat ik dan nog eens wat medeleven kan tonen naar een doel. Bedankt meid (en GS - reaguurders). Ik geniet er dagelijks van wat ik lees. Regards, Twisted Moi.

Twisted_Faith | 18-04-18 | 23:44 | 8

nikolaos | 19-04-18 | 00:40 |

Eet meer Freud, dan blijf je Jung.

Roze_bril_drager | 19-04-18 | 00:47

Nietzsche:

"Wenn du lange in einen Abgrund blickst, blickt der Abgrund auch in dich hinein”

Roze_bril_drager | 19-04-18 | 00:54

hmmmm wat voor complex schuilt daar achter....

Boeken eten, overgeërfd trauma van de hongerwinter?

nikolaos | 19-04-18 | 00:58
▼ 5 antwoorden verborgen

Van mijn kant ook felicitaties en een diepe buiging voor 70 jaar Israël, met hoogte- en dieptepunten. Ik wens het land veel wijsheid, en vooral vrede, zoals hier zo mooi bezongen:
youtu.be/inUg9fR7zsI

duh! | 18-04-18 | 23:43

Gefeliciteerd Israel. En nog vele jaren.

vanvandaag | 18-04-18 | 23:27

Als socialisten ergens een hekel aan hebben dan zijn het wel mensen die succesvol zijn en voor zichzelf kunnen zorgen. Religie is niet relevant.

skoftig | 18-04-18 | 23:17

Israël van harte met de 70 jaar op naar de volgende 70 jaar. Voor altijd in mijn hart.

DerkArie-ut-de-Achte | 18-04-18 | 23:15

Shalom Israël.
Gefeliciteerd met jullie fantastische successen.
Jullie zijn een voorbeeld voor de rest van de wereld.
Ondanks de satanische haat van de moslims toch nog tot zulke prachtige dingen in staat zijn.

watergeus | 18-04-18 | 23:11

Israel = prachtig , oase van vrede en vindingrijkheid!

SachariasJansen | 18-04-18 | 23:05

Dat land is pas geslaagd als het zonder vijanden van buitenaf nog blijft bestaan,nu is de gezamenlijke vijand nog een belangrijk aspect dat die mensen nog verbindt.

kzegje | 18-04-18 | 23:03 | 1

WOW!
Das oude kennis, vriend.

Zoltan | 19-04-18 | 08:48

Ik snap die blinde kritiek of onvoorwaardelijke steun voor Israël tegenwoordig niet meer zo; het is een land met hier een daar wat kwaaltjes en kritiek te gemakkelijk onder het kopje anti semitisme geschoven wordt. Naast het buitensporige geweld dat gebruikt wordt en schimmige operaties die ze uitvoeren zijn ze bij mij van hun voetstuk gevallen.
.
Voor de rest wel een felicitatie, het stukje midden oosten waar alles over het algemeen wel goed geregeld is en dezelfde vrijheden genieten. Het zooitje in de gaten blijven houden, want Arabieren en die gekke samson-optie en eigenlijk illegale nucleaire wapens (Hoi Kim!).
.
Vaker nog een beetje stilstaan bij de mankementen van de joodse staat, de blinde steun begint me zorgen te baren.

HaatAth3ist | 18-04-18 | 22:56 | 7

@Roze_bril_drager: tnx! Teamwerk +1

einStina | 19-04-18 | 00:27

Einstein, welk gedeelte van deze zin snap je niet:
"A government official has for the first time acknowledged the practice of injecting women of Ethiopian origin with the long-acting contraceptive Depo-Provera."

Dat er 3 jaar later een bullshit onderzoek overheen komt, om het te downplayen, maakt die bekentenis niet ongedaan.

The_Master_Bear | 19-04-18 | 10:21
▼ 4 antwoorden verborgen

Hoi Jood!
Goed verhaal! De meeste echte Nederlanders die ik ken zijn en blijven jodenvrienden. En onze regering is helemaal geen afspiegeling van ons volk, dat noem je kloof. Tuurlijk hebben we hier ook een Islam probleem.... maar ongedierte kent nu eenmaal geen grenzen. Bij nood mag je bij mij onderduiken. Want iedere Christen weet dat als alle Joden vermoord zijn, daarna de Christenen aan de beurt. Dus wij staan aan je zijde!

Oepsie1234 | 18-04-18 | 22:54 | 4

Hier nog een.

Braboblanke | 19-04-18 | 08:45

Ah, mooi saamhorigheid.

einStina | 19-04-18 | 08:53

Joodse Nederlanders zijn echte Nederlanders.
In tegenstelling tot dat islamitische gespuis dat veel te makkelijk een Nederlands paspoort gekregen heeft.

Rest In Privacy | 19-04-18 | 09:17
▼ 1 antwoord verborgen

Heeft de NOS een letter besteed aan de 70ste verjaardag van Israël ? Of hadden ze het te druk met Trumps scharrels of andere futiliteiten.

Roze_bril_drager | 18-04-18 | 22:53 | 4

Er zijn 190 landen. Dan kunnen elke dag wel een verjaardag houden. En de ontstaansgeschiedenis lijkt me nou niet zo'n reden voor een feestje.

The_Master_Bear | 18-04-18 | 23:09

@ The_Master_Bear | 18-04-18 | 23:09 |

We zijn onlosmakelijk verbonden met Israël. Het is te gek voor woorden dat veel Joodse mensen in Nederland en de EU van plan zijn of het daadwerkelijk al gedaan hebben om te moeten vluchten naar de enige veilige haven voor hen namelijk Israël. Maar de scharrels van Trump zijn wel nieuwswaardig voor u blijkbaar want daar gaat u niet op in, ieder zijn prioriteit.

Roze_bril_drager | 18-04-18 | 23:21

Christenen hebben gevochten voor Jaruzalem... Met duizenden of niet meer, Christendom en Joden zijn dat betreft qua geloof wel bloedverwanten

Twisted_Faith | 18-04-18 | 23:37
▼ 1 antwoord verborgen

Zo, dit artikel wordt u aangeboden door Likud Nederland.

wapster | 18-04-18 | 22:46

Een loflied over een prachtige stad: Jerusalem of Gold - Yerushalayim shel Zahav -Ofra Haza.
youtu.be/JH8gtdDA5x0

ccr316 | 18-04-18 | 22:45

Dikke vette feli's Israël, oase van beschaving en volharding in een woestijn van barbaarsheid en nihilisme. En complimenten aan einStina voor de ingezonden brief.

De Vrijlansier | 18-04-18 | 22:45

@ einStina,

Wat een geweldig epistel.
Diepe, heel diepe buiging voor u en een oorverdovend applaus.

Randall3.0 | 18-04-18 | 22:43 | 1

Ah, zeer veel dank. Altijd fijn als schrijfsels hun doel dienen.

einStina | 18-04-18 | 22:53

Dit lijkt mij de wijze voor omgang met andere naties:

“….peace, commerce, and honest friendship with all nations, entangling alliances with none” – Jefferson’s 1st Inaugural Speech

.vrede, handel en eerlijke vriendschap met alle naties, met geen verstrikt raken in verbintenissen.

Arachne | 18-04-18 | 22:43

EinStina, een perfect geschreven stuk in bewoordingen en strekking die ik zelf ook regelmatig gebruik als het gaat om onze bakermat Israël.

Nelis SplitBloes | 18-04-18 | 22:38 | 1

Mooi! Mijn dank voor je ervaren perfectie.

einStina | 18-04-18 | 22:50

Goed stuk einStina en Israel altijd +1 en gefeliciteerd. Palestijnen zijn in 70 jaar tijd nog niet op het idee gekomen zich op Jordanië en Egypte te richten. Al 70 jaar niet, wat zegt dat?

TheseDays00 | 18-04-18 | 22:31 | 1

Dank!

einStina | 18-04-18 | 22:38

De encryptie algoritmen waarmee we nog steeds veilig kunnen internetbankieren zijn toch ook door Joden ontwikkeld. RSA wat iedereen nog steeds gebruikt, heel wat anders dan vijgen en dadels.

Roze_bril_drager | 18-04-18 | 22:30 | 2

Rivest, Shamir, Adleman.
De wiskunde erachter is echter ontwikkeld door Fermat en Euler.

LiniaalRectaal | 18-04-18 | 22:53

Wiskunde, de basis van alles. Soms bedenken wiskundigen iets wat klopt maar overzien ze de praktische toepassing daarvan zelf niet. John Nash kon niet voorzien dat zijn theorie ooit echt in de praktijk zou worden gebracht met onderhandelen over wezenlijke dingen.

Roze_bril_drager | 18-04-18 | 23:09

Lang leve de enige democratie in het midden oosten. Lang leve Israël. Ons voorland. Als het daar mis gaat dan zijn wij ook verloren.

aamert | 18-04-18 | 22:28

Dit stuk van einStina is er eentje om in te lijsten en lang te bewaren.

drs. P | 18-04-18 | 22:28 | 1

Inclusief reaguursels... Dat vind ik eigenlijk wel een goed idee! Thank you sir!

einStina | 18-04-18 | 22:35

https://www.youtube.com/watch?v=shlxqhN3LS0

Premier Trutte | 18-04-18 | 22:16 | 1

https://www.youtube.com/watch?v=5SlXLXcWqKQ

Premier Trutte | 18-04-18 | 22:33

Ik snap echt niet dat jullie zo verrukt zijn met dat volk. Enorm vriendelijk tot je vraagt waar ze het recht vandaan halen anderen hun huis te buldozeren.

Denkhetnjet | 18-04-18 | 22:12 | 4

al eeuwenlang is iedere dorp en staduitbreiding waar ter wereld gebouwd op
boerengrond . Al die boeren werden gedwongen hun land te verlaten , meestal met een zeer slechte compensatie of helemaal geen . Al die boerderijen zijn ook plat gebuldozerd. Mijn familie moest om die reden al 2 keer verhuizen . Dus ophouden te janken .

Paaj53 | 19-04-18 | 09:18

Nelis SplitBloes
Zachte islambestrijders verdwijnen op den duur.

Rest In Privacy | 19-04-18 | 09:24

Na een gewonnen oorlog tussen verschillende landen werden de grenzen aangepast ?
Het is ongehoord !

Castor12 | 19-04-18 | 09:37
▼ 1 antwoord verborgen

Israël wordt nog het meest bedreigd door naïeve slappe Israëliërs meestal van linkse signatuur. Die weekheid en lafheid prediken en daarmee het fundament van de staat ondermijnen.
Het teruggeven van gebieden die veroverd werden nadat Israël was aangevallen door islamitische agressors met als doel het land te vernietigen, is er een symptoom van.

kempenaer | 18-04-18 | 22:05 | 2

Maar wel het ultieme bewijs dat Israël een echte democratie is.

Nelis SplitBloes | 18-04-18 | 22:42

Dat geldt ook voor NL.
NL wordt het meest bedreigd door Nederlanders die Zwarte Piet racisme vinden en meer van die staats-ondermijnende gedachten.

Stoned Hengst | 19-04-18 | 08:37

Geweldig artikel! Met veel plezier gelezen. Een pragmatisch geluid, ook wel weer eens fijn. 100% achter Israël. En dat sta ik zo nog 70 jaar... #mazzeltov

BRR76 | 18-04-18 | 22:03 | 1

Tnx, tot uw dienst.

einStina | 18-04-18 | 22:20

Mazzeltov Israél !!
EinStina wat 'n tof stuk, en mazzeltov en brogem .
Take care.

PopeyeKamper | 18-04-18 | 22:02 | 1

Thank you!

einStina | 18-04-18 | 22:21

Zeer goed verhaal. Zou verplicht leesvoer voor de 2e Kamer, Het Kabinet en het NOS Journaal moeten zijn. En op 4 mei graag voorlezen op alle middelbare scholen.
Heb veel joods bloed in de aderen , maar daar kwam ik 20 jaar geleden pas achter. Stond en sta altijd achter Israël.

Zwizalletju | 18-04-18 | 22:01 | 1

Haha, gewoon overal binnendringen en voorlezen. Zie het helemaal voor me... lol.

einStina | 18-04-18 | 23:42

Ff wat anders, de meeste vrouwen in Israel lopen gewoon in korte rokjes net als bij mij in Asd (behalve de extreme geloofsgasten natuurlijk). Geen gelul en geen gezeik. Het is een modern land met mogelijkheden. Ze zijn wat grof die gasten, maar ze moeten ook overleven. Ja, israel is leuk hoor en interessant. 2 cities one break en voor weinig ben je daar. Echt prima. Kan ik niet zeggen van menig arabisch pokke land. doei pokke landen. doei doei

AMX pri | 18-04-18 | 21:52

Einstina, wat een stuk. Dit is dus de reden waarom ik bijna niet meer reageer op Geenstijl, ik ben tot de conclusie gekomen dat het merendeel van de reaguurders qua kennis en niveau ver boven mij staat en ik niet in staat ben hen van repliek te dienen of enige inhoudelijke bijdrage te leveren. Enige uitzonderingen daar gelaten, en diegenen, met wie simpelweg niet te discussiëren valt. Dit valt me zwaar, maar ik heb besloten om daarom me niet meer te mengen in discussies, daar ik eveneens heb opgemerkt dat ik, omdat ik enige kennis en niveau mis, over mezelf ga praten, in de hoop dan daar een reactie op te krijgen ( doe ik nu dus ook ), en volgens mij is daar deze site niet voor, ik erger mezelf er in elk geval wel aan. Dus, twee dingen die Geenstijl me hebben opgeleverd, op de hoogte blijven van wat er werkelijk speelt, en een pijnlijke confrontatie met mezelf die ik niet aan zag komen.

GKJP | 18-04-18 | 21:52 | 3

Gewoon blijven reaguren svp, gkjp. Ook deze discussie heb je verloren!

Lewis Lewinsky | 18-04-18 | 21:58

@GKJP: gewoon alleen reageren op wat je wel aanspreekt. En verder gewoon je verhaaltjes over jezelf inslikken en de confrontatie omzetten in een leerproces. Dan kom je er we: moedig voorwaarts!

einStina | 18-04-18 | 22:22

@GKJP
Dit plempsel van je is anders erg goed geformuleerd. Idd, gewoon blijven reaguren. Hoe meer reacties op een discussie, hoe beter de discussies.

Braboblanke | 19-04-18 | 08:53

Hulde, einStina! En kussen al over!

Lewis Lewinsky | 18-04-18 | 21:51 | 1

Dank, dank, mijn waarde! *maakt buiginkje en lacht liefjes*

einStina | 18-04-18 | 22:17

Israël is dus al met pensioen. Mooi.

Moeki de Meeuw | 18-04-18 | 21:49

Israel zou met een Islamitisch land een resettlement deal moeten maken ala Australia met Malaysia. Iedere uitschot Palestijn die de staat van Israel met haar democratische gekozen wetten niet erkend is een staatsvijand en wordt uitgezet. Vrede met staatsvijanden met een staatsvijandelijke religie ga je nooit lukken. Daarom, uitzetten.

bicycle | 18-04-18 | 21:47 | 2

Er wonen al 1.454.000 moslims in het kleine Israël (2017), ze zitten zelfs in de Knesset. Er zijn meer dan 400 moskeeën waarvan 75(!) in Jeruzalem.
Oók Israël koestert een adder aan haar borst.

Lupuslupus | 18-04-18 | 21:55

@Lupuslupus Israel is inderdaad in groot gevaar, ook vanwege Iran.

bicycle | 19-04-18 | 00:29

Nu begrijp ik je nick beter Einstina, Albert Einstein was ook Joods. Ik heb de omslag die sluipenderwijs in Nederland plaats vond van pro- naar anti-Israël nooit begrepen. Dries van Agt is wel de meest stuitende man met terugwerkende kracht die nog steeds zendtijd krijgt om zijn pro Palestijnen standpunt uit te venten. Veel met Joodse mensen gesproken destijds in Antwerpen en men begrijpt er niets van hoe het nu gaat met het massaal binnenhalen van Joden haters. Velen overwegen om naar Israël te emigreren. De soldaten lopen nog steeds in Antwerpen om de Joodse scholen en synagogen te beveiligen, kleine haatincidenten vinden dagelijks plaats en men lijkt het niet te willen zien. Onder Trump is er meer hoop dan voorheen en ik geloof niet dat hij Israël laat vallen.

Roze_bril_drager | 18-04-18 | 21:47 | 2

Moge Israël nog lang leven ! (wilde ik nog toevoegen)

Roze_bril_drager | 18-04-18 | 21:55

@Roze_bril_drager: Je bent de eerste die mijn nick begrijpt, nu ja, de eerste die het noemt. Complimenten aan je oplettendheid.

einStina | 18-04-18 | 22:15

Ik eet graag een stukje taart mee.
Gaat volgens mij ook niet om het feit of Israël meer toegevoegde waarde heeft of niet maar simpelweg dat gezien de historie, Joodse mensen een diep gewortelde wens en recht hebben om in een veilige eigen staat te kunnen wonen. Een recht overigens dat niet slechts aan hen is voorbehouden.
In Europa hebben wij een ereschuld, (denk aan de pogroms, het weren uit gildes, natuurlijk WO2 ed), Dat gaat eeuwen en eeuwen terug. Dat wil niet zeggen dat we elke actie dienen toe te juichen wel dat we het mogelijk moeten maken dat men daar in alle veiligheid leeft, dat men zich ten alle tijde echt gesteund voelt. Niet alleen in woorden maar ook in daden. Dat is dan ook gelijk een volstrekt duidelijke boodschap naar minder vreedzame lieden toe. Maakt dan ook mogelijk om Israël toe te spreken als er zaken de revue passeren die echt niet kunnen.
Betekent ook dat we in dit deel van de wereld ook orde op zaken moeten stellen.
Vandaag weer in Berlijn waar een Joodse student door 2 arabieren wordt afgetuigd met een riem, uitgerekend in Duitsland. Dit heeft het beleid van Mutti mogelijk gemaakt, maar ook bij ons wenst men e.e.a. niet onder ogen te zien dat we antisemitisme hebben geïmporteerd. Schrikt men bv. terug om tijdens geschiedenislessen de Jodenvervolging aan de kaak te stellen vanwege reacties. Dat is onverteerbaar. Dan buk je en ontken je recente geschiedenis. De uitdrukking is History repeats itself, aan ons om ervoor te zorgen dat dat in dit geval zeker niet gebeurt.

bwanabanjo | 18-04-18 | 21:45

Mazzeltov Israel!

https://www.youtube.com/watch?v=f2CGC1ifB0w

MikeTheBull | 18-04-18 | 21:45
-weggejorist-
Rest In Privacy | 18-04-18 | 21:39 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Het is een grote schande dat de EU niet vierkant achter Israël staat. Het zou interessant zijn om eens becijferd te zien hoeveel geld er de laatste 20 jaar door de Nederlandse regering geschonken is aan alle terroristische organisaties in het MO. Veel geld verdwijnt uiteraard direct in de zakken van de z.g. leiders zoals bv. Arafat toen. En het andere deel gaat naar terroristische organisaties, zoals Hamas. Respect en felicitaties voor de staat Israël en zijn inwoners.

Boy Cot | 18-04-18 | 21:39

Herinnering.... Mijn vader heeft indertijd net de NVRO (vereniging van reserve officieren) een groep Israëlische militairen na de 6 daagse oorlog naar de Nijmeegse vierdaagse gehaald. Voordien deden ze daar altijd aan mee maar dat jaar kon het niet uit. Ik was toen dertien, maar het heeft een diepe indruk achtergelaten.

de-emigrant | 18-04-18 | 21:38

Ieder weldenkend mens met 1 hersencel meer dan het grauwe gemiddelde is pro Israel.

WasHetMaarMakkelijk | 18-04-18 | 21:32 | 4

Waar is de tijd gebleven dat weldenkende mensen altoos sceptisch waren?

LiniaalRectaal | 18-04-18 | 21:37

@AanDiggelen.... blijkbaar moeten het 2 hersencellen meer zijn.

Nelis SplitBloes | 18-04-18 | 21:47

Nelis, leg jij het dan eens uit. En begin alsjeblieft niet over ze holocaust.

Rest In Privacy | 18-04-18 | 22:43
▼ 1 antwoord verborgen

מזל טוב ארץ !
Je kan tegen Israël zijn, maar het is wel het enige land in het midden Oosten waar men als openlijk homo een hoge legerfunctie kan vervullen, waar Tel Aviv gay capital is, waar mensen tot een zekere hoogte vrijheid hebben om tegen alles te demonstreren, waar geregeld oud politici voor corruptie het gevang in gaan. Kortom, voor mij is Israël een wonder, als je in gedachten houdt waar ze vandaan komen en wat voor buren zij hebben. Tevens moet Israël nog volwassen en beter worden op veel gebieden, maar ik zal het altijd steunen.

Schepvogel | 18-04-18 | 21:30 | 11

duh!
"Demonstranten"
Niet te geloven dat er daadwerkelijk mensen zo imbeciel zijn om met open ogen in Hamas propaganda te trappen.
Dit soort idioten zijn er direct verantwoordelijk voor dat Hamas burgers inzet voor dit soort stunts en de doden die daarbij vallen.

Rest In Privacy | 19-04-18 | 09:36

Altijd jammer als je termen als ‘imbeciel’ of ‘idioten’ gebruikt moeten worden. Zijn de argumenten op? denk ik dan. De waarheid ligt ergens in het midden(-oosten) denk ik. Triest feit blijft dat ongewapende mensen die hoe dan ook aan het demonstreren zijn door Israëlische sluipschutters worden neergemaaid.

duh! | 19-04-18 | 11:58

De argumenten lijken me vrij helder. Jij bent degene die niet op de inhoud reageert, maar over de stijl begint te janken.
Dat is net zoiets als bij gebrek aan argumenten over spelling beginnen te zeuren.

Denk je nou echt dat Israëlische militairen opdracht krijgen om vreedzame onschuldige demonstranten af te knallen?

Dan waren er nu toch al 10.000 doden gevallen.

Rest In Privacy | 19-04-18 | 21:29
▼ 8 antwoorden verborgen

Mooi land
chille in tel aviv
Van mila 18 naar een oase in een woestijn
gefeliciteerd

zenceo | 18-04-18 | 21:30 | 1

Mooi boek Mila 18, zou een verplicht boek moeten zijn op de middelbare scholen.

DerkArie-ut-de-Achte | 18-04-18 | 23:09

www.youtube.com/watch?v=ayswlVNzigw
Happy Birthday Israel! Van harte!

De geschiedenis van de Joden door de eeuwen heen wordt gekenmerkt door tegenstand en het overwinnen van tegenstand. Tot nu toe is de VS Israel's grootste bondgenoot. Maar de stemmen die deze steun aan Israel aanvechten, worden uitgeprokener in hun anti-Joodse overtuiging. Een van de intelligente anti-Israel opinies wordt momenteel verwoord door Philip Giraldi, een CIA agent in ruste.
www.unz.com/pgiraldi/whose-wars/
Hij ziet de VS als aangestuurd vanuit Israel. Bij de laatste aanval op Syrië werden de doelen aangewezen door IDF (Israel Defense Forces). Israel is rabiaat tegen de groeiende invloed van Iran in Syrië.
Maar meer verontrustend dan de artikelen van Philip Giraldi zijn de reaguursels onder zijn artikelen. Hij trekt vele anti-semitische registers los bij een groeiend aantal Amerikanen. Deze ontwikkeling is levensbedreigend voor de staat Israel. President Obama zat ook al op dit spoor. Gelukkig heeft Israel ook een sterke vriend in Rusland. Mocht het gebeuren dat Amerika isolationistisch wordt, zoals Trump het wenst, dan heeft Israel vrienden nodig, echte vrienden door dik en dun. Jammer genoeg zijn GB en F geen vrienden van Israel. En het NL onder Rutte III? In Tsjechië wordt morgen voor het eerst in de geschiedenis van CZ de verjaardag van een ander land officiëel herdacht en gevierd in de Praagse Burcht onder auspiciën van de Tsjechische president Milos Zeman.

Hulde aan reaguurster einStina!

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-04-18 | 21:29 | 1

'Hulde' : Dank u zeer!

einStina | 18-04-18 | 22:11

Aardappelen,sterfruit,sharonfruit,Jaffa fruit en IMI en IWI wapens alles lekker onder de zon vandaan.
En vele Nobelprijswinnaars.
+veel.

steekmug | 18-04-18 | 21:28

Heb een keer een week met Iraniers in het hotel gezeten. Feest gevierd tot en met polonaise op Frans Bauer zijn "heb je even voor mij". Hoog opgeleid spul en Westers gekleed etc. Prima mensen. Maar een ding is mij vooral bijgebleven. De enorme haat richting Joden. Die moeten dood. Punt. Geen discussie over mogelijk. Dus ik vrees het ergste als de Sjiieten van Iran tot en met de grens van Israël staan. Dan hebben we twee landen met atoomwapens die liever willen sterven dan verliezen van de ander.

Graaier | 18-04-18 | 21:28 | 1

Er zijn genoeg hoog opgeleiden Perzen die helemaal pro westers zijn en niets met politiek op hebben. (tevens vaak verschrikkelijk mooie vrouwen)

Schepvogel | 18-04-18 | 21:32

Schaamteloze actie vandaag om een terrorist in de TK rond te laten lopen. Ook de pro-Palestijnse houding van de moslim hielenlikkers in ons land lijkt nergens op. Met dank aan deze reaguurster nog wat extra aandacht hiervoor, top! Gefeliciteerd Israël.

BozePaarseMan | 18-04-18 | 21:27

Burundi bestaat vandaag 52 jaar. Net zo belangrijk.

DrumPiet | 18-04-18 | 21:25 | 4

Ja, want Burundi is ook een heel inspirerend land.

Joris Beltsin | 18-04-18 | 21:32

Joris Beltsin | 18-04-18 | 21:32
Net zo inspirerend als israel ja.

DrumPiet | 18-04-18 | 21:34

Nou Piet, morgen dan uw ingezonden stuk over Burundi! Me benieuwen!

VP732 | 19-04-18 | 02:33
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een mooi stuk Ik deel de zorgen over het voortbestaan van dit bijzondere land. Maar soms ben ik zelfs bang voor de wereldvrede de laatste tijd. Veel spanningen. Ook ben ik bang voor ondermijning van eerlijkheid en waarheid. Ook met de waarheid wordt denk ik soms regelmatig op de loop gegaan.

Jan, Leiden | 18-04-18 | 21:24 | 2

Dank voor je compliment.
En: de waarheid is altijd en overal het eerste slachtoffer. Maar laat je niet gek maken door het nieuws en houd vertrouwen. Alles heeft een reden en een vervolg.

einStina | 18-04-18 | 21:30

einStina | 18-04-18 | 21:30 |

Neen, jij bedankt voor deze geweldige uiteenzetting van de prille geschiedenis van lang leve Israël!
En dank voir dit fijne advies! Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel! D

Jan, Leiden | 18-04-18 | 22:13

Leuk dat het 70 jaar bestaat. Het is ons West-Europeanen echter niet goed gezind. Wij zijn al lang geen vrienden meer. Waar we soros en de bilderbergers van verdenken, is voor israel onder netanyahu & friends actief beleid. Israel is een van de aanstichters van het conflict in Syrie en heeft actief meegewerkt aan het naar Europa sturen van zoveel mogelijk achterlijk volk; die konden ze in hun achtertuin niet gebruiken.
Geen lekker volk en bewapend met kernwapens, Europa hoedt u!

Pierrepoint | 18-04-18 | 21:22 | 2

Quote die ik laatst las: "Arab muslims are jewish bioweapons".
*duikt voor Joris*

LiniaalRectaal | 18-04-18 | 21:26

Pierrepoint | 18-04-18 | 21:22,

Klinkklare kletskoek, en bovendien totale onzin.
In letterlijk alle moslimlanden spelen precies dezelfde problemen als nu in Syrië. En al die problemen speelden daar al 1400 jaar voor Israël werd opgericht.
De oorlog in Syrië is zoals alle oorlogen in de islamitische wereld van de afgelopen 1400 jaar, het gevolg van de islamitische doctrine. De islam roept op tot terrorisme, slavenjachten, plundertochten en genocides. Het is dus logisch dat dat gedrag in alle islamitische landen de norm is.

En de EU heeft uit eigen beweging alle grenzen opengegooid.
Israël heeft daar geen enkel belang bij, en de joden in de EU nog minder.

Dandruff | 18-04-18 | 21:43

Israël blijft een onrechtmatige Staat als je kijkt naar hoe het tot stand is gekomen en het is maar net naar welke 'versie' van de geschiedenis je kijkt hoe je het vervolgens wil duiden. Daar laat ik het maar bij, want Israël is nogal een gevoelig onderwerp.. ook bij GS.

XaleX_2 | 18-04-18 | 21:18 | 7

Zoals ik al zei, ik laat het er bij. Ik gooi nog wel even een link er tegenaan mocht er iemand een andere versie van de geschiedenis en de Staat Israël lezen (red pill verhaal). sites.google.com/site/ncfnocancerfoun...

XaleX_2 | 18-04-18 | 21:48

@XaleX:
-
Lees u dit alstublieft even?
-
en.wikipedia.org/wiki/International_r...
-
Niet heel veel 'onrechtmatigs' aan.
-
Overigens: Israël is na Rusland en de VS de derde atoommacht op deze wereld. Ook dat verschaft een zekere mate van legitimatie.

bisbisbis | 18-04-18 | 22:12

Hoe zit het dan met al die Arabische landen die door Frankrijk en GB met rechte lijntjes op de kaart getekend zijn? Wat is hun bestaansrecht?
Israël heeft zichzelf tenminste vrijgevochten van GB

Rest In Privacy | 19-04-18 | 09:41
▼ 4 antwoorden verborgen

Sjema Jisrael שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד

" Genesis 12:2-3:

Ik zal u tot een groot volk maken,
en u zegenen,
en uw naam groot maken;
en gij zult tot een zegen zijn.
Ik zal zegenen wie u zegenen,
en wie u vervloekt zal Ik vervloeken,
en met u zullen alle geslachten des aardbodems gezegend worden".

ccr316 | 18-04-18 | 21:18 | 7

Dat zei God tegen Abraham en die was niet joods maar Hebreeuws.

Arachne | 18-04-18 | 22:07

Arachne | 18-04-18 | 22:07
God was Joods noch Hebreeuws Hij bestond niet nooit ever.

miko | 18-04-18 | 23:08
▼ 4 antwoorden verborgen

En mocht de staat Israël toch vernietigd worden, dan vuurt Israël al haar kernraketten af op ALLE landen, zowel vriend als vijand. De zogenaamde Samson-optie. Waardoor de verantwoordelijkheid voor het welzijn van Israël niet alleen bij Israël zelf ligt. En bedankt hè.

LiniaalRectaal | 18-04-18 | 21:18 | 11

AanDiggelen | 18-04-18 | 23:27,

Je verandert van onderwerp, maar je kunt de ene holle slogan niet "bewijzen" met een andere holle slogan, over een heel ander onderwerp.

Dat incident met USS Liberty, dat in niets lijkt op jouw kretologie over een nucleaire winter als "samson optie", is er een in een rijtje van velen. Men noemt dat wel "friendly fire"; bij gevechten in Afghanistan en Irak, maar ook in WW2 zijn regelmatig geallieerden omgekomen door beschietingen van geallieerde bondgenoten, of zelfs van eigen troepen. Dat gebeurt in elke oorlog.
En dat gebeurt soms ook als er een bepaalde dreiging is. Denk aan dat Iraanse verkeersvliegtuig dat door de VS werd neergehaald. En ook MH17 was geen bewuste aanslag, maar een vergissing. Dat krijg je als gestresste mensen met gevaarlijk schietspul in de weer zijn.

Echt, informeer jezelf.
En lees je eigen bronnen gewoon goed.

Dandruff | 18-04-18 | 23:45

@Dandruff
MH17 is nou net het verkeerde voorbeeld. Ik ga er niet eens op in want voor je het weet zijn we 23 reaguursels verder. Maar een beetje meer paranoia zou je sieren.

LiniaalRectaal | 18-04-18 | 23:58

Dandruff, ik het aangehaalde wiki artikel staan toch ,eerdere citaten waarin mensen zeggen dat europa aanvalln ook een optie is. elfs Rome is haalbaar. Haha, christenhaat zit diep bij sommigenen. USS Liberty haalde ik aan als reeds gebeurde aanval op een bondgenoot. Maar goed, je hebt je Hasbara weerwoord al klaar uiteraard. Ik zou zeggen blijf nadenken en vraag je nog eens af hoe toxh al die cluchtelingen Europa opkomen als er weer eens een oorlog voor Israel gevoerd wordt. Psst, de Irak WMD intel kwam ook bij Israel vandaan.

Rest In Privacy | 19-04-18 | 06:36
▼ 8 antwoorden verborgen

Nou dacht ik al: wat doet die eenarmige bandiet met een Oxfam Novib pedo in de TK. Niet wetende dat het de verjaardag van Israel is! Deze hondsbrutale, anti-semitische actie moet streng veroordeeld worden. Anders.... Oh nee, hier houden we meer van moslims eant die voegen écht wat toe (aan de negatieve lijstjes dat is). Echt lager dan laag. Nou ja, niet zo laag als Hamas die miljoenen opstrijkt en bevolking ophitst en diezelfde bevolking misbruikt en de dood injaagd.

Sliptong | 18-04-18 | 21:16 | 1

Och, er lopen vrij regelmatig Arabische en "palestijnse" terroristen in Nederland. Denk aan de pro-EU bijeenkomst in de aanloop naar het Oekraïnereferendum; ook daar was een hamas-topman aanwezig. Pechtold ging er nog mee op de foto.
Dit bezoekje is dus vast niet vanwege deze verjaardag.

Dandruff | 18-04-18 | 21:22

@miko: de Britse koning. Dat zit kort gezegd zo: de Britten hebben ruil voor een Arabische opstand tegen de Turken in de eerste Wereldoorlog beloofd die gebieden ( feitelijk Syrisch gebied) Te vergeven aan de stammen die er woonden ( het concept ‘land’ is een Westerse, het ging om tientallen elkaar bevechtende stammen). Dat gebied heette Palestina, of ‘ Palestine Mandate ‘.
Daarna hebben de Britten het land niet onafhankelijk gemaakt maar met de Fransen verdeeld, nog later ook nog een deal gemaakt om in datzelfde gebied een Joodse staat te stichten, heeft de VN besloten dat de staat Israël daar idd kon stichten en hebben de Israëliërs zowel de Britten als de Arabieren eruit getrapt.

NLmomus | 18-04-18 | 21:06 | favorietblock
De Britten hadden bij joodse bankiers veel geld geleend voor hun oorlog tegen de kraut in 1914 en hadden hun als onderpand beloofd dat mochten ze het gebied wat Palestina toen heette, de joden hun eigen staat mochten stichten. Dit was in die tijd ook zeer gewenst door een deel van de joden na de Dreyfus affaire waar joden al doorhadden hoe de vlag ervoor stond en dat ze niet lang meer welkom waren in Europa.

Vervolgens hitsten de Britten de Arabs tegen onze Erdoganistanners op door hun onafhankelijkheid te beloven als ze met hun zouden meevechten. Ook het Heilige Land werd beloofd.

Na WOI werden al snel veel olievelden ontdekt en de Fransen en Britten dachten, nou die joden en Arabs kunnen op hun vinger zitten, wij gaan dit eens even exploiteren.

Beiden Semieten werden genaaid. De Volkerenbond (dus niet de huidige VN) besloot ter compensatie Transjordanië aan de Arabs te geven (feitelijk kregen Arabs dus wat ze was beloofd). Joden kregen niets en de Britten hielden Palestina.

Dit leverde een hoop onrust op want zowel Arabs als joden claimden Palestina. Er volgden ook aanslagen en veel onlusten. In 1947 vonden de Britten het wel goed zo en lieten het gebied aan hun lot over. Ze trokken lafjes aan hun knieën en gingen met de staart tussen de benen vandoor. De sterkste zou winnen en het gebied opeisen. Uiteindelijk bleken dit de joden, o.a. door steun van de VS en verschillende Europese landen (als aflaat voor WOII). De rest is geschiedenis.

Graaf_van_Hogendorp | 18-04-18 | 21:16 | 1

Joh, het zionisme bestaat al langer dan de laatste 70 jaar.
Eigenlijk is het een beetje cru dat juist de jodenn er zelf voor gezorgd hebben dat er nog zoveel arabieren in Israel woonde.
Immers de eerste zionisten zorgde voor ontginningen van de moeras gebieden en zorgde met hun geld voor meer handel.
Daar kwamen ook weer arabieren op af die zich daar settelde.
Veel 'palestijnen' waren dan ook helemaal niet afkomstig uit het huidige Israel maar andere staten. arafat bijvoorbeeld was een Egyptenaar.
En veel ouders van de latere Palestijnse leiders waren migranten uit de omliggende landen.

miko | 18-04-18 | 23:06

Long Live Israel and FUCK THE EU

bicycle | 18-04-18 | 21:14 | 1

Dat is nog eens een originele gelukswens!

duh! | 18-04-18 | 21:32

Israel is onze belangrijkste bondgenoot!

Rest In Privacy | 18-04-18 | 21:13

Wetenschap, vernuft en een ijzeren wil, midden in een oceaan van primitieve, zinloze haat. Proficiat Israël en chapeau!!

Pierre Lebon | 18-04-18 | 21:08

Straks vieren dat een ander land x jaar oud is?

Papierversnipperaar | 18-04-18 | 21:08

L'chaim Israel, het ga je goed, op naar de 100!

UncleAlbert | 18-04-18 | 21:07

You go girl! +veeeeel!

Twisted_Faith | 18-04-18 | 21:04 | 1

Thaaaaanks!

einStina | 18-04-18 | 21:09

Ik zit wel eens in rare bochten te mijmeren. In de jaren dertig had men een zondebok nodig. Liefst een klein deel van de bevolking. En rijk is ook handig want dan valt er wat af te pakken. Wanneer je nu een zondebok zoekt voor problemen in de samenleving vallen volgens deze twee criteria de moslims uit de boot: te lui/dom om rijk te zijn. Wie dan wel?

Winter_is_coming | 18-04-18 | 20:55 | favorietblock
Joden waren de zondebok voor Babyloniers, Assyriers, Egyptenaren, Romeinen, gristenen, moslims, marxisten en fascisten. Je kan beter afvragen bij wie ze niet het haasje waren. Alleen de oude Perzen leken ze nog enigszins genade te tonen en gunde ze een terugkeer naar Judea. Het huidige Iran daarentegen wil samen met hun Arabische broeders (waar ze verder schijt aan hebben) ter compensatie de joden van de kaart vegen.

Graaf_van_Hogendorp | 18-04-18 | 21:03 | 3

''Wanneer je nu een zondebok zoekt voor problemen in de samenleving vallen volgens deze twee criteria de moslims uit de boot: te lui/dom om rijk te zijn. Wie dan wel?''
Blanke mensen

Papierversnipperaar | 18-04-18 | 21:11

Veel joden, zeker in Oost Europa, waren marxist.

Arachne | 18-04-18 | 21:52

Arachne
De bedenker van Marxisme Marx was Joods/Duits

Papierversnipperaar | 18-04-18 | 22:56

Ook op dit punt ontstaat er een steeds grotere kloof tussen de bevolking en de politiek. De meeste mensen zien Israel nog steeds als een van onze beste vrienden. Moslims met hun jodenhaat daarentegen worden steeds meer uitgekotst in dit land!

kunstliefhebber | 18-04-18 | 21:03

Hulde voor deze column. Israël, gefeliciteerd!

Mahazioth | 18-04-18 | 20:59 | 1

Mercí.

einStina | 18-04-18 | 21:08

Israel, bedankt, en nog vele vreemdzame jaren !!

Winston1 | 18-04-18 | 20:58

Ik sta altijd al achter Israël.
Gefeliciteerd Israël met 70 jaar bestaan.
Op naar de 100 jaar, en dan feliciteer ik jullie ook.
Ik ben nog nooit in Israël geweest.
Ik ben geen Jood en ken geen (mij bekende) Joden.
Ik ben ook geen aanhanger van altijd maar de 2e wereldoorlog herdenken.
Misschien zal 'n psycholoog ooit nog kunnen uitleggen, waarom ik veel sympathie voor Israël voel, en afkeer van vijanden van Israël.
Maar die uitleg is niet zo interessant.
Sympathie voor Israël is niet alleen maar rationeel.
Heeft ook iets weg van partijdige loyaliteit voor je eigen voetbalcluppie.

Der Paulie | 18-04-18 | 20:58 | 1

Denk er net zo over

elevator | 18-04-18 | 21:27

Proficiat

william7055 | 18-04-18 | 20:55

Meeslepend stukje!
De wereld heeft duizend maal meer te danken aan een paar miljoen joden dan aan anderhalf miljard moslims.

Peter Emile | 18-04-18 | 20:54 | 3

'Meeslepend' Dank voor het compliment!

einStina | 18-04-18 | 21:00

Einstina. Je kreeg een compliment van de one and only Peter Emile, een van mijn favoriete reaguurders.... Je kunt het slechter treffen! Ga zo door!

Gajus | 19-04-18 | 08:10

Oh,
En nederig dien ik je naam aan te passen naar einStina. Bij deze!

Gajus | 19-04-18 | 08:16

Ik wens Israël nog vele, vele gelukkige jaren.... Het enige lichtpuntje in een inktzwarte omgeving....

DeDenkerT | 18-04-18 | 20:53

Cherrytomaatjes komen verdorie uit Nederland.
Verder verbaast het me wel hoe groot de afkeer in Nederland tegen Israël/Joden is. Niet alleen van Moslims van wie we het helaas kunnen verwachten, maar tevens door een groot aantal roomblanke Nederlanders in verschillende politieke en sociale kringen. De linkschen die alles wat Moslims doen liev vinden en die discriminatie tegen Joden compleet negeren. Aan de andere kant een groeiende groep complotgekkies, zelfs onder mensen die je anders intelligent had kunnen noemen, die overal bewijzen voor een Joods complot zien en nazi-propaganda citeren als bronmateriaal. Van die gasten die Jordan Peterson adoreren en dan vragen naar zijn mening over de 'joodse kwestie'. Kan iemand me alsjeblieft uitleggen waar deze wijdverspreide haat nou vandaan komt? Ik snap het niet.

S.Boon | 18-04-18 | 20:51 | 6

Deelverklaring voor Europese jodenhaat: het heeft met godsdienst te maken Google jodenhaat in de heilige Schrift/nieuwe testament, jodenhaat kerkvaders, jodenhaat Thomas van Aquino, Luther.

RickTheDick | 18-04-18 | 21:40

Joden domineren de financiële wereld, en blinken uit in natuurwetenschappen. 0,2 procent van de wereldbevolking wint eenderde van alle Nobelprijzen. De slimste jongetjes en meisjes in de klas zijn nooit de populairste, vooral niet als zij ook in de rijkste buurt wonen.

Bieslander | 18-04-18 | 22:03

Dat komt omdat de meeste mensen dagelijks gehersenspoeld worden door de Nederlandse Palestina Omroep.
Vanavond de 83e documentaire over Gaza

Rest In Privacy | 19-04-18 | 09:49
▼ 3 antwoorden verborgen

En nog vele jaren!

Leyrann | 18-04-18 | 20:51

Merk het zelf; loop niet heel vaak met keppeltje op m'n hoofd, maar sinds de laatste 5 jaar krijg ik altijd opwerkingen en verwensingen naar m'n hoofd. En het gaat immer gepaard met een felheid waar ik toch wel van schrik. Voorheen zelden iets gemerkt.

De oplopende spanningen tussen Iran en Israël worden nauwlettend gevolgd in de Joodse gemeenschap alhier. Inderdaad merkwaardig dat er heel weinig in NL over gezegd is.

Opvallend zijn iig de felle uitlatingen van Israëlische politici; als Iran ook maar een verkeerde beweging maakt, gaat het los.

J.Luns | 18-04-18 | 20:50 | 2

Take care, (jonge)man. Wees trots op je kipah!

einStina | 18-04-18 | 22:27

Ik zal maar niet vragen uit welke hoek die verwensingen komen.
De NL-overheid houdt zich inderdaad veel te veel op de vlakte ter zake de spanningen tussen Israël en Iran. Daarnaast lijkt het bijkans wel bon ton in bepaalde kringen om minimaal Israël-kritisch te zijn zonder ook maar enige steekhoudende argumenten aan te voeren.
Gelukkig zijn met name vele oudere NL-ers nog steeds pro-Israël als dat een troost mag zijn in het huidige tijdsgewricht.
Israël is terecht op zijn hoede als het gaat om aartsvijand Iran. Ook daar zou in NL wel eens aanzienlijk meer aandacht aan moeten worden besteed ipv propaganda-programma's over Iran op TV uit te zenden.

Nelis SplitBloes | 18-04-18 | 22:31

De militaire, wetenschappelijke, culturele en economische prestaties van Israel zijn indrukwekkend. Maar GPS is toch echt door de USA ontwikkeld (maar ik zou niet vreemd opkijken als de grondleggers een joodse achtergrond hadden).

Joris Beltsin | 18-04-18 | 20:46

Ik vind einStina al vanaf haar eerste zwitsaldag een aanwinst in de panelen. Helder stuk.

BlowingBubbles | 18-04-18 | 20:45 | 7

Eens, blowingbubbels. EinStina is ein aanwinst!

Lewis Lewinsky | 18-04-18 | 21:53

Ha, muziek. https://vimeo.com/121283867

Premier Trutte | 18-04-18 | 22:11
▼ 4 antwoorden verborgen

Heee jackdowney nog niet aan het schuimen?

Dirty-Harry44 | 18-04-18 | 20:36 | 2

Joden domineren de financiële wereld, en blinken uit in natuurwetenschappen. 0,2 procent van de wereldbevolking wint eenderde van alle Nobelprijzen. De slimste jongetjes en meisjes in de klas zijn nooit de populairste, vooral niet als zij ook in de rijkste buurt wonen.

Bieslander | 18-04-18 | 22:02

Reaguursel bedoeld voor S.Boon

Bieslander | 18-04-18 | 22:05

Er valt best wel wat op de Israelische politiek(nederzettingenbeleid) aan te merken maar hoe Nederland nu omgaat met het welig tierende antisemitisme is werkelijk schandalig. Dat Joodse mensen in verschillende delen van de grote steden niet meer veilg over straat kunnen met een keppeltje is een diepe schande na wat er in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. We moeten ons ŕot schamen dat Marokkaanse krengen hier kunnen schelden en bedreigen. Mep ze van de straten dat tuig!

Ruud5 | 18-04-18 | 20:33 | 5

Graaf_van_Hogendorp | 18-04-18 |
Niet mijn 'we' beste Graaf, echt niet. Hoe het met Dirty H staat weet ik niet, maar ik wens niet over 1 km geschoren te worden met tuig dat op GL stemt.

BlowingBubbles | 18-04-18 | 20:52

@bellenblazen ik ook niet maar de meerderheid van kiezers die op een kartelpartij hebben gestemd, kozen Jessias.

Kan er helaas niks anders van maken dan "we". Degenen die niet op Yes-R Feras Klaver hebben gestemd afgelopen verkiezingen, zijn in de minderheid.

Graaf_van_Hogendorp | 18-04-18 | 20:59

Graaf_van_Hogendorp | 18-04-18
Ik voel echt geen 'we', ik voel eerder iets voor afsplitsing van 'hen'. Een aparte staat, 'ze' mogen het grootste deel van het land hebben. Als ze er maar blijven als de eersten van flatgebouwen afgemieterd of gekruisigd worden.

BlowingBubbles | 18-04-18 | 21:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Shema Yisrael, Adonai Eloheinu, Adonai Echad

bicycle | 18-04-18 | 20:30 | 1

+1

einStina | 18-04-18 | 20:50

Israël een oase van rust, beschaving en vooruitgang in een krankzinnig Midden Oosten. Van Harte Israël en nog een paar duizend jaar erbij!

Boersmania | 18-04-18 | 20:22 | 1

Reeds!!!

Nelis SplitBloes | 18-04-18 | 22:32

Hoe jammer en hoe vooruitziend was de man.

Roze_bril_drager | 18-04-18 | 22:14

Verdomme. Wat een leuke reaguurster is dat.

RickTheDick | 18-04-18 | 20:17 | 6

einStina | 18-04-18 | 20:52
Bosui,leuk meisje,meteen een stukkie in mogen dienen.
ye did not,did ye??
Of heeft Mosterd of Pritt een me too verhaal nu??
;-)

miko | 18-04-18 | 22:36

aha, well, thanks!
Haha, nee, mijn carriere stoelt volledig op mijn brein en karakter en is volledig kuisch. Het bestaat nog!

einStina | 18-04-18 | 23:29

einStina | 18-04-18 | 23:29
Haha,mooi. Dan een extra pluim!

miko | 19-04-18 | 03:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Mijn welgemeende felicitaties voor de staat Israel. En Palestijnen... val maar dood.

BrabantsVerzet | 18-04-18 | 20:16 | 2

I second that.

Dirty-Harry44 | 18-04-18 | 20:33

as do I....

Pierre Lebon | 18-04-18 | 21:05

Nu,....*vingers strekt*
Waar beginnen we?

miko | 18-04-18 | 20:14

Arabs kregen ook hun eigen land in het gebied in 1922, Transjordanië. Transjordanië viel samen met Palestina onder het Britse mandaat.

Maar ze willen meer omdat Jeruzalem voor hun een 'heilige' stad is wat momenteel 'bezet' wordt door kuffar. Zij zullen niet rusten tot alle kuffar de zee in zijn gedreven. Er is geen permanente vrede mogelijk zolang de islam nog een rol erin speelt. Overigens is dit zelfs vastgelegd in hun geloof. Moslims kunnen slechts tijdelijke de vijandigheden opschorten maar mogen nooit vrede stichten met hun vijand. En ze staken vijandelijkheden alleen om bij te komen en voor te bereiden op een nieuwe aanval.

Overigens valt de tegenwoordige jeaudenhaat van onze tata politici goed te verklaren. Er zijn namelijk veel meer moslims dan joden in bakraland, dus meer stemvee om te pleasen. Zeker gezien dat het aantal moslims sterk stijgt door hun grote gezinnen en EU import.
Daarnaast bezitten sommige moslims olie, dus zeker de islam pleasen anders moeten we weer op rantsoen. Tot slot zijn de meeste witmang politici marxisten en gristenen (soms beiden, bizar genoeg) van gevarieerd pluimage. Marxisten houden ook al niet van onze joodse vrienden en gristenen helemaal niet (die hebben immers hun heer "vermoord").

Dus kiezen Neerlandse politici olie voor hun geld en gaan maar een potje op ze zitten haten. Onder het mom van "anti-zionisme" natuurlijk.

Graaf_van_Hogendorp | 18-04-18 | 20:12 | 1

Ik zit wel eens in rare bochten te mijmeren. In de jaren dertig had men een zondebok nodig. Liefst een klein deel van de bevolking. En rijk is ook handig want dan valt er wat af te pakken. Wanneer je nu een zondebok zoekt voor problemen in de samenleving vallen volgens deze twee criteria de moslims uit de boot: te lui/dom om rijk te zijn. Wie dan wel?

Winter_is_coming | 18-04-18 | 20:55

70 jaar jong!
Ondanks alle pogingen en/of gebeden van anderhalf miljard moslims om het land (en vooral haar bevolking) volledig te vernietigen.
In die nobele wens gesteund door de VN, de EU en De Russen.
Gefeliciteerd.

Jan Passant mk2 | 18-04-18 | 20:12

Wat een fantastisch artikel einStina, helemaal uit mijn hart gegrepen.

Maris v.d Hof5393 | 18-04-18 | 20:11 | 2

Dankjewel! Goed om te horen.

einStina | 18-04-18 | 20:18

+1

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-04-18 | 20:49

Israel is slechts een van de vele slachtoffers van de politiekcorrecte waanzin die ons land van binnenuit vernietigt. De politiekcorrecte cultus die daders, slopers, verbruikers, uitvreters en agressievelingen verheerlijkt ten koste van de denkers, de bouwers, de creerenden en bijdragenden.
.
The enemy within..

Parel van het Zuiden | 18-04-18 | 20:10 | 1

Jammer dat die policor hufters de media in handen hebben en dus buitenproportioneel veel aandacht krijgen.

Rest In Privacy | 19-04-18 | 09:53

Israel wordt werkelijk bedreigd, dus zijn het daden van zelfverdediging als Israel doelen in vijandelijk gebied uitschakelt.
Kijk naar Gaza, onder grote internationale druk "teruggegeven" vanwege de kreet "land voor vrede". Door havik Sharon zelfs. En heeft het vrede gebracht? Het tegendeel dus. Hamas nam Gaza over en beschouwde het gebied vooral als bruggehoofd voor de vernietiging van Israel.
Dus Israel heeft gelijk hier niet nog een keer in te trappen. Met tuig dat uitsluitend de vernietiging van Israel wil, valt niet te onderhandelen over gebieden.
Arabieren schijnen hun levensvulling te vinden in het haten van Israel; hoe dom en zinloos kun je bezig zijn. De totale stupiditeit van die zogenaamde palestijnen die geen ander zinvol tijdverdrijf schijnen te kunnen vinden, dan het verwensen van Israel.

marjen | 18-04-18 | 20:07 | 1

En een Minister van Nederland (Is dat eigenlijk nog wel zo...?) doet hier aan mee en Financiert die nutteloze strijd.

Mark_D_NL | 18-04-18 | 20:10

Hamasboeven in de tweede kamer en een minister van buitenlandse zaken die met een kaderlid van de organisatie die verantwoordelijk was voor Zwarte September is getrouwd.

Wat een schertsvertoning is dit land geworden.

omanders | 18-04-18 | 20:07 | 1

Heel onwerkelijk, het voelt aan als de jaren dertig heb ik het idee.

Maris v.d Hof5393 | 18-04-18 | 20:19

Gefeliciteerd

Wim187 | 18-04-18 | 20:05

De Deense Koning,vroeg tijdens de bezetting aan de Duitsers ieder week hoe ging met zijn bevolking.
Nauwelijks joden weggevoerd daar.
En de Nederlandse koningin........ ja die zat in Londen,en deed geen reet.
Fijn hoor dat koningshuis hier.

De Profundus | 18-04-18 | 20:05 | 5

De Deense koning droeg uit protest toch ook een Davidsster? In ieder geval waren die helden van ons snel verdwenen, net als tijdens de millennium wissel.

Maris v.d Hof5393 | 18-04-18 | 20:17

Mark_D_NL | 18-04-18 | 20:12
Omdat er meer redenen waren dat de Duitsers ze hier zo makkelijk te pakken kregen dan alleen verraad van het Nederlandse volk.

miko | 18-04-18 | 20:17

@De Profundus | 18-04-18 | 20:05
Dat is niet waar. Toenmalig Koningin Wilhelmina sprak toch maar mooi het Nederlandse volk toe www.youtube.com/watch?v=3mHa5pq44hM .

kweethetooknietbeter | 18-04-18 | 20:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Hebben ze bij Ajax toch nog reden voor een feestje.

Croxifoxio | 18-04-18 | 20:05 | 1

Lolz. +1

Laag_opgelijdt | 18-04-18 | 21:19

Zullen we ze anders gaan helpen? Stel we beginnen een proxy-oorlog in het MO, en dat noemen we de Arabische Lente ofzo. Na jarenlang vechten is dat strontgat nog slechter dan het al was en vertrekt de huidige bevolking aldaar,
Die halen we vervolgens naar Europa en dan hebben de Joden hun beloofde thuisland zonder moslims. Probleem opgelost dacht ik zo.

MogeWijEveOvergeve | 18-04-18 | 20:03 | 2

Hear Hear! 1+

Tgroenekroontje | 18-04-18 | 20:26

En dat hebben we dan ook verdiend hoor, want we hebben de meeste joden afgevoerd.

Rest In Privacy | 18-04-18 | 21:25

70 jaar Palestina bezetten, en de buurlanden helpen te destabiliseren wees er maar trots op.

Pietertje1908 | 18-04-18 | 20:00 | 11

de_landloper | 18-04-18 | 21:01,

Ik zie geen kritiek, van Pietertje.
Alleen 2 holle slogans, allebei te debiel voor woorden.

En, "toevallig" zijn beide slogans naast onjuist zéér populair bij antisemieten. Die we wel altijd over de "bezetting" van een dromenland horen, maar nooit over de èchte bezetting van bestaande gebieden zoals Noord Cyprus (Turkije) of de Westelijke Sahara (Marokko).

Dandruff | 18-04-18 | 21:17

@NLmomus Waar haal je die onzin vandaan? De arabieren vochten in WWI voornamelijk in het Turkse leger. De met veel goud gekochte bedoeïenopstand van Lawrence was peanuts. Het vechten aan geallieerde kant gebeurde vooral door troepen uit Australië, Nieuw-Zeeland en India.

FaIlocraat | 18-04-18 | 22:00

@Pietertje1908 Trap niet in die linkse retoriek van onrechtmatigheid land bezetten. Israël valt als pseudo-Europees land een beetje uit de toon daar, dat klopt. En dat ze verdeel-en-heerstechnieken moeten toepassen om te kunnen overleven klopt ook. Het is alleen wel in ons belang dat Israël blijft bestaan. Het is een enorme hub van technologische innovatie en het leidt het Midden-Oosten af om oorlog met Europa te gaan voeren.

Israël is net zo politiek incorrect als apartheid-Zuid-Afrika. Hun economie draaide ook lekker, totdat de VS weer eens politiek correct wilde zijn en Nederland (na Papoea Nieuw-Guinea) weer verbood in te grijpen. Resultaat; Zwarte racistische marxisten (Mussolini was ook een marxist, dus racistische marxisten zijn een ding) hebben sindsdien het land naar de knoppen geholpen en hebben met de verkeerde kant (BRICS) een pact gesloten. Israël hoeft niet te sterven aan de ziekte waar wij Nederlanders aan leiden (Iedere keer graven wij onze eigen graf als we in het kader van kapitalistisch uitbuiten buitenlanders importeren totdat we de controle verliezen, zie Taiwan, Zuid-Afrika en Indonesië was ook kansloos toen zij zich hadden weten te verenigen).

Jostifiel | 19-04-18 | 10:14
▼ 8 antwoorden verborgen

Smaakloze propaganda. Als je naar een ander wijst .....

OntdekkingvdHemel | 18-04-18 | 19:59

Ik dacht dat het land en het volk al 3000 jaar oud zijn?

Wibowob | 18-04-18 | 19:59 | 1

Klopt, maar de staat is slechts 70 jaar oud.

Leyrann | 18-04-18 | 20:49

In de anus van de wereld is Israel de hoop voor de mensckeit. Leve Israel !

pleemobiel | 18-04-18 | 19:58 | 1

Pure poëzie.

Dirty-Harry44 | 18-04-18 | 20:35

Hear hear en taart!

_Fly66_ | 18-04-18 | 19:57

Hivemind/circlejerk.

Tgroenekroontje | 18-04-18 | 19:57 | 1

Besneden, dat wel.

Rest In Privacy | 18-04-18 | 22:07

Gefeliciteerd Israel en lang zullen jullie leven, tot in de eeuwigheid!!!

Nuuk | 18-04-18 | 19:56 | 1

Inderdaad. Nog vele jaren voor Team Rothschild!
(Met Team Rothschild aan je zij hoeft er geen Arabische petrodollar bij!)

Aristotalloss | 18-04-18 | 21:46

einStina, aber kein Palestina. Zoiets?

Normpje | 18-04-18 | 19:55 | 1

Razieren: Kalestina

voorbips | 18-04-18 | 22:08

Goed stuk. +1.

Mark_D_NL | 18-04-18 | 19:54 | 1

Thanks!

einStina | 18-04-18 | 20:06

Lang leve Israel!

tata1981 | 18-04-18 | 19:53

mazzeltov

Dzjengis-Somebody | 18-04-18 | 19:53

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken