achtergrond

Geenstijl

Kajsa Ollongren maakt verkiezingen #gr18 stiekem onveilig door verouderde software

De Russen. Supergevaarlijk als ze voorbeeldloos nepnieuws verspreiden, maar niet zo belangrijk als ze onze verkiezingsuitslagen de moeder kunnen hacken.

Jawel er is weer eens een minister die stiekem een maatregel heeft genomen die onze democratie in gevaar brengt. U mag 0 keer raden dat het Kafka Orwellongren is. Het is dus Kafka Orwellongren. Die negeert belangrijke adviezen en heeft stiekem onze verkiezingssoftware uit de tijd van Prince of Persia weer aangeslingerd. "Experts die de vernieuwde software op verzoek van RTL Nieuws onderzochten zeggen dat van veiligheid geen sprake is. "Het is nog steeds slecht beveiligde software," zegt onafhankelijk expert en ethisch hacker Sijmen Ruwhof. Hij vond meer dan 50 veiligheidsproblemen, waarvan een 'kritiek' en tien met een 'hoog risico'." Veilig software bouwen is nergens voor nodig, maar u helemaal het vinkenterinkje tappen in het kader van de Sleepwet is noodzakelijk & anders winnen de terroristen. U krijgt de groeten van De Staat.

UPDATE: Kamer vindt fuckups bij GR18 wel prima

Eindstand: Minister vertrouwt voor verkiezingsuitslag op telcomputer met 50 lekken. Schrapt handmatige natellen, omdat ambtenaren dat niet meer willen. En zegt tegen de kiezer: als je t niet vertrouwt, kom je zelf maar naar t stadhuis met je rekenmachine. Kamer vindt t prima.

108
Reply

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.