achtergrond

Geenstijl

Bassiehof – Zo probeerde Klavers top-adviseur Sybren Kooistra nepnieuws te brengen #Buitenhof

Sybren Kooistra, kent u die naam? Natuurlijk kent u die want deze top-adviseur van Jesse Klaver won eind dit jaar de Macrobiotische genderneutrale LOL-lolly  in de Politicus van het jaar verkiezing die alle andere Politicus van het jaar-verkiezingen overbodig maakt. Kooistra maakte furore als GroenGoebbels door een online hetze te ontketenen tegen HP/De Tijd-Volkskrant columnist Arthur van Amerongen wegens onwelgevallige meningen. Tevens bekend als voorman van het Taliban Meningen Directoraat  in welke functie hij wisselvallige deugvrouwtjes virtueel in het gareel probeert te slaan. Enfin, dié Sybren Kooistra probeerde afgelopen week voor zijn partij nepnieuws rond te pompen. En dat ging zo.

Het was donderdag Internationale Vrouwendag. Om 15.50 uur verstuurt Kooistra de volgende tweet:

Maar een kleine drie kwartier later is het ‘nieuws’ nog steeds niet opgepakt. Kooistra waagt nog een poging.

\

Rara waarom de media niet meegingen in dit opmerkelijke ‘nieuws’ uit de koker van De Helling, het wetenschappelijk bureau van GroenLinks. Omdat een geduchte concurrent niet in het lijstje voorkomt: de Partij voor de Dieren.

De Partij voor de Dieren doet dit jaar in 18 gemeenten mee, bezet in de Nationale Vergaderzaal inmiddels 5 zetels (GroenLinks heeft er 14 zoals u weet). Bovendien heeft de partij reeds volksvertegenwoordigers in de vier grote steden en acht andere gemeenten én veroverden Marianne Thieme & Friends onlangs tijdens herindelingsverkiezingen een zetel in Leeuwarden. Nieuwe gemeenten waarin de partij meedoet zijn grotendeels linkse bolwerken als Alkmaar, Almere, Heerlen,  Nijmegen en Zaanstad. 

Voorwaar,  de Partij voor de Dieren is een formidabele concurrent van  GroenLinks.

Maar – valt te lezen in de verantwoording over het onderzoek van het wetenschappelijk bureau van Jesse Klaver: 

“Hierbij zijn partijen die landelijk in minder dan 25 gemeenten meedoen, zoals lokale partijen, combinatielijsten van Christelijke of juist progressieve partijen, maar ook partijen als Forum voor Democratie, 50Plus, Partij voor de Dieren en DENK, ingedeeld als “overig””  

En zelfs die rubriek ‘overig’ komt dus niet in het lijstje van Kooistra/GroenLinks terug.

Het bleef nog lang gezellig op het partijkantoor van de Partij voor de Dieren.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.