achtergrond

Geenstijl

Videos. Poetins nieuwe nukes zijn letterlijk niet te stoppen, aldus Poetin

Tijdens een jaarlijks praatje presenteerde Poetin gisteren drie nieuwe ballistische raketsystemen, allemaal op hun eigen manier in staat de huidige Amerikaanse raketschilden te omzeilen. Eerst de bovenstaande kruisraket, heeft nog geen naam, maar NAVO's callsign is Joshua L. De raket zou een nucleaire reactor AAN BOORD hebben, waardoor het bereik "almost unlimited" is. Zodoende danst hij om raketschilden heen en aangezien hijJoshua heet ook nog eens heel laag bij de grond vliegt, is-ie ook nog eens best wel moeilijk te spotten.

Vervolgens was daar de Avangard warhead, die met een ongekende topsnelheid van Mach 20 alle raketverdedigingssystemen  nutteloos maakt, aldus Poetin. Of Avangard zelfs te snel zou zijn voor Amerikaanse laserverdedigingswapens, weten we niet.

En daar was ook ineens de reeds bekende edoch vernieuwde Intercontinental Ballistic Missile (ICBM) Sarmat, ook wel RS-28. Het vergrote bereik stelt de raket nu in staat de VS via de zuidpool route te begroeten, waarmee het de raketschilden in Alaska omzeilt.

Ten laatste was daar nog de hypersonische Dagger, bedoelt om Russische viswateren te beschermen tegen eskimo's op bruinvissenjacht. Dat zal ze leren.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.