achtergrond

Geenstijl

Vertier voor de hele familie: D66 GANZENBORD!

Niet inbegrepen: pionnen & een dobbelsteen.

Handleiding, van de spellenmaker. "Gooi nog maar eens een blokje op het vuur van uw Scheveningse datsja want we gaan ganzenborden voor de hele familie en wel de D66-versie! Dit politieke spel is voor iedereen leuk vanwege interactie, sluw profileren, liegen, een vleugje manipuleren en de tactische mogelijkheden om iemand zand in de democratische ogen te strooien! Wie als eerste het groene middenvak bereikt wint, maar verzuipt tevens in een moeras van bruine schoenen, een zichtbaar wit t-shirt onder een overhemd en algehele bureaucratische ellende! Probeer voor een extra speldimensie ook eens de drankvariant: kiep er na ieder vakje een flesje Jillz of 'een gin-tonic in van die grote vissenkommen' in. En niet valsspelen, rekels. Klik HIERvoor de grote uitprintbare A4-versie."

SPELREGELS D66 GANZENBORD

4 - Alexander Pechtold krijgt een Penthouse. Snijd af naar de Pier van Scheveningen op 38.

9 - Gladde aal Rob Jetten verloochent zijn partij, zijn principes, zijn idealen, zijn leermeesters en als het even kan zijn hele familie. Rob Jetten heeft overal lak aan, met zijn minzame glimlach en zijn arrogante houding. "Jamaarrrr muneeuurrrrjjjj ik ben niet voorrrr de rrraadgevende varrrriant." AAARGH. Sla een beurt over.

12 - Hee daar is Rob Jetten weer; 12 is immers de leeftijd van Rob Jetten. Dat mag hij sneu vinden, maar het is wel zo. Ga verder naar 13, zo oud is Rob Jetten volgend jaar.

14 - PvdA-bode de Volkskrant heeft een gore schijthekel aan D66. Halveer 66 en ga terug naar 6.

19 - Zo veel zetels heeft D66 momenteel. Wat een ramp. Ga door naar '40 of '45. Kies zelf maar.

23 - Hans van Mierlo is dood. Heel. Erg. Dood. En nu hebben we een volksverlakker als Rob Jetten. Draai Van Mierlo om in zijn graf en ga drie plekken vooruit.

27 - Volgens censuurfeeks Kajsa Ollongren bent u nepnieuws. Nou, Zwarte Magikajsa Ollongren mag haar enge elixer lekker in haar eigenste toverketel maken. Wij gaan snel een stapje vooruit naar 28.

31 - Hee een van de kroonjuwelen van D66 o nee toch niet. Het referendum wordt afgeschaft. Niet die ene variant maar wel die andere variant, al konden we door al dat gekonkel en gehuichel door de bomen het bos niet meer zien. Donder maar op naar start en begin opnieuw. Zo zijn we niet getrouwd.

35 - Martin Bosma, die vinden we bij D66 allemaal heel erg eng. Snel weg hier en nog een keer gooien.

38 - Nu je toch in Scheveningen bent, ga je houthakken met Alexander. Je drinkt daarna een kopje thee in zijn datsja en slaat een beurt over.

42 - Matthijs Sienot. Schijnt iemand in de Tweede Kamer te zijn. Geen idee verder. Zijn naam zegt het al: die zie je not. Ga vijf plekken terug en verdwijn in de vergetelheid.

46 - De gemeentefractie van D66 Amsterdam maakt er een ongelooflijke teringzooi van. Ruim de brokken op en vlucht weg uit die randstedelijke hel. Terug naar boerengat 32.

52 - Pia Dijkstra komt al uw organen roven. VLUCHT NU HET NOG KAN. Ren met de handen op uw nieren en een ketting om uw milt naar vakje 10.

54 - Er hangt een touwtje uit je brievenbus. Je trekt eraan. Jan Paternotte staat in de woonkamer. In zijn ondergoed. Zie maar wat je doet met deze informatie.

56 - Alexander Pechtold. Een oude auto loopt altijd net wat harder voor ie kapot & naar de sloop gaat. Ga door naar 59.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.