Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kom nou. SP, GL en PvdA twijfelen over deelname aan demonstratie tegen Annabel Nanninga

Ja huh wat lezen we nou onderin de column van Jutta Chorus?

met de H van hypocriet

De SP, GroenLinks en PvdA willen misschien toch niet gaan meelopen met de Vereniging voor Krakerstuig, Erdogan/Koerden in 020 & de Komintern. Bij nader inzien hebben de partijen een probleem met de titel van het manifest ('Geen racisten in de raad'). Dat is een beetje gek want Rutger Groot Hamassink stond afgelopen vrijdag nog uit te leggen dat 'Geen racisten in de raad' roepen zijn taak als volksvertegenwoordiger was. Nu enkele activisten afgelopen zaterdag de daad bij het woord voegden is er dan ook slechts één conclusie mogelijk: niet meedoen met die engnekken. Maar nee hoor. Zo zijn de 'gevestigde linkse partijen' niet getrouwd. Die hebben liever dat het organisatiecomité de titel van het manifest aanpast, zodat ze PR-technisch wat minder last hebben van lastige vragen waar ze geen antwoord op weten. Kom nou, gevestigde linkse partijen. Die demonstratie op 18 maart is een enge haatmars en daar helpt geen moedertje-achteraf-nog-even-de-haatslogan-aanpassen-lief meer aan.

Reaguursels

Inloggen

Opbokken met die partijen die zich enthousiast hebben aangemeld voor deze haatmars en nu uit angst voor stemverlies plotseling een draai maken. Wat een aanfluiting.

drs. P | 29-01-18 | 22:38

Ik denk dat het weer net zo gezellig wordt in 020 als op 30 april 1980.
Ik ga voor één keer naar de NPO kijken want die konden het 38 jaar geleden ook zo goed in beeld brengen.

berg545 | 29-01-18 | 21:23

Nou om er maar eens een tegeltje tegenaan te gooien: "beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald". Maar helaas voor de GroenLinks- en PvdA-ers ee hangt nog een tegeltje naast: "Het kwaad is al geschied".
-
Dat de droeftoeters zich hier überhaupt voor hebben aangemeld geeft te denken. Vooral nu blijkt dat niet ieder1 zo naief is er klakkeloos achteraan loopt.

bananabanana | 29-01-18 | 20:45

Nou jaaa zeg, GS is "on a roll" vandaag!
Felicitaties zijn alweer aan de orde.
.
En dat GL en PvdA, na wat vriendelijk aandringen van GS, beseffen
dat ze toch beter niet met fascistoide (jawel) linkstuigi-ers
geassocieerd kunnen worden...
,
Parbleu...

hotmint | 29-01-18 | 20:22

GroenLinks staat er nog wel op.

MAD1950 | 29-01-18 | 20:57

De zichzelf journalist en columnist noemende Annabel Nanninga is nooit echt uit de verf gekomen. Ik heb verschillende stukjes van haar gelezen en iedere keer vond ik de kwailiteit eigenlijk erg mager. Haar onderwerpen zijn aftands, haar populistische stijlvormen niet bijster origineel en haar intelligentie laat ook geen overtuigende indruk achter.
Om een matige, populistische columniste racist te noemen, enkel omdat ze bij gebrek aan inhoud een provocerende stijlfiguur gebruikt, gaat naar mijn idee te ver. Veel broers, zussen (Joodse) vrienden en vriendinnen van mijn opa zijn ruim 73 jaar geleden op een grundliche Duitse manier vermoord. De littekens zijn bij mijn ouders nog steeds aanwezig en de geschiedenis heeft ook mijn leven beïnvloed. In mijn jeugd stelde mijn opa zijn vriend aan mij voor: "dit is mijnheer Cohen. Hij is een Jood, maar wel een aardige Jood". Of een vriendin: "dit is mijn aardige moffinnetje". Als jongetje werd het mij al snel duidelijk dat wij ons leven niet moeten laten verpesten door polariserende nitwitten. Wees aardig en zorgzaam tegen hen die het verdienen en negeer de rest.

Red shirt | 29-01-18 | 19:08 | 1

kwailiteit? Leuk denigrerend stukje btw.

Roadblock | 29-01-18 | 19:13

Zou je hier als FvD, in persoon Nanninga, hier geen aangifte van kunnen doen wegens smaad en opruiing? Wassink en Moorman bestempelen FvD (Nanninga) de hele tijd in de media als racisten en hitsen hiermee hun achterban op. Waardoor er een gewelddadige sfeer ontstaat. (Zoals afgelopen weekend en de deur van Baudet)

Vieze_Henkie | 29-01-18 | 18:14

even de connotatie aanpassen en klaaaaar. Opgelost, typisch links. Nooit eens pragmatisch altijd weak.

BozePaarseMan | 29-01-18 | 17:33

Pas nadat er commotie is en je aangesproken wordt voorzichtig een voorbehoud uitspreken, het is hier al genoemd dan heb je geen moreel kompas en reageer je alleen voor de bühne, zegt nog steeds niet hoe je er zelf in staat en is derhalve ongeloofwaardig en doorzichtig.
Effe wat anders, zag Rutte gisteren het inslaan van de ramen van het joodse restaurant als modern antisemitisme kwalificeren (zit dus toch niet helemaal vol met poep), daar zegt hij eigenlijk dus mee dat het een hate crime is, rascisitsch en misschien ook nog wel te kwalificeren als daad van terreur. Kan daar ook nog even navraag over gedaan worden bij de PVDA,Groenlinks SP etc?

bwanabanjo | 29-01-18 | 17:14 | 3

Nee we gaan als nog geen VVD stemmen. Rutte kan blaten wat hij wil, geen vertrouwen in die partij.

MoltisantiBeer | 29-01-18 | 18:10

Nee hoor, daar zegt Rutte niet mee dat het een hate crime is, dat het racistisch is en een daad van terreur. Modern antisemitisme is een politiek woord voor: we kijken ernaar, maar we doen niets.

onnosel | 29-01-18 | 18:36

Rutte zegt, wat hij denkt dat het publiek waar hij spreekt wil horen.
Meneer had een keppeltje op, dus hij slaat pro joodse taal uit.
Hij blijft echter de Lachende Leugenaar, die het verschil tussen een hack en een sleepwet niet weet.

Roadblock | 29-01-18 | 19:17

In Nederland ben je onschuldig, tót 't moment dat een strafrechter je schuldig veroordeelt, (en dan nog kun je in hoger beroep, en in cassatie, zodat pas na het 'in kracht van gewijsde gaan', een eventuele veroordeling definitief is).
Deze zin moet je eens proberen uit te leggen aan die links-gekkies.
Snappen ze niet.
Hoezo (?), hoor je hen denken, 'als je 't al gedaan hebt, dan ben je toch schuldig (?), en dan moet alleen nog maar achteraf 'effe', de bewijslast bijeen gesprokkeld worden, om 't OM de rechter ertoe te brengen te concluderen, 'wat allang gebeurd is'.
Eh, nee dus.
Dat is de zwart-wit logica van de politiestaat: 'je bent al schuldig, ik moet je alleen nog even grijpen om 't te bewijzen'.
Dat is de zwart-logica van de engbek reli-gekkies; 'je bent al schuldig, óók als je 't niet gedaan hebt en per uitzondering 'n keer onschuldig, maar je bent tóch schuldig, omdat er ongetwijfeld ook keren zijn geweest, dat je 't wel gedaan hebt, maar niet betrapt bent, en ongestraft gebleven'.
Kijk, zo herkennen wij de deuntjes weer van de predestinatie-gekkies, de reli-engerdjes. En die zelfde denklogica hebben ook hun afvallige (seculiere) kinderen; de kinderen van de ouders-met-de-bijbel.
Want de reli-gekkies, en de kinderen-zonder-bijbel van de reli-gekkies hebben de logica; 'dat iedereen schuldig is, en dat je je eigenlijk alleen nog maar hoeven te betrappen, op wat je altijd al deed, en waarvan ik je altijd al verdacht'.
Het is zwart-wit-denken.
En het is zwart-denken.
De griezels zijn de pest voor elk gezond mens, die gewoon in zichzelf, en in de anderen wil blijven geloven, en vertrouwen stellen in 'n politieke partij, die ongeveer zegt zoals jij er ook over denkt.
(oja, dat is waar ook; dát is nou democratie, en stemrecht; en vrijheid van meningsuiting, en het recht in het geheim te mogen kiezen op wie je wil)
Eh, mag ik dat wel zeggen (?), dat de anti-racisten de grootste racisten zijn (de wolf hult zich toch altijd in schaapskleren)
En dat de anti-fascisten de grootse intolerante fascisten zijn.
Dan begin ik er 'hier' maar niet over, dat er alle redenen zijn, om vóór de positieve variant van racisme te zijn (genotypisch; fenotypisch én cultureel); en dat er alle redenen zijn, om vóór de nette, en fatsoenlijk variant van fascisme te zijn.
Maar ik heb nieuws voor al die racisme-snuffelhonden en al die paranoïde fascisme-betichters; zodra iemand het in z'n hoofd haalt, in andere kleuren te denken dan die ze door hun eigen gekleurde bril zien: hoi, er bestaan echt nette mensen die er anders over denken dan jij.
En hoi, die andere nette meningen van andere nette mensen zijn niet negatief-racistisch, en niet verwerpelijk fascistisch, ookal weet jij niet eens, op welke wijze je positief-racistisch kunt zijn; en op welke wijze je keurig beschaafd en tolerant fascistisch kunt zijn. Dat geeft ook niet.
En niemand zal proberen 'je' te bekeren tot racisme of tot fascisme.
Als je maar weet, dat 't racisme hardnekkig 'echt waar' is; en dat 't fascisme hardnekkig 'echt nodig is' (niet dominant, maar wel als nuttige inslagdraden om te verweven met socialistische scheringdraden).
Zo grappig, al die onnozele wijsneuzen met hun marcherende overhellende eigen-gelijk, vanuit de geschiedenis.
Mijn vader zei altijd tegen mij; 'jochie, 't is niet omdat ik 't zeg, maar omdat 't zo is, dus ook buiten mij, en buiten iedereen z'n parmantige mening om'.
Heeft die pa van mij toch gelijk; het is niet omdat ik of iemand 't zegt, maar omdat 't zus en zo, functioneel werkt in de maatschappij.
Ik zeg daarom niet, dat ik 't alles zo goed begrijp, of alles weet, maar 'n beetje meer bescheidenheid zou die politieke fanatici in Amsterdam wel passen.
Wat 'n windbuilen zijn die flapdrollen daar; wat 'n lege galmende vaten, schreeuwend om 't hardst, maar volstrekt zichzelf overschreeuwend. En dat merken de kiezers. Die begrijpen dat 'zonder woorden'.
In Twente zeggen ze: 'Doeter mi d'r nog mar eine ien'. (vertaling; je kan de pot op; ik geloof er niks van, je kunt nog wel 'n kopje koffie bijschenken, maar ik blijf afwijzend)

Der Paulie | 29-01-18 | 16:27

Jammer, hadden ze gepakt kunnen worden op smaad. Dus wel eerst van alles roeptoeteren/framen/stigmatiseren, maar als puntje bij paaltje komt durven ze toch ineens niet meer vanwege vastgelegd woord racisme in de protesttekst Ha! Laf!

Jan, Leiden | 29-01-18 | 16:09

Nog een paar tips voor Rosalie, Anne- Fleur, Jasmijn en de linksdraaiende bloemenmeisjes... Mochten jullie nog mee willen demonstreren, heb respect voor je medebetogers: Kijk ze niet recht in de ogen, bedek je vrouwelijkheid goed, spreek ze niet tegen, begin niet over spelfouten, Erdogan of feminisme. Nu het er toch over gaat. Blijf maar gewoon thuis bij je man of vader zoals het hoort. Kun je misschien je puberale frustratie en wanhopige idealen op je vader botvieren, waarschijnlijk was dat toch al je drijfveer. Demonstreer maar fijn hoor!

Tjajaja | 29-01-18 | 15:37 | 1

Gewoon binnen de grachtengordel blijven, dan besparen jullie de rest van Nederland een hoop ellende.

Brulboei_61SB | 29-01-18 | 16:25

Het zou prachtig zijn als Baudet en de kandidaat raadsleden voorop mogen lopen in demonstratie met bordjes "Geen rascisme in de raad". Kijken of de links-fascisten en hun knokploegen tolerant genoeg zijn waar het gaat het recht op demonstratie.

Graaier | 29-01-18 | 15:30 | 1

Droom maar lekker verder. Baudet zou het niet heelhuids overleven.

Trumme | 29-01-18 | 16:55

"Maar ja, niet demonstreren lokt de vraag uit: ben je soms voor racisme?"

Zo denken deze idioten. Je moet wel demonstreren anders ben je racist.

omanders | 29-01-18 | 15:24 | 1

PS: Dat is niet noodzakelijkerwijs Jutta's gedachte.

omanders | 29-01-18 | 15:29

Tjeezus, zeg.
Al dat gelul & geleuter over welles/nietes racisme, welles/nietes fascisme, 'ALLE reaguurders zijn racisten' of 'ALLE reaguurders zijn nationaal-socialisten'.

Get a life.

En luistert allen eens naar bijvoorbeeld de onvolprezen Lupuslupus die de volgende wijze woorden spreekt, die zó op een dubbelhard gebakken tegel kunnen, met sierletters in goudglazuur:

"Nederland is van oudsher een baken van tolerantie geweest voor ongeveer elke vluchteling ter wereld. Van vervolgde Hugenoten t/m vervolgde Hongaren en nog heel veel meer. Dan door een weliswaar kleine maar zeer luidruchtige groep in je gezicht gekotst te worden is toch werkelijk een stap te ver voor een tolerant land. En dàt heeft helemaal niets met racisme te maken maar met oorzaak en gevolg."

Voorwaar een alinea die die hele oeverloze 'racisme'-discussie in één klap overbodig maakt.

Peter Emile | 29-01-18 | 15:16

Nou hebben wij in onze regio geen last van die stadse fratsen, maar als mijn lokale partij beschuldigd zou worden van racisme en de anderen zouden een protestmars willen dan zou ik vooraan meelopen met een groot bord waarop die tekst "geen racisten in de raad" staat.
Dan neem je ze toch meteen de wind uit de zeilen?

Verbandmeester | 29-01-18 | 15:15

De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 14:10
"... Verander moslim met jood en je schuurt aardig tegen neonazisme aan."

Ik las in eerste aanleg 'Vervang moslims door joden', wat me wel een goed idee lijkt. De wens is soms de vader van de gedachte. Bon, vanaf nu ga ik keiclose rieden;).
En her en der wat eitjes leggen.

Ichneumonidae | 29-01-18 | 15:13 | 1

Lijkt mij óók geen slecht idee; de wereld heeft duizend maal meer te danken aan een paar miljoen joden, dan aan anderhalf miljard moslims.

Peter Emile | 29-01-18 | 15:18

De grootste racisten zijn hier door de linkse populisten en de domme gansjes binnengelaten. Wie in Nederland de slachtoffers en daders zijn zien we elke dinsdag bij Opsporing Verzocht.

K. Westergaard | 29-01-18 | 14:58

Toen de Antisemitische Racisten de naam Nationaal Socialisten aannamen, dacht men ook dat het wel goed zou komen. Think twice PvdA etcetera

dr Rechts | 29-01-18 | 14:54

Kijk, dat is nu het probleem van 'LINKS'!
Er lopen bij al die zelfverklaarde 'linkse' partijen allerlei extremisten rond. Sterker nog tal van extremisten bekleden er voor aanstaande functies. Hoewel niet iedereen die lid is of van één van die 'linkse' partijen een extremist is, is dit nu precies de rede dat zij zich nooit principieel uitspreken tegen en distantiëren van al het LINKSE EXTREMISME!
De VVD heeft dat probleem niet (wel tig andere problemen). FvD idem dito! Hoewel, FvD wordt wel valselijk door de extremisten op het zogenaamde linkerflank van het politieke spectrum van racisme beticht. Nota bene doordat Baudet iemand als Jared Taylor persoonlijk ontmoette voedt hij speculaties hieromtrent wel. Persoonlijk is het me niet duidelijk waarom Baudet met die Taylor een ontmoeting had, en het is jammer dat hij daar niet uitvoeriger op in is gegaan (tenzij ik dat heb gemist) behalve dan dat hij reageerde in de trant van allerlei mensen te ontmoeten wiens ideeën hij daarmee nog niet deelt.

Echter kijken we naar bv. GroenLinks dan zijn er tal van mensen die zonder enige twijfel er allerlei verwerpelijke extremistische opvattingen, dito uitspraken, en gedragingen op na houden. Maar dat wordt nooit door de gevestigde media onder een vergroot glas gehouden en bekritiseerd. Laat staan dat wanneer dit wel ter sprake komt deze mensen hier verantwoording om gevraagd wordt en al helemaal niet eventueel ook op worden afgerekend.

Ik denk dat het niet zo moeilijk moet zijn om bijvoorbeeld van Rutger Groot Wassink een uitvoerig goed onderbouwd profiel te schetsen middels gedegen onderzoek. Hij komt uit Doetinchem (is dus GEEN Amsterdammer), is een voormalig FNV'er, heeft in Utrecht geschiedenis gestudeerd met als scriptie over de RAF (rote armee fraction) zou interessant kunnen zijn wat hij destijds daar inhoudelijk over heeft geschreven. Verder is de man niet vies van AFA tuig (als dat geen extremisten zijn, dan weet ik niet wat nog wel extremisten zijn!), waar hij zich mee in laat en mee omgaat, en mee sympathiseert. Wellicht heeft hij net als Wijnand Duyvendak (diefstal en bedreiging) zich in het verleden schuldig gemaakt aan acties waarmee hij misdaden heeft begaan of deelnam gewelddadige acties etc. Enzovoort enzovoort....... Wellicht heeft Wassink zijn handen niet vuil gemaakt aan iets onoorbaars, echter er lopen genoeg mafklappers bij o.a. GL rond voor wie dat wel op gaat, oftewel extremisten zitten vuist diep in allerlei 'linkse' partijen.

GeinPonempie | 29-01-18 | 14:38 | 4

Het zou ook wel eens goed zijn voor FvD en PVV om keihard afstand te nemen van totaaldebielen met 'PVV-stemmer' of 'FvD-aanhanger' in hun online profiel die nonchalant hun schouders ophalen, of zelfs verheugd reageren, bij het bericht over een 17-jarige jongen die kapotgeschoten is bij een liquidatie. Omdat die jongen (geen bekende van de politie, geen crimineel) de Marokkaanse nationaliteit had.

Distantieer je van zulk afval, alsjeblieft.

raskol | 29-01-18 | 14:52

Sam Pormes was dat, zeikhoven.

raskol | 29-01-18 | 14:53

@raskol
Het is goed wanneer partijen uitgesproken zijn over waar hun grenzen liggen, waar ze WEL voor staan en waar nadrukkelijk NIET.
Er is wel een fundamenteel verschil tussen 'totaaldebielen' die op eigen titel uitspraken online doen die achterlijk/racistisch etc. zijn en die zichzelf afficheren c.q. profileren als 'PVV-stemmer' of 'FvD-aanhanger' etc. in hun online profiel, of een politieke partij ZELF die zoals hier als organisatie deel wil nemen aan een demonstratie met als oogmerk Annabel Nanninga valselijk weg te zetten en brandmerken als een racist (die zij niet is!). De SP, GroenLinks en PvdA laten hier zien dat ze hypocriet zijn EN daarnaast immoreel en onethisch.

En ja het is zowel triest dat die 17 jarige jongen dood geschoten is in dat buurthuis, als treurig dat er mensen zich hierom verheugen juist omdat het een Marokkaan was. Persoonlijk maakt het voor mij uit dat die 17-jarige Mohammed Bouchikhi onschuldig was maar niet wat zijn ras/etniciteit was. Indien zal blijken dat hij wel deel uitmaakte van de mocro-maffia of welk ander misdaadmilieu dan ook wordt het een ander verhaal. Al dat tuig mag wat mij betreft als ze er geen omstanders mee tot last zijn elkaar afmaken, zij het dat dit nu juist één van de grote problemen met dat gajes is dat ze keer op keer onschuldige mensen neerschieten etc.

GeinPonempie | 29-01-18 | 15:46
▼ 1 antwoord verborgen

Protesteren tegen een toekomstige verkiezingsuitslag, dat is wat ze willen doen. Netjes hoor.

noerg | 29-01-18 | 14:35

Links etaleert wel heel erg hun groteske domheid hiermee, het FvD zal hier garen bij spinnen, LOL!

lanexx | 29-01-18 | 14:30

Ze vrezen natuurlijk voor een Fortuin Effect als het een beetje uit de klauwen loopt.
Behalve dan dat Nanninga voor zover ik haar ken geen fascist is (anti-religie misschien en zeker ant-islamisme, dat ongetwijfeld wel, maar welk weldenkend mens is dat niet?) moet ze zich nog maar bewijzen als politicus.
Effectief oppositie voeren is toch wat anders dan een opiniestukje schrijven.

Maar hoe dan ook. De onbegrijpelijk domme reacties op de FvD in Amsterdam tonen maar weer eens aan dat onze Hoofdstad flink ziek is.

Rommelende Onderbuik | 29-01-18 | 14:26 | 2

Opvallend is om te zien dat sinds ze zich openlijk heeft uitgesproken om voor FvD op de lijst te staan, ze volledig lijkt te zijn geexcommuniceerd door de MSM. Wilde gewoon haar werk blijven doen tijdens de campagne, maar helaas pindakaas (disclaimer voor alle linkse trollen, ik heb niks met Baudet, vind Hiddema een eikel, maar heb wel iets met de relatief open mind met dito mond van Nanninga en denk wel degelijk dat zij in Amsterdam iets kan losmaken).

Rest In Privacy | 29-01-18 | 14:43

@Langshetrandje
Ik denk dat het gebruikelijk is in de MSM om columnisten even op pauze te zetten zodra die partijpolitiek aktief worden. Is op zich wel logisch, want voor je het weet, willen alle partij-kandidaten óók hun stukkie in die krant... Nanninga als columniste heeft dus geen ban van de MSM gekregen. Als politica kan ze alle ruimte krijgen die ze wil, moet ze even contact opnemen met de paarse broeken van het medium waarin ze wil orakelen...

F. von Zeikhoven | 29-01-18 | 14:59

Voor GL Amsterdam wordt dit een serieus probleem. Die hebben genoeg fanatieke extremistische gekken in de gelederen die júist willen dat de demonstratie tegen specifieke partijen / personen (FvD / Nanninga) wordt gericht.

Tijd dus om kleur te bekennen, Rutger GW: voor of tegen het gedram en gedreig van types als Sander Philipse en Justine vd Beek?

raskol | 29-01-18 | 14:15

Dus pas nadat er ophef over is gekomen gaat men bij GL, SP en Pvda eens nadenken of het eigenlijk wel een goed idee is om met allerlei links tuig te protesteren tegen één bepaalde aspirant-politicus. Het tekent het intellectuele niveau van deze partijen, alsmede het ontbreken van een moreel kompas.

spanarchist | 29-01-18 | 14:09 | 1

DAT! Hetzelfde als al die twieteraars die drie keer te grof uit de hoek komen op vanalles en nog wat, daar op worden aangesproken, en dan ´spijt betuigen´. Maar die spijt gaat niet over de haat die ze uit hun toetsenbordjes hadden geramd, die spijt gaat erover dat anderen dat oppikten en daar iets van vonden.
En de spijt die ze voelen dat ze zich genoodzaakt voelden alles terug te nemen.
Zo doorzichtig.

chicago river | 29-01-18 | 15:08

PvdA en Grl gaan zich gewoon terugtrekken uit deze demo en spelen het slim.
Even een niet in te willigen eis stellen aan de organisatie en vervolgens kappen hiermee.
De publieke druk is dus effectief gebleken. Hulde: o.a. voor GeenStijl.

Amsterdamsko | 29-01-18 | 14:04

Even over jutta: god wat hoef je toch weinig te kunnen om colunns te schrijven. Je beschrijft een video op youtube (blijkbaar zegt beeld minder dan de beschrijving ervan) en lult wat. Geen nieuwe inzichten. Geen vermakelijke twist. Niks. Ga koken, mens, nou je toch Pim dr bij haalt.

Hufterst | 29-01-18 | 14:03 | 1

Ik heb les gehad van Jutta aan de HU en écht: da's een vrouw om zonder lesbische gevoelens hartstikke verliefd op te worden. Dat zij het over Fortuyn heeft is omdat zij (bijna?) de enige is die een boek over hem heeft geschreven terwijl ze écht al die tijd met toestemming in zijn buurt was!

Sandronique | 29-01-18 | 18:18

Tja, onder druk van de publieke opinie hun standpunt afzwakken om hun reputatie te redden.
Laf.....
Want hun denkwijze en opvattingen zijn daarmee niet gewijzigd!
Ze geloven alleen maar in democratie en inspraak als het gaat zoals zij het willen.
En wijk daar vooral niet vanaf want dan worden het dictators die anderen hun wil op willen leggen.
Apart, apart, apart.....
Ze zijn zo dom dat het zelf niet eens begrijpen.
Socialisten, commnisten e.d. Noemt men zich, toch?

Albert5000 | 29-01-18 | 14:02 | 2

populisme heet dat toch?

TheseDays00 | 29-01-18 | 14:16

Wat dach je van doelgroep-demagogie...

F. von Zeikhoven | 29-01-18 | 15:00

Zoveel zou ik kunnen schrijven. Maar het enige wat ik uit mijn strot krijg is dit: geen van die mensen spoort, de politici niet, de activisten niet, degenen die zich al teruggetrokken hebben ook niet. En al deze woorden zijn al teveel eer voor die personen.

onnosel | 29-01-18 | 14:00

Dit geeft eens en te meer aan dat de (S)Linkse politieke partijen, inclusief '66, niet anders zijn dan deze fascistische groeperingen. Dit is al decennia het geval maar het wordt steeds duidelijker. Demoniseren, het wegzetten. Met deze mensen valt nooit te discussiëren. Zij zijn zo geïndoctrineerd door het Onderwijs, de Media, de linkse haatbewegingen dat er maar een gelijk is dat is wat zij vinden. Je hoeft geen ziener te zijn om dit aan te zien komen. Het wordt alleen maar erger als het Volk, stemt op een rationele, weldenkende partij. Dan zijn de rapen gaar. Dit kunnen zij niet verkroppen. Democratie, zo lang het hen uitkomst, anders telt die niet.

De Evangelist | 29-01-18 | 14:00 | 10

De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 14:58

Het is weer raak hè DKS. Je leert het maar niet af . Ik lees dit item en je bent weer aan het schelden, arrogant aan het doen en anderen de maat aan het nemen. Een te meer bewijs je dat jij het toppunt bent van ongefundeerd schelden etc. En daarom eens te meer moet ik je een trol en een sociopaat noemen want je kan het gewoon niet: discusseren op een normale manier.

knerf | 29-01-18 | 17:58

Ik denk dat veel van die mensen vooral overtuigd zijn van hun eigen gelijk dat voorkomt uit een ideologie. Hetzelfde zie je immers ook van bij mensen met een religie: onze God is de beste. Maar ook onder zgn. liberalen leeft het idee dat hun levensovertuiging de beste is.. Feit is dat de overdraagzaamheid en het demoniseren van anderen vooral van "links" komt al vraag ik me af of die mensen wel echt links zijn. Wie zich zo onverdraagzaam opstelt t.a.v. van andere opvattingen is gewoon een potentiele fascist of heeft fascistoide neigingen. Overigens vind ik die termen "links"en "rechts"hopeloos verouderd. Heb zelf uitgesproken "linkse' opvattingen over veel onderwerpen maar over andere zaken weer "rechtse" voorkeuren reden waarom ik mezelf als politiek dakloos beschouw. Walfgelijk dat de PVDA, Groen Links en de SP geen afstand nemen van die engnekken als Denk, AFA, Bijeen en andere onverdraagzame clubjes. Gelukkig deed de PVDD dat wel. Je hoeft het niet met die partij eens te zijn maar ik geloof wel dat het een verdraagzame partij is. Ik zou ook graag niet meer op een partij willen stemmen maar op een onderwerp of voorstel.

knerf | 29-01-18 | 18:16

mezelf | 29-01-18 | 18:16

Veel typfouten en weer veel te snel gepost, lullo!

knerf | 29-01-18 | 18:44
▼ 7 antwoorden verborgen

Zet een hek om het 020 en roep de vrijstaat A'dam uit! wat een ellende met deze z.g. A'dammers...

Puckterrier | 29-01-18 | 13:56 | 1

Hou nou eens op met dat proviniciale gedoe om Amsterdam te bashen. Het gros van die demonstranten zijn geen geboren Amsterdammers of komen op bezoek uit .... de provincie.

knerf | 29-01-18 | 18:18

Zou het beginnen te dagen dat de kreet "anti racisme" weer een keer misbruikt is, door mensen die gewend zijn op die manier altijd hun zin te krijgen, om andere mensen met een andere mening de mond te snoeren?
Zou het tij beginnen te keren?

Rest In Privacy | 29-01-18 | 13:56 | 3

Laten we het hopen, maar ik denk dat je net een beetje te optimistisch bent, Ayatollah

plantmaar | 29-01-18 | 14:55

Kreten als "racisme" en "seksime" moet je zien als het geblaat van een kudde schapen. Die roepen ook alllemaal "bèèèèèh" als er een begint te blaten.

knerf | 29-01-18 | 18:20

Schapen slaan je niet op je bakkes als je niet mee-blaat.

Rest In Privacy | 29-01-18 | 19:10

Dat de FVD-ers racisten zijn, is al een uitgemaakte zaak? Is er ergens een theorie op basis van ras die ik terug kan lezen uit de FVD koker bekend?

Zoltan | 29-01-18 | 13:56 | 3

Als je demonstreert onder de leus "Geen racisten in de raad", moeten er dus wel racisten kandidaat staan. Anders kun je net zo goed "Geen marsmannetjes in de raad" roepen. Die doen zeker niet mee. Dus waar, oh waar zitten de racisten? Volgens mij bij Denk, maar die doen juist mee aan de demonstratie!

MAD1950 | 29-01-18 | 14:27

Nee tuurlijk niet. Maar iets of iemand als racistisch bestempelen is - hoewel inmiddels al in toenemende mate slaapverwekkend sleets - nog steeds randvoorwaardelijk om in het linksdraaiend reservaat als enigszins geloofwardig gezien te kunnen worden.

Grijskijkert | 29-01-18 | 14:44

@ Mad1950
Geen Marsmannetjes in de raad? Heb je gezien hoe raadsleden elkaar groeten als ze denken dat niemand kijkt...

F. von Zeikhoven | 29-01-18 | 15:04

Jamaar racisten volgens welke term? de definitie ervan is laatst teveel verschoven van 'iemand die oprecht denk dat mensen van een andere afkomst inferieur aan hemzelf zijn' naar 'iemand die iets zegt dat racistisch opgevat kan worden als alle context vervalt'

niemand specifiek | 29-01-18 | 13:55

De SP, GL en de PvdA staan op veilige afstand te gniffelen als het krakersgezindel met krachtige lenzen probeert om tijdens een PVV-bijeenkomst de eventuele Hitler-fanboys uit de menigte te pikken.
-
Maar als ze naast datzelfde kraakgeteisem moeten demonstreren.... dan wordt de grachtenelite bang dat ze hun blonde Vrije-school kotertjes niet mee kunnen nemen naar de demo - en dat straalt dan weer zó slecht af....

bisbisbis | 29-01-18 | 13:54 | 6

@DKS: Jammer dat je in Nederland dag en nacht bewaakt moet worden als je opkomt voor de vrijheid van je landgenoten, als je de problemen benoemt. Dergelijk gedrag zou je toch eerder verwachten van 'nationaalsocialisten' zelf. Tijden veranderen blijkbaar. U heeft ook al vernomen van bepaalde gevoelens (en daden) ten opzichte van Joden door Moslims ? Uw redenering houdt in dat veel Moslims aardig tegen neonazisme aanschuren.

SlimmeBelg | 29-01-18 | 16:55

De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 14:10
Hou nog toch eens op met dit uitgemolken vervangingstruc "vervang .... door .... " . Hier ik heb dit voorstel: "Vervang moslims, joden of wat dan ook door spinazie of andijvie". En wat krijg je dan?

knerf | 29-01-18 | 17:43

knerf | 29-01-18 | 17:43

"dit" moet zijn "die "

knerf | 29-01-18 | 17:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Kan dit 020-gedoe niet beperkt blijven tot de hoofdstad zelf?

Mannes | 29-01-18 | 13:53 | 1

Goed plan. "Amsterdam heeft 't". Klopt, vooral fijn houden daar. Ik vind het allemaal best wel vermakelijk, die idelogisch geïnspireerde luchtfietserij met komische "Don Quichote de la Mancha"-reacties. Wat deze bonte verzameling linkschdraaiende kneuzen en deugmensjes nogal eens vergeet is dat zij - net als aanhangers van het Christendom of Islam - zelf vaak de slechtste vertegenwoordigers en pleitbezorgers zijn van datgene wat ze zelotisch menen te vertegenwoordigen. QED het bonte & kolderieke 020 gelegenheidskollektief.

Grijskijkert | 29-01-18 | 14:38

Links is zoals DKS terecht zegt een grote pot met racisten en facisten. Zij zijn begonnen met kleuren te benoemen en de verschillen uit te vergroten. Partijen zoals PVDA en Groenlinks schurken helaas heel dicht tegen de denkbeelden, en acties, van de NSDAP aan. Ze hebben het handboek vande NSDAP gewoon gekopieerd lijkt het wel.

Mark_D_NL | 29-01-18 | 13:51 | 2

Wat een onzin. De enige die tegen nationaal socialisme lopen op te schuren zijn PVV stemmers. Wat dat betreft liever FvD. Die zijn dan misschien fascistoide maar als ik moest kiezen dan liever FvD.

De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 13:59

Beste DKS, ik zie de afgelopen jaren links dreigen met geweld en geweld inzetten. Waneer jij het anders ziet loop je weg voor de feiten en ben je onderdeel van het probleem. My 2 centjes. Maar weet je. Hakken ze lekker allemaal de kop in, mij zal het verder niet meer boeien.
--
Voor mij is het entertainment en niet echt iets waar je je druk over moet maken. FvD, GroenLinks, PVDA, VVD allemaal mensjes die vechten om een heel oud rottend been om de eigen ego op te krikkken en een paar euro binnen te halen. Allemaal marketing, en heel erg ongeloofwaardig.

Mark_D_NL | 29-01-18 | 14:15

Dus als ik het goed begrijp loopt alleen de fractie van bij1 nog mee, en aangezien die tegen die tijd wel geheel door de mand gevallen zal zijn bestaat de hele demonstratie alleen nog uit Sylvana Simons...

Grob E. Boll | 29-01-18 | 13:46 | 3

En de Piratenpartij.

InAnumPerRegimine | 29-01-18 | 14:36

't Wordt weer eens tijd om te zien hoe die partij ervoor staat: Uit1 of G1_1? Is die dikke vrouw nou al weg?

SDI | 29-01-18 | 16:05

Vrouw?

Grob E. Boll | 30-01-18 | 00:49

Op Von Jolo's polarisatie-blogje gar nichts hierover. Blogje is op sterven na dood, zal niet lang meer duren zo.
Of Jolo wacht tot het moment dat er een negatieve spin aan gegeven kan worden om erover te beginnen. Wat een moeizaam leven toch voor onze koene kruisridder in onderbroek.

klön | 29-01-18 | 13:45 | 4

Uiteraard. Elk sneeuwvlokje haar eigen huilhoekje.

klön | 29-01-18 | 13:53

Ik begin toch sterk overtuigd te raken dat je gelijk hebt. Waarbij ik toch best doodmoe word van al die sneeuwvlokjes op 'rechts'. Van links zijn we wel wat gewend maar het gemekker op 'rechts' begint zielig te worden.

De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 13:57

De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 13:57
Nee jij moet eens luisteren! Het zijn de ridders van het vrij woord, die de vrijheid van meningsuiting beschermen te voet en te paard (of toetsenbord) die bedreigd worden door links (die overigens geen meerderheid meer vormen maar dit ter zijde)! En als je teveel ruimte geeft aan links, nemen ze de boel over! Dus daarom mag er geen website zijn met teksten waar de ridders het niet mee eens zijn!

dyslexieman | 29-01-18 | 14:18
▼ 1 antwoord verborgen

Straks na de machtsovername, twee zaken als allerhoogste prioriteit:

- Neplinkse staats propaganda zender NPO/NOS acuut opheffen en juridische vervolging wegens verspreiding van leugens en laster, alsmede opruiing en volksophitsing.

- ALLE subsidie aan neplinkse debielenclubjes afschaffen, alsmede juridische actie wegens oproepen tot geweld, opruiing en volksophitsing.

Daarna zien we verder...

echt_links | 29-01-18 | 13:42 | 8

@DKS: Laten we alsjeblieft hopen dat die Brexit inderdaad faalt. Wij gaan niet uit de EU - hoe hard sommigen dat ook /hopenroepen - en dan is het beter om -
in plaats van te blijven dagdromen over die Nexit - met steun van de Britten te proberen die EU van binnenuit te verbeteren dan in ons eentje overgeleverd te zijn aan de as Berlijn-Parijs. De EU moet anders, zeker, de stap van de EEG naar de EU vond ik een hele slechte, maar er in je eentje uitstappen met ons huidige achterland zonder commonwealth of koloniaal rijk is zwaar onverstandig. Trekken we niet.

Graaisnaaiert | 29-01-18 | 14:07


"Maar je hebt geen fascistoide neigingen. Toch?"
De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 13:46

Beetje sneeuwvlok reactie dit. Mag hoor, vvmu enzo. Maar ook nogal obligaat en herkenbaar sneu.

Grijskijkert | 29-01-18 | 14:15

De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 13:55
Ultieme prutsers ter extreem linkerzijde van het politieke hoefijzer ? Klopt (heeft de rechterkant ook trouwens). Blijft ergens best wel vermakelijk hoe goed dit volk zich compleet belachelijk weet te maken zodra het de bakkes open doet. Brexit op losse schroeven ?. Nee hoor, wishful thinking, gaat gewoon door. Trump niet "het scherpste mes in de la" ? Kan best wel wezen maar wel gekozen POTUS. En dat Trump te verkiezen was boven HRC geeft wel aan wat voor tiefushekel mainstream USA aan deze mevrouw had. Tja, en rijker worden ? De zakken van Grijs zijn wel gevuld maar nog lang niet vol.

Grijskijkert | 29-01-18 | 14:23
▼ 5 antwoorden verborgen

Ze willen voorkomen dat er straks sterke argumenten zijn om te zeggen "wederom kwam de kogel van links". De sfeer is nu al, zeker nadat die FvD-opa is lastiggevallen, wat grimmiger geworden, en ze kunnen achteraf nu niet meer zeggen "maar dat zagen we niet aankomen" en hun linkerhanden in onschuld wassen.
Dus laten ze het nu in het midden, en hopen ze op een zodanige wijziging in de sfeer dat ze die linkerhandjes wél in onschuld kunnen wassen, wat er straks ook te gebeuren staat. "We vreesden wat er zou kunnen gaan gebeuren, en daarom hebben we ook alles in het werk gesteld om de demonstratie vreedzaam te houden, en het lag dus ook niet aan ons" zal dan het antwoord zijn op de vraag van de kritische journalist. En dan kan de mythe van de "lone wolf" weer van stal worden gehaald om de "homo stupidus", zoals Francico van Jole tegenwoordig de gemiddelde kiezer noemt, een oor aan te naaien.

Schoorsteenveger | 29-01-18 | 13:41 | 1

Tot nu toe komt dat hele linkse subsidie volk & de pigment maffia niet verder dan het woordje ''dobberneger'' als het over Bel gaat. En laat Bel nu net toch overeind blijven in de debatten die ik tot nu toe heb gezien & gehoord. Daar zit geen racisme & fascisme bij. Dat kwartje gaat nu natuurlijk ook vallen bij de wat minder geweldadige deelnemers. Dit laat prima zien hoe dat grijsgedraaide en geweldadige "iedereen die het niet met ons eens is is een fascist"' plaatje aan zn eind komt. Tel daarbij nog het rabiate DENK, UIT1, en al die islamitische rel clubjes op die onder de vlag ''solidair'' hopen dat hun eenzijdige agenda niet opvalt. T stinkt aan alle kanten, en dat besef dringt heeeel langzaam door.

Chemokar | 29-01-18 | 13:54

"Rein ben je in ieder geval niet.

De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 13:25"

Dat weet jij niet. Waarom denk je dat mensen mij bij voortduring vergelijken met Jezus, Boeddha, Ghandi en Putin?

Ichneumonidae | 29-01-18 | 13:38 | 3

Volgens mij ben je gewoon een sluipwesp.

De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 13:43

WOW. U kunt deze vergelijking wel dragen denk ik.

Rest In Privacy | 29-01-18 | 13:44

@Ichneumonidae Weest blij dat u niet in limbabwe een huis hebt staan;)

bij gelegenheid | 29-01-18 | 14:12

Als het manifest aangepast wordt, lopen er twee maal zoveel spandoeken mee met de oorspronkelijke tekst. Wegwezen dus.

Rest In Privacy | 29-01-18 | 13:38

Is die demonstratie tegen Bij1 gericht?
Dat is tenslotte een partij die openlijk racistisch is.

Gerf | 29-01-18 | 13:37 | 2

Om maar niet te spreken van "Denk".

MickeyGouda | 29-01-18 | 13:41

En AFA natuurlijk.

InAnumPerRegimine | 29-01-18 | 14:35

De Koreaanse Slet heeft dit topic uitverkoren om ons allemaal eens even de maat te nemen, zie ik.
Nou, hopelijk voel je je wat fijner.

Lewis | 29-01-18 | 13:34 | 2

Als jij je aangesproken voelt.

De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 13:37

Gelukkig is hij zelf vrij van vooroordelen. Een groot voorbeeld voor ons allen.

Harry Turtle | 29-01-18 | 13:39

Allemaal leuk en aardig, maar laat zo'n Moorman nou eens uitleggen wat er dan zo vreselijk is aan het FvD. Iedereen roept maar wat of laat de verdachtmaking staan, de kranten en het nieuws voorop, en ook mevrouw Chorus bijvoorbeeld weerspreekt weer nergens de aanname dat mevrouw Nanninga racistisch is - dat het FvD racistisch en fascistisch is wordt kennelijk vóórondersteld; ik heb daar echter nooit ook maar enige bewijzen voor gezien op een verwijzing naar een 'seksistische' romanpassage en een dubieus etentje met een rasrealist na.
Het programma van het FvD levert althans weinig op.

Daardoor krijgen de oproepen tot geweldloosheid van Ascher en andere redelijke lieden van linkse snit iets ongeloofwaardigs: formeel zijn ze wel tegen geweld maar er is toch ook altijd, waarschijnlijk uit electoraal oogpunt, een zeker 'begrip' voor 'aksie' in 'bepaalde omstandigheden', ze laten feitelijk altijd een beetje in het midden hoe er in specifieke gevallen, Wilders, Baudet, met dat principe van geweldloosheid dient te worden omgesprongen. Men zegt niet of en op welke grond de twee heren racisten zijn, maar wel dat je racisme niet hoeft te aanvaarden. Kortom, de Aschers van deze wereld eten van beide walletjes; ze zijn hoe dan ook achteraf gedekt. Als een Baudet omgelegd wordt wassen ze hun handjes in onschuld en zoniet, dan staat in iedere geval het labeltje racist strak in de steigers.
Eigenlijk nog kwaadaardiger dat.

Magdatkandat | 29-01-18 | 13:33 | 4

DENK en BIJ1, dat zijn puur racistische bewegingen. Bij GL en SP lopen daarnaast bovengemiddeld veel antisemieten rond. Maar ja, die kunnen moeilijk 'rechtsig' genoemd worden.

Guido | 29-01-18 | 13:45

"Allemaal leuk en aardig, maar laat zo'n Moorman nou eens uitleggen wat er dan zo vreselijk is aan het FvD."
Magdatkandat | 29-01-18 | 13:33

Hahaha, ja kom nou, een beetje op basis van feiten politiek bedrijven! Dat is heel niet leuk.

BlowingBubbles | 29-01-18 | 13:50

FvD 'discrimineert' op basis van "intentie tot" positieve bijdrage aan de maatschappij. Die protesterende clubjes zijn een samenraapsel van figuren die de maatschappij niet zien zitten of zelfs willen ondermijnen.

gekwetst | 29-01-18 | 14:27
▼ 1 antwoord verborgen

Heel wat Pilatusjes, de implicatie blijft.

Bokito ergo sum | 29-01-18 | 13:33

Heeft de gemeenteraad zich al gedistantieerd van de bedoelingen van de 60 subsidie graaiende clubjes? Gemeenteraden zijn toch als het ware de 2e kamer op lokaal niveau? Daar is toch de bakermat van de democratie gevestigd?

Boy Cot | 29-01-18 | 13:31 | 1

Ik ken een gemeente waar verleden jaar maart bijna 40 procent PVV stemde.
Toen eind april de lintjes weden uitgedeeld waren het er 3 een voor een meneer die al 50 jaar bij een vereniging vrijwilliger is en twee voor... de dames van vluchtelingenhulp die dat nog geen 5 jaar doen.

berg545 | 29-01-18 | 21:12

Het is helemaal niet erg als iemand een racist is.Ik heb liever iemand die openlijk racist is,dan iemand die net doet of hij het met iedereen goed voor heeft en ondertussen een stink hekel aan je heeft.

kzegje | 29-01-18 | 13:29 | 1

Hoi, hoe gaat het en wat fijn dat je ook even reaguurt.

De Briemusketier | 29-01-18 | 13:34
-weggejorist-
De Briemusketier | 29-01-18 | 13:28 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Welke idioot leek het een goed idee om te gaan demonstreren samen met een stelletje Stalinisten ?
Dan ben je toch niet helemaal gezond in je bovenkamer .

pontius | 29-01-18 | 13:27

Dat hele identity politics is een doodlopende weg, dat lost zichzelf wel op. Laat die partijen lekker opportunistisch meelopen, kost ze alleen maar stemmen.

Harry Turtle | 29-01-18 | 13:27

Het lukt de pvda ook niet om maar 1 keer haar poot stijf te houden, zelfs hier een rubberen mening.

TheseDays00 | 29-01-18 | 13:25 | 1

Geen leiding. De baas moest nadenken in Tasmanië.

Rest In Privacy | 29-01-18 | 13:26

Mijn slogan: geen linkse partijen in de raad.

Memek | 29-01-18 | 13:22

@Koreaanse hoer
Het gaat erom dat dit zeurvolk alles kan en mag maken, alles is geoorloofd volgens jou en je AFA vrienden. Zodra iemand gaat zeuren omdat die nu een keer schijtgenoeg heeft van die facisten en hetgeen dat zij prediken is dat dan gelijk ouwe blank zeikvent? Interessante opvatting.

swagmachine | 29-01-18 | 13:21 | 2

Zoals ik al stelde. De grootste zeikerds zijn tegenwoordig oude blanke mannen. Wat vreemd is want die zouden toch hun natje en droogje voor elkaar moeten hebben. Zou je zeggen. En ja... Dan zou je eigenlijk gelukkig moeten zijn.

De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 13:27

De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 13:27 het probleem van witte mannen is dat de staat van het onderhoud van het maatschappelijke huis hen wat kan schelen. Dus die blijven maar zeuren over kleine lekkages, wat houtrot en de vve rekening

Hufterst | 29-01-18 | 13:53

Rutger Groot Wassink is zo een type die Greetje zou veroordelen omdat er ergens een NSB vlag zou zijn gezwaaid maar gewelddadige lieden in zijn eigen demonstratie vergoelijkt met het feit dat ze aan de linkse kant staan, en ach,moet kunnen. Walgelijk ventje uit een Pol Pot verheerlijkende partij.

miko | 29-01-18 | 13:21 | 1

RGW vergeet dat linkse terreur ook gewoon terreur is, niet niet lief, goed, of op een andere manier te billijken. Onze rechtsstaat is prima opgewassen tegen ongewenste uitersten en hoe moeilijk ook voor sommigen, ook deugterrorist R. Groot Wassink zal zich daar naar moeten gedragen.

Graaisnaaiert | 29-01-18 | 14:01

En dan noemen ze het nog ex-tbs'er

miko | 29-01-18 | 13:33

Net zoiets als een ex moordenaar. Tbs-Er ben je voor t leven.

Hufterst | 29-01-18 | 13:58

Goed opgelet ook van die parketwachters...

Graaisnaaiert | 29-01-18 | 13:59

De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 13:06
"Een racist is iemand die vooroordelen heeft op basis van ras, afkomst en kleur. Dat is zo'n beetje elke reaguurder."

Beetje rustig aan jij, ik ben blank. En rein.

Ichneumonidae | 29-01-18 | 13:19 | 2

Rein ben je in ieder geval niet.

De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 13:25

Poeh, 51% van de Tsjechen wordt met dit frame van dks nu weggezet als racist. Feitenvrij. dat wel.
#zeman

bij gelegenheid | 29-01-18 | 14:06

Ik vond trouwens altijd de zeurnegers en klaagmarokkanen de grootste zeikerds maar de oudere blank man is deze nu met kop en schouders ingehaald als ultieme sneeuwvlokjes. Man man man het leed wat jullie lijden. Het moet onuitstaanbaar zijn.

De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 13:17 | 3

It takes one to know one.

TheseDays00 | 29-01-18 | 13:26

Het leed komt nog, vrees ik. En dan staan diezelfde laffe politici op het plein met geveinsd verdriet en geveinsde verontwaardiging de meute weer toe te roepen "Dit nooit meer!".

Schoorsteenveger | 29-01-18 | 13:43

Volgens de Volkskrant is de GS reaguurder toch een gemiddeld 16-jarige puber ? Hoe komt u dan aan de wetenschap dat het hier 'oudere blank mannen' betreft. U heeft gelijk: Zeurnegers zijn zeikerds en klaagmarrokanen ook, maar oudere blank man is dan weer generaliseren. Niet leuk en bezijdens de waarheid.

SlimmeBelg | 29-01-18 | 17:02

Als de teerling eenmaal geworpen is dan zal er niets gedaan kunnen worden om hem ongeworpen te maken. De genoemde partijen zijn in mijn optiek glashelder in hetgeen zij voor staan en kunnen dat met een technisch foefje niet wegnemen.

devil13 | 29-01-18 | 13:17

Demonstraties dit en dat. Wat is er is met 4 mei?

Hufterst | 29-01-18 | 13:14 | 4

4 mei is het ultieme virtue-signalling. Dan gaat er bijvoorbeeld een minister president heel hard "dit nooit meer roepen" terwijl op datzelfde moment Adolf Erdogan de grens met Syrië overtrekt om Koerden uit te moorden.
Want "dit nooit meer" geld alleen maar als het meer dan 10 jaar geleden heeft plaats gevonden. Op het moment dat het daadwerkelijk gebeurt, houdt Nederland zijn mond. Wat dat betreft is er dus ook niet zo heel veel veranderd sinds 1940.

TheEgg | 29-01-18 | 13:45

Onze vrijheid is duur betaald. Gelukkig is het er sinds 1945 wel flink op vooruit gegaan. Op een dergelijke grote schaal zal er nooit meer gevochten worden. Onvergelijkbaar met de schaal van de problemen waarmee we heden ten dage te maken hebben. Terrorisme, dat is de grootste dreiging en dan kun je echt niet spreken van landen die hun burgers het slagveld op sturen. Het betreft slechts enkelen die het verkeerde pad op gestuurd worden. Dat waren er in die tijd miljoenen. Komt niet meer terug hoor, de mensheid heeft zijn lesje geleerd wat dat betreft.

SlimmeBelg | 29-01-18 | 17:08

@lupuslupus ++++

letopuwzaak | 29-01-18 | 18:15
▼ 1 antwoord verborgen

"Racist" is een enorm gedevalueerde term, heden ten dage. Met dank aan de sjw-stasi. En dat verhaal van "links"? Neuh, laat maar, ze zijn me kwijt, zolang ze nog niet door hebben dat hun drammen debet is aan de opkomst van "rechts".

Graaisnaaiert | 29-01-18 | 13:14

Is het niet eens tijd dat mevrouw moorman haar naam aanpast? Ik bedoel zowel moor als man zijn twee woorden die op de NOS verboden woord lijst staan.
Man daar kleeft nogal wat masculiniteit en suprrioriteit aan en dat kan natuurlijk als zeer kwetsend worden opgevat door alle geslachten die niet cis-man zijn.
Lijkt me dat het woord moor geen verdere uitleg behoeft?
Dat dit nog kan anno 2018, schande!

TDB | 29-01-18 | 13:13

-Een racist is iemand die vooroordelen heeft op basis van ras, afkomst en kleur. Dat is zo'n beetje elke reaguurder.-
De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 13:06

En hoe noemen we iemand die vooroordelen heeft op basis van iemands politieke kleur of op basis van iemands deelname aan een forum? Deugneus? Extreem linkse engnek? Linkse deugtrol?

Kom er maar in!

benjeallanggek | 29-01-18 | 13:11 | 5

-Verder als je het nodig vindt om elk draadje over Sylvana of Boef of wie dan ook uit een etnische minderheidsgroep vol te kakken met kantje-boord of soms blatant racisme en seksisme is het natuurlijk erg ongeloofwaardig dat je geen racist bent. -
Over wie heb je het? Sowiezo graag linkjes of quote's.

benjeallanggek | 29-01-18 | 13:18

De gemiddelde reaguurder. Je kan toch lezen?

De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 13:22

-De gemiddelde reaguurder. Je kan toch lezen?-
De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 13:22
-Dat is zo'n beetje elke reaguurder.-
De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 13:06

Ik wel ja!

benjeallanggek | 29-01-18 | 13:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Hoewel ze het altijd zullen ontkennen, weet ik bijna zeker dat dit besluit tot stand is gekomen door de aandacht op GS.
Dus, luitjes ten burele van het vervloekte roze weblog, bukt u maar even voor deze veer in uw reedt.

jemagookniksmeer | 29-01-18 | 13:11 | 1

Jemagookniksmeer
Ben het wel met je eens gevoelsmatig, maar wellicht was het toch beter als al die lieden gewoon wel hun normale gedrag hadden vertoond, lees in dit geval: gaan demonstreren tegen een andere mening, met gebruikmaking van foute en valse beschuldigingen. Dat is ook wel lekker campagnevoeren voor de betrokkenen lijkt me. Wellicht willen ze (GL, SP en PvdA) trouwens ook niet tegen DENK demonstreren. Die club die niet eens een hand kan geven aan een bezoekende minister-president.

Rest In Privacy | 29-01-18 | 13:25

Kan Rutger Groot Wassink mij even uitleggen welke FvD partijpunten racistisch zijn?
Hij zal toch niet zo maar wat roeptoereren?

Harry Turtle | 29-01-18 | 13:10 | 2

Op feiten gebaseerde politiek vinden ze gewoon niet leuk. Bovendien hebben ook de extreemlinksjes een zondebok nodig, een gemeenschappelijke vijand.

BlowingBubbles | 29-01-18 | 13:55

Dat wil ik ook graag weten [en dat van dat facisme ook] , heb het partijprogramma gelezen en kan het niet vinden. Ene Sander Philipse op twitter zegt dat de fvd doden gaat veroorzaken, ook dat kan ik niet terugvinden. Ik zou graag het bewijs willen zien zodat ik deze hetze kan plaatsen.

severalminutes | 30-01-18 | 16:55

Jammer ... ik had graag gezien dat elke variant van het linkse tuig zich onsterfelijk belachelijk maakt tijden een fascistische vaandelzwaaioptocht, zodat iedereen het goed kan zien.

swebe | 29-01-18 | 13:09

Dat überhaupt al is overwogen met die lui mee te lopen én dat het kennelijk nog steeds overleg vergt om tot het besluit te komen dat rapalje links te laten liggen, zegt al meer dan genoeg. Ook als uiteindelijk van meelopen wordt afgezien hebben deze partijen zich in Amsterdam van hun meest afzichtelijke kant laten zien.

Lewis | 29-01-18 | 13:08

Volgens mij is in Amsterdam een demonstratie tegen de criminaliteit meer op zijn plaats.Zie meer doden door criminaliteit dan racisme.

van stampij | 29-01-18 | 13:08 | 1

Ik denk niet dat de Stopera toestemming geeft voor zo'n ongefundeerde demonstratie tegen hun achterban.

Jan Passant mk2 | 29-01-18 | 13:10

Ik noem maar iets geks he, je zou ook je eigen partij en programma kunnen gaan promoten? Beetje folderen op straat, keer een babbeltje maken met de mensen in de wijken, luisteren (ja, dat schijnt nog steeds een dingetje te zijn). En dan op die manier er voor zorgen dat mensen geen behoefte hebben om of FvD of wie dan ook te stemmen. Gewoon, omdat je gelooft in je eigen werk.

dyslexieman | 29-01-18 | 13:06 | 7

Kom Slet, het gaat hier over Amsterdam. Wat daar in de (deel) raden zit is echt niet van het hoogste niveau. Dat doet Bel met een vingertje in haar neus beter.

Jan Passant mk2 | 29-01-18 | 13:12

Jan Passant mk2 | 29-01-18 | 13:12

Ik wens haar veel succes. Ik had begrepen dat jaar stemmen moeten komen uit de VVD stemmers. De rauwe Amsterdammer zal eerder SP of PVV stemmen (die niet mee doen). Ik ken Amsterdam vrij goed want het is mijn stadje. Maar ik kan me amper voorstellen dat mevrouw zetels gaat scoren. Maar goed de peilingen zeggen anders. Drie zetels was het toch?

De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 13:21

Jan Passant mk2 | 29-01-18 | 13:12 Retorisch beter, ja. Maar (plaatselijke) politiek is volgens mij meer procedures, ellenlange overleggen, draagvlak, etc etc. En dan kan je wel roepen: wij doen het anders. Nou, dat hebben we gezien met Herman Heinsbroek. Vechtend de tent uit. Als je al mee mag doen.

dyslexieman | 29-01-18 | 13:24
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik snap nog steeds niet waarom ze als racist beschouwd worden. Omdat ze niet meedoen a PC talk en op tenen lopen betekent nog niet dat je anderen als minderwaardig ziet. Ik ben best links (ook wel eens niet), maar wordt moe van die semantiek die issues onbespreekbaar maakt.

Menage00 | 29-01-18 | 13:05 | 3

Nou, voor mij is het 5.5 uur lekker happie eten met Jared Taylor wel een (onvergefelijke) fout. Ik volgde de man en z'n werk (VDare) al jaren en het is gewoon een racist (oh nee, ras realist).
Dat is de stap van: "We moeten ophouden met de multi culti onzin" naar "de raciale verschillen tussen de volkeren zijn een brug te ver, we moeten terug naar monoraciale samenlevingen". Dat is in mijn ogen racisme.
En dan kan je wel roepen: oh maar hij mag eten en praten met wie ie wil. Ja klopt, maar waarom eet hij niet met een Venezolaanse of Noord Koreaanse delegatie? Of met aanhangers van Foucault? Daar weet je ook niet alle details van, maar wel dat het uitwisselen van ideeën beide partijen niet verder gaat brengen.

dyslexieman | 29-01-18 | 13:32

dyslexieman | 29-01-18 | 13:32
.
Wat is er racistisch aan de 'wens' voor een monoraciale samenleving? Dat zegt toch niet dat andere rassen 'minderwaardig' zouden zijn? Elke minderheid zou zich aan de meerderheid in een land moeten aanpassen en zelfs een blind paard kan zien dat dit in de meeste landen beslist niet het geval is. Minderheden schreeuwen steeds harder dat de meerderheid zich naar hèn moet voegen (i.p.v. andersom). Dáár wringt de schoen.!

Nederland is van oudsher een baken van tolerantie geweest voor ongeveer elke vluchteling ter wereld. Van vervolgde Hugenoten t/m vervolgde Hongaren en nog heel veel meer. Dan door een weliswaar kleine maar zeer luidruchtige groep in je gezicht gekotst te worden is toch werkelijk een stap te ver voor een tolerant land. En dàt heeft helemaal niets met racisme te maken maar met oorzaak en gevolg.

Lupuslupus | 29-01-18 | 13:58

Wat er racistisch is aan de denkbeelden van Jared Taylor? Dat het gedrag van de individu teruggebracht wordt tot een niet te veranderen bron, het genenpakket van je ras. Dat is racisme.
Die minderheid die schreeuwt waar je het over hebt, hoe divers is die? Of is dat een politieke groepering met maar weinig leden van de groepen waar ze voor zeggen op te komen? Ik zag vooral blanken die die oude gast probeerden te slaan.

dyslexieman | 29-01-18 | 14:34

Jeetje, gevestigde partijen die liever niet meer samen met de fascisten van AFA en de Ottomanen van DENk of de salafisten van de straat opmarcheren?
Wat kan er mis gaan? (Het Harry van Bomgordel-effect!)

Jan Passant mk2 | 29-01-18 | 13:05
-weggejorist-
De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 13:05 | 3

Actie duidt op reactionaire conservatief fascistische politieke voorkeur van de organisatoren. "Help een nieuw partijtje...."

Rest In Privacy | 29-01-18 | 13:05

Wie een kuil graaft voor een ander...

gnor | 29-01-18 | 13:04 | 4

, zit nooit zonder werk,

Teleo | 29-01-18 | 14:26

Is een Lul ....

Pjotterdjotter | 29-01-18 | 14:53

Werkt bij de uitvaartdienst.

Rest In Privacy | 29-01-18 | 17:04
▼ 1 antwoord verborgen

Iemand ten onrechte voor racist uit maken is echt heel laag bij de grond.

keestelpro | 29-01-18 | 13:04 | 11

@De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 13:35

Stadse vooroordelen over plattelanders, much? Niet alleen dat, maar zoals gewoonlijk ook weer een frame.
Als Homo maak je meer kans op ellende door groep homohatende marokkanen dan door groep witten.

MarcS | 29-01-18 | 14:00

Het gaat erom hoe je racisme ziet, het woordenboek heeft het specifiek over minderwaardig vinden, niet alle Chinezen op een hoop gooien om wat voor reden dan ook. dat zijn vooroordelen, maar die heeft iedereen, ook Chinezen.

Een vooroordeel moet kunnen vind ik, anders kan je ook geen humor meer gebruiken tegenover anderen groepen dan jezelf, en deze hoeft ook niet per definitie te verwijzen naar een negatieve eigenschap. Belgen zijn dom zal niemand echt over vallen, maar als ik roep dat chinezen goed zijn met rijst dan is het racistisch? Dat terwijl ze toch echt wel voornamelijk rijst eten in China. Als je hier een Chinees bent die hutspot eet ben je geen Chinees meer, maar gewoon Nederlander.

Menage00 | 29-01-18 | 14:01

De Koreaanse Slet | 29-01-18 | 13:10 |
Jij verzint je definities van racisme zelf Kartel Slet?

Roadblock | 29-01-18 | 17:23
▼ 8 antwoorden verborgen

Gewoon mee laten doen, ziet iedereen die het wil zien het ware gezicht van de facisten, annabel en racistisch, de enige bekende Nederlander die een vluchteling een dak gaf, waar blijft de rest van die grootbekken

Rest In Privacy | 29-01-18 | 13:04 | 4

Annabel heeft het nooit van de daken geschreeuwd. Het kwam tijdens een interview naar boven omdat de interviewer er specifiek naar vroeg.
Dit in tegenstelling tot al die BN-ers die met een grote waffel wel van de daken hebben geschreeuwd dat zij wel even een vluchteling in huis zouden nemen. (moet ik er nog aan toevoegen: maar dat uiteindelijk uiteraard niet gedaan hebben?)

TheEgg | 29-01-18 | 13:36

Dank TheEgg. Heb dat interview met Annabel niet gezien. Mijn fout. Sorry.

Lupuslupus | 29-01-18 | 14:01

@Lupus: 'Fouten' toegeven ? Top of the bill ! Waren er maar meer zoals u.

SlimmeBelg | 29-01-18 | 17:18
▼ 1 antwoord verborgen

Zo doen ze dat op links. Eerst roepen, dan formeel niet meedoen, maar dat geteisem van ze loopt toch wel. Bij GL hopen ze misschien stiekem wel dat er weer zo'n proactieve GL-aanhanger tussenzit als in 2001. Vooraf kunnen ze dus alles voorbereiden en achteraf zeggen dat ze nergens iets mee te maken hebben. Zo rolt links.

Bertie Wooster | 29-01-18 | 13:04

Demonstreren in de week voor de verkiezingen tégen een partij is echt nooit een goed idee gebleken. FvD kan hier alleen maar mee winnen (iets wat de betogers juist niet willen)

Kees.kwarktas | 29-01-18 | 13:03

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken