achtergrond

Geenstijl

SP houdt opzegger Harry van Bommel gevangen

Harry van Bommel, misschien wel het bekendste Kamerlid van de SP, heeft zijn lidmaatschap opgezegd. Maar de apparatsjiks in de partijtop willen hem niet laten gaan.

Van Bommel is tegenwoordig strategisch bestuursadviseur in Zwolle (voor een vvd'er, lol) en wil na een Kamerlidmaatschap van 1998 tot 2017 ineens weg bij de SP. "Maar we laten een man van zijn statuur niet zomaar gaan", zegt partijvoorzitter Ron Meyer tegen het Algemeen Doemablad. Lolwut, een politieke partij als Hotel California. Harry zelf wil niet zeggen waarom ie weg wil, maar de beroerde verkiezingsuitslag en de dubieuze troonovername-volgens-bloedlijn door de adellijke Lilian Marijnissen zou d'r best wat mee te maken kunnen hebben. Alhier hebben we ook een lange geschiedenis met Harry, die zich van billenknijpende Palestijnenknuffelaar opwerkte tot gewaardeerde bondgenoot tijdens het Oekraïene-referendum. Hij had nog eens een tweegesprek in een tennisstoel met Jan Roos. Z'n Twitternaam is in ieder geval geen @HarryvandeSP meer. Daar kan Ron Meyer niks aan doen. FREE HARRY!
UPDATE 18u15: Harry wil weg omdat de SP te weinig zelfkritiek heeft. Tevens heeft hij een interessante vraag: "De partij moet zich ook afvragen: hoe kan het dat we in twee jaar tijd tweeduizend leden hebben verloren. Ron Meyer had beloofd dat de SP de grootste ledenpartij zou worden. Waarom lukt dat niet?" Simpel: ook de SP laat het islam- en migratievraagstuk te veel links liggen. Maar de SP-stemmende onderkant van de arbeidsmarkt zit tussen de gevolgen van dat vraagstuk en daar horen ze hun partij niet over. Dus gaan ze weg. Naar Geert en Thierry.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.