achtergrond

Geenstijl

Zaterdag: Het GeenStijl Nationaal Dictee. LIVE!

Boeren, burgers en buitenlui. Waar de leraren staken, daar GeenStijl doceert. In de prachtige, rijke en soms onnavolgbare Nederlandse taal, welteverstaan. Zaterdag 16 december. 20:00 uur. LIVE op GS, YouTube en misschien zelfs Facebook.

De NPO stopt met het Nationaal Dictee wegens omdat oubollig & saai. Dat is het ook, als zij het doen. Wij hebben het przewalskipaard in de gang gezet, de stoffige Senaat verruild voor een klassiek klaslokaal en 's lands strengste schooljuf Kim Holland ingehuurd als voorleesmoeder. In haar klas zitten straks nijvere studenten van divers pluimage paraat om de taaltraditie te bewaken, van Martin Bosma en Theo Hiddema tot historicus Geerten Waling,   trendspeller Adjiedj Bakas, d/t-drama Ebru Umar en relberber Rachid Ait Hammou. Samen met tientallen anderen én de meeschrijvende reaguurder thuis zullen zij zich buigen over een onmogelijke edoch hilarische tekst van de Foute Jongens Arthur van Amerongen & Rob Hoogland.

Verder wordt het uiteraard een schaamteloze parade van vrienden en bekenden, want zo doet de NPO dat ook altijd. Zo hebben we zomerstagiaire Marie Hemelrijk, Opiniez-schooljuf Maja Mischke, lief ex-collegaatje Bert Brussen en onze vertrokken-maar-niet-vergeten Digital Renaissance Man, Joris von Loghausen in de klas. Gooi daar nog een paar brainy webcamvlogsters bovenop en je hebt een gemêleerde groep f/taaltalenten bij elkaar.  We mochten d'r geen chaos van maken van De Chef, dus goeie kans dat het een chaos wordt. Zaterdag, 16 december, 20:00 uur. LIVE.
Op Internet 1.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.