achtergrond

Geenstijl

Fopkrant Trouw geeft David Kenning een podium

Nee he. Nederlandse journalistiek, het blijft behelpen. Toverkol David Kenning ligt zwaar onder vuur en wat krijgt hij? Een slap mutsje van de Trouw dat met vage vragen hem de gelegenheid om leeg te lopen met gewenste antwoorden: na een paar opgelegde kansen legt Kenning uit dat hij het allemaal doet voor Spinoza, doet het uit liefdadigheid en doet het echt omdat ie Amsterdam zo'n mooie stad vindt. Yeah fucking right he does. 

Waarom stelt de incompetente aarsclown met een journalistensticker van dienst niet de werkelijke vragen? Kristel van Teeffelen schrijft zonder blikken en blozen dit op: "De afgelopen vijftien jaar werkte hij als antiterrorisme-adviseur voor verschillende overheden en steden. “Veel kan ik er niet over vertellen. Alleen dat het mijn werk was om rekrutering voor terroristische organisaties te stoppen. En als je dat van dichtbij hebt gezien, dan weet je dat het niet om religie draait.” 

Ja, dat zou best, maar 5 minuten Googlen en ze had kunnen weten dat hij de afgelopen jaren, minstens sinds 2002, voor Bell Pottinger werkte. Waarom denkt ze dat iemand van het minst ethisch verantwoorde kantoor in "reputatiemanagement" ineens uit de goedheid van zijn hart aan de slag ging met antiradicalisering in 020? Was het dan toch Spinoza, of is dat gelul? 

David Kenning was "Head of Psychological Operations" voor het kantoor, lezen we op LinkedIn. Bell Pottinger is dit jaar kapotstuk gegaan nadat bleek dat ze in Zuid-Afrika voor electoraal gewin de raciale spanningen in het land opvoerden in opdracht van de kliek rond president Zuma, maar daarvoor was het ook al een knijterfout bureau dat samenwerkte met de familie Assad, Pinochet en de enige nog zittende dictator op het Europese vasteland, Jean-Claude Alexander Loekasjenko.  

Als je ziet in welke steden Bell Pottinger kantoor houdt, dan valt wel te vermoeden voor wie Bell Pottinger liever optreedt: de lievvvve inwoners van de lievvvvve stad Amsterdam, of de Sjeiks met het grote geld. Waarom vraagt die gelobotomiseerde politiek correcte sukkel van de Trouw niet of Kenning niet stiekem wordt aangestuurd met oliegeld om hier de Islam vrij te pleiten van de terreur en dus "gratis" werkt in Amsterdam terwijl iemand anders voor de werkelijke kosten opdraait? 

Het is onmogelijk om voor te stellen dat iemand die voor Bell Pottinger werkt iets heeft als een ziel, een moreel kompas of een werkelijk begrip van Spinoza. Maarja, Van Teeffelen vraagt niet door over zijn kantoor, zelfs al komt het ter sprake. "Veel kan ik er niet over vertellen" is journalistieks voor: he, hier ligt daadwerkelijk de interessante informatie. Van Teeffelen kiest er echter voor om door te vragen op zijn werk in Amsterdam in vragen die nog te saai zouden zijn voor een poèsie-album als "heeft u het wel eens fout?". 

Hoe is het mogelijk dat Van Teeffelen niet even kijkt bij de vorige grote rel rond Bell Pottinger toen Kenning er nog rondliep, toen er ook gigantisch veel geld naar het bureau ging voor een "grijze campagne" tegen radicalisering? Waarom wordt er op geen enkele manier stilgestaan bij zijn CV en zijn mogelijke intenties? Het kan best zijn dat Kenning de mevrouw van de Trouw heeft ingepakt met zijn Raspoetinblik; veel "consultants" zijn niets meer dan eikels met een overtuigende persoonlijkheid. Jammer alleen dat er zo slecht doorheen wordt geprikt en dit soort gevaarlijke gekken er steeds maar mee weg komen. 

Tot slot nog de hilarisch trieste homeopathische verdediging van die clown: "Zij weten dat mijn benadering effectief is, ondanks dat het niet wetenschappelijk is aangetoond.” Joehoe, Dr. Vogel!

Zometeen straks bij Pauw. Die meisje die alles verpestte!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.