Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gekleurde mensen vinden ballet geen zak aan. Dus klimt een verbaasde Harriët Duurvoort in de pen

hallo witte mensen

Heee superleuk een column van Harriët Duurvoort over culturele diversiteit. Snel lezen!

Meer kleur is hard nodig.... Ja dat begint goed... Cultureel divers danspubliek... Ja oké... Slavernijverleden... Black Achievement Month... Ja een Duurvoortje... Zwarte rolmodellen... Inspirerend voor zwarte Nederlanders... Check... Nederland is al decennialang veelkleurig, maar er zijn genoeg plaatsen in Nederland waar je als gekleurd mens absoluut de enige bent. Tussen het publiek bij Het Nationale Ballet bijvoorbeeld.

Ho. Stop. Wacht.

Ten eerste. Er zijn in Nederland ook genoeg plekken waar je als blank mens absoluut de enige bent. We zullen niet direct Opsporing Verzocht roepen, dat is afgezaagd. Maar wel. Bij het Kwakoe Zomerfestival. In de kopgroep van de Marathon van Rotterdam. In delen van Amsterdam Zuidoost. Bij de jaarlijkse ex-mannen-reünie van Anouk. Bij het World of Food in Amsterdam. Tussen mensen die Witte de With nog kennen. Tijdens alle Sweets-feesten, zoals die bij Beachclub Vroeger. Bij ledenvergaderingen van de politieke partij Artikel 1. Als lid van het Amsterdamse gospelkoor Zo. Bij de anti-radicaliseringsafdeling van de Amsterdamse politie. Na acht uur 's avonds op het Bos en Lommerplein. Bij voetbalclub Real Sranang. In de optocht van het Zomercarnaval Rotterdam. Tussen alle DENK-stemmers in heel Nederland (Arnoud van Doorn telt niet). Bij voetbalclub Turkse Kracht Apeldoorn. Om drie uur 's nachts bij de Kentucky Fried Chicken als er ook een Burger King in de buurt is. In iedere shishalounge overal ooit. Bij de Surinaamse Moskee in Utrecht Overvecht. Tijdens een artiestenvergadering van Top Notch. In de finale van de 100 meter sprint voor mannen. In hiphopcafé De Duivel. Tijdens de Cabofeesten in Rotterdam. Tijdens Sinterklaa... o nee, die niet meer. Desalniettemin. Zie je nou wel Harriët? Op plekken ergens de enige zijn is echt geen exclusiviteit die is voorbehouden aan gekleurde mensen. Het heeft simpelweg te maken met interesse, cultuur, opvoeding, enzovoort. En dat is ook helemaal niet erg. Wat ons brengt bij:

Ten tweede. Waarom wil jij dat gekleurde mensen ballet zo leuk vinden? Gekleurde mensen vinden ballet geen zak aan. Sterker nog: de meeste witte mensen vinden ballet ook geen zak aan. De meeste mensen vinden andere dingen leuk. Gekleurde mensen zijn bijvoorbeeld onbenullig goed in hiphopdansen, breakdancing, alle Latijns-Amerikaanse dansen, eigenlijk álle moderne dans en álle urban dans. Zeg maar: überhaupt ritmegevoel. Dat vinden ze leuk, dat doen ze graag en daar kijken ze graag naar, veel liever dan naar dat theatrale gehark in zo'n tutu. Het zijn tevens allemaal dingen die gekleurde mensen beter kunnen dan witte mensen. Of zoals het racistische Trouw zich in 2005 al afvroeg: "Bouncen. Kunnen negers beter dansen?" Witte mensen staan daarentegen weer met z'n allen in de Gashouder keihard te Konijntjesdansen tijdens een technoklapper, als het even kan bij zwarte dj's als Robert Hood of Carl Cox. Is het mooi dat jouw zus een fucking goede balletdanseres is? Ja, dat is fantastisch. Is het erg dat gekleurde mensen daar geen kut om geven? Nee, dat is niet erg. Laat mensen kiezen. Laat mensen genieten. Kunst wordt echt niet interessanter als ze inclusiever is.

Reaguursels

Inloggen

Een paar zondagen terug in het Concertgebouw te Amsterdam waar muziek van Bach, Haydn en Beethoven te horen was met ik durf te stellen bevolkt door mensen waarvan de meesten het dag en nacht over Verbinding hebben en natuurlijk Diversiteit. Hier en daar zag ik wel een streepjes Chinees en een streepjes Surinamer maar die tellen niet mee voor het Amsterdamse blanke deel dat cultureel angehaugt is. Nee voor hun is er maar één bevolkingsgroep die voldoet voor Verbinding geschonken door hun en dat is de moslimvrouw MET hoofddoek en of die moslimvrouw MET hoofddoek dat nu wil of niet is natuurlijk geen issue. Niet de moslimman omdat die eigenlijk wel een beetje eng is omdat hij duidelijk niet kwetsbaar is en weinig aaibaar is.
Het is daarom zo verbazingwekkend dat al die lieden die Verbinding op hun voorhoofd hebben staan en daarvoor een politieke moord voor over hebben zich zo afsluiten van de moslimvrouw MET hoofddoek door zich op Zondagmiddag massaal te begeven naar een evenement waar de moslimvrouw MET hoofddoek zich niet laat zien als bezoeker, en ook niet als musicus. Wat bezield ze?

forecastle | 27-10-17 | 17:33

@Mosterd ik heb genoten van jouw tegel, toppie!

Swietie | 27-10-17 | 16:15

Even een analyse voor die balletmuts Duurvoort: blanke(!) mannen houden ook niet van ballet, want een blanke(!) man die een balletvoorstelling bijwoont, is:
1) heaumeausueel, of:
2) op straffe van 3 weken geen wip door zijn vrouw/vriendin gedwongen mee te gaan, en daar zit hij dan ook braaf naast.
.
Voor zwarte/bruine mannen geldt dat zij:
1) nooit publiekelijk zullen toegeven dat ze heaumeausueel zijn;
2) zich niet laten koeioneren door hun vrouw/vriendin.

Dat is dus een verklaring voor het feit dat er geen meergetinte mannelijke medemensen naar het ballet gaan. Of er wel meergetinte vrouwen naar het ballet gaan, weet ik niet want ik ben er nog nooit geweest; ik ben namelijk een hetero man die veel voor vrouwen over heeft, maar er zijn grenzen. Balletvoorstellingen is daar een voorbeeld van.

Brou Is Back | 27-10-17 | 13:58

Laat ik nou altijd in mijn naïviteit gedacht hebben dat diversiteit iets te maken had met verschil in denken, verschil in achtergrond, verschil in cultuur, verschil in moraal, verschil in kunst, verschil in muziek,, verschil in levensvisie, verschil in inzicht, verschil in ik weet niet wat, maar in elk geval niets maar dan ook niets met verschil in pigmentatie. Want mij was geleerd dat dit laatste nou net niet deugde en getuigde van racistische denkbeelden, van vooroordeel, van mensen beoordelen op uiterlijk.
Het is treurig om te zien hoe nu het woord diversiteit gebruikt wordt om een wereld te scheppen waarin eenvormigheid de norm wordt. Hoe we er ook uit zien, welke pigmentatie we ook hebben, waar we ook vandaan komen, welk DNA we ook met ons meedragen, hoe we ook opgevoed zijn, welke normen en waarden we ook hanteren, het uiteindelijke doel is om in ons diepste wezen, in ons binnenste, in onze ziel, volledig gelijk aan elkaar te zijn. Als eenmaal de witte privilege's zijn uitgeruild tegen de zwarte cultuurverrijkingen, als de eigenheden van alle bestaande culturen in elkaar zijn opgelost, als we nergens meer in verschillen, qua vermogens, qua eigenschappen, qua driften, qua strevingen, qua fantasieën, dan zijn we één grote, vredige, tamme, eenvormige, murw geslagen mensheid die eindelijk het geluk heeft gevonden.
De diversiteitsgedachte is doorgeschoten socialisme, is vermomd gelijkheidsdenken. Diversiteit is in de eerste plaats verschil in denken.

Schoorsteenveger | 27-10-17 | 11:12

Ballet, who cares? Ehh, het is blanke mensen. Niet witte. Dat is wel van belang.

HaatbaardKnipper | 27-10-17 | 08:07

Ik zie ook geen donkere mensen in de darkroom.....

Apollo | 27-10-17 | 06:26 | 1

Probeer eens een zaklamp...

druipsmurf | 27-10-17 | 06:43

Dom zeikwijf

Marco63 | 27-10-17 | 05:38

Beste Harriët Duurvoort, richt je direct op de politiek en eis dat al die geimporteerde ellende verplicht op balletles moet! Iedere Somaliër, Syriër, Tunees, en iedere andere kansenparel heeft nu dus kans om te laten zien hoe het moet! Gebeurd dit niet dan ben jij een racist die ze geen toekomst gunt! Importvluchtvolk is nu dus jouw verantwoordelijkheid. Falen ze, dan is heel Linksch Nederland niets meer dan een stel racistische, xenofobe Nazi's!

Bataafsche Lente | 27-10-17 | 04:40

Voordat je het weet wordt ballet bezoekend publiek nog beticht van racisme omdat er wordt gesuggereerd dat ze gekleurde mensen ontwijken.

zwarte_weduwe | 27-10-17 | 01:49 | 1

In schaatstempel Thialf zie je ook geen nietwitmensch, is natuurlijk ook racisme.

H.Teeuwen | 27-10-17 | 02:08

wa un lilluk mens die Harriet Duurvoort, ze komt vast aandacht te kort.

Moneytron | 27-10-17 | 01:09

Real Sranang is anders een hele leuke vereniging.

Bigi Bana Boy | 27-10-17 | 00:29

Ik woonde jaren in de Bijlmer. Later is die naam lafjes gewijzigd in ‘Amsterdam-Zuidoost’ vanwege de (zeer terechte) negatieve connotatie van de naam ‘Bijlmer’. Omdat ik toen nog geen auto had, ging ik meerdere malen per dag met de metro van & naar de stad. En 9 van de keer was ik de enige blanke in mijn wagon en had ik steevast het ode dat ik me in het boemeltje van Soweto naar Johannesburg bevond. Wat snakte ik toen naar ‘diversiteit’!

Peter Emile | 27-10-17 | 00:24 | 2

Met excuus voor de tikfouten die mijn fucking iPhone veroorzaakt omdat die beter meent te weten wat ik wil tikken dan ikzelf.

Peter Emile | 27-10-17 | 00:27

Heb hetzelfde gezien in Spangen, Rotterdam. Eerst een leuke volkswijk, toen een junkiewijk, toen Noordafrikaans ghetto wat het tot op heden nog steeds is. Totaal geen integratie, alleen maar segregatie en criminaliteit.

Bataafsche Lente | 27-10-17 | 04:45

Eind jaren negentig op broadway de musical 'Bring in da noise, bring in da funk' bezocht. Zelf betaald, geen subsidie. Opvallend genoeg geen staande ovatie toen we de zaal binnenkwamen. Hoewel het ging over de slavernij in de US of A, heb ik naderhand nergens kunnen lezen dat er te weinig blanken de voorstelling bezochten. En toch waren we de enige twee minder-gepigmenteerden in die hele zaal! (dat kon je zien als er gelachen werd, er waren geen lege plekken!)

Tikkie Terug | 27-10-17 | 00:07 | 2

Ooit in DallasBBQ geweest in 42th street. Waanzinnig grote eettent in NewYork. Er liepen tussen de pak ‘m beet 500 gasten wel drie blanken. Probleem? Nee. Later in een drukke sportbar. Wel drie donkere mensen. Probleem? Nee. Het is maar waar je een probleem van maakt. Je MAG kiezen. Het is niet dat je uitgesloten wordt of zo Harriet. Doe gewoon mee en zeik niet zo.

ristretto | 27-10-17 | 09:02

Ooit in de Blue Take Inn (Rotterdam) geweest met m’n blanke harses, vele blikken maar geen enkel gezeur. Nu wordt bijkans iedereen tegen iedereen opgezet, gewoon omdat het moet volgens de SJW. Dat hele gezanik leidt dus tot extra racisme en discriminatie. Ze creëren wat ze zeggen te bestrijden.

Veluwse-Eikel | 27-10-17 | 09:16

Vrijwel niemand "vind ballet iets aan". Op dit gebied zijn alle rassen het dus eens.

Orakel1958 | 26-10-17 | 23:18 | 1

Nu de rest nog.

SlimmeBelg | 27-10-17 | 11:03
-weggejorist-
Diepe Vuist | 26-10-17 | 22:18

Het schijnt dat naar het ballet gaan binnenkort onderdeel van elke taakstraf gaat worden.

RoBD=Skullfucker | 26-10-17 | 22:14

Negers zijn ook goed in daggering. Zie je ook geen blanke doen.

Psycho Daddy | 26-10-17 | 22:07

Een turkse met hoofdvod in het Zwanenmeer. Dat is pas integratie!

Musset | 26-10-17 | 22:03

Het duurt maar voort, het duurt maar voort, deze onzin.

Carryon | 26-10-17 | 21:52

Een typisch Nederlandse omkeer-oplossing is om in dit geval ballet te verbieden.

A.S. Perien | 26-10-17 | 21:46

Ballet is ook vooral iets voor homo's. Een beetje verwijfd daar houden ze wel van. Ook getrouwde hetero's kom je er nog wel tegen,maar die zijn ver in de minderheid.

Eendragtmaaktmagt | 26-10-17 | 20:33

Mag ik Geenstijl om psychomedische redenen verzoeken het woord inclusief niet meer te gebruiken? Dit soort termen roepen bij mij (normaal de kalmte zelve) dermate veel agressiviteit en emotie op dat de gezondheidsrisico's aanzienlijk zijn.

Dr. Vigilante | 26-10-17 | 19:51

Niet alleen andersgepigmenteerden vinden ballet k*t hoor, hele hordes bakra's ook.

Graaf_van_Hogendorp | 26-10-17 | 19:41

Ja hoor, ik sta ook zeker 8 keer per jaar te stuiteren op een festival met een halfje in mijn mik. Lekker!
Maar ben ook vaste bezoeker van het Nederlands Dans Theater (NDT). Hoe bijzonder mooi is dat! Echt! Aanrader. Leuk om je chickie mee te verrassen. Zij zal zo onder de indruk zijn van de voorstelling en het feit dat JIJ de kaartjes hebt gekocht dat je die avond haar eindelijk anaal mag nemen..
Maarre.. NDT-1. 28 dansers, slechts 2 Nederlanders, rest internationaal multiculti. www.ndt.nl/ontdek/ndt-1.html. Divers genoeg lijkt me.

Allemaalvanmij | 26-10-17 | 19:37

Harriët Duurvoort, is dat ook zo'n beroepsneger ??

Wekkertje | 26-10-17 | 19:19 | 1

Het is een halve neger. Dus nog steeds 2 x zo belangrijk qua mening als een witman.

Worajai | 27-10-17 | 02:34

Ik dacht serieus wel eens ergens gelezen te hebben dat er boksers zijn die op ballet gaan. In het algemeen voor een betere lichaamsbeheersing, en speciaal voor het voetenwerk. "Dance like a butterfly, sting like a bee". Of zoiets.

quigg | 26-10-17 | 19:01 | 1

Een slechte film misschien... Verder niet.

Beta_Alanine | 26-10-17 | 19:39

De aarde in mijn tuin is zwart. Mijn auto is zwart. De banden daarvan zijn dat ook. Ik drink mijn koffie zwart. Mijn kat is zwart. Sommige van de goudvissen in mijn vijver zijn zwart. Het toetsenbord waarop ik nu tik is zwart. De noten van de bladmuziek die ik speel zijn zwart. De gitaarversterker is zwart. De Fender Strat is zwart. De Gibson Les Paul is dat ook. Mijn favoriete T-shirts zijn zwart. Mijn laarzen zijn bruin. Mijn vermoeden is dat ook. Mijn kijk op het leven zou zwart zijn als ik niet zo'n optimist was. Alle adapters in huis zijn zwart. De omslag van mijn agenda is zwart. Mijn verrekijker is zwart. Mijn geweren zijn bruin. Mijn pistool is zwart. De schutting om mijn tuin is bruin. Ik schrijf met een vulpen die bruin is. Mijn rouwband is zwart. Mijn vaste ontlasting is bruin. In een alcoholische fase is die zwart. Maar mijn sperma is wit. So shoot me.

bft | 26-10-17 | 18:48 | 2

Je Toiletpapier? Nou... zie je wel raksistische boze blanke man!

Henri-Bardouin | 26-10-17 | 18:59

@Henri-Bardouin | 26-10-17 | 18:59 Mijn toiletpapier is roze met Nijntje er op. Soms ook met Hello Kitty.

bft | 26-10-17 | 19:05

Deze witte mevrouw kan ook niets met ballet. Ik zoek waarschijnlijk naar betekenis waar geen betekenis is, maar ik begrijp doorgaans geen reet van die gekwelde blikken en geforceerde huppelpasjes. Maar ja, wie gaat mij redden uit mijn cultuurloze woestijn?

MickeyGouda | 26-10-17 | 18:31

Verblijf jaren 80 Amsterdam was ik af en toe enige witmans in tram....

ger1306 | 26-10-17 | 18:23

Waarom aldoor dat gezeur over 'witte' mensen Geenstijl ? Het lijkt wel of ik op de Joop zit. Hou.Eensch.Op! Ik ben niet wit, ik ben blank. BLANK

purist69 | 26-10-17 | 18:22

Weer genoegen gelachen voor vandaag (dank zij de reaguurders). Aan het werk.

Rest In Privacy | 26-10-17 | 18:16

Twee keer 'buitensporig' in een column van pak 'm beet 700 woorden vind ik ehm.. buitensporig.

Wijkzuster | 26-10-17 | 17:57

En ik begin nu zoo moe te worden van dat ge-moet.. als ze er geen zin in hebben dan zij het zo!! F*k up.

boerk | 26-10-17 | 17:49 | 1

Ballet is trouwens te hard werken, zijn ze te lui voor, en is niet stoer bij de "matties eight"

boerk | 26-10-17 | 17:51

Als mensen als Duurvoort, Simons en Wekker niets te discriminatie zeuren meer hebben, moeten ze echt gaan werken voor de kost. Racisme zeuren is hun broodwinning.
Reken er dus maar op dat dat never nooit zal gebeuren.
De enige hoop is dat iedereen ze beu wordt en gaat negeren (niet nEgeren).

Aversie van rechts tegen deze figuren, maakt ze alleen maar interessanter voor links.
Zo min mogelijk aandacht schenken dus.

Rest In Privacy | 26-10-17 | 17:48 | 1

"Racisme zeuren is hun broodwinning"
Beroepsneger heet dat tegenwoordig ....

Wekkertje | 26-10-17 | 19:21

Harriët Duurvoort liegt!
Hier! Michaele DePrince. Bij het Nationale ballet.
www.operaballet.nl/nl/content/michaela...

En verder. Nog een voorbeeld.
Misty Copeland
www.youtube.com/watch?v=PXIapH9kc20

Maar dit is niet wat Duurvoort wil lezen. Mensen zoals zij willen alleen maar overal vooroordelen en racisme zien. Geobsedeerd door tunnelvisie. Vooringenomen. Geen oog voor feiten.
Zoals bijvoorbeeld dat ook mannen met een kleurtje ballet leuk vinden.
www.youtube.com/watch?v=vpDxyVgUG9A

gaffelbaard | 26-10-17 | 17:30
-weggejorist-
Lontekikker | 26-10-17 | 17:27 | 2

Op familiefeestjes van de Kardashians ?

Bari Oomsma | 26-10-17 | 17:27

Beste Harriët, dan maak je er toch gewoon een spelletje van? Als je er één ziet krijg je een gratis drankje.

knutsel_ | 26-10-17 | 17:21

Nou weet ik tenminste waarom het Witte Fietsenplan van Provo niks geworden is destijds. Het was gewoon niet inclusief genoeg.

Graaf van Egmont | 26-10-17 | 17:18 | 1

Eh, die witte fietsen werden allemaal gejat door.. eh.. naja, vul zelf maar in.

elfenstein | 26-10-17 | 17:25

Het zoveelste columnistenvrouwtje wat een dik belegde (lees:gesubsidieerde) boterham "verdiend" door wat mee te lullen met de rest van de hipsterkolonie.
Dit land is ziek..

Loebas | 26-10-17 | 17:14

Duurvoort, je bent een verschrikkelijke zeikert, ga iets betekenisvol doen in plaats deze vervelende stukjes te schrijven en je als onbenul te gedragen!

lanexx | 26-10-17 | 17:14

Je hoeft niet gekleurd te zijn om ballet vreselijk te vinden. Geef eens gratis toegangskaarten voor modern ballet aan je buren. Grote kans dat je ze nooit meer zult spreken. Allemaal zwaar gesubsidieerd voor een heel klein select VPRO groepje met ruim voldoende middelen die zelf erg interessant vindt, want statusverhogend.

salsaparilla | 26-10-17 | 17:11

Op een gemiddeld black- en death metal festival zie ik ook geen negers. Op een hiphop feest zie ik weer bijna geen witten. Wat is het probleem? Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Als ik cijfers strooi m.b.t. oververtegenwoordigd noord afrikaans volk in de gevangenis, sociale vangnetten en criminaliteit mag ik niet naar kleur of afkomst kijken. Als er een oververtegenwoordiging wit in het ballet zet moet dat wel weer van belang zijn. Het is het totale verval van feit, argument en logisch denken wat hier aan de hand is.. aangedreven door een paar kuthippies en verongelijkte minderheden. Het is een fucking disgrace dat dit een podium blijft krijgen.

Claude_Vieaul | 26-10-17 | 17:07

Nog heel even en je wordt aangeklaagd omdat je niet minimaal één van je huiskamermuren zwartgeverfd hebt..

marcoplarco | 26-10-17 | 17:06

Ik ben ooit met de Gravin naar de KFC in Port of Spain, Trinidad gegaan. Weten jullie wel hoe dat voelt als een heel restaurant vol met negers jou als blanke zitten aan te gapen?

Graaf van Egmont | 26-10-17 | 17:06 | 1

Had u maar naar een echt restaurant moeten gaan, die zijn er ook hoor, in Port of Spain. Overigens vind ik Trinidad een prima voorbeeld van een gemixte samenleving. De meeste mensen gaan op een relaxte manier met elkaar om, ongeacht kleur of afkomst.

hatari | 26-10-17 | 17:31

Tegen wie zeurt die Harriët nou eigenlijk? Als ze vindt dat er te weinig kleurtjes naar ballet komen kijken, dan moet ze die kleurtjes vertellen dat ze een kaartje moeten kopen. In elk geval niks om blanken mee lastig te vallen.

Menno Splijtzwam | 26-10-17 | 17:04

Het diversiteitsdenken zoals gepropageerd door de Duurvoortjes, is helemaal geen diversiteitsdenken. Het is exact het tegenovergestelde. Onze samenleving moet niet diverser worden, nee, een specifieke vorm van diversiteit deugt niet en moet verdwijnen. Alles waarin het denken en doen van de witte man verschilt van denken en doen van de rest, dus van de niet-witte mens en van de witte vrouw, dient nauwkeurig in kaart gebracht te worden, en vervolgens unilateraal aangepast. Dat gaat als volgt. Alles wat de witte man denkt en doet en de rest om wat voor reden dan ook níet denkt en doet wordt tot "white privilege" verklaard, en de opdracht is nu om die rest te verleiden het óók te gaan doen, dan wel de witte man te verbieden nog langer te volharden in dat denken en in dat doen. Er wordt aldus diversiteit vernietigd en eenvormigheid gecreëerd. Het mag maar in één richting natuurlijk. Als diezelfde witte man denken en doen van niet-witten wil overnemen, dan is dat verwerpelijk, want "cultural appropriation". Hier dient de diversiteit bewaakt en beschermd te worden.
Het diversiteitsdenken van de Duurvoortjes komt voort uit puur ressentiment. De witmans moet zijn cultuur afgeven, inleveren. Niets van wat hij heeft mag nog van hem blijven, en niks van wat de ander heeft mag hij overnemen.

Schoorsteenveger | 26-10-17 | 17:00 | 2

Hear hear. Kan je geen kudo`s geven, maar je verwoordt precies wat ik ook dacht toen ik het las.

Kenome_Jodas | 26-10-17 | 17:05

Kortom: zelfhaat geprojecteerd op eigen (blanke) groep van afkomst. Opvallend dat vooral vrouwen en onbestendige mannetjes zich hier mee bezig houden. Het lijkt op een ‘reet omhoog’ actie voor andere stammen en nieuwkomers op de apenrots. Voer voor psychologen.

Veluwse-Eikel | 27-10-17 | 09:09

Weet je wat ook een witte mensen aangelegenheid is? Ochtend en avondspits... kijk maar goed om je heen...

GoedenMorgenDezeMorg | 26-10-17 | 16:59

Het hebben van een getint huidje betekent niet dat je automatisch goed bent in salsa dansen!

Graftak | 26-10-17 | 16:58

Volgende subsidie dingen

Yoo2621 | 26-10-17 | 16:58

Moest ik ineens aan 'Dealiest Catch' denken. Ging op een gegeven moment zo'n grote stoere negert van 100+ kilo mee op zo'n 'witte' boot. Die dus tussen die rednecks werken op die kreeftenboot in winterweer en volop storm. Die scheet binnen de kortste keren helemaal in zijn broek van angst daar midden op zee. Op een gegeven moment werd hij zowat suïcidaal van angst. Om er maar een eind aan te krijgen, wilde hij op een gegeven moment overboord springen. Moesten ze helemaal terug naar de haven om die 'tough guy' weg te brengen. Terug naar de soos, zullen we maar zeggen.

Wachtmeester R | 26-10-17 | 16:57

Viel me trouwens op dat er bij dat Oranje damesvoetbal geen enkele mediterraanse zat ( en maar 2 Surinaamse dames ) terwijl in het mannenvoetbal je erover struikelt. Rasjiesme!

Graaisnaaiert | 26-10-17 | 16:55

Onder het mom van "als we helemaal niks meer te zeiken hebben, dan verzinnen we gewoon weer iets"

SoepKip | 26-10-17 | 16:52

Ik snap de hele stelling 'meer kleur is nodig' niet. waarom moet er overal meer kleur zijn? Wat levert dat precies op.
Het is ook gewoon socialistische terreur. Elke groep moet in elke kier van de samenleving precies evenredig gerepresenteerd zijn. Het is volslagen onzin.
Gelijke rechten en gelijke behandeling is nodig. Maar laat die arme negers toch zelf bepalen of ze op ballet willen.

zeeman73 | 26-10-17 | 16:52

Met een vergrootglas het hele land door in alle hoeken en gaten zoeken om te kunnen zeiken over dat er ergens niet genoeg negerts te vinden zijn.
Dan ben je toch wel een racist pur sang.

2voor12 | 26-10-17 | 16:51

Ho Ho HO Geenstijl! Top Notch heeft die vrouwelijke nakomelingen van Hazes troll weten te strikken. Die is toch wel wit geloof ik.... van buiten in ieder geval.

Madrox | 26-10-17 | 16:51

Voor alle slimmeriken!
Waarom dragen de ballerina's op de foto een vierkante tutu?

Teleo | 26-10-17 | 16:48 | 4

omdat Viktor & Rolf.

Madrox | 26-10-17 | 16:52

Laag plafond?

Mr_Natural | 26-10-17 | 16:54

Krijg je geen kringen op de vloer.

Hebbiehemookweer | 26-10-17 | 17:02
▼ 1 antwoord verborgen

Als ik diversiteit en kunst wil combineren dan ga ik wel naar het optreden van een Black Metal-band kijken. Oh, wacht...

Kapitein Stijlvol | 26-10-17 | 16:45

nou mevr. Duurvoort , wat dacht je van een Terug naar Afrika-maand ? daar houden ze wel van dansen.

Tohuwabohu | 26-10-17 | 16:45

Nou, kieper dan een 100-tal lichtgetintiërs de zaal in, krijg je meteen een heel andere sfeer. Werkt ook zo goed met rammedan in de bioscopen.

2voor12 | 26-10-17 | 16:41 | 1

hahaha ja dat wordt lachen. Voor de rest hebben die lichtgetintiers gewoon gelijk. Er is geen ruk aan. Blijf lekker weg.

echtpaul | 26-10-17 | 16:46

Als je als betalende bezoeker van het nationaal ballet meer let op het publiek dan op het balletgezeldschap, zegt het meer over jou dan over het publiek. Domme muts.

loser | 26-10-17 | 16:39 | 1

Als die zeikerds het hebben over meer diversiteit, dan hebben ze het meestal over méér negerts! Waar blijven bijvoorbeeld de eskimo's of chinezen?
Het is niet zo verwonderlijk dat het altijd om meer negerts gaat, want de meeste andere bevolkingsgroepen, die net zo weinig of minder voorkomen, interesseert het geen mallemoer.
Van dit soort gezeur krijg je alleen maar meer ergenis bij de mensen.

BadLieutenant | 26-10-17 | 16:38

Waarom willen die linkse witte mensen de bruine mensen allerlei dingen opleggen? Deze witte mensen zijn de nieuwe slavendrijvers!

WillemWordtWakker | 26-10-17 | 16:37 | 1

Yep. En racisten-pur-sang. Anders let je namelijk niet zo vreselijk op iets wat volstrekt irrelevant zou moeten zijn, namelijk de kleur van je velletje.

EefjeWentelteefje | 26-10-17 | 16:53

Bij een Opera zijn er ook geen Swartmensen. Bij het oktoberfest in een willekeurige Duitstalige stad nie ook nie. Discriminitatie. Ik richt een stichting op en vraag 5 miljoen subsidie om dit leed in kaart te brengen. Ik begin met een grondige inventarisatie van alle Oktoberfesten tegen een uurtarief van 250

Zatkniss | 26-10-17 | 16:34 | 1

Kan ik penningmeester worden?

meneer Q | 26-10-17 | 16:34

Ik moest wel effe gniffelen bij de Jaarlijkse Ex-mannen Reünie van Anouk.
Dat zelfkastijding onder de blanke deug mensch groot ging worden dit jaar was wel duidelijk.. Goede herder mensen, we worden gemanipuleerd waar we bij staan.

Madrox | 26-10-17 | 16:33

Het is wel duidelijk wie de ware racisten zijn. Het tuig wat 24/7 zit te schreeuwen om meer diversiteit en kleur. Volk wat in een groep om zich heen kijkt en gaat tellen hoeveel kleurlingen of culturen er vertegenwoordigd zijn...

First Contact | 26-10-17 | 16:32

Hoeveel negerinnen reaguren eigenlijk?

de Voorzittert | 26-10-17 | 16:29 | 4

voorzichtige schatting: nul.

knutsel_ | 26-10-17 | 16:31

Heb me laten vertellen dat het hier barst van de negers, maar dat donkere vrouwen ondervertegenwoordigd zijn. Net als in de porno, niet dat ik daar iets vanaf weet.

RickTheDick | 26-10-17 | 16:36

@RickTheDick voorzichtige schatting: drie.

knutsel_ | 26-10-17 | 16:39
▼ 1 antwoord verborgen

Ja maar.... hoe moet dat dan met halal fried chicken? Het is kip dus dat is voor onderkantje saharavolk maar tevens halal dus bovenkantje saharavolk. Maar die moeten mekaar dan weer helemaal niet, wat nu?

elfenstein | 26-10-17 | 16:29

Ken haar niet, maar laat me raden, vast een witte deugtrut.
Nu even kijken of ik wat gewonnen heb.

Kanarie_Geil | 26-10-17 | 16:27 | 2

Shit, verloren.
Tis wel een hele witte zwarte.

Kanarie_Geil | 26-10-17 | 16:29

Helaas, u valt niet in de prijzen.

knutsel_ | 26-10-17 | 16:30

Nu valt het nog mee, maar er komt vast een tijd dat culturele zaken zoals oude gebouwen, oude kunst, e.d. (ook ballet) maar ook natuurbescherming geen draagvlak genoeg hebben in de gemengde bevolking. Dat is dan wel jammer voor de witte rest. Het bewaren van oud culturele erfgoed, heeft ook wel degelijk een positief effect op de economie, maar natuurlijk wel pas op langere termijn.

Hadena | 26-10-17 | 16:26 | 2

Wat te denken van vrijwilligerswerk..

Jimmy Mc Clure | 26-10-17 | 16:38

Zie bijv. al die leegstaande kerken, dat moet straks weg.
Daarvoor in de plaats komen er steeds meer moskeeën.

Kanarie_Geil | 26-10-17 | 16:39

Het leidt ook zo lekker af van de echte problemen.

kwark001 | 26-10-17 | 16:25 | 1

Daar kom je niet mee in het nieuws als 'gewone' t(w)itteraar. Bovendien ben je dan al snel een pessimist.

Het moet gaan over iets waar je snel mee kan scoren (als aandachtshoer) en wat je verder niet persoonlijk kan beschadigen.

litebyte | 26-10-17 | 16:40

Alles wordt er maar bijgesleept om iets tot een probleem te maken.
Alsof iedere buitenstaander zo maar het elite bolwerkje van de Nederlandse cultuur binnenkomt. De Diversiteitsdrammertjes gedragen zich als verwende kindjes die hun zin niet krijgen.

Où est Charlie? | 26-10-17 | 16:24 | 1

Het ergste vind ik al die blankjes die glunderend vol trots hier aan meewerken.
Die vind ik verachtelijk.

Kanarie_Geil | 26-10-17 | 16:41

Misschien komen ze wel naar een uitvoering van Het Zwarte Zwanenmeer?

Mr_Natural | 26-10-17 | 16:23 | 1

Black Sabbath kun je ook eens proberen.

kwark001 | 26-10-17 | 16:25

White men can't jump..

marcoplarco | 26-10-17 | 16:21

Bij de huisband van de dwdd... Jet Rebel. Afgelopen weekend in H'sum. In het volledige publiek slechts 2 niet witte kunnen tellen. Verder vooral vrouwen van middelbare leeftijd die aan het soppen waren op dag jochie op het podium. Heel treurig om te zien. Eigenlijk gewoon vies.

Emilioot | 26-10-17 | 16:21

Dit voelt aan alsof moeders hun kinderen opdringen aan andere kinderen om met ze te spelen, terwijl ze niets gemeenschappelijks met elkaar hebben.

guppy | 26-10-17 | 16:21

Daarnaast ben je met een kleurtje gewoon een minderheid in Nederland. Deugmensen zijn niet goed bij hun hoofd dat ze overal een kleurtje willen zien. Ik ga in Kenia toch ook niet zeiken dat er te weinig blanke koppen rondlopen. Mensen die meer kleur willen zien moeten verhuizen naar Afrika.

XaleX_2 | 26-10-17 | 16:20

Ik nodig negers en overige andersgepigmenteerden van harte uit om lekker samen de multiculti te vieren bij mijn mountainbikeclub, een keer mee te gaan naar een concert van Napalm Death of de Mattheüs in het concertgebouw. Of de plaatselijke ijsbaan, een wandeling op de hei, een tochtje in een fluisterbootje op de Weerribben, weekendje Terschelling, de Zwarte (sic) Cross. Of een hapje eten in een sterrestaurant, vrijwilligerswerk doen bij de voetbalclub, keertje mee naar de ouderavond op school.

Road to serfdom | 26-10-17 | 16:17 | 3

Ik zou maar een bus huren, dat wordt dringen!

kwark001 | 26-10-17 | 16:20

De Mattheus. Ik heb zowaar 1 maal een persoon van lichtgetinte huidskleur gezien bij de jaarlijkse Mattheuspassion. HIj zat in de rij voor mij. Duidelijk meegetroond door zijn blonde vriendin. Hij hield het wel een half uur vol.
Daarna 2 maal wakker gestoten door zijn vriendin. Uiteindelijk kwam de smartfone te voorschijn. Daar het gewapper met zo'n ding in je blikveld behoorlijk storend is, verzocht ik hem beleefd doch dringend, of hij het apparaat wilde wegdoen. Na de pauze heb ik het stel niet meer teruggezien.

Roadblock | 26-10-17 | 16:36

Pauze? In De Mattheus? Ging gristus effe bakkie doen? Of eigen gemaakt wijntje?

piloot47 | 26-10-17 | 16:50

Sterker nog, ik ken persoonlijk niemand die ballet leuk vindt.

knutsel_ | 26-10-17 | 16:17 | 1

Ik ook niet.
Heb trouwens hetzelfde met musicals.
Verschrikkelijk.

Kruisruiker | 26-10-17 | 17:08

Wollah, Pibasso!

pibasso | 26-10-17 | 16:17

Waar let je op Duurvoort je verveelt je zeker zeikwijf.

puntjeopdei | 26-10-17 | 16:17

Picasso is lichtgetint en die vindt ballet ook kut.

pibasso | 26-10-17 | 16:15

In het concertgebouw, bij evenementen, bij popconcerten, bij de vrijwilligers, bij alles wat geld kost en haram is zie je die uitvreters niet. Ik kwam jaren geleden eens bij zo'n gezin thuis, de kinderen hadden NIETS om mee te spelen. Helemaal NIETS!
Ze kopen vrijwel alles bij hun 'soortgenoten' en willen HELEMAAL NIETS met onze maatschappij te maken hebben. Dat was twintig jaar geleden al!

kwark001 | 26-10-17 | 16:14 | 1

BBQ in het park doen ze weer wel.

puntjeopdei | 26-10-17 | 16:18

Het staat een ieder vrij om wel of niet naar een balletvoorstelling te gaan. Welk ras of nationaliteit dan ook.
In een museum zie ik ook nauwelijks tot zwarte medemens, Pinkpop ook niet. Op de camping evenmin. En ga zo maar door.
Is dat erg? Nee.

leo de pejo | 26-10-17 | 16:14 | 1

Bij de betere boekhandel ook niet. Is dat erg. Nee, natuurlijk niet.
Nou trouwens, eigenlijk wel.

RickTheDick | 26-10-17 | 16:19

Waarom vindt je dat er te weinig mensen met een kleurtje als _publiek_ zijn? Als er nou één ding is wat absoluut gender/kleur/andere hobby-neutraal is, is het wel de computer die kaartjes verkoopt. Die heeft echt niet een functie: "ohoh, een ip adres uit de Bijlmer, gauw alles op uitverkocht zetten".

Liefhebbers van ballet gaan naar ballet. Als jij daar de enige met ene kleurtje bent, moet je misschien een vriend of vriendin met kleurtje vragen om mee te gaan. Ben je met zijn tweeën.

TheEgg | 26-10-17 | 16:13

wat een ontzettend dom wijf is dat dat wil dat iedereen leeft en denkt zoals zij. Begrijpt dat loeder nou niet dat mannen ballet niks vinden en dat alleen de mensen van mannelijk uiterlijk die thuis onder de plak zitten daarvan kunnen/moeten genieten? Welke dwaas gaat er nou naar ballet als vent? Kom op zeg.

langzullenweleven | 26-10-17 | 16:13

wat een ontzettend dom wijf is dat dat wil dat iedereen leeft en denkt zoals zij. Begrijpt dat loeder nou niet dat mannen ballet niks vinden en dat alleen de mensen van mannelijk uiterlijk die thuis onder de plak zitten daarvan kunnen/moeten genieten? Welke dwaas gaat er nou naar ballet als vent? Kom op zeg.

langzullenweleven | 26-10-17 | 16:13 | 2

Harriet Duurvoort snapt best dat zwarte mensen geen enkele interesse in ballet hebben. Daar gaat het ook niet eens om. Het gaat erom dat ze emo-punten wil scoren bij deugmensen die zich schulidg gaan voelen als ze naar een kunstvoorstelling gaan waar blanke mensen in de zaal en op het podium staan. Ze wil Nederland veranderen door alles diversiteit zo ver door te drammen dat ook puur westerse (en dus blanke) culturele activiteiten veranderen. En dan krijg je dus minder subsidie voor hoogstaand klassiek ballet (want roomblank en daarmee verdacht) en meer subsidie voor bijv. een ensemble geleid door een zwarte choreograaf. Niet omdat de man dan zo goed is, maar om de schuld van de blanke meerderheid hiermee af te kopen.

En zo blijft Harriet zeuren en drammen. Elk mediapublicatie, elk subsidie-succes spoort haar aan om langer te zeuren en te drammen. Net zo lang tot blank Nederland groen en geel ziet van een erin geramd schuldgevoel. "Sorry dat ik besta!"

mirvink3478 | 26-10-17 | 17:24

Nou ben ik van het type pré hipstertijd-baard, jagen, rugby, vrouw-en-kinderen, klussen doe je zelf, bloed is prima, bier en vlees, etc
Maar het zwanenmeer in the Royal Albert Hall of Tosca in Praag is toch echt adembenemend mooi.

hfakker | 26-10-17 | 18:12

KFC
Macdonalds/Burger King op dinsdag
Surinaamse toko’s
Extensions en haarkleurwinkels
Belwinkels
Geld transfer winkels

hfakker | 26-10-17 | 16:11

Waar is Frank Boeijen als je hem nodig hebt.

osolemio | 26-10-17 | 16:11

Het. Houd. Echt. Niet. Op. Alles moet kennelijk netjes verdeeld worden. Wat is het volgende? Portier met een RAL kleurenwaaier bij de discotheek. En dan maar turven of er evenveel van elke kleur binnen is?

Verplicht roomblanke snelheidsovertreders in opsporing verzocht?

Of geld dit alleen als er te weinig kleur is, maar niet andersom?

Rooddraakje | 26-10-17 | 16:11

Die stukje worden alleen geschreven zodat ze elkaar weer lekker in hun bubbel kunnen aftrekken onder het krijsen van ik ben gut!

TheBigKirth | 26-10-17 | 16:08

Mijn paten- en cdkast ( 2500+ titels ) bestaat voor 99,99% uit door blanke meneren gemaakte muziek. Bewust? Nee, smaak. Viel me pas op toen mensen begonnen te jengelen over negermuziek etc en een korte blik in de platenkast leerde me inderdaad dat ik vooral door witmenereen gefabriceerde muziek in de kast heb staan. Dus, klaag me maar aan...

Graaisnaaiert | 26-10-17 | 16:08 | 6

Snel even de platenkast geïnspecteerd. Eric Burdon als baas (orkestleider) van War. Nog een beetje Dizzy Gillespie en consorten uit een erfenis, en verder Living Colour op cd. Maar voor de rest is toch echt alleen het vinyl zwart. (Oh ja, nog een single van George McRae (1 gulden bij de V&D) en Mothers Finest, maar die Joyce Kennedy was dan ook een lekker wijf, ze maakten goede muziek en uiteraard een witmangitarist. Dus een verwaarlosbare multicultiplatenkast en dat gaat ook niet veranderen.

Tikkie Terug | 26-10-17 | 17:43

Mwah als je van jazz houdt tikt het wel lekker aan.

knutsel_ | 26-10-17 | 18:09

Mijn muziek collectie is ook overweldigend wit, maar dat komt omdat er sowieso bar weinig donkere hardrock en heavy metal bands zijn.
Iron Maiden, Queensryche, Rush, Stone Sour, zelfs Tom Petty zijn wel erg blank.

little C | 26-10-17 | 23:37
▼ 3 antwoorden verborgen

Hé, ik vind de meeste junglemuziek dan weer voor de vuilstort, dus blijf ik er verre van. Heel divers, bijzonder tolerant en niet zo moeilijk.

De Vrijlansier | 26-10-17 | 16:07

Duurvoort is qua huidskleur bijna net zo wit als al dat wit op die VK pagina's, of zie ik dat nou verkeerd ? Is dit nou een zwarte ?

Zwizalletju | 26-10-17 | 16:07

De laatste jaren ga ik op vakantie in West Afrika. Geen last van Ballet daar.

bambi1970 | 26-10-17 | 16:07 | 2

U leased daar een Neger ?

Jimmy Mc Clure | 26-10-17 | 16:25

Varkens fokken. (geen grap)

bambi1970 | 26-10-17 | 19:14

Negers hebben een veel te grote knuppel voor een balletpakje.

Mr_Natural | 26-10-17 | 16:05 | 1

en negerinnen een veuls te grote reedt
ontneemt je compleet het zicht op de wel lekkere meiden van het gezelschap

Tobi | 26-10-17 | 16:24

Weet je waar je ook nooit negers ziet?
Bij zonnecentra.
Ze willen gewoon niet meedoen lijkt wel.

keestelpro | 26-10-17 | 16:02 | 2
-weggejorist-
Où est Charlie? | 26-10-17 | 16:09

het publiek in het openbaar vervoer voor 08:30 op weg naar hun werk is in mijn ogen ook veel te wit.

Willemdrie33 | 26-10-17 | 16:38

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl