Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Zondagschool voor SJW's. Lefty Liberal legt uit waarom identiteitspolitiek een losing game is

Sam Harris ontving Mark Lilla in zijn podcast, een Amerikaanse linksliberaal die zich fel verzet tegen identity politics en social justice warriors. Uiteraard ben je dan een nazi, dus dan hebben we meteen zin om te luisteren.

Mark Lilla: "If you say to someone: 'You must understand me, but you can't understand me because of who you are', you completely, hermetically sealed yourself and you're unable to persuade anyone else. And so your politics become expressive, and you fall in love with noble defeats."
Sam Harris: "...and you become a bully, too. That is what is left for you to do, by way of persuasion, because reason has failed, is to just bully people."

Identiteitspolitiek is een gif dat in debatten sluipt en van binnenuit elke discussie besmet met oneigenlijke argumenten, meestal over gender, afkomst en de ergste: huidskleur, om zodoende te bepalen wie er spreekrecht heeft en wie alleen mag luisteren. Grosso modo hebben zij die zich slachtoffer van de samenleving achten (of spreken namens mensen die zij als slachtoffers beschouwen) het alleenrecht om zich uit te spreken en dienen alle anderen slechts te luisteren.

Identiteitspolitiek vindt daarbij een gewillige bondgenoot in politieke correctheid, die dicteert dat er enerzijds een enorm (media-) platform voor deze marginale uitersten getimmerd dient te worden, waarop rabiate beweringen en feitenvrije algemeniseringen gedaan worden die vervolgens anderzijds geen inhoudelijke tegenspraak mogen krijgen. Want feiten zijn fascisme in de fake news fabeltjeskrant van de identiteitspolitiek.

Daardoor hebben we in toenemende mate te maken gekregen met racistische huidskleursorteerders die de wereld indelen in onderdrukten (iedereen van kleur) onderdrukkers (alle blanken), hysterische gendergillers (hyperindividualisten die biologische natuurwetten ontkennen om zichzelf in unieke eenpersoonshokjes te kunnen proppen om van daaruit een onevenredige inspraak te eisen in een maatschappij die zich naar hun eisen moet plooien) en postfeministische wittemannenhaters (die in hun blinde verbolgenheid maar 1 ontzegger van vrouwenrechten en ontkenner van vrouwengelijkheid kunnen onderscheiden op aarde: de witte man). 

Deze valse profeten worden via gewillige policormedia aan de wereld opgedrongen alsof zij de heilige graal van de sociale ongelijheidsstrijd zijn. Compleet gestoorde vrouwen als Gloria Wekker of Arzu Aslan krijgen platforms op om iedereen en z'n blanke burger van institutioneel racisme te beschuldigen. Verbaal agressieve maar inhoudelijk uiterst armoedige onelinermachientjes als Anne Fleur Dekker worden plots publieke spreekbuizen voor bewegingen die geen enkele andere tactiek kennen dan het beschuldigen, schandpalen en mondsnoeren van iedereen die iets doet, zegt of vindt dat hen niet zint. Mediamakers lenen niet alleen hun podia aan deze repressieve agressie tegen andersdenkenden, ze stellen zelfs hun eigen manifesten op en slaan aan het adverteerdersbellen om andere geluiden met oneigenlijke middelen te bestrijden. Wie niet buigt of zich resistent toont voor deze bloedarmoede, is een racist, een fascist, een seksist - aanvallen op imago en integriteit zijn het wapen van keus in deze verloren strijd en daarmee worden zowel slachtoffers gemaakt, als mensen tot zwijgen gedwongen. Niemand wil zijn baan verliezen vanwege een mening die door het smaldeel van sociale strijd-schreeuwers in de media tot vijandig is verklaard.

Zo zaait de identiteitspolitieke beweging een reactionaire respons van gemor, gescheld en chagrijn bij een publiek dat pissig wordt van zoveel anti-intellectuele pulp. Die respons wordt aangegrepen als "bewijs" van hun gelijk: 'Zie je wel, de onderdrukkers weigeren te luisteren dus we hebben gelijk als we hen onderdrukkers noemen'. De volgende stap is "bevrijding", door het smashen van het patriarchaat of het punchen van nazi's, waarbij dat zogenaamde patriarchaat wordt opgerekt tot alle "witte mannen"(en hun "helper wifey's") en waarbij iedereen die weigert te buigen of het waagt om terug te praten al snel onder de nazi-noemer valt. En dus gepuncht, gestenigd of getaart mag worden. Identiteitspolitieke Social Justice Warriors zuigen alle zuurstof uit het publieke debat door bij elke discussie met een geweldsescalatie te dreigen. 'Je zult luisteren, of anders...'

Het circulaire vuurpeloton van de identiteitspolitiek schiet zichzelf zodoende steeds in de voet, het hart en vooral het hoofd: acceptatie van standpunten dwing je niet af met verbaal geweld, het verstoren van tegenspraak en de sluimerende spanning van fysiek geweld dat elk moment kan uitbarsten. Het ergste is dat dit het doel op zich lijkt te zijn: de Social Justice Warriors spannen de politiek correcten voor hun karretje door niet de betere argumenten of de kracht van de rede toe te passen om sociale progressie te boeken, ze willen de tegenstand breken door afwijkende opvattingen als ongewenst te brandmerken en iedereen omlaag te trekken naar hún niveau, waar feiten ondergeschikt zijn aan "gevoel" en "beleving", en waar de defaitistische mentaliteit van de laagste gemene deler heerst.

Social Justice Warriors winnen als iedereen verliest.

(p.s. De enige bij VK die woke is, Martin Sommer dus, heeft een recensie over het nieuwe boek van Mark Lilla)

SJW & Policor = Invasion of the Brain Snatchers

Social

Reaguursels

Inloggen

De blanke witte man dient heropgevoed te worden.
Daar in gaat de npo vol op het orgel.
Wel van uw (belasting)centen natuurlijk.

Kanarie_Geil | 09-10-17 | 08:47

De nieuwe "linkse SJW politiek" heeft alles weg van een samenzweringstheorie:
- Hokjesdenken is de eerste voorwaarde: er zijn maar 2 soorten mensen, goed of fout
- Wie een afwijkende mening heeft, is fout en hoort bij de samenzweerders.
- Sterk paranoïde, negatieve en agressieve houding tegenover de hele wereld en iedereen die als tegenstanders gezien wordt.
- De uitkomst staat van te voren vast, discussiëren is niet toegestaan, alleen de eigen religieus bezongen waarheden mogen in groepen van gelijkgestemden met dogmatische zelfde formeringen herhaald worden, een sekte waardig.
- Tegenstanders worden via karaktermoord buiten spel gezet en geïntimideerd met nieuwe toepassingen van bestaande en zelf verzonnen termen, : rechts, fascist, racist, privilege en wit.
- Elk tegenargument of tegenbewijs is per definitie niet waar en moet genegeerd worden omdat het onderdeel is van dezelfde samenzwering is, dus vervalst en onbetrouwbaar, behalve als het de eigen zaak dient: "De NASA liegt over de maanlanding, maar tegelijkertijd bewijzen hun eigen maanfoto's het"
- Het gaat altijd tegen de huidige "gevestigde orde" in, vanuit een minderheidspositie en een misplaatste mix van minderwaardigheidscomplex en schuldgevoel.
- Het tegen zijn is een doel op zich, en is onderdeel van iemands identiteit geworden, waarin je mening bijstellen als verraad en afvalligheid wordt gezien, komt ook zelden voor vanwege de sekte-achtige hersenspoeling.
- Absurd en onrealistische uitspraken en gedrag, wordt binnen de eigen bubbel versterkt en niet getoetst aan de werkelijkheid, zelfkritiek is volledig onderdrukt en wordt gezien als heiligschennis.
- Het doel heiligt de middelen, zolang de grote boze tegenstander verslagen kan worden.
- Dit verschijnsel komt vooral voor in samenlevingen waar echte urgente problemen op zijn, en waar zoveel welvaart is dat mensen uit verveling überhaupt tijd voor zelfverzonnen issues hebben.

een_mike | 09-10-17 | 08:17

Die SJW -generatie staat straks op het Oostfront of ergens anders in de loopgraven.
.
En met dat beeld in gedachte kan men slechts grijnzen om de hysterie.
.
Neemt niet weg dat hun villeine aantijgingen en laster best met een corrigerende tik beantwoord mag worden. Geen mens hoeft zich dat te laten welgevallen...

Parel van het Zuiden | 09-10-17 | 07:47

Warriors. Oorlogvoerders. In de naam van justice. Recht. En dan het sociale aspect. B

Omdat ik een kleur/ras/gender ( vul in en kleur de plaatjes ) wil ik van jou hier en nu gratis je macht en je status. Gewoon uit schuldgevoel.
Of jij er nu hard voor gewerkt hebt maakt niet uit. Hier en nu graag.

Het is gewoon een nieuw communistisch verdienmodel.

ristretto | 09-10-17 | 07:32

De sleutel voor het succesvol bestrijden van de Linksche Plaag ligt in het blootleggen van sexuele initimidatie en ander wangedrag bij de deugende opiniemakers. Volg het geval "Weinstein" en ga systematisch op zoek naar belastend materiaal bij de deugcohorten.
Geen fake news à la "pizzagate"; dat heeft zijn werkingskracht verloren, maar echt keihard bewijsmateriaal.

Andersom is hetzelfde middel ook met succes ingezet tegen Berlusconi bijvoorbeeld. Waarom daar stoppen; als een middel succesvol is kan het ook worden ingezet voor het bereiken van het tegenovergestelde doel.

kindapaas | 09-10-17 | 07:28

Mooi verwoord. Zeg maar zoals het roepen van 'discriminatie!" elke discussie in de kiem smoort terwijl er dan meestal juist sprake is van gelijke behandeling. Alleen niet gewenst, een bekeuring krijgen is nooit leuk.

Mark van Leeuwen | 09-10-17 | 04:44

Ik heb de nodige commentaren doorgelezen.
Het leuke van dit onderwerp is dat er veel linksmensen hebben gereageerd.
En die geloven overduidelijk in het sprookje van "Zwarte Piet en de Boze Blanke Man".
Nou, ik ben zo'n typische Blanke Man. Wel een vriendelijke overigens. Misschien dus wel een A-typische Blanke Man. De boosheid laat ik met alle liefde bij de linksmensen. En o ja, ik heb het qua welvaart en welzijn nog behoorlijk goed ook.
Wat nemen de linksmensen mij nu eigenlijk kwalijk?
Dat ik mijn afspraken nakom?
Dat ik zorg dat ik op tijd ben?
Dat ik zuinig ben op mijn spullen?
Dat ik mijn eigen rommel opruim?
Dat ik vrienden heb?
Dat ik verstandig met mijn geld om ga?
En dus mijn geld niet vergok?
Of het verzuip in de kroeg?
Of zijn ze boos omdat ik niet naar de hoeren ga?
****
Dus mijn vraag aan alle linksmensen die dit lezen:
Wat zit jullie nou eigenlijk dwars?

Orakel1958 | 09-10-17 | 04:28 | 1

Oh tis super simpel : Linkmensen en hun moslims vriendjes zijn de nieuwe Nazi's, dat weten ze dus geven ze anderen daar de schuld van. Ik ben overigens een rechtsmens.

GerMonster | 09-10-17 | 06:38

Dat was inderdaad een buitengewoon verrassende en leerzame aflevering van Sam Harris. Zeer boeiend.

SaintNick | 09-10-17 | 03:51

Heb dit many moons toen ik nog in Londen aanpielde mee mogen maken. Was een bekende van mij die werkte voor ANZ bank en hij nodigde mij uit voor een Nieuw Zeelandse bruiloft en zei: "Basil je gaat iets meemaken wat je nog nooit hebt gezien." "Sure mate" dacht ik. Dus ik zat daar in mijn smoking en hij zei op een gegeven moment tegen mij. "Basil ik ben zo terug moet effe de "haka doen." En toen gebeurde zoiets als in de volgende clip. www.youtube.com/watch?v=hn8Xx2646Mw Ongelooflijk.

Basil Fawlty | 09-10-17 | 02:45

Voor alle bakfiets en SJW mutsjes in Nederland. Een afstudeer haka van het Nieuw Zeelands leger. www.youtube.com/watch?v=wumW-zeBV6c en let op k*tjes wat gebeurd er? De dames in het midden geflankeerd en beschermt door de mannen echter de dames zijn echter zeer strijdbaar maar "dansen" elegant doch intimiderend. Maw "they kick but"

Basil Fawlty | 09-10-17 | 02:20

Prachtig stuk dit, ik lees alleen maar dingen die ik zelf al die tijd ook al dacht, maar ik had er de woorden niet bij. Nu wel. Volgens mij is de NOS heulemaal vol met SJW's. Er zijn van die forums op internet, dan zitten er van die vrouwen te moderaten, je bent er al afgemieterd vanwege racist zijn voordat je iets hebt kunnen zeggen.

Twee Jeetjes | 09-10-17 | 01:05 | 1

Op dat soort fora identificeer ik mij altijd als lesbische zwarte vrouw. Knappe moderator die daar iets van kan zeggen.

Worajai | 09-10-17 | 01:39

Tijdje geleden zat ik met een vriend van mij te eten met zijn vriendin (15 jaar jonger en kunstemaker). En op een gegeven moment kwamen we tijdens het gesprek via, via op het aannemen van mensen en ik zei en dat meen ik oprecht: "Ik ben van de meritocratie, maw maakt me geen hol uit wie of wat of welke kleur. Zwart, wit, man, vrouw, groen, of marsmannetje. Ik neem mensen aan op kunde en kwaliteit." Haar domme antwoord (ze is Engels): "White privilege." Ik keek mijn maat aan en deed de shotgun load beweging want ik was er klaar.voor. "Oh honey bring it on." Hij zag mij die beweging maken en wist als hij niet zou ingrijpen dat ik voor de "slaughter" zou gaan want ik haat BS. Hij koos dus het hazenpad en zorgde ervoor dat we het opeens over iets totaal anders hadden. :-)))) Heel slim want ik had haar qua conversatie totaal gefileerd. Zei hij achteraf ook. "Basil ik zag je ogen twinkelen en je wilde er voor gaan en haar afslachten." waarop ik zei "te gemakkelijk want het was zo'n ongelooflijke domme opmerking." ;-)))))))

Basil Fawlty | 09-10-17 | 00:36 | 4

Tuurlijk je hebt helemaal gelijjk en ik onderschrijf Burke's opmerking maar soms moet je de situatie inschatten en dat deed mijn maat. Had hij dat niet gedaan had ik gefileerd. En zoals een gentleman betaamd zeer correct echter pijnlijk. ;-)) Waarom heb ik dat niet gedaan? Misschien omdat ik van mijn maat als vriend hou en het was te makkelijk. Hij begreep dat ook wel.

Basil Fawlty | 09-10-17 | 03:28

;-)

Basil Fawlty | 09-10-17 | 03:28

Je bent te aardig Basil!

lanexx | 09-10-17 | 10:29
▼ 1 antwoord verborgen

BTW euh by the way, wat Sylvana Simons nu hier van vinden, of Sunny Bergman, Ascha ten Broeke en meer van dergelijke hallucinante types.

Moneytron | 08-10-17 | 23:43 | 3

Echt een goede vraag man, Moneytron. Het denken van deze mensen is zo belangrijk. Niet voor hunzelf, maar om de mensheid verder te helpen. Hoop dat ze op tijd zijn om ons allemaal te redden. Of anders alleen de goede mensen en zij alleen zullen weten wie dat zijn.

RickTheDick | 09-10-17 | 00:38

Dat soort types zijn onverbeterlijk, en vinden over 5 jaar een nieuwe banier om achteraan te lopen, als de lammetjes naar de slacht. Dat heet dan " jezelf heruitvinden" .

Worajai | 09-10-17 | 01:42

Tja, begin vorige eeuw zouden ze deze types als staatsgevaarlijk bestempeld hebben. Hetgeen toch wel waar is gezien het feit dat de onrust die dergelijke lieden veroorzaken in het land en in de gemoedsrust van velen niet bijdraagt tot een welzijn. Sterker het als het zand strooien in een goed lopende motor, dat is ook erg schadelijk en remt vooruitgang. Dat is wat deze lieden het land aandoen.
Derhalve zou wat mij betreft het beter zijn dat Nederland Rottemeroog of een Caribisch eiland vrijmaakt om aldaar al deze lieden hun leven te laten leiden zoals ze dat zelf willen.
Hun blij, wij blij.

Moneytron | 09-10-17 | 15:40

Wat een kans voor Buitenhof, om die Mark Lilla eens uit te nodigen.

Als ze daar echt menen objectief te zijn en intellectueel dan kunnen ze deze kans niet voorbij laten gaan. Ik denk dat Marcia Luyten hysterisch wordt of van haar stoel af glijd. Witteman begint hard te roepen en Pieter Jan Hagens vraagt vast aan dhr. Lilla of hij een nazi is.

Moneytron | 08-10-17 | 23:40

Als witte heteroman voel ik steeds meer kwetsende discriminazi, eis derhalve repsect en slachtoffersubsidie

Bopje | 08-10-17 | 23:39

Political correctness
In alle MSM in EUropa wordt melding gemaakt van zeer grote demonstraties in Barcelona tegen afscheiding. Aantallen die genoemd worden lopen op tot tegen de miljoen. Wonderlijk. Barcelona heeft ongeveer 1.6 miljoen inwoners, iedereen en zijn moeder is dus op de been. Ken een aantal mensen in de stad en het leven is geenszins stilgevallen. Kortom, hier is iets geks aan de hand. A la Noord Korea ingevlogen demonstranten uit Madrid, of gewoon misinfo door de Spaanse autoriteiten.

Rest In Privacy | 08-10-17 | 23:36 | 1

Niks geks aan. Het merendeel van de Catelanen was en is tegen afscheiding (die ook economische zelfmoord zou betekenen). Nu lopen ze alleen ook op straat, en doen kond van hun mening.

Worajai | 09-10-17 | 01:45

Het is eigenlijk opvallend hoe vaak nieuwe modieuze idioterie een rechtstreekse kopie is van waanzin uit de Verenigde Staten. De dwaasheid wordt even gedachteloos overgenomen als de uitdrukkingen lefty liberal en losing game. Amerika, hè, dus geweldig.

JvanDeventer | 08-10-17 | 23:20

Hoor je bij popconcerten gillende mensen ? Nee, dat zijn gillende meiden ( en een enkele homo ). Dus wat nou genderneutraal gegil ?

ja,diedus! | 08-10-17 | 23:11

Staats journaal gezien vanavond ? Nederland is nu officieel de gekste henkie van de gekke henkies, geen mevrouw en meneer meer, moet van alle 4 de achterlijke partijen.

Nog even en een gekkenhuis is normaler dan de samenleving erbuiten.

GerMonster | 08-10-17 | 23:09

Dankzij GS heb ik ooit Sam Harris ontdekt en luister nu elke week naar zijn podcast.
Dit geeft zoveel inzicht en verklaring wb mijn “onderbuik” - bedankt!

Samui07 | 08-10-17 | 22:39
-weggejorist-
puntjeopdei | 08-10-17 | 22:24

Veel gelul over niks eigenlijk.

puntjeopdei | 08-10-17 | 22:24

Een mooi moment was iets van een jaar geleden Gloria Wekker bij met het oog op morgen Mieke van der Wey. Mevrouw bestond het zelfs een zeer toegenegen Mieke die helemaal voor het gedachtengoed leek open te staan tot op het bot duidelijk te maken dat ze niet kon begrijpen waar het over ging omdat ze blank was...

De Treinende Rechter | 08-10-17 | 22:22

Dat Afrikaanse culturen zich hier sinds de jaren '70 in het Tropenmuseum te vinden zijn, heeft een reden: Het is leuk voor toeristen.

watergeus | 08-10-17 | 21:49

Het is zo jammer dat feiten niet of nauwelijks meetellen in de politiek. Veel mensen zijn (helaas) gevoeliger voor meningen want dat levert stemmen op.

aarsoxidatie | 08-10-17 | 21:34

Zijn SJW's er nou al uit of iedereen van elkaar moet verschillen of dat iedereen hetzelfde moet zijn?
En als iedereen hetzelfde moet zijn, moet ik dan mijn klit eraf hakken (anders zielig voor Afrikanen), accuzuur in mijn eigen gezicht gooien (anders zielig voor Aziaten), geen auto meer rijden (anders zielig voor Arabische vrouwen) etc?
Graag een sluitend antwoord.

LuckyGirl | 08-10-17 | 21:29 | 1

Het zijn geen halfgoden, het zijn gewoon maar lelijke middelmatige verwarde witte mensjes. Laat hangen die klit!

RickTheDick | 08-10-17 | 21:57

Goh verrassend debielen met macht, hebbie nog nieuws? Oh ja het ligt ingewikkelder dan wat jij zegt; echt? Nee maar klinkt leuk. Het ligt echt een stuk ingewikkelder dan dat. En lieg de decennia maar aan elkaar.

rattenvanger XL | 08-10-17 | 21:21 | 1

BREAK: willem alexander eigenlijk een doodgeschoten meisjes-hert

rattenvanger XL | 08-10-17 | 21:22

.. net nu links weer zo enorm geinvesteert heeft in identiteitspolitiek en dogmatische dooddoeners staat er in de linkse hoek dus iemand op om verstandige dingen te zeggen?
Dat telt op de moderne Universiteiten van tegenwoordig minsten als "micro-agression", een misdaad waartegen iedere vorm van geweld als zelfverdediging veroorloofd is.

Jan Passant mk2 | 08-10-17 | 21:18

De SJW'rs zijn de communisten met hun revolutionaire gedoe van de begin vorige eeuw.
Natuurlijk zijn het despoten-van-eigen-gelijk.
Natuurlijk zijn het geestelijk gestoorden die zichzelf hebben gehesen in de mantel van wereldverbeteraars.
Natuurlijk zijn SJW'rs heel agressief en 'dus' niet uit op het overtuigen van anderen, maar slechts uit op het dwingen van anderen.
Natuurlijk zullen SJW'rs de verliezertjes worden van de geschiedenis, nadat ze eerst heel veel kapot hebben gemaakt.
Uiteindelijk zullen de SJW'rs verslagen worden door hun gedeelde oorlog met weer hele andere engerdjes; de gelovigen met hun mensen onderdrukkende schuldpolitiek. 1/2

Der Paulie | 08-10-17 | 21:15 | 1

Toch lijken de primitieve gelovigen heel erg qua drammerigheid op afvallige gelovigen. In begin vorige eeuw waren de afvalligen vooral de fanatieke communisten en socialisten; die herkennen we nog steeds in de linkse pers als gereformeerde engerdjes zonder 't verlaten geloof van hun papa en mama. In het begin van deze eeuw herhaalt zich het scenario tussen orthodoxe islamieten, en de afvallige strijdkrachten van de SJW'rs (afvallige kinderen van de reli-engerdjes en communistisch/socialistische engerdjes)

Der Paulie | 08-10-17 | 21:23

Het is dus 'n herhaling van de strijd tussen 'geloofs-waanzinnigen'; de oude garde tegen de nieuwe garde, maar beiden even eng-zichzelf-in-'n-waan-ver-idealiseerden. Want zij zijn de nieuwe wereld. Want zij verpakken de oude erfzonde in 'n nieuw jasje (wat vorige eeuw de uitbuitende kapitalisten waren in 'hun' klassestrijd; zijn in deze eeuw de uitbuitende witte mannen in de strijd tegen het sociale construct van onderdrukking)
Oude wijn in nieuwe zakken dus; de geschiedenis herhaalt zich deze keer dus wél. (vorige eeuw was de drijfveer materiële afgunst; deze eeuw is de drijfveer zwarte afgunst-als-omgekeerd-racisme; beide gevoed vanuit slachtoffer-verheerlijking)
Eh, de afloop weet ik ook al.
De witte mannen winnen.
Niet omdat het witte ras superieur is of zo.
Maar wel, omdat mensen met beschaving (lees: zelfacceptatie inclusief al je vermeende of terechte slechte eigenschappen) het in de geschiedenis altijd al veel beter doen dan de mensen zonder beschaving (waarin nep-emoties en fake-retoriek wordt gebruikt om parasitair te liegen)
De blanken winnen, omdat we de waarheid koesteren en blijven geloven in het blijven koesteren van de waarheid. (zelfs de Paus moest na vijf eeuwen (!) eindelijk toegeven, dat de aarde rond de zon draaide, en niet andersom; alle geloofs-sprookjes vallen door de mand als rubbish)
Het blijft dus goed gaan in de wereld, maar we moeten wel telkens heel diep zuchten in het aangezicht van weer 'n rondje met heel veel onzin. 2/2

Der Paulie | 08-10-17 | 21:13 | 2

De witte man wint simpelweg omdat de witte man het hele militaire en politionele aparaat bezit. In de VS zijn die SJW huilies bij voorbaat kansloos. De eerste de beste keer dat ze iets proberen gaat de boze witte man met de hamer slaan en weten ze niet hoe snel ze terug in mama's kelder moeten kruipen.
Er zijn wel degelijk misstanden maar die bestaan voornamelijk uit situaties onstaan door financiele ongelijkheid op zowel de markt als in het politieke stelsel in de VS. Maar daar heeft niemand het over. In plaats daarvan halen ze gender kleur en andere bullshit erbij.
De gewone burger in de VS heeft geen boodschap aan al die onzin, om zich ook nog is aan sociale regeltjes te houden terwijl Kapitalistisch wallstreet hun uitmelkt. De grote groep mensen die het echt zwaar heeft in de VS zijn middenstanders en arbeiders. Maar daar kan een Student aan UCLA zich niet in vinden, die vind die arbeider maar een boeren pummel en een racist. En daar zit de angel. En daarom kunnen die SJWs nooit iets bereiken.

Ca12ny | 08-10-17 | 21:40

Ca12ny | 08-10-17 | 21:40
Ja én nee.
Ja, omdat inderdaad 'nu' er al 'n hele machtige groep blanken bestaat, die de SJW'rs zal kunnen blijven negeren en tegenwerken, zolang als 't nodig is; lees, tot die SJW'rs zijn uitgeraasd en ergens gefrustreerd hun heil zoeken.
Nee, omdat je geen machtsstrijd wint door alleen maar sterker te zijn.
Elke groep met macht heeft ook nog op de langere termijn 'n overtuigende legitimatie nodig, te doen zoals ze 'wel moeten' doen.
Want anders krijg je problemen met de machtsoverdracht aan de opvolgende generaties; 'omdat je eigen kinderen je verhaal niet meer geloven'.
En dat bedoelde ik waarom blanke mensen telkens blijven winnen; 'omdat ze nog echt kunnen geloven ook, dat ze de waarheid hebben, en zichzelf beschaafder (dan de anderen) kunnen vinden met hun zelfacceptatie'. Echt waar, voor de langere termijn heb je zoiets nodig. Het is maar mijn mening.

Der Paulie | 08-10-17 | 23:52

Elke krant heeft wel een uitstekende columnist. Dat is Martin Sommer bij de Volkskrant.

frisenfruitig | 08-10-17 | 21:01

Wat ik me alleen nog wel afvraag: De media leveren al die psychopaten, wappies en asociale randfiguren die verbaal wild om zich heen slaan, een podium. Vaak zelfs. Maar.. WAAROM? Waarom doen die media dat? Als men nou eens begon met gewoon gezond verstand te gebruiken en zulke randfiguren geen podium meer te geven, maar gewoon te negeren, dan is het toch snel afgelopen met al die waanzin, toch? Dan zal ook iedereen in gaan zien, dat ze al die tijd naar de dorpsgek hebben zitten luisteren op TV.
Of zou de media misschien opzettelijk al die randfiguren een podium geven?

prakkie | 08-10-17 | 21:00

offtopic maar breaking news.. Na de zoveelste aflevering van de serie ''allah in europa''(tot nu toe was het de klaagzang van de moslim want het was elke aflevering de schuld van anderen) ,kwam er zowaar net voor het eerst een moslim in beeld die het probleem haar fijn benoemde.Op de opmerking dat isis geen echte moslims waren en niet de echte islam volgden,zei deze man:'' dat Isis islamitische terreur is. En isis citeert gewoon letterlijk uit de koran.Hij zei : ''men moet beginnen om het beestje gewoon bij de naam te gaan noemen''.

p17266141 | 08-10-17 | 20:56 | 1

Helaas zal dit totaal genegeerd worden.

prakkie | 08-10-17 | 21:02

Alles wat een piemel heeft is man. Het overige is vrouw. Of je je zo voelt of niet! Voor wat dan nog over blijft. Het is geen haan, het is geen Hennie. Het is een kwenne.

jezusisonzin | 08-10-17 | 20:48

Hier komt de politieke schizofrenie van Geenstijl / de Nederlandse blanke man mooi naar voren. Identiteitspolitiek is de natuurlijke vorm van politiek door de eeuwen heen en dat wij die hebben ontstegen met ons verlicht liberalisme wil niet zeggen dat a) vrouwen daaraan meedoen of b) buitenlanders daaraan meedoen. Integendeel, DENK heeft geen ander standpunt dan 'blanken zijn racistisch' en wat dat betreft zijn ze een stuk slimmer dan wij. Des te sterker de sociale lijm faalt, des te belangrijker identiteitspolitiek wordt. Gelijkende identiteit kun je vertrouwen, vreemdelingen niet. De integratie is gefaald, de politiek probeert herder te zijn van verschillende identiteiten maar ze konden net zo goed herder spelen van een stel katten. Het staat jullie vrij jezelf boven identiteitspolitiek te wanen, ik kies echter eieren voor mn geld.

Alfred_Woenselaer | 08-10-17 | 20:47

@Cortés verdient weer een pluim hier.

Jackanders | 08-10-17 | 20:33

Leuk stukje uit ' Allah in Europa' op NPO2 zojuist: Zweedse Sociaalwerkster vindt Syische vluchteling met twee vrouwen(die natuurlijk twee huizen krijgt van de overheid) een verrijking voor de cultuur.

Panos88 | 08-10-17 | 20:30 | 1

Ik kijk daar niet naar; slecht voor de bloeddruk.

matatwork | 08-10-17 | 20:52

Doodmoe van al die linkse hyper-individualistische ultimatums. Het "ikke mag gezien worden" uit de jaren negentig is inmiddels "ikke moet gezien worden". Youtube is een vergaarbak van individuen die hun afwijkingen in your face tentoonstellen, en iedereen reageert met 'you go girl!' Zag net een filmpje van een man die zijn geslachtsdelen wil laten verwijderen omdat hij een a-seksuele alien wil zijn. Je zag hem rondlopen op straat in zijn pakje, en bij elke winkelruit keek hij naar zichzelf. Het trof me dat hij verder helemaal nergens in geïnteresseerd was. Een monster van deze tijd.

kapoerewiet | 08-10-17 | 20:20 | 1

Voordeel is wel dat deze mutant een doodlopende steeg is ingelopen, qua reproductie dan. Krijgen we straks de werkgroep voor ongewenst kinderloze aseksuelen.

Rest In Privacy | 08-10-17 | 20:26

Ingewikkeld verhaal, maar het klopt helemaal.
Even op z'n Orakels samenvatten:
Om mens te zijn moet je op zoek gaan wie je bent. Zoek jezelf broeder, vind jezelf, wees en blijf alleen jezelf. Maar iemand die zichzelf is die is happy. En dus niet door de betweters en de goeroes te manipuleren. Bovendien brengt "jezelf" zijn welvaart en welstand. En dan komen we op de volgende volkomen krankzinnege uitkomst. Jezelf zijn is Fascistisch. Althans in de ogen van de fanatieke wereldverbeteraars die zelf de ellende veroorzaken waar ze tegen vechten.
We hebben er zo veel gehad. Napoleon, Stalin en Hitler konden heel goed uitleggen wat er fout was in de wereld en waar men tegen in opstand moest komen. Echter, de manier waarop zij streden tegen het onrecht heeft slechts geleid tot massale slachting. Bovendien blijkt na verloop van tijd altijd dat hun "waarheden" uitermate beperkt waren.
Sorry voor het geval u ook mij te ingewikkeld vindt.

Orakel1958 | 08-10-17 | 20:10

Ik eet al jaren genderneutrale biefstuk.

Rest In Privacy | 08-10-17 | 20:06 | 1

Pas maar op voor gekke koeien ziekte, vooral roodbont is besmettelijk. ;)

Ongeblustekalk | 08-10-17 | 20:15

wanneer alles relatief is, dan kan je je toch ook ongestraft identificeren als een male chauvinist pig?

Glasgow Argus | 08-10-17 | 20:04 | 1

Ook zonder, ik ben dat gewoon. Waarom zou je als man je iets aantrekken van vrouwen, die kramen alleen maar onzin uit.
Zo, bijna tijd voor HHB, lekker buizen met toast en Herfsbock.

Ongeblustekalk | 08-10-17 | 20:11

En ondertussen streeft Ruttegraat naar een genderneutrale overheid. Hij wil daar zelfs een grondwet wijziging voor doorvoeren. Nederland krijgt zo het laatste zetje richting de oneindig diepe afgrond.

ja,diedus! | 08-10-17 | 20:02 | 1

Wie had dit in zijn verkiezingsprogramma aangekondigd? Was dat de VVD? of D ' 66? Waar gaat dat heen: mogen we elkaar zo dadelijk van de overheid ook niet meer aanspreken met meneer of mevrouw?

Paljas | 08-10-17 | 20:13

En dan die stem; als een ouderwetse handgrasmaaier ergens in de verte op een warme zondagmiddag.

Zoltan | 08-10-17 | 20:01

Dankzij de hele Oppression Olympics gaat straks iedereen aan de linkerzijde rollebollend over straat met elkaar.
En nu zelfs de VVD zich inlaat met dit soort modieuze nonsense (plus het definitief loslaten van 'handen af van eigen huis' mantra) voorzie ik gouden tijden voor FvD.

Harry Turtle | 08-10-17 | 20:00

De eerste 20 minuten podcast kontschopt harder dan een jaar lang NOS.

atheïstisch stemvee | 08-10-17 | 19:58

Hoe bescherm je minorities tegen (hele primitieve exotische) minorities, that's the question.

RickTheDick | 08-10-17 | 19:48 | 1

Mooie conferentie in een diyannet moskee: transgenderalisme in een islamiserende wereld.

Rest In Privacy | 08-10-17 | 20:08

Nog meer linkse SJW waanzin in This Week in Stupid door Sargon of Akkad:
y2u.be/9xEu1PFAnTQ

letters_of_cijfers | 08-10-17 | 19:39

Tja, dat klopt allemaal wel natuurlijk.
In een intelligente samenleving worden mensen of groepen die een discussie zonder argumenten willen voeren, genegeerd.
Politieke correctheid, SJW gedram en ander verongelijkt gegil zijn daar simpelweg niet levensvatbaar.
Nederland wordt steeds dommer, en het gaat in moordend tempo bergaf.

jemagookniksmeer | 08-10-17 | 19:39 | 3

Het belastinggeld zit bij die groepen. Er is een alliantie tussen de hele rijken en de armen en die alliantie wordt betaald door degenen die wel werken.

Watching the Wheels | 08-10-17 | 19:46

En daar kunnen die armsten nog niet eens zoveel aan doen, die worden ook gebruikt. Alleen t.b.v. een stukje zingeving voor de rijksten, maar natuurlijk niet van hun eigen geld, ze moeten er wel wat aan verdienen anders is de lol eraf. Dus daar ligt ook de oplossing ... leg de rekening op een andere plek, huisvest asielzoekers voortaan ook massaal in Wassenaar, Heemstede-Aerdenhout, Het Gooi. Koop wat panden voor asielzoekers in de grachtengordel. Gewoon eerlijk verdelen de gevolgen van dit beleid.

Watching the Wheels | 08-10-17 | 19:50

Nog liever ... los eerst alle problemen op die er al zijn voordat problemen nog verder vergroot worden. Die leidt helemaal richting verlies van identiteit.

Watching the Wheels | 08-10-17 | 19:53

Je zal maar echt in het gevang zitten, als witte man dus bij voorbaat in je white privileges, en komt zo'n huppelkuttende SJW'er aanschijten. Soms draagt u de lucht der jaargetijden, niet dat het slachten der lentelammeren nou minder schreiend wordt. Niet dat het wat opschiet, maar zelfs intens medelijden lijkt niet te helpen. www.youtube.com/watch?v=QU8jKn7sMwU Misplaatste empathie: lieve rechtvaardigheidskrijger, bedenk, wat is het dat je diep in je hartje het meest begeert?

Rest In Privacy | 08-10-17 | 19:37

Ik zie dat hele SJW gebeuren als 1 grote gescripte afleidingsmanouvre voor werkelijk belangrijke zaken. De eliltes lachen hun ballen de broek uit dat hele volksstammen hun capaciteiten hierop drainen ipv naar boven te kijken. www.thedailysheeple.com/wp-content/upl...

HdJ | 08-10-17 | 19:37

Dus tekent allen sleepwet.nl , al meer dan 282.000 keer getekend!

Watching the Wheels | 08-10-17 | 19:32 | 2

Ze zien nu al precies wanneer je wegzapt en het lijkt erop dat ze daarin een aanmoediging zien om het de volgende keer bij het Journaal, Nieuwsuur of Buitenhof nog beter aan je uit te leggen, het zijn dwepers. Volgende stap is natuurlijk samenwerking met de inlichtingendiensten met of zonder medewerking van camiel eurlings of een andere onbetrouwbare cda'er of vvd'er. Nu maar hopen dat ze binnenkort geen daad stellen om hun gelijk te halen, vertrouw ze voor geen meter.

Watching the Wheels | 08-10-17 | 19:36

Weer een kansloos referendum dat afgeschoten wordt. Ik ga wel stemmen, dat heet democratie lieve mensen.

Ongeblustekalk | 08-10-17 | 20:18

Wie is Arzu Arslan? Nooit van gehoord.

Rest In Privacy | 08-10-17 | 19:28 | 3

Eentje in de rij,net zoals de Linda Sasoours van deze wereld. Je kunt er ondertussen treinen met vol krijgen met dit soort idioten.

miko | 08-10-17 | 19:52

Houden zo!

Paljas | 08-10-17 | 20:15

Van Jole en Dekker. Zelfde laken en pak. Gewoon neger en. Oops, negeren.

BozePaarseMan | 08-10-17 | 20:51

Derk Jan Eppink staat ook aan de goede kant (bij de Volkskrant).

Rosaturbinata | 08-10-17 | 19:16 | 1

+/plusje

frisenfruitig | 08-10-17 | 21:07

Heel veel woorden, het kan veel korter. De kern: links is een hersenziekte.

HoogToontje | 08-10-17 | 19:13
-weggejorist-
redthehadue | 08-10-17 | 19:10

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl