Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bassiehof - Inzake Thierry Baudet in battledress en pang-pang D66

Rambaudet

"Ik vind het niet gepast bij dit debat" sprak Kamervoorzitter Khadija Arib dinsdag aan het einde van de middag enigszins voorbarig toen Thierry Baudet in een soort battledress richting katheder liep. De Forum voor Democratie-leider haalde alles er uit wat er in zat. Hij was een deel van zijn speech 'vergeten' op zijn Kamerbankje en dat was zeer tot genoegen van de ANP-fotograaf van dienst want even later konden we kiezen uit een kleine 80 foto's in de beeldbank van het persbureau. Ter vergelijking: van Jolande Sap en haar stekkerdoos uit 2011 zitten er maar twee foto's in het archief. Al zegt kwantiteit niet alles daar de voormalig GroenLinks-leider met haar actie haar partij destijds onvoorstelbare schade toebracht.

Bij Baudet was het andersom. Door het tonen van de militaire attributen legde hij de vinger op de zere plek: Nederlandse militairen zien zich genoodzaakt van hun eigen geld producten voor hun persoonlijke veiligheid aan te schaffen omdat Defensie daarin faalt. Net zoals het ministerie faalde in de aanschaf van deugdelijke mortiergranaten, twee dode militairen en één zwaargewonde tot gevolg.

Als kleinste fractie in de Nationale Vergaderzaal wist Baudet zeer effectief de problemen die bij de krijgsmacht spelen voor het voetlicht te brengen, beeld en inhoud sloten naadloos aan. In militaire kringen heet dat een can do-mentaliteit.

Defensiedeskundige Dieuwertje Kuijpers omschreef dat concept - gehuld in scherfvest - vorig jaar op een TEDx bijeenkomst van de Koninklijke Militaire Academie als volgt: "Geef de Nederlandse militair een rolletje plakbank en een stuk touw en ze MacGuyveren in een half uur een missie uit de grond."

Tegelijkertijd stelde Kuijpers dat dat 'sterkste punt van de Nederlandse militairen' ook een risico inhoudt: politici gaan dan denken dat onze moedige militairen ook niet meer nodig hebben dan wat touw en plakband. Kuijpers adviseerde militairen daarom te vertrouwen op hun kennis, op hun 'strategische strepen' te gaan staan, en vooral politici te vragen hoe ze hun 'papieren plannetjes' willen uitvoeren.

Terug naar dinsdag. Baudet was nog niet uitgesproken of D66-Kamerleden Kees Verhoeven en Sjoerd 'Dubya' Sjoerdsma gooiden er enkele ferme tweets uit dat de verkleedpartij van Baudet écht niet kon. Obscure reacties gezien de meer dan omstreden 'pang-pang' tweet van leider Alexander Pechtold twee jaar eerder over een gebrek aan munitie.

Voormalig commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif haalde de uitglijder van Pechtold dit weekeinde in een openhartig interview in de Volkskrant nog eens aan.

"En het is pijnlijk dat een Kamerlid als Alexander Pechtold dat grappig vindt. Binnen de landmacht noemen ze hem Pang Pang Pechtold. Door munitiegebrek zijn eenheden minder getraind. Terwijl onze kerntaak wel vechten is. Pas als je dat kunt, kun je ook vrede sluiten. Nederland heeft een carrot, maar geen stick. In Srebrenica hebben we geleerd wat dat voor gevolgen kan hebben."

Een D66-er als minister van Defensie in Rutte III zit er niet in, zoveel is duidelijk.

Natuurlijk, alles 13 sprekers tijdens het debat dinsdag uitten stevige kritiek op de inmiddels gevallen bewindsvrouwe. De vooralsnog politieke dwerg Baudet tapte met zijn optreden uit een ander vaatje en wist daardoor zeer inzichtelijk te maken waar het aan schort in de verhouding tussen krijgsmacht en politieke kaste. En daar was niets grappigs of ongepasts aan.

Het is niet alleen de oppositie die een voorbeeld kan nemen aan de can do-mentaliteit van Thierry Baudet. 

BAS PATERNOTTE


Reaguursels

Inloggen

De rest van de leden van de overige laffe polcor partijen, zoals GristenUnie, Partij van de negen zetels, Volkspartij voor Volksverlakking en Destructie, zijn gewoon jaloers op een creatieve Baudet die met dit toneelstukje de kern van het defensieprobleem in kaart brengt.

Schweinchen Dick | 09-10-17 | 14:21

Hmm... stapje voor stapje ga ik steeds meer richting FvD. Misschien is het wel de enige echte oer hollandse partij.

Príncipe | 09-10-17 | 10:17

Heerlijk toneel allemaal. Fijne vent die dat partijtje van Geert gaat decimeren.
Leuk... dat soort nuttige 'mensen' hebben we nodig.

Frankasd | 09-10-17 | 00:03 | 1

U vindt Trump waarschijlijk ook een lul. U weet wel niet waarom, maar dat zegt iedereen toch. Jeroen , Humberto en Matthijs. Dusss.Veel succes en ik hoop nog vaak uw scherpe analyses te mogen lezen.

beau van rtl | 09-10-17 | 11:15

Bij een onwelvallige boodschap wordt de boodschapper neergeknald. Gelukkig had hij een vest aan.

van heinde en verre | 08-10-17 | 23:14

Als dit navolging krijgt zal het in elk geval een stuk levendiger worden in de Tweede Kamer. Het zal dan zo ongeveer gaan als bij de spreekbeurten op de lagere school, waarbij het kind gestimuleerd wordt om iets van huis mee te nemen dat hun spreekbeurt visueel kan opleuken. "Mijn konijn en ik", "Volleyballen", "Acrobaat worden", "Accordeon spelen" en zo.
Wat staat er op de agenda van de Kamer? De intensieve varkenshouderij? De legalisering van wiet? Misbruik in de R.K. kerk? Het worden dolle dagen in die eens zo saaie vergaderzaal.

JvanDeventer | 08-10-17 | 23:01

Baudet is voor mij gruwelijk door de mand gevallen na zijn opmerkingen over foute kunst en foute architecten/gebouwen. Griezelig gewoon.

Mather | 08-10-17 | 21:07 | 3

Waarom?
Baudet wil geen kunst verbieden, en hij wil ook geen lelijke troep verbieden.
Hij wil alleen de belachelijk hoge subsidies voor lelijke troep afschaffen.
Het staat iedereen vrij om lelijke troep te maken; maar doe dat lekker thuis. Of kijk of je je buren zo gek krijgt om potjes poep te kopen, maar zadel daar niet de belastingbetaler mee op.

Dandruff | 08-10-17 | 21:22

Waarom?
Baudet wil geen kunst verbieden, en hij wil ook geen lelijke troep verbieden.
Hij wil alleen de belachelijk hoge subsidies voor lelijke troep afschaffen.
Het staat iedereen vrij om lelijke troep te maken; maar doe dat lekker thuis. Of kijk of je je buren zo gek krijgt om potjes poep te kopen, maar zadel daar niet de belastingbetaler mee op.

Dandruff | 08-10-17 | 21:22

Wellicht snapt u zijn oikofobie-theorie niet helemaal. Want in die context haalt u nu deze twee voorbeelden van stal. Ik vond het dan weer een sterk voorbeeld en na de 'pindakaasvloer' was voor mij betreft de Nederlandse kunstwereld door de mand gevallen.
Afgezien hiervan; wat u van de man zelf vindt, moet u weten, het gaat erom dat hij een probleem op geniale wijze onder de aandacht wist te brengen. Kan je zuur opgeven zoals heel links nu doet, het blijft gewoon afgunst!.

Oblast68 | 08-10-17 | 22:00

Mijnheer Baudet is nogal begaan met de Nederlandse Defensie. Tenminste, dat is het beeld wat je krijgt als je zijn redevoering in de Staten Generaal moet geloven. Maar mag ik me afvragen maar mijnheer Baudet een dag later was, toen op vliegbasis Volkel de nieuwe commandant der Strijdkrachten beëdigd werd? Alle 150 kamerleden hebben een uitnodiging gehad om deze plechtigheid bij te wonen. Van deze 150 hebben 4 gekozen kamerleden acte de présence gegeven (CDA, SGP en 2x VVD).
Hoe begaan ben je als je wel een goed toneelstuk kunt voorbereiden en opvoeren maar bij de commando-overdracht in geen velden of wegen te bekennen bent?
Baudet is geen steek anders dan de andere, door Baudet en FvD zwaar bekritiseerde, kamerleden.

Brouhur | 08-10-17 | 21:06 | 5

Wat een onzin.
Je zegt, terecht, dat je inhoudelijk geen woord van Baudets kunt weerleggen.
En dus ga je maar zeiken dat Baudet ergens anders niet aanwezig was?
Kennelijk had hij wat anders te doen, of had hij ergens anders een afspraak.
Doet niks af aan wat hij zei in de 2e kamer.

Dandruff | 08-10-17 | 21:29

Mooi verhaal, lekker kort ook. Mist alleen relevante en steekhoudende argumenten. Jaamer joh, je bent af.

Grijskijkert | 08-10-17 | 22:18

wat ben jij een enorme zeiksnor, iemand geeft een goede toespraak wat en waarom er dingen fout gaan en jij gaat lopen zeuren dat hij niet een beëdiging was? Goed argument hoor druiloor!

Anlail | 09-10-17 | 10:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed stuk Bas.
Politiek en dus politici vind ik niet te pruimen, dat is infaam volk net als bankiers, journalisten en psychologen, maar bij FvD krijg ik een warm gevoel omdat ik er echt geloof dat de mensen van die partij het beste voor hebben met ons land.
Alle steun, alle steun voor die mensen.

Ongeblustekalk | 08-10-17 | 20:27

Was die Verhagen überhaupt zelf in de kamer ten tijde van het debat? Heeft hij enkel op het manipulatieve nos.nl gekeken, of hoopt hij dat het gros van de goegemeente enkel de NPO kijkt / de nos-site bezoekt? Wat werd ik kwaad toen ik zag dat de msm enkel de schampere reprimande van de kamervoorzitster uitzonden en vooral niet het zeer sterke betoog van Beaudet. Zo manipuleren de msm ons, zo wordt het FvD belachelijk gemaakt en in de extreemrechtse hoek geduwd. Niks objectieve verslaggeving maar een linkse club die het geld van rechts gebruikt om rechts zwart te maken. (ow..... mag ik dat nog zeggen; zwart maken??)

klimgek | 08-10-17 | 19:16

De politiek krijgt van haar kleinste fractie les in debatteren.
Ook de kamervoorzitster krijgt lik op stuk. (die zal wel uitkijken, wéér voorbarig te roepen 'dat iets ongepast is', als er iets anders gebeurt dan opzettelijk slaapverwekkende schijndiscussies. Hoi, de tweede kamer moet desnoods videobeelden kunnen vertonen, animaties, en ander bewijsmateriaal, om de discussie inzichtelijk te maken, in plaats van te beperken tot frases ).
De linkse pers kan er niet omheen, dat zij weer eens aan de verkeerde kant van het grootste gelijk staan; heus, de linkse partijen, én de VVD, zijn de verliezers; en D'66 is hypocriet de eigen referendum-roots verkwnaselend, om over de reli-engerdjes nog maar te zwijgen met hun 'alleen maar luisteren naar hun God-en-koning-mentaliteit')
Vanuit de houtverwerkingsindustrie wéten wij, dat als er geen spaan is heel gebleven van de politieke pulp, je dat materiaal maar 't beste kunt omzetten in geperst spaanplaat met veel lijm er tussen.
En 'dat' is dan ook wat dit kabinet-der-geestelijk-verkreupelden gaat vormen.
Het bijna vorige kabinet van VVD en PvdA was al 'n partij-kadaver-ding van twee halve Maagdenburger bollen met 'leegte' en 'vacuüm' als bindmiddel, (waarom denk u dat Samsom zo gehaat werd binnen zijn eigen PvdA-fractie; dat was toch om zijn fractie-terreur van koppen dicht en luisteren).
Maar 'nu' gaat dat kunststukje van dichtgetimmerde koppen-dicht-discipline herhaald worden tussen VVD+CDA+D'66+CU, wegens 'groot succes' van de kadaverdiscipline. (eh, die jongens en meisjes halen waarschijnlijk niet eens één jaar; exit Rutte III; en daar rekent Asscher met zijn rest-partij PvdA op; daarna kan het voor de PvdA alleen maar beter gaan, denkt ie)
Ik hoef niet helderziend te zijn. De geschiedenis van de Godwins is niet hermetisch; wat er gebeurt is min of meer meanderen in 'n delta van lage landen; dan weer eens 'n beetje meer links om, dan weer via de bocht van rechts.
Politiek is fopspenen-toneelspel.
Ik ben niet cynisch te denken, dat D'66 met haar verraad aan kroonjuwelen en oprichtings-bestaansgrond, eigenlijk representatief is voor 'het vuile spel' (citaat van Pechtold zelf) en dat 't besmettelijk pek is binnen de politiek; politiek corrumpeert.
Hoe sympathiek Baudet ook kamerlid is, het systeem van politieke kongsi's is als 'n spijsverteringskanaal; al den niet scherpe afbijt-tandjes, al dan niet verrotte maalkiezen; daarna 'n chemisch basisch bad + zuur bad + basisch bad, daarna opdeling tot bouwstoffen maar vooral veel weg te gooien en stinkende poep. Als de politiek ziek is loopt het er dun uit. Echt, politiek is net als politie noodzakelijk kwaad, maar uiteindelijk blijkt, dat wie er is om je te beschermen en te helpen, eigenlijk je grootste tegenstander is die 't grootste gevaar vormt.

Der Paulie | 08-10-17 | 18:56

Ik was primair geïnteresseerd in zijn betoog en minder in de kleding die uiteindelijk zijn verhaal wel ondersteunde. Wie primair over zijn kleding zeurt en minder interesse toont in hetgeen de man te vertellen heeft is een typische pruts politicus.

devil13 | 08-10-17 | 18:39

Het is niet te hopen dat Baudet straks iedere dag zo'n vest aan moet trekken voor zijn eigen veiligheid. Net als Wilders. Met zijn groeiend populariteit is het echter niet uit te sluiten want feministen, grachten gordel fascisten, moslims, de NPO maffia, voor hen is het jachtseizoen geopend en Baudet is loslopend wild met te veel visie, heeft het gelijk op zijn hand, kan samen met Wilders gaan regeren over een jaar of 4 of 8.

ILF2 | 08-10-17 | 18:22

Baudet had gewoon een ijzersterk betoog.

Bij Goedemorgen Nederland WNL zat Jan Driessen af te geven op Baudet, ongepast etc.
Jan Driessen, die VVD'r is, Rutte adviseert en dus direct zoals Draaikont Verhoeven en Hypocriet Sjoerdsma begon te framen. WANT men vreest dat Baudet wederom scoort en stemmers kaapt en dat mag niet. I.p.v. inhoudelijk debatteren werd er weer vuile politiek gespeeld. Terwijl men Baudet beschuldigde van ongepast etc. gedroeg men zich zelf als zodanig.

En dan die Jan Driessen, de woordvoerder van o.a. Camieleke Houwdegen Eurlings. Camieleke die zijn vriendin in elkaar timmerde, gescheurd oor, gebroken kaak en elleboog etc. Valse nicht Driessen gebruikte zijn goede VVD makker Rutte om Eurlings in een goed daglicht te krijgen en praat het goed dat Eurlings een VOG kreeg net zoals hij de woekerpolissen recht praatte.
Die Driessen deugt voor geen meter en meende nu bij WNL Baudet te moeten framen. Of hij eens in de spiegel wil kijken...

Zoek in Quote:
Sappige verhalen ove exit Jan Driessen bij Aegon

Hoe Mark Rutte werd-gebruikt om besmeurde imago Camiel Eurlings schoon te wassen
Lees op FTM het artikel over bullshitter Jan Driessen. Prachtig stuk.

Moneytron | 08-10-17 | 17:25 | 11

Beau van RTL... Simpel, oa hetgeen anderen hier al stellen en nee Geert is niet weggelopen, Rutte en het CDA stuurden er nl. op aan.

Toen Wilders net begon heb i nog geld overgemaakt om hem te steunen. Gewoon omdat men toen al kon zien wat voor slangenkuil de VVD is.
In de kern is er veel van wat hij beweerd waar of grotendeels waar. Zie je het interview met Nieman en anderen dan ziet men een redelijk minder radicaal mens dan hoe hij vaak direct voor de bühne overkomt.

Aantal jaren terug dacht een ieder dat allen tokkies PVV stemden. Echter hij stond opeens erg hoog in de peilingen en kreeg ook meer en meer hoger opgeleide stemmers achter zich. Totdat hij met de kopvoddentaks en Erdogan de pedofiel, idioot etc kwam. Hij had wel een punt maar bracht dit zeer ontactisch|. Vaak gaat hij als een olifant in een porselein kast tekeer en dat werkt simpelweg niet.

Telkens wanneer de verkiezingen eraan komen wordt hij meer genuanceerd en uit zich dan beter waaraan men kan zien dat hij echt geen radicale idioot is. Hij weet ook erg goed hoe hij de aandacht moet trekken, hij weet alleen geen modus te vinden om mensen die bepaalde meningen en uitspraken in de kern ondersteunen echt aan zich te binden vanwege de vaak onzinnige voorstellen.

Lees eens wat inhoudelijks wat je kunt vinden bij FvD en dan blijkt dat Baudet&Co een goede visie hebben en echt weten waarover men praat omdat men wel goed inleest, onderzoek doet en realist is.
Geert is ook erg goed op de hoogte van vele dossiers, helaas om echt te winnen, meerderheid verkrijgen op lange termijn om zodoende wetten te kunnen veranderen lukt niet op zijn manier. Wel op een manier waarbij meer de nuance de visie ondersteund en begrijpelijk maakt en dat zit nu eenmaal meer bij FvD.
Ook verschillen beide hier en daar van programma maar die verschillen zijn wat mij betreft geen splijtzwam. Die heb je bij alle partijen en vaak zijn de verschillen daar hele kloven.

Moneytron | 09-10-17 | 00:08

Heel lang verhaal voorlopig is wilders wel de 2e grootste het ligt aan ons democratische apathie dat we dat accepteren..

We laten de leugenaar die nu de baas speelt gewoon zeggen: omdat ik 12 jaar geleden geen ijsje van je kreeg mag je nu niet in de zandbak spelen...

Die uitspraken als je krijgt waar je voor stemt gaan ook niet helemaal op, je kunt stemmen wat je wilt maar als je je gelijk niet gaat halen wat verwacht je dan?

Rutte kan alleen zo infantiel doen omdat we ons als een stelletje babies de lolly laten afnemen..

Lionfromzion | 09-10-17 | 01:15

Moneytron. Ik ga me verdiepen in het programma van de FVD.
Persoonlijk heb ik er niet zo'n moeite mee dat Geert sommige dingen op zijn eigen a-politieke manier benoemt. Het brengt wel de discussie op gang. Gisteren attendeerde een kennis mij op het gesprek wat Harry Mens had met Hiddema. Nou niet van een heel hoog inhoudelijk niveau en de verheerlijking van het nieuwe lid Willem van Hanegem vond ik niet sterk. Willem is zijn hele leven een lompe , domme , maar wel erg goede voetballer geweest en heeft opeens het licht gezien en plots verstand gekregen van politiek, aldus Hiddema. Volgens mij is Hiddema veel sl;immer dan hij zich voordoet en heeft hij enorm veel plezier van zijn laatste kunstje. Over Harry Mens wil ik het al helemaal niet hebben, maar dat hoef ik u niet uit te leggen. Fortuyn gebruikte zijn zendtijd en het waren toen heel andere tijden. Fortuyn had charisma en was een gevaar voor de elite en is daarom vermoord. Ik denk als Thierry gaat vertellen dat de 1e kamer overbodig is, dat het kabinet gehalveerd kan worden en dat de helft van ons ambtenarenapparaat naar huis kan, hij ervan op aan kan dat hij binnenkort ergens door zijn remmen trapt of een geschifte dierenaktivist tegen komt. Dat gaat niet gebeuren , want Thierry voert zijn opdracht feiloos uit met als enig doel de PVV te halveren.

beau van rtl | 09-10-17 | 09:59
▼ 8 antwoorden verborgen

Ongepaste kleding. Dat is precies het punt dat Terry wil maken. Dat die zooi ongepast is. En was het dan puur omdat hij vest aan had getrokken al deze commotie? Als hij alles in zijn handen had meegenomen naar het spreekgestoelte?Hij had misschien beter de spullen de kamer rond kunnen laten gaan, zodat iedereen het even kon voelen ook nog.. Maar dan wordt het allemaal wel heel echt en dichtbij. Gelukkig had hij het aangetrokken, kunnen de deugers het daarover hebben.

hindipopup | 08-10-17 | 17:24

Baudet had een ijzersterk optreden.

Men viel hem o.a. aan op het feit dat hij daarna niet in de kamer bleef om te debatteren. Een achterlijke opmerking gezien het feit dat een ieder weet dat enerzijds zijn punt al gemaakt was en het debat vliegen afvangen is en anderzijds dat de FvD fratie erg klein is en men veel werk buiten de kamer moet verzetten om overal waarmee men bezig is goed beslagen ten ijs te komen.

Lekker makkelijk om op die manier hem af te vallen en te framen dat zijn betoog ongepast. Gebeurde ook bij WNL door nota bene Jan Driessen, de woordvoerder van Camieleke...

Moneytron | 08-10-17 | 17:22

Thierry heeft een goed verhaal. FvD is een prima partij.

funkyd | 08-10-17 | 17:12

Na wijlen Pim is Thierry de eerste die mij hoop geeft en hoop doet leven.

frisenfruitig | 08-10-17 | 16:59 | 8

Koolteer.De manier waarop op dit moment politiek wordt bedreven staat me juist tegen. Van alles beloven en als ze eenmaal op het pluche zitten zijn ze je het weer vergeten. Als je de waarheid zegt, wat ook een groot gedeelte van het volk vindt, ben je een populist. Vaak komt dat onze elite niet uit. Er moet veel veranderen in de politiek en ik denk dat door de PVV, wat je er ook van vindt, want we leven nog steeds in een democratie, daar aan veel aan veranderd heeft. Er komen toch steeds meer mensen die er voor uit durven te komen dat ze het met Wilders eens zijn. Natuurlijk slaat ook hij de plank wel eens mis, maar om hem nu voor de rest van zijn leven na te dragen dat hij een keer kopvoddentax heeft gezegd is wel een beetje infantiel.

beau van rtl | 08-10-17 | 19:11

Correctie, kopvoddentax moet zijn kopvoddentaks. Is namelijk opgenomen in het Van Dale rijmwoordenboek met 33 rijmwoorden. Handig straks voor sinterklaas.

beau van rtl | 08-10-17 | 19:15

@Beau van RTL
Het is niet alleen kopvoddentax. Het is een 'one issue' partij, en op het restje dat er bij zit te links en repressief. Ik heb op Fleur gestemd omdat ik Wilders te zwak acht.
Mijn ultieme combi is een Omtzigt die zich bij Thierry voegt.
En Joop lees ik niet. Ik gun ze mijn pageviews niet. De SJW cultuur zal hoe dan ook uitsterven. Dat domme volk kan niks. Ook niet de import onderhouden die dankzij hun binnenkomt. De zwaksten zullen als eerste opgevreten worden. En dat zijn zij.

koolteer | 08-10-17 | 20:04
▼ 5 antwoorden verborgen

Prima analyse van een prima actie door Baudet. wat hij vertelde was niet nieuw, want wel eens eerder in media of blogs opgedoken. Helaas te weinig want de polcor media vindt dit totaal onbelangrijk.

Ik krijg nu ook het gevoel dat dit hele debat meer van belang was om Hennis af te branden, dan dat de veiligheid en inzetbaar heid van onze militairen belangrijk worden gevonden.

Nuuk | 08-10-17 | 16:54 | 1

Hoe dan ook een mooie bijvangst dat er weer iemand van ' het beste kabinet ooit ' met pek en veren en binnenhof uit gegooid is. Tabee dommme doos, hopelijk tot nooit meer.

HaatbaardKnipper | 08-10-17 | 17:14

Baudet komt (waarschijnlijk als enige) inderdaad met een inhoudelijk betoog, wat de kern van een probleem blootlegt. Dat ding van de PvdA is dat niet gewend, inhoud en PvdA da's geen gelukkige combinatie.
-
De meesten waren lekker bezig de moleculen in de zaal in beweging te brengen over rapporten en ehhh rapporten en eeeh hoe de minister daarvoor verantwoordelijk was en eeh eigenlijk helemaal met niks!
-
Dan komt er zo u wil een rechtse directe, de bron de kern van ondeugdelijk materieel. En zo laat je de oogjes opengaan.
De D66 wensdenkwereld schudt op z'n grondvesten, gauw terug naar het beproefde demoniseren van de brenger van de realiteit. Dat je zelf je ogen uit je kop moet schamen als fractie, omdat je het blijkbaar humoristisch vindt dat je je eigen militairen met pruts materieel op pad stuurt. Humoristisch waar je jezelf kapot schamen op z'n plaats is.
-
D66-ers wat vinden jullie eigenlijk van het schrijnende verschil tussen de onkostenvergoeding van 4.300 euro netto voor jullie EU vrinden ten opzichte van militairen die ZELF van hun EIGEN geld hun spullen moeten komen om fatsoenlijk te werken?
-
Verhoeven, hoe verhoud de staat van het Turkse leger zich tot het Nederlandse? Hoeveel geld maken we vanuit de EU over naar bijvoorbeeld Turkije? Wat is onze netto bijdrage daaraan? Misschien een keer handig om ook voor je eigen mensen beter spul te bedingen en daaraan de financiële middelen te besteden?
-
Alexandertje kun je uitleggen wat er humoristisch is aan het feit dat militairen "pang-pang" moeten roepen? Vindt u het ook grappig dat Dutchbat toen in 1995 met waterpistolen tegen een leger stond? Zou u dat zo weer doen, mensen met geen of ondeugdelijk materieel op missie sturen, die in het bos getraind hebben met pang-pang?
-
D66 moet z'n ogen uit de kop schamen samen met die EU declaratie zakkenvullende kneuzen, hoe kun je überhaupt verwachten dat er straks mensen bereid zijn strijd te voeren voor zo'n zooitje vergadering vullende oetlullen (en lulinnen).

bananabanana | 08-10-17 | 16:51

Mooi stuk van Bassie over Thierry

frisenfruitig | 08-10-17 | 16:48

Terry mag zelf ook wel eens z'n schoenen laten verzolen, koppeling vaak ingetrapt, het bekende euvel.

Watching the Wheels | 08-10-17 | 16:15

Pure afgunst van een stel mede-veroorzakers.

NACademicus | 08-10-17 | 15:45

Het is dat natuurkunde in NEderland een minderwaardige studie is, qua belang zwaar minderwaardig aan sociologie en politokologie o.a., anders zouden we ook zelf kernwapens kunnen gaan ontwikkelen.

skoftig | 08-10-17 | 15:29 | 2

Wij staan in het lijstje met landen die ze binnen enkele weken zou kunnen produceren. We hebben de kennis en de technologie.

Zoon van Boer | 08-10-17 | 15:37

Ze liggen hier al, in Volkel.

piloot47 | 08-10-17 | 16:33

Goed verhaal over Willem van Hanegem bij Business Class, als er nou iemand niet discrimineert dan is het Willem wel, mee eens. "Des poedels kern"??

Watching the Wheels | 08-10-17 | 16:29

Had hij, zoals de rest, het standaard veilige politiek acceptabel verhaaltje afgestoken dan was niemand wakker geworden. Nu praat men er nog steeds over.
-
Dat is de kracht van "show and tell"
Het laat ook zien dat deze man, net als Wilders, inderdaad begaan is met NL en niet alleen maar een lucratief baantje wil.

moitambien | 08-10-17 | 15:02 | 3

Nu praat men ER nog steeds over. Waarover? Ik denk over Baudet. En dat was ook voor 90% de bedoeling.

JvanDeventer | 08-10-17 | 15:05

@JvanDeventer | 08-10-17 | 15:05
Natuurlijk ook over Baudet.
Als in dit is de man die duidelijk heeft gemaakt waartoe bezuinigingen in defensie toe leiden. Bezuinigingen op onze eigen verdediging maar wel volkomen nutteloos geld in Afrika blijven dumpen is natuurlijk volkomen onzinnig. Nog meer bezuinigingen op defensie zal op dit moment een slechte zet zijn.
De bevolking houdt dat nu in de gaten. Het zijn namelijk hun kinderen die beschermd moeten worden door deze cheapo AliExpress vesten.

moitambien | 08-10-17 | 17:01

@JvanDeventer | 08-10-17 | 15:05
Laat ik het anders zeggen.
Niemand weet nog waar de andere politici het over hadden. Iedereen weet dat Baudet het over de gevolgen van bezuinigen had.

moitambien | 08-10-17 | 17:09

Wat doe ik verkeerd da ik steeds dubbel post,
*doe eenmaal drukken*

storm op komst | 08-10-17 | 15:00 | 1

Probeer een andere muis.

W_F | 08-10-17 | 15:43

Wat doe ik verkeerd da ik steeds dubbel post,
*doe eenmaal drukken*

storm op komst | 08-10-17 | 15:00
-weggejorist-
storm op komst | 08-10-17 | 14:57

Trouwens TB maakte geen grapjes dat was bittere ernst.
*eeeennn keer op Reaguur drukken doet*

storm op komst | 08-10-17 | 14:57

Baudet heeft op magistrale wijze laten zien waar het pijnpunt zit. En to the point komen zijn de dames en heren politici gewoon niet gewend.

BozePaarseMan | 08-10-17 | 14:56

JvanDeventer;
Jessias en grappen? Ha ha dat is een goeie,

storm op komst | 08-10-17 | 14:52

JvanDeventer;
Jessias en grappen? Ha ha dat is een goeie,

storm op komst | 08-10-17 | 14:52 | 1

Nou ja, truukjes dan. Onderschat de Jessias niet wat betreft zijn gevoel voor publiciteit.

JvanDeventer | 08-10-17 | 15:10

Aan allen die de actie van TB gerechtvaardigd achten vanwege zijn onmisbare inhoudelijke bijdrage aan het debat: ik zag de naam Jesse Klaver ook al voorbijkomen. Ik ben benieuwd of jullie even mild zullen oordelen als de Jessias dergelijke grappen gaat uithalen, ongetwijfeld ingegeven en gerechtvaardigd door oprechte medemenselijkheid.

JvanDeventer | 08-10-17 | 14:45 | 3

"Ingegeven en gerechtvaardigd door oprechte medemenselijkheid." Dit is toch sarcasme hoop ik?

Roadblock | 08-10-17 | 14:55

Wat denkt u zelf?

JvanDeventer | 08-10-17 | 15:07

Jessias is een huichelaar pur sang. Echte medemenselijkheid is dat soort types vreemd. Als een gezellige borrel drinken met Pechtold: bestaat niet.

HaatbaardKnipper | 08-10-17 | 17:36

Hij had het verhaal ook zonder outfit kunnen doen, ja. Het gaat om de inhoud, om de feiten. En het verschil met Sap is, dat dit gewoon voorbeelden zijn en geen lege vorm. Heb het daar dan gewoon over.

kloopindeslootjijook | 08-10-17 | 14:41 | 1

Het getoonde materiaal heeft in 1 klap meer duidelijk gemaakt, dan 10 debatten samen hadden kunnen doen.

Baski | 08-10-17 | 17:08

Gisteren sprak mijn broer me erover aan dat Baudet nu toch wel wat te ver was gegaan door over de ruggen van de 2 dode militairen carnaval te vieren in de Tweede Kamer.
Ik vroeg hem of hij het gezien en gehoord had wat Baudet daadwerkelijk te melden had of dat hij die verontwaardiging via de msm had opgepakt.
Hij had het dus niet gezien.
Toen heb ik het hem maar even op mijn telefoon laten zien en hij stond perplex.
Ik durf te beweren dat iedereen die hier schande van spreekt en die geen belang bij de politieke tegenstanders van FVD heeft gewoon onwetend is en het standaard nieuws als zoete koek slikt.

Ik moet trouwens bij die onveilige mortieren steeds denken aan die onveilige handgranaten waarvan niemand precies schijnt te weten waar die gebleven zijn en de geruchten dat de mega klap in Enschede jaren geleden niet door slechts vuurwerk veroorzaakt kan zijn.

Ben-Bataaf | 08-10-17 | 14:27 | 2

De oudste truc uit het linkse boek is demonisering. Vanaf het eerste begin wordt Baudet geframed. En de NPO werkt hier, zoals altijd graag aan mee. Zij weten wie hun broodheren zijn. Baudet wordt weggezet als de Lavendelman/De Pianoligger etc.
Ik weet me nog goed te herinneren dat indertijd Balkenende werd weggezet als Bak Elende en je op de NPO tot vervelends toe het filmpje kon zien dat hij zijn muil viel met een skateboard.
Totdat de PvdA in de regering kwam- Letterlijk van de ene op de andere dag hielden de beelden en gescheld op.
Hoe meer Baudet in de peilingen stijgt, hoe venijniger en agressiever de berichtgeving zal worden, of is iedereen Fortuijn vergeten?

Roadblock | 08-10-17 | 14:48

Nog zo'n voorbeeld: Rutte was de Weglach-Premier. Hoorde je ook nooit meer nadat het kabinet met de PvdA gevormd was.

Roadblock | 08-10-17 | 14:52

Als je in een zeer korte tijd in een Kamerdebat je punt weet te maken en verbazing wekt met nieuwe methodes dan is het doel bereikt. Daar heeft het establishment  ruimschoots de tijd voor gehad, maar die hebben meer belang bij het omzijlen van moeilijke zaken en die machine hapert nu. Che Baudet is strijdbaar en vecht voor elke meter met de middelen die hij voor handen heeft, daar kan je alleen maar respect voor hebben.

Viva_La_Revolucion | 08-10-17 | 14:09 | 5

@JvanDeventer
Het ontgaat u blijkbaar dat diegenen in de kamer die kritiek hebben op de vorm het totaal niet over de inhoud hebben.
Viva zegt niet ALLE middelen, graag geen goedkope trucjes om u punt te maken.

Roadblock | 08-10-17 | 14:17

Che Baudet mooi gezegd.

puntjeopdei | 08-10-17 | 14:50

Che Baudet mooi gezegd.

puntjeopdei | 08-10-17 | 14:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Het wordt vaak door de politiek versimpeld naar keuses maken:
Bijvoorbeeld: Of onderwijzerseisen inwilligen, of defensie naar de 2%.
In werkelijkheid worden heel veel kosten verdoezeld zoals de kosten voor het COA, en de bijstandskosten als gevolg van gezinsherenigers van de AOW-leeftijd die uit de bijstand bekostigd moeten worden, terwijl ze nooit belasting bijgedragen hebben.
Lees dit uitstekende artikel eens:
verenoflood.nu/wiskundige-en-antropolo...

Roadblock | 08-10-17 | 14:02 | 2

Of de kosten van het Koninklijk huis. Die zijn staatsgeheim, en ik twijfel of iemand die überhaupt bijhoudt. De Groene Draeck als een voorbeeld.

Analia von Solmsch | 08-10-17 | 14:59

Uitstekend artikel. Met volstrekt logische stellingen en conclusies. Gelukkig maar dat we in NL zoveel aan de EU verdienen volgens Rubberen Rutte.

HaatbaardKnipper | 08-10-17 | 17:45

Dit dus van een van mijn helden: www.youtube.com/watch?v=orZAPtu0a4U
De vraag is niet meer geld, de vraag is waar en waarom zet je militairen in, daar zou het debat over moeten gaan.

Mocro070 | 08-10-17 | 13:56 | 10

@Wol De guardia Civil is is in principe militair, net zoals de Marechaussee dat is. De Marechaussee is een wapen, geen dienstvak. In mijn tijd hadden we UZI's, MAG's, pistolen en bazooka's. Je eerste opleiding in de eerste maanden was gewoon een militaire basisopleiding.

Wachtmeester R | 08-10-17 | 16:37

@Wachtmeester. Op zich is dat ook weer niet onhandig... (mezelf tegensprekend) Want een volgende oorlog kan evengoed van binnenuit starten ipv van buitenaf. Men denken aan Erdogan en de islam.

Premier Trutte | 08-10-17 | 16:57

Premier Trutte | 08-10-17 | 15:58
Had ik ook niet echt van gehoord dat in Rotterdam. Al moet ik zeggen dat ik het nog altijd zie als door de hond of de kat gebeten te worden. Overheidsgeweld blijft gewoon geweld, wie het ook doet in welk uniform dan ook.

Wachtmeester R | 08-10-17 | 16:37
Toevallig las ik vandaag dat de Marechaussee niet langer een "wapen" is wat dat precies moge betekenen, sinds 1998: nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijke_Mar...

Als het beestje maar een naam heeft, het bijt even hard.

Wol | 08-10-17 | 18:59
▼ 7 antwoorden verborgen

De kritiek op Baudet gold niet de inhoud maar de vorm waarin hij het goot. De vorm was niet nodig om wat hij te zeggen had toe te lichten; de vorm was de vorm van een reclameman: maximaal aandacht trekken.
Van de mensen die in militaire dienst zijn geweest begrijp ik dat slecht materieel een eeuwig probleem bij ons leger is. Om mij dat uit te leggen hadden ze alleen maar woorden nodig; GEEN scherfvest, GEEN niet-startende vrachtwagen en GEEN voortijdig ontploffende munitie (die had Thierry vreemd genoeg ook niet bij zich).
Het debat moest gaan over manco's bij Defensie en de rol van Hennis daarin; door die stunt ging het nogal veel over Thierry Baudet. Dat mag dan leuk voor Thierry zijn, het is niet de bedoeling van het Kamerdebat.

JvanDeventer | 08-10-17 | 13:45 | 5

En het debat ging ook over manco's. en T.B. maakte dat visueel duidelijk. no problem

Mo het varken | 08-10-17 | 13:56

Als we het over de "vorm" gaan hebben: zie dan het optreden van Klaver!!
Dat is pas "vorm". En wel zonder inhoud.

Carmelita | 08-10-17 | 14:18

@JvanDeventer: hij kwam met duidelijke voorbeelden en oplossingen. Feit dat hij het FvD promoot is omdat deze partij JUIST met oplossingen komt.
Hij deed dus precies wat hij moest doen en niemand die daar omheen kan.

Baski | 08-10-17 | 17:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Nederland heeft geen geld voor munitie , maar wel 100 de miljarden euro's voor de JSF die nog geen rondje Nederland kan afmaken of zo wie zo een snelle rondje kan maken. Het jachtvliegtuig is nu al prut in zijn wendbaarheid, gebruiksonvriendelijkheid en hoge brandstof gebruik. Grondgevechten met drones zijn de toekomst en onze soldaten kunnen dan de beste uitrusting krijgen die zij nodig hebben.

webmiep | 08-10-17 | 13:43 | 6

Wat een kant en klare onzin! Duidelijk geen enkele vorm van achtergrondkennis op het gebied van jachtvliegtuigen, de achterliggende technieken en de taken van verschillende soorten jachtvliegtuigen in het geheel.

Nederlanddraaitdoor | 08-10-17 | 15:05

Juist, mijn partner heeft gewerkt aan de JSF en hij (als deskundige) was van mening dat we beter de Saab JAS39 Gripen gekozen, maar we moesten zo nodig Amerika in de kont kruipen. U weet wel het heftige bezoekje van Balkenende aan Bush. Bush zei nog tegen hem "U hebt bewezen één van de leiders van Europa te zijn" en de rest is geschiedenis.

webmiep | 08-10-17 | 15:25

De JSF móest door Nederland gekozen worden, omdat dat het enige toestel is waar de VS zijn (geupgrade) atoombommen onder kan en mag hangen. Bij elke andere keuze zouden alle details over het gebruik van de atoomwapens gedeeld moeten worden met de fabrikanten - en wie weet met wie allemaal nog meer. Dat wil men in de VS niet. Bij Volkel liggen de 'Nederlandse' atoombommen opgeslagen, van daaruit kunnen ze direct onder de JSF gemonteerd worden en jawel: Nederland draait mee in het 'hoogste geweldsspectrum". Je hoort het Koenders trots glunderend tussen de tanden door sissen, met belangrijkheidsrimpeltje tussen de ogen.
Dus die JSF, al dondert hij van ellende uit de lucht en is hij nu al achterhaald, komt hier en zal met zijn ongeëvenaarde kolereherrie (Hennis: "The sound of freedom") het leven van vele burgers op de grond in vredestijd vergallen. En tegen de tijd dat er een nieuwe parlementaire enquête wordt opgetuigd is de helft al kapot en staat ergens in een hoekje weg te roesten, net zoals de Fyra dat deed bij Diemen. Het zal voor Baudet nog een hele hijs worden om dat kreng de vergaderzaal in te krijgen.

piloot47 | 08-10-17 | 16:28
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat überhaupt nog iemand het leger ingaat snap ik al niet,werken met ouwe rommel,geen enkele steun,als er maar ook iets is word je al bij grofvuil gezet,je riskeert je leven voor een carrière van de een of andere bobo en over 20 jaar kan je nog voor een hekje (staan) omdat je ergens in een ver land een paar burgers per ongeluk overhoop knalde,of omdat je er zonder UN mandaat zat.
(staan) als je mazzel hebt,kan ook een rolstoel zijn.

Roger-Rabbit | 08-10-17 | 13:41

Laten we op geenstijl het goede voorbeeld volgen. En laten we dan beginnen ,met geen onderwerpen meer hier op de site over buitenhof te plaatsten.
Ik denk dat misschien met mij ,anderen het ook geen reedt uitmaakt waar de eigengerijpte presentatoren tijdens buitenhof het over hebben.

p17266141 | 08-10-17 | 13:34 | 3

Slecht plan. Het is nu net belangrijk op de voet te volgen wat je tegenstanders doen en laten én zeggen. In je eigen bubbel kruipen en met een groepje elkaar gaan zitten te bevestigen is het domste wat je kan doen. Dat maakt je zwak. Ook al kost het me vaak wat moeite, ik volg vooral iedereen die het nu juist niet eens met mijn denkbeelden.

Louise-in-de-pels | 08-10-17 | 13:56

het zijn mijn tegenstanders helemaal niet.. Dan zouden ze een zekere status hebben.Ik heb geen behoefte om naar die eigengerijpte onbenullen zoals pieter jan hagens te kijken. Maar goed wie ben ik?

p17266141 | 08-10-17 | 14:01

Ken uw vijand. Hou ze dicht bij je. Machiavelli.

Analia von Solmsch | 08-10-17 | 15:06

Symbolen. Doen het vast goed. Niveau'tje "He TB wil je voor 1 dag soldaatje spelen?" of "Halloween is dit jaar ook vroeg" Dit is het niveau van volwassen burger op dit moment. Dieuwertje legde iets uit, haar werk op een podium. Thierry deed het om aandacht te trekken en niets minder. Hoezo? Hij kwam met 0 oplossingen, 0 begrotingsvoorstellen en herhaalde wat niet alleen op GS stond maar in alle media. En jongens.... Eloquent betekent nog niet intelligent en dat is nou precies wat je krijgt met TB. Veel plezier ermee!
Ben er wel klaar mee met holle uitspraken en geen oplossingen. Dat is iets voor politici. En wat betreft symbolen verwijs ik naar George Carlin: I leave symbols for the symbolminded people.

Mocro070 | 08-10-17 | 13:22 | 16

De FVD heeft duidelijke standpunten in hun programma, ook over defensie, dus niet zo dom lullen dat ze niet met oplossingen komen.

Elmer Fudd | 08-10-17 | 14:11

Er zijn landen die met de helft of zelfs een derde van waar Nederland het nationaal inkomen mee belast "gratis" zorg, goed onderwijs, sociale woningbouw en ook defensie kunnen betalen. Dus ja, dat kan. Gewoon een kwestie van betere keuzes maken en het geld niet bij voorbaat aan onzin besteden. Alleen al de ontwikkelingshulp is 0,7 á 0,8% van het BNP en komt neer op tussen de 3 en 5 miljard euro per jaar. Cultuursubsidies was ook iets van 1,1% in 2013, dus tel uit je winst. Als je echt kritisch gaat kijken naar de overheidsuitgaven met de vraag: is dit werkelijk nodig? Is dit essentieel? Gaan er mensen aan dood als we dit zouden schrappen heb je heel wat weg te strepen.

Wol | 08-10-17 | 14:35

word zo moe van die msm nawauwelende nitwits. hie vaak heb ik dat al biet moeten aanhoren "PVV en FvD hrbben geen oplossingen". Lees de verkiezingsprogramma's eens dior. Zij zijn de enigen met oplossingen, misschien niet op een voor jou acceptablele wijze maar wel degelijk oplossingen. Bij de laatste verkiezingen kwam na doorrekening het programma van de PVV als beate en meeat realistische uit de bus. nogmaals je kan het niet met hun oplossingen eens zijn maar hou op met dat dom napraten van de npo.

Ben Hetzat | 08-10-17 | 15:27
▼ 13 antwoorden verborgen

Als we nu eens niet achter de oorlogshitsers in Washington en Brussel zouden aanlopen en een gecontroleerd grensbeleid zouden voeren en we ons leger voor defensie van Nederland zouden inzetten en niet in elk godvergeten oord ergens in de wereld, dan, ja dan is 1% voor defensie voldoende.

Mike2054 | 08-10-17 | 13:21 | 2

Tja, maar wees eens eerlijk, stel je nu eens voor ten tijde van voor WW2, wat voor een leger zou je niet moeten hebben, om te kunnen overwinnen? Dat gaat niet lukken.

watmagjenogwel | 08-10-17 | 13:33

watmagjenogwel | 08-10-17 | 13:33
Slechts een kwestie van vriend en vijand herkennen. Indien de Amerikanen Hitler niet financieel hadden gesteund in de opmaat naar WWII was er überhaupt geen Duitse invasie mogelijk geweest in mei 1940.

Mike2054 | 08-10-17 | 13:41

Tsja, heden ten dage wordt ons (nep?)parlement voorgezeten door een moslim, van het ras der marrekanen (u weet wel, degene die ons bevrijd hebben in woII), met een moslimbijbel op haar tafel.
Dan weet je wel uit welke hoek de wind waait.

Kanarie_Geil | 08-10-17 | 13:12 | 5

@Mocro070 | 08-10-17 | 13:27
Dat is simpel op te lossen, geen dubbele nationaliteit in het parlement. Als je religieuze wetten en regels boven de wet zet dan heb je niets te zoeken hier.

Zoon van Boer | 08-10-17 | 13:34

@Zoon van Boer | 08-10-17 | 13:34
Hier heb je kun je, zelfs met een Nederlands paspoort, NIETS aan doen. Het feit dat iemand ingezworen wordt telt dan ook natuurlijk niet mee. Heeft iemand deze 'dubbel paspoort luitjes' kunnen betrappen op pro-isis beleid? Of pro fundamenteel religieuze debielen zaken? Enne Arnold van Doorn mag dan wel in het Parlement.

Mocro070 | 08-10-17 | 13:37

@Mocro070 | 08-10-17 | 13:37
Bij de poitie bijv., zijn er nogal wat dubbel paspoorters die plat als de hel zijn.

Kanarie_Geil | 08-10-17 | 13:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Als Baudet nou ongelijk had, dan zou ik zeggen "Rot op", maar ja..., volgens mij is het nog waar ook wat die zegt.

Harry de Slijter | 08-10-17 | 13:04

En dan de onvermijdelijke vraag: hoeveel je moet uitgeven aan defensie?

Je zou het aan het volk kunnen voorleggen in een referendum. Of aan elke burger individueel. Maar dan ook de hoeveelheid personeel afstemmen op de hoeveelheid centen die een deugdelijke uitrusting mogelijk maken. En dan niet gaan miepen als we een krijgsmacht hebben van slechts 10.000 man\vrouw\dinges omdat we te zunig waren in vredestijd of hopen dat een ander wel zal betalen.

Of je kunt het baseren op de militaire uitgaven van je buurlanden en\of de rest van de wereld. Dus geven de landen om ons heen 1% uit, en de wereld gemiddeld 3%, dan nemen we een gemiddelde van 2%. En dan kun je internationaal afspraken maken over demilitarisering en afbouwen van dat percentage, wellicht tot een bepaald minimum.

Wat controversiëler: waarom niet politie en leger tot één geheel maken? Die zich uiteraard wel aan exact dezelfde regels en burgerrechten moeten houden als de huidige politie. Dan hebben militairen in vredestijd ook een nuttige taak en hoeven we niet slechts een groepje hobbyïsten aan de slag te houden op de schietbaan. We laten ze ook politiemissies in het buitenland uitvoeren, dus wat is een goed argument om ze dat hier niet te laten doen? Omdat het eng is, of doet denken aan een politiestaat of dictatuur is niet echt een objectieve reden. En je bent even morsdood als je door een agent met een pistool wordt omgelegd als een militair met een semi-automatisch wapen.

Dit is niet direct een advies aan de FvD, want het is koren op de molen van de "fascisme" roepers. Die roepen zo vaak "fascisme" net als het jongetje dat wolf riep, dat wanneer de echte fascist opstaat niemand die herkent, het gemekker van de bestaande partijen en media nog serieus neemt of zelfs denkt dat die ons komt behoeden voor het fascisme en de terreur...

Wol | 08-10-17 | 13:03 | 4

@J. Jarig | 08-10-17 | 13:10
Ook het geheugen van een fruitvlieg. Er is een REDEN waarom er een scheiding is tussen politie en militairen. Dat gaat, op termijn, al-tijd fout.

Mocro070 | 08-10-17 | 13:26

@Mocro070
Die scheiding heet geloof ik Kmar?

Roadblock | 08-10-17 | 13:50

Mocro070 | 08-10-17 | 13:26
Dacht ik vroeger ook (ik was faliekant tegen een partij die één ministerie van Veiligheid wilde), maar is dat ook echt zo, vraag ik me af? Zijn repressieve regimes die een groep mensen in blauw uniform laten rondlopen met wapens en "politie" noemen ineens geen politiestaat meer? En in vrije landen waar ze in het groen rondlopen, wellicht met een groter wapen, maar zich exact aan de regels van de rechtsstaat houden, nooit iemand onterecht aanhouden of vastzetten, netjes de rechter gehoorzamen als die een oordeel velt, ineens hard op weg om een politiestaat te worden?

Historisch was in veel landen geen politie zoals we nu kennen. Waren dat dan ook allemaal automatisch politiestaten of dictaturen? In veel opzichten was je in zulke maatschappijen vrijer dan nu, al was het maar in de praktijk i.p.v. op papier, omdat je geen camera, politie-agent, BOA, inspecteur of controleur op iedere straathoek had en geen wetboek en regelgeving van 100 meter breed.

Het idee van afkeer van het leger is wellicht omdat dat gebrek aan onderscheid met "politie" ertoe leidde dat de burgers (het misbruik van) de macht van hun overheid gingen associëren met het leger. Of wellicht de herinnering in Europa aan de bezetting, die ook door militairen werd gedaan i.p.v. de Polizei. Maar de Nederlandse politie werkte braaf mee aan de repressie en deportaties, dus het verschil is volgens mij vooral symbolisch of cosmetisch.

Wol | 08-10-17 | 14:12
▼ 1 antwoord verborgen

moet vaker gebeuren in die kamer... gewoon heel volks laten zien wat de gevolgen zijn van wanbeleid door de bovenhetplebsvolkgepeupelgestelden bedacht...
En over Arrogander is al veel gezegd, zou fijn zijn als die man zelf eens in de vuurlinie zou gaan staan... maar daar zal hij wel te laf voor zijn... flater figuur met zijn wettelijk voltooid leven maar eerst de organeninleveren ideeën..

fikkieblijf! | 08-10-17 | 13:03 | 2

Ga nog liever dood dan dat ik ooit een orgaan van die hufter zou mogen ontvangen.

watmagjenogwel | 08-10-17 | 13:29

watmagjenogwel.... weet je zeker dat hij een orgaan zou willen spenderen aan JOU?
Hij gaat nog liever de oven in.

mallekater | 08-10-17 | 13:51

Wat ik eigenlijk niet vind kunnen, is dat een Nederlandse volksvertegenwoordiger gekapitteld wordt door een Marokkaan.
En dan nog wel ten onrechte.

Carmelita | 08-10-17 | 13:02 | 3

Nog meer mensen die niet weten hoe het parlement werkt. De voorzitter heeft de regels te bewaken die alle partijen met elkaar hebben afgesproken in het presidium. Als de voorzitter daar niet meer op mag wijzen dan houdt het toch wel heel snel op. Op dezelfde wijze werd Peter Kwint verteld dat er kledingnormen zijn afgesproken en of hij zich eraan wilde houden.

Mocro070 | 08-10-17 | 13:42

Als het aan mij lag, waren er nooit permanente verblijfsvergunningen gegeven aan gastarbeiders, noch was er een ruimhartig asielbeleid gevoerd.

Carmelita | 08-10-17 | 14:15

Ook hier gaat meneer de mocro de fout weer in.Want arib moet zogenaamd de regels handhaven;maar alleen als het haar goed uitkomt blijkt in de praktijk.Zij mag dus baudet de maat nemen en mensen die klappen de mond snoeren ,want er mag niet geklapt worden volgens de vrouw van de profeet. Maar als de vergadering om 18.30 dient te te beginnen en de vrouw van de profeet laat het lekker op zijn beloop en begint pas om 18:47 ,dan is de vrouw van de profeet opeens niet zo bijdehand om mensen de maat te nemenof te sommeren dat ze op tijd moeten zijn.En dat bedoel ik nu :een hypocriete bende is het.

p17266141 | 08-10-17 | 14:35

Je voelt de angst van de Anti-Democraten 66. "Als we maar aan de macht komen en de baantjes mee kunnen helpen verdelen". Straks met de meerderheid van 1 zetel regeren. Er zal maar één vvd-er overstag gaan en de zeepbel spat uit elkaar. Kan niet wachten. Laten we zeggen drie maanden..

Kamervraag | 08-10-17 | 13:01 | 1

Och, voordat er ook maar 1 minuut geregeerd is, is het nu al duidelijk dat D66 hiermee zijn ondergang heeft getekend. Zie Peil.nl

Roadblock | 08-10-17 | 13:52

Mag ik het zeer ongepast vinden dat een Marokkaanse onze kamervoorzitster is .

blauwe zander | 08-10-17 | 12:58 | 4

Voor alle overheidsfuncties, kamerlid/voorzitter, politie etc. alleen 1 paspoort, zoals in Australie. Het is godspe dat een marrekaan kamervoorzitter kan zijn.

Kanarie_Geil | 08-10-17 | 13:17

Absoluut, maar daar is al zoveel over gesproken, mensen met een 2e paspoort horen niet in een overheids functie, inclusief politie. x op x wordt bewezen dat het fout gaat.

watmagjenogwel | 08-10-17 | 13:27

Louis, hou eens op de boel te verdraaien hier!

Baski | 08-10-17 | 16:52
▼ 1 antwoord verborgen

Bas -spuit elf- Patternotte geeft ook nog eens water...
Dit thema is al lang weer gepasseerd door de aanslag in Las Vegas en andere nieuwsgebeurtenissen.
De wereld draait gewoon door, ook als Bas Patternotte eens een relaxt weekje wil hebben en een makkelijk stukje schrijft, waar we het hier op GS al uitgebreid, zeer uitgebreid over gehad hebben...

King of the Oneliner | 08-10-17 | 12:52 | 3

Ahhh King ot Onliner, je bedoeld je wilt een beetje meer glas, plas, was met het geheugen van een fruitvliegje. Zoals de rest van Nederland, zie afgelopen tweede kamer verkiezingen (zie de huidige formatiepartners). Nee hoor Paternotte, wrijf het er maar gewoon lekker in. De nieuwsjunkies kunnen wel even een uurtje extra zonder "nieuw nieuws" op een rustige zondag.

peterdh | 08-10-17 | 13:21

@watmagjenogwel | 08-10-17 | 13:25
Dit verhaal is oud [punt] Sinds de jaren 60 vind deze discussie plaats en iedereen popiejopie hartstikke voor "onze jongens en meisjes" zijn en komen met 0 oplossingen. TB, de media en de rest van de hypocrietjes ook hier, want wie wil er meer belasting betalen? Je hebt een echt oudhollandse naam voor iemand die zich over de rug van de ander populair maakt....

Mocro070 | 08-10-17 | 13:32

Ja, dat onze militairen met een te laag budget moeten rondkomen met dodelijke ongelukken tot gevolg, dat nieuws is allang weer passé. Op naar het volgende dodelijk ongeluk dat voorkomen had kunnen worden, dan praten we wel weer verder (sarcasme modus uit).

me,myself and IK | 08-10-17 | 13:43

Als je ziet wat daar in de kamer rondhuppelt, dat is te zielig voor woorden. Allemaal wachtend op hun 15 sec. of fame en dan denken, zo dat was een goede bijdrage. Allemaal zelfpijpers van de bovenste orde en dat terwijl Baudet laat zien hoe simpel het kan zijn. Met onzinnig commentaar van de voorzitter, maar wat kun je ook verwachten van iemand die de religie van de vrede aanhangt....

PijlVader | 08-10-17 | 12:50 | 1

Ja die voorzitter, die hem nog een trap na probeerde te geven, "neemt u wel weer uw spullen mee?" o.i.d. in die strekking, dat mens is van hetzelfde kaliber vanwaar die 2e kamer voor 97% mee gevuld is, vullis.

watmagjenogwel | 08-10-17 | 13:25

Het ongemakkelijke zit in het beladen karakter van het debat omdat de aanleiding de dood van 2 onschuldige jongemannen was. Hiddema heeft bij Business Class op de hem bekende wijze (jammer dat Harry Mens hier niet mee om kan gaan) duidelijk uitgelegd dat je ook in de kamer moet laten zien waarover het gaat. Dat werkt beter dan een abstracte schijnvertoning. Op zich een goede methode, maar Baudet moet nog wel werken aan zijn presentatietechnieken.

Mannes | 08-10-17 | 12:49

Iemand nog een chest-rig?
www.noorloos-se.com uw buddy bij uitzendingen!

jan7021 | 08-10-17 | 12:49

Off topic (en ook weer niet): Erdogan is de afgelopen uren Syrië binnen gevallen om de gaspijpleiding bij Idlib/Aleppo te ontzetten, zodat ze eindelijk eens kunnen gaan leveren vanuit Qatar? Benieuwd hoe Poetin daar weer een stokje voor gaan steken. Het gaat toch allemaal om de transitie van kolen naar gas en nog hebben ze geen geld voor een goede helm of een goed vest. Het geld moet naar de aandeelhouders van Shell.

Watching the Wheels | 08-10-17 | 12:48

Wat een vertoning ... schandalig dat dit nodig is om die bankzitters in de Tweede Kamer een beetje wakker te schudden. Vooral de VVD moest zich helemaal de tyfusteringkapot schamen dat ze Defensie zo hebben uitgekleed. Elke body bag komt voor 99% op hun rekening.

Fijnstoffer | 08-10-17 | 12:48 | 2

Mee eens, maar niet vergeten ... al die ondeugdelijke troep is onder Balkenende aangekocht en we krijgen weer een stel van die schijnheilige cda'ers.

Watching the Wheels | 08-10-17 | 13:28

Balkenende had trouwens 1500 miljoen meer voor defensie jaarlijks geregeld door o.a. de gaskraan in Groningen wat verder open te zetten. Resultaat: 25 dode militairen in Afghanistan, alle huizen naar de kl*te in Groningen enz.

Watching the Wheels | 08-10-17 | 13:30

Blij te zien dat mijn beredeneerde gok op een stem voor de FvD vooralsnog niet een verkeerde is geweest. Wie weet wat de toekomst brengt, maar er gloort toch een beetje licht aan de horizon. Nu maar hopen dat het geen dwaallicht blijkt.

Er is trouwens best wat voor te zeggen dat de militairen, die per slot van rekening ermee moeten werken en hun leven wagen, zelf of als collectief mogen bepalen welke wapens en uitrusting ze krijgen. Mits ze dan wel voldoende budget daarvoor ontvangen. Wellicht geeft dat een beter resultaat dan dat de beslissing door een enkele minister of groepje ambtenaren wordt gemaakt, die makkelijker te beïnvloeden en te lobby'en zijn, terwijl ze nul fysiek risico lopen in het veld en hoogstens moeten opstappen als ze achteraf het verkeerde materieel hebben gekozen om minder dan zuivere motieven.

Moet eerlijk zeggen dat ik bij eerdere klachten dacht "gut, je hebt toch niet voor een veilig beroep gekozen of zo", maar de geluiden die ik steeds meer hoor of lees zijn toch wel erg stuitend. Defensie is een kerntaak van de overheid, als ze daar al niet prioritair budget voor vrij kunnen maken? Kan er dan niet wat van de kunstsubsidies of ontwikkelingssamenwerking af? Het rijk maken van Derde Wereld regimes zal ons land niet veiliger maken en ik denk niet dat we de vijand kunnen afschrikken met kunst... Of moeten we als het onverhoopt tot oorlog komt een stel actrices hardgekookte eieren uit hun vagina laten schieten? Ach, misschien lacht die vijand zich dood dan, of denkt dat zo'n gestoord volk niet de moeite waard is om te bezetten.

Wol | 08-10-17 | 12:47 | 1

Defensie is een kerntaak, maar is oefenen met afgekeurde munitie in Mali dat ook? En dan zonder goede medische voorzieningen in de buurt? Schandelijk, alleen om Bert Koenders een baantje te geven en ons "vestigingsklimaat" op de kaart te zetten.

Watching the Wheels | 08-10-17 | 13:33

"Denial is the most predictable of all human responses". Baudet raakt dus overduidelijk een gevoelige snaar bij een aantal frontbenchers van de gevestigde politieke orde. Diezelfde orde die (al decennia lang) politie de baas is van Defensie maar tegelijkertijd zich manifesteert als labbekakkerig zooitje micro-managende nitwits. Wel mee willen doen met de grote jongens maar dan vooral met zóveel restricties/maren & bezwaren en graag voor een dubbeltje op de internationale rang. De laatste keer dat NL nog écht ballen had was tijdens de Korea oorlog. Unifil was een stukje voor de buhne, ditto voor de UNPROFOR missie (Relus ter Beek, Srebrenica anyone ?). SpecOps technisch doen we nog wel het een en ander maar ook vanuit die hoek worden een aantal dingen pijnlijk duidelijk: Defensie wordt (vanuit het ministerie én vanuit de top) slecht geleid, slecht gefinancierd en wordt met een nijpend gebrek aan bijna alles (behalve mooie praatjes) het veld in gestuurd. En nu zou het optreden van Baudet richting de veroorzakers van de problemen zelf het grootste probleem zijn ?!

Grijskijkert | 08-10-17 | 12:44 | 1

Mijn opa was beroepscommando en heeft destijds gediend in die oorlog en dat had niks te maken met dat ‘Nederland’ nog echt ballen had. Die regering destijds was terughoudend en door dreiging met het Marshallplan zijn ze toch maar overstag gegaan militairen uit te zenden, met overigens wederom een verkeerde uitrusting o.a. Niet berekend op de destijds natte weersomstandigheden.

NakedJehuty | 08-10-17 | 14:23

De volgende keer de mindef die op bezoek komt in de van rijkswege verstrekte uitrusting hijsen en uitleggen hoe hoog de kwaliteit is.
..... en dan een sightseeing tour in de omgeving gaan maken.

moitambien | 08-10-17 | 12:40

Je zal maar thuis een hoop kosten hebben, huisje, kindje, partner en een autootje. Dan is het ophoesten van je eigen spullen al lastig genoeg, politiek demofoob tuig.

Barbara Drijfzand | 08-10-17 | 12:38 | 1

Je zal maar met ondeugdelijk materiaal door bezuinigingspartijen naar een of andere flutmissie in mali gestuurd worden en dan sterven bij een OEFENING..
Bij commando incident schietbaan zelfde verhaal. Er vallen verdomme dooien bij ietswat niet eens voor t eggie is.

Knettergek!

schoon-schip-maken | 08-10-17 | 12:45

Het ging ook al door mijn hoofd: Je zou mogen verwachten dat iemand die lid is van de PangPangPartij zich op de inhoud aangesproken voelt. In plaats daarvan ad hominem reageren, afzwaaiend met kritiek op de vorm, legt één ding bloot: Keesje Verhoeven kon inhoudelijk niks in zijn voordeel weerleggen. Wat daarop volgt is het open trekken van de trukendoos.

Vage_eddie | 08-10-17 | 12:38

Nu ik de foto van Thierry iets beter heb bestudeerd, vind ik hem wel erg zielig maar eigenlijk vind ik hem nog meer een held. Want kijk eens naar zijn schoenen. De hak is bij de schoenmaker van een nieuw stukje voorzien, niet een heel nieuw hak-zooltje maar een halfje (goedkoper) en als ik mij niet vergis zie ik een gat in het midden onder de zool aan de voorkant.
Op zulke afgelopen schoenen rondlopen en tevens op de bres gaan voor waardeloos materiaal bij onze militairen, dan is het voor mij een held.

Louise-in-de-pels | 08-10-17 | 12:37 | 5

sommige schoenen hebben standaard nieuw zo'n half hakje.

Hemmenaar7 | 08-10-17 | 12:57

Zoals Memmenaar7 zegt, goede nette schoenen hebben vaak een klein rubber schuin stukje op de hak, deze is makkelijk te vervangen ten tijde van slijtage en heeft als voordeel dat je hak niet zo 'klakt' op houten of stenen vloeren. Mijn leren schoenen hebben ook zo'n schuin rubber deel op de hak!

mood | 08-10-17 | 13:03

Bekijk de foto eens op 150% en dan ook eens onder de voorkant van zijn schoen. Tot op de draad versleten zolen mét beschadigde (gat) voor-zool. Ik wil maar zeggen, iemand die op zulke versleten schoenen rondloopt en dan vol vuur voor onze militairen opkomt, die verdient toch op zijn minst een paar mooie nieuwe dure stappers zonder gat in de voorkant vd zool. Of niet soms?

Louise-in-de-pels | 08-10-17 | 13:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Een debat in dit huidige nepparlement is enkel bedoeld om de aangewezen woordvoerders hun voorgekauwde partijverhaaltjes te laten afdraaien. Niet om daadwerkelijk problemen aan te geven zoals Baudet deed. De kamervoorzitter en die D66-twits illustreren dit maar weer eens al te duidelijk.

Schmalz | 08-10-17 | 12:37

Het was de kift. Ze kunnen het gewoon niet hebben. Van die D66-knuppeltjes kan je dat nog verwachten maar van de kamervoorzitter is het ongepast.

Rest In Privacy | 08-10-17 | 12:35 | 1

Ze zouden de verkrachters van hun eigen dochters nog verdedigen als het een Rapefugee betrof..
Deugen deugt niet!

schoon-schip-maken | 08-10-17 | 12:42

Hiddema legde het prachtig uit bij Harry Mens.

gato | 08-10-17 | 12:33

Ik zie nog die foto voor me van 5 vrouwelijke Europese ministers van defensie (w.o. Hennis); alsof het een clubje dames is van de Libelle brei- en handwerk club, die zojuist terug zijn van de huishoudbeurs.
Daaronder het portret van het equivalent uit Rusland, een man ter grootte van een achtmotorige Tupolev bommenwerper, die een 'Boris-mot-je-wat' indruk maakt van een killing Russische beer.
Ja, elke keer als in de wc pot kijk zie ik in het stromende water de botox kop van opperbevelhebber Hennis, een soort militair plee figuur dus. En typerend van VVD huize waar ze max. 30 mensen met enig verstand kunnen realiseren, waarvan ongeveer de helft onder dubieuze omstandigheden is vertrokken of voorkabbelt. Slaap rustig, we zitten qua veiligheid geram(p)d.

Memek | 08-10-17 | 12:32 | 3

Ja schitterende vergelijking was dat. Minister van Defensie uit China stond daar geloof ik ook bij. Zag er uit als een echte ijzervreter

Koning één oog | 08-10-17 | 12:38

Die rus staat op met Wodka en een peuk. Dat is geen lachebekje.

Basil Fawlty | 08-10-17 | 13:39

Als je sommige gasten 1 miljoen euro cadeau doet in gebruikt toiletpapier, zal je ze ook niet horen mekkeren over de verpakking.
Tweet, tweet. tweet: Ik ben ontzet.
Tweet, tweet, tweet: Dit kan echt niet.
Morele haat.
Hoezo eigenlijk?
Een battledress lijkt me gepaste kleding voor de tweede kamer. Tenslotte staat altijd iemand klaar om je een mes in de rug te steken en onder de gordel ook nog.

MistaRazista | 08-10-17 | 12:31

De Nederlandse politiek is al heel lang heel ongemakkelijk met het moeten aanhoren van de realiteit. Men verbergt zich veel liever in een roze wensrealtitreit van uitermate geslaagde multiculti die NL alleen maar goed heeft gedaan. (+ veel PvdA stemmen). Kleine realiteit doorbraken die door het linkse multiculti=mooi panzer komen natuurlijk per definitie omdat WIJ iets niet goed doen.
-
En dan komt er zo'n nieuwkomer die zo maar even pats boem de realiteit laat zien. Dat is natuurlijk niet gepast!

moitambien | 08-10-17 | 12:29

@mezelf: sko | 08-10-17 | 12:27 MacGyveren natuurlijk, stop de tijd

sko | 08-10-17 | 12:29

Slimme actie, héél slim. Niet beschrijven, en daardoor het risico lopen in een eindeloze woordenbrij te eindigen en eindigt in niets, maar tonen. Gewoon laten zien waar die militairen het mee moeten doen.
Ze kunnen een jasje aandoen dat hen niet tegen kogels beschermt maar dat wel veel opbergruimte heeft voor oa kogels, of ze kunnen een kogelvrij dingetje aantrekken maar dat heeft geen opbergruimte voor oa munitie en dus moeten ze dan maar kogel-loos op pad. Wel kunnen ze die 2 losse vesten over elkaar aantrekken, maar dan kunnen ze zich niet meer bewegen.
Dus, je lek laten schieten maar veel opbergruimte.
Kogelvrij vestje dragen zonder opbergzakjes en dus zonder munitie de oorlog induiken.
Allebei de vesten over elkaar aantrekken maar dan kan je je niet meer bewegen.

Ik heb echt te doen met de militairen die voor die keuze staan. En als klap op de vuurpijl (sorry voor de woordkeuze) duwen ze hen ook nog eens afgekeurd schietspul in hun handen. En als er iemand opstaat die aantoont welk waardeloos materiaal ze hebben, wordt het optreden ongepast gevonden. Je kan beter zeggen, PIJNLIJK gevonden, zéér pijnlijk de waarheid onder ogen te moeten zien.

En dan

Louise-in-de-pels | 08-10-17 | 12:27 | 4

Dank voor de aanvulling, maar mijn "En dan" was een slordigheidje, het moest eigenlijk weg. Het ovenvensterje waarin ik mijn tegel bak is zo verdomd klein. :)

Louise-in-de-pels | 08-10-17 | 12:42

@Louise-in-de-pels | 08-10-17 | 12:42

Als je Firefox gebruikt, zie je rechtsonder een soort driehoekje met puntjes erin. Dat kun je vastpakken met de muis en groter maken. Maakt het leven van de reaguurder een stuk prettiger, kan ik je vertellen...

Opslag Medium | 08-10-17 | 15:06

Opslag Medium | 08-10-17 | 15:06
DANK, DANK, DANK!!! Wat een verademing is dat zeg.
Mag ik nog iets off topic vragen? Ik tik wel eens langere stukjes maar zie dan dat deel ervan wegvalt in het tegelbakvenster. Wat is het max. aantal tekens dat je kan gebruiken? Ik heb het ooit aan GS als vraag ingezonden maar helaas wacht ik nog op het antwoord. Dank alvast.

Louise-in-de-pels | 09-10-17 | 10:52
▼ 1 antwoord verborgen

Het mooiste is toch wel de reacties van t linksvolk om me heen. Het dedain is stuitend maar over bijv t deradicaliseringsclubje van vd Laan hoor je ze niet.

Het is een eigenpijper maar wel ene die tot nu voor t goede pijpt en taktisch die hele ingeslapen graaikamer in hun hempie zet.
Ik hou wel van die in je face mentaliteit. Mijn stem heeft ie volgende x.

schoon-schip-maken | 08-10-17 | 12:26

Alsof D66 een post als minister van Defensie ambieert.
Die partij denkt dat de hele wereld bestaat uit louter gecastreerde pacifistische eenhoorn-aanbidders zoals zijzelf.

Harry Turtle | 08-10-17 | 12:26

Ja maar Baudet liet wel zien, wat er werkelijk allemaal aan materiaal mankeert voor onze militairen. De ontploffings- granaten ontbraken nog, dat wel.

Ik erger mij aan die symbool politiek, lieden, die allemaal zgn. scherpe vragen aan mevr. Hennis stonden te stellen, haar overladen met kritieke opmerkingen en na afloop allemaal haar braaf de hand schuddend. Wat een slappe hap zit daar in ide 2e kamer.

Baudet liet aan volk en vaderland, daadwerkelijk en met aantoonbaar bewijs - gesoufleerd door militairen- zien , met wat voor klote materiaal in risico volle gebieden door hen moet worden gewerkt.
Dit laten zien had meer effect, dan al die woorden en zinnen die tijdens dit debat door de politiek ten eigen faveure werden uitgesproken, maar waar niemand meer in Nederland die gekeken heeft zich ook maar iets van kan herinneren.

outdoor | 08-10-17 | 12:25 | 1

Ja juist.
Hij had zo'n ondeugdelijke granaat op tafel moeten zetten. Nog voordat ie de tafel zou raken was die wegkijkzaal leeg..;-)

schoon-schip-maken | 08-10-17 | 12:28

Het gaat zoals zo vaak bij veel partijen om de vorm en niet om de inhoud. Men laat natuurlijk zeer makkelijk buiten beschouwing dat er een collectieve schuld is onder politieke partijen voor de deplorabele staat van onze krijgsmacht. Men bezuinigd er te makkelijk op, omdat men weet dat in veel gevallen dit goede aarde valt bij de pacifistische Nederlander. Onder meer omdat politieke partijen falen inzichtelijk te maken, waarom een krachtige krijgsmacht nodig is.

Huidige traditionele partijen willen wel de lusten, maar niet de lasten. En die last is dat men een ongemakkelijke waarheid moet verkondigen. Die is volgende: Een krijgsmacht is nodig, omdat we in een gevaarlijke wereld leven en het gevaar neemt toe. Wie dat niet ziet, heeft een te kort aan inzicht hoe mondiale en regionale verhoudingen momenteel liggen. Er zijn in potentie veel meer conflicthaarden dan dan pakweg 30 jaar geleden. Schaarste in water en olie. Religieus extremisme/totalitarisme, sociaal economische ongelijkheid, bankencrisis en falend leiderschap in drie van de vier machtsblokken. Een gezonde, strijdbare krijgsmacht kost geld, veel geld. Echter die kosten zijn veel minder dan de gevolgen van conflicten, waarbij we we als land machteloos of tandeloos moeten toekijken. De twee omgekomen soldaten betaalden al een prijs.

Laat er nooit een Europees leger komen onder toezicht van de huidige EU. Dan zal de politiek juridische onderdrukking die we nu al ervaring ook nog eens afgedwongen kunnen worden met een leger, waarover we niets te zeggen hebben. Het zou de doodsteek zijn voor Nederland als onafhankelijke staat en een opmaat naar burgeroorlog. Mensen die dit niet mogelijk achten hebben niets geleerd van de geschiedenis.

Statler en Waldorf | 08-10-17 | 12:23

Diverse mensen die er schande van spraken gevraagd waarom ze het een schande vonden het aanschouwelijke optreden van Baudet, geen enkel logisch antwoord, omdat Arib het zegt, en omdat het hele MSM het zegt.
Ik vraag me echt af hoe het met het denkvermogen zit in Nederland

lanexx | 08-10-17 | 12:22 | 3

@Lanexx,

Zo herkenbaar. Om me heen zeggen mensen "Wilders gebruikt de verkeerde toon". Dan moet ik ze er op wijzen dat vrijwel elke uitspraak van Wilders is overtroffen door politici van het partijkartel:
- "Kopvodden", zie "zwarte kousen" en "poldertaliban" (Pechtold, van Bommel, D'66 en SP).
- "Minder Marokkanen", zie "minder Polen" (oa Hamer, Aboutaleb, Norder allen PvdA).
- "Polenmeldpunt"; zie "polenmeldpunt" (Marijnissen en de Wit, beiden SP)
- "Tsunami van islamisering", zie "tsunami van vergrijzing" (Pechtold).
En dan heb ik het nog niet eens over de honderden reeksen lasterlijke godwins en oproepen tot geweld (oa van Riessen VVD: "Wilders mollen, zijn kiezers deporteren"). Wilders heeft iets dergelijks nooit gezegd, en brengt zijn opponenten ook niet voortdurend in verband met massamoordenaars.

Wilders is dus vele malen beschaafder en democratischer dan zijn tegenstanders.
Maar de enigen die dat beseffen, zijn degenen die zelf uitzoeken wie wat nu precies gezegd heeft. Wie de politiek volgt via de NPO en MSM wordt inderdaad gehersenspoeld tot het niveau van een goudvis. Een beruchte socialist heeft eens gezegd; "de vaak herhaalde leugen wordt vanzelf een waarheid".
Onze linkse elite heeft dat goed begrepen.

Dandruff | 08-10-17 | 12:43

Dat heet ook wel cognitieve dissonantie, ze horen en zien wat ze willen zien. En er is ze nu eenmaal verteld dat Baudet het nieuwe kwaad is. Maar gelukkig worden steeds meer mensen wakker.
Hup, Baudet for President!

Baski | 08-10-17 | 16:41

Dat is standaard niveau "Denken we wel om de toon, mensen" zoals Dandruff's perfecte voorbeelden. Hier zie ik het ook vaak: Altijd gezeik over de 'toon' van GS, maar over de inhoud van GS weten ze helemaal niks. Dan een dag later weer lopen zeiken dat die gekke Rechtsen niet op de inhoud letten. Ook bij deze actie had Baudet de beste inhoud, maar daar willen ze niet op in gaan.
.
Dat is hetzelfde dat "onderbuikgevoel" een vies woord is geworden. 'Go with your gut feeling' was niet meer dan normaal. En het gaat gekke Rechtsen alleen om gevoelens, niet om de feiten... maar als de feiten laten zien dat bijvoorbeeld tegen immigratie zijn niet meer dan normaal is, dan wordt je weer overspoeld met emo-beelden vanuit de NOS.

earrebarre66 | 08-10-17 | 18:17

Ik zei het al eerder, waar dit in gaat resulteren zal eerder een verbod zijn op eigen materiaal dan dat defensie zelf goede spullen gaat kopen.

IPNP | 08-10-17 | 12:21 | 2

Inderdaad, zoals vroeger het verbod om een andere kleur ondergoed te dragen dan de drie stellen legergroene broeken en hemden die je bij opkomst uitgereikt kreeg.

BBmetR | 08-10-17 | 13:31

En dan gaat er weer van alles mis, maar meer investeren in defensie zal geen optie zijn. Enige resultaat is dan het samenvoegen van nationale legers in EU-takken. Zie ook de Duits-Nederlandse tank divisie

earrebarre66 | 08-10-17 | 18:08

Het enige waar ik op hoop is, dat dit kabinet snel komt te vallen met 1 zetel meerderheid (er zal vast wel een zwakke broer of zuster tussen zitten).... en dan verkiezingen met een FVD in de peilingen op 9 zetels.
Thierry doet het gewoon erg goed, dit hadden ze niet verwacht bij de gevestigde kliek.

Keyboardspeler | 08-10-17 | 12:19 | 1

Juist daarom laten ze dit kabinet niet vallen. Dit is echt "bij gebrek aan beter ( zou wmb ook het motto van het nieuwe kabinet moeten worden" en het blijft ook de volle rit uitzitten want ze zijn als de dood dat Baudet richting de 20 zetels gaat. Voeg daar de PVV, de PVDD, de SP en de Bejaardensoos bij en dat zijn allemaal door de elite ongewenste zeteltjes, waar ze niks mee kunnen. Dus nee, we worden wederom 4 jaar rectaal verkracht, totdat onze laatste zeggenschap en reserves aan Brussel zijn overgedragen en dan heft besturend NL zich wel op.

Graaisnaaiert | 08-10-17 | 14:30

Alles wat Baudet doet wordt door het incestueuze clubje plucheklevers bekritiseerd, net als destijds met Pim Fortuyn en al jaren Geert Wilders. Met 9 zetels voor FvD in de peilingen begrijp ik die angst wel. Zet 'm op Thierry!

DasNouJammer | 08-10-17 | 12:18

Een goede uitrusting voor die mannen en vrouwen kost slechts 30 miljoen of zo, defensie krijgt elk jaar 8000 miljoen. Ze kunnen er natuurlijk ook een paar generaals en consultants uittrappen en misschien eens een missie minder doen?

Watching the Wheels | 08-10-17 | 12:15 | 4

Laat Shell dan ook eens belasting betalen. Waarom betaalt Shell niet de helft van de defensiebegroting? Stuur ze maar een een rekening van 5 miljard of vindt Halve Shellstra dat geen goed idee? Het zijn vooral Shell belangen. Oekraïne, Libië, Syrië, Turkije, Afghanistan uiteindelijk ook (pijpleidingen kortere weg). Hoeveel miljard draagt Shell jaarlijks bij aan de Nederlandse krijgsmacht? 0,0 zeker of iets meer?

Watching the Wheels | 08-10-17 | 12:34

Ik hoorde eens dat we meer generaals hebben met hoge salarisen, dan soldaten .

gato | 08-10-17 | 13:39

Watching the Wheels | 08-10-17 | 12:30
Oranjes zijn groot aandeelhouders van shell. Die jongens aldaar zijn geofferd voor het banksaldo van de oranjes.

Ben Hetzat | 08-10-17 | 14:48
▼ 1 antwoord verborgen

Geen vluchtelingen meer opnemen en het geld wat ze daar aan uit wilden geven besteden aan defensie.

puntjeopdei | 08-10-17 | 12:13

Volledig met bovenstaande eens! Baudet laat zien dat het huidige parlementaire systeem op z'n laatste benen loopt.

Billy24 | 08-10-17 | 12:13

Ben een fan van Geert maar de actie van Baudet was er eentje om in te lijsten.
Dat bleek later wel uit de valse reacties van de farizeeërs die niet verder komen dan wat wazig gezwets over het kuch standpunt van hun partij.

komtdatschot | 08-10-17 | 12:12

'En daar was niets grappigs of ongepasts aan.'
Integendeel. Goed stuk, heer Paternotte.
Het bizarre aan dit alles: ieder particulier bedrijf dat werk doet waarbij zekere risico's aanwezig zijn, moet aan de strengste regels voldoen wat betreft kleding, werkvloerveiligheid enzovoort. Gaat het om militairen die hun leven wagen tijdens 'vredesmissie' nummer zoveel, maakt het bestuurders kennelijk niets uit of het personeel tenminste met deugdelijk spul op pad wordt gestuurd.
Koenders zou alsnog aangeklaagd moeten worden voor de Mali-missie.

De Vrijlansier | 08-10-17 | 12:11 | 3

Koenders is een mooi boy die graag in de schijnwerpers staat.

puntjeopdei | 08-10-17 | 12:15

@Vrijlander,

Precies.
Een bouwbedrijf dat bouwvakkers zonder helm rond laat lopen is strafbaar. Bij andere beroepen moeten werkgevers zorgen voor veiligheids- brillen of -schoenen, reflecterende kleding etc.

Maar defensie zegt doodleuk tegen werknemers in oorlogsgebied "leen maar een helm van de Fransen".
Een grof schandaal.

Dandruff | 08-10-17 | 12:19

@Vrijlander,

Precies.
Een bouwbedrijf dat bouwvakkers zonder helm rond laat lopen is strafbaar. Bij andere beroepen moeten werkgevers zorgen voor veiligheids- brillen of -schoenen, reflecterende kleding etc.

Maar defensie zegt doodleuk tegen werknemers in oorlogsgebied "leen maar een helm van de Fransen".
Een grof schandaal.

Dandruff | 08-10-17 | 12:19

Het is grappig zoals Baudet bij deugkamerleden een negatieve Pavlov reactie uitlokt, zonder dat ze ook maar één minuut de moeite nemen na te denken over wat hij eigenlijk te zeggen heeft. Shoot the messenger.

nick.name | 08-10-17 | 12:10 | 4

The messenger shooten, dat is nou eenmaal het gemakkelijkste als de boodschap je niet bevalt / te confronterend is, hè... voor lafbekken uiteraard!

EefjeWentelteefje | 08-10-17 | 12:19

Tja, als je daar nog waarde aan hecht, figuren a là K.Verhoeven, ook zo'n alle winden meedraaier, maar op een gluiperige manier.
Het voorval met referendum betreft de Oekraïne is nog vers in m'n geheugen.

watmagjenogwel | 08-10-17 | 12:58

Waarom denk je dat ze liever zeveren over de vorm als over de inhoud?

ScumbaggusMaximus | 08-10-17 | 13:02
▼ 1 antwoord verborgen

En zie eens hoe alleen Hennis daar zit in vak K. Er valt geen eer te behalen dus gladde Mark is er niet. En die lul van een Koenders had ook ballen getoond als hij er naast had gezeten, maar helaas.

Febofiel | 08-10-17 | 12:06 | 2

Ijdeltuit Koenders is personificatie van alles wat mis is met de politiek. Hautain, egocentrisch en voorzien van een rubberen ruggengraat. Natuurlijk ging hij niet naast Hennis zitten, hij zou eens verantwoordelijkheid tonen.

Rest In Privacy | 08-10-17 | 12:12

Febofiel, Publius, Treffend, het toppunt van arrrogantie.

watmagjenogwel | 08-10-17 | 12:54

Het wordt een kartelregering met een kartelregeerakkoord.

van stampij | 08-10-17 | 12:05

Ja FvD had leuk en goed verhaal, maar vooralsnog willen ze overal meer geld aan uitgeven en de belastingen verlagen. Hoe realistisch is dat?

geenspam | 08-10-17 | 12:04 | 10

McMarx | 08-10-17 | 14:33
Zullen ze vast ook hebben. Veel apartementen zijn er al maat vissekom als ik er zo over lees.

Maar nee, helaas echt "kooi": www.faqt.nl/recent/hong-kong-steeds-me...

Wol | 08-10-17 | 14:38

@Wol
Singapore is 90%koopwoningen, www.hdb.gov.sg/cs/infoweb/about-us/our...
De HDB appartementen zijn bedoelt voor de lagere inkomens, dus hogere inkomens kunnen op zoek naar duurdere woningen.

toetssteen | 08-10-17 | 16:24

toetssteen | 08-10-17 | 16:24
Sorry, dan lieg ik in commissie, want op Wikipedia staat echt: en.wikipedia.org/wiki/Public_housing_...

"... As 31 March 2015, 82% of the resident population live in such lease accommodation,[1] drop from the 87% peak in 1988–1990..."

Dus het is niet direct "koop", maar een lease (huurkoop). En toegegeven, het is geen sociale woningbouw in Nederlandse zin, maar wordt wel door een publiek orgaan verzorgd.

Wol | 08-10-17 | 18:55
▼ 7 antwoorden verborgen

FVD is zeer verfrissend.

boccelullus | 08-10-17 | 12:01

"Alles 13 sprekers" heeft een s teveel. Niet sneller typen dan je kunt denken, Bas.
Is trouwens positief bedoeld.

Bijtendehond | 08-10-17 | 12:01

Heel goed Bas. Daar is geen woord Chinees bij!

Herr Zimmermann | 08-10-17 | 11:59 | 1

Staat zeker 4x pang in anders

sockpuppet | 08-10-17 | 20:15

Plakbank? Ik zou er plakband van maken.

Bijtendehond | 08-10-17 | 11:58 | 1

en McGuyveren is McGyveren.

sko | 08-10-17 | 12:27

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl