Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

NOSJW Journaal op wittemannenjacht na Vegas

64-jarige bejaarde Amerikaan schiet 58 mensen dood en veroorzaakt ruim 500 gewonden. De NOS steekt het op zijn huidskleur: "een witte man".

Het viel veel mensen op. De Staatsomroep maakte in het Achtuurjournaal een specifiek punt van de huidskleur van de massamoordenaar in Las Vegas. Niet van zijn ideeën, niet van zijn motieven, niet van zijn overtuigingen en niet van zijn religie. Maar van zijn huidskleur. Het was geen toeval of foutje, want in de aankondiging voor de reclame zeiden ze het ook al. Maar hoezeer de NOSJW Staatsomroep zich ook in racisme dompelt om huidskleur aan het motief van de man te koppelen, zijn afkomst, RAL-code of leeftijd zeggen niets over zijn ideologie of overtuigingen. Die zijn op dit moment, terwijl de eerste namen van dodelijke slachtoffers worden vrijgegeven, nog steeds onduidelijk. Supremacist? Racist? Trumphater? Jihadi? Kruisvaarder? Wanhopige gokverslaafde? Geen idee. Wel zijn er in totaal 42 (!) vuurwapens gevonden, 23 in de hotelkamer van het Mandalay Bay, 19 in zijn huis in Mesquite. Er waren scopes, tripods en tot volautomatische wapens verbouwde rifles. Uit de auto van de vermeende miljonair is ammoniumnitraat gevist, een ingrediënt voor bommen. Ook weten we dat zijn vader ooit op de FBI Most Wanted-lijst stond omdat hij een gevaarlijke bankrover was. Broer Eric lijkt in shock (video), maar zegt ook tegenstrijdige dingen (kouwegrond-draad). De NOS is overigens niet de enige die de grootste mass shooting  in US history in hun eigen ideologische frame plaatsen. Andere radicale idioten van ISIS tot Infowars proberen het motief naar zich toe te trekken maar vooralsnog lijkt het nog steeds het meest op de waanzinnige daad van een eenzame psychopaat. Let’s see wat er vandaag naar buiten komt. De lokale KTNV livestream is er vermoedelijk round the clock mee bezig.

Stephen Paddock ziet er uit als al zijn psychopathische voorgangers van Dahmer tot McVeigh

Reaguursels

Inloggen

IK hoef natuurlijk niet origineel te zijn, door te proberen nog iets nieuws op te merken bij het NPS/NOS, dat daar 'gekleurde' beeldvorming in plaats van objectieve duiding van nieuwsfeiten plaatsvindt.
De ene keer spreken ze 'absoluut-niét' van Turken, Marokkanen, Afrikaners of negers, * want tegenwicht bieden zonder stigmatiserende clichébevestingen*
En ja, omdat zijzelf daar bij de NPS/NOS wel wéten, dat daarna alle Nederlanders gaan 'denken', dat zodra er niets wordt gezegd over het ras of de huidskleur van de te bespreken daders, dat 'dan' gedacht wordt, 'het zullen wel weer Turken, Marokkanen, Afrikaners of negers zijn geweest, maar ja, dat mag weer niet gezegd worden'.
En om ook die onuitgesproken beeldvorming tegen te gaan van: 'ze zijn het wel hoor, die allochtonen en die islamieten', gaan ze bij de NPS/NOS een stapje verder, door alsnog elk voorval aan te grijpen, het tegenovergestelde héél expliciet te benadrukken.
Dat al die Nederlanders maar vooral moeten begrijpen, dat het ook de blanken / de witten zijn, die dader zijn.
En dat de NPS/NOS een onuitgesproken doelstelling nastreeft, die van 'muli-culti-iedereen-doét-het-kwade'.
Vanuit de linkse kerk, en vanuit de muliti-culti-knuffelaars, en vanuit de politieke framing van 'pappen-en-nathouden' wordt gestreefd naar 'de boel bij elkaar houden, óók, als in werkelijkheid de verhouding tussen gevaarlijkere allochtonen uit het Midden Oosten in vergelijking met veel vreedzamere blanken overduidelijk is.
En hiermee maakt de NPS/NOS zich tot verlengstuk van 'n politieke agenda.
De NPS/NOS is helaas een partijdige organisatie.
De situatie is nog erger, als zelfs een vorm van zelfhaat jegens de oorspronkelijke blanke autochtonen tentoon wordt gespreid.
Dat blijkt uit het lelijke taalgebruik om het nieuws partijdig te framen.
Blanken zijn geen blanken meer, maar worden zomaar 'ineens' scheldend aangeduid met 'witte man'. En ja, de benaming met 'witte man' is scheldend in het taalgebruik van de SJW'rs uit Amerika, waar de strijd tussen de blanken en de zwarten steeds meer polariseert in raciaal racisme; 'wie wit/blank is, kan geen gelijk hebben, *want*...(vul maar in)...'
Nu is het geen probleem, om een groep oproerlingen beter te begrijpen, zoals de communisten/socialisten in het begin van de vorige eeuw ook gingen spreken over kapitalisme en klassenstrijd. Maar dan is duidelijk, dat is de 'strijd-taal' van Marx en de socialisten/communisten.
Maar als de staats-tv, de NPS/NOS ook de taal gaat overnemen van de kritische groep SJW'rs, dan maakt zij zich tot verlengstuk van de rassenhaat vanuit Amerika. Dan verspreidt de NPS/NOS dezelfde tegenstellingen als die woedend strijden in Amerika, en draagt de NPS/NOS bij aan dezelfde 'geïmporteerde' spanningen tussen de bevolkingsgroepen. Dat draagt de NPS/NOS bij aan het daarbij opkomende racisme. DE NPS/NOS is mede-aansprakelijk voor opkomend racisme, en zal dan ook worden aangesproken op haar aandeel in het veroorzaken van veel menselijk leed, en materiële schade in de toekomst.
Zij mogen bij de NPS/NOS misschien denken en menen, aan de goede kant van hun idealisme te staan, maar juist door die partijdige keuzes dragen ze in de toekomst bij aan veel rellen, schade en maatschappelijke spanningen.
Ik overdrijf niet; wij gaan binnenkort weer de nieuwe rellen en demonstraties meemaken wegens opgehitste haat tegen Zwarte Piet. Met dank aan de NPS/NOS kunnen wij weer gaan meemaken, dat veel politie zal moeten worden ingezet, 'omdat' de NPS/NOS het racistisch ophitsende taalgebruik van de SJW'rs heeft overgenomen.

Der Paulie | 03-10-17 | 19:55

NOS artikel van gisteren: 'De twee vrouwen die worden verdacht van de moord op de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un ontkennen schuld.'

Waarom hebben ze het niet over twee gele vrouwen?

Apotheker_uit_Aleppo | 03-10-17 | 18:40

Overigens, de witte muzikant Tom Petty is dood. De Nobelprijs voor natuurkunde is door witte mannen gewonnen.

Vod Kanockers | 03-10-17 | 15:44
-weggejorist-
Rest In Privacy | 03-10-17 | 14:41

Tja niet gezien, maar wel opvallend. Het was ook nieuws nadat het heule internet eerste een moslim verdacht, toen een antifa of linksgekkie *want tegen C&W muziek?" daarna anti trump, en nu het een boze blanke oude man blijkt te zijn met vooralsnog onbekend motief, zal het wel komen door een moslim vriendin of is hijzelf het slachtoffer van een terrorist (moslim natuurlijk) die hem gijzelde in de hotelkamer.
-
De feitenbubbels worden knalharde kokers, we verzuilen in rap tempo terug naar de jaren 50. We geloven alleen onze eigen zuil nog, alles uit de andere zuil is fake news, zelfs als het de feiten zijn.

KomodoVaraan | 03-10-17 | 14:37 | 3

Sja, de wereld wordt soms in knalharde kokers ingedeeld door de gebruikelijke verdachten. In de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen waren de kiezers die nog moesten gaan kiezen alvast ingedeeld bij de "deplorables", mits zij Donald Trump zouden stemmen.
Of zij daarvoor nog moesten boeten is nog de vraag. Wij gaan het nog horen.

Intussen opmerkelijk dat de gevestigde en onpartijdige media niet meer weten te suggereren dan de kleur van meneer. Zijn ze meestal wat creatiever mee.

Jan Passant mk2 | 03-10-17 | 15:02

Jan Passant mk2 | 03-10-17 | 15:02 Tja een walgelijke opmerking van HRC. Maar dan nog had DJT natuurlijk nooit de man van de REP's mogen worden. OT maar ik weet niet of u het kiesdistricten verhaal volgt in de US, en de herindeling olv de REP's? Daar deelt men de facto kiezers in om REP meerderheden te creeren. DJT heeft zo met 78.000 stemmen meer in 3 staten (stapje voor stapje via districten) het kiescollege achter zich gekregen. Knap wel eigenlijk, volgens de regels, maar een voedingsbodem voor de onvrede die we nu zien en het eigenlijk ook onterechte gejoel en gejuich van de marginale winnaar. Geen enkele media is onpartijdig overigens. En "framen" doen ze allemaal. De een roept blij "jippie een witte" en de ander zet het bericht tussen "vele gedateerde moslim aanslagen" alsof het business as usual is, en volgens de AfroAmerican is het niet eens de grootste ooit, die was nl op negers.
-
Ieder zijn eigen waarheid en gelijk, en vooral dat van de ander niet meer willen of kunnen zien of horen. Het zijn boeiende tijden waar FB en Twitter de waarheid bepalen.

KomodoVaraan | 03-10-17 | 16:31

Koma: Donald Trump had niet de beschikking over de stemmen van miljoenen illegalen in het getalsmatig al zo sterke Californië. Dus moest hij zich maar een beetje aan de Amerikaanse kieswet houden, niet aan een "popular vote".

Jan Passant mk2 | 03-10-17 | 19:31

Och, ik kan mij goed voorstellen dat "onze" media hun bericht openen met de mededeling dat de meneer "wit" was (het heet "blank", maar dat past niet bij het werkwoord "WITwassen" dat "onze" media doen bij al het kwaad in den wereld).

Natuurlijk denkt iedereen bij zulke berichten aan andere kleuren en - religies, wat meestal dan juist is. Wat bij het witwassen dan weer een stuk meer vindingrijkheid vergt.

Jan Passant mk2 | 03-10-17 | 14:19

Ook mijn hele familie blijkt wit te zijn, spier wit en room wit, ik moet dus wel aannemen dat ik van slavendrijvers afstam.
O was ik maar zwart als roet en heette Moriaantje, ik zou mijn handen in onschuld wassen. Nu draag ik de collectieve zelf schuld, mea culpa.

KeesRoeiboot | 03-10-17 | 14:10 | 1

Aan de andere kant als je naar buiten kijkt en ziet hoe de blanke mens de moderne wetenschap, medicijnen, industrie, luchtvaart enz heeft uitgevonden en ontwikkeld kan je weer trots zijn. In donker Afrika heeft onze lieve zwarte medemens eigenlijk maar heel weinig tot niets bijgedragen aan de huidige ontwikkeling. Die liften feitelijk alleen maar gratis mee op wat jouw familie en voorouders gepresteerd hebben.
-
Dus je hebt best wel wat om trots op te zijn, lijkt me.

moitambien | 03-10-17 | 14:27

Bij het "incident" op het CS in Amsterdam werd het vermelden van de afkomst van de "chauffeur" niet relevant geacht door het journaille noch werd zijn naam genoemd.
Nu wordt er zonder enige terughoudendheid bericht.
Daar heb ik overigens geen enkele moeite mee, wel met de zelf, en daarmee ook aan anderen, opgelegde censuur die maakt dat de, in de ogen van de media, ongewenste daderinfo niet gedeeld wordt in gevallen waarin "zij" menen dit voor het publiek te kunnen misschien zelfs wel moeten en mogen beslissen.

bwanabanjo | 03-10-17 | 13:53

Dader heeft zich zelf gefilmd tijdens het schieten.
Dan is er dus een motief die waarschijnlijk ingesproken staat op camera.
Aanslag(dat is het toch als je het van te voren plant) was goed voorbereid.
Vrouw van te voren naar buitenland gestuurd.
Klinkt toch wel als een Is aanslag.
Maar goed eigenlijk maajt het niet uit witte man,bruine man, moslim.Het is zowiezo afgrijselijk

Lilia2 | 03-10-17 | 13:46 | 1

Het maalt wel , van zwarte mogen we niks zeggen omdat ze binnen gerijfd worden om belasting af te dragen ,al die assielzoekers moeten gaan werken van soros en belasting afdragen in ons europa ondat de pensioenfondsen leeg geplunderd zijn, in 2020 is er geen cent meer te makken voor de pensioen gerechtigden daarom moeten die klote buitenlanders hier goedkoop werk komen verichtten en belasting afdragen,om de pensioenen aan te vullen van mensen die ons land na de oorlog hebben opgeraapt en opgebouwd en zo als stank om dank gaan wij met hun om,laten lelijke misselijk makende gluiperds als rutte en voorheen die lelijke trol de brillenboskabouter hun geld verbrassen. Bah... ik kijk uit naar de euro die kapot gaat ....

Klaasina | 03-10-17 | 14:02

Sinds Trump aan de macht is steekt links haar ware bedoelingen niet onder stoelen of banken. Het zijn gewoon ordinaire racistische sekteleden met zelfvernietiging als ultieme doel.

caspert79 | 03-10-17 | 13:06 | 3
-weggejorist-
Klaasina | 03-10-17 | 13:18

Video bekeken en de man weet het duidelijk te brengen,maar nog altijd zitten daar mensen achter die de fedrale bank beheren. Alles draait om macht en geld,vooral geld brengt macht met zich mee. Dus met zijn alle poot stijf houden en op de juiste partij stemmen ,ook al is dat niet de favoriet en deelnemen aan demonstraties , de catalanen steunen simpel omdat een democratisch verkiezing opgezet door het volk het enige is wat teld ook al is het zogenaamd illegaal. Als het door het volk zelf in het leven is geroepen is het legaal omdat het volk bepaald niet de politici,die zijn gekozen door het volk. Maar die zijn hun eigen campagne gaan voeren,zoals de federale bank hun opdraagt. Alles draait om belasting afdragen en lenigingen nemen.... slaafjes die werken om rijken rijker te maken en machtswellusitger... Nou ze zakken maar door de strond,ik weiger ..... en ik shop als vijftiger dagelijks tegen heilige huisjes. Ik heb het schijt aan rutte en alle politici carriere jagers ....

Klaasina | 03-10-17 | 13:55

youtu.be/wWjzJYy5Ch0

Zie ook newsnetwork op youtube om d video zelf te bekijken van de massa shooter die hier demostreerd in een kleine anti trump groep.
Ik weet niet of deze kan,hij komt van een originele bron als je het even uit zoekt.
Lijkt mij dat democratisch america dit niet graag aan de grote klok hangt.
Als het waar is ,is de gek die deze daad gepleegd heeft een hitlary fan en antibtrump.
Dan zijn de poppen mooi aan het dansen. Blijkbaar houd zijn lieftallige vrouwtje graag de demostrante uit voor hitlary en tegen trump.......
Ik denk dat the usa afstevend op een grote oorlog binnen twee jaar ...... Want de democraten die soros gezind zijn geven niet op,coruptie moet zegevieren al is het met geweld zie maar in catalonie ,..... zoals hier de democratische corruptie moet zegevieren... de federale bank zal er komen en als die er is zal die in stand bljiven met alle geweld dat daar voor nodig is.....

Klaasina | 03-10-17 | 13:03

Goed voorbeeld waarom ik al zo'n 10 jaar geen NOS journaal meer kijk.

His Lordship | 03-10-17 | 12:28

Vervelend voor kleurenblinden:
8% (M), 1/2% (V), 100% (LGBTQIAP)

Musset | 03-10-17 | 12:27

Volgende keer graag ook de kleur van z'n haar en de dikte van z'n nek.

Rest In Privacy | 03-10-17 | 12:25

De NOS had de babyboomer beter moeten duiden, het was een boze witte man.

the Jackdawn | 03-10-17 | 12:25
-weggejorist-
tata1981 | 03-10-17 | 12:21 | 1
-weggejorist-
Rationele Mocro | 03-10-17 | 12:06 | 1

Witteman met een blackout.
Ik ga overigens uit van een imbeciele actie tegen vuurwapenbezit.

nemeton | 03-10-17 | 12:06

Beruchte bankrover en psychopaat als vader. Zelf geld zat? Veelvuldig wisselend van adres? Jager? Accountant? Beroepsgokker?
Raar verhaal.
Hopelijk kan die kleine Fillipijnse wat opheldering verschaffen?
Een totaal-idioot die zijn naam in de geschiedenisboekjes wilde hebben, gitzwarte bladzijde maakte 'm niet uit?
Of is er toch een terroristische oogmerk? (Eist ISIS de aanslag toch niet voor niets op?)

Rommelende Onderbuik | 03-10-17 | 12:05 | 4

Of wapenhandelaar die door 2 isispatjepejers door zijn kop is geschoten waarna die patjepejers de wapens gebruikt hebben op de feestgangers.
Rust in Vrede slachtoffers en sterkte aan nabestaanden.

Theo-Pim-Riv | 03-10-17 | 12:14

Er zullen beveiligings camerabeelden gaan verschijnen, kan toch niet uitblijven.

Theo-Pim-Riv | 03-10-17 | 12:16

Theo-Pim-Riv | 03-10-17 | 12:14
Tja, als zelfmoord gepleegd toen de politie ter plekke verscheen.
Klopt toch ook niet helemaal, tenzij de munitie echt op was, had ie er nog een paar mee kunnen proberen te nemen.

Rommelende Onderbuik | 03-10-17 | 12:22
▼ 1 antwoord verborgen

Als NOS het bij gekleurde daders zou hebben over "zwarte man", "bruine man" of "lichtgetinte man" zou ik er geen bezwaar tegen hebben. Maar dan praten ze ineens over "man" of nog erger "Nederlander".
-
Tja, ooit een betrouwbare onafhankelijke nieuwszender nu slecht een Links propaganda zendertje... helaas ook met mijn geld betaald.

moitambien | 03-10-17 | 11:58 | 2

Hear, hear!

Hem | 03-10-17 | 12:09

"... ooit een betrouwbare onafhankelijke nieuwszender..."

Kijk, daar ga je al de mist in.

Xirdalan | 03-10-17 | 13:27

Wat Annechien ook zegt : het komt het altijd goed over.

Bertus Bolknak | 03-10-17 | 11:58 | 2

Dat bij jou het bloed naar beneden vloeit, bedoel je.

Où est Charlie? | 03-10-17 | 13:02

Kom nou toch! Ze is er allen neergezet om te anticiperen op de LMHDSTWRCN-maatschappij.

whetherthouwouldbe | 03-10-17 | 13:03

Ik kan de NOS wel begrijpen. Dat linkse rattennest is zo ontzettend blij dat het een keer geen ogenschijnlijke moslim is die een aanslag pleegt. Helaas voor hun kunnen ze deze aanslag nog net niet zo omvormen dat rechts hiervan de volle schuld krijgt. Ik ben benieuwd naar de motieven van schutter, maar ik ben bang dat we deze alleen te weten gaan komen wanneer deze motieven onverhoopt toch in de rechtsige sfeer liggen; anders zullen ze wel compleet worden doodgezwegen.

IslamPislam | 03-10-17 | 11:57 | 1

Ging je uit van een ISIS aanslag?

JuliusGretten | 04-10-17 | 22:22

Om Inforwars nu gelijk als 'radicale idioten' weg te zetten. Leveren best goed werk.

Verkneukelaar | 03-10-17 | 11:47 | 2

Voorbeeldje van dat goede werk graag?

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 11:51

Aanzienlijk deel van Paul Joseph Watson's video's vind ik inhoudelijk behoorlijk sterk. Zit natuurlijk ook onzin tussen, hou je toch.

Verkneukelaar | 03-10-17 | 12:02

Ik heb vroeger altijd geleerd dat huidskleur absoluut irrelevant is. De NOS heeft zich compleet belachelijk gemaakt, ik heb GEEN vertrouwen meer in de NOS

tata1981 | 03-10-17 | 11:38

Heeft zo te zien wel een varkensmutsje op, dus ja, per definitie verdacht.

watmagjenogwel | 03-10-17 | 12:01


Conclusie: Witte mannen zijn ook geen lievertjes in vergelijking tot 'hen' die niet benoemd mogen worden.

Ervaringsdeskundige | 03-10-17 | 11:30

Wordt het niet tijd dat we de witte man wat scherper in de gaten gaan houden? Zeker als hij van middelbare leeftijd is, dan is staat deze man bijna synoniem voor seksist, racist, mass shooters, liefhebber van wapens, ja zeg maar gerust alle kenmerken van een enge rechts extreme terrorist.
Wordt tijd dat er een meldpunt witte mannen komt, de bron van al het kwaad momenteel in de wereld.
Voel me niet meer veilig in NL, liep net over straat, heel eng, allemaal witte mannen, wat zeg ik extreem wit waren ze ook nog eens!

KeesRoeiboot | 03-10-17 | 11:30 | 2

KeesRoeiboot | 03-10-17 | 11:30 |
"Wordt tijd dat er een meldpunt witte mannen komt"
Holy shit, ik zag er net 1 lopen!
*onder tafel duiken doet*

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 11:51

Keek zojuist in de spiegel en hij had nog een mes in de hand ook. Een scheermes. Hellup ;-).

Graaisnaaiert | 03-10-17 | 12:46

Maar goed witte mannen zijn dus geen terroristen. Dat zijn alleen moslims

Discriminatie!

Releasethehounds | 03-10-17 | 11:26

Man = donkere of licht getinte man.
Witte man = blanke racist
Verwarde man = moslim
Vrouw = kan zowel blanke vrouw, donkere vrouw al moslima zijn.
Witte vrouw = dit woord bestaat niet of ze moet Anne Fleur heten.
enz, enz. #newspeak

Rest In Privacy | 03-10-17 | 11:10 | 1

Koonkluk Huis | 03-10-17 | 11:10
Voorzichtig...
Mensen classificeren met labels is nogal controversieel in dit lghbqwerty tijdperk...
;)

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 11:57

Zijn vriendin was een Phillipina, die dus katholieke roots hebben, net als deze Ier, ook al zal hun geloof weinig invloed hebben, want zijn vriendin hield ook van gokken, gokkasten, net als deze Paddock, de zoon van een psychopatische bankrover en bingoaal eigenaar.
Conclusie: psychopatische genen, criminele genen, gokverslaafd en doorgedraaid.
Het is van tevoren wel gerpland, gezien de hoeveelheid munitie en wapens.
Semi-automatische wapens zijn heel makkelijk te veranderen in volautomatische wapens, soms alleen maar een palletje verwijderen.
Munitie kun je in Amerika gewoon in de supermarkt kopen.

Het enige vreemde puntje is dat de politie zo snel ter plaatse was in zijn hotelkamer.

King of the Oneliner | 03-10-17 | 11:09 | 4

King of the Oneliner | 03-10-17 | 11:09 |
Het enige vreemde puntje is dat de politie zo snel ter plaatse was in zijn hotelkamer.
Las Vegas heeft wel ervaring met schietpartijen (net als de meeste steden in de USA) en dat swat team was misschien al als voorzorgsmaatregel aanwezig bij dat concert. Verder schijnt de rookmelder in de kamer afgegaan te zijn en daardoor kon hij snel getraceerd worden.

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 11:50

En je bent niet verbaast dat niemand heeft gemerkt dat er 23 wapens met munitie werden binnen gebracht. Er was een compleet platform gebouwd om vandaan te schieten.

the Jackdawn | 03-10-17 | 12:30

Dude, alsjeblieft het hotel ligt aan de belangrijkste doorgaande weg van Las Vegas. Waar al die casino's liggen waar dagelijks miljarden in omgaan. Denk je dat daar niet 24/7 politiewagens patrouilleren? En denk je dan niet dat er 10-20 seconden na het eerste salvo mensen 911 bellen - of wat dan ook -, dat er geen gasten op dezelfde verdieping van dat hotel de lobby bellen dat ze knallen horen? Dat de hotelbeveiliging helemaal achterlijk is? Kom nou toch, echt kappen met dat aluhoedjesgeneuzel.

Graaisnaaiert | 03-10-17 | 12:44
▼ 1 antwoord verborgen

( CNN bericht :)
Police recovered 23 guns from his Las Vegas hotel room and another 19 guns from Paddock's home in Mesquite, Nevada, Clark County Assistant Sheriff Todd Fasulo said.
En ook opmerkelijk:
One official said Paddock had a camera mounted in the room, apparently to record himself.
Washington Post:
So far, at least one has been identified as an AK-47 type rifle, outfitted with a stand to steady it and improve accuracy, said people close to the ongoing probe.
Lombardo said the weapons that have been recovered range in caliber from .223, which is associated with AR-15 style rifles, and .308, which is a caliber commonly used in hunting rifles.

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 11:06

Ik begrijp echt helemaal niets van de journaalredactie. Volgens mij hoort de journaalredactie op een evenwichtige, en zowaar mogelijk, objectieve wijze verslag te doen van de gebeurtenissen in de wereld. Weet de redactie nou echt niet dat de term 'wit', als huidskleur, in de Nederlandse context een scheldwoord is - wit, als equivalent voor zwart. Wit is geen anglicisme, een vervanging van 'white', het is daadwerkelijk bedoeld als aanduiding voor 'tatta's', je weet, die smerige slavenhandelaren, zonder uitzondering schuldig, allemaal racisten, die nog geld moeten geven aan mensen die niet kunnen discrimineren omdat die .... niet wit zijn.

Maar ja, mensen uitmaken voor wit of zwart (die verlopen VARA man die Humberto Tan voor 'dom en zwart' uitmaakte bijvoorbeeld) schijnt het nieuwe normaal zijn in onze media.

Laten we er maar hard om lachen. De cursus Pools voor beginners is al besteld. Fijn land, met gezellige blanke mensen heb ik me laten vertellen. Een aantal jaren geleden is daar wat ophef geweest tijdens een zuivering van de media door de (best wel heftige) rechts-nationalistische regering. Ik begin daar begrip voor te krijgen.

DebraCadabra | 03-10-17 | 11:03

De npo is bezig met heropvoeden van de PVV/FvD stemmende ondermens, a la vietnam.
De communissten (gl) zijn nooit weg geweest.

Kanarie_Geil | 03-10-17 | 10:54

Denk dat die blanke oen nu de moslim lievertjes wakker gemaakt heeft ,blijf uit de buurt nu van hotels met grote parkeerplaatsen ervoor waar iets massaals georganiseerd is.

gelukzoeker | 03-10-17 | 10:53

Als je een linkje naar Alex Jones wilt doen, plaats dan déze, van de aflevering van vrijdag waarin hij de aanslag voorspelde: twitter.com/freemantv/status/91501923...
Wat ik me ook niet realiseerde: Het is 100 jaar geleden dat de (originele) Bolsjevieken hun staatsgreep pleegden. U weet wel, de originele Antifa.

wingload | 03-10-17 | 10:50 | 1

En met hypnose krijg je iemand zover dat ie gaat schieten. Dat hebben 'ze' nu wel onder de knie: youtu.be/wipVDW3Vc4A

wingload | 03-10-17 | 11:11

Ik heb het ook niet zo op witte mannen... gelukkig ben ik zelf blank!

benjeallanggek | 03-10-17 | 10:50

De broer heeft toch ook wel wat psychopathische genen geërfd van zijn ouwe, hij is mij net iets te theatraal maar niet geëmotioneerd.

Roze_bril_drager | 03-10-17 | 10:46 | 2

Scherp, Roze bril!

dysdiadochokinese | 03-10-17 | 11:02

Inderdaad: "Val a.j.b. m'n moeder niet lastig met moeilijke vragen, mijn broer nam altijd koekjes voor m'n moeder mee."

Watching the Wheels | 03-10-17 | 13:01

Het is een witte man. Dat is relevant aangezien de meeste aanslagen door niet witte mensen gepleegd worden.
Je had misschien beter alleen kunnen zeggen "Het was een witte". Dat het een man was is immers niet relevant aangezien alle aanslagen door mannen worden gepleegd.

frank123 | 03-10-17 | 10:44 | 2

Blank in plaats van witte?

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 10:44

Tja maar hoe moet een marsmannetje nu geduid worden dan? vragen vragen!

gelukzoeker | 03-10-17 | 10:56

En dan dat gezeik van die Mouthaan in het RTL 4,. Het ging meer over Trump en zijn wapenwet dat de hele aanslag. Wat een zak die vent. trouwens dat hele gezeik van die die Unilevershow op 4 komt je de strot uit.

mondkapje | 03-10-17 | 10:43 | 2

idd een zeikertje, die Mouthaan.

Où est Charlie? | 03-10-17 | 12:58

Erik Mouth aan, waarschijnlijk z'n bijnaam omarmd.

Watching the Wheels | 03-10-17 | 13:04

@mezelf
... getuigen! (aanvulling)

BadLieutenant | 03-10-17 | 10:40

Ik krijg kriebels van blanken die zichzelf en andere blanken omschrijven als wit!
Sinds wanneer is dat eigenlijk bon-ton geworden?
Het überhaupt hebben over zwarten, witten en gelen om homo sapiens te reduceren tot kleurtjes vind ik van een ontstellende domheid!

BadLieutenant | 03-10-17 | 10:36 | 1

Soort kleur bekennen, denk ik. Als mensen wit gebruiken in plaats van blank dan willen ze laten zien dat ze aan de goede kant staan. Tenminste, ik ga er dan ook vanuit dat de meeste mensen binnen de journalistiek bewuster hun woorden kiezen dan de gemiddelde mens.

nikolaos | 03-10-17 | 11:13

Mocht het ideologisch zijn had hij wel een boodschap achtergelaten.

Volgens mij een gevalletje "fallen" supergefrustreerd, wapens, een vrij schootsveld en zot genoeg om het te doen.

Misschien stond voor mijnheer de muziek te luid, of was hij pissed omdat hij net verloren had met kaarten, wie zal het zeggen.

Lt-Kol Kilgore | 03-10-17 | 10:35 | 1

Ja, misschien stond het geluid te hard, haha, vandaar dat hij donderdag een heel wapenarsenaal naar de kamer had gebracht.
Hij zij nog tegen z'n vriendin, "als ze het hard spelen, zullen ze het weten ook"

watmagjenogwel | 03-10-17 | 11:50

Witheet
*sigaret met dollarteken opsteken*
m'n liefje m'n godje, waar is m'n landje gebleven?

hallevvezool | 03-10-17 | 10:35

Hoe was het met zijn bloedsuikerspiegel?

bigs | 03-10-17 | 10:32

Nos framed en gooit olie op het vuurtje van het oneigenlijke racisme-geblaf ter linker zijde. Schandelijk en schadelijk ! Voor een omroep die zichzelf zo graag als publieke omroep ziet is in casu eigenlijk sprake strafbare ophitsing en haatzaaierij.

krelus | 03-10-17 | 10:30

Nou ja zeg. Waarom is dit nou weer racisme?? Die man is blank ja. Dat is geen racisme maar gewoon een feit. Ik ben zelf ook blank. En bovendien is het juist wel goed dat ze er bij zeiden dat bij blank was want mensen zijn al gauw geneigd om te denken dat het wel weer een of andere moslimneger zal zijn geweest. Goed dat er eens bij wordt stilgesfaan dat blanken ook zoiets kunnen doen. Ik zie dit niet als racisme.

Pluizemeisje | 03-10-17 | 10:30 | 7

Pluizemeisje | 03-10-17 | 10:30 |
Misschien omdat er "witte" wordt genoemd in plaats van "blanke" ?

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 10:46

stonden op pre set modus

medelmo | 03-10-17 | 10:46

Pluizenmeisje heeft gelijk , het had dus moeten zijn " Een witte man in plaats van een of andere moslimneger heeft een aanslag gepleegd ! "

Castor12 | 03-10-17 | 10:58
▼ 4 antwoorden verborgen

He raar niet eens de term "verward" horen langskomen of moeten we dan lezen booslim, terwijl hij er alle tekenen vertoont dat hij flink van padje af was.
Maar ze zijn idd flink door het ijs gezakt met deze uitspraak petje af voor zoveel sukkelligheid daar.Verbaasd het me , nou nee.

Umberto die trotzoni | 03-10-17 | 10:26

Het is ook zeldzaam dat een Blanke zo iets doet vandaar kleur vermelding, bij Opsporing verzocht melden ze toch ook niet meer dat de dader een Noord-Afrikaans uiterlijk heeft

patrick023 | 03-10-17 | 10:26

Zijn vrouw is in ieder geval een Indonesische moslima. denk dat we daar verder moeten zoeken.

070 | 03-10-17 | 10:23
-weggejorist-
070 | 03-10-17 | 10:23 | 3

Tom Petty was ook een witte man.
Was, ja, want hij is deaud vandaag op 66 jarige leeftijd....

King of the Oneliner | 03-10-17 | 10:23 | 3

Tom Petty was een Travelling Wilbury

dulcinea | 03-10-17 | 10:24

En soms een travelling ovary

TheseDays00 | 03-10-17 | 10:51

Op NPORadio1 is de PVV en Baudet kaart al gespeeld.

artie | 03-10-17 | 10:22 | 4

ik hoorde t ja. Het moet en zal een frame krijgen, zeker op radio1. neem aan dat het zelfbenoemde orakel van joop z'n verbale drol ook nog mag leggen tussen 12 en 2.

Stortkoker | 03-10-17 | 10:45

Wat ben ik gelukkig dat ik dat hier allemaal niet kan beluisteren, heerlijk.
Vrouguh hadden we Hilversum 1 en 2, dat was nog te behapstukken, maar nu....

watmagjenogwel | 03-10-17 | 11:45

Niet gehoord maar als dat echt zo is is dat een walgelijke frame en zouden Baudet en Wilders terstond aangifte moeten doen.

Graaisnaaiert | 03-10-17 | 12:39
▼ 1 antwoord verborgen

De terroristen willen dat we verdeeld raken, dus moeten we de blanke man® overal de schuld van geven.
Volgens elke GL/D66/PvdA-achtige ooit.

Barre_de_k | 03-10-17 | 10:22

Volgens l ood om oud ijzer was het Abu Abd El Bar.
IS claimt niet snel vals , dat kost ze teveel credits.
Wederom islam gerelateerd , vandaar de nadruk op wit.
NPO .. Niet Per Ongeluk .

medelmo | 03-10-17 | 10:20 | 1

Je was me net voor. IS was supersnel met de opeising.
Beetje dezelfde reden waarom Michael Jackson niet gestorven was als neger, maar als opgesneden blanke vrouw. Verkoopbaarheid en zo.

Notenkraker | 03-10-17 | 10:23

Vervang simpelweg het woord witte man met zwarte man in het bericht en wacht op de storm van "rascisme" kreten die dan op zou steken.
Het NOS journaal is helemaal de weg kwijt.

Roadblock | 03-10-17 | 10:20

Enige relativering is op zijn plaats. Hier op GeenStijl buitelen de reaguurders over elkaar heen om de kleur en afkomst te duiden als er iets gebeurt is.
Niets menselijk is ons blijkbaar vreemd. We willen de gebeurtenissen zo snel mogelijk in ons eigen denkraam verklaren om de wereld beter te snappen.

ristretto | 03-10-17 | 10:18 | 2

Nee, als er gewoon over een blanke man was gesproken zou deze hele discussie niet nodig geweest zijn.
De term 'witte man' is door de NPO-newspeak redactie na Trumps' overwinning voorzien van allerlei negatieve connotaties zoals; boos, rechts-extremist, laagopgeleid, rascistisch. You name it. De term wordt dus bewust indoctrinerend gebruikt door de zgn. objectieve NPO.

Voorjaarsmoe | 03-10-17 | 10:47

@moe, daar ben ik het mee eens, zoals ik al vermeldde, indoctrine van 'hogerhand'.

watmagjenogwel | 03-10-17 | 11:43

Misschien vonden ze het bij de NOS wel zo bijzonder dat er een aanslag door een blanke gepleegd wordt dat ze dit feit specifiek vermelden. Dus weten wij als kijkers genoeg: wordt de huidskleur niét vermeld, weet je automatisch dat het om een licht of donker getint persoon gaat. Stukje interactiveit bij de NOS: kijker wordt gestimuleerd 'mee te denken'. Chapeau, NOS!

Zenzeo | 03-10-17 | 10:17

Misschien moeten ze op een dag nog berichten wat die Witte Stax allemaal met Zwarte Tan heeft uitgevroten.

dulcinea | 03-10-17 | 10:17 | 1

Who cares? Vrijheid van partnerkeuze, vrijheid van seksueel contact mits met wederzijdse instemming en niet in strijd met de wet. Ga niet de moraalridder uithangen over overspel, maar als ze het allebei willen gaan ze hun gang maar, wat er ook is gebeurd, boeit me niet.

Graaisnaaiert | 03-10-17 | 12:37

Het kan natuurlijk ook een vermomde zwarte man geweest zijn.

zweeperover | 03-10-17 | 10:17

wat een gelul... als ze niks zeggen wordt er volop gespeculeerd dat het een haatbaard zou zijn maar dat het verzwegen wordt, zeggen het wel is het weer niet goed.

Satria | 03-10-17 | 10:17
-weggejorist-
zweeperover | 03-10-17 | 10:15 | 1

Mannen, ongeacht kleur, zijn het probleem.

JTKDM | 03-10-17 | 10:13 | 1

Wie heeft hierom gevraagd: heropgevoed te worden door die communisten van de NOSJW? Aan de uitkomst van de verkiezingen te zien stemt de Nederlander steeds rechtser. De VVD verklaarde zichzelf zelfs een 'populistische' partij om maar stemmen te trekken.
Weg met die racistische Annechien, die communistische Dionne - lekker kontje - Stax en hun collega's. En helemaal weg met die Gelauf! Of hoe die ook mag heten.
Dus: ik ben niet 'wit' maar gewoon 'blank'. En 'zwarten' kunnen wat mij betreft ook weer gewoon 'negers' heten als ze dat willen...

Aristotalloss | 03-10-17 | 10:13

Waarom zetten ze er bij de NOS niet ook gelijk "boze" voor, het was (mede gezien zijn daad) immers een boze witte man! Bovendien als je tegenwoordig zo pc wil zijn, dat mag dat sowieso in één adem gezegd worden, het geldt toch immers voor alle witte mannen, toch?!

TuuT | 03-10-17 | 10:12

Hij is wit lekker boeiend dat maakt mijn ergernis aan de Islam er niet minder op of ander geloof , het botsts teveel omdat het allemaal bullshit is.

acess | 03-10-17 | 10:11

Dit viel mij ook op.
Overigens hadden ze het bij Nieuwsuur ook over een 'witte man'.
Afgesproken werk?
Toeval bestaat niet.
Dit is propaganda/indoctrinatie.

MaxiCosi24 | 03-10-17 | 10:11 | 2

Bewuste proefballon. Wordt vanaf nu de standaard, let maar op.
Ook bij RTL misleidende informatie gisteravond: zeggen dat semi-automatische wapens vrij verkrijgbaar zijn in Amerika met daarbij een filmpje van een automatisch wapen met een ronkend salvo.
En de goedgelovige medemens slikt het propagandagif voor zoete koek.

Ongeruste vader | 03-10-17 | 10:33

Ook op teletext "witte" in plaats van "blanke".
Misschien omdat de doelgroep de term "blanke" niet snapt?

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 10:47

Waaat? Zie ik zo wit dan? Vanochtend meteen naar de badkamer gelopen en in de spiegel gekeken. Maar ik zie toch echt geen wit gezicht. Wel een blank gezicht met soms wat rode vlekken of een rooie kop al ik teveel gedronken heb... Arme, benen etc. zien er toch meer blank uit. De badkamertegels, ja die zijn wit.. Zijn ze bij de NOS nou kleurenblind of knettergek of allebei?

knerf | 03-10-17 | 10:09 | 1

Zolang het niet blauw is, valt het allemaal wel mee hoor, overigens blauw is geen kleur maar een toestand waarin je kunt verkeren.
En zou ook nog met Alex te maken kunnen hebben.

watmagjenogwel | 03-10-17 | 11:38

"Kaartje op telegraaf.NL staat een kaartje met afstand van 350 meter omlaag gericht vanaf bovenste verdieping hotel"
Tevens 59 slachtoffers.
Lukt het wel vanaf deze afstand/hoek om zoveel slachtoffers te maken met automatische wapens. Richten lukt niet snelheid kogels is er ook wel een beetje uit.
Waren er meer schutters op de grond en is de man in het hotel een beetje de Lee harvey Oswald?

tipszondertrucs | 03-10-17 | 10:07 | 6

tipszondertrucs | 03-10-17 | 10:07 |
Op 350 meter afstand dodelijk zijn is peanuts voor dit soort wapens. Daarvoor zijn ze ontworpen.
Zoek maar eens op google: maximum effective range.

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 10:53

Effectief bereik van een ak47 is 350 meter dus hij heeft waarschijnlijk zwaarder materieel gebruikt.

Joris Beltsin | 03-10-17 | 11:01

Kappen nou met die onzin. Hoge plek dus vrij zicht, automatische wapens, 20.000 opeengepakte mensen. Gewoon een Turkey-shoot. Echt, van sommige mensen zou je na een aanslag/moordpartij gewoon het toetsenbord moeten afpakken, want de onzin die ze daaruit krijgen...

Graaisnaaiert | 03-10-17 | 12:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Het was toch ook een witte man? Je kan ook overal over miepen.

ZureJoop | 03-10-17 | 10:07 | 3

Wie doet er moeilijk over het feit dat het een blanke was? We doen moeilijk over de snelheid en gretigheid waarmee de NOS dit in de berichtgeving bracht. Bij de aanslag in Barcelona duurde het eindeloos voordat de NOS er echt niet meer om heen kon en toch maar meldde dat het om een Marokkanen ging (ook een ras, zoals wij thans weten).

Stijlicoon | 03-10-17 | 10:13

Wie doet er moeilijk over het feit dat het een blanke was? We doen moeilijk over de snelheid en gretigheid waarmee de NOS dit in de berichtgeving bracht. Bij de aanslag in Barcelona duurde het eindeloos voordat de NOS er echt niet meer om heen kon en toch maar meldde dat het om een Marokkanen ging (ook een ras, zoals wij thans weten).

Stijlicoon | 03-10-17 | 10:13

misschien voelde deze man zich meer een vrouw?

Montesquieue | 03-10-17 | 11:13
-weggejorist-
Roze_bril_drager | 03-10-17 | 10:04

Ik blijf het vreemd vinden dat je 10 geweren gaat meenemen om zoiets te doen.
De kans dat het iemand opvalt is dan veel groter, en waarom zou je met 40 kilo aan geweren gaan sjouwen als je ook nog heel veel minutie mee neemt, terwijl je met een geweer en extra magazijnen het zelfde effect berijkt?
10 geweren voor 1 man, is raar.
Dan ga ik me toch wel afvragen of er geen anderen bij betrokken waren.

laatmaargaan | 03-10-17 | 10:04 | 1

berijkt : bereikt - minutie : munitie
Maar goed, waarom deze dader per se op deze (vreemde) manier (met zoveel wapens) zijn aanslag pleegde is nu nog te vroeg om over te speculeren maar feit is wel dat je met een rolkoffertje een paar keer heen en weer naar je kamer zo die dingen naar binnen brengt. Vergeet niet, dat er veel oudere mannen met koffers in hotels komen en gaan. De dader zat er al vanaf donderdag, 2x per dag heen en weer tussen kamer en auto (?) is prima te doen.

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 11:01

Een witte man.
Was het een albino?

Kanarie_Geil | 03-10-17 | 10:04 | 1

Albino's hebben een probleem in sommige delen van Afrika. Bijgeloof, magie enzo. Echt geen pretje in bijvoorbeeld Tanzania als albino.

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 11:41

Het woordje "wit" had hier wel degelijk een betekenis. Aanslagen worden in het algemeen door meer gepigmenteerden of veelkleurige reli-gekkies gepleegd, dus de aanduiding "de zwarte man" of "de Mo-aanhanger" is nu min of meer vergelijkbaar met "het natte water" of "het koude ijs". Als er strakt door de NOS-journaal een aanlag wordt gemeld die door "een man" werd gepleegd, is dat in de regel dus geen blanke, en omdat het hier om een uitzonderingsgeval ging, had de nadere kleuraanduiding dus wel extra nieuwswaarde.

Alco-de-Holist | 03-10-17 | 10:02 | 3

Als ik kijk naar sommige muren en de badkamertegels in mijn huis zie ik dat die wit zijn. Maar dat lijkt toch echt niet op de kleur van mijn huid. Of zijn er volgens jou twee soorten wit?

knerf | 03-10-17 | 10:12

Blank is niet wit, lieve mensen.

Stijlicoon | 03-10-17 | 10:15

Ik denk dat dat inderdaad de reden is. Iedereen verwacht in eerste instantie dat het weer een islamitische aanslag is, dus zodra bekend was dat het om een 64-jarige Amerikaanse, "witte", gepensioneerde accountant ging, werd dat terstond vermeld. Daar heb ik op zich ook geen moeite mee, want het is "objectieve" berichtgeving. Overigens valt me op dat als het moslim terrorisme gaat, er vaak toch wel "omfloerst" over bericht wordt. Vaak hoor je dingen als: "Het lijkt hier om een terroristische aanslag te gaan" of "Van een terroristische aanslag lijkt hier geen sprake", waarmee eigenlijk altijd islamitische terroristische aanslagen bedoeld worden (omdat die inderdaad het meest voorkomen; Breivik was de grote uitzondering, en er zijn er nog wel een paar).

Bij het gebruik van de term "witte" zou je dan nog vraagtekens kunnen zetten. Het komt natuurlijk van het Amerikaanse "white" en "black". "Zwarte" werd hier al veel langer gebruikt. Maar net als met een term als "allochtoon" worden termen op een bepaald moment politiek incorrect. Ik vermoed dat we hier in Nederland de term "blank" tegenwoordig associëren met: koloniaal verleden, slavernij, superioriteitsdenken, en dat daarom liever de term "wit" gebruikt wordt. "Zwart" kan inderdaad ook niet meer; de policor term tegenwoordig is - ook trouwens uit de VS overgewaaid): mensen van kleur.

Dr_Johnson | 03-10-17 | 10:28

Prima toch? Z'n vrouw is dan een gele vrouw, Simone Weimans een zwarte vrouw, etc etc, Dus dan ook opzouten met je afro-afrikaans, afro surinaams, afro-noord-afrikaans, en nederturk geleuter.

Stortkoker | 03-10-17 | 10:00

Tsja.... de witte man is nu de zwarte piet.

Viezepoes | 03-10-17 | 09:58 | 2

Als ze consequent zijn, dan is de zwarte man in het volgende journaal de Klaas.

Watching the Wheels | 03-10-17 | 10:01

De Klaas zijn kan sinds 5 minuten ook al niet meer. Misschien de Sjaak zijn?

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 11:58

Wat een droeftoeters. Hou het gewoon op een 'man' en voeg er alleen een bijvoeglijk naamwoord aan toe als het ook echt zinvol is om iets nader te specificeren, bijvoorbeeld als het iets zegt over de motieven van de persoon (islamitisch?) Dat is ook het hele idee trouwens van een adjectief, maar dat snappen ze bij de NOS dus niet meer blijkbaar.

Quantum Suicide | 03-10-17 | 09:58 | 1

"Hou het gewoon op een 'man' en voeg er alleen een bijvoeglijk naamwoord aan toe als het ook echt zinvol is om iets nader te specificeren"
Feit is dat hij blank is. Waarom is "man" dan wel relevant en "blank" niet?

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 11:59

Voor npo begrippen niet correct, want niet genderneutraal. Ze hadden dan b.v. witmens moeten zeggen.

watazooi | 03-10-17 | 09:56

Alleen door GS weet ik wat de staatsomroep voor een kul verkondigt. Ik kijk er nooit naar. Gewoon negeren, mensen.

Pislinq | 03-10-17 | 09:55

In de VS zeggen ze altijd bij verdachten het ras erbij, doen ze altijd. 'A caucasian male, an African American female' etc. Nix nieuws dus

Fontanarossa | 03-10-17 | 09:55 | 4

Wel wat nieuws want in Nederland verhullen ze juist altijd de afkomst van de dader behalve wanneer het om een Nederlander gaat ( een blanke dus) of om een dronken Pool.

Franker | 03-10-17 | 10:06

@Fontanarossa
Bij menging ontstaat echter een toerekeningsvraagstuk: aan welk bestanddeel van het mengprodukt kan de waarnemning worden toegeschreven?
De zelfgekozen groepsidentiteit leidt soms tot merkwaardige over-identificatie waabij ogenschijnlijk blanke dames weliswaar met krulhaar zich als Zwart identificeren. Vaak is er ook nog een conflict tussen hoe "De Omgeving" iemand waarneemt en "Het Zelfbeeld" van de betrokkene. Dat kan groteske vormen aannemen met onverwachte agressie gericht op een afhoudende en terughoudende houding van de groep waartoe "De Toehoorder" LIJKT te horen . In de VS zijn ze er in ieder geval nog niet uit.

kindapaas | 03-10-17 | 10:23

Watching the Wheels | 03-10-17 | 09:58
"marrokaan" is tegenwoordig ook al een ras.....

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 11:38
▼ 1 antwoord verborgen

Ebony and ivory live together in perfect harmony, side by side on my pianokeyboard oh lord Why don’t we??? Dat door eufemismes is niet meer nodig dus. FYI, liedje van zwarte blinde Stevie Wonder en witte vrek Paul McCartney.

Accident_Prone | 03-10-17 | 09:55 | 4

@vader, en wat dacht je van die ivoren toetsen??

watmagjenogwel | 03-10-17 | 11:30

Ongeruste vader | 03-10-17 | 11:13
Piano in rainbow color <- via google, -> sommige zien er best wel grappig uit.

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 11:37

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 11:37
Die rainbow color piano's zijn zo mogelijk nog racistischer.
Alle witte toetsen zijn vervangen door allerlei kleuren (wat een diversiteit trouwens) maar de halve zwarte toetsen blijven inkt- en inktzwart.

Ongeruste vader | 03-10-17 | 12:06
▼ 1 antwoord verborgen

Dit keer heeft men hem kennelijk eindelijk gevonden. De Verwarde Blanke Lone Wolf. Had hij al z'n centjes vergokt in Vegas? Las Vegas is overigens de meest deprimerende stad die ik ooit bezocht heb. Veel triester dan bijvoorbeeld New Delhi.

Orakel1958 | 03-10-17 | 09:53 | 1

U wilde toch niet zeggen dat het de eerste was he? Het is een feit dat in de VS gefrustreerde guntards (B&Z) naar vuurwapens grijpen (ipv naar een auto of mes) als ze mentaal te flexibel zijn geworden.

litebyte | 03-10-17 | 09:56

Tja .... " kleur" .... de Gutmensch verstrikt in z'n eigen waanzin . Wat was het leven heerlijk eenvoudig in de tijd van Sjors en Sjimmie. www.sjors-en-sjimmie.nl/SjoSjiHistory/...

daytripper | 03-10-17 | 09:52 | 3

Sjors heeft een bloempotkapsel

Accident_Prone | 03-10-17 | 09:57

Dat zou nu ten strengste verboden zijn, en eigenlijk maar goed ook, immers dat was nu echt een voorbeeld van de slavendrijver Sjors, en de verschrikkelijke Sjimmie, wie is er niet groot mee gebracht, en zo voortbordurend... begin ik die hoernaallezeres, en de kliek er achter wel te begrijpen.
En zo is de cirkel weer rond.

watmagjenogwel | 03-10-17 | 11:29

watmagjenogwel | 03-10-17 | 11:29
"En zo is de cirkel weer rond."
Vierkanten en driehoeken zouden dit als een belediging op kunnen vatten.

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 12:00
-weggejorist en opgerot-
heinfritz11 | 03-10-17 | 09:52

Paul Witteman? NOS, wat een ongelofelijke idioten daar!
Een excuus aan alle Witte Nederlanders vanavond op het 20uur journaal lijkt me wel op zijn plaats.

oranjerood | 03-10-17 | 09:51

Wat zijn het toch een stelletje klotzakken bij de NOS.

Kondor | 03-10-17 | 09:50

Werkelijk nog nooit een witte man tegengekomen. De kleuraanduiding roze komt wellicht beter bij de realiteit en wat wij zien. De NPO zou de door hen vermeende witte man beter eens door een roze bril kunnen bekijken.

A.S. Perien | 03-10-17 | 09:49

Hoe is het in grote Godesnaam mogelijk dat iemand een wapenarsenaal met tientallen magazijnen waar een D66-kazerne zich niet voor hoeft te schamen kan opbouwen in een hotelkamer?

daytripper | 03-10-17 | 09:49

Pipo, dát was een witte man!

Cheeky Bastard | 03-10-17 | 09:48 | 1

En klukkluk een rode man!

Kruisruiker | 03-10-17 | 09:49

De Volkskrant had het in zijn avond editie in de headlines juichend over een " blanke man" . Dat werd de redactie kennelijk ff te opzichtig want kleur is nu niet meer genoemd .

daytripper | 03-10-17 | 09:46 | 1

Er zit veel meer diepgang in het fenomeen mens dan de maakbaarheidsfantasten willen geloven. Genetische aspecten die je niet kunt ontkennen. Dat is niet kies maar wel waar.

Reaganmania | 03-10-17 | 10:44

Wit zoals in ‘Arisch’? Aha foei NOS! Willen jullie echt die weg inslaan??

Accident_Prone | 03-10-17 | 09:45 | 2

Prima hoor. Laten we dan ook maar de wetenschappelijke verschillen tussen de diverse rassen duiden, inclusief een wiskundige betrouwbaarheidsmarge om niet iedereen over een kam te scheren.

Reaganmania | 03-10-17 | 10:46

@Reaganmania | 03-10-17 | 10:46
Google voor de aardigheid eens 'IQ map world'. En daarna 'religion map world'. En daarna 'consangenious marriages'. Makes you think...

Overigens hebben 'wij Ariërs' niet het hoogste gemiddelde IQ, die eer komt toe aan de Chinezen. Wat overigens zo ongeveer het meest racistische volk ter aarde schijnt te zijn.

Jezus van Nazareth | 03-10-17 | 11:49

Gelukkig heeft deze witte zak minder slachtoffers weten te maken dan die Moslims die de twin towers in vlogen.

Zeddegeizot | 03-10-17 | 09:43

Aha hier praat de NOS nog over en blanke man... "Op beelden is te zien hoe agenten een blanke man te midden van roepende mensen in een arrestantenbusje zetten." - nos.nl/artikel/2178892-aanslag-met-be...
--
In welke vergadering is besloten dat het WIT moet worden. Haha, het zijn zulke losers daar bij de NOS prachtig..

Mark_D_NL | 03-10-17 | 09:43 | 1

Toen ze zeiden:”hoe kunnen we de onvermijdelijke associatie met moslimterrorisme downplayen?”

Accident_Prone | 03-10-17 | 09:47

Het wordt dus straks: Sinterklaas en zijn witte Pieten.

deoudererijperevrouw | 03-10-17 | 09:42 | 1

Nee het wordt Witteklaas en zijn zwarte slaafjongens. En anders de sadistische roe voor jou!

Accident_Prone | 03-10-17 | 09:49

Monarchslaaf?

Red Pill | 03-10-17 | 09:41

Een witte man, dan moet het gaan om een albino neger, anders kan ik de term niet duiden.

me,myself and IK | 03-10-17 | 09:40
-weggejorist-
Bert Konterman | 03-10-17 | 09:39 | 1

Ook mij viel het metten op dat er geproken werd over een witte man!!!
Voor mij het zoveelste bewijs dat de NPO in handen van de regering is gevallen. Deze staatsomroep wordt trouwens door mij al jaren niet meer serieus genomen en nog nauwelijk bekenen.

hanneke53 | 03-10-17 | 09:38 | 2

We agree!

Een vrije paling | 03-10-17 | 09:40

klopt elke keer komt die Dekker met bezuinigingen ,als ze niet in de pas lopen

pedro300 | 03-10-17 | 09:47
-weggejorist-
AIVD-MIVD | 03-10-17 | 09:37

Er schijnt volgens infowars antifa-literatuur gevonden te zijn in de hotelkamer van de schutter. Interessant...

Quichegerechtigde | 03-10-17 | 09:32 | 1

LOL... neem nog iets meer van die pillen die infowars.com verkoopt tegen geheime overheids straling.

litebyte | 03-10-17 | 09:40

Pang en Witteman

Watching the Wheels | 03-10-17 | 09:32 | 3

Je bedoelt ijdele ogenvogel en blankedude?
Just say so!

Accident_Prone | 03-10-17 | 09:37

Die inleiding van Annechien is ook niet te begrijpen, ze zegt: "In Las Vegas, een plek die voor veel mensen synoniem is voor entertainment, opent een witte man .."

Watching the Wheels | 03-10-17 | 09:39

Bedoelt ze nou dat het entertainment is?

Watching the Wheels | 03-10-17 | 09:40

De slachtoffers zijn nog niet goed en wel geteld, en het schuim der aarde staat alweer op de lijken te dansen voor hun eigen politieke gewin... *kots*

Ad Hominem Tu Quoque | 03-10-17 | 09:32

'Het viel veel mensen op.'
Wat mij dan weer opvalt, is hoeveel kijkers dat dagelijkse halfuur deugmenspropaganda dus kennelijk nog heeft. Anders was het wel minder mensen opgevallen, nietwaar.

De Vrijlansier | 03-10-17 | 09:31 | 6

Ben ik het niet mee eens, zelf kijk ik nooit naar dat deugmensprogramma, maar wordt er mee geconfronteerd via GS.
Dus wellicht dat al die mensen het ook alleen via GS hebben gezien.

watmagjenogwel | 03-10-17 | 09:41

Watching the Wheels | 03-10-17 | 09:36

Exact mijn punt in deze. de NPO kan alleen met dit soort kijkcijfers schermen omdat mensen dus kijken. Zoals de oude kranten slechts kunnen voortleven omdat ze nog steeds worden gelezen. De eerste stap in het veranderen van deze situatie is daarom het stoppen met de nieuwsconsumptie via die kanalen. Dat betekent ook het gebruik van hun websites; iedere klik levert die partijen tenslotte geld op.

watmagjenogwel | 03-10-17 | 09:41

En daarom heb ik al jaren geen tv meer, koop ook geen kranten. Wat voor Nederland relevant is, krijg ik mee via GS, TPO, Elsevier en Café Weltschmerz.

De Vrijlansier | 03-10-17 | 10:08

De Vrijlansier | 03-10-17 | 09:31 |
Mark_D_NL | 03-10-17 | 09:39
watmagjenogwel | 03-10-17 | 09:41
Hebben jullie deze al gezien?
dumpert. nl/ mediabase/7255523/e0f41fe4 /nos_nogal_onrealistische_statistieken.html
Over Catalonie? Mensen die niet hebben gestemd zouden automatisch tegen zijn?
(kan t linkje niet plaatsen, iemand die dat uit kan leggen trouwens?)

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 11:30
▼ 3 antwoorden verborgen

'Witte man' is gewoon NPO-newspeak voor rechts-extremist.

Voorjaarsmoe | 03-10-17 | 09:31

Het gebruik van het woord 'wit' staat mij echt totaal niet aan, en al helemaal niet in het journaal. Wat is dit voor onzin?

Koraalverhaal | 03-10-17 | 09:31

En hoe moet je mensen duiden zoals Michael Jackson of Beyoncé, die hun huid duidelijk bleekten? En mag het woord pikzwarte bosneger dan ook, als de man dan indeed uit het bos komt en echt roetzwart is? Hee, volgens mij is dit een ommekeer in de zwarte pieten discussie die we nu dus niet meer hoeven te voeren. Piet is gewoon een zwarte kroeskop met grote rode zoeloelippen en een gouden oorring. Just saying...

Accident_Prone | 03-10-17 | 09:31 | 6

Ach ja, Beyoncé .
BLM , Black panthers, Black is beautiful en onderwijl maar smeren met die Skinlight creme .

Castor12 | 03-10-17 | 09:55

Kruisruiker | 03-10-17 | 09:54
Zoek maar eens op "pink nipple cream".
Er gaat een wereld vol verbazing voor u open.

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 11:23

Bedankt, Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 11:23
Hier gaat mijn aars prachtig roze van worden.

Kruisruiker | 03-10-17 | 11:47
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
heinfritz11 | 03-10-17 | 09:30 | 1

Op de BBC Worldservice was een Amerikaanse journalist te horen die stelde dat er weinig aandacht is voor de "culture of violence" die sterk ontwikkeld is in de VS en dat de aandacht voornamelijk uitgaat naar de gebruikte middelen zolang het om wapens gaat. Een andere gast, een psycholoog, stelde dat hij niet verbaasd zou zijn als zou blijken dat de man zijn persoonlijke teleurstellingen niet goed heeft kunnen verwerken en de oorzaak bij anderen heeft willen leggen: de klassieke zondebok.

Geen van tweeën, op het eerste gezicht deskundige, goed opgeleide en breed ontwikkelde professionals repte over huidskleur, etniciteit/ras of religie. Het kan dus wel maar niet bij onze staatsmedia die kennelijk een andere missie hebben.

kindapaas | 03-10-17 | 09:29

Wie waren dat ook alweer dat je afkomst niet moet vermelden? Verder: succes met je racisme. Ik slaap er geen seconde minder om.

TheseDays00 | 03-10-17 | 09:29

Eerlijk is eerlijk, het Jeugdjournaal sprak dan wel weer over 'moslim'terroristen tijdens de uitzending van gisterenavond

litebyte | 03-10-17 | 09:29 | 3

Dat is juist omdat er dan bekend is wat de motieven van de daders zijn. Als deze man rechts-extremist was had dat er ook bij gemogen. Maar alleen het feit dat hij wit is, is idioot. Dit is puur racisme.

osolemio | 03-10-17 | 09:43

@osolemio | 03-10-17 | 09:43

Nee, u begrijpt mijn plempsel niet en u heeft het nieuws item niet gezien. Het jeugdjournaal sprak tot nu toe nooit over *moslim*terroristen. De term terrorist of terroristen wel, maar het woordje moslim ontbrak tot nu toe altijd - tot gisterenavond dan.

litebyte | 03-10-17 | 10:08

Kennelijk bent u nog piepjong om naar het jeugdjournaal te kijken?
En dan toch op GS?

watmagjenogwel | 03-10-17 | 11:21

Als het een Chinees was zouden ze dan gele man zeggen?

Kruisruiker | 03-10-17 | 09:29 | 2

Yep en bij een indiaan roodhuid haga

Accident_Prone | 03-10-17 | 09:34

Haha dus

Accident_Prone | 03-10-17 | 09:34

Of "Administration Trump" zocht een afleidingsmanoeuvre voor al wat komen gaat?

L. Hannes | 03-10-17 | 09:27 | 2

Ja dat is het! Ik dacht al, wanneer komt de eerste reaguurder die te lang op aluminiumfolie heeft lopen te kauwen...

litebyte | 03-10-17 | 09:30

litebyte | 03-10-17 | 09:30
Er staan / stonden er bij de eerdere artikelen ook al een paar.

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 11:20

Nee, prima dat de NOS dit doet. De man moet kennelijk nog opgespoord worden dus signalement is belangrijk. Tevens is witheid een verschrikkelijke ideologie. Zijn witheid kan ons dus iets kan leren over zijn motieven. Tel daarbij op dat het een man is. Een man. En wit. Nee laat dat NOS journaal maar schuiven.

atheïstisch stemvee | 03-10-17 | 09:27 | 1

Witten zijn de nieuwe nazi's! Godzijdank ben ik blank...

Jezus van Nazareth | 03-10-17 | 10:47

Als ik naar de shooting en aanslagen statistieken kijk op wikipedia en een sprookjesboek koppel aan elke dader, valt op dat er de laatste tijd veel aanhangers van Mo zijn die in de lijstjes komen / zouden moeten staan. Tevens valt op dat daders meer doden en gewonden achter hun naam hebben als ze een lichtere huidskleur hebben.

Dat is een vervelend feit, ik weet het. Een SJW-er kan dit uitleggen als "zie je wel, helemaal geen probleem met moslims". Een racist zal roepen "zie je wel, blanken zijn ook op dat gebied beter". Aangezien ik geen SJW-er of racist ben, weet ik niet welke conclusie ik moet trekken.

h3* | 03-10-17 | 09:27 | 1

Een blanke racist zal dat roepen. Een negroïde racist uiteraard niet.

Jezus van Nazareth | 03-10-17 | 10:46
-weggejorist-
topsporter | 03-10-17 | 09:26
-weggejorist-
topsporter | 03-10-17 | 09:26 | 3

Net zoals de Joden gedwongen werden een treinkaartje te kopen voor hun 'Umsieglung' die meestal eindigde in een concentratiekamp, zo worden autochtone Nederlanders gedwongen te betalen voor de propaganda ten behoeve van de Endlösung van de Europese Cultuur.

Lang leve het 4e Rijk, de EUSSR!

Xirdalan | 03-10-17 | 09:26

Probleem is mogelijk niet helemaal het NOS journaal, maar wel dat we maar niets te horen krijgen over het onderzoek, motieven, wat er is gevonden in zijn huis?

Zou bijna denken aan :we houden het onder ons" en een doofpot cultuur. Waarom komt er ditmaal niets vrij? Kan niet geloven dat er niets is te vinden in dat huis wanneer je zo'n zware aanslag beraamt. Daar klopt toch dan iets niet?

Jan, Leiden | 03-10-17 | 09:24 | 1

Jan, Leiden | 03-10-17 | 09:24 |
Vergeet niet dat het onderzoek nog loopt en dat de media daarom niks nieuws te melden heeft dan bestaande info eindeloos herhalen. Juist omdat het motief (op dit moment) ontbreekt / onduidelijk is [geen "simpele hakbar" bijvoorbeeld dus duidelijk motief] wordt er ook veel gespeculeerd. Geef het gewoon wat tijd.

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 11:18

Tja, zodra een kleurtje wordt genoemd weet je al direct welke kleur het zal zijn...

Rico Tampeloerus | 03-10-17 | 09:23

Ondertussen houdt ISIS hun claim vol met opvolgende berichten. Inmiddels zijn strijdersnaam bekend gemaakt: Abu Abd El Bar

Lood om oud ijzer | 03-10-17 | 09:22 | 7

Graaisnaaiert | 03-10-17 | 12:18
Nou zware, gewetenloze criminelen die zich in korte tijd tot de islam bekeren en gelijk aan het slachten slaan zijn de laatste jaren bepaald geen unicum...

Lood om oud ijzer | 03-10-17 | 13:03

Is niks op de kamer gevonden - tot nu toe bekend - wat aan bekering deed denken, is ook geen Allahu Akhbar gehoord. Kan best zijn hoor, dat het wel zo is, maar het lijkt mij heel onwaarschijnlijk. Ik wacht liever de resultaten af dan nu vol op het orgel te gaan en straks te moeten toegeven dat het toch niet zo was...

Graaisnaaiert | 03-10-17 | 13:48

Graaisnaaiert | 03-10-17 | 13:48
Absoluut, ben ook geenszins overtuigd. Maar het zomaar afserveren van de IS claim is ook vreemd, zo vaak hebben ze er namelijk niet naast gezeten.

Lood om oud ijzer | 03-10-17 | 14:45
▼ 4 antwoorden verborgen

Held journalist @Arnold Karskens is een zwartboek aan het aanleggen over de partijdigheid van de Nederlandse Propaganda Organisatie. Volgens de regels behoort het staatsorgaan neutrale voorlichting te geven. Dat gebeurt niet.
Arnold vraagt om tips op contact@thekarskenstimes.com dus wie iets heeft over het journaal: Mailen maar.

Vogelbeest | 03-10-17 | 09:22

Een ‘witte’ man???? Klinkt dat niet vreemd in de oortjes? Voordat iedereen opeens PC werd meen ik die term nooit gehoord te hebben vanwege het hoge Zuid-Afrikaanse gehalte. Zwarte man zeggen ze ook niet. Dat is pas racisme en dat uit Annechien d’r mond? Shocking!

Accident_Prone | 03-10-17 | 09:20

Journaal is weer eens het volk aan het manipuleren. Over dat woordje 'witte' is vast stevig nagedacht op de redactie. Het is een politiek statement ipv objectieve verslaggeving. Voor de zoveelste keer.

Road to serfdom | 03-10-17 | 09:19 | 1

idd

Où est Charlie? | 03-10-17 | 12:35

Een witte man? Wat, een albino? Of bedoelen ze gewoon een blanke? Waarom zeggen die lui dan dat niet? Ze zouden toch moeten weten dat het ras met "blank" wordt aangeduid? We gaan negers toch ook geen zwarten noemen? Die lui zijn bruin. En blanken trouwens rose, of zongebruind. O, wacht, toen hij dood was, was hij wit. Ja, dan klopt het wel.

BrabantBovenAlles | 03-10-17 | 09:19

Haha! Wie op de GS redactie wordt dagelijks gefolterd met het verplicht moeten kijken naar het NPO/NOS Staatsjournaal? Ik kijk die flauwekul al lang niet meer, al dat gepolariseerde (= gekuiste) "nieuws" vertroebelt de werkelijkheid alleen maar, ik ben daarmee gestopt.
"Het maakt me geen fuk uit, al zijn ze paars."
Och, het is ook wel weer een extra service: als ze niets zeggen, weet je dat het een lichtgetintiër is, als het dat bij uitzondering een keer niet is, zeggen ze het er expliciet bij. Op zich wel handig, alleen de uitzonderingen nog benoemen. Sturen doe je op uitzonderingen, immers.

Bakkeleures | 03-10-17 | 09:18
-weggejorist-
Bakkeleures | 03-10-17 | 09:18

Waar zijn de voorgedrukte aangifteformulieren tegen de NOS/S?

Xirdalan | 03-10-17 | 09:17

Met "een witte man" in plaats van "een 64-jarige Amerikaan" bekent de NOS eindelijk openlijk kleur. In mijn jeugd was het NOS-jounaal een vaste pijler van de dag. Een bron die garant stond voor onpartijdigheid en kwaliteit. Met de komst van de flitssprekende anchor is meteen alle integriteit het raam uitgegaan. Om verdrietig van te worden.

MickeyGouda | 03-10-17 | 09:16 | 1

NPO bevindt zich op een glijdende schaal van verslaggegevers naar opniniemakers. Niks mis mee, maar noem het dan niet langer "het journaal" , maar "wij leggen u uit wat u van de gebeurtenissen van vandaag moet vinden".

Graaisnaaiert | 03-10-17 | 12:15
-weggejorist-
Panos88 | 03-10-17 | 09:13

Let’s see wat er vandaag naar buiten komt.
.
Nou, ik denk dat vandaag Hennis aan de beurt komt, of is dat alweer voorbij?
Zou ze rustig geslapen hebben.

watmagjenogwel | 03-10-17 | 09:13

Ze vermelden het alleen als het om een witte of blanke man gaat anders is de kleur, achtergrond of politieke voorkeur niet relevant. Geheel volgens verwachting spreekt men niet over het feit dat onder country muziek liefhebbers er nogal wat Trump-stemmers zijn. Of dat de man begon te sprayen nadat het publiek "God Bless America" begon te zingen. Het is nu de schuld van een blanke man en wapens, vooral wapens en dat is koren op de molen van het progressieve, globalistische tuig. Stel je de berichtgeving eens voor als het om een islamitische of negroide dader ging...

Desmoulins | 03-10-17 | 09:13

Die kouwegrond-draad is bet interessant inderdaad.

lady blabla | 03-10-17 | 09:12 | 1

Klopt, paar ( 27! ) nuchtere feiten op een rijtje. Steekhoudender in ieder geval dan dat aluhoedjegeneuzel van "politie was er al zo opvallend snel", "hoe krijg je 10+ wapens en ammo tussen donderdag en zondag in een kamer" en " hoe wisten ze waar hij zat". Leerzaam, in ieder geval, om te zien hoe de kulverhalen op internet komen in plaats van dat mensen zelf nagaan hoe het zou zijn gebeurd. Hint: andere mensen hebben ook levens, doen ook hun werk, bewegen en bellen ook, hebben ook ogen en oren. We gaan het zien...

Graaisnaaiert | 03-10-17 | 12:12

Dus witte man schiet mensen dood mag wel...
Moslim rijdt mensen dood mag dus niet...

MeneerGuggenheimer | 03-10-17 | 09:11 | 2

Het is blanke man. Houd eens op met dat witte. je hebt witte verf, een witte trui of witte sneakers. Maar een mens kan niet wit zijn, net zomin als zwart. bestaat niet. Het is bruin, donkerbruin, geelachtig (oker kan dan ook) of blank etc.

Mark_D_NL | 03-10-17 | 09:16

@Mark_D_NL | 03-10-17 | 09:16
Ik hoor het al Mark, je loopt achter. Tegenwoordig dient de blanke mens 'wit' genoemd te worden, want 'blank' betekent (naast een heleboel andere dingen) "rein, onbevlekt, onbedorven". En dat is de witmens niet! Want slavernij. Want kolonisatie. Want wit. Aldus SJW's, BLM, AntiFa. I kid you not. Dát is de argumentatie erachter.

Jezus van Nazareth | 03-10-17 | 10:36

Dat Twitter draadje schetst inderdaad een uitermate bijzonder levensverhaal. Overigens zou een zware psychopathische beroepscrimineel, zich natuurlijk best tot de islam kunnen bekeren om zijn ziel te redden. Dat gebeurt momenteel erg veel.

Lood om oud ijzer | 03-10-17 | 09:11

Die kut kan toch ook weigeren om aan deze propaganda van gerlauf mee te doen door te zeggen een inwoner.

siempie2696 | 03-10-17 | 09:10 | 5

@watmagjenogwel | 03-10-17 | 09:18
Marloes!

Jezus van Nazareth | 03-10-17 | 10:26

Ja, Marloes, heerlijke sketch.

watmagjenogwel | 03-10-17 | 11:17

@Hebenjenaamffkwijthoeishet | 03-10-17 | 11:17
Meerdere sketches zelfs, allemaal draaiend om Multilul Creative Advertising Media & Communication Consultants Agency. Met o.a. het Hidden Sound System en de Klukluk Klan.

Jezus van Nazareth | 03-10-17 | 14:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Bijna juichend meldde de NOS ook dat IS de aanslag opgeëist zou hebben, maar dat was niet geloofwaardig. Hoera, eindelijk een aanslag uit niet-moslim hoek! Kun je je nog opvallender in de kaart laten kijken? En wat, als het nu toch een bekeerling blijkt te zijn?

Wobbelplatte | 03-10-17 | 09:10 | 1

Dan wordt het doodgezwegen. Ergens een paar regeltje op pagina 13.

Jezus van Nazareth | 03-10-17 | 10:26

Heb het gisteren met een ander item ook al geplempt, het is een doctrine, langzaam maar zeker wordt het plebs ge-indoctrineerd.
Maar ja wat wil je, zolang het een spreekbuis van de Roverheid blijft, kun je zoiets verwachten.
Maar het is om je te bescheuren, wat een kliek!

watmagjenogwel | 03-10-17 | 09:10 | 1

Klopt, aanstormende generaties weten straks niet waarover je het hebt als je zegt dat je een blanke man bent.

Acidbrain | 03-10-17 | 10:05

Spijkers op laag water zoeken dit.

Oeloeboeloe | 03-10-17 | 09:09 | 2

Nee, ik heb het gezien en het was tenenkrommend, Het hele item trouwens, naast de schokkerende gebeurtenis zelf.

TheseDays00 | 03-10-17 | 09:36

Oeloeboeloe | 03-10-17 | 09:09 |
Er zijn ook mensen die uw naam als kwetsend kunnen ervaren. Is dat ook spijkers op laag water zoeken? Mijns inziens niet, maar wel de realiteit.
(Ik vind em wel creatief gevonden en moet er wel om lachen.)

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 11:12

Toen Knoop In Je Zakdoek ophield te bestaan heeft het NOS-journaal dit stokje glansrijk overgenomen. En daarvoor hulde!

Rollins | 03-10-17 | 09:08 | 1

LOL

BrabantBovenAlles | 03-10-17 | 09:21

Naarstig op zoek naar een relatie met Breivik. Voor de afleiding. En natuurlijk en reactie van Mark, zodat we weer op de vvd gaan stemmen.

Kamervraag | 03-10-17 | 09:08

Waarom geen blanke?

Mark_D_NL | 03-10-17 | 09:08 | 2

doelgroep en druk van sjw

Is dit nog nieuws? | 03-10-17 | 11:09

Elk nadeel hep ze voordeel: nu weten we zeker dat als er niets vermeld wordt, het om een ploflim gaat.

Guido | 03-10-17 | 09:07

Welnu, als er zo op de kleur gespeeld wordt, verbergen ze iets.
Ik persoonlijk vind het al raar dat ze Amerikaan noemen, komaf maakte toch niet uit? Homegrown? Nou en!
Mooi die propaganda en dat populisme.

MarcS | 03-10-17 | 09:07

Gewoon niet naar kijken, heb je er ook geen last van

Roy020 | 03-10-17 | 09:07 | 1

mijn idee!

Montesquieue | 03-10-17 | 11:10

Waarom de term wit ipv blank?
Volgende keer ook geel of rood gebruiken wanneer er weer eens een Aziaat of Indiaan doordraait graag.

XverderNix | 03-10-17 | 09:06 | 1

Precies, ik hoor ze het al zeggen bij het journaal; "... een gele man heeft blablabla", dat klinkt toch belachelijk!

BadLieutenant | 03-10-17 | 10:52

"o" omhoog schopt.

Maya de Blij | 03-10-17 | 09:06

Merkwaardig is dat toch. Als de dader een Mohammedaan is probeert de NOS krampachtig het woord 'lichtgetint' te vermijden. Nu is het een blanke en dan vindt de NOS zijn kleur ineens razend belangwekkend. Maar goed, omdat ik dit soort newspeak ook verwacht van ons policor staatshoernaal kijk ik er ook nooit naar. Ze zullen in rap tempo hun kijkertjes kwijt raken als ze zo door gaan.

Bobbbe | 03-10-17 | 09:06 | 3

Bobbbe | 03-10-17 | 09:06 | reageer
Noem mij een voorbeeld. Lichtgetint hoor je toch best wel bij "opsporing verzocht".
Bij de treinkapingen wordt ook wel vermeld dat het om "Molukkers" gaat. Het is wel opmerkelijk dat IS de aanslag claimt. Dus: of deze meneer is (wat zijn broer niet wist) een bekeerde islamiet in dienst van IS, of IS claimt lukraak alle aanslagen. Dat zou betekenen dat wellicht nog aanslagen uit het verleden niet islamitisch-geïnspireerd zouden kunnen zijn.

TB2318 | 03-10-17 | 09:14

Nou indien de IS aanslagen claimt die ze duidelijk de hand niet in hebben ,is het gedaan met de geloofwaardigheid van de IS, dus kans is groter dat het een bekeerde islamvolger is die idiootkiller

pedro300 | 03-10-17 | 09:56

@TB2318 | 03-10-17 | 09:14
Je begint over de treinkapingen? Serieus?! Dat is 40 jaar geleden gek! VEERTIG! Toen zag de wereld er een stukje anders uit dan nu. Heden ten dage klopt het gewoon wat Bobbe zegt. Huidskleur doet nooit terzake een mag dus niet benoemd worden, behálve als het blanken betreft. Zo ongeveer het enige programma waar ze het wél noemen is inderdaad Opsporing Verzocht. Maar daar komen ze er ook niet echt onderuit.

Jezus van Nazareth | 03-10-17 | 10:24

Als een vliegtuig landt op Schiphol is dat geen nieuws. Pas als er eentje neerstort hoor je er iets over. Zo is het in dit geval eigenlijk ook, het is best vermeldenswaardig dat het een Witte Man is.

priks | 03-10-17 | 09:06 | 3

Ah, maar als vluchteling iets stouts doet niet ..... toch?

MarcS | 03-10-17 | 09:07

Ze benoemen de uitzondering.
9 van de 10 keer is het een moslim, weten we wel dus hoef je niet meer te benoemen.

Kruisruiker | 03-10-17 | 09:09

Mee eens Priks, maar dan ook altijd afkomst, kleur, sexe enz. erbij vermelden... ALTIJD !!!

Yellow Shark | 03-10-17 | 10:28

Het zou lachwekkend zijn als het niet zo triest was. Absurde politieke correctheid.

spanarchist | 03-10-17 | 09:05

Prima ontwikkeling van de NOS, vanaf nu alles en iedereen benoemen qua huidskleur, afkomst, religie, of idelogie bij elk incident of drama.

Maya de Blij | 03-10-17 | 09:05 | 2

Nee, alleen als het blanke boze mannen zijn melden we afkomst, in alle andere gevallen is het niet relevant

jack and friends | 03-10-17 | 09:07

Helemaal eens, voortaal altijd feitelijk duiden.
Ook op kleding, met name bontkragen... ;-)

hotmint | 03-10-17 | 13:06

Elke keer baal ik er weer van, dat ik mee betaal aan deze kotsende npo bende.

Rest In Privacy | 03-10-17 | 09:04

Hun opluchting gaat nog lollig worden want hij heeft duidelijk hulp gehad, hoe krijg je 10 wapens boven, het personeel natuurlijk. Witte bekeerling.

Bokito ergo sum | 03-10-17 | 09:03 | 4

Een keer een volle rolkoffer bij het inchecken. En een halve dag later boodschappen van één of andere souvenirshop. Met een tas met een onschuldig logo...

TB2318 | 03-10-17 | 09:18

Zijn vriendin werkte er toch ?

Jos Tiebent | 03-10-17 | 09:24

Ja, daar kon je op wachten natuurlijk. De aluhoedjes beginnen zich te roeren. Tien wapens op een hotelkamer krijgen, 10 maar liefst! Dat kon hij niet alleen! Dus had hij hulp! Dus is er sprake van een "samenzwering"!

Zoals al gezegd, dat hoeft toch niet in één keer? En "Witte bekeerling"? Als dat echt zo was, dan had hij wel op de een of andere manier laten blijken dat zijn massaslachting uit naam van Allah was; daar zijn die moslim terroristen namelijk allemaal ontzettend trots op. Een bekering van een 64-jarige gepensioneerde Amerikaanse accountant tot het islamitisch terrorisme? Totaal onwaarschijnlijk. Wat zijn motief dan wel was, blijft gissen, als er geen duidelijke aanwijzingen opduiken waarmee deze Paddock bezig was (in zijn hoofd).

Dr_Johnson | 03-10-17 | 10:06
▼ 1 antwoord verborgen

Leerzaam dat NOS journaal.
Ik heb altijd al een vermoeden gehad maar nu weet ik het zeker.
De massa slachting van de Indianen staat niet op zich.

keestelpro | 03-10-17 | 09:02 | 5

Ik bedoel het cynisch. De achterliggende boodschap van de NOS is deze:
Niet alleen moslimterroristen plegen terreurdaden maar ook 'witte mensen'.
Dat is ZIEK! Daarom zeg ik cynisch: in elke witte man schuilt een massamoordenaar.

keestelpro | 03-10-17 | 09:18

Trouwens 'niet op zich' is gewoon normaal Nederlands hfakker.

keestelpro | 03-10-17 | 09:23

Er zijn dus verwarde mannen en witte mannen. Weten we dat ook weer.

squadra | 03-10-17 | 10:28
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl