achtergrond

Geenstijl

Engeland verzuipt en stikt in islamofobiekots. ISLAMOFOBIE BESTAAT HELEMAAL NIET

Volgens een studie exclusief voor gewezen kwaliteitskrant The Guardian lijden alle miljoenduizend moslims in het Verenigd Koninkrijk onverdoofd onder islamofobie. Eigenlijk is vrijwel alles de schuld van islamofobie.

*"Research found a strong work ethic and high resilience among Muslims that resulted in impressive results in education." *Maar door islamofobie weet zich dat niet te vertalen naar de werkvloer. Dat veel meer niet-moslims dan wel-moslims een fulltime baan hebben is eveneens islamofobie. Dat moslimvrouwen door hun eigen gemeenschap in een huwelijk geketend worden en vervolgens achter het aanrecht gegooid worden is dan weer géén islamofobie. Dat leraren lage verwachtingen hebben van moslimstudenten is wel islamofobie. Mensen met exotische namen mogen minder vaak op sollicitatiegesprek komen en dat is islamofobie. Moslims vinden dat ze door islamofobie tien keer zo hard moeten werken als niet-moslims. Vrouwen met een hoofddoek worden gediscrimineerd: islamofobie. Alles is dus de schuld van islamofobie en dan komt Alan Poephoofd ook nog even vertellen dat jonge moslims het erg zwaar hebben door islamofobie: "Young Muslims themselves identify cultural barriers in their communities and discrimination in the education system and labour market as some of the principal obstacles that stand in their way."

Welnu. Een stad als Londen is meer islamitisch dan de meeste islamitische landen, zegt Maulana Syed Ali Raza Rizvi. Kerken worden omgetoverd in moskeeën (1). Londen is 'a cesspit for breeding Islamists', aldus Wole Soyinka. Tijdens de ramadan ratelt de burgemeester van Londen wat af over hoe fantastisch zijn geloof is en dat iedereen het moet snappen en accepteren en omarmen. Het aantal Britten dat is overgestapt op islam is de afgelopen tien jaar verdubbeld. Er zijn 445 moskeeën in Londen. Kerken worden omgetoverd in moskeeën (2). Moskeeën mogen in de nabije toekomst driemaal daags azaanjengelen. Een student die lacht om dode jihadisten wordt aangepakt. Na weer een islamitische aanslag in Londen zegt de burgemeester dat het 'erbij hoort' en dat het niet zijn islam is. Iedere aanslag ooit heeft sowieso niks met islam te maken. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te bedenken van het pappen en nathouden van de islam, waar Nederland overigens ook heel erg goed in is. Geen islamofobie, maar islamolobi.

Fobie in 'islamofobie' is een woordje dat gekaapt is door islamieten en in een jasje van inclusiviteit en diversiteit gestoken beroepsgekwetsten teneinde de broodnodige kritiek op islam te verstommen en verstikken. Christofobie is geen term die massaal omarmd wordt als er weer eens religieuze minderheden van daken afgesmeten worden door aanhangers van IS. Wie zoekt op Hindoefobie zal door Google gevraagd worden of het niet de bedoeling was om te zoeken naar hondenfobie of hoerenfobie. Waarom? Het bestaat niet, want islam heeft het alleenrecht verworven. In de praktijk: als je een grapje maakt over een pinguïn in Staphorst krijg je gegniffel, als je een grapje maakt over een pinguïn in Amsterdam Nieuw-West ben je islamofoob. Iets zeggen of tekenen over islam mag niet, niet van de profeet, én niet omdat het zo supergezellig is als we allen tezamen in een lieve stad of in een gaaf land kunnen wonen. Niks zeggen over islam, want de islam is gelijk aan de rest! De islam is misschien nog wel gelijker aan de rest dan de rest. En dat principe is binnen de islam nou net onmogelijk, omdat islam zichzelf superieur acht aan de rest. En wie dat niet vindt, is islamofoob (of mag dood).

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Frans Timmermans is de dertiende imam van Mohammed

Frans heeft niet een splinter, niet een balk, maar de complete ruwbouw van de Essalammoskee in z'n oog

@Mosterd | 15-02-24 | 19:29 | 432 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.