achtergrond

Geenstijl

Duitse journalist krijgt 6 maanden cel wegens 'islamkritiek' op Facebook

\

Niet (meer) beschikbaar

We doen eerst even een WTF! Want hele, hele, hele, hele, hele, hele enge censuur in Duitsland, een land dat een lang verleden heeft met hele, hele, hele, hele, hele, hele enge censuur. In dat Duitsland dus wordt journalist Michael Stürzenberger naar verluidt veroordeeld tot zes maanden cel omdat hij op zijn Facebook een plaatje had gepost waarop een islamitische grootmoefti is te zien die gezellig handen schudt met een hoge nazi. Heel oud plaatje uiteraard, komt uit de oorlogsjaren (dat waren die jaren vol hele, hele, hele enge censuur, dit terzijde). Maar onder dat plaatje had de journalist ook nog islamkritische teksten geschreven zoals 'islam is fascisme' en verder wat standaard Wilders-retoriek.

Mág dus niet van de rechter in München (lol, uitgerekend in Godwin-München slaan de rechters nu aan het censureren!). Want: 'Verspreiding van propaganda voor anti-constitutionele organisaties', 'haatzaaien tegen islam' en 'vernederen van religie' o.i.d. Volgens de rechter kan de argwanende Facebook-bezoeker niet als zodanig onderscheid maken tussen een historische foto of een haatzaaiende foto als illustratie boven haatzaaitekst. Stürzenberger moet behalve gaan zitten ook nog 100 uur schoffelen maar mag het gaan zitten wel inruilen voor een voorwaardelijke straf met een proefperiode van 3,5 jaar (!). Gedurende die tijd kan hij dus niks islamkritisch publiceren. De blogger gaat in beroep.

Nou mensen, is dat ironisch of niet? Gewoon even via de Duitse rechter in bierhalle-München iemand een berufsverbot opleggen en naar de Goelag slepen voor een stukje kwaliteitskritiek op de islam inclusief historische onderbouwing met verwijzing naar het censuurverleden van Duitsland.

Stukje nuance: de journalist in kwestie is een bekende anti-islamist die ooit voorzitter was van een radicale Duitse PVV-versie en eerder al is veroordeeld voor 'haatzaaien'. Opvallend is dat alleen het online medium waar hij zelf werkzaam is dit publiceert. Verder publiceert ook het Duitse Compact  Online dit, een soort Duitse versie van TPO. Wij vermoeden overigens niet dat Compact of PI-News dit als nepnieuws zouden verzinnen. Dat het in geen enkel ander Duits medium staat zegt dan vooral iets over de staat van de Duitse media. Jawohl, wir schaffen das!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.