achtergrond

Geenstijl

Formatiewatch Flashback Filmpje. @APechtold (2012) wast @APechtold (2017) de oren

Alexander Pechtold bewees gisteren weer eens dat hij voorbij zijn politieke houdbaarheidsdatum is. Dat bewijzen wij vandaag aan de hand van videobewijs met daarin het bewijs van dat bewijs.

Kereltje kwam gisteren uit de formatiegesprekken met de mededeling dat hij standpunten uit wil ruilen met de ChristenUnie om tot een regeerakkoord te komen. Gewoon wat principes inleveren voor het pluche want, zo zei Pechtold, je moet je niet blindstaren op principes. Pijnlijk voor Pechtold, want zijn partij heeft nauwelijks nog principes over. Orgaanroof en bejaardenverdelging, dat zijn zo'n beetje de laatste twee. Gekozen burgemeester, democratische vernieuwing, referenda: allemaal morsdood. Geofferd op het altaar van de bestuurlijk ambities van Zijne Pechtoldheid. Maar WAT zei de heer Pechtold in 2012 op hooghartige toon tegen Diederik Samsom (Greenpeace hebbe zijn ziel) toen vvd en PvdA principes uitruilden om samen Bruggen Slaan mogelijk te maken? Dit: "Je hebt als politicus toch ook principes op dit soort punten?" En ook: "De heer Samsom kan zeggen dat hij niets beloofd heeft voor de verkiezingen, maar hij had toch wel principes voor de verkiezingen?" Hij noemde de coalitie het 'kwartetkabinet' (ctrl-f maar in het transcript). "En iedere dag maar weer naar buiten met die pokerface!" Haha. Pot, ketel, Kereltje. Mogen we de heer Pechtold hieronder ter conclusie nog even met de neus door nog meer van zijn eigen woorden wrijven?

"Mensen begrijpen dat politici compromissen sluiten. Mensen begrijpen niet dat politici hun belangrijkste beloftes en principes niet nakomen. Dat gaat er bij mensen niet in en dat leidt tot cynisme en woede over de hele politiek. Van hernieuwd vertrouwen is tot nu toe dan ook nog zeker geen sprake." Om het in een uitruil met terminologie van de ChristenUnie te zeggen:  Amen, Lex. (En een h/t naar JanD)

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.