Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

ZuidAfrikaanse fotografe: "GroenLinkse huisjesmelkers zijn racisten, danwel seksisten

hoekanditnougeenracismezijn534.jpgHet is oorverdovend stil in Deugland. Nu ja, stil... Puissant fatsoenlijke Pamflet-meisjes -ongeveer 140- steken hun onwelriekende stinkvingertjes in hun oren en roepen heel hard LALALA. Bij Buitenhof en DWDD zijn ze dolblij dat het vakantie is. Bij Eva Jinek (lees Hans "moreel besef" Laroes) hebben ze het te druk met Donald Trump. De dappere strijders voor vrouwenrechten Corinne Ellemeet (GL) en Salima Belhaj (D66) zijn met reces - pfoeiiii en twee demissionaire ministers zijn opeens heel demissionair. Petertje Parenclub ondertussen, in zijn penose-Mercedes, zet nog maar eens "Kon ik maar bij Jou" van Claudia op. Weet u nog die PVV-senator in Limburg? Die Oztürk de tiefus schold? Exact. Bosman. Daar stonden binnen no time cameraploegen in de buurtsupermarkt van zijn vrouw. Verhaal halen. Anno 2017 is de Potgieterstraat kennelijk een no-go zone voor de weldenkende media. Bah.

Reaguursels

Inloggen

Als in Zuid-Afrika de andere negers ook zo zijn als deze gaste uit Zuid-Afrika, dan is al te voorspellen hoe de toekomst van Zuid-Afrika wordt.
Eerst zullen die negers de blanken discrimineren en uiteindelijk wegpesten.
En daarna dondert Zuid-Afrika regelrecht in de herhaling van Rhodesië dat daarna een armzalig corrupt Zimbabwe werd met dictator Mugabe.
Afrika, het toekomstig verloren continent van de achtergebleven mensen, zij die de aansluiting met de mensheid hebben gemist. (oja, de Chinezen, die daar 'nu' de koloniale rol van de blanken hebben overgenomen, komen daar ook nog wel achter; ook die mensen gaan in de toekomst 'etnisch (racistisch)gezuiverd' worden uit Afrika)

Der Paulie | 15-07-17 | 20:55

Bron van alle #ophef is het gegeven dat een niet-blanke ALTIJD meent dat iets racisme is, als hem/haar iets overkomt dat hem/haar niet aanstaat.

Te hoge rekening in het restaurant? Racisme.
Een lager cijfer dan je klasgenoot? Racisme.
Een kleinere auto dan je buurman? Racisme.
Iemand anders aangenomen en jij afgewezen? Racisme.
Brood op in de supermarkt? Racisme.
Langer dan 10 minuten wachten bij de huisarts? Racisme.

Blanken benoemen deze verschijnselen met "pech gehad", "da's jammer" of "balen joh". Maar ja, dat zijn dan ook blanken natuurlijk. En racisten.

Kameroudste | 15-07-17 | 17:32

Stel je voor de dat huisje van een VVDer was. Of nog erger, van een PVVer.

Er zouden niet genoeg bomen op deze planeet zijn om het kranten papier te maken voor de aandacht die de Deugmedia zouden besteden aan dit onderwerp.

Maar eentje uit het eigen nest pist de boel onder, dus we blijven lekker stil. Over de ruggen van de donkere medemens.

CommandeurBroekhuis | 15-07-17 | 17:07

-weggejorist-

TDB | 15-07-17 | 14:27

De comments op Instagram zijn trouwens tenenkrommend van beide kanten

TDB | 15-07-17 | 14:27

DearMud | 15-07-17 | 11:38

Ik durf zelfs verder te gaan en te zeggen dat dit hele voorval heel goed een set-up kan zijn geweest. Mevrouw en haar entourage hadden nog wat publiciteit en awareness nodig voor hun cause(wat dat ook mag zijn) en besloten om hun huurbaas uit te lokken. Eerst de uitchecktijd overschrijden en daarna met het hele gezelschap de man op een treiterige manier tegenwerken. Wanneer ze de man zover hebben dat hij pissig word en iets minder correct gaat reageren snel de camera aan.
Ik weet niet of ze in zuid Afrika ook trappen hebben maar ik heb nog nooit iemand als een rag doll head first van een trap zien vliegen zonder ook maar een poging zich vast te pakken of de val op te vangen. Wat mijn vermoeden aanwakkert is het feit dat de filmer geen woord zegt en niet de moeite neemt om de camera uit te zetten of überhaupt naar beneden te rennen om te kijken hoe het met haar gaat. Tevens ben ik van mening dat er voorafgaand aan het gepubliceerde stukje beeldmateriaal nog meer is opgenomen wat bewust niet is gepubliceerd.

TDB | 15-07-17 | 14:25

Schepvogel | 14-07-17 | 20:48
Zo iemand heet ook wel kapitalist.

KenJijDeSwaffelman | 15-07-17 | 13:58

Kijk daar heb je het al. Écht racisme in de panelen (indien het grappen waren, mijn excuses). Het maakt niet uit hoeveel Brabonegers er zijn, hoeveel anti-Sylvanas er zijn, hoeveel negers er bij je sinterklaas intocht staan om Zwarte Piet of Sint welkom te heten (in Purmerend bijvoorbeeld best veel, maargoed bijna iedereen in mijn buurt is dan ook halfbloed of heeft een interraciale relatie)... Een zo'n muts (of een groepje Black Junglekatten) en dat hele beeld is weer verpest. En kan je het mensen inmiddels kwalijk nemen? Als dit soort types elke dag in je face komen en ze dan nog zielig gevonden worden ook wat moet je dan nog behalve een schijthekel krijgen aan iedereen die ook maar een kenmerk heeft van zo iemand. Dankzij types als Sunny Bergman enerzijds en mensen op GeenStijl anderzijds zou je ook een hekel kunnen krijgen aan blanken (het is dat mijn familie blank is en dat ik niet de hele dag achter mijn computer zit). Het schiet echt totaal niet op. Waarom wordt er anno 2017 nog zo'n issue gemaakt van huidskleur en geslacht (alsof het zo nieuw is dat er zowel mannen als vrouwen bestaan). Heb hier al zo vaak over ge-rant en lees toch nooit reacties terug vanwege luiheid (ik blijf toch een halve neger) dus ik eindig naar met een mooi citaat:

"It takes a million people to build up a good reputation. But it takes one stupid fool to destroy everything they done." - Lucky Dube

Halveneger | 15-07-17 | 13:54

Als er een reden was dat een witte vrouw dit niet was overkomen, dan was het geweest dat witte vrouwen doorgaans door hebben wanneer het tijd is om te vertrekken.

Uiteraard is wat er gebeurd is, niet goed te praten en zal Gijs -al gestraft door alle ophef- hier een dauw van een rechter voor krijgen.
Edoch, het filmpje en het geblaat van de dames in kwestie zelf zullen hoogstwaarschijnlijk strafvermindering opleveren en pleit de dader vrij van racisme en seksisme -er is geen enkele aanleiding te vinden anders dan het pleonastische gegeven dat de dader een blanke man.

Rommelende Onderbuik | 15-07-17 | 12:59

GL = (voorheen) communisten.
Die weten wel raad met ondermensen.

Kanarie_Geil | 15-07-17 | 12:00

Over het algemeen geldt hier de 'self-fulfilling prophecy', je bent heilig overtuigd van al het racisme in de wereld dat je het overal gaat zien. Wilt zien. En dan wordt al gauw alles racisme. Kijkt iemand je niet aan - racisme. Kijkt iemand je aan - racisme. Kom je in een winkel en moet je achteraan sluiten - racisme. Kom je in een winkel en ben je meteen voor de anderen aan de beurt - racisme. Sta je voor het stoplicht en duurt het te lang? Racisme. Kijk je TV en zie je een film over vikingen? Racisme, want geen neger te zien.
Het feit dat je naar Amsterdam gaat met deze atttitude, is als een vaatje buskruit dat wacht om te ontploffen. De geringste aanleiding is voldoende om voor een uitbarsting te zorgen. En deze huiseigenaren gaven dus de aanleiding om het spel te beginnen. Meteen volgt een soortement analyse met als doel te kiezen welk social justice onderwerp aangeroepen kan worden. Ze passeren allemaal de revue, de kleur, de gender, vrouwenonderdrukking, zoeken zoeken zoeken naar die stok om de hond mee te slaan.
Ja, het is lollig dat het GroenLinksers treft, maar zij hebben dit spel mede ontworpen, zij hebben de regels geschreven. Cultureel Marxisten delen de wereld op in groepjes ontevredenen, er is altijd een strijd gaande en die gaat op microniveau uitgevochten worden. Het moet niet vreemd voorkomen dat in 25 jaar bewind van het ANC Zuid-Afrika er geen moer mee is opgeschoten - maar dat zal je in de deuggordel nooit te horen krijgen.
Als de afspraak is dat je er op een bepaalde tijd moet uitchecken, en een uur later loop je nog te treuzelen, gaat de eigenaar je erop aanspreken. Afspraak is afspraak. We kunnen allemaal wel raden wat er gaat gebeuren als jij een 'entitled' persoon van kleur ergens op gaat aanspreken. Het vaatje buskruit dat op springen stond, ontploft meteen en een tirade van haat is je deel. Waarom? Omdat jij blank bent en huiseigenaar en kapitalist en noem maar op, alles waar zo'n persoon een diepe haat tegen koestert, en dat zul je weten ook. Vervolgens wordt er een heel drama opgezet waarin geweld wordt uitgelokt zodat men je in de tang heeft.
Het had heel anders kunnen lopen als zij, beseffend dat zij allang weg had moeten zijn, zich iets nederiger en beleefder zou hebben opgesteld - je hebt tenslotte de goodwill nodig van de eigenaar (dat zou ik hebben gedaan), maar nee, ineens wordt het 'Iwo Jima' op de trap uitvechten, je moet en zal gelijk krijgen.
Dit is precies zo gelopen zoals die dame wilde, stiekem diep van binnen wilde zij bevestiging van blank racisme. Geen voorbeeld van een zakelijk arrangement waarbij een van de partijen zich niet aan de afspraken houdt, maar een voorbeeld van diep ingesleten racisme bij de Nederlander. Want dan mag generaliseren weer wel.

Rest In Privacy | 15-07-17 | 11:38

Je duwt dus geen mensen van de trap. Mogelijk dat helemaal niet zijn opzet was, maar het gaat er wel agressief aan toe, bovenaan een steile smalle trap en je mag van die kerel verwachten dat hij weet dat dit potentieel gevaarlijk kan zijn, want iemand kan de trap afvallen. Meneer zit fout.

Als dit een gewone meneer was dan zou GL in haar commentaren ook reppen van racisme. Was dit een prominente PVVer, of Forummiaan, dan werd dit in Deugende hoek op hysterische wijze uitgemolken. Wat dat betreft vind ik dit alles een heerlijke soap waarbij prominente groen slinksers een pak slaag krijgen met de racismekaart.

Nuuk | 15-07-17 | 11:36

www.bol.com/nl/p/my-traitor-s-heart/9...

Leestip: Rian Malan " My Traitor's Heart". Lees dit boek en ontdek wat Malan schrijft over het immens gruwelijke geweld tussen Xhosa, Zulu, Tswane, Ndebele en andere stammen. Daar werd in die anti-apartheidsjaren nooit in Nederland over gesproken. De grootste racisten zitten bij het ANC!

theo-is-dood | 15-07-17 | 11:00

Ik realiseer me nu pas dat proces van exclusief denken en inclusief denken nog nooit zo duidelijk zichtbaar is geworden.

Sunny Bergman heeft die Zuid-Afrikaanse mevrouw vast opgebeld met de mededeling dat het geen racisme kan zijn want Gijs en Anita zijn groenlinksers dus geen racisten.

Maar als het geen racisme was wat dan? Dan moet het wel sexisme geweest zijn. Omdat het een vrouw betrof. Anna Steyn belt. Nee hoor. Gijs en Anita ken ik persoonlijk van de meetups. Die mensen deugen en zullen nooit een vrouw uitsluiten.

Dan moet het wel om haar gender gaan dat kan niet anders. Nourhussen aan de lijn. Jaha, je spreekt met Seada. Ik heb nog even overlegd met Mounir Samuel, je weet wel van dat buikdansje bij Dwdd, vroeger Monique, en het heeft niets maar dan ook niets met gender te maken.

Ja maar religie dan? Hebben jullie het dan over religie gehad dan? Nee. Nou dan is dat het ook al niet.

Wat nu?
Zou het kunnen dat je vriendin een ongelooflijk vervelend persoon bleek te zijn die er een zooitje van gemaakt heeft en daarom ruzie kreeg met de verhuurder en dat er een handgemeen ontstond dat uit de hand is gelopen?

Tot zover de deugdiscussie. OW wacht.

Hoe zit het met het standpunt van GroenLinks over airbnb in de stad? Tja. Er is een groot verschil tussen het grootgeldverdienen en het sociale verhuren zoals Gijs en Anita, onze voortreffelijke partijgenoten doen.
Wat dat is sociaal verhuren? Dat is toch duidelijk uit dit verhaal? Zo'n Zuid-Afrikaanse wordt echt overal geweigerd in Amsterdam door het racisme wat er is.
Gijs en Anita stellen geheel altruïstisch hun huis open voor deze zwarte gendervrouw. Dat zij dat alleen maar binnen de airbnb formule kunnen doen is vervelend vanwege het partijstandpunt maar je kunt dit prima onder de noemer "gezond activisme" plaatsen.
En ja we zijn pacifistisch, maar hé, je wil niet weten hoe vervelend en agressief dat wijf binnen deed. Ja ze deed als een viswijf en weigerde het huis van die arme Anita en Gijs te verlaten en had ook vernielingen aangericht. We betreuren dat het zo gelopen is.


O wat is het toch fijn om te wrijven in deze vlek van rijke, welgestelde, witte hypocriete groenlinksers.

ristretto | 15-07-17 | 10:53

www.verspers.nl/artikel/verspers/558/l...

Zanele Muholi moet in haar eigen land maar gaan zaniken.

-'‘Mo(u)rning’ is een tentoonstelling vol pijn. Muholi lijdt pijn, zegt ze zelf. Ze is daarentegen een vechter en gelooft heilig in haar idealen. In Zuid-Afrika wordt zij continu geconfronteerd met vooroordelen. Er heerst veel vijandigheid in het land dat soms in oorlog lijkt te zijn met zichzelf. In augustus 2009 verliet de toenmalige minister voor Kunst & Cultuur, Lulu Xingwana, halsoverkop de tentoonstelling in Johannesburg, die is gefinancierd door haar eigen ministerie. De tentoonstelling viel toen samen met Wereldvrouwendag en had als doel het geven van een platform aan jonge zwarte vrouwelijke artiesten. Na het zien van het werk van Muholi, maakte de minister echter dat ze weg kwam - ze vergat zelfs haar speech te houden. De werken van Muholi waren volgens haar immoreel.''-

theo-is-dood | 15-07-17 | 10:51

Toch opvallend dat men in 'Nederland' (lees: de blanke grachtengordel) zich plotseling wel afvraagt of de racismekaart te snel wordt getrokken. Zeker omdat er een Groenlinks coryfee met AirBnB -pandje bij betrokken is. En niemand die zich bekommert om die trap. #whitestairsmatter

Ad Hominem | 15-07-17 | 09:45

Ik had het voorspeld. Die stilte. Mooi ook die drietrapsraket van discriminitie die in stelling wordt gebracht door de Zuid-Afrikaanse. Ging het niet om kleur, dan ging het om geslacht. Ging het niet om geslacht en kleur dan ging het om sexuele voorkeur. De vierde en de vijfde trap (religie of handicap) hoeven geeneens ingezet te worden

batvoca2 | 15-07-17 | 09:30

grrr. Kamerlid, autocorrectie

Is dit nog nieuws? | 15-07-17 | 09:28

Pritt, wilt u alstublieft de juiste term voor een 1e Kamerlid gebruiken? We wonen niet in de USA. We kennen hier geen senaat.

Is dit nog nieuws? | 15-07-17 | 09:27

Met de diversiteit van de meet maat van links zit het wel goed !

Castor12 | 15-07-17 | 09:19

Iedereen die naar Nederland toekomt hoort natuurlijk altijd de mooie en goede verhalen over het paradijs Nederland, geen plek ter wereld waar het zo goed vertoeven is. Niemand had er natuurlijk bij verteld dat er hier allemaal racisten rondlopen.

Wybe Wabes Abbema | 15-07-17 | 09:01

Zuid-Afrikanen hebben niet echt recht van spreken als het over 'racisme' gaat, vraag maar aan de blanke boeren daar.

Ik snap overigens niet hoe je hier racisme van kan maken. Dan ben je wel heel ver heen. Dit is gewoon een uit de hand gelopen ruzie waar meneer haar naar buiten wil hebben en mevrouw zich verzet.

Het moet racisme zijn en als het geen racisme is dan is het seksisme want de dader is een blanke man en blanke mannen zijn allemaal slecht!

a4p | 15-07-17 | 08:40

"Mijn vrienden vinden het racisme. Ik vind het racisme. Dus is het racisme."

Eigenlijk vallen alle racismeclaims vandaag de dag hiertoe te herleiden. Vroeger was iets racistisch als je feitelijk kon aantonen dat iemand handelde uit een racistisch motief.
Nu is iets racistisch als een niet-blank persoon roept dat iets racistisch is.

En dat is voor deze mensen zo vanzelfsprekend dat ze er zelf niet eens meer bij nadenken. Door dit hele verhaal heen proef je de verbazing bij deze mevrouw dat er mensen zijn die om meer bewijs vragen. "Ik ben zwart, hij is blank, dus is het racisme. Zo werkt dat toch? Zo heeft het ANC me dat altijd geleerd op school."

Russells Teapot | 15-07-17 | 08:03

Ik stel voor dat we die rascistische en fascistoïde donker gepigmenteerde is flink gaan aanpakken en is laten zien wie de baas is.

magicmike | 15-07-17 | 08:00

"Geslachtsgerelateerd geweld". Hmmm, da's een nieuwe.

Wekkertje | 15-07-17 | 07:49

General McAuliffe | 14-07-17 | 20:41
Ik heb een rits foto's maar durf ze niet te plaatsen zo gruwelijk. Als ik die foto's heb, dan moeten de msn die foto's ook hebben. Die durven ze dus ook niet te plaatsen. Iedereen zwijgt.

Príncipe | 15-07-17 | 07:12

Eigenlijk bizar. Dat gedoe over racisme in het wetboek is eigenlijk bedoeld om werkkampen en gebieden te voorkomen voor zwarte mensen zoals je dat had in Zuid-Afrika. Maar eh, de EU heeft er voor gezorgd dat we inmiddels een werkkamp voor Polen hebben precies zoals in Zuid-Afrika. De EU is het instuut ter bevordering van praktijken die in feite racistisch zijn. Maar ach... als de EU dat soort praktijken stimuleert, dan is het anders. Omg.

Príncipe | 15-07-17 | 07:08

Zwarte Piet mag niet, negers van de trap gooien (of heaumeaux van een flat in SA) daarentegen is verantwoord milieubeleid volgens Groen Links. Net als dat ze gek zijn op Boerka´s, besnijdenissen (gender neutraal), vrouwenmishandeling, kindbruiden, verkrachting en nog veel meer.

bergsbeklimmer | 15-07-17 | 06:15

"Dit is racisme, dit zou een witte vrouw nooit overkomen..."

Nou, ik denk dat die groenlinkse hork van een Gijs al zijn lawaaischoppende AirBNB-gasten die na anderhalf uur nog niet weg zijn (en daarbij wijnvlekken op het tapijt achterlaten) richting de trap duwt met de kreet "You people, out! Out!". Het is racisme om blanken bij elk incident racist te noemen. Laat de rechter hier nu verder over oordelen en spaar ons dit oeverloze Zuid-Afrikaanse SJW-gezever.

mirvink3478 | 15-07-17 | 05:13

1.Zunele Muholi. Goede portretten, soms erg goed, maar voor in het Stedelijk, mwah, nou, nee.

2. GroenLinks? Tja, instant karma.

3. Iemand (kanariegeel, vuurrood, roomblank, kachelzwart, m/v en alles wat daar tussen zit of uisteekt: kiest u maar))bewust van de trap lazeren altijd misprijs. Wast bewust? Kweenie.

4. Verders niet zeiken, graag. Bij voorbaat dank
Storm glas water. Evocatus

Evocatus | 15-07-17 | 03:19

Racisme komt in alle lagen van de wereldbevolking voor. Het komt niet alleen tussen blank en zwart voor. Het uisluiten van de ander. Het: wij kunnen en mogen alles,wi alleen kunnen iets hebben,de ander niets. De ander moet zich onderwerpen aan ons.

Jan Onbewoond | 15-07-17 | 02:51

Ongeblustekalk | 15-07-17 | 01:43
Het is heel overzichtelijk, als wij, de blanken, telkens door negers worden uitgescholden als 'witten', of 'witte mensen'.
Even iets over de beschaafde omgangsvormen; de aangesprokenen mogen altijd uitmaken 'hoe' te worden genoemd; ‘t is Inuit en niet Eskimo; ‘t is Aziaat en niet spleetoog; ‘t is senior en niet opa of oudje; ‘t is black-african en niet nikker; en ‘t is dus ook niet witte man/witte vrouw maar blanke.
En als je, waar je ook vandaan komt, serieus genomen wilt worden, dan begin je niet de ander te beledigen door iemand 'witte man' te noemen. Oja, dat is waar ook. Dus beste negers; ga vooral zo dóór, en verknal het ook voor de geloofwaardigheid van alle negers in de toekomst, en blijf je maar beklagen over racisme en Zwarte Piet in Nederland. Maar weet wel, 'wij', de Nederlanders, zijn gekke Henkie niet.
Pas zodra immigranten, pas zodra een neger weer op normale manier een probleem aankaart, wil ik er nog reëel naar luisteren. En anders kun die de rot-op-prijs krijgen.

Der Paulie | 15-07-17 | 02:07

@ Ongeblustekalk | 15-07-17 | 01:31
Het klopt helemaal.. niet over na gedacht .... maar door pigment verandering kan ik mij als blanke in een slachtoffer rol gaan verschuilen.... al is het op mijn late leeftijd wel meer dierlijk als een rode kreeft dan een kastanje bruine huidskleur.

kereltie_ut_drenthe | 15-07-17 | 02:00

Het is -hoe dan ook- de schuld van Geenstijl, dat moge duidelijk zijn.

teevee | 15-07-17 | 01:56

Der Paulie | 15-07-17 | 01:32
Hoe zit het met de illegalen in jouw verantwoorde hoofd?
Grapje natuurlijk, maar tegen wie praat je?
Negers met klachten beschouwen zichzelf niet, zoals jij dat doet met anderen.
Dus is de stelling niets waard.

Ongeblustekalk | 15-07-17 | 01:43

De weerzin tegen het neger-van-de-trap-duw-verhaal is eenvoudig te verklaren hoor. De negers maken massaal op de hele wereld stampei over 'niks'. Dat doen ze met grote overgave als volleerde toneelspelers. Daarbij maken ze gebruik van nep-emoties. En nep-emoties zijn heel goed te onderscheiden van echte emoties. De nep-emoties zijn de 'van-horen-vertellen-emoties'; terwijl je daar zelf niks van hebt meegemaakt. Denk maar aan al dat gejank over slavernij. Iedereen 'weet'; dat slavernij al ruim 150 jaar niet meer bestaat. En dat alle slaven dus allang overleden zijn. En alle kinderen van slaven over-leden zijn. En alle kleinkinderen van slaven allang overleden zijn. Maar nog steeds zien en horen we, dat al die negers van nu zo te lijden hebben door 'hun' slavernijverleden. En daarom weten alle mensen, dat deze negers gebruik maken van 'horen-vertellen-emoties', en alleen maar doen-alsof ‘t hun emoties zijn. Dat is emotioneel bedrog en dus gebruik makend van nep-emoties; dat is toneelspel. En nu komt het. Als Nederlanders iedere keer weer die nep-emoties van kinderlijk aan-doende negers opgevoerd zien worden door deze toneelspel-negers, dan is het niet verwonderlijk, dat alle Nederlanders denken als er weer eens iets 'ergs' wordt beweerd over die vreselijke Nederlanders-met-al-hun-racisme, dat het ook deze keer wel weer nep-emoties zijn van toneelspel-spelende negers. Tja, denk ik dan, dat komt er van, als je als bevolkings-groep elke vorm van krediet hebt verspeeld om nog 'gewoon' geloofwaardig te zijn. Want wie zich telkens misdraagt over 'niks', kan echt niet verwachten, dat als er misschien 'wel' iets aan de hand is, dat je dan kunt rekenen op serieuze betrok-kenheid. Beste negers van Nederland, we vertrouwen jullie niet meer. Beste negers van Nederland, 'we' passen er voor, om telkens door dat 'racisme-hoepeltje' van jullie verontwaardiging te springen, want wij zijn niet jullie af te richten poedel tjes in 'n circus-act. Het spijt mij voor de gevallen dat negers wel te maken krijgen met racisme, maar we zijn te vaak be-drogen en belazerd door jullie aanstellerij. We trappen er gewoon niet meer in.

Der Paulie | 15-07-17 | 01:32

kereltie_ut_drenthe | 15-07-17 | 00:42
En je bent niet eens blank, bedank voor de steun.

Ongeblustekalk | 15-07-17 | 01:31

Na het lezen van het bericht of de racismekaart te snel word getrokken zeg ik Nee,nee,nee.... Men hoeft geen kaart te trekken meer tegenwoordig, men is al racist als men niet meedoet met de massa en een afkeer uit, men is al racist als men een andere mening heeft, men is al racist als je niet iets aantrekt van wat je verre verre voorouders hebben gedaan en hebben verdiend aan de slavernij, men is racist als men niet meer leeft in het verleden, men is al racist als ge sinterklaas viert met zwarte piet, men is al racist als je je niet meer druk maakt om die verzuipende dobberende gasten in de zee, men is al racist omdat men blank is... ohhh fuck ... ben blank ... Ben dus zowieso een racist bij al die deugmensen. Boejuhhhh.

kereltie_ut_drenthe | 15-07-17 | 00:42

Het is echt wel racisme. Hij duwt die vrouw de trap af omdat ze zwart is, bij een blanke vrouw had hij dat nooit gedaan. Van welke politieke partij hij lid is maakt niks uit, hij is een grote witte boze man, een racist per definitie!

Asimov6 | 15-07-17 | 00:41

Hup Zanele ! Geef ze er van langs.
Ik ga helemaal stuk van het lachen...

boccelullus | 15-07-17 | 00:32

-weggejorist-

Linksbuitengewoon | 15-07-17 | 00:07

Fakking racisten dat nep socialistische fascisten vuilnis! Pek en veren en het land uit sodemieteren dat onwelriekende Gl schorriemorrie. (Vanuit een heerlijk alsmede zonnig Griekenland).

echt_links | 14-07-17 | 23:46

Kan Zanele niet gewoon thuis blijven in haar geliefde zuid afrika alwaar men langzaam maar zeker de blanke zuid afrikaners aan het uitroeien is ipv in dit vieze rascistische land te vertoeven?

drs. P | 14-07-17 | 23:40

Dus ook Groenlinksers beunen graag een beetje bij.

Stratum | 14-07-17 | 23:16

-weggejorist-

Der Paulie | 14-07-17 | 23:16

-weggejorist-

Ongeblustekalk | 14-07-17 | 23:00

De gleuvenbrigade zit momenteel in een zwart gat.
Hoe moeten ze dit voorval duiden.
Wie krijgt de zwarte piet.

Jan Dribbel | 14-07-17 | 23:00

Vanuit zeer betrouwbare bron (zijnde de verpleging van de quarantaine-afdeling van het revalidatiecentrum Beatrixoord te Haren (Gn.), waar slechts een deel van de enorme groep asielzoekers met open-TBC wordt opgevangen) heb ik gehoord dat 'zwarten' afgeven. Als ze een dag op een wit laken hebben liggen zweten, is het onmogelijk om daarna een laken weer hygiënisch wit te krijgen. Zelfs als, zoals op de afdeling gebruikelijk, er een kookwasprogramma wordt gedraaid, is het mogelijk om te zien of er een blanke of 'zwarte' op een laken heeft gelegen. Alleen al daarom zou ik eventueel een voorkeur kunnen ontwikkelen een bepaald soort mensen in een AirBnB (die ik niet heb) uit te nodigen.

The_iron_boar | 14-07-17 | 22:52

Jarenlang heeft groen links ijverig meegegraven om de valkuilen " rassisme en discriminatie" zo diep mogelijk te maken - en nu vallen ze er zelf weer eens midden in.
.
Karma - ultima forma.

enorme sukkelzak | 14-07-17 | 22:28

hahahahah doe je zo ontzettend je uiterste best.

Rest In Privacy | 14-07-17 | 22:18

Mooi plan B ook. Als de racismetroef niet slaagt, gooi ik er alvast de sexismetroef er in. Just to be sure.

Sliptong | 14-07-17 | 22:13

Zo. Dit is pattetik.

Sliptong | 14-07-17 | 22:10

Zanele, blijf alsjeblieft weg met je racistische rotopvatting.

krijgdetiefusmaar | 14-07-17 | 22:07

Het stuk toont vooral de preoccupatie van onze zwarte medemens met hun slachtofferrol "hoe kan dit geen racisme zijn".
Dus alles waarbij ras van dader en slachtoffer verschillen is dus racisme. Maar dat geldt waarschijnlijk niet als een Nederlander slachtoffer is van een lichtgetinttiër.

Franker | 14-07-17 | 22:06

Een gevalletje " ik ben een goedmens , tegen discriminatie van zwarten , kijk maar,op mijn Facebook pagina daar staat het , maar MIJN huis is GEEN sociaal experiment en nu opdonderen "
.
Grote leider - Femke H - flikte ook zo iets toen ze haar kinderen naar een " witte" school stuurde en ze kwam er royaal mee weg , waarom deze man dan niet ?

enorme sukkelzak | 14-07-17 | 22:06

De stilte van links heeft een oorzaak: Hun breinen zijn op tilt geslagen.

Kunnen de informatie over hun idealistische, goedbedoelende, weldenkende, klimaatvriendelijke, groenlinkse vrienden die in hun vrijetijd tijdens het huisjesmelken negerinnen van de trap duwen niet verwerken.

*links is even helemaal weg*

Lewis Lewinsky | 14-07-17 | 21:59

Racisme! Schande! Neokoloniale uitbuiting! Malieveld!

Rest In Privacy | 14-07-17 | 21:51

Ga toch fietsen. Dat culturele marxistische gedoe moet eens afgelopen zijn. Dubbelspraak leidt tot dubbel denken. Realiteit gaat verloren. Vanwege een huidskleur denken dat het normaal is om zichzelf niet aan afspraken te houden? Vervolgens geconfronteerd worden met de overeenkomst die gemaakt is. Weg met verantwoordelijkheid en het zielig kaartje trekken?

Blijf weg! Verklaar haar tot persona no grata! Rot op met haar rassen haat.

Meneer was niet handig bezig, alleen om meteen op de racisme tour te gaan?

Mens blijf weg! Opzouten.

Standvastig | 14-07-17 | 21:49

"En waarom? Omdat ze te laat had uitgecheckt. Als dat geen racisme was, dan was het in elk geval geslacht gerelateerd geweld"

Als dit niet geen stemmingmakerij was dan was het in elk geval iets willen zien wat er niet is.

Gewoon iemand het kennelijk heel erg gehad dat met toeristen. Dat lijkt me meer, en wie zegt dat hij geen kleine blanke vrouwen van de trap geduwd zou hebben? In dat licht bekeken mag hij geen onderscheid maken dus moest hij wel, want anders niet eerlijk.

Mark van Leeuwen | 14-07-17 | 21:47

Zanele Mohuilie komt terug om een zelfportret te maken.
Misschien kan iemand haar vertellen dat een pose met keukentrapjes het een diepere laag zou kunnen geven.

bodemloos | 14-07-17 | 21:42

LOL Uit het archief van de Persgroepkranten blijkt dat er inderdaad, op een nuancecolumn van Sanders en bovenstaande plug na, geen artikel meer is verschenen over dit trapduwgeweld nadat bekend werd dat de trapduwer Gijs Davelaar gezien zijn social een echte GroenLinkser is en ook nog getrouwd is met GL-prominent en huisjesmelkster Anita de Horde. twitter.com/seven__/status/8859423854...

Dus smijt iemand van de trap, doodse stilte, maar stel een hond pist in je voortuin en je zegt overdrachtelijk: 'hoe zou jij het vinden als ik door jouw brievenbus zou pissen'. Headlines, graven, maandenlang.

seven | 14-07-17 | 21:42

Zij die binnen de msm jegens de burger verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor de aard en de inhoud van berichtgeving (i.c. voor het uitblijven daarvan) zouden allen ontslagen moeten worden wegens wanprestatie en bedrog. Zij spelen al jarenlang een uiterst kwalijk en stiekem spel met de feiten en de afweging daarvan.

krelus | 14-07-17 | 21:41

Plot-twist: mensen racistisch danwel seksistisch noemen puur gebaseerd op hun huidskleur danwel hun geslacht is ook best wel een klein beetje racistisch. Voor hetzelfde geld werd schreeuwmevrouw door een idemgetinte obese queergenderfluidoïde met ongeveer hetzelfde kort-asociale lontje als dhr. Witman van de trap gegooid - was in dit geval de vrouw een transfobe lastpak geweest?

Vragen, vragen in deze immer complexer wordende, progressiviserende 21e eeuw.

En beterschap voor de mevrouw trouwens (misschien wel het belangrijkst)...

Snowflakian_Dystopia | 14-07-17 | 21:41

Soms heb je medelijden met mensen die deze racisme roepers achter zich aan krijgen.. maar als je iemand duwt die bovenaan een steile trap staat en ook nog lid bent van GL heb je het dubbel en dwars verdient.
Wel de lusten van kamerverhuur willen, ondanks wat je in de politiek verkondigt, maar niet om kunnen gaan met de lastige klanten die je onvermijdelijk tegen gaat komen. Natuurlijk is het mishandeling of poging tot doodslag, maar leef ook maar lekker met de racisme waanzin die o.a. je eigen partij voorstaat.

noerg | 14-07-17 | 21:41

Racisme, racisme. Ik vind het persoonlijk wat te ver gaan. Nu is het een negerin, maar als kamerverhuurder heb je geen invloed op wie er te laat uit checkt. Voor hetzelfde geld was het een Rus of een Eskimo geweest.

Graaf van Egmont | 14-07-17 | 21:41

@dosis. Ik begreep dat het een soort Italiaanse live-versie op Zapp-sport-achtig niveau was. Prima idee, want er is toch geen hond die langer dan een kwartier naar rauwe beelden van dameswielrennen kijkt? Als het peloton voor mijn huis langs zou rijden, dan ging ik niet eens staan kijken. Daarnaast bleek tijdens de uitzending van Jinek trouwens ook dat die van der Breggen werkelijk helemaal niets te melden had. Maar wat ze wel zei, stond haaks op hetgeen Jinek concludeerde.

The_iron_boar | 14-07-17 | 21:35

Ik zou de dame een proces aandoen wegens smaad. Racisme kan niet bewezen worden. Overigens had die Groenlinkser een blanke Amerikaanse Trumpstemster al van de trap gesodemieterd nog voor ze zelfs had kunnen inchecken.

Rest In Privacy | 14-07-17 | 21:35

@Ik weet niet aan wie ik een grotere schurft heb: groenlinksters of negers.
Montgomery Burns | 14-07-17 | 20:50
.
LOL!
Mijn eerste reactie was: en groenlinkse negers dan?
Maar toen dacht ik... zijn die er eigenlijk wel?
.
Nooit een gezien op de fotoos van die lelieblanke(niet witte) Groenlinks juich bijeenkomsten voor Yasser..
.
Niet genoeg zelfhaat wellicht...?

zattekater | 14-07-17 | 21:34

Zowel zwart,wit,geel,bruin en groen kan ook gewoon kutvolk zijn en kutvolk = geen ras. Dan hoeft je nog niet van de trap gekeild te worden , maar ik heb nog steeds niet gehoord wat er aan het hele verhaal vooraf is gegaan. En dat ga je niet horen ook van de groenlinkse zijde want dan wordt weer de donkere mens in een negatief daglicht gesteld en is het wederom racisme ! Heerlijk.....

Hellooder | 14-07-17 | 21:31

The_iron_boar | 14-07-17 | 21:22
Nou was het dit jaar bij de Giro Rosa ook wel een organisatorische klungelbende. Ze kónden het niet eens uitzenden.

dosis | 14-07-17 | 21:29

Dandruff | 14-07-17 | 21:17
"Ik vind het op zich grappig dat juist deugmensen als GL met valse beschuldigingen geconfronteerd worden. Omdat ze zelf het hele jaar door diezelfde valse beschuldigingen gebruiken tegen hun politieke tegenstanders.
Maar we moeten dit vooral niet serieus gaan nemen".

Karma is a bitch :-))

BASinnic | 14-07-17 | 21:27

*Hoe kan dit geen racisme zijn?*

Nou, Klaver, leg dat eens uit.

Lewis Lewinsky | 14-07-17 | 21:25

En dan te bedenken dat de MSM daadwerkelijk het recept in handen hebben om mensen op andere gedachten te brengen. Laatst trapte ik daar zelf ook in. Toen zat ik naar Jinek te kijken, waar Anna van der Breggen op bezoek was, om te vertellen over haar overwinning in de Giro Rosa. Prima gedaan natuurlijk, maar niemand geeft een fuck. Daarover toonde Jinek zich nogal verbolgen en ik voelde me daadwerkelijk schuldig over het feit dat wij (blanke mannen) nauwelijks aandacht hadden voor de puike prestaties toonden. 'Misschien heeft links hierin toch een punt', kon je me horen denken en 'het is oneerlijk dat die wijven niets verdienen op die fiets'. Maar later bedacht ik me dat vrouwenwielrennen inderdaad geen hol voorstelt. Ik heb zelf nota bene een aantal malen aan het parcours gestaan waarbij ik dacht dat het geen ene hol opschoot en dat een beetje amateur het beter doet. Maar goed, waarom zou ik mij als blanke man schuldig moeten voelen, omdat ik wel naar mannen- en niet naar vrouwenwielrennen kijk, terwijl vrouwen zelf al helemaal niet naar vrouwenwielrennen kijken... Had Jinek me daar toch bijna te grazen genomen.

The_iron_boar | 14-07-17 | 21:22

Als het een PVV'er was geweest, was de hele NPO van reces teruggekomen.

Otman | 14-07-17 | 21:21

menzo | 14-07-17 | 21:07,

Alsof er elke dag wel een paar zwarten van de trap gegooid worden...

Racisme roeperts zijn totaal ongeloofwaardig.
Die Groen Linkser is misschien een agressieve lul, maar dat maakt hem nog geen racist. Bovendien weet vrijwel niemand de voorgeschiedenis van dit incident.

Ik vind het op zich grappig dat juist deugmensen als GL met valse beschuldigingen geconfronteerd worden. Omdat ze zelf het hele jaar door diezelfde valse beschuldigingen gebruiken tegen hun politieke tegenstanders.
Maar we moeten dit vooral niet serieus gaan nemen.

Dandruff | 14-07-17 | 21:17

ikgeloofhetniet | 14-07-17 | 21:01
Vertel mij dan maar eens wanneer een GroenLinkser voor het laatst een blanke van de trap heeft geduwd.

menzo | 14-07-17 | 21:07

Gijs doet het verstandig. blijft stil en laat de pigment /gender/sematische storm overwaaien. Gijs huurt een goeie bef, en die gaat straks Sunny, Anna Steijn, en die muts van VARA BNN aanhalen.
En dan blijkt zelfs de papieren NRC nog nut te hebben.

Stortkoker | 14-07-17 | 21:06

Heeft Jesse Klaver al afstand genomen?

Lewis Lewinsky | 14-07-17 | 21:02

Mensen die rasicme roepen worden steeds ongeloofwaardiger.

ikgeloofhetniet | 14-07-17 | 21:01

Ik krijg er een kafkaësk gevoel bij dat een lid van de radicaal-linkse partij waar zo veel anti-racisme/anti-apartheids activisten lid van zijn een zwarte Zuid-Afrikaanse van de trap dondert in een straat vernoemd naar een Voortrekker.

EUSSR | 14-07-17 | 21:01

Dames en heren, jongens en meisjes...
Welkom bij:
"Ter land ter zee en duw een neger in de zee"
gesponsord dit maal door Groenlinks"
(Even een kleine notitie: Groenlinks dacht in de vroege jaren '90 ook nog zieltjes te kunnen winnen door middel van een housefeest in IJsselhallen Zwolle, maar wat schrokken ze van de kaalkoppen daar, toen begrepen ze nog niet dat kaal niet perse wat met extreem rechts te maken had )
Het feestje was super trouwens!

kapitein_iglo | 14-07-17 | 20:58

Ja, zwarten gooien we standaard van de trap... zulke racisten zijn we. Pfff.

en dan die quote 'Als het geen racisme was, dan toch zeker geslachtsgerelateerd geweld' De gedachte dat die verhuurder gewoon een lul met een kort lontje is, komt niet bij ze op.

fail | 14-07-17 | 20:58

Wat zouden we daar nog meer over moeten weten dan?
L*l met vingers duwt iemand van de trap, iedereen heeft dat kunnen zien/lezen.
Het volgende nieuws is op pagina 43 als de rechter meneer heeft veroordeeld tot boete/schoffelen en een schadevergoeding.
Zou niet weten wat ik er nog meer van moet weten.

Berbaar | 14-07-17 | 20:55

-weggejorist-

Montgomery Burns | 14-07-17 | 20:50

Negers van de trap afduwen, moet kunnen, aldus GroenLinks.

menzo | 14-07-17 | 20:48

Het zou racisme zijn als de slachtoffers vooraf geweigerd zouden worden. Dit is gewoon een boze groenlinkser die probeert het maximale uit zijn woning te krijgen.

Schepvogel | 14-07-17 | 20:48

-weggejorist-

Reaguurderst | 14-07-17 | 20:47

Een groot deel van links is fundamenteel oneerlijk....
.
realiteitsverweigerend, geldverspillend, virtue signallend en droomdenkend, maar voor alles: oneerlijk en leugenachtend...
.
de ´droom´ moet overeind gehouden worden, koste wat het kost... of dat nu verkrachtte kinderen en vrouwen, tot doden aan toe kost... daar malen ze niet om...
.
het doet me haast denken aan die lui in Berlijn die nog in de eindzege bleven geloven tot de russen al de trap op renden voor een feestje met de vrouwelijke bewoners van het pand...

zattekater | 14-07-17 | 20:44

In Zuid Afrika zijn ze al bezig met een genocide tegen die blanke. Want witte mensen zijn racisten en per definitie fout.

Je leest er hier in den lande weinig over maar zoek even op Plaasmoorde en je weet genoeg.
Zuid Afrika, het Zimbabwe in wording.

General McAuliffe | 14-07-17 | 20:41

Ik gokte bij het vorige topic over dit onderwerp dat ze wel eerder naar huis zou gaan, en de gay pride maar zou skippen. Maar ze komt terug! Verdomme! Denk je: opgeruimd staat netjes, komt ze weer kak aanjaag.
Oh, nou zeg ik weer "ze". Wat was 't nou ook weer voor een ding?

hotnot | 14-07-17 | 20:41

Ja, maar hoe was het geweest als die man een PVV-er bleek te zijn ? Ja ? DAAR gaat het om ! Vuile huichelaars zijn het ! DAAR gaat het om !

Kim-Jung-Un | 14-07-17 | 20:35

Bosman was Statenlid , geen senator.

waddis | 14-07-17 | 20:35

Poging tot moord uit racistische overwegingen aldus de ene kant. De andere, de foute linkse, kant: een welgemeend schouderklopje dat deze donkere mevrouw uit haar evenwicht bracht, mogelijk en zelfs waarschijnlijk omdat ze strontlazarus was of een flinke portie gesnoven had.

langzullenweleven | 14-07-17 | 20:34

Racist! Racist! Racist! <isGroenLinks> Valt wel mee! Valt wel mee! Valt wel mee!

lachenjoh | 14-07-17 | 20:34

Misschien dat nu al die Afrikanen niet meer op de boot stappen.

van stampij | 14-07-17 | 20:34

I Quote: "En waarom? Omdat ze te laat had uitgecheckt".

Ja domme doos, daarom dus en niet omdat er sprake is van racisme. Wat een treurnis.

Dubz | 14-07-17 | 20:33

De media zijn eensgezind van oordeel dat Groenlinksers niet racistisch kunnen zijn. Natuurlijk is het ook geen racisme, tenzij er daar regelmatig mensen met een donkere huidskleur van de trap worden geflikkerd en blanken allemaal juist niet.

très cool | 14-07-17 | 20:32

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com