achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

BREEK. 19 DODEN NA EXPLOSIE BIJ CONCERT ARIANA GRANDE IN MANCHESTER. 'MOGELIJK AANSLAG'

Tenminste 19 mensen zijn overleden na een explosie aan het einde van een concert van Ariana Grande in Manchester. De politie meldt 50 gewonden en gaat vooralsnog uit van een terroristische aanslag, al is dat niet bevestigd. De hulpdiensten zijn groot uitgerukt (zowel ambulances als gewapende politie) en de politie adviseert iedereen uit de buurt van de Manchester Arena te blijven. In ziekenhuizen in de regio behandelen mensen met 'shrapnel type injuries', wat ook zou wijzen op een bomaanslag. Amerikaanse bronnen melden aan Reuters dat het om een zelfmoordaanslag met een bom zou gaan. Ariana Grande is zelf overigens niet gewond geraakt.
UPDATE 0u44: Eerst foto van een gewonde.
UPDATE 0u46: Verschillende dodelijke slachtoffers volgens de politie.
UPDATE 1u13: Ooggetuige 'Ashley' meldt aan Sky News dat er vlak na het concert er een grote knal was, waarna iedereen begon te rennen en schreeuwen. Dat gebeurde rond vijf over half elf lokale tijd.
UPDATE 1u22: De explosieven opruiming dienst is gearriveerd. Sky News meldt dat de explosie in de foyer van de Manchester Arena zou zijn gebeurd.
UPDATE 1u48: Ooggetuigeverslag met foto's op Facebook.
UPDATE 1u52: Sky meldt nu dat de autoriteiten het incident behandelen als een mogelijke terroristische aanslag.
UPDATE 2u06: Sky meldt dat ziekenhuizen gewonden met 'shrapnel injuries' behandelen.
UPDATE 2u13: Sky meldt dat de politie nu al 19 dodelijke slachtoffers meldt en 50 gewonden.
UPDATE 2u26: Volgens de Arena zelf is de explosie niet in de concertzaal, maar net erbuiten gebeurd.
UPDATE 2u30: BBC meldt nu dat de politie een 'suspect device' gevonden heeft en die gecontroleerd gaat laten ontploffen. Journalisten moeten nu extra afstand nemen.
UPDATE 2u33: Zojuist is die gecontroleerde explosie gebeurd. Op BBC was een knal te horen.
UPDATE 2u45: Reuters: Volgens 2 Amerikaanse functionarissen zou het gaan om een zelfmoordbomaanslag. De gecontroleerde explosie bleek overigens achteraf om een verlaten kledingstuk gegaan. Er was dus geen tweede bom.
UPDATE 3u22: Over ongeveer 20 minuten zal de lokale politiechef een persconferentie geven. Dan dus wellicht meer info.
UPDATE 3u30: Sky meldt dat de Conservatives hun verkiezingscampagne stilleggen. Premier May laat weten dat haar gedachten zijn bij de slachtoffers van wat wordt behandeld als een 'appalling terrorist attack'.
UPDATE 4u06: Geen extra informatie in de persconferentie, er was geen ruimte voor vragen. Vooralsnog hebben de Britse autoriteiten nog steeds niet bevestigd dat het om een bomaanslag gaat. Alles lijkt dat op te wijzen.
LIVESTREAM SKY:

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.