Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Stellingdametjes zijn eigenlijk nonnetjes

Zo, hier even wat leesvoer voor het weekeinde: een prachtig stuk in de Wall Street Journal waar de huidige epidemie van universitaire kwetsjankies even primadeluxe wordt uitgelegd. Professor Jonathan Haidt (psycholoog) legt even uit dat de beroepshuilies op de universiteit eigenlijk voornamelijk bezig zijn met een soort geritualiseerde religieuze ervaring: een permanente, onwinbare oorlog tegen een onuitwisbare erfzonde. 'These believers are transforming the campus from a citadel of intellectual freedom into a holy space—where white privilege has replaced original sin, the transgressions of class and race and gender are confessed not to priests but to “the community,” victim groups are worshiped like gods, and the sinned-against are supplicated with “safe spaces” and “trigger warnings.”' Grappig, eigenlijk, vroeger stopten we de Meulenbeltjes, Ardons, Ten Broeke's en andere permanent ritualiserende en devote vrouwen gewoon in het klooster, tegenwoordig krijgen ze een tuinbroek en een plek in de krant. Alle gelijk van de wereld die professor Haidt. Helaas ook onder censuur: "That fear runs deep—including in Mr. Haidt. When I ask him about how political homogeneity on campus informs the understanding of so-called rape culture, he clams up: “I can’t talk about that.” The topic of sexual assault—along with Islam—is too sensitive." Allahoe akbar! Of zo'n brede denktank in Nederland nodig is om campusindoctrinatie een halt toe te roepen valt nog te bezien, al is het wel zorgelijk dat steeds meer universiteiten dit soort nonnetjes aannemen als "diversity officer". Ach ja, misschien is het beste om de universiteiten maar gewoon als een soort moderne kloosters te beschouwen en waarvan we de zustertjes - vooral die op de faculteit sociale wetenschappen - maar moeten benaderen als SGP'ers: met een meewarige blik uit de weg gaan en niet over onderwerpen beginnen die raken aan de gestoorde kronkels in hun hoofd. Redelijkheid en argumenten hebben immers geen zin en ruziemaken bevestigt ze alleen maar in hun vijandbeelden. Oh, en volgens ome Theodor willen linkse meisjes eigenlijk gewoon een dikke rechtse pik.

Reaguursels

Inloggen

En dat van de krant die Pewdiepie van nazisme beschuldigde..

His Lordship | 02-04-17 | 19:03

@Zentgraaff
geweldig voorbeeld van een topic van nauwelijks leesbare zeeslangenproza.

kaasfondue | 02-04-17 | 13:47

50 jaar geleden ben ik geboren, deze week vierde ik dat in Londen, in het land waar ik vandaan kom. 50 jaar geleden begon ook de 'Summer of Love', dat tegen het eind van dat jaar verworden was tot de misbruik van een generatie onnozelaars d.m.v. wensdenken over vrije liefde en drugs. 1968 was het jaar waarin diezelfde generatie tot de conclusie was gekomen dat het overgrote deel van de maatschappij niet voor hun ideeën was te winnen. Dit leidde tot gewelddadige rellen en uiteindelijk het ontstaan van diverse actiegroepjes die al snel tot terreur overgingen (Action Directe, Rote Armee Fraktion, Rode Brigades, the Weathermen, Symbiones Liberation Army met Patty Hearst, en de wedergeboorte van de IRA). Simpelweg was te stellen dat de door en door verwende jongens en meisjes van de babyboomgeneratie hun zin niet hadden gekregen, en dus begonnen te stampvoeten en dreinen, met wapens wel te verstaan.
Nu zijn we dus ruim 45 jaar verder en de oude ideologische stokpaardjes zijn weer van stal gehaald. De oude babyboom-activisten trekken aan de touwtjes en vinden een gewillig oor bij een nieuwe generatie door en door verwende verongelijkten, die altijd ontevreden zijn maar geen idee waarom - dan vertelt ome Soros je wel waarom je boos moet zijn. En dus worden dezelfde platgetreden paden weer bewandeld, bezet men wederom het Maagdenhuis (want dat deed men toen ook), alles wordt weer onder een politieke loep gelegd (je kunt bij de universiteit van Hull geen proefschrift meer erdoor krijgen als je er iets in zet over 'hij' of 'zij'), de Black Panthers zijn weer terug met in hun kielzog de militante eeuwig verongelijkten van BlackLivesMatter (En ik heb voorspeld in deze panelen dat het een kwestie van tijd was voor diezelfde onzinretoriek hier gebezigd ging worden, en ik kreeg gelijk, helaas).
Anne Fleur is eenzelfde onnozelaar als Gudrun Ensslin indertijd was, dat ziet meneer Holman goed. En zo zijn er weer heel veel onnozelaars, net als in 1968, die nu gaan meemaken dat de rest van de maatschappij niet op hun maoistische bullcrap zitten te wachten. De meesten zullen zich terugtrekken in het onderwijs om daar de volgende generatie te vergiftigen, maar enkelen zullen zich er niet bij gaan neerleggen. Onder de aspirant stenen- en taartgooiers zitten er vast al groepjes te formeren teneinde d.m.v. geweld hun ideaal na te streven. Precies zoals de RAF, de IRA en al die andere groepen destijds. Wat Isis kan, kunnen zij ook, en aangezien al het andere al wordt herhaald, is dit de ultieme stap. Je hoeft hier geen genie voor te zijn om dit te bedenken.

Rest In Privacy | 02-04-17 | 13:25

Dit roep ik al jaren. Linkse rukkers hadden 100 jaar geleden in een klooster gezeten. Precies dezelfde mensen: niet goed uit de verf gekomen, vaak seksueel bekneld of anderszins getroubleerd, en dan mensen die wel gelukkig zijn met zichzelf gaan lastigvallen met allerlei denkbeeldige rampen, dreigementen en beschuldigingen.

Lui die vroeger verzonnen dat je blind zou worden van masturbatie zijn dezelfde types die nu staan te schreeuwen dat er ijsberen doodgaan als je te lang onder de douche staat.

Lagonda | 02-04-17 | 13:08

Voor commentaar over SJW-heid kan ik Jordan Peterson enorm aanbevelen, het is een geniaal psycholoog die zich de woede van SJW Canada op de hals heeft gehaald door te weigeren om "gender-neutral pronouns" te gebruiken. Wat daar inmiddels al gelijk staat aan een verschrikkelijke haatmisdaad.
Kanaal is hier:
www.youtube.com/user/JordanPetersonVi...

Zosima | 02-04-17 | 12:16

Hier in Leiden is er op de faculteit sociale wetenschappen geen social justice madness. Je zult dit eerder bij geesteswetenschappen tegenkomen maar ook daar zie je het niet echt openlijk. Geen idee echter hoe de situatie bij onze vrienden van de VU en UVA is. Leiden is dan ook een relatief rechtse studentenstad.
Vooralsnog valt extreem-links in Nederland erg mee, waarschijnlijk omdat het politieke debat in Nederland doorgaans vrij gemoedelijk is. SJW-heid is inherent haatvol, en dus valt het in Nederland niet in goede aarde. Bovendien hebben we hier veel minder grote verschillen omtrent seksuele normen en etnische afkomst dan in de VS.

Zosima | 02-04-17 | 12:08

Zustertjes van de UVA dienen met voorzichtigheid te worden behandeld, de gefrustreerde lelijkerds hebben heel wat te klagen omdat niemand behalve hun eigen kleinzielige en minieme groepje ze waardeert.
De Meulenbelten, Wekkers,en ander niet om aan te zien uit de klauwen gegroeid volk roert de trom.... als een in de verte rommelend onweer.

mallekater | 02-04-17 | 10:58

Godsdienstvrijheid is discriminatie en dus strafbaar.

Tabernakel | 02-04-17 | 10:33

@mezelf
Deze groepen samen ("borderline personality disorder, antisocial personality disorder and narcissistic personality disorder") vormen dus 'Cluster B personality disorders' en.wikipedia.org/wiki/Cluster_B_perso...

nickolaas | 02-04-17 | 06:15

Kijk, wat ik zeg (ik had nog iets beter uit kunnen leggen hoe dat manipuleren en samenspannen werkt.. ) - is ook wel terug te vinden in theorie (ik heb dit boek niet gelezen), maar een passage uit een interview hierover stelt: "Zero-negatives are the pathological group. These are people with borderline personality disorder, antisocial personality disorder and narcissistic personality disorder. They are capable of inflicting physical and psychological harm on others and are unmoved by the plight of those they hurt. Baron-Cohen says people with these conditions all have one thing in common: zero empathy." www.independent.co.uk/life-style/healt...
Het is een boek uit 2010 - dus het is ook nauwelijks vernieuwend wat ik beweer, de auteur "Simon Baron-Cohen, professor of developmental psychopathology at the University of Cambridge" - misschien heet dat databedrijf van Trump ook niet voor niets 'Cambridge Analytics' ;).

nickolaas | 02-04-17 | 06:13

Snowflake-reality? Welkom in 2017

PandaBeep | 02-04-17 | 01:35

Ten aanzien van de verkiezing van Trump nog het volgende: Het bewustzijnsniveau van de mensheid als geheel is nog nooit zo hoog geweest als nu. Ik nam een aantal dagen geleden een groep Zweden waar. Nu spreek ik geen woord Zweeds, wat vooral zo moet blijven. Maar wat opviel is dat ik hen vaak "Trump" en "Brexit" hoorde zeggen. Ik ken de Zweden al vele jaren als volmaakt wereldvreemde dromers. Maar zo dom dat ze niet weten dat er in Zweden problemen zijn met asielzoekers zijn ze natuurlijk ook niet.
*****
En zoals altijd met mijn grote bek sprak in enkelen van hen aan en vroeg waar zij het over hadden. "Politics" was het antwoord. Vervolgens sprak ik de woorden: "The Swedish people have the choice either to protect and maintain their country or the end of existense". "To be or not to be". De man tegenover mij was eerst even stil en keek vervolgens met afgrijzen. Liep even later peinzend weg.

Orakel1958 | 02-04-17 | 00:57

Ik merk wel dat ik er verstandig aan doe voor te "posten" het geheel voor de taalkundige juistheid nog eens door te lezen. Sorry, volgende keer beter.

Orakel1958 | 02-04-17 | 00:43

Het heeft lang geduurd. Maar de arbeidersmensen hebben eindelijk in de gaten dat het linkse intellect slechts van het vreet. Dat het linkse intellect alleen de sociale bullshit uitkraamt om van de werkers te kunnen vreten. Heeft uiteraard wel veel te lang geduurd. Maar laten we wel wezen.
*****
Voorbeeld: Je bent een uitvoerder in de bouw. 61 jaar oud. Levenslang lid van het FNV. Je hebt je hele werkende leven VUT premie betaald. Maar krijgt dat zelf niet omdat de zieligheidsindustrie alles verkwanselt aan de vluchtelingen en andere globale zegeningen. Als je hierover klaagt bij het FNV dan vertellen ze je dat je niet solidair bent. Op radio en televisie wordt je weggezet als dom, boos en xenofoob.
Als je naar de dokter gaat voor advies dan krijg je een pilletje waardoor je niets meer voelt en impotent raakt.
*****
Ook al vertel ik bovenstaand verhaal met mijn eigen woorden. De persoon van het voorbeeld bestaat echt. Wat heeft deze man aan het linkse intellect? Wat heeft hij aan de cultureel antropologen, de agogen, de theologen, de filosofen. Wat schiet hij op met het gezwets van Maarten van Rossum of Jan-Jaap van der Wal. Niets toch?

Orakel1958 | 02-04-17 | 00:34

@Russells Teapot | 01-04-17 | 22:09
Die mensen hebben dus geleerd om heel goed te zeggen wat die mensen willen horen (cluster B is een statistische groepering van eigenschappen). Maar die stoornissen hebben dus gemeen dat ze eigenlijk allemaal heel manipulatief zijn. En tegelijkertijd als je kijkt naar dat model van Kohlberg dan kenmerken die lagere stadia van morele ontwikkeling zich door heel veel dingen die hun achterban aanspreken - maar het zijn de hogere stadia van morele ontwikkeling die morele principes universeel toepassen en niet vooral gemotiveerd worden door eigen belang. Ik denk dat daar de crux zit.. Trump zal zich vermoedelijk laten leiden door 'what's in it for me' - en kan ook denk ik die hogere morele motieven oprecht niet begrijpen (net als 'zijn achterban'). Dat is best wel wrang - maar ik denk dus dat het haast per definitie op een teleurstelling uitloopt voor mensen die toch echt in de hoeken zitten waar de klappen vallen (zonder die mensen had ie dus inderdaad niet kunnen winnen - en libertariers die zo'n overheid het liefst in elkaar zien storten omdat ze dat alleen maar als iets zien dat ze dwars zit zal het waarschijnlijk om het even zijn als dat tot onrust of zelfs het in elkaar storten van overheidsapparaat en democratie zou leiden). Maar mensen zonder 'college degree' en buiten de grote steden halen op dit moment vrij massaal dus de 50 niet eens en jonge mensen bouwen zoveel schuld op met zo'n college degree dat ze eigenlijk daarna meestal ook geen kant opkunnen en zonder college degree is er dus ook weinig perspectief. Op termijn is dat denk ik niet houdbaar - ik denk niet dat mensen zich daar in zullen schikken (wat misschien de zaken daar toch een autoritair trekje zou kunnen gaan geven.. want democratisch houd je die situatie vermoedelijk niet in stand - maar op dit moment valt er evengoed weinig te kiezen, het lijkt er inderdaad op dat mensen die minder uit eigen belang gedreven niet meer door dus die systemen heenkomen - naast manipulatief is kan voor cluster B ook onderling samenspannen kenmerkend zijn - al kan mate loyaliteit wisselend zijn).

nickolaas | 01-04-17 | 22:36

nickolaas | 01-04-17 | 21:56
"k heb toch de indruk dat bedrijven als Cambridge Analytics (data analysebedrijf dat gebruikt is voor bijvoorbeeld de Trump-campagne) meer psychologische kenmerken gebruiken (en dan echt indicatoren voor ontwikkeling.. of liever gezegd op dingen die indicatief zijn voor een blokkering in ontwikkeling - en die mensen zijn ook het meest voorspelbaar in te schatten als 'te overtuigen kiezer' bijvoorbeeld)."

Als dat zo is, waarom hebben die mensen dan in hemelsnaam voor Trump gestemd? Vrijwel alle Amerikaanse media, de celebrities, de experts, iedereen die er toe deed in de Amerikaanse maatschappij was anti-Trump en pro-Hillary. Daarnaast had ze ook nog eens een veel groter campagnebudget dan hij. Om positieve dingen over Trump te vinden, moest je gericht op speurtocht gaan op Internet.

Als die mensen zo simpel en makkelijk te overtuigen waren, waarom heeft de grootst opgezette en meest eensgezinde mediacampagne voor een presidentskandidaat ooit in de Amerikaanse geschiedenis niet gewerkt?

Russells Teapot | 01-04-17 | 22:09

@nickolaas | 01-04-17 | 21:56
Ik heb gekeken naar die wiki en zou willen zeggen: stuur even een berichtje naar Jonathan Haidt.

gepost op | 01-04-17 | 22:08

@gepost op | 01-04-17 | 21:40
Ik heb ff op 1,5x de snelheid een stuk bekeken - tendeert naar het politieke spectrum. Ik heb toch de indruk dat bedrijven als Cambridge Analytics (data analysebedrijf dat gebruikt is voor bijvoorbeeld de Trump-campagne) meer psychologische kenmerken gebruiken (en dan echt indicatoren voor ontwikkeling.. of liever gezegd op dingen die indicatief zijn voor een blokkering in ontwikkeling - en die mensen zijn ook het meest voorspelbaar in te schatten als 'te overtuigen kiezer' bijvoorbeeld).
"Lawrence Kohlberg's stages of moral development" en.wikipedia.org/wiki/Lawrence_Kohlbe... vind ik een heel mooi spectrum om politieke voorkeuren overheen te leggen (maar los daarvan heb je dan ook nog traditionele gevestigde orde en dus mensen die daar vanuit hun positie baat bij hebben zaken zo te houden, en groepen die juist weer reden zien die status quo aan te vechten - waar de bestaande macht zich overwegend achter schaart kan heel veel invloed hebben in hoe kampen zich 'zetten' - dat kunnen dus allerlei coalities zijn en niet noodzakelijkerwijs links/rechts, religie kan zich nog in een kamp scharen en een factor worden, etc).

nickolaas | 01-04-17 | 21:56

@nickolaas | 01-04-17 | 21:27
Zie mijn eerste link op 21:17. Ik ben totaal geen expert op dit gebied, maar ik vond dit zeer verhelderend. Gelukkig hoeven we hier geen experts te zijn om te reaguren, anders zou ik hier maar op een paar onderwerpen kunnen tegelen.

gepost op | 01-04-17 | 21:40

@gepost op | 01-04-17 | 21:30
En sinds ik persoonlijkheidsleer een beetje in mijn vingers heb, gebruik ik dat nog het liefste (verklaart voor mij het meest.. ). Teveel 'cluster B'-achtige stoornissen is denk ik een groot risico op 'boem'. Is er dan 'boem', dan zijn er toch omstandigheden waaronder veel mensen toch over die dingen heengroeien (verder ontwikkelen - of in ieder geval andere mensen die die 'cluster b'-types weer dominanter worden) en dan begint de cyclus vermoed ik weer opnieuw.

nickolaas | 01-04-17 | 21:35

Waar gebeurd.
Mijn moeder plantte ooit eens een van de 2 volbesmeerde boterhammen pindakaas recht in het gezicht van m'n vader.

Ze was het ergens niet helemaal met hem eens.

Nou viel hij toch al voor haar, en noemden ze mij na 3 zonen de dochter Marie (althans, flink gelijkende naam).
Het heeft in onze familie geen jota uitgemaakt, de bijbel of tv.
Internet wel.
Zij, met hun 80 en 82 downloaden erop los!

Daar doet geen pallet Calvé ook maar iets tegen.
Dus.

Kudtkip | 01-04-17 | 21:33

@@knutsel | 01-04-17 | 21:05
Doe deze er ook maar bij:
The psychology behind globalism, nationalism & political tribalism
www.youtube.com/watch?v=TWgM2gBRQrA

gepost op | 01-04-17 | 21:30

"onwinbare oorlog tegen een onuitwisbare erfzonde."
Lees voor erfzonde de min van de stroom waar uw computer op draait, de duistere nacht van de draaing van de aarde, de snijdende kou als deel van de weertoestand, het beest in de mens, dan komt men wat meer met de voeten op de grond. De waarneembare realiteit is absurd genoeg.

bodemloos | 01-04-17 | 21:29

Privilege: The Left's Original Sin: By James A. Lindsay and Peter Boghossian

www.allthink.com/1284035

bierrr | 01-04-17 | 21:28

"die haarfijn het onderscheid tussen links en rechts duidt"
@gepost op | 01-04-17 | 20:48
Ik zou er toch nog een paar assen bij pakken (autoritair en libertarisch is er nog zowel links als rechts, met dus grote verschillen). Progressief en conservatief (en dan ook nog in welke mate, tot revolutionair aan toe.. en wil men een nieuwe orde creëren of juist een 'oude orde' herstellen - revisionistisch). 'Links' / 'rechts' is veel te simpel, mensen denken in de praktijk toch echt anders.

nickolaas | 01-04-17 | 21:25

@gepost op | 01-04-17 | 21:02 Als jij nou een tegel vult met wat belangrijke punten kan men daar misschien iets mee.
*te lui om zelf te googelen*

knutsel | 01-04-17 | 21:05

@McMarx | 01-04-17 | 20:52
Misschien. Een search op deze site voor Jonathan Haidt levert 207 hits, waarvan vele niet relevant.

gepost op | 01-04-17 | 21:02

roze_bril | 01-04-17 | 19:44
Herkenbaar, zolang ik een paar keer per week goed hard mag neauken, vind ik ook alles wel prima verder. Zo ies natoer.

automobilaterealist | 01-04-17 | 21:00

@gepost op | 01-04-17 | 20:48
Misschien omdat we dat 'allemaal' hier wel weten, niks nieuws, niet schokkend genoeg is.

Rest In Privacy | 01-04-17 | 20:52

Zoals een docent op de faculteit Theaterwetenschappen van de UvA zei tijdens het volstromen van de collegezaal: "daar komen de huisvrouwen".

postmodernismisdead | 01-04-17 | 20:50

@Kees Maf | 01-04-17 | 20:08
Ouwe mannen worden weer kinds. Wat is daar nou bijzonder aan? Zolang het binnen onze wettelijk zedelijke kaders blijft is het gewoon een vrijheid die we hebben.

Rest In Privacy | 01-04-17 | 20:49

Beste reaguurders, is er eenmaal een psychologie professor die haarfijn het onderscheid tussen links en rechts duidt (check zijn lezingen op YouTube!) en vervolgens lijkt praktisch niemand geïnteresseerd. 16 reacties in een uur.
We hebben het hier over de grootste tweespalt van onze tijd (en van alle tijden): welke waarden koesteren we, en welke normen vloeien hieruit voort?

gepost op | 01-04-17 | 20:48

Anne Ardon geeft mij wel een Hardon.

Dinand | 01-04-17 | 20:46

Oh, en volgens ome Theodor willen linkse meisjes eigenlijk gewoon een dikke rechtse pik.
@ Zentgraaff | 01-04-17 | 19:34
die hebben dan zeker allemaal Thierry's boek gelezen..

telelezer | 01-04-17 | 20:41

@roze_bril | 01-04-17 | 19:44
"Deze hele samenleving is gefeminiseerd."
Nou nou, enkel die in noordwest europa en de spin-off ervan (Anglo-Saksen). Voor de rest gaat het nog uitstekend met de mannelijke hormonen en alles wat daarbij komt kijken.
*Darwin aan het werk*

Rest In Privacy | 01-04-17 | 20:39

King of the Oneliner | 01-04-17 | 20:14 |
De marxistische neo-revolutionairen pleiten er zelfs voor om geschiedenis als vak af te schaffen op scholen.
Zodat we niets over ons verleden kunnen leren nadat ze al onze tradities hebben weggevaagd.....
Zodat we geen identiteit meer hebben om ons aan vast te houden wanneer zij ons hun revolutie uiteindelijk door de strot willen duwen.
Die revolutie waar geen normaal denkend mens op zit te wachten.
(Ik kan me nog net inhouden om geen Erik - 'val ze aan waar je kan' - Van Muiswinkeltje te doen......)

Aristotalloss | 01-04-17 | 20:26

Ik heb het wel eens gedaan met eentje uit de bijbelgordel.
Ze zei, ik ben in de heer.
Ik zei, ik ben met de heer en we deden samen de heilige mis.
En toen ik haar ogen zag wegdraaien van pure genot heb ik haar het Lauwe (godvergeefme) Genadepap gegeven waardoor ze in hemelse sferen zou moeten verkeren.
Het is anders uitgelopen. Ze leeft nog en zingt nu ergens in een mannenkoor. Tja, oeps.

Oprisp | 01-04-17 | 20:21

@King of the Oneliner | 01-04-17 | 20:14
Yes, meer Stefan Molynieux voor de bezorgde mensen in Europa. De beste man is overigens geen historicus, maar dat maakt zijn betogen niet minder onderbouwd.
FreeDomainRadio, greatest philosophy show on earth!

gepost op | 01-04-17 | 20:21

Hmm die column van meneer Holman is wel ook wel voer voor psychologen.

knutsel | 01-04-17 | 20:20

Met SGP'ers kun je een goed gesprek hebben en als ze het niet met je eens zijn zullen ze je in je waarde laten. Dus vergelijk snowflakes in hemelsnaam niet met SGP'ers. Zie ze liever in het kabinet dan GL of D'666.

Febofiel | 01-04-17 | 20:20

Potverdikkie meteen zin om weer eens Sound of Music te kijken:)

klamme.vla | 01-04-17 | 20:19

Het Westen mag NIET trots zijn op zijn cultuur en geschiedenis.
Andere culturen, zoals de islamitische cultuur zal Europa gaan domineren, zoals ze dat al eeuwen proberen., als wij niet opstaan en zeggen: tot hier en niet verder.
Met dank aan de linkse marxistische dwaalleer en idealistische hippies en het wordt ook tijd dat het feminisme zijn pijlen eens richt op de grootste mysogyne cultuur op aarde: de islamitische i.p.v. op de boze blanke man.
linkj van een goed onderlegde spreker en historicus op YouTube met dit verhaal aan de hand van de kruistochten:
www.youtube.com/watch?v=-ilFbbk9jw4

King of the Oneliner | 01-04-17 | 20:14

Theodor Holman is van 1953, Anne Fleur is ruim 40 jaar jonger. Te ranzig, heer Holman.

Kees Maf | 01-04-17 | 20:08

Ik zal dan maar effe alvast de obligate, maar nog steeds goede clip van Hans Teeuwen plaatsen. Hebben we dat ook gehad. ;-) www.youtube.com/watch?v=nqaKRjSyTLA

Basil Fawlty | 01-04-17 | 20:03

Tja, annefleur is een gekkie om mee te flirten.
Thodor wil wil, maar ja, een beetje overrijp al ...

hotmint | 01-04-17 | 19:55

Haidt op GeenStijl, dat ik dat nog mag meemaken. Nog even en Gad Saad en al die andere zinnige personen aan de andere kant van de plas worden hier gemeengoed. Er gloort nog een sprankje hoop voor dit continent.

gepost op | 01-04-17 | 19:47

Deze hele samenleving is gefeminiseerd. Zieligheid, daar draait het allemaal om. "oh, wat zielig" Die zin wordt maar door 1 sekse uitgesproken. En dan troosten he. Allemaal een kwestie van hormonen. Maar hoe hebben de mannen het zover laten komen.

roze_bril | 01-04-17 | 19:44

Zou Theodor dan wel weten wat ie moet aanvangen met Anne Fleur? Z'n Parool stukje gelezen hebbend, en terugdenkend aan die lapdance die ie aangeboden kreeg. Ik weet 't niet.

hotnot | 01-04-17 | 19:44

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen