Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Terugkijken. Opvoedtips vader Bataclan-schutter

bingo_niets_met_de_islam.pngWij dachten eigenlijk dat RTL een beetje voorzichtig aan zou doen met hulpprogramma's, maar gisteravond ging Humberto weer vol op het opvoedorgel. De vader van een van de schutters in popzaal Bataclan was te gast en 's mans betoog is eigenlijk vrij eenvoudig samen te vatten: het kan iedereen overkomen (GS: nee), het heeft niks met de islam te maken (GS: wel) en de overheid moet het oplossen (GS: zucht) met psychologen (GS: hele diepe zucht). Nou willen wij niet beweren dat meneer Amimour net zo schuldig is als de daders. Dat is hij namelijk niet. Maar dat het iedereen zijn schuld is behalve van de islam en meneer Amimour zelf, dat gaat er bij ons niet in. Sowieso ontgaat ons de meerwaarde van een half uur luisteren naar deze ongetwijfeld getraumatiseerde maar verdomd zelfreflectieloze kwast, die weigerde antwoord te geven op vragen van de officier van justitie omdat die niet beleefd genoeg had verteld dat zijn zoon 85 mensen over de kling had gejaagd. Enfin, als u toch zin heeft om zich te ergeren: hele aflevering hier, tenen helemaal krom vanaf 23m10s. Zo positief reageren als deze jongens, dat gaat ons vandaag even niet lukken. Sorry daarvoor, guys.

Reaguursels

Inloggen

Een ieder die zelf kinderen in de adolescentie leeftijd heeft, weet dat de invloed en macht van ouders uiterst minimaal is. En dan kan iedereen het uiteraard wel weer beter weten en kunnen de boekhandels uitpuilen met opvoedboeken, maar het de waarheid is dat je als ouder nog maar verdomd weinig controle over 16+ kinderen hebt. Maw, de vader heeft eenvoudigweg gelijk op dit punt.

Bigi Bana Boy | 16-01-17 | 10:49

Het is al aan de late kant, reply op dit topic, maar toch voeg ik nog een zelf meegemaakt stukje geschiedenis toe over hoe radicalisering in het allergwoonste leven dat wij hier kennen, voorkomt. En hoe je heus wel tegen overheidsmuren oploopt - al gebeurt dat ook bij de belastingdienst of een tandarts met declaratiedrang.

Het was nota bene november 2015, net een week na de aanslagen in Parijs, dat ik vlak bij mijn voordeur aangesproken werd door een buurtgenoot, de vader van 2 dochters (eind 20) en hij zich verontschuldigde voor het toch niet bijwonen van z'n kleinzoon aan de gratis circusvoorstelling door een speciaal gezelschap, vlakbij in de buurt.

De dochter had ik die zomer gezien in de steeg hierachter, samen met een klein jochie dat hen ver vooruit liep. Zij spraken Frans onderling, maar mij naderende in ene Nederlands. Ze groetten heel beleefd.
Ik in het Frans terug, om te laten merken dat ik ze kon verstaan.

Later dat najaar stond er een afgestoten tuinstoel in de steeg, op de kop waar het dood loopt. Waar onze schuurdeuren op uitkomen. Aanvankelijk mooi houten ding, nu waardeloos. En niemand die er naar omkeek.
Naar wat bleek de oudste dochter kwam aanfietsen en zo kwamen we aan de praat over die stoel.

Zou vanuit een andere wijk hier zijn gaan zwerven. Afzender onbekend dus. Dan ruimde ik 'm wel op. Deed soms wat dingetjes voor de wijkraad en zo. Mauwen met ergernis wie dit toch achterlaat, had toch geen zin dan.
Interessant, wijkraad.
Ze begon over een boom in hun voortuin en gedoe met de gemeente.
Geef die brief maar door op mijn adres, kijk wel wat ik ermee kan.
Was een prima gesprek, niks mis mee.

En toen dus, half november 2015, die vader.
Sorry nog dat we er niet waren bij het circus. Zo leuk, en eindelijk wat voor de kinderen in de buurt.
Nah, kan gebeuren. En nog babbeltje dit en dat.

Prompt vertelt hij dat hij zich zorgen maakt, zijn dochters zijn aan het radicaliseren.
Heus, hoe dan?
Hij vond ze strenger worden in hen geloof, zich stricter uitspreken. Hoe, daar heb ik geen antwoord op gekregen.

Mogelijk doordat het geloof genaamd islam viel en ik daar nou eventjes niet zo positief over kon zijn.
Voor de goede orde en het beeld: hij is een Nederlander met enkel paspoort, verhuisd uit Den Haag naar het zuiden, getrouwd met een Marokkaanse (zo bleek later), en moslim geworden.

De islam was volgens hem een super lief geloof, voluit vredig. "We" moesten niet geloven dat die ellende met aanslagen daarbij hoorde.
Op mijn feedback hoe het zat dat zijn kinderen Frans spraken, en voor de normale verschijning ook leuke Nederlands in mijn bijzijn, moest dat Arabisch zijn geweest.

Oh nee hoor. Dat onderscheid weet ik wel te maken...
Hij was alweer onderweg naar huis en zei gedag.

Noem mij maar verrader, ik heb het gemeld bij de aangewezen politiechef, dat een vader uit de buurt mij zelf vertelde over radicalisering van z'n kinderen.
Heb er met die pipo in een lokaal café een gesprek over gehad.
Er was volgens hem niks aan de hand.
Er waren wat argeloze vragen, zoals "de vader van dat kleine jongetje, wie is dat?".
Wist ik veel.
Kende heel dat huishouden verder niet. Had ook nooit die Marokkaanse moeder ooit gezien.

Het werd een tikkeltje op mij terug gegeven als dat ik nodeloos melding had gemaakt.
Dat interesseerde me nog minder dan z'n aangeboden koffie.
Als namelijk een vader mij, in een argeloos 2e burengesprek al zulke dingen vertelt, dan neem ik aan dat hij zich echt zorgen maakt, maar zich er geen raad mee weet.

En ik kan dit ook niet zomaar hanteren en op me pakken, als gewone buur. Het hoeft ook niet uit de klauwen te lopen, zoals dat met radicalisering gaat. Maar één ding: niks doen was voor mij geen optie.

Nadien niks meer over gehoord.

Voor zover ik weet (ongezien meegekregen), heeft die oudste dochter afgelopen zomer in d'r eigen kamer klappen gekregen van d'r moeder.
Was na de grote vakantie. Waarom, geen idee.
Ik kon het vooral horen, vanuit mijn achtertuin.

Als er ooit vanuit die kant lelijke shit naar anderen wordt gepleegd, of er betrokkenheid mee is, in islamitisch opzicht in het bijzonder, dan ...

Dan weet ik tenminste dat deze vader zich wél kenbaar heeft gemaakt.

Kudtkip | 14-01-17 | 16:38

"Ik heb een niet normaal levenspad. Voor mijn 25e heb ik al 3 oorlogen doorstaan. Algerijë, Ierland en Israël vs. Arabieren."

Algerijnse oorlog 1954 - 1962

Ierland?
IERLAND?
IERLAND?!?!?!

Conflict Ierland loopt vanaf 1609. Laatste oorlog was in 1923. Of bedoelt hij de 'Troubles' (terrorisme = geen oorlog) vanaf eind jaren '60 tot 10 april 1998??

Hahahaha, Ierland. Hij komt deze sjap erbij, Ierland. Hahahahahaha, gelukkig vroeg Humberto niet door; straks komt hij met Eskimo vervolgingen o.i.d.

huh!? | 14-01-17 | 15:27

Weerzinwekkend verhaal van de vader. En Umberto faalde met z'n Frans (pijn = pain? nee, da's brood - het juiste woord is douleur). Ook, zoals bananabanana om 21:17 zegt, faalde Tan door eindeloos in te gaan op de emoties van de vader en daar veelvuldig vol medelijden bij te knikken.

Wat klopte er nou niet aan het verhaal van pa?
Hij kende zelf de wereld in de breedte, sprak Frans en Arabisch (vast ook wel Engels, de globetrotter), had heel veel kennis van de islam, z'n zoon goed opgevoed, hem laten studeren: kortom van geen kant een achterstandsverhaal.

En toch had die jongen sprongsgewijs het pad van verderf gekozen. Pad van verdelging, minachting en massamoord.
Op de vraag waarom vadertje lief na diens bezoek aan hem in Syrië zijn melding in had getrokken, kwam een uiterst vaag antwoord.
Een voorbeeld van hoe stellig je ja zegt op een uitnodiging mee naar de film te gaan. Als je wel 'ja' zegt, maar het klinkt twijfelachtig, dan is het eigenlijk 'nee', snap je?

Nee, dat is vaag, onbegrijpelijk en vergt heel veel van de vriendelijke vrager om z'n antwoord te doorzien.
Het motief dat de man erbij noemde, was dat hij constant bezig was om verder vooruit te denken.

Zoals hij dat in de slotfase van het interview ook deed, hoe hij met z'n eigen leven voort moest.
Optimistisch.
De dood van zijn zoon was minder erg dan de verschrikkingen die hij zelf al op jonge leeftijd had meegemaakt - hij was al lang gehard.

Probeer dan nóg maar eens uit te leggen dat je je zoon goed opgevoed hebt, en het helemaal buiten je macht lag hem te behoeden van z'n geradicaliseerde pad.
Met je enorme kennis van de echte, mooie islam.

Het sprak minstens zulke boekdelen dat hij na de dood van z'n zoon diens weduwe en kleindochter niet (meer) wilde zien - alsof zij alle debet daaraan hadden.
Oja, nee toch wel wilde hij ze zien, maar ja, lastig hè, veilig de grens over raken in Syrië.

Deze man had het over psychiaters etc.?
Eigenlijk wel sterk: er is dus flink wat geestelijke reset nodig om islamitisch verdwaalde types tot bezinning te krijgen.
Daar behoorde hij zelf op z'n minst al toe.

Mochten de Nederlandse jongens die in de uitzending waren dit ook lezen: blijf op je hoede.
Het is best begrijpelijk dat je elkaar als nabestaanden vindt en zelfs enige troost kunt putten uit persoonlijke lotverhalen.

Waak echter voor het posthume Stockholm-syndroom.
Laat je niet kapen door het zogenaamde verdriet (de 'pain') van deze vader (met intentie tot goed verkopend boekverhaal), omdat hij al glashelder over hem heen is gelopen.
En over alle slachtoffers van diens daden in Parijs - 13 november 2015.

Hij noemt hen namelijk slechts als voetnoot bij zijn bezoek aan het heropende Bataclan, in z'n (zogenoemde korte) aanwezigheid bij het concert van Sting.
Hij was daar om zijn zoon te eren.

Kudtkip | 14-01-17 | 14:25

Dat was geen best interview. Zoveel gemiste kansen op een goede vraag door Humberto, maar hij liet ze allemaal liggen. Met andere woorden het heeft alles met de islam te maken en juist daar ging het niet over.

Datkanjenietmenen | 14-01-17 | 13:09

'Heal the world' en zo. *teiltje pakt*

Nehemia | 13-01-17 | 22:46

Dit kon echt niet, zogenaamd verbinden en daarmee volop meegaan in een onmogelijk draaiverhaal.
Bovenstaande artikel slaat dan ook de spijker op z'n kop!
Tenenkrommend, het heeft helemaal niets met de Islam te maken, maar met het SYSTEEM ...... Sorry, maar IEDEREEN die in Syrië IS-er is hangt de koran aan. Dat dat boek blijkbaar niet duidelijk is, is een ander verhaal (of vatten hun hem wat te letterlijk op?).
Het gehakkel bij de eerste en enige kritische vraag van Humberto......
Humberto viel verschrikkelijk door de mand als meegaande en medelijden wekkende interviewer. Mogelijk dat ie geen Frans verstaat (maar alleen de vragen had gerepeteerd) anders valt ie me echt tegen (hopelijk geen Pauw 2.0 aan het worden).

bananabanana | 13-01-17 | 21:17

Meneer heeft aan de ene kant wel gelijk. Als de Islam niet bestaan had, was zijn zoontje echt niet opeens een normale knul geweest. Aan de andere kant, het is wel opmerkelijk dat alle gekkies de Islam aangrijpen om zichzef op te blazen.
rekennietmachine | 13-01-17 | 19:32

Daar ben ik het niet mee eens. Zonder islam was er bereidheid van integratie en vermenging geweest, hadden ze normaal gepraat en meegedaan op school. Kregen ze werk en blanke vrienden.

sjoerdploert | 13-01-17 | 21:10

Ben het eens dat de overheid zou moeten voorkomen dat deze man zijn lul in een geit heeft gestopt en dat daar dan ook nog gevolg uitkwam die dan 1 hersencel heeft en die verspeelt aan de islam.

ikgeloofhetniet | 13-01-17 | 20:37

Meneer heeft aan de ene kant wel gelijk. Als de Islam niet bestaan had, was zijn zoontje echt niet opeens een normale knul geweest. Aan de andere kant, het is wel opmerkelijk dat alle gekkies de Islam aangrijpen om zichzef op te blazen.

rekennietmachine | 13-01-17 | 19:32

en/of Engelstalige.

zizanie | 13-01-17 | 18:52

Een van de weinige personen hier wiens standpunten ik als correct, bedachtzaam en verstandig geformuleerd ervaar is 'ikzalhandhaven'.

Hij/zij moet opboksen met feiten tegen meningen van rechts geïnspireerde geesten.

J'espère qu'il maintiendra!

Ik vind het bedroevend dat de gastheer een interview tracht te houden in een Frans dat hij niet heeft voorbereid en dat dus bol staat van fouten tegen de grammatica en het vocabularium; daarenboven worden eenvoudige Franse woordjes soms vervangen door Nederlandstalige en/Engelstalige.

zizanie | 13-01-17 | 18:50

Ik dacht eerst aan een herhaling van een interview met Manuel van Fawlty Towers

Tirade | 13-01-17 | 17:46

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 16:25
Mensen hoeven helemaal niet te stoppen met geloven. Dat is veel te veel gevraagd. Mensen gaan wellicht twijfelen, en weten misschien alles niet meer zo zeker na een tijdje, maar dan heb je het wel gehad. En dan is er meer gebeurd dan je erg in hebt.
Maar gelovigen zullen binnen een pluriforme samenleving er wel aan moeten wennen dat hun geloof alleen hén geldt, dat hun Waarheid één van de mogelijke leugens is in een woud van leugens, dat hun moraal een moraal is binnen een woud van verschillende waardensystemen, en dat hun God niet als vanzelf de God van iedereen is. En ze zullen er aan moeten wennen, en dat is nog het moeilijkste, dat een ander kritiek kan hebben op de wijze waarop hun religieuze systeem functioneert, daar waar dat systeem al te zeer claimt, dreigt, ageert, dwingt, onderdrukt, en weigert zich minimaal te schikken naar de mores van die pluriforme samenleving.
Het Christendom is niet getemd door het geloof uit de gelovigen te slaan, maar door de macht van het religieuze systeem over de samenleving en over het individu te breken, stapje voor stapje.

Schoorsteenveger | 13-01-17 | 17:32

-weggejorist-

rattenvanger XL | 13-01-17 | 17:29

Dan maar niet beuken? Ff van continent wisselen. Hoe krom dat ook klinkt dat is de enige oplossing. Wil je je clan vervuilen? Ga zo door. Hunnie clan denkt in grote lijnen voor zichzelf. Wij moeten dat ook maar, zie ook niets in totalitaire staat. Check eens waar de islam probleemloos samenleeft met andere volken. Die zijn er niet!

rattenvanger XL | 13-01-17 | 17:29

Weggezapt toen deze man begon over zijn oplossing, namelijk dat psychiaters en psychologen het moeten oplossen. Volgens mij had ie het ook nog over hoe dit bekostigd moest worden, te weten hij had uitgerekend hoeveel iedere raketaanval kost van ons in het midden oosten. Terwijl iedereen weet wat de voedingsbodem is van al deze gasten. Ja een enge ideologie, die helaas niet bediscussieerbaar is. Geert Wilders had idd gewoon bij z'n verkiezingsprogramma moeten blijven en horen te vragen: willen jullie meer of minder islam ?

Tirade | 13-01-17 | 17:25

Schoorsteenveger | 13-01-17 | 16:19
Dat klopt gewoon niet. Mensen stoppen niet met geloven als je op ze gaat inbeuken. Daarvan worden ze fanatieker.

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 16:25

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 15:16
"Het christendom is uit elkaar gevallen omdat men de mogelijkheid had te kiezen."
En die mogelijkheid kwam uit de lucht vallen? Het was een kleine elite die langzaam ontwaakte en zich vanuit de duisternis naar het licht wist te worstelen. De Verlichting, weet je wel.
"Daar is nooit enige dwang of sturing bij komen kijken"
Ik zou de geschiedenis er nog maar eens op nalezen. als ik jou was. Er was niks te kiezen. Heksenvervolgingen, Catharen die vervolgd werden, de Inquisitie, Galileï die niet mocht zeggen dat de aarde rond de zon draaide. Man, man.
"Druk en dwang zijn benzine voor een religie. Dat roept weerstand op namelijk."
Religie is druk en dwang, met name als het door een monotheïstisch systeem wordt gestuurd.
"Dat bereik je door te laten zien hoe mooi het leven is als je niet geremd wordt door religie. Niet door hard boe te roepen en zeggen dat ze het fout doen."
Laten zien hoe mooi het leven is, is al meer dan genoeg om de gemiddelde imam in het harnas te jagen. Waarom dient de gelovige tegen zichzelf beschermd te worden. Waarom is het onze taak, of zelfs onze plicht om de gelovige met fluwelen handschoentjes aan te pakken? Wat geeft ons überhaupt de positie om het beter te weten dan die gelovige en vanuit de betweterigheid vinden dat die gelovige zo gevoelig is en nergens op aangesproken dient te worden?
Nee, het feit dat we nu enigszins kunnen kiezen is het directe resultaat van eeuwen lang inbeuken op de waarheid, tegen de schenen schoppen van lieden die menen de waarheid in pacht te hebben en daarom speciale behandeling op mogen eisen voor alles wat ze zijn, denken en doen.
En dat Christendom is ook nog niet plat. Zo gauw er ruimte wordt gegeven aan de moslim zie je de gristenfundi's weer va onder hun steen tevoorschijn kruipen om opnieuw te pogen terrein te herwinnen.

Schoorsteenveger | 13-01-17 | 16:19

cocktailsmaak | 13-01-17 | 15:49
Dat is te gemakkelijk. En het is juridisch onhaalbaar.
De Islam is weldegelijk een religie en een zwaar verdeelde religie. Maar dat doet ook niet terzake. Je kunt er juridisch gezien geen ideologie van maken. Daar ligt ook de oplossing niet. Want stel dat je met een aantal verboden komt, dan strijk je tegen hun haren in en is het hek van de dam. Dat is juist een voedingsbodem voor jongeren om te radicaliseren.

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 16:13

Gen. Maximus | 13-01-17 | 16:01
Ik denk dat deze groep nog niet op een niveau zit dat zij dat aankunnen. Als je het pur sec gaat bekijken komen ze vaak uit achtergestelde gebieden waar ze weinig educatie hebben gehad en er bijna een feodale denkwijze op nagehouden wordt. Dus verzuipen ze. Zoals ik al zei: ik denk pragmatisch. Niet wat hoort, maar wat werkt. En om ze op de rails te krijgen moet je ze extra begeleiden. Dat kunnen we nu met extra moeite doen, en dan zie je sneller resultaat. je kunt ook de tijd zijn werk laten doen en dan ben je wat langer bezig om gelijkgestemdheid te krijgen
.
Overigens interpreteerde ik je punt daarvoor verkeer. Mea culpa. Hierin ben ik het met je eens. Onze normen en waarden moeten zo snel mogelijk eigen gemaakt worden door hen.

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 16:11

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 15:16
"Om grenzen te stellen aan uitingen van een religie moet je een hele hoop wetten veranderen. Dat is niet te doen. "
Huh? How did we get here? Daar pleit ik toch ook helemaal niet voor? Ik pleit ervoor om onze rechtstatelijke verplichtingen boven religieuze te stelen. Zoals dat hoort in een seculiere samenleving. Het feit dat we dit latste hebben bewerkstelligd is een enorme verworvenheid. Eentje die er juist bij de nieuwkomers uit moslimlanden -waar dit allesbehalve gemeengoed is - extra goed ingepeperd moet worden.

"En als je over de hele linie gaat vertellen dat een religie slecht is, druk je religieuzen in een verdomhoekje."
Inderdaad, dat moet je dus ook niet doen. Maar daar waar een religie ruimte claimt die al door onze rechtstatelijke orde wordt ingevuld, daar moet je het inperken. Ga die Deense docu over shariaraden maar eens kijken, dan snap je wat ik bedoel.

Voor de rest van je betoog valt het me op dat jij deze bevolkingsgroep weinig eigen verantwoordelijkheid toedicht. En daar zit nu precies een levensgroot probleem. Laten we eens gaan proberen om dat juist wel meer te doen, zou wel eens verrassende resultaten kunnen opleveren.

Gen. Maximus | 13-01-17 | 16:01

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 15:16
Islam is geen religie maar een ideologie waar religie slechts een onderdeel van is. Een fascistische ideologie valt gewoon te verbieden. Je zult echter hard moeten maken dat Islam een ideologie is. Wellicht kun je het rechtssysteem en sociale systeem van de Islam verbieden omdat het in strijd is met onze wetten. Je moet dan wel zaken durven te benoemen er er over willen discusieren. En die discussie is er niet omdat Islam verkocht wordt als religie.

cocktailsmaak | 13-01-17 | 15:49

Islam terrorisme is ALLEEN op te lossen met een flinke groep special forces die carte blanche krijgt om als judge/jury/executioner op te treden.
Poekieman | 13-01-17 | 15:17
Nee, dat is echt een hele, hele domme oplossing. Sterker nog. het vergroot het probleem alleen maar.

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 15:23

-weggejorist-

Poekieman | 13-01-17 | 15:17

EefjeWentelteefje | 13-01-17 | 14:36

dat zag ik gisteren ook tot mijn grote verbijstering voorbij komen. eigenlijk zegt het hof precies wat de moslim man zegt. Discriminatie van vrouwen is gerechtvaardigd, ook al is die vrouw niet van het geloof waarop men discrimineert!
Ik zou dit wel eens als 'vrouwenzaken'willen aanvechten. Is het discrimineren van vrouwen geoorloofd vanwege geloof? Ook als je als vrouw niet dat geloof erkent of aanhangt?

fikkieblijf! | 13-01-17 | 15:17

Schoorsteenveger | 13-01-17 | 15:01
Het christendom is uit elkaar gevallen omdat men de mogelijkheid had te kiezen. Daar is nooit enige dwang of sturing bij komen kijken. Druk en dwang zijn benzine voor een religie. Dat roept weerstand op namelijk. Dat bereik je door te laten zien hoe mooi het leven is als je niet geremd wordt door religie. Niet door hard boe te roepen en zeggen dat ze het fout doen.
.
@maximus
Om grenzen te stellen aan uitingen van een religie moet je een hele hoop wetten veranderen. Dat is niet te doen.
Als je geradicaliseerd bent helpt verscherpt toezicht niet. Dan duik je namelijk onder en ben je onvindbaar. Er is geen angst voor gevolgen.
En als je over de hele linie gaat vertellen dat een religie slecht is, druk je religieuzen in een verdomhoekje. Dat heeft altijd een averechts effect. Daarmee wil ik niet zeggen dat je niet kritisch moet zijn en dat je maar moet zeggen dat het niet erg is. Extremisme is altijd erg. Maar die vader heeft verteld hoe hij zijn zoon heeft opgevoed en hoe het is misgegaan. Daar kun je veel van leren en met name dat een ouder niet bij machte is dit te voorkomen. Zorg dat er een meldpunt komt waar ouders hun zorgen kunnen uiten over hun kind. Zelf kunnen ze het namelijk niet.
Daarbij moet er echt wat gedaan worden aan de clusters die zij vormen. Het kan niet zo zijn dat er zodalijk radicale wijken ontstaan. Daarvoor heb je aan een paar straatcoaches niet genoeg. Het is namelijk een veel groter probleem.
Ik denk dat het heel erg zou helpen als je die gasten laat werken. En dan bedoel ik een ambacht leren. Met je handen aan de slag. Zeker de types die niet doorgestudeerd hebben. Uit werk haal je waardering en het levert kansen op. En als je werkt ben je niet op straat. Zo simpel is het ook weer.

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 15:16

Bij het zien van dit "interview" moest ik terugdenken aan het interview met Rasmussen (wielrenner) dat ik onlangs heb teruggekeken. Het contrast is gewoon schokkend. Een podium en geen kritische vragen, wat een aanfluiting.

De 2 vrienden hebben zoveel meegemaakt, dan kan ik nog me voorstellen dat je heel andere standpunten inneemt dan in het "eerste deel" van je leven. Maar deze man verdient zeker kritiek, in de eerste plaats van zichzelf gericht aan zichzelf...

J.Bond | 13-01-17 | 15:10

Tja, erkenning van verantwoordelijkheid / schuld
"ies gain koeltoer"...
.
Zucht.

hotmint | 13-01-17 | 15:10

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 14:49
Deze man zal zich niet gauw bezinnen. Anders zou hij niet zeggen wat hij hier zei. Maar het is verdomd belangrijk dat in de publieke ruimte lieden die hun geloof op een dergelijke wijze volledig afschermen en verbijzonderen niet nog eens een applaus krijgen voor hun inspanningen. De man bestendigt hier, zonder het zelf te beseffen waarschijnlijk, de onaantastbaarheid van De Verhevene en zijn Profeet (de Duivel hale hem), en daarmee het onbespreekbare van het probleem van het jihadisme. Het taboe blijft in stand en wordt zelfs versterkt. Of meneer z`elf fundamentalist is of niet, doet niet ter zake. Via hem straalt het taboe ook af op de wahabisten en salafisten, en op al het andere tuig dat niks op heeft met onze vrije wereld.

Schoorsteenveger | 13-01-17 | 15:07

vaderrrr; er zijn altijd ergere dingen... over de 85 jonge mensen die zijn zoon heeft vermoord.. er zijn altijd ergere dingen.. zoals; vroeg een verbijsterend Humberto vol ongeloof.. nou zoals, al die gelovige vrouwen en kinderen die ooit zijn afgeslacht in een (moslim) oorlog.. zei paps zonder met zijn ogen te knipperen

fikkieblijf! | 13-01-17 | 15:07

Toch had hij in 1 ding gelijk; voor 39000 kun je veel meer doen aan deradicalisering!Ervan uit gaande dat een kogel 1 euro kost zou je zomaar 39000 man kunnen helpen....

fijai | 13-01-17 | 15:05

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 14:36
Als we willen zorgen dat ze niet radicaliseren, dan moeten we het probleem in de breedte durven aan te pakken, dus inclusief het kritisch bejegenen van het systeem dat de rechtvaardiging voor die wandaden aandraagt.
Je hebt mij niet horen zeggen dat je een godsdienst moet verbieden, want ik denk dat dat onmogelijk is. Gedachten en gevoelens zijn niet te verbieden. Maar je kunt de macht die een geloofssysteem over gedachten en gevoelens heeft wel stukje bij beetje breken. Hebben we met het Christendom ook gedaan. Nooit helemaal netjes ten einde gebracht, maar dat terzijde.

Schoorsteenveger | 13-01-17 | 15:01

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 14:47 en 49
"Maar je moet juridische gronden hebben om iemand vast te zetten."
Inderdaad. En als die niet reeds voorhanden zijn (bijv. vreemde krijgsdienst is wel eens geopperd), dan moeten we die creëren. Daar hebben we immers de wetgevende macht voor? Thank god is die op andere terreinen ook niet blijven stelen in de 19e eeuw.....
Zie ook wat er in Duitsland na Berlijn op stapel gezet is.

"Wat gebeurt er als hij vrij komt?"
Die had ik al beantwoord meen ik. Dat moet je zoeken in de hoek van verscherpte monitoring en toezicht wat mij betreft.

"Dat mag ook niet preventief, want er zijn geen bewezen misdaden."
Lijkt me niet, dan zouden we helemaal nooit een rechtsgrond hebben om een subversief element te monitoren. En if so, zie antwoord 1 :-)

"En wat lost dat op? Dat je de waarheid hebt gezegd? Gaan ze zich dan bezinnen?"
Niet als 1 presentator het doet. Wel als we over de hele linie als samenleving duidelijker grenzen gaan stellen en participatie eisen. Jij wil radicalisering voorkomen. Ik ook. Maar dan heb je niet alleen een wortel nodig maar ook een stok.

Gen. Maximus | 13-01-17 | 14:59

Niemand heeft het recht een ander te doden,anders ben je minder dan een beest.

janmetdepet | 13-01-17 | 14:56

Gen. Maximus | 13-01-17 | 14:46
En wat lost dat op? Dat je de waarheid hebt gezegd? Gaan ze zich dan bezinnen?

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 14:49

Gen. Maximus | 13-01-17 | 14:41
Maar je moet juridische gronden hebben om iemand vast te zetten. En dat kan niet voor de rest van zn leven. Wat gebeurt er als hij vrij komt? Dat mag ook niet preventief, want er zijn geen bewezen misdaden.

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 14:47

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 14:36
Schoorsteenveger droeg wel degelijk ook een belangrijke oplossing aan. Het zou zo helpen als deze man door een van onze "top anchors" het vuur aan de schenen werd gelegd. Er waren openingen genoeg. Draag verdomme maar eens uit wat wij als onaangepast gedrag beschouwen in de westerse samenlevingen. Maar niet dit soort kritiekloos geklets met een ovatie aan het slot. Da wordt zo'n man en zijn gelijkgestemden toch alleen maar bevestigd in hun slachtofferschap en zelfverkozen segregatie?

Gen. Maximus | 13-01-17 | 14:46

EefjeWentelteefje | 13-01-17 | 14:36
In 2012 heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (en ook de Hoge Raad) beslist dat vrouwendiscriminatie op grond van religie niet is toegestaan. Weet je nog, dat de SGP toen vrouwen op hun kieslijst moesten zetten?
Hoe kan dit College dat dan beslissen en/of terugdraaien?

Poesmobiel | 13-01-17 | 14:46

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 14:36
"Ook voor dat tuig dat terugkeert geldt dat een begeleidende aanpak beter werkt."

En hoe meet je dat dan? Het preventieve aspect uitgedrukt in aantal uitreizigers, dat begrijp ik. Maar hoe meet je in godesnaam het succes van resocialisatie bij terugkeerders? Waarschijnlijk in termen van maatschappelijke kosten etc. Maar dat vind ik een verkeerde metric bij dit vraagstuk. Het risico van ook maar 1 mislukking is onaanvaardbaar, en door ze vast te zetten verklein je 'm naar nul. Bij welk resocialisatiebeleid dan ook is dat geen haalbare kaart. Dat is nou precies wat ik bedoel

Gen. Maximus | 13-01-17 | 14:41

Schoorsteenveger | 13-01-17 | 14:15
Amen!

Gen. Maximus | 13-01-17 | 14:37

Gen. Maximus | 13-01-17 | 14:09

Ook voor dat tuig dat terugkeert geldt dat een begeleidende aanpak beter werkt. Maar als je ze zou vastzetten en uitleveren aan Irak/Syrië als daar de vrede is teruggekeerd zou ik ze met een grote glimlach laten gaan.

@ Schoorsteenveger
Of het onze verantwoordelijkheid is of niet, we zitten wel met de gebakken peren. Als je daar niks aan doet gaat het probleem echt niet vanzelf weg hoor. Dan kun je heel boos worden, maar je kunt ook erkennen dat het een probleem van de maatschappij is geworden en dat als er niets gebeurt het allemaal nog een stuk kutter wordt.
Je kunt een religie juridisch gezien niet verbieden. Zelfs met alle advocaten ter wereld krijg je niet voor elkaar dat de grondwet wordt gewijzigd en de Islam als ideologie of systeem gezien wordt. Dus laten we stoppen naar zulke opties te kijken die niet werken.
Om met dit soort problematiek om te gaan moet je je emoties kunnen uitzetten en pragmatisch te werk gaan. Daarin gaat het dan wat minder om rechtvaardigheid, maar meer om effectiviteit.
Ik wil een samenleving zonder dreiging van geradicaliseerd kutvolk. Dus moeten we zorgen dat ze niet radicaliseren en we reeds geradicaliseerde jongeren opsporen en niet alleen laten. Dat moet wel met intensieve begeleiding, want straffen en opsluiten werkt gewoon niet. Sterker nog, als ze met elkaar opgesloten zitten worden die gevoelens waarschijnlijk alleen maar sterker.

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 14:36

En het volgende vind ik ook walgelijk en gevaarlijk. Het College voor de Rechten van de Mens heeft bedacht en besloten dat het discrimineren van vrouwen van ondergeschikt belang is aan het discrimineren op basis van geloof.
www.telegraaf.nl...

@Poesmobiel | 13-01-17 | 11:49

Volslagen KNETTER! Dit land is kapotstuk...

EefjeWentelteefje | 13-01-17 | 14:36

Papa terrorist lijkt overigens wel een Fransman:
www.fashionstore.nl/product/10064469/f...

Maar dat zal wel bewust gedaan zijn om de Franse bevolking nog meer schrik aan te jagen: het was er een van ons. Het kan in de beste families voorkomen. Zou het aan het stokbrood liggen?

Rommelende Onderbuik | 13-01-17 | 14:35

Vader wil in gesprek blijven met de slachtoffers van zijn zoon. Om te gaan bespreken of zijn zoon wel diegene was die met een kalasjinov in een muziekzaal enige jongelui koudbloedig heeft vermoord.. dat is wat vader nog steeds niet bewezen acht.. sterker, vader verhaalt nog net niet dat zijn zoon is vermoord.. door het westen.

fikkieblijf! | 13-01-17 | 14:34

kloopindeslootjijook | 13-01-17 | 13:45
We weten nauwelijks wat het betekent als we zeggen dat iemand geradicaliseerd is. De ene vorm wordt herkend, de andere in het geheel niet. Er zijn parallellen tussen godsdienstige systemen en politieke ideologieën, maar ook overeenkomsten met sektarisme, merkentrouw, verafgoding, engagement en zelfs met romantische liefde en andere vormen van vervoering en verslaving.
Voor mij is in elk geval wel duidelijk dat die moordpartij in de Bataclan enkel te verklaren is wanneer je veronderstelt dat de daders het gerechtvaardigd vonden te doen wat ze hebben gedaan. En rechtvaardiging is méér, veel meer dan een lame excuse, en zelfs een heleboel meer dan zingeving. Wat al te zeer wordt weggedacht is dat die lui bereid waren om de dood in te gaan, zich op te offeren, de martelaar te spelen. Dat hier en daar deze of gene jihadist de dans ontspringt of bij nader inzien te laf is om die dood te zoeken en op het laatste moment de wijk neemt, doet niet ter zake. Zelfmoordterroristen zijn mensen die kennelijk bereid zijn zichzelf de dood in te jagen. Voor wat? Voor iets dat hun leven, hun terroristische daad, en daarmee hun dood rechtvaardigt. Die rechtvaardiging komt ergens vandaan. Heilige Boeken zijn zo'n rechtvaardiging, en het is te simpel om te zeggen dat ze voor een dergelijke rechtvaardiging misbruikt worden. De kernvraag is waarom ze zich er zo goed toe lenen om aldus misbruikt te worden. En dat wordt bepaald door het levende religieuze systeem dat die heilige Boeken een bepaalde status geeft, én door de Humberto's van deze wereld die er dapper aan meewerken dat die status onaangetast blijft.

Schoorsteenveger | 13-01-17 | 14:33

Ik heb, net als Humberto, met ongeloof en verbijstering aangehoord dat hetgeen wij allemaal al roepen en wijzen, het ligt niet aan de dader maar aan de politiek en samenleving (werk, huis en goed inkomen voor de niet westerse migrantenkinderen) en ook zoonlief is slachtoffer en niet te vergeten de vraag van Tan. U wist dat hij in Syrie was afgereisd u bent er geweest en hebt dit niet bij politie gemeld.. nee, zei deze vader, nee want en toen was ik net als Humberto het pad kwijt...
Zullen we nu maar zorgen met zijn allen dat opa terug naar Syrie kan om te gaan zorgen dat vrouw en kleindochter veilig wordt gezinsherenigd in EU met de familie..
Dit gedachtengoed zit erin heel diep erin. Hopenlijk hebben de jonge mannen uit de bataclan recht op hulp bij het in gesprek gaan vader. Die kwijt wil dat de zoon hier het slachtoffer is en niet de vele jonge mensen in de Bataclan door toedoen van de moordende zoon... die dit deed uit naam van Allah

fikkieblijf! | 13-01-17 | 14:31

Een beetje begrip voor deze vader is wel op zijn plaats. Afkomstig uit een cultuur waar de grootst mogelijke prestatie het uit het hoofd citeren van een eeuwenoud boek is, waar al 1400 jaar op karaktereigenschappen is geselecteerd als geweldadigheid naar vreemden toe en zoveel mogelijk minachting voor vrouwen én waar inteelt de norm is; zoveel moeten we niet verwachten van deze mensen.

Sans Comique | 13-01-17 | 14:24

Als pubers kattenkwaad uithalen, hoor je weleens dat politie de kosten op de ouders wil verhalen. Als jong volwassenen terreuraanslagen plegen waarvoor een mammoetinzet aan agenten nodig is, hoor je de politie nooit dat de ouders moeten opdraaien voor (een deel) van de kosten van de operatie. #gekland

Droop | 13-01-17 | 14:24

Ik denk dat die kerel al 40 jaar 3 flessen eigengestookte Halal Jenever naar binnen giet, wat een harses.
/Vader van.... schaam je dood man.

Wienerschnitzel mit | 13-01-17 | 14:18

RTL zakt steeds verder af naar het SBS niveau...

Voorbeeldige | 13-01-17 | 14:16

Meneer vond het contact met de overlevenden belangrijk voor zichzelf. En o ja, ook voor de overlevenden en nabestaanden. Dat werd nog even snel toegevoegd. Enkele overlevenden zaten in de zaal en vonden het contact met de vader ook belangrijk. Ik zou zelf toch wat meer gereserveerd zijn.

croque monsieur | 13-01-17 | 14:16

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 13:01
"Als je nou zorgt dat ze voor ze in aanraking komen met haatimams ze een ander levensdoel krijgen...."
En wat doen we met die haatimams? Helemaal niks? Die vader weigert in elk geval om de Islam, en daarmee het bestaan van imams, en daarmee vervolgens het bestaan van haatimams, zelfs maar ter discussie te stellen. Waarom is het onze verantwoordelijkheid om te zorgen dat moslimjongeren niet in aanraking komen met officiële vertegenwoordigers van een systeem dat Islam heet? Je kunt moeilijk beweren dat salafisten niks te maken hebben met de Islam, maar desondanks moeten wij als kafir de moslimjongere weg gaan houden van een salafistische imam? Is get dan godverdomme onze verantwoordelijkheid dat Mohammed Bouyeri zich heeft laten opjutten door een in Nederland vrij rondlopende haatiman Fawaz die ons recht in ons gezicht uitlacht? Laat godverdomme de moslimgemeenzschap zelf maar eens zorgt dat hun eigen zoons en dochters niet in aanraking komen met haatimams! Of op z'n minst de openheid van geest hebben om dat geloof van hen niet bij voortduring buiten schot te houden. Begrijpen doe ik het allemaal. dat die vader te dom is om voor de duivel te dansen, dat neem ik direct aan, dat hij niet in staat is om te reflecteren, zal wel. Maar dat betekent niet dat we de man moeten steunen in zijn overtuiging dat dat verdomde geloof van hem immuun is, dat we hem moeten verschonen. Waarom zouden wij godverdomme een vader van een moordenaar de hand boven het hoofd houden als het om zijn geloof gaat? Zo van oei, daar kan de arme man niet tegen? Fuck al die gevoeligheden. Als hij de kennelijke behoefte heeft om de publiciteit te zoeken, dan mag hem het vuur aan de schenen gelegd worden als het om die Islam gaat. Zonder meer. Nee, dan is het onze morele plicht om dat te doen. Humberto verdomt het om zijn journalistieke plicht te doen, de eikel. Morgen gaat het weer over white privilege, en dan weet-ie in een keer weer wél hoe je een gast het vuur aan de schenen legt, want dan zijn er al die reserves rond een geïmmuniseerd geloof er niet en durven we weer volle bak te gaan met kwetsen.

Schoorsteenveger | 13-01-17 | 14:15

Kan Humberto en Sylavana niet uitgewezen worden naar Surinamië? Je wordt doodmoe van die gasten.

eu=shit | 13-01-17 | 14:11

Als ik zeg spring, dan vraag jij hoe hoog journalistiek. Kut programma, dus ga echt niet kijken.

deEerlijkeLeugenaar | 13-01-17 | 14:09

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 14:02
Dat is mooi maar een ander vraagstuk. Ik heb het over maatregelen m.b.t. reeds geradicaliseerde jongeren die terugkeren. Zoals de zoon van de meneer uit onderhavig filmpje...... Niet over het reduceren van het aantal syriëgangers. Ook prima om daar beleid op te zetten natuurlijk, maar de realiteit is dat er al vele duizenden zijn vertrokken. Daar moet je ook iets mee.

Gen. Maximus | 13-01-17 | 14:09

Gen. Maximus | 13-01-17 | 13:56
Zal ook iets zijn met het denken in mensen versus het denken in eigendom en macht van een elite. Wat zijn landsgrenzen nu helemaal? Iets raars, een resultaat van gedoe met geld en macht en oorlogen uit de geschiedenis eigenlijk. Terwijl economie allang mondiaal gaat en Henk en Ingrid overal ter wereld gewoon een goed leven willen en best een modern westers plaatje hebben van wat dat is. Maar die moeten opdraven om eerst oorlog te voeren en daarna de boel weer wederopbouwen. Voor wie en wat eigenlijk.

kloopindeslootjijook | 13-01-17 | 14:09

En deze verwekker van dit pareltje kreeg na afloop ook nog een geweldig applaus van het linkse ratten publiek.

blauwe zander | 13-01-17 | 14:08

Is dat die man uit Mario Kart?

doskabouter | 13-01-17 | 14:05

Gen. Maximus | 13-01-17 | 13:56
Wat ik bedoel is dat begeleidingsprogramma's gefocust op socialisatie veel beter werken. Maar dat voelt onrechtvaardig.
In Denemarken hebben ze in twee jaar het aantal IS-gangers van 30 naar 2 teruggedrongen door ze te laten participeren in een begeleidingsproject. Het voelt oneerlijk, maar het is wel effectief. Straffen is een redelijk overschat iets als je kijkt naar effectiviteit.

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 14:02

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 13:24
Allereerst: zolang ze vastzitten zijn ze in ieder geval geen gevaar. Een kans die we nu onbenut laten. Laten we daar niet aan voorbij gaan. Eensch?

Strafmaat nader te bepalen, maar kijk eens naar vreemde krijgsdienst, of welke straffen er hier op binnenlands terrorisme staan bij wijze van benchmarks. Wel langdurig in ieder geval. Psychologische evaluaties om te bepalen of iemand weer terug in de maatschappij kan, daarna verscherpte monitoring, desnoods enkelbanden.

We moeten eens in mogelijkheden gaan denken ipv beperkingen. Zo raar vind ik dat. Zie ook dat onmachtige gedoe rondom het oppikken van drenkelingen net buiten territoriale wateren. En dan met verdragen zwaaien om te rechtvaardigen dat je ze honderden zeemijlen verderop gaat brengen. "Ja kan niet ander want we zijn gebonden aan verdragen". Ja dikke lul. Verdragen zijn niet voor de eeuwigheid en bovendien lappen we permanent andere verdragen net zo makkelijk aan de laars. Zie bijv. Dublin en het Stabiliteitspact.

Gen. Maximus | 13-01-17 | 13:56

Zou zo'n vader nu alle cliche's van te voren opzoeken, of komt dit daadwerkelijk allemaal in hem op als hij daar zijn verhaal komt doen?

Beter_Posz | 13-01-17 | 13:55

006 | 13-01-17 | 13:38
Ja, was het niet Ibn Taymiyyah die met zijn haat jegens de Mongolen en de daaraan gekoppelde samenzweringstheorieën dat de alewieten, christenen en joden hen bij die invasies geholpen hadden, voorgoed vreemdelingenhaat in het soennisme heeft verankerd?

Gualtiero | 13-01-17 | 13:53

Antitheïst | 13-01-17 | 13:40 "islamontkenner". Al vaker voorbij zien komen hier.

BokoHalal | 13-01-17 | 13:53

-weggejorist-

tata1981 | 13-01-17 | 13:48

Schoorsteenveger | 13-01-17 | 12:59
Point taken.
Zit even te puzzelen. Er moet toch een mechanisme zijn wat daar aan het werk is, als wij radicalisering iets merkwaardigs vinden en er toch mensen steeds weer inlopen.
Het schijnt ook moeilijk te zijn mensen te deprogrammeren omdat we zoiets hebben als bescherming van vrije wil en als die mensen bij een sekte willen blijven is dat hun goed recht. Maar wat als die vrije wil er niet meer is?
Kenmerkend voor (de)radicalisering in sektes en groepen schijnt wel te zijn dat mensen niet meer in staat zijn uit zichzelf iets te willen of een keuze te maken. Dat moeten ze dan echt weer leren, in een andere omgeving. Daardoor zitten ze ook vast, als in een fuik.

kloopindeslootjijook | 13-01-17 | 13:45

Is er al een woord voor het ontkennen dat de islam er iets mee te maken heeft?
Het moet in ieder geval erg strafbaar worden.
Islamdisculpatie?, Iemand?

Antitheïst | 13-01-17 | 13:40

Gualtiero 11.57
De islam heeft wel degelijk periodes gekend van bloei op grond van individualisme. Ten tijde van de Albasiden bijvoorbeeld.
In 1246 kwamen helaas de Mongolen om even alles kapot te maken, en daarna wilde men (tot de dag van vandaag)terug naar de ware aard van de islam (zoals volgens hen mohammed dat had bedoeld..), met een collectieve godsbeleving en rituelen die een tribaal bewustzijn cultiveren.Dit in tegenstelling tot het christendom dat een persoonlijke en individuele (met humanisme als ´goddeloze´ broertje) godsbeleving kent! Essentieel verschil. Dit is waarom met de islam alles fout zit en dus ook nooit en te nimmer passend is te maken met Europese waarden, religieus of niet-religieus.

006 | 13-01-17 | 13:38

Heel aandachtig naar het programma gekeken zojuist en ik denk alleen maar Nederland is omgeturnd tot Absurdistan. Wat is dit? Wordt dit normaal gevonden in Nederland?

Rest In Privacy | 13-01-17 | 13:29

Mediagenieke ouder, goed voor het linkse verhaaltje, oogt seculier dus gaat in zijn (zoons) geval wellicht ook op. Prachtig weer.

Bram van Ojik | 13-01-17 | 13:24

Gen. Maximus | 13-01-17 | 13:20
En als ze vast hebben gezeten. Wat dan? Denk je dat ze dan hun zonden hebben overzien en netjes meedoen aan de maatschappij? Of wil je ze voor altijd vastzetten? Het land uitzetten en ze dan zien terugkeren in de illegaliteit? Zeg het maar.

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 13:24

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 13:01
"Die gasten voelen zich aangetrokken tot de Islam (of IS) omdat ze een doel krijgen in hun leven. Daarvoor zijn ze op straat te vinden en hebben ze geen zingeving. "

En dát is ouders dus wel degelijk verwijtbaar. Dit is een direct gevolg van het afwijkende normen en waardenstelsel dat migranten uit MENA erop na houden, zeker t.a.v. opvoding. En dat ze dankzij hun zelfverkozen segregatie in stand houden. Ik heb de oplossing voor de integratieproblematiek ook niet. Maar ik weet wel dat je dweilen in ieder geval niet doet met de kraan open. En er komen er jaarlijks nog steeds miljoenen de EU binnengewandeld. Dat is niet bijster slim. Laten we daar eens mee beginnen. En terugkeerjihadi's preventief vastzetten lijkt me anno 2017 ook geen draconisch maatregel meer, maar gewoon gerechtvaardigd. Je kan het niet meer verkopen aan je burgers dat je dergelijke tijdbommen vrij laat rondlopen. Burgerrechten kunnen elkaar nu eenmaal inperken, tough shit

Gen. Maximus | 13-01-17 | 13:20

Hulde voor het Make-Over-Team van Umby om de vader ook een totale make-over te geven alvorens zijn optreden, ook de kledingadviseur verdient een pluim, wat een niveau van teevee maken, RTL heeft het objectiviteit van de NP0 overgenomen.

hovawart | 13-01-17 | 13:13

3000 jaren geleden waren de mensen hetzelfde, Slaven waren slaven of werden tot slaaf gemaakt. Edoch, wij die eerder een zogenoemde verdere ontwikkeling hadden doorgemaakt herhaalde dat spel. Spanjaarden, Portugezen, Engelsen en ook Nederlanders konden dit aardig spelen!

In de natuur noemen ze dit nu eenmaal zo "Het recht van de sterkste zal overleven". Het probleem nu is niet zo gelegen in geloven maar meer in het niet begrijpen van andermans noden!

BenBack | 13-01-17 | 13:10

Sorry moet nog even kwijt als je zoon overduidelijk radicaliseert en je daar niets aan doet, in een gesprek met je zoon of in het ergste geval door hem aan te geven bij de politie dan is het gewoon je eigen schuld en ben je mede-schuldig aan de gevolgen.
Als mijn zoon met allerlei tuig omgaat en ik sta dat toe dan ben ik net zo schuldig als mijn (minderjarige) zoon.
Belachelijk om een dergelijke flapdrol een podium te geven.

WatZalIkErvanZeggen | 13-01-17 | 13:09

People don't kill people; Religion kills people!

Arknow | 13-01-17 | 13:07

Even en passant melden dat je in Syrie bent geweest, veel IS strijders hebt ontmoet en veel van religie afweet. Ik weet genoeg.

Binnenbaan | 13-01-17 | 13:01

Er wordt wel heel simplistisch over radicalisering nagedacht. Het is niet dat alleen islam die gasten beinvloedt. Het zijn talloze factoren. Die kun je niet allemaal voorkomen. Dat is wat Ali Baba Gaultier in dit filmpje vertelt. Hij is als ouder niet bij machte om zijn zoon niet te laten radicaliseren. Daar heeft hij de kennis niet voor. En dat is logisch, want hij is een vader.
Die gasten voelen zich aangetrokken tot de Islam (of IS) omdat ze een doel krijgen in hun leven. Daarvoor zijn ze op straat te vinden en hebben ze geen zingeving.
Als je nou zorgt dat ze voor ze in aanraking komen met haatimams ze een ander levensdoel krijgen, ben je al een heel stuk verder. Daar is veel energie voor nodig, maar het werkt beter dan dat soort gasten opsluiten. In zo'n gevangenis of waar dan ook wakkert de radicalisering alleen maar verder aan. Dat niet onderkennen is pas echt wegkijken. Straffen werkt niet. Het land uitzetten ook niet, want dan komen ze terug maar dan ondergedoken.

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 13:01

kloopindeslootjijook | 13-01-17 | 12:48
"Als dat Bagwan heet, zal het minder heftig aflopen."
www.biography.com/people/bhagwan-shree...
"As tensions between the commune and the local government community increased, Rajneesh and his followers soon turned to more drastic measures to achieve their ends. including murder, wiretapping, voter fraud, arson and a mass salmonella poisoning in 1984 that affected more than 700 people."

Schoorsteenveger | 13-01-17 | 12:59

Gadverdamme; leuk voor de nabestaanden deze klootviool zo'n podium te geven!

dalskog | 13-01-17 | 12:57

Wederom een vorm van social engineering want het kijkvee moet worden gehersenspoeld zodat ze het volgende gaan geloven: of er nu 3,15, of 85 of 3000 door een moslim wordt afgeslacht? Het heeft niets, maar dan ook niets met de islam te maken. Zegt een dader dat het wel met de islam heeft te maken? Dan nog heeft het niets met de islam te maken. Heb je een afwijkende mening? Dan ben je of een boze witte man of een PVV stemmende tokkie. Er zijn geen nuances voor mensen die op basis van empirisch onderzoek tot de conclusie zijn gekomen dat het wel met de islam te maken heeft. In goed Nederlands: connecting the dots is all you need to do...

Mr.Robot777 | 13-01-17 | 12:56

dat zo een maf wordt uitgenodigd zegt alles.
Abou Jahjah en Holleeder waren ook al eens gast op een zender.
ik verwijt dat 3tal niks. maf blijft maf.
maar de "verstandige"omroepen verwijt ik alles.
hoe haal je het in je hoofd dit soort mongolen zendtijd te geven.

pejoar | 13-01-17 | 12:55

Ik snap er geen reet van, dit is zo'n absurde situatie.

Schwanzeleber | 13-01-17 | 12:54

Fijn om te horen dat het niets met islam te maken heeft, de volgende aanslag kan dus net zo goed door christenen gedaan worden?
Prachtig stuk tv dit weer, vooroordeel bevestigend. De oorzaak is dus wel islam, ze zullen altijd tegen je blijven liegen en kennen geen zelfreflectie, alles is de oorzaak van externe factoren waar je absoluut niets aan kan doen (cirkeltje rond, dat is wat de Koran precies zegt). Samenleven met deze cultuur betekend dus gewoon dodelijke aanslagen. Om dat te voorkomen zet ik mijn goedmens gevoel wel even opzij, ik ben wat dat betreft toch even te zelfbeschermend.

Ignore | 13-01-17 | 12:51

Blijkbaar zijn sommige jonge mensen vatbaar voor sektes en radicalisering. Iets van je eigen identiteit opgeven, alle verantwoordelijkheden loslaten, alleen gehoorzaam zijn en dat vrijheid noemen omdat je alleen maar hoeft te volgen. Het lijkt wel of je iets in mensen breekt Als dat Bagwan heet, zal het minder heftig aflopen. Maar het zou helpen als er een mechanisme wordt blootgelegd en een goede mentale virusscanner kan worden gevonden. Godsdiensten lijken een goede kweekbodem te zijn voor dat soort dingen.

kloopindeslootjijook | 13-01-17 | 12:48

koter | 13-01-17 | 12:17
Dat religieuze sausje komt niet als manna uit de lucht vallen. En ik denk niet dat de meeste mensen hier die de Islam kritisch bejegenen de stelling hoog houden "dat dit puur en alleen komt door de islam", wel dat die Islam een zeer bepalende factor is. Als je, net als deze vader, een basishouding hebt van waaruit je dat geloof systematisch immuniseert en uit de vergelijking wegstreept, ben je verkeerd bezig. En dat is wat er hier opnieuw gebeurde. Men wilde het overal over hebben, behalve over die Islam.
Gek dat bijvoorbeeld Willem Holleeder nooit religieuze sausjes gebruikt heeft. Hoe verklaar je dat? Wat maakt die Islam zo uitermate geschikt om sausjes van te maken? En hoe verandert die islam dan de smaak van het gerecht dat ons door die minder bedeelde arme drommels wordt opgediend? Dat is de vraag die mij bezighoudt. Ik snap het allemaal, die verhalen van moeilijke jeugd, armoede, achterstandswijken, werkeloosheid, uitzichtloosheid enzovoorts, en wat mij betreft mogen deze verhalen tot vervelens toe worden verteld, maar dat is niet het hele verhaal. Voor mij is de vraag hoe radicalisering tot stand komt. Radicalisering vooronderstelt een ideologie, een religie, een gedachtenwereld waarbinnen het extreme verankerd kan worden, vorm krijgt, fundament, betekenis. Je kunt niet vanuit het niks radicaliseren, er moet iets zijn wat je de mogelijkheid geeft om je thuis bij te voelen. Anders blijf je gewoon een vervelend draaideurcrimineeltje vol frustraties, zonder richting, zonder doel. Kijk naar de Baader-Meinhof groep, en vraag je af wat hen deed radicaliseren. Je ziet ook daar dat ze zich beroepen op een kant-en-klare ideologie die hen, zo vinden ze zelf, het recht geeft geweld te gebruiken. Rara, idem dito. Lieden die destijds dat geweld begrepen en zelfs goedkeurden zijn nu brave burgers, of hebben het zelfs -o ironie- geschopt tot burgerlijk politicus. Kijk naar de levenswandel van Cohn-Bendit. Zelfde verhaal. Het idee dat de radicaal zo verdomd ver af staat van ons dagelijkse bestaan en radicaal andere ideeën heeft dan wij is uit de lucht gegrepen.
De Islam kapotzwijgen en immuniseren is het domste wat we kunnen doen, maar we doen het wel.

Schoorsteenveger | 13-01-17 | 12:48

Excuus joris voor de 2 posts - ook dat nog. Grrrr.

chicago river | 13-01-17 | 12:45

Probeer dat stukje op 23m 10sec maar eens te zien op dat reclamekanaal, niet 1 maar gewoon 4 of 5 reclames achterelkaar.

BigShow | 13-01-17 | 12:44

-weggejorist-

chicago river | 13-01-17 | 12:44

Vooruit nog 1 poging de haat en die maffe snor uit mijn hoofd te typen: op een gegeven moment (en un momento dado, waar blijft de tijd toch, met die snor aan tafel snak je gewoon naar Cruyffiaanse tafelheren/tafeldames om e.e.a. van die snor te debunken), waar was ik, oh ja, die politie inval. Er zitten dus drie (!) Abu Wollah Wollah's in een kamertje die 'iemand opvangen' die voor de po op de vlucht is...

Papa en mama zijn toevallig OOK op dat kamertje, en zitten 5 min. later met gebonden handjes aan elkaar. Ik vertel hier niets nieuls natuurlijk maar dat kamertje, met die drie 'vrinden die dat kamertje als tijdelijke opvang aanboden, daar STIKT het van in de wereld. En dat is nog totdaaraantoe als mensen als dat wijf uit Duitsland niet heel hard 'WILLKOMMEN' stonden te blaten naar al die vlasbaardjes die mannetjes opvangen op kamertjes die al dan niet door de po bezocht worden.

En die kamertjes worden niet in Hillegersberg of de Bezuidenhoutseweg in Den Haag gehuurd. Maar gewoon tussen nr. 007 van Jan met de Pet en nr. 112 van Jan Lul die 's ochtends wakker moeten worden met minaret aan hun bed.

chicago river | 13-01-17 | 12:44

Methode Aarhus werkt. Het aantal ISIS-gangers in Denemarken is in 2 jaar van 30 naar 2 gedaald. En verrassing: het gebeurt niet door ze keihard aan te pakken.
Wilders' methode (de harde aanpak) zal juist voor meer wrevel zorgen en meer radicalisatie. Dat is logisch, want de groep jongeren die vatbaar is voor extremisme luistert niet naar een boze overheid, maar eerder naar een paaiende kutimam.
.
De vraag is: wil je een systeem dat werkt? Of een systeem waar je genoegen uithaalt omdat het rechtvaardig voelt.

ikzalhandhaven | 13-01-17 | 12:43

Waarom die aandacht? Die rotkop van die abdeslam staat vandaag ook weer in verschillende kranten. Hij wil geen sterrenstatus wtf?!? Op uiterst pijnlijke wijze alsnog postnataal aborteren er mee graag.

BokoHalal | 13-01-17 | 12:40

Ronaldo is een van mijn favoriete stukjes schijvers.To the point, netjes en beheerst en af en toe humoristisch.
Zo maar doorgaan mien jong. Dat komt geenstijl ten goede.

ALLESANDERSSHOW | 13-01-17 | 12:40

'Het heeft niets met de islam te maken'.

En omdat zo'n uitspraak perfect past in het imaginaire wensdenkwereldbeeld van Deug'66-achtigen, wordt-ie zonder kritiek of inhoudelijke tegenwerpingen omarmd.

raskol | 13-01-17 | 12:38

Islam-krapuul moet de dag na de tweedekamer verkiezingen het land uit. Geen mitsen, geen maren, opzouten. Ze hebben hier niets toe te voegen, ze hebben geen enkele meerwaarde voor de maatschappij. Opflikkeren, en rap.
.
Ja, da's ook radicaal. En het heeft *alles* met islam te maken.

marcoplarco | 13-01-17 | 12:35

plaszak | 13-01-17 | 11:35
Ik lul al meer dan 10 jaar elke dag Frans. Maar zelfs mijn Frans is niet uitstekend. Alleen het Frans van Frenske mag die kwalificatie voeren.

Graaf van Egmont | 13-01-17 | 12:33

Soms, heééél soms lijkt het erop dat onze vaderlandse omroepen, commercieel danwel publiek, niet tevreden met hun product (uitzending) zijn als het dezelfde of volgende dag niet wordt afgezeken bij GS en / of TPO. Alsof het verkopen van de grootst mogelijke onzin op de kijkbuis slechts bedoeld is de burelen van voornoemde webblogs te halen. Ik zeg je: bij de meeste redacties staan deze sites onder de snelkoppeling en is steeds weer de vraag: " ... hebben we het gehaald?..."

bravehendrik | 13-01-17 | 12:33

Soms, heééél soms lijkt het erop dat onze vaderlandse omroepen, commercieel danwel publiek, niet tevreden met hun product (uitzending) zijn als het dezelfde of volgende dag niet wordt afgezeken bij GS en / of TPO. Alsof het verkopen van de grootst mogelijke onzin op de kijkbuis slechts bedoeld is de burelen van voornoemde webblogs te halen. Ik zeg je: bij de meeste redacties staan deze sites onder de snelkoppeling en is steeds weer de vraag: " ... hebben we het gehaald?..."

bravehendrik | 13-01-17 | 12:33

Geradicaliseerde religieuze mensen hebben zelfopoffering centraal zijn. Christenen doen dit meestal door zichzelf (hun leven)te wijden aan goede daden, waarbij zij minder bedeelden helpen. Ze voeren de wil van god uit. Moslims doen dit vaak door ongelovigen om te brengen en zich te wijden aan de dood, ze voeren de wil van allah uit.

Centraal staat de opoffering. Echter door de eigenschappen van de religie, heeft het een ander effect op de uitvoering van die opoffering.

Statler en Waldorf | 13-01-17 | 12:30

Huberto's Frans was trouwens uitstekend.
plaszak | 13-01-17 | 11:35
Nee, Humerto zijn Frans is helemaal niet uitstekend. Havo 3 niveau en nog dat niet. Iedereen kan de basislijst werkwoorden uitspreken in voltooide vorm en dat 'zoon' een 'fils' is dat is inmiddels gelukkig wel duidelijk geworden. Coucou fou.

chicago river | 13-01-17 | 12:30

MH17 was ook niet de schuld van degene die de BUK heeft afgevuurd, dat lijkt mij iok niet meer dan logisch. Die mensen hadden nooit in het leger moeten gaan, de schuld van de overheid want die hadden betere banen moeten scheppen voor deze militairen en betere voorbereiding op de arbeidsmarkt (scholing).
Je-zus, wat een ontkenning van de problematiek.

boerk | 13-01-17 | 12:30

Ik vind die Humberto nog achterbakser dan Matthijs; naar beide kan ik niet kijken

Ron van Zon3948 | 13-01-17 | 12:27

Dubai het veiligste land ter wereld. Ja hoor, imbeciel Abu Ammehoela. Vertel dat de Filippijnse en Indonesische vermaakmeisjes / troostmeisjes -streep - behandel-als-goedkope-slaaf/sloof huishoudmeisjes en huishoudvrouwen maar, Abu Ammehoela.

Papa is 'over de hele wereld geweest'. Jahjah. Afghanistan, Jemen, Egypte(ik zei hem naarEgypte te gaan). Zijn voorgangers stonden daar nog niet heel lang geleden blonde vrouwen op een plein in cairo te massa-aanranden.

Kokend bloed om zoveel potsierlijke merde de vache. En hoe langer het 'interview' duurt, hoe hoger datt stemmetje de lucht in vliegt. Dat heet ook wel een verontwaardigt toontje. Waar Arabieren en verklarende uitlegmoslims een etnisch monopolie op hebben. Man had gewoon je geloof beleden met vrouw en kind in de landen waar het de ene of de andere marktkraam bom al sinds mensenheugenis niet eens meer in de krant komt want gewoon, want cultuur. Vuurwerk maakt meer kapot dan je lief is wanneer afgestoken door wereldvreemde lieden uit zandbak naar keuze.

chicago river | 13-01-17 | 12:26

Sjefke7807 | 13-01-17 | 12:06

Dergelijke details zijn bij het merendeel van de mensen onbekend gebleven. De 'opvoeder' van een van die beesten een podium geven is dan ook een gotspe.

Voorjaarsmoe | 13-01-17 | 12:22

@Harry Turtle | 13-01-17 | 12:13
-
Dat verdienmodel is ook wel bekend als: 'Malala branding.
-
Je kunt er met het juiste management een buitengewoon aardig stuivertje aan overhouden.
-

bisbisbis | 13-01-17 | 12:20

Geef toch geen aandacht aan volk waarvan je bij voorbaat weet dat er geen greintje empathie in zit en die zelf niet doorheeft dat het geloof dat ie aanhangt de wortel is van al het kwaad. Wat schiet je hier nou mee op? Niets, niente, nada!
Ps. Waarom Humberto persé z'n kennis van de franse taal moet etaleren te midden van rtl-volk, die de taal niet machtig is, vind ik nogal gekunsteld overkomen.

BadLieutenant | 13-01-17 | 12:18

De beste man ziet er inderdaad niet uit als een religek, wel gek, maar geen religek. Dat zijn zoon een extremistische opvoeding heeft gekregen lijkt me niet voor de hand liggen. Zal dus later zijn gebeurd. Het is bekend dat veel van dit soort types in het gevang radicaliseren. Ze hebben dus vaak al een gewelddadige inborst. Tussen vier muren gooien ze er een religieus sausje overheen i.e. de zogenaamde born-again. Deze jongens zijn om een of andere reden boos op de samenleving (vinden dat deze ze onrecht heeft aangedaan), ze zijn al van plan geweld te gebruiken. Om dit voor zichzelf te rechtvaardigen doen ze dit door zich te beroepen op een geloof/ideologie/politieke stroming etc. Dat dit puur en alleen komt door de islam is te kort door de bocht. Het aantal gewelduitbarstingen zou dan veel hoger moeten liggen en de wereld zou dan allang al zijn ondergegaan aan geweld. De islam als excuus gebruiken is zowel handig voor extremisten als anti-moslims, het biedt ze de gelegenheid vooral niet eerlijk en oprecht kritisch naar zichzelf te kijken.

koter | 13-01-17 | 12:17

@mr.crawley | 13-01-17 | 11:44
Neen, dat is juist goed. Een van de grote bezwaren tegen bij voorbeeld CNN-journalistiek is dat alles in het Engels gaat, ook als de hoernalist in een land is waar amper Engels gesproken wordt.

Guido | 13-01-17 | 12:15

Umberto is bereid alles te doen voor zijn kijkcijfers.

J.Slavink | 13-01-17 | 12:14

Best goed verdienmodel, talkshows afgaan omdat je zoon een massamoordenaar is.
Zal hij dezelfde schaal als Peter R de Vries vallen?

Harry Turtle | 13-01-17 | 12:13

Meneer Aminozuur is op z'n zachtst gezegd een beetje raar. "Sorry dat ik mijn kudtzoon op de wereld heb gezet en niet heb geleerd dat islam onzin is". Is dat nou zo moeilijk uit te spreken?

Fijnstoffer | 13-01-17 | 12:12

Zo vader zo zoon.

keestelpro | 13-01-17 | 12:11

RTL was sneller als de NPO om zwarte piet te Bonjouren.

Mr_Pikibelly | 13-01-17 | 12:10

Als aanvulling over opmerking over de volgende gast bij Tan.
Uiteraard zal Tan een toeschrouwer van destijd ook uitnodigen om te zeggen dat hij de vader niets kwalijk neemt

jaap932057795966 | 13-01-17 | 12:10

TheBurnerMan | 13-01-17 | 11:32|

Het zou me niks verbazen dat het gewoon ingehuurde acteurs zijn.

Bijtendehond | 13-01-17 | 12:08

van es Schijnt te vergeten dat gematigde moslims niet meer bestaan, of iig niet met hun (gewenste) gematigdheid in de openbaarheid willen treden. Vroeger of later worden ze door kinderneuqende en vrouwmeppende hardliners hiervoor ter verantwoording geroepen.
De gematigden blijven aldus kiezen voor hun barbaarse woestijnreligie. En natuurlijk ook lekker meeprofiteren aan welvaart waar zij nagenoeg niets aan hebben bijgedragen.
Een religie die hier inmiddels ongewenst is, niet in een Vrije Westerse samenleving thuishoort en na
>>>>>3/2017<<<<<
krachtig aan maatschappelijke invloed zal inboeten.
Als policor weigert keuzes te maken, zal de kiezer dat wel doen........

pennestront | 13-01-17 | 12:08

Help mijn zoonis een massamoordenaar, maar het is niet zijn schuld... het is een lieve jongen.

mallekater | 13-01-17 | 12:07

Jongens gaan om diverse redenen naar Syrië: om een rijbewijs te halen, om een meisje te ontmoeten. Het gemak waarmee pa deze non argumenten zonder problemen uit zijn bek laat rollen, geeft al aan wat een leugenaar het is. Islamitische jongeren gaan NIET naar Syrië om de natuur te bewonderen, culturele attracties te bezoeken of aan bloemen te ruiken. Ze gaan daarheen om te moorden. En zijn zoon was er één van.

Graaf van Egmont | 13-01-17 | 12:07

IK denk dat volgende week Tan de vader en mede dader van de moord op lijnrechter aan zijn tafel heeft en hem vraag over de actie om gelden in te zamelen voor de nog te betalen boete.
lijnrechter was volgens deze vader uiteraard fout en rechters waren ook allemaal fout Tan zal vol begrip hem kikkend aankijken en Tan zal nog een oproep doen om toch maar te storten.

jaap932057795966 | 13-01-17 | 12:06

Kijk al jaren geen tv meer. Deze treurnis hier lezen is al genoeg om mijn tenen achterwaarts mijn sokken uit te laten krullen. Afgezien van het feit dat het I.Q. van pa dat van een amoebe waarschijnlijk niet overstijgt heb ik nog een nieuwsflash voor hem. Het heeft álles met die k*t ideologie van jullie te maken graftak! Die meer dan onhebbelijke "Herrenras" mentaliteit die jullie er collectief op na houden. De collectieve arrogantie, het geveinsde slachtofferschap. Het constante afgeven en kleineren van de maatschappij die zorgt dat je uberhaupt te vreten en een dak boven je hoofd hebt. Beantwoord me deze vraag; als jullie het hier allemaal zó niks vinden tussen de "honden, hoeren en varkens". Wat doe je hier dan nog?!? Waarom ben je dan niet afgereisd naar 1 van die islamitische heilstaten van je? Dat is graag wat ik wil weten en waar tot nu toe nog niemand van jullie een bevredigend antwoord op gaf.

Jouw zoon werkte er aan mee aan dat een ándere vader zijn zoon slechts vanaf de linkerzijde mocht identificeren omdat JOUW zoon en companen zijn gezicht er half hadden afgesneden. Zijn darmen uit zijn lijf hadden gerukt en zijn testikels in zijn mond gepropt. Je moet je kapot schamen je daar een beetje zielig voor te gaan zitten doen! En dan ook nog door RTL op het podium gehesen worden. Als nabestaande zou ik me dubbel na getrapt voelen, bah!

Sjefke7807 | 13-01-17 | 12:06

De naïviteit van deze jongens door te veronderstellen dat deze vader zijn kinderen goed heeft opgevoed. Zijn ze erbij geweest? Dat weet je toch niet?

Je zou je kind maar echt hebben verloren en geconfronteerd worden met Humberto Tan's uitzending. Verschrikkelijk.

Droop | 13-01-17 | 12:06

Altijd weer dat excuus van "ze hebben geen werk"
Lees:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Jihadi_John

Hier studeerde Emwazi Informatica en Business Management. Na zijn afstuderen werkte hij tijdelijk in Koeweit als computerprogrammeur. Daarna reisde hij samen met twee vrienden naar Tanzania, om er, naar hij beweerde, een week lang op safari te gaan. De mannen werden echter naar eigen zeggen bij aankomst op de luchthaven van Dar es Salaam aangehouden en 24 uur lang in een cel gehouden op verdenking van door te willen reizen naar Somalië, om zich daar aan te sluiten bij de islamitisch-terroristische organisatie Al-Shabaab. Via de luchthaven Schiphol keerde Emwazi terug naar Groot-Brittannië. De andere twee mannen hebben de safari-reis nooit ondernomen. Emwazi maakte vervolgens diverse trips naar Koeweit. Ondertussen viel zijn naam steeds vaker bij terroristische zaken. In 2013 liet Emwazi zijn naam door middel van een deed poll veranderen en probeerde hij af te reizen naar Koeweit, maar werd tegengehouden. Daarna verdween Emwazi en gaven zijn ouders hem als vermist op. Vier maanden later informeerde de politie zijn ouders dat hun zoon zich had aangesloten bij ISIS in Syrië.[11] Volgens Koeweitse autoriteiten zou de moeder van Mohammed Emwazi haar zoon direct aan zijn stem hebben herkend bij het verschijnen van de eerste onthoofdingsvideo van ISIS in augustus 2014.[12]

Dus een prima baan, opleiding genoten in het VK. En toch kiezen voor baan als "keeldoorsnijder" in de woestijn.

TB2318 | 13-01-17 | 12:06

Nou, met een vader die er uit ziet en zich gedraagt als iemand die al decennia lang ofwel knetterstoned of straallazarus is is de geestelijke afwijking van dat jong van hem niet zo verbazingwekkend.
Je zal goddomme zo een vader hebben.
En dat soort hebben we zelf geimporteerd.

mallekater | 13-01-17 | 12:05

Je mag alles er zeker alles over zeggen wat je wilt, als meer overheidsbemoeienis maar het antwoord is. RTL heeft kennelijk ook zin in extra subsidie.
(Ja, ik weet dat RTL commercieel is, maar een leuk gesubsidieerd projectje is natuurlijk best lekker)

frank87 | 13-01-17 | 12:04

Help mijn zoon is schutter.

Weidmannsheil | 13-01-17 | 12:03

Wat had je dan verwacht, Humberto die een kritische vraag stelt?
Die man is de belichaming van een appeaser, alles voor de feelgood vibe. En dat maakt het dan ook een waardeloos flutprogramma.

Harry Turtle | 13-01-17 | 12:03

Tan gaat over het leed van slachtoffers en nabestaanden heen. Alles voor de sensatie. Walgelijke.

jaap932057795966 | 13-01-17 | 12:02

Het Islamisme is niet verenigbaar met de westerse vrijheden en verworvenheden, het ontsporen en het mislukken van de opvoeding is een veelvoorkomend probleem hence de oververtegenwoordiging in misdaadcijfers en het groeiende probleem met ontspoorde jongeren.
Het probleem ligt in het feit dat een achterlijke religie niet wil inzien dat de mensheid evolueert, of gaat de evolutie achteruit.................... dan is er niets aan het handje, volgens het dagelijkse gejuich op NPO en RTL gaat het fantastisch in Nederland.

hovawart | 13-01-17 | 12:00

Hij had in Dubai moeten blijven. Geen belastingen, geen racisme, lekker veel islam, beetje met een jurk rond sjokken enzo.
Maar nee, we gaan naar kutland Frankrijk omdat je daar veel vrijheid hebt, n'est ce pas? We kunnen daar een bom leggen en dan doen ze het allemaal in de broek en gaan ze direct naar de moskee. Echt waar. Geloof je het niet? Boem! Vuile vrijheid ook..

Oprisp | 13-01-17 | 12:00

Tan had moeten vragen of de vader zijn zoon als martelaar of als massamoordenaar ziet.
Maar dat doet Tan niet want RTL krijgt waarschijnlijk gelden uit den Haag om Islam in een beter daglicht te zetten

jaap932057795966 | 13-01-17 | 12:00

RTL,is een zender uit Luxemburg , heeft Juncker de hand in ,RTl heeft politieke doeleinde ,en dat zenden tussen d'r andere pulp door .

fleurtje | 13-01-17 | 12:00

Ik vond dat die man een vrij duidelijk verhaal had en overduidelijk liet blijken er alles aan te doen en te hebben gedaan om zijn zoon uit het extremistische milieu te halen.
Ga jij daar zitten Ronaldo als vader van een massa moordenaar ? Aangezien er veruit meer islamieten zijn die deze denkbeelden niet hebben dan wel ligt het niet direct aan het geloof zelf maar des te meer aan de aandacht en het vertrouwen die deze heren krijgen van extremisten. Het gevoel ergens bij te horen en een held te worden daar zwichten deze zwakke van geest voor.

bob de boarder | 13-01-17 | 11:58

Zoals ik al vaker uitgelegd heb. De "vergevers" vinden zichzelf zulke wereldverbeteraars dat ze geen "straffers" van het kwaad maar "redders" willen zijn.
Dus vinden ze de crimineel vooral heel zielig, zodat ze er boven kunnen staan als "helper".
Lekker massamoorden bagatelliseren zodat je kunt laten zien hoe goed -jij- wel niet bent. "77 mensen dood, -ik- kan de dader het wel vergeven, jij niet?, dan ben jij duidelijk niet zo moralistisch verheven als ik".

DaJonkel | 13-01-17 | 11:57

Walgelijk. Zoon radicaliseert, want boos om de boeien bij paps en mams. Schuld van de politie. Schuld van alles behalve Islam. Rot op. Waarom krijgen deze mensen een podium!? Wat een walgelijke tv.

GS410 | 13-01-17 | 11:57

LangeTijdGeleden | 13-01-17 | 11:47
Het feit dat de islam jonger is dan het christendom hoeft niet te betekenen dat het een soortgelijke ontwikkeling zal doormaken. Het christendom is getemperd door het humanisme en de verlichting, maar die waren op hun beurt slechts mogelijk doordat de Europese cultuur een aantal handvaten had die het Midden-Oosten niet echt heeft. Daarbij moet je denken aan de scheiding tussen de permanente macht en de tijdelijke macht (religie versus bestuurder) die de secularisering heeft mogelijk gemaakt, een rechtssysteem dat al duizenden jaren terug gaat, een democratische traditie (is wel gedurende zekere periodes afwezig geweest), en de verspreiding van macht tijdens het feodale systeem. Het Midden-Oosten of specifieker de islam, kent die culturele aspecten veel minder of geheel niet.

Gualtiero | 13-01-17 | 11:57

@basweetutwel | 13-01-17 | 11:52
"Na de wrede moord op Theo van Gogh, eind 2004, gingen moslims overal in Nederland de straat op".
Dat klopt inderdaad. Maar dan om te juichen maar dat zegt ze er dan niet bij.

sinar2 | 13-01-17 | 11:55

De eerste moslim die niet liegt en de feiten verdraait moet nog geboren worden. In Israël pakken ze dit beter aan; Ernstige misdaad begaan? Huis vernield en bewoners en andere aanhang het land uit. Dader begraven op geheime plek.
Maar in NL altijd zielig, en schuld van alles en iedereen. Dat volk maar lachen in het vuistje.Moordenaar heeft wel de genen van zijn ouwelui.Onbegrijpelijk dat dit soort mensen een podium krijgt!!!

hans6100 | 13-01-17 | 11:55

Typisch Fransen, spreken geen enkel woord van een andere taal en zullen ook geen moeite ervoor doen

Reagluren | 13-01-17 | 11:55

Is dat nu juist niet het fundamentele uitgangspunt van elke religie? Niemand heeft echt eigen verantwoording voor wat dan ook, alles wat gebeurt komt vanuit het geloof en de almachtige? Een ideologie volgen, welke dan ook, betekent altijd kiezen voor minder zelf kritisch nadenken en niet meer overal 100% verantwoording voor nemen.

een_mike | 13-01-17 | 11:54

Ik heb één keer een fragment gezien van Tan, toen had hij een Amerikaanse professor die een verhaal vertelde over suiker, dat de schuld is van obesitas, en niet de mensen die het eten. En wie zet Tan daar tegenover? Een stel DJ's die ook wel eens iets met suiker hadden gegeten.

Nee, fijn die kritiekloze televisie, glijdt er lekker in. En dit was, uitgaande van bovenstaand verhaal, zelfde laken een pak. Blijkbaar is dat hoe ze het willen. Laten we het vooral gezellig houden mensen!
Ik skip dus even.

John McClane | 13-01-17 | 11:54

Op een punt had deze man enigszins gelijk: hij werd verhoord door een jonge, kennelijk onervaren officier van justitie. Bij een dergelijk zwaar vergrijp verwacht je toch wel dat de lokale justitie met iets beters over de brug komt.

Brulboei_61SB | 13-01-17 | 11:53

Wel mooi dat heul veul mossels afstand nemen van al die vreselijke daden die noppes met islam te maken hebben.

www.ad.nl/home/terreuraanslagen-veroor...

De laatste zin bij het artikel zet gelukkig weer alles in perspectief.

basweetutwel | 13-01-17 | 11:52

Meneer heeft zelfs IS leden gesproken in syrie,huh wat klopt er niet.

Confused | 13-01-17 | 11:51

Volgende week bij Tan: Marc Dutroux. "Met pedofilie en geilheid had het niks te maken."

Admiraal_de_Ruijter | 13-01-17 | 11:50

Religie is toch op z'n minst de katalysator in deze.

klaaaaz | 13-01-17 | 11:50

Walgelijk. En een podium bieden aan iemand die zogenaamd niet weet waarom moslims gewone mensen willen afslachten is ook walgelijk. Begrip hebben voor de hypocriete lul is niet naïef, of schattig, of dom. Het is een keiharde trap na voor de mensen die zijn afgeslacht. Het is walgelijk en gevaarlijk.

En het volgende vind ik ook walgelijk en gevaarlijk. Het College voor de Rechten van de Mens heeft bedacht en besloten dat het discrimineren van vrouwen van ondergeschikt belang is aan het discrimineren op basis van geloof.
www.telegraaf.nl/dft/geld/werk-inkomen...

Poesmobiel | 13-01-17 | 11:49

De islam is een alomvattend fascistoide systeem dat opereert onder de dekmantel van een religie.

Admiraal_de_Ruijter | 13-01-17 | 11:48

@LangeTijdGeleden | 13-01-17 | 11:47 correctie:
*... en die CHRISTENEN 200 jaar geleden...

LangeTijdGeleden | 13-01-17 | 11:48

Ouders van criminele terroristen eveneens in de boeien en opbergen. Dan is het gezeik snel afgelopen.

van Oeffelen | 13-01-17 | 11:48

Wat is er mis met Dhr. Tan dat hij dit soort tuig een podium geeft?

krijgdetiefusmaar | 13-01-17 | 11:47

@Ebert de R | 13-01-17 | 11:43
Over ongeveer 400-700 jaar.
Gezien het feit dat het een "jonge" religie is (600 jaar jonger dan Christendom) en die 200 jaar gelden nog aardig radicaal waren, kan het best zijn dat de Islam ook "rustig" zal worden rond 'dezelfde leeftijd'.
Het gaat nu door een puberale fase heen.

Alleen zullen wij de échte vrede of verdwijning van deze ideologie niet meer meemaken...

LangeTijdGeleden | 13-01-17 | 11:47

Tja.. Mijn vermoeden is dat de vader niet bepaald een hoog IQ heeft en daarom het vermogen mist van zelfkritiek. Daarom kan ik het de vader niet aanrekenen. Humberto daarentegen laat met het uitnodigen van deze vader precies zien wat er mis is met onze maatschappij.

WellusNietus | 13-01-17 | 11:45

plaszak | 13-01-17 | 11:35
Wat zullen de RTL-huismoeders geglibberd hebben.

Gualtiero | 13-01-17 | 11:45

Tekenend ook weer dat Humberto het interview geheel in het Frans doet i.p.v in het Engels, lekker aanpassen aan de ander zoals altijd! Ook vind ik het vergeven van de daders door de overlevenden niet gepast en ik denk ook niet dat dat het probleem oplost. Hierdoor bagataliseer je de aanslag naar mijn mening omdat je er dan misschien enigszins begrip voor op kan brengen. Hierdoor benoem je wederom niet wat het echte probleem is en dat is dat een aantal moslims echt een hekel hebben aan het Westen en dat uit zich op deze manier

mr.crawley | 13-01-17 | 11:44

@LangeTijdGeleden | 13-01-17 | 11:38
Het islamitisch onvermogen om hand in eigen boezem te steken blijft me verbazen. 'Het waren de joden', 'de overheid had meer moeten doen'. Wanneer implodeert die godvergeten islamitische ideologie toch eens?

Ebert de R | 13-01-17 | 11:43

Ja,zo'n asbak hebben ze graag daar aan die hypocriete tafel.
Gezien zijn outfit had hij bij aankomst in de studio het Jan Roos-petje opgezet moeten krijgen,180* moeten draaien en met een schop onder z'n zandhazenreet richting Hazeldonk gerot moeten worden.
Maar ja,RTL hè...

R.B.Scott | 13-01-17 | 11:43

Deze vader vind het alleen maar jammer dat er niet meer ongelovige honden zijn omgebracht door zijn zoon. Dat had zijn status binnen de moslimgemeenschap namelijk nog verder verhoogd.

sinar2 | 13-01-17 | 11:39

Geef die man toch geen podium. Voor mij is hij deels schuldig aan he gedrag, hij wist meer over het gedrag van zijn zoon dan dat hij hier verteld.

Iedereen zit fout en hij maar vooral zijn zoon treft geen blaam.

Het Noorden | 13-01-17 | 11:39

Word nog steeds veel gesnoven bij rtl dus die zender neem ik niet serieus.

DasVakuumBombe | 13-01-17 | 11:39

Wauw, Humberto wil graag de nieuwe vo Niehe zijn, met zijn Frans..

Handsomeboy | 13-01-17 | 11:39

Feitelijk heeft hij wel gelijk. De islam kan worden gezien als een ideologie.

litebyte | 13-01-17 | 11:38

Voetbalhooligans zorgen er toch ook voor dat de schuld van hun daden als boete bij de club komen te liggen? Terwijl dat officieel helemaal los staat van de club maar de hooligans zelf veroorzaken.

Waarom hebben Moslims dan een vrijkaart van zelfreflectie?

Als 1 gelovige niet wil vaccineren is het de schuld van de hele kerk... 1 Moslim jaagt 85 mensen over de kling en het is de schuld van de staat... Wat klopt hier niet?!

LangeTijdGeleden | 13-01-17 | 11:38

Humberto Tan, de beroepsgewetste die over de rug van de Bataclan-slachtoffers wil scoren.

Uw Psychiater | 13-01-17 | 11:37

WatZalIkErvanZeggen | 13-01-17 | 11:33
Moslims en zelfreflectie.
Leest u het prima artikel van Afshin Elian nog eens. 2014, maar nog net zo actueel.
www.elsevier.nl/nederland/blog/2014/04...

Gajus | 13-01-17 | 11:37

Het misselijkmakend manneke tan,praat het weer goed voor zn eigen voordeel.

repu077 | 13-01-17 | 11:37

Huberto's Frans was trouwens uitstekend.

plaszak | 13-01-17 | 11:35

Het is dat hij een volledige snor heeft en wat minder dik, anders zou je haast denken... Ach, laat ook maar, dat kan je niet zeggen.

ho4x | 13-01-17 | 11:34

Trap er niet in!

Mr_Pikibelly | 13-01-17 | 11:34

Niemand is verbaast want dit is DE standaard reactie van iedere moslim.
Is altijd iemand anders zijn schuld en verantwoordelijkheid en zijzelf zijn altijd het slachtoffer. Kansloos volk

WatZalIkErvanZeggen | 13-01-17 | 11:33

Hoef het allemaal niet te zien, maar ik wel blij om te lezen dat het allemaal niets met de islam te maken heeft.

Het hadden dus net goed boedisten kunnen zijn, begrijp ik.
Fijn.

Dick Luyenlomp | 13-01-17 | 11:33

Moslims en zelfreflectie. Altijd moeilijk.

Vogelbeest | 13-01-17 | 11:33

Wat mij vooral opviel was het totale gebrek aan empathie van die kerel toen de overlevenden hun verhaal deden. Ook de opmerking dat ze hem niks kwalijk namen deed hem kennelijk helegaar niks.

basweetutwel | 13-01-17 | 11:33

RTL4 vindt het leuk.

maar toch | 13-01-17 | 11:33

Ik had altijd wel een hoge pet op van Humberto en kon zijn show altijd wel waarderen, maar dit heeft een hoog Pauw gehalte.

Bertie Wooster | 13-01-17 | 11:33

Pa is part of the problem.

yamahaha | 13-01-17 | 11:33

Het maakt mij echt helemaal niets meer uit wat er uit de mond van zo'n vader komt, want het enige dat ik geloofwaardig acht is: "Het is mijn eigen schuld dat hij zo'n monster is geworden en dat ik dat heb toegestaan."

Rest In Privacy | 13-01-17 | 11:32

85 mensen over de kling jagen is geen respect hebben voor het/iemands leven. Dat kan alleen maar voort woekeren uit een "wij zijn waardevoller/beter dan hen" principe dat ideologische gronden heeft, ideologische gronden voor gedachten en daden worden geïnspireerd uit religieuze boeken/mensen/groepen met in dit geval als naam "Islam".
Dus het heeft WELDEGELIJK met Islam te maken, vooral omdat de daders dat zelf toegeven en zich er door lieten "inspireren".

Gvd Humberto, je had veel kritischer kunnen zijn, kwal.

LangeTijdGeleden | 13-01-17 | 11:32

Minstens zulke erge onmensen op twitter te vinden! :r

Twitter: Zomerfan
&#8207;@zomermensje
#bataclan #rtlln Hulde aan de slachtoffers die wel in staat zijn te vergeven. Doen al die haat tweets hier wegvagen!

TheBurnerMan | 13-01-17 | 11:32

Maar wie kijkt er naar die bagger, ik snap het niet!

Carpe@diem | 13-01-17 | 11:32

Nep-argumenten, steeds hetzelfde riedeltje na een mohammedaans moordpartijtje.

Guido | 13-01-17 | 11:31

Is dat de vieze man van Van Kooten & De Bie?

Gualtiero | 13-01-17 | 11:31

Eerst een groot feest vieren dat zijn zoon martelaar is geworden, vervolgens de situatie economisch en politiek uitbuiten door de kuffar voor te liegen en het slachtoffer uit te hangen.

Chicagoo | 13-01-17 | 11:31

Mislukte mimespeler lijkt het wel.

Nilfisk | 13-01-17 | 11:28

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen