Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Zucht. D66 knuffelt dubbelepaspoortiers

topicdubbelepaspoortiers.pngD66 (Sjoerdsma) en PvdA (Marcouch) willen een einde aan de strijd om het dubbele paspoort - formeel moet je altijd toewerken naar 1 paspoort, maar er wordt in Nederland om moverende diversiteitsredenen al jaren een uitzondering gemaakt voor Turken en Mocro's. Nu willen de partijen dit formaliseren: voortaan moet er niet meer actief gestreefd worden naar één paspoort. Uiteraard wordt er niet gezegd dat dit voor de postgastarbeidiërs is, maar verdedigt Sjoerdsma het door te verwijzen naar administratieve probleempjes van langdurig in het buitenland wonende en werkende Nederlanders. Dit is D66 in een notendop. Doen alsof iets heel progressief is - jeej! in het buitenland werken! De wereld is je oester! - terwijl de grootste profiteurs conservatieve moslimmuppets zijn. Koning Justin Berber van Marokko en Sultan Erdogan willen namelijk hun volk tot in de oneindigste generatie claimen als (belasting- en dienstplichtige) burger; in die landen is nationalisme voor het eigen land nog geen vies begrip, terwijl dat hier wel zo is. Maar goed, van Marcouch begrijpen we het wel: dat is ook een dubbelepaspoortiër en die is jarenlang geïndoctrineerd met het idee dat zijn Marokkaanse identiteit heilig is voor de PvdA, tot hij zelf groot genoeg was om deze perfide multiculturele ideologie - die niet multicultureel is, maar bestaat uit een verering van het exotische - voort te zetten. Sjoerd dubbeljoe Sjoerdsma daarentegen lijkt vooral de belangrijkste vertegenwoordiger te zijn van de tendens binnen D66 om zo veel mogelijk alle fouten van de PvdA van 20 jaar geleden te herhalen. Ideologisch hol, regentesk, bevoogdend ten aanzien van Nederlanders met een migratieachtergrond en permanent in verwarring, door verdediging van van kneuterige onderklasseislam gelijk te stellen aan wereldwijs cosmopolitisme. Zucht, D66.

Reaguursels

Inloggen

expats die een buitenlandse nationaliteit aannemen doen dat alleen uit belastingtechnische overwegingen. Sommige van die apelanden wordt 10% belasting geheven op hun meestal riante expatsalaris (want expat worden doe je vrijwel altijd voor de poen). Ik heb zelf jaren tussen de expats in zo'n apenland gewerkt als rotation-contractor. Komen ze terug hebben ze hun 4 jaar onbewoonde huis van 750k afbetaald. Prima, en ik gun t ze van harte, maar ga niet lopen zeiken over dubbele paspoorten omdat je van twee walletjes wilt snoepen, zoals costa-pensionado's graag doen (want de gezondheidszorg is hier zo goed). Inwisselen ok, maar dubbel paspoort is dubbele moraal. Je kiest voor de mores van het land van je verblijf. Of niet, maar dan accepteer je ook de ongemakken.

zeiksmurf | 18-12-16 | 13:33

Wat Optelsommetje | 16-12-16 | 20:03
De immigratie hoepels waar Nederlandse expats die na jaren werken in het buitenland bij hun kleinkinderen in Nederland van hun pensioen willen genieten is ronduit schandalig. Laat expats die in het buitenland werken en daarvoor een nationaliteit aannemen, ook de Nederlandse nationaliteit houden.
uiteindelijk is dat gewoon het zoveelste goede aan onze samenleving dat indirect door de zich misdragende immigranten kapot gemaakt wordt, met een Nederlands sausje "alles moet gelijk zijn voor iedereen" er overheen.
Hoe pijn het ook doet, d66 heeft hier gelijk.

CynicalBastard | 18-12-16 | 12:01

We leren echt niets van de geschiedenis. Optie om hooguit te wisselen zou bespreekbaar mogen wezen.

Brekuut | 18-12-16 | 01:05

Nathan R Jessup | 17-12-16 | 13:22

Uw comment hangt van dubbelzinnigheid aan elkaar! Marokkaanse criminelen hébben een tweede nationaliteit, zó simpel! U bent bezig met een spelletje mits, maar, oh, enne.
Afleggen die schil en Nederlander zijn, ook alleen in Nederland mogen stemmen (en niet nog belangen dienen in verweggistan).
Maar dat doet men niet, en dat weet u ook wel, vandaar uw kant nog wal gezwatel.

toetssteen | 18-12-16 | 00:43

Van dubbelpaspoorthouders wordt je dubbel zo misselijk. Dat is al genoeg reden om af te schaffen.

Rest In Privacy | 17-12-16 | 21:27

@Sanka4President, je heb dus je NL-paspoort afgemeld. Dat wordt wel gevraagd, maar is niet verplicht.

BraadWorstLul | 17-12-16 | 21:24

Zucht. De EU (Brussel) vind dat alle Europeanen zoveel mogelijk grensoverschrijdend studeren en werken. En als je een jaar of langer in een ander EU land woont, dat je OOK die nationaliteit aanneemt.
Nog erger als je als Europeaan een tweede Europese nationaliteit aanvaard, dan blijft je eerste nationaliteit behouden. (Zo kun je ze allemaal sparen. Leuk toch?)

Nationalistische geitenneukers, die voorrang geven aan hun een niet-EU nationaliteit, hebben onjuist gehandeld bij het aanvragen van hun EU-nationaliteit en volgens de kleine lettertjes hebben ze deze dus nooit rechtmatig gehad.

BraadWorstLul | 17-12-16 | 21:23

Ik ben voor, woon in België, en moest voor mijn baan Belgische nationaliteit hebben, (justitie) maar ik ben en voel me meer nl dan be, en wil graag over een 15 tal jaar terug komen.. zonder rompslomp

Sanka4President | 17-12-16 | 17:26

Ik ben zelf zo'n Nederlander die langdurig in het buitenland is gaan wonen en ik zie het probleem dus totaal niet. Het maakt geen verschil voor mij of ik nou de nationaliteit van hier heb of die van Nederland, mocht ik ooit terugkomen dan krijg ik na een paar jaar toch wel weer de Nederlandse nationaliteit (als ik dat wil)

BozeHenk | 17-12-16 | 13:43

ratelaar | 17-12-16 | 13:12
"Vwb het tweede deel over criminaliteit denk ik dat het voor slachtoffers van criminaliteit ook bijzonder onrechtvaardig kan voelen dat criminelen worden teruggestuurd en mogelijk daar in vrijheid kunnen verder leven."

Ik vind het nobel dat je bereidt bent om 185 euro per dag te betalen voor een crimineel zodat het slachtoffer het gevoel krijgt van oog om oog, tand om tand maar voor mij is het belangrijker dat deze individuen uit Nederland gezet worden.
Wat het land van het tweede paspoort vervolgens met deze lui doet zal me een zorg zijn.
Gevangenisstraf voor de bontkraagjes in Nederland is statusverhogend en een opmaat naar de zware criminaliteit, wil je echt van deze criminelen verlost worden dan is afpakken van de Nederlandse nationaliteit het meest simpel.
Geen gezeur met reisdocumenten maar gewoon een ticket naar het land waarvan deze persoon een paspoort heeft en gaan met die banaan. Het is natuurlijk wel zo netjes om even te melden dat je een crimineel huiswaarts stuurt maar wat het land er verder mee doet moet niet onze zorg zijn.

Nathan R Jessup | 17-12-16 | 13:40

Bruine Beer | 17-12-16 | 12:36
"Juíst met een tweede nationaliteit kan dat niet, want dat is er sprake van ongelijke behandeling (Kees de Boer kan je ook niet naar Marokko sturen.)"

Dat van die ongelijke behandeling is een links standpunt.
Mensen met een dubbele nationaliteit kunnen gewoon terug gestuurd worden wanneer de Nederlandse nationaliteit wordt ingetrokken, mensen met een enkele nationaliteit kun je niet uitzetten omdat je als land een persoon niet stateloos mag maken. Minder-minder gaat dus alleen met criminelen met een dubbel paspoort en daarom is het zo gek dat vooral de PVV tegen een dubbele nationaliteit is, tenzij het Wilders nooit om de criminele Marokkanen te doen was. Ik ben het met je eens dat er een verbetering moet komen zodat rechters makkelijker tot deze straf over kunnen gaan, werk voor de politiek. Vanaf 2011 is het 4811 voorgekomen dat criminelen uitgezet werden naar het land van hun tweede nationaliteit dus roepen dat het niet kan is verspreiden van valse informatie
Het doel van straffen is om recidive te voorkomen en iemand uit de maatschappij verbannen is een prima plan om er voor te zorgen dat hij zijn criminele activiteiten in Nederland niet kan voortzetten.
Ook Marokkanen kunnen hun nationaliteit net als Turken laten vallen al kunnen ze hierna niet meer terug naar Marokko dus is de tweede nationaliteit niet opgelegd maar een bewuste keuze van deze mensen.

Nathan R Jessup | 17-12-16 | 13:22

Nathan R Jessup | 17-12-16 | 11:49
In het eerste punt ga ik deels met je mee. Het is wat naïef om te denken dat buitenlandse agenten (daar hebben we het dan over) op mijn voorgestelde manier buiten gehouden worden. Ik denk echter wel dat immigranten dwingen een keuze te maken de stap groter maakt. Zeker als je laat uitspreken dat de immigrant de Nederlandse rechtsstaat en scheiding van kerk en staat erkend. (Je leest waarschijnlijk dat ik jihadisten ook buiten de deur wil houden).
Kortom dwingen een keuze te maken.
.
Vwb het tweede deel over criminaliteit denk ik dat het voor slachtoffers van criminaliteit ook bijzonder onrechtvaardig kan voelen dat criminelen worden teruggestuurd en mogelijk daar in vrijheid kunnen verder leven. Dat stel jij volgens mij ook niet voor. Maar mijn punt is dat het überhaupt niet mogelijk moet zijn de Nederlandse nationaliteit erbij te kunnen krijgen. Je hebt ofwel de Nederlandse ofwel een andere nationaliteit. Daaraan gekoppeld zit dus een toelatingsbeleid. Dat toelatingsbeleid moet er op toe zien dat de drempel om naar Nederland te emigreren (of om te immigreren) hoog moet zijn. Mensen die een bijdrage kunnen leveren laat je toe de rest niet.
Kortom houdt criminelen buiten de deur ipv ze terug te moeten sturen.

ratelaar | 17-12-16 | 13:12

Misschien moeten we een onderscheid maken tussen een opgelegde nationaliteit en één die je hebt omdat je in dat land bent geboren?

Een kind dat in Nederland is geboren met Marokkaanse ouders, krijgt de Marokkaanse nationaliteit opgelegd, en kan hem niet weigeren. Dáár zouden we vanaf moeten; te beginnen met Marokko melden dat niet langer te accepteren en bij elk Nederlands (!) kind dat ze op die manier treffen de ambassadeur te ontbieden. Al moet die een veldbed op het Hofplein neerzetten.

Een Marokkaan die hierheen verhuist en de Nederlandse nationaliteit wil aannemen, is een ander verhaal.Ik zie niet zo goed waarom je daarover moeilijk moet doen, maar als men perse wil, dan mag hij dat met koning Hassan opnemen.

Het kunnen terugsturen van criminelen als ze twee paspoorten hebben is een denkfout. Juíst met een tweede nationaliteit kan dat niet, want dat is er sprake van ongelijke behandeling (Kees de Boer kan je ook niet naar Marokko sturen.) Als je dat wil, moet je een nationaliteit kunnen intrekken. Dat kan nog als die als tweede is aangenomen, maar gaat bij geen rechter stand houden als het een opgelegde nationaliteit is bovenop de Nederlandse geboorte.

Sorry lui, dat mocro tuig is wel óns tuig, en die rotHassan moet met zijn rotpoten van onze rotmocro's afblijven.

Bruine Beer | 17-12-16 | 12:36

@ratelaar | 17-12-16 | 11:02
"Kortom een dubbele nationaliteit stelt kwaadwillende regimes in staat om invloed uit te oefenen in het doelland."

Het is een illusie om te denken dat wanneer je verplicht een immigrant zijn nationaliteit op te geven dat hij dan niet meer loyaal is aan zijn geboorteland.
Sterker nog mensen die echt verkeerd willen om hun geboorteland een voordeel te geven kunnen zonder problemen hun oorspronkelijke nationaliteit terugkrijgen wanneer ze in opdracht van een buitenlandse mogendheid hebben geopereerd.
Komen we bij het volgende punt,
" Terugsturen lijkt een aantrekkelijke optie, vraag is alleen of landen hún criminele onderdanen willen terug nemen, en als ze dat al doen, willen bestraffen."

Het afnemen van de Nederlandse nationaliteit en een uitzetting is voor mij voldoende straf het is aan het land waar de crimineel naar toe vertrekt of men corrigerende maatregelen treft. Waarom de Nederlandse belastingbetaler 190 euro per dag laten betalen voor iemand die toch terug gestuurd wordt. We straffen mensen zodat ze een beter lid van de maatschappij worden terwijl ik persoonlijk liever heb dat criminelen uit de samenleving verdwijnen.
Persoonlijk denk ik dat de bontkraagjes meer gestraft worden door ze terug te sturen naar het land van de tweede nationaliteit dan ze hier in Nederland een taakstraf te geven. Je komt zelf met een mooi voorbeeld, waarom denk je dat Saban Nederland niet had kunnen ontvluchten wanneer hij zijn Turkse nationaliteit had moeten opgeven.
Het afnemen van de oorspronkelijke nationaliteit zorgt er alleen voor dat je Nederland een verzamelplaats wil maken van buitenlandse criminelen.

En dat het mogelijk is heeft Italie bewezen.
www.thelocal.it/20140402/italy-to-send...

Nathan R Jessup | 17-12-16 | 11:49

Nathan R Jessup | 17-12-16 | 09:24
Omdat de dubbele nationaliteit criminelen ook in staat stelt om rechtsgang in Nederland te ontvluchten. www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/gew...

Ik denk ook dat bij twee paspoorten, een dubbele nationaliteit dus, het voor andere landen mogelijk is om misbruik te maken van het impliciete vertrouwen dat een dubble nationliteit met zich meebrengt.
Dat denk ik omdat pas duidelijk is geworden dat diyanet Nederlandse Güllen aanhangers in kaart heeft gebracht. www.nu.nl/dvn/4365640/achtergrond-diya...
Daarnaast is er in Duitsland onderzoek gedaan naar Saudische, Qatarse en koeweitse geldstromen en de relatie tussen het politiek religieuze salafisme dat dus actief wordt gestimuleerd door Saudi Arabië (SA). duitslandinstituut.nl/artikel/19344/s...
Maar ook in het licht van hybride oorlogsvoering, waarvan ook Rusland zich bedient. www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/0...
Kortom een dubbele nationaliteit stelt kwaadwillende regimes in staat om invloed uit te oefenen in het doelland. Nu geloof ik niet dat elke Nederlander in het bezit van een dubbele nationaliteit een spion is maar het maakt het wel makkelijker voor kwaadwillende regimes om mensen thuis op te leiden om groepen met een migratieachtergrond (te proberen) te mobiliseren.

Over het criminaliteits argument dat jij aandroeg denk ik dat Nederland verantwoordelijk is voor het corrigeren van wetsovertreders met een Nederlandse nationaliteit. Terugsturen lijkt een aantrekkelijke optie, vraag is alleen of landen hún criminele onderdanen willen terug nemen, en als ze dat al doen, willen bestraffen.

Tenslotte ben ik van mening dat het verstrekken van de Nederlandse nationaliteit zorgvuldig moet gebeuren. Het is een eer om in Nederland (en dus de rest van de EU) te mogen wonen en werken. Alle immigranten moeten een bijdrage (kunnen en willen) leveren aan de Nederlandse samenleving. Daarom mogen er best (strenge) voorwaarden worden gesteld aan het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit.
Dat zal niet helemaal foutloos gaan dus is er altijd de kans dat criminelen ook de Nederlandse nationaliteit krijgen. In plaats van deze (mogelijk) te belonen voor hun activiteiten en ze terug te sturen naar land van herkomst waar ze ongestraft kunnen verder leven denk ik dat het beter is ze te corrigeren.

Kortom je geeft ook een signaal naar landen waarvan de nationaliteit niet kan worden opgegeven zoals Marokko. Het echte probleem is natuurlijk dat Nederland dit standpunt niet kan en wil afdwingen.

ratelaar | 17-12-16 | 11:02

postmodernismisdead | 17-12-16 | 09:57
Een ander woord voor globalisme is kolonialisme. De kolonisten waren ook globalisten. Opvallend dat ze beiden de niet westerse mens als niet volwaardig (hulpeloos) zien. Nationalisten zien de ander wel als gelijkwaardig vandaar dat ze over niet westerse mensen makkelijk harde uitspraken kunnen doen (denk bv aan het woord dobbernegers).

me,myself and IK | 17-12-16 | 10:57

Conan de Rabarber | 16-12-16 | 20:00
Hoezo orgaanrovers? D66 pleit voor duidelijkheid en roept de mensen op om te laten registreren wat de mensen willen met hun organen na hun dood. Uiteindelijk moet de overheid toch een beslissing nemen over een dood iemand. Dus bij "niet melden" is de overheid ook orgaanrover en gooit de overheid de organen in het graf of in de oven? Het is dus de vraag wat je als burger wil. Wil je dat de organen mee het graf in gaat of in de oven, of wil je dat je organen van de wormen worden gered en bij een ander lichaam voortleven. Dát is de vraag. In het ene geval is de overheid niet méér "orgaanrover" dan in het andere geval.

TB2318 | 17-12-16 | 09:34

@ratelaar | 17-12-16 | 09:13
"Zeker in het licht van de loyaliteitsvraag van emigranten in Nederland. Veiligheid moet dus boven gemak worden geplaatst."

Leg eens uit waarom Nederland veiliger wordt wanneer je de oorspronkelijke nationaliteit afneemt zodat de criminele immigranten niet terug gestuurd kunnen worden.
Ik voel me veiliger wanneer criminele immigranten uitgezet worden terwijl jij het veiliger vindt om ze hier te houden.

Nathan R Jessup | 17-12-16 | 09:24

Het argument is dus dat het lastig is om de Nederlandse nationaliteit terug te krijgen nadat je in het buitenland hebt gewoont en gewerkt. Want in het buitenland (overal buiten de EU dus) vindt men dat je de nationaliteit van dat land moet aannemen. Nederlanders in den vreemde vergeten hun paspoort te verlengen waardoor ze het Nederlanderschap opnieuw moeten aanvragen en moeten inburgeren als zij terug komen.

Dat lijkt me ook redelijk makkelijk op te lossen. Ik zie zelfs meerdere oplossingen:
Als je in Nederland bent geboren dan staat dat ongetwijfeld ergens geregistreerd.
1. Zorg ervoor dat bij aanvraag een vakje staat waar je dat kunt aangeven. De autoriteiten kunnen dit dan controleren. Als na controle blijkt dat je idd in Nederland bent geboren kun je direct je nationaliteit weer inruilen voor de Nederlandse.
2. Bij de inburgeringscursus kan een taaltest en de eindtest (ervanuitgaande dat die bestaat, hoe kun je iemand anders ingeburgerd noemen). Bij voldoende resultaat, wat voor een Nederlander tijdelijk in het buitenland nooit moeilijk kan zijn, kun je direct je nationaliteit weer omruilen voor de Nederlandse.
3. Zorg ervoor dat Nederlanders die emigreren gedurende een vastgestelde periode een 'slapende Nederlandse nationaliteit' krijgen. Je gegevens worden bewaard voor een bepaalde termijn waarbinnen de nieuwe nationaliteit snel kan worden ingeruild voor de Nederlandse.

Kortom, dat internationalistische cosmopolitische droggeredeneer raakt nog kant nog wal. Ik denk dat Nederland best geemigreerde Nederlanders nog een tijdje in beeld kan houden maar er zijn grenzen aan. Zeker in het licht van de loyaliteitsvraag van emigranten in Nederland. Veiligheid moet dus boven gemak worden geplaatst.

ratelaar | 17-12-16 | 09:13

toetssteen | 17-12-16 | 00:54
"Ehhhh??? Xenofoob? Grinn, ik ga lachende de bedstede in. Welk een giller!"

Sorry als je je aangesproken voelt maar je geeft geen antwoord op de vraag waarom je criminele immigranten in Nederland wilt houden.

Nathan R Jessup | 17-12-16 | 08:29

Lagging | 17-12-16 | 01:14
"Als men daadwerkelijk ooit op redelijke schaal de Nederlandse nationaliteit zou intrekken van duale nationaliteit criminelen zou u een punt hebben"

Vanaf 2011 zijn er 4810 criminele buitenlanders de grens over gezet door goed werk van de VVD. Dit zouden er veel meer kunnen zijn wanneer men de originele nationaliteit zou moeten behouden. Het lukt namelijk niet om mensen uit te zetten naar het land van de originele nationaliteit als deze opgegeven is.
Verder hebben niet alle landen dezelfde democratische waardes als Amerika, in veel landen heb je minder rechten wanneer je de nationaliteit niet bezit, alleen om die reden nemen veel Nederlanders een tweede nationaliteit aan.
Engeland is zo'n land waar je je oorspronkelijke nationaliteit niet kunt opgeven omdat men de mogelijkheid wil behouden om je terug te sturen wanneer je besluit crimineel te worden.
Als je verder kijkt naar de lijst van landen die hun oorspronkelijke nationaliteit niet op hoeven te geven dan zie je dat het afnemen van de Nederlandse nationaliteit alleen Nederlanders treft en niet de groep waarom het te doen is.
ind.nl/Paginas/Landenlijst-behoud-nat...

Nathan R Jessup | 17-12-16 | 08:27

Voor elke oplossing die we bedenken in dit land waarbij een deel van de bevolking echt wordt geholpen, hebben we van die azijnpissers die er mogelijk zelf niet beter van worden (meestal autochtone aardappelvretende kaasliefhebbers) en die proberen andermans geluk te dwarsbomen met het argument "het is niet eerlijk". Ipv het land voor iedereen goed te maken, maken we het liever eerlijk voor iedereen zuur. Ik heb weinig met zulke inferieure gedachtegoed, maar ja geniet er maar van...

Kaan78 | 17-12-16 | 07:31

En daarmee blijven ze zich hier niet thuis voelen, aan de kant gezet, niet geintegreerd, levend in hun eigen parallelle wereld van andiers, regelmatig "terug" naar het "thuus" land. En maar janken dat je niet geaccepteerd wordt en geen kanszen krijgt.

boerk | 17-12-16 | 07:26

Je moet inderdaad één lijn trekken, wanneer Nederlanders langdurig in het buitenland wonen en werken E N daar de plaatselijk nationaliteit hebben gekregen(Dat hoort er dan natuurlijk wel bij) zullen ze een keuze moeten maken.
Ofwel je werkt nog steeds als expat, ofwel je bekeert je tot de daar heersende mores en levert bij naturalisatie in het vreemde land je eigen pas in.

mallekater | 17-12-16 | 06:17

-weggejorist-

Swonchek | 17-12-16 | 05:09

De samenleving wordt los zand met al deze mensen die zich blijven richten op land van herkomst.
Duifmans | 16-12-16 | 20:42

Misschien is dat wel het achterliggende plan.

Arachne | 17-12-16 | 01:51
-weggejorist-
Lagging | 17-12-16 | 01:14

@Nathan R Jessup | 17-12-16 | 00:42
Ehhhh??? Xenofoob? Grinn, ik ga lachende de bedstede in. Welk een giller!

toetssteen | 17-12-16 | 00:54

@toetssteen | 16-12-16 | 23:33
"U vergeet er eentje: vrouw huwen die allr rechten van haar land heeft, dus ook de aankoop van een huis/grond."

Ik heb het meer over iemand die met zijn familie voor 5 jaar als expat gaat werken in het buitenland. In veel landen heb je minder rechten als je de nationaliteit niet bezit. Het aannemen van de tweede nationaliteit heeft niets te maken met jezelf wel/niet Nederlander voelen.
Probleem met veel xenofoben is dat ze eendimensionaal denken vanuit hun eigen moraliteit. Als iemand voor 5 jaar naar het buitenland vertrekt om zeker te stellen dat de grondstoffen naar Nederland komen zodat er werkgelegenheid is voor 100 mensen dan moet je deze mensen de Nederlandse nationaliteit niet afnemen omdat ze niets om Nederland geven.

Nathan R Jessup | 17-12-16 | 00:42

knutsel | 16-12-16 | 21:43

Ja joh.

De Koreaanse Slet | 17-12-16 | 00:29

Lewis | 16-12-16 | 21:46

Simplistisch is het gros hier zeker. Het loopt maar wat te feitenvrij krijsen in de ruimte. En feiten liegen niet. Je kan wel liegen met feiten. Zo kan je zeggen dat Nederland meer betaalt aan de EU dan het direct terugkrijgt. Maar zolang je niet vermeld hoeveel het oplevert vertel je maar het halve verhaal. En het boosvolk, dus de onverbeterlijke woeste mensen, huilen keihard mee met de verdraaiingen, leugens en halve waarheden.

De Koreaanse Slet | 17-12-16 | 00:27

ristretto | 16-12-16 | 23:20

Hahaha jij spoort ook echt voor geen meter.

De Koreaanse Slet | 17-12-16 | 00:22

-weggejorist-

De Koreaanse Slet | 17-12-16 | 00:20

knutsel | 16-12-16 | 21:58

Joop.nl heeft weer eens een avond off. En als de lapzwans gaat modereren, wist ie gewoon 99%. Stel je voor dat al die mensen die na een dag werken thuiskomen hun zegje kunnen doen, moet men niet willen :(

toetssteen | 16-12-16 | 23:41

Chow | 16-12-16 | 21:29

Wat heeft Geen Stijl van doen met T.P.O.? Buiten dat, u herinnert zich vast en zeker niet meer de bijtende commentaren op die drieluik. Het kwam neer op: wolf in schaapsvacht.

toetssteen | 16-12-16 | 23:37

Nathan R Jessup | 16-12-16 | 21:07
U vergeet er eentje: vrouw huwen die allr rechten van haar land heeft, dus ook de aankoop van een huis/grond.
M.a.w., wij zijn gewoon knettergek.

toetssteen | 16-12-16 | 23:33

@Osdorpertje | 16-12-16 | 20:05

Te zot voor woorden dat een land als Duitsland gewoon wèl de eis kan stellen dat als een buitenlander Duitser wil worden, hij dan gewoon afstand moet doen van zijn eigen zandbakkiër-paspoort - en hier in NL niet??? Wat is er zo moeilijk aan om hier gewoon de eis van wederkerigheid in te stellen: als het eigen land geen dubbele paspoorten toestaat (Marokko, Turkije), waarom hier in NL dan wel?

Overigens zou ik, mocht ik de kans krijgen, met liefde mijn NL paspoort verruilen voor een Nieuw-Zeelandse...

EefjeWentelteefje | 16-12-16 | 23:33

@Febofiel. Er is gewoon een limiet voor consulaire hulp. Als je ergens meer dan 5 jaar gevestigd bent krijg je geen hulp meer.

kipkip | 16-12-16 | 23:33

@De Koreaanse Slet | 16-12-16 | 21:31

Je wilt toch hopelijk niet beweren dat jij een liberaal laat staan een libertariër bent ?

Althans ik heb dat uit je plemps nooit kunnen opmaken.

von Strumpfhausen | 16-12-16 | 23:31

En wat betreft dat gezeur over loyaliteit. Verreweg de meeste Nederlanders in het buitenland werken voor een Nederlands bedrijf en behartigen zo nog de belangen van de Nederlandse economie. Anderen hebben een buitenlandse partner (zoals kipkip) en daarmee is er altijd minimaal 1 van de twee een buitenlander. Dat betekent zeker niet dat ik niet meer in Nederland kom, niet meer voor mijn ouders zorg of nooit meer terug wil komen. En voor degenen die het hebben over van twee walletjes eten, als ik hier blijf krijg ik straks geen pensioen omdat ik te lang in Nederland heb gewerkt, als ik terug kom naar Nederland krijg ik geen pensioen omdat ik te lang buiten Nederland heb gewerkt. Nu hebben mijn vrouw en ik beiden een goede baan en kunnen we het ons veroorloven om na belasting betaald te hebben nog voor ons pensioen te sparen, maar ik ken ook Nederlanders die ver na hun 70ste door blijven werken, omdat ze in geen enkel land genoeg rechten hebben opgebouwd voor een pensioen. Als Nederlander in het buitenland eet je niet van twee walletjes, je mag er twee betalen en krijgt er eigenlijk niks voor terug.

kipkip | 16-12-16 | 23:27

Geen dubbele paspoorten in openbaar bestuur en openbare diensten. Ambtenaren, politie en leger. Punt. Ieder zichzelf respecterend land heeft hier een streep getrokken.
Het probleem is de uitzonderingspositie voor turken en Marokkanen. Oplossing verbieden dubbele paspoorten. Andere oplossing. De uitzondering weghalen en tot regel verklaren. Waanzin.

ristretto | 16-12-16 | 23:26

Vrijgevochten is niks mis mee Koreaanse lellebel, maar stelselmatig jokken en afzeiken maakt de vrijheid er wat minder op. En chow, ik heb u nog nooit in het stamcafé gezien dus hoe weet u nou hoe GS vroeger was? Het is politieker, scherper en zelfs erudieter dan vroeger. Vroeger flamede je iemand de tent uit. Een neiging die ik overigens bij botbot moeilijk kan onderdrukken. Ik ben extreem voor de vrijheid van meningsuiting maar gejank en gejengel zijn geen meningen maar stomme expressievormen. Vandaar botbot dat je als likkend schoothondje van de slet op mijn netvlies staat als een vies kuttelikkertje met zo'n satijnen bandje bezet met Swarovski steentjes. Een beetje loensend naar boven kijkend met je roze tongetje uit je hijgende bekje. " goed zo baas? " lik lik lik.

En. Chow? Gezellig toch?

ristretto | 16-12-16 | 23:20

Van die hele strijd tegen het dubbele paspoort hebben Marokkanen en Turken met een dubbele nationaliteit nog nooit last gehad, want voor hen was er altijd een uitzonderingspositie. Geboren en getogen Nederlanders die al vele generaties Nederlander zijn, die hebben er wel last van als ze in het buitenland wonen (zelfs wanneer dit tijdelijk is). Ik ken meerdere Nederlanders die hun Nederlandse nationaliteit kwijt geraakt zijn en die net zo Nederlands zijn als jij en ik. Ik ben geen fan van D66 en die Sjoerd smaak ken ik niet, dus ik weet niet wat zijn intenties zin, maar Eelco Keij van D66 is de enige Nederlandse politicus die moeite doet voor Nederlanders in het buitenland.

kipkip | 16-12-16 | 23:10

Ik hoorde vanavond een VVD'er (tk stoel laatste) dat hij in mrt 17 iets goeds ging doen met sport. Ik dacht meteen, niet meer als TK lid.

Ze hebben echt geen idee.

OT: pamperen, wegkijken, liefst vanuit een roomblanke wijk.

MarcS | 16-12-16 | 22:50

Nederlanders in het buitenland, bijvoorbeeld in de grensstreek van Belgie en Duitsland, hebben niet het idee dat ze in feit geëmigreerd zijn. Wanneer je bewust een andere nationaliteit aanneemt, heb je dus kennelijk geen behoefte meer aan het land waar je geboren bent. Dit is een vrijwillige keuze. Jammer dat men daar dan later problemen mee krijgt. Dubbele nationaliteit bevordert de integratie niet.

Mannes | 16-12-16 | 22:38

Koos8173 | 16-12-16 | 21:04

Ja, tuurlijk joh.
Dat is nou juist de kern.
Die praktische problemen zijn er om op te lossen.
Het is juist een eerlijke lijn door louter in te zetten op dat dubbelpaspoorthouders ongewenst zijn binnen het openbaar bestuur.

Desmoulins | 16-12-16 | 22:28

@Chow | 16-12-16 | 21:44 Bespaar me dit soort vragen aub. Als je het hier niet leuk vindt staat niets je in de weg om een Joop-paspoort aan te vragen of zoiets. Je mag me ook uitschelden, vind ik eigenlijk nog interessanter om je de waarheid te zeggen. Maar ga niet zeggen dat GS zijn beste tijd gehad heeft. Jij bent degene die de tegels vult, dus als je iets wil zeggen ga je gang. Als je nu nog niet snapt dat hetgeen jij reaguurt en de mate waarin het voor jou belangrijk is en dat dat hetgeen is wat al die tegels vult kan ik je ook verder niet helpen.

knutsel | 16-12-16 | 21:58

@Chow | 16-12-16 | 21:42
En als je hier minder vaak komt, dan zijn je gebitsproblemen dus minder erg dan vroeger. Blij dat te horen.

Lewis Lewinsky | 16-12-16 | 21:55

Goed plan. Dubbel paspoort = halve uitkering !

Rest In Privacy | 16-12-16 | 21:53

@ De Koreaanse Slet | 16-12-16 | 21:31
Dat laatste ben ik je met je eens, je eerste analyse deel ik niet. Ja, tuurlijk heb je hier allerlei verschillende geluiden, maar simplistisch vind ik het gros niet. (En trouwens, iedereen heeft het recht op een mening.)
Dat authentieke, vrijgevochten mis ik ook. Maar ik denk dat de functie van GS de laatste tijd veranderd is - GS is voor velen een reddingsboei, hét symbool voor het Andere Geluid dat ingaat tegen het verstikkende politiek correcte geluid van de MSM en tegen de falende politiek. Daardoor is het publiek ook veranderd - meer mainstream. En ja, misschien ook wat meer doorsnee. Maar laten we met het badwater geen baby's weggooien.

Lewis | 16-12-16 | 21:46

Het is simpel. Iedereen de Nederlandse nationaliteit wordt voor de wet behandeld als Nederlander, en is verplicht bij inreizen in de EU het Nederlandse paspoort te gebruiken. Dit is onlangs ook in Canada regel geworden: als je een Canadees paspoort hebt, ben je verplicht dat te gebruiken.

Elk verdragje waar wat anders staat, bovenstaande regel heeft voorrang.

Wat op een of ander locaal papiertje in Turkije, Marokko, of ander land staat heeft geen enkele werking.

Probleem opgelost.

EnNouJijWeer | 16-12-16 | 21:46

knutsel | 16-12-16 | 21:43

Was jij al geboren toen GS begon?

Chow | 16-12-16 | 21:44

@De Koreaanse Slet | 16-12-16 | 21:31 Je kunt gewoon niet verkroppen dat je hier op GS geen "hoger management" bent. Pannenkoek.

knutsel | 16-12-16 | 21:43

Lewis Lewinsky | 16-12-16 | 21:38

Ik hou nog wel steeds van je hoor.

Chow | 16-12-16 | 21:42

Mensen die de Nederlandse nationaliteit hebben ontvangen zonder inburgeringstraject zouden deze nooit mogen verliezen (m.a.w. als de Nederlandse je eerste nationaliteit is). Het is belachelijk dat dit je zomaar afgepakt kan worden. Als tweede nationaliteit zou het wel onder voorwaarden verschaft kunnen worden, en weer teruggenomen als niet aan de voorwaarden wordt voldaan. Criminelen en profiteurs mogen 'm dan dus weer inleveren.

Maraviloiro | 16-12-16 | 21:40

D66, een walgelijke landverraderspartij.

Fijnstoffer | 16-12-16 | 21:39

Professor Superhirn | 16-12-16 | 21:23
Ik gebruik dat woordje xenofoob nog gewoon, alhoewel ik weet dat het gebruik alhier nogal fout is. Sommige dingen zijn gewoon zoals ze zijn, ook al werpt het me terug naar 2002.
En mijn punt is juist dat deze maatregelen de gemiddelde (onwenselijke?) Turk/Marokkaan niet raken, maar juist die succesvolle Nederlander die in het buitenland terecht komt. Met andere woorden: je raakt altijd de verkeerde mensen.

Arcie1971 | 16-12-16 | 21:39

@Chow | 16-12-16 | 21:33
Jij komt hier alleen als je kiespijn hebt.

Lewis Lewinsky | 16-12-16 | 21:38

De Koreaanse Slet | 16-12-16 | 21:31
U moet eens ophouden met overal commentaar op te geven en te denken.
Als Geert iets zegt dan doe je het gewoon.

botbot | 16-12-16 | 21:38

Mijn ouders 'overwinteren' in Spanje. Elk jaar moeten ze echter van de SVB langs komen. De laatste keer stond moederlief voor de balie met erachter een getinte dame, die mijn moeder vroeg 'of ze kon bewijzen Nederlandse te zijn'... Tja, dan heb je toch even het gevel dat je in Banana Split meedoet. Maar het wicht was bloedserieus. De reden waarom ze overigens lang moeten komen is om aan te tonen dat ze nog leven. Gek hè, dat mijn ouders dat doen, terwijl er zo velen weer 'terug naar het vaderland' zijn gegaan om nimmer meer hun getinte snufferd in ons land te vertonen.

EEnzame SchizofrEEN | 16-12-16 | 21:35

@Chow | 16-12-16 | 21:20. Het spijt me, ik zie dat anders. Mensen schrijven nog steeds gemeende reaguursels en je kan zelfs nog steeds politieke verschillen waarnemen. Het gaat gewoon door. Maar misschien moet ik dan vragen wat volgens jou precies het verschil is want met "boze mongolen" ben je zelf te ongenuanceerd wat je dan paradoxaal genoeg een volgens jou doorsnee reaguurder zou maken.

knutsel | 16-12-16 | 21:33

@Professor Superhirn | 16-12-16 | 21:23
"Al schrijf je honderd tegels vol, ik ben en blijf 100% voorstander van het afschaffen van dubbele paspoorten."

Waarom wil jij criminele immigranten hier houden ipv de Nederlandse nationaliteit afpakken en terugsturen naar het land van de tweede nationaliteit. Ik kan best begrijpen dat iemand een hekel heeft aan criminele buitenlanders maar waarom jij de criminelen hier in Nederland wilt houden en niet terugsturen is voor mij een raadsel.

Nathan R Jessup | 16-12-16 | 21:33

De Koreaanse Slet | 16-12-16 | 21:31

En dat is echt heel jammer. Ik kom hier ook steeds minder vaak.

Chow | 16-12-16 | 21:33

Lewis | 16-12-16 | 21:25

Sinds de invasie van aluhoedjes en simplistische PVV stemmers (links) is er vrij weinig over van de vrijdenkers die hier ooit de panelen vol stortte met liberale en libertarische gedachten.

De Koreaanse Slet | 16-12-16 | 21:31

de honden blaffen... | 16-12-16 | 21:23

De man die in 2014 nog een politieke biografie kreeg op TPO en sindsdien nauwelijks afgeweken is van zijn koers krijgt hier nu een sneer? Makkelijk hoor.

Chow | 16-12-16 | 21:29

-weggejorist-

Lewis | 16-12-16 | 21:28

@ Chow | 16-12-16 | 21:20
Nou ben ik wel groot fan van Nijman, maar ik begrijp wat je bedoelt. Van het oorspronkelijke GS is inderdaad niet zo veel meer over.

Lewis | 16-12-16 | 21:25

In Zuid Afrika wonen nogal wat mensen met een SA en een Brits paspoort. Soutpiele, zo noemen de afrikaners deze mensen. Met je ene been in GB en je andere been in ZA, je leuter hangt dan ergens in de oceaan.
Het voorstel is goed. Het is onrechtvaardig tegenover raszuivere nederlanders die neerstrijken in NZ of CA, dat zij hun nederlanderschap verliezen door het aannemen van een andere nationaliteit. De meeste landen geven er niet om, het is nederland wat dwarsligt. En dat is bitter, omdat we nieuwe nederlanders iets geven wat we onze eigen mensen niet gunnen.
Zuid Afrika in apartheidstijd was een merkwaardig geval. Nederlandse 18 jarige jongens werden opgeroepen voor ZA dienstplicht. Ook al was je in nederland geboren, en had je daardoor de nederlandse nationaliteit, werd je toch opgeroepen. Op 18 jarige leeftijd werd je eenvoudigweg de ZA nationaliteit opgelegd. Je mocht nederlander blijven, maar je moest wel meedoen. Velen vertrokken dan ook naar familie in nederland, wat als deserteren werd gezien.
Overigens denk ik dat de meeste nederlanders die ergens overzee neerstrijken, en hun nederlanderschap opgeven, dit doen om daarmee banden met de nederlandse fiscus af te snijden. Ik denk dat dat een vergissing is, als ze wat van je willen, dan komen ze dat echt bij je halen.

hotnot | 16-12-16 | 21:24

Chow | 16-12-16 | 21:12
Marchouch, de man geen PVV stemmers bij de politie wil, maar wel meer Marokkanen.
Die kan wat mij betreft niet vaak genoeg aangevallen worden.

de honden blaffen... | 16-12-16 | 21:23

Arcie1971 | 16-12-16 | 21:05
Om dit allemaal in de onderbuik/xenofobiehoek te plaatsen is zooooo 2002. Al schrijf je honderd tegels vol, ik ben en blijf 100% voorstander van het afschaffen van dubbele paspoorten. En zéker voor die Turksevlagwapperaars op de Erasmusbrug laatst. Of die types die in Syrië gaan vechten voor de meest barbaarse groepering uit de moderne geschiedenis.

En het mooie is: jouw vriendin kan hier ook zonder dubbelepaspoortenbeleid prima met een visum wonen en werken. Ik heb zelf jaren in het buitenland gewerkt, waaronder de VS, zonder dat ik ooit een paspoort van het gastland nodig had. Een green card zou nog beter zijn (als we die hier tenminste zouden hebben).

Zie verder mijn plempsel van 20:21.

Professor Superhirn | 16-12-16 | 21:23

knutsel | 16-12-16 | 21:18

Nee ik zie hier alleen maar gezellige mensen. Hou toch op man. Er is niks meer over van het oude GS.

Chow | 16-12-16 | 21:20

@Chow | 16-12-16 | 21:12 Goeie genade wat er mis met jouw perceptie? Waar zie jij hier boze mongolen?

knutsel | 16-12-16 | 21:18

@kanon0503 | 16-12-16 | 21:07
"Je bent racist als je vindt dat mensen die zich niet fatsoenlijk kunnen gedragen in een ander land, ter plekke teruggemikt moeten worden naar hun eigen land."

Nee, dan ben je een domme xenofoob die niet begrijpt dat een nationaliteit niets zegt over de loyaliteit en dat je door het afnemen van de nationaliteit deze mensen nooit meer kunt terugsturen naar het land van oorsprong.
Nederland zou immigranten moeten verplichten hun nationaliteit te behouden zodat ze bij criminele praktijken gelijk terug gestuurd kunnen worden.

Nathan R Jessup | 16-12-16 | 21:18

Treurige aanval op Marcouch. Er is echt niks meer over van het oude GS sinds de grote roerganger Nijman het er voor het zeggen heeft. Ik geef het tot kort na de verkiezingen en dan is dit een soort Fok forum met alleen maar boze mongolen.

Chow | 16-12-16 | 21:12

Denk dan ook eens vooruit en verhoog het budget voor juridische hulp in het buitenland. Want als er iets fout gaat voor dubbelpaspoortiers moeten wij wel solidair zijn en ze uit de problemen helpen.

Febofiel | 16-12-16 | 21:11

Desmoulins | 16-12-16 | 20:56
Zo waren de regels toen de PVV het CDA en VVD gedoogde, ik kan er niets anders van maken. Dat is toen de boel tussen hun ontplofte weer heel snel teruggedraaid.

Arcie1971 | 16-12-16 | 21:10

Ik zou graag hierbij mijn 2de paspoort willen aanvragen, Zwitsers.

Nuchternederland | 16-12-16 | 21:07

Duifmans | 16-12-16 | 21:03
"Waarom zou je de nationaliteit van een land willen aannemen wanneer je daar maar vijf jaar naar toe gaat?"

- huis of grond kopen.
- een stem uitbrengen in de gemeenschap waar je woont.
Er zijn genoeg redenen om een tweede nationaliteit aan te vragen.

Nathan R Jessup | 16-12-16 | 21:07

Ik ben echt in de verkeerde generatie geboren... telkens als ik dit soort onzin hoor van zogenaamde "leiders" zoals Rutte, Pechtold etc, schieten m'n ogen op "bloedrood" en krijg ik sterk de neiging om iedereen die met "racisme" schermt zo achter een muur te metselen. Wat voor totaal achterlijk geval moet je zijn om nu nog het lef te hebben om dit soort onzin te verkopen: het zijn tegenwoordig juist de achterlijke culturen die, buiten dat ze elkaar én het westen kort en klein slaan/schieten/jatten, ook nog eens tot in de eeuwigheid beschermt worden tégen het vrije woord en de westerse normen en waarden. Onvoorstelbaar dat er gewone westerse mensen bestaan die in deze tijd met dit soort grapjes komen over dubbele paspoorten voor wel een héél specifieke groep gekken.

Ik ben helaas van de groep die voor racist wordt uitgemaakt. Want je bent al racist als je dit soort mafklapperij veroordeelt. Je bent racist als je vindt dat migranten zich moeten aanpassen aan het land waar ze in wonen. Je bent racist als je vindt dat mensen die zich niet fatsoenlijk kunnen gedragen in een ander land, ter plekke teruggemikt moeten worden naar hun eigen land. Je bent racist als een cultuur met een monopoly op criminaliteit, extra hard aangepakt dient te worden.

… nou, ik ben de gróótste racist in dat geval.

Geen enkele gek van de gevestigde orde lijkt van de fouten van de jaren '80 te leren. Allemaal grijpen ze naar het "gutmensch" gedrag om maar in de hemel te kunnen komen want "ik heb zoveel mensen geholpen". Gek zijn ze, allemaal. En ieder van hun die dit soort gedrag vertoont zou net zo goed gemigreerd moeten worden richting de landen met de zogenaamde zielenpietjes die ze zo graag willen helpen. Koenders hád het goed voor elkaar: veroordeeld worden voor fraude en naar het buitenland "gezonden" worden als straf. Kunnen ze niet allemaal een dergelijke straf krijgen?

… zo... rantje weer gehad. Tabletje onder de tong. Drankje er bij. En ik ram dat rode potlood zo hard mogelijk op de partijen als VNL, Geenpijl, PVV en Forum voor Democratie. Ik ga me eens goed bezig houden met charteren van mensen om óók zo te stemmen. De afrekening komt binnen 3 maanden op uw bureau te liggen beste heren. Ik zou maar vast de koffers pakken.

kanon0503 | 16-12-16 | 21:07

Lupuslupus | 16-12-16 | 20:53
Waarom gaat u ervan uit dat mensen die buiten Nederland zijn geboren altijd maar uit de vleespotten alhier zitten te schrapen?
Mijn vriendin is bijvoorbeeld Amerikaanse/Iraanse, heeft een aansprekende betrekking in de gezondheidszorg en draagt haar steentje bij aan onze maatschappij, me dunkt. Als wij zouden besluiten om enkele jaren in Verweggistan te gaan wonen, dan heb ik ook graag de vrijheid om weer terug te komen naar Nederland zonder allerlei rompslomp.
De wereld is niet zo zwart-wit zoals u denkt, wat van buiten komt is niet altijd kwaadwillend.

Arcie1971 | 16-12-16 | 21:05

Desmoulins | 16-12-16 | 20:53
"Dubbele paspoorten zijn alleen een issue wanneer men binnen het openbaar bestuur werkzaam wenst te zijn."

Nee hoor, er zijn genoeg landen waar je alleen land kunt kopen als je de nationaliteit bezit. Een van de redenen om een tweede nationaliteit aan te vragen.
Een paspoort zegt niets over de loyaliteit van een persoon.

Nathan R Jessup | 16-12-16 | 21:04

@Desmoulins | 16-12-16 | 20:56
Wie doet er hier nou uit de hoogte? Het maakt JOUW standpunt in ieder geval niet meer valide.
Het ENIGE punt is niet toegang tot openbaar bestuur. In praktijk brengen deze regels een hoop problemen met zich mee en het grappige is dat het GEEN ENKEL gevolg heeft voor de dubbele paspoort houders in het openbaar bestuur van Nederland.
Zou ik liever hebben dat er geen dubbele paspoort houders in de overheid zitten: tuurlijk. Maar ik heb geen politieke ambities en wil dus ook niet de gevolgen hiervan dragen.

Koos8173 | 16-12-16 | 21:04

Nathan R Jessup | 16-12-16 | 20:47
Waarom zou je de nationaliteit van een land willen aannemen wanneer je daar maar vijf jaar naar toe gaat? Vijf jaar lijkt mij een periode om te kijken waar je uiteindelijk wil blijven wonen, om eventueel de nationaliteit van je nieuwe land aan te vragen.

Duifmans | 16-12-16 | 21:03

Je ziet het wel eens in Amerikaanse films en dergelijke. Dat mensen huilen van geluk als ze uiteindelijk hun Amerikaanse paspoort bemachtigen. Het gaat er volgens mij niet om tijdelijk ergens te gaan wonen, dat zou m.i. geen problemen moeten opleveren (herinnert iemand zich nog het woord "gastarbeider"?)
Een project in het buitenland, hartstikke mooi man. Dat kun je toch simpelweg ondervangen door er een tijdslimiet op te zetten? Punt is, als je je ergens permanent vestigt lijkt mij het niet meer dan logisch dat je ook de betreffende nationaliteit wilt aannemen.

knutsel | 16-12-16 | 21:03

Arcie1971 | 16-12-16 | 20:49

Wat een onwetend gelul.
U heeft ergens de bel horen luiden ja maar dat is dan ook alles.
Het enige punt van zorgen is toegang tot het openbaar bestuur. Ook voor de PVV.

Desmoulins | 16-12-16 | 20:56

Optelsommetje | 16-12-16 | 20:03
Als het zo goed bevalt in het buitenland dat je zelfs de nationaliteit van daar wil aannemen, waarom zou je dan toch de Nederlandse willen behouden?
Voor de Marokkanen in Nederland zou het juist beter zijn om afstand te doen van de Marokkaanse nationaliteit. Tot hoe veel generaties laten wij ze met een been in Marokko staan?

Duifmans | 16-12-16 | 20:56

De Koreaanse Slet | 16-12-16 | 20:51

De nuttige idioot en lemming van en voor de elite waar ie zo graag deel van wil zijn.
Arm, lowinfo sletje.

Desmoulins | 16-12-16 | 20:55

De Marokkaan en Turk worden hier niet door geraakt, maar wel Henk en Ingrid die (tijdelijk) een leven op hebben gebouwd in Australië.
Arcie1971 | 16-12-16 | 20:49
.
Waarom moet er altijd naar Nederland gekomen worden als men een buitenlandse partner heeft? Ze kunnen - in uw voorbeeld - toch gewoon in Australië blijven wonen? En een leven opbouwen doe je niet 'tijdelijk'. Of u moet bedoelen dat men weer naar de vleespotten van Nederland terugkeert als het in dat 'fantastische' land waarheen men vertrokken is, even tegen zit.

Lupuslupus | 16-12-16 | 20:53

Arcie1971 | 16-12-16 | 20:49

Ik had het niet beter kunnen verwoorden.

cucamonga | 16-12-16 | 20:53

Nathan R Jessup | 16-12-16 | 20:42

Kom, kom niet zo denigrerend en uit de hoogte doen.
Maakt jouw punt absoluut niet meer valide.
Iedere Jan lul kan theoretisch gezien in het buitenland werken.
U haalt een hoop zaken door elkaar.
Dubbele paspoorten zijn alleen een issue wanneer men binnen het openbaar bestuur werkzaam wenst te zijn.
Voor de rest zou het een non-issue moeten zijn.

Wat wel vreemd is, is dat Nederland openlijk met twee maten meet ten aanzien van onderdanen van landen waar het niet mogelijk zou zijn om je nationaliteit op te geven.
Turken en Marokkanen die hier geboren zijn, zeker bij de 2e of 3e generatie, en de facto Nederlander zijn, zouden niet per definitie een paspoort van het land van herkomst moeten bezitten.

Desmoulins | 16-12-16 | 20:53

kweethetooknietbeter | 16-12-16 | 20:33

Je kan ook met gemak stellen dat bepaalde alt-rechtse elementen met een enkel paspoort niet loyaal zijn aan dit land. Mensen die wellicht onwetend onze belangen in de voeten schieten. Men noemt deze mensen vooral socialisten en anarchisten. Vroeger ongewassen tuig met lang haar en baarden. Tegenwoordig 50+ mannetjes die geloven in complottheorieën.

De Koreaanse Slet | 16-12-16 | 20:51

cucamonga | 16-12-16 | 20:44
"Bijkomend voordeel, bij een dubbele nationaliteit kun je mensen in ieder geval de Nederlandse afnemen."

Sterker nog je kunt alleen criminelen uitzetten met een dubbele nationaliteit. Als je een immigrant zijn originele nationaliteit afneemt kun je hem nooit meer terugsturen naar het land van herkomst wanneer hij zich op het criminele pad begeeft.
Dit gezegd hebbende, het wordt tijd dat men werk gaat maken van het uitzetten van criminelen met een dubbele nationaliteit.

Nathan R Jessup | 16-12-16 | 20:51

Iedereen met een dubbele paspoort, gelijk de Nederlandse intrekken. Het kan, het mag. Dus wat is het probleem? Wel snel doen, voordat de Marokkaanse of Turkse regering op hetzelfde idee komen.

Wim Venijn | 16-12-16 | 20:51

Wat voor nut heeft het verbod op dubbele paspoorten?
bamitoren | 16-12-16 | 20:20

Geen enkele! Het scoort bij de onderbuikers die niet verder komen dan de buurtsuper en het strandje bij het lokale meertje. Die vinden dan weer hun gerief bij de populistische c.q. xenofobe partijen. Zij gieten dat vervolgens in allerlei onwerkbare en onwenselijke regelgevingen.

Zo hadden de CDA en VVD, met gedoogpartner PVV, destijds verzonnen dat een buitenlandse partner (buiten de EU) alleen nog naar Nederland mocht komen als hij/zij was gehuwd met de Nederlander (een een-tweetje tussen de CDA (tegen het ongehuwd samenwonen) en PVV (islamieten weren)). Het grappige was dat moslims hier geen nadelen van ondervonden (zij hokken immers niet/amper voor het huwen), maar wel Gert-Jan die verliefd werd op die mooie Colombiaanse. Hij diende toen eerst met haar te trouwen voordat hij met haar wilde samenwonen.

Dit is ook weer zo een maatregel. De Marokkaan en Turk worden hier niet door geraakt, maar wel Henk en Ingrid die (tijdelijk) een leven op hebben gebouwd in Australië.

Arcie1971 | 16-12-16 | 20:49

@Kenneth Nietvatten | 16-12-16 | 20:02
Misschien goed om even te proberen na te denken voordat je een reactie geeft.
Het is voor iemand in het buitenland vaak erg nadelig als hij de nationaliteit (van Nederland!) niet mag hebben.
Verder zou het juist goed zijn als Nederlander deze mensen de kans geeft terug te komen en zo bij te dragen in Nederland.
Verder hou je familie en ouders in Nederland. Dus als er iets met je ouders is dan eerst een visum aanvragen voordat je een reis kan boeken?

Koos8173 | 16-12-16 | 20:48

bamitoren | 16-12-16 | 20:45

Dat wordt dus trouwen.

Desmoulins | 16-12-16 | 20:48

Duifmans | 16-12-16 | 20:42
"Als je naar een ander land vertrekt, moet je voor 100% kiezen voor dat land."

Onzin, als ik voor 5 jaar naar het buitenland vertrek om de Nederlandse belangen te vertegenwoordigen dan kies ik nog steeds voor Nederland.

Nathan R Jessup | 16-12-16 | 20:47

Desmoulins | 16-12-16 | 20:23

Dat is helaas niet het geval. Als ik niet met haar trouw zal ze haar paspoorten moeten inleveren bij naturalistie tot nederlander.

bamitoren | 16-12-16 | 20:45

Kenneth Nietvatten | 16-12-16 | 20:02
"kan toch, leveren ze hun NL paspoort toch in. Doei."

Jij vindt het dus een goed idee dat Nederlanders die voor 4 jaar in het buitenland gaan werken bij terugkomst een inburgeringscursus moeten doen.

Nathan R Jessup | 16-12-16 | 20:44

Prima plan, waarom zouden Nederlanders zonder migratie achtergrond minder rechten moeten hebben dan Turken en Marokkanen. Bijkomend voordeel, bij een dubbele nationaliteit kun je mensen in ieder geval de Nederlandse afnemen.

cucamonga | 16-12-16 | 20:44

@Nathan R Jessup | 16-12-16 | 20:42 Het magische woord is dan "tijdelijk"....

knutsel | 16-12-16 | 20:42

We moeten af van dubbele paspoorten. Als je naar een ander land vertrekt, moet je voor 100% kiezen voor dat land. Dus een Turk mag Nederlander worden, maar dan wel afstand doen van de Turkse. Als Turkije moeilijk doet, dan maar geen Nederlandse nationaliteit uitgeven. En een Nederlander die een andere nationaliteit aanneemt, moet de Nederlandse nationaliteit verliezen.
De samenleving wordt los zand met al deze mensen die zich blijven richten op land van herkomst. En het is een stukje ongelijkheid naar Nederlanders met slechts de Nederlandse nationaliteit.

Duifmans | 16-12-16 | 20:42

Ik denk niet dat Geenstijl in de gaten heeft hoeveel Nederlanders er tijdelijk in het buitenland werken. Sommige mensen hebben gewoon wel hun best gedaan op school en inderdaad voor deze mensen is de wereld een oester.

Nathan R Jessup | 16-12-16 | 20:42

@Optelsommetje | 16-12-16 | 20:03
Eens, ook wij zitten met datzelfde probleem. Sterker nog, onze zoon heeft nu 2 paspoorten en moet er straks een opgeven.
Dit is een groot probleem voor veel Nederlanders in het buitenland.
En de Turken/Marokkanen - die hebben tot nu toe toch een uitzondering gekregen. Ik verwacht niet dat dit snel gaat veranderen.
Beetje oneerlijk dus voor de oorspronkeijke Nederlander die geen uitzondering krigt.

Koos8173 | 16-12-16 | 20:40

kweethetooknietbeter | 16-12-16

Er bestaan zelfs een heus Marokkaans en Turks ministerie voor onderdanen in den vreemde. Is niet iets waar we lichtzinnig over moeten doen.
Alleen in Nederland vinden we dat het best moet kunnen ongeacht de druk die door sommige landen wordt uitgeoefend.
Google artikel 301, b van de Turkse wet maar eens over 'het niet beledigen van Turkendom'.

Desmoulins | 16-12-16 | 20:38

Poging om overstappers naar Denk te paaien. Niets meer, niets minder

PopperFlopper | 16-12-16 | 20:37

bamitoren | 16-12-16 | 20:20 Je kunt die vraag beter aan Şaban Baran vragen. Die weet wel waarom.

ja,diedus! | 16-12-16 | 20:36

Tijd terug alweer mijn green card vernieuwd omdat NL toen niet toestond dat je als NL een dubbel paspoort had, tenzij je bijv een US en een NL ouder had.

Terwijl toen al jaren duidelijk was dat voor mediterranen een uizondering gold.

Het viel mij al op in de jaren 90 gedurende mijn diensttijd; geen Turken of Marokkanen meegemaakt. Iets met van 2 walletjes eten.

Verder wat Desmoulins | 16-12-16 | 20:23 zegt.

SDI | 16-12-16 | 20:36

Snode plannen D66? Zonder dubbel paspoort kan je criminelen niet meer uitzetten.

schoneslapert | 16-12-16 | 20:36

Ik snap dit niet. Ik ben in Nederland geboren uit een Nederlandse vader en een Belgische moeder. Hiedoor had (ja, HAD) ik ook de Belgische nationaliteit.
Ik heb altijd in Nederland gewoond en toen ik 18 werd, werd mij door de Belgische autoriteiten gevraagd of ik mijn Belgische nationaliteit wilde houden.
Hoewel ik me toen en nu nog steeds Nederlander voel, ook al woon ik in Zeeuws-VLAANDEREN, heb ik aangegeven de Belgische nationaliteit te willen behouden.
Je weet nooit waar het goed voor is/zou zijn
Deze werd verlengd tot mijn 28ste en voor mijn 28ste zou ik daar opnieuw bericht van krijgen, alleen heb ik die nooit gehad, waardoor het bij mij in de vergetelheid geraakt is
Ik hield me nu niet bepaald dagelijks met mijn nationaliteit(en).
Gevolg: vanaf mijn 28ste bezit ik de Belgische nationaliteit niet meer.
Daar doen ze er niet moeilijk over. Waarom hier wel?

Bijtendehond | 16-12-16 | 20:34

Ik denk dat loyaliteit aan een bepaald land niet afhangt van het hebben van één of meerdere paspoorten. Daarbij denk ik dat dat eventuele dubbele loyaliteit of loyaliteit voor het andere paspoortland duidelijker zichtbaar indien men juist ook de een paspoort heeft van dat andere land. Ik ben dan ook van mening dat die dubbele-paspoort-discussie een niet zinvolle discussie is.

Rest In Privacy | 16-12-16 | 20:33

@Lupuslupus | 16-12-16 | 20:23 Precies, het gaat niet om die stomme papiertjes maar om de rechten (al dan niet aanwezig op een willekeurige plek in het buitenland).

knutsel | 16-12-16 | 20:27

bamitoren | 16-12-16 | 20:20

Alleen binnen het openbaar bestuur.
Wil jouw vriendin bijvoorbeeld de politiek in of voor een ministerie werken zou ze haar buitenlandse nationaliteit moeten opgeven. Waarom moeten wij altijd de nuttige idioot van deze wereld zijn? In ieder zelfrespecterend land mag je niet eens stemmen laat staan binnen het openbaar bestuur actief zijn.

Desmoulins | 16-12-16 | 20:23

Ik ken echter geen mens die dat zou willen na er een tijdje weg te zijn geweest.
Svoboda | 16-12-16 | 20:12
.
Mijn buurman heeft 20 jaar in Canada gewoond maar is weer gewoon terug in Nederland (EN kwam meteen in de bijstand).

Lupuslupus | 16-12-16 | 20:23

Het feit dat je als Nederlander niet een Turks en Nederlands paspoort mag hebben, maar als Turk wel is discriminatie op basis van afkomst.

Ik wacht nog steeds op een crowdfundactie voor een rechtszaak over dit schrijnende discriminerende beleid...

Professor Superhirn | 16-12-16 | 20:21

Liever vandaag dan morgen. Deze hele wet lost niets op en is alleen ingevoerd als symbool omdat wilders meeschreef aan het regeerakkoord van rutte I.

Mijn vriendin heeft twee buitenlandse paspoorten. Ze zou graag nederlander worden, maar doet dat niet vanwege deze onzinnige wet. Mocht ik ooit in het buitenland wonen en daar een nationaliteit aan willen vragen dan zou ik ook graag de nederlandse nationaliteit houden.

Wat voor nut heeft het verbod op dubbele paspoorten?

bamitoren | 16-12-16 | 20:20

Sjoerd Sjoerdsma
Ha ha

Bram van Ojik | 16-12-16 | 20:20

DebraCadabra | 16-12-16 | 20:16

Geruststellend dat de leidraad voor de hoofdman van GeenPeil het EVRM is...
Ik vraag me af of een ieder wel de alomvattendheid van de EU begrijpt.

Desmoulins | 16-12-16 | 20:19

Mijn zoon woont en werkt al meer dan 10 jaar in het buitenland, maar heeft nog steeds de Nederlandse nationaliteit, mag ook nog gewoon stemmen. (in het land waar hij woont, moet hij op dat gebied figuurlijk de mond houden, en terecht).
Tja, hij moet niet de nationaliteit van het land waar hij woont aanvragen, want dan is hij het Nederlanderschap kwijt.
Gelijke monniken, gelijke kappen is mijn mening.

toetssteen | 16-12-16 | 20:18

Dat argument van die januskop Marcouch ook.
Ze infiltreren iedere laag van ons openbaar bestuur.
In Noord-Holland bijvoorbeeld is Erdogan-fanboy Adnan Tekin onlangs Gedeputeerde geworden.
Partijen die dit goedkeuren zijn landverraders.
Zij geven namelijk ruimte aan vaak openlijke chantabele lieden om tot het centrum van de macht te kunnen komen.
Dubbel paspoorthouders van landen die zich openlijk en actief bemoeien met onderdanen in het buitenland moet voor een keuze gesteld worden, vandaar ook dat het beter is om het in geen enkel geval toe te staan.
Een kleine prijs om binnen het openbaar bestuur werkzaam te mogen zijn, lijkt mij.

Desmoulins | 16-12-16 | 20:17

Zolang landen de nationaliteit kunnen claimen omdat je daar toevallig bent geboren, of dat je het zonder gevolgen je nationaliteit niet kunt opgeven (er zijn landen waar dit alleen ter plaatse kan en meteen ben je illigaal daar en dus probleem) zal dit gehannes voortduren. Waarschijnlijk zijn over 100 jaar landen net zoiets vaags zijn als provincies nu (dag mensen over 100 jaar, lezen jullie de oude geen-stijl nog), iets van vroeger. Maar eerst moet de westerse moderniteit zoals verlichting en humanisme nog doorsijpelen. En dat terwijl de economie allang wereldwijd gaat. Corruptie is het vertragende sleepanker van de mensheid.

kloopindeslootjijook | 16-12-16 | 20:16

@Osdorpertje | 16-12-16 | 20:05

Is dat echt zo? Dat is toch een uitvloeisel van het EU verdrag, dat dubbele paspoortengedoe? Lees maar na: www.spiegel.de/politik/deutschland/deu...

DebraCadabra | 16-12-16 | 20:16

Zolang je toestaat dat vreemde mogendheden, trekken aan burgers, die hier geboren, getogen, geschoold, gevoed, medisch verzorgd etc. etc. zijn, kun je blijven praten tot in het oneindige maar krijg je hier nooit eenwording in de maatschappij.

netniet | 16-12-16 | 20:14

Dat is mooi. Was al van plan om andere nationaliteit aan te nemen want NL = mongolenstatus in het buitenland.

Pedronegro | 16-12-16 | 20:13

Ja ik hoorde het op NPO1. Maar waarom maar 2 paspoorten? Drie is nog gemakkelijker. Wat zeg ik, vier naar keuze.

roze_bril | 16-12-16 | 20:12

Ik werk 'in den vreemden' en heb mijn Nederlandse paspoort tot nu toe altijd gehouden. Ik zou er echter geen moment over twijfelen om het in te leveren als ik gedwongen werd een nieuw paspoort aan te nemen. Al raak je het Nederlanderschap kwijt, je kunt het makkelijk zat weer terugkrijgen mocht je ooit weer naar Nederland terugkomen. Ik ken echter geen mens die dat zou willen na er een tijdje weg te zijn geweest.

Svoboda | 16-12-16 | 20:12

De strijd om de achterlijke moslimstem in begonnen.
Verkiezingen komen er weer aan.
Welke partij komt er met meer subsidie voor moslim-onderwijs?
Meer buurthuizen?
Vergunningsvrije gebedsoproepen?

Rommelende Onderbuik | 16-12-16 | 20:09

Debielen66.

centre pompidoe | 16-12-16 | 20:09

@Conan de Rabarber | 16-12-16 | 20:00 Ik zet 10 euro op dat ie naar denk verkast.

knutsel | 16-12-16 | 20:09

Geen probleem mee, maar geen bestuurlijke functie voor deze lieden.

Maanrag | 16-12-16 | 20:08

Ik mis de trema in de titel op de laatste 'e'.

prutsclown | 16-12-16 | 20:08

Als Nederlander daarentegen raak je gewoon je Nederlandse paspoort kwijt als je in den vreemden in nieuwe nationaliteit aanneemt. Wil jij Nieuw Zeelander worden? OK, dan ben jij vanaf nu geen Nederlander meer.
In Duitsland kun je overigens geen Duitser worden als je niet bereid bent je Turkse of Marokkaanse nationaliteit op te geven.

Osdorpertje | 16-12-16 | 20:05

Hierbij heeft D66 helemaal gelijk. Er werken en wonen 900.000 Nederlanders in het buitenland. Het is buitengewoon onhandig om je NL paspoort kwijt te raken, ondanks dat je hier dan geboren bent. En trouwens, als de Marokkanen straks nog maar 1 paspoort hebben, hoe kun je ze dan terugsturen Geert :)?

Optelsommetje | 16-12-16 | 20:03

kan toch, leveren ze hun NL paspoort toch in. Doei.

Kenneth Nietvatten | 16-12-16 | 20:02

Nou kijk Zentgraaff, je kunt het wel, goeie stukjes schrijven!

knutsel | 16-12-16 | 20:01

Ach D6komma66, zo'n Peggold is toch hard op weg om de Diederik Samsom van zijn partij te worden. Totaal niet serieus te nemen orgaanrovers. En die Marcouch die wacht ook alleen het goede moment af om zijn zetel te roven. Ergens na April of zo.

Conan de Rabarber | 16-12-16 | 20:00

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen