Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Jan Peter vraagt advies

Wat nou NEE?En weer die vermaledijde Europese grondwet. Was het maar alvast 2 juni. Maar goed, het kabinet heeft 3,5 miljoen euri uitgetrokken om de komende week alles op alles te zetten en er alsnog een JA uit te slepen. Want, zo stelt onze baas *kuch*, "In het buitenland zal met grote verbazing worden gereageerd op een Nederlands NEE." Hoezo Jan Peter, heb je ze toevallig al een JA beloofd misschien? Enfin, Balkenende daagt het nog immer groeiende NEE-kamp nu uit duidelijk te maken wat ze eigenlijk wel willen. Hij stoort zich eraan dat negatieve sentimenten in de campagne de vrije loop krijgen en vraagt zich af of tegenstanders willen dat Nederland uit Europa stapt of dat het kabinet opnieuw moet onderhandelen in Brussel. "En als dat zo is, waaróver dan?" zo vraagt hij zich welhaast radeloos af. Het woord is aan u...

Reaguursels

Inloggen

hoe dan ook dit gaat leuk worden volgende week. Geenstijl doritoooos en flesjes bier worden alvast ingekocht!

Justin | 23-05-05 | 12:33

Dat hij toch eens ophoudt met dat gemekker. Als hij wil dat het nog wat wordt dan moet hij eens met goede argumenten over de brug komen.

Maar de argumenten die ik tot nu toe vanuit de regering heb gezien slaan helemaal nergens op. Dus het lijkt erop dat er geen goede argumenten zijn om Ja te stemmen.

Nightwisher | 23-05-05 | 09:58

Tentoonstelling jaren vijftig grote trekpleister
DEN BOSCH - De tentoonstelling Knus, Nederland in de jaren vijftig, in het Noordbrabants Museum in Den Bosch, is een enorme trekpleister geweest. De expositie die zondag voor het laatst was te zien, trok in iets meer dan drie maanden ruim 167.000 bezoekers. Een absoluut record de afgelopen decennia. Directeur J. van Laarhoven heeft dit maandag gemeld.
De tentoonstelling schetste een beeld van de alledaagse gang van zaken in de jaren vijftig. De bezoekers kwamen uit heel Nederland. Voor het merendeel van hen was het vooral een feest van herkenning. Het was niet mogelijk om de tentoonstelling te verlengen omdat er al weer afspraken zijn voor een volgende expositie.
Kijk mensen verlangen terug naar "Hoe het was", daar wordt niet mee bedoeld terug naar de jaren vijftig.
Maar wel de sfeer, de bijna alleen Nederlandse mensen in Nederland, de rust, de humor, het vrije, de opbouw, het genot om gewaardeerd te worden i.p.v uitgebuit.
Daarom willen mensen dat beetje eigen beschikkingrecht houden, en stemmen NEEN tegen nog minder vrijheid, nog meer betutteling, nog meer politiek correct geleuter, nog meer belasting betalen, nog meer islama's, ama's, asa's., aso's,
uitvreters, gelukzoekers erbij, nog meer politieke moorden, voor de lol moorden ( doodschoppen op straat )overvallen, verkrachtingen, aanrandingen etc,etc,etc,.
Los lekker eerst de lopende zaken in Nederland op.

ThaWizzard. | 23-05-05 | 09:27

Grappig wel, dat slechts weinigen in de bovenstaande discussie aangeven waarom ze NEE stemmen, voor deze keer geef ik JP dan toch een keer gelijk

Trouwens, je hebt Nee gestemd, en dan ?

ikkezeidegek | 23-05-05 | 09:10

Tijd voor balkie dat hij eens .doodgaat

Steal | 23-05-05 | 07:34

Ik wil eerst eens alle dingen die al zonder ons besloten zijn uitgelegd willen krijgen.

Hoe ze in godesnaam al die achtelijke regeltjes in Brussel hebben kunnen bedenken, en dan opeens ook nog denken te kunnen rekenen op een JA?

robbie409 | 23-05-05 | 00:36

En toch he... dat zwitserse gevoel... het behaagt mij zo langzamerhand steeds meer.

OoO | 23-05-05 | 00:12

Waarover hij moet onderhandelen? Heeft ie last van een bord voor z'n kop ofzo?
Die grondwet deugt niet, daar moet over onderhandeld worden. Maarja alsof hij naar het volk luistert, daar is hij geen volksvertegenwoordiger voor.

Framoes | 22-05-05 | 23:54

Beste J.P.,

Nadat je al het bovenstaande van de G.S. reaguurders hebt gelezen, moet je toch wel tot de conclusie komen dat je het volkomen bij het verkeerde end hebt gehad!
Ik nodig je hierbij uit in G.S. het boetekleed aan te trekken, dan hoor je er weer helemaal bij.

aldi | 22-05-05 | 21:12

""tegenstanders willen dat Nederland uit Europa stapt of dat het kabinet opnieuw moet onderhandelen in Brussel. "En als dat zo is, waaróver dan?""" Best JP. UITSTAPPEN! Volgende station is Auswitch

Wulfpack | 22-05-05 | 19:44

Yep. We motten inderdaad Europa uit JP.
Waarom zouden we 60 jaar na dato Hitlers wens voor 1 Europa alsnog uit laten komen??

Gladio77 | 22-05-05 | 19:27

@.c_to_the_cizzle
Ik denk dat niet alleen het kabinet dan een probleem heeft, maar ook de politieke partijen die NIET in de regering zitten maar die de kiezer behoorlijk hebben laten vallen.
Waarom denk je dat je Bos zo weinig hoort? Of Femke? of De Waal? Er is ook in die partijen grote politieke verdeeldheid en onder hun leden tekent zich al langer een meerderheid voor NEE af.
Maar denk je dat ze daarmee naar buiten komen? Nee hoor, ze laten liever grote gedeelten van hun achterban zwemmen, dan de interne discipline te verstoren.
Stelletje Lafaards!
Terwijl ze medeschuldig zijn aan deze situatie door op kamerverkiezingen nooit europese items aan te kaarten of te slapen wanneer er over europese zaken wordt gestemd. Duur stemvee.

En zo ook de vakbonden. Die voorop hun EG-
site Lodewijk de Waal laat zeggen dat ze geen stemadvies willen geven aan hun leden. Maar in hetzelfde bericht staat ie wel alle vermeende voordelen van JA op te sommen. Wat een loser.

Weet je wanneer je ze weer hoort?
Als de opiniepeilingen op 31 mei nog steeds aangeven dat de NEE-stemmers ruim gaan winnen. Dan kruipen de ratten weer uit hun holen. Dan hoeft het voor mij niet meer.
Woensdag gehaktdag!

bananenrepubliek | 22-05-05 | 19:25

@. Jerolimo
En wees maar niet bang. Er is al een ander topic. JP, jouw holmaatje zegt dat onze stem niets uitmaakt. Het kabinet doet toch waar ze zin in hebben. Dus wat jij wil gaat gewoon door. En dat is precies de bedoeling. Dat nu mensen gaan zeggen "ik ga niet stemmen want het heeft geen zin" Stemmen mensen. Stemmen. Ja of Nee, het maakt niet uit maar stem!

Wulfpack | 22-05-05 | 19:10

@Jerolimo
Juist dankzij de veto's hebben wij ons drugsbeleid, abortus & euthanasie wetten kunnen behouden. Met de nieuwe grondwet had dit onmogelijk geweest aangezien een 3/4 meerderheid absoluut tegen bovenstaande wetten zijn.
Je zegt democratischer? Leuk voor Duitsland en Frankrijk die samen elk voorstel kunnen afschieten maar Nederland houdt nog maar eentiende van de stemmen van Duitsland over dus wordt dan niet meer dan een nietszeggende provincie binnen Europa.

dwalmpje | 22-05-05 | 18:58

@. Jerolimo 22-05-05 @ 15:52
Cynisch??? Jazeker. NEEEEEEEEEEEEEEEE NEEEEEEEEEEE NEEEEEEEEEE Al jaren roep ik al dat het niet klopt en al jaren ben ik het er niet mee eens. Al jaren krijg ik geen kans om mijn stem te laten horen. En al jaren wordt er niet geluisterd. En nee, dat er al zolang 25 staten aan het onderhandelen zijn. ONZIN! Polen kon namelijk pas vanaf 1990 meedoen. Toen viel pas de muur. JE LIEGT. NET ALS DIE KUT REGERING. En alle JA stemmers. Denk maar lekker verder aan je GELD!!!! GELD!!!! GELD!!!! Geld intereseerd me niet. Ik wil gewoon prettig leven. En dat beetje leven wat ik nog heb dat wordt me zuur gemaakt! Eindelijk krijg ik de kans eens te zeggen dat ik het er niet mee eens ben. En ja dan opeens ben je DOM!

Wulfpack | 22-05-05 | 18:45

@ Jerolimo zie Kenny013 22-05-05 @ 11:40
Dat zijn niet alleen nationale uitzonderingen, maar ook een aantal essentiële punten. En waarom heeft Nederland deze niet goed uitonderhandeld.

Kenny013 | 22-05-05 | 17:25

Het woord is aan mij, een paar suggesties Jan Peter:
- Eerst harmoniseren dan integreren... dus eerst alle belasting tarieven op elkaar af stemmen, wetgeving aansluiten, alvorens onze identiteit opgeven... en macht
- De stemverhouding moet natuurlijk op basis van BNP, de voortrekkers van de Unie (let op economisch, niet sociaal !) wordt nu een sociaal bolwerk... het helpen van andere landen.. laat die landen eerst hun eigen rommel opruimen alvorens geld te vragen EN STEMMEN/MACHT... corrupt zootje
- Italie en Frankrijk hebben onnoemelijk veel te vertellen, terwijl dit nog staat geregeerde landen zijn.. hoe kunnen wij daar nu van op aan
- Budgetering.. door het opgeven van onze natioale munt cq budgetten gaat de euro (en lees gulden) nog hard devalueren.. dit betekend dat uw PENSIOEN minder waard wordt... maak u alvast maar zorgen.. het is niet gek dat er nu gedacht wordt over langer werken.... doordat DUITSLAND, ITALIE en FRANKRIJK 0,0 gespaard hebben voor hun oude dag lopen we met z'n allen in de val..
- Parlement.. nogmaals na het harmoniseren, kun je den haag opdoeken en 1 parlement maken.. (lees de VS van Europa) ook al moet daar nog een generatie over gedaan worden (of een oorlog..!??!) anders werkt het gewoon niet.
- Milieu eisen in Nederland te krap... wat een onzin, wel eens in POLEN, ROEMENIE geweest... daar worden de mensen niet oud...

Dalton | 22-05-05 | 17:24

@Tinus:
1. Een Grondwet moet leesbaar zijn om een volksstemming mogelijk te maken : deze tekst is onleesbaar.

Een volksstemming moet begrijpelijk zijn, een grondwet niet perse. Heb je de Nederlandse grondwet weleens bekeken?

2. Een Grondwet legt geen welbepaalde politiek op : deze tekst is partijdig.

Dat hangt er vanaf of bepaalde opvattingen 'politiek' gekleurd zijn.
De koehandel m.b.t. vrijheid van onderwijs en stemrecht voor vrouwen zegt je zeker niks?

3. Een Grondwet is herzienbaar : deze tekst is afgegrendeld door een eis van dubbele unanimiteit.

Er kunnen geen amendementen worden aangenomen?
Uiteindelijk is het geen echte grondwet, maar een pakket regels die niet perse in een 'grondwet' horen te staan imho. Deze regels kunnen veranderen.

4. Een Grondwet beschermt tegen tirannie door de scheiding en de onderlinge controle der machten : deze tekst organiseert noch een echte scheiding, noch een echte controle der machten.

Hier ben ik het wel mee eens, het Europees Parlement (wat wij mogen kiezen) heeft naar mijn mening (nog) te weinig macht.

5. Een Grondwet wordt niet toegestaan door de machthebbers, maar wordt door het volk zelf opgesteld.

Thorbecke had zeker niks met onze grondwet te maken.. het kwam geheel vanuit het volk ;)

Plorp | 22-05-05 | 17:20

@ Jerolimo
'De voorstanders zijn op zoek naar een beter bestuurbare unie, willen een betere democratische controle en zoeken de mogelijkheid om iets aan het landbouwbeleid te doen'. Natuurlijk moet er iets aan het landbouw beleid gedaan worden en natuurlijk moet de unie beter bestuurd worden, en natuurlijk moet er democratische controle zijn. Maar het is nog altijd zo dat de machtsverhouding tussen een nationaal parlement en een nationale regering een stuk evenwichtiger is dan die tussen het Europees parlement en de Europese Commissie! Door met deze grondwet in te stemmen hevelen we bevoegdheden van een democratisch orgaan over naar een, let wel, minder democratisch orgaan. Daar ben ik tegen. Niet tegen economische samenwerking, gemeenschappelijk milieu beleid etc.

Pscheiko | 22-05-05 | 17:15

Wat was de grote lijn in het niet nakomen van het stabiliteitspact door Frankrijk en Duitsland ?
Afspraken zoals het stabiliteitspact die er voor moeten zorgen dat de Euro een harde munt blijft zijn al door een combine van landen aan de kant gezet zonder dat dit gevolgen heeft voor die landen en wij maar bezuinigen om als een lulletjerozenwater te kunnen laten zien dat onze begroting sluitend is.
Onder de nieuwe grondwet kunnen landen op allerlei gebieden dezelfde list uithalen gezien het systeem van stemvertegenwoordiging naar het aantal
inwoners.

capo | 22-05-05 | 17:14

Dat het een 'nee' wordt op 1 juni is inmiddels wel duidelijk, ik vraag me alleen af of het kabinet dan nog wel recht van bestaan heeft. Ik denk dat, na weer een nederlaag, tijd wordt voor Balkenende en de zijnen om eens van de zeer voordelige wachtgeldregeling die geldt voor kabinetsleden gebruik te maken.
En dan verwacht ik weer zoiets als in 2002 met Pim Fortuyn: 60% van de bevolking is tegen de grondwet, en 85% van de Kamer is voor, maar verder is er geen kloof tussen het volk en Den Haag hoor, vraag maar aan Balkenende.
De enige vraag die overblijft is wie nu de kiezers gaat trekken. Geert Wilders is gelukkig geen Fortuyn dus die gaat het niet trekken... De SP gaat goede tijden tegemoet

c_to_the_cizzle | 22-05-05 | 17:10

@Kenny013

De voorbeelden die je aanhaalt zijn of nationale uitzonderingen die nu van toepassing zijn en dat blijven (vb. stierenvechten, berenjagen, abortus, euthenasie etc.)

Ofwel de uitkomst van onderhandelingen in combinatie met reeds bestaande verdragen zoals artikel i-40 lid 1 waarin staat aangegeven dat Europa gemeenschappelijke ontwapeningsacties, humanitaire reddingsmissies, advies en bijstand op militair gebied, conflictpreventie etc. kan gaan regelen.

Uiteraard kun je tegen stierenvechten zijn maar er staat in de grondwet slechts dat nationale gebruiken worden geeerbiedigd.
De Spanjaarden kunnen nog steeds het stierenvechten afschaffen en de Esten nog steeds kunnen stoppen met berenjagen waardoor de uitzondering die gemaakt is vervalt Nederlanders en de Noren mogen echter niet beginnen met stierenjagen.

De voorstanders zijn op zoek naar een beter bestuurbare unie, willen een betere democratische controle en zoeken de mogelijkheid om iets aan het landbouwbeleid te doen.

De tegenstanders gaan melden dat uitzonderingen in andere landen aangepast moeten worden maar weigeren hun eigen drugsbeleid etc. ter discussie te stellen.

Een grote lijnen vs detail discussie waarbij er op een hoop details geschopt wordt zonder iets over grote lijnen te zeggen.

Jerolimo | 22-05-05 | 16:47

Op www.nederlands.nl:
Cynisme
het niet geloof hechten aan de oprechtheid of deugdzaamheid bij de bedoelingen en daden van medemensen en dit op spottende of sarcastische wijze laten blijken.
Bijvoorbeeld: Als u "nee" stemt vallen de moffen binnen.

knutsel | 22-05-05 | 16:20

@Jerolimo "Feit is dat je het hele democratische proces de nek omdraait wanneer je dit afschiet" Feit is dat het hele democratisch proces IS afgeschoten, door de hele grondwet te ratificeren en dan pas, als je volgens de regering geen NEE meer kan zeggen, te vragen wat je burgers er van denken.
"Ik ben niet tegen europa , ik ben tegen de uitwassen van europa."

Kenny013 | 22-05-05 | 16:15

redenen tot nu toe...

Article I-41
"(3)..... Member States shall undertake progressively to improve their military capabilities. ....."
-->europa was toch een economische samenwerking??

I-50
"(1). In order to promote good governance and ensure the participation of civil society, the Union institutions, bodies, offices and agencies shall conduct their work as openly as possible."

"(3) Any citizen of the Union, and any natural or legal person residing or having its registered office in a Member State shall have, under the conditions laid down in Part III, a right of access to documents of the Union institutions, bodies, offices and agencies, whatever their medium."

"(4) Each institution, body, office or agency shall determine in its own rules of procedure specific provisions regarding access to its documents, in accordance with the European laws referred to in paragraph 3.

-->in (1) word gezegd dat we toegang zullen hebben tot alle documenten m.b.t. regels/wetten en vervolgens in (3)&(4) word ingeperkt door te zeggen dat ze in brussel daarover beslissen...

ARTICLE II-61: Human dignity
"Human dignity is inviolable. It must be respected and protected."

ARTICLE II-82: Cultural, religious and linguistic diversity
The Union shall respect cultural, religious and linguistic diversity.

ARTICLE II-98: Consumer protection
Union policies shall ensure a high level of consumer protection.

-->dignity, respect en ensure zijn niet gedefinieërd

RTICLE III-121
In formulating and implementing the Union's agriculture, fisheries, transport, internal market, research and technological development and space policies, the Union and the Member States shall, since animals are sentient beings, pay full regard to the requirements of animal welfare, while respecting the legislative or administrative provisions and customs of Member States relating in particular to religious rites, cultural traditions and regional heritage.

-->klinkt goed voor de dierenbescherming maar het haalt dus niks uit als het gaat om 'culturele' dierenmishandeling, stierenvechten is dus legitiem in deze grondwet...

een paar voorbeelden...(ben nog bezig met het doorlezen...)

rico d. | 22-05-05 | 16:15

Wat ik zo langzamer hand wel eens zou willen weten van de tegenstanders van de europese grondwet is een antwoord op de vraag:

Wat nu?

De 25 landen hebben jaren aan de onderhandelingstafel gezeten en de Nederlanders hebben er de euthenasiewetgeving, de abortuswetgeving, het drugsbeleid etc. uitgesleept.

Uiteraard mochten de Spanjaarden blijven stierenvechten en hebben de Fransen er in bedekte termen ingewoven dat bij volgende militaire aankopen eerder Mirages dan JSF`s (nog bedankt Kok) worden aangeschaft.

Die onderhandelingen hebben plaats gevonden met de veto's op zak zodat een mega koehandel heeft moeten plaats vinden in de bekende achterkamers.

Maar liefst 61 veto`s worden afgeschaft zodat de besluitvorming in de toekomst stukken beter is dan nu.
Nee, het is niet perfect en nee er zijn nog enkele veto's over.

En ja, met zo'n dik pak papier is het makkelijk om er punten uit te halen waar kritiek op te leveren valt.

Feit is dat je het hele democratische proces de nek omdraait wanneer je dit afschiet.

Voor een keer dus met Balkenende eens.
De kaalkopjes van Wilders, de zwarte kousen van de SGP, de nationaal-maoisten van Marijnissen en de verveelde yuppen van geen stijl ten spijt.

Je moet wel erg cynisch zijn wanneer je tegen de grondwet stemt.

Jerolimo | 22-05-05 | 15:52

Goedkope manier om aan nieuwe ideeen te komen? Gaat ie straks een prijsvraag uitschrijven? Had Nederland dan geen alternatieven tijdens de onderhandelingen, had niemand uit een ander land een alternatief. Hier wordt aan de lopende band ideeen geproduceerd of naar andere sites verwezen waar wij ze vandaan halen. Maar Jip is oost-indisch doof voor argumenten. Hij durft ook alleen te preken voor zijn eigen gemeente. Hij draait de argumenten om. Kinderachtig ventje.

Gavrilo | 22-05-05 | 15:52

Laat Jan Peter is naar Leco gaan,krijgt hij eindelijk een normaal geknipt proffesoren koppie en meteen even naar Hans Anders of Pearl om een andere bril uit te zoeken,denk dat JP hiermee heel veel vrouwelijke stemmen kan winnen!
Helaas zit dat ouderwetse CDA-Moraal doorkleeft van de Roomse leer misschien tijd om die bijbel eens door het toilet te spoelen,in naam van het volk?

nummertje | 22-05-05 | 15:46

Een andere PM riep eens 'Ga maar rustig slapen'

Kralendijk | 22-05-05 | 15:35

3500000000 Euro kost de EU Nederland jaarlijks.
3500000 Euro kostte de zinloze "ja-campagne".
3500 Euro is de koopkracht per gezin gemiddeld gedaald door invoer van de Euro.
3,5 is het rapportcijfer voor onze premier.
-
Dat willen we dus allemaal NIET, excellentie!
En dat heeft inderdaad allemaal geen ene moer met het verdrag te maken dat u een grondwet noemt, maar het niet is.

Chiant | 22-05-05 | 15:32

Uiteraard zal er verbazing zijn vanuit de rest van Europa. Onze volksvertegenwoordiging is altijd bijzonder fel vóór een verenigd Europa geweest, en zoals een goede democratie betaamt is dit natuurlijk volledig in overeenstemming met de wil van de bevolking gebeurd... Vandaar dat het nogal vreemd over zou komen wanneer Nederland nu ineens keihard Nee zegt tegen een verdere samensmelting van de EU-landen.

Krijg je dr van wanneer je nooit echt doet wat 't volk wil.

gara | 22-05-05 | 15:30

@double G.
Topics op Geen Stijl that is !

preacher | 22-05-05 | 15:27

Wel opvallend dat de nee-stemmers met allerlei argumenten komen (en duidelijk beter op de hoogte zijn van de nieuwe grondwet), terwijl het ja-kamp inclusief de ministers niet verder komen met we kunnen niet zonder Europa (op een huilerige toon in de trant van ik kan nie zonder pappie en mammie). Voor de duidelijkheid: het gaat hier over de europese grondwet, niet of we ons gaan afscheiden van Europa.

dwalmpje | 22-05-05 | 15:27

@double G.
Ik denk dat iedereen hier een beetje referendum-moe aan het worden is !
Voor beter onderbouwde comments, waarom we Nee moeten stemmen, kan ik je dan ook aanraden om eerdere topics hierover te lezen ! Nee, dat klinkt wel negatief, he !

preacher | 22-05-05 | 15:25

@Double G. , bedankt voor deze diepzinnige reactie..... POOF Back to school.......!!!

blup © | 22-05-05 | 15:23

En gelijk heeft hij, vooral jullie allemaal op dit forum. Ooit wel eens over nagedacht ergens positief tegen aan te kijken? Wat er ook gebeurt wat er op deze site ook als nieuws komt het maakt niks uit alle posts zijn negatief. Kun je nou eigenlijk uberhaubt wel vertellen waar die grondwet over gaat want als je het goed zou snappen snap je dat er zeer veel voordelen aan zitten en eigenlijk maar heel weinig nadelen en wat de onderwaardering van de euro betreft, dat heeft alleen maar in ons voordeel gewerkt in tegen stelling tot Duitsland waar ze nu met een veel hoger werloosheidspercentage te kampen hebben. Ik zou nog maar eens even goed overwegen wat je gaat stemmen straks en niet als een kip zonder kop op nee stemmen want dit is je toekomst en erg belangrijk!

Double G. | 22-05-05 | 15:19


Beste Jan Peter,

Loop gewoon effe lekker helemaaaaaal leeg
je schijnt het maar niet te willen en te kunnen begrijpen, helaas!!! Doe je oogklepjes af haal de andijvie uit je oor en verbaas je over je medenederlanders die je dan zult zien en horen!!!!!!!!!
We leven namenlijk niet allemaal in een soort van sint gothardtunneltje!!!!!!!!!
DRINGEND ADVIES
GAAT GEWOON LEKKER WEG EN NEEM VOORAL ALLE ROTZOOI MEE
dank je wel

endeldarm | 22-05-05 | 15:10

@preacher
we (de nee-denkers) willen helemaal geen zendtijd en ruimte in de media, de regering doet het prima toch ;-)

anarchez | 22-05-05 | 15:09

Je hoort nu niets over 't raadplegende karakter van 't referendum, of komt dat pas op 2 juni na de Nee?

Kralendijk | 22-05-05 | 15:08

Ha, eindelijk zendtijd en ruimte in de media voor het nee-kamp, iets dat ze al vanaf het begin hadden moeten hebben !
Balkie vraagt er zelf om, Nee-denkers, doen jullie er ajb wel iets goeds mee ?

preacher | 22-05-05 | 15:01

laten we het simpel houden: de meerderheid ziet de regering niet zitten; de regering gaat akkoord met de euro grondwet, dus zien we dat ook niet zitten; 1 + 1 = 2 (ok soms schijnt dat 3 te zijn maar dan wordt het weer te ingewikkeld.)

anarchez | 22-05-05 | 14:59

ik zeg wel eens we leven in een democratisch gekozen dictatuur

sienist | 22-05-05 | 14:58

Hoeveel handtekeningen voor een referendum over jeepee?

Ja is het goedkoopst, hoeven ze geen 1000 consultants in te huren om de boel weer recht te lullen. Democratie bestaat niet.

Kralendijk | 22-05-05 | 14:55

@Muxje 22-05-05 @ 13:17
De gemeentes richten de stemcomputers zelf in, data staat lokaal. Stemcomputers worden ook eerst getest. Verder zijn er nog burgers die erbij staan om onze democratie te bewaken (waarvoor hulde).
Je kunt ook te paranoia raken.

Kenny013 | 22-05-05 | 14:41

@zwaetelaar
ok. Mee eens. Laat ik dan ook eens knipogen. Democratie is zooo 500 voor Christus ;-)

knutsel | 22-05-05 | 14:20

@knutsel
Natuurlijk wil ik dat ook, niet voor niets sluit ik die vaag af met een knipoog. Maar even zonder gekheid, bij het volk hoort (helaas) ook het gepeupel dat nog nooit van GS gehoord heeft.

Zwaetelaer | 22-05-05 | 14:15

Ah, de onderhandelingen zijn geopend. Ik had mijn wensenlijstje al eerder op tafel gelegd, ik doe het nu weer. Ik stem VOOR als de volgende bewindslieden optiefen naar een burgemeesterspost oid: Brinkhorst, Zalm, de Geus en van der Hoeven.

blawablawa | 22-05-05 | 14:08

@zwaetelaar
Dat wil ik wel. Als GS het volk niet is, wie is het volk dan wel volgens jou?

knutsel | 22-05-05 | 14:08

*zucht*

Inderdaad, was het maar 2 Juni.

shevek | 22-05-05 | 13:48

Ik heb vernomen dat het kabinet de DDoskaboutertjes gaat inzetten op 1 Juni.

incapable | 22-05-05 | 13:45

@knutsel

Ik heb een tijdje deel uitgemaakt van het internet panel van M de Hondtdt. Daar kreeg je ook iedere week zo'n vragenlijst. Dat was dan nog over zaken die dicht bij het dalelijks leven liggen. Maar zelfs dat werdt vervelend om iedere week te doen. Laat staan dat die vragenlijst gaat over de zaken die regulier in de TK worden behandeld. Die vragen worden dan alleen nog maar beantwoord door types zoals die reaguren op GS. Dat wil je toch niet ;) Dan wordt het land bestuurd door GS, nee de wereld! GS rulez the universe!!!

Zwaetelaer | 22-05-05 | 13:45

Alles heeft te maken met het "Broeikaseffect" , let op mijn woorden !!
Zolang wij niet weten hoe hard de poolkap smelt en de zeespiegel stijgt, en Nederland als maar kleiner gaat worden, kunnen we maar beter vriendjes blijven met de rest van Europa, zo denkt Balkenende.....
( zo maar een gedachte)
......................................
@JeePee,
1. Ik wil dat de rest van Europa evenveel buitenlanders opneemt als wij
......
-Nee helemaal niks meer opneemt, Nederland wordt al zo klein (zie boven)
2. Ik wil evenveel of minder als de rest van Europa betalen aan Brussel
.......
-Ieder dopt zijn eigen boontjes, veeeel beter !
3. Ik wil het geld dat we al die tijd teveel betaald hebben terug. En wel meteen.
.......
-Ja, wie niet...
4. Ik wil, nu de hypotheekrenteaftrek afgeschaft wordt (is deels al gebeurd) dezelfde (=lagere) IB-tarieven als de rest van Europa
......
-Ik wil dat alle hypotheken versneld afgelost dienen te worden, zodat iedereen verplicht wordt een ruimte in zijn/haar huis te verhuren ( einde dakloosheid)
5. Ik wil éérder stoppen met werken, niet later
.......
- Stop nu joh, neem een uitkering net als de meeste opgenomen buitenlanders.
6. Ik wil dezelfde hoge kwaliteit van onderwijs als, pak 'm beet, Belgie
......
- Ik wil dat de werkgevers zelf voor de opleiding zorgen, projecten opzetten "werkend leren". Kun jij ook eerder stoppen met werken.
7. Ik wil dezelfde hoge kwaliteit van zorg als, pak 'm beet, Belgie
.......
-Ik wil niet lastig zijn voor anderen.
8. Ik wil dat 75% van alle regeltjes wordt afgeschaft. Ik wil er dus géén Europeesche Regeltjes bij.
......
-klopt!
9. Ik wil dat 75% van alle ambtenaren de straat op wordt geschopt. Ik wil er dus géén Europeesche Ambtenaartjes bij.
.......
-Ik wil dat ambtenaren doen waar ze voor aangenomen zijn: werken!
10. Ik wil niet dat de overheid mij gaat opleggen of ik vóór of tegen een of ander obscuur wetje moet zijn. Als je ?3,5 miljoen over hebt, weet ik nog wel een goed doel: Help Nappert De Zomer Door!
......
- Who the fuck is Nappert ??

bondje33 | 22-05-05 | 13:29

"We willen een europa waarin landen samenwerken ipv samengaan." Een betere korte samenvatting van mijn mening over Europa is er niet :)

Muxje | 22-05-05 | 13:23

Bij de weg, JP, ik zou best graag over (en misschien wel voor) een échte Europese grondwet stemmen. Lees de grondwet van Nederland en de VS eens... het zijn piepklein documentjes, zeer duidelijk, voor iedereen te begrijpen, en er staat mooi in waar we voor staan, wat we willen regelen en vooral ook wat we niet willen regelen. Zoiets zou er ook voor Europa moeten komen: een document waarin precies beschreven staat wat onze gemeenschappelijke minimumnormen en -waarden zijn, hoe we de zaken onderling regelen, kortom wat Europa is en wat Europa gaat doen. Ons wordt nu gevraagd te stemmen over zeer ingewikkelde detailverdragen waar alleen een jurist nog uit kan komen. Zelfs de analyses van de voorliggende tekst (bijvoorbeeld het landelijk verspreidde foldertje of het blaadje van de Teldersstichting) zijn nog te complex voor de gemiddelde burger, of dusdanig vaag en verwaterd dat ze geen goede afspiegeling zijn... Het is de zaken omdraaien: je moet ons niet vragen te stemmen op interpretaties van analyses van een stapel verdragen die op god weet welke wijze tot stand zijn gekomen. We zouden moeten stemmen over de grondbeginselen op basis waarvan de verdragen worden opgesteld... kortom, op een echte grondwet.

Muxje | 22-05-05 | 13:21

Ach ja.

Ik denk dat toch het veto recht het belangrijkst is. Nederland blijft voor Nederlanders hun belangrijkste identiteit. Belangrijker dan Amsterdammer of Europeaan.
Dit punt van @superjan is volgens mij het belangrijkst:
we willen een europa waarin landen samenwerken ipv samengaan.
En daar hoort een veto bij, want dat maakt het verschil. En als het grote europa daarmee langzamer gaat, dan gaat ie maar langzamer.

Siempie | 22-05-05 | 13:19

@zwaetelaar
1)Ik bedoel iedereen die we gekozen hebben en ons zogenaamd zou moeten vertegenwoordigen.
2) Je zit toch nu ook achter de pc? Kun je net zo goed een wekelijks geef-uw-mening-over-de-volgende-onderwerpen-uurtje inlassen.

knutsel | 22-05-05 | 13:18

@Kenny013, dat betekent alleen maar dat buitenstaanders er niet zomaar toegang tot kunnen krijgen. Maar nog te veel mensen kunnen er gemakkelijk bij... wat als een medewerker van de fabrikant gaat rotzooien, of de fabrikant in opdracht van de machthebbers de uitslag aanpast? Het voordeel van een papieren systeem is dat fraude op grote schaal niet mogelijk is zonder ook op grote schaal medewerkers van de stembureaus er bij te betrekken, wat de kans op ontdekking roter maakt. Bovendien kan bij twijfel alles, van de tellingen tot de individuele stembiljetten, nog een keer goed gecontroleerd worden. Bij electronisch stemmen kan dat niet. Als iemand met de uitslag rotzooit is dat niet alleen zeer moeilijk te ontdekken, maar ook onmogelijk om achteraf nog eens te controleren.

Muxje | 22-05-05 | 13:17

@knutsel

Sinds wanneer moet de regering het volk vertegenwoordigen? Ik dacht dat dat de taak van de tweede kamer was. En wat betreft die referenda: heb jij soms teveel vrije tijd? Sommige mensen moeten ook nog af en toe werken.

Zwaetelaer | 22-05-05 | 13:12

@polderdrama 12.25:Vind jij het ok dat een Elisabeth, een Bea en een Albert namens het volk mee mogen lullen dan?

Thygros | 22-05-05 | 13:06

@SimpelZat 22-05-05 @ 12:40
Stem computers hangen hier niet aan een netwerk.

Kenny013 | 22-05-05 | 13:03

@ vanrechtsheeftvoorra 22-05-05 @ 11:26
Klopt helemaal. Echter, de economische terugval die zich nu weer inzet. Heeft niet met de euro te maken en niet met een beleid van voorgaande kabinetten. De economie trok weer aan en dit kabinet heeft er voor gezorgd dat er weer een terugval is.

Sunnygirl | 22-05-05 | 12:59

Ik stel voor dat we de hele parlementaire democratie op de schop gooien. Wanneer de regering het volk niet meer vertegenwoordigt, wat heeft het dan nog voor zin ? 160 jaar geleden was er ook nog geen internet. Ik ben van mening dat elke mening telt, over elk onderwerp. Ik ben voor referenda, over elk onderwerp.
Dat je maar eens de 4 jaar hoeft na te denken is mij iets te gemakkelijk.

knutsel | 22-05-05 | 12:56

@mikkip
- ik heb nooit beweerd dat we veel terug moeten krijgen, alleen dát we terug moeten krijgen
- in oosteuropeesche landen stoppen ze veel eerder met werken dan wij. Rara hoe kan dat
- als we in Rotterdam al zo veel ambtenaren hebben, wil ik er geen Brusselse bij

Ga ergens anders politiek correct lopen zijn. Massel!

Nappert | 22-05-05 | 12:51

Als de gekozen volksvertegenwoordiging het ook niet niet weet kunnen we net zo goed niet gaan stemmen.

knutsel | 22-05-05 | 12:50

@Kenny013 - Dankzij 'de grondwet' is die haven over 2 jaar een tweede Warschau. En de Rotterdamse sociale dienst zit dan opgescheept met te dure, staatskas leegtrekkende, werkloze havenarbeiders waar verder geen arbeid voor is. Mooie vooruitzichten zijn dat.

Pietje Bel | 22-05-05 | 12:50

Ach de burgers zijn dom.
Ga niet stemmen die l.l

Ronnie | 22-05-05 | 12:50

Kenny013 22-05-05 @ 12:45
Kunnen we die gasten nu ontslaan? Zou een goed begin zijn om een zooitje ambtenaren te ontslaan. Op dit moment bedenkt de ene helft regeltjes en de andere helft loopt die regeltjes te controleren. 1 persoon is voldoende om met een paar potloden 90% van de achterlijke regeltjes door te strepen. Dan nog even een paar ambtenaren aan wijzen die de ontslagbrieven uitprint voor 90% van de Geachte "kuch"collega's

neemjemoederindemali | 22-05-05 | 12:48

@Nappert.
ad3. We zijn pas sinds 1991 nettobetaler en als we de betalingen voor 1991 naar deze tijd toereken kan dat nog wel eens flink tegenvallen.
ad5. Als je je halve leven niet wilt werken kun je op je klompen aanvoelen dat je dan ook minimaal 50% belasting kwijt bent tijdens je werkende leven. "Geen gezeik iedereen rijk" is geen werkbare oplossing"
ad9. Het aantal ambtenaren in Brussel is kleiner dan de gemeente Rotterdam. Toen ik daar laatst was wist een ambtenaar mij te vertellen dat hij samen met 10 collega's van hem toch eigenlijk wel het hele structuurfondsenbeleid in Europa bepaalde, ongeveer 15% van de EU-begroting. Ik zou dit toch geen overdreven ambtenaren aantal wilen noemen.
Je andere punten komen mij ook enigszins ongenuanceerd voor, maar die laat ik maar even.

mikkip | 22-05-05 | 12:47

Dit verdrag is opgesteld in 16 maanden door 102 mensen, die vast ieder ondersteund werden door weer minimaal 4 personen. Tegen 100.000 eurie/jaar.
De economie moet blijven draaien.

Kenny013 | 22-05-05 | 12:45

@ wulfpack
Ik noem niemand DOM hier. Heb gewoon nu het idee en gevoel om VOOR te stemmen. Volgens mij stelt Nederland zonder EU helemaal niks voor en gaat het hele boeltje totaal failliet als we uit EU stappen.

flinkescheet | 22-05-05 | 12:44

Gelukkig veranderd er helemaal niets door de nieuwe grondwet als we dat blije grijshoofd mogen geloven. We kunnen dus met een gerust hart NEE stemmen.

neemjemoederindemali | 22-05-05 | 12:43

@Ronnie: We stonden daar voor lul omdat er geen duidelijk mandaat was vanuit de NAVO. Oftewel: we voerden de ad-hoc politiek die Wilders propageert als alternatief voor de grondwet, maar die in situaties die snel reageren vereisen volkomen onwerkbaar is. Enige overeenstemming op voorhand is wel fijn en een grondwet brengt ons die ;-)

mikkip | 22-05-05 | 12:41

@ wulfpack
Wat zeg je nou over de gaskamer? Snap niet wat je bedoelt

flinkescheet | 22-05-05 | 12:40

JeePee,
1. Ik wil dat de rest van Europa evenveel buitenlanders opneemt als wij
2. Ik wil evenveel of minder als de rest van Europa betalen aan Brussel
3. Ik wil het geld dat we al die tijd teveel betaald hebben terug. En wel meteen.
4. Ik wil, nu de hypotheekrenteaftrek afgeschaft wordt (is deels al gebeurd) dezelfde (=lagere) IB-tarieven als de rest van Europa
5. Ik wil éérder stoppen met werken, niet later
6. Ik wil dezelfde hoge kwaliteit van onderwijs als, pak 'm beet, Belgie
7. Ik wil dezelfde hoge kwaliteit van zorg als, pak 'm beet, Belgie
8. Ik wil dat 75% van alle regeltjes wordt afgeschaft. Ik wil er dus géén Europeesche Regeltjes bij.
9. Ik wil dat 75% van alle ambtenaren de straat op wordt geschopt. Ik wil er dus géén Europeesche Ambtenaartjes bij.
10. Ik wil niet dat de overheid mij gaat opleggen of ik vóór of tegen een of ander obscuur wetje moet zijn. Als je ?3,5 miljoen over hebt, weet ik nog wel een goed doel: Help Nappert De Zomer Door!

Nappert | 22-05-05 | 12:40

Ik haat stemcomputers. Ze zijn te fraudegevoelig

bananenrepubliek | 22-05-05 | 12:40

@SimpelZat 22-05-05 @ 12:37
Zoals eerder gezegt, heeft de regering geen f*ck mee te maken. Dit besteden ze uit aan de gemeenten.

Kenny013 | 22-05-05 | 12:40

@. flinkescheet
En dan mag u nu even uw argumenten neerleggen. Die ik hier boven zie zijn duidelijk NEE argumenten. En zijn naar mijn gevoel helemaal juist. Maar wederom heeft u gelijk hoor. Wij zijn DOM. En we geven het nog toe ook. Nu uw zelfkritiek nog!

Wulfpack | 22-05-05 | 12:39

@Kenny013: Je hebt gelijk. De eerste woorden van Hans van den Broek waren al: "een verademing dat verhaal" (van Joschka Fisscher). Zelfs al voorstander vind ik dat een tegenstander van het grondwettelijk verdrag wel evn op zijn plaats was geweest in Buitenhof. Op zijn minst een debatje dan. Maar we krijgen zo Plasterk met zijn dubbele stemadvies.

mikkip | 22-05-05 | 12:38

Ongelofelijk weer wordt de Balkan erbij gehaald.
Nederlanders stonder daar toch gewoon voor lul.

Ronnie | 22-05-05 | 12:38

De stemcomputers zijn in ieder geval al omstreden, dus ondanks 60% neestemmers komt er waarschijnlijk een JA uit....

SimpelZat | 22-05-05 | 12:37

@. flinkescheet
Je hebt helemaal gelijk. De gaskamer is helemaal het einde. Letterlijk!

Wulfpack | 22-05-05 | 12:37

Ik was van plan om NEE te stemmen.
Als ik nu dat nieuwe foldertje bekijk en ook let op de meeste van de reacties hierboven, ga ik toch maar VOOR de grondwet stemmen.

flinkescheet | 22-05-05 | 12:35

. DeKeet 22-05-05 @ 12:31 Mogen we wel snel zijn, want binnenkort is er in nederland geen boer meer te vinden. Met dank aan Pronk, Lubbers, Kok c.s. en de milieumaffia,

neemjemoederindemali | 22-05-05 | 12:35

Zou er buitenhof nog 1 kritsche vraag gesteld worden?

Kenny013 | 22-05-05 | 12:34

@. neemjemoederindemali
Verrek. Dat is ook al het geval. En Delfzijl is al half Duits. NEE. En anders OORLOG. Heej... Döner Kebab heeft gelijk. Het wordt oorlog als we nee stemmen. Klopt, druk het door en de pleuris breekt los.

Wulfpack | 22-05-05 | 12:34

Nederland is een behoorlijk self-supporting land als we willen: goede voedselvoorziening (als we t niet exporteren), eigen energievoorziening (gas+waddenzeeolie), goede handelspositie als doorvoerland, hoge technische kennis, goede medische voorzieningen en ga zo maar door. Als onderdeel van de EU kunnen we alleen maar leeggezogen worden. Genoeg redenen JP?

DeKeet | 22-05-05 | 12:31

@Polderdrama( goeie naam trouwens)
Ja, je hebt gelijk. Het komt niet meer goed. Ik moet ook niet denken aan Bos als minister president ( nachtmerrie)...

Kat | 22-05-05 | 12:29

. Kenny013 22-05-05 @ 12:20
Dat viel mij ook al op. Hebben we schiphol misschien ook al weggegeven aan Frankrijk?

neemjemoederindemali | 22-05-05 | 12:28

@. Kenny013
Fischer.. die is zeau anno 1940. 9 of 10 mei toen probeerde die rotmoffen al onze haven in te pikken.

Wulfpack | 22-05-05 | 12:27

@polderdrama
Ja klinkt raar, maar ik kon niet alle punten nog een keer gaan omschrijven. Het was al zo'n lang stuk
Protectionisme bedoel ik de barrieres op invoergebied vanuit ontwikkelingslanden
Met die publieksbedrijven bedoel ik OV, De Zorg, Energie etc

bananenrepubliek | 22-05-05 | 12:27

Jpeetje c.s. zijn echt radeloos. In buitenhof laten ze een duistert uitleggen hoe fantasties Europa is en dat de grondwet heel goed voor ons is. Gelukkig ondertitelen ze nu nog, maar als straks de grondwet een feit is ben ik bang dat we allemaal verplicht duits moeten lullen. Krijgt hitlert toch nog zijn zin na 65 jaar.

neemjemoederindemali | 22-05-05 | 12:26

@thygros
Eens, m.u.v. de gekozen staatshoofden.

Polderdrama | 22-05-05 | 12:25

@bananenrepubliek
29 opheffing van het protectionisme
30 geen afstoting van publieksbedrijven
<DUH>

Polderdrama | 22-05-05 | 12:24

@fuckje
Ik ben bang dat ze in Brussel jouw grondwet niet willen....
te weinig mee te verdienen

bananenrepubliek | 22-05-05 | 12:23

Ik wil 6,5 miljard euro minder betalen aan de EU in ruil daarvoor mogen ze die 3 miljard subsidie voor Nederland schrappen!
Voor die 3,5 miljard kunnen we lasten verlichten voor de Nederlanders die werken en het ambtenarenapparaat afbouwen. Misschien blijft er dan nog een hoop geld over om een aantal high-tech gevangenissen te bouwen waar drie bewakers 500 gevangen kunnen bewaken!

sneeuwvlokje | 22-05-05 | 12:23

@kat
Stuur dan de hele tweede kamer weg, want het is niet de wens van de regering, maar de eis van de tweede kamer. Daarin zitten ALLE partijen en alleen SP is tegen (want tegenzijn is hun beleid)

Polderdrama | 22-05-05 | 12:23

Geef me een jaar en we hebben een goeie grondwet!

fuckje | 22-05-05 | 12:21

Balkende stoort zich dus aan vrije meningsuiting. Was dat referendum niet een democratisch proces? Via de pers mensen bespelen en miljoenen belastinggeld uitgeven aan het winnen van JA zieltjes door bewust gekleurde en onvolledige informatie te geven en dan ook nog niet slagen in je missie...

Aftreden met dat kabinet! Dan maar een 3e wereldoorlog, economische crisis en uitsluiting van Europa. Power to the people!

Kat | 22-05-05 | 12:21

Volgens Fisher is Rotterdam geen Nederlandes haven meer, maar een europese. Fuck ik wist niet dat we Rotterdan weggegeven hadden.

Kenny013 | 22-05-05 | 12:20

Oke daar gaan we:

Ik wil:
1
-Iedereen weg die de kiezer minacht:
dus Brinkhort --> oprotten
Maaten -----> wegwezen
Bot --------> goodbye
-iedereen weg die liegt tegen de kiezer
dus Zalm -------> opzouten
Donner -----> moven
2
een grondwet van onder af en niet opgelegd
3
een brede maatschappelijke discussie
4
geen staatspropaganda
5
een eerlijke voorlichting
6
niet te snel
7
geen dienstenrichtlijn
8
dat corruptie uitgeband wordt in Europa
9
dat klokkenluiders worden beschermd
10
de goedkeuring van de Europese financien
11
dat de Nederlandse grondwet bovenaan staat
12
maar 1 zetelplaats (weg straatsburg)
13
een normale onkostenvergoeding
14
dat de riante wachtgeldregeling verdwijnt
15
dat het extra europensioen verdwijnt
16
dat er controle komt op declaratiegedrag
17
dat ieder land naar evenredigheid betaald
18
meer transparantie in besluitvorming (open die deuren)
19
een gekozen Europese MP
20
ons vetorecht terug op bepaalde zaken
21
garanties voor een goed sociaal beleid
22
geen groot Europees leger
23
een eind aan de bureacratische chaos
24
beslissingen niet bij bureaucraten
maar bij gezag en vertegenwoordigers
25
Europa terug bij de burger
26
geen eenheidsworst maar eenheid in verscheidenheid
27
toegang van burgers tot het europese hof van Justitie
28
pan-europese politieke partijen
29
opheffing van het protectionisme
30
geen afstoting van publieksbedrijven
31
verantwoordelijke en medemenselijke burgers i.p.v. alleen consumenten

En zo kan ik er nog wel 30 opnoemen.
Maar begin eerst hier maar mee, meneer Balkenende

bananenrepubliek | 22-05-05 | 12:17

Thygros,

Zullen we samen een nieuwe partij oprichten? (^^)

de Japanner | 22-05-05 | 12:16

Zo wil ik een gekozen Minister van Buitenlandse zaken, wil ik geen Europesch superleger tenzij dat betekent dat we uit e navo stappen.
Ik wil dat de betalingskorting voor de engelsen wordt opgeheven.
Ik wil dat alle macht die naar Europa gaat uiteindelijk eindverantwoordelijkheid van het parlement is.
Ik wil dat de ministerraad alleen bestaat uit gekozen staatshoofden.
Ik wil vast hebben liggen dat de dingen die wij nationaal van belang vinden(euthenasie, homohuwelijk, drugsbeleid) gerespecteerd worden zonder dat dat door een meerderheid van andere landen gedwongen kan worden veranderd.
Ik wil .... de BeNeLux terug!

Thygros | 22-05-05 | 12:15

Ik vint dat het kabined ingeval het referendum negatief uitpakd op moet stappen. Ze zijn te partijdig.

Abuneenee | 22-05-05 | 12:13

@fuckje,

Als je niet naar teveel belspelletjes kijkt weet je dat dat niet kan (^^)

de Japanner | 22-05-05 | 12:08

@Japanner,
ga ff stemmen in Mongolie!

fuckje | 22-05-05 | 12:06

@. fuckje 22-05-05 @ 11:52

tijd voor een feauteaufuckje.

Mazzel | 22-05-05 | 12:05

Als ik het gros van de bezoekers van GS zo peil, dan denk ik dat anarchie onze beste staatsvorm is. Heeft iemand een visie van Nederland als anarchie?

Polderdrama | 22-05-05 | 12:05

Wat een flauwekulargumenten van die JP... verwijten dat de 'nee'-stemmers niet aangeven hoe het dan wèl moet. JP, al heeft niet iedere nee-stemmer een goed alternatief, en verschillen diegenen die dat wel hebben vaak van mening, maar we weten één ding zeker: aan de voorliggende bagger kunnen wij geen ja-stem geven.
.
Goeie punten trouwens, Kenny013, behalve puntjes 1 & 7 :). Ik zou ook graag een strenge afbakening van de verantwoordelijkheden, bevoegdheden en middelen van Europa zien. Laatst zag ik toevallig de grondwet van Texas, waar een heel hoodstuk is geweid aan wat de overheid allemaal níet mag. Bijvoorbeeld zaken als het hele europese subsidiegebeuren, inclusief de (niet onaanzienlijke) steun aan de landbouw, zouden expliciet buiten de bevoegdheden van 'Europa' moeten vallen. Niet afschaffen, maar verbieden, anders komt het vanzelf wel weer terug op een gegeven moment. En zo zijn er nog talloze zaken waar Europa zich niet mee zou moeten of mogen bemoeien.

Muxje | 22-05-05 | 12:05

@fuckje,

Heb je de televisie niet op een SBS belspel programma staan?

de Japanner | 22-05-05 | 12:04

@Nil desperandum
Dankzij jouw overtuigende argumenten ga ik nu ja stemmen, ok?

Henk Hunk | 22-05-05 | 12:02

@ Polderdrama Nee, maar zonder loze berichtjes gaat het al snel genoeg.

Kenny013 | 22-05-05 | 12:02

Beste JP,

Ik als gegoede burger kan gewoon niet begrijpen dat je in een gevangenis als een vorst wordt behandeld en als een burger wordt genaaid. Ook kan ik niet begrijpen dat alles maar op alles wordt gezet om mij te overtuigen dat die grondwet zo fantasties is terwijl die dat helemaal niet is. Gisteren eindelijk een folder gekregen waar in stond dat het een geven en nemen grondwet is. Maar wat dan nog? Ik ben een burger en betaal belasting. Dat doe ik om mensen die het leuk vinden dit land te leiden. EN NIET TE LIJDEN. Ik heb namelijk een andere hobby. Ik wil een grondwet. Een heldere en goede. Voor alle staten. Ik ben er voor mij zelf al jaren overtuigd dat onze huidige al 160 jaar te oud is. Ja, toen werd hij geschreven. Ik ben er ook voor dat alle staten ongeveer even groot worden gemaakt. Nederland en Duitsland met hun enorme verschillen. Als Nederland nee zegt en Duitsland ja dan is het al duidelijk wie er wint. DAT WAS 65 JAAR GELEDEN OOK HET PROBLEEM. Enne.... ook toen was het de elite die dat allemaal maar toestond en alvast de spullen naar Engeland / Canada bracht. En de *spuug* burger *spuug* mocht bij de Grebbeberg om zeep worden geschoten voor DE GOEDE ZAAK. Precies, jouw "hongerloontje" En van de lobbyisten die jij vertegenwoordigd. Alles wat geld heeft wordt in de watten gelegd. Ook in Brussel. Maar de grootste groep wordt nooit en te nimmer serieus genomen. ALLEEN MAAR GENOMEN. Ik buk alvast. En zo kan ik nog wel even door gaan. Ik nodig jou en je vrinden uit contact met me op te nemen. Dan kunnen we eindelijk eens een open debat leveren op TV. Zodat iedereen ziet hoe, wat waarom. En dan wil ik best mijzelf laten zien. Degene achter de naam Wulfpack. En of ik het dan met iedereen eens zal zijn en de andere met mij. Zeker niet, het zou een saaie wereld worden. Maar ik wil graag over straat lopen zonder bang te moeten zijn. Ik wil graag over straat lopen en een ieder die ik tegen kom kunnen begroeten. DE WERKELIJKE NORMEN EN WAARDEN. Zonder uitgebuit te worden door wie??? Juist, de ELITE. Met vriendelijke groet, WULFPACK

Wulfpack | 22-05-05 | 12:02

Wat ook een voordeel is om NEE te stemmen is dat je er voor zorgt dat eikels als Wilders strakjes bij een groot EU grondwet fiasco niet kunnen zeggen van "U ziet het, ik had het Nederlandse volk gewaarschuwd"

de Japanner | 22-05-05 | 12:02

@kenny013
Je voelt je duidelijk aangesproken door Nil Desperandum

Polderdrama | 22-05-05 | 12:01

@Specht
Die lul van jou, das net de euro.

Henk Hunk | 22-05-05 | 12:01

Over 5 minuten de Firma List en Bedrog op Buitenhof, ned.3.

fuckje | 22-05-05 | 12:00

@ superjan
In de grondwet die nu voor ligt staat een compleet hoofdstuk over katoen. Als dat erin kan, kan er wel meer in ook.

SuperG | 22-05-05 | 12:00

@. Nil desperandum
Daar hebben we juist een kip voor...

da wizard | 22-05-05 | 12:00

@Nil desperandum Ga gewoon naar een andere site, je wordt niet gedwongen hier te zijn.

Kenny013 | 22-05-05 | 11:58

Oké dan JP, we maken het makkelijk voor je.
We zeggen nee. Jij treed af van plaatsvervangende schaamte tegenover je Europa vriendjes. En dan mag het EU-parlement een nieuwe grondwet schrijven van 20 kantjes waarin alles benoemd moet worden en de wet duidelijk moet zijn.
Alles wat je er niet in kwijt kunt is waarschijnlijk overbodig.
Verder nog wat leuke punten:
1.Geen Europees leger: wel kunnen we de legers op elkaar af stemmen zodat we een betere verdeling van apparatuur en slagkracht hebben, maar ik reken niet meer op de Fransen als we hulp nodig hebben in een netelige situatie (Sebrenica).
2. We betalen al jaren te veel: Dus verlaging van de kosten en het teveel betaalde terug krijgen.
3. Geen markwerking in de zorg: concurentie is goed maar het moet wel betaalbaar en sociaal geregeld worden.
--
Ik kan nog wel even doorgaan maar het ergste is nog wel dat we nu niet weten wat de toekomst brengt...

da wizard | 22-05-05 | 11:58

. Nil desperandum 22-05-05 @ 11:55
Hebben we al een grondwet? Waarom moeten we dan stemmen?

neemjemoederindemali | 22-05-05 | 11:57

@superG> Aaaah, dus de grondwet is er om de huidige fraude, misdaad, vriendjespolitiek en decadentie in Brussel en Straatsburg te bestrijden. Zeg dat dan. Maar ik heb wel een beter idee.
Geen grondwet en een strafrechtelijk onderzoek n aar de honden die zich schuldig hebben gemaakt aan de punten die je noemt.

superjan | 22-05-05 | 11:57

@ronnie Excuses
Was inderdaad @SuperG

Polderdrama | 22-05-05 | 11:56

Al die opgedrongen meningen en ongevraagde stemadviezen hier: heeft een van jullie zeikers wel eens de moeite genomen om de Nederlandse grondwet door te worstelen en te doorgronden? Op een enkele uitzondering hier, kakelende kippen zonder koppen.

Nil desperandum | 22-05-05 | 11:55

@Rabarberke
Waarom vraagt de tweede kamer (PVDA, D66, Groen Links) een raadgevend referendum als ze allemaal voor zijn en allemaal tegen hun achterban zeggen om voor te stemmen? En waarom is dat de schuld van de regering?

Polderdrama | 22-05-05 | 11:55

@SuperG Heel goed, hier kunnen we iets mee.
Al denk ik dat punt 20 wel erg zwaar is.

Kenny013 | 22-05-05 | 11:54

@. Polderdrama
Wel effe lezen was ik niet hahah lol
jij gaat naar de gevangenis.

Ronnie | 22-05-05 | 11:52

En met al die katholieken en moslims in europa ga ik me er als bi-meid niet veiliger op voelen!

fuckje | 22-05-05 | 11:52

@Ronnie
Kroonjuwelen over de schutting door coalitievrienden? Dat was de PVDA hoor. Niet de 'coalitievrienden'. Terug naar af, je gaat niet door start en de wachmachine kun je ook wel vergeten.

Polderdrama | 22-05-05 | 11:51

@Kennie
8)het europarlement vergadert voortaan gewoon in het engels
9) europarlementariers betalen gewoon belasting en accijns (ook over sterke drank!)
10) europarlementariers gaan gewoon in Brussel wonen en declareren niet (zonder bonnetje) ieder weekend een firstclass ticket naar Lapland
11) europarlementariers stellen gewoon vacatures op en nemen niet hun hele familie in dienst als beleidsmedewerker tegen een salaris van dik een ton (Hester Maij Weggen)
12) europarlementariers werken voortaan 5 dagen in plaats van 3
13) er komt een europese senaat waarin ieder land met 2 leden is vertegenwoordigd
14) Brussel bemoeit zich niet meer met wipkippen, chocoladesigaretten, passagiersvertrekken van historische zeilschepen, etc.
15) de procedure om uit de unie te stappen wordt opgeschreven (niet alleen genoemd)
16) Engeland krijgt als rijk land geen korting meer
17) kappen met die landbouwsubsidies
18) de jaarrekening moet voortaan WEL worden goedgekeurd
19) de benoeming van commissieleden is niet langer koehandel
20) jan péter gaat naar de kapper

SuperG | 22-05-05 | 11:50

Al krijg ik een lul van 40 cm door ja te stemmen, dan nog stem ik tegen want anders ga ik er 10 cm op achteruit.

Specht | 22-05-05 | 11:50

@de japanner
Het is dom en onterecht om te verwijzen naar crisis en oorlog. Daar ben ikh et mee eens. Maar ik zie niet in waarom de andere items ongeldig zijn.
Overigens stem ik tegen. Maar niet omdat deze regering dat zegt: dat zou apples met peren vergelijken zijn.

Polderdrama | 22-05-05 | 11:49

@Rutje: ja, laten we woorden tellen in de grondwet en daaruit conclusies trekken!

Polderdrama | 22-05-05 | 11:46

@Polderdrama,

De valselijke en populistische argumenten, het oneigenlijk gebruik van belastinggeld die nu wordt gebruikt voor de ja-campagnes, het geen ruimte geven voor nee-argumenten in informatie materiaal (ondemocratisch) om de EU grondwet er door te drukken zijn een aantal van die punten die aangeven dat dit kabinet niet echt geweldig is.

Een aantal valse argumenten van dit kabinet zijn:
De Europese grondwet hebben we nodig voor het bewaken van de buitengrenzen
De Europese grondwet hebben we nodig voor de strijd tegen het terrorisme
De Europese grondwet levert ons meer werkgelegendheid op
De Europese grondwet laat ons niet afglijden naar een crisis/oorlog zoals in de Balkan


de Japanner | 22-05-05 | 11:46

De EU is wel goed voor de vleermuis zij betalen mee aan hun onderkomen.De koeien
gaan in een flat. Kunnen we nog meer huizen bouwen voor nieuwkomers. Oosteuropeanen kunnen hier waarschijnlijk ook een uitkering aanvragen en wij werken lekker door tot ons 67ste want de AOW raakt op.Niemand weet het nog maar dit word het beloofde land. Halelujah.

Boebie | 22-05-05 | 11:45

Europa, dat is toch die *ahum* superstaat waar nederland 4 miljard euro per jaar aan betaald en er 3 miljard voor terug krijgt?
Als dit kabinet moet bezuinigen dan weet ik nog wel een bezuinigingspostje.

Mazzel | 22-05-05 | 11:45

wat ie lekker richting nee aan het kronkelen zeg. Een pier in een emmer sperma, die bos

superjan | 22-05-05 | 11:43

bos bij mens over grondwet

superjan | 22-05-05 | 11:43

Beste Jan Peter,

Wat wil ik als NEE stemmer straks verandert zien in de europese grondwet.
1) De naam , het is geen grondwet maar een verzameling verdragen.
2) Niet met 1 miljoen mensen een advies kunnen aanvragen, maar daadwerkelijk kunnen ingrijpen.
3)1 eurocommisaris weg kunnen sturen ipv de hele commissie
4)immuniteit voor parelementariers, maar dan alleen voor wat ze inopdracht van een hogere instantie hebben uitgevoerd, dus voor frauderen en graaien gaat dit niet op.
5)een einde aan het geldverslindende gereis tussen Brussel en Strassburg.
6)Op laten nemen dat de Nederlandse netto betaling met 66% terug gebracht wordt.
7)Garanties voor ONZE pensioenfondsen.

Als deze dingen geregeld zijn sta ik er een stuk positiever tegenover.
Verder geef ik je het advies om in de tijd dat je aan het onderhandelen bent het land eens in te trekken en naar de burgers te luisteren zodat je later de vragen duidelijk kan uitleggen, zonder neerbuigend richting burger te zijn.

Kenny013 | 22-05-05 | 11:40

@Ronnie
D66 kan zich alles permitteren: drie keer achter elkaar verloren bij de verkiezingen, je kroonjuwelen over de schutting gemieterd zien worden door je coalitievrienden en dan nog menen je in de regering hoort... Dan kun je toch niet echt spreken van principes.

SuperG | 22-05-05 | 11:39

Sorry JP, ik ben gewoon te dom om uw "grondwet" "kuch" te begrijpen. Terwijl ik toch best redelijke cijfers had op de lagere school voor begrijpend lezen (maar misschien was mijn onderwijzer ook gewoon dom) Omdat ik de grondwet niet begrijp, ik heb echt mijn best gedaan om hem te lezen en te begrijpen, maar ik was na 2 bladzijden de complete draad gewoon kwijt. Waarschijnlijk zijn de mensen in andere landen gewoon veel slimmer dan mij en voel ik me niet zo thuis bij al deze slimme mensen. Ik hoor liever bij 16 miljoen domme Nederlanders dan dat ik deel uitmaak van 1 Europa waar iedereen veel slimmer is dan ons. Mogen we aub de florijn terug? Doen we de grenspaaltjes weer naar beneden. Lieve Jan Peter, we weten dat u vind dat wij als dom klootjesvolk er geen snars van begrijpen, maar mogen we aub? En als er oorlog uitbreekt met Belgie of Duitsland willen je vrienden Sjors dubbeljoe Boes en die Engelse vriend van je ons vast wel helpen aangezien die nog al van oorlogje voeren houden.

neemjemoederindemali | 22-05-05 | 11:39

ik vind het toch wel leuk hoe ze een niet interessant politiek punt op de publieke agenda hebben gekregen. het was niet boeiend, niemand vond het boeiend. en toch praat nu iedereen erover. dan kun je ze nog zo slecht vinden, maar dit doen ze toch wel goed.

Stijntje | 22-05-05 | 11:37

parlement misschien beter geregelt, als we dan toch de macht overdragen aan brussel?
en ja, hij heeft een bord voor zijn kop.

zeemeeuw | 22-05-05 | 11:37

Wat ik al zei: Waarom een raadgevend referendum als de regering, die de raad ter harte moet nemen, de raadgever probeert te manipuleren? Dat hele referendum is waardeloos aangezien de informatie niet objectief is maar propagandistisch.

Rabarberke | 22-05-05 | 11:36

@. vanrechtsheeftvoorra
Ik denk dat D66 daar geen genoegen mee neemt. Was toch het parade paard van D66.
Meer blunders kunnen ze zich toch niet meer
permiteren.
Ze zouden zich compleet belachelijk maken als het referendum terzijde wordt geschoven
en het vervolgens toch een JA wordt.

Ronnie | 22-05-05 | 11:35

@mikkip
Over die verdragen heb ik anders nooit iets mogen zeggen. Ik wil geen grondwet die 'beter is dan niets' of 'beter is dan Nice'. Ik wil gewoon een goede grondwet.

SuperG | 22-05-05 | 11:35

Als we op de inhoud van de grondwet zelf mogen discusseren, in plaats van al die andere redenen om nee te stemmen wat niks met de grondwet te maken heeft, ben ik ook inhoudelijk tegen.

Want,
de grondwet staat voor verdere liberalisering van de markt, alles op basis van het interne vrije markt principe. Dit heeft, op zijn zachtst gezegd, niet zo'n daverend succes gehad in Nederland (NS anyone?).

Dit houdt ook in dat het zorgstelsel over geheel Europa gelijk moet worden. Ook dit heeft voor Nederland alleen maar nadelen.

Verder staat in de mogelijke grondwet dat er veel geinvesteerd moet worden, via een platform of iets dergelijks, in een wapenindustrie. Lijkt me een goed voorbeeld van Amerikanisering van Europa, waarin er een gigantische wapenindustrielobby is, en daar heel veel geld in gaat zitten. En dat terwijl de Koude Oorlog voorbij is, en Europa nog steeds vrede af tracht te dwingen door diplomatiek.

Tenslotte mist er iets belangrijks in de grondwet, en dat is het recht op een minimum inkomen. Lijkt me vrij duidelijk dat deze grondwet alweer niet tegenhoudt dat de interne markt van Europa kapot gaat door concurrentie van bijvoorbeeld Polen. Hoe kunnen we nou een blok vormen tegen bijvoorbeeld de VS als binnen Europa geconcurreerd wordt op een veelste laag loonniveau?

Deze argumenten maken mij tegen. Die verdragen die er al waren, en nu in de grondwet komen, is geen reden om voor te stemmen. Ook bij een 'nee' blijven die verdragen geldig.

remco_ | 22-05-05 | 11:34

Zalm heeft geen geld om extra's te betalen,het geld die meevaller van brussel ligt bij de mensen in de brievenbus.Alweer een folder spotjes op tv wij betalen weer veel geld en war het nodig is,daar komt niks .

Ant | 22-05-05 | 11:34

Ik ga geen discussie aan met een middeleeuwse primaat die zijn plaats in het helaal niet kent en dus de bliksem uit de hemel aan een god toeschrijft. Daaaaag JP. "Nee."

Henk Hunk | 22-05-05 | 11:34

@vanrechts,
ik dacht dat de meeste grote partijen, waaronder CDA en PvdA het referendumadvies opvolgen, ongeacht hun eigen voorkeur?

fuckje | 22-05-05 | 11:33

@Rutje: Heb je ook geteld hoeveel het woord 'raad' en het woord 'parlement' voorkomt in de huidige, nu geldende, verdragen. Tel het even na, ik schat dat dit grondwettelijk verdrag er democratischer uit ziet volgens jouw graadmeter. Ik stem voor, niet vanwege de perfectie maar vanwege de verbetering.

mikkip | 22-05-05 | 11:31

Jan Peter moet onderhandelen over een manier om een behoorlijke Europese grondwet tot stand te brengen. Hoe bijvoorbeeld? WIj Europeanen kiezen met zijn allen een constituerende vergadering. En die maakt dan een grondwet: een kleintje, zoals in de Verenigde Staten.

Han vander Horst | 22-05-05 | 11:31

Begrijp trouwens die hele ophef niet. Balkie hoeft zich helemaal geen zorgen te maken. Het parlement heeft het laatste woord en daar van is idd bekend dat die massaal voorstemmen. Dus wie naait nu wie?

vanrechtsheeftvoorra | 22-05-05 | 11:30

Als wij onlangs in een vergadering van de EU te kijk gezet worden omdat het grote financieel zwakke Italie onze JP als Harry Potter afschilderde terwijl wij veruit de grootste betaler zijn en zij alleen de euro naar omlaag gehaald hebben met hun kruiwagens vol lires......
Het wordt hoog tijd dat de macht komt te liggen bij de grootste betalers en de klauwophouders voorlopig hun grote bek houden. Maar nee, hoe meer je inwoners neuken zonder condoom, hoe groter is je macht, vraag het de paus.
Nog dommer dan een hond, die bijt namelijk niet in de hand die hem voed.

superdick | 22-05-05 | 11:28

OurHero: My Hero. Eindelijk eens iemand die er wat van snapt...

Wolcio | 22-05-05 | 11:28

Volgens mij is het verschil dat je een heel arsenaal aan principiële redenen zou kunnen verzinnen om NEE te stemmen en maar weinig pro's.
Als je inzake zo'n gevoelige materie mensen wilt overtuigen van je gelijk, zul je meer dan praktische argumenten en spierballentaal op moeten voeren.
Wat het opzetten van een campagne betreft zou men wèl nog veel van de Verenigde Staten kunnen leren.

houdoe en bedankt! | 22-05-05 | 11:28

Ook leuk:
het woord 'raad' (niet democratisch gekozen) komt 1200 keer voor in de grondwet, 'parlement' (wel democratisch) slecht 400 keer. Trekt uwe conclusies...

Rutje | 22-05-05 | 11:27

@Sunnygirl; klopt. Maar ook de invoering van de Euro was niet iets van vandaag op morgen. Ook dit was al lang voorbereid in een voorgaand kabinet. Kun je niet ontkennen. En de nederlandse economie was al onder Paars 2 een zeepbel.

vanrechtsheeftvoorra | 22-05-05 | 11:26

@pietje bel. Ja verschillen moeten er nou eenmaal zijn. Of moeten luie ambtenaren, Koos Werkeloos e.a. hetzelfde verdienen als iemand die een hele week werkt. Dat hebben ze in de USSR geprobeerd, maar daar zijn ze van teruggekomen: werkte niet.

Polderdrama | 22-05-05 | 11:25

Het aloude spreekwoord "verbeter de wereld en begin bij jezelf" komt kennelijk niet in de vocabulaire voor van onze toch als conservatief bekend staande premier. Al je toch niet in staat bent om de rotzooi in dit kleine kudtlandje fatsoenlijk aan te pakken, waar haal je dan het lef vandaan om dit polderklootjesvolk te gaan overtuigen dat het binnen een Groot Europees Rijk wel goed zou kunnen gaan? Je bent verdoemme zelf niet eens in staat je eigen grondwet normaal toe te passen. Je eigen soldaten notabene voor de rechter slepen als je ze zelf uitzendt naar een land vol geyteneuqers die toch geen democratie willen, om maar een klein voorbeeldje te noemen. En volgens mij is het ook zo dat de pliesie er is voor het handhaven van de openbare orde, daar betalen wij onze belastingcentjes namelijk voor. Maar nee, wij moeten straks gaan betalen voor de pliesie, wanneer er een evenmentje wordt georganiseerd waar een boel mensen op af komen. En dan heeft hij het lef te zeggen dat WIJ de boel op de kop zetten. Hahahahaha.

vanrechtsheeftvoorra | 22-05-05 | 11:24

De vraag was 'ja' of 'nee'. Niet, 'wat wilt u eigenlijk'.
Jan Péter, we zouden ons niet gek laten maken door de peilingen. Heb je die 3,5 miljoen al teruggestort?

SuperG | 22-05-05 | 11:21

@ vanrechtsheeftvoorra 22-05-05 @ 11:09
De lichte economische groei was bij nader inzien tch niet de verdienste van JPB. Te laag gewaardeerde Euro enorme prijsstijgingen. Nee het gaat geweldig onder JPB. Het gaat zelfs zo goed dat er een nieuwe economische terugval op komst is.

Sunnygirl | 22-05-05 | 11:20

Balkie weet niet waar die over moet handelen bij een eventuele neestem? Heeft die toch niet erg goed naar de kiezers geluisterd. Schaf bijvoorbeeld die domme regel voor schilders en glazenwassers af. Is die wel eens in Griekenland op een bouwplaats geweest?

Gelukkig krijgt die zo hulp van de Duitsers, zometeen in buitenhof tv.

@Ronnie - Bij de vorige regeringen werden de armen in ieder geval niet armer.
De kloof tussen arm en rijk zal in Nederland alleen maar groter worden.
Bereidt je voor op een tweede Amerika met meer criminaliteit, ghetto's en no-go area's.
Ja, dit kabinet heeft echt een goede visie mbt hoe het beter zou moeten gaan met Nederland.

Pietje Bel | 22-05-05 | 11:14

@vanrechts,
Ja idd! Definitief down!! En Neuschans idem ditow!

fuckje | 22-05-05 | 11:13

@fuckje; en de grenspaal bij Glanerbrug weer naar beneden!

vanrechtsheeftvoorra | 22-05-05 | 11:11

In bedoel: op DEZE regering...

vanrechtsheeftvoorra | 22-05-05 | 11:10

Met mn economiegroepje van school hebben we uitgerekend dat we best zonder EU kunnen, en dan komt onze florijn ook weer terug!

fuckje | 22-05-05 | 11:09

BTW; het is natuurlijk grote onzin om alles op de regering af te schuiven. De basis is natuurlijk al gelegd de afgelopen periodes onder Paars. Balkie & Co koppen de boel alleen maar in. Tenminste, ze doen een poging daartoe. Maar ben het grotendeels met BarCode eens

vanrechtsheeftvoorra | 22-05-05 | 11:09

Het enige waar hij wat mij betreft over mag onderhandelen, is zijn eigen oprotpremie

Sunnygirl | 22-05-05 | 11:07

@BarCode; zo die zit. Hoe laat ben je beginnen te typen? En dat bijna foutloos!

vanrechtsheeftvoorra | 22-05-05 | 11:07

@. Polderdrama

-Afbraak sociale voorzieningen
-Hoge werkeloosheid
-Hoge prijsstijgingen.
-Hoge belastingen
-Zelf wel de zakken zitten vullen
-Ongecontroleerde intrek goedkope werknemers die hier geen cent afdragen.
-enz enz

Daarmee wil ik niet zeggen dat voorgaande regeringen het beter deden.

Ronnie | 22-05-05 | 11:04

@our hero,dat wel*kuch*.ik toets hier mijn mening neer,ik heb gewoon geen vertrouwen meer in de politici,... einde discussie.[dit is geen chatbox]

swinger | 22-05-05 | 11:04

Beste Jan Peter:

Als 'nee-kamper' zou ik graag het volgende willen:

OBJECTIEVE INFORMATIE
Laat mij zelf een mening vormen en probeer me niet te duwen. Dat werkt nameljk averechts. De afgelopen weken uiteindelijk zelf maar de relevante informatie opgezocht, want alles wat vanuit Den Haag is gekomen, of gesubsidieerd vanuit Den Haag, inclusief het lachtertje IPP, is gekleurd. Dit alles op basis van het feit dat er een 85% meerderheid vóór de grondwet in het parlement bestaat.
Als je een beetje snugger was geweest had je zelf ook kunnen bedenken dat een grondwet zich niet leent voor politieke programma's. Een grondwet behoort onafhankelijk en objectief te zijn. Behandel het dan ook als zodanig, ga niet zelf lopen promoten en duwen, want dan besmeur je het geheel met jou politieke smaakje. En laten we eerlijk zijn JP, jou smaakje is het nét niet. Of zoals een vriendin van me zei: het smaakt wel naar banaan, maar toch net niet.

GELIJKE MONNIKENEN, GELIJKE KAPPEN
Zorg eerst maar voor een harde garanties dat elke land op exact dezelfde manier behandeld wordt binnen Europa en binnen de grondwet (naar rato dezelfde afdracht, dierenwelzijn, en alle overige protocollen die voor specifieke landen specifieke uitzonderingen maken). Die gelijkheid behoort er te zijn, vóórdat je het geheel gaat verankeren, niet erna in de hoop dat het allemaal wel goed komt. Dat is de omgekeerde wereld en het is een mythe om te geloven dat al deze uitzonderingen met de nieuwe verdeling van de macht ongedaan worden gemaakt. Het kan namelijk zomaar zijn dat Nederland straks wil dat het minder gaat betalen, en andere landen dus meer, maar dat er geen meerderheid voor te vinden is.

MAAK EUROPA DEMOCRATISCHER
Dus niet met die stomme gele kaarten en een miljoen handtekeningen, die totaal geen garantie geven, maar echt daadwerkelijke macht voor het Europese Parlement, het enige DEMOCRATISCH gekozen instituut binnen de EU.

LOOP NIET JE PIK OF CLIT ACHTERNA
Stop die waanzin van oa het maandelijks verhuizen tussen Brussel en Straatsburg en landbouwsubsidies. Zorg in ieder geval voor harde garanties dát er een eind aan komt. Doe dit, wederom, vóórdat je de boel dicht gaat spijkeren. Ook hier geldt dat jullie al geil worden bij de gedachte dat het straks KAN veranderen en als hitsige hondjes tegen me aan lopen te rijden, zonder mij te vragen of ik into animalsex ben (Femke: jij mag wel hoor, ook zonder te vragen, maar dan moet je wel je haar weer laten groeien;)

REM DE GROEI VAN DE UITBREIDING
Lijf niet allerlei landen in die qua ontwikkeling in elk opzicht nog ergens in het begin van de vorige eeuw of verder leven. Neem een voorbeeld aan Oost-Duitsland.... hoeveel geld is daar inmiddels ingepompt..... en hoeveel resultaat is daar ook alweer geboekt in inmiddels 15 jaar???

Kortom JP en de rest van het politieke asiel, slik die NEE straks als een echte sloerie en ga maar eens terug naar de tekentafel. Sleep er maar wat harde garanties uit zodat er iets van VERTROUWEN ontstaat. Dan wellicht en heel misschien wil ik nog wel eens nadenken of ik het daadwerkelijk genomen wil worden. Dat mag best nog wel een jaar of 10 duren hoor, geen problemen mee..... ook ik moet wennen aan het idee van handboeitjes;)

BarCode | 22-05-05 | 11:03

hoe meer JP en Den Haag zich in allerlei bochten wringt om ons te overtuigen wel JA te stemmen, des te meer NEE stemmers er komen!
Dus ik zou zo zeggen : Ga zo door!!!!!
Ze voeren hun eigen NEE campagne, alleen hebben dioe sukkels het zelf niet door, ha, ha

bmwtje | 22-05-05 | 10:59

Balkie is het zat. Balkie gaat het voortaan allemaal zelf doen. Want jullie dom klootjesvolk, snappen en kunnen er gewoon helemaal niets van. Hij heeft zich al ingeschreven voor de voorrondes van het Eurovisiesongfestival 2006. Hij kwam er achter dat je daarvoor helemaal niet hoeft te kunnen zingen, maar gewoon als een debiel op het podium van toutes Europa moet kunnen staan. Nou, en dat is hem wel toevertrouwd. Daarom stemmen wij allemaal NEE. Dan is ie alvast de debiel van Europa en heeft ie bij voorbaat de voorrondes al gewonnen.

vanrechtsheeftvoorra | 22-05-05 | 10:57

als hoogleraar was hij ook al geen licht.

succesvol | 22-05-05 | 10:55

Hangt van besluit van parlement af. Als het parlement voor stemt, kan je JP weinig verwijten. Die frustratie mag je meenemen naar de volgende verkiezingen.

Helaas dat een gemiddeld vekiezingsprogramma ook te moeilijk is voor de Nederlander.

OurHero | 22-05-05 | 10:55

Wie kan mij nou eigenlijk eens concreet vertellen waarom dit kabinet zo veel slechter is dan de kabinetten van de voorgaande jaren? En dan niet op de Jan Marijnissen manier die zegt dat het gewoon fout is, maar ook nooit verder komt dan dat te zeggen.
Ik ben van mening dat er in Nederland een aantal populisten goed zijn in stemmingmakerij, en dat heel veel klootjesvolk daar gevoelig voor is.

Polderdrama | 22-05-05 | 10:54

mensen zonder ruggegraat zijn altijd bang af te wijken ..
Overigens: stel de uitslag is nee, maar het kabinet zegt ja: is het dan geen tijd voor revolutie?

noorderling | 22-05-05 | 10:53

@Tinus Plotseling, helemaal mee eens. Het argument van politici zoals bv. Brinkhorst dat de grondwet te ingewikkeld is om door de burger erover te laten stemmen is dan ook een van de sterkste redenen om tegen te stemmen...

Mujahid | 22-05-05 | 10:52

@swinger
Als woutertje bos er had gezeten was je ook aan het zeuren geslagen. Hou nou toch op joh. Een kabinet is er om kritiek op te hebben. Alleen weten de Nederlanders het toch elke keer tot in het extreme door te zetten.

OurHero | 22-05-05 | 10:52

Jp had moeten sterven ipv Pim F... Maar dat mag ik eigenlijk niet zeggen.. Hoewel die man zoveel slechte dingen doet, het is ongeloofelijk.

Rapunzel | 22-05-05 | 10:51

@utopiad,je hebt gelijk met dat de meeste mensen dom zijn,daarom zitten we ook met dit k*t kabinet opgescheepd!,... en als we een regering hadden waar je op kon vertrouwen hoefde je inderdaad maar eens in de 4 jaar te stemmen,... maar dit zooitje wereldvreemde graaiers bewijsd iedere dag weer dat ze die taak niet aankunnen,... dus ik verwacht de komende tijd nog een heleboel verkiezingen.

swinger | 22-05-05 | 10:50

@Polderdrama
Je haalt goed punt aan. Het parlement heeft dit referendum uitgeschreven. Dus als het parlement straks vóór stemt, terwijl 'het volk' tegen stemt, kunnen we JP niets verwijten, want het parlement heeft gesproken. Dus we moeten ons niet dik maken, toestemming komt er toch wel.

OurHero | 22-05-05 | 10:49

Toch lief dat ie advies vraagt...

ThE_ED | 22-05-05 | 10:46

UTOPIAD heeft het juist. We stemmen een regering bij elkaar om beslissingen te nemen, en vervolgens willen er een paar partijen uit de tweede kamer een referendum hebben om het volk te raadplegen. WEET IK VEEL. De politiek leest duizenden pagina's, debateerd eindeloos, praat de hele dag over zaken als de EU, en vervolgens vindt een aantal partijen dat we het volk moeten raadplegen. WIJ ZIJN DOM, LAAT ONS ZO. Doe wat goed is en val mij er niet mee lastig.

Polderdrama | 22-05-05 | 10:45

Elders op het net gevonden een uitspraak van een Fransman, waar ik me helemaal in kan vinden

1. Een Grondwet moet leesbaar zijn om een volksstemming mogelijk te maken : deze tekst is onleesbaar.
2. Een Grondwet legt geen welbepaalde politiek op : deze tekst is partijdig.
3. Een Grondwet is herzienbaar : deze tekst is afgegrendeld door een eis van dubbele unanimiteit.
4. Een Grondwet beschermt tegen tirannie door de scheiding en de onderlinge controle der machten : deze tekst organiseert noch een echte scheiding, noch een echte controle der machten.
5. Een Grondwet wordt niet toegestaan door de machthebbers, maar wordt door het volk zelf opgesteld.

Tinus Plotseling | 22-05-05 | 10:45

@Utopiad
Je stelt het scherp, maar ben het met je eens. Alle andere emoties worden over tafel gegooid. Daarnaast, geloof voor deze ene keer Dhr. Kok, zonder de EU stelt Nederland bar weinig voor. We zienvoordelen van de EU al als vanzelfsprekend.

Over de inhoud van dat nieuwe verdrag (geen grondwet): Meer macht voor het EP. Dan stem ik voor. Nu levert ons eigen parlement macht in en krijgen we er minder voor terug.

OurHero | 22-05-05 | 10:45

JP: na een JA zijn we 2 miljard euro per jaar méér kwijt dan nu bijvoorbeeld. En wat krijgen we ervoor terug? Nog meer Oost Europese werknemers? Een Europese aanbesteding als ik een treinkaartje wil kopen? Of trekken we met die 2 miljard een muur op om het Gele Gevaar (lees: goedkope t-shirts uit China) tegen te houden?

Klukkluk | 22-05-05 | 10:42

@ Utopiad.
Je hoeft niet te gaan hoor .

Ronnie | 22-05-05 | 10:40

Ik wil gewoon dat die hele toko in Den Haag mij niet meer lastig valt met referendums, en aangezien drie kwart van Nederland alweer bewijst dat ze te dom zijn om te poepen en zelfs de uitschakeling van Nederland bij het Eurovisie songfestival als reden zien om tegen de grondwet te stemmen lijkt het me beter als Den Haag voortaan zelf gewoon de knoop doorhakt, 1 keer naar zo'n stemhokje in 4 jaar lijkt me meer dan voldoende! Scheelt ook nog is een hele hoop geld :-D

Utopiad | 22-05-05 | 10:35

Terug naar de EEG. De EU moet een vrije handelszone zijn, niet meer en niet minder.

Vic | 22-05-05 | 10:31

En in plaats van Jan Marijnissen, ( zoals beloofd.....) komt zometeen Joschka Fischer, minister BZ uit Duitschland met zijn stemadvies in Buitenhof....12.00u,ned3....
Ik ga wel kijken, maar niet te fanatiek!

fuckje | 22-05-05 | 10:29

@JP>erratum: in de opsomming van de partijen die we wel willen, ontbreekt onterecht de GS partij.

superjan | 22-05-05 | 10:28

ik verwacht dat ze enkele dagen voor het referendum helemaal doorslaan met hun poppenkast,.... dus,hou je kotszakje de komende tijd binnen handbereik!!.

swinger | 22-05-05 | 10:28

Een NEE tegen de EU en de EU grondwet is een stem voor Europa & Nederland!

ROBUSTUS | 22-05-05 | 10:27

@. Karel Kruizenruiker.
Schrijffoutje zeker levert 180 krijgt 120 ???

Ronnie | 22-05-05 | 10:26

hahah, als we nee durven stemmen krijgen we juist respect, en het signaal dat ze ook (nog steeds) met ons rekening moeten houden, we zijn al jaren veels te lief voor Brussel geweest en onze politici hebben al jaren de belangen van de ons verkwanseld, want volgens onze overheid gaat het EU belang voor het nationale belang, uiteraard is dat alleen hier in NL de gedachte.

ROBUSTUS | 22-05-05 | 10:26

Beste JP>

We willen serieus genomen worden ipv serieus geNomen.
We willen een onafhankelijke omroep, geen staats omroep uit de tijd van ceaucescu
We willen geen propaganda die met ons geld gefinancierd is.
We willen niet het braafste jongetje van de klas zijn, of het jongetje dat altijd trakteert om aardig gevonden te worden.
We willen meebeslissen over Turkije in de EU
We willen eigenlijk ook meebeslissen over het lidmaatschap van al die andere landen die nu het songfestival domineren. Met roemenie bulgarije e.d. is dit zelfs nog mogelijk.
we willen een europa waarin landen samenwerken ipv samengaan.
we willen geen onleesbare folders.
We willen eerst de puinhopen in Nederland eens oplossen voor we ons commiteren aan een europese hyperstaat.
We willen een Europa waarin de kiezer een echte stem heeft en geen fopspenen.
Anders willen we Europa helemaal niet.
We willen onze munt terug. Als dit niet mogelijk is willen we gecompenseerd worden voor het verlies aan spaargeld inzake de Emu
We willen geen schindlers list filmpjes van jules oil of olaz maaten.
We willen GW, PRDV en de SP ipv CDA VVD D66
We willen geen leugens meer.
We willen niet onder Brussel resorteren.
We willen ons eigen vreemdelingenbeleid bepalen.
We willen niet voor de gek gehouden worden.

superjan | 22-05-05 | 10:26

@houdoe

Dat is precies wat ie bedoelt. Dat mensen 'op gevoel' dreigen tegen te stemmen. Als een kip zonder kop.

Ik verwacht van geenstijl wel een een paar goed voorbeelden nu.

Eva75 | 22-05-05 | 10:25

Ook zoiets merkwaardigs dat de Nederlandse regering ? 3,5 miljoen euro (Nederlands belasting geld,) kan uittrekken om propaganda te voeren, terwijl er in Brussel een potje is afgevuld (ook waarschijnlijk met Nederlands belastinggeld) voor dergelijke acties, er is folder matriaal posters enz enz. Over geld gesproken, ik las gisteren ergens dat iedere Nederlander (dus 16 miljoen mensen) ? 180 bijdrage levert aan de europese unie, terwijl Begie per inwoner ? 120 krijgt.. die Belgen zijn zo gek nog niet volgens mij.

Karel Kruizenruiker | 22-05-05 | 10:21

Dat spotje van de VVD is betaald met oud joods erfgoed

incapable | 22-05-05 | 10:18

In deze tijd van de broekriem aan halen 3,5 miljoen uitgeven aan een onzin reclame voor de grondwet.
Het schijnt toch zo te zijn dat JP niet zo blij is om de mensen eigen verantwoording te geven.
Terwijl iedereen op andere vlakken wel volgens het CDA eigen verantwoording moet nemen.Wie zou dat spotje van de VVD betalen ??

Ronnie | 22-05-05 | 10:16

Het buitenland verbaasd zich al heel lang over ons,dus dat is niets nieuws.We staan al jaren voor lul.

Boebie | 22-05-05 | 10:14

Ehh.... wát als de Nederlanders dat geouweh**r nou eens niet willen..?

Graftak | 22-05-05 | 10:12

"Europa stapt of dat het kabinet opnieuw moet onderhandelen in Brussel. "En als dat zo is, waaróver dan?" zo vraagt hij zich welhaast radeloos af. Het woord is aan u..."

Zal ik'm maar helpen, hij is al zo zielig. Stembevoegde commisarissen voor NL een grotere EP afvaardiging voor NL, het behouden van een veto voor NL, stemrecht naar bijdrage aan de EU, zulke dingen ofzo?

Mujahid | 22-05-05 | 10:11

JP: het beste sukkeltje van de klas.

Abuneenee | 22-05-05 | 10:10

Sinds wanneer is het dan een verplichting om je stem van commentaar te voorzien?
Ik ben een gevoelsmens en mijn gevoel zegt dat het klote is.

houdoe en bedankt! | 22-05-05 | 10:10

Hij spoort echt niet.
Een NEE van Frankrijk zal Petertje wel als muziek in de oren klinken waardoor z`n knietjes iets minder zullen trillen na 1 Juni.

incapable | 22-05-05 | 10:08

Ach ja, die JP, hij is zo bang voor het buitenland, dus worden we er maar onderdeel van, dan kan je er niet meer bang voor zijn, toch?

Steevvv | 22-05-05 | 10:06

Nee, verbazing in het buitenland moeten we vooral niet hebben.

Iovanni | 22-05-05 | 10:03

Hij heeft wel een ontzettend grote plaat voor z'n kop zeg !!!

Kees-D | 22-05-05 | 10:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl