Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

EU zet gratis treinen in voortegen nationalisme

De Europese Unie is ooit bedoeld om te zorgen dat de treinen naar het oosten nooit meer zouden rijden, maar het is een beetje net zoals met Harvey Two-Face in die ene film met de vleermuisman: You either die a hero, or live long enough to see yourself become the villain. Het instituut dat ooit bedoeld was om het ontstaan van superstaten met politiek eenrichtingsverkeer tegen te gaan is nu zelf precies zo'n gevalletje geworden en bedrijft politiek met treinen, al is de vorm - gratiesj vakanties voor jongeren - wel wat vriendelijker dan 75 jaar geleden. Onderdeel van het plan voor een ever closer union is een verwarrende culturele oorlog tussen de federalisten en de nationalisten. De EU smijt al jaren met belastingmiljoenen om een gemeenschappelijke Europese cultuur te creëren. Denk aan het songfestival, onboeiende docukanalen waar niemand naar kijkt en de miljarden subsidie die naar Moldavische volksdansfestivals gaan: ook het bovenstaande plan om elke Europese jongere een interrailticket te geven past in dat rijtje. Toch blijft het schizofreen, het Europese cultuurbeleid, want men houdt voornamelijk nationalistische dingen in de lucht: nationale musea, cultuur-eigen muziek en dans en een enorme massa aan ouwe maar leuke stenen. Ook in dit geval is dat zo: dan krijgen de jongeren dus een ticket om de prachtige culturele rijkheid en diversiteit te zien, maar wordt de vraag niet gesteld of het feit dát er zoveel leuke verschillende landjes met zoveel verschillende cultuurtjes zijn, wellicht iets te maken heeft met het feit dat er zoveel unieke soevereine staatjes zijn.
UPDATE: Poolse MEP is het er niet mee eens en doet een Godwin.

Reaguursels

Inloggen

miko | 20-09-16 | 23:52
Beetje off-topic, maar:
Ik heb de youtube bekeken. Wat ik heel erg opmerkelijk vond was dat meneer Penn zei dat hij zich niet kan voorstellen dat iemand glashard liegt. En vervolgens zei hij ook ergens dat Obama echt een goede man is. Dus hij gelooft Obama echt 100% en hij gelooft ook dat Obama 100% oké is.
~
En daarna een youtube gezien van Snowden. En Snowden zei eigenlijk iets soortgelijks. Snowden dacht dat de overheid in feite door en door goed is. Alleen dat er iets fout is gegaan ergens in het proces van verantwoording afleggen.
~
Ik heb me altijd verwonderd hoe mensen bepaalde dingen konden geloven. Bijvoorbeeld: iemand zegt dat ie een boek van 1000 bladzijden helemaal vol met contra posities en bewijzen uit het ongerijmde in een middag heeft gelezen. En dan zit ik daarbij en iedereen vol bewondering. En dan krijg ik allemaal vraagtekens in mijn hoofd. En is het net of alles surreëel is geworden. En dan kan ik echt niet mee toneelspelen.
~
En als ik naar het nieuws kijk, en dan zie hoe Obama aanbeden wordt. Mensen reageren zo heftig en boos als iemand een puntje van kritiek op Obama uit. En dan krijg ik de koude rillingen. En een gevoel van dat er ergens iets heel erg niet klopt.

Príncipe | 21-09-16 | 18:59

Top! Meer 18-jarig vers vlees is altijd welkom!! Buitenland of niet, er gaat niets boven een Middellandse zee kippetje bij de lunch en een Oost-Europees lekker stukje vlees!!!

20023230 | 21-09-16 | 18:07

Dat wordt weer een flop. Ik heb, toen ik mijn CJP-pas kreeg van school www.cjp.nl/scholen/ , nog nooit ervan gebruik gemaakt. Iedere keer de pas vergeten of er was geen tijd ervoor. Hupsakee, weer een paar euro verdampt door geld rond te pompen voor cultuur. Nu willen ze dus die CJP-pas uitbreiden op Europees niveau voor de Interrail? Dit gaat niet werken. Wat mij betreft kunnen ze beter op de middelbare school op Europees niveau schooluitwisselingsprojecten regelen, zodat iedereen een andere cultuur meemaakt. Maar Interrail? Niet iedereen is een treinfanaat! Waarom kan de EU niet gratis vliegtickets + lokaal OV of huurauto wegggeven voor binnen de EU? Stukken goedkoper dan de trein en bovendien kan je meer cultuurproeven in minder tijd!

Alexander des Burgus | 21-09-16 | 17:27

Gewoon geweldig! Kunnen ze gesubsidieerd komen inbreken, bedelen, beroven en rollen in welke stad ze maar willen! Geef ze meteen een rolkoffer van de superstaat. We hebben hier in Amsterdam al genoeg kudtvolk namelijk

ti ta toverkuffar | 21-09-16 | 17:25

Brilliant idee, kunnen al die jongeren een retourtje Griekenland doen om eersterhand te zien waar het geld voor hun studiefinanciering naartoe gegaan is en hoe het gebruikt wordt. Hebben we er meteen een generatie bij die uit de EU wil.

metalj | 21-09-16 | 15:46

Ik ken nog een ander rijk dat graag gratis treinen aanbood, meestal naar Polen.

Rest In Privacy | 21-09-16 | 14:04

Godzijdank hebben we de EU. Want interrail kaarten uitdelen aan 18-jarigen hadden landen zelf natuurlijk nooit kunnen doen. En zonder armoede onder de jeugd, mede dankzij de EU, waren sigaren uit eigen doos nooit zo lekker. Dus, dankjulliewel, jullie weten veel beter waar wij burgers teveel aan moeten besteden.

Disclaimer: Als ervaringsdeskundige moet ik snel in de ouderwetse fascistenhoek gezet worden, zoals mediabeleid voorschrijft. Toen ik 18 was betaalde mijn bijbaan ook karig, maar genoeg om zelf een betaalbare interrail kaart te kopen. Wat een hel was die tijd. Toen had je nog de horror van buitenlands geld wisselen, alleen maar om zoiets triviaals als soevereiniteit. En grensbewaking, hoe kwamen ze erop? Wat zou er toch van ons domme mensen terecht zijn gekomen als we Timmerfrans c.s. niet hadden...

Disclaimer 2: ik ben, volledig onterecht natuurlijk, niet zo'n fan van Brusselse buitenlandse avonturen, nu ik de koloniale geschiedenis van Congo onder leiding van de Belgische koningen Leopold I en II lees.

Doper | 21-09-16 | 12:32

Alle spullen en diensten zouden overal ter wereld "gratis" moeten zijn. Dan zijn alle mensen tevreden en is er vrede op aarde. Kleuters leren hier op vierjarige leeftijd dat dat onzin is. De Sovjetunie deed er iets meer dan 60 jaar over om erachter te komen. Het EU-gajes in Brussel snapt het echter nog steeds niet.

Taggart | 21-09-16 | 10:49

Wat vat die Poolse MEP het fantastisch samen. Zelfs het EU parlement begint te mokken en scheurtjes te vertonen. Heerlijk. Het is een kwestie van tijd voordat de boel zichzelf desintegreert.

Mr Dixit | 21-09-16 | 10:11

Kunnen ze erdogan niet uitnodigen fietsen te doneren?

12pints | 21-09-16 | 09:48

Piet Karbiet | 21-09-16 | 08:09

Ok, bedankt voor de tip.

Barbarous_Relic | 21-09-16 | 09:41

"De EU smijt al jaren met belastingmiljoenen om een gemeenschappelijke Europese cultuur te creëren."
Dat doen ze helemaal niet. Ze smijten wel met miljoenen, maar er wordt op geen enkele wijze gebouwd aan een gemeenschappelijke Europese cultuur. Integendeel, men naait uiterst slordig een lappendeken in elkaar, met in het midden de vlaggen van Duitsland en Frankrijk en hoopt dat die een warm gevoel geeft als je er onder kruipt.
Je moet het ook niet aan fantasieloze grijze klerken overlaten om het woord cultuur alleen al in de mond te nemen. Ze weten niet wat dat is. Het zijn décadents die parasiteren op culturen die geheel zónder hen vorm hebben gekregen, grandeur, kracht, en die mét hen enkel maar sneller aan waarde inboeten.
Maar ik vind het een goed initiatief, die gratis treinen. Dan ziet de jeugd met eigen ogen dat er geen eenheid is. Je kunt als klerk de grenzen wel "ausradieren", maar dan bestaan ze in de koppen van de mensen, en in hun onderbuiken, nog steeds.

Schoorsteenveger | 21-09-16 | 09:36

Heel lang geleden, toen ik 18+ en jong en onbedorven was, ging ik op eigen kosten interrailen. Niet naar het oostblok (de geldigheid van je kaart hield op bij Helmstedt) maar in ieder geval wel naar Zwitserland: Daar weten ze tenminste hoe je OV moet exploiteren. Dat kost wat, maar dan heb je ook schone treinen die niet afgeladen zijn, die op tijd rijden en waar je je absoluut veilig in voelt. Misschien dat die EU BoBo eens kan gaan strijden om in de hele EU een dergelijk model ingevoerd te krijgen in plaats van op een dergelijke maniet geld over de balk te smijten.

Brulboei_61SB | 21-09-16 | 09:14

Heeft elke eurofiel een zwarte piet om de kadootjes van het gejatte geld uit te delen, of spelen ze om beurten sinterklaas?
Hopeloos droevig zo'n instituut vol met euro belastinggeldsverslinders

medelmo | 21-09-16 | 09:03

Oh ja... Haha nog vergeten.

Tussen alle grenzen spuiten ze slaapgas in je cabine en jatten ze je tas leeg. En kan je in Duitsland aangifte gaan doen van zaken waarvan je niet weet of ze nu in Polen of Duitsland gejat zijn. Weer ingehaald door de realiteit. Damn it...

Pompenkoning | 21-09-16 | 08:44

Ook goedemorgen.

Het enige wat de EU nog kan doen is jongeren uit West-Europa verlijden om eens die grens over te gaan. In de hoop dat ze daar allemaal mooie dingen gaan zien enzo. De schoonheid van de werkloze Sloveen in zijn druivengaard. Het robuuste van de Cyprioot die zijn (nl) geteelde aardappels er uit loopt te harken op schoenen met maatje 45 omdat 46 - zijn schoenmaat - er nu eenmaal niet verkocht wordt. Of het arrogante van de Braziliaan met Duitse nationaliteit die bedacht dat hij zo mooi past in het profiel van inclusie in het kwadraat als hij ook nog een in Estland zou gaan wonen en voor de EU ging werken.

Maar gratis treinen om je horizon te verbreden. Echt niets mis mee. Wel zwak aanbod gezien de uitdagingen waar de EU voor staat.

Pompenkoning | 21-09-16 | 08:42

Ach. InterRail. Stond je in 1986 's nachts uren stil bij het Frans-Spaanse grensstation in Portbou. Eerst de zwaarbewapende Gendarmerie die alle wagons met honden inspecteerde en vervolgens de Gardia Civil die dit met norse blikken nog een keer herhaalden. Iedereen werd gecontroleerd en je kon geen kant op. Bij het Italiaanse Ventimiglia hetzelfde tafereel. Hoezo zouden grensbewaking en hekken in Europa vandaag de dag niet meer werken?

Piet Karbiet | 21-09-16 | 08:39

Gelukkig pitten jongeren lang door maar ook in de daluren zullen de treinen wel vol komen met buitenlanders op weg naar Sodom en Gomorra aka A'dam. Overigens als ze toch gratis geld drukken kan ik ook wat krijgen?

bijna_raak | 21-09-16 | 08:34

De jongeren om wie dit gaat, weten alláng dat het westelijk van Bratislava, Boekarest, Warschau en Riga veel aantrekkelijker is dan in de troosteloze beerputten waar ze wonen.
-
Maar wie heeft ooit het onzalige idee gehad om de EU uit te breiden met landen die daar in geen enkel opzicht bij horen?
-

bisbisbis | 21-09-16 | 08:34

@necrosis | 21-09-16 | 08:21
Zeker. Het Palestijnse parlement is al een jaar of 10 niet meer bijeen geweest.

Piet Karbiet | 21-09-16 | 08:27

@Piet Karbiet | 21-09-16 | 08:12
Volgens mij ligt Palestina aan de Westelijke Jordaanoever en daar zit Fatah.
Maar wijlen Arafat had ook rijkelijk zijn zakken gevuld.
En Fatah en Hamas aanhangers lusten elkaar net zoveel als Ajax en Feyenoordsupporters.

necrosis | 21-09-16 | 08:21

@necrosis | 21-09-16 | 08:02
Exact. Of het geld verdwijnt weer in de zakken van de kopstukken van Hamas. Die er een mooi leven van leiden in Qatar of Oman.

Piet Karbiet | 21-09-16 | 08:12

@Barbarous_Relic | 21-09-16 | 07:37
In mijn interrailtijd kon je ook de boot vanuit Brindisi nemen naar de Griekse eilanden met je kaart. Hordes meisjes deden dat. Zou ik ze nu afraden...

Piet Karbiet | 21-09-16 | 08:09

Ik heb net in de wandelgangen vernomen dat Tienertoerkaart terug is van weggeweest.

1+1 | 21-09-16 | 08:04

@Piet Karbiet | 21-09-16 | 07:52
Dat mens is gek.
Van dat geld gaan ze weer wapens en raketten kopen.
Overigens is Palestina (bij mijn weten) nooit een natie geweest.
Het was een gedeelte van het Ottomaanse rijk wat veroverd werd door de UK en daardoor een mandaatgebied werd.
Helaas hebben de meeste ministers en stassen slechts een pretstudie op het cv staan.

necrosis | 21-09-16 | 08:02

Hier gaan vooral de Oost-Europese jongeren met wat minder te besteden van profiteren. Die uit de meest EU-sceptische landen inderdaad.

His Lordship | 21-09-16 | 08:02

Hoorde het op de radio (ja, dat bestaat nog). Rekensommetje was iets van: "Interrail kaartje €450. 18-jarigen: 6 miljoen. Ieder jaar weer. Reken maar uit..."

Belastingverhogingen in 3..2..1..

marcoplarco | 21-09-16 | 07:58

Voor mij wordt het steeds duidelijker. De mensen, mensheid, ze weten het niet meer. Dit aardse bestaan, wat moet je er mee? De leegheid, het consumeren... om over geestelijke armoede maar te zwijgen. Iedereen en vooral de politiek wil dit karretje maar in gang blijven houden. Het is echter -zoals wielrenners zo mooi zeggen- het is in de poep gereden. Noem me gerust een hypochonder, maar ik heb het idee dat we op deze aarde een breekpunt hebben bereikt met grote sociaal-maatschappelijke gevolgen.

sickworld | 21-09-16 | 07:58

Palestina een natie zonder zelfbeschikking, Zentgraaff? Daar speelt nogal meer. Ze hebben net weer 4 miljoen van Ploumen gekregen. www.telegraaf.nl/binnenland/26648627/_...

Piet Karbiet | 21-09-16 | 07:52

Wat als je je openlijk in EU beschikbaar stelt als leider van de EU, zelf bekostigde campage gaat voeren en jezelf aandraagd als alternatief voor Mr Drunker? Burgers in landen een referendum laat uutschrijven en als gekozen MP se EU ontbind!

boerk | 21-09-16 | 07:52

Lefgozer | 21-09-16 | 07:32
.
Prachtig verhaal, dank daarvoor. Toen mijn opa in Vollenhove eens bij het haventje op een bankje zat (hij was toen al 90) sprak hij daar een inwoner van ongeveer dezelfde leeftijd die nog nooit in z'n hele leven buiten het plaatsje Vollenhove geweest was.
.

Lupuslupus | 21-09-16 | 07:46

In dat geval.. voor eenieder die van buiten de EU hier asielig aanvraagt en daar geen recht op heeft (en dit ook weet, graties zo'n interail kaart tot aan de buitengrens. Met enkelband om het te controleren waar die zich bevindt en bij de grens kan ie af. Om te bewerkstelligen dat ie daar ook daadwerkelijk zich meldt, vanuit de EUpot het 'ontwikkel in je eigen land je eigen onderhoudsgeld' van Euro 500,00 en de registratie van teen en vingerafdrukken, mits binnen 3 dagen aan die grens zijn gearriveerd.
I Europa toch en beter beleid van vlucht en asieltoeristen..

fikkieblijf! | 21-09-16 | 07:46

@Barbarous_Relic | 21-09-16 | 07:37
Eh... neem je snorkel mee....

necrosis | 21-09-16 | 07:45

@Príncipe | 21-09-16 | 07:18
Volgens mij is €600 per maand in een oostblokland niet eens zo weinig.
De prijzen en belastingen zijn daar namelijk niet zo achterlijk hoog als in Nederland.

necrosis | 21-09-16 | 07:43

En hoe ga ik al die Griekse eilanden met de trein bezoeken ?

Barbarous_Relic | 21-09-16 | 07:37

Het gaat nog veel verder. Een Amsterdammer identificeert zich in het algemeen eerder als Amsterdammer dan als Nederlander. Een ouwe Jordanees identificeert zich nog eerder als Jordanees dan als Amsterdammer.
Als je naar Zeeland toegaat, kun je van dorp tot dorp (met vijf kilometer ertussen) horen of iemand uit Oud-Vossemeer of Stavenisse komt. En het gebeurt wel dat er onderling getrouwd wordt, maar dan blijf je toch altijd iemand van buiten.
Zelf hoor ik aan de eerste lettergreep die iemand zegt al dat iemand uit Urk komt.
Ik zat vroeger op een streekschool, en daar waren in de kantine de tafels per dorp verdeeld. Niet omdat mensen elkaar haatten, maar omdat ze elkaars taal spraken.
Dat is omdat het nog maar zo kort geleden is (betrekkelijk gezien) dat mensen zomaar zijn gaan reizen, en vakantie zijn gaan nemen. Industrialisatie, globalisatie, urbanisatie; dat is allemaal in de tijd van onze grootouders begonnen. En wat je in onze oude landen - in Europa - in honderden generaties aan cultuur vestigt, ros je er niet ineens in drie of vier generaties uit.
Een Europese unie die denkt dat even te fiksen met een megalomane fantasie van een federale staat, haalt een monster van problemen en ellende op zich af. Want dat kan helemaal niet! Al die dorpen, steden, wijken, natiestaten hebben allemaal 's lands wijs, 's lands eer. En dat werkt al eeuwen zo. Dus dat moet je respecteren. Als je daar met een federalistische bulldozer overheen gaat, ja gek he, dat je dan problemen krijgt.

Lefgozer | 21-09-16 | 07:32

Het begint steeds meer op een religie te lijken. Als je niet in Europa gelooft waarbij alles en iedereen gelijk en verenigd is, ben je een vieze nationalist. Alsof er geen middenweg is.

Een criticus meteen "nationalist" noemen is net zoals iemand die in niet 1 van 100 goden gelooft een atheïst noemen. Nee, die persoon is helemaal niks, hij denkt voor zichzelf en gelooft niet in de sprookjes van anderen, daar hoef je niet per god een woord voor te verzinnen, je bent ook geen anti-smurf-gelover. De reden is duidelijk: lekker een stempel op de "vijand" om zo alle tegenstanders in 1 hoek met een duidelijk vijandsbeeld te duwen.

Doet ook veel denken aan "You're either with us or against us" van Bush destijds. En eigenlijk ook aan een bepaalde Turkse aanpak van tegenwoordig. Geen tegenspraak dulden, en in plaats van met argumenten je standpunt verdedigen, de ander afbranden, veroordelen en monddood maken.

een_mike | 21-09-16 | 07:32

ristretto | 21-09-16 | 07:12
Precies een maandloon in een Oost-blok land is 600 euro per maand bruto. Die mensen daar moeten wel denken dat ze daar in Brussel helemaal gek geworden zijn.

Príncipe | 21-09-16 | 07:18

Hahaha mijn blonde dochter gaat van haar leven niet met de trein door Europa. Dat kan niet meer tegenwoordig. Bedankt voor de import eu!

Repetitive Beats | 21-09-16 | 07:14

Deze acties tonen precies aan hoe wereldvreemd of beter gezegd "europavreemd" de politici bij de Eu zijn.

ristretto | 21-09-16 | 07:12

deEerlijkeLeugenaar | 21-09-16 | 06:53
~
In Nederland is net giga bezuinigd op cultuur om de door de EU veroorzaakte bankencrisis en migratie crisis te betalen.
~
En dan gaan ze nu de populaire jongens uit hangen. Pff... de EU ?!?

Príncipe | 21-09-16 | 07:02

Cultuur is nu net waar de EU tegen is.

deEerlijkeLeugenaar | 21-09-16 | 06:53

-weggejorist-

mallekater | 21-09-16 | 06:10

Mooi, alle andere bewoners van Europa die ouder zijn dan achttien hoeven Europa niet te leren kennen.
Ze mogen er alleen wel voor betalen.

mallekater | 21-09-16 | 06:10

De brexit levert een gat in de begroting op dat gedicht moet gaan worden door de netto betalers. Laten we dus niet bezuinigen, laten we meer geld over de balk gooien. Wil die jongere Europa zien, dan gaat ie maar vakken vullen bij Appie of de krant bezorgen, deden wij ook.

bergsbeklimmer | 21-09-16 | 05:54

PvhZ for president.

Dr De Hond | 21-09-16 | 05:45

Lewis Lewinsky | 21-09-16 | 02:30
Nee, natuurlijk niet. Hij/zij is van de 5e colonne...

dosis | 21-09-16 | 04:49

@Lewis Lewinsky | 21-09-16 | 02:28
thanks

miko | 21-09-16 | 04:39

Het socialisme bleek geen bindmiddel voor Europa, met een kalifaat zal het wel lukken.

Dr.Dushkind | 21-09-16 | 03:53

*grinnik* Ja, laat die 18 jarige polen, fransen en whatnot maar kennismaken met Nederland dmv reizen met de NS. Dat zal de Europese mentaliteit ten goede komen... *gniffel*

Aetje | 21-09-16 | 02:53

AntiSoof | 21-09-16 | 02:13
Schedelmeten kun je ook met Pi berekenen. Ipv een meetlint.

Dr. Frambozenjam | 21-09-16 | 02:42

@HarmenB | 21-09-16 | 01:30
Je maakt een grapje. Toch?

Lewis Lewinsky | 21-09-16 | 02:30

@miko | 21-09-16 | 02:22
*Vluchtelingen in het bomvolle kamp Moria kregen onderling ruzie over de hongerstaking die ze wilden houden. Ze staken matjes, matrassen en vervolgens hele tenten in brand*
www.rtlnieuws.nl/nederland/hulpverleen...

Lewis Lewinsky | 21-09-16 | 02:28

Ach, dat gaat natuurlijk niks worden. Dus je wil een gratis treinkaartje geven aan onze Zaanse vlogger, en al dat soort figuren in Europa? Een groot rijdend Zaans buurthuis? Niemand kijkt daar naar uit.

Munchhausen | 21-09-16 | 02:26

@Lewis Lewinsky | 21-09-16 | 00:58
Heb je daar een link van?

miko | 21-09-16 | 02:22

@Dr. Frambozenjam | 21-09-16 | 02:03
Leren van elkaar kan nooit kwaad. Of men hier achterlijk was, dat weet ik niet. Ik denk het niet.
De 'geschiedenislesjes' vertrouw ik trouwens niet. Ik geloof dat er misschien 30.000 jaar geleden (en eerder ook) ook (een) hoogstaande cultu(u)r(en) was(waren) die misschien kapot gemaakt is (zijn) door zware wapens. Of misschien door rampen. Maar ik geloof niet meer het tamelijk onnozele verhaal van die 'evolutie-zwijmelaars'. Dus ik geloof dat we al eerder zeer hoog ontwikkeld waren. En dat die nare wapens alles verwoest hebben. Lijkt mij logisch als ik wat dieper nadenk en wat 'betere' boekjes las. (Bhavagat Gita, Veda's, Bijbel, enzovoorts)

AntiSoof | 21-09-16 | 02:13

AntiSoof | 21-09-16 | 02:00
Bijzonder om van andere culturen te leren.
Anders liep men hier nog in berenhuidkleding?

Dr. Frambozenjam | 21-09-16 | 02:03

@Dr. Frambozenjam | 21-09-16 | 01:51
Nee, dat van die hamburger en toiletpapier wist ik niet. Wel wist ik dat de Chinese cultuur tamelijk beschaafd was. Tenminste, dat las ik in verschillende boeken daarover.
Zonde dat die mensen nu hun beschaving inruilen voor het domme geld-systeem dat alleen maar een paar begunstigd. Maar ja. Zo een alleenheersers-familie-cultuur lijkt mij ook bij de bijen af.

AntiSoof | 21-09-16 | 02:00

AntiSoof | 21-09-16 | 01:41
De chinese cultuur is zo diepgravend.
Wist u dat de hamburger/toiletpapier al 5 duizend jaar bestaat in china?

Dr. Frambozenjam | 21-09-16 | 01:51

'Toch blijft het schizofreen, het Europese cultuurbeleid, want men houdt voornamelijk nationalistische dingen in de lucht: nationale musea, cultuur-eigen muziek en dans en een enorme massa aan ouwe maar leuke stenen.'
En niet te vergeten (vaak pseudo-)religies en talen (!). Men zegt eenheid te willen, maar men zaait verdeeldheid.
Zo wil men ook diversiteit. Dat is op zich al verdeeldheid. En multi-culti. Een narere vorm van derdeeldheid is er bijna niet.

AntiSoof | 21-09-16 | 01:41

Stormageddon | 21-09-16 | 01:11
krijgen we straks allemaal nationalistische minions, schiet ook niet op.

Dr. Frambozenjam | 21-09-16 | 01:41

Beste auteur,

De vergelijking tussen Interrail en de treinen van de Holocaust was ongepast.

Het was ongetwijfeld niet uw bedoeling om zo'n rauwe vergelijking te maken, maar hij staat er nu wel.

Misschien de Holocaust in het vervolg vermijden met grappen?

Mvg

HarmenB | 21-09-16 | 01:30

@Jan Dribbel | 21-09-16 | 01:25
Er zijn zelfs mensen die nog steeds wachten op Godot.

Rest In Privacy | 21-09-16 | 01:29

Stormageddon | 21-09-16 | 01:11
Kom op man, vier uur wachten op een trein in Italië dat is toch geen probleem, als je ... het gewend ben.

Jan Dribbel | 21-09-16 | 01:25

@Stormageddon | 21-09-16 | 01:11
Mooi gesproken, Storm.
Je bedoelt natuurlijk het verkrijgen van perspectief. Zonder tegenstellingen is er weinig zichtbaar hè? Zonder duister is er geen licht waarneembaar en zonder slechtheid zou het goede niet waarneembaar zijn.
Dus, inderdaad, het zou een leuk idee zijn om de jeugd te laten rondreizen om zo hun blik te verruimen, ware het niet dat ik 'ze' (de bedenkers van al dat 'goede') niet (meer) vertrouw. Er zal wel weer een addertje onder het gras liggen.

AntiSoof | 21-09-16 | 01:22

De beste manier om nationalist te worden is een paar weken door Europa te reizen en de puinhopen elders te zien. Natuurlijk ook de mooie dingen, die zijn er ook genoeg. Venetië, Sienna, Rome, Barcelona, Berlijn, Parijs, Boedapest en Praag... Allemaal schitterend. Maar een tripje langs jeugdherbergen vol met illegalen uit donker Afrika, je zakken gerold door zigeuners, het hopeloze OV in knoflooklanden zijn ook eye-openers. Dus op zich vind ik het niet zo'n raar idee. Kan de jeugd uit zuid- en oost- Europa zien hoe het wel moet, en de jeugd uit het Noorden waarom de EU geen goed idee was. Win-win. Ik heb er veel van geleerd in 1990. Maar gratis? Mwoah. Het kostte mij destijds voor 15 dagen ongeveer duizend gulden, dat was best op te hoesten. Gereduceerd tarief is ok, gratis is een ander uiterste.

Stormageddon | 21-09-16 | 01:11

@oostermoer | 21-09-16 | 00:59
Het is vioolorkest. Of viool-orkest. Niet viool orkest. Die laatste zin slaat nergens op.
En dat we op een zinkend schip zitten, dat voel ik ook. Wat we er aan kunnen doen?
Ons los maken van de betovering! Ons werkelijke zelf weer leren begrijpen en zien. Wie IS IK?
Die vraag dien je te beantwoorden, denk ik.

AntiSoof | 21-09-16 | 01:05

oostermoer | 21-09-16 | 00:50

Dit is wel waar, ik deel deze mening.
Iedereen die politiek van dichtbij heeft moeten ervaren en nooit de behoefte had om dat te doen voor eigen gewin, moet de politiek wel haten.
Politiek is bedacht als een handige manier om niet de gehele bevolking bij elkaar te hoeven roepen voor een beslissing of mening, en is nu een arrogant laagje idioten die kicken op macht, geld en het denken dat ze slimmer zijn dan mensen die wel nuttige bijdragen leveren aan de samenleving.

Vergelijk laag gewichten zoals die dikke VVD idioot in het EU parlement en z'n Belgische vrind met mensen die bij NASA werken, of nieuwe wetenschappelijke grenzen durven te verkennen en het maakt je gewoon misselijk. :)

robertdoesnEro | 21-09-16 | 01:03

@StrangerInMockba | 20-09-16 | 23:58
Een analyse, hoe beperkt dan ook, behoeft niet meteen de oplossing voor het probleem te bieden.
Alhoewel... Een goede (!) analyse draagt de oplossing vaak al in zich, denk ik.

AntiSoof | 21-09-16 | 01:00

Ik doe het ook nooit goed geloof ik ;-). Gelukkig heb ik een groot gevoel voor humor! Daarom schrijf ik ook op deze site. Lachen geblazen, ware het niet dat het viool orkest op de Titanic een vrolijk deuntje speelt, terwijl we langzaam weg zinken....

oostermoer | 21-09-16 | 00:59

Gaan er ook treinen naar Lesbos? Kunnen die achttienjarigen bekijken hoe dat daar is, met die migranten die hun eigen kampement in brand hebben gestoken.

De waanzin. Zogenaamde vluchtelingen die in hun zoektocht om het vege lijf te redden hun eigen onderkomen in de hens zetten. Stond daar iets over in de Troonrede?

Lewis Lewinsky | 21-09-16 | 00:58

Politiek lijkt mij een gevaarlijke vorm van psychologische manipulatie. En waar deze toe leidt leert de geschiedenis. Dus als we daar van af willen dan moeten we die politiek laten voor wat ze is; een gevaar voor de mensheid.
Gelooft u mij niet, lees u dan eens in in
www.nrc.nl/nieuws/2010/12/21/neefje-v...
en
nl.wikipedia.org/wiki/The_Century_of_...
Weet dat er speciale 'opleidingen' bestaan om de geesten van de mensen te richten op de kant die zij willen en u beseft dat politiek een bedrijf is van de superrijken waar over discussieren een zinloze aangelegenheid is, ook al doet het verhaal hierboven wel redelijk aan.
Het is potverdrie een vorm van hekserij!
Zie ook:
www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=...

En als u het beter weet, dan is dat jammer.

AntiSoof | 21-09-16 | 00:55

@oostermoer | 21-09-16 | 00:50
De juiste aanhef is niet "Beste mensen", maar: Leden van de Staten-Generaal.

Zoals in: Leden van de Staten-Generaal, Nederland heeft de laatste jaren weer vaste grond onder de voeten gekregen. Dus al dat gelul over klimaatverandering was precies dat: gelul.

Lewis Lewinsky | 21-09-16 | 00:53

Beste mensen , ik schrijf namens mezelf.
Ik hoef geen rol over te nemen. Het zijn mijn eigen gedachten en ervaringen , die ik opgedaan heb in het leven. En ja ik ben geboren (ver) voor 1960.

Verstand van politiek? Ik haat politiek. Derhalve heb ik er verstand van.

oostermoer | 21-09-16 | 00:50

oostermoer | 21-09-16 | 00:27
Heb jij de rol van Mystery overgenomen? En zo ja, waarom?

Graaf van Egmont | 21-09-16 | 00:41

oostermoer | 21-09-16 | 00:27
Dan zou ik eerst maar eens beginnen bij enkelen van zijn partijgenoten die dreigen tegen hem te stemmen.

botbot | 21-09-16 | 00:39

oostermoer | 21-09-16 | 00:06
Goed om te lezen dat u zeer veel verstand van politiek heeft.

botbot | 21-09-16 | 00:36

StrangerInMockba | 21-09-16 | 00:23
Het staat u vrij elk commentaar te geven dat u wilt! Leve de vrijheid van meningsuiting. Wat zijn we toch een fantastisch land, om Frans Timmermans er maar eens aan zijn haren bij te slepen.

Dick Luyenlomp | 21-09-16 | 00:34

@Principe Wij gaan dat ondersteunen! Trump gaat winnen en dat zal voor een hele grote groep mensen het beste zijn, wat ze sinds jaren is overkomen!
Mooi toch? Ik ben al bezig een media campagne op te zetten voor Trump. Hopelijk steunt Geenstijl mij daarin.

oostermoer | 21-09-16 | 00:27

-weggejorist-

StrangerInMockba | 21-09-16 | 00:23

Príncipe | 20-09-16 | 23:22
Ik hoop ook dat idd Trump wint. :-)

Príncipe | 21-09-16 | 00:18

StrangerInMockba | 20-09-16 | 23:58
U deelt hier de rapport cijfers uit of bereidt de functioneringsgesprekken voor ofzo?
What's your point?

Dick Luyenlomp | 21-09-16 | 00:17

necrosis | 21-09-16 | 00:06
"Ken ik jou niet onder een andere nick"?

Ik zou niet weten welke. In ieder geval niet hier.
Nooit onder een andere naam gepost. Vraag het de moderator hij zal het kunnen bevestigen, als hij dat mag.

oostermoer | 21-09-16 | 00:09

Príncipe | 20-09-16 | 23:22

Zou er ergens in NL in november een USA verkiezingsavond worden georganiseerd?
In 2008 was dat in Groningen wel het geval.
Jammer genoeg won toen Obama , maar dit keer gaat Trump winnen dus wel een leuke avond. Wie weet meer?

oostermoer | 21-09-16 | 00:06

@oostermoer | 20-09-16 | 23:11
Ken ik jou niet onder een andere nick?

necrosis | 21-09-16 | 00:06

miko | 20-09-16 | 23:50
Hmm ja, het was ook niet kritisch bedoeld. :-)

miko | 20-09-16 | 23:52
Ik zal eens kijken naar Penn Jillette.

Príncipe | 21-09-16 | 00:04

Het Eurovisie Songfestival bestaat al sinds 1956. De EEG is van 1957.

très cool | 21-09-16 | 00:02

Waarom naar een Frans kalifaatstadje reizen als je ook gewoon een bezoekje kan brengen aan de Schilderswijk?

Uw Psychiater | 21-09-16 | 00:01

-weggejorist en opgerot-

StrangerInMockba | 20-09-16 | 23:58

@Carpe@diem | 20-09-16 | 23:53 "Of bent u nu echt zo dom!?"
.
Domme vraag.

ben kokhals | 20-09-16 | 23:58

ben kokhals | 20-09-16 | 22:56
Ik snap um echt niet, wat wilt u hier nu echt mee zeggen?
BTW???????? Dat is toch geld waarmee wij alles kunnen betalen!! Kan echt niet fout zijn. Of bent u nu echt zo dom!?

Carpe@diem | 20-09-16 | 23:53

-weggejorist-

miko | 20-09-16 | 23:50

@Príncipe | 20-09-16 | 23:04
Maar in letters klopte het wel.
Niet op een check doen, dan bounced deze.

miko | 20-09-16 | 23:50

Dit is in het kader van de roomblanke meisjes te verleiden zich op stations te begeven??
Goed plan, weten ze in no time wat ze te wachten staat.

miko | 20-09-16 | 23:48

@Veritas Splendor | 20-09-16 | 23:24 "... over hoe mooi en divers Europa was, voordat het door de EU verkracht werd"
.
Voor sommige plekken www.bbc.com/news/world-europe-37164217... is het al bijna te laat.

ben kokhals | 20-09-16 | 23:37

Met onze NS mag je blij zijn als je in zo'n weekje Limburg haalt.

Cor Netto | 20-09-16 | 23:36

Degene die naar ons land komen, komen vooral veel cultuur oproken...

heldheino | 20-09-16 | 23:25

Mooi dan kunnen de jongeren van nu tegen hun kleinkinderen verhalen vertellen over hoe mooi en divers Europa was, voordat het door de EU verkracht werd, met de massa import van een barbaarse achterlijke mono-cultuur uit het midden oosten.

Veritas Splendor | 20-09-16 | 23:24

Wat was nou precies de vraag? De overeenkomst tussen de EU en de Islam? Het gedijt beide het best op de cultuur van een ander.

Zoltan | 20-09-16 | 23:23

Die kids gaan maar liften. Dat kost niemand belastinggeld.

Daisy Cutter | 20-09-16 | 23:23

Goed idee. Hoeven die Oekraïners niet allemaal te liften als ze hierheen komen.

bisbisbis | 20-09-16 | 23:22

Jan Dribbel | 20-09-16 | 23:20
Oké. Hillary ligt ook bijna in haar kist.

oostermoer | 20-09-16 | 23:11
Heerlijk, wij hebben ook een Trump nodig.

Príncipe | 20-09-16 | 23:22

Príncipe | 20-09-16 | 23:07
Rudy Giuliani ligt al bijna in zijn kist.
Een levend fossiel.

Jan Dribbel | 20-09-16 | 23:20

Elke student krijgt ook een Erasmus beurs.. Was toch leuk drinkgeld..
Het is goed om mensen inzichten te geven in elkaars cultuur door studiebeurzen en interrrails (erg leuk om te doen) te doneren maar van onze politiek moeten zij inderdaad afblijven.

Bobdesloper | 20-09-16 | 23:19

Als de gecentraliseerde EU-macht zoveel beter en efficiënter zou zijn, zouden voor ieder baantje in Brussel er tien moeten verdwijnen in de overheids- en bestuurslaag in de provincie Nederland, en zou de TK ingekrompen kunnen worden naar 75 zeteltjes, en het budget gehalveerd. Zullen de eurofielen dan gaan piepen? Zo ja, prima. Laat ze maar voelen, die nutteloze europraatjes-makers.

ben kokhals | 20-09-16 | 23:18

Sans Comique | 20-09-16 | 22:28
Als MEP is deze partijgenoot van Merkel wel degelijk gekozen. Da's het leuke van het Europees Parlement: als de Europese kiezers anders hadden gestemd zaten er andere mensen. Maar nu hebben ze o.a. deze meneer een mandaat gegeven. En dat gebruikt ie.
Gelukkig heeft de kiezer altijd gelijk.

JTKDM | 20-09-16 | 23:18

Príncipe 23:04
Oeps...

tipo | 20-09-16 | 23:12

Dan neem ik de trein naar het zuiden wel, Zwitserland.

O wacht, daar kom ik niet meer in. U weet wel waarom.

ProAsfalt | 20-09-16 | 23:08

hebbuh | 20-09-16 | 23:03
Kan Rudy Giuliani geen president worden van de USA? Ik mag die man ergens wel. En dan Hillary idd achter de tralies.

Príncipe | 20-09-16 | 23:07

Ik moet ook gewoon voor een internationaal treinkaartje betalen, ik ga dat niet voor een ander doen.

Rest In Privacy | 20-09-16 | 23:05

tipo | 20-09-16 | 23:02
Ehm... sorry... maar uhm... je mist nog drie nulletjes. ;-)

Príncipe | 20-09-16 | 23:04

Linkks is hun monopolie positie aan het verliezen.
Vreugdedansje maakt.
Als Trump mocht winnen {en dat gaat hij}.
Clinton moet achter tralies zitten.
www.youtube.com/watch?v=U97Hg7cQDqA

hebbuh | 20-09-16 | 23:03

2 weekjes gratis interrail kost 361 Euro. Er zijn 5,4 miljoen 18-jarigen in de EU.

361,- x 5.400.000 = 1.900.000,- Euro per jaar.

1,9 miljard per jaar uitgeven, om de jeugd te leren dat alleen de treinen in Zwitserland op tijd rijden is te zot voor woorden.

tipo | 20-09-16 | 23:02

Gratis treinen bestaan niet , gratis reizen wel - als een ander voor je betaalt.
Echter als uiting van waardering voor het mooie Europa en om een idee te krijgen van hoe de wereld werkt lijkt het me beter dat iedereen gewoon zijn eigen kaartje koopt en betaalt.

enorme sukkelzak | 20-09-16 | 23:01

Maar van welke partij is die Man-fred-Weber BBQ

Dr. Frambozenjam | 20-09-16 | 23:01

Waaron nu pas gvd.
In de laat jaren 80 heeft dit mij kapitalen gekost.
Maar veel gezien van oost Europa vlak nadat de muur was gevallen.

Dzjengis-Somebody | 20-09-16 | 22:59

Laten we het anders doen; zet de hele EU op de trein. Enkeltje Wladiwostok. Doeiiii

TommyRamone | 20-09-16 | 22:57

@Carpe@diem | 20-09-16 | 22:14
@Sans Comique | 20-09-16 | 22:28
.
Wat ongekozen schade aanrichten betreft, hier een aardig voorbeeld: www.npogeschiedenis.nl/andere-tijden/a...

ben kokhals | 20-09-16 | 22:56

Mja... de EU wil haar populariteit verhogen. Als men bij de start van de EU het goed had gedaan, was dit helemaal nooit nodig geweest. Bijvoorbeeld scherp en strak toezicht op banken. Geen vliegvelden bouwen waar geen mensen wonen. Etc.

Príncipe | 20-09-16 | 22:55

Cultuur de ruimte geven en soms faciliteren is inderdaad heel ver weg van cultuur willen bepalen, controleren, opdringen en daarmee willen bezitten.

Het interesseert me niet dat dit een Godwinnetje is, maar wat heeft de EU toch ongezond veel gemeen met Hitler.

robertdoesnEro | 20-09-16 | 22:49

Zorg liever dat er werk is, vooral voor jongeren in het zuiden van Europa. Dan kunnen ze hun eigen reis betalen en hoeven landen als Nederland de EU kas niet meer te spekken.

Ravissant | 20-09-16 | 22:48

@Bert Konterman | 20-09-16 | 22:35
Niet met de trein denk ik nee, wel met de samengespaarde kliko-auto en je vrienden.

Rest In Privacy | 20-09-16 | 22:45

Denk dat een 18-jarig Nederlander alleen nog maar PVV gaat stemmen als hij gekampeerd heeft in Calais, tussen de dakloze immigranten in Parijs heeft gelopen, beroofd is in Roemenië, een AZC in de fik ziet vliegen op Lesbos en met zijn interrail kaartje in Turkije terecht komt om te zien dat meer islam ten koste gaat van de vrijheid daar.

Borrelende Boris | 20-09-16 | 22:44

"Onderdeel van het plan voor een ever closer union is een verwarrende culturele oorlog tussen de federalisten en de nationalisten."
.
Zo verwarrend is het niet Het is een 'strijd' van internationalisten (utopisten) tegen nationalisten (realisten). Denk bij internationalisten aan marxisten, bolsjewisten, communisten, neocons en globalisten. Het fanatisme van internationalisten, met het idee van maakbare samenlevingen, van de kneedbare mensch, heeft in de afgelopen eeuw ruim 100 miljoen slachtoffers gemaakt en is geen haar beter dan het fascisme en nazisme, en misschein wel erger. Het europisme is een loot van het globalisme, met een eugenistisch-fascistische 'swing' van Coudenhove-Kalergi (zie "Il piano Kalergi: il genocidio dei popoli europei"). De EU is er om de democratie uit te rangeren en culturele rijkdom en diversiteit te vermalen in een eenheidsworst.
Daarom: Nexit Nu.

ben kokhals | 20-09-16 | 22:43

@Diotima | 20-09-16 | 22:39
Inderdaad niks mis met reizen dat vergroot je horizon.
Maar als die kiddies willen reizen moeten ze de handjes maar laten wapperen.
Hup, hup, baantje en zelf centjes verdienen voor je Tienertour.

Berbaar | 20-09-16 | 22:42

Een groot gedeelte van de mediterrane jeugd zit vanwege de eenheidsmunt Euro werkloos thuis en deze wereldvreemde Manfred Weber pleit voor een Interrail kaart voor 18-jarigen.. ,wat een mafketel. Dit soort initiatieven toont aan dat de Brusselse nomenklatoera nog steeds niet doorheeft welke prioriteit er gesteld moeten worden.

therealbraindump | 20-09-16 | 22:41

mijn nichtje heeft afgelopen zomer ook een tour met interrail gemaakt. Voor een meisje uit een beschermd en burgerlijk milieu, een beetje d66 en groenlinks leunend, was het een uiterst nuttige ervaring.
Vooral de toevallige encounters met vluchtelingen, nee gelukzoekers, van overzee waren heel erg leerzaam voor het meisje en haar vriendinnen.
ze kwam er heelhuids en ongeschonden vanaf, maar haar ouders gelooft ze nooit meer.
een uitstekend voorstel, zou ik zeggen.

Glasgow Argus | 20-09-16 | 22:41

Supermooi idee. Heb zelf ook met plezier gespoord door Eruopa. Al reizende leer je je eigen cultuur te relativeren en te waarderen en ook daarmee die van anderen. Steden bezoeken, feesten, mensen ontmoeten, mooie dingen zien en beleven... Fantastische manier om kinderen te tonen op wat voor veelzijdig en hoogontwikkeld continentje we zitten. Gaaf toch? Of liever een all-inclusive in Turkije?

Diotima | 20-09-16 | 22:39

Ageism! Discriminatie.

KutFilosoof | 20-09-16 | 22:39

Ook deze man snapt het niet. De EU is niet hetzelfde als Europa, Europa stopt pas bij het Oeralgebergte diep in Rusland. De EU is slechts een bureaucratische bestuurslaag.
Met dit treinkaartje gaan jongeren ontdekken dat geen enkel land in Europa hetzelfde is.

Duifmans | 20-09-16 | 22:38

De 'dekoelakisering' begon ook met een gratis treinkaartje.

tipo | 20-09-16 | 22:37

@Schietmijmaarlek | 20-09-16 | 22:21
En 18 jarigen met slechte plannen reizen anders niet??
Man, man, man, de domheid.
Verder onzin plan, je neemt maar een krantenwijk als je op Tienertour/Eurorail wilt.

Berbaar | 20-09-16 | 22:35

"ja vet cool, we gaan met ons gratis van de EU gekregen treinkaartje de schoonheid van de Europese diversiteit ontdekken!"
zei geen enkele 18-jarige ooit

Bert Konterman | 20-09-16 | 22:35

Geef dan iedere student zo'n kaartje ipv alleen 18 jarigen.
En als dat betekent ik in principe voor nop, op kosten van medeburgers, door Europa kan reizen is het een strak plan. Lijkt me goed voor de saamhorigheid.

ho4x | 20-09-16 | 22:35

Wel even controleren voor het instappen, of de gratis treinkaartjes geen enkeltjes zijn. Stalin deed daar ook een truuc mee om een groot Rijk te bouwen en lokaal nationalisme de kop in te drukken.

tipo | 20-09-16 | 22:33

@ Sans Comique | 20-09-16 | 22:25

"Als Mo en Ahmed gewoon amsterdams zouden lullen". Dan zouden ze net zo slecht te verstaan zijn als nu.

Elessir | 20-09-16 | 22:33

Wat heerlijk moet dat zijn, zo lekker klakkeloos zonder verantwoording geld van een ander uitgeven.
GVD!
Sinterklaas spelen terwijl Europa in brand staat.

datzouzomaarkunnen | 20-09-16 | 22:32

Doorzichtig truukje hoor. Ze hopen natuurlijk dat al die 18-jarigen denken "wat is Europa toch mooi" Degene die dit kaartje gegeven heeft doet goed werk, wat een belangrijke baan heeft ie toch, laat ik hem wat geld toestoppen. Waar moet dat? Ow naar Brussel? Heb ik wel gezien, maar was erg vies.

Rest In Privacy | 20-09-16 | 22:31

lingo star | 20-09-16 | 22:27
Er is altijd wel een laadje te vinden met poen. Al is het het onderste laadje. Zolang het maar om massa beïnvloeding en of propaganda doeleinden betreft.

Dr. Frambozenjam | 20-09-16 | 22:31

wat da fuck, een eu ov studenten kaart dus, dat "politici" er voor uit durven komen dat ze hier serieus tijd aan besteden en denken er iets mee op te lossen of een betere wereld te maken, hoe wereldvreemd wil je het hebben? Zorg eerst maar eens dat het weer veilig wordt om in europa te liften voor iedereen, heb je die eu ov kaart ook niet meer nodig.

geenspam | 20-09-16 | 22:31

OT Zihni Ozdil geeft Rutte lover Sitalsing goed repliek bij de Hoera Rutte NOS.

Rest In Privacy | 20-09-16 | 22:29

Zorg gewoon dat het mooi blijft en dat je niet bij elke biergarten of alpenweide de kans heb een batterij kinderwagens met moslimpjes, groepjes louche Eritreeërs, of stoppelbaarden die een dikke boks doen te zien.
Dat was namelijk op de Brenner wel het geval.

Slogra | 20-09-16 | 22:29

Niks (weinig) mis met Europa.
EU is een ander verhaal.

Nuchternederland | 20-09-16 | 22:29

Ik vind het een goed idee!

-=PyP=- | 20-09-16 | 22:28

Deze meneer heeft er vast veel en lang voor door geleerd.
**ga ik even braken**
Carpe@diem | 20-09-16 | 22:14
Nee, dat heeftie niet. En niemand heeft hem gekozen op die plek waar hij klaarblijkelijk veel schade kan veroorzaken.

Sans Comique | 20-09-16 | 22:28

Wie gaat dat betalen ?

Rest In Privacy | 20-09-16 | 22:27

Onder de 18 jaar slapen ze meestal op een lange reis in de trein.

Dr. Frambozenjam | 20-09-16 | 22:26

Taal is het meest belangrijke voor de identiteit. Als Mo en Ahmed gewoon amsterdams zouden lullen zouden ze een stuk minder te discrimineren zijn, bijvoorbeeld.

Sans Comique | 20-09-16 | 22:25

Dit deed Tito ook, oude plannen in een nieuw communistisch jasje.

Nobeltje | 20-09-16 | 22:24

Dit is het beste EU idee ooit.
Nog steeds een kutidee maar is het beste EU idee ooit.
Wees eerlijk.

Mr_Natural | 20-09-16 | 22:22

Vrij bier voor allen. En Wilders noemen ze populist.
Nexit nou!

nik777 | 20-09-16 | 22:21

Zal ff lekker worden!
Met dat stomme plan kunnen ook 18-jarigen met slechte bedoelingen overal heen reizen. Doe es normaal.
En wie mag dat gaan betalen?
Ow... ik weer en velen met mij?
#Nexit

Schietmijmaarlek | 20-09-16 | 22:21

Iedere keer dat Manfred zijn handtekening zet voor een dag 'schadevergoeding' ontneemt hij de belastingbetaler ruim 300 euro. Daarvan kan een achttienjarige een aardig eindje reizen.

doedeljantje | 20-09-16 | 22:21

-weggejorist-

Nittickson | 20-09-16 | 22:20

Je zou ook kunnen investeren in beter onderwijs en bestrijding van jeugdwerkeloosheid, maar ja, zo'n reisje bekt natuurlijk een stuk beter.

Borrelende Boris | 20-09-16 | 22:20

De EU doet nu ook aan leeftijds-discriminatie.

Jan Dribbel | 20-09-16 | 22:20

Als dit beleid zo doorgaat gaan er treinen naar het Midden-Oosten rijden...

Rest In Privacy | 20-09-16 | 22:20

Chairman of the app groep...

kneus69 | 20-09-16 | 22:16

Zelfs de EU springt er positief uit in vergelijking met het onrendabelenvervoer.

Geert Linkers | 20-09-16 | 22:15

Met railtoer een 18 jarige naar een Parijse voorwijk sturen en dan komt die in een ritszak weer terug met het vliegtuig?

Jan, Leiden | 20-09-16 | 22:15

Jongeren reizen toch wel, dit is gewoon een ordinaire manier om stemmen te kopen.
.
Zoals PvhZ ook al zegt, jongeren verdienen een beter Europa dan deze EU onder de Eurofascisten.

General McAuliffe | 20-09-16 | 22:14

Alleen als ik mag mee betalen voor dit fijne plan.Helemaal toppie. Vrij reizen voor iedereen. Je moet er maar op komen.
Deze meneer heeft er vast veel en lang voor door geleerd.
**ga ik even braken**

Carpe@diem | 20-09-16 | 22:14

Europa is ook een prachtig continent met diverse culturen, volkeren, bezienswaardigheden, en geschiedenis. Jammer dat het nu gebukt gaat onder een dicatoriale bureaucratie met een streven naar grauwe falende eenheidsworst.
.
Red Europa, sloop de EU. Juist die 18 jarige verdienen een betere toekomst!!!

Parel van het Zuiden | 20-09-16 | 22:13

Gratis? Treinen laten rijden kost geld, in dit geval belastinggeld dus.

La Bailaora | 20-09-16 | 22:09

Tsja.. Dan heb je dus geld over

Mesmer | 20-09-16 | 22:08

Besteed dat geld maar aan een enkele reis terug voor sommige bezoekers uit bepaalde windstreken. Laat de Europese orientexpress maar rijden. hup treinen naar het oosten

miko | 20-09-16 | 22:08

"De Europese Unie is ooit bedoeld om te voorkomen dat de treinen naar het oosten nooit meer zouden rijden"
Dubbele ontkenning was vast niet de bedoeling.

Prof. Yakko | 20-09-16 | 22:06

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen