Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Jan Roos (VNL) haalt meteen TWEE zetels op

vnlroos.jpgBAM. Dat is nog eens binnenkomen. VNL, vorige week nog compleet verdwenen uit de peilings, is weer keihard terug! Het Jan Roos Effect is goed voor 2 zetels. VVD verliest 1 zetel, maar dat hopen ze vanavond op de NPO goed te maken. Het vrolijk taartje eten in Budapest terwijl Ons Land in brand staat, komt Wilders op een verlies van 2 te staan. PvdA rotsvast op 9, en Sylvana moet nog even in de wachtkamer. What a time to be alive!

Reaguursels

Inloggen

Die arme Roos komt in de goot dat is wel duidelijk. Een goed journalist is zelden (zeg maar nooit) een goed politicus. Dat wordt zoeken naar een baantje vanaf april 2017. Bij Trouw, het NRC of het Twents Dagblad ??? Tsjonge wat schiet die man in zijn voet. Zijn CV zal hem niet helpen.

Lichtstadfan | 05-09-16 | 11:45

Ik zou willen hopen dat Roos de partij wat meer body geeft, maar ik vrees van niet.
Die van Klaveren is meer een man die in een lege emmer staat te reutelen.
Alleen Bontes krijgt van mij een dikke voldoende.
.
VNL is qua programma de voorpagina van de Telegraaf van 5, 10, 15 en 20 jaar geleden. Nul dus.

Memek | 05-09-16 | 10:56

-weggejorist-

Alexander des Burgus | 05-09-16 | 04:45

De politiek is goed verknald. Ik weet nou nog steeds niet waar ik op moet stemmen. Moet ik nou stemmen op de joods-christelijk-humanistische en Limburgse neef van de AKP (PVV) of toch, zoals Nederlander65 dat prachtig kon omschrijven, die "typische rechts-liberale borreltafelpartij waar de bekende verjaardagsbezoekers die lopen te schelden op uitkeringstrekkers en huurtoeslagen etc., zich uitstekend thuis kunnen voelen"? De SP, die VVD-stijl is gegaan door het MKB en het ZZP te gaan ondersteunen (net zoals hun Chinese zusterpartij CCP overigens), is het ook net niet met die linkse rakkers die gelijkheid willen (iedereen arm) en de onbeperkte immigratiegolf niet gaat stoppen. Geen gristelijke partijen voor mij, ook die struisvogels van de Pvda en de pacifistische hippieculti zoals GL,PvdD etc. ook niet. D66 krijgt ook niks van mij, want op landelijk niveau zijn het malloten. VVD ook niet, want dat zit gevuld met corrupte uitzuigers en gefaalde ondernemers die helemaal niets kunnen betekenen voor de Nederlandse bevolking noch voor het gros van het bedrijfsleven. Een nuchtere, seculiere partij. Is dat nou echt zo moeilijk tegenwoordig?

Alexander des Burgus | 05-09-16 | 04:44

@ Pace | 04-09-16 | 23:51 En is er enig argument te bedenken waarom de Koran wel verboden zou moeten worden en de Bijbel niet?

De hoeveelheid jodenhaat en haat tegen niet moslims procentueel gezien is een geldig argument. Er is procentueel meer Jodenhaat in de islam doctrine als in het vreselijke Mein Kamf boek, ook erger qua gruwelijkheid

www.cspipublishing.com/statistical/cha...

Om de vergelijking met de bijbel te trekken, de islam heeft 10 keer meer geloofspolitiek geweld in de doctrine als het oude testament.

www.cspipublishing.com/statistical/cha...

Het nieuwe testament heeft geen geloofspolitiek geweld. Er is dan ook geen verlichting binnen de islam.

Daarnaast zijn de 10 geboden eenzijdig zoals; u zult geen moslim doden, u zult uw moslim ouders eren etc. En er ontbreekt een gouden regel zoals "doe bij een ander iets niet waarvan u niet wilt dat het uw geschied.

De doctrine vergelijkt ons ook met varkens en honden, niet als geintje maar om de doctrines die over moslim mensen gaan niet voor ons te laten gelden.

mysteryposter | 05-09-16 | 00:47

@KutFilosoof | 04-09-16 | 10:09 schreef:
"maar als ik mag vragen. Wat is er zo extreem aan de PVV?"

De godsdienstvrijheid afschaffen, is dat niet extreem? De Koran verbieden en alle moskeeën sluiten, dat betekent uiteraard het einde van de godsdienstvrijheid. En is er enig argument te bedenken waarom de Koran wel verboden zou moeten worden en de Bijbel niet?

VNL kan zeker nuttig werk doen als het de rechtse thema's uitdraagt zonder onze rechtsstaat aan te tasten.

Pace | 04-09-16 | 23:51

herstel van de economie.
the Jackdawn | 04-09-16 | 21:26

Kun je ook benoemen wat de vvd precies heeft gedaan om het economisch herstel te bevorderen? Denk je niet dat dit misschien aan de wereldeconomie en de geldontwaarding door het bijdrukken van geld in combinatie met negatieve rente gehanteerd door de ECB ligt? Of groei door het optuigen van een zieligheidsindustie rondom de door de vvd gefaciliteerde islamimport ten koste van de staatsschuld? Want ik heb namelijk geen economische stimuleringsmaatregelen gezien van de vvd.

accijnstoerist | 04-09-16 | 22:01

accijnstoerist | 04-09-16 | 20:11

Ik reken hem af op de beloftes die er voor mij toe doen, een regering die zijn tijd uitzit, herstel van de economie. Beide volbracht. Misschien heb ik makkelijk praten maar ik heb nog nooit de politiek nodig gehad voor mijn geluk, succes moet je zelf afdwingen.

the Jackdawn | 04-09-16 | 21:26

the Jackdawn | 04-09-16 | 20:00

Bij de vvd maken ze zich inderdaad niet druk om een leugentje meer of minder in verkiezingstijd. Laat dat maar aan Mark over. Alhoewel, heb je zijn approval rating in de poll hier gezien? En maar lachen om de ruzies bij andere partijen. Benieuwd waar Mark dit keer mee komt. Streng zijn voor Brussel en inzetten op hervormingen? 2000 euro voor elke Nederlander? De onderste steen komt boven? Geen cent meer naar de Grieken? Wie gelooft hem eigenlijk nog?

accijnstoerist | 04-09-16 | 20:11

accijnstoerist | 04-09-16 | 17:50
"Zo'n simpel en naief wereldbeeld... ik denk d66."

Geeft aan dat je weinig mensenkennis hebt, ik ben supporter van de VVD al mijn hele leven.
Mensen die denken dat Wilders in de regering komt terwijl hij geen meerderheid kan creëren in de Eerste Kamer zijn simpel en naief.
Het voordeel van de PVV is dat ze de middenpartijen dwingen tot samenwerken waardoor er een coalitie komt van 5 partijen en wie kan beter de boel bij elkaar houden dan onze Mark. Het zal een kleine meerderheid zijn waardoor partijen als de SGP of VNL punten voor hun kiezers binnen kan halen, allemaal dankzij de PVV-adept.
Verder hoop ik dat de PVV 40 zetels haalt want laten we eerlijk zijn als iets de zaak opfleurt dan zijn het de ruzies en het weglopen van kamerleden bij de PVV.

the Jackdawn | 04-09-16 | 20:00

@Donkersloot 19:24
Bouman telt de kosten van het redden van de Euro niet mee in zijn kosten-baten-plaatje. Deed hij dat wel, dan moest hij ook concluderen dat een Nexit rendabeler is, dan in de EU blijven. Bouman vindt dat je de kosten van het redden van de Euro mag negeren, omdat hij niet weet hoe je die kosten berekent. Lekker makkelijk. Geen wetenschapper.

tipo | 04-09-16 | 19:42

Over een klein half jaar maakt onze matroos de overstap naar denk. Mijn favoriete hulp- klaas een transfer naar vnl.
-en iedereen had de mond vol over broodpolitiek? Over EU minkukels die daar enkel zitten voor het geld?
Mag ik dan even aandacht voor het volgende: Niemand bij de extreem linkse SP zit daar voor het geld. Ik verdien meer dan een SP kamerlid, en kan u vertellen dat ik vandaag heb gekozen om eens een goedkopere verf te kopen voor mijn plafond, dan ik vier jaar geleden kocht voor mijn plafond.
Jawel, dat is echt vervelend voor mij; het kopen van een goedkopere verf.. Dit is helaas de realiteit,, zo ik vermoed,, voor bijna iedereen de komende honderd jaar
(moge de wereld na de nucleaire aanval van 'parkinson' Clinton op 'hacker' Sovjet Unie nog bestaan).
Aangaande de cijfers van die vuile HONDT:
Eerlijk is eerlijk.. Rutte was deze zomer als enige (& dus de VVD) niet op vakantie. Zo ook ik dus niet want ik moest deze zomer doorwerken om de broodnodige belastingen te betalen. .. Gewoon om moskeeen, alsmede mensen als die klaplopertrut van d66 enzo ook binnen afzienbare tijd leeghoofd 'de matroos' van een miljoen aan wachtgeld te voorzien.
Mijn Koptische afwasser die een Nederlanderschap heeft gekregen omdat het voor hem zo vreselijk gevaarlijk is in Egypte was 10 weken... TIEN WEKEN! Op vakantie naar Egypte om bij zijn vrouw, moeder, broers, en kinderen te zijn.
Gelukkig had ik een andere Koptische afwasser die dus geen verblijfsvergunning krijgt (onverzekerde zwartwerker dus) onderwijl zijn hele familie is uitgemoord, en uit Egypte is gevlucht door ruzie met een salafistisch maffia- clan.
Deze jongen die binnen twee jaar beter Nederlands spreekt dan mijn baas, en veel beter dan de loungehaas met verblijfsvergunning die hier al tien jaar is, had gewoon een beetje pech: Syriërs en afrikaners moeten nu geholpen worden, nietwaar?
Maar goed: Rutte en de VVD waren als enige propagandamachine actief deze zomer.
De partijen die doen alsof ze opkomen voor de hardwerkende Nederlander waren dus echt heel hard drie maanden op een 'welverdiende' vakantie?
Maak particuliere scholen, en openbare scholen.. Er mag nooit meer een cent gaan naar welke religieuze indoctrinatie dan ook.
Wilt u uw kinderen ook op school vergiftigen met arbitraire ideeen?
Koop zelf maar een school en betaal zelf maar die leraren!
Een school uit belastingpoet is om taal en wiskunde te leren: Dus niet om een geloof in een god, of een godsvervanging als opwarming van de aarde erin geschoven te krijgen. Dus ook geen toffe peer als Omzigt en het CDA. Zij zijn hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de heli- ellende waar ons land zich inmiddels in bevindt.
Maar waar was iedereen deze zomer?
Bij het zwembad schrijven aan 700 pagina's d'66 gelul?
Ergens in het oostblok een simplistisch A4 tje aan het typen?
Op de racefiets in alweer een groter broekje?

-En waar is, en was, mijn partij? De SP.
maandenlang verdwenen om terug te komen met een tutje van ergens in de twintig.. Die als grootste wapenfeit heeft dat haar vadurr ook van de SP was/is/was/is.

En dan zometeen dus genieten van de (mijns inzien) grootste leugenaar uit de vaderlandse geschiedenis.. en de man heeft daarover geleerd, geschiedenis enzo.

Ik vermoed dat er echt maar een ding opzit, en dat is een beweging beginnen die ervoor zorgt dat wij met zijn allen straks dus HELEMAAL niet gaan stemmen.
Als een soort van staken!
Iets anders is er gewoon niet.

Wij willen weg of grote mate van inspraak in de EU.
Wij willen inspraak in/ binnen ons eigen leven.

En er is echt geen partij die dit voor ons gaat doen.
(ook de PVV niet)

geen koning | 04-09-16 | 19:37

@Donkersloot 13.15
Zie het FD-artikel van Bruno de Haas:
fd.nl...

Sorry, ik heb als academicus weer eens gelijk. Prettige zondag verder!
tipo | 04-09-16 | 13:21

Tja... als anonieme reaguurder kun je jezelf natuurlijk 'academicus' noemen. Er was in hetzelfde FD een artikel 'tegen' van Bouman en ik ben hoogleraar. Heb ik nu gewonnen?

Donkersloot | 04-09-16 | 19:24

Politiek is een farce , welkom aan de versplin tering

alshetware | 04-09-16 | 18:56

Ik begrijp eigenlijk niet zo goed wat Roos zoekt bij VNL.

De Koreaanse Slet | 04-09-16 | 18:13

De keuze is simpel als je als PVV-adept een uitkering hebt dan blijf je PVV stemmen, heb je een baan dan stem je VNL.
the Jackdawn | 04-09-16 | 15:04

Zo'n simpel en naief wereldbeeld... ik denk d66.

accijnstoerist | 04-09-16 | 17:50

Ik ga me zeker als de verkiezingen aanstaande zijn weer even verdiepen, het kan maarzo dat mijn stem van PVV naar VNL gaat.

Kevin.M007 | 04-09-16 | 17:29

Dit soort partijen zijn maar voor 1 ding goed. Restzetels.

Draaikolk | 04-09-16 | 17:23

Leuk en aardig, maar het meest hilarische is toch wel dat de übermensch-partij met de roos, ingehaald dreigt te worden door 50-plus.

Bottleneck | 04-09-16 | 17:11

Screaming Lord Roos and his Official Monster Raving Loony Party.

Conan de Rabarber | 04-09-16 | 16:56

Als linkse rakker ben ik erg blij met deze versplintering op rechts. Tegelijkertijd afficieert de VNL zich als serieuzer en regeringswaardiger dan de PVV, dus die zijn te betrekken in cordon-sanitaire achtige combinaties die de PVV uitsluiten.

Onderaan het lijstje kunnen puur rekenkundig nog wel wat combinaties erbij, vooral de anti-Rutte/Samson/PVV mogelijkheden. Samson is voorbij dat wordt nooit meer wat, Ruute is een uitgerangeerde leugenaar en Wilders wil helemaal niet regeren.

SP+CDA+D66+GL = 75 evt aan te vullen met PvdD, 50+ of CU, of als Jesse te grote bek heeft die alle 3 (samen 16 zetels) en GL (12 zetels) eruit.

KayakFun | 04-09-16 | 16:41

@Nederlander65 | 04-09-16 | 16:11

Alles wat u schrijft onderstreep ik. (We zullen wel ongeveer van dezelfde generatie zijn vermoed ik).

Beter trouwens dat Roos nu die beslissing genomen heeft in plaats van 1 maand voor de verkiezingen. Wat is nu het resultaat? Binnen een paar weken ebt dit effect weg.

Zijn podium is weg , wat heeft hij nu eigenlijk bereikt?
Derhalve roep ik het nog maar 1 keer. Jan Roos kom terug op deze beslissing.

oostermoer | 04-09-16 | 16:25

Als VNL de hand uitsteekt naar de niet linkse kerkelijke gemeenschap kunnen ze veel meer zetels halen. Een stem op CDA of CU is immers een stem voor een socialistisch Europa met een dictatoriaal bestuur, welke versnelde islamisering en afschaffen van cultureel christelijke tradities hoog op de agenda hebben staan.

mysteryposter | 04-09-16 | 16:24

VNL komt op nul zetels uit. Bonjes en Van Klageren zijn twee grote ego's die met niemand samen kunnen werken. Dat konden ze Wilders al niet, met Bram niet en met Jan Roos ook niet.
Gevolg : nul zetels maar wel weer duizenden verloren stemmen die beter naar de PVV kunnen gaan.

Het is een trend die na de dood van Pim Fortuyn is ingezet. Iedereen "op rechts" dacht wel eventjes Pim na te doen en een partij uit de grond te stampen : Rita Verdonck, Winny de Jong en nog een lading van die ego's. Het werd allemaal niks. Ze kwamen allemaal met grote woorden dat ze wel eens eventjes de "oude politiek" zouden wegvagen, de belastingen verlagen, grenzen sluiten, de economie hervormen etc.etc.etc.
Allemaal waren het varianten op de klassieke liberale thema's. En allemaal werd het niks. Nul komma nul zetels.
Alles ging aan ruzie en geblaat ten onder.
Mensen zitten niet te wachten op neo-liberale borreltafelaars die schelden en tieren op hun uitkeringstrekkende buurman en dat wel eens eventjes allemaal af gaan schaffen !

Wilders heeft een sociaal (niet socialistisch !) programma met nationalistische elementen en een helder anti-islam standpunt. Gevolg : al jarenlang stevig in de kamer (helaas met schade door zijn domme gedoogsteun aan Rutte I) en thans in de peilingen met afstand de allergrootste partij.

Goed, oke, Jan Roos zorgt voor wat aandacht en VNL krijgt 2 zetels. Volgende keer nog 1 en met de verkiezingen nul. Gelukkig maar, alleen jammer van de weggegooide stemmen.

Nederlander65 | 04-09-16 | 16:11

Ik durf te voorspellen dat VNL geen zetels gaat behalen. Ondanks dat de mainstream media en peilers het heerlijk zouden vinden als VNL zetels af zou snoepen van de PVV, zullen de meeste mensen toch op de PVV gaan stemmen. Omdat je meer bereikt met een grote PVV van 20 à 30 zetels dan met een splinterpartij van één zetel.

Duifmans | 04-09-16 | 15:27

@the Jackdawn | 04-09-16 | 15:04
Trololo
En waarschijnlijk bereikt de tweede meer dan de eerste op het speerpunt van die eerste. Gewoon lekker zelf betalen die religieuze gekkigheid.

atheïstisch stemvee | 04-09-16 | 15:25

VNL is een typische rechts-liberale borreltafelpartij waar de bekende verjaardagsbezoekers die lopen te schelden op uitkeringstrekkers en huurtoeslagen etc, zich uitstekend thuis voelen.
Nederlander65 | 04-09-16 | 11:55

Ik had het niet beter kunnen verwoorden! Roos had beter journalist gebleven.

oostermoer | 04-09-16 | 15:22

Met 2 zetels, wie gaat dan het veld ruimen ? Bontes of Klaveren?

hakbarry | 04-09-16 | 15:11

Dat VNL, daar heb je geen moer aan. Dat zijn twee 'broodspelers' die het spelletje alleen maar meespelen om 's avonds een lekkere dikke steak op het bord te kunnen verorberen, simpel.
Dat die clown Roos nu voor die partij gaat vind ik niet zo verwonderlijk. Veel keus had ie waarschijnlijk niet!
Ja, mensen, twee afvallige PVV-ers en een clown met het charisma van een tuinboon is natuurlijk een buitenkans om het politieke spectrum open te breken en verandering teweeg te brengen! Ga ervoor, mensen!

BadLieutenant | 04-09-16 | 15:08

De keuze is simpel als je als PVV-adept een uitkering hebt dan blijf je PVV stemmen, heb je een baan dan stem je VNL.

the Jackdawn | 04-09-16 | 15:04

@Lupuslupus | 04-09-16 | 10:05
Zoals Wilders ook wegliep met een zetel onder de arm destijds?
Tommygunner | 04-09-16 | 14:13
.
Volkomen legaal EN om een *uitstekende reden*: Turkije NOOIT bij de EU (waar zijn partij de VVD vóór was!).
TOEN al zag Wilders welke kant het op zou gaan.
.
U kunt spinnen zoveel u wilt:
VNL bestaat uit 1 persoon die uit de PVV is getrapt en o zo graag terug had willen komen;
en 1 wegloper die voor zichzelf wilde beginnen.
.
Nadat Moscowicz het daar voor gezien hield hebben ze nu een volgend - gewillig - slachtoffer gevonden; Jan Roos. Nou veel plezier ermee.
.
"Schoenmaker blijf bij je leest" geldt ook hier. Maar ja, de € tekens spreken een andere taal.
.

Lupuslupus | 04-09-16 | 14:59

Jan mag nog even aan de bak zetels halen. Dat lukt hem vast wel.

Raider Twix | 04-09-16 | 14:49

Wat een domme reacties, opeens VNL stemmen omdat
er zo'n clown is op komen dagen!
O ja, het is een partij met leden toch?
Is het niet zo dat de leden hun lijsttrekker kiezen?
Er hebben al heel wat leden hun lidmaatschap
daarom opgezegd!
Ze belazeren de boel waar iedereen bij staat!
Over een paar weken is dit feest voor de jongens
weer afgelopen!

Annechien3613 | 04-09-16 | 14:40

@Dr. Zed | 04-09-16 | 12:18 "Ondanks dat Rutte enkele beloftes heeft gebroken gaat hij toch mijn stem krijgen"
.
Soylent Green.

ben kokhals | 04-09-16 | 14:27

@Lupuslupus | 04-09-16 | 10:05
Zoals Wilders ook wegliep met een zetel onder de arm destijds?

Tommygunner | 04-09-16 | 14:13

La Bailaora 13:44
Ik ben ook PVV-stemmer. Maar ik begrijp mensen die op de VNL of SGP stemmen ook wel. Zo is er een alternatief voor PvdA, VVD en CDA, maar dan wel oprecht.

Uiteindelijk moet de PVV ook partijen of mensen vinden waar ze coalities mee aan kan gaan. Dierenpartij, VNL en SGP zijn dat bijvoorbeeld. En voor een enkele SP-er of VVD-er geldt dat ook, als zou ik niet weten wie.

Degenen waar je een coalitie mee aan wil gaan, moet je dus sparen in de campagne, want die heb je sowieso nodig. Niet-aanvalsverdragen, zoals Balkenende en Fortuijn afspraken, dat soort werk.

tipo | 04-09-16 | 14:12

Peilingen zijn palingen books.google.com/books?id=wuhVHcT8qJg... maar beïnvloeden wel mooi de volgende peilingen. Het kan daarom geen kwaad wanneer GeenPeil uitbreidt naar een serieuze peiler/enquêteur. Wat De Hond en anderen kunnen, kan GeenPeil ook. Hoog tijd de 'status quo' te doorbreken met eigen peilingen.

ben kokhals | 04-09-16 | 14:07

Wat jammer. Dit speelt links weer in de kaart. Beter geweest als Roos voor PVV was gegaan i.p.v die 2 farizeeërs. Conclusie: de burger gaat weer strategisch stemmen en Rutte komt weer aan de macht. En bedankt he! zucht....

MoonBeebe | 04-09-16 | 13:58

Dat komt omdat PVV zich zelf buitenspel zet
@Dr. Zed | 04-09-16 | 13:16
Dat bedoel ik nou. Je bent onderdeel van het probleem.

La Bailaora | 04-09-16 | 13:51

@Dr. Zed | 04-09-16 | 13:03
'Een beetje kritiek' blablabla... Je ziet het probleem duidelijk nog steeds niet, en dat anno 2016. En dat is zeer verontrustend. Gaat niet meer goed komen met Nederland. En dat komt juist door de wegkijkerTs, de goedmenschen in Nederland, met hun 'beetje kritiek', op die manier het probleem alleen maar verergend. Want er komt dan geen, broodnodige, kentering. Ga vooral lekker door.

La Bailaora | 04-09-16 | 13:50

@tipo | 04-09-16 | 12:43
Ik deel je comment grotendeels, maar binnen VNL zijn teveel punten die ik niet zie zitten. Ze hebben geen islamurgentie, ze spelen de islam in de kaart met dienstplicht, etc. Zo kan de islam nog jaren voortwoekeren.

Ja ik ben het met je eens dat Nexit zeer belangrijk is. Maar dat wil PVV ook. PVV is de enige partij die de urgentie op alle punten juist heeft: EU, massa-immigratie en islam.

La Bailaora | 04-09-16 | 13:44

@atheïstisch stemvee | 04-09-16 | 12:39
De realiteit laat zien dat het buigen of barsten wordt.

De realiteit, ik zou heel graag willen dat dat anders was, maar het is de realiteit.

En die realiteit niet willen zien is wat ik met 'urgentie' bedoel.

Nogmaals het wordt buigen of barsten. Er is geen middenweg, gewoon omdat islam dat niet toestaat. Iedereen die die urgentie niet snapt, snapt het gewoon niet. En aangezien er maar 1 partij deze urgentie aankaart, is er dus ook geen andere 'oplossing'.

Andere oplossing zijn gewoon pappen en nat houden, waardoor er alleen maar uitstel van executie optreedt, en het probleem onderhuids alleen maar groter groeit, en groeit. Elke dag zijn er moskeeen, met islamitisch onderwijs, etc, etc, etc. Elke dag groeit zo de islam in Nederland.

La Bailaora | 04-09-16 | 13:40

Wilders heeft meer dan 10 jaar ervaring in de politiek en laat zich niet zo snel meer in het pak naaien. Ik denk dat Roos bij het eerste debat op TV genadeloos wordt afgemaakt wegens 0 politieke ervaring.

Skeptic70 | 04-09-16 | 13:35

IK moet erg lachen om de zeur argumenten van: Wat heeft de PVV nou voor elkaar gekregen. De wedervraag is dan: Wat hebben alle partijen buiten de PVV voor elkaar gekregen. Kijk om uw heen! De ene islam aanslag en halve burgeroorlog na de andere. Verkrachtingen aanrandingen en overvallen met stekende mes eigenaars volgen elkaar in rap tempo op. Europa valt uit elkaar. De Britten hebben voor eigen volk gekozen en zijn wat slimmer dan de vaste land bewoners. Het volgzaam poedeltje van Merkel met de roepnaam Mark! zet de grenzen nog wijder open om de tsunami geluk zoekende ons vijandig zijne islam horde binnen onze gemeente te plaatsen, waarom? Omdat het kan... en u te dom bent om de u uitlachende Mark te corrigeren..... Elk hedendaags urgent probleem zou met gemak gecorrigeerd zijn met 40 jaar PVV beleid. Zo simpel is het namelijk. Maar ja, doormodderen richting afgrond lijkt voor sommigen een beter alternatief. Veel succes dan met de anti Nederland anti u zelf campagne. Het hoofd in de strop hangen was nog nooit zo gemakkelijk dankzij de kiezer die nog geloofd in de partijen die het tot nu toe zo geweldig doen....

dijkbewaker | 04-09-16 | 13:32

als de hr wilders het een beetje handig aanpakt dan produceert hij even nog even zo,n handig a4 tje met daarop als thema dat hij in een eventuele afgedwongen/uitgesloten positie {in de bankjes dus} het uitgevoerde beleid ook kan maken of breken .. hij hoeft daarvoor alleen maar een overdaad aan zetels te hebben.

ko uit groningen | 04-09-16 | 13:30

-weggejorist-

Dr. Zed | 04-09-16 | 13:25

-weggejorist-

Dr. Zed | 04-09-16 | 13:16

botbot | 04-09-16 | 13:07
Als de VVD een nexit-referendum in het verkiezingsprogramma zou zetten, dan zou ik de overige leugens misschien nog wel op de koop toenemen. Maar helaas, de politiek laat mij weinig keuze.

accijnstoerist | 04-09-16 | 13:16

Donkersloot 12:53
Een nexit is de grootste bezuingingsmaatregel ooit in Nederland, omdat de NL-belastingbetaler de Euro dan niet meer hoeft te redden a 40 miljard Euro per jaar.
Nu jij weer.
tipo | 04-09-16 | 12:58

Zie het fd-artikel van Matthijs Bouman (6 april) of deze: www.vandaagenmorgen.nl/opinie/4905-exi...

Ik denk dat Geert een enorme hekel heeft aan onze middenstand, de Rotterdamse Havens, de bloemenhandel, de kaasexport, onze boeren en tuinders en ons welvaartspeil en ik gun iedereen die deze zelfhaat deelt een referendum om de grenzen dicht te gooien en ons land terug te storten in de jaren '50 (meteen de mijnen dan weer opengooien). Wilders en zijn Nexit-vrinden bedienen zich van een enorme stapel leugens (net als de Brexit-verraders; er zouden honderdduizenden ponden per dag naar de NHS gaan.... tja) en ik vertrouw nu eenmaal meer op economen dan op wat verbitterde veertigers en vijftigers met een MAVO-diploma en een grote bek.

Donkersloot | 04-09-16 | 13:15

accijnstoerist | 04-09-16 | 12:42
.
accijnstoerist | 04-09-16 | 10:50
Een man een man een woord een woord is mijn principe.
Iedereen 1000 euro geen cent meer naar de Grieken dat is beloofd en belofte maakt schuld.
Als met dan even excuses aanbied van sorry ik zal het niet meer doen en alles is vergeven en vergeten ben je in mijn ogen een waardeloze vent.
Nu kunnen ze wel weer met een prachtig verkiezingsprogramma komen precies op mijn lijf geschreven,maar vertrouwd u hem? ik niet.
botbot | 04-09-16 | 11:0
.
Met zo'n geheugen als u is het niet verwonderlijk dat u op de PVV stemt.

botbot | 04-09-16 | 13:07

Mensen,waar maken jullie je druk om. Het zijn peilingen van Maurice de Hoax, de grootste manipulator van peilingen.

seasicksteve | 04-09-16 | 13:04

-weggejorist-

Dr. Zed | 04-09-16 | 13:03

GEWELDIG! In de peilingen van Maurice de Hond twee zetels. Nooit verwacht, de champagne kan ontkurkt worden.

Rest In Privacy | 04-09-16 | 13:02

Donkersloot 12:53
Een nexit is de grootste bezuingingsmaatregel ooit in Nederland, omdat de NL-belastingbetaler de Euro dan niet meer hoeft te redden a 40 miljard Euro per jaar.

Nu jij weer.

tipo | 04-09-16 | 12:58

Opvallend ook geen enkele coalitie met de PVV onderin het staatje...

maraboe | 04-09-16 | 12:57

@tipo | 04-09-16 | 12:43
Precies!
Stapje voor stapje....... Je kan niet verwachten dat alles in Nederland binnen 4 jaar is veranderd zeker niet als je bedenkt dat er krachten spelen die er alles aan zullen doen om elke stap richting meer soevereiniteit zullen proberen te dwarsbomen.

Hobbykip | 04-09-16 | 12:55

@oostermoer | 04-09-16 | 12:35
"Die 65 is een onzin dingetje. Werken maakt gelukkig dus laat iedereen maar doorwerken".

Ik neem aan dat dit humor is.

oostermoer | 04-09-16 | 12:54

@Nederlander65 | 04-09-16 | 11:55

Dat is precies het grote verschil tussen PVV en VNL; waar PVV qua visie op het 'buitenland' vooral rechts-extremistisch is (eigenlijk worden de grenzen gewoon dichtgepleurd en klaar) is het economisch beleid bijna linkser de de SP. Wat dat betreft is het adagium van de geestelijke voorvaderen van de PVV (Jacobse, Van Es) al tientallen jaren hetzelfde gebleven: "Geen Gezeik, Iedereen Rijk".
En dat domme gebral van Geert is meteen z'n zwakte; economisch is zijn 'plan' (als het die naam mag hebben) volgens mij niet haalbaar. VNL zet er een iets slimmer (niet zo moeilijk) geluid tegenover.
Voor wat betreft de Nexit; het is en blijft het domste programmapunt van beide partijen; ze vormen daarmee meteen een schietschijf voor economen en mensen Die Ervoor Doorgeleerd hebben.

Donkersloot | 04-09-16 | 12:53

Conclusie: In Den Haag gaat voorlopig nog niets veranderen.

Panos88 | 04-09-16 | 12:51

@oostermoer | 04-09-16 | 12:35
Die 65 is een onzin dingetje. Werken maakt gelukkig dus laat iedereen maar doorwerken.

Mark_D_NL | 04-09-16 | 12:49

Het grootste gevaar waar Nederland in verkeerd is de EU. Het 2e grote gevaar komt van onze Islamitische "vriendjes".

Er is voor mij dus maar 1 partij waar ik op kan stemmen... de PVV. Helaas, maar is niet anders. Stem ik dus gewoon op.

Oepsie1234 | 04-09-16 | 12:48

Jan is de Sylvana van VNL. Sylvana zit bij DENK om PVDA figuren aan te trekken en Jan zit bij VNL om PVV figuren aan te trekken. Beide partijen zitten nu in de Kamer met gestolen zetels en misbruiken het democratische systeem om tijdens de regeringsperiode met hun gestolen zetels een nieuwe partij op de 'markt' te brengen en oneigenlijk recht te krijgen op publieksgeld en politieke zendtijd en politieke media aandacht. Beide partijen zijn fout. Waar bijvoorbeeld een Piratenpartij vanaf de zijlijn met beperkte middelen en media aandacht zich moet profileren, zitten deze 2 zeteldieven partijen midden in de arena vol op in de aandacht. Dit zou moeten worden bestraft, niet beloont.

XaleX_2 | 04-09-16 | 12:47

Wat gaat Jan Roos eigenlijk doen na de verkiezingen als VNL op 2 zetels blijft steken?

Wasbakplasser | 04-09-16 | 12:45

Het zou mooi zijn als GeenStijl wat meer gaat ageren tegen de PVV, hopelijk verdwijnen de hordes PVV reaguurders dan langzaam terug in hun hol. Het is gewoon lachwekkend die blinde Geert adoratie met z'n mavo niveau.

Ronman2k | 04-09-16 | 12:44

La Bailaora 12:23
Kijk ook naar wat de PVV en VNL gemeen hebben met elkaar: Een bindend referendum organiseren over een NEXIT. Een winstgevend migratiebeleid. Die twee zaken zijn cruciaal.

Islam is een gevaar voor alles waar Nederland voor staat. Voor mij en de toekomst van mijn 6-jarige dochtertje. Maar die aanpakken kan alleen buiten de EU als soeverein land.

Een Nexit is een voorwaarde voor alles wat ik wil. Daarna volgen pas de volgende stappen:
-1- de-islamisering van Nederland
-2- stopzetten overheidsgeld in laaghangend fruit (windmolens, publieke omroep, ontwikkelingshulp, EU-contributie)
-3- invoering van de Nederlandse Gulden en stopzetten redding van de Euro.
-4- Nederlandse vrijhandelsverdragen met iedereen en zijn moeder in de rest van de wereld, zonder moraal.

Die zaken kunnen enkel buiten de EU geregeld worden.

Als PVV en VNL samen een Nexit-referendum afdwingen, dan is alles voor de komende regeeerperiode bereikt, wat er te bereiken valt. De rest kan daarna pas.

tipo | 04-09-16 | 12:43

Uhhh peilingen van maurice de Hond. Nou dat zegt alles al. Lulkoek dus. De propaganda machine van de pvvda. Nou ik wacht het wel weer af. Ga effe schijten en veeg met dit A 4tje peilingen even mijn reet af. En daarna koffie.

tweetybird | 04-09-16 | 12:43

botbot | 04-09-16 | 12:33

Dat er nog mensen als jij zijn die aartsleugenaars als Rutte steunen, met je zogenaamde verstand van politiek. Je verdient niet beter dan om voorgelogen te worden.

accijnstoerist | 04-09-16 | 12:42

Elke andere 'oplossing' is geen oplossing.
@La Bailaora | 04-09-16 | 11:58
Kijk en hier verschillen we van mening. Zelf denk ik dat een grote PVV in de oppositie ook geen oplossing is. Dat is namelijk wat er gaat gebeuren met het huidige puntenplan. Maar goed.

Dat iemand kritiek heeft op een partij wil nog niet zeggen dat diegene het oneens is met de analyses van die partij. Kritiek is goed, maakt een idee of partij sterker. Te meer omdat voor kritiek binnen de partij zelf geen plek is (ja ik weet de reden). Waar ik wel van sta te kijken is de absolute buigen of barsten houding van veel PVV'ers. Je bent vriend óf vijand. Kritiek wordt niet gewaardeerd. Jij vindt dat 'de urgentie zien'. Ik vind dat eng.

atheïstisch stemvee | 04-09-16 | 12:39

Aan de reacties hier is te zien dat er idd een hoop nu.jijers GS hebben gevonden om te sneren op de PVV

D. G. Narrator | 04-09-16 | 12:39

Heb Jan Roos beluisterd bij Echte Jannen, mwah ....... Een prima figuur om mensen te mobiliseren zoals bij het Oekraïne referendum. Maar maakt voor mij politiek gezien absoluut niet het verschil zoals Wilders/PVV dat wel doen.

vlijtig liesje 50 | 04-09-16 | 12:35

Mark_D_NL | 04-09-16 | 12:30

Als VNL net als PVV en 50 + de AOW leeftijd weer terug zet naar 65. Mag Roos daar blijven en stem ik wellicht zelfs op hem!

oostermoer | 04-09-16 | 12:35

Maar de manier waarop dit gebracht wordt
@Dr. Zed | 04-09-16 | 12:27
Kijk nog iemand die nog steeds de urgentie niet juist heeft, ook niet begrijpt wat islam is. Stel je voor dat je er kritiek op hebt.

Gaat niet meer goedkomen in Nederland.

La Bailaora | 04-09-16 | 12:33

accijnstoerist | 04-09-16 | 12:22
Dus eerst geeft de Tweede kamer het uit handen en nu moet Rutte zich er inhoudelijk mee bemoeien.
Het blijkt maar weer dat u zeer veel verstand van politiek heeft.
U moet op de PVV stemmen daar hebben ze net zoveel verstand van politiek als u.

botbot | 04-09-16 | 12:33

@oostermoer | 04-09-16 | 12:27
Geef Jan wat tijd. Hij is net begonnen. Reken hem af na de verkiezingen.

Mark_D_NL | 04-09-16 | 12:30

Naast immigratie is de partij zo links als het maar kan.
Dr. Zed | 04-09-16 | 12:27

First things first. Nexit!

accijnstoerist | 04-09-16 | 12:29

-weggejorist-

Dr. Zed | 04-09-16 | 12:27

Ik vind VNL een verschrikkelijke partij. Weglopers.
Zuur rechtse standpunten.

Er blijven voor mij nu twee keuzes over PVV (Fleur Agema) of 50 + .
Om mij heen gaan veel ouderen op 50 + stemmen.

Jan Roos had gewoon journalist moeten blijven en het programma "echte Jannen" moeten blijven presenteren.

Zijn geloofwaardigheid , door bij die splinterpartij VNL te gaan heeft hij, wat mij betreft , verloren. Jammer Jan!

Iedereen maakt fouten. Je kunt je altijd weer terugtrekken net als Bram. Ik zou het zo snel mogelijk doen! Dan is alles vergeven en vergeten.

oostermoer | 04-09-16 | 12:27

"Wij staan voor een vlaktaks van 23 procent: één laag belastingtarief voor iedereen. Ook willen wij één laag uniform BTW-tarief, lagere vennootschapsbelasting en 10 procent lagere accijnzen."
@Leipniz | 04-09-16 | 11:56
Dat klinkt zo gek nog niet maar of het een realistisch dingetje is waag ik te betwijfelen.
Anyway ik zal tzt het VNL programma eens bekijken, ze zijn in ieder geval (nog) niet af.

Berbaar | 04-09-16 | 12:26

@La Bailaora | 04-09-16 | 12:20
Precies! En zo graaft links haar eigen graf........ Die snappen ook nog steeds niet waarom rechts al jaren aan de macht is in Israël. Iedereen met een beetje verstand snapt dat dat het directe gevolg is van de situatie waarin Israël zich al jaren bevind.

Hobbykip | 04-09-16 | 12:25

@tipo | 04-09-16 | 12:14
Ik deel die mening maar ten dele. VNL heeft de urgentie op bv. het islam-probleem niet goed. Met VNL ga je dat niet aanpakken, met alle gevolgen van dien.

Ze hebben nog veel meer slechte punten overigens, zoals het feit dat ze de dienstplicht weer willen invoeren. Dan wordt de helft van de krijgsmacht automatisch islamitisch en toegang tot wapens. Dat moet je niet willen.

La Bailaora | 04-09-16 | 12:23

Elke stem die niet naar de PVV gaat is een hopeloos verloren stem. Meer EU, meer islam, meer slaaf van de elite, geen bindend referendum. Wie niet op de PVV stemt heeft niets met dit land en heeft geen geloof in zichzelf. Het is weg met Nederland.
Want het heeft toch geen zin allemaal. Gewoon laf dus.
Sommigen willen graag een boekwerk van 350 pagina's met mistige droombeelden in plaats van 1 A4. Want 350 pagina's leugens zijn beter als 1 A4 waarheid. Die redenatie is lachwekkend dat ziet toch iedere kleuter.
En de grondwet is echt net zo heilig als de koran (...) Wat een onzin weer. Die grondwet en alle wetten zijn het gevolg van politieke afspraken. En die zijn net zo veranderlijk als het weer.
Jan Roos gun ik het beste als het parmantige brutale neefje van Wilders, maar hij heeft nog niets gezegd of gedaan wat bewijst dat een brutale journalist het aan de andere kant van de medaille onder druk iets kan presteren want dan gelden toch echt andere regels.
Rutte met zijn VVD leugen pakket en oja.. sorry nog,.. is een slecht acterende tweedehands autoverkoper die een doel voor ogen heeft. En dat doel is niet uw of mijn belang maar een kleine geselecteerde elite die ergens in een hoge zeppelin zweven onaantastbaar boven de aarde. Dat denken ze... U en ik kan ze een harde landing bezorgen, en dat is Ons doel. Nederland terug naar de burgers die het verdienen!

dijkbewaker | 04-09-16 | 12:23

botbot | 04-09-16 | 12:06

Jazeker! Uit handen gegeven, my ass! Het is inmiddels 2 jaar geleden! Er moeten resultaten komen en daar moet hij zijn best voor doen. Rutte faalt keihard op het MH17-dossier. Op welk dossier niet eigenlijk?

accijnstoerist | 04-09-16 | 12:22

@Nederlander65 12:15
61,6% van de bijstandsuitkeringen gaat naar allochtonen volgens het CBS. Er zijn in juni 2015 18 duizend meer allochtone bijstandsgerechtigden dan in juni 2014, terwijl het aantal autochtone bijstandstrekkers daalde.

De instroom van buitenlanders in onze bijstand aanpakken, whatever it takes, lijkt me dus effectiever, dan het hele stelsel voor iedereen afschaffen inderdaad.

tipo | 04-09-16 | 12:22

Vergeleken bij Jan Roos was Boer Koekoek een intellectueel. Buiten dat denk ik dat de versnippering op rechts (en op links) de bestuurbaarheid van dit land alleen maar verder in de war schopt. Een kiesdrempel (geen partijen met 5 of minder zetels) wordt nu echt wenselijk.

LJBrinkhorst | 04-09-16 | 12:22

@eerstneukendanpraten | 04-09-16 | 10:13
.
Je vergeet Hitler; die was ook socialist en links. Links houdt nu eenmaal van moordzuchtige dictaturen...

Brou Is Back | 04-09-16 | 12:22

@Dr. Zed | 04-09-16 | 12:18
De VVD geeft Nederland weg aan de EU. En dus is het eens met de grote immigratie tsunami. VVD wilt meer, meer, meer immigratie en meer EU.

Mark_D_NL | 04-09-16 | 12:21

@Hobbykip | 04-09-16 | 12:10
Inderdaad. Ze zien niet dat ze als een kikker in een opwarmende pan zitten. Het wordt namelijk zo langzaam warmer, dat ze het nu al heel normaal vinden als er dagelijks een berichtje komt van weer iemand neergestoken op straat. Men denkt dat dat normaal is. En straks gaat dat gebeuren met grotere aanslagen. Die vonden eerst jaarlijks plaats, nu ongeveer maandelijks, straks wekelijks of dagelijks, maar daar gaat men ook aan wennen. Hopeloos.

La Bailaora | 04-09-16 | 12:20

Het verkiezingscircus is weer van start gegaan met een nieuwe clown aan het firmament. Jan Roos altijd maar tegen alles aan schoppen mag nu zelf een gooi doen naar het premierschap. Het is toch zielig dat wij als hoog opgeleide Nederlandse maatschappij achter schreeuwers als Wilders, Roos en de leden van DENK aan lopen. Volgend jaar hebben we er weer een paar splinterpartijen bij en hebben we minimaal 6 partijen nodig om een regering te kunnen vormen. Wachten we nu nog op Peppie & Kokkie en Bassie & Adriaan totdat we een keer wakker worden in dit belachelijke wordende landje aan de Noordzee of gaan we nu een keer paal en perk stellen aan deze onzin. Laat ze allemaal maar meedoen, maar de drempel is 5 % van de stemmers en anders gaan de stemmen naar een andere vooraf afgestemde partij. Wie is voor? Misschien moet ik een partij oprichten die dit als key standpunt heeft.

Hans-Rost | 04-09-16 | 12:20

-weggejorist-

Dr. Zed | 04-09-16 | 12:18

tipo | 04-09-16 | 12:14
Juist!

mattgrunn | 04-09-16 | 12:17

@kadoendra | 04-09-16 | 12:02
Iedereen werken is een illusie. Er zijn talloze zieken en zwakkeren die nooit zullen kunnen werken. En wat te denken van mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt, waarvoor alle handwerk steeds verder wordt geautomatiseerd of naar lage lonenlanden wordt overgeplaatst ?
En de bejaarden, die vaak ook van toeslagen afhankelijk zijn ?

Het liberale "iedereen moet werken" sprookje heeft heel wat haken en ogen !

Nederlander65 | 04-09-16 | 12:15

Het volk is volledig de weg kwijt. Het gaat niet meer om de inhoud, maar om de populariteit van de persoon. Roos kan dan misschien mooi praten, maar hij zal in de Tweede Kamer op inhoud gefileerd worden. Uiteindelijk zal dat tegen hem werken.Intussen staan de "vrienden" van DENK ook al een tijd op 2 zetels. Best wel knap voor een partij die zoveel bagger over zich heen krijgt. Geruststellend zijn de 8 zetels voor 50 plus, bijna net zoveel als de PvdA. Tijd dat de oudere garde ons land weer in het gareel gaat brengen.

Mannes | 04-09-16 | 12:15

Er is maar 1 probleem voor de PVV door Jan Roos bij VNL en dat is: Als de PVV economisch rechts gaat worden, dan groeit de SP ten koste van de PVV. De PVV moet dus blijven bij een soeverein Nederland met behoud van verzorgingsstaat (om de socialisten te trekken), terwijl VNL dus moet blijven bij een soeverein Nederland zonder verzorgingsstaat (Om de VVD leeg te vreten).

Beiden hebben een rol te vervullen en dat is niet elkaar vliegen afvangen, maar samen meer zetels halen uit verschillende bronnen.

Uit deze peiling blijkt dat overigens niet.

tipo | 04-09-16 | 12:14

Greet voor President en Jan Roos succes!

alusion | 04-09-16 | 12:13

@jezusisonzin | 04-09-16 | 12:00
Je leest niet goed. Het afschaffen van toeslagen etc (wat jij "rondpompen" noemt) wordt in de verste niet gecompenseerd door het verlagen van de belastingen. De huidige toeslagen zijn namelijk dermate hoog dat de belastingverlaging door vlaktaks daar niet tegenop weegt.
En die toeslagen zijn zo hoog omdat huren en zorgkosten véél te hoog zijn geworden. Onmisbaar dus voor de toeslagontvangers.

Ik heb de gevolgen uitvoerig doorgerekend en voor vrijwel iedereen die nu op minimumniveau zit, is het een onopvangbare achteruitgang.
Met die grootverdieners met hun hypotheeksubsidie heb ik geen medelijden.

Nederlander65 | 04-09-16 | 12:12

@EA 827 | 04-09-16 | 12:09
Ik zie dat voorlopig niet gebeuren, maar wie weet in de toekomst als alle gevestigde partijen zijn weggevaagd ......

Hobbykip | 04-09-16 | 12:12

Een halve dierenpoes ...

Watching the Wheels | 04-09-16 | 12:12

@mattgrunn | 04-09-16 | 12:03
je hebt de urgentie niet in de juiste volgorde. Vlak taks is niet een van de urgenties.

La Bailaora | 04-09-16 | 12:12

Werkelijk? Jan Roos? En als PvdA een snuggerder persoon aantrekt trappen jullie daar ook weer in? Balkenende en Rutte all over again!

Accident_Prone | 04-09-16 | 12:11

@La Bailaora | 04-09-16 | 12:02
Ik denk er een beetje hetzelfde over. Waarschijnlijk moet ook eerst hier de pleuris uitbreken voordat de mensen gaan inzien dat de gevestigde partijen er een puinhoop van hebben gemaakt. Veel mensen zijn namelijk niet zo goed in het constateren van trends en hebben totaal niet door dat ze als een kikker in een pan met water op het vuur zitten.

Als de democratie dan nog bestaat hebben we in ieder geval de partijen klaar staan die het gat dat de ingestorte gevestigde partijen achter laten kunnen vullen.

Hobbykip | 04-09-16 | 12:10

@komtdatschot | 04-09-16 | 12:03
inderdaad, topcomment.

La Bailaora | 04-09-16 | 12:10

Versplintering op rechts dacht ik aanvankelijk ook, maar kan het ook niet anders ? Namelijk als PVV en VNL(dik) winnen bij de verkiezingen, dat die twee dan zo gezamenlijk een meerderheid voor een regering zouden kunnen vormen ?

EA 827 | 04-09-16 | 12:09

@Mastermattie | 04-09-16 | 10:00 Kijk nog eens goed naar dat rijtje coalitie's... geen enkele combinatie heeft een meerderheid (zonder de PVV), dus zal de gevestigde kliek een 5 of misschien wel 6-partijen kabinet bij elkaar moeten sprokkelen.
Dus hoezo Rutte 3 of Pechtold-1.
Wat ik al maanden zie aankomen is, dat Wilders sowieso als eerste een kabinet mag proberen te formeren, als ze dat cordon sanitaire in stand houden, kan Wilders die mislukking in de schoenen schuiven naar alle anderen.
---
Krijgen we weer een beetje het jaren-70 gevoel toen v Agt en den Uyl elkaars bloed wel konden drinken en uiteindelijk v Agt met Wiegel het op een akkoordje gooide. Alleen jammer voor CDA en VVD : zij zijn nu nog maar partijtjes in de marge.

Keyboardspeler | 04-09-16 | 12:09

@mattgrunn | 04-09-16 | 11:57
vlaktaks kan leuk zijn, maar vormt niet een van de grote problemen van Nederland anno 2016. Dé problemen zijn massa-immigratie, EU en islam. Zolang dat door blijft gaan is elke andere issue leuk voor de buhne, maar zal mijn beslissing niet beinvloeden om op een partij te stemmen. Vlaktaks met een relatief laag percentage wordt ook onbetaalbaar wanneer je zulke grote groepen nieuwkomers meteen aan de 'hangtiet' legt, met gratis huurhuis en uitkering.

Mochten ooit die grote problemen opgelost worden, dan kunnen we, net zoals we dat in de jaren 70 konden, discussieren over de voor en nadelen van de vlaktaks.

La Bailaora | 04-09-16 | 12:08

accijnstoerist | 04-09-16 | 11:49
Wil je het niet snappen of hoe zit dat.
Aan u de vraag;
De tweede kamer heeft het onderzoek uit handen gegeven om het uit de politieke sfeer te halen.
Mag Rutte zich dan inhoudelijk met het onderzoek bemoeien ja of nee?

botbot | 04-09-16 | 12:06

Eng om te zien dat GL en D66, 16 en 14 virtuele zetels halen. GS, leuk om de PVDA af te branden maar die ex-PVDA idioten stappen allemaal over naar GL en D66. Daar schieten we dus helemaal niks mee op. Snotneus en veiling gladbak worden groter en groter. Zeer slechte zaak.

Basil Fawlty | 04-09-16 | 12:04

jezusisonzin | 04-09-16 | 12:00
Juist, maar leg dat maar eens uit aan dom links. Het is niet voor niets dat Geert dat plan heeft laten varen. Zijn achterban begrijpt dat niet.

mattgrunn | 04-09-16 | 12:03

Nog maar een keer dan.
Sinds 2006 hebben de kiezers de keuze om op een partij te stemmen die weer baas wilt zijn in eigen land.
Tot nu toe hebben de kiezers gekozen voor partijen die nederland verkwanseld hebben aan Brussel en Mekka.
Zal het in maart 2017 anders zijn?
Natuurlijk niet.
De gemiddelde nederlander(of hoe je ze ook wilt noemen)zijn allang verleerd om nog te"vechten"voor hun vrijheid en vinden het allang best zo.
Daaraan zie je al dat de gemiddelde nederlander geen moer geeft om de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen.
En in die kuch landen die(opgedrongen)lid zijn van de EU zal het wel niet veel anders zijn,of het moeten de voormalige oostblok landen zijn die nog wat tegenstand bieden.
Maar de rest.Niet te geloven hoe die omspringen met de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen.

komtdatschot | 04-09-16 | 12:03

@Hobbykip | 04-09-16 | 11:53
Ja, de feiten zijn keihard, maar zolang mensen roepen als je ze de feiten keihard voorlegt 'dat je er met gestrekt been ingaat', gaat het nooit meer goed komen. Mensen zien de urgentie gewoon niet, en dat anno 2016, met al die aanslagen al achter de rug. Ze vinden dat 'de PVV te ver gaat' of 'geen oplossingen' heeft. Dan gaat het echt niet meer goedkomen.

Ik ben overigens zeer sceptisch over zo'n oplossing van zo'n organisatie. De struisvogels zijn zeer, zeer hardnekkig. Ik ben dan ook zeer negatief over de toekomst van Nederland. Dat gaat niet meer goedkomen. Daarvoor zijn er veel te veel die de urgentie niet zien, en maar op de partijen die in de zak van de EU zitten blijven stemmen.

La Bailaora | 04-09-16 | 12:02

Nederlander65 | 04-09-16 | 11:55
Als dat waar is wat U schrijft, dan zou VNL de eerste en enige partij zijn die stimuleert om te gaan werken voor je centen. Dus "proberen ze de rijken rijker te maken en de armen nog armer", daar kun je het mee eens of oneens zijn maar ALLE andere partijen zijn voor egalisering en nivellering.
Ik denk niet dat ik op ze stem, maar vindt het goed dat ze durven af te wijken (tot de dag na de verkiezingen natuurlijk)

kadoendra | 04-09-16 | 12:02

Ergens wel grappig, Roos als politicus. Doet me denken aan dominique weesie, die wel even de Gooise matras ging opschudden en er toen in ging liggen. Van heel dat Powned niets meer over.

Ben benieuwd of Jan de nieuwe Rutte wordt.

bergsbeklimmer | 04-09-16 | 12:02


VNL is een typische rechts-liberale borreltafelpartij waar de bekende verjaardagsbezoekers die lopen te schelden op uitkeringstrekkers en huurtoeslagen etc, zich uitstekend thuis voelen.
@Nederlander65 | 04-09-16 | 11:55
Al zou dat zo zijn, dan nog is het goed dat deze partij de potentie heeft om de macht van de door carrièrepolitici gedreven VVD te breken. En daar is heel Nederland bij gebaat.

Hobbykip | 04-09-16 | 12:02

VNL is een typische rechts-liberale borreltafelpartij waar de bekende verjaardagsbezoekers die lopen te schelden op uitkeringstrekkers en huurtoeslagen etc, zich uitstekend thuis voelen.
Nederlander65 | 04-09-16 | 11:55

En jij bent een socialist

mattgrunn | 04-09-16 | 12:00

De omslag van GS en het gejuich over VNL bevalt me voor geen meter.
De PVV-ers waren wel goed genoeg om de kar van het referendum te trekken.
Heb me de tyfus gelopen met die klotefoldertjes, ondanks dat iedere stap waanzinnig pijn deed.
Omdat ik dacht dat GS aan mijn kant stond.
En kijk wat er nu allemaal gebeurt!
Ik voel me misbruikt.
Bah!

Schietmijmaarlek | 04-09-16 | 12:00

Nederlander65,

Bij een vlaktaks is er een belasting vrije voet en over het overige wordt 1 percentage betaald.maar nu komt de crux. Er zijn dan geen aftrekposten meer. Wie denk je wie daar harder door worden geraakt? Dat zijn niet de mensen met een laag inkomen.

De mensen tot 3x modaal zullen hierdoor meer overhouden en de 10 procent die daar boven zit, zal nu volledig belasting moeten betalen.

Met de vlaktax heb je nog een bijkomend voordeel. Het rondpompen van geld bij de overheid wordt stopgezet en daarmee heb je nog een extra bezuiniging. De ambtenaren die daarbij overblijven kunnen dan ingezet worden om de vergrijzing bij de overheid op te vangen.

Ik heb nog een mooie bezuiniging. De studiefinanciering / ov jaarkaart e.d. volledig afschaffen en hierdoor de collegegelden ook afschaffen. Dan wordt studeren weer voor iedereen betaalbaar en ook die ambtenaren kunnen worden ingezet tegen de vergrijzing.

vlaktax is zo gek nog niet. Alleen moet er politiek gezien dan wel 1 uitgangspunt zijn. Een bezuiniging is een bezuiniging en kan niet worden gerepareerd door een uitzondering of een nieuwe toeslag te creëeren. Hierdoor ontstaat dan wel het probleem dat alle politieke partijen transparant moeten worden met hun programma's, anders worden ze genadeloos af geserveerd.

jezusisonzin | 04-09-16 | 12:00

@atheïstisch stemvee | 04-09-16 | 11:52
Je toont in je comments duidelijk genoeg dat je de urgentie niet ziet. En met gedogen van het probleem ga je het probleem dus niet oplossen. Er is maar 1 partij die namelijk het probleem niet gedoogd, dus er is geen alternatief. Elke andere 'oplossing' is geen oplossing.

La Bailaora | 04-09-16 | 11:58

Het aantal zetels dat de VVD nog haalt in de peilingen verbaasd me ten zeerste..... zoooooooooooo hard leers he dat Nederlands volk.

Sluweslager | 04-09-16 | 11:57

ristretto 11:35
Velen zullen salonfahig zeggen dat ze VNL stemmen en heus niet zo socialistisch zijn als de PVV bij de borrel, maar achter het gordijntje toch Wilders aankruisen.

Dat maakt de verkiezingen onpeilbaarder.

tipo | 04-09-16 | 11:57

La Bailaora | 04-09-16 | 11:38
Het één sluit het ander niet uit. Wat dacht je van een Nexit én een vlaktaks?

mattgrunn | 04-09-16 | 11:57

@Mastermattie | 04-09-16 | 11:35

In het verkiezingsprogramma van de VNL lees ik:
"Wij staan voor een vlaktaks van 23 procent: één laag belastingtarief voor iedereen. Ook willen wij één laag uniform BTW-tarief, lagere vennootschapsbelasting en 10 procent lagere accijnzen."
Dus geen 23% BTW, dat zou absurd zijn. Maar hoeveel dan wel?

Leipniz | 04-09-16 | 11:56

@Donkersloot | 04-09-16 | 11:42
VNL is niet realistisch. Vlaktaks werkt niet. Dit stokpaardje van neoliberalen is allang onbruikbaar gebleken. Simpelweg omdat het alleen iets oplost voor de rijken en veelverdieners. De grote groep mensen die modaal of minder krijgt, heeft amper voordeel van deze belastingverlaging (die voor hen hooguit 10 % belasting scheelt, maar wel zonder heffingskortingen).
Wat VNL stil houdt is dat de invoering van vlaktaks gepaard zal gaan met het afschaffen van huur- en zorgtoeslag, kindgebonden budget en kinderbijslag. Daarvoor in de plaats komt een kindertoeslag van ongeveer € 2.000 per kind.
Ik heb uitvoerige berekeningen gemaakt van de gevolgen voor diverse situaties hiervan en die zijn stuk voor stuk rampzalig. Sommige mensen, die nu al op het minimum zitten, gaan er 800 euro op achteruit per maand. En zelfs grote groepen die er nog steeds 300 euro per maand op acheruit gaan.

VNL zou beter pleiten voor lagere huren, afschaffen eigen risico en marktwerking in de zorg etc. Maar neen, dat is uiteraard niet liberaal, dus proberen ze de rijken rijker te maken en de armen nog armer.

VNL is een typische rechts-liberale borreltafelpartij waar de bekende verjaardagsbezoekers die lopen te schelden op uitkeringstrekkers en huurtoeslagen etc, zich uitstekend thuis voelen.

Nederlander65 | 04-09-16 | 11:55

Vlaktaks is overal dezelfde belasting voeren. Dus zowel op inkomen als op producten.
Mastermattie | 04-09-16 | 11:35

Nee, dat is het niet... Zucht

mattgrunn | 04-09-16 | 11:55

@La Bailaora | 04-09-16 | 11:35
Daarom moeten we de mensen wakker schudden met harde feiten en een campagne die duidelijk laat zien wat onze toekomst is als we op deze - noem ze allemaal maar op - blijven stemmen partijen stemmen.

Zo'n campagne zou geleid moeten worden door een organisatie die boven de partijen staat. Ik zie hier een rol voor bijvoorbeeld www.forumvoordemocratie.nl/

Hobbykip | 04-09-16 | 11:53

wat @Hobbykip 10:11 zegt:
Dit zijn virtuele zetels. De PVV heeft die zetels niet. Er zitten veel ex-VVD-stemmers bij. Ook die gaan door de VVD-media-aandacht twijfelen om toch weer te gaan doen wat ze niet laten kunnen. Jan Roos is dan de redder in nood, om die twijfelaars op te vangen en te voorkomen dat de VVD de grootste wordt.

tipo | 04-09-16 | 11:52

Leuke binnenkomer voor Jan!

Simon_GS | 04-09-16 | 11:52

@La Bailaora | 04-09-16 | 11:33
Wederom allemaal aannames. Jij hebt geen idee wat ik zie aan gevaren. Je hebt werkelijk geen idee wat ik wel en niet weet over islam. Je gaat er alleen maar vol met gestrekt been in, omdat ik je niet naar de mond praat. Je reageert als een salafist. Ik ben geschrokken van de reacties vanuit de achterban van de PVV de afgelopen weken. Ga vooral zo door. Ga ik door met zoeken naar een werkbaar alternatief.

atheïstisch stemvee | 04-09-16 | 11:52

Mark_D_NL | 04-09-16 | 11:30

Eens. Ik steun ook elke stap in die richting

mattgrunn | 04-09-16 | 11:50

"Hij [Jan Roos] had zich echter beter bij de PVV kunnen aansluiten en de ruimte moeten vinden en krijgen om eventueel Wilders te corrigeren."
joost2 | 04-09-16 | 11:29

Hahahaha, jij hebt duidelijk geen benul hoe het er bij de PVV olv Greet aan toe gaat

mattgrunn | 04-09-16 | 11:49

botbot | 04-09-16 | 11:34

Maar Rutte wil de onderste steen helemaal niet boven, anders is zijn passieve en flegmatieke houding in dit dossier niet uit te leggen. En dat verwijt ik Rutte als minister-president wel degelijk. Hij zou zich het vuur uit de sloffen moeten lopen op dit dossier. Net zoals op het dossier Oekraine-referendum. Aan welke kant staat Rutte?

accijnstoerist | 04-09-16 | 11:49

@memek, tuurlijk. Al gekeken waar die mensen heen gaan? Naar GroenLinks. 16 zetels.
En kijk 50+ gaan. 8 zetels. Kan de PvdA jaloers op zijn.

ristretto | 04-09-16 | 11:48

@Mastermattie | 04-09-16 | 11:35
Nee, dat betekent vlaktaks niet. De vlaktaks of proportionele belasting is een vorm van *inkomstenbelasting* ...
nl.wikipedia.org/wiki/Vlaktaks

La Bailaora | 04-09-16 | 11:46

kadoendra | 04-09-16 | 11:22

Exact!

mattgrunn | 04-09-16 | 11:45

@koningbongo,

In beide gevallen een uitermate slecht idee. Jij als koning en Dennis de ontkenner als president.

ristretto | 04-09-16 | 11:45

Verheugd om te zien da PvdA nog steeds op 9 staat en hopelijk wordt dat nog slechter.

Memek | 04-09-16 | 11:44

@Nexitter1 | 04-09-16 | 11:31
Nederlanders zijn nooit revolutie minded, dus dat gaat het volgens mij niet worden. Maar ik had het vooral over een politieke oplossing. Jij denkt al richting (burger)-oorlogen, want in dat rijtje zit een revolutie. Ja, het zou zomaar tot een burgeroorlog kunnen komen, maar daar word ik alles behalve blij van.

La Bailaora | 04-09-16 | 11:43

Toch eens onderzoeken waar die 2 zetels vandaan kome.... ah, ik zie het al! Baalt Blonde Geert even van zijn ene A4-tje; hij heeft zich alvast in zijn kaarten laten kijken en VNL hoeft alleen maar een weekje te werken aan een economische paragraaf die WEL zinnig is en het wordt een 50-50 opsplitsing op rechts. Altijd goed.

Donkersloot | 04-09-16 | 11:42

-weggejorist-

KoningBogo | 04-09-16 | 11:41

Zonde hoor. VNL, een neo liberale splinter, snoept de winst bij de PVV weg. Terwijl straks, na de verkiezingen VNL geen enkele rol zal spelen. Verloren zetels dus.
Daarnaast is VNL een voorstander van vlaktaks en nog een paar liberale speeltjes. Gevolg als dit beleid wordt : miljoenen mensen in armoede. Vlaktaks is namelijk alleen interessant voor hoge inkomens. Niet voor minima of minimumloners. Sterker nog, als je de plannen van VNL doorrekent voor iemand die 40 uur per week werkt tegen het minimumloon, dan krijg die persoon door de vlaktaks netto minder dan thans het geval is. En alle minima duikelen de armoede in door het wegvallen van de toeslagen die in de verste verte niet gecompenseerd worden door het minieme voordeeltje van de vlaktaks en de kindertoeslag die VNL voor staat.

Niet op stemmen dus, tenzij u miljoenen heeft of in de hoogste belastingschijven valt.

Nederlander65 | 04-09-16 | 11:38

@mattgrunn | 04-09-16 | 11:26
VNL gaat niet voor verandering zorgen. Daarvoor is hun verkiezingsprogramma te slecht. Ze hebben geen gevoel voor urgentie, een 'vlaktax' is leuk, maar dat is niet het grote probleem waar we voor staan: massa-immigratie, EU, islam.

La Bailaora | 04-09-16 | 11:38

@KoningBogo | 04-09-16 | 11:35
Je doet maar wat je niet laten kan

Hobbykip | 04-09-16 | 11:36

Wie het doet, doet er niet toe. Als de islamieten maar verdwijnen uit het straatbeeld, dat is het allerbelangrijkste, op wat voor wijze moeten ze in Den Haag maar uitzoeken, van mij is alles toegestaan.

Frapantetante | 04-09-16 | 11:36

Als we ons land terug wil dan moeten we de gevestigde partijen met zijn alle boycotten want deze zijn door en door corrupt en dienen niet de belangen van het volk maar van een globalistische elite.
@Hobbykip | 04-09-16 | 11:25
Klopt, maar velen zijn te blind om het te zien, omdat ze geen onderzoek doen, en nog steeds denken dat het een 'complot-theorie' betreft. Ze slapen rustig verder tot het te laat is.

La Bailaora | 04-09-16 | 11:35

De enige reden om VNL te stemmen ipv PVV is dat ze salonfähig zijn en de islam niet als oorzaak van de problemen durven te noemen. Net als Dennis Honing in zijn ellenlange toneelstukje. Met een VNL stem kom je wel weg op je werk. Anders heb je gewoon een berufsverbot te pakken.
Verder is Jan Roos een lichtgewicht, net als Sylvana Simons. Misschien moet Jan een vlecht overwegen als ie bij Pauw op visite gaat. Die moeilijke bril heeft ie al.

ristretto | 04-09-16 | 11:35

Je hebt in dit wereldje maar twee keuzes.
Je kiest voor partijen die uit de EU willen en zelf baas willen zijn.
Of je kiest voor de partijen die willen dat Brussel de baas is die alles bepalen voor de bevolking.
Meer keuzes zijn er gewoon niet.

komtdatschot | 04-09-16 | 11:35

@Leipniz | 04-09-16 | 10:54
Vlaktaks is overal dezelfde belasting voeren. Dus zowel op inkomen als op producten.
Als zee alleen inkomen bedoelen is dat wel fijn, in plaats van de 4% nu. Maar dan hoop ik van harte dat ze producten laten voor wat het is.

Mastermattie | 04-09-16 | 11:35

-weggejorist-

KoningBogo | 04-09-16 | 11:35

accijnstoerist | 04-09-16 | 11:27
Rutte mag wel degelijk de uitspraak doen dat hij de onderste steen boven wil hebben dat wil iedereen.
Maar inhoudelijk kan hij niets.
Niet Rutte maar de tweede kamer heeft het onderzoek uit handen gegeven.
Democratie noemen we dat.

botbot | 04-09-16 | 11:34

@Fijnstoffer | 04-09-16 | 11:21
Partijen zijn dood, het gaat om issues en mensen. de PVV is een revolutionaire politieke beweging, dus geen partij! Verander je paradigma een beetje en je ziet dat de partij politiek Nederland ziek heeft gemaakt.

Mark_D_NL | 04-09-16 | 11:33

Daarom maakt het mij ook niets meer uit dat Rutte de uitslag van het referendum naast zich neerlegt. Ik voel me vreselijk in de maling genomen en dat gebeurt echt géén 2e keer. Niet.met.mij.
Lupuslupus | 04-09-16 | 11:07

Dus omdat je nu VNL stom vindt mag de Nederlandse bevolking (en de democratie) genaaid worden door Rutte. Misschien past DENK beter bij jou.

Pierke Smulders | 04-09-16 | 11:33

@atheïstisch stemvee | 04-09-16 | 11:21
Je bent een struisvogel, onderdeel van het probleem. Als je anno 2016 nog niet ziet dat islam het grote probleem van de 21e eeuw wordt, dan ga je het inderdaad ook nooit meer zien. Hoeveel aanslagen en ISIS infiltranten er ook nog mogen komen.

Je bent een hopeloos geval.

La Bailaora | 04-09-16 | 11:33

@Mark_D_NL | 04-09-16 | 11:19
Erg dom gedacht. In islam wacht men altijd rustig af totdat men zich sterk genoeg voelt en de groep groot genoeg is.
heavenawaits.wordpress.com/muslim-beh...

En dat is dus precies wat er gaat gebeuren, want de influx van islam is erg groot door de massa-immigratie (en hoge geboortecijfers).

Het is dus alleen maar een kwestie van tijd.

En het gaat precies zoals ik al 20 jaar dacht: het wordt heel langzaam erger, nu zijn er al zo'n beetje dagelijks steekpartijen te bewonderen, ook aanrijdingen en veel verkrachtingsgevallen. Over tijd gaat dat heel langzaam erger worden, met de groei van islam. Ik dacht vroeger dat zo rond 2025 de pleuris uit zo breken, ik denk nu echter al eerder.

La Bailaora | 04-09-16 | 11:31

Check rtl7 Theo Hiddema noemt Jan Roos authentiek en verwacht dat Jan Roos kamer op zijn kop gaan zetten.

kermit_nl | 04-09-16 | 11:31

-weggejorist-

Nexitter1 | 04-09-16 | 11:31

Zeg Geenstijl, wel ff de bron vermelden... Maurice de Hond. Weten we weer genoeg....

FinFucker | 04-09-16 | 11:30

@mattgrunn | 04-09-16 | 11:26
Zo ben ik voor iedereen die voor een Nexit is. Ik ben een Nexit hoer. Wanneer morgen GL een nexit wilt ben ik voor GL. De EU is het begin van al het kwaad. Schakel je die uit dan komen we, Nederland dus, pas echt verder.

Mark_D_NL | 04-09-16 | 11:30

Ik dicht Jan Roos zeker kwaliteiten toe.
Recht voor zn raap, denkt en zegt zonder compromis wat veel Nederlanders ook vinden.
Hij had zich echter beter bij de PVV kunnen aansluiten en de ruimte moeten vinden en krijgen om eventueel Wilders te corrigeren. Zoiets zou op zijn lijf geschreven zijn.

De versplintering in de politiek zorgt ervoor dat helaas ook Jan "in een mandje gaat zitten melken".
Hij komt nooit aan een meerderheid om in Nederland politiek iets te veranderen. Jammer, maar het is zo.

Met nu de grootste partij in Nederland de PVV,
( persoonlijk voor mij niet meer dan een protestpartij tegen de gevestigde orde,van leugens en bedrog alsmede nepotisme, in de links elitaire grachtengordelkliek van en in pvda,vvd en d66:
die veel in Nederland kapot gemaakt hebben, immigratie, ziekenzorg, geldsmijterij naar Brussel, leugens inzake referendum, MH17 etc. etc. dus m.i.weg met de paarse puinhoop)
had Jan meer voor ons land kunnen betekenen.

Nu wordt ons land onbestuurbaar, door de grote hoeveelheid van partijen, wat ons ook nog een sloot belasting geld kost en voor het land zeer schadelijk is.

Zonder partij te kiezen stel ik dat het voor Nederland dringend noodzakelijk wordt, om ons kiesstelsel aan te passen en te veranderen in:
1. de kiesdrempel verhogen naar 10%;
2. bestuurders die om moverende redenen hun partij verlaten in de 1e en 2e kamer, provincie en gemeente en dan hun "eigen zaakje"daar willen beginnen ( uit financieel oogpunt natuurlijk) en lekker op het pluche blijven, moet het verboden worden na het verlaten van hun partij alleen in de politiek op dat front door te gaan. Dat is nooit in het belang van Nederland n.l.

Verder zou ik ervoor zijn om mensen die bestuurders zijn en 2 paspoorten hebben, dit niet meer toe te laten tot bestuurlijk Nederland.
We zetten foute mensen zoals die van Denk dan op het paard, zonder dat zij er ooit iets voor gedaan hebben. Die partij heeft n.l. niemand in Nederland gekozen.
Een Nederlandse bestuurder is of of 100% Nederlander, of niet.
We kunnen niet door een halve Nederlander bestuurd worden, dat wordt nooit iets. De meesten praten niet eens goed Nederlands.

joost2 | 04-09-16 | 11:29

Al dat gezeik over een versplintering op rechts, denken jullie nou echt dat de VNL meer dan 4 zetels gaat halen of zo?

Hobbykip | 04-09-16 | 11:29

@Lupuslupus | 04-09-16 | 11:13
Denemarken doet wel een aantal dingen "ietsje" beter... ook te laat begonnen Maar Denemarken heeft tenminste wat stappen gezet.

Mark_D_NL | 04-09-16 | 11:28

botbot | 04-09-16 | 11:19

MH17 is wel degelijk terecht. Rutte heeft ons de onderste steen beloofd. Dan moet je dit niet uit handen geven, maar er vol achteraan gaan. Radarbeelden eisen en zo. Laten zien dat je je best doet. Het maximale doen om de waarheid boven tafel te laten komen. Nu riekt het naar een doofpot en geeft het ruimte aan speculaties over de rol van Oekraine en Brussel in deze tragedie.

accijnstoerist | 04-09-16 | 11:27

@duitse herder | 04-09-16 | 11:10
LOL. Eens. Het wordt allen nog maar een grotere zooi. Ik kan super enthousiast blijven doen over PVV, Wilders, Roos en noem maar op. maar ik vermoed dat we te laat zijn. Nederland is al een wingewest van de EU. En de meeste politieke mensjes vinden dat best.

Mark_D_NL | 04-09-16 | 11:27

@Glasgow Argus | 04-09-16 | 11:18
Ja, zo dom is het Nederlandse volk wel. Dat zie je zelfs hier bij de commenters toch terug? En hier komt nog wel een deel van het volk dat veel meer weet dan de gemiddelde Nederlander, die alleen naar Endemol programma's kijkt.

La Bailaora | 04-09-16 | 11:26

Als ik het van tevoren had geweten zou ik als PVV-stemmer nooit aan GeenPeil hebben meegewerkt met mijn dag in dag uit folderen. Het was ook niet te voorzien, pas bij het VNL-feestje waarbij Farage was uitgenodigd vielen mij de schellen van de ogen. Maar toen was het helaas al te laat.
Dat Farage in het EP niet met de PVV wilde samenwerken was natuurlijk ook al een veeg teken.
Daarom maakt het mij ook niets meer uit dat Rutte de uitslag van het referendum naast zich neerlegt. Ik voel me vreselijk in de maling genomen en dat gebeurt echt géén 2e keer. Niet.met.mij.
Lupuslupus | 04-09-16 | 11:07
Hier HET bewijs dat het PVV stemmers als Lupuslupus niet te doen is om resultaten en de verandering van Nederland, maar om de verheerlijking van Geert en de PVV. Mij persoonlijk zou het een worst wezen wie of wat NL verbetert. Als het maar gebeurt!

mattgrunn | 04-09-16 | 11:26

Echt een domme kut zet van Geenstijl om VNL te steunen. Het zijn weglopers die onze zaak alleen maar schade berokkenen. Versplintering op rechts neemt ons de troefkaart van grootste partij af als we niet oppassen. En dat betekent dus gewoon weer een kabinet VVD, PVdA, D66, CDA, GL of welke andere hel dan ook. Sowieso heeft Jan Roos niet de capaciteit en de ervaring die Wilders heeft om een partij te leiden. Iedereen die vervolgens zegt niet op de PVV te stemmen omdat die toch nooit gaan regeren, en vervolgens op de VNL stemmen zijn wat mij betreft ook echt te dom om te poepen. Als niemand met Wilders wil samenwerken, dan doen ze dat al helemaal niet met VNL onder leiding van Jan Roos.

Old_Spice | 04-09-16 | 11:25

@Claudia M. | 04-09-16 | 11:07
Als we ons land terug wil dan moeten we de gevestigde partijen met zijn alle boycotten want deze zijn door en door corrupt en dienen niet de belangen van het volk maar van een globalistische elite.

Er zou een grote actie moeten komen die laat zien welke partijen ons hebben uitgeleverd aan buitenlandse invloeden.

Een actie met een soort van verkiezingsposters met de namen van de partijen die ons verloochend hebben.

Een actie die zegt: Mensen volg uw hart! Want het verstand van de carrièrepolitici heeft ons gefaald!

Laat je niet wegzetten als een xenofoob, racist of aanhanger van het populisme!

Populisme is een term gebruikt door de gevestigde partijen om hun eigen macht veilig te stellen.

Trap er niet in!

Hobbykip | 04-09-16 | 11:25

@Poesmobiel | 04-09-16 | 11:20

Je bedoelt in de coalitie-voorbeelden?
Ik vind het merkwaardiger dat de CU nergens bij ingedeeld is. Juist omdat ze een Frankenstein-coalitie van VVV+CDA+D66+GL aan een 75+ meerderheid kunnen helpen.
The horror.

Leipniz | 04-09-16 | 11:24

@Leipniz | 04-09-16 | 11:09
Ja, de Bush en Clinton clan zijn vreselijk, allebei. Al Gore was net zo erg geweest, met zijn leugens over AGW. Maar weinig mensen weten dat David Blood, zakenpartner van Al Gore, vuistdiep in Goldman Sachs zat. Maurice Strong was ook al zo'n eng figuur. Bush met zijn leugens over Iraq in 2003 en zijn 'war on terror', is alleen maar begonnen met het afbreken van dat land.

Ja ook in Nederland zijn Rutte en Samsom diegenen die Nederland helpen afbreken. Er bestaat bij de kiezers nog steeds geen gevoel van urgentie.

Ook als je hier de comments leest van veel reaguurders, dan snap je dat de hoop van Lewis Lewinsky ijdele hoop betreft, het gaat niet gebeuren. Er gaan dus heel, heel veel dooien vallen en dat vooral door de blindheid van zovelen.

Ik zei het gisteren al in een ander draadje, dit land is verschrikkelijk verdeeld, het komt echt niet meer goed.

La Bailaora | 04-09-16 | 11:23

@eerstneukendanpraten | 04-09-16 | 10:25

Denk je nu echt dat er een democraat in Nederland Wilders iets wil aandoen?

Salafisten zijn blij met Wilders. Zonder nemesis kun je geen zieltjes bekeren.

Iedereen speelt zijn eigen rol.

Stel je eens een land voor zonder Wilders en met Cohen als MP. Geen enkele salafist die zich gaat opblazen.

kermit_nl | 04-09-16 | 11:22

Ik kan er maar niet aan wennen, aan dat gebruik van de term 'rechts' hier. Als we het dan hebben, zoals ik het gewend ben, over liberalisme, ongebreidelde ondernemingsruimte, creativiteit, out-of-the box denken, kapitalisme etc., en dan wordt PVV hier ook rechts genoemd? Die partij is duidelijk 'eigen tokkies en werkelozen eerst', nationalistisch socialisme. 'Links' is nog nooit zo groot geweest: 80% van het totale zetelaantal is van partijen die eigenlijk zeggen dat U het recht heeft om van de wieg tot het graf verzorgd te worden, op kosten van die paar idioten die nog werken. Misschien dat VNL, toch nog VVD, SGP, en een beetje CDA dat niet vinden.
Als werkend mens zou ik geen PVV stemmen, dan ben je straks goed de lul. Bestaat er geen partij die voor de werkende mens uitkomt en tegen de islam is?

kadoendra | 04-09-16 | 11:22

Hmmm... Maurice the Hoax is vroeg begonnen deze keer met het manipuleren van zijn peiling.

von Strumpfhausen | 04-09-16 | 11:21

Gerommel in de marge. Maar wel een waarschuwinkje voor Geert: stop de one-man-A4-show, ga nou eens een serieuze partij worden, met dezelfde standpunten, maar zonder geschreeuw, gewoon degelijk, constructief en met haalbare kortetermijn-oplossingen waar meerderheden voor gevonden kunnen worden, en trek mensen aan die ministersposten zouden kunnen bekleden.

Fijnstoffer | 04-09-16 | 11:21

@La Bailaora | 04-09-16 | 11:16
Alsof ik alleen maar het gevaar van islam kan onderkennen als ik het geheel met jou eens ben en PVV stem. Man man man. Wat laat de PVV achterban zich de laatste weken kennen zeg. Kritiek op de grote leider op GS, een nieuwe partij op rechts; het is vloeken in de PVV-kerk. Jullie lijken wel gelovigen.

atheïstisch stemvee | 04-09-16 | 11:21

Geinig, de SGP bestaat niet meer.

Poesmobiel | 04-09-16 | 11:20

-weggejorist-

Nexitter1 | 04-09-16 | 11:19

@nemoj me jebat | 04-09-16 | 10:47
Dan moet u uw kapster maar eens vertellen, dat het die "leuke jochies" zoals Klaver zijn, die ervoor zorgen dat het hier zo'n tiefusbende is met betrekking tot "vluchtelingen" (COA heeft trouwens 23 mln. winst gemaakt in 2015)

Mastermattie | 04-09-16 | 11:19

@La Bailaora | 04-09-16 | 11:16
En dat begin ik steeds meer te betwijfelen. In Nederland mag alles en hebben alle soorten Islam gekkies veel vrijheid. Ik denk niet dat ze hun eigen nest gaan bevuilen. Dus mischien valt het allemaal wel mee.

Mark_D_NL | 04-09-16 | 11:19

@Lupuslupus | 04-09-16 | 11:10

Juist. Rat Verhagen wilde het Limburgse CDA beschermen tegen de opmars van de PVV in die provincie, en trok toen handig de stekker uit het kabinet, wetende dat Wilders de schuld zou krijgen en dat dit negatief op zijn partij in de PS zou afstralen. Die vuile truc is nog gelukt ook.

Leipniz | 04-09-16 | 11:19

Lupuslupus | 04-09-16 | 10:53
Nee, mattgrunn doelt niet op Rutte 1 maar het feit dat Geert een dissident van de VVD was.
Mastermattie | 04-09-16 | 11:06

Precies! Maar Lupuslupus is niet het scherpste mes in de lade vermoed ik...

mattgrunn | 04-09-16 | 11:19

accijnstoerist | 04-09-16 | 10:54
De tweede kamer heeft het onderzoek naar de MH17 om het uit de politiek te houden uit handen gegeven.
Nog Rutte nog de tweede kamer heeft invloed op dit proces vooral nu het bij het OM beland is.
Dus die verwijten zijn onterecht.

botbot | 04-09-16 | 11:19

Toch tijd om de methoden en technieken van de kiezerspeilingen eens op de schop te nemen. Blijkbaar zitten er te weinig allochtonen in de steekproef. Natuurlijk gaat DENK een grote hap nemen uit dat deel van het electoraat. Zeker wanneer papa Erdogan zijn verplichte stemadvies kenbaar maakt.
.
Ook de stabiele achterban van de VVD doet de wenkbrauwen fronzen. Slechts een zetel minder na de mislukte aftrap van de verkiezingscampagne? Dacht het niet.
Zo dom, naïef of lamgeslagen is het nederlandse electoraat absoluut niet.
.
Maart 2017 kan nog wel eens een enorme verrassing in zich bergen. Ben benieuwd of in Mecklenburg Vorpommern de kiezers Angela Merkel nu eens een echte schop onder haar unfuckable reet gaan geven.

Glasgow Argus | 04-09-16 | 11:18

@La Bailaora | 04-09-16 | 10:55
Daar sluit ik mij bij aan .

iopeth | 04-09-16 | 11:18

@Nexitter1 | 04-09-16 | 10:20

Waar lees jij in Wilders A4tje dat PVV de punten die jij noemde geheel gaat oplossen?

Nederland heeft voor zover ik weet nooit een partij gehad die meer dan 3/4 van kiezers achter zich had.

Aangezien je voor grondwetswijziging 3/4 kiezers achter je moet hebben en 2 kabinet periodes lang zie ik niet in hoe Wilders ondank zijn zeer transparante en simplistisch opgestelde plan dit gaat bewerkstelligen.

Wilders wil helemaal geen verantwoordelijkheid. Dat zou begin van het einde van de PVV zijn.

Aangezien hij al sinds 1990 in Den Haag rondloopt weet hij heel goed hoe je daar moet overleven. 26 jaar ergens rondlopen en geen enkele wapenfeit is wel knap.

kermit_nl | 04-09-16 | 11:16

@atheïstisch stemvee | 04-09-16 | 11:07
Hou jij je plaat maar voor je kop. Met islam heb je nog niets gezien. Het gaat nog veel erger worden, er gaan heel, heel veel dooien vallen, ja ook in Nederland.

La Bailaora | 04-09-16 | 11:16

Een ieder die denkt dat na de verkiezingen het opeens allemaal goed komt in Nederland, daar heb ik een tip voor. Zoek een psychiater.
duitse herder | 04-09-16 | 11:10
.
Nou zeg, alsof we hier een advies vanuit Denemarken nodig hebben.

Lupuslupus | 04-09-16 | 11:13

De versplintering is geen probleem, je kan gewoon een coalitie vormen. Het probleem is dat er niet goed rechtse stemmers zijn in Nederland. Links zal blijven winnen helaas.

PVV-VVD-VNL zou prima zijn, alleen kots ik de VVD wel uit.

mrgeseki | 04-09-16 | 11:12

-weggejorist-

exaster | 04-09-16 | 11:11

Was het niet stas van der Knapen van CDA die de gedoogsteun om zeep had geholpen?

necrosis | 04-09-16 | 11:01
.
Nee het was Maxime Verhagen.

Lupuslupus | 04-09-16 | 11:10

Een ieder die denkt dat na de verkiezingen het opeens allemaal goed komt in Nederland, daar heb ik een tip voor. Zoek een psychiater.

duitse herder | 04-09-16 | 11:10

@aardappelninja | 04-09-16 | 10:13
We hebben geen lichtgewicht maar een zwaargewicht nodig.

Mastermattie | 04-09-16 | 11:10

@Mastermattie | 04-09-16 | 11:06
Geert had een uitstekende rede, precies namelijk waar we het de hele week al over hebben. Hij wist dus wat er zou gaan gebeuren. Een politiek heel erg belangrijk punt dus. Geert weet waar en waarom er problemen komen in Nederland. En 'we ain't seen nothing yet'.

De VNL-ers waren gewoon infiltranten binnen PVV. Ik zou daarom ook nooit meer VNL stemmen, hoezeer ik ook sympathie heb voor Jan Roos.

La Bailaora | 04-09-16 | 11:10

@La Bailaora | 04-09-16 | 10:55

Toen ik nog politiek nat achter de oren was, had ik een discussie met een Amerikaanse vriend over de verkiezingen van 2000 aldaar, en waarom hij op een 3rd party kandidaat had gestemd, terwijl zijn stem Bush buiten het Witte Huis had kunnen houden als hij op Gore had gestemd. Begreep ik toen niets van. Ook niet later, in 2004 en vooral 2008, toen hij Ron Paul stemde, terwijl de hele wereld aan de voeten van Obama lag.
Ik ben hem er nog steeds dankbaar voor dat hij me toen de rode pil heeft laten slikken en inzicht heeft gegeven in hoe politiek en economie werkelijk in elkaar
Stem altijd met je hart en trek je niets aan van mensen die je na afloop verwijten dat je niet strategisch gestemd hebt. Want zij zijn het die moeten toezien dat de kandidaten, waar ze op gestemd hebben, maar die nooit hun eerste keuze waren, zich ontpoppen tot volksverlakkers pur sang. Ja, ik heb het nu over die idioten die op Rutte stemden om Samson uit het Kamertje te houden, en die naderhand spijt als haren op hun kop hadden.

Leipniz | 04-09-16 | 11:09

-weggejorist-

Astroturfer | 04-09-16 | 11:09

@La Bailaora | 04-09-16 | 11:04
Ja, dat wist ik (filmpje gaat al 2 dagen rond op internet) maar goed om dit te blijven delen.
De pro-dems hier in Europa zijn zich lekker met Clinton aan het opgeilen maar ze realiseren zich niet dat als zij straks de beschikking krijgt over "de rode knop" (en dan bedoel ik niet haar cli(n)t), dat die ellende zich zo'n beetje letterlijk in onze achtertuin zal afspelen.

Mastermattie | 04-09-16 | 11:09

Slinks lacht zich de ballen uit de broek.
Hoe meer versplintering hoe beter voor hen.
Mastermattie zag het om 10.00 goed.
The horror,rutte of pechtold.

Dostranamus | 04-09-16 | 11:07

Roos met je GeenPeil referendum had je vele Wilders-stemmers.
Bekijk het voortaan maar met jouw GeenPeil.
Havenwerker | 04-09-16 | 10:57
.
Als ik het van tevoren had geweten zou ik als PVV-stemmer nooit aan GeenPeil hebben meegewerkt met mijn dag in dag uit folderen. Het was ook niet te voorzien, pas bij het VNL-feestje waarbij Farage was uitgenodigd vielen mij de schellen van de ogen. Maar toen was het helaas al te laat.
.
Dat Farage in het EP niet met de PVV wilde samenwerken was natuurlijk ook al een veeg teken.
.
Daarom maakt het mij ook niets meer uit dat Rutte de uitslag van het referendum naast zich neerlegt. Ik voel me vreselijk in de maling genomen en dat gebeurt echt géén 2e keer. Niet.met.mij.

Lupuslupus | 04-09-16 | 11:07

Hobbykip | 04-09-16 | 10:25
Nee, het is helemaal niet prima; het is één grote puinhoop! Ik heb mijn land de laatste tien jaar alleen maar naar de klote zien gaan; ik wil mijn land terug!

Claudia M. | 04-09-16 | 11:07

@La Bailaora | 04-09-16 | 10:55
Eenzelfde redenering zal een GroenLinks stemmer hebben over PVV. Of een VVD'er. Het absolute gelijk aan je zijde.

atheïstisch stemvee | 04-09-16 | 11:07

Hier wordt uitgelegd waarom je als gematigd rechts beter op de PVV kan stemmen. VNL wil een flattax en dan vervreemd je kiezers die het niet breed hebben.
jangajentaan.wordpress.com/2016/09/03...

Wladimir 1928 | 04-09-16 | 11:06

accijnstoerist | 04-09-16 | 10:50
Een man een man een woord een woord is mijn principe.
Iedereen 1000 euro geen cent meer naar de Grieken dat is beloofd en belofte maakt schuld.
Als met dan even excuses aanbied van sorry ik zal het niet meer doen en alles is vergeven en vergeten ben je in mijn ogen een waardeloze vent.
Nu kunnen ze wel weer met een prachtig verkiezingsprogramma komen precies op mijn lijf geschreven,maar vertrouwd u hem? ik niet.

botbot | 04-09-16 | 11:06

@Lupuslupus | 04-09-16 | 10:53
Nee, mattgrunn doelt niet op Rutte 1 maar het feit dat Geert een dissident van de VVD was.

Mastermattie | 04-09-16 | 11:06

@Mastermattie | 04-09-16 | 10:48
PVV gaat niet kunnen samenwerken met VNL. VNL zit rechts van de VVD. Wilders bedient een andere doelgroep.

@Nexitter1 | 04-09-16 | 10:43
Je ziet het niet, of wilt het niet zien. Als p = q, dan is geen p = geen q? Verder beweer je dat alleen p kan leiden tot q. Enfin, het is zondagochtend.

atheïstisch stemvee | 04-09-16 | 11:04

@bijna_raak | 04-09-16 | 10:54

Want jij vindt het wel prima zoveel (criminele) Marokkanen in onze samenleving? Dan heb je ws nog nooit een aanvaring met ze gehad. Ik ben ze nl. wel spuugzat. Als het nu een kleine groep was met een keer een incident. Maar gezien de statistieken is het dat niet. Komt daarbij nog de haat die er in het algemeen bij deze groep heerst wb de westerse samenleving. Dan wil ik ook gewoon minder Marokkanen. Daar kun je heel goed beleid op sturen, zonder dat jouw treinen daarvoor nodig zijn.

roze_bril | 04-09-16 | 11:04

@Loebas | 04-09-16 | 11:01
Sylvana kan zichzelf niet pijpen, of weet jij dingen die ik niet weet?

necrosis | 04-09-16 | 11:03

Het is nu mogelijk om een identiteit te kiezen of Nederlands of op Europees, vnl heeft hele goede punten op nationaal niveau, echter een stem op vnl is nog steeds een stem op Brussel, Jan roos is geen 2e Nigel Farage, waardoor Brussel nog steeds voort dendert net zolang tot onze centjes verdwenen zijn in de vele bodemloze Eu putjes.
Over geloofwaardigheid gesproken, Brussel zal zowat alle vnl punten afschieten
www.vnl.nu/speerpunten/ , het enigste punt waar Brussel geen invloed op heeft is een NEXIT en die is niet te halen bij Jan Roos.

NB-Stb | 04-09-16 | 11:02

@Leipniz | 04-09-16 | 10:47
Dat hangt er van af wat er 8 november in de VS gaat gebeuren!

Mastermattie | 04-09-16 | 11:01

Gratis tip voor alle PVV stemmers: zou alvast beginnen met een voorraadje bloeddruk pillen in te slaan. Ik vermoed dat het eigen risico weer flink gaat stijgen onder Rutte III.

Borrelende Boris | 04-09-16 | 11:01

@Lupuslupus | 04-09-16 | 10:53
Was het niet stas van der Knapen van CDA die de gedoogsteun om zeep had geholpen?
Enne....16 zetels voor snotneusje en kornuiten?
Misschien in de peilingen, maar niet in maart!

necrosis | 04-09-16 | 11:01

Moszkowicz,Peter R de Vries, Sylvana Simons,Jan Roos,enz. De Nederlandse politiek lijkt zo langzamerhand een duiventil voor uitgerangeerde,op wachtgeld azende zelf pijpende en beffende BN-ers ... En Pechtold en Rutte maar lachen.

Loebas | 04-09-16 | 11:01

@Claudia M. | 04-09-16 | 10:20
Eens kiesdrempel, van tussen 5 en 10 %. 't Wordt alleen maar erger zo, de onregeerbaarheid.

Zwizalletju | 04-09-16 | 11:00

@bijna_raak | 04-09-16 | 10:54
Wilders had het met Turkije helemaal bij het juiste eind. Als VVD gedaan zou hebben wat Wilders toen zei, dan hadden er waarschijnlijk minder Turken geweest in Nederland, en dus nu minder problemen.

Weet jij eigenlijk wel wat de jidzah is? En ben jij daar voor?

La Bailaora | 04-09-16 | 10:59

@Lupuslupus | 04-09-16 | 10:53
Ze blijven maar dezelfde argumenten komen. Originaliteit is niet te vinden bij de Wilders/PVV bashers.

Mark_D_NL | 04-09-16 | 10:58

Versplintering alom en na de twijfelachtige kwaliteit van veel lijsttrekkers wordt dat laatste bij de daaropvolgende kandidaten nog desastreuzer . Voorbeelden te over, zoals Plasterk en Van der Steur, Klaver, Roemer etc.etc.. De geloofwaardigheid van de politieke partijen m.b.t. hun ledenaantal is te vergelijken met de huidige onderhandelingspositie van de FNV. Bij een reeds numeriek gezien kleine denktank per partij, wordt bij versplintering de spoeling wel erg dun en verkiezingen met hun eeuwige beloften per definitie een farce. Ook daar hebben wij met Rutte reeds een schrijnend voorbeeld van. Rijst de retorische vraag: Waar zit die kwaliteit dan wel?

Een vrije paling | 04-09-16 | 10:57

Hoezo staat ons land in brand?

Hunter S. Thompson | 04-09-16 | 10:57

@rode peper | 04-09-16 | 10:45
Dat is goed zolang de de PVV kiezers niet overlopen en ze alleen kiezers bij de VVD en D66 weghalen.

Mastermattie | 04-09-16 | 10:56

Ik mis de piratenpartij.
Iemand moet toch voor onze vrijheden opkomen...

da wizard | 04-09-16 | 10:55

Natuurlijk is het goed dat Jan Roos VNL versterkt. Komen ze van het ex-PVV imago af en kunnen ze nieuwe kiezers aantrekken. Een deel zal van PVV en VVD komen maar zeker ook van de andere partijen. Als Jan zijn toont matigt zou VNL nog wel eens heel groot kunnen worden.

i-Wonder | 04-09-16 | 10:55

@atheïstisch stemvee | 04-09-16 | 10:27
Hij heeft toch echt helemaal gelijk. Stem je op een partij anders dan PVV dan je doet mee aan de afbraak van Nederland.

La Bailaora | 04-09-16 | 10:55

Mag ik er even aan herinneren dat Wilders zelf is weggelopen uit de VVD en dat Wilders zich toch even knap tokkiaans heeft uitgelaten met zijn kopvoddentax en zijn minder, minder, minder. Overigens is het heel erg te betreuren dat van Klaveren en Bontes op zich geen zetels krijgen en schreeuwhoofd Jan twee, desondanks is een stem op VNL nu niet meteen weggegooid. Jammer dat ze niet met Pieter Omzigt in zee zijn gegaan.

bijna_raak | 04-09-16 | 10:54

Mastermattie | 04-09-16 | 10:53
Volgens mij ben je nu BTW en inkomstenbelasting door elkaar aan het halen.

Leipniz | 04-09-16 | 10:54

-weggejorist-

Nexitter1 | 04-09-16 | 10:54

@botbot | 04-09-16 | 10:44

VVD? Ben jij soms voor de MH17-doofpot en meer geld naar de Grieken? Heb jij soms al 1000 euro ontvangen?

accijnstoerist | 04-09-16 | 10:54

Lupuslupus | 04-09-16 | 10:05
Ff ter herinnering: jouw held Greet was zelf een wegloper weet je nog? #VVD
mattgrunn | 04-09-16 | 10:26
.
Zet eens een andere leugenplaat op. Als u nu NOG niet weet dat het de CDA-vuilak was waardoor de zaak opgeblazen werd, bent u gewoon te kwader trouw.

Lupuslupus | 04-09-16 | 10:53

Nou, ik zie die vlaktaks van "nog geen 23%" (22,9%) ook niet echt zitten.
Ja, mooi als dat van je salaris ingehouden wordt (wat nu zo'n 45% is, maar als een snee brood van 6% naar 22,9% gaat, gaat echt niet iedereen er op vooruit!

Mastermattie | 04-09-16 | 10:53

Mark_D_NL | 04-09-16 | 10:46
Is het nu zo moeilijk om te snappen dat ik bewijs overleg dat ik Rutte niet op handen draag?

botbot | 04-09-16 | 10:53

@botbot | 04-09-16 | 10:44

Begrijp ik het goed dat jij het erg vindt dat Wilders wegloopt terwijl het CDA het regeerakkoord niet wil uitvoeren? Hoe sta je dan tegenover de gebroken verkiezingsbeloften van Mark Rutte? Vind jij niet dat deze charlatan onder valse voorwendselen minister-president is geworden?

accijnstoerist | 04-09-16 | 10:50

@Nexitter1 | 04-09-16 | 10:48
Vraag met wedervraag, je bent af.

Mark_D_NL | 04-09-16 | 10:50

@McStuiver | 04-09-16 | 10:43
Waaro intelectueel? Die snap ik nooit. Je wilt meer moeilijke woorden, meer pagina's, meer gelul in de ruimte? Simple is altijd beter. Vandaar dat die A4 van de PVV zo briljant is.

Mark_D_NL | 04-09-16 | 10:49

-weggejorist-

Nexitter1 | 04-09-16 | 10:48

Roos maakt Rutte premier. Bedankt

de Voorzittert | 04-09-16 | 10:48

Juich maar niet te vroeg, VNL is boos weggelopen ut de PVV. Als ze weigeren met de PVV samen te werken (en dus aansluiten bij de rest van de cordon sanitair bende) krijgen we helemaal een rampenkabinet.

Mastermattie | 04-09-16 | 10:48

De VVD gaat absoluut met een verpletterende overmacht winnen. Tenminste als Linda, Halina en Claudia hun liefde voor Mark uitspreken. Of dacht er iemand serieus dat het ingewikkelder is dan dat? Neem me niet kwalijk maar Wilders en Roos zijn toch een beetje de Ronald Reagans van Nederland. In die zin dat ze weinig meer zijn dan acteurs in een goedkope B-movie, die ook een beetje aan politiek doen. Ik ben nog steeds zoekende naar een goede partij maar ik vrees dat ik bij gebrek aan beter maar weer PVV ga stemmen. En dan nog alleen om Pinokkio de Struikrover dwars te zitten. Eigenlijk zuigt politiek best wel hè?

Nivelleermarionet | 04-09-16 | 10:47

Staat ons land in brand?!

Rest In Privacy | 04-09-16 | 10:47

atheïstisch stemvee | 04-09-16 | 10:17
Dat komt door 'vrouwtjes' als mijn kapster.
Die vindt Jesse 'zo'n léuke jongen'. Dus stemt ze op hem.
Tja.
Soms ben ik tóch niet zo'n voorstander van de democratie.

nemoj me jebat | 04-09-16 | 10:47

@Professor Superhirn | 04-09-16 | 10:04

Heb je het partijprogramma van VNL al gelezen? Een "extremistische club" wil ik het niet noemen, maar hardcore neocons zijn ze wel. De banden met Brussel verbreken, maar die met de VS/NATO juist aanhalen. Ofwel: miljarden extra naar defensie, die vervolgens gebruikt gaan worden om Soros-oorlogen te financieren.
verenoflood.nu/navo-is-uiterst-gevaarl...
Hoe rechts Nederland (PVV, VNL) haar (terechte) afkeer van de dictators in Brussel kan rijmen met haar fascinatie voor de VS en Israël is mij een raadsel. Op buitenlands-politiek gebied hebben deze partijen nog het een en ander te leren.

Leipniz | 04-09-16 | 10:47

@botbot | 04-09-16 | 10:44
"Leer de politiek begrijpen" = Ik loop achter de mijn overlords aan want ik ben zelf niet in staat om te denken... Jij bent af, slaaf.

Mark_D_NL | 04-09-16 | 10:46

De door de PvdA ingehuurde trollen (een pan-EU systeem sinds de laatste EP verkiezingen) zijn al vroeg wakker vandaag.

Ci Ty33 | 04-09-16 | 10:46

@XAUUSD | 04-09-16 | 10:37
Voorlopig is Fleur Agema de enige die zich nog sterk maakt voor betaalbare gezondheidszorg, in plaats van die zelfverrijking die momenteel plaatsvind, ui!

necrosis | 04-09-16 | 10:45

@Mastermattie | 04-09-16 | 10:00,

Versplintering op rechts is juist goed voor rechts want hoe meer smaken rechts hoe groter de kans dat iemand voor rechts kiest (laten we eerlijk zijn, de PVV is voor velen een brug te ver). Zolang rechts maar lijstverbindingen aangaat zodat restzetels maar niet naar links gaan.

rode peper | 04-09-16 | 10:45

Nexitter1 | 04-09-16 | 10:31
Dit schreef ik gisteren.

"Het is nu een vast gegeven dat politie, justitie en de tweede kamer geïnfiltreerd door Erdo sympathisanten.
Nu kan Rutte wel beweren dat uit onderzoeken gebleken is dat er totaal geen bewijs is gevonden dat Erdo enige invloed heeft op onze samenleving dan zeg ik hoe kortzichtig kan men zijn.
Ik begrijp best dat hij zich conform aan de onderzoeken moet houden in zijn uitspraken maar dit loopt de spuigaten uit."
botbot | 03-09-16 | 12:11
.

Ik een fan van Rutte en de VVD.
Leer de politiek eens begrijpen

botbot | 04-09-16 | 10:44

De communisten (groen links) op 16 zetels, WTF?
Dutch_Holland | 04-09-16 | 10:42

Die mensen hebben de vorige ronde nog op Diederuk Samsom gestemd.

Nu nog steeds verbaasd?

Professor Superhirn | 04-09-16 | 10:44

Och ja we hebben steeds meer mensen die van belastinggeld leven, dus dat komt nooit meer goed.

Dutch_Holland | 04-09-16 | 10:43

-weggejorist-

Nexitter1 | 04-09-16 | 10:43

Ja ik stem ook VNL denk ik.
De PVV mag wel iets meer intellectueel voor de dag komen. Ik zou Thierry Baudet gevraagd hebben om mee te schrijven met het verkiezingsprogramma.

McStuiver | 04-09-16 | 10:43

De communisten (groen links) op 16 zetels, WTF?

Dutch_Holland | 04-09-16 | 10:42

@botbot | 04-09-16 | 10:33
En waarom liep Wilders weg uit het Catshuis?
Omdat CDA de boel belazerde en een deel van het regeerakkoord totaal negeerde.
Ik zal het je nog even uitleggen: Wilders had met VVD EN CDA een akkoord gesloten dat het budget voor OSW met een miljard omlaag ging.
CDA negeerde de afspraak waarop Wilders zijn gedoogsteun introk.
Je lult uit je nek!

necrosis | 04-09-16 | 10:40

@Nexitter1 | 04-09-16 | 10:38
Misschien zijn die bewakers wel Acteurs. Kan jij aantonen dat dat niet zo is?

Mark_D_NL | 04-09-16 | 10:40

In feite is een stem op de PVV een weggegooide stem.
botbot | 04-09-16 | 10:24

Jij snapt het niet. Elke stem naar de pvv gaat, is een stem tegen de eu en tegen de islamisering van Nederland. Daarmee geef je aan de uitverkoop van Nederland die onder de huidige eurofiele en neoliberale kontenkruipers plaats vindt niet te willen legitimeren. Een stem op de pvv is dus geen weggegooide stem maar zeer belangrijk. Met een grote pvv bovendien, krijgt een kabinet van 5 of 6 Nederland slopende partijen alle ruimte om helemaal niets te gaan bereiken in de komende regeerperiode. En hoe komt een Nexit anders prominent op de politieke agenda?

accijnstoerist | 04-09-16 | 10:39

-weggejorist-

Nexitter1 | 04-09-16 | 10:38

de weldenkende goedmensch is toch wel hardhoors. ze wisselen gewoon van pvda naar een andere slinkse partij. worden deze idioten nou nooit wakker?

Bread_Pitt | 04-09-16 | 10:38

@Nexitter1 | 04-09-16 | 10:28
Omdat je geen argumenten kunt aandragen tegen drogredeneringen. Wat jij doet is de omgekeerde redenering als die van de linkse deugmedia (een stem voor PVV is een stem voor [vul maar iets in met treinen naar het oosten].

atheïstisch stemvee | 04-09-16 | 10:38

Als het waar zou zijn dat die twee virtuele VNL zetels bij de PVV vandaan komen is natuurlijk het echt brekend nieuws van de dag dat die ene SP zetel bij de VVD vandaan moet zijn gekomen.

Maarten VB | 04-09-16 | 10:37

@Professor Superhirn | 04-09-16 | 10:29

De problemen worden steeds extremer. Daarom worden de oplossingen ook extremer. Daar kunnen ook gevestigde partijen straks ook niet onderuit. Wat denk je dat de VVD straks roept als in Nederland een aanslag wordt gepleegd. Of als Turken hier echt actie ondernemen tegen Guhlen aanhangers. De PVV denkt nu eenmaal dat die problemen er sowieso komen. En dat denk ik ook.

roze_bril | 04-09-16 | 10:37

Ah ja Wilders en de PVV, de rechtse partij die het net niet is. Goh wat zullen de andere partijen blij zijn dat er zo'n mongool op rechts zit die toch nooit aan de macht zal komen.

Jammer dat er geen fatsoenlijke partij op rechts zit tegenwoordig. PVV is controlled opposition. Zou me niets verbazen als hij onderdeel van het plan is.

XAUUSD | 04-09-16 | 10:37

@dubbelq | 04-09-16 | 10:34

Nooit.

Als ze VVD leider was geweest had PVV nooit zo groot geweest.

kermit_nl | 04-09-16 | 10:37

Iedere partij welke een nexit in zijn pakket opneemt heeft mijn aandacht, en dat is enkel partij Wilders, dat de boel nadien uit elkaar valt, whatever !!!!

NB-Stb | 04-09-16 | 10:37

Ik ga strategisch stemmen dit keer. *proest*

Pedronegro | 04-09-16 | 10:35

@KutFilosoof | 04-09-16 | 10:09

Ik heb eens Jan Maat gestemd omdat ik het er niet mee eens was dat hij veroordeeld werd voor vol=vol.

Pim maakte goed onderbouwde opmerkingen die daar over heen ging.

Maar Wilders die roept dingen die nergens op slaat. Sterker nog als Wilders zegt dat je Marokkanen door knieen mag schieten gebeurd er niets. Als een Marokkaanse dat over wilders zou zeggen staat er volgende dag arrestatie team voor zijn deur.

Concept A4tje is niets meer en minder dat bevestiging waarom meeste mensen die ook minder Islam en immigranten willen niet op PVV willen stemmen.

Bovendien snoept VNL van VVD wat ten gunste is van ons allen. Niemand wil nog 4 jaar Rutte. (Toch?)

kermit_nl | 04-09-16 | 10:35

Wanneer komt IJzeren Rita terug?

dubbelq | 04-09-16 | 10:34

Lupuslupus | 04-09-16 | 10:27
Nee hoor de PVV wil niet samen werken de rest van de tweede kamer moet aansluiten precies doen wat Wilders wil.
Dat hij weggelopen is uit het Catshuis toen hij verantwoording moest nemen is zeker ook een leugen.

botbot | 04-09-16 | 10:33

Elke partij kan mijn stem kopen. We beginnen bij 1000 euro..

roze_bril | 04-09-16 | 10:33

@brammetaalman | 04-09-16 | 10:31
Kom eens met een argument?

Mark_D_NL | 04-09-16 | 10:33

-weggejorist-

Nexitter1 | 04-09-16 | 10:31

Jan is volkomen ongeloofwaardig... vertrouw hem voor geen meter.

brammetaalman | 04-09-16 | 10:31

Lupuslupus | 04-09-16 | 10:24
Ben realistisch, die vlaktaks gaat er nooit komen. We gaan de komende twintig jaar in dit land geen grote hervormingen van het belastingstelsel meer zien. Niet voordat we de EU uit zijn in elk geval.
Voor wat betreft het "luchtfietsers waar niemand wat aan heeft" deel: Bontes is samen met Omzicht één van de weinige kamerleden die nog kritische vragen durft te stellen. Bontes uit de kamer zien verdwijnen zou een groot verlies zijn voor dit land. Regeren hoeven ze niet van mij, maar houd ze alsjeblieft in de kamer.

Rest In Privacy | 04-09-16 | 10:31

Lupuslupus | 04-09-16 | 10:24
Hahahha Idiot... Toen de PVV nog een rechtse partij was in 2006 kwamen ze zelf met de vlaktaks...

mattgrunn | 04-09-16 | 10:30

Jan Roos is voorlopig bijna weer onder de pannen. een paar jaar lang een ton per jaar binnen harken gevolgd door een aantal jaren wachtgeld.. Gaat u morgen maar weer lekker in de file staan..
Op naar Rutte III of Pechtold I ,want daar zal het wel op uitdraaien.

Loebas | 04-09-16 | 10:30

Wat is er zo extreem aan de PVV? Ik heb ze nog nooit op extremisme kunnen betrappen.
KutFilosoof | 04-09-16 | 10:09

Laat ik dit voorop stellen: op dit moment zit mijn stem bij die 31 zetels voor Wilders. Maar die voorstellen op dat A4-tje laatst gaan gewoon tegen de huidige Grondwet in. En hoe graag ik zelf ook zou zien dat de islam uit het straatbeeld en openbare leven verdwijnt, zulke voorstellen zijn niet anders dan extreem te noemen. En de PVV de Grondwet aanpassen? Die 101 zetels steun vindt Wilders nooit.

Ik zie overigens een patroon bij de PVV. Ze lijken altijd bewust ver over de grenzen van het 'policor betamelijke' heen te gaan. Als een soort wegbereider. En de publieke opinie volgt. Een voorbeeldje: zeven jaar geleden vond de PVV nog dat moskeeën mochten bestaan, maar dat dat de voertaal Nederlands moest zijn. Anno 2016 vindt de PVV dat alle moskeeën dicht moeten. En misschien is dat wel de meest geschikte rol voor de PVV: de ijsbreker in het publieke en politieke debat.

Professor Superhirn | 04-09-16 | 10:29

Bovenstaande baart mij zorgen. Er is geen logische formatie te maken met gelijkgestemde partijen waardoor je weer een achterlijk huwelijk zoals vvd en pvda krijgt. Lees: alleen maar concessies en tegenstrijdig beleid. Ik bereid mezelf alvast weer voor op een nieuwe teleurstelling.

mod24 | 04-09-16 | 10:29

@eerstneukendanpraten | 04-09-16 | 10:25
Aan de andere kant; wat is links zonder Wilders?

atheïstisch stemvee | 04-09-16 | 10:29

@Professor Superhirn | 04-09-16 | 10:04

VNL zou een kritische Marokkaan en Turk moeten aantrekken zodat ze wind uit zeilen van PvdA en Denk zal halen.

Als VNL flattax gaat invoeren zou elke weldenkende en werkende persoon in Nederland op ze moeten gaan stemmen.

kermit_nl | 04-09-16 | 10:29

-weggejorist-

Nexitter1 | 04-09-16 | 10:28

Zolang Wilders niet samen wil werken met andere partijen
botbot | 04-09-16 | 10:24
.
Zo. Dat is uw eerste leugen van vandaag. Ben benieuwd of er nog meer komen.

Lupuslupus | 04-09-16 | 10:27

@Nexitter1 | 04-09-16 | 10:24
Ja dat zal het zijn. Kleuterlogica.

atheïstisch stemvee | 04-09-16 | 10:27

Lupuslupus | 04-09-16 | 10:05
Ff ter herinnering: jouw held Greet was zelf een wegloper weet je nog? #VVD

mattgrunn | 04-09-16 | 10:26

atheïstisch stemvee | 04-09-16 | 10:17

Als er een aanslag op Wilders gepleegd wordt dan hebben ze bij GroenLinks een week lang feest. De Internationale Socialisten, Mohammed B. en Volkert zijn ook uitgenodigd.

eerstneukendanpraten | 04-09-16 | 10:25

Lupuslupus | 04-09-16 | 10:14
Eigenpijperij? Als daar ook maar iets van had geklopt dan waren ze zelf lijsttrekker geworden!

mattgrunn | 04-09-16 | 10:25

SP en PVV hebben zelfde sociale plannen.

SP had groot kunnen zijn als ze aan hun opvatting over arbeidmigratie hadden vastgehouden.

sptransparant.wordpress.com/gastarbei...

Mensen die VNL zullen stemmen zijn mensen die uit protest PVV stemmen en mensen die geen PVV wilden stemmen omdat ze geen concrete oplossingen komen en daarom maar VVD stemmen.

Verder is Jan Roos een outsider. Terwijl Wilders al sinds 1990 in Den Haag rondloopt zonder iets bereikt te hebben.

bureaudehelling.nl/artikel/rondom-wil...

Dus ook mensen die niet stemmen omdat ze denken dat het toch geen zin heeft, is Jan Roos een gokje waard.

Ik hoop dat hij authentiek blijft en niet snel zich gaat gedragen als de rest.

Maar ik zie geen argumenten voor mezelf om mijn proteststem (PVV) aan iemand te gunnen die er mogelijk wel iets nuttigs mee gaat doen. Piratenpartij was een verspilde stem geweest. Maar dat meisje in Den Haag zou ook leuk zijn.

kermit_nl | 04-09-16 | 10:25

@Claudia M. | 04-09-16 | 10:20
Wel nee! Het is prima zo! Laat goed zien hoe pluriform het electoraat is en bovendien maakt het de politieke verschuivingen inzichtelijk.

Hobbykip | 04-09-16 | 10:25

-weggejorist-

Nexitter1 | 04-09-16 | 10:24

Wow, iemand is op z'n pik getrapt. Heb je al eens door het partijprogramma van VNL heen gescrold? Dat heeft honderd keer meer kans van slagen dan het populistische en onrealistische geschreeuw van wilders.
Tha Man | 04-09-16 | 10:17
.
Natuurlijk ken ik het partijprogramma van VNL. IK weeg wel de programma's tegen elkaar af, dit in tegenstelling tot lieden die niet verder komen dan de PVV in de grond te trappen.
VNL is het gewoon niet. Toen ik de belachelijke vlaktaks las kon je me wegdragen. Het zijn gewoon een stel luchtfietsers waar *niemand* iets aan heeft.
.
VNL gaat alleen voor het eigen zakken vullen in de blauwe stoeltjes. Nergens anders voor.

Lupuslupus | 04-09-16 | 10:24

Als de PVV 50 zetels haalt en VNL er 5, bereikt Jan Roos meer in de tweede kamer dan Wilders.
Zolang Wilders niet samen wil werken met andere partijen is het dan een grote protest partij die totaal geen enkele invloed heeft in de Nederlandse politiek.
In feite is een stem op de PVV een weggegooide stem.

botbot | 04-09-16 | 10:24

Peilingen, peilingen het zal me wat.
In maart wanneer het er echt om gaat kan iedereen lekker anoniem zijn stem uit brengen.
Als ze mij vragen wat ik gestemd heb zeg ik altijd CDA maar zelf weet ik wel beter.
Krijg je ook geen gezeik achteraf.

Titje | 04-09-16 | 10:24

@Tha Man | 04-09-16 | 10:17
Nou dat denk ik niet. De helft van Nederland wordt genekt door hun vlaktax. Dus de net modaal en daaronder Nederlander zal waarschijnlijk niet voor VNL kiezen. Wanneer ze daar even wat aandacht aan bstden dan kom het wel goed met VNL.
--
Dat VNL "Voor Israel" is zal niemand in zijn portemonnee voelen dus dat is 1 van die larie uitspraken waar ze niet verder mee komen.

Mark_D_NL | 04-09-16 | 10:23

@atheïstisch stemvee | 04-09-16 | 10:17
omdat iedereen denkt dat jesse het neefje van trudeau is.

sennholz | 04-09-16 | 10:23

Dus al die mensen die geen PVV stemmen zijn het er mee eens dat
@Nexitter1 | 04-09-16 | 10:20
Zeg zwitsal, wil je mij geen woorden in de mond leggen. Ik kan nog prima voor mezelf denken. Dank.

atheïstisch stemvee | 04-09-16 | 10:22

-weggejorist-

Nexitter1 | 04-09-16 | 10:20

Tijd voor een kiesdrempel, met een versplintering als dit wordt het nooit wat!

Claudia M. | 04-09-16 | 10:20

Ik geloof pas dat Jan Roos de politiek in gaat als hij in januari zijn naam heeft ingediend bij de kiesraad.

Mastermattie | 04-09-16 | 10:19

Lupuslupus | 04-09-16 | 10:05
Wow, iemand is op z'n pik getrapt. Heb je al eens door het partijprogramma van VNL heen gescrold? Dat heeft honderd keer meer kans van slagen dan het populistische en onrealistische geschreeuw van wilders.

Rest In Privacy | 04-09-16 | 10:17

Dat is allemaal prachtig, maar GroenLinks op 16 zetels?
Hallo? Iemand?

atheïstisch stemvee | 04-09-16 | 10:17

Hallo Pritt, onder welke ijsschots heb jij liggen dobberen deze zomer: blind achter de Hond aanlopen is achterhaald. Wie gelooft de vaste (NPO/ Soros) peilingen nog? Waarvoor heb jullie je eigen peilingen?
Echt zondagmorgen-netwakker stukje, Stift

Guust Kadaver | 04-09-16 | 10:17

Gewoon PVV stemmen; als die de grootste wordt heeft Rutte het nakijken.

dalskog | 04-09-16 | 10:16

@Maria.1 | 04-09-16 | 10:02
Dat is wat ik bedoel! Helaas maar waar.

Mastermattie | 04-09-16 | 10:16

Dat er zoveel mensen nog op dom rechts stemmen..

24 zetels voor de VVD, niet te geloven. Ga aub allemaal PVV of VNL stemmen..

nStilgar | 04-09-16 | 10:15

-weggejorist-

Cinderella Glasses | 04-09-16 | 10:15

Hij kan mijn stem kopen. Moet ie meer betalen dan Markel Zomergast.

RickTheDick | 04-09-16 | 10:15

Ik stem gewoon Fleur.
En Hiddema for President!

Piet Karbiet | 04-09-16 | 10:15

Banana008 | 04-09-16 | 10:07
.
Twee zetels zou 2x 60.000 = 120.000 stemmen betekenen. En dat allemaal vanwege Jan Roos? Wie gelooft dàt nou!
Hopelijk zijn de andere PVV stemmers net zoals u en ik en blijven gewoon bij de PVV.
Want zoals hierboven al opgemerkt: dat VNL (of beter gezegd de stemmers daarop) is er straks de oorzaak van dat we met Rutte III zitten. Alleen door de eigenpijperij van Bontes en Van Klaveren.

Lupuslupus | 04-09-16 | 10:14

De islamofacisten en aanbidders van Pol Pot, Stalin en Mao op 16 zetels, dit land is echt gek aan het worden!

eerstneukendanpraten | 04-09-16 | 10:13

Een ware staatsman, die Roos. Iemand die ons leidt naar het licht. Precies wat we nodig hebben in de duisternis die komen gaat. Stem licht Stem Roos.

aardappelninja | 04-09-16 | 10:13

Laat Geert lekker taartjes eten. Zo'n jongen gun je dat toch?

Normpje | 04-09-16 | 10:13

Misschien blijkt die versplintering op rechts wel een zegen te zijn. Als de PVV nu de grootste wordt krijgen we te maken met een onvervalst cordon sanitaire, en zal de-islamiserend rechts hetzelfde lot wachten als Vlaams Belang. De policor kliek en de islamitische migranten problematiek zullen heus nog wel lang genoeg dooretteren om op termijn een fatsoenlijke coalitie mogelijk te maken die werk zal maken van NEXIT, de-islamisering en de Dutch Purge. Een kwestie van geduld en de lange adem.

Professor Superhirn | 04-09-16 | 10:12

Mag ik de zeikers er aan herinneren dat de virtuele zetels die de PVV nu lijkt te hebben waarschijnlijk tijdens de verkiezingen toch naar de VVD zouden gaan! Nu is daar in iedergeval een alternatief voor: VNL

Hobbykip | 04-09-16 | 10:11

Geweldig die versplintering. Straks zijn er 6 partijen nodig om een kabinet zonder de PVV te formeren. In Brussel lachen Juncker en Schulz zich de ballen uit de broek. Met een verdeeld Nederland zijn ze een lastpak lichter en slaapwandelen ze weer sneller richting de ondergang van het Avondland.

Pierrepoint | 04-09-16 | 10:10

Peilingen zijn onbetrouwbaar. Denk dat dat de werkelijkheid er heel anders uitziet. Deze peilingen worden ook op een hele ouderwetse wijze tot stand gebracht.

Mark_D_NL | 04-09-16 | 10:10

Versplintering op rechts of eindelijk een echte keuze op rechts? Voor veel kiezers, waaronder ondergetekende, is de PVV nooit een optie geweest vanwege het eenmanskarakter van de partij, is de SGP te religieus en heeft de VVD onder Rutte zo'n slagzij naar het midden gemaakt dat je de partij alleen nog besmuikt rechts mag noemen. Nee, ik zie VNL met Roos als een verrijking, die Rutte c.s. nerveus zal maken en Wilders eindelijk een echte concurrent zal geven op rechts.

Huupke | 04-09-16 | 10:10

Ik gun Jan het allerbeste maar ik blijf voorlopig bij de PVV.

Eduardo- | 04-09-16 | 10:09

@Professor Superhirn | 04-09-16 | 10:04

Ik ga zeker VNL stemmen, maar als ik mag vragen. Wat is er zo extreem aan de PVV? Ik heb ze nog nooit op extremisme kunnen betrappen.

Al zou ik wel kunnen begrijpen waarom dat zo word ervaren in ons extreem socialistisch klimaat. Bijvoorbeeld iemand van 1,50m is niet ineens lang als die is omringt door nog kleinere kinderen net zoals PVV niet extreem is als ze zijn omringt door extreem links socialisten.

KutFilosoof | 04-09-16 | 10:09

Goed van Jan Roos. Zeker na het kansloze A4-tje van Wilders.

EdwinM. | 04-09-16 | 10:09

Hoezo versplintering op rechts? VNL en PVV kunnen prima samenwerken. Links is pas versplinterd; SP, PvdA, PvdD, CU, D66, VVD, CDA, GroenLinks, DENK. Helaas is links ook veel groter.

Pierke Smulders | 04-09-16 | 10:08

Goed dat die peiling voor de vvd-commercial van vanavond is en erna.

van stampij | 04-09-16 | 10:07

Toch vraag ik me af of het gaat werken met Roos. In de filmpjes op Geenstijl is die altijd vrij hard, direct en brutaal richting Tweede Kamer leden, wat uiteraard prima is. Ten tijde van het Oekraïne referendum was die echter ook aanwezig in serieuzere programma's op TV en toen sloeg die toch ineens een heel andere toon aan. Toen kregen we ineens een heel ander beeld van Jan Roos. Veel gematigder en veel minder hard en direct. Niet wat we nodig hebben imo. We zullen in het zien in de verkiezingsstrijd, maar vooralsnog blijf ik gewoon PVV stemmen als stem tegen de gevestigde politiek correcten.

Banana008 | 04-09-16 | 10:07

Eerst zien, dan geloven.
Ik heb het niet zo op peilingen.

nemoj me jebat | 04-09-16 | 10:05

@Het vrolijk taartje eten in Budapest terwijl Ons Land in brand staat, komt Wilders op een verlies van 2 te staan."
.
Wat een aanname zeg.
Nee hoor, die 2 zetels voor VNL zijn gewoon van PVV-weglopers. Nou laat ze gaan a.u.b. Ze passen prima bij de oprichters van VNL; ook weglopers. Soort zoekt soort.

Lupuslupus | 04-09-16 | 10:05

Ongelofelijk.
Iemand die door roeien en ruiten heeft getoond niets te snappen van politiek, ,laat staan internationale politiek, noch iets snapt van fatsoenlijk omgaan met andersdenkende medemensen, die dan twee zetels zou krijgen........
In dat geval heeft, aan de andere kant van het politieke spectrum, DENK ook recht op minimaal vier zetels.

mallekater | 04-09-16 | 10:04

Eigenlijk hoort VNL 31 zetels te hebben, en de meer extremistische clubjes zoals DENK en PVV die schamele 2 zetels.

Professor Superhirn | 04-09-16 | 10:04

Nou dat is dan fijn voor Jan Roos. Volgende verkiezingen dus weer geen PVV als grootste. Je kan de gevestigde linkse partijen geen groter plezier doen als versplintering op rechts. Ze kunnen vast beginnen met de formatie.

bergsbeklimmer | 04-09-16 | 10:03

Nog geen zetel voor Jan Roos dus. Schoenmaker blijf bij je leest.

ad melkert | 04-09-16 | 10:02

@Mastermattie | 04-09-16 | 10:00
Die versplintering gaat ons nekken.

Maria.1 | 04-09-16 | 10:02

Versplintering op rechts dus (zetels gaan weg bij de PVV).
Dat wordt dus een kabinet Rutte 3 of Pechtold 1.

Mastermattie | 04-09-16 | 10:00

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl