Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wat nou nee? (3)

Wat nou NEE?De Europese Grondwet blijft de gemoederen bezig houden op GeenStijl. Zowel links als rechts struikelt over elkaar heen om elkaar te bestoken met de pro’s als contra’s. Toch neigt Nederland inmiddels naar een NEE en dus wordt geen middel geschuwd om alsnog een JA te bewerkstelligen. Ja, zelfs ons aller Lucasdelinkselul is nu van stal gehaald. Het kostte wat subsidie, maar dan heb je ook wat...


Nee heb je, ja kun je krijgen

Het wordt oorlog binnenkort. Erger nog, een verschrikkelijke holocaust. Nog een jaar of wat, hooguit tien, en dan is het zo ver: concentratiekampen, martelingen, mensen vergast, verschrikking. Puur leed. En ditmaal geen yanks die de boel komen ‘democratiseren.’

En dat in Nederland. Wie had dat ooit verwacht. Wie had ooit nog durven dromen dat het mooie tolerante kikkerlandje wederom één groot deportatiekamp zou worden. Hard maar waar. En het is onze eigen schuld: ‘ik wist van niets’ gaat straks niet op. We zijn ruim van te voren gewaarschuwd door Donner. En Balkenende.

Vreemd genoeg groeit het ‘JA! Die europese grondwet is retegeil!’-kamp nauwelijks. Blijkbaar willen we graag oorlog, holocaust, vernichtigung en een einde aan onze welvarende natie. Blijkbaar geven wij brave burgers van dit koninkrijk der Nederlanden geen ene zak om ons mooie landje met brede rivieren die ondersteboven traag door oneindig laagland stromen. Waarschijnlijk hebben we onze buik vol van de kaasmarkt, Delfts blauw, mannen met snorren en oranje kroontjes kotsend in onze hoofdstad, broedende nijlganzen en bivakmutsdragende bakbrommertrijders.

Want ons NEE, dat wij uiteraard massaal gaan laten horen tijdens het referendum aangezien wij democratisch gezinde burgers altijd en masse naar de stembus hollen als er gestemd mag worden, gaat the end of the Netherlands as we know it betekenen. Exit tolerantie. Exit pijs, vree, melk en honing. Exit spruitjes, stampot, bloembollen. Exit Geert Mak en de eeuw van z’n ouwe. Wat zeg ik: exit heel Europa!

Wat een NEE allemaal niet kan betekenen...Over vijftig jaar zal er geschreven worden: ‘denkend aan Holland, zie ik prikkeldraad, wachttorens, stof en as. Ondersteboven hangen de lijken, traag wapperend in de nucleaire winter.’

En dat allemaal dankzij U. Ondankbare burgers! Hypocriete honden! Heeft de regering al die tijd zo haar best gedaan om wat moois op te bouwen, zoals een nieuwe munt die helemaal niks duurder heeft gemaakt, een prachtig samenwerkingsverband met een nauwelijks fascistoide Italiaan, een mooi nieuw hoger onderwijssysteem waar je voorlopig geen zak mee kunt, een dijk van een internationale arbeidsmarkt, Camiel Eurlings op een belangrijke positie en natuurlijk een zeer betrouwbare en bijzondere betrekking met de V.S. (eigenlijk een maquette van een groot duizendjarig Europa) en wat krijgt die lieve, hardwerkende, door en door betrouwbare en goed naar de burgers luisterende regering daar voor terug? Een NEEN! Een dikke middelvinger recht in het gezicht! Stank voor dank!

Maar zoals gezegd, het zal u allen gaan berouwen. Op den dag dat u uw buren uitmoordt, in de nacht dat ook u boeken verbrandt en kerken in de fik steekt zult u terug denken aan die mooie zomerdag in juni waarop u de NEE-knop indrukte en daarmee uw lot bezegelde. Op die dag zult u terugdenken aan de prachtige propaganda van Donner en Balkenende, van de vele overtuigende waarschuwingen, van de waterdichte CDA-logica. U zult dan het schoolmeestershoofd van Donner weer voor u zien en hem de woorden ‘holocaust’ zien prevelen. Bittere tranen zult u plengen. Wroeging tot in het diepst van uw ziel zult u voelen. Wenend en tandenknarsend zult u uw eigen ‘NEEN’ vervloeken tot 500 geslachten na u.

Geniet nog maar van uw laatste dagen. Binnen onafzienbare tijd zullen de poorten van de hel geopend worden en de satanische hordes over het gazon van de buren denderen. Kijkt u nog maar eens goed naar al dat moois in de wereld. Luistert u nog maar, zolang het nog kan, naar Jantje Smit, BZN, Kane en al die andere prachtige verheven componisten die de laatste dagen van dit vredige europa naar het graf begeleiden. En vergeet dan vooral niet dat uw lot in eigen handen ligt. Want 1 juni is de Dag des Oordeels. Zo staat het al duizenden jaren geschreven.

Was ie goed zo, Piet Hein?

* Deze tekst werd door Lucasdelinkselul geschreven in opdracht van het ministerie van buitenlandse zaken, afdeling propaganda.

Reaguursels

Inloggen

Een goed stuk, draaft lekker door, weet zonder enige inhoud over de grondwet toch nog wat uit de mouw te schudden.

Nederlanders willen geen Oranje, Kaasmarkt, Delftsblauw, etc.

Het " Protest " door tegen stemmen, kan wellicht ook betekenen dat de Nederlander nou juist wel terug wil naar Delftsblauw, traag kabbelende rivieren in lage landen, de kaasmarkt en de fiere schipper staand op zijn schip met zijn lokken wapperend in de wind.
Dit waarschijnlijk als tegenstelling tot Alibaba in zijn stinkende shoarma zaak met drie namen en twee uitkeringen, of een Suri die op schip ( hol ) moeten bukken om daar een paar kilo te zien glimmen tussen de bruine bergen, en alleen maar Tok Tok te horen krijgt.
" Het wordt oorlog binnenkort".
Sommige mensen vinden dat het allang oorlog in Nederland is.
Bomaanslagen, politieke moorden, drugskartels, russische maffia, mensensmokkel,Z|inloos geweld, verkrachtingen brandstichtingen, fout rechts systeem, verkeerde ( TBS ) gevangenisstraffen, etc etc.
En wellicht is die Kaaskop dan wakker, geworden bij het betalen van steeds meer belasting om al deze randfiguren te onderhouden.

Dag tegen de belasting
DEN HAAG - De conservatieve Edmund Burke Stichting roept 14 juni uit tot Dag van de Belastingvrijheid. De stichting wil dat mensen zich er zo van bewust worden dat ze te veel belasting betalen.

Met stemmen voor de grondwet weet je niet waarvoor je stemt.
Het kan best zo zijn dat je jaren later dingen moet doen waar je zelf voor hebt gestemd, waar je het totaal niet mee eens bent.
Van enige zinnige uitleg op zijn ( Nederlands ) is geen sprake.
Bijna geen enkele " Burger " snapt er ook maar een lor van.
Dan kom je weer uit op de onbegrijpelijke ambtenarentaal, die gemaakt is om bevolkingsdgroepen te misleiden.
Dus, je verhaal is prima, het is in ieder geval op verschillende manieren uit te leggen, maar dat doet een gladde politicus ook.

ThaWizzard. | 19-05-05 | 09:52

www.tiscali.nl/content/article/nbinn/2...

Als zelfs een geboren en getogen democraat als Ome Laurens Jan zich al achter de spitse oren krabt over een referendum. Eenzelfde referendum wat zijn partijbroeder letterlijk zijn baantje heeft gekost een paar maanden geleden. De D66 doet weer waar zij goed in is: van brood stront maken en verder onzin uitkramen.

Dr Bibber | 18-05-05 | 22:44

Minister Brinkhorst staat niet achter het referendum van 1 juni over de Europese grondwet.
Hij vindt het onderwerp niet geschikt, omdat te veel mensen niet weten waar het over gaat.
-
Dat is inderdaad het geval en met name bij een grote meederheid van onze "volksvertegenwoordigers".

Bunt | 18-05-05 | 20:56

Tien met een griffel. Nu nog een reactie. Geluisterd. Dacht je dat nu echt. GS staat op de block list aller ambtenaar firewall. En de afdeling automatisering? Wel die doet niets, het heeft immers altijd goed gewerkt.

Wulfpack | 18-05-05 | 20:32

@lucasdelinkslul
Mooi stukje, overigens vond ik de Sp in het vragenuurtje behoorlijk hout zagen...

Joop Hoef | 18-05-05 | 20:21

Filter,
Inderdaad we betalen twee en half keer meer als onze buren.
Maar ...., daar staat weer tegenover dat we straks dan ook twee en half keer minder te vertellen hebben.

Bunt | 18-05-05 | 19:18

zolang er geen vrije wapenhandel in de eu grondwet komt stem ik tegen .
ik wil ook wel eens met pijl en boog schieten!!
toch.

loewende koe | 18-05-05 | 18:02

Ik wist dat WE meer betaalden.

WE

niet 'me'. Excuus.

filter | 18-05-05 | 17:57

Ik wist dat me meer dan andere landen betaalden aan de EU, maar ZOVEEL meer? Ik vraag me af waarom?

www.forbes.com/business/feeds/afx/2005...


Bot said each resident of the Netherlands pays 180 eur a year for EU membership, compared to 95 eur in Sweden and 71 eur in Germany.

-

Ruim twee keer zoveel als de Duitse burger?
Waarom?

filter | 18-05-05 | 17:56

Stem Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehhhhhh!!!
vuile propaganda!!!!!
van ons belastinggeld
dit is valsspelen

erg triest hor
bah!

sjonnie15 | 18-05-05 | 16:34

Ach, scherp, scherp, scherp, een beetje grappig is ook nooit weg. Daarbij wil ik graag uitgekocht worden door TIEN/TALPA... en die houden niet van scherp.
John, heb je al een bod?

Lucasdelinkselul | 18-05-05 | 16:17

@.Bunt: Gaan we voornaam doen?

Thygros | 18-05-05 | 15:58

dr. Alban: "Waar staat de punt voor Bunt voor?"
-
Oh die.
Dat is de punt die na mijn voorletter komt.

Bunt | 18-05-05 | 15:20

aan t rollen over de grond :p

dr. Alban | 18-05-05 | 15:16

@ Lucasdelinkselul, sorry ik heb veel tijd maar 357 reacties lezen gaat me wat te ver. Ik vond je als reageerder altijd lekker scherp maar bij dit stukje had je denk ik zelf wat humor in moeten kopen, want ik was werkelijk waar over t rollen aan de grond van t lachen. Sorry, voor als je dr mee zit, je vorige stukjes en reacties vond ik meestal wel goed.
@Bunt. Ik verdedigde die uitspraak van Donner dan ook niet, want ik ben t namelijk met jou eens. Wel probeerde ik m n beetje uit te leggen, zoals Donner m zelf later heeft uitgelegd volgens mij, zodat er niet meer zo zwart-wit over gepraat werd.
En t staat voor dokter. Waar staat de punt voor Bunt voor?

dr. Alban | 18-05-05 | 15:15

dr. Alban: "Meer om te zeggen dat die grondwet er toe bij zou kunnen dragen dat wat er in 14-18 en 39-45 gebeurd is minder snel weer zou kunnen gebeuren."
-
Anders dan u ben ik van mening dat we met een grondwet die de rechten van de Nederlanders beperkt precies die kant weer opgaat.
-
PS waar staat dr. eigenlijk voor?

Bunt | 18-05-05 | 15:01

supah: "Als we nee stemmen, zouden we dan nog wel mee mogen doen met het eurovisie songfestival?"
-
Als het aan Wouter Bos ligt komt er een Eurovisie DJfestival.

Bunt | 18-05-05 | 14:55

@dwalmpje Irritant ja. De lonen worden vergeleken met die in Polen. Maar de topinkomens worden vergeleken met die in de VS.

blawablawa | 18-05-05 | 14:27

Nee, als u het niet begrijpt lees dan de rest van de reacties eens. En koop wat humor.

Lucasdelinkselul | 18-05-05 | 14:27

Als we nee stemmen, zouden we dan nog wel mee mogen doen met het eurovisie songfestival?

supah | 18-05-05 | 14:26

> Lucasdelinkselul: Dr. Alban, lees de rest van de reacties
> en je snapt het. En koop eens wat humor in.
.
Als u het niet begrijpt, bent u dom. Dat lijkt zo uit de mond te komen van aangever/moralist Jack Spijkerman.

blawablawa | 18-05-05 | 14:23

Het kwaakt maar door:
www.telegraaf.nl/binnenland/20929961/Z...

Ondanks dat de loonkosten met 2% zijn gedaald vorig jaar kunnen we wonder-boven-wonder nog steeds niet concurreren met China! Vandaar dat vorig jaar de economie zo slecht liep in NL volgens Zalm. Wel vreemd dat de export in 2004 alle records verbrak? Nok nok, zou het wellicht iets met de tegenvallende binnenlandse bestedingen te maken kunnen hebben? O nee, dan zou het de schuld zijn van het kabinet en dat kan natuurlijk niet.

dwalmpje | 18-05-05 | 14:15

Dr. Alban, lees de rest van de reacties en je snapt het. En koop eens wat humor in.

Lucasdelinkselul | 18-05-05 | 14:11

Thygros: "Ik heb nieuws voor ze: Ik mag lekker zelf bepalen wat ik stem"
-
Nu nog wel.

Bunt | 18-05-05 | 12:31

Schrijnend!

Ik probeer nu al enkele weken, zoals ook ongeveer 2 uur geleden, beargumenteerde informatie te krijgen, op mijn vraagtekens, t.a.v. de Europese Grondwet.

In al die tijd heb ik welgeteld 0 antwoorden gekregen. Natuurlijk wel antwoorden als: "Het is goed voor Nederland" en "Dat mag je niet als reden gebruiken om tegen de grondwet te stemmen".

Ik ben niet iemand, die iets goedkeurt, zonder dat ik weet wat het inhoud.
Achterdochtig wellicht, maar iedereen loopt toch een te ondertekenen contract na en leest ook de kleine lettertjes (diegenen die dit in het verleden niet hebben gedaan weten in de meeste gevallen nu wel beter, lijkt mij)?

Dus, zoals de zaken er nu voor staan, een volmondig "nee" van mij op 1 juni.

Fat Bastard | 18-05-05 | 12:09

Waarom zegt iedereen nou toch dat t zo'n sterk stukje is? Ik vind t nogal een kinderachtig stukje, waarbij de hele tijd met 1 uitspraak van iemand wordt gespeeld. Die uitspraak was inderdaad wat ongelukkig maar je weet zelf ook wel dat t niet als een serieuse oorlogsdreiging was bedoeld die meteen zou plaatsvinden. Meer om te zeggen dat die grondwet er toe bij zou kunnen dragen dat wat er in 14-18 en 39-45 gebeurd is minder snel weer zou kunnen gebeuren. En trouwens, hier hadden we t een paar weken geleden over. Waarom komt er nu nog zo'n stukje over die ene uitspraak terwijl je volgens mij veel beter iets inhoudelijker over de grondwet had kunnen schrijven. Erg kinderachtig vind ik t.

dr. Alban | 18-05-05 | 11:53

@Calzone: aangenaam, ik ga Ja stemmen.

vast goed | 18-05-05 | 11:22

Ik ken persoonlijk echt helemaal niemand die 'ja' gaat stemmen, zelfs mensen die eerst niet eens van plan waren om te gaan stemmen gaan nu ook 'nee' stemmen, ik weet in ieder geval dat de opkomst massaal zal zijn, lange wachtrijen bij de stembureau's, maar ik heb het er voor over! Desnoods neem ik vrij ervoor.

Calzone | 18-05-05 | 11:09

Lol@starfuckert
Aangezien Donner met de holocaust komt, lijkt het mij dat Saniejj voorlopig geen CDA meer stemt.

Lucasdelinkselul | 18-05-05 | 11:02

wat mij trouwens erg opvalt aan de hele discussie is dat de nee-lobby probeert uit te leggen waarom je volgens hen beter tegen zou kunnen stemmen. De ja-lobby roept dat ik ja MOET stemmen op basis van hun argumenten.
Ik heb nieuws voor ze: Ik mag lekker zelf bepalen wat ik stem

Thygros | 18-05-05 | 10:21

Lucas, je hebt een demonstratie naar keuze verdiend!

Boris Borsthaar | 18-05-05 | 10:17

Wellicht kunnen de "Ja"-stemmers mij nog overtuigen, door een beargumenteerd antwoord te geven op mijn vragen m.b.t. de Europese grondwet:

1. Er wordt steeds gesteld dat de inwoners van de EU meer te vertellen krijgen, omdat je met 1 miljoen mensen een voorstel kunt indienen?
Is het niet zo, dat je dit met tenminste 1 miljoen mensen, uit meerdere lidstaten moet doen (m.a.w. als iets indruist tegen iets waar Nederland voor staat, dan kun je met 1 miljoen Nederlanders niets doen?)?
En is het ook niet zo, dat deze mensen dan alleen een punt op de agenda kunnen zetten, wat door het parlement eenvoudig weggewuifd kan worden?

2. Meer militaire slagkracht. Klopt het, dat de wapenlobby eindelijk krijgt wat ze wilden in de vorm van een Europees bewapeningagentschap?
Wat als Nederland geen investeringen wil doen in defensie (wat in mijn ogen een van de grootste verspillers van belastinggeld in NL is)?

3. Als de Europese grondwet zo sociaal is en goed voor de burgers, waarom staat er dan in alle passages, die betrekking hebben op de burger, dat de burger het recht heeft op toegang tot sociale voorzieningen (m.a.w. als er geen sociale voorzienigen in een land aanwezig zijn is het ook goed, want er hoeft alleen maar toegang gegeven te worden, als het er is)?
Dit is volgens mij iets anders, dan mensen keihard het recht op sociale voorzieningen te geven?

Oh ja, Lucas, sterk stukje!

Fat Bastard | 18-05-05 | 10:12

@sanniejj Hier spreekt een fascist. Het stuk van mijn medefascist Lucas was tamelijk feitelijk. Voor gestoorden als jij kunnen er niet genoeg deportatiekampen worden gebouwd.

Starf*cker | 18-05-05 | 10:11

als je even belt met 070-4268100 kun je een gedrukte versie van de grondwet aanvragen, das dan dus een samenvatting die toch weer uitgebreider is dan de samenvatting die je nu thuis kreeg,(500Pagina's ofzo) waarschijnlijk kun je ze ook wel mailen postbus@referendumcommissie.nl

Thygros | 18-05-05 | 10:10

Wat een idoot lomp stuk. De facisten van vandaag (linksdenkenden) gaan zorgen voor nieuwe deportatiekampen voor andersdenkenden. Niet een nee tegen een europlese grondwet.

sanniejj | 18-05-05 | 10:08

Dankzij het gedreig van staatslieden als Donner en Bot hoor ik steeds meer mensen zegen dat ze NEE gaan stemmen. Bot heeft mij nu overtuigd. Dat ga ik ook doen en ik roep iedereen op hetzelfde te doen.

Starf*cker | 18-05-05 | 10:07

Ik ga straks nog maar eens proberen het boek met de grondwet te halen bij de gemeente, de aanhouder wint toch?

Thygros | 18-05-05 | 10:01

lol@knutsel; met een neqschot mag ik aannemen?

klauwhamer | 18-05-05 | 09:07

Lucas,chapeau! Prachtig stukje hahahaha

ShameLess | 18-05-05 | 09:06

Nu we hebben vastgesteld dat LDLL helemaal geen-stijl-correct is en bovendien een fantastische schrijver,
mag ik dan even het voortouw nemen en roepen:
Ga eens dood.

knutsel | 18-05-05 | 09:00

O Lucas, leuk stukje man...

da wizard | 18-05-05 | 08:52

Net alsof het met de economie al niet kloten gaat, tssk.

pfff | 18-05-05 | 08:51

Ik dacht dat wel al in een economische dip zaten (0,3% krimpende economie)
Vooral door stagnerende consumentenbestedingen.
Vreemd dat mensen hun geld achter de hand houden als ze al die maatregelen van dit kabinet horen.
Economen hadden hier al voor gewaarschuwd.

bananenrepubliek | 18-05-05 | 08:48

Jamaaar we storten onszelf ook in een zware economische recessie bij een Nee, hoorde ik net op het nieuwsch.

Doom en horror!

Lepo | 18-05-05 | 08:33

NEEN
Dat het oorlog wordt is natuurlijk onzin. Die oorlog is al lang aan de gang. En deze keer tegen een nogal ongrijpbare en laffe vijand, de terrorist.
Tolerantie is, zo hebben we inmiddels ondervonden, een achterhaald begrip. Het feit dat we minder tolerant zijn geworden heeft alles te maken met hoe op die tolerantie wordt en werd gereageerd. Immers ik respecteer een ieders mening zoals die van Lucas de Linse Lul (wel sjiek hoor zo?n dubbele naam), maar als mijn mening niet langer wordt gerespecteerd dan is het snel afgelopen met tolerantie. Juist, respect en zoals we allen weten moet je dat verdienen.
Ik en gelukkig een heleboel Nederlanders, die net als mij ?neen? stemmen, weten heel goed dat de oorlog al uitgebroken is en voortgaat, de oorlog tegen terrorisme, maar ook de oorlog tegen onrecht, ongelijkheid, intolerantie en bureaucratie. Een oorlog voor vrede, onze vrijheid, het recht om te zeggen wat je wil, te doen wat je wil zonder dat je daarmee andermans vrijheid aantast. Een vrijheid waar onze Amerikaanse, Canadese, Russische en vele andere waaronder ook Marokkaanse vrienden tijdens de strijd tegen nazisme en fascisme tijdens WOII hard en vol overgave hebben gevochten.
Dat het ?ja? niet groeit komt omdat we onze vrijheid willen houden en daarvoor graag oorlog voeren. Waarom zou het ?ja? toch niet groeien? Het heeft natuurlijk niks met de grondwet te maken, maar het is de eerste keer dat wij burgers een uitspaak kunnen doen over wat we nu vinden van de EC. Niks dus en we kunnen dat hiermee laten merken. Let wel, er is ons nooit iets gevraagd over de EC. Kom niet met argumenten dat je elke vier jaar mag stemmen over het Europese beleid want volgens mij was de EC of europa nog nooit een punt bij onze nationale verkiezingen. Het is de eerste keer dat we mogen protesteren tegen de invoering van de Euro en het feit dat we daardoor flink zijn genaaid zonder daar van te genieten. Iedereen weet dat waar we vroeger een gulden voor betaalde nu een euro betalen, een prijsstijging van meer dan 100%. Maar het is vooral een ?neen? tegen een extra club bureaucraten die handen vol geld kosten en wat niets oplevert dan wijn- en melkplassen, graan- en boterbergen, stinkende en rottende mestoverschotten en veestapels. Gebruik dat geld liever om de zwakken in onze samenleving te helpen, voor ontwikkelingssamenwerking of asielzoekers.
We geven niks meer om het Koninkrijk der Nederlanden. Zeker nu blijkt dat ons aller Amalia niet meer blijkt dan een kind van een illegale economische vluchteling genaamd Maxima, met in ieder geval een foute vader.
Ook voor het koninkrijk geld, we hebben hier nooit om gevraagd. Ook hier geld we hebben er niet omgevraagd. Het idee dat een koning bij de gratie Gods verkozen zou zijn is net zo stupide als dat Zwarte Piet bij de gratie van Sinterklaas koning zou zijn, al zouden we met Piet denk ik, vooral de kinderen, wel beter afzijn.
Bovenal is het een ?neen? tegen een regering dat niet luistert naar zijn volk, wat keer op keer de verkeerde beslissingen neemt. Een ?nee? zou moeten betekenen dat de regering eieren kiest voor zijn geld, de biezen pakt, zijn conclusie trekt en zich daar bij neerlegt, opstapt. En misschien is het wel tijd dat we deze delta verlaten onze biezen te pakken het land der Batavieren over te laten aan zijn oorspronkelijke bewoners, de zeewezens.
Het is en blijft NEEN.

pfff | 18-05-05 | 08:32

stemt allen NEEN !!!!!

capo | 18-05-05 | 08:24

Het is heel simpel. Pietje Hein en co bedoelen eigenlijk dat als we met zijn allen nee stemmen, we eigenlijk pech hebben, want het wordt toch door onze fragiele strotjes geduwd. Ze verzinnen wel weer een smoes. Maar als het er dan doorheen is zal er zo'n massale volksopstand komen in Nederland gelijk de Franse revolutie. Dat bedoelen ze daar in Den Haag. Dus ze willen met alle geweld een ja van ons dat scheelt weer een grote revolutie der Lage Landen.

witchdoctor | 18-05-05 | 08:15

Als ik die KOP van Marijnissen zie, dan ga ik toch maar JA stemmen

ranonkel | 18-05-05 | 08:02

Mijn stem blijft NEE.

Rest In Privacy | 18-05-05 | 07:45

Ik ben het niet vaak met je eens Lucas, maar dit stukje tekst is toch wel erg goed :)

Thijs205GTi | 18-05-05 | 04:01

@. KRS TWO
je gevoel laat je in de steek mijn vriend. het is objectief vastgesteld dat ons consumentenmandje met allerlei producten erin, gemiddeld nauwelijks duurder is geworden door de introductie van de euro.
door asociale verhogingen in de horeca (kom je dagelijks mee in aanraking, is psychologisch dus van belang) heb je het gevoel dat het HELE leven duurder is.
Maar schijn bedriegd.

De Zuid-Limbabwaan | 18-05-05 | 02:43

Ze hebben ons al geneukt met die fOkking euro dus ik stem tegen....
Om 'ns flink te klooien, niet dat 't iets zou helpen maar ja, alle beetjes helpen zullen we maar zeggen... ;D

KRS TWO | 18-05-05 | 01:42

In een beroemd geworden radiotoespraak zei premier Colijn dat de regering er heus wel voor zou zorgen dat alles goed zou komen.
En, voegde hij er aan toe: "Ik verzoek de luisteraars dan ook om even rustig te gaan slapen als zij dat ook andere nachten doen.
Er is voorshands geen enkele reden om ongerust te zijn".
-
En aldus geschiedde.
-
Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen.
Maar ja, een Nederlander is dan ook geen ezel.

Bunt | 18-05-05 | 01:41

We kunnen wel met zun allen tegenstemmen, leuk om balkenende enzo dwars te zitten, die gast mag ik ook niet voor een meter, maar voor stemmen is uiteindelijk wel het slimste wat we kunnen doen! en wilders spekken lijkt mij al helemaal geen goed idee... die gast doet er van alles aan om als een arier over te komen met zjin %$#@ permanent...

paddestoel | 18-05-05 | 01:07

Lijkt me wel geyl zo'n deportatie van dichtbij te kunnen volgen. Dan maar geen spruitjes.

nuked | 18-05-05 | 00:53

Hoe dan ook, vooruitgang, geen stilstand en nog meer van het belabberde zelfde gekneuter in Brussel.
Aarzelend ja, en bidden.

vander F | 18-05-05 | 00:49

Het maakt de gemoederen trouwens wel weer los hè? Ben overigens benieuwd of iedereen met een mening hier ook een mening op 1 juni in het stemhokje heeft.
En ná 1 juni ook weer hier... (Dat zijn dan de mensen die wél of blanco gestemd hebben neem ik aan)

Chiant | 18-05-05 | 00:36

Piet Hein, * * (ritmische pauze) Piet Hein,
Piet Hein zijn naam BLIJFT klein.
(Nou alleen die daden nog hè?)

houdoe en bedankt! | 18-05-05 | 00:19

Puik stuk Lucas, zeer vermakelijk en goed geschreven! Moet je vaker doen. Wellicht kan de redactie overwegen om Kouwes in de linkerkolom te vervangen met jouw icoon.
@Redactie: Kouwes weg, LDLL erin!

Chiant | 18-05-05 | 00:16

De Zuid-Limbabwaanse Loesewies: "want tot nu toe hoor alleen goedkope argumenten tegen"
-
Dat is altijd nog meer dan géén argumenten voor.

Bunt | 18-05-05 | 00:11

NEE wordt het helemaal deze zomer... Zijn er eigenlijk ook mensen voor?

Lucasdelinkselul | 17-05-05 | 23:55

Zakkenvuller!

Mr X | 17-05-05 | 23:54

ff de weblog van Wilders bekeken. Als die falikant tegen is ga ik voor stemmen.

Daarbij denk ik dat JPB en kornuiten het referendum toch stiekum naast zich neerleggen als het NEE wordt, stel je voor dat Nederland uit de pas met de V.S. van Europa loopt!?

Wat zeg je nou? | 17-05-05 | 23:49

Dit vlugschrift is louter sofisme bedrijven zonder inhoudelijk argumenten te noemen.
Europese Grondwet=MS Windows: één systeem, 100 miljoen gebruikers.
Denk aan de sneue lemmingen die stonden te gniffelen van geluk bij de geldautomaten toen de euro werd ingevoerd. Zie je ze nog voor je met hun blije koppen, met het eerste flapje van 20 euro in de hand? We weten wat het resultaat is.
Net zo dom als de kneuzen die in een rij gaan staan om als een van de eersten een nieuwe Windows-versie te bemachtigen. Jij denkt dat je de man bent, maar je bent er gewoon ingeluisd.
En zo besluiten de GS-schapen o.a. door een leeghoofd als Lucas maar een 'ja' te gaan afgeven op het referendum. Referendum your ass. Inderdaad doet het er niet toe wat je ervan vindt. Bill Gates wringt zijn Windows toch wel door je strot, propt de Europese bank je reet vol met de euro en de regeringen drukken de 'nee'-drol die jij krampachtig probeert uit te persen gewoon terug in je darmen.

milky bar | 17-05-05 | 23:41

Zo, de middagdienst zit er op. Nog even een praatje met mijn vrouw, (ze ligt nu lekker op een oor) flesje bier. Koptelefoon op en wat lees ik? Een artikel van onze linkse rakker. Goh, wat zou die gaan stemmen?

tiswat | 17-05-05 | 23:25

> goh die europropagandafolder en zalm
> worden goed geslacht op nova den haag
> vandaag.
.
Tsja... Kan me voorstellen dat een paar door onszelf betaalde goebbeltjes A4 met een nietje er door wel enig afgrijzen oproept.

blawablawa | 17-05-05 | 23:14

Hoeveel dagen nog naar 1 juni? Ik zal blij zijn als we dat referendum gehad hebben. Nederland is tegen. De grondwet wordt ingevoerd. De karavaan trekt verder. Gewoon dit onthouden en bij de komende kamerverkiezingen en dan niet stemmen op de regeringspartijen, Groen Links of de PvdA. En anders moet je niet zeuren. Want dit zijn de bijverschijnselen van die plucheplakkers die je voor lief moet nemen.

Barbapoeppa | 17-05-05 | 23:06

Als de grondwet niet bindend is, Nederland stemt tegen, en JPB zegt dan uiteindelijk toch ja.... wat zal er dan in Nederland gebeuren?

Framoes | 17-05-05 | 23:05

Tegen Tokkies?

Geef die man een baan bij Spijkermans komende kijkcijferkanon..

Brusselmans | 17-05-05 | 22:49

dames, heren,
ik ga rustig slapen; vadertje europa waakt over mij

klinkt nog niet overtuigend, heeft dat iets met mij te maken of is 1EU nog net ff te ver?

digiloog | 17-05-05 | 22:47

Verbazingwekkend hoeveel Tegen-Tokkies hier rondlopen.

Beursbengel | 17-05-05 | 22:45

"Maar zoals gezegd, het zal u allen gaan berouwen. Op den dag dat u uw buren uitmoordt, in de nacht dat ook u boeken verbrandt en kerken in de fik steekt zult u terug denken aan die mooie zomerdag in juni waarop u de NEE-knop indrukte en daarmee uw lot bezegelde "

En dat duurt nog tien jaar? Wel lang hoor.

Gladio77 | 17-05-05 | 22:45

Fantastisch dat we 10 keer te zien en te horen krijgen waar het referendum NIET over gaat!

Pietje Bel | 17-05-05 | 22:44

goh die europropagandafolder en zalm worden goed geslacht op nova den haag vandaag.
ik denk dat de media richting Nee zijn gezwicht

superjan | 17-05-05 | 22:43

@digiloog Ja--> begint ellende

Gavrilo | 17-05-05 | 22:41

@ loewende koe

Godverdomme kerel, wat jij op een avond aan nonsens uit je poten weet te rammen..

Mocht ik in '83 niet gestopt zijn met zuipen, ik zou een ferme slok niet laten staan.

Voortgekomen uit een nest van deserteurs, collaborateurs en foutieven in de oorlog?

Brusselmans | 17-05-05 | 22:41

God, Allah, waar is Osama Bin Laden?
Heb je een andere eikel nodig is ie er niet!!!

BenBack | 17-05-05 | 22:33

@Loewende koe
En dan gaat Seysinquart ons vertellen dat we voor moeten stemmen?
Dan toch liever Balkie maar.

vander F | 17-05-05 | 22:33

even een gedachte ...
ja --> einde discussie
nee --> opnieuw discussie
Zou een nieuwe discussie een slechter of een beter stuk opleveren. EUGrondwet komt toch wel, toch?

digiloog | 17-05-05 | 22:33

@sputnik
je bedoelde natuurlijk pais

ams | 17-05-05 | 22:32

Liever de Grondwet dan Verdrag van Nice... thats the point

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 22:32

ja dat is noch niet eens zo,n gek idee laten we de tijd terugzetten naar 1940 kunnen we mooi een referendum houden.

loewende koe | 17-05-05 | 22:26

rechts - midden - links
nee - ja - nee

digiloog | 17-05-05 | 22:23

@loewende koe
hadden ze toen ook maar een referendum gehouden ...

digiloog | 17-05-05 | 22:22

NSB'er als je voor stemt??
ik dacht dat Nieuw-rechts tegen was hoor... dat zegt al genoeg lijkt me

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 22:21

Eurlings......*spuitbraakspetter*
Bheuhrlings.... blurps.

vander F | 17-05-05 | 22:20

Slecht punt marijnissen.
dat we nog met de huidige democratie voortkunnen.
Daar ben ik het dus niet mee eens.

vander F | 17-05-05 | 22:17

weet je dat er in 1940 ook al iemand was die een groot en verenigd europa wou hebben maar daar hebben ze een stokje voor gestoken ze hebben er zelfs tegen gevochten en nu zijn er gasten die ons nederlandje zo maar weg willen geven??? ben je nu geen nsb,er meer als je ja stemt!!!
ik snap er allemaal niks meer van .
raaaaaare wereld

loewende koe | 17-05-05 | 22:15

Als de Fransen 29 mei nu maar gewoon Non stemmen, kunnen wij verder met ónze ´revolutie´.

speromeliora | 17-05-05 | 22:14

Stelletje volksverlakkers bij oppervolksverlakker Knevel.
HaHAA

vander F | 17-05-05 | 22:10

@Gavrilo
lekker Maorijnissen aanpakken!
dat is een genot om te mogen aanschouwen :-)

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 22:06

Knevel is op communisten-jacht vanavond.

Gavrilo | 17-05-05 | 22:06

@. Jonker Hacq
ik ben het orakel van Delphi niet.
Check europa.eu.int er maar op naar

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 22:02

@vanrechtsheeftvoorra
mocht ie willen, JP is nog nooit zo duidelijk geweest

digiloog | 17-05-05 | 22:02

@De Zuid-Limbabwaan; volgens mij ben jij gewoon Jan Peter. ;-P

vanrechtsheeftvoorra | 17-05-05 | 22:01

ok ik ga ff naar de christenfundamentalist op Ned. 1 kijken.
een tip nog: wees eens positief, want daar is alle aanleiding toe. Europa is de redding van onze natiestaat nederland, die ons landje nog overend houdt in een alsmaar verder globaliserende wereld... dus alleen maar win-win situaties.
ik ben pleite, laterz

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 22:01

@De Zuid-Limbabwaan
.
Hoeveel is dat landbouwbedrag dan tegenwoordig? En hoeveel procent van de Europese begroting slokt het dan nog op?
.

Jonker Hacq | 17-05-05 | 22:00

Lul niet gavrillo
Na WOII konden we onze eigen burgers niet eens te vreten geven, reorganisatie was nodig, is gebeurd.
Nu hebben we veel te veel te vreten maar dat is nogal een luxeprobleem.
En het wordt tijd die asociale idioten van een Amerikanen eens wat eensgezind tegenwicht bieden.

vander F | 17-05-05 | 22:00

@gavrillo
dat landbouwbudget is absoluut gelijk gebleven na de uitbreiding met al die Oost-Europeanen erbij.
daarmee is het aandeel van de landbouw in de begroting teruggedrongen
Verder zijn ingrijpende hervormingen doorgevoerd.
ik zie dus alleen maar positieve ontwikkelingen op het landbouwbeleid de laatste tijd (oa Fischler-hervormingen)
correct dat het ooit een zorgenkindje was, maar dat is tegenwoordig allang achterhaald

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 21:58

@De Zuid-Limbabwaan; het is maar hoe je het bekijkt. Ook Hitler is democratisch aan de macht gekomen. En macht doet rare dingen met mensen. Europa is de afgelopen decennia een redelijk stabiel werelddeel gebleken, behoudens enkele brandhaardjes op plekken die je ook met een Groot Europa niet wegvaagd. Etnische tegenstellingen zijn van alle generaties. En ik denk niet dat we dat soort zeer menselijke tegenstellingen oplossen door het kunstmatig creeren van 1 "groot land" met provincies. Als er 1 ding is wat de gechiedenis ons heeft geleerd, is het wel dat (Joegoslavie, Sowjet Unie)dit niet werkt.

vanrechtsheeftvoorra | 17-05-05 | 21:57

@De Zuid-Limbabwaan
misschien volgende keer een europeese enquete ipv referendum met mogelijkheid tot genuanceerdere antwoordmogelijkheid dan Yep of Nop.

digiloog | 17-05-05 | 21:57

En een voor de 'rechtse' lullen:

-

1. Verlies van zeggenschap over eigen land
Nederland verliest de soevereiniteit. Kort en goed hebben we weinig meer te vertellen over ons eigen land na invoering van de grondwet.

-

2. Onleesbare grondwet
Een grondwet is de basis van de rechtsstaat, en moet dus door iedereen, ongeacht opleiding, gelezen én begrepen kunnen worden. Deze Europese grondwet voldoet totaal niet aan die criteria, en is dus niet geschikt om als grondwet te dienen.

-

3. Meer machtsmisbruik
Een grondwet hoort burgers te beschermen tegen machtsmisbruik door de overheid. De EU grondwet doet dit niet, deze vergroot juist de mogelijkheden voor politici om autoritair op te treden tegen burgers in naam van het "algemeen belang".

-

4. Minder democratie
De grondwet regelt dat er een Europese minister-president komt. Dit is echter géén gekozen president. Daarmee is de claim dat Europa democratischer wordt al weerlegd. Bovendien wordt uw stem aanzienlijk minder waard. Nu bent u één van de 15 miljoen die ergens over mogen stemmen, na invoering van de grondwet bent u één van de 440 miljoen.

-

5. Geen vetorecht meer
Nederland verliest op veel terreinen haar vetorecht. Dit maakt Nederland, en andere kleine landen, tot speelbal van de grote landen.
Op gebieden waar Nederland haar veto wil uitspreken kunnen Duitsland en Frankrijk eenvoudigweg dreigen met voor ons nadelige wetgeving op terreinen waar we geen vetorecht hebben.

-

6. Meer bEUROcratie
De grondwet verplaatst macht van Den Haag naar Brussel. De introductie van deze extra bestuurslaag zorgt voor veel meer bureaucratie, meer vriendjespolitiek, meer nutteloze regelgeving, en minder democratische controle. Willen we die macht uit handen geven aan zo'n instituut, dat nog nooit een goedgekeurd financieel verslag heeft kunnen uitbrengen?

-

7. Meer geld in bodemloze putten
De grondwet introduceert een verzorgingsstaat voor heel Europa.
Terwijl zelfs in het rijke Nederland al blijkt dat een verzorgingsstaat onbetaalbaar is. Bovendien mogen wij, als rijk land, de verzorgingsstaat voor de arme deelnemers betalen. En wie moet straks de rekening betalen van ruim 45 jaar communistisch wanbeleid op gebied van infrastructuur, pensioenvoorzieningen, milieu en tal van andere terreinen?

-

8. Meer terrorisme
Een oud gezegde luidt: "meerdere volken binnen een grens, en de boel vliegt in de hens." Waar volken verplicht worden om samen te leven zullen er altijd groepen opstaan die hun autonomie willen herwinnen, desnoods met geweld. Daar waar Europa heel misschien een vuist kan maken tegen Islamitisch terrorisme, zullen er intern groepen vrijheidsstrijders opstaan. We hebben in Joegoslavië van nabij kunnen zien waar dat toe leidt. En denk aan de nu al decennia durende ellende in Noord Ierland en Baskenland.

-

9. Eén Europees leger
De grondwet regelt dat er een Europees leger komt, dat indien gewenst ook buiten de grenzen van Europa mag optreden. Wat Amerika nu in Irak doet kan de EU dankzij de grondwet straks ook. Bovendien zorgt dit voor flinke en onnodige investeringen in militair machtsvertoon.

-

10. Alle macht naar Frankrijk en Duitsland
De grondwet geeft veel macht aan grote landen als Frankrijk en Duitsland, dit ten koste van kleine landen. Frankrijk en Duitsland hebben al vaak genoeg laten merken dat zij maling hebben aan de rest als hun eigen belang er mee gediend is. Denk aan de Euro en het stabiliteitspact.

----

De voordelen die de EU biedt zijn ook te behalen zonder een grondwet die onze vrijheid inperkt ten gunste van nog meer bureaucratie. De voordelen liggen namelijk allemaal op het terrein van de vrije handel. En voor vrije handel is geen grondwet nodig, daarvoor hoeven documenten niet in 22 talen vertaald te worden, en daarvoor hoeft Nederland geen regelgeving over de juiste teelt van olijfbomen in haar wetten op te nemen. Ons advies: ga stemmen op 1 juni, en stem voor Europa, dus tegen de grondwet.

www.eunee.nl/

:D

filter | 17-05-05 | 21:56

De Europese unie heeft tot nu bijzonder weinig gepresteerd. De helft van de inkomsten gaan op aan landbouwsubsidies en een kwart aan de eurocratie. We mogen het doen met een grijpstuiver (ik ben geen boer of eurocraat). De zweep erover!

Gavrilo | 17-05-05 | 21:54

@. digiloog
Europa incl. de grondwet is gewoon een veelomvattend onderwerp.
eigenlijk slecht onderwerp voor referendum, dus fuck de tweede kamer die dit bedacht heeft.
aan de andere kant wel goed, want nu wordt iedereen verplicht zich in de EU en de grondwet te verdiepen (althans dat hoop ik, want tot nu toe hoor alleen goedkope argumenten tegen)

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 21:54

en inhoud vergeten we voor het gemak maar even? Wat een gelul zeg, als de overheid niets van zich zou laten horen zouden ze verwijten krijgen dat ze niet goed voorlichten. Waarom beroept links zich zo vaak op drogredenen? In het 11e uur een discussie over de EU grondwet trouwens. Nederland 1, begint nu.

fifkikker | 17-05-05 | 21:53

Wat mij doet denken dat Bush mogelijk geheime fondsen in europa pompt om de nee-stemmers te steunen.
Daarbij verbleken de schamele miljoenen van Balkenbrij et al.

vander F | 17-05-05 | 21:52

@De Zuid-Limbabwaan
waarom zijn de goede bedoelingen van de grondwet zo moeilijk uit te leggen? Als iets er niet lekker uit ziet kan je wel zeggen dat het lekker is, maar het blijft er niet lekker uit zien. Een porche in een Lada-outfitje doet het toch minden. Dit nog even los alle inhoudelijke(ahum) discussies.

digiloog | 17-05-05 | 21:52

@. vanrechtsheeftvoorra
Lekker makkelijk om de euro daar de schuld van te geven.
heeft dat niet meer met de crisis in Duitsland te maken (weet je nog in de gulden tijd waren we ook al slaafje van de D-Mark, nu van de euro, waar duitsland de sterkste speler in is).
Duitsland gaat economisch slecht, heeft veel kosten ivm herenging, er is inflatie ivm stijgende olieprijs.
gebruik jij lekker de euro maar als pispaal
maar er klopt geen zak van wat je zegt

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 21:52

.
Nou hoor ik weer dat de Oekraine ook bij de EU wil.DE OEKRAINE !
Dat is volk dat hier wil komen werken voor een weekloon van 20 eurocent (behalve de hoeren, die rekenen gewoon Hollands tarief).
Trekt u nu maar vast een nummertje voor het Arbeidsbureau of de WW-uitkering want die gasten nemen hier straks al het werk over. Wees er snel bij anders zegt de Europese Grondwet wel dat u een uitkering verdient naar Europese (dus Poolse, Hongaarse of Oekrainse) maatstaven. En dat wordt dan op een houtje bijten.
Had die Duitse lamlul in 1944 in die bunker in Normandie nou niet beter op kunnen letten en ons eerder kunnen waarschuwen voor die naderende invasie? Die zak zat natuurlijk weer te zwijmelen bij de muziek van Johannes Heesters, Marika Rök en Heino en had duidelijk schijt aan al die boten voor de kust.
.
Trouwens, het argument van Donner dat er oorlog komt in Europa als we Ja zeggen snijdt geen hout. Dat mag helemaal niet van Groen Links! Het zou op een onaanvaardbare wijze de nachtrust kunnen verstoren van de inheemse polkapoedelmarmot in de Ardennen.
.
Het doel van die Europese Grondwet? De Russen sarren en treiteren zodat die over een jaartje of wat ook hun orders krijgen vanuit Brussel.
.
Enfin.
.

Jonker Hacq | 17-05-05 | 21:51

@De Zuid-Limbabwaan; kijk, die horecamaffia laten we maar even buiten beschouwing. Die slaan overal munt uit. Maar het mag toch nu zo langzamerhand genoeg bekend zijn dat hier de inflatie de afgelopen drie jaar wel erg hard heeft toegeslagen. Of ben ik de enige hier die aan het eind van m'n salaris elke keer weer een stuk maand over hou?

vanrechtsheeftvoorra | 17-05-05 | 21:50

oeps dubbel gepost.. excuses

@. vanrechtsheeftvoorra
dus jij vergelijkt Hitlers fascistische rijk
met
de Europese Unie?
ga je huiswerk eens wat beter doen!

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 21:49

Europa heeft tot nu toe prima werk afgeleverd, straffe welvaart, redelijk veel rechten voor de burger.
En niet eens redelijk, als je het tegen de rest van de wereld afzet, dan hebben we het retegoed met ongehoorde vrijheden en rechten.
Spanje en portugal op poten gezet, beetje tegewicht tenopzichte van die Yanks.
Wat meer eenheid is dan zeker niet verkeerd, die amerikanen hebben ons europeanen ranzig tegen elkaar uitgespeeld om hun stunt is Irak uit te voeren etc.

vander F | 17-05-05 | 21:48

@bunt
tuurlijk als je tegen bent, wat wel tegen je eigenbelang in gaat,... dan doe wat je niet laten kan

bovendien wat zal t mij uiteindelijk boeien. had de regering maar beter moeten voorlichten. het is helemaal niet zo moeilijk de voor-argumenten op te lepelen en de tegen-argumenten te ontkrachten
Het zijn domweg sukkels hoe ze tot nu toe de boel hebben aangepakt. dus eigen schuld dikke bult

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 21:47

@bunt
tuurlijk als je tegen bent, wat wel tegen je eigenbelang in gaat,... dan doe wat je niet laten kan

bovendien wat zal t mij uiteindelijk boeien. had de regering maar beter moeten voorlichten. het is helemaal niet zo moeilijk de voor-argumenten op te lepelen en de tegen-argumenten te ontkrachten
BALKIE WORDT WAKKER NU HET NOG NIET TE LAAT IS
:-)

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 21:46

Sarcasme is nooit méér op zijn plaats geweest dan nu.
Sinds de invoering van de Euro is onze persoonlijke welvaart gedaald met ca.
50 %! Wat wij vijf jaar geleden aan energie betaalden in guldens, betalen wij met ongeveer hetzelfde verbruik nu in Euri´s. Terwijl het loon met iets meer dan 0 % is gestegen. Hoe lang laten wij ons nog besodemieteren door die schijnheilige Gristenen (CDA), de Vuile Liberalen (VVD) en de Kontlikkers (D66).
Wat mij betreft is het vanaf morgen Revolutie. Opzautuh met die kliek in Den Haag. Macht aan het Volk (wij dus) Uch.

speromeliora | 17-05-05 | 21:45

Eigenlijk hedden we dus 60 jaar geleden Europa helemaal niet hoeven te bevrijden. A.H. was ook al voor 1 groot Europa. Hij noemde het alleen Duitsland. Maar ja, what's in a name. En over een jaar of twintig is het weer het Groot Ottomaanse Rijk. De geschiedenis herhaalt zich altijd.

vanrechtsheeftvoorra | 17-05-05 | 21:44

De Zuid-Limbabwaan: "Bunt
Als jij tegen de Europese Unie bent moet je zeker tegen stemmen. dit is je kans, jongen!"
-
Eindelijk een goed stem advies.
Bedankt, dat zal ik zeker doen.

Bunt | 17-05-05 | 21:44

@. vanrechtsheeftvoorra
jep en ik ben voor de euro (schijnt voor veel stabiliteit gezorgd te hebben waardoor er heel veel meer banen bij gekomen zijn + geen transactiekosten)

helaas werd de komst misbruikt door oa de horeca en dat is zwaar klote. als ik avondje ga zuipen kost me dat minimaal 30 e'tjes...
maar daar ga ik de euro niet de schuld van geven, dat is de horeca
bovendien zijn de prijzen in de supermarkt weer wat gedaald dus dat compenseert gelukkig wel.

en voor de rest, akkoord, had er wel ff een referendum over gehouden worden.
maar om daarom nu tegen de grondwet te stemmen vind ik onjuist

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 21:43

@fitter
1. oh?
2. yep!
3. oh?
4. eh?
5. ehhh?
6. nou nou, kan ook positiever
7. ja en nee (economisch beter kan ook beter voor millieu)
8. nee?
9. oh ja?
10. ???

digiloog | 17-05-05 | 21:41

@Bunt
Als jij tegen de Europese Unie bent moet je zeker tegen stemmen. dit is je kans, jongen!

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 21:40

@De Zuid-Limbabwaan; Wel eens van de Euro gehoord?

vanrechtsheeftvoorra | 17-05-05 | 21:40

@digiloog
-Je mag stemmen tijdens de verkiezingen van het Europees Parlement.
-Je mag komend referendum stemmen
-Alvorens Turkije mag toetreden mogen wij ons mooi er ff over uitspreken en de pret mogelijk dus bederven voor de Turken

bovendien, heeft Europa ons slecht werk geleverd?
dacht het niet

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 21:39

De grondwet is een politiek drama.

Lousewies,
Ja, dat zijn er 30.000 teveel

Bunt | 17-05-05 | 21:39

Erg goed goed stukje.
Maar onthou..... Sarcasme is de voeding voor de zwakke geest

DaMightyWackO | 17-05-05 | 21:37

max. 200 à 300 euro
wel _MIJN_ geld, mag ik daar dan ook _IETS_ over te zeggen hebben, ik hoef het niet terug of zo ...

digiloog | 17-05-05 | 21:37

net ff opgezocht... in totaal (dus MAX) werken er 30.000 mensen voor de EU.
is dat veel???

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 21:34

Speciaal voor Lucas de 'linkse' lul:

-

1. De Grondwet bevestigt het ondemocratische karakter van de Europese Unie

2. De Grondwet is geen grondwet, maar een politiek programma

3. De Grondwet wordt ons opgedrongen zonder dat iemand er om heeft gevraagd

4. De Grondwet is een stap op weg naar de vorming van een Europese militaire grootmacht

5. De Grondwet dwingt landen publieke voorzieningen te privatiseren

6. De Grondwet versterkt de Europese Unie als economisch blok ten koste van de "Derde Wereld"

7. De Grondwet is eenzijdig gericht op economische groei en schaadt zo de natuur en het leefmilieu.

8. De Grondwet geeft niet aan iedereen die in de Europese Unie woont dezelfde rechten

9. De Grondwet leidt tot de verslechtering van de rechten van werknemers

10. De Grondwet dwingt landen in een kapitalistisch keurslijf

eurodusnie.nl/index.php?option=com_con...

-

:D

filter | 17-05-05 | 21:33

@De Zuid-Limbabwaan
"... het aantal ambtenaren in Brussel in niet meer dan een middelgrote stad in Nederland heeft.."
Lijkt me stug, misschien alleen in Brussel, maar daarnaast zijn er nog een *paar* andere plaatsen waar euro ambtenaren zitten? Als EU-invloed toeneemt, kunnen we dan af met minder NL-ambtenaren?

digiloog | 17-05-05 | 21:33

Wel eens over nagedacht hoe het is om straks in een Turkse cel te kunnen zitten wanneer een Turkse meneer onze Piet Hein daar om vraagt, omdat je daar verdacht wordt van het feit dat je daar na een pracht vakantie met Onaneer een geit orale seks hebt laten plegen? Dat is dus mogelijk met die grondwet, want dan kan onze Piet Hein zijn vervelende, onzedige en recalcitrante onderdanen zonder pardon daar naar toe sturen. Ik srem dus voor ;-D

vanrechtsheeftvoorra | 17-05-05 | 21:32

van der F,
Laat ik het zo zeggen, In Rusland zijn ze bezig een democratie op te bouwen en in Europa proberen ze met alle macht een regeringsvorm op te zetten die zo kenmerkend was voor de voormalige USSR.
In deze context wordt Nederland het achterlijke neefje in de grote Europese familie.
We betalen het meest en hebben het minst te zeggen.
Leuk voor de nabestaanden die hierover niets meer in te brengen hebben.

Bunt | 17-05-05 | 21:32

en als jullie ontwikkelt zijn kan Phillips mooi lampen, tvs aan jullie verkopen, en kan de NS in Polen winstgevend de treinen daar laten rijden... mooi toch?

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 21:32

En dan gezeik over netto-bijdragerschap aan de EU.
ik geloof dat het per burger van Nederland op een jaarlijkse bijdrage van max. 200 à 300 euro neerkomt...
dat zijn dus de kosten.
los van de winst die wij als open handelsnatie boeken, is dat toch een mooi bedrag om van ons werelddeel het beste van de en stabielste van de wereld te maken en te houden?
doe ik graag, lieve Roemeentjes, lieve Pooltjes, want als ik jullie niet ga ontwikkelen komen jullie sowieso hierheen, en dat wil ik niet. Dus krijgen jullie elk jaar 300 e'tjes van mij om er iets moois van te maken in eigen land.

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 21:31

"ik ben tegen (euro)bureaucratie"
het aantal ambtenaren in Brussel in niet meer dan een middelgrote stad in Nederland heeft.
Wie heeft de mensen toch aangepraat dat Europa een groot bureaucratisch broeinest is? daar klopt dus echt geen fuck van...
Kan ik iemand een plezier doen met het boek "Eurofabels"?
www.europeesparlement.nl/repository/im...

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 21:27

@De Zuid-Limbabwaan
grondwet versie 0.1a?

digiloog | 17-05-05 | 21:25

heuh gaan ze weer de gemoederen....,

ro..or | 17-05-05 | 21:25

@digiloog. Dan gaan ze maar weer terug naar hun kastelen om opnieuw een grondwet te schrijven net zolang totdat we onze rechten erin terugvinden of in ieder geval de belangrijkste gegarandeerd worden. Besef je wel dat we eraan vastkomen te zitten als het doorgaat.
Volgens mij kunnen we dat het beste doen net zoals de pauselijke verkiezing in de middeleeuwen. Alle belangrijke diplomaten in een kamer stoppen, deur op slot en pas naar buiten als het allemaal op een a4tje staat. OK twee mag ook, maar niet meer.

Gavrilo | 17-05-05 | 21:24

@Bunt
Niet zo zeer een gewetenskwestie, maar een dubbel gevoel. JA of NEE tegen of voor wat? Ik ben voor 1 europa, tegen (euro)bureaucratie, voor gelijkheid, voor een evenwichtiger stemmenverdeling, enzo verder.
De Euro discussie is nog ff lastiger: goed idee, slechte uitvoering, bagger communicatie achteraf. Turkije bij de EU, nu nog niet, maar over 10 jaar, wie weet, ik ben niet zo maar tegen.
Telt dit, samen met de inhoud van de grondwet op tot een JA of een NEE?

digiloog | 17-05-05 | 21:23

als je ja stemt word de a.p.keuring duurder en worden er nieuwe eisen bijgesteld.
dat is maar een van de dingen die ik vernomen heb .
dus ik stem NEE.

loewende koe | 17-05-05 | 21:23

@digiloog
"zou voor mijn zijn een heldere overeenkomst waat bijna iedereen in zich kan vinden"
Het is eigenlijk meer dan een grondwet:
er staan grondrechten voor de burger in
alle voorgaande verdragen worden in een boek gepropt (dat is overzichtelijker dan het ooit is geweest, al lijkt het nog steeds voor de gewone burger een oerwoud)

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 21:22

Digiloog,
Wat je niet moet doen is tegen je geweten instemmen.
Maar als je al zelf aangeeft tegen te zijn, waarom zou je dan ja stemmen?

Bunt | 17-05-05 | 21:14

@Gavrilo
Probleem is dat het voorgestelde een uitonderhandelde compromisvolle verzameling van details is. Grondwet zou voor mijn zijn een heldere overeenkomst waat bijna iedereen in zich kan vinden. Daarna details invullen. Hoe leg ik dat uit met een NEE stem?

digiloog | 17-05-05 | 21:13

@Bunt
Maar als ik het goed begrijp hebben letland, polen de tsjechen etc. niet mee vol onderhandeld over dit stuk.
Bij heronderhandeling gaan die voormalige oostblokkers met nou niet democratische geschiedenis en voorliefde voor sterke arm ook mee onderhandelen.
Nog meer kippen in het kippenhok die gaan meekakelen voor het beste plaatsje op de voorste rij.
Ik denk niet dat daar iets beters en duidelijkers uitkomt.
Zeker voor de tegenstemmers, juist de volgens mij niet door iedereen toegejuichte uitbreiding gaat zich nu ook roeren.

vander F | 17-05-05 | 21:11

@digiloog Je moet de slechte redenen die hier worden genoemd afwegen tegenover de argumenten van het voor-kamp.

Gavrilo | 17-05-05 | 21:07

Wat moet ik doen als ik tegen ben, maar de argumenten van de meeste nee stemmers niet kan waarderen. Dan toch maar ja stemmen?

digiloog | 17-05-05 | 21:01

vander F: "Heronderhandelingen over de huidige grondwet leiden volgens mij niet tot een beter stuk."
-
Het stuk hoeft niet beter.
De condities moeten beter!

Bunt | 17-05-05 | 20:59

De Zuid-Limbabwaan: "sinds wanneer is lousewies een Limburger?"
-
What's in a nick?

Bunt | 17-05-05 | 20:52

@lousewies> mij hou je niet voor de gek.

superjan | 17-05-05 | 20:52

@ zuid-limbabwaan,
Gaan we weer, ben ik het dus wel met je eens.
Heronderhandelingen over de huidige grondwet leiden volgens mij niet tot een beter stuk.
Eerst maar eens grof doorzetten, later bijschaven.
Het is geen grondwet (k*t term), meer een harmonisering van reeds bestaande afspraken dus zo idioot veel zal er volgens mij niet veranderen.
Alleen dat parlement he, dat moet echt meer macht krijgen.

vander F | 17-05-05 | 20:51

@Kenny013
Lol.

Barbapoeppa | 17-05-05 | 20:47

@superjan
sinds wanneer is lousewies een Limburger?

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 20:43

@Barbapoeppa
maar komt wel iedere aflevering terug.

Kenny013 | 17-05-05 | 20:42

@zuidlimbabwaan> mag ik lousewies zeggen?

superjan | 17-05-05 | 20:41

Dit is gewoon een gecodeerd stuk, effe de balkenende-bullshit decoder eroverheen halen en je krijgt een fantastisch stuk met een heleboel redenen om nee te stemmen....

Chirac | 17-05-05 | 20:40

@King of controversy 17-05-05 @ 20:38
zoals ik al zei, het glas is halfvol of halfleeg.
bedenk je wel dat de grondwet geen ideale grondwet is maar een compromis van álle europeanen. dat is niet makkelijk. ik zie de grondwet als een mooie opstap naar verdere democratisering...

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 20:39

Kenny013 20:38
Nu snap ik waarom je deze southparknick gekozen hebt.

Barbapoeppa | 17-05-05 | 20:39

Zuid limbabwaan heeft wel gelijk als hij/zij stelt dat deze Europese grondwet Europa democratischer maakt. De vraag is echter of Europa democratisch genoeg wordt, en het moge duidelijk zijn dat dat nog lang niet het geval is. Het Europees Parlement heeft nog steeds niet voldoende bevoegdheden om als volwaardige volksvertegenwoordiging door te gaan. Eerst meer inspraak, daarna een JA stem.

King of controversy | 17-05-05 | 20:38

Hee Lucas een oorlog verliezen we als we aangevallen worden. Niet als we de in ons land aanwezige, amerikaanse nukes kapen en als dreigmiddel gebruiken. Gaat Noord Korea ook goed af.

Kenny013 | 17-05-05 | 20:38

Waarom democratischer: meer macht voor het EP, de nationale parlementen krijgen een rol toebedeeld, door die 1 miljoen handtekeningen hebben burgers invloed op de agendasetting...
je moet het zo zien: het glas zit halfvol (zo zie ik het) of halfleeg.
en bedenk ook ff: hoe het nu is is het uitgangspunt. Kan het beter? ja, namelijk door die fucking grondwet. Voor stemmen dus.

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 20:37

(hartekreet)
Het moet NEE worden, want dan zul je zien dat ze met dat referendum hun reet afvegen. En dan. Dan zijn de rapen gaar. Want dat is de druppel. en dan weten we zeker dat Nederland geen democratie meer is.

superjan | 17-05-05 | 20:35

Mijn stem blíjft NEEN!

speromeliora | 17-05-05 | 20:32

De Zuid-Limbabwaan: "de grondwet maakt Europa juist democratischer."
-
Een grondwet die de zeggenschap inperkt mag jij democratisch noemen.
Dat ik die mening niet deel behoeft verder geen betoog.
de groeten.

Bunt | 17-05-05 | 20:31

@de zuid limbabwaan> democratischer, als ik 1 MILJOEN burgers kan vinden mag ik een gele fukking kaart uitdelen, die gevoegelijk in de wind kan worden geslagen. Ook kunnen 9! parlementen samen iets ter discussie stellen.
Democratischer? Ben jij nou zo dom of... ?

superjan | 17-05-05 | 20:31

@iedereen> morgen live chatten met de redactie van het noshournaal op www.nosjournaal.nl
van 10 tot 5... da wor leutig!

superjan | 17-05-05 | 20:29

@ Bunt 17-05-05 @ 19:56
de grondwet maakt Europa juist democratischer.
als je tegenstem hou je een Europa over dat ondemocratischer is dan als je voor stemt.
dus jou stelling 'ik stem tegen want europa is ondemocratisch' gaat helaas niet op.

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 20:24

. |<|_|\/|: "ze hadden de grondwet beter op toiletpapier kunnen zetten."
-
Liever niet, toiletpapier dient een hoger doel.

Bunt | 17-05-05 | 20:23

@. |<|_|\/|
daar hebben we de koran al voor, om onze reet mee af te vegen en in de wc te gooien.

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 20:22

pssst...... het referendum is niet bindend. Dus die eurofascistische grondwet komt er hoe dan ook.

Mazzel | 17-05-05 | 20:21

Er komt straks een eindredacteur van Europa. Een soort Mannekke anti-christ. Balkende is vast al druk aan het solliciteren.

Gavrilo | 17-05-05 | 20:16

ze hadden de grondwet beter op toiletpapier kunnen zetten.
Dan werd ie misschien ook nog eens door iemand gelezen.
Ongezien is het een nee,
want wij kunnen onze eigen verzorgingstaat amper overeind houden.
Laat staan dat we een oost-europa(lees 80 jaar communisme) overeind moeten gaan houden.

|&lt;|_|\/| | 17-05-05 | 20:15

Heerlijk! Ik heb altijd al eens de doos van Pandora willen openen! Dat wordt dus een ongeziene nee de eerstert van juni...

Iljitsj | 17-05-05 | 20:11

vander F,
Waar een goed gesprek al niet toe kan leiden.

Bunt | 17-05-05 | 20:08

@Bunt
Dan kunnen ze doodvallen, wil ik niet aan meewerken.

vander F | 17-05-05 | 20:06

vander F,
Er komt inderdaad een president, die niet door het gewone volk maar door de boven ons gestelden wordt gekozen.

Bunt | 17-05-05 | 20:03

Lieve Lucas... wat prachtig mooi geschreven!

Echt in tijden niet zo'n goede kolum gelezen (he, dat had ik bij je vorige bijdrage ook al) Volgens mijn ben jij helemaal geen linkse lul, maar een toffe gast waarmee ik graag een schrijverspintje zou drinken.

superjan | 17-05-05 | 20:02

@vanderf Aan de bumper ja.

Gavrilo | 17-05-05 | 19:59

Maxima mag bij mij thuis wel een poosje onderduiken hoor =-)

Maar als ik het goed begrijp zou ze nu per direct opgepakt kunnen worden omdat ze illegaal is?

Tipnix | 17-05-05 | 19:56

Zuid-Limbabwaan: "i hate dictatorship"
-
Ik ook, een goede reden dus om tegen de Europese dictatuur te stemmen.

Bunt | 17-05-05 | 19:56

Bij de weg..
Een ding wat mij tot een nee stem kan verleiden is het feit dat her en der geopperd werd dat we nu op weg zijn naar een europese superstaat met zoiets walgelijks als een president aan het hoofd.
Dat zou een enorme stap terug zijn naar een oude primitieve staatsvorm.
Daar zit ik zeker niet op te wachten.
Betalen die Oranjes wel eens een rekeningetje van Koos Spee?
Het zijn notoire hardrijders die oranjes, maar ja dan ook rijkelijk bedacht met duitschen bloed he.

vander F | 17-05-05 | 19:54

Tis 'n gezond kalfje die Amalia, die overleefd de Unie wel.

Gavrilo | 17-05-05 | 19:52

Maakt geen hol meer uit toch?
Volgens de meesten hier wordt het Koninkrijk der Nederlanden toch opgeheven in de republiek der verenigde staten van Europa.

vander F | 17-05-05 | 19:49

Amalia ziet er anders aardig inteelt uit

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 19:48

Ach gun Willem A zijn import-bruidje anders krijgen ze last van inteelt. Argentijns vlees ligt altijd wel goed in de kuip.

Gavrilo | 17-05-05 | 19:48

ze zullen wel weer wat verzinnen, want dat ondemocratisch zooitje oranjes komt er altijd weer onderuit, wat ze ook uitvreten. bah, i hate dictatorship

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 19:47

Ach, als je jezelf via een Koninklijk Besluit de naam Huis van Oranje Nassau kunt toe-eigenen, dan zal hier ook wel weer een mouw aan te passen zijn.

Bunt | 17-05-05 | 19:46

@ Karel

Wie ben ik om Maxima het prachtige Nederlandschap te misgunnen?

Vind Maxima nog steeds een geil dingetje, de vorte slet.

Had alleen gehoopt dat er voor Kalou ook dergelijke versnelde, royale klassenjustitie te regelen was..

Brusselmans | 17-05-05 | 19:46

Beatrix (de koningin dus) heeft iets getekend wat ze niet had mogen tekenen. Naturalisatie is niet haar verantwoordelijkheid en ze was daartoe niet bevoegd.

mecano | 17-05-05 | 19:45

Rita Verdonk maar eens loslaten op Maxima,. eens kijken of Rita nu nog zo'n grote bek heeft.
Met d'r procedures.

vander F | 17-05-05 | 19:45

Heeft Verdonk het ticket al voor Max klaar liggen?

Sunnygirl | 17-05-05 | 19:44

Wenee, ze had binnen 15 dagen de leges moeten betalen anders gaat het feest niet door.
Ze heeft niet binnen 15 dagen betaald dus is het feest niet doorgegaan.
Iemand heeft de boel besodemieterd, officieel is ze dus nog steeds Arghentijnse

vander F | 17-05-05 | 19:43

@nil desperandum
Blijf toch maar even goed doorlezen hier hoor, misschien steek je er nog wat van op

NIL (eng): niets, nul, niet van toepassing

bananenrepubliek | 17-05-05 | 19:41

@bunt
Hoe naief kun je zijn om op basis van uitspraken van politici tégén de Europesche Grondwet te gaan stemmen

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 19:40

@. Karel Kruizenruiker: knap dat jij dat in die 7 dagen allemaal hebt kunnen volgen. Waarom zei jij toen dan niets!

mecano | 17-05-05 | 19:40

Dat van maxima dat is een besluit. Daartegen kan je maximaal 6 weken na dagtekening bezwaar maken. Daarna niet meer. Gelopen zaak en dus komkommernieuws vulling.

BitchSuperSoaker | 17-05-05 | 19:39

Wilders en de SP zijn dus tégen,
reden voor mij om vóór te stemmen ;)

varkentje wodka | 17-05-05 | 19:39

verrote corrupte bende in Den Haag.
Wel de dochter van een facsistische junta minister illegaal naturaliseren, maar een goeie voetballer waar je echt wat aan hebt het Nederlanderschap misgunnen.
Toch maar nee stemmen.
Ze maken je het toch ook echt niet makkelijk vanuit Dehaag.

vander F | 17-05-05 | 19:39

je juiste = de juiste

Karel Kruizenruiker | 17-05-05 | 19:36

Brusselmans,
Ik heb die uitzending ook gezien over Maxima... een beetje flauw om daar nu nog over te beginnen als men dat een jaar of 3 geleden ook al allemaal wist, had toen je klep open getrokken en de mensen die Maxima tot Nederlandse moest naturaliseren, op je juiste instanties gewezen. (moet wel zeggen dat 7 werkdagen erg snel is, om het Nederlanderschap te verkrijgen in vergelijking tot andere buitenlanders die ook Nederlander willen worden)

Karel Kruizenruiker | 17-05-05 | 19:35

Hoe naief kun je zijn om op basis van uitspraken van politici vóór de Europesche Grondwet te gaan stemmen

Bunt | 17-05-05 | 19:33

*zure spruitjeslucht*

vander F | 17-05-05 | 19:33

Is allemaal gel*l. Gaat niet om ja of nee, maar of dat wij 1 verdrag (ja) of 1000 verschillende verdragen hebben (nee), waarbij beide keuzen hetzelfde doel bereiken. Allemaal gezeur om niets dus, waarbij wel geldt dat als je de pest aan ambtenaren hebt het dus beter is om voor te stemmen, omdat ze dan minder werk hebben (op europees niveau)

BitchSuperSoaker | 17-05-05 | 19:32

En zijn ze ons vertrouwen zeker waard!

Bunt | 17-05-05 | 19:29

Ik heb bij nader inzien het idee dat LLdLL niet meer de linkse lul betekent maar de liberale Lul.
Wat mij het meest tegenstaat van "de volksvertegenwoordiging"dat ik me niet meer vertegenwoordigt voel, vooral niet als ik Zalm hoor antwoorden na de vraag hoe nu verder als de Nee-stemmers in de meerderheid zijn... "dan zullen we wel weer verder zien" de vraag die daarop volgde was betekent dat, dat het alsnog Ja kan worden... "dat zullen we dan wel zien" In Nederland wordt er gesproken over wij en zij.... mi is zij de politiek en zijn wij de rest.

Kuttje | 17-05-05 | 19:29

@mecano 17-05-05 @ 19:21

Uitzending heb ik helaas gemist. Ben benieuwd wat er verder gaat gebeuren dan.
Als dit behandeld wordt onder het mom van gelijke monniken gelijke kappen zit ze met een probleem lijkt me.
Maar er zal voor een lid van het koningshuis toch wel iets geregeld worden.
Of er komt een generaal pardon voor alle illegalen in nl. Maar dat lijkt me sterk.

Tipnix | 17-05-05 | 19:29

Ja, ja,
Met onze poltici is het goed kersen eten.

Bunt | 17-05-05 | 19:28

@ Brusselmans
Die uitzending over Maxima is wel weer een topic waard. Als je haar naturalisatie tegen het licht van de wet houdt is ze dus geen Nederlander en is ze dus een illegaal. Heeft ze slechte adviseurs, kent Trix niet eens de regels waar ze haar krabbel onder zet en zijn ze een beetje slecht van betalen van publieke middelen. Of zou ze dezelfde adviezen hebben gekregen van minister van het kaliber Donner. Kennelijk is de manier van informatieverstrekking aan Max zo goed bevallen dat ze dezelfde werkwijze nu toepassen om de informatieverstrekking over de Europese grondwet aan ons.

Sunnygirl | 17-05-05 | 19:24

Die Gavrilo slaat de spijker op zn kop.

Matic King | 17-05-05 | 19:23

Naturalisatie van Maxima blijkt onwettig te zijn. Maxima is dus GEEN nederlandse. Illegaal dus! Nog niemand durft dat laatste op TV hardop te zeggen.

mecano | 17-05-05 | 19:21

Ach, wie let er nu nog op matennaaier, leugenaar, politiek manipulator en het glijmiddel van D66 Dittrich.

mecano | 17-05-05 | 19:17

@ Van Rechts

Aardige uiteenzetting. Blijft u vooral posten!

@ Starf*cker

2 Vandaag net gezien omtrent de neutralisatie van Maxima?

Brusselmans | 17-05-05 | 19:16

Boris klaagt omdat wij een volk van klagers zijn.

Bunt | 17-05-05 | 19:15

Lucas in de understatement-mode; lekkerrrrrrrr!

Sunnygirl | 17-05-05 | 19:15

Zegt Boris ook nee of klaagt hij nooit?

Gavrilo | 17-05-05 | 19:10

Nee zeggen was nog nooit zo positief als nu. Stem tegen en je voelt je beter. Jubelt ende hoezee. Je bent natuurlijk pas echt een domme sukkel als je maar weer eens ja knikt. Waar komt dat totaal onterechte geloof in onze politieke leiders toch vandaan? Zou dat iets met die 3,5 miljoen te maken die voor de ja-campagne is vrijgemaakt?

Gavrilo | 17-05-05 | 19:08

Ja, vrienden. We begrijpen er weinig van. Volgens Boris Dittrich zijn we een volk van klagers en zeggen daarom "nee" tegen Europa.

Starf*cker | 17-05-05 | 19:01

Hoera Lucas! (Sprint naar de badkamer om me mond met water en zeep te wassen)

Qantrix | 17-05-05 | 18:59

Tegen wanbestuur kunnen we straks gaan klagen bij de ombudsman en die kan dan een kritische noot gaan plaatsen bij dat beleid, verder niets. Waar landen tekort schieten in het bereiken van de door Europa gestelde doeleinden mag de eu ingrijpen. Het recht op leven wordt beschermd dus abortus kan verboden worden. De eu zal beslissingen in het parlement waarna de raad het kan goed/afkeuren. Grensoverschreidende criminaliteit komt volledig onder de eu-wetgeving. Dus drugstoerisme zal leiden tot het eind van ons liberaal drugsbeleid. Ik kan doorgaan en doorgaan. Over het petitie-recht, asielbeleid, sociale non-garantie, het leger, de verdeling van zetels, procedures die een stuk minder democratisch worden, stabiliteitspact, nationalisme enz.

Gavrilo | 17-05-05 | 18:54

Nou, mijn 2 cent er ook nog bij:

Ik ben -duh- rechts en dus in principe vóór (let u op het gesuggereerde oorzakelijke verband in deze zin).

De Europese "grondwet" heeft een aantal "voor"'s. Ik zal de voor mij belangrijkste hieronder neerzetten.

Ten opzichte van vandaag krijgt het Europees Parlement méér te zeggen. Dat wil zeggen dat de "vox populi" in beginsel meer gehoord wordt dan vandaag. Natuurlijk snap ik dat de vox populi in Europa iets anders is dan de commissievergadering grondgebiedzaken in je eigen gemeente.

Ik heb me geschaamd als Europeaan dat wij een hoop ellende in onze achtertuin -de Balkan- niet konden oplossen. Ik heb me geschaamd dat Europa geen éénsluidend antwoord gaf op de inval in Irak. In de nieuwe grondwet komt er een soort van minister van buitenlandse zaken. Dat is denk ik een goede ontwikkeling.

In de nieuwe grondwet is geregeld dat je met één miljoen Europese stemmen achter je, je ook invloed kunt uitoefen als burger, dat spreekt mij aan.

In de nieuwe grondwet kun je uit Europa stappen en mijn God, ik hoop dat de Engelsen dat meteen doen, want die profiteren alleen maar van de voordelen, maar doen voor de rest nooit mee.

Toch zal ik "NEE" stemmen. Waarom dan ?

In de nieuwe grondwet is het vetorecht weg. We raken daarmee een soort noodrem in het Europese gebeuren kwijt. Ik denk dat dat geen goede ontwikkeling is.

In de nieuwe grondwet wordt de stemverhouding anders; nu is het één land, één stem; dan wordt het aantal stemmen verdeeld naar rato van het aantal inwoners.
Dat wil zeggen dat een land als Polen meteen een boel meer te zeggen krijgt dan een land als Nederland, België of Luxemburg, terwijl onder andere deze drie landen aan de wieg hebben gestaan van Europa.
Natuurlijk snap ik dat er vanuit de ogen van een Pool veel te zeggen is tegen één land, één stem; een Pool zal immers argumenteren dat die paar Luxemburgers vooral in Polen de dienst niet moeten komen uitmaken.
Daar staat dan weer tegenover dat de voorgestelde verandering ertoe leidt dat Eigenheimers nummer twéé en drie het de facto voor het zeggen krijgen: Duitsland en Frankrijk. En dat gaat me een beetje te ver.

Nog veel erger is het, dat de toetreding van Turkeije geen vraag meer is van "of het zal gebeuren", maar "wannéér het zal gebeuren". Turkeije wordt op basis van de nieuwe grondwet één van de belangrijkste spelers in Europa.

Dat is voor mij een mysterie, want Turkeije is géén Europees land, hoewel ze dat sinds Ataturk wel willen zijn.

Een veel betere oplossing zou een duaal stelsel zijn, zoals in de VS: enerzijds op basis van één land, één stem en parallel op basis van het aantal inwoners (zo is in Amerika de stemverdeling bij het Congres en de Senaat).

Kortom: aan mijn lijf geen polonaise. Nederland is sinds jaar en dag nettobetaler aan de EU en ik vind dat we op basis daarvan ook een vinger in de pap moeten hebben.

De pap afgeven en naar onze vinger staren terwijl anderen de dienst uitmaken is wat mij betreft géén optie.

Van Rechts | 17-05-05 | 18:51

Ik stem NEE omdat je anders voor anderhalve euro bij de aspergestekerij kunt gaan concurreren met een Pool. Maar ik moet JA stemmen, omdat ik het niet zou begrijpen. Vraag me dan gewoon niks.

blawablawa | 17-05-05 | 18:51

Nee, uiteraard

poepaanjeschoen | 17-05-05 | 18:50

Het blijft NEE: dan maar gorgelend en reutelen mij omwentelend in mijn eigen drek naar de kelder. IK geef mijn land niet weg: ik verlaat het liever als het wordt weggegeven door een stel kortzichtige hi-jackers wat zich "volksvertegenwoordiging" durft te noemen en ons ons laatste beetje recht op zelfbestuur en identiteit verkwanselt aan voormalige overheersers.

MijnZus | 17-05-05 | 18:44

@janneke: "... De nieuwe grondwet geeft het recht om te handelen buiten ons (de burger) om..."

Ah gatsie, echt?
laat dat nu wel een prima idee zijn, de nederlandse burger is juist degene die je zo ver mogelijk wilt houden van de politiek als mogelijk...

Wat hebben die vcerzameling Josti's en Kouwessen nu de laatste paar jaar gestemd?
Eerst Matt Herben ..

Ja, Matt Herben kreeg in 2002 27 zetels ... leg dat maar eens uit aan de Fransen, en ze weigeren per direkt een Unie met de Hollanders aan te gaan...

Als andere optie Balkenende, ja Balkenende, terwijl in ieder gezond europees land die gewoon over de kinderboekentoonbank gaat, laten de nederlanders hem Nederland besturen, in de hoop dattie kan toveren zeker ...

Vervolgens: Zalm, een zure dominee die liegt en bedriegt waar je bijstaat ... en nee, die kozen de hollanders niet één keertje... die Man is zo ongeveer al sinds 1892 de hoop van de Hollandse Handelsgeest .. Al vier kabinetten kunnen niet zonder die man ... althans dat denken de kiezers...

Voor over twee jaar is de hoop van de nederlandse keizer gestemd op televisiejournalist Peter R. de Vries, een snorremans die de eerste de beste marrokaan in een donker straatje gelijk in elkaar zou rammen ...
of Wilders, een 'limburger' ... een 'limburger' for Gods sake....

Het is beter als Nederland nu NEE stemt, want stel je voor als we nu massaal 'JA', 'JA' zouden stemmen en onze europese buren melden dan met een bedrukt gezicht dat '... ze nog niet zo zeker zijn of ZIJ de nederlanders er wel bij willen hebben...' ?

RM-rf | 17-05-05 | 18:43

@ blup,
Zo reageerden mensen ook al op het stuk van zwarte kip. Zit wel wat in.
@ Kilroy,
Beargumenteer dat eens, wie bedoel je daar mee en wat doen ze precies verkeerd? Als je mij ermee bedoelde ben je helemaal verkeerd bezig want ik weet helemaal nog niet of het een ja of nee wordt.

Nitro Azurro | 17-05-05 | 18:38

Kakel maar lekker door allemaal, het blijft voor mij een volmondig "JA" !

Nil desperandum | 17-05-05 | 18:37

> Ik heb nog steeds geeneen duidelijk argument
> tegen de Europese grondwet gehoord.
.
Omdat je niet leest, maar alleen roept.

blawablawa | 17-05-05 | 18:36

> Ook hier hebben mensen het de hele tijd
> over de toetreding van nieuwe lidstaten
.
:P Jij roept ook maar wat uit een zwart gat.

blawablawa | 17-05-05 | 18:35

en toch proef ik ergens een stukje sarcasme...

ZI | 17-05-05 | 18:33

@ janneke 17-05-05 @ 18:28
Dat bekt lekker he?
maar je hebt ondertussen wel het Europees Parlement gekozen, de regeringen van de lidstaten zijn ook indirect gekozen (in sommige landen wordt de president gekozen en is het direct zelfs)...
dus wat is buiten de burger om handelen (doet de 2e kamer of onze eigen regering dat ook niet)?

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 18:32

Ik heb nog steeds geeneen duidelijk argument tegen de Europese grondwet gehoord. Ik kom net van een debat bij de erasmus universiteit vandaan olv Pat Cox. En die clown van de sp werd helemaal afgemaakt. Ook hier hebben mensen het de hele tijd over de toetreding van nieuwe lidstaten terwijl dat hier niets mee te doen heeft, net als de Euro overigens.

Mr_Dork | 17-05-05 | 18:31

Ik lees net dat in frankrijk nu ook uit betrouwbare polls is gebleken dat op dit moment meer mensen tegen gaan stemmen dan voor

Zunaj | 17-05-05 | 18:29

> Wel grappig dat mensen die tegen de
> grondwet zijn duidelijk niet goed op
> de hoogte zijn van de inhoud.
.
:P Zo lust ik er nog wel tien. Iedereen die het niet begrijpt, moet maar beter zijn best doen.

blawablawa | 17-05-05 | 18:29

@ kilroy jij kent de 939392 a4'tjes (dubbelzijdig) wel uit je hoofd?
De nieuwe grondwet geeft het recht om te handelen buiten ons (de burger) om...

janneke | 17-05-05 | 18:28

Alternatief is mischien wel het pamflet van Rasoel ( alias Gerrit Komrij), ook niet rooskleurig en in 2050 word dan de europese eenwording weer opgegeven, ook zo'n doemscenario. www.maxeasysurf.nl/swf/rasoel.htm

Milianus | 17-05-05 | 18:27

Klopt het dat de heer Willem Alexander Von Amsberg bezig is met het schrijven van een stadhoudersbrief?

Bunt | 17-05-05 | 18:27

@killroy Wie wel?

Gavrilo | 17-05-05 | 18:25

Wel grappig dat mensen die tegen de grondwet zijn duidelijk niet goed op de hoogte zijn van de inhoud.

Kilroy | 17-05-05 | 18:23

mijn grootvader had gezegt; wat motte al die zwarte hier?

of ging daar het stuk niet over?

janneke | 17-05-05 | 18:22

Ik had zelfs de eer om een reactie te morgen ontvange van lucasdelinkselul op mijn web-log :)

Ik vereerd.

Wie was die gozer ook alweer :S

sterrenbeeldleeuw-web-log.nl

Sterrenbeeldleeuw | 17-05-05 | 18:14

@Boesboes,
@Zuidlimbabwaan,
dan heb ik niets meer toe te voegen dan een driewerf: KUT!!!

fuckje | 17-05-05 | 18:13

@Nitro Azurro 17-05-05 @ 18:11
De EU telt nu 25 leden.
De voorgaande verdragen zijn gemaakt voor maar een tiental leden.
Nice was een groot drama (Polen en Spanje hebben bijna evenveel stemmen als Duitsland/Frankrijk/Engeland), en dat moet hersteld worden...

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 18:12

@Nitro Azurro , je kan maar vast JA gezegd hebben !!
De details horen we later , of ze worden later bedacht en dan kunnen we geen NEE meer zeggen !!

blup © | 17-05-05 | 18:12

Dat foldertje van de Europese grondwet wat bij iedereen op de mat rolllllde, daar staat werkelijk waar weinig concreets in over wat er nou PRECIES gaat veranderen. Ik heb informatie gewerft op't net en begrijp nu dat er in dit beginstadium vrij weinig veranderd, alleen allemaal dingen worden vastgelegd die al gebeurden. Staat het alvast maar op papier. Maar wat de E.U.nu precies van plan is met de mogelijkheden die de nieuwe grondwet werft, is mij volstrekt onduidelijk. Iemand>?

Nitro Azurro | 17-05-05 | 18:11

ik weiger dit te lezen

MarkJan | 17-05-05 | 18:10

@Boesboes
het geeft wel aan hoe STOM onze regering is. zetten ze in de folder alsof het iets geheel nieuws is.

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 18:10

Wat heb ik daar nou aan MATIC KING?

Lucasdelinkselul | 17-05-05 | 18:10

@fuckje

Dat is allang zo, in de praktijk. Is dus geen argument om tegen te stemmen.

BoesBoes | 17-05-05 | 18:09

ECHT Lucas :)

Altijd maar overdrijven... en drogredeneringen verheerlijken

blup © | 17-05-05 | 18:08

@. fuckje 17-05-05 @ 18:00
Dat is nu ook al.
Iedere student europees recht, including me, leert: Europees recht gaat boven nationaal recht.
het enige verschil is dat deze ongeschreven wet, geschreven wordt.
maar in de praktijk boeit dit geen ene fuckje

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 18:07

De holocaust erbij halen, elkaar nazi noemen. Het is gewoon geworden. Een comment zonder Stalin, Hitler, Mao of Pol Pot is gewoon nog niet af. Over de zaligheid van vrijheid prediken en daarnaast roepen dat de satire te ver gaat of dat Nederland gek wordt, het is allemaal standaard. Oproepen tot een normen en waarden debat en dan de christelijke traditie willen vastleggen in eu-grondwet. Roepen dat de vergrijzing het grote probleem gaat worden en de ouderzorg verwaarlozen. Moet ik daar nog van gaan bibberen? Zoals de Indiaan Crazy horse al zei: Blanke man praat met gespleten tong.

Gavrilo | 17-05-05 | 18:05

Nou dan moet ik toch maar voorstemmen? :P

Singa | 17-05-05 | 18:01

Hier even de belangrijkste reden om NEE te zeggen, argumenten zijn verder overbodig.
Een belangrijke wijziging in het nieuwe verdrag, lees; de Grondwet voor Europa:
- Het recht van de EU gaat boven het recht van de lidstaten.
Hiermee is alles duidelijk, toch???

fuckje | 17-05-05 | 18:00

@De Zuid-Limbabwaan 17-05-05 @ 17:55
Thanks voor het herinneren waarom ik zo graag weer weg wil uit deze provincie.

blawablawa | 17-05-05 | 17:59

Af en toe he Lucas, Kots ik van je idealen.. Maarre met dit stuk ben je weer ver in mn achting gestegen. Niet dat je daar veel aan hebt, maar dit smaakt naar meer.

Matic King | 17-05-05 | 17:58

@BoesBoes De eerste en de laatste in dat geval. Verder is het een spek en boon referendum, dus niet eens interessant ook.

blawablawa | 17-05-05 | 17:57

. blawablawa 17-05-05 @ 17:40
"> Worden we toch gedwongen LINKS of RECHTS te stemmen.
.
Wilders is rechts en tegen
VVD is rechts en voor
SP is links en tegen
GL/PvdA is links en voor
.
Ik kan er niks in ontdekken"
redelijke mensen stemmen voor,
onredelijke mensen stemmen tegen

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 17:55

JA stemmen voorkomt wel een HOLOCAUST, dat dan weer wel...

Lucasdelinkselul | 17-05-05 | 17:55

-weggejorist-

Pieter Baan | 17-05-05 | 17:54

@Barbapoeppa

Ik vreesde al zoiets. Ik ga weleens op zoek. Blijft staan dat ik die frustratie gevaarlijk vind. Stel het wordt nee op basis van het argument dat Lucasdelinkselul aandraagt... dan was dit mooi de laatste keer dat de bevolking om een mening gevraagd wordt. Je stelt vraag A en krijgt een antwoord op vraag B.

En met z'n allen maar zeuren dat ons niks gevraagd wordt.

BoesBoes | 17-05-05 | 17:53

@Lucasdelinkselul

Als je 14 bent heb je nog nooit een stemhokje van binnen gezien.

jeanpagne | 17-05-05 | 17:52

Ik ben benieuwd wanneer ik een folder krijg met:

Stem JA want:
- gratis benzine
- afschaffing belasting
- 3e wens naar keuze inleveren bij Balkie

jeanpagne | 17-05-05 | 17:51

Shit, LDLL mengt zich in de discussie. Het wordt tijd om verder te trekken.

blawablawa | 17-05-05 | 17:50

@lucas
We leven al in een hel ! Je ziet alleen Balkie's hoorntjes als ie zijn toupetje afzet.

preacher | 17-05-05 | 17:49

Potlood jatten?
jij woont in Yrk ofzo?
Hier worden gewoon stemmachines gejat...

Lucasdelinkselul | 17-05-05 | 17:47

Donner en Balkenende zijn voor, lijkt me een redelijk argument tegen.
Nagekomen reactie van Zalm: 'HAHAHAHAHAHA!'

Lucasdelinkselul | 17-05-05 | 17:46

Ook al stemt de meerderheid "NEEN". De grondwet komt er gewoon. Daarom ga ik mijn stempotlood jatten.

Thalassa | 17-05-05 | 17:45

@BoesBoes
Dit is al deel 3 van de discussie. Deel 1 en 2 zijn nog wel in de archieven te vinden.

Barbapoeppa | 17-05-05 | 17:44

@BoesBoes Ja, het minimuminkomen staat op de tocht

blawablawa | 17-05-05 | 17:43

Zijn er eigenlijk ook argumenten tegen de grondwet? Ik lees enkel frustratie over het kabinet en nog wat totaal ongerelateerde zaken.

BoesBoes | 17-05-05 | 17:40

> Worden we toch gedwongen LINKS of RECHTS te stemmen.
.
Wilders is rechts en tegen
VVD is rechts en voor
SP is links en tegen
GL/PvdA is links en voor
.
Ik kan er niks in ontdekken

blawablawa | 17-05-05 | 17:40

@Lucas, neem een lekker bakkie koggie met een saucijzenbefje!

Lekker Belangrijk© | 17-05-05 | 17:39

-Mercedes was ook een beetje van ons geweest!

Lof der Zotheid | 17-05-05 | 17:39

Nog meer voordelen:
- We hadden het songfestival gewonnen met "Ein bisschen Frieden"
- We hadden niet hielen van de amerikanen hoeven likken

Pietje Bel | 17-05-05 | 17:37

@bomberjack
En de grenzen weer terug! En internet en televisie afschaffen, net als de telefoon. Straten en huizen weer inrichten zoals in de jaren vijftig! Wij willen onze verzorgingstaat van vadertje Drees weer terug!

Lof der Zotheid | 17-05-05 | 17:37

Nou ja kijk vrinden, he, hmmm, wat nou beter is `VOOR of TEGEN, JA of NEE, weet ik ook niet maar het is natuurlijk van de gekke(n) dat 1) onze regering 3,5 miljoen uittrekt voor JA-propaganda en 2) er zonder gene oorlog en holocaust bijhaalt. Dan zeg ik toch: regering ga je schamen!

Lucasdelinkselul | 17-05-05 | 17:36

LDLL: toch niet helemaal fout. Kan ik je uit mijn lijstje van Wim Kok, Marcel van Dam, Hans van Mierlo, Paul Reuzenluller, Femke Halsema, Jack Spijkerman en Geert Mak schrappen! *braakt*

En die grondwet: jammer dat ik maar 1 keer NEEN mag stemmen! Niet omdat ik als recalcitrante peuter in een ?nee-fase? zit, tegen de Euro ben of dit kabinet wil treiteren, maar omdat de inhoud van de grondwet me totaal niet aanstaat! Lekker ons vetorecht verkwanselen zodat we straks volledig naar de pijpen van de grote jongens kunnen dansen. Van alle EU-instanties mogen wij er maar eentje zelf kiezen (EP), en dat is dan ook meteen de instantie met de minste macht/invloed. Onze nationale regels worden ondergeschikt aan Europese. Deze grondwet maakt zelfs gewapend ingrijpen door Europa mogelijk als een land niet doet wat Europa wil! Wat zegt u, staat er in de grondwet dat we elk moment uit de EU kunnen stappen? Ja, als 100% van de lidstaten het ermee eens is zeker (wat dus nooit zal gebeuren). Kom eerst maar eens met een verdrag waarin nationale soevereiniteit wordt gegarandeerd, dan praten we verder!

Ga lekker je gang kabinet, blijf ons belastinggeld maar in de ja-campagne steken (over normen en waarden gesproken, vieze pisvlek JPB), des te harder stem ik tegen.

zum kotzen | 17-05-05 | 17:35

Hopelijk gaat Nederland zijn gezond verstand gebruiken. Nee tegen die Europese grondwet. Weg met die Euro en daarna uit de EEG stappen.

Bomber Jack | 17-05-05 | 17:34

En dan komen we bij de stemhokjes...
2 opties, JA of NEE (of was ut NEE of JA).
Worden we toch gedwongen LINKS of RECHTS te stemmen. Moeilijke keuze zo..

DVDtjuh | 17-05-05 | 17:33

Cool, blawablawa leest Rainer Maria R.

Conan de Rabarber | 17-05-05 | 17:30

@lucas 17:26. Eerlijk is eerlijk je hebt het sneller verdiend dan met een betaalde baan.
Zet Geert in je bakfiets en crossen maar langs alle grote steden.

Need for Speed | 17-05-05 | 17:29

flapdrol heeft een punt idd, maar volgens mij was het artikel meer een poging tot sarcasme. geslaagde poging trouwens.

Hop-SaSa | 17-05-05 | 17:29

@LucasDLL
www.stemhok.nl schrijft: Tegen Europa? Stem voor! (Dan kunnen we er tenminste vanaf)
Begrijp jij het nog?

Eva75 | 17-05-05 | 17:29

@Zunaj 17-05-05 @ 17:26
voorstanders van de grondwet zijn geen voorstanders van geldverkwisting.
alhoewel geld verkwisten voor al die tolken wel een ideologische basis heeft: europa is er niet voor om van alles een eenheidsworst te maken maar ieders identiteit te respecteren en te waarborgen (daarvoor zijn die tolken natuurlijk nodig of wil je dat het nederlands niet meer klinkt in de Brusselse vergaderzalen?)

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 17:29

Aah.. meine kleine Poope, ich ficke ihr ims Arsch... Tsja tis en blijft een mooie taal hoor *zucht*

blawablawa | 17-05-05 | 17:28

oorlog.. dat zou wat zijn. Ik denk dat het juist goed is dat wij nederlanders laten zien dat we het gewoon niet eens zijn met wat er in europa gebeurt! Laat ze dat eerst maar eens grondig veranderen!
Hoorde vandaag 2 cijfertjes:
- Kosten van alle tolken die in brussel rondlopen omdat iedereen zijn eigen taal wil blijven spreken: 600 miljoen euro
- kosten om 1x per maand een week in straatsburg te verhuizen met alle raden etc. (en dit alleen om de gemoederen tussen de landen goed te houden :S) 250 miljoen...

Zunaj | 17-05-05 | 17:26

@Flapdrol,
je hebt trouwens wel een punt, het alleen maar afkraken van elkaars argumenten brengt geen nieuw argument naar boven..
Jury, lettten we op ?!
Uit debatlessen1, voor dummies

Blue-one | 17-05-05 | 17:26

Twee ton voor een stukkie, met dank aan het ministerie. Die schenen INEENS miljoenen beschikbaar te hebben...
Superhandig.

Lucasdelinkselul | 17-05-05 | 17:26

Ach, zelfs dat Duits is overkomelijk. Als je alle films nasynchroniseert, neem je het vanzelf over!

Discipline en orde terug!

Lof der Zotheid | 17-05-05 | 17:26

Wass sagen Sie, sind sie ein Flapfscheisse?

skcus-idlA | 17-05-05 | 17:26

Errug grappig stukje Lucasdelinksegoebbels, Ik was stiekem aan het twijfelen geslagen, maar je hebt me om hoor!

Need for Speed | 17-05-05 | 17:26

Het enige nadeel van een groot Duits rijk is eigenlijk de taal. Verder zie ik het best zitten.

Flapdrol | 17-05-05 | 17:25

ik begon toch even te twijfelen toen ik dit stukje las,..... dus niet!,.. nee,nee,nee,nee en nog eens nee!!!!!

swinger | 17-05-05 | 17:24

Jaha, flapdrol heeft gelijk. En nu weer terug naar het groot Duitse Rijk

skcus-idlA | 17-05-05 | 17:24

Ich bin es, die Terminator, hande hohe oder ich schiesse!

En verder natuurlijk de loveparade en superstad Berlijn als hoofdstad.

Lof der Zotheid | 17-05-05 | 17:23

Lucas en Geert gaan samen op tourNEE

De Zuid-Limbabwaan | 17-05-05 | 17:23

@Blue-one: Nee hoor... maar om Lucas nou zoveel aandacht te geven oom een 'Nee' stem te bewerkstelligen. En dat op zo'n slechte basis.

Flapdrol | 17-05-05 | 17:23

En we waren in 1974 wereldkampioen geworden!

Pietje Bel | 17-05-05 | 17:23

@blawablawa
Huur eens porno, en rommel wat in de menu's....

Blue-one | 17-05-05 | 17:23

Mooi stukkie Lucas. Ben fan van je.

Starf*cker | 17-05-05 | 17:23

Als ik nou ja stem krijg ik dan wel het verschil van de euro terugbetaald??

Don J | 17-05-05 | 17:22

Jongens, we moeten Flapdrol ook even aandacht geven denk ik, hij schreeuwt er zó om...

Blue-one | 17-05-05 | 17:22

he du, steck die canonne weg!

Kuttje | 17-05-05 | 17:22

> nagesynchroniseerde films
.
Van alles mis ik dat toch wel het meeste.

blawablawa | 17-05-05 | 17:21

grappig stukje :)
ik blijf toch ja stemmen :)

jantje666 | 17-05-05 | 17:20

@Hop-SaSa,
lijkt mij dat rechts en links zich hier in vinden..... alleen centrum wil wat Balkellende wil.

wib-o-flex | 17-05-05 | 17:20

Wel een linke lul, die Lucas... op naar de Dag des Oordeels

labarbe | 17-05-05 | 17:19

nagesynchroniseerde films, op sommige snelwegen geen snelheidslimiten.
Effie cursusje duitse taal opzoeken...
Scheisse ik ben t meeste vergeten

Kuttje | 17-05-05 | 17:19

geen radicale moslims

blawablawa | 17-05-05 | 17:18

getekend is getekend net wat zalm dacht bij de verneuking van onze hollands florijn

Mellorenz | 17-05-05 | 17:18

Nederland stapt uit de EU en wordt een vrijstaat.

Nederland als belastingparadijs; iedereen verdient vet veel en rijdt rond in een fijne terreinwagen. Geen sociale voorzieningen of pensioenpremies, want iedereen betaalt voor zichzelf en zijn eigen toekomst.

Nog meer Fransen en Duitsers die van onze legaal gekweekte wiet en hasj komen proeven in de hasj-supermarkten net over de zwaar-bewaakte grenzen.

Texel wordt een zwaarbewaakt gevangenis eiland waar rechts kaalkoppen en linkse lullen elkaar aftuigen in de dagelijkse gevangenis-cage-fight-wedstrijden. tegen betaling kunt u zo'n wedstrijd natuurlijk bijwonen.

Nederland weer terug aan de Gulden, het duppie, de vuurtoren, de snip, het tientje, het kwartje.

Een nieuwe Gouden Eeuw dient zich aan en iedereen doet waar hij/ zij zin in heeft, zoals wij het gewend zijn in den Lage Landen.

Zolang er 'nee' gestemd wordt natuurlijk.

Mr. Luke | 17-05-05 | 17:17

landgenoten in een kuil op het strand, geen Churchillaan, bergen

skcus-idlA | 17-05-05 | 17:17

lucas is de nieuwe chauffeur van Donner, per bakfiets naar het binnenhof

bogie | 17-05-05 | 17:16

Lucas de Linkse RösenLuller

Conan de Rabarber | 17-05-05 | 17:15

3 koningen, 3 koningen geef mij nieuwe moed. Want mijn oude is versleten.

gavrillo | 17-05-05 | 17:15

@blawablawa
genoeg ruimte om woningen te bouwen, voor industrie en agrarische bestemmingen. Groot genoeg om daadwerkelijk een factor van belang te zijn in Europa. Eindelijk een keer die naamvallen snappen. Betaalbare auto's.

Lof der Zotheid | 17-05-05 | 17:14

@Hop-SaSa
nee helaas alleen maar comments van nicodeneutraleneuquert
:-)

Kuttje | 17-05-05 | 17:13

zo veel WOII retoriek dat je bijna denkt dat Lucas familie is van Geert Mak.

TheRealShowstopper | 17-05-05 | 17:13

@Hop-SaSa: wel een middenweg-stukje van Flapdrol... is dat ook OK?

Flapdrol | 17-05-05 | 17:12

scherp artikeltje LucasdeLinkseLul. hulde. krijgen we ook nog een tegenartikel door een RudolfdeRechtseRaddraaier ofzo?

Hop-SaSa | 17-05-05 | 17:11

Autobahnen zonder files. Alle werklozen in de werkverschaffing. Mooie stukjes architectuur. Trots op je land.

blawablawa | 17-05-05 | 17:11

Zeg Lucas,
ben je je er van bewust dat Den Haag lekker zelf beslist ? Als wij nee stemmen, haalt Balkie zijn schouders op en gaat hij toch akkoord. Het referendum is namelijk niet zo maizena!

Blue-one | 17-05-05 | 17:10

lol, goed stukkie, niks van waar natuurlijk maar Nee hebben ze van mij :D

Xaio | 17-05-05 | 17:10

Nee heb je, Ja kun je vergeten!!

Juffrouw Jannie | 17-05-05 | 17:10

Mooi verhaal hoor Lucas, maar uhm. Het belachelijk maken van domme argumenten van het Kabinet, is nog géén argument tégen.

Wat is nou zieliger, met domme argumenten komen, of niets anders kunnen dan domme argumenten belachelijk maken. Het lijkt wel of geen van beide kampen een zinnig argument voor dan wel tegen kan verzinnen.

Met andere woorden, de grondwet is ofwel betekenisloos, dan wel te ingewikkeld om uit te leggen. Dus lopen de twee partijen een beetje onzin uit te kramen.

Dat is mooi voor het 'nee' kamp, want als beide kampen alleen maar onzin uitkramen, hebben de mensen geen feiten om hun oordeel op te baseren. Ze kunnen dan alleen vanuit het gevoel stemmen. En wat zegt het gevoel?

Het gevoel zegt ,'Klote Euro.' 'Straks dat tering Turkije erbij.' en 'Balkenende moet op een bezem vliegen, geen land besturen.' en dan kiest iedereen voor een 'Nee' niet omdat ze hebben besloten dat de grondwet slecht is voor Nederland in Europa. Omdat ze gewoon eens een keertje ergens 'Nee' tegen willen zeggen. Net zoals de SP al jaren in de kamer alleen maar 'Nee' zegt, uit baldadige recalcitrantie. Niet omdat ze een zinnig argument kunnen verzinnen, gewoon omdat elke peuter van een jaar of 3 a 4 een periode heeft waarin het fantastisch leuk is om gewoon telkens maar 'Nee' te zeggen.

Dat is zo ongeveer het niveau van de oppositie. Het niveau waarmee het 'Nee' kamp zich bedient. Dat geeft me nou ook niet zoveel vertrouwen.

Ik stem 'Ja', ook niet omdat ik het zeker weet. Maar omdat ik, na door de wettekst geploeterd te hebben, en de leugens en interpretaties van beide zijden te hebben gehoord, ik denk dat een 'Ja' meer positieve dan negatieve effecten zal hebben.

Ik zou graag overtuigd stemmen, maar dat maken de zielige kneusjes van beide kampen onmogelijk. Doordat ze niet in staat zijn op basis van eerlijke waarheden te discussiëren over de werkelijke effecten van de grondwet en waarom die nou positief of negatief zijn.

Flapdrol | 17-05-05 | 17:09

Ik heb maar 2 vraagjes over Europa: waarom zijn alle jaarrekeningen van de afgelopen 10 jaar eigenlijk afgekeurd?
En waarom moet iedereen hier langer werken, maar hebben europarlementariërs een driedaagse werkweek?

SuperG | 17-05-05 | 17:06

@Lucas
Wat schuift dat nou? Is dit nu weer zo'n typisch linkse opdracht? Op z'n Spijkermans/Rosenmollers 'links lullen, rechts vullen'? ;-)

Lof der Zotheid | 17-05-05 | 17:05

Het valt me nog alles mee, nu een omschrijving van de hel op aarde als we ja stemmen.

Mellorenz | 17-05-05 | 17:05

Leuk stukje.
*Draait zich om en gaat weer verder Terminator II kijken*

Huh..? | 17-05-05 | 17:05

@Denkzelfstandig

Ik denk dat het voor jou niet zo een goed idee is om zelfstandig te denken als ik even lees wat er voor onzin uit je mond komt.

Op naar het failliesement van de randstad als dit doorgevoerd wordt. Op alleen ambtenarij en diensten kan je geen economie bouwen, daarvoor heb je ook de belastingcentjes van de hardwerkende industriëlen en boeren nodig!

10SC-star | 17-05-05 | 17:04

@blawablawa: en goedkopere BMW's

skcus-idlA | 17-05-05 | 17:04

Ik ben er nog niet uit wat ik ga stemmen. Ik moet eerlijk zijn dat ik me er nog niet echt mee bezig heb gehouden. Zal me er vanavond eens echt in gaan verdiepen.

Pietah21 | 17-05-05 | 17:03

Sinds when werkt die linkselul voor de regering? En is'ie eigenlijk wel een linkse lul? Volgens mij is het Lukas de slinkselul.

skcus-idlA | 17-05-05 | 17:02

@blawablawa
En niet te vergeten: Eén Europa! En veeeeeeel minder snelheidsbekeuringen!

Lof der Zotheid | 17-05-05 | 17:02

mogen we dan ook moskeeen in de hens steken?

Beau | 17-05-05 | 17:02

Hoor net dat Verdonk een uitzettingsprocedure is gestart voor Lucas, Donner begon in de ingelaste kabinetsvergadering nog even over "het doodfolderen van die rooie rakkers", maar volgens Pechtolt zou dat teveel associates met stenigen oproepen.
Peis is in overleg met onu air om vliegtuigen te charteren om dit soort geteisem het land uit te vliegen, de waarheen vraag hoeft bij onu air niet te worden beantwaaord aangezien ze toch niet op de plaats van bestemming zullen aankomen,
@lucas: heel mooi

Thygros | 17-05-05 | 17:00

Weet je waar ik veel banger voor ben? Dat die grondwet wel positief kan zijn, maar dat dat stelletje apen het me niet uit kan leggen. Da's pas beangstigend.

Naam | 17-05-05 | 17:00

Ik ga Ja stemmen, omdat Nee zo negatief klinkt.

buttcrackhead | 17-05-05 | 16:59

Hadden de Duitsers de oorlog maar gewonnen, dan hadden we nu iedere avond Fest, Wurst, Slagers und Halbe Kippen.

blawablawa | 17-05-05 | 16:56

@Lekker Belangrijk©
Kan ie t niet meer met zn eigen handjes ?
Beetje pervers wel die Balkellende

Kuttje | 17-05-05 | 16:55

En toch ga ik JA stemmen :/

bwahaha | 17-05-05 | 16:55

Gaat alleen maar over de negatieve gevolgen van een NEEN, en niet over de voordelen van NEEN. Bij alle JA-propaganda van De Staat hoor je echter ook niet de negatieve punten van een JA. Euro(pa)moe zijn we allemaal, dus kom maar op met die keiharde NEE.

superlutser | 17-05-05 | 16:55

Het is toch al zowat oorlog in Nederland

Apollo | 17-05-05 | 16:55

suppertext!

ROBUSTUS | 17-05-05 | 16:54

JP Heeft de hand van God nodig.

Lekker Belangrijk© | 17-05-05 | 16:54

Ik heb een IDEE.
-
Als als die JA partijen in Nederland nou verkassen naar buiten de Randstad, dan verkleinen we Nederland - ZONDER EU en EU grondwet - naar de Randstad en de rest geven we aan Europa. Balkenende krijgen ze er extragratis bij.

DenkZelfstandig | 17-05-05 | 16:53

Laat die oorlog maar komen, het blijft voor mij driewerf neen!

Opzeker | 17-05-05 | 16:53

@ Lucasdelinkselul: En wanneer ga jij nou naar Talpa?

Specht | 17-05-05 | 16:53

Lucas chapeau... heerlijk stukje ...
Maar kan t de volgende keer in stripvorm of iig plaatjes erbij?
:-)

Kuttje | 17-05-05 | 16:51

Ach joh, die Fransen stemmen NON, dus wat wij stemmen maakt (zoals gewoonlijk is in Europa) geen reet uit!

Repo Man | 17-05-05 | 16:50

Heerlijke woorden :-) Beste stukkie van de laatste tijd. En ach, Hel... Wat de Hel is voor die overkorrekte wereldvreemden van de CDA kan ik wel eens ervaren als een goed feessie. Is gewoon een kwestie van waar je staat.

FriescheHengst | 17-05-05 | 16:50

Sja net zoals Zwitserland. Ook zo'n "ik wil niet bij Europa horen" landje.
Oorlog, onthoofdingen, Peter en Heidi zijn al lang geleden vermoord: het is er vreselijk.
Er is geen hond in de wereld die nog wat met ze te maken wil hebben en/of handel met ze wil drijven. En nu krijgen wij straks ook zo'n Zwitser Leven gevoel.. Bah!

Josina K | 17-05-05 | 16:50

weet je wat, je hebt me over gehaald...

Naam | 17-05-05 | 16:50

Puik stukje schrijfwerk!

Mijn stem blijft NEE met dt

Tipnix | 17-05-05 | 16:49

Dit zijn nog eens stukken om voor te gaan zitten! prima in elkaar geflanst!

Roberto Sachinni | 17-05-05 | 16:49

Die Lucas is zo gek nog niet...

Karel Kruizenruiker | 17-05-05 | 16:49

Chapeau!! Lucas is beter dan Linda!

Lekker Belangrijk© | 17-05-05 | 16:48

Ik was net nog effe op het gemeentehuis, grondwetboekje halen: "uh daar ligt de krant" nee ik wou graag de gehele uitgave, niet de samenvatting "oh even kijken bij voorlichting" Kijk deze kunt u hier helemaal gratis inkijken en dan kunt u er ook nog een extragratis kopje koffie bij krijgen" Op naar de burgemeester "oh u wilt hem meenemen? maar u kunt hem hier ook gewoon lezen hoor" ja dag ik ga geen twee dagen op het gemeentehuis bivakeren "van mij mag het hoor gezellig"
Regel nou even dat die boekjes hier gewoon liggen voor me heel snel. "ik weet niet of dat de bedoeling is, dat zal dan een hoop geld gaan kosten"
Bbwwaaghh Ik wil g*dgloeiende gewoon weten waar ik op moet stemmen, wat ik stem weet ik toch al

Thygros | 17-05-05 | 16:47

ook al stemt 90% van de nederlanders tegen, dan nog zal die grondwet door de strot geramd worden.

Mazzel | 17-05-05 | 16:46

Zeg Lucas. Of je even de vliegende vinketering krijgt! ;-)

Armageddon | 17-05-05 | 16:44

Nu nog een argument voor?

BlackMagic® | 17-05-05 | 16:43

OT AT5:

Omstreden boek inspireert weblogger
Het omstreden boek 'Waterlooplein 2', dat voor veel ophef zorgde op het stadhuis, heeft de website geenstijl. nl geïnspireerd tot een prijsvraag.
Bezoekers werden gevraagd om een goede kaft voor het boek te maken. Het resultaat liegt er niet om: de lijnen coke, naakte vrouwen en dildo's zijn niet van de lucht. En zo lijkt het boek, dat veel stof deed opwaaien, het effect te hebben dat men op het stadhuis al vreesde: het imago van de Amsterdamse politiek wordt er niet beter op.
Het populaire weblog www. geenstijl. nl heeft een reputatie als het gaat om controversiële en tegendraadse opinies.

G-unite | 17-05-05 | 16:43

Misschien maar ff snel het ministerie van propaganda op zetten. O nee, daar zijn ze al mee bezig, maar het duurt nou eenmaal lang in Den Haag...

Kun je nagaan als ze dat vanuit Europa moeten doen. Wordt het nog trager.

k3 | 17-05-05 | 16:42

toch nog iemand die neutraal is en niet alleen maar zeikt!

kanga | 17-05-05 | 16:42

prachtig stukje proza, jammer dat ie zo weinig inhoudelijk op de Europese grondwet ingaat :(

Funki | 17-05-05 | 16:42

@Burp:
Nee, ik denk niet dat hij er veel aan verdiend heeft. Linkse lui hechten niet veel waarde aan principes.

DenkZelfstandig | 17-05-05 | 16:42

Geweldig stuk !

Apollo | 17-05-05 | 16:42

Hoera voor Lucas. Peis is echter met een ei, zoals de minister dus.

sputnik | 17-05-05 | 16:41

@ Lucasdelinkselul, lekker aan verdiend knul?

Burp201 | 17-05-05 | 16:39

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland