achtergrond

Geenstijl

Wat nou nee? (3)

Wat nou NEE?De Europese Grondwet blijft de gemoederen bezig houden op GeenStijl. Zowel links als rechts struikelt over elkaar heen om elkaar te bestoken met de pro’s als contra’s. Toch neigt Nederland inmiddels naar een NEE en dus wordt geen middel geschuwd om alsnog een JA te bewerkstelligen. Ja, zelfs ons aller Lucasdelinkselul is nu van stal gehaald. Het kostte wat subsidie, maar dan heb je ook wat...



Nee heb je, ja kun je krijgen

Het wordt oorlog binnenkort. Erger nog, een verschrikkelijke holocaust. Nog een jaar of wat, hooguit tien, en dan is het zo ver: concentratiekampen, martelingen, mensen vergast, verschrikking. Puur leed. En ditmaal geen yanks die de boel komen ‘democratiseren.’

En dat in Nederland. Wie had dat ooit verwacht. Wie had ooit nog durven dromen dat het mooie tolerante kikkerlandje wederom één groot deportatiekamp zou worden. Hard maar waar. En het is onze eigen schuld: ‘ik wist van niets’ gaat straks niet op. We zijn ruim van te voren gewaarschuwd door Donner. En Balkenende.

Vreemd genoeg groeit het ‘JA! Die europese grondwet is retegeil!’-kamp nauwelijks. Blijkbaar willen we graag oorlog, holocaust, vernichtigung en een einde aan onze welvarende natie. Blijkbaar geven wij brave burgers van dit koninkrijk der Nederlanden geen ene zak om ons mooie landje met brede rivieren die ondersteboven traag door oneindig laagland stromen. Waarschijnlijk hebben we onze buik vol van de kaasmarkt, Delfts blauw, mannen met snorren en oranje kroontjes kotsend in onze hoofdstad, broedende nijlganzen en bivakmutsdragende bakbrommertrijders.

Want ons NEE, dat wij uiteraard massaal gaan laten horen tijdens het referendum aangezien wij democratisch gezinde burgers altijd en masse naar de stembus hollen als er gestemd mag worden, gaat the end of the Netherlands as we know it betekenen. Exit tolerantie. Exit pijs, vree, melk en honing. Exit spruitjes, stampot, bloembollen. Exit Geert Mak en de eeuw van z’n ouwe. Wat zeg ik: exit heel Europa!

Wat een NEE allemaal niet kan betekenen...Over vijftig jaar zal er geschreven worden: ‘denkend aan Holland, zie ik prikkeldraad, wachttorens, stof en as. Ondersteboven hangen de lijken, traag wapperend in de nucleaire winter.’

En dat allemaal dankzij U. Ondankbare burgers! Hypocriete honden! Heeft de regering al die tijd zo haar best gedaan om wat moois op te bouwen, zoals een nieuwe munt die helemaal niks duurder heeft gemaakt, een prachtig samenwerkingsverband met een nauwelijks fascistoide Italiaan, een mooi nieuw hoger onderwijssysteem waar je voorlopig geen zak mee kunt, een dijk van een internationale arbeidsmarkt, Camiel Eurlings op een belangrijke positie en natuurlijk een zeer betrouwbare en bijzondere betrekking met de V.S. (eigenlijk een maquette van een groot duizendjarig Europa) en wat krijgt die lieve, hardwerkende, door en door betrouwbare en goed naar de burgers luisterende regering daar voor terug? Een NEEN! Een dikke middelvinger recht in het gezicht! Stank voor dank!

Maar zoals gezegd, het zal u allen gaan berouwen. Op den dag dat u uw buren uitmoordt, in de nacht dat ook u boeken verbrandt en kerken in de fik steekt zult u terug denken aan die mooie zomerdag in juni waarop u de NEE-knop indrukte en daarmee uw lot bezegelde. Op die dag zult u terugdenken aan de prachtige propaganda van Donner en Balkenende, van de vele overtuigende waarschuwingen, van de waterdichte CDA-logica. U zult dan het schoolmeestershoofd van Donner weer voor u zien en hem de woorden ‘holocaust’ zien prevelen. Bittere tranen zult u plengen. Wroeging tot in het diepst van uw ziel zult u voelen. Wenend en tandenknarsend zult u uw eigen ‘NEEN’ vervloeken tot 500 geslachten na u.

Geniet nog maar van uw laatste dagen. Binnen onafzienbare tijd zullen de poorten van de hel geopend worden en de satanische hordes over het gazon van de buren denderen. Kijkt u nog maar eens goed naar al dat moois in de wereld. Luistert u nog maar, zolang het nog kan, naar Jantje Smit, BZN, Kane en al die andere prachtige verheven componisten die de laatste dagen van dit vredige europa naar het graf begeleiden. En vergeet dan vooral niet dat uw lot in eigen handen ligt. Want 1 juni is de Dag des Oordeels. Zo staat het al duizenden jaren geschreven.

Was ie goed zo, Piet Hein?

* Deze tekst werd door Lucasdelinkselul geschreven in opdracht van het ministerie van buitenlandse zaken, afdeling propaganda.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.