Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

WTF. PvdA, VVD en D66 willen achteraf uitleg over pensioenrichtlijn waar ze al mee ingestemd hebben

zewetenhetzelfookniet.png Dat pensioenverhaal begint in hoog tempo een uiterst zorgwekkende thriller te worden. Woensdag stemde een Kamermeerderheid in met de in het geheim tot stand gekomen EU pensioenrichtlijn IORP-II, waarvan ze pas een avond eerder de 100 pagina's tellende tekst hadden gekregen van Klijnsma. Brussel juicht. Henk Krol, tégen de richtlijn, wilde vervolgens van Jetta Klijnsma weten wat de gevolgen van de euroficatie van de pensioenpotten zijn voor onze pensioenwet, en diende het volgende verzoek in: "Henk Krol stelt voor Staatssecretaris Klijnsma aanvullend te verzoeken in de reeds gevraagde brief over de IORP-2 richtlijn exact (tot op detailniveau) aan te geven op welke punten de Richtlijn afwijkt van bepalingen in de Pensioenwet." Krol weet niet wat de invloed op en gevolgen voor de pensioenwet in Nederland zijn, nu de Kamer heeft ingestemd met het openzetten van de weg naar de EU-markt voor pensioenfondsen, en wil dat weten van Klijnsma. Prima vraag dus. Maar nu de crux: VVD, PVDA EN D66 STEUNEN DIT VERZOEK. Deze partijen hebben haastig ingestemd met IORP-II, en nu willen ze achteraf leren wat hun besluit precies voor gevolgen heeft voor de 1200 miljard euro aan uitgesteld loon van de Nederlandse bevolking. Waarmee ze bekennen dat ze geen idee hebben waar ze nou precies zo snel mee ingestemd hebben woensdag. Worden we écht door zulke maniakken geregeerd?

Reaguursels

Inloggen

Alsof er een plaat blijft hangen:
Schaalvergroting is beter, meer marktwerking, samen regelen op europees niveau, worden we allemaal sterker van, o shit... (And repeat)

boerk | 04-07-16 | 06:35

Politici. Het zijn net mensen. Wij stemmen ook al jaren op partijen die dit land in de uitverkoop doen. En achteraf zijn we boos dat dit land zo naar de klote gaat.

MultiPlex | 04-07-16 | 01:14

Ik zei het jaren geleden (~5j) al tegen mijn vriendin; die zuidelijke landen (inc Fr) gaan er alles aan doen om onze pensioenpotten te bemachtigen... TADAAA. Wat wij als de wiederweerga moeten doen is zorgen voor een Neuro, met alle Noord Europese landen. Ook jaren geleden (~7j) al geopperd op verschillende fora..

Over de 'Koreaanse slet' ; Ik snap niet dat mensen op dat figuur reageren. Gewoon negeren. Een succesvolle zakenman gaat hier echt niet zijn tijd aan verspillen.

Eu=geen democratie. Leiders niet democratisch verkozen. Wil je weten het zit ?Lees alle links op de volgende pagina door : nl.wikipedia.org/wiki/President_van_d...
En de links op de gelinkte pagina's.

Kan iemand hier de vier 'voorzitters' zo opnoemen ? Zonder op te zoeken ? Zegt toch al genoeg ?

NEXT ; NEXIT

Kim-Jung-Un | 03-07-16 | 16:28

Politici zijn ook burgers en begrijpen de materie dus niet. Erger nog, ze zitten stilletjes in een donker achterkamertje te bidden dat het volk nét iets dommer is dan zijzelf. En nog erger is dat deze tactiek bijna altijd werkt.

Nivelleermarionet | 03-07-16 | 13:35

@superjan @Kaas de Vies

Het mag dan wel niet referendabel zijn, maar daarvoor kan toch ook weer een referendum opgezet worden. Zeg maar een referendum voor het referendabel maken van een referendum voor het uitstappen uit de EU. Dat is op zich ook al een duidelijk signaal en de uitslag zegt in basis hetzelfde.

Boe_dHa | 03-07-16 | 13:32

We zijn weer het braafste jongetje van de klas. Appeltje voor de juf.

viejohuevon | 03-07-16 | 13:20

De reden waarom dit wetsvoorstel er binnen 18 uur doorheen gejast werd, kan in 1 woord worden samengevat....

Nexit…

Een eventuele Nexit is hiermee vakkundig kaltgestellt...
Zodra de pensioenfondsen zich hebben onttrokken aan het toezicht van de Nederlandse overheid, en zijn vertrokken naar andere landen, is er geen Nexit meer mogelijk!
Geen weldenkende Nederlander zal voor een Nexit zijn, als daarmee de kans bestaat dat ze naar hun pensioensgelden kunnen fluiten…
Een voorwaar geniale tactiek.

vomit comet | 03-07-16 | 13:12

Maar @boe_dha heeft wel een punt zodra dit referendabel is, direct in actie komen. Al is het maar om zoveel mogelijk licht te schijnen op de gang van zaken.

superjan | 03-07-16 | 13:05

"let op mijn woorden, Samsom treed terug in september, er is geen kandidaat meer en Aboutaleb wordt op het schild gehesen.
En daar gaan de debielen weer in 2017 25 zetels of meer voor de PvdA want er is een nieuwe verlosser op het schild gehesen.
Het houd niet op.
Niet vanzelf.
bakoenin | 02-07-16 | 16:16

Dit zou een zeer onverstandige zet zijn van de Pv/dA en daarbij zou het een destructieve zet zijn voor Aboutaleb zichzelf.

Ook zal het aardig de indruk geven dat de Bilderberg groep toch aardig of behoorlijk zijn wortels heeft gevestigd in de Westerse/Europese/Nederlandse politiek.

Je wilt het toch niet hebben dat dadelijk de "alu"hoedjes(de verwarde mensen volgens "fascistisch nep links".) hun bewijs zien geleverd worden, dit juist door Aboutelab naar voren te schuiven als de voorman/fractieleider van de Pv/dA, die ook aanwezig/uitgenodigd was op de laatste Bilderberg ontmoeting.

Dit zou het koren op het brood (moeten) zijn.

Mocht het gebeuren dan is de Pv/dA de partij van Bilderberg vrijers, en zou men eens deze hele partij en andere partijen onder het vergrootglas moeten nemen Dit in betrekking waar gerenommeerde politici of ministers bij vertrek van hun politieke loopbaan een nieuwe functie krijgen aangeboden.

Ik schat dat 2/3 van deze politici bij bedrijven aan het werk gaat die ook uitgenodigd waren bij een Bilderberg ontmoeting. En dat veel besluiten in het kabinet zijn gemaakt om bedrijven die hebben deel genomen aan een Bilderberg meeting ten voordelen vielen van deze bedrijven.

Maar goed ik doe wel mijn *aluhoedje* af, immers de economische en politieke wereld draait om vrede en democratie, en zogenaamde "linkse" graaiers bestaan niet en eigenpijpers kontenbonkers machtsbeluste smegmaschrapers narcisten die burgers misleiden en voorliegen zijn sprookjesfiguren gemaakt door het zogenaamde boze "rechts" van Europa.

Konijntjuh! | 03-07-16 | 12:40

@Boe_dHa | 03-07-16 | 11:18
Omdat het volgens de referendumwet nog niet referendabel is.

Kaas de Vies | 03-07-16 | 12:00

Dit is net zo belangrijk, zo niet belangrijker dan een brexit en toch lees je er alleen maar op Geenstijl over. Dat is het grootste probleem. EU - politieke partijen - media, drie handen op één buik.

ouwespamhoer | 03-07-16 | 11:46

Apen kunnen een banaan pellen, Tweede Kamer leden kunnen niet lezen waar ze over stemmen.
Man, man, man.

Raider Twix | 03-07-16 | 11:33

WTF @Geenstijl ik snap jullie niet!

Voor zo'n stomme Oekraïne deal mobiliseren jullie half Nederland voor een referendum. Een onderwerp dat voor het gros van de Nederlanders geen kut uitmaakt. En voor iets zoals de pensioenen van alle Nederlanders blazen jullie alleen maar wat wind in een artikeltje.

Laat hier je spierballen maar eens voor zien. Probeer maar eens een referendum te organiseren om uit de EU te stappen met de pensioenen als reden (jullie kunnen vast nog meer goede redenen bedenken). Dat zou pas een duidelijk signaal zijn naar de politiek en ze dwingen om van koers te veranderen wat betreft de EU. Laat ze maar is zweten in Den Haag.

Boe_dHa | 03-07-16 | 11:18

Commentaar van de Pensioenfederatie (lid van PensionsEurope):

Resultaat IORP II onderhandelingen naar Kamer

De Pensioenfederatie is blij met de uitkomsten van de IORP II triloog onderhandelingen*, die gisteren naar de Tweede Kamer zijn gestuurd (zie de bijlagen hieronder). Het is in goede samenwerking met alle bondgenoten in Europa gelukt om de pijnpunten, die in het oorspronkelijke voorstel over de Europese pensioenrichtlijn stonden, eruit te halen of te verzwakken. Zo zijn er geen gedelegeerde bevoegdheden voor de Europese Commissie of EIOPA (de Europese pensioentoezichthouder) en de vereisten op het gebied van informatievoorziening en governance betreffen hoofdlijnen in plaats van details.

De Pensioenfederatie verwacht niet dat de IORP-II richtlijn leidt tot meer verhuizingen naar het buitenland. Sterker nog, De Nederlandsche Bank krijgt een vetorecht en het wordt daarom eerder moeilijker dan makkelijker om pensioenregelingen in het buitenland onder te brengen.
Wel ziet de Pensioenfederatie dat meer partijen dan voorheen bijvoorbeeld naar België verhuizen. Dat zien wij dus al gebeuren, zonder dat de IORP-II in werking is getreden. De Pensioenfederatie vindt het in dat kader goed dat onder andere Kamerlid Lodders onlangs aandacht heeft gevraagd voor het vestigingsklimaat en het voorkomen van kostenverhogende Nederlandse wet-en regelgeving. De toenemende btw-lasten voor pensioenfondsen vindt de Pensioenfederatie bijvoorbeeld onwenselijk. Door Nederland zo aantrekkelijk mogelijk te maken kun je proberen om echt alle partijen binnen de eigen landsgrenzen te houden.

* Tijdens triloog onderhandelingen schakelen de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad van Ministers over wetgevende voorstellen.

Links
Pensioenfederatie: www.pensioenfederatie.nl/actueel/nieuw...
PensionsEurope: www.pensionseurope.eu/

Wrange noot. Bij PensionsEurope staat deze kop: "PensionsEurope welcomes the modernised rules for pension funds."
www.pensionseurope.eu/pensionseurope-w...
Maar daaronder hangt geen artikel of is mijn browser gek geworden?
Salut! Evocatus

Evocatus | 03-07-16 | 11:07

Kunnen ze die Jetta Kleinsma niet wegpromoveren en op een groot knollenveld plaatsen om te fungeren als vogelverschikker, dank U!

BadLieutenant | 03-07-16 | 11:03

Ik wil per direct uit die pensioenfondsmaffia-oplossing van de jaren 70 worden ontslagen. Ik wil NU mijn uitgestelde loon ZELF veiligstellen, daar heb ik Juncker met zijn dievenbende niet voor nodig, dat lukt mij zelf veel beter. Het is immers MIJN geld.
Afblijven, en die illiteraire TK leden mogen op het schavot opdat zij eens gaan beseffen wat volksvertegenwoordiging inhoud.

Prutsert3368 | 03-07-16 | 10:37

"let op mijn woorden, Samsom treed terug in september, er is geen kandidaat meer en Aboutaleb wordt op het schild gehesen.
En daar gaan de debielen weer in 2017 25 zetels of meer voor de PvdA want er is een nieuwe verlosser op het schild gehesen.
Het houd niet op.
Niet vanzelf.
bakoenin | 02-07-16 | 16:16"

Dank,
Bakoenin!
Zijn wij hier eigenlijk de enige twee anarchisten?

Lijkt me een uitstekende observatie. Ondanks zijn ferme taal wantrouw ik hem, net als Marcouch toch. Krijgen de Mohammedanen ooit de overhand, dan is het bladdraaien aan de boom een koud kunstje. Gelovigen van welke snit dan ook zijn daar eeuwenlang heel bekwaam in geweest.
Salut! Evocatus

Evocatus | 03-07-16 | 10:25

vwb de 12 jaar geen indexering : waar haalt U dat vandaan ? waar heeft U het over ?
Zwizalletju | 02-07-16 | 19:29
=
De laatste pensioen-indexering was in 2004; daarna geen indexering meer maar wel 2x een pensioen-verlaging.

meneer Q | 03-07-16 | 09:59

Met vriendelijke groeten verblijvend,
Kievit | 03-07-16 | 03:23
=
Dat met "vriendelijke groeten verblijvend" had je er beter vanaf kunnen halen... zooitje pensioen-weggevend-tuig klopt meer.

meneer Q | 03-07-16 | 09:49

-weggejorist-

maar toch | 03-07-16 | 09:42

Nu gaat de pensioenleeftijd naar 86

Swaffellaar | 03-07-16 | 09:10

Laat die peuk en koffie maar zitten deze ochtend, na het lezen van dit stuk gaat t vanzelf..
Wanneer komt er nu eens verzet, we gaan als lammetjes naar de slachtbank

WOEST010 | 03-07-16 | 08:45

Tis wel een beetje mosterd na de maaltijd. Wat een onkunde.

jezusisonzin | 03-07-16 | 08:19

Solidair zijn wil ik wel, maar uitsluitend met Nederland, laat andere landen hun eigen broek maar ophouden. Ben ik mijn broeders hoeder, die niet eens mijn broeder zijn?

Vitiligo | 03-07-16 | 07:51

-weggejorist-

De Griek | 03-07-16 | 07:35

Ja, het was misschien handiger geweest dat even te bevragen vóór je er mee instemt.
Zijn ze dan echt allemáál zo achterlijk als Peggeltje die eerlijk zei dat hij VOOR een verdrag zou stemmen al had hij het niet gelezen en wist hij dus ook niet wat er in stond?
Ja, ZO achterlijk zijn ze.
Allemaal.

mallekater | 03-07-16 | 07:17

Klinkt als; "tijd voor een referendum"

iphototjes | 03-07-16 | 06:30

militare dienstplicht invoeren voor polticie,orde en
veiligheid bijbrengen,en moraal.

jopie1 | 03-07-16 | 03:57

Zonet heb ik maar weer eens een mail verstuurd. Niet dat het zal helpen, maar ja.....
------------------------------------------------

VVD-fractie

L.S,

Betreft: Gang van zaken rond IORP-2-richtlijnen.

Over enkele jaren hoop ik van mijn pensioen te kunnen genieten. Pensioenaanspraken waar ik 30 jaar voor heb gewerkt en gespaard. Vanuit Nieuw-Zeeland, waar ik nu werk, volg ik met bezorgdheid het nieuws in Nederland, o.a. over het gedoe rond onze pensioenaanspraken.

Wat mij bevreemdt en ook enigszins beangstigt, is hetgeen ik in de media verneem over het "gedoe" rond de Europeanisering van onze pensioenaanspraken.
Vooral vreemd is, dat ook uw fractie kennelijk heeft ingestemd met implementatie van EU-regelgeving aangaande onze pensioenen, waarmee transfers van rechten naar zwakke EU-landen hetzij direct hetzij indirect mogelijk zijn geworden.
Extra bevreemdend is, dat ik nu moet lezen, dat -nadat uw fractie met deze richtijnimplementatie heeft ingestemd, uw fractie om aanvullende informatie vraagt. Komt over als kalf en put.
Waarom heeft uw fractie zich niet eerst optimaal geïnformeerd alvorens in te stemmen met een maatregel, die fnuikend kan blijken voor de pensioenrechten van de Nederlanders?
De VVD was ooit een degelijke partij, die borg stond voor de belangen van de hardwerkende Nederlander. Met de informatie die nu bekend is, komt de handelwijze van uw partij daar nu niet meer overeen.
Zou u mij -en de Nederlandse bevolking- kunnen uitleggen, waarom uw fractie vóór dit alles heeft gestemd, zonder kennelijk -getuige het na de stemming opvragen van aanvullende informatie- de consequenties van een en ander geheel te kunnen overzien?
En: waarom is uw fractie voorstander van het creëren van risico`s voor ons zo solide pensioensysteem door dit bloot te stellen aan riskante EU-regelgeving?

In afwachting van Uw reactie,

Met vriendelijke groeten verblijvend,

Kievit | 03-07-16 | 03:23

j.m.de graaff | 03-07-16 | 01:53
Ik krijg die aanvechting ook soms, lees er een sarcastische draai aan te geven. Veelal doe ik het niet omdat een brulboei als DKS de podia opeist gelijk een volleerd dramaqueen. Elke rede is dan niet meer bespreekbaar. En dat is natuurlijk kolder, want de rede ligt ergens in het midden.
O, natuurlijk moeten scheidslijnen scherp zijn, en dat is het gaat om uitgangspunten die onderbouwd zijn volgens de wet. Maar het zou nooit mogelijk moeten zijn dat religie (om het even welke) de wet kan overrulen.

toetssteen | 03-07-16 | 02:12

En is laag opgeleid natuurlijk en een ouwe lul.

j.m.de graaff | 03-07-16 | 01:53

En denk er vooral goed om:

Wie op een eurocritische partij stemt, is xenofoob, luistert naar zijn onderbuik, discrimineert en is immoreel.

Nou, dat wilt u toch zeker niet?

Nou dan!

j.m.de graaff | 03-07-16 | 01:52

"Maniakken die dat volk constant verwijten dombo's te zijn", aldus een reaguurder.

De maniakken hebben gelijk; het volk bestaat grotendeels uit dombo's.

Dat bleek de laatste tweede kamer verkiezing en dat zal de volgende verkiezingen wederom blijken.

De Nederlander is geïnteresseerd in waar zijn buren het van doen en verder vooral korting op alles.

Want als ie een dubbeltje kan uitsparen, kijkt hij niet op een kwartje. ( laatste zin vrij naar Bomans )

j.m.de graaff | 03-07-16 | 01:48

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 19:19

Fout, dit was bij uitstek een elitair ding DKS. Het is ook niet voor niets dat AH de verkiezingen niet won maar door de zwaar dementerende Hindenburg werd geïnstalleerd. Het was net Juncker.......

Deze lui kan het geen ene moer schelen DKS en u blijkbaar net zomin. Offer het volk, zal ze leren verkeerd te kiezen ter bevrijding! Dat kan werkelijk niet! Ten strijde tegen het rising plebs! Sla ze neer waar u ze vindt....... Mweh

toetssteen | 03-07-16 | 01:41

De regeringspartijen:
incompetent, dom en landverraders.

Jan Dribbel | 03-07-16 | 00:50

Zucht, carrière politici. Een groot deel van onze volksvertegenwoordiging is totaal incompetent. Stuk voor stuk geselecteerd omdat ze goed kunnen praten voor een camera, of loyaal aan de partij zijn, de juiste vriendjes hebben, enigszins narcistisch zijn... Niet omdat ze nou bewezen hebben veel verstand van zaken of een vurige wens hun idealen te verwezenlijken. Maar het allerergste: ze zijn alleen bezig met de vraag wat goed voor hun carrière en inkomen is, in plaats van wat goed voor Nederland is. 100 jaar geleden (die politieke praktijk had ook z'n minpunten natuurlijk) waren de politici oude gearriveerde zakenmannen of ware idealisten: die hadden nauwelijks een eigen belang. Bovendien hadden we toen nog een onafhankelijke, eveneens competente pers, die niet met politici gezellig gingen borrelen.

stampertje85 | 03-07-16 | 00:48

En maar roepen dat burgers bij een referendum niet weten waarover ze stemmen.
Politiek in NL en EU is volkomen failliet.

De finale eindbaas | 03-07-16 | 00:44

@Stormageddon | 02-07-16 | 18:41

Klopt helemaal valt mij ook al o.

Rene046 | 03-07-16 | 00:38

Heerlijk dat paarse kabinet.... en dan die D66 met zijn grote bek overal tussen.
Drie walgelijke partijen bij elkaar en GL, waar bemoeit die zich in vredesnaam tegenaan!
Ik adviseer iedereen om per direct te stoppen met het betalen van pensioenpremie.
Links maakt meer kapot dan je lief is.

mom van avezaath | 03-07-16 | 00:14

Dit is gewoon een smerige truc van de EU om om te binden aan hun, gaan we NEXIT dan zijn wij onze pensioenen kwijt. vies tuig daar in Brussel

Rene046 | 03-07-16 | 00:07

Cobalt bomb | 02-07-16 | 23:43,

Leuke site, inderdaad wel mooi hoe die scam artists er ingeluisd worden.
En och, ik maak me niet zo druk over onbekende fantasten.
Wel over het wanbeleid van de boven-ons-gestelden.
Maar het helpt om dat in de boksschool van je af te slaan.

Dandruff | 03-07-16 | 00:03

Dandruff | 02-07-16 | 23:34

Misschien heb je wel gelijk.
Wellicht vind je deze site over het trollen van Scam-Artists wel amusant/interessant.

ebolamonkeyman.com/

Overigens, je hebt DKS flink van terechte repliek gediend, maar denk je wel aan je hart?

Cobalt bomb | 02-07-16 | 23:43

@Zwizalletju | 02-07-16 | 20:46
Na de Tweede Kamer komt altijd de Eerste Kamer.

Lewis Lewinsky | 02-07-16 | 23:35

Cobalt bomb | 02-07-16 | 23:00,

Ik denk wel dat dks 1 persoon is. Je herkent hem doorgaans aan zijn dédain voor werkende mensen; zijn haat tegen democratie; zijn reeksen scheldpartijen op andersdenkenden; en zijn voortdurende gescherm met mensen die niemand kent waarvan het onbewezen bestaan zijn "gelijk" zou moeten bewijzen. Hoe precies snapt niemand, maar dat terzijde.

Dat dks soms overkomt als meerdere mensen is vooral omdat hij zichzelf regelmatig tegenspreekt. Maar goed, dat hebben leugenaars altijd. Als hij in verschillende discussie verschillende rollen probeert te spelen wringt dat, en daarnaast is het onmogelijk om zoveel leugens te onthouden. Al geloof ik wel dat hij een spiekbriefje naast zijn bureau heeft, over wie hij in grote lijnen speelt.

Dandruff | 02-07-16 | 23:34

Excuus voor drie keer..

Janneus | 02-07-16 | 23:33

-weggejorist-

Janneus | 02-07-16 | 23:33

-weggejorist-

Janneus | 02-07-16 | 23:33

Ik ben toch bang dat de woede hier gebaseerd is op een verkeerde kort-door-de-bocht interpretatie. Niet overigens omdat ik veel vertrouwen heb in onze politici...

Janneus | 02-07-16 | 23:33

Djeezus H. Christ, we laten onze pensioenpotten over aan een onnozele, socialistische kreupele kleuterjuf met pleeborstelkapsel...
.
We zijn zo ontzettend de sjaak.
.

Brou Is Back | 02-07-16 | 23:28

zwitsalletju

punt is juist dat we helemaal geen pensioenstelsel nodig hebben, gewoon zelf kunnen sparen, en dat helemaal niemand het zou moeten willen dat er met je geld wordt gegoogeld. als je het zelf zou mogen regelen dan regelt ieder normaal mens het op een voor hem of haarzelf begrijpelijke en inzichtelijke manier.
ook hier hebben we geen overheid voor nodig, we zijn geen kleuters, en zeker geen europese overheid

Ciara | 02-07-16 | 23:27

Zwizalletju | 02-07-16 | 23:07,

Gewoon even naar boven scrollen en lezen.
Omdat diverse trollen hierboven al aangaven een algemene ontwikkeling van 0 te hebben, is er door diverse belezen reaguurders gelinkt naar tientallen artikelen daarover. Onder andere over het ABP, dat 32 miljard verloor aan de staat.

En daarom geloof ik niet dat jij daar gewerkt hebt; dan had je daar heus al wel iets over gehoord. Dan zou het sowieso een beroepshalve jouw interesse hebben als er iets over in de media was.
Dus zoals de meeste trollen lieg je over wie je bent. Op die probeer je een soort "autoriteitsargument" in te zetten. Normaal is het autoriteitsargument al een drogreden, maar als die "autoriteit" dan ook nog gelogen is...
Dan wordt het wel héél sneu.

En daar ga ik niet meer tijd in stoppen.
Doei!

Dandruff | 02-07-16 | 23:24

cobaltbom dat is ook mijn punt
demonstreren of zelfs een referendum houden is mi. op zichzelf een zinloze exercitie gegeven onze doofblinde regentenkliek.
ik gaf de enige situatie aan waarbij zou kunnen voorstellen dat dit zin heeft, namelijk alleen als dit deel uitmaakt van een langeretermijnvisie

Ciara | 02-07-16 | 23:20

@Reykjavik | 02-07-16 | 22:28

Nee , zal allemaal wel dat artikel. Maar de Nederlandse toezichthouder zal nooit kunnen toestaan dat er "pensioengeld" naar de armlastige Grieken of Spanjaarden gaat. Allemaal BS.
Hoe zou dat er dan uit moeten zien. Dat geld is belegd in van alles en nog wat en bij elkaar gekomen via de inviduele polissen met bijbehorende rechten.
Moet je dan de beleggingen verkopen en cash overmaken aan weet ik wie?
Allemaal spook verhalen, kunnen jullie zelf ook wel bedenken.

Zwizalletju | 02-07-16 | 23:19

@De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:50
Ik hou van je; dat je er bent om andere reaguurders de messen te laten slijpen.
Niet dat ik het met je eens bent, laat staan enige behoefte voel om het degen met je te kruisen maar, daar gaat het nu niet om.

Rest In Privacy | 02-07-16 | 23:11

Ciara | 02-07-16 | 23:05
De politiek ziet iedereen graag verschijnen op het binnenhof. Dan komt er weer extra OV belasting binnen.

Politiek is groot afnemer van oordopjes.

Cobalt bomb | 02-07-16 | 23:11

@Dandruff | 02-07-16 | 22:36
Hoe hebben ze dat dan allemaal uit "De Pensioenfondsen" gejat ? Ik zou het graag willen weten, is mij niet opgevallen toen ik er werkte.

En vwb de Richtlijn zelf en Duitsland: Duitsland heeft een heel ander stelsel. Veel kleiner vwb fondsen, veel groter aandeel staat.

Zwizalletju | 02-07-16 | 23:07

Pensioen is uitgesteld loon, aftrekpost geweest en dan krijg je een latente belastingschuld met als dekking je gespaarde pensioen. Dus alleen om die reden kan de poet het land niet uit want dan mag volgens mijn bescheiden kennis de belastingplichtige meteen afrekenen met de fiscus.

Breinbrouwsels | 02-07-16 | 23:07

nee zie boven
woest rellen bedoel ik niet
alleen gillen is juist waar ik niet zo voor ben
ik ben een voorstander van het ontwikkelen van een langetermijnvisie

als er een langetermijnvisie is voor na een nexit of voor na een opstand coup of iets van dien aard, dan zullen er ook meer mensen meedoen, en verloopt alles ordelijker dus zonder veel economische schade.

zomaar gillen en rellen lijkt me dus zinloos.

wat me in dit kader wel zinvol lijkt is om dit te coordineren.
de techniek staat voor niks, en internet is allang geen hype meer, waarom is er geen platform dat acties binnen bovengenoemd kader bedenkt, en verbindt met (daarvoor dus betaalde) demonstranten ?
hoeven de inwoners van Schiermonnikoog niet meer helemaal naar den Haag om in de schijnwerpers te staan
en kunnen al diegenen die hierboven aangaven er zelf zo warmpjes bij te zitten dat ze hun pensioen niet nodig hebben, gewoon wat euro's storten om een legertje van demonstranten op de been te brengen en te houden, dit om vol in de camera met spandoeken en molotovcoctails op gecoordineerde wijze alle onderwerpen aangaande EU, immigratie, nexit, pensioenroof, islamisering, en de wens om de regenten te vervangen, net zo lang in beeld te houden totdat er echt een omwenteling plaatsheeft.

ik zou daar zelf geen geld in stoppen als er niet een langetermijnvisie achter zat, en verder zie ik dus ook niks in woest stampen en gillen

Ciara | 02-07-16 | 23:05

80 jaar geduurd om de Spanjaarden van ons geld te houden; tientallen jaren om Louis XIV en nu even op een middag alles weggegeven. Hoog tijd voor een nieuw Plakkaat van Verlatinghe

verweesdeNL-er | 02-07-16 | 23:03

Dandruff | 02-07-16 | 19:25
DKS is inderdaad een kwaadaardige trol eersteklas. Alles wat je opsomt was mij eerder ook al opgevallen maar zoals ik eerder in de panelen al vermeld heb denk ik dat er meerdere knuppels achter het account zitten en mijn tweede hypothese is dat DKS een mentaal patient is.
Ik hoop dat hij helemaal geen familie tot last is.

Het vervelende is ook altijd dat je als rechtschapen persoon tijd steekt in of er nu wellicht wel iets geschreven is wat redelijk integer is.
Vermoeiend iig.

Cobalt bomb | 02-07-16 | 23:00

@Dandruff | 02-07-16 | 22:36
Wanneer ga je de barricades op?

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 22:47

Als we niet ingrijpen blijven aan die gekken van de politiek uitgeleverd.

Rest In Privacy | 02-07-16 | 22:47

Ik heb geloof ik alweer een nieuw bureau nodig. Ik verdenk ikea van een groot plot op verkoopstuwing van nieuwe bureaus door inducering van nationaal head-desken.

Cobalt bomb | 02-07-16 | 22:46

Zwizalletju | 02-07-16 | 22:10,

Nogmaals, de Nederlandse Bank verliest het toezicht over de Nederlandse pensioenen.
Dat kun je gewoon nalezen in dat verdrag zelf.
Daarom wil Duitsland niet meedoen; zij zijn niet gek.

Het verschil tussen de reclamefolder waar jij naar linkt dat verdrag van 100 pagina's is kennelijk dat die PGGM wat pijnlijke puntjes weglaat.
Zoals men van reclamefolders kan verwachten.
Op de lagere school leerde ik daarom al dat je contracten nooit moet tekenen zonder eerst de "kleine lettertjes" te lezen.
Politici van de "middenpartijen" in de 2e kamer wisten dat kennelijk nog niet.

Ik wil alles niet 50 keer herhalen.
Hierboven wordt door mij en tientallen anderen meermaals uitgebreid uitgelegd wat er allemaal mis is met dat verdrag, met de EU en met het beheer van onze pensioenen. Die feitelijk bestaan uit "uitgesteld loon"; geld dus waar mensen recht op hebben.

Toch hebben de Nederlandse overheid en diverse handige zakenlieden de afgelopen decennia meermaals tientallen miljarden gejat uit de pensioenfondsen; abp, ammado, etc. De "toezichthouders" stonden erbij en keken ernaar. Soms omdat ze daar flink aan verdienden, maar soms ook omdat ze geen verstand van financiën hadden (zoals enkele vakbondsmensen eerlijk toegaven).
Hierboven staan tientallen bronnen; ga aan je huiswerk.

Dandruff | 02-07-16 | 22:36

Zwizalletju | 02-07-16 | 22:10 En artikel 60 dan? Wat zijn die "measures"? Wordt imho niet nader geduid, dus daar zit wel degelijk een adder onder het gras. En een flinke ook...

Reykjavik | 02-07-16 | 22:28

VVD, PVDA en D66: de term landverraders gaat me te ver, maar de term pensioenverraders past wel degelijk! En dan ook achteraf vragen wat ze nou precies hebben goedgekeurd. De godspe...

Reykjavik | 02-07-16 | 22:26

Ciara | 02-07-16 | 21:49

Ga woest de straten op. Rellen. *zucht*

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 22:17

Er wordt van een mug een olifant gemaakt

Bron: www.pggm.nl/wat-vinden-we/Paginas/IOR...

"Gaat Europa over onze pensioenwetten?
Nederlandse pensioenfondsen blijven gewoon onder nationaal toezicht vallen, in dit geval dus De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten. De Nederlandse politiek maakt de meest regels waaraan een pensioenfonds moet voldoen (zoals het FTK of belastingwetten).
Er is dus geen sprake van overheveling van pensioengeld of pensioenrechten naar Europa of meer inspraak van buitenland op Nederlandse pensioenen, iets waar sommige Nederlanders zich zorgen over maken.

IORP II stelt een aantal minimumvereisten aan pensioenfondsen, vooral op het gebied van bestuur en transparantie. Een pensioenfonds moet bijvoorbeeld zorgen voor goede bestuurders die prudent omgaan met het pensioengeld. Er zijn eisen aan risicobeheer, personeel en externe aanbieders en op communicatiegebied.
Nederland (pensioensector, politiek en overheid) had al eerder samen met andere landen extra buffereisen voor pensioenfondsen succesvol weten tegen te houden.

Nederland heeft regelgeving op pensioengebied al goed op orde (denk aan financieel toetsingskader (FTK), Wet Pensioencommunicatie en Wet versterking bestuur pensioenfondsen), maar dat is helaas nog niet overal in Europa het geval; reden voor de Europese Commissie voor IORP II."

maar wat mij betreft had het uitgesteld kunnen worden, zoals Omzigt zegt. Procedure klopt van geen kanten natuurlijk.

Aan de andere kant is deze richtlijn de afgelopen jaren al helemaal uitgekauwd, ook met de pensioenfondsen zelf , dit is er uitgekomen, na al weer een half jaar uitstel. Richtlijn moet nu in Pensioenwet worden opgenomen.

Zwizalletju | 02-07-16 | 22:10

the Jackdawn | 02-07-16 | 20:13

*zucht*

Ze snappen het niet eens. Dat volk wil zeggenschap over onze toekomst. De toekomst van onze kinderen. Het is te dom om te snappen dat genoemde landen praktisch EU-lid zijn terwijl ik toch echt, dacht ik, duidelijk aantoonde wat en waarom. En vooral dat een post-Brexit Groot-Brittannië dat ook ongeveer zo zal zijn. Wat moet je daar dan mee?

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 22:06

Iets amper kunnen lezen en dan toch instemmen.

Hoe achterlijk zijn die partijen?

MaxiCosi24 | 02-07-16 | 21:54

Ik riep 10 jaar geleden al dat onze pensioenpotten gestolen zouden worden, ik zat er alleen een paar jaar naast. Ik dacht aan 2020.
Gelukkig is er van mij geen pensioen te stelen, dat heeft het systeem dat we nu hebben al gedaan. Een pensioenbreuk en je kan nooit meer voldoende opbouwen, als normale werknemer met nominaal salaris.

BekiekUtMoar | 02-07-16 | 21:53

hoi toetanchamon
ik zit dus wél met een kind dat over een jaar of wat vraagt van papa waarom deed je niks toen ze je pensioen afpakten, maar zou het ook zonder haar raar vinden van mezelf als ik alleen maar had staan/zitten gillen op een of ander obscuur forumpje, alleen maar omdat degenen die het probleem hadden veroorzaakt een totale ineenstorting van hun megalomane superstaat verdiend hadden. het is weinig zinvol om het bij zitten gillen op een obscuur forumpje te laten.

Ciara | 02-07-16 | 21:49

Ook dit bericht wil ik u niet onthouden:

Overleg Duitsland Frankrijk.

Beide landen willen dat er duidelijke EU-prioriteiten worden opgesteld op het gebied van buitenlandse zaken en veiligheid. Ook moet de EU voortmaken met een gezamenlijk asiel- en immigratiebeleid. Een Europese grens- en kustwacht is daar onderdeel van. Verder moet er wat Frankrijk en Duitsland betreft een Europees antwoord komen op de toename van het aantal economische immigranten.

Op economisch gebied willen de landen uiterlijk in 2018 een 'fiscale instantie' voor de Eurozone oprichten. Die moet bijvoorbeeld zorgen voor investeringen in landen die het hardst zijn geraakt door de financiële crisis.
-----------------------------------------------------------------------------------

En nu komt deze doorzichtige aap al uit de mouw, de z.g. fiscale instantie zal onze Nederlandse pensioenfondsen dwingen om zoveel mogelijk te investeren in de zuidelijke landen. Mensen wordt wakker en doorzie dit smerige spel en wie staat er aan het hoofd van het ABP ? Juist ja die van het CDA zij komt uit Brussel en zo Eurofiel als maar mogelijk is. Zij die het proces kunnen pushen en sturen zijn ruim op tijd gepositioneerd en CDA'ers zijn hier goed in, denk maar aan 2005. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat deze mevrouw welke een trackrecord heeft bij de EVP voor allerlei niet hoogstaande feiten zoals.

1) EVP voorzitter van het vrouwen MBK netwerk.
2) Meldpunt diefstal bij vrachtwagenchauffeurs v.w.b. lading.
3) En dat we in de EU dezelfde verkeersborden moeten hebben.
4) En ze heeft een keer een marathonzitting van 16 uur overleeft.

En dit is dan de bestuursvoorzitter van het ABP zonder enige financiële achtergrond ( Verpleegkundige HBO ). Deze dame is net als de rest van het geparachuteerde management (vakbond,baantjesjagers,enz)

Deze lieden vertrouwen we miljarden toe die zelf niet 1% kunde bezitten om zo'n omvattend bedrijf te kunnen leiden. Alles wordt uitbesteed aan diegene die ondoorgrondelijke producten in de markt zetten die ze zelf niet snappen. Als er een grondig onderzoek naar de visie van dit fonds en de kinderlijke fouten van deze z.g beleidsmakers zou volgen,dan zakt uw broek af.

In een opgaande economie is het moeilijk om fouten te maken, je hoeft zelfs niet na te denken, je denkt zelfs dat als er een gedeelte van je kas wordt leeggeroofd dit weinig uitmaakt voor de toekomst.

Nog even en de EU rooft onze overgebleven kas tot op de bodem leeg en niemand hoeft verantwoording af te leggen en zijn al weer onderweg naar de volgende functie om de boel te vernagelen.

Chinook Elsevier | 02-07-16 | 21:47

Waar zijn nu die befaamde vakbondsbestuurders die het Malieveld volplempte met terecht boze burgers. Al die lui zijn ingepakt door de Bilderbergers met lucratieve baantjes na hun opdracht vervuld te hebben welke gegeven is door de regenten en de elite die onder geen enkele voorwaarden hun macht willen delen, tenslotte bent u de werkmier die het moet verdienen voor dit soort.

De enige manier om van dit soort af te komen, is ze fysiek te verwijderen uit het centrum van de macht en gelijk de ministerie's te zuiveren van de krachten die een ramp zijn voor onze Natie. Alles hebben deze lieden kapot gemaakt, onze sociale cohesie waar we jaren lang aan gebouwd hebben. Onze Natie wordt in een pennenstreek kapot gemaakt door snotneuzen waarvan de trekken en velden van hun moeders tepel nog in de mondhoeken aftekenen.

Waar zijn die maatschappelijke organisatie's, oudere bonden, politieke partijen die altijd breeduit verkondigen voor ons belang te staan, kom op, pak het voortouw activeer die miljoenen mensen die helemaal murw geslagen zijn en houd op met het controleren of iedereen wel zijn contributie heeft betaald. Het verzet moet geweldloos zijn, maar er moet verdomme wel enige actie komen wil je enige progressie boeken in het proces om ons van de ketenen te ontdoen genaamd de EU.

Het is toch van het gekke dat Jan Roos het proces moet aanzwengelen om de macht te breken van de elite. Dit geeft aan dat we in een schijn democratie leven waarin ieder corrigerend en zuiverend vermogen ontbreekt. Bij het aanzien van de beelden welke iedere keer op mijn netvlies gedumpt worden over de kamers, moet ik constateren dat mijn volksvertegenwoordigers, gecontracteerd en betaald door de gemeenschap als ongemanierde, ongeïnteresseerde , onderuitgezakte zoutzakken spelend c.q. gesoufleerd via hun iPad hun dag doorbrengen.

Wat wil je nu van de meeste van deze lieden verwachten, zij zijn niets meer dan u , bezitten een doorsnee intelligentie en halen iedere dag hun informatie uit de linkse nieuwsgaring, zitten vol blauwe plekken als ze weer eens uit hun stoel gedonderd zijn van verbazing.

Begrijpend lezen leren ze niet op een vrije VMBO school (wil je het nog erger hebben),
maar deze lieden gaan wel over een pensioenpot van +/_ 1400 miljard euro voor mij is dit nog steeds ruim 3085 miljard gulden achtergesteld loon. Dit geld zal t.z.t. wegstromen in de vermogenstransitie van Noord naar Zuid. Vertrouw dit soort elite nooit, zij hebben een eigen uitstekende pensioen / wachtgeld voorziening , betaald door u, zij hoeven voor hun gedrag geen verantwoording af te leggen en zijn weg voor dat u het weet, op naar de volgende functie geparachuteerd door hun Inner cirkel of belang hebbende waar ze lobbyist voor zijn geweest, tijdens hun kamerperiode.

Chinook Elsevier | 02-07-16 | 21:45

Allemaal onder de ballen trappen. Wat een knoeiers daar. Niet te geloven!!

Edreteketed | 02-07-16 | 21:42

Zelf wil ik een Nexit. Maar elke pro-EUer gun ik deze vorm van verkankering, verrotting, verkwisting en onnodige afbraak van zorg, veiligheid en economie. Hallo pro-EUers...... U houdt een mislukt decadent gevaarlijk kansloos project van narcistische dictators in stand. Lui die we niet kunnen kiezen en ook niet kunnen wegsturen. En beste pro-EUer, ik red me wel en heb geen kinderen maar UW kinderen gaan hiervoor bloeden. In de UK nu een dal en dieptepunt maar DIE gaan vanaf nu bouwen en groeien. Gegarandeerd. Nexit !

Rest In Privacy | 02-07-16 | 21:35

Tijd om je opgebouwde pensioen nu geheel op te nemen. De zaken en veranderingen die nu rondom de pensioenen spelen en vergaande gevolgen kunnen hebben zijn absoluut geen afspraken die bij aanvang aan de orde waren. De spelregels zijn rigoureus aan verandering onderhevig. Is dit ook geen vorm van ernstige pensioenbreuk ? En dat voor een afgedwongen onvrijwillige inleg. Iemand ?

ja,diedus! | 02-07-16 | 21:18

Vrijbrief voor onze pensioenfondsen. Zo kunnen ze eindelijk met hulp van de PVDA de Nederlandse pensioenwetgeving omzeilen. Kunnen de pensioenbestuurders hun salaris ophogen zonder gezeik over een eventuele Balkenende norm. Wat zou weleens 5 min willen vissen op de pier van IJmuiden, met die mevr. Klijnsma!

Henkpeer | 02-07-16 | 20:57

Dandruff | 02-07-16 | 20:04
Maak dat die Koreaanse slettebak maar eens wijs..
.
Die profiteert vast en zeker van het door de EU in het leven geroepen subsidie voor het een of ander.
Nogmaals, niets mis met Europese samenwerking op tal van fronten. Echter, de wijze waarop men nu een Europese staat probeert op te tuigen, werkt domweg niet. Dat hebben de Engelsen heus wel begrepen. Of wil deze Koreaanse snol beweren dat 52% van de Engelse Brexit voorstanders volkomen geschift zijn?

Ommezwaai | 02-07-16 | 20:57

Zeer toepasselijk citaat uit Xandernieuws:

DWN: Maar is het lidmaatschap van de euro volgens het Verdrag van Lissabon niet onomkeerbaar?

Zanni: ‘Inderdaad. Men heeft er goed op gelet dat het huis zonder degelijke brandveiligheid werd gebouwd, en de nooduitgangen werden gebarricadeerd.’

DWN: Stelt u dan voor om zich dan maar niets aan te trekken van dit verdrag?

Zanni: ‘Heeft de Duitse minister van Financiën Schäuble niet op dezelfde manier een tijdelijke exit van Griekenland uit de euro geopperd? Het is in ieder geval een feit dat recht en wet in de EU permanent worden gebogen om deze waanzinconstructie van de euro in leven te houden. We moeten aan tafel gaan zitten en erover onderhandelen hoe we de eurozone met overeenstemming kunnen ontbinden. De euro in zijn huidige vorm zal namelijk mislukken. Tot dan moeten we niet nog meer porselein kapot gooien dan nu reeds is gebeurd.’

sickworld | 02-07-16 | 20:49

@Lewis Lewinsky | 02-07-16 | 20:31
ik denk niet dat 1e kamer er nu over gaat.
De richtlijn gaat 1 juli in.

europa.eu/rapid/press-release_IP-16-23...

De wetswijzigingen in o.a. de Pensioenwet dienen voor 1 juli 2018 in werking te zijn.
Deze wetswijzigingen zijn mogelijk referendabel.

Zwizalletju | 02-07-16 | 20:46

Ik dank jullie beide voor de uitleg. Ik zal geduld moeten hebben dus.

A.I. van Dee | 02-07-16 | 20:36

@A.I. van Dee | 02-07-16 | 20:26
Eerst gaat het nog naar de Eerste Kamer om te sneuvelen. Daar heeft Rutte immers geen meerderheid.

Lewis Lewinsky | 02-07-16 | 20:31

@A.I. van Dee | 02-07-16 | 20:26 zie o.a. Zwizalletju | 02-07-16 | 17:37
EU richtlijnen moeten vertaald worden in wetten. Dat is al van voor de EU overigens. Dus in principe referendabel.

Zwizalletju | 02-07-16 | 20:30

Ik heb nog lang niet alle reacties gelezen dus het kan zijn dat ik al de 2de of 3de ben die dit vraagt:
Aangezien ze deze regeling er pas door gejast hebben kunnen we daar toch een referendum over aanvragen? Of zie ik dat verkeerd?

Zo ja dan verwacht ik een hogere opkomst dan bij het laatste referendum.

A.I. van Dee | 02-07-16 | 20:26

Is dit nog nieuws? | 02-07-16 | 20:09,

Tja, voor er een EU was konden mensen ook al in een ander Europees land gaan wonen. En nog steeds verhuizen er mensen naar landen ver buiten de EU; Israël, de VS, Australië, Indonesië, etc.

Zo'n dks doet alsof hij dat niet weet, maar hij weet dat wel degelijk.
Daarom begint hij steeds over zijn ome Joop en Tante Poes.

Dandruff | 02-07-16 | 20:20

the Jackdawn | 02-07-16 | 20:13
Er is verschil tussen ergens gaan wonen en ergens gaan werken. Daarnaast, is dat ene stempeltje per 6 maanden zo'n beletsel? Nog meer voordelen van de E.U. ten opzichte van Non-E.U. landen in de periode pre-E.U. en het heden? Dit aangezien we de nadelen inmiddels wel kennen....

Is dit nog nieuws? | 02-07-16 | 20:18

Is dit nog nieuws? | 02-07-16 | 19:45
"Non argument, dat kon je ook al voordat de E.U. er was."

Nee hoor, toen had moest je elke 6 maanden naar het politiebureau om een stempel te halen anders was het niet mogelijk om te werken.

the Jackdawn | 02-07-16 | 20:13

Ze zijn moe en willen niet meer. Het enige wat ze nu nog doen is Wilders van minutie voorzien. Dan mag hij het oplossen en kunnen de linkschmenschen aan de zijlijn met hun moraalvingertje wapperen. Zo goedkoop.

Yohean | 02-07-16 | 20:12

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 19:07
Het gaat erom dat je als EU-burger je gewoon vrij kan vestigen in o.a. Noorwegen, IJsland en Zwitserland. Dat ik zelf in Zwitserland, Genève, heb gewoond dat mijn Tsjechische zwager nu in Zwitserland werkt, dat het nichtje van mijn vrouw nu in IJsland zit.
^^
das uw argument?
Noorwegen, Ijsland en Zwitserland zitten niet in de E.U.
Tjechie dan weer wel, maar je zwager zit in een non-eu land.. fijn dat E.U.
http://www.nu.nl/buitenland/4287126/honderdduizenden-grieken-geemigreerd-sinds-financiele-crisis.html

Is dit nog nieuws? | 02-07-16 | 20:09

als ''democratie'' hier te lande een regentenkliek met een zo hoog na-ons-de-zondvloed-gehalte oplevert, kunnen we beter met zijn allen gaan nadenken over alternatieven.
ik moet het de NRC nageven dat ze met het artikel vandaag in het kader van de brexit over een '' revolutie zonder plan'' toch ook wel een punt hebben.

ik pleit hier dus, naast voor een burgermilitie gekoppeld aan een anonieme kliklijn, dus voor een gezamenlijk plan alvorens aan een nexit of een gewapende opstand te beginnen.
het voor 85.000 pp gedupeerd zijn rechtvaardigt mi. zo'n vorm van verzet wel, naast natuurlijk de georganiseerde diefstal van onze eigen culturele identiteit natuurlijk.

ik denk overigens ook dat een nexit alleen niks oplost met betrekking tot de ambtelijke toppen en de quango's
die ons land ongehinderd en redelijk ondemocratisch verder besturen als alleen de haagse koppen van jut worden vervangen door zomaar wat andere
dit pensioenprobleempje en de mazaratiproblemen bij de woningbouw zijn problemen die voortvloeien uit het feit dat de politiek het regelen van deze zaken heeft overgelaten aan quango's (vrijwel oncontroleerbare semi-overheidsdiensten).
voor bijltjesdag volstaan 150 bijltjes dus niet,en daarom alleen al is een groter plan nodig

Ciara | 02-07-16 | 20:08

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 19:55
Reageer eens inhoudelijk op mijn plempsel.... Graag met bronnen....

Is dit nog nieuws? | 02-07-16 | 20:05

Ommezwaai | 02-07-16 | 19:25,
telelezer | 02-07-16 | 19:33,

Precies.
Het is een gegeven dat mensen die onzin verkopen, doorgaans voorstanders zijn van censuur, dictatuur, intimidatie en geweld. Want wie goede ideeën heeft kan dat altijd uitleggen zonder die "hulpmiddelen".

En wat zien we in de EU?
Warempel;
- stelselmatige censuur over massa-migratie, islam, EU;
- stelselmatige intimidatie van mensen die daar wel over beginnen;
- zelfs vrij stelselmatig geweld tegen die dissidenten;
- steeds minder parlementaire discussies (hoor Jucker over CETA);
- negeren van referenda (Frankrijk, Ierland, Engeland);
- negeren van verkiezingsuitslagen (Griekenland, Italië, Portugal);
- steun aan een staatsgreep die leidde tot een burgeroorlog.

Dus zelfs zonder je heel diep in de feiten te verdiepen kan iedereen zien dat de EU-lobby geen argumenten heeft. Vandaar ook dat wanstaltige "Engeland wordt een piepklein stadsstaatje" en "einde van de beschaving", etc.
De blinde haat en zelfs het geweld dat de "Brexit" uitlokte geeft aan dat de EU een slecht idee is, dat alleen met censuur, dictatuur, intimidatie en geweld verdedigd kan worden.

Dandruff | 02-07-16 | 20:04

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 19:55
inhoudelijk niet reageren maar mensen dom noemen.. wow..

Is dit nog nieuws? | 02-07-16 | 20:03

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 19:55
inhoudelijk niet reageren maar mensen dom noemen.. wow..

Is dit nog nieuws? | 02-07-16 | 20:03

Alexander des Burgus | 02-07-16 | 19:12
Uit uw eigen volkskrant link
http://www.volkskrant.nl/politiek/rutte-vraagt-nederlandse-aanvulling-op-oekraineverdrag~a4329419/
Volgens een vertrouwelijk verslag van de vergadering van de EU-leiders heeft Rutte gezegd dat hij bereid is het Oekraïneakkoord ongewijzigd te ondertekenen, mits de Nederlandse zorgen op juridisch bindende wijze worden geaddresseerd.
Ongewijzigd te ondertekenen...
Rutte stuurt aan op een uitkomst waarbij de tekst van het associatieverdrag ongewijzigd blijft en waarbij geen nieuwe ratificatie wordt vereist van andere lidstaten.
Als er ooit een Nexit referenda komt is dat ook niet-bindend....

Is dit nog nieuws? | 02-07-16 | 20:00

@Graaf van Egmont | 02-07-16 | 19:50

Ook pensionado. Veel gedoe om een paar kamervragen, inderdaad waarom nu pas en zie verder mijn opmerking van

Zwizalletju | 02-07-16 | 17:37

Zwizalletju | 02-07-16 | 19:55

Is dit nog nieuws? | 02-07-16 | 19:45

Oh mijn God!???! Ben jij echt zo dom dat je gewoon geheel over het hele 'dankzij EU regelgeving' gedoe heen leest? Laten we absoluut op onze blote knietjes hopen dat reaguurders nooit hun zegje krijgen over onze toekomst. Het is echt te dom.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 19:55

@M.egafoon | 02-07-16 | 17:14

Ik weet nog steeds niet waarom dit door de EU besloten moest worden. We hadden zelf aanpassingen aan het stelsel kunnen maken indien aangetoond dat die nodig waren.

Maar het is overduidelijk dat we opnieuw op een gigantische manier beroofd worden net zoals bij het ESM.
Geen cent naar Griekenland! Dat klopt, het werden miljarden Euro's aan belastinggeld gejat van de Noordelijke EU-landen.

Pieter V | 02-07-16 | 19:54

Een Nexit zou best prettig zijn. Baas in eigen land en de Gulden terug.

ZoltarTheMagnificent | 02-07-16 | 19:54

Uitleg?
Dat gaan onze politieke analfabeten, de geschiedenisleraren, dierenbiologen, bestuurskundigen en politicologen, leraar Franse taal, landbouw-econoom, legio omhooggevallen sectretaressen, de "sociaal academisten" (als alle andere studies falen) en nog wat onafgemaakte VMBO'ers in dit land NIET "trekken"!!!

Ze zitten in luxe hun tijd uit, lopen in de camera's, starten wat bij voorbaat mislukte grootste "projecten" op zoek naar hun "onsterfelijkheid", en verbloemen hun minderwaardigheidscomplexen, hun geldingsdrang, machtswellust en het misgevatte in zelfillusie gedrenkte idee dat ze "belangrijk" zijn... dat er überhaupt nog enige "economie" te bespeuren is ondanks de poli-parasieten en nog niet bijna DANK zij........

Ze moeten voor substantiële economische groei alleen en enkel maar uit de weg gaan lopen..... een jarenlang reces zou uitkomst bieden om de economie als natuurprodukt zijn weg te laten binden in echte vormen van echte free enterprise..... ze zouden opperst verbaasd zijn wat een maatschappij in reel time natuurlijke zelfreguleringen, dan allemaal WEL voor elkaar zou krijgen....

EN: belangrijk..... een uitstrijkje van het uittredend rioolwater vanuit onze parlementsgebouwen analyseren om wellicht deze stapels van bestuurspolitieke dwalingen en hun democratie-minachtende incompetenties mogelijk te kunnen verklaren......

Ze volgen nu slechts blindelings de veel grotere boeven als henzelf...... klakkeloos!

Katoentje | 02-07-16 | 19:53

Alles Populisme noemen, is het nieuwe demoniseren van links.

Flatuleerder | 02-07-16 | 19:51

Aangezien het hier om mijn eigen inkomen gaat (ja pensionado) wil ik opmerken dat het steunen van de vraag van Krol om uitleg door de vier partijen die het al goed vonden, belachelijk is natuurlijk. Dit signaleren op GS is wenselijk, want andere media kan het kennelijk niks schelen. Maar.... zouden we niet gewoon eerst eens de uitleg van Kleinsma afwachten? Om elkaar nu al de hel in te wensen is een beetje prematuur.

Graaf van Egmont | 02-07-16 | 19:50

Dandruff | 02-07-16 | 18:59
+1 :D
De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 19:07
Het gaat erom dat je als EU-burger je gewoon vrij kan vestigen in o.a. Noorwegen, IJsland en Zwitserland.
Non argument, dat kon je ook al voordat de E.U. er was.

Is dit nog nieuws? | 02-07-16 | 19:45

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 19:19,

Over jouw ongeloofwaardigheid gesproken.
In een vorige discussie wees ik jou er al op dat je daar (dus in die ene discussie) wel 15 x riep; "ik werk keihard, daarom haat ik mensen met minder geld".
Ik zei toen dat ik niet geloof dat iemand die hard werk dat steeds zo moet benadrukken.

Zeker niet elke discussie opnieuw.
Tenzij hij helemaal niet werkt, maar 24/7 op allerlei fora zit te trollen.
En nu begin je dus weer over hoe hard je wel niet werkt...

Daarover ging dit niet.
Ik kwam met controleerbare feiten over links;
- dat stelselmatig democraten met Hitler vergelijkt;
- en stelselmatig genocide-predikers als bondgenoten neemt.
In plaats van op die feiten in te gaan begin je weer over hoe hard je wel niet werkt, en waarom je "paupers" haat. Ook Syrische paupers, kennelijk.
Maar dat is helemaal niet de discussie.
Discussie is dat de EU bezig is om op heel veel manieren West Europa te vernietigen. Met immigratie, maar ook met het grootschalig verarmen van mensen die hun hele leven gewerkt hebben.

Dat valt niet te verdedigen, hoe belangrijk jij dictatuur ook vindt.
En "populisme" is een onzinwoord dat door links stelselmatig wordt gebruikt om geweldloze tegenstanders te belasteren.
Net zo lang tot ze worden vermoord.

Dandruff | 02-07-16 | 19:43

@De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 19:23
Wel, Slet, om te beginnen bestaat er geen reaguurder met de naam die jij noemde. Geen. Niet één. Dus. Waar blijf je dan?

Lewis Lewinsky | 02-07-16 | 19:42

Waar "de man met het snorretje" er niet in slaagde om Engeland te veroveren probeert nu deze mof het op een andere manier
Heim ins Reich fuer die Englaender..!
www.telegraaf.nl/buitenland/26131413/_...

telelezer | 02-07-16 | 19:38

"En natuurlijk zullen jouw gewelddadige socialistische vrinden er alles aan doen om de Brexit te laten mislukken; inclusief geweld."
@ Dandruff | 02-07-16 | 17:52
.
zie mijn reactie van elelezer | 02-07-16 | 19:23

telelezer | 02-07-16 | 19:33

@meneer Q | 02-07-16 | 19:18
vwb de 12 jaar geen indexering : waar haalt U dat vandaan ? waar heeft U het over ?

Zwizalletju | 02-07-16 | 19:29

Deze overhaaste en ontransparante maatregel leidt ertoe dat als er ooit een Nexit referendum komt een belangrijke demografische groep stemmers, de ouderen en gepensioneerden, makkelijk via angst te controleren zijn. Stem voor Europa of uw geld is foetsie, en eet u gras uit uw moestuintje. Zoals hierboven telelezer ook al in andere woorden stelt.

VlotVoorvocht | 02-07-16 | 19:28

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 19:07,

Stormageddon liegt niet.
Dat jij liegt over je familie kan ik niet bewijzen, net zo min als jij kan bewijzen dat Stormageddon ooit gelogen heeft. Ik weet alleen dat wat jij zegt;
- altijd oncontroleerbaar is;
- vaak onwaarschijnlijk is;
- en soms tegenstrijdig is.
Regelmatig suggereer je bijvoorbeeld een succesvol zakenman te zijn, maar hierboven zeg je "dan legt mijn baas mijn ballen op het hakblok".

Maar wat jij zegt is vooral irrelevant.
Ik zie nu pas dat jij een stropop hanteert; je doet alsof landen buiten de EU xenofoob zijn, "maar toch iedereen binnen moeten laten".
Maar die stropop klopt niet;
- ongecontroleerde immigratie is inderdaad een issue;
- maar geen enkele EU-criticus pleit voor potdichte grenzen;
- elk normaal land heeft echter het recht zelf te kiezen wie er wel, en wie er niet welkom is.

Dandruff | 02-07-16 | 19:25

Dandruff | 02-07-16 | 17:52
Prima epistel..
Deze sukkel begrijpt nog steeds niet dat een Brexit ook echt een uittrede uit de EU zal zijn.
.
Hij haalt ook nog even de Noren en de Zweden erbij. Dat is toch echt een verhaal apart.
De Noren -zeker- vinden alles wel best. Die hebben een pot geld uitstaan waarbij iedere Noor multimiljonair is. Die knikken ja, maar geloven het verder wel. Oorzaak EU bemoeienis? Giftige linkschpoten aan de macht. Net als in Zweden.. Ik hoor dan graag iets over de Denen. De hebben inmiddels een wat daadkrachtiger gouvernement...

Ommezwaai | 02-07-16 | 19:25

aar zijn de vakbonden? Waarom moet geenstijl dit oppakken en zijn FNV en CNV nergens te horen/zien?
Is er een keer een rol voor de vakbonden, zitten ze niet op te letten.
Tarak | 02-07-16 | 16:24
.
Omdat ze allemaal uit de rijkgevulde ruif eten cq in hetzelfde netwerk van "ons kent ons" zitten. FNV=grotendeelsPvdA. Kijk naar mensen als Ton Heerts of Wim Kok, flapdrollen pur sang, en 1 op 1 uitwisselbaar met beide organisaties.

ad melkert | 02-07-16 | 19:24

Pensioenen geroofd, grenzen verkracht, cultuur vertrapt, zorg afgebroken, soevereiniteit geroofd, maar toch lopen duizenden blinde "EU geile lemmingen" in Londen achter de bevelen van hun Brusselse meesters aan de afgrond in.
De imbecielen..!
www.telegraaf.nl/buitenland/26131877/_...

telelezer | 02-07-16 | 19:23

Lewis Lewinsky | 02-07-16 | 19:15

Hij/zij en jij hebben de fantastische kans om mij neer te zetten als de grootste leugenaar en blaataap op GeenStijl en alles wat ik heb gezegd naar het rijk der fabelen te wijzen.

Ik zeg doen! Hint: Google.com

Zoek zoek zoek.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 19:23

Dandruff | 02-07-16 | 19:10

Hou toch op. Hitler was geen socialist of communist, eigenlijk niet eens een fascist, maar een nazi. Een nationaal-socialist. Maar dat is toch wat we hier nu zien ontwikkelen. Laten we elkaar geen mietje noemen. We zien hier de boze en verpauperde onderklasse die niet heeft geprofiteerd van de EU opstaan en de 'socialisten' verwerpen en kiezen voor nationaal-socialisme ---> Niet als antisemieten of Hitler of als massamoordenaars maar vooral als 'eigen volk eerst'-eisers. Maar is dit wel of niet terecht? Ik heb namelijk net zoveel van doen met deze mensen als met asielzoekers. Natuurlijk ben ik het volledig eens met vrijwel iedereen op GeenStijl dat al die vluchtelingen moeten oprotten naar de regio. Maar ik weiger mijn toekomst te laten bepalen door de armsten van de armen. Daar werk ik te hard voor en daar betaal ik niet voor. Echt niet.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 19:19

EU zit al lang met z'n klauwen in onze pensioenen.
+ Verhoging pensioenleeftijd.
+ Dekkingsgraad (fictieve percentages hanteren)
+ Al 12 jaren GEEN indexering.
Alles is allang afgesproken in het verleden in de zgn. "achterkamertjes" in Brussel om pensioenen in Nederland te verlagen en het geld naar de EU door te sluizen.

meneer Q | 02-07-16 | 19:18

Pechtold wist toch ook niet wat het Oekraïne verdrag inhield. En ik heb mij ooit laten vertellen dat destijds slechts 8-10 kamerleden de monetaire gevolgen kenden van de invoering van de euro. Hoe vaak hebben politieke partijen ons wel niet voorgehouden dat de multiculturalisering van de samenleving zou leiden tot een heel gezellig en gelukkig land. En dacht Piet-Hein Donner destijds niet met het openen van de grenzen voor Oost-Europese gastarbeiders slechts beperkt zou blijven tot enkele duizenden?

Dus ja, we worden echt door een stel kneuzen bestuurd. En voor de desastreuze gevolgen voor onze samenleving zouden we ze alsnog voor een tribunaal moeten slepen.

jochum1980 | 02-07-16 | 19:16

@De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 19:07
Wie is Stomageddon? En hoezo denk je dat hij liegt?

Lewis Lewinsky | 02-07-16 | 19:15

Sowieso zegt die geheimhouding al alles. Als het zo goed is, waarom dan geheim? Zelfde met TTIP en CETA.

Burgerprivacy wordt aangetast terwijl de overheden wel allerlei geheimen houden. Gaat helemaal de verkeerde kant op.

In een gezonde democratie heb je publieke debatten. Onze maatschappij is ziek, heel ziek.

Doper | 02-07-16 | 19:14

"(..)Eens temeer is nu duidelijk dat VVD, PvdA, D66 en Groenlinks niet in het belang van de toekomst van ons Nederlandse volk opereren. Goed onthouden allemaal bij de eerstvolgende verkiezingen.(..)"
@ Renato David65336035 | 02-07-16 | 19:08
.
U bent een optimist; het grootste deel van het klootjesvolk weet niet eens dat dit speelt, en degenen die het wel weten zijn het met hun geheugenspan van 3 weken tegen verkiezings tijd allang weer vergeten. De voetbaluitslagen en de loterij zijn immers veel belangrijker dan de regelrechte roof van onze pensioenen

telelezer | 02-07-16 | 19:14

@Is dit nog nieuws? | 02-07-16 | 18:33
Het debat rond het Oekraïne-referendum is nog steeds niet afgerond. www.volkskrant.nl/politiek/rutte-vraag... Ik zei al dat het een beetje wensdenken is van mij dat er een compromis komt, maar het is politiek en ik ben er zeker van dat dit niet genegeerd gaat worden in Brussel. Er zal wel een teken van welwillendheid komen uit Brussel voor onderhandelingen. Gaan ze dit negeren, dan is het zich politiek in de eigen voeten schieten en kan dit een van de argumenten voor Nexit gaan worden.

Alexander des Burgus | 02-07-16 | 19:12

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:53,

Nou ja, de afgelopen jaren hebben socialisten stelselmatig democraten met Hitler vergeleken; Fortuyn, van Gogh, Hirsi Ali, Paul Cliteur, Afshin Ellian, Wilders; en nu natuurlijk ook Farage en Johnson.
Iedereen die op geweldloze wijze islamitisch geweld afwijst, is Hitler.
En iedereen die op geweldloze wijze de EU-dictatuur afwijst, is Hitler.

Als socialisten zouden erkennen dat Hitler net zo gewelddadig was als alle socialistische dictators, waarom zouden ze juist dan democraten stelselmatig met Hitler in verband brengen?
Ik kan tenminste geen voorbeelden geven waarin moorddadige jodenhaters zoals Jahjah, Merah, van Doorn, appa, al-jaberi etc met Hitler in verband gebracht werden.
Jij wel?
Concreet, dus niet je ome Joop?
Toch niet?

Precies, dat bedoel ik.
Links ziet holocaust-lovers als hezbollah en hamas als bondgenoten.
En pakt de eerste de beste tegenstander van isis die door de Schilderswijk wandelt, met grof geweld aan.

Dandruff | 02-07-16 | 19:10

""(...)Of blijf je een domme brulaap?..."
De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:50
.
Mensen mensen negeer die debiel toch

telelezer | 02-07-16 | 19:09

Wat een prutsers zijn onze regering en de meeheulers. Eens temeer is nu duidelijk dat VVD, PvdA, D66 en Groenlinks niet in het belang van de toekomst van ons Nederlandse volk opereren. Goed onthouden allemaal bij de eerstvolgende verkiezingen. Kon er maar een regeling komen dat je je opgespaarde pensioengelden op kon nemen om zelf vrij te bepalen waar je geld heen gaat of te herbeleggen bij een bank of instituut naar eigen keuze. Voordeel dat je geld altijd van jou blijft of je nabestaanden. Probleem dan opgelost.

Renato David65336035 | 02-07-16 | 19:08

Beste Mensen: het is afgelopen met Nederland. Ze hebben nu eindelijk ons pensioengeld te pakken.
.
Het is afgelopen met ons! Brussel heeft ons "voor eeuwig en een dag" in de financiele houdgreep. We kunnen er nooit meer uit want dan zijn we ONZE 1200(1400?) miljard helemaal kwijt
Verdomme wat een smerige proletenbende daar in Den Haag
Over ECHTE landverraders gesproken meneertje Kay Klootzak van der Linde..! maar daar heb je gen kommentaar op zeker

telelezer | 02-07-16 | 19:07

Dandruff | 02-07-16 | 18:59

Maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat je als EU-burger je gewoon vrij kan vestigen in o.a. Noorwegen, IJsland en Zwitserland. Dat ik zelf in Zwitserland, Genève, heb gewoond dat mijn Tsjechische zwager nu in Zwitserland werkt, dat het nichtje van mijn vrouw nu in IJsland zit.

Het gaat erom dat Stomageddon liegt. En vooral dat hij de ballen mist om met meer dan een laffe sneer te komen. Waarom? Omdat hij ongelijk heeft. Zelfs al zou ik alles uit mijn duim zuigen. Dan zou ik nog gelijk hebben.

Ben jij in staat om dat te factchecken en of mij als leugenaar te boek te stellen of het eerlijk te beamen?

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 19:07

DKS = hokjesDENKneuroot

pennestront | 02-07-16 | 19:06

In ieder geval weten de PvdA en VVD politici heel goed waar ze afgelopen zondag mee hebben ingestemd. En waarschijnlijk GL en D66 ook. Door nu in te haken proberen ze alsnog de illusie hoog te houden dat ze ook kritisch zijn. De verraders, we hebben ze steeds beter op het netvlies staan. Judgement-day komt onherroepelijk. En sneller dan ze denken.

ad melkert | 02-07-16 | 19:05

Eerste Kamer! Doe dit onzalige wetsvoorstel stoppen! Goeddoemme.

Lewis Lewinsky | 02-07-16 | 19:02

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:50,

Al zou je roepen dat je van de planeet Mars komt dan kan Stormageddon dat niet weerleggen.
Want jij bent anoniem, en je zogenaamde familie en vrienden ook.
Maar Stormageddon hoeft daar ook niks van te weerleggen, want jouw onbekende familie en vrienden zijn hier net zo irrelevant als jouw geboorteplaneet.

Stormageddon vraagt om relevante feiten, controleerbare cijfers, betrouwbare bronnen, etc; die heb je niet.
Die heb je namelijk nooit.
Daarom moeten jouw ome Joop en Tante Poes overal bijgehaald worden.

Dandruff | 02-07-16 | 18:59

Stormageddon | 02-07-16 | 18:56

Tijd? Waarom tijd? Je weet het toch? Daar hoe je toch minder tijd in te steken dan het zwakke reaguursel wat je net bracht. Dat is gewoon simpel.

'Nee DKS WANT...'

Maar je valt hier dus door de mand.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:58

Watching the Wheels | 02-07-16 | 18:42

Is dat zo? Volgens mij is er een procedure om jouw contributie op te nemen en te stoppen in een fonds van jouw keuze of zelfs op je spaarrekening. Maar in alle eerlijkheid heb ik daar echt geen verstand van. Ik doe al jaren niet meer mee behalve het noodzakelijke wat wettelijk bepaald is.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:56

@De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:50
Je denkt toch niet dat ik daar tijd in ga steken? Ik heb itt jij wél wat beters te doen. En je negeert het vervolgens toch of lult er omheen met je zigeunernichtjes en zwagers.

Stormageddon | 02-07-16 | 18:56

Dandruff | 02-07-16 | 18:42

Ik haat/heb een lage dunk van socialisten. Maar ik ken letterlijk geen socialist die Hitler een democraat vonden? Jij wel? Nationaal-socialisten? Ongetwijfeld?

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:53

Met andere woorden: belastingbetaler, werk jezelf maar dood, jullie krijgen geen cent, de siësta-landen gaan voor.

Uw Psychiater | 02-07-16 | 18:52

Stormageddon | 02-07-16 | 18:41

Ja maar tuttebel. Voor een zelfbenoemde wijsgeer zoals jij is het toch vreselijk makkelijk om aan te tonen met feiten dat ik uit mijn nek lul en al die kennissen en familie en vrienden en weet ik veel uit mijn duim zuig. En vooral waarom. Toch? Het gelijk is immers aan jouw zijde. Toch?

Of blijf je een domme brulaap?

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:50

Joris, dat gezever van @De Koreaanse Slet | 18:24 had van mij wel mogen blijven staan hoor. Of deed je het om hem tegen zichzelf te beschermen?
Kan ik me iets bij voorstellen, maar ach... Zo erg was het nu ook weer niet.

Stormageddon | 02-07-16 | 18:47

Jetta? Klijnsma.

Een Jetta is toch een Volkswagen, u weet wel van die knullen met hun sjoemelsoftware? Zal wel toeval zijn.

Overigens denk ik dat haar voornaam geen Jetta is maar Jatte.
Iets met dyslexie of zo?

Pieter V | 02-07-16 | 18:46

-weggejorist-

en définitive | 02-07-16 | 18:44

@De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:26
Hoe kom je daar nou bij? Je kunt je pensioen uit je dienstverbanden niet opnemen en elders beleggen. Als je het al voor elkaar krijgt om het af te kopen, dan houden ze niet alleen onduidelijk gedefinieerde "kosten" af, maar ook 20% revisierente en als je het niet in een ander fonds van die criminelen stort, als je het niet ergens anders op een rekening van een financiële criminele instelling laat blokkeren dan volgt uiteraard ook nog 52% belasting. Toch?

Watching the Wheels | 02-07-16 | 18:42

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:17,

Als ik ongelijk zou hebben zou je wel op mijn punten in gaan.
Dat doe je niet.

Los van het feit dat jouw anekdotes doorgaans gelogen zijn; zelfs al zijn ze waar dan weerleggen ze niet de punten die ik noemde.
Net zo min als jouw reeksen beledigend bedoelde speculaties over mijn achtergrond.

Engeland kan de krenten uit de pap kiezen.
EU-landen kunnen dat niet.
De Engelsen zullen ongetwijfeld nog wel eens verkeerd kiezen, en zich verslikken in een kiezel. Maar dat doen ze dan wel zelf, dan is er in ieder geval in Engeland zelf over gedebatteerd en gestemd.
En dat is meer waard dan al jouw pleidooien voor meer dictatuur.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:20,

Je gaat wederom niet in op de genoemde punten;
- Pechtold praat net als Hitler zijn eigen achterban naar de mond;
- Pechtold wordt daarom net als Hitler door anderen gehaat;
- er is geen enkele reden om de een wel, en de andere niet voor "populist" uit te maken.

Socialisten zeggen altijd dat Hitler een democraat was, en dat ze daarom elke democraat voor "populist" uit mogen maken. In werkelijkheid was Hitler echter helemaal geen democraat; hij was een socialist. Dat Hitler veels temmen kreeg (nooit een meerderheid!) doet daar niks aan af; zo gauw Hitler de gelegenheid kreeg, schafte hij de democratie af.
Net als Pechtold.

Dandruff | 02-07-16 | 18:42

@De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:24
Welnee schat, je komt met anekdotes. Van zogenaamde vrindjes en zwagers, en kennissen van nichtjes. Ik heb je in al die jaren die ik de onzin van je lees nog nooit op een feit betrapt. Het is allemaal mening op basis van niet meer dan anekdotisch "bewijs".
"Ik ken iemand die..." "Ik heb zelf..." en "Mijn tantenuit Marokko".
Het is heel vermakelijk allemaal, maar onderbouwen doe je nooit wat. Al worden je oren, je neus en je kontgat gewassen en geschrobt met keiharde officiële data inclusief bronvermelding dan lul je er nog omheen dat je het beter weet omdat je neefje iets beleefd heeft. Heel vermakelijk, maar het is fact-free gelul.
Een internationaal mannetje met succes en geld en liefde die niets beters te doen heeft dan dag nacht op Geenstijl rond te hangen en bullshit te verkopen.

Stormageddon | 02-07-16 | 18:41

Pieter V | 02-07-16 | 18:22
Ik weet genoeg. Dit stelt mij gerust. Nu vind ik dat iedereen altijd alles moet overmaken naar de EU!

LibertasSimplex | 02-07-16 | 18:40

Ik werk bij de afdeling vermogensbeheer van een pensioenfonds. Laat ik dit zeggen, als ik de opdracht krijg onze posities te liquideren en miljarden over te maken naar die klerezooi in Brussel of Zuid Europa, dan kunnen ze ongezien de tyfus krijgen.

Banana008 | 02-07-16 | 18:35

@Bolder | 02-07-16 | 17:29
Goed verhaal van Kelder!

Watching the Wheels | 02-07-16 | 18:34

Is dit nog nieuws? | 02-07-16 | 18:28

Uiteraard. Dat had gekund. Maar dat is het punt niet. Het punt is dat de toekomstige leider van de Tory's moet gaan onderhandelen met de EU en zo ongeveer het beste wat er in zit is een deal zoals Zwitserland. Of IJsland. Of Noorwegen. En wat vooral belangrijk is dat de Britten zo fucking dom zijn om dit alleen te proberen. Ze zouden tenminste Duitsland, Nederland, Frankrijk, Polen en Scandinavië mee moeten nemen.

Weet je hoe Tsjechoslowakije de invloed van de Sovjet-Unie is ontsnapt?

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:34

Alexander des Burgus | 02-07-16 | 18:28
"Ja, dit gaat ons geld kosten, maar ze zullen in het vervolg beter opletten."
Dream on... In je eigen linkje link je naar een bericht uit 2013 3 jaar verder en de situatie is nog steeds: Fucked up...
"Misschien kunnen ze het nog terugdraaien"
U leeft echt in een fantasie wereld? Regering heeft ingestemd. Niet voorwaardelijk of raadgevend ingestemd.
" of een comprimis sluiten in Brussel vanwege de commotie," Net zoals over t referendum van april?

Is dit nog nieuws? | 02-07-16 | 18:33

Onverantworde ouders die niet weten waar ze mee bezig zijn en hun kinderen ernstige schade toebrengen, ontzet je uit de ouderlijke macht. Politici die niet weten waar ze mee bezig zijn en die Nederlanders ernstige schade toebrengen ontzet je uit hun functie. Ontslag op staande voet voor iedereen/iedere partij in zijn geheel die dit akkoord heeft ondertekend.

Rheia | 02-07-16 | 18:32

Je moet nu toch wel echt knettergek zijn nog aan enig pensioen mee te doen.
Je betaalt geld en zegt eigenlijk, doe maar waar je zin in hebt.
Het gaat nog veel erger worden binnen eurogebied, welvaartspeil moet gelijk worden, dus komende jaren gaan we nog veel meer inleveren.

Flatuleerder | 02-07-16 | 18:30

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:24
altijd mooi hoe u het op de persoon probeert te spelen:
Die afspraken tussn Slowakije en Ijsland konden ook gemaakt worden zonder de E.U.
Waar of niet?

Is dit nog nieuws? | 02-07-16 | 18:28

@Is dit nog nieuws? | 02-07-16 | 17:17
De Tweede Kamer staat voor lul door alles van de lobbyisten over te nemen. Ja, dit gaat ons geld kosten, maar ze zullen in het vervolg beter opletten. Misschien kunnen ze het nog terugdraaien of een comprimis sluiten in Brussel vanwege de commotie, alhoewel dat een beetje wensdenken is. Want Rutte verloor met het ESM een paar jaar terug langleveeuropa.nl/2013/06/en-40-miljar... ook per ongeluk 40 miljard euro (dat nog meer kan worden) in plaats van 4 miljard.

Alexander des Burgus | 02-07-16 | 18:28

Watching the Wheels | 02-07-16 | 18:12

Volgens mij heb jij het volle recht om je hele inzet op te nemen en het zelf te gaan besteden, beleggen e.d. zoals je wilt.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:26

Kan niet meer reaguren.
Heb kotsbeu.

Schietmijmaarlek | 02-07-16 | 18:24

-weggejorist-

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:24

@LibertasSimplex | 02-07-16 | 16:52

Natuurlijk! De EU-dictators hebben nog nooit hun eigen regels overtreden. Toch?

De stabiliteitspact is dan ook nog nooit overtreden en het Verdrag van Dublin ook niet, evenmin als de no-bailout clausule en nog een de nodige voorbeelden.

De beveiliging van de buitengrenzen hebben ze ook perfect geregeld natuurlijk en vooral ook gehandhaafd!

Pieter V | 02-07-16 | 18:22

Bolder | 02-07-16 | 17:29,

Goed stuk, inderdaad.
Fijn dat een BN-er als Kelder dat in een landelijke krant durft te zeggen.

Dandruff | 02-07-16 | 18:21

Dandruff | 02-07-16 | 18:13

In 1933 won Hitler de verkiezingen met meer dan 10,000,000 stemmen meer dan de sociaaldemocraten. Ga je nog meer domme dingen zeggen?

Je moet toch echt meer nadenken om mij de maat te nemen vriend.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:20

Dandruff | 02-07-16 | 17:52

Zie hier exemplarisch je onkunde. Ik leg het je letterlijk uit in een feitelijke anekdote van mensen die ik echt ken en aangetrouwde familie zijn. Ik leg letterlijk uit waarom ze uit dat kutlandje Slowakije naar IJsland konden en waarom en wat de situatie is. Wat hun rechten zijn en dat dit volledig en helemaal met de EU afspraken heeft te maken.

Ben en blijf je een kinderachtige kleuter die gewoon niet wil toegeven dat je ongelijk hebt?

Echt kerel, neem ik aan, je denkt wat te weten maar ik betwijfel ten zeerste of je ooit je dorp bent uitgeweest en of je niet meer kan dan papagaaien wat je leest op het internet.

Het klopt gewoon niet wat je zegt. Als je wil kan je morgen gewoon een baan zoeken in Noorwegen of Zwitserland of IJsland. Dat is allemaal afgesproken. Je moet hem wel vinden want ze gaan echt je werkloosheidsuitkering niet betalen. Maar als je uit een EU land komt mag je er morgen naartoe.

Je Brexit is een leugen. Dat was het en dat is het. Straks met een 'Brexit' mag je ook gewoon in Londen gaan werken zonder problemen onder EU regelgeving.

Dat hebben Boris Johnson en Nigel eigenlijk gewoon gezegd. Ze willen, als het lukt een deal sluiten met de EU.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:17

@Stormageddon | 02-07-16 | 18:11
Wat ik me al voor jaren afvraag; welke connecties? Om te willen vervolgen met de 2e vraag: joris ziet dit gebeuren gelaten aan?

en définitive | 02-07-16 | 18:15

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:06
Wiens ballen gaan er op t hakblok wanneer het "oh het was toch niet zon goede move" moment er is? Die van de regering die in 2017 gekozen wordt? Of die daarna? Precies! Niet de ballen van t stelletje minkukels wat nu de beslissing heeft genomen. En DAAR gaat het om.

Is dit nog nieuws? | 02-07-16 | 18:14

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:05,

Zowel Hitler als Pechtold riepen wat een bepaald agressief en ondemocratisch gedeelte van het volk wil horen.
Er zijn nu inderdaad veel mensen die de leugenachtige onzin van Pechtold niet willen horen, maar zo was dat rond 1933 ook met Hitler.

Populisme is een onzinwoord, bedacht om andersdenkenden zwart te maken. Bijna elke politicus probeert een deel van het volk naar de mond te praten. Dat de feiten iemand altijd ongelijk geven (zoals bij Pechtold) maakt hem nog niet beter dan iemand die achteraf altijd gelijk krijgt (zoals Wilders).

Kijk dus naar de inhoud van wat een politicus zegt.
Niet naar het etiket dat door anderen wordt opgeplakt..

Dandruff | 02-07-16 | 18:13

@De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:33
Ben het ook niet met je eens dat ze de belangen van mensen goed zouden behartigen. Die pensioenfondsen zijn politiek gemaakt en de pensioengelden worden politiek ingezet en dus veel te vaak verspeeld. Dat zou onafhankelijk moeten zijn.

Watching the Wheels | 02-07-16 | 18:12

@sacamano | 02-07-16 | 17:11

Daarvoor heeft de overheid destijds de werkgevers een pauze in pensioenbetalingen "geschonken".
Dief en diefjesmaat dus. Het criminele tuig ligt al heel lang met elkaar in bed hoor.

Pieter V | 02-07-16 | 18:12

Ach, de huisfascist met zijn buitenlandse kennissen en vriendjes van oost-europese nichtjes, zwagers uit de Karpaten is al vroeg dronken vandaag.
Het was zeker opheffingsuitverkoop bij de Mitra.

Stormageddon | 02-07-16 | 18:11

@ De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:50 ... Stoer lullen is stoer.

Ja, dat is juist. En wit is wit en zwart is zwart. Maar met stoer lullen heeft dit helemaal niets te maken. Gaat over gezond verstand. Samenwerken en afspraken maken is niemand op tegen, maar elkaar een oor afsnijden betekent oorlog. En met dat laatste is de EU druk bezig. GB zal het nog wel gaan merken ben ik bang.

sickworld | 02-07-16 | 18:09

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:05

*kuch* kleine correctie. Mijn baas heeft de uiteindelijke eindverantwoordelijkheid maar mijn ballen gaan het eerst op het hakblok als er fouten worden gemaakt.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:06

De Staat der Nederlanden is ondergebracht in Amerika. Zolang wij slaven zijn van de bank en onze naam in Hoofdletters staat geschreven in ons paspoort of id zal de regering in zijn handen klappen voor de onbenullen die wij zijn. zie artikelen van judge anna von reitz

xsss | 02-07-16 | 18:06

@Bolder | 02-07-16 | 17:58
Beweerde ik dat dan? Ik beweer dat Klaver makkelijk praten heeft, omdat hij zijn geld niet dagelijks bij elkaar moet scharrelen via keihard werken. Hij kan lekker in dat Haagse zwembad spelen en weet zeker dat zijn kostje de komende tientallen jaren gekocht is via de netwerkjes. Vanuit die zekerheden zijn mensen als Klaver en Klijnsma zo makkelijk met de spaarcentjes van anderen. Volkomen gestoord dat linkse partijen niet opkomen voor de belangen van de working class (en daar reken ik ook zelfstandigen onder die een goed salaris als dat van Klaver zelf bij elkaar moeten verdienen).

Watching the Wheels | 02-07-16 | 18:06

Ommezwaai | 02-07-16 | 17:22

Och. Je bedoelt Pechtold. Hahaha die is toch echt alles behalve een Hitler. Hitler riep wat 'het volk' wilde horen. Pechtold roept juist wat heel veel mensen niet willen horen. Maar goed. Dat daar gelaten want je toonde al eerder aan dat je niet echt veel begrijpt.

Maar het hele punt is dus dat een leider, als het goed is, echt niet alles zelf doet. Ik snap wel dat jij dit niet begrijpt omdat je ongetwijfeld nog nooit in je leven succesvol leiding hebt kunnen geven maar echte leiders delegeren. Dus dan blijft over... 'Hoe zit het met het verdrag? Wat zijn de punten waar we onze partijpolitiek niet mee kunnen verenigen? Geen? Weet je het zeker? Ja? Oké. Dan stemmen we voor.'

Ik snap wel dat eenzame internetjihadisten wiens levensinvulling het boos zijn op de wereld behelst dat niet snappen. Maar je dacht toch niet dat ik als leidinggevende alles controleer en lees? Nee daar heb ik een team voor... Ik heb uiteindelijk de eindverantwoordelijkheid maar mijn mensen snappen prima dat we handelen in ons belang.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 18:05

corbiere | 02-07-16 | 18:00
Jesse Klaver met zijn: "Ik heb kotsbeu" taalvaardigheden ... alsof die 100 pagina's kan lezen. Ik vraag het me ten zeerste af...

Is dit nog nieuws? | 02-07-16 | 18:04

Is dit soms om te voorkomen dat we ooit nog uit de EU kunnen? Dit is een stunt van Rutte, om de plaats van Juncker in te kunnen nemen?

corbiere | 02-07-16 | 18:02

nemoj me jebat | 02-07-16 | 17:39,

De Koreaanse slet is een trol.
Heel lang dacht ik dat hij het geil vond om ongelijk te hebben.

Maar ondertussen merk ik steeds vaker dat hij vooral ongelijk wil hebben bij het afschaffen van onze democratie ten voordele van de EU. Nou las ik een paar jaar geleden dat de EU internet trollen ging inzetten om democratische gevoelens te bestrijden.
Of dks echt betaald wordt door de EU weet ik niet. Bewijzen heb ik niet, en van aluhoedjes hou ik niet.
Maar als iemand op GS betaald wordt door de EU dan is hij het.

Dandruff | 02-07-16 | 18:01

De problemen in Griekenland, Spanje en Italië e.a. zullen mij worst wezen.
Ze betalen daar bijna geen belasting, dat moeten wij voor ze doen.
Ze hebben een zwartgeld circuit ter grootte van 30% van hun BNP.
NEXIT NU!

Bolder | 02-07-16 | 18:00

Jesse Klaver al klaar met lezen? Die heeft toch ook getekend? Sorry,stom, begrijpt er toch geen hol van, dus heeft geen zin.

Tjonge,jonge, wat een incompetente bende is dat in den Haag!
Zo stom kan je niet zijn, en als blijkt dat ze het niet begrepen hebben/hadden voor ze getekend hebben, denk ik dat het tijd voor nieuwe verkiezingen, zonodig afgedwongen, waar slaat dit nog op?

Ze geven de zeggenschap over 1200 miljard weg, zonder dat ze het lezen?

Heb geen zin in weer een permaban, maar mijn bloed kookt!

corbiere | 02-07-16 | 18:00

@De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:50
Er gaan toch juist meer producten richting UK dan de andere kant op? Er is toch een handstekort www.theguardian.com/business/2016/may... ? Daarnaast krimpt de EU toch al decennia als aandeel in de wereldhandel ? De groei zit buiten de EU en de UK heeft nu de handen vrij om onder eigen condities afspraken te maken. Juncker en de rest van de bende zal ongetwijfeld moeilijk doen als onsportieve UK ex, maar er zal weinig veranderen (kunnen ze beiden niet laten gebeuren).

Watching the Wheels | 02-07-16 | 18:00

Peter Verhaar heeft hier op GS in 2011 prima uitgelegd WAAROM iedereen de Nederlandse pot wil beheren.
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/04/...
Hieronder een onvolledig lijstje met niet renderende of risicovolle bestemmingen voor buitenlandse pensioenpotten.
Nederland is nu aan de beurt..

Spain
www.zerohedge.com/news/2013-01-03/spai...
Greece
www.zerohedge.com/news/here-how-50-gre...
Ireland
webcache.googleusercontent.com/search?...
France
www.efinancialnews.com/story/2010-11-2...
Polen
www.zerohedge.com/news/2013-09-06/pola...
fd.nl/Archief/662098/ook-warschau-kaap...
Argentina
webcache.googleusercontent.com/search?...
USA
www.zerohedge.com/news/2013-02-02/gove...
www.rollingstone.com/politics/news/loo...
www.zerohedge.com/news/2016-04-20/goin...

bambi1970 | 02-07-16 | 18:00

@Botte Hork | 02-07-16 | 17:29
Die Maffia films zijn doorgaans een beetje geromantiseerd (the Godfather).
Maar de 'omerta' (zwijgplicht) doorbreken, betekent heden ten dagen nog altijd je doodvonnis.
Oke, ze zijn wat minder bloederig dan de Mexicaanse/ Colombiaanse drugskartels, maar het resultaat is doorgaans hetzelfde.
Zelfs in Nederland loop je risico in bepaalde 'vakgebieden'.
Google eens op André Brilleman, om maar wat te noemen.....

necrosis | 02-07-16 | 18:00

@Bokito ergo sum | 02-07-16 | 16:34

Uiteraard hebben onze politicie geen last van dit soort misdadige beslissingen. Hun pensioenen en speciale regelingen zijn wel beveiligd tegen hun eigen crimineel gedrag.

Iets met wachtgeld versus werkeloosheidsuitkering?

Pieter V | 02-07-16 | 17:58

De pensioendeal moet nog door de Eerste Kamer. Daar is geen meerderheid voor deze dwaasheid. Ik herhaal: géén meerderheid, geen.

Lewis Lewinsky | 02-07-16 | 17:58

Zelfs als je alles weggeeft, dan lost het de problemen in Griekenland, Spanje, Italië niet op.
Watching the Wheels | 02-07-16 | 17:38
Het kan aan mij liggen, maar ik zie niet waarom ik verplicht moet bijdragen aan het wegwerken van 40 jaar sosjalisties wanbeheer en geldsmijterij in de zuid europese landen.

Bolder | 02-07-16 | 17:58

@De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:50
Nog steeds in denial? Brexit is een feit, slet. De EU brokkelt af waar je bij staat. We moeten haast maken met die Nexit, want voor je het weet bestaat de EU alleen nog uit Griekenland, Albanië en Kossovo.

Lewis Lewinsky | 02-07-16 | 17:57

@Slet,
Xi: : „We zullen onze grootste belangen, soevereiniteit en veiligheid nooit opofferen.” Goed punt. Ook voor demense die volgens uw feitjes moeten, zullen bloeden voor hun weloverwogen keuze.

en définitive | 02-07-16 | 17:56

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:45
Ah. Je hebt een persoonlijk begeleider.

LibertasSimplex | 02-07-16 | 17:54

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:29
"Okay. Anekdote. Het nichtje (Slowaakse) van mijn vrouw..."
U is mannelijk zijnde slet? Of omgebouwd? Of shemale? Of lesbiesch?
..vragen, vragen...
Niet dat er iets mis mee is hoor, niet meteen in de Sylvana modus schieten, ik ben gewoon nieuwsgierig..

Is dit nog nieuws? | 02-07-16 | 17:54

dijkbewaker | 02-07-16 | 17:18 ... Feiten kennis is van geen belang. Men steunt wat de partij vindt dat gesteund moet worden.

Ik sluit niet uit dat het ernstiger is. Dat de factor "emotie" inmiddels de belangrijkste actor is geworden. Als een politieke partij een degelijke denktank zou hebben, daarover publiceert, een consistente ontwikkeling voor het volk zichtbaar zou zijn, dan wordt die blinde steun vanzelf minder problematisch.

sickworld | 02-07-16 | 17:54

Binnenkort een referendum over al deze dingen: De verkiezingen.
Zal mij benieuwen hoeveel men zich dan nog herinnert en of het ueberhaupt het stemgedrag zal beinvloeden.

popov | 02-07-16 | 17:53

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:29,

Overigens, jouw argument dat we duizenden jaren handel "danken" aan de EU is hier al een paar miljoen keer weerlegd. Voor 2002 en voor 1993 en zelfs voor 1939 werd er in Europa al net zo makkelijk handel gedreven als nu in Singapore en Zwitserland.

Verder zijn al je beweringen weer volstrekt irrelevant;
1
- dat IJsland ook zonder EU gratis geld weggeeft kan best;
- dat doet elk Westers land, maar dat is geen reden om in de EU te blijven;
- waar het om gaat is dat IJslanders zelf de keus hebben.
2
- dat Noren en Zwitsers voor 90% meedoen met EU-regels kan;
- dat maakt niet uit zolang zij daar zelf voor gekozen hebben;
- zolang zij extreme EU-missers maar kunnen afwijzen;

PS; wakker worden; de mythe dat Engeland zou leiden onder een Brexit lijkt nu al weerlegd. De komende jaren zal blijken dat Engeland makkelijker contracten aangaat met ex-koloniën als India en Australië, dan de EU. Jouw paniek zaaien met "44% minder inkomsten na een Brexit" is volstrekt absurd, daarom heb je ook geen bron. Dat doe je nooit natuurlijk, maar toch.
En natuurlijk zullen jouw gewelddadige socialistische vrinden er alles aan doen om de Brexit te laten mislukken; inclusief geweld.
Maar dat zal uiteindelijk niet lukken.
Pech voor je.

Dandruff | 02-07-16 | 17:52

Het = Er

Watching the Wheels | 02-07-16 | 17:52

@De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 16:44
@nemoj me jebat | 02-07-16 | 17:39
@De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:45
Zijn we "Wie ben ik?" aan het spelen? Ik heb die 16.44 post van DKS even teruggelezen. Er zijn meer dan een miljoen zelfstandigen die hun loon bij elkaar moeten scharrelen zonder zekerheden, meestal zonder pensioen, zonder vangnet bij arbeidsongeschiktheid. Dat pamperen is allang voorbij. Het wordt hard gewerkt.

Watching the Wheels | 02-07-16 | 17:51

@Narcist_ontmaskerd | 02-07-16 | 16:21

En dat was, en is nog steeds, in strijd met het Verdrag van Lissabon. Artikel 125!
Criminelen die hun eigen regels aan hun laars lappen als het ze uitkomt.
Dat is wat het EU-schorem vrijwel dagelijks doet.

Pieter V | 02-07-16 | 17:51

sickworld | 02-07-16 | 17:38

Het punt is dat het dus nimmer een Brexit wordt. Of het gaat helemaal van tafel en Groot-Brittannië blijft in zijn geheel gewoon lid omdat het parlement zegt 'we verwerpen het referendum, treden (bijna) allemaal af en verkiezingen' of de *kuch* Brexit gaat door waardoor Groot-Brittannië, althans wat er van over blijft, een deal sluit met de EU die feitelijk slechter is dan wat ze nu hebben. Het gaat hier tenslotte om bijna de helft van het inkomen. Stoer lullen is stoer. Maar als jij dreigt, hoe pijnlijk ook voor alle partijen, bijna de helft van jouw inkomen te verliezen, dan ben je plots vrij schappelijk. Het risico voor de EU ligt namelijk op een paar procenten. Dat doet pijn. Maar niet zoveel als voor de Britten. M.a.w. Brexit was een farce.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:50

-weggejorist-

A3an | 02-07-16 | 17:48

nemoj me jebat | 02-07-16 | 17:39

Nee. Daar heb ik iemand voor.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:45

@sickworld 17:38: Bovendien: als jij je eigen regels aan Brussel aanpast, heb je nog altijd wel zelf de controle op het moment dat die regels je niet meer zinnen, of men er onacceptabele wijzigingen in aanbrengt. Een niet onbelangrijke distinctie, zie ook mijn vorige post hierboven.

Muxje | 02-07-16 | 17:45

Piet Karbiet | 02-07-16 | 17:35

Democratie is uitgevonden door de Grieken. Toentertijd besloten Griekse mannen van de Griekse elite de toekomst van Athene. Niet de slaven. Niet de boeren. Niet het gepeupel. Je kan, gezien het feit dat 70% van de mensheid nu eenmaal niet verstandig is, belangrijke beslissingen niet overlaten aan 'het volk' net zoals je niet met je kinderen gaat bespreken wat er vanavond wordt gegeten doe je dit ook niet met het volk. Het is klinkklare onzin. Je mag kiezen. Eens in de vier jaar over wat jij denkt dat het beste is. Als je echt woest bent mag je en moet je met miljoenen de straten op gaan zoals ze in Oekraïne deden. Dus stem volgend jaar PVV. Ga met miljoenen de straat op. Laat zien hoe kwaad je bent. Doe dat. Maar ga niet lafjes halfdronken beslissen wat de toekomst van ons land is. Flikker op.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:43

Standaard Brusselse tactiek: eerst de principiële kant aanpakken met een setje garanties, en als dat eenmaal binnen is kan je die garanties overboord zetten met een pennestreek. Als onze pensioenfondsen eenmaal onder de Europese regels vallen, en deze fondsen misschien wel naar het buitenland zijn verhuisd nadat de DNB zijn stempeltje er op heeft gezet, wat zijn de huidige garanties en regels dan nog waard? Of liever gezegd: als Brussel morgen inderdaad bedenkt dat Europese pensioenfondsen verplicht onderling solidair moeten zijn zodat wij de gaten in andere landen op moeten vullen, wat kunnen we daar dan tegen doen? Geen enkel ander land gaat daar tegen stemmen als ze met hun tengels aan 1,5 biljoen euro van een piepklein rijk landje kunnen zitten. Behalve Duitsland... maar die hebben er voor gekozen om nu al nee te zeggen. Heel verstandig.

En zoals eerder gezegd: als een pensioenfonds zich in het buitenland vestigt onder Europese regels, wat gebeurt er dan bij een eventueele Nexit? Verliezen we dan controle, komt het weer terug, en blijft er wat aan de Brusselse strijkstok hangen?

Het gaat om veel geld van generaties Nederlanders waar nu wel heel onzorgvuldig mee wordt omgesprongen.

Muxje | 02-07-16 | 17:42

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:37
Dan bent u pensioenadviseur!

nemoj me jebat | 02-07-16 | 17:39

Krol: ' inzake de IORP richtlijn' Oeps, die is al ten grave gedragen. IORP-II, dat is.
Griekse Staatsobligaties.................
sallandstrots | 02-07-16 | 17:30 www.bloomberg.com/quote/GGGB10YR:IND Mét rente. (tzt) Iemand bezwaar?

en définitive | 02-07-16 | 17:39

@Bolder | 02-07-16 | 17:29
Iedereen met een salaris van 150.000 euro gemeenschapsgeld en een wachtgeldvangnet en de zekerheid van baantjes uit het circuit na je politieke loopbaan kan eenvoudig solidair zijn. Halveer het salaris van Jesse, zoals bij de SP gebruikelijk is en betaal de solidariteit daarvan, dan is iedereen tevreden. Nederland kan met een paar miljoen mensen nooit heel Europa op de nek nemen en daar solidair mee zijn. Zelfs als je alles weggeeft, dan lost het de problemen in Griekenland, Spanje, Italië niet op.

Watching the Wheels | 02-07-16 | 17:38

@ De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:29 ... Wist je dat de Noren en Zwitsers ook hun regelgeving voor meer dan 90% hebben aangepast aan de EU.

Ik pas mij op veel punten aan in het huishouden van SW, vanwege de dame, vanwege de kinderen en nog zo wat. Miischien ook wel voor 90% Maar als het om de grote zaken gaat houd ik mij vast aan een aantal grondbeginselen en wijk er niet vanaf. Dat zal de 10% zijn en daar ligt exact de grens tussen blijven of breken.

sickworld | 02-07-16 | 17:38

@Tommygunner | 02-07-16 | 16:13

Weet u nog hoe het misdadige ESM-verdrag er is doorgedrukt door een demissionair kabinet van landverrader Rutte?
De enige met gezond verstand was Wilders die gesmeekt heeft om het over de verkiezingen heen te tillen.

Maar nee hoor, de EU-carrière van Pinocchio Rutte is veel belangrijker den de belangen van de Nederlandse Jan met de Pet.

Pieter V | 02-07-16 | 17:38

Het gaat om de IORP 2 richtlijn die voor 1 juli 2018 in wet moet worden omgezet in de EU landen.
De Kamer laat dit soort dingen over aan de fractie specialisten en die praten met de sector in dit geval De Pensioenfondsen en ook De Verzekeraars, (dit is waar zeer veel Pensioenfondsen hun geld onder brengen en de administratie laten uitvoeren.) Als die het niet goed vinden laten ze het wel weten, zo gaat het. Kennelijk valt het allemaal wel mee.

Wel raar natuurlijk dat er nog vragen worden gesteld na een goedkeuring.

Zwizalletju | 02-07-16 | 17:37

nemoj me jebat | 02-07-16 | 17:26

Nee. Gelukkig niet.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:37

Ik wil een OPT-OUT!!
Al mijn gestorte pensioenpegels terug.
(De beleggingswinst tot heden mogen ze houden)

hotmint | 02-07-16 | 17:36

Klijnsma,een debiel uit de stal van de pvda , ambtenaren werken wel ,maar alleen maar tegen,onozele hals ,en de knuppels uit de 2e kamer stemmen alles voor,waar geert tegen is .

fleurtje | 02-07-16 | 17:36

... Dit is mogelijk gemaakt door nostalgische ouderen en laagopgeleide paupers uit de armste steden. Hoera! Democratie! Hoera!
LOL!
@De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:29
/
Het is zover. U is een enge antidemocraat. Ksst!

Piet Karbiet | 02-07-16 | 17:35

Watching the Wheels | 02-07-16 | 17:28

Dat doen ze wel hoor. Maar de babyboomers willen meer. Ik zie liever een lobby-club voor onze jeugd en onze toekomst dan een lobby-club voor ouderen. Hoi oudjes. Jullie gaan binnenkort dood. Niet omdat ik dat wil maar zo is het nu eenmaal. Willen jullie gaarne zoveel mogelijk in de toekomst, educatie, werkgelegenheid en de jongeren steken zoals dat hoort? Alvast bedankt.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:33

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 16:55,

Daar draait het wel om.
Lees het stuk; daarom wil de kamer nu uitleg.
Nadat ze gestemd hebben.
Alsof de kamer elk jaar probeert om aan Krol tegemoet te komen.
Natuurlijk zit je nog niet op de grote school, maar dit is toch best simpel?

Je zegt dat het ABP wel wijzer is, lol.
marketupdate.nl/dossiers/pensioenen-do...
In de jaren '90 is rond de 32 miljard aan ABP-geld weggejat; met havengelden van ammodo gebeurde hetzelfde.

En gaat dus om *loon*; uitgesteld loon.
Geld waar mensen voor gewerkt hebben.
Geld wat ze verplicht werden af te staan.

Nog maar eens; VMBO-ers wordt aangeraden om, voor ze een arbeidscontract bij KFC tekenen, eerst even dat contract te lezen.
Maar de tweede kamer stemt vóór, zonder even even te lezen wat er staat.
Zelfs jij zou ieder jaar wel 1 reden kunnen bedenken om dat niet te doen. Dat je dat niet wilt omdat je de democratie sowieso verwerpt, is een ander verhaal.

Dandruff | 02-07-16 | 17:33

Er zou voor politici een fikse gevangenisstraf oo moeten staan als ze zo overduidelijk het volk bedriegen en haar belangen verkwanselen.

EdwinM. | 02-07-16 | 17:33

Nexit poll gaat wel goed trouwens, al ruim 72% is voor.
*plop*

Botte Hork | 02-07-16 | 17:31

@FinFucker | 02-07-16 | 17:28
Fyrafaalhaas Van Mansveld (PvdA) wordt burgemeester van Tiertjerkstradeel. Want ze was een toptalent.

Piet Karbiet | 02-07-16 | 17:31

@TheEgg | 02-07-16 | 16:11

En als wij dan, achteraf in de puinhoop vragen, waneer het verkeerd is gegaan, dan was dat: "gisteren" toen ze bij het lijntje tekenden.

Jammergenoeg gebeurd dit nu.

peterdh | 02-07-16 | 17:31

Fijn als je als pensioenfonds door de EU verplicht wordt om te investeren in Griekse Staatsobligaties.................

sallandstrots | 02-07-16 | 17:30

necrosis | 02-07-16 | 17:24
Nu denk je toch wel heel zwart wit mijn waarde!
Te veel films gekeken de laatste tijd?

Botte Hork | 02-07-16 | 17:29

@BenHetZoZat | 02-07-16 | 17:13
BTW is 6% of 21%
*flauwe grap, ik weet*

necrosis | 02-07-16 | 17:29

Ommezwaai | 02-07-16 | 17:11

Je hebt niet opgelet. Een Brexit is al van de kaart geveegd door Farage en Boris en Gove. Het wordt nu een spelletje van nieuwe deal sluiten à la IJsland of gewoon blijven.

Okay. Anekdote. Het nichtje (Slowaakse) van mijn vrouw (Slowaakse) is jaren geleden met haar vriend (Slowaak) en later man naar IJsland vertrokken om daar te werken in de hotelbusiness. Dat kon. Vanwege EU-regelgeving. Een paar jaar later raakte ze zwanger en kreeg een baby. In IJsland krijgen alle moeders, ook die van 'immigranten' gratis geld om het kindje op te voeden volgens de EU richtlijnen. IJsland dus hé. Geen EU lid.

Dus als ik Nigel moet geloven of Boris. Of Gove. Dan gaan zij iemand proberen te vinden om een Brexit regelen die maar één ding bereikt. Nigel kan niet meer janken in het EU parlement en de Britten, althans Engelsen, hebben niets meer te zeggen.

Wist je dat de Noren en Zwitsers ook hun regelgeving voor meer dan 90% hebben aangepast aan de EU. Kennelijk IJsland ook? Wist je dat de enige en het meest exclusieve lid van de EU Groot-Brittannië is? Die hebben deals bedongen waar je U tegen zegt maar met een artikel 50 zijn ze elke 'leverage' kwijt. Geen handel met de EU en EFTA betekent minus 44% inkomsten voor Groot-Brittannië. Dit is mogelijk gemaakt door nostalgische ouderen en laagopgeleide paupers uit de armste steden. Hoera! Democratie! Hoera!

LOL!

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:29

Prima interview vandaag in de Telgraaf met Jort Kelder.
"We moeten stoppen met de Euro"
Leestip !
www.pressreader.com/netherlands/de-tel...
We worden bestolen waar we bjj staan door de boeven in Den Haag en Brussel.
Straks zijn onze pensioenen niets meer waard.
Jesse Klaver vindt het geen probleem om de belastingontduikers in Italië en Spanje 200Miljard kwijt te schelden betaald door ons.
Hij noemt dat "Solidariteit"
Met zijn handen in andermans broekzakken zitten noem ik diefstal!
Zet hem op Kelder, Baudet, Omtzigt e.a. voordat het te laat is !!
Nexit Nu!

Bolder | 02-07-16 | 17:29

@De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:12
Misschien terechte kritiek die je uit, maar het feit dat Krol kiezers trekt komt doordat andere partijen de belangen van mensen niet behartigen, ingewikkelder is het niet.

Watching the Wheels | 02-07-16 | 17:28

In de EU toren van Babel gevestigd te Brussel,, evenals in deze regering en tweede kamer zitten uitsluitend de grootse gore smerige schoften die er in heel Europa te vinden zijn.

Bovendien zijn ze in Nederland te achterlijk om te begrijpen waar ze mee instemmen, volstrekte debielen dus.

De EU-is een criminele organisatie waar de democratie is afgeschaft, waar alles wordt beslist in achterkamertjes onder strenge geheimhouding waar zelfs de corrupte en met veel geld omgekochte Europarlementariërs geen toegang toe hebben.

Een ESM waarvan de boekhouding geheim is, waarvan de beheerders aan niemand verantwoording zijn verschuldigd en bij wanbeheer niet eens gecontroleerd mogen worden, laat staan vervolgd kunnen worden.
Maar natuurlijk wel van u als belastingbetaler zonder verdere uitleg miljarden kunnen opeisen, binnen een week over te maken.

De Maffia is vergeleken bij de EU een padvindersclubje.

Pieter V | 02-07-16 | 17:28

Luister. Wanneer een chirurg een fout maakt wegens nalatigheid en het heeft ernstige gevolgen voor de patient, dan kan deze chirurg strafrechtelijk vervolgd worden. Onze politici maken dagelijks beslissingen die verstrekende gevolgen hebben voor de burgers die hen gekozen hebben en die verwachten dat je voor hun belangen opkomt. Als politici kun je maar wat aanrommelen en je komt er zonder enige gevolgen mee weg. Met alles! Tijd dat de wet aangepast wordt en dat politici niet alleen afgerekend kunnen worden tojdens verkiezingen, maar ook strafrechtelijkvervolgd kunnen worden.

FinFucker | 02-07-16 | 17:28

..... waarvan ze pas een avond eerder de 100 pagina's tellende tekst hadden gekregen van Klijnsma."
.
Nou dat zegt toch ALLES? Ja die hebben de hele avond en een gedeelte van de nacht zitten studeren op die 100 pagina's en aantekeningen zitten maken! Nou ik zie het helemaal voor me. Ze janken al als ze s avonds moeten vergaderen en het wordt een beetje laat: "we willen op tijd naar huis".

Lupuslupus | 02-07-16 | 17:27

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 16:44
U is zeker politicus?

nemoj me jebat | 02-07-16 | 17:26

Advies: pensioenpremie niet meer afdragen, maar maar een keer per maand meenemen naar het casino en aan de roulettetafel alles inzetten op zwart. Dan heb je meer kans dat er nog wat van overblijft dan in zo' n Brussel-gestuurd pensioenfonds. En als ' rood' dan valt, kun je het tenminste jezelf verwijten.

Peter Emile | 02-07-16 | 17:25

Verkocht Martin van Rijn (PvdA, PGGM) Alpinvest niet aan de Carlyle Group, die zo'n beetje alles in de wereld belastingvrij mogen regelen van de boven ons gestelden? Je ziet hem denken tijdens de deal en.wikipedia.org/wiki/AlpInvest_Partn...

Watching the Wheels | 02-07-16 | 17:25

Wat is dit voor een gelul in het paneel van "ja, drukte om niks, moet nog geïmplementeerd blabla richtlijn EU."
Alsof dat er niet toe doet. Je wordt verdomme geregeerd vanuit Brussel. Direct of indirect. Als de Kamer hier wat over te zeggen heeft, zou het voor de verandering fijn zijn als er een keer wordt opgelet en daadwerkelijk eerlijk besloten. Deze richtlijn komt straks toch echt terug als richtlijn voor onze wetgeving.
Dit is dus waar dat door komt, dat we sluipenderwijs worden onderworpen aan een Brusselse dictatuur van de uitvoerende macht. Want niemand let op!
En kennelijk is een meerderheid van de Kamer collaborateur.

LibertasSimplex | 02-07-16 | 17:25

@ crankshaft | 02-07-16 | 16:07 Zo hoort het ook zou ik zeggen, investeren in eigen land. Maar inmiddels staan grote bedragen uit de pensioenpot in de vorm van baksteentjes in New York etc. Je wilt niet weten hoe hier de boel in elkaar dondert als de Dollar crashed.

sickworld | 02-07-16 | 17:24

@Botte Hork | 02-07-16 | 16:56
Enig probleem: als jij je afspraken met hun niet nakomt, slaap je diezelfde nacht nog bij de vissen.
Ik las ooit eens een stukje over een maffiamoordenaar.
Als iemand 'moest slapen' trok hij zijn al zijn kleren uit (behalve zijn onderbroek) en vermoorde zijn doelwit met een mes.
Zo voorkwam hij dat er bloed op zijn eigen kleren zou komen.
Stel dat jij je belasting of een bekeuring te laat betaalt, dan denk ik dat je een probleem hebt......

necrosis | 02-07-16 | 17:24

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:12
Toen een soort van kleine Adolf Hitler -zetelend in de Tweede Kamer- zelf niet wist wat het associatieverdrag met de Oekraïne precies behelsde en vervolgens doodleuk ventileerde dat dit te moeilijk voor de "Gewone Nederlander" was, ben ik geheel afgehaakt.
.
Mede door dit soort figuren begint de politiek een absolute lacher te worden.

Ommezwaai | 02-07-16 | 17:22

Het wordt tijd om eens iets terug te doen. Staken!

Hele land plat, ieder weldenkend werkman eens een dag niets uitvoeren.
Alleen maar kwaad zijn helpt blijkbaar niet.

McKtoom | 02-07-16 | 17:22

Referendum voor een Brexit

altijdfeest | 02-07-16 | 17:22

Nogmaals, er gaat hier pas wat veranderen als we ALLEMAAL failliet zijn. Zolang het -heroïne- Boer Zoekt Hoer infuus via de campingzenders aangevoerd wordt blijft het gewoon kut zoals het is. Nederland is blijkbaar tevreden met hoe het is, anders hadden we het torentje allang bestormd met fakkels en hooivorken.
Slaapt allen lekker verder. (Dit reaguursel is niet gericht aan de Stijllozen)

Botte Hork | 02-07-16 | 17:22

Deze partijen hebben haastig ingestemd met IORP-II, moet dus zijn: Deze partijen hebben TE haastig ingestemd met IORP-II etc.

sickworld | 02-07-16 | 17:20

Het is in het geheim opgesteld. Dat zegt al heel veel.
Dan stuurt Klijnsma het één dag na de Brexit naar de kamer. Dit natuurlijk dat de EU bang was dat de Britten dit ook zouden weten en er nog meer stemmen voor de Brexit zouden komen. Je zou bijna gaan denken dat er opzet is het spel is........ Echt ongelooflijk wat een smerig spelletje er gespeeld is. En zo gaat het straks ook met CETA en TTIP let maar op. Dat drukken ze gewoon stiekem door onze strot.

Gemeen Mosje | 02-07-16 | 17:19

@Magdat | 02-07-16 | 17:00
Mooie samenvatting. Met enorme rookgordijnen als transparantie en regulatie. Dat het om een pot van 1200 miljard gaat, nee daar was het Brussel niet om te doen. Sure. Die pot in Portugal is 0 miljard. Goh.

Piet Karbiet | 02-07-16 | 17:19

@Berbaar | 02-07-16 | 17:02
Ik heb het idee dat Blitzficker juist niet het idee heeft waar ie het over heeft, want hij citeert een pensioenfonds die juist belang heeft in minder toezicht. Bovendien vindt de PGGM juist goed (ik citeer de PGGM zelf eventjes www.pggm.nl/wat-vinden-we/Paginas/IOR... ) dat de macht van de Europese toezichthouder is gebroken, want "... Het is goed dat EIOPA niet de bevoegdheid krijgt pensioenfondsen te onderwerpen aan risico-evaluatie, waarmee deze toezichthouder alsnog (op termijn) extra buffereisen zou kunnen stellen. ..." Zelfs met havo-4 economie kun je al inzien dat er hier iets niet klopt als je zo min mogelijk toezicht wilt hebben.

Alexander des Burgus | 02-07-16 | 17:18

Ik heb mijn Master gehaald in de huisregels en mijn advies: doe.het.niet!
necrosis | 02-07-16 | 17:04
Ik heb net nog een opfris cursus gedaan, was nodig.

XaleX_2 | 02-07-16 | 17:18

Nee, we worden niet geregeerd door maniakken, maar door volslagen amateurs. Het is namelijk niet de kennis die je bezit als politiek leidinggevende, maar de juiste babbel en de juiste partij wat je pijlsnel naar de top brengt.

Daarnaast wordt er naar partijrichtlijnen geluisterd en naar iemand die als specialist gebombardeerd wordt.
Feiten kennis is van geen belang. Men steunt wat de partij vindt dat gesteund moet worden.

Het belang van Nederland of van burgers in het algemeen is van generlei belang. Ook de hoogte van het kapitaal/belang waar men over beslist doet niet ter zake omdat het niet direct eigen geld is, maar altijd uit de grote pot komt waar altijd genoeg in zit. Er is geen belastinggeld urgentie of toekomstperspectief dan wel toekomst visie. Het is ad hoc. opportunistisch. makkelijk, uit de losse pols met een bakje koffie en kano er bij. Weer een besluit genomen, wat next? En vooral alles doen om Brussel gunstig te stemmen. Dat is wel het allerbelangrijkste. Eigen volk LAATST!

dijkbewaker | 02-07-16 | 17:18

Alexander des Burgus | 02-07-16 | 17:09
Welke afstraffing? Dat geld zijn we kwijt, denk je echt dat hier koppen gaan rollen? Niet zo naief alstublieft.

Is dit nog nieuws? | 02-07-16 | 17:17

MarcS | 02-07-16 | 16:52

Marc. Het is een gevoelig onderwerp gezien de schuimbekkende ongeïnteresseerde meningen hier. Het is simpelweg in het voordeel van genoemde partijen om elke vorm van protest van domme sukkels zoals Krol de mond te snoeren en aan te tonen dat ze echt niet zo achterlijk zijn om 1,400 miljard euro over te maken naar de EU. Dat konden ze trouwens ook niet.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:17

kom, kom, ook Jetta wil nog een leuk baantje in het EU circus volgend jaar.. Net als pechvoorons, Rutte trutte, Samsam die gaan het dan daar verder voor ons mesuearen.. voor een fors salaris en pensioengeld voor later.. dan moet je als staatssecretaris wel even goed regelen dat je EUbedje vast is opgedekt.. Die Jetta heeft niets anders gedaan dan kopieergedrag getoond.. stel je voor dat ze zelf voor en na haar 70e in d'r moestuin moet werken om te blijven leven.. maar goed, ik zie nog geen lange rijen met burgers met een woeste blik in de ogen en pek en veren bij zich.. in Den Haag..

fikkieblijf! | 02-07-16 | 17:16

"Worden we écht door zulke maniakken geregeerd?"

Is dit een serieuze vraag van Rossum?
Het antwoord daarop is toch al jaren bekend!!!

Rutte, Pechtold, Samsom, Klaver en hun voorgangers....
Ze weten niks en proberen dat met populistisch geneuzel te verhullen.
Stuk voor stuk maniakale landverraders.

Je moet toch aardig dom zijn als je dat met het oog op de politieke acties de afgelopen 25 jaar nog niet door hebt.

happen naar de baas | 02-07-16 | 17:16

-weggejorist-

A3an | 02-07-16 | 17:14

@rechtsdwalendeautist | 02-07-16 | 16:52
Ik heb mijn ogen maar weer vastgepakt met transparante tape voordat ik straks mijn oogballen van de vloer moet rapen.
En mijn bretels heb ik ook maar een gaatje strakker getrokken.
Hoe is het mogelijk dat sommige mensen hiermee wegkomen?
In ieder geval: misdaad loont wel degelijk!

necrosis | 02-07-16 | 17:14

Maar ik weet nog steeds niet waarom de Kamer binnen 24 uur moest beslissen.

M.egafoon | 02-07-16 | 17:14

Toekomstig pensioengerechtenden hebben simpelweg 1 dag per week voor hun eigenaar gewerkt. Slavernij met terugwerkende kracht. Niemand van onder de 50 gaat 1 cent terug zien.

bambi1970 | 02-07-16 | 17:13

Natuurlijk gaan door de partijen benoemde lieden het pensioengeld van NL aan Europa afstaan;doe je dat niet dan geen leuk belastingvrij baantje in Brussel!

Lubbers heeft bij het ABP al 30 miljard gulden gestolen en loopt nog steeds vrij rond;pensioenen stelen is dus helemaal niet strafbaar !!!

Pieter H | 02-07-16 | 17:13

btw: is het nou 1200, 1300 of 1400?

BenHetZoZat | 02-07-16 | 17:13

necrosis | 02-07-16 | 17:01
Het spijt me, maar ik sta niet zo graag in de belangstelling.
Misschien alleen als ik er onze pensioenen (on topic!) mee kan redden.
Of een nexit!

nemoj me jebat | 02-07-16 | 17:13

Watching the Wheels | 02-07-16 | 16:46

Wat moet ik daar over zeggen? Prutser Krol leest net zoals zijn collega's bij de PVV en andere 'wanna be' politici zijn stukken niet en hij opereert net zoals Omzigt (WTF CDA?) trouwens op een soort van boeren slimheid à la boer Koekoek. Leuk voor grappige debatten en goed om te blijven vragen etc. Maar de man kent zijn feiten niet. Krol is het soort sukkel dat op GeenStijl de reaguursels doorleest en dan vragen gaat stellen. Dat is dus het hele probleem. De man is lui en dom en weet niet waar hij het over heeft. Maar goed. Een deel van 'het volk' wil zo iemand dus in de tweedekamer om ... Euh... Om...? Om zijn zakken te vullen. Want zo slim is Krol dus wel.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:12

Al vanaf geenpeil referendum is het duidelijk dat de waardeloze parlementariërs niks lezen, Pechtold was toentertijd door de mand gevallen.

MrShadow | 02-07-16 | 17:11

We mogen stemmen op 150 gevulde stoelen die jaarlijks verantwoordelijk zijn voor het binnenhalen en besteden van zo'n 260 miljard euro. Is het dan zomaar mogelijk dat ze met 2 vingers in de neus, met een inleestijd van 12 uur, even kunnen beslissen over een pensioenpot van 1200 miljard euro? Hier gaat toch echt wat fout. Iets vreselijk fout.

Leptob | 02-07-16 | 17:11

@MarcS | 02-07-16 | 16:57
Die mening mag je uiteraard hebben. Ik persoonlijk vind deze richtlijn daar geen voorbeeld van, al was het maar omdat een Richtlijn eerst nog door de lidstaten moet worden omgezet naar nationale wetgeving. Het instrument is dus niet eens GESCHIKT om bevoegdheden aan organen van de EU te geven (zoals bijvoorbeeld de Commissie) - het gaat juist om het gelijktrekken van de bevoegdheden van alle pensioenfondsen.
Ik denk niet dat we in slaap worden gesust in dit geval.
>
Het beheer van pensioenfondsen ligt in Nederland bij werknemers en werkgevers gezamenlijk. Ook als je je twijfels hebt bij een collectief systeem met toezicht vanuit het "maatschappelijk middenveld" (zoals de vakbonden en ondernemersverenigingen zichzelf beschouwen) is het moeilijk om het beter te doen zonder terug te vallen op "ieder voor zich".
>
Wat als de regering zelf in de pensioenkas mocht grijpen? Dat mag het Rijk nu alleen bij het Rijksambtenarenpensioen omdat ze daar werkgever zijn. Bij andere pensioenfondsen kan dat niet. Als die bevoegdheid wel had bestaan, had je pensioenpotje er nu wel anders uit gezien. Er zou best wel eens veel minder in hebben kunnen zitten.

sacamano | 02-07-16 | 17:11

"Worden we écht door zulke maniakken geregeerd?"

volmondig ja. Zo is het al sinds na de tweede wereld oorlog. Ons land wordt geregeerd door flapdrollen en rubberen ruggen en daarom is ons land bijna volledig naar de tyfus anno 2016.

XaleX_2 | 02-07-16 | 17:11

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 16:44
Ja en de Engelse Pond en de beurzen zouden volgens Pechtold en consorten ook volledig instorten en de wereld zou afstevenen op een enorme ramp.
Wat blijkt? De Engelse Pond en de beurzen krabbelen weer lekker op ten gunste van de Engelsen.
Ik raad u aan eens de financiële bewegingen wereldwijd in de gaten te houden.
.
De EU in deze vorm is een gedrocht en gaat -op deze manier- nimmer werken.
Maar ach, minder begaafden zullen dat nooit begrijpen en trappen vrolijk in de praatjes van Pechtold, Juncker en welke dorpsidioten al niet meer...

Ommezwaai | 02-07-16 | 17:11

@Is dit nog nieuws? | 02-07-16 | 17:07
Klakkeloos de lobbyist napraten wordt bij deze direct afgestraft.

Alexander des Burgus | 02-07-16 | 17:09

@Watching the Wheels | 02-07-16 | 17:06
Er lopen natuurlijk ook lijntjes tussen de pensioenfondsen en de multinationals. Wortman werkt bijvoorbeeld voor Mercedes-Benz en dan dat schijnheilige erbij "voorzitter van Save the children".

Watching the Wheels | 02-07-16 | 17:08

http://www.nu.nl/economie/4285602/kamer-stemt-in-met-internationale-regels-pensioenen.html
"DNB kan nu toetsen of het verstandig is of fondsen naar het buitenland kunnen vertrekken, dat is op dit moment niet goed geregeld", zegt VVD-Kamerlid Helma Lodders. Ze spreekt van een mooi resultaat.
Ook de PvdA vindt de nieuwe richtlijnen een verbetering. "Het is nu ondoorzichtig wat er moet gebeuren wanneer een fonds uit Nederland wil vertrekken. Iedereen moet met elkaar gaan onderhandelen en DNB heeft geen vetorecht als ze het er niet mee eens zijn", zegt Tweede Kamerlid Roos Vermeij.

Typisch.. dat ze nu terugkomen... heel typisch...

Is dit nog nieuws? | 02-07-16 | 17:07

-weggejorist-

Botte Hork | 02-07-16 | 17:07

Berbaar | 02-07-16 | 16:52,

Zit je nou weer het sterretje van blitzflicker schoon te likken?
De afgelopen weken viel me steeds vaker op dat elke trol door jouw tongetje verwend wordt.

Wordt je daar ook voor betaald, of doe je dat geheel belangeloos om trollen te lokken?

Dandruff | 02-07-16 | 17:06

Off topic, maar misschien toch ook weer niet, Neelie Kroes (VVD) werd een paar dagen terug in België het vuur na aan de schenen gelegd deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/G... Hoe is het mogelijk dat al die politici hun werk combineren met werk voor multinationals en ermee wegkomen dat ze zelfs liegen over hun betrokkenheden.

Watching the Wheels | 02-07-16 | 17:06

@BlitzFlicker | 02-07-16 | 16:39
Geen DNB toezicht meer:

www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/07/...

U heeft ook zo'n betrouwbare woekerpolis gekocht?
Via een betrouwbare website van een verzekeraar?
Of via een nette man in pak?

Piet Karbiet | 02-07-16 | 17:05

@Jackanders | 02-07-16 | 16:48
Ik heb mijn Master gehaald in de huisregels en mijn advies: doe.het.niet!

necrosis | 02-07-16 | 17:04

Stemmen, correct zijn en leven naar de regels hangen me echt de strot uit want het helpt geen ene flikker.
Overtwar | 02-07-16 | 16:49
Mij bekruipt hetzelfde gevoel. Het maakt me eigenlijk (bijna) ook geen moer meer uit. Ze zoeken het maar lekker uit.
En ik was ooit zo'n keurige, betrokken burger!

nemoj me jebat | 02-07-16 | 17:04

Een dag wat geleden schreef ik hier dat het iedere keer toch weer gekker kon worden. Na het EUdebacle met het Vernenigd (Hah) Koninkrijk was de oplossing MEER EU d.m.v. de twee snelheden EU.

Maar nee het kan dus nog krankzinniger. Achteraf uitleg vragen over iets waar je voor gestemd heb. Krijgen we straks VARA/BNN caberet hierover? Schieten in eigen doel altijd goed voor zo'n act. De strop voor dit soort non-valeurs?
Salut! Evocatus

Evocatus | 02-07-16 | 17:03

solcama | 02-07-16 | 16:52

Deels. Een flink stuk wordt verdient door pensioenfondsen op de financiële markten. Jep. Daar nemen fondsen zoals ABP hele slimme jongens voor aan die héél véél geld verdienen. Ik kende er eentje. Maar dat gelooft toch niemand hier.

Een veel groter deel moet worden opgehoest door de jongeren. Hetzelfde geldt voor de AOW. Dat is niet vreemd want het hele plan was toentertijd dat de ouderen deels zouden inleggen, deels zou verdiend worden door de jongeren en deels door capabele managers die het groter en groter zouden maken. Helaas nam niemand in acht dat niet iedereen zou werken en vooral dat er veel meer ouderen dan jongeren zijn. De dekkingsgraad is dus amper te halen en voor mensen zoals ik valt er niets te halen straks. Van elke cent die ik moet storten is straks over pak 'm beet twintig a dertig jaar geen fuck meer over. Vandaar dus dat ik dat zelf regel.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 17:03

- all your pensions belong to EU's
- resistance is futile!
- you will be assimilated

kapitein_iglo | 02-07-16 | 17:02

@Alexander des Burgus | 02-07-16 | 16:53
Dan hoopt U vergeefs.
Ik lees hier slechts een hoop hysterische dombo's die "ze geven de pensioenen aan de EU" en "Nexit" (na)blaten.
Dan is het verfrissend reaguurders als BlitzFlicker en sacamano te lezen die iig weten waarover ze praten.

Berbaar | 02-07-16 | 17:02

@nemoj me jebat | 02-07-16 | 16:46
Zullen we trouwen op GeenStijl?
Dat wordt een 2000+ topic.
En ontopic: waarom is Nederland één van de weinige landen die altijd in dit soort bedrog trapt?
Zijn onze politici nou echt een stel sokpoppen van Juncker?
Het verdrag met Oekraïne werd ongelezen getekend.
Ons 'NEE' in 2005 werd lachend genegeerd door BakEllende
Ons 'NEE' in 2016 werd lachend terzijde geschoven door Rutte
De opgelegde naheffingen van Brussel aan Nederland werden overgemaakt zonder de cijfers te controleren.
Waarom staat er nog geen schavot op het Binnenhof?

necrosis | 02-07-16 | 17:01

Jongens, hoe gaat dat in z'n werk?
Je hebt pak 'm beet honderd ambtenaren in Brussel die zich met deze materie bezighouden. Die krijgen van de betreffende Eurocommissaris te horen dat er wat met die pensioenen moet gebeuren, dat ligt maar te verslonzen, helemaal in z'n uppie, terwijl het ook kan worden aangewend voor ons gezamenlijke project, dat van welvaart en vrijheid en dat soort dingen. Welvaart en vrijheid zijn een gat in de markt tegenwoordig.

Van die 100 zijn er misschien 3 uit Nl. Die andere 97, die denken: johiejohee, jofakkingho, 1400 miljard. Dus dat bedrag zit in de pocket en komt er niet meer uit.
Dan volgen er wat consultatierondjes en intergouvermenteel overleg enz. Ook daar speelt Nl een volstrekt te verwaarlozen rol. Dus dan wordt dat besloten. Het besluit komt naar Nl. In Nl hebben alleen de portefeillehouders in de regeringsfractie er wat mee te maken. Maar dat zijn er maar twee. Die andere 148 minus Omtzigt zijn helemaal bezig met hun eigen dingetje, de fietspaden, de jeugd, snackbarvoedsel of asielzoekers in Drente, dus die weten totaal niet wat er aan de hand is, nog minder dan wij - die hopen alleen maar dat als hun dingetje toevallig een nieuwsdingetje wordt, dat ze dan geen domme dingen voor de camera van de NPO zeggen, want anders worden ze geen burgemeester. Die 2 die er over gaan worden ingepakt door het kabinet, al dan niet onder bedekte dreiging. En zo rolt er dus iets uit de koker dat onze gelden vrijgeeft aan de barbaren en maar door 100 mensen hier serieus is bekeken. helemaal volgens de wet.
Mooi hè, getrapte democratie.

Magdat | 02-07-16 | 17:00

-weggejorist-

drfeelgood71 | 02-07-16 | 16:59

Die ene laatste zin! Duidelijk geredigeerd in de uiteindelijke versie. De eerste versie, semantisch identiek maar gevoelsmatig totaal anders, luidde: "this directive goes as far as is necessary in order to achieve that objective."

SaintNick | 02-07-16 | 16:58

@sacamano | 02-07-16 | 16:46 - oh dat zal, maar de EU neemt wel vaker dingen aan die op zijn minst discutabel zijn. Mijn ervaringen met de overheid en dit soort zinnen, is dat ze nogal ruim / losjes geïnterpreteerd worden en soms zelfs verwijzen naar achterliggende documenten die werkelijk niemand kan of mag inzien.

Ook is mijn ervaring, dat men dit soort logische zaken vaak vermeld met een andere gedachten dan positief. Natuurlijk mag de EU measures nemen die de pot met goud beschermen. Maar dit soort vaagheden kan ook gebruikt worden om de pot leeg te roven in het algemene belang van de EU.

MarcS | 02-07-16 | 16:57

Ik ga pas over 10 jaar met pensioen, maar vrees dat die 1200 miljard dan allang opgezopen is door door die alcoholist... ja ik bedoel Juncker. Denk dat we weer een socialistische riedel over ons heen krijgen, het moet eerlijker, die Bulgaren en Roemenen hebben het een stuk minder, dus wij kunnen wel wat inleveren...
gaat vast een houtje opzoeken om op te bijten...

vhKarelkruizenruiker | 02-07-16 | 16:57

@acamano | 02-07-16 | 16:39
Het argument om dit er niet binnen een paar uur door te jassen. Voor het kopen van een stofzuiger aan de deur krijg je meer bedenktijd.

Piet Karbiet | 02-07-16 | 16:57

Waar zijn de Partij voor de Dieren, GroenLinks, de vrijzinnige meneer Klein en de verbindende heren Kuzu en Ozturk?

Mannes | 02-07-16 | 16:57

@Botte Hork | 02-07-16 | 16:47
Bij nader inzien is zelfs de 'Ndràngheta democratischer.
Piet Karbiet | 02-07-16 | 16:54

Komen iig hun afspraken na. 'Ndràngheta for president!

Botte Hork | 02-07-16 | 16:56

Dandruff | 02-07-16 | 16:41

Nee dombo. Die conclusie trekt Van Rossum. Geheel onterecht overigens.

En als de genoemde partijen hadden gezegd 'houd je bek Krol eikel want je bent zo'n grote prutser dat je niet eens je stukken hebt gelezen' dan had Van Rossum hetzelfde stukje net iets anders getikt. Dan was het een 'WTF D66 weigert inzage in geheime afspraken met EU'. Prachtige GeenStijl frame natuurlijk maar de werkelijkheid ligt nu eenmaal anders. Je denkt toch echt niet dat een PGGM of ABP zonder slag of stoot hun hele vermogen en verdiensten afdragen aan de EU?

Het is juist precies andersom. Buitenlandse pensioenfondsen moeten de standaarden hanteren die wij al decennialang voeren. Deze deal is dus eerder een verzekering dan een uitverkoop. Maar wat kan ik eigenlijk verwachten van mensen zoals jij die hun kennis van achterdochtige waanbeelden websites halen en de materie niet lezen?

Overigens zitten 'onze' pensioenfondsen voor honderden miljarden in Europese bedrijven. Als je 'onze' pensioenen echt de nek om wil draaien moet je voor een Nexit gaan. Het is namelijk belegd geld. Het zit in obligaties, aandelen etc.

Is er dan echt geen enkele 'dagelijkse reaguurder' die ook maar een beetje verstand van zaken heeft?

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 16:55

ach, laten we gewoon nog wat vluchtelingen importeren. Zij mogen straks werken voor ons... oh wacht, na 10 jaar werkt maar 10%. Nou ja, dan gaan we toch kleiner wonen en nemen een moestuin.

Bill Cosby | 02-07-16 | 16:55

@Botte Hork | 02-07-16 | 16:47
Rutte speelt piano, Jetta triangel ... of is dat een looprek? Is het niet gewoon de Jostiband? www.youtube.com/watch?v=0OE1B7eep-4

Watching the Wheels | 02-07-16 | 16:54

Zit me af te vragen of deze nieuwe pensioenwet niet referendabel is. Zo ja, op naar een nieuw referendum!
FreeGuana | 02-07-16 | 16:29

Je hebt gezien hoe de huidige landverrader ermee omgaan.
'Raadgevende' referenda vegen ze hun pluche aarsch mee af.
Enige wat je kan doen is TK 2017 PVV, VNL, of Dierenpoes stemmen. Tot dan krijg je gewoon een roggel in je bek.

Botte Hork | 02-07-16 | 16:54

@Botte Hork | 02-07-16 | 16:47

Bij nader inzien is zelfs de 'Ndràngheta democratischer.

Piet Karbiet | 02-07-16 | 16:54

@Berbaar | 02-07-16 | 16:52
Ik hoop maar dat je het ironisch bedoeld hebt.

Alexander des Burgus | 02-07-16 | 16:53

@De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 16:24
Dat geld wat Krol wil veilig stellen voor de ouderen is wel onder andere door diezelfde ouderen ingelegd.

solcama | 02-07-16 | 16:52

-weggejorist-

Rest In Privacy | 02-07-16 | 16:52

Oh. Measures heeft slechts betrekking op het aanpassen van de richtlijn door de EU. Nou dan zal het wel goed zitten! Want daar gaat nooit wat mee fout!

LibertasSimplex | 02-07-16 | 16:52

Het meest logische is eerder dat ze het belangrijker vinden om zoveel mogelijk duidelijkheid te verschaffen.

Maar goed.
De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 16:24

Jij zult weten wat hier staat, maar ik denk dat ik niet de enige ben die denkt: WAT?
Wie is ze?
Belangrijker dan wat?
Duidelijkheid voor dat je iets goedkeurt leek mij topprioriteit. U niet?

MarcS | 02-07-16 | 16:52

@BlitzFlicker | 02-07-16 | 16:28
Heeee feiten ipv een heaup hysterie.
Verfrissend!!!

Berbaar | 02-07-16 | 16:52

@necrosis | 02-07-16 | 16:46
GroepLink (de bende van Jesse)

Watching the Wheels | 02-07-16 | 16:51

BlitzFlicker | 02-07-16 | 16:28,

Als iedereen al wist wat daar stond, waarom wil de kamer dit dan nu ineens nalezen?

Iedereen met minimaal lagere school heeft al wel gehoord van de "kleine lettertjes", die vaak trouwens groter zijn dan de term suggereert.
Iedereen met lagere school weet daarom dat je bindende papiertjes altijd goed moet lezen.

Voor je ze tekent; niet daarna.
Al gaat het om een arbeidscontract bij KFC.
Bij een spaarpot van 1400 miljard van *anderen* is dat niet anders.

Dandruff | 02-07-16 | 16:51

@WtW | 02-07-16 | 16:46
"het restantje ook weer overdraagt aan de EU"

Watching the Wheels | 02-07-16 | 16:49

@macmiep.nl En zo denk ik nu ook over. Als ik later niet rond kan komen omdat mijn pensioen te laag is. Ga ik de drugswereld in of ik doe met een groep mee. Het kan me nu eigenlijk al niet meer zoveel schelen zover heeft de overheid me al. Stemmen, correct zijn en leven naar de regels hangen me echt de strot uit want het helpt geen ene flikker.

Overtwar | 02-07-16 | 16:49

@BlitzFlicker | 02-07-16 | 16:28
Misschien toch maar even GeenStijl en de tweets van Pieter Omzigt beter lezen, want zij citeren wél uit IORP II, terwijl PGGM komt met een of ander lølverhaal komt als goedhoudertje. Zij hebben JUIST het belang bij minder toezicht, zodat ze lekker massaal risicovolle producten uit Zuid-Europa te halen. PGGM is in het verleden vaker in opspraak geweest om controversiële beleggingen www.profundo.nl/files/download/Zembla0...

Maar goed. Zo lees ik dus op jouw geciteerde bron dat de Europese toezichthouder nu ook niks meer kan doen. Alleen nu is door de internationalisering van ons pensioenstelsel ook de DNB uitgeschakeld als toezichthouder. Dus geen Europese toezichthouder en nu dus ook geen Nederlandse meer. In het vervolg beter lezen als ik jou was!

Alexander des Burgus | 02-07-16 | 16:49

Dandruff | 02-07-16 | 16:37
Omtzigt was het niet!
Ik snap het niet: dit is toch nieuws? Nieuws met een hoofdletter 'N'?! Nieuws dat iedereen aangaat?
En kom, parlement, NOS, RTL - ze lezen allemaal GeenStijl. Zelfs bij joop.nl.
Wedden?!
En dat zijn (bijna) allemaal mensen met pensioen. Toch?
Die moeten dan toch 'voor hunnie eige op wille kome'?

nemoj me jebat | 02-07-16 | 16:48

Zijn nekschoten nog steeds verboden hier?
De vraag stijgt met het uur namelijk.

Jackanders | 02-07-16 | 16:48

Schaamteloos. Burgers degraderen door democratische besluiten te negeren. Door zorgvuldig opgebouwd pensioen te roven. Door zaken als de EU op te dringen... nogmaals SCHAAMTELOOS. Wie stemt er nog op de vvd cda d66 of pvda ? Helaas zijn zovelen compleet de weg kwijt. Het alternatief wordt vechten of vluchten... mmm moeilijk.

tejootje | 02-07-16 | 16:47

BlitzFlicker | 02-07-16 | 16:41
Ja, hij is vast heel goed met taal! Oh, wacht..

sacamano | 02-07-16 | 16:47

De Tweede Kamer zit er alleen maar om ons 't idee te geven dat we zelf voor het Brusselse beleid gekozen hebben.

Lagonda | 02-07-16 | 16:47

@Tarak | 02-07-16 | 16:24 - in welke wereld is de vakbond voor de leden? Wat was het laatste goede dat ze voor elkaar gekregen hebben ...... u tijd loopt.

MarcS | 02-07-16 | 16:47

Zelfs de JostiBand zou dit land beter besturen

Botte Hork | 02-07-16 | 16:47

@postmodernismisdead | 02-07-16 | 16:33
Ik hoop dat de huidige regeringspartijen en D'66, GroenStinkt, en Denk gezamelijk niet boven de tien zetels uitkomen in 2017!
Maar de val van het kabinet vóór het eind van het jaar keur ik ook goed.

necrosis | 02-07-16 | 16:46

@De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 16:24
Wat bent u soms toch een plork. Die mensen hebben hun hele leven een deel van hun inkomen uitgesteld in een pensioenfonds dat door de boven ons gestelden (Ruding CDA zembla.vara.nl/dossier/uitzending/het-... , Balkenende Brinkman CDA 925.nl/archief/2009/02/05/pensioenfond... ) voortdurend wordt ingezet als speelgeld in geopolitieke spelletjes en dan mag zo'n 50-plusser Krol niet opkomen voor de belangen van die mensen als zo'n geestelijk gehandicapte van de PvdA het restantje dat al onder de 90% kan zijn gezakt volgens Wortmann (CDA) nos.nl/artikel/2090553-dekkingsgraad-p... die ook nog 1 miljard investeert in Marlboro om kinderen in Indonesië aan longkanker te helpen www.ftm.nl/artikelen/hoe-marlboro-man... , omdat ze alleen nog maar "duurzaam" beleggen na de clusterbommen www.rtlnieuws.nl/economie/abp-uit-clus... Smerig tuig is het , ABP alleen al 1,1 miljard wapenhandel met controversiële landen www.volkskrant.nl/economie/miljarden-p... dankzij al die CDA'ers aan het roer van het ABP en dan mag Krol geen debat aanvragen? Krol en 50-plus zouden helemaal niet bestaan als het ABP en CDA Omtzigt achtige mensen aan het roer zou zetten. Maar ja, ze spelen liever hun dubieuze rol in de geopolitiek met mensen hun pensioencenten, jaar in jaar uit. Moordenaars en dieven.

Watching the Wheels | 02-07-16 | 16:46

@MarcS | 02-07-16 | 16:43
Eh.. nee. Het is waar omdat het onmiddellijk blijkt uit de tekst van deze richtlijn en die van honderden andere richtlijnen. Het blijkt zelfs uit de tekst die Van den Noort zelf aanhaalt!

sacamano | 02-07-16 | 16:46

necrosis | 02-07-16 | 16:39
Ha, fijn.
En ach, weet je, ik krijg toch al een ouwe kop. En mijn lijf zakt ook al lekker uit.

nemoj me jebat | 02-07-16 | 16:46

-weggejorist-

Tijl U | 02-07-16 | 16:45

@De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 16:32
Het valt me mee dat ze de oudjes niet allemaal een stoma aanmeten.
Op termijn is dat goedkoper dan luiers.
Let wel: dit is niet mijn mening, ik verplaatste me even in de minister van volksgezondheid.
Ik denk dat ik maar wat kwaadaardige muzak ga opzetten.....

necrosis | 02-07-16 | 16:44

BlitzFlicker | 02-07-16 | 16:28

Inderdaad. Wat pas echt eng en doodeng is het hersenloze geblaat hier van mensen die het kennelijk veel te moeilijk en lastig vinden om meer dan 100 woorden te lezen en te begrijpen. De opkomst van de grote muil van de verongelijkte loser van de maatschappij gaat in de nabije toekomst voor veel ellende zorgen. In het beste geval een Brexit-achtige ellende zoals nu in het VK in het ergste geval een Joegoslavië-achtige ellende. Net zoals begin twintigste eeuw zullen de populistische partijen en bewegingen weer bloedbaden aanrichten.

Met natuurlijk als grootste ironie dat een enorm deel, zo niet het grootste deel, te incompetent is om hun eigen broek op te houden. Het wordt lachen in het westen. Jarenlang de onderklasse gepamperd en van alles geregeld zoals sociale zekerheid en zorg. En nu staat diezelfde onderklasse op onder leiding van een nieuwe elite om zichzelf in de afgrond te storten. Voor referenties kunt u de stromingen nazisme, communisme en fascisme er op nalezen.

Er komt een dag dat zelfs de grootste pauper met de minste hersencellen gaat zeggen dat die EU eigenlijk nog niet zo slecht was. Mark my words.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 16:44

@MarcS | 02-07-16 | 16:35
Exact. Orwelliaanser kan het niet worden. De pensioenen van Europarlementariers zullen er wel niet onder vallen.
Het Parool had het op de voorpagina maar daar is het al weer weg. www.parool.nl/binnenland/oppositie-woe...

Piet Karbiet | 02-07-16 | 16:43

-weggejorist-

Frits1888 | 02-07-16 | 16:43

@sacamano | 02-07-16 | 16:39 - en wat u zegt is waar, omdat ......... u dat zegt?

MarcS | 02-07-16 | 16:43

crankshaft | 02-07-16 | 16:07
Exact! Ik kan er alleen nog aan toevoegen dat er vroeger zoiets bestond als pensioenbreuk waardoor je een groot deel van je eigen! inleg kwijt raakte. Er wordt al jaren door politici geroofd uit onze pensioengelden. En ik ben bang dat ze dat zullen blijven doen.

Red shirt | 02-07-16 | 16:43

Tarak | 02-07-16 | 16:24
.
Vakbonden zijn (tegenwoordig) ook een soort politici. Verwacht er niets van.

Pemberton | 02-07-16 | 16:42

@sacamano | 02-07-16 | 16:39
Zoals ik al zei: Rutger v/d Noort kan wel een cursusje gebruiken. Ik ga er gemakshalve maar van uit dat zijn kwaliteiten elders liggen.

BlitzFlicker | 02-07-16 | 16:41

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 16:24,

Idioot, je mist de point.
Dit draait niet om Krol.
Dit draait om een kamermeerderheid die wetten tekent zonder ze eerst te lezen.
Ik herhaal *zonder ze eerst te lezen*.
En het gaat over 1400 miljard.
Aan uitgesteld loon, dus; loon waar mensen recht op hebben.

Dandruff | 02-07-16 | 16:41

Wat we al wisten wordt weer pijnlijk duidelijk: we worden geregeerd door ongeïnteresseerde klootzakken die niet gecontroleerd worden door nog grotere parlementaire, en het volk niet-vertegenwoordigende, PvdA/VVD/D66/GL-klootzakken die daar wel voor zijn ingehuurd.

Fijnstoffer | 02-07-16 | 16:40

Rutger van den Noort is een oelewapper. Hij leest niet de tekst van de Richtlijn, maar de overwegingen vooraf ("Recitals"). Deze bieden de grondslag voor de Richtlijn, die conform de verdragen van de Unie moet bestaan anders mag de richtlijn er niet komen. Dus "The Union may adopt measures" staat niet in "lid 60", maar is "Overweging nummer 60, voorafgaand aan de tekst van de regels".

De tekst die hij aanhaalt betekent TOTAAL NIET dat de Unie nadat deze Richtlijn van kracht is geworden, zelf bevoegdheden krijgt om maatregelen te nemen. Integendeel, het betekent niet meer dan dat de Unie een richtlijn mag schrijven.

Daarmee is de opmerking van deze meneer in de context die hij zelf geeft, onzin. Dat wil trouwens niet zeggen dat ik vind dat het een goede richtlijn is hoor - dat weet ik niet.

Maar deze meneer laat nu eventjes zien dat hij geen wetteksten kan lezen. Of we dan zijn geroeptoeter serieus moeten nemen moet ik dus serieus betwijfelen.

tl;dr: Van den Noort is een oelewapper en hij roept maar wat. Zoek een betere bron.

sacamano | 02-07-16 | 16:39

@nemoj me jebat | 02-07-16 | 16:24
Ik heroverweeg mijn mening.....
Bovendien leven vrouwen gemiddeld langer en ga ik sowieso eerder dood want: ouder.
Dan ben je straks een vermogende jonge vrouw.
*kan je weer nieuwe schoenen gaan kopen, gnehe*

necrosis | 02-07-16 | 16:39

@Piet Karbiet | 02-07-16 | 16:36
"Dat is een leugen."

U als expert weet er natuurlijk meer vanaf dan de professionals die dagelijks met deze materie te maken hebben en hier al jaren mee bezig zijn. Kunt u misschien iedereen verlichten met uw wijsheid en kennis en met een onderbouwing komen?

BlitzFlicker | 02-07-16 | 16:39

nemoj me jebat | 02-07-16 | 16:18,

Viel mij ook al op ja.
Ik volg de NPO normaal niet zo omdat dat dom maakt.
Maar bij dit soort gelegenheden kijk ik voor de gein altijd eventjes of er toch een journalist wakker is geschrokken.
Dat deed ik gisteren dus ook.
Vergeefs, natuurlijk.

Welke politicus zei ruim 20 jaar geleden over zijn collegae "de kamer sliep, en ik wilde ze niet wakker maken"?

Dandruff | 02-07-16 | 16:37

Een land dat genoeg reserves heeft kan in geval van flinke rente stijging van de staat schulden de schuld met korting terug kopen (huidige obligaties dalen in waarde bij rente stijging en stijgen tussentijds bij rente daling).

Door de beslissingsbevoegdheid over pensioen gelden vanuit landen weg te nemen vervalt dit reddingsmiddel voor landen. Met een toekomstige flinke rente stijging door centrale banken worden we uiteindelijk voor eeuwig de sletjes van de ECB.

mysteryposter | 02-07-16 | 16:37

@BlitzFlicker | 02-07-16 | 16:28
Volgens die ppgm-site blijft het toezicht onder DNB. Dat is een leugen. Verder vind ik mededelingen van banken en verzekeraars sowieso onbetrouwbaar. Die gebruiken voor hun reclames mensen als Sylvana en Wiegel. Dan weet ik genoeg.

Piet Karbiet | 02-07-16 | 16:36

Mooi geregeld door die bilderbergers waar het volk zo graag voor kruipt.

rechtsdwalendeautist | 02-07-16 | 16:36

Tijd voor een kritische journalist om dit in een één op één interview met een van de ondergetekende aan de kaak te stellen. Als we de zure Volkskrant lezende boomers aan onze kant willen krijgen is dit onze kans.

MagnesiumC | 02-07-16 | 16:35

crankshaft | 02-07-16 | 16:07
neehee. investeren in andere landen doen ze al heel lang, daar heeft dit niets mee te maken.
Het gaat er om dat nu het beheer (hoofdkantoor) naar een ander land kan verhuizen, waar andere regels gelden en waar geen toezicht is (cyprus bijvoorbeeld). En geen NL'se toezichthouder (DNB) die daar iets tegen kan doen, want dat is tegen de EU regels.

Wutbürger_ | 02-07-16 | 16:35

Landverraders zijn het! Ongelezen tekenen en achteraf piepen. Maar gelukkig is hun kostje gekocht, iedere meelooppartijleider zal toch wel een belastingvrij EU baantje incluis gegarandeerd pensioen in het vooruitzicht zijn gegeven?

150k pbekasting,premie + pensioenvrij daarvoor wil ik wel 4e assistent, van de 4e assistent zijn hoor. Mijn belangrijkste taak? Inklokken en niet in de weg lopen.

MarcS | 02-07-16 | 16:35

Als onze pensioenen ter beschikking zijn gesteld aan Brussel, kunnen we net zo goed stoppen met werken, nu al. Ook al ben je nog piepjong, zeg 40, stop met werken, laat je opgebouwde pensioen uitkeren (450 euri totaal) en ga in één of andere barak wonen in een kansenwijk. Slof daar dagelijks een beetje over straat, en leef verder een minimalistisch leventje.
Laat ze allemaal de colere krijgen.

Rest In Privacy | 02-07-16 | 16:34

@PureYak, daar kijk ik met leedvermaak naar uit. Het geld van de juigaapjes zal weg zijn. Ik heb geen pensioen maar wel heel veel geld aan antiek en kunst

Bokito ergo sum | 02-07-16 | 16:34

Remember this TK2017

postmodernismisdead | 02-07-16 | 16:33

is dit niet om te voorkomen dat wij nexit gaan?
als we uit de EU gaan zijn we dan 1200 of 1400 ,,what ever,, miljard kwijt ?

pipokoeie | 02-07-16 | 16:33

Het appeltje voor de dorst gaat een olijfje worden.

ja,diedus! | 02-07-16 | 16:33

We worden geregeerd door een stel incompetente, wereldvreemde, leugenachtige, linkse of linksige allochtonen-knuffelaars / wereldverbeteraars. Het is één van de belachelijk slechtste kabinetten sinds de tweede wereld oorlog.
Het meest bedroevend is dat die plucheplakkers maar niet willen begrijpen, dat populisme het gevolg is van hun eigen falen.

Anjin Mohammed | 02-07-16 | 16:32

We worden geregeerd door een stel incompetente, wereldvreemde, leugenachtige, linkse of linksige allochtonen-knuffelaars / wereldverbeteraars. Het is één van de belachelijk slechtste kabinetten sinds de tweede wereld oorlog.
Het meest bedroevend is dat die plucheplakkers maar niet willen begrijpen, dat populisme het gevolg is van hun eigen falen.

Anjin Mohammed | 02-07-16 | 16:32

FreeGuana | 02-07-16 | 16:29

Alsjeblieft niet. Weer 40 miljoen in het afvoerputje terwijl dat besteedt had kunnen worden aan ouderen in luiers.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 16:32

Je moet je geen zorgen maken over de pensioengelden. Deze worden belegd in teakplantages in Costa Rica, kunst in Oekraïne, en wijnen in Moldavië. Gespreid. Wel zo veilig!

LibertasSimplex | 02-07-16 | 16:32

Jatten van ouderen is natuurlijk minder risicovol dan jatten van jongere mensen.
Al moest ik wel even terugdenken aan dat filmpje op de GeenStijl waarin een Vietnamveteraan een donkere wijsneus even de typhus sloeg in een bus.
Hopelijk hebben we in Nederland nog van zulke kranige oudjes die de politici hun eigen stropdas laten opeten.

necrosis | 02-07-16 | 16:31

Valt me mee dat d66 niet voorstelt arbeiders die jarenlang voor een (mager) pensioen gewerkt hebben maar op een ijsschots te zetten.

Pemberton | 02-07-16 | 16:31

2e Kamer is hier net zoals Boris Johnson na de Brexit.

Simon_GS | 02-07-16 | 16:31

@Tarak | 02-07-16 | 16:24
En waar is de Partij van de Arbeid?
Oh, wacht.

Piet Karbiet | 02-07-16 | 16:30

De maniakken in de 2e kamer tekenen gewoon alles zonder dat ze weten waarvoor ze tekenen. Zijn we het ESM al vergeten dat Wilders nog via de rechter heeft geprobeerd tegen te houden? Gaat het ESM niet om 400 miljard garant staan?
Die hele zooi had allang met pek en veren uit het Binnenhof verjaagd moeten zijn. Al lang!
.
Maar ik maak mij niet meer druk, stem al 10 jaar PVV dus meer kan ik niet doen.
Als laatste middel zou ik altijd nog het advies van McMarx | 26-06-16 | 20:05 kunnen opvolgen. Ben mijn hele leven lang een keurige, oppassende burger geweest maar ja, eens knapt het touwtje.
.

Lupuslupus | 02-07-16 | 16:30

Zit me af te vragen of deze nieuwe pensioenwet niet referendabel is. Zo ja, op naar een nieuw referendum!

FreeGuana | 02-07-16 | 16:29

www.pggm.nl/wat-vinden-we/Paginas/IOR...

De mensen die hebben ingestemd met de wet weten al geruime tijd wat er instaat. Die paniekzaaierij van Omtzigt doet het klaarblijkelijk goed onder reagurend Nederland, maar dat komt waarschijnlijk door die mensen al bang worden als iemand "EU" roept. Paniek is niet nodig en de mensen die zich nu pas gaan inlezen in de materie zijn godzijdank niet de mensen die over de stemming gingen.

Die Rutger van Noord mag trouwens ook wel eens een opfriscursus Europees Recht volgen. Zo lastig is dat allemaal echt niet. Zal wel niet zijn vakgebied zijn.

BlitzFlicker | 02-07-16 | 16:28

Aan eerstejaars rechtenstudenten wordt geleerd nooit ongelezen een contract te tekenen. Papieren mee naar huis en dan nog eens rustig overlezen. Maar goed, Jesse Klaver heeft alleen vmbo.

Piet Karbiet | 02-07-16 | 16:27

Is het onderwerp al verkracht door opa Han van der Horst? Zelden dementie en radicalisering zo progessief zien ontwikkelen, hahaha.

funkyd | 02-07-16 | 16:26

Ben niet zo snel sprakeloos maar dit is toch niet te geloven. Voel een enorme woede opkomen.

mafmaarnietgek | 02-07-16 | 16:26

Begin steeds meer in m'n sas te raken met mijn verkregen transitievergoeding.Zie het in Nederland steeds verder afglijden en dan is dit toch: hebben is hebben.
Pensioen zal over een tijd iets zijn waar ik waarschijnlijk toch geen gebruik van zal kunnen maken.

Bennie Boos | 02-07-16 | 16:26

Het ergste is dat er maar weinig media over berichten. De grap is dat de Eurofiele juichaapjes op de redacties zelf ook ooit zwetend zullen wakker schrikken met het besef dat de Brusselse moloch ook in hun pensioenpot heeft gegraaid.

PureYak | 02-07-16 | 16:26

Watskeburt ?

zwarte_bonen | 02-07-16 | 16:25

Wir schaffen das!

Contento-Limbo | 02-07-16 | 16:25

Waar zijn de vakbonden? Waarom moet geenstijl dit oppakken en zijn FNV en CNV nergens te horen/zien?
Is er een keer een rol voor de vakbonden, zitten ze niet op te letten.

Tarak | 02-07-16 | 16:24

necrosis | 02-07-16 | 16:19
Tja, maar jij vindt me te jong!

nemoj me jebat | 02-07-16 | 16:24

"Waarmee ze bekennen dat ze geen idee hebben waar ze nou precies zo snel mee ingestemd hebben woensdag."

LOL! Ja en als ze hadden tegengestemd tegen dit verzoek van oplichter en prutser Krol, wiens enige belang om zoveel mogelijk geld 'veilig' te stellen voor de ouderen, dan was het een complot geweest om de kiezer te belazeren. Het meest logische is eerder dat ze het belangrijker vinden om zoveel mogelijk duidelijkheid te verschaffen.

Maar goed.

De Koreaanse Slet | 02-07-16 | 16:24

Het zijn gewoon criminelen en bovendien landverraders en zo simpel is het gewoon,een zo belangerijke wet aannemen zonder het te lezen je bedenkt het niet, die mensen staan gewoon boven de wet

doc holliday | 02-07-16 | 16:24

Het percentage mensen met een geestelijke afwijking genaamd 'idiotie' ligt in de regeringsgebouwen te Den Haag beduidend hoger dan daarbuiten.

rijk | 02-07-16 | 16:23

Hoe sneller alles naar de klote gaat hoe beter.
Laatste WWIII ook maar snel komen. Kunnen we daarna aan de wederopbouw beginnen. Het is klaar. Volmaakt kut. Next.

Botte Hork | 02-07-16 | 16:22

Volstrekt bizar om een overdracht van 1200 miljard na afloop van besluitvorming in de commissie welzijn en werkgelegenheid na te bespreken.

Na afloop: NEE
Commissie welzijn & werkgelegenheid: NEE
Geheimhouding: NEE
Stemprocedure: NEE

Tien jaar terug durfde ze dit in Burkino Fasso nog niet eens.
conclusie: We glijden af.

Jerolimo | 02-07-16 | 16:22

Uit die Zembla uitzending bleek ook dat de besturen van die pensioenfondsen maar weinig kaas van beleggingen en het financiele jargon begrepen. Vooral de bestuursleden van de vakbonden en die gaven dat ook ruiterlijk toe. Nu mogen ze internationaal gaan. Ik hoor de adviseurs van Goldman Sachs in Frankfurt en London hier lachen.

Piet Karbiet | 02-07-16 | 16:22

En weer. EU, dus klakkeloos tekenen bij het lijntje. Ach het gaat slechts om 1400 miljard van burgers. Wat is dat nou vergeleken met een baantje in Europa en de eeuwige dankbaarheid van de meesters in Brussel.
.
Ik ben benieuwd. De Nederlander is niet in beweging te krijgen voor idealen als democratie, rechtstaat en de vrijheid die daaruit voortkomt, een mooie toekomst voor ons nageslacht, maar wellicht wel voor het platte egocentrische gegeven van de individuele oudedagsvoorziening?
.
Ik zal het maar gewoon meteen bekennen. Elke pensioendeelnemer die VVD, PvdA, D66, CDA stemt gun ik dit wel een beetje. Eindelijk die persoonlijke consequentie aan die desinteresse en het in de steek laten van andere Nederlanders die al eerder slachtoffer werden van "beleid en eurofilie" van de politieke hydra.

Parel van het Zuiden | 02-07-16 | 16:21

One night in Bangkok en het is op.

LibertasSimplex | 02-07-16 | 16:21

Daarnaast moeten de rijke EU landen de arme EU landen steunen met hun geld! Dit is al zo sinds het Verdrag van Lissabon. Dat is tevens de reden waarom ons zorgstelsel en sociale stelsel zo drastisch is uitgekleed!Het geld gaat naar de zwakke EU landen om alles gelijk te krijgen!

Narcist_ontmaskerd | 02-07-16 | 16:21

@Watching the Wheels | 02-07-16 | 16:16
Jetta moesten ze....[Nee, MagNie van Joris]
*stuk uit tikplank bijten doet*

necrosis | 02-07-16 | 16:21

Ja Van Rossem wij worden écht door zulke maniakken geregeerd. Russisch Roulette met onze pensioenfondsen door de EU pensioenrichtlijn IORP-2 een avond eerder er ongelezen doorheen te jassen. Over zorgvuldig bestuur zullen wij het maar niet meer hebben. Desalniettemin nogthans lijkt mij op deze zaterdagmiddag een glas drie vingers hoog Nexit met tonic en ijs (schijfje citroen) een welkome afleiding. Proost!

Een vrije paling | 02-07-16 | 16:20

Hoe durven ze? Dit gaat echt te ver! De rentemanipulatie door de ECB was al diefstal van het spaarzame Noorden zodat Zuid-Europa schulden kon blijven maken, maar dit is nog veel erger. Een rechtstreekse greep uit onze spaarpot!

DutchLibertarian | 02-07-16 | 16:20

Deze dwazen horen in het gevang. Oprotten met deze hoerenbende. Bij deze ben ik officieel aan mijn breekpunt voorbij.

netniet | 02-07-16 | 16:19

@nemoj me jebat | 02-07-16 | 16:15
Ik heb ineens een hoop geld.
*wink, wink*

necrosis | 02-07-16 | 16:19

Nou moeten die babyboomers wel de straat op. Dat dan weer wel. 30 jaar te laat maar toch

crankshaft | 02-07-16 | 16:19

Ja we worden echt door dit soort gekken geregeerd. Het kereltje (de ergste van allemaal) was ook voor AV met Ukraine zonder dat hij het gelezen had, want EU dus goed.

Bokito ergo sum | 02-07-16 | 16:18

Fijn dat GeenStijl en Omtzigt er bovenop zitten, maar waar blijf de rest van de media?
Of heb ik iets gemist?

nemoj me jebat | 02-07-16 | 16:18

Google "narcisten in de politiek" en lees. Daarna is het wel duidelijk!

Narcist_ontmaskerd | 02-07-16 | 16:17

Fuck it, laat alles maar naar de tering gaan.
Oplossingen komen wel als echt ALLES kapotstuk is.

Botte Hork | 02-07-16 | 16:17

@mezelf De reaguurder in kwestie was:
McMarx | 26-06-16 | 20:05: "Daarom bouw ik geen pensioen op. Als ik het niet meer red vanwege ouderdom pleeg ik gewoon een misdaad die voldoende zwaar is om in een bepaald verzorgingstehuis te geraken waar ik wel iedere dag gewassen wordt en mag sjoelen en klaverjassen."
Briljant idee!

Rest In Privacy | 02-07-16 | 16:16

Ja we worden door maniakken geregeerd.
Maniakken die op de een of andere manier er van overtuigd zijn dat ze alles weten en het domme volk niets.
Maniakken die dat volk constant verwijten dombo's te zijn maar wel hun mandaat onttrekken aan de stem van dat zelfde volk.
Als dat volk zo debiel zou zijn, waarom houd je dan vast aan je mandaat. Dan zijn het tenslotte debielen die u aan uw zeteltjes hebben geholpen.
Nu is dat ook zo, en let op mijn woorden, Samsom treed terug in september, er is geen kandidaat meer en Aboutaleb wordt op het schild gehesen.
En daar gaan de debielen weer in 2017 25 zetels of meer voor de PvdA want er is een nieuwe verlosser op het schild gehesen.
Het houd niet op.
Niet vanzelf.

bakoenin | 02-07-16 | 16:16

Jetta (PvdA): "Neem toch gewoon een moestuin".

Watching the Wheels | 02-07-16 | 16:16

Pensioen sparen, het appeltje voor de dorst voor een ander.

ikdenkwat | 02-07-16 | 16:16

macmiep.nl | 02-07-16 | 16:14
Ik zoek gewoon een rijke man.
Ehm ... Als die er dan nog zijn.

nemoj me jebat | 02-07-16 | 16:15

Dit kan niet waar zijn, dat dit stel onnozelen ook nog eens even de sociale goedmens in de EU uit loopt te hangen. Met even gauw een stem aan de vooravond van hun ellenlange zomerreces.
-
Helaas denk ik dat de critici wederom gelijk hebben en we over pakweg 15 jaar weer de onomkeerbare gevolgen zien van dit zoveelste huzaren stukje wanbeleid.
-
Gaat één partij hier nog achteraan of moet het via openbaarheid van bestuur? Weten ze wel waar ze mee bezig zijn? Zijn ze wel toerekeningsvatbaar?

bananabanana | 02-07-16 | 16:15

**Worden we écht door zulke maniakken geregeerd?**

Al lang. De parasieten hopen hiermee een luizenbaantje in Brussel veilig te stellen, want landsbelang kennen de pluche plakkers niet.

MrShadow | 02-07-16 | 16:15

“... en nu willen ze achteraf leren ...”
Doe eens wat minder Nederengels schrijven.

Roderick Random | 02-07-16 | 16:15

De eerste teksten waren erger. Dat is na een verkrachting tegen het slachtoffer zeggen dat je haar niet hebt beroofd en vermoord dus het valt allemaal wel mee. Zieke zooi.

Piet Karbiet | 02-07-16 | 16:14

Ik verwacht geen pensioen. Tegen de tijd dat ik het nodig ben volg ik het advies van een reaguurder (naam ff kwijt) maar op denk ik : stevig misdrijf plegen en je hebt onderdak, eten, gezondheidszorg en recreatie gratis.
Moet wel een financieel economisch delict zijn waarbij ik de overheid benadeel, anders sta ik zo weer buiten. ;)

Rest In Privacy | 02-07-16 | 16:14

@Piet Karbiet | 02-07-16 | 16:09
De Duitsers en Denen hebben de tekst wél gelezen, desnoods ook in het Frans en Engels, en hebben geoordeeld dat zij ver weg moeten blijven op dit gebied. Hiero zeggen zelfs de meest ongelovige honden meteen "Ja en Amen" tegen Brussel. Ze zijn vergeten dat dat onze hoofdstad niet meer is.

Guido | 02-07-16 | 16:13

Waarom ben ik niet verbaasd!
Beetje offtopic mare ...
Verzoek aan Pieter Omtzigt, begin aub je eigen partij en ga uit het CDA, dit is een prachtig voorbeeld van een onderwerp waar ik en waarschijnlijk vele met met mij, je expertise, standvastigheid en moraal nodig hebben!

BenHetZoZat | 02-07-16 | 16:13

"Measures". Wat die betekenen precies. Misschien dat Jesse Klaver, de Nederlandse Justin Trudeau, die helemaal voor deze pensioenpotponzi is, dat kan uitleggen. Measures. Wat die nou eigenlijk betekenen in het kader van economisme.
Daar had -ie toch een boek over geschreven in z'n goeie overhemd.

Ikzelf gok dat "measures" iets van overleg met leiders www.youtube.com/watch?v=QM-KVAXY7Gs van andere planeten is. Zo begrijp ik het, nu ik een klein beetje de Europese politiek volg. Moeilijk hoor. Niet iets dat je aan het volk kunt overlaten.

LibertasSimplex | 02-07-16 | 16:13

Even 1400 miljard a.k.a. 2x het BNP van NL weggeven oftewel 85.000 euro per NL!
Wat een lef van 4 partijen die enkel nog aan fictieve ruggensteun van de kiezer aan een meerderheid komt. Ongekend dat zo'n belangrijke kwestie er even snel doorheen wordt gedrukt. En waarom? Wat is het nut voor NEDERLAND!?1?!

Tommygunner | 02-07-16 | 16:13

Schandalig gewoon schandalig .Het geld van de hardwerkende Nederlandse burgers .En voor wie en wat ? Zembla heeft eens een docu gebracht wat er met het geld gedaan word van de pensioenen .Die hoge heren in die te duren kantoren,daar gaat veel in de zakken.Schandalig.

altijdfeest | 02-07-16 | 16:12

Waarom laat onze regering ons zo kapot maken? Het lijkt net alsof dit besluit is gemaakt terwijl deze partijen in de loop van een EU geweer keken...

Uitvindert | 02-07-16 | 16:11

Net als je denkt dat het echt, echt, echt niet gekker kan..
.
Ik hoop dat de gepensioneerde Gutmensch stevig in z'n knip geraakt wordt!

Veni_Vidi_Vici | 02-07-16 | 16:11

Wat is nou het probleem met de EU? DIT is het probleem met de EU. Ze willen zo graag een leuk baantje, dat ze ongezien op het stippellijntje tekenen, en er dan pas achteraf over nadenken.

TheEgg | 02-07-16 | 16:11

When does the hurting stop.....

gewoondoorlopen | 02-07-16 | 16:10

Het wachtgeld van kamerleden, ministers en andere bestuurders, gaat dat ook gestald worden op pakweg Cyprus?

Guido | 02-07-16 | 16:10

Het ultieme bewijs dat de Enge Unie echt wel op ons pensioengelden uit is. En waarom doen de Duitsers en Denen niet mee? Het lulverhaal is nu al dat Jetta de ergste angels er uit heeft weten te onderhandelen. Geloel.

Piet Karbiet | 02-07-16 | 16:09

hahahahahahahaha o wacht slik, ik wil binnenkort ook m'n vervroegde pensioen hebben. zou er dan nog wat van over zijn?

Bennie Boos | 02-07-16 | 16:08

-weggejorist-

Blonde Nel | 02-07-16 | 16:08

-weggejorist-

Blonde Nel | 02-07-16 | 16:08

Uit de EU en Tweede Kamer dichttimmeren!

Blonde Nel | 02-07-16 | 16:08

Waar moeten we tekenen?
Bij het kruisje.
Dank voor uw medewerking
Man man man

kneuterzak | 02-07-16 | 16:08

Wat is het probleem precies? Nederland bestaat grotendeels uit losers zij hebben op dit kabinet en partijen gestemd gevuld met losers. Dan krijg je dit soort dingen. Dan verdien je het ook.

mrgeseki | 02-07-16 | 16:08

Wil niet eigenwijs doen, maar dit kon je al jaren zien aankomen. Nederlands pensioen werd vroeger belegd in Nederland. Zo word je met zijn allen rijk, want als je buren geld hebben verdien jij waarschijnlijk ook weer wat, etc.
De grootste geldpot van Europa leegstelen kan simpelweg door te verplichten vermogen in andere landen te beleggen of door toezicht af te schaffen.
Serieus, zag niemand dit aankomen? Zat er al jaren op te wachten. Die pot is te groot en te verleidelijk.

crankshaft | 02-07-16 | 16:07

Politici zijn ratten. (Bijna) allemaal. En dat is niet verwonderlijk. Een gewone man wil er niets mee te maken hebben. Alles wat licht is komt vanzelf bovendrijven. En politici zijn licht. Licht qua verstand en licht qua moraliteit. De lichtste wordt de baas, zo werkt dat.

lulleficatie | 02-07-16 | 16:07

De havenpensioen casus ging over pak ‘m beet 1 miljard.
nl.wikipedia.org/wiki/Pensioenmiljoen...
Lees, huiver en leg uw collega's uit nooit meer VVD, PvdA, D666 of GL te stemmen, zij staan op een schimmige manier bemoeienis van Brussel toe over het enorme NL pensioen vermogen. (60% van het EU pensioen vermogen).

gentle giant | 02-07-16 | 16:07

Kom op mensen volgend jaar weer stemmen op de PVDA, D66 en VVD. Dan worden jullie, zoals gewenst, uitgekleed en vernederd tot op het bot. Juncker lacht zijn lul in 3-en over zoveel domheid in Nederland.

Mark_D_NL | 02-07-16 | 16:06

Dit is wel zo'n kudt zooi aan het worden.

gentle giant | 02-07-16 | 16:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland