achtergrond

Geenstijl

Fijn. Mamjo Forum antwoordt Trouw

tietontopic.jpgAls er een vraag wordt gesteld is het natuurlijk wel zo netjes om even te antwoorden. Gelukkig heeft het het Mamjo-forum behaagd de Trouw redactie uit de brand te helpen inzake deze nijpende kwestie. 'Is het beeld in Keukenhof racistisch en seksistisch?' wilden ze daar graag weten. De SuriCommunity is er zeer helder over.
Antwoord 1. Zeikvana (Sylvana, red.) en haar groep hebben weer iets om over te klagen. Dit wordt nu wel vervelend, ze geven gewoon schande. Wat is er mis met dat beeld?? Niets!! Sjeeeeees.
Antwoord 2. Tja..Afrikaanse vrouwen hadden vroeger vaak geen bovenkleding. (...) Ik zie het niet als racisme.
Antwoord 3. Het symbool van de zwarte is de pangi lende doek blote delen van het lijf en het kroes haar. Dus gelul is puur natuur beeld.
Antwoord 4. In mijn land kan je alles wat krom is recht lullen.Lees:slachtofferrol complex.
Antwoord 5. Die Turken zijn zo slim om een paar gefrustreerde achterlijke Surinamers voor hun karretje te spannen. In ieder geval, men lult niet meer over Turken en Marokkanen alleen maar nu ook over Surinamers.
Antwoord 6. Het beeld is gewoon een naakt. Zoals het zo vaak in de kunst wordt uitgebeeld. Schilder en beeldhouwkunst bestaat zeker wel voor de helft uit naakt of halfnaakt.
Antwoord 7. Surineds zijn gewoon ziek van die slachtoffer rol die zij hebben.
Antwoord 8. In de Oudheid was er ook veel naakt. Bv de Grieken en Romeinen. Is dat ook racisme dan als wij zulke beelden in musea zien??

Fijn, is dat ook weer helder. Gaan we er uit met een mooi stukje kunst in de openbare ruimte, dit keer in Waalre, Brabant.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.