Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Van der Steur DOLBLIJ met politiepuinhopen

Ci5k4b5W0AAgs0R.jpgVandaag is een ONTHUTSEND politierapport over het functioneren van de politie naar buiten gekomen. Niks werkt. Agenten bellen nog met Nokia 3310's, de walkietalkies zijn van Fisher Price, driekwart van de politiewagens staat op slappe banden, tuig tappen geschiedt met een glas tegen de muur van een aanpalende kamer, alle politiehonden hebben staar en de wachtcommandanten kunnen geen orde meer houden in de kantine, alwaar de koffiemachines sinds 2004 niet meer zijn schoongemaakt. En ohja, niemand vangt boeven. Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur heeft zojuist VERHEUGD gereageerd op dat nieuws. Hij is "blij" met het onthutsende rapport en noemt het "een mooie bouwsteen." We spraken hem na afloop van de ministerraad: "Jongens, dit is werkelijk geweldig. Alles gaat zo vreselijk beroerd, dat we iedere kering in het tij alleen nog maar positief kunnen gaan ervaren. Dit rapport is een prachtige onderste bouwsteen om een nieuw fundament op te leggen. Met een beetje goede wil, en als die om betere CAO's zeurende smerissen hun hoofd eens uit hun eigen hol halen in het kader van het nationale belang, kunnen we vanaf hier een glorieuze route naar succesvolle misdaadbestrijding inslaan. We weten nu waar de pijnpunten liggen en dat zijn stuk voor stuk schitterende verbetermogelijkheden. Er gaat zo veel mis, dat je alleen nog maar lichtpuntjes kunt zien. Zelden kreeg ik een rapport onder ogen dat zo veel houvast biedt voor constructieve reorganisatiekansen. Je moet de politie in de 21e eeuw toch een beetje als een startup behandelen: op de juiste plekken investeren, goed luisteren naar reacties uit de markt en als de feedback positief is, kun je opschakelen naar nieuwe niveaus. Werkelijk jongens, we staan aan de start van iets moois en ik ben blij dat ik die verantwoordelijkheid mag dragen!", jubelde de minister, niet zonder wat overdadig speeksel met de woordenstroom mee te sturen. "Overigens", voegde hij met opgestoken vinger nog toe, "3 km/u te hard op de snelweg heeft nog steeds een zeer hoge pakkans. Dus dat onderdeel van de successtrategie kunnen we keurig handhaven", besluit een opgewekte Van der Steur. "En nu geen vragen meer en aan de kant, ik moet bitterballen gaan consumeren, de voetjes van de vloer tillen op de klanken van Coldplay en Noord-Koreaans klappen voor de MinPres op het VVD-congres. Tabee!" En enigszins verbouwereerd bleven wij achter, terwijl we langzaam bekropen werden door een groeiend gevoel van onveiligheid.

Reaguursels

Inloggen

Eigenlijk ben ik teleurgesteld en verdrietig, dat Nederland, de laatste 10 jaar zulke verschrikkelijk slechte politieke landbestuurders heeft gehad.
Is Nederland mijn land nog wel?
Het nepotisme en de corruptie vieren hoogtij.
Ons kent ons, zij regelen wel de baantjes voor elkaar.

Het belasting geld wat door de hardwerkende Nederlanders wordt opgebracht, verdwijnt naar Europa, Afrika, mistige subsidies, Brussel etc.
Dit, terwijl de ouderen creperen, minder pensioen krijgen, ziektekosten onbetaalbaar zijn, de jeugd werkeloosheid nog nooit zo hoog is geweest, onderwijs slecht, etc.

( Waarom geen uitvoerig verplicht vak op school zoals vaderlandse geschiedenis én de 2e wereldoorlog, zodat ook de buitenlanders eens leren wat Nederland was en is, zodat men weet dat er meer dan 100.000 joodse Nederlanders zijn vermoord door de duitsers ).??

Bijna durft men geen stelling te nemen tegen al die mensen uit andere culturen, die hierheen zijn gekomen vanwege ons sociaal stelsel, maar geen gelegenheid onbenut laten om anti Nederland te zijn.Die willen wel de lusten, maar niet de lasten en niet onze cultuur,die willen hier ons leven gaan bepalen. Let wel, de goede uitgezonderd, maar dat is een minderheid. Ik ken weinig allochtonen die ons volkslied meezingen b.v.
Dus de knop bij onze echte autochtone Nederlanders moet eens om.

Natuurlijk geeft onze overdreven linkse en socialistische staatsomroep vara juist al die anti figuren een podium, zodat wij ons kunnen ergeren.

Rutte is een demagoog, jokkebrok, praatjesmaker zonder ruggengraat en had nooit MP mogen worden.Je deugt m.i. niet als je zegt hoofdzakelijk van Bach en Mozart muziek te houden, om vervolgens ook als een verklede homo naar de toppers te gaan. Van deze man, het oliemannetje van Brussel, moeten we snel af.

Ik vrees nu al de gigantische promotie campagne op onze staats TV voor de verkiezingen in 2017.
Want dan zullen we avond na avond met linkse propaganda worden volgestopt. Let maar op. Zie maar hoe ze al die moslims hier naar binnen hebben gehaald met hun zielige vertoningen.Volgend jaar miljarden tekort. Kassa dus.
Ze hebben de politieke godsdienst islam,in Nederland voet aan de grond gegeven. Dat past echter niet in onze cultuur.
Godsdienst vrijheid kennen we, maar dat is de islam niet.

De pvda, mag dan sneuvelen, hun linkse pionnen op alle fronten,zoals: topambtenaren, hoogleraren,media, "deskundigen"die op Tv toegelaten worden, zijn allemaal socialisten. Hun 5e colonne is voorlopig niet weg, dat duurt nog wel een generatie.
We zijn nog niet van ze af.

Hopelijk hebben ze ons land nog niet verkocht en kunnen we onze soevereiniteit en identiteit behouden.

joost2 | 21-05-16 | 12:21

Nederland is het land waar het enige onderdeel van justitie dat nog enigszins functioneert, de acceptgirojustitie is.

oliebolletje123 | 21-05-16 | 12:16

Van Rossem je bent weer eens ouwerwets lekker op dreef. Mijn weekend is al gered. Prachtige binnenkomer.

Lichtstadfan | 21-05-16 | 10:29

v.d.Steur doet datgene wat al decennia lang de gewoonte is bij justitie en veiligheid... glashard ontkennen middels een zg. sandwichverhaaltje:
Er gaat eigenlijk héél véél goed, er gaat natuurlijk wel eens iets fout, maar in het algemeen gaat er toch ERG veel goed.

Zou het een VVDert wezen?
Mijn partner rijdt ECHT heel goed auto hoor, ach ze rijdt wel eens tegen een boom of door rood, en ook fietsers zijn niet helemaal veilig, maar bij de meeste ritjes die ze maakt komt ze toch zonder deuken thuis.
Zeker 7 van de tien keer rijdt ze zonder schade.

mallekater | 21-05-16 | 07:20

Misschien iets minder vaak bij jan en Els voor de deur gaan staan als we wat op twitter gegooid hebben en brandstichters in Eden gaan zoeken

Poldergek | 21-05-16 | 02:55

-weggejorist-

John.Peterson | 20-05-16 | 21:30

Als ik 3 km te hard rij weten ze me direct te vinden, zo erg is het dus niet met hun opsporingsinspanning.

bruin1 | 20-05-16 | 18:53

Huh je bedoelt die steur die zich niet laat zien omdat blijkt dat iedereen wel wist waar dat bonnetje was en leuk detail vooral hij en die staatsecretaris van hem wisten precies waar dat bonnetje was. Nou ben benieuwd welke kaart ze hem nu gaan geven. Zal wel weer geen rood zijn dus ik vermoed pimpelpaars met een geel randje.

tweetybird | 20-05-16 | 18:17

Rutte: hey lullo van der Steur nog het bonnetje gevonden? [ neemt een hap uit een bitterbal ]
van der Steur : feut Rutte ouwe rukker hoe gaat het met je onderste steen?
Rutte en van der Steur: hahaha [ proesten het uit bij de pils ]

HetOorAakel | 20-05-16 | 17:57

Het is voor eenieder nog ff doorbuffelen tot de zomerreces.. nog een paar weekjes glimlakken..

fikkieblijf! | 20-05-16 | 17:41

Een Nokia 3310 schijnt veel geld op te brengen. Is een item voor verzamelaars.

Rest In Privacy | 20-05-16 | 17:21

Enne.... Van der Steur nam nog een gloeihete kwekkerboombitterbal en bralde hummmmm hik, ik VVD man Steur blijft zeggen er gaat niets boven een goeie
rechercheur en de wijkagent. Meer blauw op straat dat schaad, die Nokia gsm is goed, want mijn opperbevelhebber Rutte belt er ook nog steeds mee. Ehhhh doe mij nog een bittergarnituur aub. Prima rapport weer, doe er verder niets mee heeft wat gekost, gaat in de lade van het 2 de rapport van de commissie die de bonnetjes affaire van Teeven onderzoekt. Het rapport Demmink komt ook een dezer dagen uit, hummmm doe mij nog maar een bitterbal, niks aan de hand. Alles onder controle geen gele kaart meer voor Steurtje bij twijfel heeft Rutteman gezegd, direct onderzoekscommissie instellen, zo blijf je uit de wind. Ehhhhh hummmm zijn er nog bitterballen voor mijn gladde vette rosse varkensbuikje.

Goedverdoemme | 20-05-16 | 17:03

Deze overbetaalde nietsnutten van de politie, het is niet te hopen dat je in Nederland gestalkd wordt of als homoseksueel in elkaar geslagen wordt of als jong meisje door pedofiel lastig gevallen wordt, want deze mensen schitteren door afwezigheid
Behalve wanneer er niet zoveel aan de hand is komen we erachter dat er toch politie is
En wanneer je privé langs hun huis rijdt
De auto staat altijd voor de deur

Sjakie1 | 20-05-16 | 16:55

Op een gegeven moment ga je toch nog blij worden van de EU, met dit stelletje geschiften aan het bewind.

Flatuleerder | 20-05-16 | 16:27

denk er om vergeet niet de VVD te stemmen in maart ,tijdens de statenverkiezing heeft men het ook gedaan ..... ik weet EEN iemand die het zeer zeker niet heeft gedaan want die gaat voor onze Greet .... dus ik

witchmaster | 20-05-16 | 16:16

Glasgow Argus | 20-05-16 | 15:02
Ik woon niet in de beste buurt (ook niet de slechtste) maar ik heb wel de indruk dat er veel blauw op straat is. Alleen is 'blauw op straat' niets meer dan politieke schone schijn. Als het maar veiliger 'voelt' is het goed. Het is leuk voor heterdaad gevallen en om snel assistentie ter plekke te hebben maar het probleem is nu juist dat onze recherche geen deuk in een pakje boter kan slaan. Blauw op straat is dweilen met de kraan open.

noerg | 20-05-16 | 16:11

In Frankrijk gaan duizenden mensen de straat op omdat de overheid er zo'n grafbende van maakt (ontslagregeling).
Hier doet de overheid hetzelfde maar de bevolking doet niets.
OK, NL'ers zijn dus kennelijk laf. "We rekenen wel met ze af in het stemhokje" en toch iedere 4 jaar weer op die bende stemmen.
Trek toch verdomme uw hoofd eens uit uw reet!

Mastermattie | 20-05-16 | 16:09

@Wutbürger_ | 20-05-16 | 15:51
Leiden zit stampvol met dat tiefustuig in spé

Mastermattie | 20-05-16 | 16:04

Ooit, in de jaren '70, liep de realiteit gelijk met de politiek. Anno 2016 loopt de politiek een jaar of 20 achter.

Nederland/ Europa staat op ontploffen en de enige manier om dat onder controle te houden is meer en meer repressie.

Willianus Wortelus | 20-05-16 | 16:02

Wat een negativisme hier. Justitie heeft maar mooi na jaren het onderste bonnetje boven gehaald. En dat is de commissie Oosting, in twee keer zelfs niet gelukt! Nee, die Van der Steur is een baas. De fantastisch functionerende Kamer zag dat goed. Rutte heeft dat allemaal goed geregeld. Van de politie. Want die is verantwoordelijk voor de nationale veiligheid, en weet overal van.
Dus. Beste kabinet sinds nou ja sinds mensenheugen!
Vive l'Europe!

LibertasSimplex | 20-05-16 | 16:00

Dit optimisme van van der Steur is ongeveer hetzelfde als je tegen iemand zegt die twee benen is kwijtgeraakt bij een auto-ongeluk dat het eigenlijk toch wel fantastisch is dat ze binnenkort de protheses komen aanmeten.

mr. coffee | 20-05-16 | 15:54

-weggejorist-

L. Lendeling | 20-05-16 | 15:53

deze politie is enkel de paleiswacht van dit regime en komt alleen in actie als het belang van het regime in gevaar komt en dat belang is voornamelijk ongestoorde geldafdrachten vanuit de bevolking richting het regime. Uw inbraak zal ze aan de toches roesten evenals uw gestolen fiets want daar heeft het regime geen belang bij, daar komen ze de kazerne niet voor uit maar als u uw belasting of parkeerbonnetje te laat betaalt dan staan er zo 10 agenten uw deur in te trappen want het belang van de staat komt in de knel. En ze staan altijd klaar om u een onzinbon aan te smeren maar als echte boeven zich binnen een straal van 10 km bevinden dan weten ze heel stilletjes te verdwijnen. Kortom, dit zijn kampbewakers waar je helemaal niks aan hebt.

wlodek | 20-05-16 | 15:52

niks mis met Nokia 3310. wordt nog veel gebruikt door de werkende mens. Accu gaat nooit leeg, en werkt zelfs nog als je het 100x laat vallen. en geen gedoe met vette hamburgervingers op het scherm..

Wutbürger_ | 20-05-16 | 15:51

Lewis Lewinsky | 20-05-16 | 15:17
"De politie is een waardeloos produkt"

Ja, dat kon Pin dan wel zeggen, maar de politie was maar mooi al ter plaatse, voordat hij werd doodgeschoten! Zo efficiënt!

LibertasSimplex | 20-05-16 | 15:51

Ard van der Steur is een echte Corpsbal uit Leiden.

waarzeggertje | 20-05-16 | 15:51

"(...)Nokia 3310's,(...)"
Niets mis mee. Doet het altijd en is betrouwbaar.

"(...)terwijl we langzaam bekropen werden door een groeiend gevoel van onveiligheid."
Volgens politici wordt Nederland steeds veiliger.
Maar wat zegt dat 'steeds veiliger'? Niets want als iedere Nederlander wordt getroffen door criminaliteit en jaarlijks is dat er eentje minder dan is het nog steeds een walhalla voor criminelen.
En een walhalla voor criminelen staat als een paal boven water vast. O ja, uitgezonderd snelheidsovertreders en belastingfraudeurs.

ProAsfalt | 20-05-16 | 15:50

@necrosis | 20-05-16 | 15:07

Ik zou als boef bang zijn voor een agent met een 3310. Een klap daarmee komt harder aan dan je denkt.

Leipniz | 20-05-16 | 15:47

Precies! Wat de politie nodig heeft is een nieuwe reorganisatie. Dat de oude reorganisatie nog niet is afgerond is daarbij niet relevant. Blijven reorganiseren dan wordt alles beter. Vooral geen normaal budget voor de politie uittrekken, dat hebben ze helemaal niet nodig.

wandelende tak | 20-05-16 | 15:47

Het kán bijna niet anders dan dat papzak van der Steur iets delicaats van iemand weet wat nooit naar buiten mag komen.
Mark Rutte in de bezemkast betrapt met een Somalische schoonmaker?
Halbe Zijlstra ondanks vermomming herkend op een kinderboerderij met een kip om z'n lul?
Ik weet het niet maar die overbodige vleesklomp kan toch niet straffeloos BLIJVEN aanmodderen..?

R.B.Scott | 20-05-16 | 15:45

Politie/Justitie is met landsverdediging een kerntaak van de overheid. Daartoe betalen de Nederlandse arbeiders zich de pleuris aan de meest krankzinnige woekerbelastingen. Hoog tijd voor een bezem door die ministeries, en het aftoppen van alle salarissen op maximaal twee keer modaal: Eerst de prestatie, dan de poen, andersom moeten we niet meer doen.

ben kokhals | 20-05-16 | 15:42

Dus wat leren we hier van?
kloopindeslootjijook | 20-05-16 | 15:22

Zorgen voor je eigen veiligheid en die van je (eventuele) dochters. Zodra de Politie(k) die verantwoordelijkheid laat liggen is dat gerechtvaardigd.

QuantumHolo | 20-05-16 | 15:41

Tijd dat politie zich serieus gaat afzetten tegen eigen criminele heersers (MinJus, PVVDA) i.p.v. tegen semi-criminele XTC-producenten. In Frankrijk is shit inmiddels aan: www.theguardian.com/world/2016/may/06/...

Schwanz | 20-05-16 | 15:34

1,5% veroordeeld... Tsja...
Dit land is echt zo enorm vertiefd door de gevestigde partijen...
Hooivorken en fakkels zijn onze redding!

beschuitfluiter | 20-05-16 | 15:33

Goed stukje.
Het is echt zo gegaan!

Einde van de Domheid | 20-05-16 | 15:32

Eem royale regering als het gaat om hulpgelden aan elk land -hoe corrupt ook- dat daarom nederig om vraagt. Royaal ook voor de gelukszoekers die ons land weten te bereiken, terugzending blijft uit zolang je maar blijft mekkeren en uiteindelijk komt er wel een linkse club die een generaal pardon in het vooruitzicht stelt, en uitermate mild voor rovende Turken en Marokkanen.
Pas nu de regerende kaste bijna weg gestuurd worden komen de lijken te pas en te onpas uit de kast: een failliet leger, en politiekorps dat van armoe met rooksignalen communiceert en de schoonmakers 's-avonds het recherchewerk laat doen, opa en oma zijn zorgvuldig de verpleeghuizen uitgejaagd en verkommeren nu zonder zorg en huishoudelijke hulp achter de geraniums in piepkleine appartementjes waar je niet eens een mantelzorger zou kúnnen ontvangen. Gemeenten vullen hun zakken, en leggen vooralsnog zelfs de uitspraken van de Centrale Raad van Beroep naast zich in neer in hun oneindig grote arrogantie (die zéker niet ontsproten is ontleend aan enig vakmanschap).
Zoveel uitkeringstrekkers is zelfs de hardwerkende Nederlander teveel, en is daardoor financieel zeker niet/nauwelijks beter af dan de die hele volksstammen bankhangers. De PvdA heeft zijn doel bereikt dus vetgemest nippen de salonsocialisten hun champagne: in Nederland is iedereen straatarm! Chapeau, mijnheer Rutte u zult een unicum in de geschiedenis blijken.

josef kuijpers | 20-05-16 | 15:29

Het schijnt dat Geert Wilders op zo'n zelfde manier "blij" is met het functioneren van Ard van der Steur.
Een paar jaar geleden dacht Geert nog dat het moeite zou kosten om acceptabele PVV-bewindslieden te vinden als zijn partij een keer moet gaan regeren; na "onderste bouwsteen" Ard van der Steur kan het alleen maar beter en lijkt zelfs een dronken Dion Graus met een onderbroek op zijn hoofd een staatsman van statuur.

simpelman | 20-05-16 | 15:27

Het enige dat die vent uitstraalt is "VVD" KOTS

BigShow | 20-05-16 | 15:27

Geweldig stuk, ik zou alleen 'langzaam' in de slotzin laten vallen. Bekruipen gaat namelijk nooit snel, dus is het overbodig.

Huupke | 20-05-16 | 15:24

Dus wat leren we hier van? Welke opvattingen hebben dit veroorzaakt? We weten hoe het er nu voor staat. Mooi, bedankt. Maar hoe komt dat? Anders hebben we hetzelfde over een paar jaar weer.

kloopindeslootjijook | 20-05-16 | 15:22

Ja, of ze maken afspraken zonder rechter om de auto of cash te plukken.. Berechtrn, neeejh daar moet je een hardr case voor opbouwen..

boerk | 20-05-16 | 15:14

beste Art, je zal vast een héél goed bekend staande lifecoach hebben. Eentje die de kracht van positief denken over kan brengen op zielloze technocraten zoals jij. MAAR ER ZIJN GRENZEN grappenmaker! Je kunt nog zo positief denken en praten; als je je werk niet doet zoals het hoort, dan behoor je met positieve gedachten en al plaats te maken voor iemand die het wél kan. Ook dat kun je positief bekijken. Dus please please stop met napraten van je trainer en begin te denken. Dat vinden wij als burgers wel prettig, voelt een klapje beter snap je?

Dutchbeaurouge | 20-05-16 | 15:14

Hè? Dat is ook opvallend. Een gróéiend gevoel van onveiligheid? Ik dacht dat het land al, op z'n Rotterdams, naar den pleuris aan het gaan was? Dit is gewoon icing op de cake wat mij betreft, want die bezuinigingen op politie en leger zijn al jaren aan de gang, alsof we hier nooit iets "verschrikkelijks" zullen meemaken omdat ze zulke goede politieke en sociale banden met alles en iedereen hebben. Echt, we zijn toch hét multiculti land om voorbeelden uit te trekken?

… maar even serieus. Wat De Neuck zijn de bij de overheid aan het doen? Een Nokia 3310, die had ik geloof ik ook nog… 10 jaar geleden. Ik zet 'm in ieder geval op het afvink-lijstje met andere overheidsverkrachtingen van de democratie, het nationaal welzijn en onze veiligheid. Eens zien hoeveel er op dat lijstje moet staan voordat er een burgerinitiatief op kan staan wat dat tuig van hun stoel knikkert.

kanon0503 | 20-05-16 | 15:12

Er is een enorm verschil tussen de pakkans voor een beboetbare overtreding en andere misdaden. De politie is heel erg gefocussed op het eerste. Bonnen schrijven en daarmee geld binnenharken voor de overheid.
Andere criminaliteit word volledig genegeerd met de opmerking dat ze er de mankracht niet voor hebben.

sinar2 | 20-05-16 | 15:10

Huh, politie wat is dat?

Astroturfer | 20-05-16 | 15:09

Overigens is de Nokia 3310 met 126 miljoen verkochte exemplaren nog altijd één van de best verkochte telefoons.

necrosis | 20-05-16 | 15:07

Overigens kreeg ik wel dorst van de pica.
*plop*

necrosis | 20-05-16 | 15:04

Ik wordt zo verdrietig van dat zooitje in Den Haag

BudWijzer | 20-05-16 | 15:02

"ik ben blij dat ik die verantwoordelijkheid mag dragen!"
Maar voor hoelang nog?

necrosis | 20-05-16 | 15:02

60.000 fte, 15.000 meer dan half jaren negentig, en nog steeds zie je (a) nauwelijks blauw op straat (b) is het opsporingspercentage lager dan ooit en lager dan waar ook in de westerse wereld (c) veiligheid niet alleen maar een gevoel, doch een uitgebrand autowrak is en (d) bijzondere diensten aan de drank en ergs zijn omdat ze bij aanhoudingen pang-pang moeten zeggen.
.
Van der steur staat aan de leiding van een zwart gat. Een zwart gat onder de naam veiligheid en justitie maar dat in beide onderdelen opzichtig faalt. Zo opzichtig dat je moet hopen dat er kwaad opzet achter zit, het alternatief van incompetentie ie helemaal ondragelijk.
.
Ik hoop alleen dat van der steur blijft zitten. Als monument van voortgezette onkunde. In vereniging en in meervoud begaan.

Glasgow Argus | 20-05-16 | 15:02

Misschien mag onze MinPres die onderste bouwsteen even lenen.

artie | 20-05-16 | 15:01

De onderste steen komt eindelijk boven.

Hinzy | 20-05-16 | 15:00

Je kunt veel van ze zeggen maar ze maken af en toe wel mooie filmpjes voor Dumpert.

Mastermattie | 20-05-16 | 14:57

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl