Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De essentie achter de ideologische rassenrellen Ede

riftuigsdfsfsdf.jpg"Maar wat is dat dan, die #islamisering?" vraagt een zekere Vlaming zich zo af en toe af. Welnu, dit. Een islamitisch probleem, dat enkel en alleen opgelost kan worden door een islamitisch crisisteam in te vliegen. Nu zullen Grunberg & Co. tegenwerpen dat hier helemaal niet van een islamitisch probleem gesproken kan worden, immers, hoe vaak gaan die jongens naar de moskee? Kennen ze de Koran eigenlijk wel? Ze gebruiken af en toe drugs, of zelfs drank, dus dan ben je per definitie toch al niet islamitisch? Daar zijn in principe inderdaad een aantal dingen voor te zeggen. Maar, wat we hier aanschouwen is die vorm van islamisering die véél meer wijdverbreid is dan orthodox uitgedoste salafisten die wijken langzaampjes overnemen. Dit is waar Europa's werkelijke ideologische fault lines lopen. Dit fenomeen is Gangsterislam. Beknopt komt dit concept (alhier uitgebreid uitgewerkt) neer op het volgende. Ogenschijnlijk a-religieuze straatjongens / criminelen met een islamitische achtergrond vertonen veel meer overeenkomst met orthodoxe islamisten dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. Komen ze: 1- Zowel criminelen met een islamitische achtergrond als islamisten koesteren subversieve intenties jegens de Nederlandse staat en cultuur. 2- Zowel criminelen met een islamitische achtergrond als islamisten identificeren zichzelf als moslim. 3- Zowel criminelen met een islamitische achtergrond als islamisten minachten of haten joden. 4- Zowel criminelen met een islamitische achtergrond als islamisten verheerlijken geweld. De theehuis-intifada te Ede, is hier andermaal uw reinste illustratie van. Marokkaanse reljeugd terroriseert de buurt en zet avond na avond auto's in brand. Dit is geen a-islamitisch fenomeen. Het betreft de subversie van een niet-islamitische samenleving, door individuen die zichzelf stuk voor stuk primair als moslim identificeren. Enfin, ga vooral door jongens. Eens is het klaar. Die hele kliek als criminele organisatie aanmerken, is een begin.

Reaguursels

Inloggen

De essentie van het probleem kan als volgt worden samengevat:
alcohol:alcoholisme = islam:islamisme

oliebolletje123 | 08-05-16 | 20:00

TB2318 | 08-05-16 | 13:54
-
Je bent een warhoofd. Tegenwoordig met de moderne communicatiemedia wordt het in rap tempo voor een steeds groter deel van mensheid duidelijk dat de islam een misdaad tegen de mensheid is die opereert op een verondersteld godsbevel: doe mee aan het moorden of word vermoord. De islam wordt daarmee onderkend als een echte vijand van het leven en van cultuur en beschaving. Een vijand vergelijkbaar met veel andere vormen van destructieve sekte en mensvijandige ideologie (scientology, nazisme, fascisme, communisme, enzovoort).
-
In vroeger tijden zou een dergelijk gevaar met alle macht bestreden worden en buiten de grenzen gezet en op afstand gehouden. Maar tegenwoordig zijn er velen in de westerse wereld die politiek correct dermate in de war zijn, dat zij denken dat al die allah akbar terreur een misvorming is van de religie van liefde is en dat vreedzaam samenleven met de islam mogelijk is. Wat dan betekent dat we toegaan naar een bestaan met steeds meer agressie en destructie vanuit de islam, en dat we mogen hopen dat er ooit politici aan de macht komen die werkelijk serieus de moderne westerse cultuur tegen de islam gaan beschermen.
-
Daarbij zij opgemerkt dat Mohammed waarschijnlijk nooit bestaan heeft maar verzonnen is als hoofdpersoon in een ideolgie die puur bedacht is voor de rechtvaardiging van roof en moord. Zoals je ook kan zeggen dat heel de mystiek van de islam bedacht is als dekmantel waarachter zich een wrede psychopatenwereld schuilhoudt. Het is vervolgens vanwege de enorme intolerantie jegens kritiek (critici worden vermoord) en de enorme indoctrinatie van en repressie jegens de gelovigen en speciaal ook de vrouwen (slavernij, zoontjesfabriek), dat de islam zo groot heeft kunnen worden.
-
Peter Emile | 08-05-16 | 15:14 Ja ik zie niets in allerlei gemillimeter over wat er nu precies in de koran staat. Zeker niet als iemand mij wil vertellen dat het een boek van vrede is, terwijl als het ware het bloed van 270 miljoen vermoorde andersdenkenden er uitstroomt. Eigenlijk zou dit gevaar van de islam avond aan avond op de TV belicht moeten worden door experts als Wim van Rooy en Hamed Abdel-Samad. Maar ik vrees dat dit politiek correct totaal onmogelijk is.

notamused | 08-05-16 | 16:17

Eigenlijk bedoel je dus, orthodoxe islamisten en die Marokkaanse kutjong hebben dezelfde zelfgekozen vijand.
.
'Eens is het klaar.' Jaja, we zien het wel weer. Tweehonderd man in en om de moskee om het te veroordelen. Geef ze allemaal een stuk hout en het is zo opgelost hoor.
Maar voor jezelf opkomen en je buurt verdedigen, dat mag natuurlijk niet. En de politie schiet ze ook niet gewoon deaud dus eigenlijk moet je het maar gewoon slikken als bevolking.

Draak uit Brabant | 08-05-16 | 16:12

""(..)Ze hebben schijnbaar heel veel respect voor geweld, leek het tenminste""
@ mister niet scherp | 08-05-16 | 11:03.
.
Inderdaad, krachtig optreden en geweld is het enige waar ze respect voor hebben, zijnde primitieve middeleeuwse woestijnvolken.
Als ze alleen zijn lopen ze laf weg, maar ze zorgen er voor altijd in groepen te zijn zodat niemand ze aandurft.
.
De enige manier om deze ellende (voor het te laat is, en dat is het al bijna..!) in te dammen is keiharde, ik herhaal: keiharde, aanpak, want ze zien onze dwaze laffe goedheid als zieke slappe zwakheid. En helaas hebben ze gelijk..!
.
Wat doen wolven met zieke slappe leden van hun roedel: juist,.. die bijten ze de strot af!
En de debiele loopse "Jij Bent Welkom In Mijn Land" masochisten bieden ze hun (en daarmee ook onze) strot aan.
Wat een land..!

telelezer | 08-05-16 | 16:08

TB2318 | 08-05-16 | 14:50,

Ik heb het nergens over een "juist" vijandbeeld.
Integendeel, in vrijwel elke discussie hier benadruk ik dat er hele sympathieke moslims zijn.

Jij verwart consequent "gefundeerde kritiek" met "vijandbeeld".
Dat deugt niet, omdat kritiek op de islam of zelfs op criminele Marokkaantjes niks met "vijandbeelden" of "vijanddenken" te maken heeft. Zoals ik al aantoonde zijn dergelijke propaganda-slogans bedacht door mensen die massamoord acceptabel willen maken;
- eerst de door Hitler gesteunde pacifisten van het gebroken geweertje;
- toen de door de DDR gesteunde pacifisten van ikv, ppr, cpn, etc;
- en nu dus door de linkse pro-sharia lobby;
- waarvan velen gesteund werden / worden door dictators als Saddam, Khadaffi en Erdogan.

We hebben het hier niet over een "vijandbeeld".
We hebben het over "kritiek", die bovendien 100% terecht is ook!
In dat in een land waar zelfs onzinnige kritiek is toegestaan; mits gericht tegen geweldloze christenen, joden, islamcritici etc.

Met jouw redenering kun je ook alle kritiek op het nazisme af doen als een "vijandbeeld". Maar anders dan jij denkt doet het er wel degelijk toe of kritiek terecht is.
Want ondertussen terroriseren racistische Marokkanen daar dus de hele boel, zoals ze dat in alle islamiserende wijken van Europa doen.

En laten daarbij duidelijk blijken dat ze geen Nederlands gezag accepteren; als ze de ongelovigen al tijdelijk met rust laten, dan uitsluitend op verzoek van een Marokkaanse consul.
Over "vijandbeeld" gesproken.

Dandruff | 08-05-16 | 15:34

@Muslimovich | 08-05-16 | 12:56

Racist.

Peter Emile | 08-05-16 | 15:21

@notamused | 08-05-16 | 12:40

Hear, hear.

Kort & krachtig.

De enige goede manier om oeverloos gebazel & getheoretiseer volkomen lam te slaan.

Peter Emile | 08-05-16 | 15:14

@TB2318 | 08-05-16 | 13:54
En die constatering deugt niet. Het is niet "ons" vijandbeeld, het is de hunne. Voordat de meteorietaanbidders uit de Marrokaanse woestenij en de achterlijke provincies van Oost-Turkije werden gehaald was de islam een relatief onbekend fenomeen in dit land. En de islam die we wel kenden was een Boeddhistische variant op de Indische eilanden waar we behalve in Atjeh weinig mee te stellen hadden. En natuurlijk, alles wat nieuw komt wordt met argwaan bekeken. Dat was met de Italianen en Spanjaarden van eerste arbeidsmigratiegolf ook zo.

Er was geen speciale vijandigheid tegen moslims in het algemeen of Marokkanen in het bijzonder. Niet anders dan tegen Italianen, Spanjaarden of andere vreemdelingen. Ik heb je een boekenlijstje gegeven waarin die geschiedenis uitstekend wordt beschreven. Wat de Marokkanen meenamen was een antikoloniale cultuur van vijandigheid tegen het westen en een religie die de vrijheden hier niet alleen verwerpt maar al 1400 jaar poogt te veroveren.
Het is niet ons vijandbeeld, integendeel, er is 40 jaar alles aan gedaan om ze op te nemen in de samenleving. Veel meer dan alle andere vreemdelingen die zich wel hebben aangepast en zijn geïntegreerd, ook de Molukkers. Het is de islamitische vijandigheid van hun tegen de westerse cultuur, niet andersom.

En het is geen nieuw vijandsbeeld, dat vijandsbeeld staat in hun heilige boekje opgetekend en is dus al 1400 jaar oud. Het wordt in hun gebedshuizen gepredikt, daar waar wij van onze overheid en onze media de tegengestelde boodschap krijgen: we mogen niet discrimineren, we moeten ze tegemoet komen, we moeten ons aanpassen aan hun cultuur: tientallen jaren was dat de boodschap van politiek, intellectuele elite en de media.
Je zogenaamde "objectieve" waarneming is volkomen subjectief. Je vergelijkt appels met peren, laat hele stukken geschiedenis weg en negeert feiten die niet passen in je uiterst selectieve waarneming. Als je die feiten wel aangeboden krijgt dan pers je die in een subjectieve mening je al had en waar je mee begon.
Een even wonderlijke als absurde mentale exercitie. Het lijkt een beetje op de redeneringen van een religieus gelovige die koste wat kost wetenschappelijke feiten en ontdekkingen wil inpassen in een religieus wereldbeeld die evident niet klopt maar daar aan wil vasthouden.

Stormageddon | 08-05-16 | 15:03

Dandruff | 08-05-16 | 14:16
Volgens mij begrijp je mijn constatering/conclusie niet.
Ik constateer het volgende:
Jij denkt daadwerkelijk (en daardoor kan het best wel waar zijn)..
dat het huidige vijandsbeeld voor het eerst in de geschiedenis een "juist" vijandsbeeld is. Na eeuwen van verschillende vijandsbeelden mbt verschillende volkeren, die "met de kennis van nu" allemaal gestoeld waren op domheid en selectieve waarneming, heeft men nu het juiste vijandbeeld gevormd. En dit is gebaseerd op pure objectieve waarneming.

Klopt mijn constatering of niet?
Het gaat er niet over of je met je vijandbeeld gelijk hebt of niet.
Dat laat ik in het midden.

TB2318 | 08-05-16 | 14:50

Vroegah betekende "stenigen" dat degene het niet overleefde, tegenwoordig ben je dus gestenigd als je bekogeld wordt?

drastic | 08-05-16 | 14:22

TB2318 | 08-05-16 | 13:54,

Je kunt niks constateren zonder eerst op de feiten in te gaan.
Maar je negeert alle feiten in de column en de reacties.
En dat je steeds van onderwerp verandert maakt de weerleggingen van je eerdere afleidingsmanoeuvres niet ongedaan.

Nogmaals, het gaat om de realiteit.
Durf je deze vragen eerlijk te beantwoorden;
- kun je één invloedrijke islamitische geestelijke noemen die vrede, vrijheid en tolerantie predikt?
- ook niet ergens in de afgelopen 1400 jaar?
- kun je één islamitisch land noemen waar de sharia dat bewerkstelligt?
- of één islamitische organisatie die daar naar streeft?

Natuurlijk niet.
Daardoor is de haat tegen willekeurige Nederlanders in Marokkaanse kringen aanzienlijk groter dan de haat van Wilders tegen radicale imams. Dat Marokkaanse racisme is zo groot, dat velen geen enkel medelijden hebben met Nederlandse slachtoffers van verkrachting of moord.
Integendeel, "mijn zoon was het instrument van god".
Maar wel wekenlang gaan janken en relschoppen als een gewelddadige overvaller tijdens het aftuigen van een juwelier wordt doodgeschoten door de vrouw van zijn slachtoffer.

Dàt is echt racisme.
Maar dat mag niet worden gezegd.
Want slachtoffers van geweld zijn het vijandbeeld.
Zowel van de islam als van de linkse kerk en de MSM.

Dandruff | 08-05-16 | 14:16

Ik constateer dat velen daadwerkelijk menen dat het huidige vijandsbeeld voor het eerst in de geschiedenis een "juist" vijandsbeeld is. Na eeuwen van verschillende vijandsbeelden mbt verschillende volkeren, die "met de kennis van nu" allemaal gestoeld waren op domheid en selectieve waarneming, heeft men nu het juiste vijandbeeld gevormd. En dit is gebaseerd op pure objectieve waarneming.
Ik geef geen oordeel. Ik constateer slechts.

TB2318 | 08-05-16 | 13:54

Marokkanen probleem valt niet te vergelijken met iets eerder wat we eerder hebben meegemaakt. Andere tijden, andere opstellen. Zoals ik ook al boven aangaf mbt vergelijking Molukkers. Het probleem met een grote groep Marokkaanse jeugd duurt nml al behoorlijk lang zonder dat het zich oplost. Oudkerk bezigde al in 2002 de term kut-marokkanen. Een paar jaar later was het in A'dam raak, auto's in de brand, politiebureau belaagd... er werd wat geld tegenaan gesmeten maar problemen verdwenen niet, nog meer geld. Teveel Marokkanen (omdat feiten) bij Opsporing verzocht, werd van hoger hand gesteld dat het maar wat minder moest. Het is duidelijk dat we hier te maken hebben met een probleem van een bevolkingsgroep waar men zich geen raadt mee weet. Wellicht heeft het alles te maken dat men dacht/ denkt dat het wel over gaat als het niet benoemd wordt, wat geld tegenaan wordt gegooid je ze maar wat uit laat razen en ze ouder worden. Helaas leert de praktijk dat dat niet werkt.

cocktailsmaak | 08-05-16 | 13:48

Muslimovich | 08-05-16 | 12:56,

Bij dat project X waren ook veel allochtone relschoppers betrokken.

Maar los daarvan;
- dat was eenmalig iets, geen wekenlange ellende;
- iedereen was het er over eens dat de daders moesten worden aangepakt, ongeacht hun afkomst;
- niemand kwam op het idee om daar een "witte ambassadeur" of iets bij te betrekken;
- waarom kan Marokkaanse criminaliteit dan alleen door Marokkaanse bemiddeling worden verminderd?

Juist ja; omdat de Marokkaanse gemeenschap uiterst racistisch is.
Niet racistisch zoals Nederlanders dat zijn; door een kinderfeest te vieren en personeel met diploma's hoger in te schalen dan collegae met strafbladen.
Maar ècht racistisch.
Dat blijkt uit hoe zij stelselmatig;
- spullen van niet-Marokkanen stelen en slopen;
- niet-Marokkanen beroven, verkrachten of erger;
- elke kritiek daarop afwijzen als "racisme";
- terwijl ze zelf voortdurend aanzetten tot racistisch geweld.

Dandruff | 08-05-16 | 13:25

TB2318 | 08-05-16 | 12:11,

Je doet nu alsof de PVV ten onrechte alle islamitische geestelijken napraat, omdat die volgens jou allemaal de koran niet kennen. Ook de bedenker van de koran, de Plunderende Proleet Mohammed, zou volgens jouw redenering zijn eigen koran niet gesnapt hebben.

Ik denk dat de zelfbenoemde profeet zijn eigen beweringen wel degelijk snapte, ook al was hij een analfabeet die dacht dat de aarde plat was. Mohammed riep op tot oorlogsmisdaden omdat hij daar zijn geld mee verdiende; plundertochten en slavenhandel. Die oproepen tot geweld werden gebundeld tot de koran.

Lees je eigen voorbeeldjes dus nog maar eens goed.
En besef dat de bedenker van de islam, de kinderverkrachter Mohammed, bijna net zo paranoïde was als zijn devote volgers;
- kritiek op Mohammed zag Mohammed als "moslims bestrijden";
- kritiek op crimineel gedrag zag Mohammed als "moslims bestrijden";
- niet in de islam geloven zag Mohammed als "moslims bestrijden";
- geen sluier dragen zag Mohammed als "moslims bestrijden";
- etc.

Er is dus altijd een excuus om de ongelovigen aan te vallen, hun bezittingen te roven en hun dochters te verkrachten. Om met de Londense imam Hamza te spreken; "het vermoorden of verkrachten van ongelovigen is altijd toegestaan, ook als ze je niks gedaan hebben. Een ongelovige is namelijk altijd schuldig; aan ongeloof".

Vandaar dat ik geen enkel concreet voorbeeld ken van een invloedrijke imam die vrede, vrijheid en tolerantie predikt.
Jij?

Dandruff | 08-05-16 | 13:14

Gisteren nog gesproken met een leraar op een school in 020-Gaza.
Iedere dag:
- Zijn de witte meiden hoeren.
- Moet van de witte jonges de moeder geneukt worden, enzo.
- Zijn er vachtpartijtjes en intimidaties.
*Iedere dag* dus.
.
Hij trekt het na 18 jaar niet meer. Burn-out gehad.
Wil een andere baan / school, waar hij weer eens aan normale kinderen les kan geven.

hotmint | 08-05-16 | 12:59

-weggejorist en opgerot-

Muslimovich | 08-05-16 | 12:56

TB2318 | 08-05-16 | 11:29,

Jouw bron "der ewige jude" wordt algemeen toch als wat minder betrouwbaar gezien dan bronnen als het CBS.

Je negeert alle relevante feiten en argumenten.
Dat doe je met de column en met een honderdtal reacties van anderen hierboven.
En dat doe je dus ook met die reactie van mij.
Feit blijft echter dat;
- de nazi-haatcampagnes tegen joden bijna half zo racistisch waren als de islamitische haatcampagnes tegen joden / niet-moslims;
- jouw "ewige jude" valt dus niet te vergelijken met de relatief genuanceerde islamkritiek van bijvoorbeeld Fortuyn, van Gogh, Hirsi Ali of Wilders op de islam.

Bovendien;
- die relatief milde islamkritiek krijgt weer relatief veel keiharde kritiek (tot dodelijke lastercampagnes aan toe) vanuit de linkse kerk;
- een linkse kerk die nooit islamitisch-racistisch geweld durft veroordelen;
- en dus in plaats daarvan stelselmatig haatcampagnes lanceert tegen autochtone Nederlanders, die zogenaamd "racistisch" zouden zijn;
- niet door stelselmatig moslimmeisjes aan te randen, moslimbejaarden af te tuigen of hele steden onbewoonbaar te maken voor moslims;
- maar door een kinderfeest als Sinterklaas te vieren, criminelen geen stageplaatsen te geven, en de moordpartijen van de islam bijna half zo zwaar te bekritiseren als de christelijke kerk, bijbel en god.

Verdiep je in de islam.
Verdiep je in de Europese geschiedenis.
Verdiep je in het fenomeen "kritiek"; een verschijnsel dat anders dan jij denkt hier al eeuwenlang legaal is.

En probeer alleen de minst domme slogans van de MSM na te praten. Anders kom je geheid met idiote vergelijkingen tussen "verwarde mannen" die millennia van het nu verwijderd zijn. Het verschil tussen Mohammed B en Bart van U is dat de daad van Mohammed door grote delen van de moslimgemeenschap werd toegejuicht, terwijl geen één christen op deze planeet dat deed met de daad van Bart.

Bij elke islamitische terreurdaad wordt door moslims gejuicht, zelfs bij de executie van joodse kleuters in Toulouse. De dagelijkse slachtpartijen van "verwarde moslims" als Mohammed B zijn dan ook precies in lijn met de sharia, de islamitische wetgeving waar moslims naar dienen te streven. Vandaar dat moslims per dag meer slachtoffers maken dan christenen per jaar, hoewel christenen op deze planeet (en zeker in Europa) nog steeds een meerderheid vormen.

Je kunt niet eeuwig de holle slogans van de sharia-lobby na blijven praten.

Dandruff | 08-05-16 | 12:53

TB2318 | 08-05-16 | 12:11 Haha, denkt u werkelijk dat ik dat allemaal ga napluizen? Voor mij geldt: aan de vruchten ken je de boom. En de vruchten van de islam zijn wrang, giftig, destructief. De islamitische performance laat zich lezen als één grote stroom van wreedheid en achterlijkheid. De islam is vijandig aan individualiteit, rationaliteit, creativiteit en humaniteit. En het is jammer dat de westerse cultuur in een soort van weg-met-ons-crisis verkeert, want anders dan denk ik dat we net als Japan, nooit iets aan islam in de westerse cultuur zouden hebben toegelaten. Omdat we beter geweten zouden hebben wat voor een gestoorde beweging het eigenlijk is, die islam. Doe uzelf een plezier en probeer eens elke dag tien minuten na te denken. U zult zien, de wereld vergaat niet, allah zal u niet straffen. En het lucht waarschijnlijk enorm op: eindelijk eens mentale vrijheid in plaats van die totalitaire gevangenis van soera’s en verzen.

notamused | 08-05-16 | 12:40

TB2318 | 08-05-16 | 12:11

Mijn conclusie is dat religie nog dodelijker is dan roken.

Sweetlakecity | 08-05-16 | 12:32

Helaas is niet alleen dat haatboek de oorzaak, ook de aloude clanstructuren uit de islamitische wereld kun je als bron van ellende aanwijzen. Daarom treedt het afval uit Noord-Afrika ook steevast in groepjes op. Clangedrag. Gaat nooit veranderen.
Het enige wat hiertegen nog te doen valt, is dat criminele groepengedrag op straat beantwoorden met geweld. Een andere taal verstaan deze geestelijk kreupele figuren namelijk niet. Autochtone bewoners van prachtwijken in Europese steden zullen moeten leren om zich te organiseren en zo zelf als een clan, hoe zichtbaarder hoe beter, genadeloos op te treden.
Dit is nog maar het begin van de sluimerende splijting in heel West-Europa. Men zal van Oost-Europese landen en Israël moeten leren hoe je met de agressie van Islamvolk omgaat.

De Vrijlansier | 08-05-16 | 12:21

-weggejorist-

TB2318 | 08-05-16 | 12:11

TB2318 | 08-05-16 | 11:29 U maakt een forse denkfout. In de islamitische doctrine is de ‘ongelovige’ de vijand. Het gebied waar de ongelovige woont is de ‘Dar al Harb’, het ‘gebied van de oorlog’. Als mensen in de moderne open samenleving de islam inschatten als vijandig aan die moderne westerse samenleving, dan komt dat omdat er zoveel vijandigheid is aan te wijzen die vanuit de islam gericht is tegen de moderne westerse samenleving. U kunt doen wat u wil aan relativeren en bagatelliseren, maar wat u vooral bewerkstelligt dat is dat u uzelf in beeld brengt als nogal pervers of anders bevangen van een waan. In de islamitische doctrine is er trouwens meer aan vijandigheid jegens joden te vinden dan in Mein Kampf. De islam was aanvankelijk een mislukking. De veronderstelde oprichter ervan had in Mekka maar iets meer dan honderd aanhangers. Het is pas in Medina, toen die veronderstelde oprichter ervan begon met roven en moorden, dat de islam grote aanhang kreeg, van dus rovers en moordenaars en meelopers en mensen die te bang waren om die roversbende iets in de weg te leggen. Als u spreekt van vijandbeelden, dan lijkt mij de islam bijzonder interessant onderzoeksmateriaal te verschaffen. Lees o.a. Hans Jansen, Wim van Rooy, Bill Warner, Robert Spencer, Hamed Abdel-Samad en Nicolai Sennels. Hun boeken en lezingen, interviews enzovoort zijn ruim te vinden in de boekwinkel, bibliotheek en op internet.

notamused | 08-05-16 | 11:48

TB2318 | 08-05-16 | 11:29
Het is niet net welke bril je op zet, goedmens en wegkijker, van belang is welke groep de samenleving ontwricht en dat is iedereen wel duidelijk behalve jij. Dat vergelijk moet je maken.
En dan kan je nu wel je keutel intrekken, en een mooi verhaal houden vanuit de achtertuin, maar de aap is al uit de mouw. Jullie staat aan de verkeerde kant en dat verbaast mij niets. Wat in en in slecht is uw soort voor de samenleving, dit is te smerig voor woorden.

Gerard Leeflang | 08-05-16 | 11:40

watergeus | 07-05-16 | 23:32
TeeJee | 07-05-16 | 23:46
de honden blaffen... | 08-05-16 | 00:23
Stormageddon | 08-05-16 | 01:28
cocktailsmaak  | 08-05-16 | 02:27
RoBD=Skullfucker | 08-05-16 | 09:27
Dandruff | 08-05-16 | 09:39
Gerard Leeflang  | 08-05-16 | 10:36
https://www.youtube.com/watch?v=9DOI3FqCZJE
Statistieken op 17:55 en 34:40
En in een verder verleden:
Zelfs verlichte geesten als Erasmus waren overtuigd van de schelmenstreken van Joden.
En de hervormer Maarten Luther.
Zouden mensen in vroeger tijd dan altijd verblind zijn geweest mbt anti-semitisme, en zijn de mensen nu in 2016 ineens heel redelijke en helder mbt de aversie tegen Marokkanen?

En vwb de "aardige" Molukkers:
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3799764/2014/11/27/Nederlands-gezin-niet-welkom-in-Molukse-wijk.dhtml
En dan nog los van de overlast van "Satudarah".
En veel groepen, zoals Chinezen vormen via Mafia-praktijken ook overlast, alleen niet aan de oppervlakte.
Het is maar net welke feiten je wil verzamelen.
Ander voorbeeld.
De verwarde moslim Bouyerie vermoordt Theo van Gogh en iedereen ziet dit als een islamitische aanslag.
De verwarde Christen Bart van U vermoordt Els Borst, en iedereen neemt genoegen met de conclusie "verward figuur".
Niks Christelijke aanslag.
Het is maar net welke bril je op zet.
Maar goed, misschien hebben jullie wel gelijk. En is voor het eerst in de geschiedenis een vijandbeeld juist.
Van al die eeuwen van tientallen vijandbeelden, hebben we anno 2016 ineens het juiste vijandbeeld.
Wat dat betreft is het jaar 2016 uniek in de geschiedenis.
Zal men dat in 2116 ook zo vinden? Of wordt dan ook ons huidige vijandbeeld weer in één adem genoemd met alle voorgaande, en hebben we weer een nieuwe groep op de korrel.

TB2318 | 08-05-16 | 11:29

De laffe politiek in den Haag doet niets. Van der Steur van het MvVJ blijft muisstil. Plastkerk van BiZa grijpt niet in. Schoof van tereurbestrijding komt niet in aktie. Rutte en Asscher zwijgen het dood. Zie hier het veiligheidsbeleid van de Nederlandse regering, zijn even met meireces, en onbereikbaar de bevolking in Ede mag het zelf uitzoeken. Dit onder de bezielende leiding van de laffe faal burgemeester. Aboutaleb stond 4 mei op de Dam te prediken, hij had eigelijk op het dorpsplein in Ede moeten staan, en excuses moeten maken voor het wangedrag van zijn Marokkaanse soortgenoten aan de samenleving.

Goedverdoemme | 08-05-16 | 11:23

Die burgermeester van Ede is het probleem. Hij is een slappe lul die veel te lang dacht dat het vanzelf over zou gaan en zelfs nu nog niet doet wat hij moet doen.

Wie aan groepsintimidatie en terreur proeft en niet onmiddelijk keihard gestraft wordt gaat steeds verder, en krijgt ook steeds meer volgers.

Als ik burgermeester was daar dan zou ik nu de harde kern na iedere autobrand oppakken en 24 uur vastzetten ter ondervraging, en de rest waarschuwen dat er lege cellen genoeg zijn in Nederland.

Maar nog beter was het om dit te voorkomen door in een van de al meermalen aangeboden vervangingslokaties (oa in een moskee) een welkomstfeest te geven voor de groep jongeren en hen te betrekken bij de invulling van dat feest.

KayakFun | 08-05-16 | 11:06

@mezelf cultuur waarin praten als slap gezien wordt

mister niet scherp | 08-05-16 | 11:03

Met een taalachterstand kun je niet praten en overleggen.
Graaf van Egmont | 07-05-16 | 19:42

Taalachterstand is niet de oorzaak. Het is hun cultuurwaarin praten als slap gezin wordt. Voorbeeld:
.
Van de week in het Sloterparkbad te Amsterdam.
Grote groep Marokkaanse jongeren blijft voor de bar hangen na te hebben besteld. Niemand kon er meer bij. Ondanks herhaalde vragen opzij te gaan bleven ze hangen. Totdat er een grote (190 cm en 140 kg)Marokkaanse vader wilde bestellen. Die probeerde tot 3 keer toe de jongens te bewegen opzij te gaan na het bestellen. Een 12 jarige jongen reageerde : "of anders wat? Ga je me slaan?". Uitdagend van hier tot Tokijo. Totdat die vent een stap maakte in zijn richting. De man zei duidelijk : "ik sla je niet, nergens voor nodig", maar hij stond zo dreigend dichtbij dat de jongen ineens heel beleefd werd en opzij ging.
.
Ze hebben schijnbaar heel veel respect voor geweld, leek het tenminste

mister niet scherp | 08-05-16 | 11:03

Het wordt al vaker gezegd: als ze hier niet willen voldoen aan de nl gedragscodes moeten ze naar hun oorspronkelijke land gaan. Ze maken nu hun ouders te schande!

Janspommerans | 08-05-16 | 10:57

Te simpel gedacht dit hoor. En het kan me niet schelen wat ze zijn, al zijn ze paars. Wat harder straffen zou goed helpen hier.

poepkop | 08-05-16 | 10:55

Dandruff | 08-05-16 | 09:39 Verontrustend is al lange tijd de verkokering in de informatie die maakt bijvoorbeeld dat mensen zeggen: “Bij mij in de straat woont een leuk islamitisch gezinnetje en die mensen doen geen vlieg kwaad en DUS is de islam net zoiets als de Zevende Dag Adventisten, een godsdienst als alle andere.” En dit soort mensen zet ’s avonds de tv aan om te kijken naar de gangbare praatprogramma’s, en hoort dan NOOIT iets over de ware aard van de islam en dat de islamitische wereld gekenmerkt wordt door een continu zich voltrekkende en structureel uit de cultuur voortkomende reeks van grove mensenrechtenschendingen. Het is zelfs integendeel zo dat islamkritische sprekers die per ongeluk of ongewild of ‘helaas het moet dan maar’ in die praatprogramma’s verschijnen, altijd heel erg moeten oppassen dat zij er niet uitkomen met een zwaar stigma van ‘racist’ en ‘islamofoob’. Zoals ik denk dat er heel wat brave maar nogal oppervlakkige Nederlanders zijn, die er ten diepste van overtuigd zijn dat Geert Wilders een nazi is. Op dit moment lijkt het enigszins te kantelen, die waanzinnige efteling-naïviteit wat betreft de islam. Althans, met de IS-barbarij wordt het steeds moeilijker om vol te houden dat het allemaal liefde is, die islam. Maar veel mensen lijken pas werkelijk in staat hun idee bij te stellen, als de allah-akbar-onthoofdings-bende in hun eigen tuin staat te schreeuwen.

notamused | 08-05-16 | 10:54

TB2318 | 08-05-16 | 01:58
It's the Islam, stupid!
Wanneer je maar lang genoeg om gaat met policor samenlevings- verkrachtende goedmensen, ga je vanzelf een wereldbeeld bouwen dat diagonaal op de realiteit staat.
Gadverdamme wat een onzin, mensen als u gaan heel stel hard op hun bek.

Gerard Leeflang | 08-05-16 | 10:36

Op 5 mei wordt de vrede gevierd..... welke vrede als je al jarenlang de vijand binnen je landsgrenzen hebt en vrijwillig er steeds meer importeert ??

Ik moet nog 14 jaar werken voordat ik toe ben aan mijn pensioen en dan hoop ik dat ik nog in staat ben om mijn boeltje op te pakken en te vertrekken uit dit as islamitische land

robdeventer | 08-05-16 | 10:07

Ik snap iets niet. Als er mensen ergens tegen een azc demonstreren staan er colonnes met mobiele gestapo. Waarom worden die nu niet ingezet? Of moet de tere microzieltjes gekoesterd worden?

eu=shit | 08-05-16 | 09:59

De aanpak van deze Neusapen is in handen van Excellentie Van der Knaap. Oftewel, categorie holle vaten en ketelmuziek. De burgers van Ede krijgen het de komende maanden nog stevig voor de kiezen.

Murk Ratte | 08-05-16 | 09:43

TB2318 | 08-05-16 | 02:40,

Dat vijandbeelden van alle tijden zijn klopt, maar het is toch vrij uniek dat ons nu al 50 jaar aangeleerd wordt om onszelf te haten. Als hardwerkende Nederlander tenminste; criminele en terroristische immigranten hoeven zichzelf niet te haten. Die krijgen zowel van de moskee als van de NPO mee dat ze Nederlanders moeten haten.

Tja, ik weet nog goed hoe de opvolgers van het door Hitler gesponsorde "gebroken geweertje" onze defensie aanvielen, en vooral onze angst voor socialistische dictaturen. De DDR steunde die pacifistische "vredesbeweging" (met name IKV en CPN) die elke vorm van gezond verstand als "vijanddenken" bestempelde. En daar moesten we maar mee stoppen want er was niks mis met de moorddadige leiders van de USSR, China, Vietnam en Cambodja.
Zo werd ons verteld.
Alleen wij Westerlingen en vooral de VS waren het Grote Kwaad.

En nu heet elke vorm van gezond verstand dus "islamofobie".
In ons land waar kritiek en satire op het christendom al eeuwen legaal is, en zelfs het beledigen van christenen al ruim een eeuw legaal is, wordt nu elke vorm van kritiek op de islam "belediging" genoemd. En om die reden verboden. Mensen worden voor niet eens beledigende kritiek aangeklaagd of zelfs vermoord.

En ondertussen doet de islam hier wat ze al 14 eeuwen in alle islamitische en aangrenzende regio's doet; rovend, plunderend, verkrachtend en moordend rondtrekken.
En onze overheid tolereert dat, en onze media ook.
Want "moslims zij al zo vaak negatief in het nieuws".
Ja joh, hoe zou dat komen denk je?

Stel dat neonazi's per jaar net zo veel problemen zouden veroorzaken als moslims per dag, dan zouden neonazi's toch ook net zo vaak negatief in het nieuws komen als moslims nu?
Sterker nog, door iedereen die tegen criminaliteit en extremisme is nu al een neonazi te noemen zijn neonazi's nu toch ook al veel vaker negatief in het nieuws dan islamitische moordenaars?

Dandruff | 08-05-16 | 09:39

@TB2318
Je bent te grappig in je opsomming van bevolkingsgroepen die net zo als "publieke" vijand werden gezien zoals de Marokkanen nu. Antillianen, Surinamers, oost-europeanen, molukkers, en, meest tekenend voor je zieke geest, de Joden.
Wil je jezelf voor eeuwige spot en hoon behouden dan graag een link naar een onderzoek waaruit blijkt dat onder deze groepen procentueel net zo veel crimineel gedrag vertonen dan momenteel de Marokkaanse jongeren.
Zal je niet lukken. Het buitensporige criminele gedrag van deze groep, op de oorlogen na misschien wel het ergste ooit in Nederland, dat is de reden dat er tegen deze groep heel anders wordt aangekeken dan allen die jij noemt

RoBD=Skullfucker | 08-05-16 | 09:27

Ik zeg: maak een spotprent: 'de eeuwige Moslim'.

m@rkus | 08-05-16 | 08:57

-weggejorist-

Regnerus | 08-05-16 | 08:30

Tja, die verrekte kutmarokkaantjes geven Wilders elke dag meer gelijk.
Strakjes lopen ze te janken dat wij een regering krijgen die dergelijke moslims het liefst door de wc trekt.(Maar dat doen we niet, hoor, we houden niet van verstopte riolen).

mallekater | 08-05-16 | 08:27

In grote steden hebben ze het ook al meegemaakt met dat tuig.

pedro300 | 08-05-16 | 08:21

Is het zoooo moeilijk voor die Marokkaanse ouders om die knullen vanaf 20.00 uur binnen te houden.
Lijkt me niet. Dus net zo schuldig !

A3an | 08-05-16 | 08:20

TB2318 | 08-05-16 | 02:40

Hmm marokanen met mollukkers en hun situatie vergelijken is al een beetje vreemd. Want mollukers hadden echt wel een punt. En is totaal niet te vergelijken met nu de marokanen die denken stenen te moeten gooien om een theehuis.Alle beloftes die we toendertijd gedaan hebben zijn we niet nagekomen. Bij de mollukse zaak. Is toch wel heel iets anders als deze situatie. Dus ik vind de vergelijking zoiezo een beetje krom. Het was ook echt wel een hele andere tijd. Niet te vergelijken met deze tijd!! En daar houd ik het bij!! Marokanen zijn we niks verschuldigt. De mollukers wel. Teninste dat is mijn mening!! Het hoeft niet de jouwe te zijn.Want uiteindelijk hebben we die laten vallen als een baksteen!!treurig maar waar!!

tweetybird | 08-05-16 | 06:41

vanvandaag | 08-05-16 | 05:29
.
Heb zo'n beetje alle comments gelezen, maar die heb ik kennelijk over het hoofd gezien.
.
Knap, daar heeft u weer gelijk in.

watmagjenogwel | 08-05-16 | 05:51

watmagjenogwel | 08-05-16 | 04:59

Ach.. Kijk even naar de post van Lupuslupus 20.32
Blijkbaar lukt het hem/haar ook niet om in enkelvoud te schrijven.

vanvandaag | 08-05-16 | 05:29

Heb niet alle comments gelezen, maar:
-De softe aanpak van praten etc. zal niet helpen;
-Als goedwillende Marokkaanse ouders iets willen, dan niet in een soort stille tocht zeggen dat zij dit niks vinden, maar: bullepees over eigen broedsel.
-De benodigde aanpak van de overheid kan in 2 woorden worden samengevat: "bullepees erover".
Steeds meer gaat Geert Wilders gelijk krijgen.
Het zal je auto maar zijn, die door dit gespuis in brand wordt gestoken. Ik kan me goed voorstellen, dat de grenzen van zelfbeheersing van gezagsgetrouwe Edenaren worden overschreden en eigenrichting zal volgen.
Stevige tucht is het enige wat dit rapalje in het gareel kan krijgen.

Kievit | 08-05-16 | 05:22

Lupuslupus | 07-05-16 | 20:27
.
De spijker op z'n kop.
Heb hier ook al eens eerder geplempt, waarom wordt er zoveel in de "wij" vorm gesproken.
Voel me in heel veel dingen niet daardoor aangesproken wanneer ik reeds voor een andere mening bent uitgekomen, en ben er van overtuigd met mij, velen.
Men moet van dat "wij" wellicht "ik" maken als men zich aangesproken voelt.

watmagjenogwel | 08-05-16 | 04:59

@TB2318 | 08-05-16 | 02:27
En zo wezel je jezelf onder elke discussie uit... Het is hetzelfde (wat het niet is en wat je ook niet aantoont) dus... Alleen ben je te laf om de impliciete conclusie van je gedachtengang expliciet te maken. Nochtans geef je geen antwoord op de simpele vraag: ken je ze, de voorbeelden van joodse jeugdbendes in de Europese straten in de dertiger jaren? Ken je de Molukse jeugdbendes die hetzelfde deden in de jaren '70? Waren de Molukkers ook oververtegenwoordigd in de criminaliteit? Ken je de voorbelden van de andere etnische groepen in dze samenleving die op dezelfde wijze en in dezelfde mate vertegenwoordigd zijn in de criminaliteit?
Geen antwoord. Slechts gemompel dat er ook wel problemen zijn met...

Kun je misschien ook de mogelijkheid open houden dat er wellicht iets heel anders aan de hand is met de islamitische groepen in dit land, uniek en onvergelijkbaar met welke andere etnische en religieuze groep dan ook en geen parallellen kent in de moderne geschiedenis en dat we nu iets meemaken dat veel meer lijkt op de 7e en 8e eeuw? Al was het maar omdat ze zelf ook beweren.
www.youtube.com/watch?v=t_Qpy0mXg8Y

Stormageddon | 08-05-16 | 03:14

TB2318 | 08-05-16 | 01:23
Dat van die belofte voor een eigen staat, was in 1947 al onmogelijk. De hele internationale gemeenschap vond al lang dat NL in Indonesie niks te zoeken had. Dat is geen excuus om 30 jaar later treinpassagiers te gijzelen of schoolkinderen met de dood te bedreigen. Er was destijds wel degelijk een anti-Molukse stemming bij de Nederlanders. Men vergeet zoiets gauw omdat huidige emoties natuurlijk altijd hoger worden ingeschat.
En dat is ook mijn hele punt. Dat blind-staren op de huidige tijd, en dat die in historisch perspectief zo ontzettend bijzonder is. Dat is altijd de grootste fout in de historie. Dat het actuele vijandbeeld altijd van alle tijden is, zowel in de geschiedenis alswel in de toekomst.

TB2318 | 08-05-16 | 02:40

De site betrof:
www.zamanvandaag.nl/nieuws/binnenland/...
TB2318 | 08-05-16 | 01:23

Interessante link. Dat Molukkers paralellen kan ik me wat bij voorstellen. Je gaat snel voor de underdog kiezen die je zelf was.
Echter de situatie van Molukkers was imo totaal anders. De Nldse regering beloofde Molukkers een eigen staat. Die is er nooit gekomen. Wel nam Nld een aantal Molukkers op. ZE waren in gevaar in Indonesie omdat ze Nld hadden geholpen in strijd tegen de Indonesische vrijheidstrijders.
De Molukkers zouden hier slechts tijdelijk verblijven en teruggaan zodra hun eigen staat (RMS) geregeld was door Nld. Doordat ze hier slechts tijdelijk waren werden ze in kampen gestopt in diverse provincie plaatsjes in Nld. De 2de generatie was (terecht) verbitterd over het Nldse loze beloftes en radicaliseerde. Let wel deze mensen leefden in tijdelijke behuizingen, en hadden loze beloften gekregen. Daarnaast waren er in 1968 (slechts) iets meer dan 25.000 en in 1987 35.0000 Molukkers in Nld. Het aantal Marokkanen is in Nld anno nu het 10-voudige. Daarnaast zitten ze niet in kampen in provinciesteden en heeft de Nldse regering hun ouders, of grootouders nooit iets beloofd en hebben we hier inmiddels met 3de en 4de generaties te maken. En er wordt itt de Molukkers enorm veel geld tegenaan gegooid om deze jonge mensen te laten integreren en kansen te bieden.
De uitgangspositie van een jonge Marokkaan anno nu is zoveel anders en beter dan die van een Molukker in 1977. Daarnaast waar de Molukse gemeenschap een debat aanging met zijn opstandige jeugd doet de Marokkaanse gemeenschap dat niet. Er is geen of nauwelijks zelfkritiek en er wordt te gemakkelijk naar de discriminatiekaart gegrepen. Persoonlijk zie dan ook geen echte parallelen. Als laatste nog een enorm verschil bij de acties van de Molukkers werd het leger ingezet. Bij acties van Marokkanen wordt helemaal niets ingezet, dat was zo in Amsterdam een dikke 10 jaar geleden toen zelfs een politiebureau werd belaagd en dat is nog zo als er dageijks auto's in de brand gaan.

cocktailsmaak | 08-05-16 | 02:27

Stormageddon | 08-05-16 | 02:17
Het is maar wat je wil zien. Ik ken genoeg mensen die een genuanceerder beeld schetsen. En ik heb het woord racist niet genoemd. Ik zie alleen dat er nu mensen zijn die negatief oordelen over een groep in de samenleving. Daar hoor jij dus bij. En in de dertiger jaren waren er ook mensen die een negatief beeld hadden over Joden. Ik zet die twee feiten gewoon naast elkaar. En het volgende feit is: Jij denkt dat jij betere argumenten hebt dan de anti-semiet uit de dertiger jaren. Mijn feiten kloppen toch? Of jij daadwerkelijk objectief een groter gelijk hebt.... daar laat ik mij niet over uit. Maar jij eist van mij dat jij bij voorbaat al verheven moet zijn boven die man/vrouw uit de dertiger jaren. Daartoe voel ik mij niet verplicht. That's all. Ik zet gewoon feiten naast elkaar. En er zijn heus wel problemen met Antillianen, Surinamers etc. en met Oosteuropeanen. Het is maar net wat er op dat moment in het nieuws is. Het is anno 2016 en de Nederlandse bevolking heeft een hekel aan een bepaalde bevolkingsgroep. Nou, nou bijzonder hoor! Dat is iets van alle tijden. Dat is het enige dat ik zeg. Als jij dat racistisch wil noemen omdat jij vindt dat de argumenten anno 2016 van een hoger niveau zijn dan de argumenten anno 1977, 1935 of welk jaartal dan ook, dan moet jíj dat weten.

TB2318 | 08-05-16 | 02:27

@TB2318 | 08-05-16 | 01:58
Nee, nee, nee. Zo makkelijk kom je er niet vanaf met je godwins en mij pogen weg te zetten als een racist. Dat gaat je niet lukken. En al helemaal niet met je slappe socio-economische gelul. Ten eerste waren joden in Europa toen helemaal niet de armoedzaaiers aan de rand van de samenleving. Ze zaten er middenin van hoog tot laag. Sommigen wisten niet eens dat ze joods waren tot de rassenwetten en ze moesten bewijzen dat het niet waren.

Ten tweede zijn Marokkanen niet de armoedzaaiers nu. De Nederlandse overheid heeft ze veertig jaar lang in de watten gelegd. Van overheidswege is er alles aan gedaan om ze te voeden, te kleden, te huisvesten en aan alle kanten te ondersteunen met speciale onderwijsprogramma's, overheidsfolders in de eigen taal en vele tientallen miljoenen subsidies voor culterele organisaties en overlegorganen. Wat heeft het opgeleverd? Nul komma nul. In diezelfde tijd zijn er tienduizenden Vietnamese bootvluchtelingen opgenomen, bijna een half miljoen Surinamers, tienduizenden Chinezen... Zie je jongeren uit die groepen systematisch in dezelfde criminaliteit? Zie jij ze op dezelfde wijze de samenleving ontwrichten met hun terreur? Ik niet.

Heb jij sinds 2001 onder een steen geleefd of zo? Ik hoor van jou dezelfde multiculti kul als in de jaren negentig. Tjongejonge. Helemaal dichtgetimmerd, die hersentjes van je,

Stormageddon | 08-05-16 | 02:17

@TB2318 | 08-05-16 | 01:34
Dat zit 'm dus in de defintie van terrorisme. Als je daarin het grootste deel niet meeneemt dan kun je alles beweren. Als je de criminaliteitsstatistieken van Marokkaanse en andere islamitische daders gewoon meeneemt dan zien de cijfers er heel anders uit. Deze autobranden in Ede zullen ook niet worden meegenomen in terreurcijfers, maar in algemene criminilateit van rotjochies... Terwijl het natuurlijk gewoon terreur is. Racistisch en ideologisch gemotiveerde terreur. Kun je er gewoon bij optellen.
Leestips:
www.bol.com/nl/p/marokkaanse-lieverdj...
www.bol.com/nl/p/waarover-men-niet-sp...
www.bol.com/nl/p/brussel-eurabia-1-en...
www.bol.com/nl/p/het-marokkanendrama/...

Stormageddon | 08-05-16 | 02:00

Stormageddon | 08-05-16 | 01:45
Jouw reactie luidt. "Het is nu heel anders dan toen".
Maar ook die reactie is in elk tijdsgewricht weer opnieuw te ontdekken. Elke keer weer met eigen argumenten.
Feit is dat er veel haat was tegen Joden. Ook met argumenten. Zoek maar filmpjes van "Der Ewige Jude" of "Jud Süss" op Youtube.
Waarom zouden die argumenten minder zwaarwegend zijn dan de huidige argumenten. Je kunt allerlei argumenten aanvoeren dat het nu onvergelijkbaar zou zijn. Maar je kunt nooit in de schoenen staan van degene die jaren geleden ook overtuigd was van zijn gelijk destijds. Waarom zou het gelijk van iemand anders destijds minder zwaarwegend zijn? Je kunt daarover eindeloos discussiëren. Het is net zoiets als "De jeugd van tegenwoordig....." en "wij waren in onze jeugd heel anders". Dat is ook elke keer weer terug te vinden t/m de Oude Egyptenaren. En elke volgende generatie denkt weer opnieuw dat ze voor het eerst in de geschiedenis het ultieme gelijk hebben. Ondanks die die zogenaamde ultieme wijsheid ook weer elke keer weer opnieuw wordt geclaimd. De last die we nu hebben met de Marokkanen past gewoon in ieder tijdsgewricht waarbij we voor de zoveelste keer weer eens last hebben van een groepje armoedzaaiers aan de rand van de samenleving. Voorbeeld nummero zoveel...

TB2318 | 08-05-16 | 01:58

Stormageddon | 08-05-16 | 01:45
Jouw reactie luidt. "Het is nu heel anders dan toen".
Maar ook die reactie is in elk tijdsgewricht weer opnieuw te ontdekken. Elke keer weer met eigen argumenten.
Feit is dat er veel haat was tegen Joden. Ook met argumenten. Zoek maar filmpjes van "Der Ewige Jude" of "Jud Süss" op Youtube.
Waarom zouden die argumenten minder zwaarwegend zijn dan de huidige argumenten. Je kunt allerlei argumenten aanvoeren dat het nu onvergelijkbaar zou zijn. Maar je kunt nooit in de schoenen staan van degene die jaren geleden ook overtuigd was van zijn gelijk destijds. Waarom zou het gelijk van iemand anders destijds minder zwaarwegend zijn? Je kunt daarover eindeloos discussiëren. Het is net zoiets als "De jeugd van tegenwoordig....." en "wij waren in onze jeugd heel anders". Dat is ook elke keer weer terug te vinden t/m de Oude Egyptenaren. En elke volgende generatie denkt weer opnieuw dat ze voor het eerst in de geschiedenis het ultieme gelijk hebben. Ondanks die die zogenaamde ultieme wijsheid ook weer elke keer weer opnieuw wordt geclaimd. De last die we nu hebben met de Marokkanen past gewoon in ieder tijdsgewricht waarbij we voor de zoveelste keer weer eens last hebben van een groepje armoedzaaiers aan de rand van de samenleving. Voorbeeld nummero zoveel...

TB2318 | 08-05-16 | 01:58

@TB2318 | 08-05-16 | 01:23
Serieus? Je komt met Zaman aankakken? Een turks blogje dat de spreekbuis is van Gülen beweging en onder directe staatscontrole staat? Waarin de geinterviewde zelf ook aangeeft dat het niet te vergelijken is.... Manmanman... Je moet het wel van ver halen, niet?

En dan de ultieme godwin door de jodenvervolging eebij te halen die door het Nazi regime was georganiseerd... Hoe haal je het in je botte harses? Welke parallel wil je trekken? Ken jij voorbeelden van joodse bendes die rovend en brandstichtend door Europese steden trokken zoals in de banlieues van Parijs? Zoals in Ede? Dat ze gerecruteerd werden door een terroristische organisatie in het Palestijns Mandaatgebied om in Europa naanalagen te plegen op treinen en metro's, op musea en concertzalen en redacties van satirische magazines? Een zodanig groot sociaal probleem dat ze de holocaust toch ook een beetje uitgelokt hebben? Dat is dan feitelijk wat je zegt. Ik ken die voorbeelden uit de jaren dertig niet, maar jij kan ze ongetwijfeld wel opnoemen.

Stormageddon | 08-05-16 | 01:45

Stormageddon | 08-05-16 | 01:28
Veel kwaadheid weinig cijfers. Ik laat gewoon de wikipedia-site zien met "Nederlands terrorisme".
En dat spreekt boekdelen.
Jij hebt jouw mening anno 2016. En de meningen over Joden en Molukkers van mensen anno 1935 en 1977 waren niet minder emotioneel. Maar ja, wat is wijsheid. Gezien jouw kwaadheid zal ik maar zeggen. Meningen verschillen en zijn altijd inherent aan de actuele situatie. Als jij graag wil vinden dat jouw wijsheid anno 2016 van een hoger niveau is dan de wijsheid anno 1935 of 1977, dan gun ik jou die gedachte....

TB2318 | 08-05-16 | 01:34

Stormageddon | 08-05-16 | 01:28
Veel kwaadheid weinig cijfers. Ik laat gewoon de wikipedia-site zien met "Nederlands terrorisme".
En dat spreekt boekdelen.
Jij hebt jouw mening anno 2016. En de meningen over Joden en Molukkers van mensen anno 1935 en 1977 waren niet minder emotioneel. Maar ja, wat is wijsheid. Gezien jouw kwaadheid zal ik maar zeggen. Meningen verschillen en zijn altijd inherent aan de actuele situatie. Als jij graag wil vinden dat jouw wijsheid anno 2016 van een hoger niveau is dan de wijsheid anno 1935 of 1977, dan gun ik jou die gedachte....

TB2318 | 08-05-16 | 01:34

@TB2318 | 08-05-16 | 00:35
Als je de verkrachtingen, geweld tegen homo's, de berovingen, de diefstallen en de algehele overlast meerekent zijn er veel Nederlandse slachtoffers van Marokkaans geweld. Gigantisch veel meer. Jij hebt de tunnelvisie met een selectieve cijferfetisj.
Wat definieer je als slachtoffer en wat definieer je als terroristisch geweld? Daar gaat het al fout. Want denk niet dat de Marokkaantjes lieverdjes bij hun Marokkaanse buren inbreken. Nee, dat doen ze bij joden en blanke Nederlanders. nieuws.tpo.nl/2015/09/03/lichtgetinte-...
Ze verkrachten geen Marokkaanse meisjes met hoofddoek... Ze pakken Nederlandse meiden zonder kopvod. Die worden aangerand, bespuugd, verkracht en uitgescholden.
Ze jatten niet van Marokkaanse buurtwinkeltjes maar roven hele Albert Heijnen leeg en overvallen Nederlandse juweliers. Kijk eens naar Opsporing verzocht, gewoon voor de lol. En tel dan de hoeveelheid Marokkaanse slachtoffers van "licht getinte" overvallers, rovers, verkrachters en dieven.
Die zijn er dus niet. Het is dus niet gewoon criminaliteit, het is etnisch bepaalde, racistisch gerichte, en religieus-ideologisch gerichte criminaliteit. Dat heet dan gewoon terreur.
Open je ogen, wordt wakker en ruik de koffie. Je leeft in een droomwereld. Deze jeugd vormt de soldaten van de vijfde colonne, zij zijn in oorlog met het westen en de Nederlandse samenleving. Zo zien ze het godverdomme zelf en dat zeggen ze ook gewoon.

Stormageddon | 08-05-16 | 01:28

De site betrof:
http://www.zamanvandaag.nl/nieuws/binnenland/14014/marokkanen-vechten-tegen-dezelfde-weerstand-als-molukkers-vroeger

TB2318 | 08-05-16 | 01:23

5- Zowel criminelen met een islamitische achtergrond als islamisten krijgen voor het overgrote deel een islamitische begrafenis in de herkomstlanden van hun ouders en grootouders.

Ni fallor | 08-05-16 | 01:23

-weggejorist-

TB2318 | 08-05-16 | 01:23

De site betrof:
http://www.zamanvandaag.nl/nieuws/binnenland/14014/marokkanen-vechten-tegen-dezelfde-weerstand-als-molukkers-vroeger

TB2318 | 08-05-16 | 01:23

Stormageddon | 08-05-16 | 01:10
Ik constateer dat jíj het "gelul" vindt.
Nu heeft natuurlijk iedereen zijn eigen mening.
Maar zie de volgende site:
https://www.google.nl/search?num=100&safe=off&q=molukkers+70+er+jaren+zelfde+problemen+marokkanen&oq=molukkers+70+er+jaren+zelfde+problemen+marokkanen&gs_l=serp.3..30i10.41907.44159.0.44426.12.12.0.0.0.0.118.1064.10j2.12.0....0...1c.1.64.serp..3.8.738.0T7p8x8VJFE

Waarom zouden de problemen mbt de Marokkanen (de huidige probleemgroep) nu zoveel anders zijn dan de andere probleemgroepen in de geschiedenis.
Ik vind het namelijk nogal wat. Een lagere school met kinderen onder schot houden. Onschuldige treinreizigers met de dood bedreigen. Ik zie nog de beelden van pantserwagens door Assen op zoek naar Molukse terroristen.
Ik constateer slechts dat in alle eeuwen en eeuwen armlastige minderheden overlast bezorgen. En er is altijd een groep die hier een etnische "all time enemie" karakter aan wil verbinden. Dat waren ooit de Joden, 30 jaar geleden de Molukkers, nu de Marokkanen, maar als het zo uitkomt ook de Oost Europeanen of de Surinamers. Waarom zou nu de ultieme wijsheid daar zijn, en in het verleden toen de Joden of Molukkers de kwaaie pieren waren niet?

TB2318 | 08-05-16 | 01:22

@TB2318 | 08-05-16 | 00:03
Gelul. De problemen met Molukkers vielen in het niet. De RMS was een klein radicaal clubje, het was helemaal niet zo dat in alle steden met alle Molukse wijken het een grote tyfusbende was en willekeurig auto's in de fik werden gestoken. Zelfs ten tijde van de kapingen en de gijzelingen was er geen trammelant in de Molukse wijken. De vergelijking slaat echt nergens op. En de Molukkers hadden zeer terechte grieven, er was ze een onafhankelijk land beloofd, daar hadden hun vaders zelfs voor gevochten in dienst van de Nederlandse overheid, daar hadden ze voor inde kampen gezeten.
En afgezien van de criminele gijzelingen en kapingen werd de Molukse gemeenschap nooit uitgekotst door Nederland en de Nederlanders, ook daarna niet. Je praat onzin. En ik weet waar ik het over heb, ik kom uit een regio waar een relatief grote Molukse gemeenschap is en ik heb de zeventiger jaren zeer bewust meegemaakt,

Stormageddon | 08-05-16 | 01:10

Nou nou ... Marokkanen zijn liev !

MrRobot | 08-05-16 | 00:53

TB2318 | 08-05-16 | 00:35

Ik doel op de problemen in Culemborg:

www.telegraaf.nl/binnenland/20392719/_...

Als je alle slachtoffers van Marokkaans geweld tegen Nederlanders in de afgelopen decennia gaat optellen en die vergelijkt met de Molukse cijfers, zul je zien dat je onzin verkoopt.

de honden blaffen... | 08-05-16 | 00:51

Ik vind dat jullie wat meer begrip en geduld moeten tonen jegens dit soort jongeren. Over 5 a 10 jaar zijn ze wat ouder en misschien ook wat verstandelijker en zullen ze wat aardiger zijn voor de buurt.

Dinand | 08-05-16 | 00:36

de honden blaffen... | 08-05-16 | 00:23
Ik kijk gewoon naar de feiten...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Terrorisme_in_Nederland
Er zijn (historisch gezien) heel wat meer Nederlandse slachtoffers gevallen agv Moluks terrorisme dan Marokkaans terrorisme.
Maar zoals ik al eerder zei: Men heeft altijd de neiging om de huidige of recente verhoudingen als "all time" goed en kwaad te beschouwen, en alles wat wat verder in het verleden is, weg te bagatelliseren.
En dat geeft altijd een foute tunnelvisie. Daar moet je voor oppassen....

TB2318 | 08-05-16 | 00:35

TB2318 | 08-05-16 | 00:03
De Molukkers zullen het je zeker niet in dank afnemen, dat je hen op een lijn plaats met Marokkanen...

de honden blaffen... | 08-05-16 | 00:23

Als ik vannacht een auto in de fik steek, krijg ik dan ook een landelijk nieuwsbericht waarin men zorgvuldig gaat afwegen of dat wel een criminele actie is? Of zou ik dezelfde nacht nog een knuppel in mijn nek krijgen, en het hele spektakel terug te lezen zijn op pagina 6 van een regionaal krantje?

Decibyte | 08-05-16 | 00:23

De oplossing zal wel weer bestaan uit nog meer subsidie voor deze amok-makende rifapen.

Jan Dribbel | 08-05-16 | 00:23

De overheid is gewoon te laf om in te grijpen, want ze weten heel goed wat er gebeurd als er arrestaties verricht worden.
Dan wordt het politiebureau belegerd, en de burgemeester met de dood bedreigd.
En dat zou die mooie nieuwe multiculturele samenleving, die we met zijn allen aan het bouwen zijn maar slechte publiciteit bezorgen.
Dus waarschijnlijk krijgen de terroristen volgende week een nieuw gesoepsidieerd theehuis.

de honden blaffen... | 08-05-16 | 00:11

Tjah, het is maar net vanuit welk kader je kijkt.
Wij kijken er zo naar:
en.wikipedia.org/wiki/The_Bible_and_v...
Ephesians 4:32 – "Be kind to one another, tenderhearted, forgiving one another, as God in Christ forgave you".
Jesus' cleansing of the Temple is an example of direct violent action by Jesus, although it is an example of chastisement and not an attempt to create great bodily harm.[34]

Moslims kijken er zo naar:
www.ex-moslims.nl/
'Niet-moslims zijn huichelaars, leugenaars, gierig, doof, stom en blind en gaan naar de hel'.
Hier zijn 447 korte beschrijvingen en verwijzingen naar teksten over intolerantie ten aanzien van niet-moslims in de koran.

mennie | 08-05-16 | 00:09

Eensch.

nenny | 08-05-16 | 00:08

Lupuslupus | 07-05-16 | 20:27
Misschien nog niet eens zo'n slecht idee... op het dak gaan zitten als statement.
Tuurlijk had ik kunnen schrijven:wij, behalve.. etc.
Maar goed, je hebt de boodschap begrepen en daar ging het om.

vanvandaag | 08-05-16 | 00:07

-weggejorist-

TB2318 | 08-05-16 | 00:03

watergeus | 07-05-16 | 23:32
Stormageddon | 07-05-16 | 23:46
TeeJee | 07-05-16 | 23:46

Ik kijk niet weg van de problemen die er nú zijn met Marokkanen. Maar doen nou niet of het vroeger anders was met bv de Molukkers. Dat is tunnelvisie. Dat is wégkijken. Ieder tijdsgewricht heeft zijn eigen problemen met steeds weer nieuwe minderheden. Mensen hebben echter altijd de neiging om de huidige problemen met de huidige minderheden als "all time enemie" te zien, zowel voor het verleden alswel de toekomst. Het is de kunst om de huidige problemen ook weer in historisch perspectief weer de plaats te geven die het verdient. En de problemen destijds met de Molukkers zijn heus niet geringer dan die nu met Marokkanen. Kijk maar eens hoeveel slachtoffers er zijn gevallen agv treinkapingen en lagere school-bezettingen etc. Maar goed, het is lang geleden, dus zand erover.....

TB2318 | 08-05-16 | 00:03

Getto's? In Ede? Nog nooit van gehoord. Gelul, met uitzichtloos, geen toekomstperspectief etc. Hebben ze aan zichzelf te danken!
Zag gisteren twee meisjes op een wip in de speeltuin.... komen er 4 van die kleine allochtone rotjong aan met als hekkensluiter: mama. En ja hoor, recht op de speeltuin af, de grootste pakte zijn speelgoedpistool en richtte daarmee op één van de twee meisjes.... ze moesten van de wip af, zij wilden erop en dat gebeurde dus ook. Binnen no-time waren de meisjes weg. Nieuwe buurt, mooie huizen.....

mom van avezaath | 08-05-16 | 00:00

Criminelen worden in dit land als helden vereerd door de meeste politici, rechters, burgemeesters en hoofdcommissarissen. Daar schiet de gewone burger weinig mee op. Er dient in Europa wat drastisch te veranderen, voordat er daadwerkelijk naar de burger/belastingbetaler geluisterd wordt.

watergeus | 07-05-16 | 23:57

zo'n mooie, zonnige dag afsluiten doet het altijd goed. vies politiek tuig in den haag, zij faciliteren dit en zorgen dat het hier binnenkort op Joegoslavische taferelen gaat lijken. Maar goed dan kunnen we eens goed mekka's gaan ruimen.

Bill Cosby | 07-05-16 | 23:56

Ik wil ze wel is op vakantie zien wedden dat ze in Marokko niet op straat iedereen uitschelden spugen en met stenen gooien waarom doen ze dat niet omdat ze dan klappen krijgen van de persoon waar ze het tegen doen de politie en daarna nog keer van pa ma en de rest van de familie maar ja dit is geen Marokko plus wij zijn maar kaffers

Poldergek | 07-05-16 | 23:49

@TB2318 | 07-05-16 | 23:24
Vandaar die misdaadstatistieken.

Historisch besef van een pinda en een dom-linkse Pavlov reflex.

Rest In Privacy | 07-05-16 | 23:46

@TB2318 | 07-05-16 | 23:24
Welja joh. Het zijn hele lieve jongens allemaal, met terechte grieven dat hun shisha hok wordt gesloopt. Volstrekt normaal dat je dan willekeurige auto's van buurtbewoners in de fik zet en mensen met stenen gaat bekogelen. Dat ligt verder nergens aan, dat is de schuld van witte wijkbewoners en de witte burgemeester en alle witten die zomaar hun hangplek slopen. Kunnen ze verder helemaal niks aan doen.

Stormageddon | 07-05-16 | 23:46

Als ik in die buurt woonde had ik al met scherp geschoten.

TheBurnerMan | 07-05-16 | 23:43


prutserstentop | 07-05-16 | 23:20
De ouders verantwoordelijk stellen voor de schade die hun kinderen veroorzaken en daadwerkelijk laten betalen.
Is het binnen een kwartier rustig.

botbot | 07-05-16 | 23:41

Bernhard de II | 07-05-16 | 23:10
och, we kunnen lekker reageren op geenstijl

ChristianV | 07-05-16 | 23:38

@TB2318
idd. het is heel wat anders. Verdiep je eens in de geschiedenis van de islam, zou ik zeggen.

watergeus | 07-05-16 | 23:32

-weggejorist-

TB2318 | 07-05-16 | 23:24

En dan wil men Wilders berechten .... Wat een grap!

Mart6037 | 07-05-16 | 23:22

wat is nu het probleem? Gewoon oppakken dat tuig en ook de ouders want die zijn geen haar beter, die hebben die jongeren geen opvoeding gegeven maar haat.

prutserstentop | 07-05-16 | 23:20

Waar zijn verdomme trouwens de kerels in die wijk? de eigenaren van al die auto's die in de hens gaan? Of hebben die het te druk met mindfullness en papa-dagen?

Peter Emile | 07-05-16 | 23:10

Onze 'politieke correctheid' blokkeert ons in onze daden. De visie op ons mooie land raakt vertroebeld. Lijdzaam toezien resteert dan.

Verschrikkelijk.


Bernhard de II | 07-05-16 | 23:10

Citaatje:

"Eens is het klaar. Die hele kliek als criminele organisatie aanmerken, is een begin."

De hele islam is een criminele organisatie. Core-business: misdaden tegen de menselijkheid, onderdrukking, intimidatie, moord en massamoord in naam van een fantasie-macho die 'Allah' heet.

"Allahu akbar!!" Eén wereldkalifaat onder één almachtige: Allah.
"Heil Hitler!!" 'Ein Volk, ein Reich, ein Führer'.

En het zijn dus nog fucking fascisten ook, hard werkend aan een totalitair project. Zoals het primitieve macho's betaamt.

Twee gegronde redenen om de islam te verbieden.
Overal waar de islam opduikt ontstaan problemen, tweedracht, onrust, geweld en ontwrichting van complete samenlevingen.

To hell with it.

Peter Emile | 07-05-16 | 23:04

Nelis SplitBloes | 07-05-16 | 22:42
Weet niet waarom, maar ik scrolde naar beneden en las RACISTISCH aan te passen.
*wat was ik denkende*

Graaf van Egmont | 07-05-16 | 22:53

@notamused | 07-05-16 | 22:29
U bent wel een beetje een aanstellerT heur!

Berbaar | 07-05-16 | 22:49

@Nelis SplitBloes | 07-05-16 | 22:42
Alsof stemmen in nederland enige zin heeft...

Slipsnifter | 07-05-16 | 22:48

Alles samenvattend kan voor de zoveelste keer worden gesteld, dat de Joods/Christelijke cultuur op haar einde loopt. Dat kan slechts nog voorkomen worden door het stemgedrag in het algemeen DRASTISCH aan te passen. Aan u de keuze.

Nelis SplitBloes | 07-05-16 | 22:42

"De jongeren die in Ede voor problemen zorgen, worden aangepakt als criminelen. De groep steekt al een week auto's in brand en zorgt voor veel onrust"
Goh...

Slipsnifter | 07-05-16 | 22:40

-weggejorist-

van pluto | 07-05-16 | 22:40

Het probleem steekt in een ideologie van haat en moord en als er niets verandert aan die ideologie van haat en moord dan gaat dit van kwaad tot erger. En repressie is goed, maar men ziet zich dan als martelaar voor die ideologie en het werkt statusverhogend. Heel erg goed is het verbieden van deze ideologie en het deporteren van de aanhangers ervan naar de diverse herkomstlanden. Maar binnen de politiek correcte dictatuur die er heerst is dit totaal taboe om zelfs maar over na te denken. Zodat we ervan verzekerd kunnen zijn dat we steeds meer met de destructieve en agressieve kanten van deze ideologie te maken krijgen. Juist ook omdat diezelfde politieke corectheid bezig is om ervoor te zorgen dat onze samenleving tot in de kleinste uithoeken ervan ‘cultureel verrijkt’ wordt met aanhangers van deze ideologie. Het lijkt absurd om dit zo te denken, maar soms is het net alsof de politieke correctheid er op uit is om van Nederland een tweede Pakistan te maken, met fijn het met machetes doodhakken van atheïstische bloggers, het verminken van vrouwen met zoutzuur, het christenen in ovens gooien, en zo meer, zoals dit allemaal zo kenmerkend is voor de ideologie van liefde en vrede en barmhartigheid.

notamused | 07-05-16 | 22:29

Politie in Ede durft alleen brave burger met varkensmutsje aan te pakken.

Wapper49 | 07-05-16 | 22:28

potloodvent | 07-05-16 | 22:11
Hoe wil je dat dan doen?
Als je er één in zijn kladden grijpt is er ineens wel volop politie.
De gevolgen hoef ik je toch niet uit te leggen of wel dan.

botbot | 07-05-16 | 22:25

@Randall3.0 | 07-05-16 | 22:08
Thx :)

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 22:22

mijn favoriete fantasie is dat ik een prachtige atoomschuilkelder in de tuin heb. Vraag me niet waarom.

Acidbrain | 07-05-16 | 22:20

-weggejorist-

Lupuslupus | 07-05-16 | 22:12

-weggejorist-

potloodvent | 07-05-16 | 22:11

Die burgemeester van Ede is ooit staatssecretaris van Defensie geweest. Hoe krijg je het dan voor elkaar je te gedragen als een slappe krant? Gebruik je netwerk en kom met een oplossing. De tijd van slap gedoe en wegkijken is nu echt wel voorbij.

medusa324 | 07-05-16 | 22:11

Ik wil wel wat verder gaan. Deze jongens hebben een afkomst en dan houdt het op. Identiteit: zero. Ze hebben niks in Marokko te zoeken en worden in Nederland uitgekotst. Terecht overigens.
Graaf van Egmont | 07-05-16 | 20:30

Het punt ligt anders, ze hebben een identiteit. Hun afkomst is nml niet Nlds. Daarom moeten omarmd worden en daarom hebben ze krediet. Ze zijn zielig. We mogen ze niet buitensluiten. De denkfout die nog steeds wordt gemaakt: want als men ze buitensluit gaan ze radicaliseren. Het feit dat ze zichzelf willen buitensluiten ziet de politiek niet. Wat geld er tegenaan en we kunnen weer verder denkt de politiek.

Overigens doet me dit denken aan de autobranden in Amsterdam een kleine 10 jaar geleden en waar zelfs de politie niets mocht doen van Cohen toen zelfs hun bureau werd belaagd. Bij mijn weten is er toen ook nooit iemand opgepakt. In de pers werd toen overigens nauwelijks benoemd dat de rellende jongeren van Marokkaanse afkomst waren.

cocktailsmaak | 07-05-16 | 22:10

@HdJ& | 07-05-16 | 21:59
Tieft op met je achtelijke off-topic wannabee GS geouwehoer en begin je eigen webblog...

Voor de rest is dit gewoon de volgende poging om Nederland over te nemen. Je zou haast denken dat dit allemaal gepland is. Je gelooft toch niet dat al die ouders blind en dom zijn.

Want Nederlandse politici kennende zal bij een soortgelijk onderwerp, iedereen in de kramp schieten en gauw de Marokkaantjes/islamieten iets toeschuiven om het maar niet tot rellen te laten komen. En weer voor die gasten een overwinning op de kaffur.

nobodyknows | 07-05-16 | 22:10

@ Gaute | 07-05-16 | 22:06

Auto's van kafirs, christenen of joden in de fik steken is een islam doctrine dingetje. Mohammed nadoen, hij viel immers handels/vervoer karavanen aan, als onderdeel van de economische oorlogsvoering (jihad).

mysteryposter | 07-05-16 | 22:09

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 20:48

Ik stem op u.

+veel.

Randall3.0 | 07-05-16 | 22:08

Mensen dit loopt allemaal volgens plan hoor. Vraag het de Bilderbergers maar. Wij moeten vervangen worden !

Bertus Bolknak | 07-05-16 | 22:07

Tijdens de afgelopen oudejaarsnacht zijn in de Utrechtse wijken Kanaleneiland, Overvecht en Hoograven tientallen auto's in de fik gegaan, voor het overgrote deel gesticht door marokkaanse jongeren. De burgemeester roept: "schande!!!" en er gebeurt vervolgens geen fuck. De persvoorlichter heeft voor volgend jaar dezelfde tekst al klaarliggen. Als ik m'n vuilniszak te vroeg buiten zet krijg ik een boete, dit tuig kan al jaren vrijwel ongehinderd hun gang gaan.

Gaute | 07-05-16 | 22:06

Wtf?????
Opzeggen dat verdrag met de geitenneuker

Nuchternederland | 07-05-16 | 22:06

@Lupuslupus | 07-05-16 | 22:00
Volgens Ebru is dat onzin. Ze is nog niet eens aangeklaagd, laat staan voor de rechter geweest en veroordeeld.

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 22:04

@ Lupuslupus | 07-05-16 | 22:00

Wow

mysteryposter | 07-05-16 | 22:04

-weggejorist-

Lupuslupus | 07-05-16 | 22:00

-weggejorist-

HdJ& | 07-05-16 | 21:59

Laten we deze lieve jongens nou niet demoniseren. Ze hebben het al zo moeilijk en ze vervelen zich gewoon en het is allemaal een beetje kattenkwaad. Gewoon van tijd een beetje thee met ze drinken en een goed gesprekje dan komt het allemaal wel goed.

Dinand | 07-05-16 | 21:58

Van der Knaap heeft sowieso een dubieuze staat van dienst:

archive.is/6PPh

20 keer de Kamer voorliegen. Je moet maar durven.
Top-burgemeestersmateriaal natuurlijk.

Daisy Cutter | 07-05-16 | 21:56

Die coffeeshop zat echt niet van de ene op de andere dag zonder pand. Sloop van het winkelcentrum was zeker al minimaal 5 jaar bekend.

Klootzakjes zoeken gewoon een aanleiding om rotzooi te trappen.

CarelJan7937 | 07-05-16 | 21:55

Wat doen al die gedupeerden waarvan de auto in brand is gestoken eigenlijk? Woedend naar het gemeentehuis om daar verhaal te halen en de gemeente/resp. de burgemeester verantwoordelijk stellen?
Nee? Dacht ik wel. En kijk, zolang dat niet gebeurt - overal waar tuig de baas is - blijf je dit houden.
.
Of ik het zelf zou doen? Maar natuurlijk, geen enkele twijfel mogelijk. Ik zou alle huizen langs gaan en net zo lang doorzagen totdat de gedupeerden mee gingen richting stadhuis. Allemaal. O ja en eerst even de lokale pers bellen.

Lupuslupus | 07-05-16 | 21:54

""In plaats van een consul te raadplegen zouden ze wat meer politie moeten inzetten
@ lingo star | 07-05-16 | 21:38
.
kan niet want politie is kapotbezuinigd omdat daar zogenaamd geen geld voor is. Want al dat geld werd/wordt besteed aan immigranten. De veroveringscirkel is dus rond.

telelezer | 07-05-16 | 21:53

"De wijk bestaat uit allemaal hofjes, straatjes en doorgangen. Je kunt niet in elke steeg een agent zetten.”, aldus birgemeester van der Knaap.
regio.tpo.nl/2016/05/07/extra-politie-...
Dat kan dus wel, Cees. Juist jij als burgemeester kan dat en mag dat met een noodbevel, eventueel daarna om te zetten in een noodverordening.
nl.wikipedia.org/wiki/Noodbevel
nl.wikipedia.org/wiki/Noodverordening...
Toch wel zorgelijk als je als burgemeester de gemeentewet niet kent en niet weet welke wettige instrumenten je hebt om het tuig aan te pakken en je bevolking te beschermen.

Stormageddon | 07-05-16 | 21:48

necrosis | 07-05-16 | 21:46
Maniac cop heb ik ook, schitterende film, kan ik iedereen aanraden. Je gaat er bijna naar verlangen hier in Nederland.

Rest In Privacy | 07-05-16 | 21:48

@MrRobot | 07-05-16 | 21:43
Dubbelposten is ook de oplossing niet....
*Gnehehe*

necrosis | 07-05-16 | 21:47

Ede heeft aan de Peppelensteeg een moskee. Ze kunnen de jeugd daar de ruimte bieden om te chillen en thee drinken.

Na alle gesprekken zal het resultaat zijn, dat er meer geld beschikbaar komt voor deze achtergestelde groep of een functie wordt gecreëerd of een speciale regeling wordt getroffen. Druk toe passen om iets te krijgen.

Ede investeerde miljoenen in de integratie van de zigeuners, om 25 later het bijltje erbij neer te gooien. Volkomen gedesillusioneerd.

Arachne | 07-05-16 | 21:46

@lingo star | 07-05-16 | 21:38
Ik heb ooit een film gezien over een doorgedraaide agent (Maniac cop).
Met als subtitel: you have the right to remain silent, forever...

necrosis | 07-05-16 | 21:46

-weggejorist-

MrRobot | 07-05-16 | 21:43

Laat die jongens! Ze hebben het moeilijk genoeg in deze samenleving. Thuis wordt NL niet geaccepteerd en buiten Marokko niet. Theedrinken is de oplossing!!

MrRobot | 07-05-16 | 21:43

Ede heeft toch een kazerne? Vroeger werd de Dam nog wel eens schoongeveegd, heb ik van horen zeggen.

Watching the Wheels | 07-05-16 | 21:40

In plaats van een consul te raadplegen zouden ze wat meer politie moeten inzetten die dat schorriemorrie op heterdaad betrappen en dan een flinke straf er op laten volgen. Ik weet het, wensdenken.

Rest In Privacy | 07-05-16 | 21:38

Groepsaansprakelijkheid introduceren (bestaat al, maar nu ook uitvoeren) Opvoedingskampen openen (interneringsregels bestaan al, maar nu ook uitvoeren). De reden waarom de uitvoering uitblijft, heeft dus niets te maken met juridische toelaatbaarheid of onbekendheid bij wat effectief is. Het is de politieke prioriteit, dat zolang het nog kan, politici liever wegkijken en ontkennen, dat er echt bepaalde groepen Marokkanen 't monopolie hebben op straatgeweld.
*want discriminatie*,
*want je moeten verantwoorden voor de camera*,
*want pas als politicus iets zichtbaar doen, als je door collega's politiek gedekt wordt*
Pas als de auto van de burgemeester, of het gemeentehuis in vlammen opgaat, pas dán gebeurt er wat. Nederland islamiseert via Marokkaanse straatterreur naar nog iets veel ergers, omdat niemand durft op te komen (met daden (!), dus niet alleen maar met woorden) voor de Nederlandse identiteit, en dat is de schuld van onze laffe politici. (en van Maxima, die ontkent ook, dat er een Nederlandse identiteit bestaat)
Juist die 'zo betrouwbaar uitziende' mensen, die vriendelijk jou aankijkenden en begrip tonenden, dié zijn de huichelende verraders van 'Nederlandse volks belang'. They smile in your face, the back stabbers.

Der Paulie | 07-05-16 | 21:34

Stormageddon | 07-05-16 | 21:31
That's it. Bedankt

Graaf van Egmont | 07-05-16 | 21:34

@Bazip Zeehok | 07-05-16 | 21:28
Thee kan je ook thuis drinken, dus ik zie het probleem niet.
Waarschijnlijk een gevalletje 'rellen om het rellen'.

necrosis | 07-05-16 | 21:34

Stormageddon | 07-05-16 | 21:29
geen goede link

Graaf van Egmont | 07-05-16 | 21:30

-weggejorist-

Stormageddon | 07-05-16 | 21:29

mysteryposter | 07-05-16 | 21:25
Thnx

Graaf van Egmont | 07-05-16 | 21:29

Als ze mijn theehuis afbraken zou ik ook boos worden. Auto's affikken zou ik dan weer niet doen. Maar snap de onvrede wel.

Bazip Zeehok | 07-05-16 | 21:28

En het is zooo simpel op te lossen.

janmetdepet | 07-05-16 | 21:28

Om te voorkomen dat we helemaal "Erdogan versus de Koerden" gaan op dit blogje, zou ik willen voorstellen dat we die Marokkanen gewoon aanpakken volgens ons eigen rechtssysteem met checks en balances. Dus beginnen met optreden tegen groepen Marokkanen op een brugje tijdens een samenscholingsverbod. Of is dat ook al teveel gevraagd van de overheid?

Graaf van Egmont | 07-05-16 | 21:27

Zodra wat blanke hooligans vuurwerk gooien tegen het hek van een AZC opvang
zit Premier Rutte 1 dag later met de getraumatiseerde gelukszoeker op het kamp thee te drinken...,

zodra er in Ede dagelijks auto's worden afgebrand en bewoners geterroriseerd dan zit meneertje Rutte op het terras Pina-colada's te lurken.

Berthe | 07-05-16 | 21:26

@ Graaf van Egmont | 07-05-16 | 21:22

Geen idee Graaf, het zijn wel mooie nummertjes. Als ik erachter kom hoor je het van me.

mysteryposter | 07-05-16 | 21:25

Rivieren van Bloed.

--neus-- | 07-05-16 | 21:23

@Graaf van Egmont | 07-05-16 | 21:13
Ede gaat ook daarna door met pappen en nathouden in plaats van op te treden. Tot er doden vallen, vrees ik.

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 21:23

@snellesalami | 07-05-16 | 21:16
Daar zijn we dan een beetje laat mee.

necrosis | 07-05-16 | 21:23

Hé misteryposter. Enig idee wat ze voor muziek draaien daar op die Youtube stream?

Graaf van Egmont | 07-05-16 | 21:22

-weggejorist-

Labanda | 07-05-16 | 21:20

De politiek/bestuurders moeten dit oplossen en niet het volk de dupe laten worden van hun eigen laffe falen en fouten.

frisenfruitig | 07-05-16 | 21:18

Waarom komen hier niet wat anti Marokanen knokploegjes opaf?

Hollands | 07-05-16 | 21:18

Het zijn gezegende dorpen en steden, waar maar een enkele islamiet woonachtig is. Maar geen nood, dat gaan ze veranderen.

Graaf van Egmont | 07-05-16 | 21:18

Het zijn treurige feiten. Ze maken gebruik van de laffe politiek correcte ruimte die ze krijgen.

frisenfruitig | 07-05-16 | 21:17

Deze mensachtige subsoort dient gewoon op hun plek gezet te worden: in een kooi achter de tralies.

Ronnie uit Helmond | 07-05-16 | 21:16

De Islam moet gewoon verboden worden Het is een fascistische en onverdraagzame sekte.

snellesalami | 07-05-16 | 21:16

@koosnaam | 07-05-16 | 20:34
In mijn omgeving wonen ze niet. Een enkele Somalinees omdat het moet van het rijk, maar die gaan niet naar de bioscoop.

Stormageddon | 07-05-16 | 21:16

oplossing is simpel, stenen gooien, 2x waarschuwen daarna aantal honden loslaten, helpt dat niet, dan eerst een waarschuwingsschot en vervolgens gericht schieten. Is het snel klaar.

merrlin | 07-05-16 | 21:15

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 21:10
Dat verbod gaat natuurlijk niemand handhaven vandaag en morgen. Waar denk je dat al die politieagenten worden ingezet? Tip: rose leiderstrui

Graaf van Egmont | 07-05-16 | 21:13

Twee minuten geleden: *zoonlief komt thuis van hond uitlaten. Bruggetje Veldhuizen staat vol Marokkanen. #samenscholingsverbod #ede #veldhuizen*
twitter.com/wendydevries38/status/729...

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 21:10

Weet niet, vind de sjaaltjes en aanverwant tuig wel meevallen. Daarvoor moet ik naar Woensel, Gestel en Strijp?

Graaf van Egmont | 07-05-16 | 21:10

@Camo | 07-05-16 | 20:59
Ja, sorry. Dat was hullemaal faut.

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 21:08

Veldhuizen in Ede is geen ghetto. Groot deel van Ede bestaat uit de wijk Veldhuizen.
Prima faciliteiten, huizen, scholen, winkels noem maar op.
Alleen kun je er voor kiezen om dit te SLOPEN en te vernielen. Omdat je je verveelt en eigenlijk een niksnut bent en niet meekomt in de samenleving. Probleem is dat dat gewoon mag in Ede en NL. Moet kunnen toch.
Pak die zooi nu eens aan. Met leger, ME, boze brave burgers (IK DOE MEE). Maar doe wat!

Piep Knars | 07-05-16 | 21:08

@Berbaar | 07-05-16 | 20:56
Dan hoor je het eens van een ander. Een godsdienst aanhangen is een keuze. Altijd.

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 21:07

Camo | 07-05-16 | 20:59
ja, ik zit er vanavond. Best wel een gezellig dorp? stad?
Graaf van Egmont | 07-05-16 | 21:03
Banlieue van Eindhoven.

Camo | 07-05-16 | 21:07

En waar ik Veldhoven schreef, bedoelde ik Veldhuizen. Stop de tijd. Twee jokers.

Dus dit: Wat nodig is, is een complete lockdown van Veldhuizen. Avondklok. Huiszoekingen. Zwaarbewapende militairen op straat. Denaturalisaties. Uitzettingen.
Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 20:48
Inzetten bij komend carnaval (;

Camo | 07-05-16 | 21:04

Camo | 07-05-16 | 20:59
ja, ik zit er vanavond. Best wel een gezellig dorp? stad?

Graaf van Egmont | 07-05-16 | 21:03

De islam zet niet alleen aan tot haat tegen Joden, maar tegen alle niet moslims, dus ook tegen Christenen, Hindoes, enz. Er zijn in de jihad waarschijnlijk meer Christenen dan Joden afgeslacht door moslims.
Bron www.politicalislam.com/

MijnSmurf | 07-05-16 | 20:59

Je zou haast weer wensen dat de Tempeliers hun re-entree gaan maken.

faqalto | 07-05-16 | 20:59

Dat is veel te weinig. Véél te weinig. Wat nodig is, is een complete lockdown van Veldhoven. Avondklok. Huiszoekingen. Denaturalisaties. Uitzettingen.
Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 20:41
Veldhoven? Da's Braboland. Veuls te leuk veur'nen lockdown.

Camo | 07-05-16 | 20:59

Glasgow Argus | 07-05-16 |
En Gouda,Bodegraven,Alphen aan Rijn,Leiden,Den Haag und so weiter,und so weiter.

ska ska ska | 07-05-16 | 20:58

@Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 20:48
Haha luchtfietserT!!!

Berbaar | 07-05-16 | 20:56

Een tripje naar Ede is nu wel het overwegen waard, om het gaza gevoel een keertje te ervaren.

mysteryposter | 07-05-16 | 20:55

Als de consul van Marokko ingevlogen moet worden, dan gaat de rubberen-ruggegraat-elite in Den Haag en Ede er kennelijk vanuit dat ze in Marokko wél raad weten met dit rif-tuig. Dan stel ik voor de lijntjes kort te houden. Nederlands paspoort inleveren, denaturaliseren en deporteren. Marokko mag die berbers misschien ook uitkotsen, maar die dóen er tenminste nog wat aan.

marcoplarco | 07-05-16 | 20:55

Oppakken die criminelen het nederlanderschap opschorten en voor een 3 jaar verbannen naar Marokko.

protonplof | 07-05-16 | 20:54

Precies zoals in Gaza. Ze worden onderdrukt, dat geloven we toch niet?

basweetutwel | 07-05-16 | 20:53

En als al die energie die nu gestoken wordt in het ontkennen van zaken eens gestoken gaat worden in een hele simpele en niet afkomst-gebaseerde aanpak.

Pak de ouders aan van die ontspoorde jongeren.
Laat ze op vaste tijden naar het politiebureau komen om zich te melden. Dan krijg je vanzelf schaamte en mogelijk eens een aanpak van lui die mogelijk nog wel door de jongeren gerespecteerd worden.
Nu is het -ongeacht geloof en afkomst- nogal eens dat de ouders alles ontkennen en dat moet eruit.
Dan ben je al een heel stuk verder.

En laat de ouders opdraaien voor de kosten die hun kroost maakt.

Afgelopen met dat gepolder, gewoon eens de verantwoordelijken ter verantwoording roepen en als ouder ben je verantwoordelijk voor een degelijke opvoeding.

Gijsie | 07-05-16 | 20:51

@Lupuslupus | 07-05-16 | 20:37
Alleen mensen die niet policor zijn, van theedrinken schieten we ook niets op.

necrosis | 07-05-16 | 20:50

necrosis | 07-05-16 | 20:38
Daarvoor stelde ik al dat ze in Marokko niks te zoeken hebben.

Graaf van Egmont | 07-05-16 | 20:50

Onze overheid heeft het geweldsmonopolie, onder voorwaarde dat dit toegepast wordt om haar burgers en belangen te beschermen. Al heel lang is duidelijk dat de overheid weigert om gepast geweld in te zetten tegen uitwassen in de maatschappij. Marokkaans tuig in Ede is hier een voorbeeld van.

Het wachten is tot de burger het monopolie afpakt van de overheid en zelf fysiek geweld gaat toepassen om lijf en have te beschermen tegen dit losgeslagen rif-tuig. Hoe eerder hoe beter.

marcoplarco | 07-05-16 | 20:49

En waar ik Veldhoven schreef, bedoelde ik Veldhuizen. Stop de tijd. Twee jokers.

Dus dit: Wat nodig is, is een complete lockdown van Veldhuizen. Avondklok. Huiszoekingen. Zwaarbewapende militairen op straat. Denaturalisaties. Uitzettingen.

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 20:48

Heerlijk, al die nieuwe Nederlanders :) . Velen hebben er voor gekozen en krijgen wat ze verdienen! Sterkte daar in Ede!

Mr_Pikibelly | 07-05-16 | 20:43

Het leger zit daar al vlakbij. Groot kamp maken en daarin opsluiten.

joost3001 | 07-05-16 | 20:43

HdJ& | 07-05-16 | 20:28 Ik denk dat Mark Ruttegraat het a.s suikerfeest vieren gaat in Ede. In een inderhaast door de overheid geschonken en geheel ingericht nood-theehuis . Om de rust terug te krijgen en verdere onrust te voorkomen. Er zijn ook geen arrestaties vericht om stigmatisering te voorkomen. Op zijn hurken zittend zonder schoenen aan uit respect voor de camera van het jeugdjournaal lachend islamitische kindertjes gerust te stellen . De buurtbewoners hebben een Twitter en samenscholing en zwijgverbod opgelegd gekregen via de APV ( hier wordt zeer streng de hand aan gehouden en de politie heeft opdracht gekregen om zeer hard en kordaat op te treden tegen burgers en direct te bekeuren) om zo verdere escalatie te voorkomen. De brandstichtingen zijn niet bewezen , want er zijn behalve verontruste burgers nog geen aanhoudingen verricht. P.s iemand al iets vernomen van die papa-dag man versus Connexxion ?

ja,diedus! | 07-05-16 | 20:43

'grootschalig oproer' of 'revolutie'
@Reinaert | 07-05-16 | 20:31

Zoiets bedoelde ik dus, vandaar mijn keuze voor goedkope auto's die gewoon doen wat ze moeten doen, starten en rijden.

necrosis | 07-05-16 | 20:42

Gratis tip voor alle mensen in Ede.
Parkeer je auto in een andere gemeente en ga morgen lopend naar de kerk.
Je kunt h'm ook in Ede laten staan, maar dan moet je alsnog lopend naar de kerk morgen.

Osdorpertje | 07-05-16 | 20:42

Verzekeraars kennen de uitsluitingsclausule molest. Nu is het nog klein molest en zal er ¨coulance¨ gelden, bij opschaling naar groot gaan de gewone burgers het gelag betalen.
Nog maar eens een wake-up call:

www.youtube.com/watch?v=25VVmCviVao

squadra | 07-05-16 | 20:41

Marokkanen hebben een sterke voorkeur voor mensen binnen hun eigen groep. Wij niet.
Als er een conflict is tussen een groep met grote ingroeps voorkeur versus een groep zonder voorkeur voor mensen uit de eigen groep. Dan wint de groep met sterke voorkeur altijd..

trenthopper | 07-05-16 | 20:41

Consul erbij halen. Optocht georganiseerd door de moskee. Meer agenten. Hogere boetes. Criminelen als crimelen behandelen.

Dat is veel te weinig. Véél te weinig. Wat nodig is, is een complete lockdown van Veldhoven. Avondklok. Huiszoekingen. Denaturalisaties. Uitzettingen.

Zonder die elementen wordt het niks.

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 20:41

@necrosis | 07-05-16 | 20:34:

Maar hoeveel agenten het betreft wil men niet zeggen en dat is een teken aan de wand wat mij betreft: ik woon niet al te ver van Ede en in mijn dorp zie ik slechts bij hoge uitzondering politie - en dat terwijl er wel een levensgroot politiebureau aanwezig is (dat dit jaar overigens wel gesloopt gaat worden, maar dat terzijde).

Politie? Laat. Me. Niet. Lachen.

Reinaert | 07-05-16 | 20:41

Ik wist niet dat Ede ook al was gevallen.

Astroturfer | 07-05-16 | 20:41

De islam is bedacht in opdracht van woestijnrovers en is destructief voor moslims (want die leven ermee als in een gevangenis en waan) en niet-moslims (want die worden door de moslims uitgebuit, verkracht, gemarteld en vermoord). De islam zou direct verboden moeten worden en moslims gedeporteerd naar herkomstlanden. Maar in plaats daarvan wordt ons verteld dat de islam liefde is, en verrijking is, en dat het humanitair hoogstaand is om massaal islamitische vluchtelingen en dus islam te importeren. Waarmee dus de boven ons gestelden ons verzekeren dat het goed voor ons is om heel veel criminaliteit te importeren en heel veel terreur en afbraak van westerse cultuur. ‘Dat is goed voor ons,’ zeggen zij, ‘dat is moreel hoogstaand, grenzen open, wereld is van iedereen.’

notamused | 07-05-16 | 20:40

@Graaf van Egmont | 07-05-16 | 20:30
De meeste Marokkanen in Nederland zijn Berbers, die worden in Marokko nog veel harder uitgekotst dan hier.

necrosis | 07-05-16 | 20:38

Al zou ik het leger er op afsturen......
necrosis | 07-05-16 | 20:34
.
Tja ik zou zeggen stuur de ME met als aanvulling de Marechaussee.

Lupuslupus | 07-05-16 | 20:37

@Stormageddon | 07-05-16 | 20:21
Scheelt inderdaad een slok op een borrel. Toch is het raadzaam de bioscoop tijdens suikerfeest over te slaan.

koosnaam | 07-05-16 | 20:34

Nergens zeg ik dat de Marokkanen zichzelf niet buitensluiten. Ik geef echter aan dat het gros kansloos is en was en dat ze zichzelf een identiteit aanmeten die hier niet past. Dat heeft overigens weinig met islam te maken en alles met achterstand, onwetendheid en onwelwillenheid. De meesten vallen buiten elke boot cultureel, religieus en sociaal. Galg en rad dus. Van daar ook mijn vergelijking met de influx van Oost-Europese joden in de jaren dertig. Die noemde zichzelf joods maar buiten identiteit stelde het niets voor. Het lastige is dat er slechts één oplossing is voor dit debakel en dat is tijd. Het gaat nog generaties duren alvorens de Berbers opgaan in de Nederlandse cultuur of ze gaan terug naar Marokko waar ze eigenlijk ook buiten de boot vallen. Ik zie het somber in voor met name de 300,000 Marokkanen voor Surinamers, Antillianen en Turken is er wel hoopgevend geluid maar de Marokkanen zijn verloren in mijn opinie.

De Koreaanse Slet | 07-05-16 | 20:34

4 mei de toespraak van Abouthaleb aangehoord. Eigenlijk niks verkeerd aan.
joost3001 | 07-05-16 | 20:26
.
Hij haalde diverse keren "de onderbuik" aan. En we weten allemaal wat die wolf in schaapskleren daarmee bedoelt. WIE hij bedoelt.
U laat zich zand in de ogen strooien en dat is ook precies de bedoeling.

Lupuslupus | 07-05-16 | 20:32

@Berbaar | 07-05-16 | 20:28
Mag ik je even attenderen op wat Professor Superhirn | 07-05-16 | 20:25 hierboven schreef:

*In tegenstelling tot je huidskleur en afkomst is islam namelijk een keuze*.

Islam is een keuze. Kritiek op die keuze mag.

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 20:32

@necrosis | 07-05-16 | 20:16:

Er zitten inderdaad altijd wel uitzonderingsregels in de polisvoorwaarden, zoals daar zijn 'grootschalig oproer' of 'revolutie', maar zo ver is het in Ede Godzijdank nog (!) niet.

Ik heb in een grijs verleden een woonboot bewoond. Dat ding was uiteraard ook verzekerd, maar *niet* tegen torpedo's en zeemijnen. Die kwam je dan ook maar weinig tegen in de Groningse grachten.

Reinaert | 07-05-16 | 20:31

Het is krankzinnig: we bezuinigen al decennia lang OVERAL op! Maar we blijven maar van die onaangepasten invoeren. Van die onrendabele, islamitische democratie-haters.
Goedverdoeme! De regeringen in West Europa bestaan uit lemmingen!

Aristotalloss | 07-05-16 | 20:31

De Koreaanse Slet | 07-05-16 | 19:55
Ik wil wel wat verder gaan. Deze jongens hebben een afkomst en dan houdt het op. Identiteit: zero. Ze hebben niks in Marokko te zoeken en worden in Nederland uitgekotst. Terecht overigens.

Graaf van Egmont | 07-05-16 | 20:30

Dit is een mooi moment om nu het geweldsmonopolie van de overheid op te heffen. Dit gaat nergens meer over, de garantie is bij deze vervallen wegens niet voldoen aan de verwachting en voorwaarden door de overheid. Het vermogen om dit monopolie te handhaven is een belangrijke maat voor de legitimiteit en stabiliteit van een staat .

ja,diedus! | 07-05-16 | 20:30

Je ziet het veel te positief, spartacus. Je moet je afvragen waarom pas na inmenging gesproken wordt over criminaliteit en niet ervoor. Tel daarbij het schandalige optreden van de politie op en dan wordt toch hopelijk wel duidelijk hoe het werkt hier in nederland.

sufkut | 07-05-16 | 20:30

@joost3001 | 07-05-16 | 20:26
De toespraak van Abou Taleb was zéér verkeerd. Hij liet weg wat er aan de holocaust voorafging, namelijk 2000 jaar van jodenhaatindoctrinatie door de Christelijke Kerken.

En hij sloot ook zijn ogen voor 1400 jodenhaatindoctrinatie door de islam.

Wáárdeloze toespraak.

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 20:29

Zowel criminelen met een islamitische achtergrond als islamisten poep0n.
Die was je nog vergeten Spatacus!!
Man, man, man................

Berbaar | 07-05-16 | 20:28

En nog even een opmerking over 'rassenrellen' in de titel; sinds wanneer zijn Marokkanen een ras?

necrosis | 07-05-16 | 20:28

Weten jullie nog dat een groep vuurwerk gooide naar een Opvangplek voor vluchtelingen Wie stond er briesend voor de camera's??? Juist onze premier Mark Rutte niet lachend maar woedend om zijn afschuw briesend te ventileren en deze daad werd als terrorisme aangemerkt en heel Links Nederland huilde voor de lieve vluchtelingen... tuig! Maar heeft iemand deze week Rutte helemaal uit zijn plaat zien gaan op tv ???Ik niet en volgend mij helemaal geen mens hij houdt zich stil dus een en een is twee... Hij moet maar eens een keuze maken maken of hij kiest voor het tuig of voor Nederland maar dan gvd moet hij ook meteen aan de bak en voor zijn geld eens voor de Nederlanders opkomen en net zo deze daders veroordelen of nog harder dan de rotjesgooiers, want dat was een peuleschilletje vergeleken wat het Marokkaanse tuig nu doet tegen de Nederlanders, Mark Rutte en VVD de PVDA GL CDA en alke gutmenschen met hun achterbakse gedachtegang.

Rutte zwijgt......... Dus is hij een volksverrader
en meet met 2 maten?

Den Haag slaapt gewoon verder.

HdJ& | 07-05-16 | 20:28

In tribale samenlevingen worden jongens opgevoed tot fysieke en verbale agressie.

Islamofiel | 07-05-16 | 20:27

Wij moeten ons doodschamen.
vanvandaag | 07-05-16 | 20:19
.
Gaat u gezellig op het dak zitten met uw "we"? Ik hoef mij nergens voor te schamen hoor. Heb op Janmaat gestemd, daarna op Pim en zelfs al op Wilders toen hij net bij de VVD was vertrokken, dus lijst Wilders. En tot op de dag van vandaag stem ik op de PVV.
.
Maar ik begrijp wel wat u bedoelt hoor, wilde er alleen even een persoonlijk tintje aan geven. Ter verduidelijking.

Lupuslupus | 07-05-16 | 20:27

Die burgemeester lozen zou een heleboel helpen

aad1449 | 07-05-16 | 20:26

4 mei de toespraak van Abouthaleb aangehoord. Eigenlijk niks verkeerd aan. Hij schetste hoe hij pas van de Holocaust heeft gehoord toen hij eenmaal in Nederland naar school ging.
Een verhaal over kinderen die steeds meer klasgenootjes uit de klas zagen verdwijnen. Van de ene op de andere dag. Een vreselijke tijd die nooit meer mag terugkomen. Heeft hij gelijk in natuurlijk. Maar kan het niet helpen dat ik er niet zeker van ben dat iets soortgelijks nooit meer zal gebeuren in Europa. 2016 gaat meer en meer lijken op de jaren dertig van de vorige eeuw.

joost3001 | 07-05-16 | 20:26

@tattooboer | 07-05-16 | 19:44
En jij?

Tostiman | 07-05-16 | 20:26

Jij snapt het probleem niet en wat er speelt in deze ghetto's. Het is gewoon één grote deprimerende teringzooi daar en er loopt er hooguit eentje tussen met een toekomst plan. De rest zit met de handen in het haar en kan niets, wil niets, en zal dus ook nooit wat klaarspelen.
De Koreaanse Slet | 07-05-16 | 20:01

Klinkt als de situatie in een gemiddeld islamitisch land danwel de gemiddelde wijk waarin islamitische minderheden zich ophouden. En dat heeft alles te maken met de islam. Bijvoorbeeld het ontmoedigen van zelfstandig nadenken en het domhouden van vrouwen door ze te verbieden om naar school te gaan. Of door het wegnemen van de eigen verantwoordelijkheid en het vermogen tot zelfreflectie- alles is immers de wil van Allah.

Los daarvan vind ik wat je schrijft tamelijk aanmatigend richting Molukkers en mensen met een andere huidskleur. In tegenstelling tot je huidskleur en afkomst is islam namelijk een keuze. Kritiek krijgen vanwege je huidskleur = racisme, kritiek krijgen vanwege je geloof = een legitiem onderdeel van het maatschappelijk debat.

Professor Superhirn | 07-05-16 | 20:25

@Glasgow Argus | 07-05-16 | 20:22
Aha. Thx.

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 20:23

-weggejorist-

Ockham | 07-05-16 | 20:22

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 20:18
Modus operandi. Check.
Slachtoffers. Check.
Tijdstip. Check.
.
Georganiseerde misdaad. Georganiseerd via hun haatkanalen op internet. En de Marokkaanse geheime dienst weet er van. Voorzover die laatste het ook al niet organiseert, nu zichtbaar duidelijk is hoe succesvol de Turkse chantage is.

Glasgow Argus | 07-05-16 | 20:22

-weggejorist-

Lupuslupus | 07-05-16 | 20:22

@koosnaam | 07-05-16 | 20:04
Het grote voordeel: zon onder om 11:00, zon op om 3:30 en in die tijd moeten ze al het vreten en drinken voor de hele dag naar binnen schransen. Dan is er niet zoveel tijd over om nog de straat op te gaan om onder de mantel van de duisternis anoniem auto's in de fik te steken. We mogen wel hopen op een hele hete, extreem droge ramadan zodat ze bij bosjes neervallen overdag. (Al dan niet dood.)
Heeft wel voordelen op hogere breedtegraden, zo'n ramadan midden in de zomer... En nog net voor de bouwvak aan zodat ze ook niet naar Marokko kunnen waar de zon om 9 uur al onder is... Ik zie het niet zo somber.

Stormageddon | 07-05-16 | 20:21

@Glasgow Argus | 07-05-16 | 20:17
Je kunt er donder op zeggen dat er in Veldhoven honderden Marokkanen zijn die weten wie de brandstichters zijn. Misschien wel duizenden. En maar zwijgen. Zoals in Molenbeek niemand die ploflim aangaf.
*leger is nodig*

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 20:20

Doetjes als Cohen die de theecultuur in het leven hebben geroepen en als leider achterhaald zijn hebben die generatie totaal verziekt met hun pamperbeleid. Nu ingrijpen, voor het te laat is!!!

langzullenweleven | 07-05-16 | 20:20

De islam heeft europa in haar greep.
Niets meer niets minder.
Diep triest voor onze kinderen en kleinkinderen.
Wij moeten ons doodschamen.

vanvandaag | 07-05-16 | 20:19

@Glasgow Argus | 07-05-16 | 20:13
Zijn dat ook moslims, die autopyromanen in Maastricht, Breda en Vlaardingen?

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 20:18

Die gangstermohammedanen volgen gewoon Mohammed in zijn vroeg-medinaanse of laat-mekkaanse periode. Maar ze voelen dat ze verkeerd bezig zijn en willen hun leven beteren en vroeg of laat word zelfs de vroek-mekkaanse mohammedanen laat-medinaans.

rode peper | 07-05-16 | 20:18

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 20:14
En nog steeds maar zestigduizend politieambtenaren. Al schever en schever.
Al met al zou het hoed zijn om al die theehuizen en moskeeën eens met een huiszoeking te onderzoeken.
Roversholen van Ali B, Ali baba (ik zou niet durven beweren dat de mislukte rapper Ali b. zich rechtstreeks als crimineel heeft gedragen. Althans buiten zijn muziek, die is crimineel slecht)

Glasgow Argus | 07-05-16 | 20:17

@Reinaert | 07-05-16 | 20:03
Volgens mij dekt WA plus ook de kosten niet als er sprake is van grootschalige vernielingen.
De juiste term heb ik even niet paraat maar ik heb ook ooit zo'n verzekering gehad.
Tegenwoordig koop ik mijn auto's voor €350 per stuk bij een garage die gespecialiseerd is in goedkope, maar goede auto's.
Natuurlijk, op leeftijd, paar roestplekjes maar wel direct starten, ook in de winter.

necrosis | 07-05-16 | 20:16

Wilders, 13 uur geleden: *Ede heeft geen Marokkaanse consul nodig maar een nieuwe burgemeester. Zet leger in om orde te herstellen*.
twitter.com/geertwilderspvv/status/72...

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 20:16

dysdiadochokinese | 07-05-16 | 20:01
En dat is precies de kern van het probleem: wegkijkende goedpraters die hun gebrek aan lef om Marokkaans tuig aan te pakken compenseren door zich extra ferm op te stellen richting brave autochtone burgers die het beestje wél bij de naam durven te noemen.

Kutmarokkanen, die moet je gewoon uitzetten. Maar vingerwapperende landverradende gutmenschen, die verdienen een tribunaal in Neurenbergstijl.

Professor Superhirn | 07-05-16 | 20:16

De Koreaanse Slet | 07-05-16 | 20:01
.
Nou toevallig woon ik in een wijk met heel veel Molukkers en laten die nou werken! Mijn huis grenst aan de Molukse kerk en helemaal nooit geven deze mensen overlast. Oók niet in de wijk! Daarvoor moet je in mijn woonplaats bij de Turken zijn.

Lupuslupus | 07-05-16 | 20:16

@Glasgow Argus | 07-05-16 | 20:10
Het zijn er inmiddels al 700.000.

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 20:14


Linkse bestuurders zijn een ramp voor onze Natie.

Deze burgervader moet per direct uit zijn ambt ontslagen worden. Waar zijn die peleton's ME'ers die altijd beschikbaar zijn om de boel neer te slaan als Jan Kaas zijn ongenoegen laat blijken vwb misstanden in zijn beurt.

En weer heeft Geert Wilders gelijk. De grootste vijand die tegenover ons staat zijn de Neoliberalisten, linkse en de relie's, zij hebben ons vaderland in de vernieling geholpen, vooral de laatste groep zij denken op deze manier een betere plaats in het hiernamaals te verkrijgen.

Nog even en zij eisen dat ze alleen nog maar zaken doen met moskee bestuurders en Marokkaanse afgevaardigden. En zo wordt onze hele ziel en zaligheid verkocht en verraden, maar ja volgens Max bestaan we niet en dat zegt het eerste en beste import bruidje.

Chinook Elsevier | 07-05-16 | 20:14

Ondertussen onderhandeld de EU/VS met een voormalig Al Qaida kopman zodat hij een belangrijke rol in de regering van Libië kan krijgen.

www.youtube.com/watch?v=WVww3XDxFjQ

mysteryposter | 07-05-16 | 20:13

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 20:13
En Vlaardingen, en Maastricht...

Glasgow Argus | 07-05-16 | 20:13

Veldhoven = Molenbeek, bedoel ik.

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 20:13

Ede = faalgemeente. Veldhoven = Molenwijk. Waar blijft het leger?

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 20:13

@necrosis | 07-05-16 | 20:08
Het begint onderhand een traditie te worden.

koosnaam | 07-05-16 | 20:12

Er zijn driehonderd duizend Marokkanen in nederland en slechts zestigduizend politieambtenaren. Hoe gaat dat uitwerken?

Glasgow Argus | 07-05-16 | 20:10

Morgen een optocht in Ede tegen brandstichtende islamitische kudtmarokkanen. Georganiseerd door de moskee. En de burgemeester marcheert mede. Protesteert tegen zijn eigen beleid.

Een knaap van onbenul, die burgemeester.

Iemand nog peultjes?
www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/ed...

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 20:09

De Koreaanse Slet | 07-05-16 | 19:55
Het spijt me, maar dat stukje 'sociale buitensluiting' blijf ik nonsens vinden. Ik zat ik de klas met een marokkaanse jongen op de basisschool, zijn vader was eerste generatie gastarbeider. Vader sprak geen Nederlands maar werkte. Moeder zag je alleen achter de voordeur en die zoon ging gewoon naar de Havo. Heeft exact dezelfde kansen gehad als ik en kwam dus ook uit een orthodox islamitisch gezin. Het zusje van mijn klasgenoot echter zie ik nu regelmatig wél door de stad lopen met hoofddoek terwijl ze dat vroeger dus nooit droeg. En dat is de crux wat mij betreft: door het niet willen integreren in de Westerse cultuur zijn, ondanks ALLE mogelijke kansen en gelijke behandeling, marokkanen en moslims zichzelf gaan segregeren. Dat kwam dus niet omdat ze minder kansen kregen - far from it. De leraren stonden harder te juichen bij goede prestaties van die marokkaanse kids en we snapten allemaal gewoon waarom, je wilt dat dat goed gaat. Maar ergens is dat orthodoxe stempel blijven plakken en dat valt niet het gebrek aan kansen te verwijten maar een totaal gebrek aan onwil om te integreren van hun kant.

Adversary | 07-05-16 | 20:09

@koosnaam | 07-05-16 | 20:04
Dat wordt weer heibel in de bioscopen.

necrosis | 07-05-16 | 20:08

Gaza.

dubbert | 07-05-16 | 20:06

@Spartacus | 07-05-16 | 19:33

Ik vind het laatste deel van het 3-luik, afgezet tegen de vorige 2 delen, een klein beetje tegenvallen.

Prof. D.A.H. Vintik | 07-05-16 | 20:05

Eens. Spijker en kop. Maar waar zijn de ouders?

Hoen | 07-05-16 | 20:05

Die Spartacus met zijn 'Eens is het klaar'. Keep dreaming, Jezus komt ons niet redden.

RickTheDick | 07-05-16 | 20:04

En over een maand begint de ramadan. Kan wel eens een hete zomer worden in Ede.

koosnaam | 07-05-16 | 20:04

@necrosis | 07-05-16 | 19:52:

Mensen die uitsluitend WA-verzekerd zijn hebben hun zaakjes dan ook niet zo heel erg goed voor elkaar. Een WA-plus verzekering kost nauwelijks meer maar dekt dit soort idiotie (het woord risico wil ik niet eens gebruiken) wel af.

Maar ik ben het overigens wel van harte met je eens dat de burgemeester / de gemeente mag opdraaien voor de kosten. Inclusief eigen risico en verlies van no-claim en dergelijke. Beetje tegenstrijdig maar je hebt een punt.

Reinaert | 07-05-16 | 20:03

@Stormageddon | 07-05-16 | 20:00
Kijk nou uit, daar heeft BeverT al een paar keer een ban voor gekregen...

necrosis | 07-05-16 | 20:02

Laatst vertelde ik een collega wat ik bij albert heijn gezien had. Twee Marokkaans-Nederlandse medewerkers die samen juichen op de dag van de aanslagen in Brussel. En ja, ze juichden VANWEGE de aanslagen, niet omdat een van hen net een stage-plek bemachtigt had. Want ze schrokken zich de kelere toen ze bemerkten dat ik getuige was van hun euforie en trokken-heel natuurlijk- meteen weer een strak gezicht.
Zegt die collega: " Nou, ik heb anders vandaag twee hele leuke Marokkaanse jongeren gesproken". Einde gesprek, behalve dat ik niet zo " zwart-wit" moet denken. Ik zei maar, bedankt voor je inzichtelijk advies, heeft me aan het denken gezet. Waarna ze zich met een DWDD-glimlach weer omdraaide.

dysdiadochokinese | 07-05-16 | 20:01

Lupuslupus | 07-05-16 | 19:55

Jij snapt het probleem niet en wat er speelt in deze ghetto's. Het is gewoon één grote deprimerende teringzooi daar en er loopt er hooguit eentje tussen met een toekomst plan. De rest zit met de handen in het haar en kan niets, wil niets, en zal dus ook nooit wat klaarspelen. Dat heeft niets met islam te maken want of je nu een neger wijk binnenloopt of een Molukse wijk of een Marokkaanse wijk ze zitten daar allemaal uitzichtloos te balen van het leven. Kansloos volk. Molukkers zei ik? Ja, ik ken er genoeg in o.a. het noorden van het land en die jongens en meisjes bulken ook niet van het zelfvertrouwen en toekomstidealen.

De Koreaanse Slet | 07-05-16 | 20:01

@Graaf van Egmont | 07-05-16 | 19:55
Ede Veldhoven is een bekeuringswalhalla. Ze kunnen daar honderd islamitische stenengooiers per dag bekeuren. En elke dag vijf moslimpyromanen inrekenen. Paradijs voor gemotiveerde veldwachters, wat ik je brom.

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 19:59

Als de Staat de burger niet kan beschermen, of dit niet wil, dan moet je dat zelf doen. Praten demense daar niet met elkaar? Het wordt wel eens tijd voor een burgerinitiatief of buigen ze in angst voor dat zandvolk?

Vindefin | 07-05-16 | 19:58

ze worden direct op de fles gezet.
@Onderwegnaarzorgen | 07-05-16 | 19:47

Die uitdrukking ken ik niet, maar het zal geen pretje zijn, Marokko kennende...

necrosis | 07-05-16 | 19:56

Als de overheid eens net zo beperkt zou optreden tegen Nederlanders die voor eigen rechter gaan spelen als tegen de islamtische / allochtone overlast, dan zou het hele probleem binnen een paar weken definitief zijn opgelost.

Banana008 | 07-05-16 | 19:56

Haha de eerste zin in dat artikel op RTL nieuws: "De jongeren die in Ede voor problemen zorgen, worden aangepakt als criminelen. De groep steekt al een week auto's in brand en zorgt voor veel onrust."
Het is blijkbaar heel bijzonder dat als je al een week auto's in de fik zet je aan wordt gepakt als een crimineel.

Makro777 | 07-05-16 | 19:55

Raar stukje. In de jaren dertig was er een enorme influx van vooral straatarme Oost-Europese joden naar Nederland. Deze joden voelde zich vooral joods en vielen buiten de boot. Het hele Bargoense taaltje komt bijvoorbeeld al voort uit deze criminele immigranten. En nee dat waren echt geen lieverdjes.

De factoren die je moet zoeken zijn de eigen identiteit en afkomst en die is natuurlijk Marokkaans en islamitisch. Dan heb je sociale buitensluiting en armoede, uitzichtloosheid en culturele botsingen. Alle ingrediënten voor ellende. Je kan er lang of kort over ouwehoeren maar het feit blijft dat met name de Marokkanen hier nooit zouden kunnen aarden tenzij ze zichzelf uit het verdomhoekje kunnen trekken en daar de meesten nu niet bepaald getalenteerde alleskunners zijn zal dat wel nooit gebeuren. Laat het een lesje zijn opdat wij nooit meer een onderlaag importeren. We hebben al genoeg tokkies en negers die ruim vertegenwoordigd zijn in de onderklasse waarom geitenhouders uit Verweggistan importeren? Dat is gewoon ontzettend stom geweest.

De Koreaanse Slet | 07-05-16 | 19:55

@miko | 07-05-16 | 19:50
Nooit proberen de hele groep aan te vallen, altijd het belangrijkste individu er uit pikken en daar op los gaan. Dan druipt de rest heel snel af.

sinar2 | 07-05-16 | 19:55

Tja dat krijg je wanneer je de islam ook maar één strobreed in de weg legt, in dit geval door het "theehuis" te sluiten. Want ze zijn gewend om met dreigen en terreur altijd hun zin te krijgen. Maar nu even niet.
.
Normale mensen zouden een oplossing zoeken en een tijdelijk theehuis - in de moskee b.v., daar is toch wel een zaaltje? - accepteren.
Maar ja, dan heb ik het over NORMALE mensen.

Lupuslupus | 07-05-16 | 19:55

Typerend voor de Marokkaanse ondernemersgeest. "Offerheid moet nieuwe theehuis maken, anders neuk ik je de moeder" in plaats van eens de koppen bij elkaar, ondernemersplannetje en er gewoon zelf een succes van maken. Maar ja ,... decennialang gepamperd en zelfs terugdeinzen voor de zo bekende en in het bloed gewortelde agressieve reactie.

metzonderzijwieltjes | 07-05-16 | 19:55

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 19:50
Ik hoor het OM al weer klagen: waar blijven die bekeuringen. Zo komt geen enkele agent meer aan zijn 100 per jaar toe.

Graaf van Egmont | 07-05-16 | 19:55

Her gedrag van deze minderwaardigen met inteeltprobleem is voor ons westerlingen moeilijk te bevatten maar kan met een stevige aanpak goeddeels voorkomen worden.
het echte probleem is echter onze overheid die door pamperen en wegkijken minstens zo schuldig is als deze achterlijken.
pak het laffe zooitje "volksvertegenwoordigers" aan en het probleem lost zichzelf op.

kaplaarzenverkoper | 07-05-16 | 19:55

Omdat het kan!!!!!

lanexx | 07-05-16 | 19:54

*We zien dat er een harde kern is van een klein aantal jongeren die echt crimineel gedrag laten zien*.
Jup, Bromsnor, *jongeren*. Tuurlijk.

Waarom ontbreken de bijvoeglijke naamwoorden *Marokkaans* en *islamitisch*?

Breng je daderprofiel eens op orde.
www.politie.nl/nieuws/2016/mei/7/02-e...

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 19:53

Wat gaat de burgemeester van Ede trouwens doen aan mensen die hun auto in vlammen zagen opgaan en alleen WA verzekerd zijn?
Is dat net zo'n slapjanus als destijds Cohen?
www.nu.nl/algemeen/1289064/autobranden...

necrosis | 07-05-16 | 19:52

Bromsnor: *de bewoners van de wijk kunnen er op rekenen dat we alles uit de kast halen om hun veiligheid te waarborgen*.
Te laat, te weinig. Waar blijven de grenadiers?
www.politie.nl/nieuws/2016/mei/7/02-e...

Lewis Lewinsky | 07-05-16 | 19:50

Waar kan ik voorgedrukte formulieren vinden om tegen dit islamitische tuig een aanklacht in te dienen. Minder minder minder van dit smerige schorem.

blauwe zander | 07-05-16 | 19:50

Zorgen dat je goed weet iwe de grote leiders zijn en die op pakken en laten boeten voor alles.

miko | 07-05-16 | 19:50

Eens is het klaar?

Ik ben er al sinds 9/11 klaar mee.
Maar ik zie het blijkbaar allemaal verkeerd volgens de NPO/Vara/Volkskrant.

Zo overtuigd van hun eigen goedheid, dat ze niet willen zien dat Europa in Joegoslavië aan het veranderen is.
Ik begin elke dag meer respect voor de Serviërs te krijgen.

Veritas Splendor | 07-05-16 | 19:49

Ik stel de opening van een goelag in de oude veenkolonie voor.

SterF... | 07-05-16 | 19:49

-weggejorist-

Graaf van Egmont | 07-05-16 | 19:48

Acar_ketimun | 07-05-16 | 19:43
En wat heb jij vandaag gedaan om het tuig aan te pakken?

GuusHetSchaapje | 07-05-16 | 19:48

@necrosis | 07-05-16 | 19:37
Precies, dit soort gedrag zullen ze in Marokko echt niet vertonen hoor, ze worden direct op de fles gezet.
Maar goed, als deze jongens zo graag een ander stekkie willen, de bodem van de Noordzee heeft vast wel ruimte.

Onderwegnaarzorgen | 07-05-16 | 19:47

@dugo | 07-05-16 | 19:42
Suggestie: Rottumerplaat.

necrosis | 07-05-16 | 19:47

Laat het maar over aan de buurtvaders. Wat kickbokslessen laten volgen (op uw kosten uiteraard). Et voilá. Dan komt alles goed. Vraag het aan hun moeders: het zijn stuk voor stuk lieve jongens.

Fijnstoffer | 07-05-16 | 19:47

Die bandenprikker wordt met veel getrompetter opgepakt maar zodra je op regelmatige basis hele auto's in de hens zet is er niks aan de hand (als je lichtgetint, anti-semitisch, en anti-homo bent that is). Ik durf te wedden dat dat filmpje met die Powned verslaggeefster en wegrijdende popo viral gaat op de Islamitische Dümpert. Wat een slapstick zeg...

Makro777 | 07-05-16 | 19:45

dugo | 07-05-16 | 19:42
Zo is het. Ik stel Tanger voor. Leuke stad en ze spreken de taal.

Graaf van Egmont | 07-05-16 | 19:44

Sja... als jullui niet voor je land opkomen dan krijg je dit.

tattooboer | 07-05-16 | 19:44

Goed stuk, lekker kort. Maar wat wilde je nu zeggen, het volk moet in actie komen? Welnee joh, het volk blijf thuis in de achtertuin. Lekker weer. Het is liever laf en zit nog steeds met een wo2 complex tussen de oren achter bbq en *plop*. Het gaat nog veel te goed kennelijk...

Acar_ketimun | 07-05-16 | 19:43

Dan open je toch ergens anders een nieuw theehuis?

dugo | 07-05-16 | 19:42

Wij leven al tientallen jaren in een praatcultuur en een overlegcultuur. Dat noemen we polderen en bedoeld om een voor alle partijen goedgekeurd compromis te komen.
Hier laat dan de veel geroemde "taalachterstand" zich gelden. Met een taalachterstand kun je niet praten en overleggen. Bovendien willen deze jongeren geen compromis. Ze willen hun zin. Omdat ze dat in hun cultuur zo mee gekregen hebben.

Graaf van Egmont | 07-05-16 | 19:42

Als er ergens in Nederland een AZC-bijeenkomst is staan er meteen 10 ME-busjes klaar tegen de boze blanke Hollander. Maar 60 stuks straattuig laten ze lekker een week rellen zonder daadkrachtig in te grijpen...
Zal wel weer iets met racisme te maken hebben ofzo.

JohnAlblas | 07-05-16 | 19:41

zo is dat aanpakken die handel

leupi | 07-05-16 | 19:41

5. Zowel criminelen met een islamitische achtergrond als islamisten rechtvaardigen hun misdaden vanuit de koran of de woorden van de imam.

Professor Superhirn | 07-05-16 | 19:41

minder minder minder

yamahaha | 07-05-16 | 19:40

De lange lat erover, en hard!
Doen ze in Marokko ook.

necrosis | 07-05-16 | 19:37

De tolerantie in Nederland, wat door velen geprijsd word maakt dit land compleet kapot.

monkey_boy | 07-05-16 | 19:36

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen