Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

God maakt ook lelijkerds

psst, kondneuken?Ook christelijken kunnen steeds minder hebben. Zo maakt de ChristenUnie zich al blij met het nakende verbod op 'de hand van god' reclame van Versatel. Een 'free lance christenjournalist' geeft Versatel zelfs tips over leuke reclames: "Waarom niet iets leuks gedaan met een doelverkrimper of een buitenspelval" Tja, waarom nou niet iets leuks gedaan met een 19-jarige pornoactrice die genadeloos kapotgescheurd wordt, ook leuk. In ieder geval slecht nieuws voor jullie Veluweboys, want wie dacht je dat al die lelijke wijven op de aardkloot zette? Ja, precies, meneer god himself. En alsof die hand van god niet godslasterlijk genoeg was, check DEZE COMMERCIAL vooral niet (rechtsklikken mpeg). Want hier zien we die ouwe met een lange baard barbypoppen in elkaar flansen. De gristenunie groeit ondertussen uit als een heuse lobbymachine, die elke onwelgevallige reclame gaat verbieden.

Reaguursels

Inloggen

@Abuneenee,
Dus jij gelooft dat een bloem uit zichzelf groeit, dat een mens met alles erop en eraan heb je wel een nagedacht dat een mens zo gecompliceerd in elkaar dat dat geen toeval kan wezen! Weet je wat het is jullie kunnen wel denken dat een christen gek is, maar asl je eens goed om je heen kijkt naar het biologisch proces bijvoorbeeld of noem maar op! dan kan dat toch niet zomaar zijn gekomen?!
Er word wel gezegd dat wij kortzichtig zijn! maar als jullie op dat gebied bewust je ogen dicht houden en blijven zeggen dat het allemaal maar nergens op slaat, terwijl je nooit hebt gedacht hoe komt dit allemaal op deze wereld! dan wil ik wel eens weten wie hier nou kortzichtig zijn! Ik weet zeker dat de meeste het ver weg wel weten, maar zijn bang dat ze er te veel voor op moeten geven! Maar weet wel dat wanneer ik ooit sterf dat ik zekerheid heb dat mijn Vader in de Hemel er voor mij zal zijn1 en hoe groot zal de opnzekerheid zijn als je niet weet wat er gebeurd wanneer je weet dat je nog 2 dagen te leven hebt!
Ik wel niet te depressief overkomen dat lijkt nu wel zo, maar ik wil alleen de ernst ervan in laten zien, dat wanneer je ooit zal sterven je dan te laat bent om verder te kijken.....

abbus | 14-05-05 | 13:22

@.Joosting, 11 mei 22;02:
Je schreef: 'Ik dacht dat iedereen in Nederland respect voor elkaar moest hebben. (...) Is het niet logisch dat je iedereen in zijn waarde laat.' Wil maar zo vriendelijk zijn om de kerkgeschiedenis van de lage landen te lezen, of liever gezegd, de geschiedenis van de kerstening van de lage landen. Over Dokkum enzo, en Bonifatius. Waarom denk je dat Boni is vermoord? Omdat de heren kersteners systematisch de Germaanse heiligdommen kapot maakten. Tolerantie, mensen in hun waarde laten? Dat is de godsdienstigen onder ons helaas niet gegeven. In plaats daarvan verspreiden zowel gristenen als mohamedanen de ene vieze leugenpraat na de andere. Over onbevlekte ontvangenis, bijvoorbeeld, of opstaan uit de dood, of de reis van mohamed a. naar de hemel, dat soort prietpraat. En dat moeten wij dan serieus nemen en respecteren? Kom nou!

Abuneenee | 14-05-05 | 09:12

Reactie op. Louloene 11-05-05 @ 13:59
"Met de Heere valt niet te spotten".... Over allah DURFT men niet te spotten; maak maar eens een "grappig" spotje over Allah; Links nederland staat meteen op zijn achterste benen vanwege discriminatie van achtersstandsgroepen (Zijn Christenen dit eigenlijk ook niet?); en anders zorgt Allah er wel voor dat een paar duivelse Moslims (er zijn er genoeg)iemand vermoordt o.i.d.
(P.S.
Met deze opmerking loop ik al het risico juridisch vervolgd te worden in dit land)Als ik hardop Gods naam of die van de Here Jezus laster door middel van vloeken; belachelijk maken of wat dan ook;dan mag dit schijnbaar.
De Bond tegen het Vloeken bijvoorbeeld zit in een "fundenmentalistische hoek" volgens velen.... het zal wel.... Christelijke politieke partijen zijn volgens velen gevaarlijk;de EO is eng; Evangelische Christenen zijn gestoord; maar hebben zij ooit iemand kwaad gedaan ????
Er zijn in de afgelopen decennia in Nederland (om over de rest van de wereld maar te zwijgen) meer mensen in de naam van Allah en consorten gedood dan in de naam van Jezus Christus.

Smokey Boris | 14-05-05 | 00:55

Wat is 'kondneuken' nu weer?

..zapper | 14-05-05 | 00:47

Beste Abbus,natuurlijk respecteer ik jou en
Pikkepoelie wel en alle andere gelovigen.
Maar als pikkepoelie(aparte naam voor een gristen ) zegt @20.38 " want mij mogen jullie best kwetsen als jullie daar behoefte aan hebben ", dan is dat natuurlijk een inkoppertje!
Ik wilde daarom ook niet alle gelovigen aan het kruis nagelen, maar alleen pikkepoelie eigenlijk.
Ik denk trouwens dat over 40 jaar alle ongelovigen hier vertrokken zijn als het zo doorgaat in NL.

preacher | 13-05-05 | 16:56

Ik kan heus wel tegen en dolletje, absoluut! Maar je snapt toch ook wel wanneer ik b.v. zou zeggen: dat mijn conclusie was dat alle mensen die niet geloven maar van aan het kruis gehangen moest worden! Zodat er geen gezeik meer is met ongelovigen. Dan zou jij toch ook in de verdediging schieten en vele met jullie! Ik zou dit in iedergeval nooit zeggen. ten eerste omdat dat nergens op zou slaan, en ten tweede ik respecteer jullie wel. Ook al is er veel gezeik tegen ons. Want wij als Christenen wisten toch al dat dat zou gaan komen, nu nog op discussie sites, maar geloof me over een 40 jaar worden wij echt weggekeken... Maar dat geeft niet, want ook aan die dingen bewijst de bijbel dan toch maar weer zijn waarheid! Toch raar he zo een "verzonnen" verhaal van 2000 jaar geleden, dat die dit al aangeeft! Maar goed, De bijbel is gewoon verzonnen, daar houden we het op, toch???

abbus | 13-05-05 | 16:40

@abbus
Wat zijn die 'gelovigen ' toch allemaal zo
serieus! Kunnen jullie niet meer tegen een dolletje ?

preacher | 13-05-05 | 16:25

Wat mijn punt is?? is verdedig alleen maar de dingen die jullie over ons uitkramen! Ik snap niet wat jou punt is, Je zegt gewoon hetzelfe als Hitler ooit gezegd heeft...."de lucht zuiveren" ik weet niet wat je niet lekker zit, maar volgends mij ben jij degene die een punt maakt! ik verdedig alleen maar, en val je niet eens aan....
Dus ga aljeblieft niet mij in een hoek schuiven, mar kijk eerst wat je zelf zegt!

abbus | 13-05-05 | 16:08

@ThaWizzard
Paranormaal onderwijs ? Sinds wanneer mogen er geen sprookjes meer verteld worden op scholen ?

preacher | 13-05-05 | 16:05

@abbus
wat is je punt in godsnaam ?
@ThaWizzard
Ik hoop dat jij ook zo intelligent bent om je niet te storen aan reclames of kinderboekjes met magie erin en een of andere censuur wilt gaan toepassen om dat soort dingen te verbieden.
Ik heb totaal niets tegen gelovige mensen, maar ze moeten niet hun mening op gaan dringen aan de rest van de bevolking.
Ik kan mij voorstellen dat er gevoelige zielen zijn die gekwetst worden door het beeld van een gemartelde man aan een kruis. Moeten we dat soort afbeeldingen dan ook maar gaan verbieden ?

preacher | 13-05-05 | 15:59

Sorry preacher, maar dat is toch vrije keus? je hoeft jouw kinderen toch niet op een bijbelse school te zetten?
Net zo min als |Christenen hun kinderen niet naar paranormaal onderwijs hoeven te sturen.
Ze prijzen in het artikel alleen de School met de Bijbel aan en gaan erg tekeer tegen het paranormale onderwijs.
Jij bent toch wel zo intelligent om zelf keuzes te maken en je niet te storen aan dergelijke reclame's.
Dit is ook vrije meningsuiting, dat het jou niet bevalt is een andere zaak.

ThaWizzard. | 13-05-05 | 15:44

Ik weet niet waar je me bezig bent hoor.....
Je mag best weten dat ik uit schoonhoven kom maakt me helemaal niks uit.
Maar warom dat trieste en sowieso dat gepraat zonder verstand. van ook maar iets van het geloof.
Je weet niet eens wat het inhoud...
Maar goed het geeft niet, we zullen het later wel zien, en ik weet voor 100% zeker dat ik gelijk heb, niet om je te puchen of je opdringerig te laten voelen maar gewoon als waarschuwing!
Want neem maar van me aan, het is geen gebakken lucht, dat garandeer ik je

abbus | 13-05-05 | 15:25

@Pik
Ik heb even nagedacht wat ' ten diepste de reden ' is van al die christenhaat en ben tot de conclusie gekomen, dat er maar een manier is om de lucht te zuiveren en dat is een goeie ouderwetse kruisiging.Aangezien ik lees dat jij solliciteert naar deze rol, stuur je adresgegevens even door naar de redactie !

preacher | 13-05-05 | 14:24

@havano
Bovenstaande was ook voor jou natuurrrlijk.

preacher | 13-05-05 | 14:07

@pik
@ThaWizzard
De meeste mensen houden gewoon niet zo van stupide fundamentalistische verboden, die hun hinderen in het beleven van hun vrije meningsuiting.
Voorbeeldje ?
www.bijbelenonderwijs.nl/index.php?ite...

preacher | 13-05-05 | 14:04

Ik tover alle Christenhaters aan het kruis, lieden die anders denken moet worden afgemaakt.
Niet geloven is geen misdaad, geloven zeker niet.
Laat deze mensen gewoon met rust.
Ga je bezig houden en afzetten tegen hele groepen mensen ( meestal aso's ) die onze maatschappij uitwonen, uitbuiten en verkrachten.
Mensen die niet in staat zijn ook maar iets ten goede aan ons algemeen welzijn toe te voegen, gaan zich afzetten tegen een groep ( Christenen ) waarvan je toch al weet dat ze zich niet verdedigen zoals de moslims dat doen.
Dus een beetje goedkoop is het wel om Christenen af te zeiken.
Christenen zijn over het algemeen Nederlanders die werken voor deze staat waar jij ook in woont.
Blijf je eigen bloed trouw ook al denken ze iets anders.
We hebben echt wel andere groepen geytennukkers waar je je tegen af kunt zetten.

ThaWizzard. | 13-05-05 | 10:20

@ Pikkepoelie;
christenen zijn een minderheid en het is makkelijk en stoer om er tegen te schoppen, zeker als je zelf al niet zo sterk in je schoenen staat ;)

havano | 12-05-05 | 23:01

ojee..

teringtubbie | 12-05-05 | 22:03

Ik snap niet wat wij als christenen in jullie ogen nou verkeerd doen? jullie onthouden alleen de dingen die we verkeerd doen, wij zijn ook mensen! probeer eens goed in te denken wat wij verkeerd doen?? noem het maar op, echte sterke argumenten want die heb ik er nog niet tussen zien staan! laten we elkaar nou respecteren, want er word wel gezegd dat door het geloof oorlogen komen maar dan wil ik wel eens weten wat de meeste hier nu aan het doen zijn....
ik hoop dat jullie het ooit zullen zien, dat een mens met zintuigen, geen 1 is hetzelfde, al die verschillende bloemen, de dieren... heus niet uit de lucht zijn komen vallen! wanneer je kijkt hoe een kind vanuit zoiiets klein komt kan dat toch niet toevallig zijn...
ik hoop dat jullie mij rspecteren en niet gelijk gaan denken van: daar heb je er weer 1.... want mij mogen jullie best kwetsen als jullie daar behoefte aan hebben! Maar denk eens na, wat is ten diepste de reden

Pikkepoelie | 12-05-05 | 20:38

@Havano
Alleen de hand van God he?

Vaughn | 12-05-05 | 16:52

@Lima Bravo
grappig, als ik de reacties hier zo doorlees krijg ik juist het idee dat het de nietgelovigen zijn die zich boos maken op de christenen.

Van zo'n reclame word ik echt niet boos meer, maar vind wel dat ie van de buis mag omdat God puur gebruikt wordt als middel om aandacht te trekken en op deze manier publiciteit te krijgen...

havano | 12-05-05 | 11:07

mwhaha maak je ni druk op paar spelfoutjes man!

joosting | 12-05-05 | 10:19

@joosting
Moet je niet naar school?
Je les nederlands is begonnen.

69 | 12-05-05 | 10:06

@lima bravo

ben ni boos, ma vind t nogal kwetsend en respectloos wat hier over het algemeen is neergeset...

joosting | 12-05-05 | 09:44

Ik krijg steeds meer het idee dat geloof je oppervlakkig en gefrustreerd maakt. Waarom anders zijn het altijd de Grrristenen die altijd over de meest onbenullige dingen boos worden. GO GET LAYED, YOU SAD BASTARDS!

Lima Bravo | 12-05-05 | 08:55

Schadalig dat die verrekte boeddhisten zo spotten met ons christelijke geloof! Ga een klacht indienen bij de reclame code comissie in Bangkok.

Mr X | 12-05-05 | 01:41

Godsamme hee, is hier de EO jongerendag uitgebroken of zow? En dan die briezertaal. Heilige neuk, jongeren die wensen dat het 50 jaar geleden was. En ik maar denken dat JP excentriek was.

FustViking | 12-05-05 | 00:51

@ flinkescheet; Amen!

Fruitvlieg | 12-05-05 | 00:35

@ joosting
Wie denk je heeft de humor uitgevonden? En als die God almachtig is, kan die God dan worden gekwetst? Je kan wensen dat de religies nog zo in zwang zouden zijn als pak 'm beet 50 jaar geleden, maar de problemen van deze hele wereld liggen in het feit dat de mensheid is ontwikkeld in alles behalve de spiritualiteit.
Doordat de mens weigert zijn religies onder de loep te nemen en kritisch te aanschouwen blijft de spiritualiteit in de kinderschoentjes staan.
Alsof je bij de tandarts komt die een praktijk heeft ingericht conform de eisen van het jaar 50

flinkescheet | 12-05-05 | 00:25

Snapt iemand die cellulite reclame eigenlijk?

K. Leajeau | 12-05-05 | 00:19

PFoe... het geloof is wel hip iig gezien het aantal reacties op deze categorie.

discoverer | 12-05-05 | 00:17

oke even late reactie

@. Karel Wojtyla
neej geen hulp van me mammie, af en toe heb ik mn slimme momenten

@naar p.daalemmer
nee ik heb t origineel niet gelezen maar t ging over vertalingen en ik vind de statenvertaling gewoon t mooist

Floortje | 11-05-05 | 23:49

goeie... :s

Nieles14 | 11-05-05 | 23:18

Ja, dat riepen ze 50 jaar geleden ook al..

Fruitvlieg | 11-05-05 | 23:17

@fv

dat is jou mening, ik vind t erg jammer dat nederland niet meer het nederland is van 50 jaar terug (wat religie betreft)

joosting | 11-05-05 | 23:14

@joosting; daar ben ik nu weer innig dankbaar voor.. het afzweren van religie's..

Fruitvlieg | 11-05-05 | 23:12

maar je heb wel gelijk dat veel kerken jalours op 400 man zijn jah! jammer genoeg wel... dat zegt iets over dat nederland de religie van de voorouders aan het verlaten is en afzweren is :-(

joosting | 11-05-05 | 23:09

Het gaat echt niet om het aantal posts hier. We proberen alleen op een normale manier onze mening te geven en dus te discusieren. Ik had ook zeker mijn handtekening gezet! Er zijn genoeg andere leuke reclamespotjes te bedenken...

Nieles14 | 11-05-05 | 23:08

@wupp

wat bedoel je waar moet i hier niet voor zijn? over die vertaling ging nog ff van poos terug n laterz ga r vandoor

joosting | 11-05-05 | 23:07

@ joosting,
Daar moet je hier ook niet voor zijn....
Maar wees blij dat het fenomeen god al meer dan 400 posts heeft gegenereerd, al dan niet in je voordeel. Denk dat ze in een gemiddelde kerk stinkend jaloers zijn als er op zondagochtend 400 man over de vloer komen.....

Wupp | 11-05-05 | 23:02

@p.daalemmer

ikkuh is 17 en lees ook geen grieks ofzow! maar je heb inderdaad gelijk! welke het meest aanspreekt jah, en door haar het best gevonden wordt, alhoewel het volgens mij wel bewezen is dat de statenvertaling heb best uit het grieks ensow vertaald is

joosting | 11-05-05 | 23:00

@fv

geloof,religie is wel wat anders lijkt me

joosting | 11-05-05 | 22:59

@joosting 20:56.

Dat bedoel ik. Iemand van zestien jaar leest geen oud grieks en of oud hebreeuws en dus kan ze geen oordeel vellen over welke vertaling de beste is, alleen welke haar het meest aanspreekt...

P.daalemmer | 11-05-05 | 22:59

srry internet --> tv

joosting | 11-05-05 | 22:58

tjee, zie ik mij daar een spotje voor een dieet! Wat zullen de 'volslanke mensen' zich aangesproken voelen..

Fruitvlieg | 11-05-05 | 22:58

verduidelijking van vorige:

dat moeten ze daar maar uitzoeken, als k kon had k ook handtekening gezet!!

joosting | 11-05-05 | 22:54

het is ckr kwetsend voor die minderheid, maar om het spotje van internet af te halen kan ik nix over zegge... en ga k niet doen ook!

joosting | 11-05-05 | 22:53

wat jij wil, t ging over dat spotje, dat om voor mij onbegrijpbare redenen voor een heel klein deel van de "gelovigen" en voor een nog veel kleiner deel van Nederland, kwetsend is. mensen komen er tegen in opstand, 1200 handtekeningen en jij vindt dat niet belachelijk. Ik wel

Karel Wojtyla | 11-05-05 | 22:51

@wupp

ah okej, jij je geloof en ik mijn geloof ckr! maarruh zeg zelf in dit forum is nogal respectloos gediscuseerd!

joosting | 11-05-05 | 22:50

@joosting
Dus jou God staat ook midden in het leven, mag Hij dan ook eens om zichzelf lachen ?

preacher | 11-05-05 | 22:50

Geachte heer Joosting. Evolutie een theorie? Lijkt me zo klaar als een klontje dat de evolutie grotendeels bewezen is, daar is van onmacht absoluut geen sprake. Over dat aap>mens verhaal, daar zijn zeker tussenvormen van gevonden.

Afgezien van dat, ik zou het leuk vinden als we na de dood gezellig opstijgen en met zn allen in de hemel nog es na kunnen praten over het leven... Feit dat ik daar niet in geloof zegt niet dat ik er geen respect voor heb, hooguit dat ik die mensen op mij een tikkie naïef overkomen. Maar iedereen zn ding.

Wupp | 11-05-05 | 22:49

@kw

haha ik wist dat dat zou komen! maar geloven in God is gewoon vertrouwen op je pa toen je 5 jaar was.... duz geloven dat wat Hij zegt waar is, gaat niet over volwassen worden ensow;)

joosting | 11-05-05 | 22:47

@preacher

srry vo me late reactie, ik zie het niet zo , ik zie God zkr als Iemand die midden in het leven staat, Jezus stond ook midden in het leven. Jezus wil als je vriend zijn, dus staat midden in het leven!

joosting | 11-05-05 | 22:46

@joosting, precies en toen werden sommigen van ons volwassen en geloofden onze pa niet onvoorwaardelijk. trek je t lijntje zelf ff door?

Karel Wojtyla | 11-05-05 | 22:46

@fv

dat is geen bepalen maar geloven.... ff uitlegge, neem aan dat jij vroeger ook alles geloofde wat je pa zei (toen je weet k veel 5 jaar was ofzow) dat is soiets als God geloven

joosting | 11-05-05 | 22:45

Wie bepaalt overigens dat er maar 1 God is? Er bestaan namelijk meerdere boekjes in die richting..

Fruitvlieg | 11-05-05 | 22:43

@fruitvlieg

van een boetekleed geil, zkr een oversext studentjuh>?? ma goed, als r ni serieus ergus over gediscuseerd kan worde... sip horr!

joosting | 11-05-05 | 22:42

@Joosting
Waarom God zien als een strenge oude man met witte baard, die vanuit de hoogte over ons regeert ? Waarom niet een God die midden in het leven staat en die tegen een dolletje kan ?
De Here ziet het hart aan, 1Samuel 16:7b

preacher | 11-05-05 | 22:42

@Nieles14; idd, serieus is wel op zijn plaats.. ik trek zodoende het boetekleed aan, alhoewel ik daar ook wel weer een beetje geil van wordt.

Fruitvlieg | 11-05-05 | 22:40

@fruitvlieg
Neem aan dat t over DE GOD gaat, de enige God dus...

joosting | 11-05-05 | 22:40

weten we eigenlijk al welke god er werd nagebootst? Of is het; wie de (hand)schoen past, trekke hem aan?

Fruitvlieg | 11-05-05 | 22:39

tgaat nergens over zeg... kunne we serieus blijven discusieren??

Nieles14 | 11-05-05 | 22:38

@Preacher; een soort morbide humor, dat wel..

Fruitvlieg | 11-05-05 | 22:37

@preacher

gaat totaal nerguns over lijkt me! gaat tog over reclame spot niet of God gevoel voor humor heeft?

joosting | 11-05-05 | 22:36

Àls God geen gevoel voor humor zou hebben dan hadden we nu niet JPtje als ons MPtje
met al zijn vrolijke kamaraadjes en George 2xU in het witte huis.

preacher | 11-05-05 | 22:34

Daar gaat het nu niet over... Laten we bij het onderwerp blijven aub

Nieles14 | 11-05-05 | 22:34

geen ideej of God van voetbal houd of niet, maar het gaat erom dat er God onterend wordt gedaan in dat reclamespotje, dus vind het terecht dat er wat aan gedaan wordt!

joosting | 11-05-05 | 22:34

waarom zou God niet van voetbal houden eigenlijk?

Fruitvlieg | 11-05-05 | 22:31

Ja, net alsof God ff een doelpuntje van Kuijt erin tikt...
Dat is gewoon beledigend voor Christenen en wellicht ook voor andere Godsdienstigen.

Nieles14 | 11-05-05 | 22:23

@toine Rorije

het is kwetsend zoals met God wordt omgegaan voor christenen.

joosting | 11-05-05 | 22:19

??? leg us uit

joosting | 11-05-05 | 22:18

Meneer Joosting, het gaat niet zozeer over het 33% geloven in een god. Het gaat erom dat er overdreven word gereageerd op een volledig irrelevant spotje met een verwijzing naar madonna of hoe die dikke cokepluis ook heet. Ik heb nog niemand overtuigend zien uiteggen waarom dit kwetsend zou zijn.

Toine Rorije | 11-05-05 | 22:18

Dit vraagt eigenlijk om een nieuwe partij... iets met 'Inquisitie' erin ofzo..

Fruitvlieg | 11-05-05 | 22:15

Ik ben het hier volledig mee eens. Ik vind dat we iedereen moeten respecteren. Dat is van groot belang in deze wreedzame wereld van nu. We moeten leren mensen leren te accepteren en zeker ook in hun waarde laten!!! Dat is denk het belangrijkste in deze tijd en wereld...

Nieles14 | 11-05-05 | 22:09

Waarom praten jullie op zo?n toon over God. Dat je er zelf niet in geloofd, moet je zelf weten, maar anderen op zo?n manier zwart maken, is een teken van onmacht. Een half jaar geleden is Theo van Gogh vermoord door een allochtoon. Iedereen in Nederland walgde hiervan. Pim Fortuijn werd vermoord door een milieuactivist.
Ik dacht dat iedereen in Nederland respect voor elkaar moest hebben. Ik dacht dat het grootste deel van de Nederlanders dat ook vond. Duizenden Nederlanders droegen (en dragen) een Respect-armbandje. Is het niet logisch dat je iedereen in zijn waarde laat. Als jij nou iets had, waar je niet tegen zou kunnen, je vertelt dat, en je krijgt reacties op je uiterlijk, kleding en gedrag. Dat is iets heel anders. Ongelovige mensen kleden zich anders. Ik vraag me af waarom dat soort mensen niet de bevolkingsgroep is, die zich raar gedraagt. Waarom christenen wel en niet christenen niet.
Je hoeft je niet alleen tegen christenen te richten. Niet alleen de christenen hebben last van deze reclames. Ook moslims, Jehova?s Getuigen en vele andere godsdiensten kunnen dit soort reclames niet accepteren. Uit een recent onderzoek bleek dat ongeveer 33% van de bevolking van Nederland in een God geloofd. Is het dan zo belachelijk dat er mensen tegen dit spotje in opstand komen?
Laat de mensen, of ze nou christen zijn of niet, a.u.b. in hun waarde!

joosting | 11-05-05 | 22:02

@wupp
gaat om een geloof, is de evolutietheorie bewezen? zijn er ooit tussenvormen gevonden , tussen de aap en de mens... helaas! dus de evolutie is maar een onbewezen stuk theorie, ook de bijbel is onbewezen, maar dat is net als de evolutie een geloof! ik vind t vrij zielig zoals hier om wordt gegaan met elkaar en met geloof bitjuh respect plzz

joosting | 11-05-05 | 22:00

kick them...

It's the right thing to do...

Hebben we niks aan dat soort mafkezen in de regering

paladintank | 11-05-05 | 21:38

Volgens mij is het allemaal vrij simpel. Volgens de bijbel heeft god de wereld in een weekje geschapen.
Het verhaal van de evolutie moet dus bij alle gggristenen als leugen te boek staan?
Mens stamt niet af van de aap? Wetenschappelijk bewijs stelt minder voor dan een boekje van wie we geeneens weten wie het geschreven heeft? Wat een gelul, dat hele boekje is geschreven om het pleps onder de duim te houden. Symbolisch bedoeld.

Wupp | 11-05-05 | 21:19

@p.daalemmer
origineel is in grieks, hebreews ensow;)

joosting | 11-05-05 | 20:56

@Floortje: "de beste vertaling vind ik de statenvertaling"

Heb je het origineel gelezen dan?

P.daalemmer | 11-05-05 | 20:10

Wat is die Floortje gegroeid! tussen haar eerst comment en zeg maar de laatste zit tien jaar educatie volgens mij. Floortjes moeder ingegrepen?

Karel Wojtyla | 11-05-05 | 19:42

@Dramatique
Ben je een vrouwelijke SGPer?
Geen wonder van al die frustatie dan.

69 | 11-05-05 | 19:40

Ik ben in het bezit van een Statenbijbel uit 1637 (ik heb 'm er toch maar even bijgepakt) en ook die weet me te melden dat dit "Uyt de Oorfronkelijke tale in onfe Nederlantfche tale getrouwlijck over-gefet" is.
Oftewel, elke vertaling wordt aangepast naar z'n tijdgeest.

Need for Speed | 11-05-05 | 19:39

Zeg Don. Het is tijd om te rukken! :-)

Armageddon | 11-05-05 | 19:39

NfS trapt ff een deur in. Welke wijsheid?
Hoe je de bijbel moet interpreteren of hoe je de interpretaties moet impliceren in het reeds gehersenspoelde brein? Wie zich vrij kan maken is echt gezegend.

Don Quichote | 11-05-05 | 19:30

de nieuwste vertaling is 15 jaar over gedaan om m van t grieks en hebreeuws (zegmaar de oorspronkelijke talen waarin de bijbel geschreven is, dus de eewnoude versie) over te zetten naar nederlands

meeste vertalingen liggen wel dicht bij elkaar, soms wat verschillen
katholieke versies van bijbels bevat een of meerdere extra boeken , weet ik niet precies
in ieder geval de wijsheid van jezus sirach

maar maak er zelf maar een studie van

de beste vertaling vind ik de statenvertaling
alhoewel het ietwat lastig leest met woorden zoals gij enzo

Floortje | 11-05-05 | 19:25

Ik eis een officieel onderzoek naar de verschillen in de bijbelvertalingen van, pak 'm beet, 1500 jaar geleden en de meest recente. Ik weet zeker dat er verrassende uitkomsten zijn in interpretatie van de tekst.
Oftewel, wie heeft de wijsheid in pacht????

Need for Speed | 11-05-05 | 19:21

@vander F: Ja, nu wel. De minderheid der negers aldaar is dus bekeerd christen. Genocide door de Hand van God (God verdient in deze een ruime interpretatie). Rwanda, Kongo, Angola, enz.

Don Quichote | 11-05-05 | 19:17

Lijkt dat wijf wel wat achter de kassa bij de AH zit.. Alleen haar kop is nog wat dikker.

Sterrenbeeldleeuw | 11-05-05 | 19:15

@swinger "een t zet je bij het laatste woord van de zin!!,.... en anders met een D,....... maar ja,je bent een mierenneuker als je daar op let!!."

O, zit het zo.

@DeZL Wauw, wat een vondst! Lijkt me logisch aangezien de meeste CU en SGP achterban hun dagen slijt in de bible belt slijt.

@Floortje Niet alleen die zijn gek op regeltjes, onze lokale sm-meesteres is dat ook. Vrouwentoelatingsbeleid van de SPG staat trouwens intern steeds meer ter discussie, dat zal dus veranderen.

Dramatique | 11-05-05 | 19:07

ja ma die zijn ook helemaal gek op regeltjes en alles
t is daar schande as je als vrouw met rok aan de kerk in komt

zegmaar door de bilbe belt zitten de sgp en de cu nog in de regering

in de sgp worden geeneens vrouwen toegelaten

hmph

Floortje | 11-05-05 | 18:59

Opvallend veel petitietekenaars tegen de reclame komen uit de Biblebelt ;-)

De Zuid-Limbabwaan | 11-05-05 | 18:56

Hallo, in Darfur lopen vnml moslims rond hoor.
Die lui daar worden weggepest en vermoord omdat het negers zijn, en daar hebben arabieren een pesthekel aan.
Gewoon een staaltje racisme, onder geloofsgenoten.

vander F | 11-05-05 | 18:53

ik ben zelf christenen, maar ik vind dat de christenunie zeer sneu is. Vind die reklame helemaal niet zo erg. Deze gasten zetten sommige stromingen in het christendom in een kwaad daglicht. Bah ik haat die Gereformeerden (SGPers)

Rommie | 11-05-05 | 18:42

@dramatique of zoiets,een t zet je bij het laatste woord van de zin!!,.... en anders met een D,....... maar ja,je bent een mierenneuker als je daar op let!!.

swinger | 11-05-05 | 18:03

@Dramatique 11-05-05 @ 17:26, Da's een kwestie van goed mikken! :-)

Lekker Belangrijk© | 11-05-05 | 17:55

@.Karel Wojtyla: Britney wellicht?

Don Quichote | 11-05-05 | 17:45

Typisch voorbeeld: Darfur. Christenen worden afgeslacht en verkracht (of andersom) door Moslims. Geen enkele poging tot bekering van de Arabieren, gewoon het mes erin.

Don Quichote | 11-05-05 | 17:42

De Zuid-Limbabwaan 11-05-05 @ 17:37

Darfur?? was daar niet een soort "godsdienst"oorlog aan de gang? Andere god, zelfde principe? Welke god sturen we dan?

Karel Wojtyla | 11-05-05 | 17:42

@Karel Wojtyla 11-05-05 @ 17:22
Ik vind dat de God moeten geven aan de mensen in Darfur.. die kunnen hem harder gebruiken dan wij Nederlanders

De Zuid-Limbabwaan | 11-05-05 | 17:37

ah, ik moet ook tijden gaan vermelden.... GS-chat

Don Quichote | 11-05-05 | 17:30

@DeZL - Yeah! De hand van God is weer terug in de discussie.

Dramatique | 11-05-05 | 17:30

@swinger: yep, en wat voor reacties!
Hulde voor Rabarbeke, Lof der Z. ende Brusselmans.
1. Reclamecode-commisie bestaat niet meer?
2. Blijkens de commentaren is de christenhaat bij sommigen wel erg beïnvloed door overdadig rukken (als zelfbevestiging dan), maar waarom heeft het christelijk geloof dan ook die haast meelijwekkende drang om te bekeren? Ieder ander geloof wordt passief beleden maar de alwetenden moeten zo nodig zieltjes winnen, Zo staat het immers geschreven. Eeuwen lang de tactiek der verschroeide aarde toegepast op de 3de wereld (geloven of branden) en nu hebben we Visser en Knevel met zijn periodiek-weblog (inmiddels offline dankzij meldingen bij het MDI). De irritatie richt zich mijnerzijds niet tegen het gelovige individu, maar tegen de doctrines waarin de gelovige massa gevangen zit.

Don Quichote | 11-05-05 | 17:29

@swinger
dan zijn we snel uitgepraat, er is namelijk geen bewijs.
Tenzij je zo stom bent om te geloven dat een boek vol tegenstrijdigheden, zoald de koran of de bijbel, letterlijk van Gods hand komt... dan heb je de koran/bijbel als 'bewijs'
dat is de kern van het probleem, maar hoe leg je uit dat al die haatzaaiende teksten niet van God (kunnen) komen aan een stel geindoctrineerde baardapen?

De Zuid-Limbabwaan | 11-05-05 | 17:28

@swinger "Geloof betekent" = met een T. Moet ik dat ook bewijzen?

Dramatique | 11-05-05 | 17:28

dit is een eindeloze discussie tussen een stel gelovigen,en zoals hier al eerder geschreven stond!!... geloof betekend,dat men het niet zeker weet[lees;bewijzen],dus je kan geloven wat je wilt,..... kom eerst maar eens met bewijzen!!.

swinger | 11-05-05 | 17:27

@LB - De ellende is dat sommige delen van het zaad op harde rotsgrond vallen...

Dramatique | 11-05-05 | 17:26

over akkers gesproken, de koran spreek daar ook over (tilth = akkers = vagina's):
223 Your women are a tilth for you (to cultivate) so go to your tilth as ye will, and send (good deeds) before you for your souls, and fear Allah, and know that ye will (one day) meet Him. Give glad tidings to believers, (O Muhammad).

De Zuid-Limbabwaan | 11-05-05 | 17:24

@DeZL - Wie is we? Ik doe niet mee. Brrr, die fundamentalisten krijg je nooit over het hek. Misschien schieten ze wel.

Dramatique | 11-05-05 | 17:23

@Fruitvlieg 11-05-05 @ 17:09, zeker en vast, is het zwaar om in het Vleesch te moeten leven, soms moet men gewoon even gods zaad over de akkers laten vloeien.

Lekker Belangrijk© | 11-05-05 | 17:22

@ Zuid Limburg,

Weet ik, maar volgens het opschrift op de euries, is "god" wel met ons. iemand heeft zich daar best druk om gemaakt in NL, ik heb het op andere euri munten nog niet gezien, mischien op die van het vaticaan. Maar lijkt me een uitstekende tweede maatregel na het verbieden van religieuze partijen

Karel Wojtyla | 11-05-05 | 17:22

@dramatique
Misschien kunnen we een wildreservaat beginnen voor fundamentalisten... Noemen we dat nationaal reservaat de Hoge Veluwe, net zoals ze in de VS reservaten hebben voor de Amish. pleuren we daar meteen ook alle moslimfundamentalisten, kunnen ze mekaar daar lekker gaan bevechten, hebben wij tenminste nergens last van...

De Zuid-Limbabwaan | 11-05-05 | 17:19

@DeZL - Je moet er zelf om lachen... en terecht.

Al het religieuze volk zou een guerillia beginnen vanuit de bible-belts in dit land. Dan maar liever een open verstandhouding tussen politieke partijen en hun achterban.

Dramatique | 11-05-05 | 17:17

@ flinkescheet; tja, je naam en die 'god in jou' doen echter iets anders vermoeden.

Fruitvlieg | 11-05-05 | 17:17

@De Zuid-Limbabwaan; te laat, er wordt al flink geknipoogt..

Fruitvlieg | 11-05-05 | 17:15

@Dramatique. Dat wist ik ook wel, maar een beetje drama was niet weg toch? De God in mij eert de God in jou.

flinkescheet | 11-05-05 | 17:15

@ Limbabwe,

2) god zij met ons van de rand van de NL Euries,
3) volkslied aanpassen, mijn schild en de gethrouwe zijt zij oh, Wim Lex mijn heer.
4) .....

Karel Wojtyla | 11-05-05 | 17:15

Fuck fundamentalisten... meer kan ik niet hierover zeggen. hadden we Theo nog maar, die had ze flink aangepakt in zijn kleurrijke columns.

De Zuid-Limbabwaan | 11-05-05 | 17:14

@flinkescheet Boze mensen knipogen niet, maak je daar dus geen zorgen over ;)

Goed om te horen dat jij Hem niet als willekeurig bestempelt.

Dramatique | 11-05-05 | 17:13

tijd voor een Nederlandse variant van de Franse Revolutie??
tijd voor een verregaande doorvoering van de scheiding kerk-staat..
Ik weet wel een leuke eerste maatregel: Christen(fundamentalistische) Unie, SGP en CDA verbieden :-)

De Zuid-Limbabwaan | 11-05-05 | 17:10

@LB - zoals jij dit nu beschrijft... ja, dan begin ik plots ook gevoelens van liefde en begrip te ondervinden. Het is daarom ook zo moeilijk om niet als het 'Vleesch' te leven..

Fruitvlieg | 11-05-05 | 17:09

@Floortje Zo te zien kun jij wel een potje breken bij LB, misschien kun jij hem vragen of zijn moeder vroeger voor hij slapen ging uit Hooglied voorlas? Dat moet haast wel...

Dramatique | 11-05-05 | 17:09

ongeveer 320 reacties op dit onderwerp!!,.... kennelijk liggen veel mensen overhoop met zichzelf!!,......... zoals ik al zei,... geloof in jezelf!!!

swinger | 11-05-05 | 17:08

Nou Nou, echt reclame maakt de kerk ook niet voor zichzelf op de TV op zondagochtend, wat een horrels zijn daar te zien,lijkt wel de wekelijkse creepshow, maar ja ach, als ik zo lelijk was ging ik ook naar de kerk.... bidden om een relatie, of zo....

bondje33 | 11-05-05 | 17:08

@ Dramatique
Je bent toch niet boos he? Het beeld zoals dat door de meeste mensen geschetst wordt van God/Allah/kareltje is dat van een willekeurige idioot. Omdat: die God enige voorkeur zou hebben hoe mensen over straat gaan, wat ze eten en niet eten, een God die het doden van mensen verbiedt maar wel oproept om in naam van Hem te moorden, en ga zo maar door. Kijk, dat beeld bestempel ik als het beeld van een idiote toornige en willekeurige God. Dat God juist iets geheel anders is, is een tweede, maar veel gelovigen hebben hele kromme gedachten als ze God beschrijven. En dat bedoelde ik.

flinkescheet | 11-05-05 | 17:08

@De Zuid-Limbabwaan; Wees gerust; omstreeks dit uur zal 'staat' en 'geloof' zich scheiden, immers, de aardappelen en jus staan klaar..

Fruitvlieg | 11-05-05 | 17:07

@Zuid Limbo, yep, maak je borst maar nat, en daar komen ook de nog de kaalkopjes bij, het worden zware tijden.. :-/

Lekker Belangrijk© | 11-05-05 | 17:07

@Dramatique, Ik hou gewoon van Floortje, ze is nog zo fris, zo ongeschonden, als bloesem in de lente, zo vertederend als een pasgeboren lammetje in Gods wei, zo rein als een sprankelende beek, haar waterdruppels glinsterend in het ochtendgloren. ZUCHT! Gods schepping is zo puur en mooi.

Lekker Belangrijk© | 11-05-05 | 17:05

godverdomme, ik haat dit. Nu ook nog de christenfundamentalisten aan t werk... nu moeten we het fundamentalisme op 2 fronten bestrijden :-(

De Zuid-Limbabwaan | 11-05-05 | 17:04

mja, zo sterk vond ik die reclame van dat cellulitis niet...

En dat we ons zo druk maken om die hand van God, raer. Immers geef je met die reclame wel zijn almacht aan.

De Dominee | 11-05-05 | 17:00

jeej toch nog iemand die me lief vind:)

das dan weer n pluspunt

Floortje | 11-05-05 | 16:59

@LB Is 'veel liever' hetzelfde als 'respect hebben voor'. Voilá! Toch nog respect voor een christen na 315 posts.

... en nu nog iemand die durft te beweren dat wonderen zomaar uit de lucht komen vallen...

Dramatique | 11-05-05 | 16:58

@flinkescheet Je kunt beter een haatdragende verwensing naar mensen maken dan God een toornige idioot noemen. Het leek even of je buiten de discussie wilt blijven, maar dat gaat zo maar niet. ;)

Dramatique | 11-05-05 | 16:55

@Fruitvlieg 11-05-05 @ 16:48 Doe je dat als je als gristenman klaarkomt?

Lekker Belangrijk© | 11-05-05 | 16:55

Ik ook Arma. uuh ik bedoel Floortje, die is tenminste veel liever dan die rabarber heks, bah!

Lekker Belangrijk© | 11-05-05 | 16:53

onbelangrijk onderwerp, boeit niet.......

Rest In Privacy | 11-05-05 | 16:50

303 reacties die ik echt niet allemaal ga lezen. Zeker niet vanwege de haatdragende verwensingen naar religieuze mensen. Heeft geen zin en slaat ook nergens op. Moet zelf ook niks hebben van heilige schriften en het geschetste beeld van een toornige idioot die ze God noemen en die alles van bovenaf bestiert met de grootste willekeur.
Als het geloven plaatsmaakt voor zuiver weten, zou alle ellende als sneeuw voor de zon plaatsmaken en zou deze wereld veranderen in het paradijs.

flinkescheet | 11-05-05 | 16:50

raar woord eigenlijk: schiet-gebedje..

Fruitvlieg | 11-05-05 | 16:48

@ lekker belanrijk

tsjah laat maar he

Floortje | 11-05-05 | 16:48

Ik ga straks van God los, veel plezier bog hier !

Apollo | 11-05-05 | 16:48

Wat een beetje reclame wel niet kan teweeg kan brengen.
Eigenlijk zijn de reclamejongens God, ze kunnen de mensheid van alles laten doen.

Thygros | 11-05-05 | 16:47

Maaruh allemaal ongezien de tiefus. Ik gaat op huis aan. :-)

Armageddon | 11-05-05 | 16:47

Ik vind Floortje wel lief!

Armageddon | 11-05-05 | 16:46

en het is uit het ziekenfonds

Apollo | 11-05-05 | 16:46

@Floortje 11-05-05 @ 16:41 Te GEK!!! Laten we met z'n allen naar de efteling gaan om het te zien. Gelukkig hoef je ook niet meer besneden te worden. Dat doet echt heel pijn hoor!!

Lekker Belangrijk© | 11-05-05 | 16:45

@ apollo

alsjeblieft
tis nu wel erg kort door de bocht uitgelegd
en waarschijnlijk snap je er nog stees geen hol van:)

maarjah

Floortje | 11-05-05 | 16:43

@ Rabarbeke

Natuurlijk geeft de permanente aanwezigheid van de Here aan je zijde je de morele plicht de onbenullen hier op GS te bekeren tot het Eeuwige Licht.

Het moet een zegen zijn in de wetenschap te verkeren in het hiernamaals de goedkeurende blik van de Grote Schepper te mogen ontvangen.

Een grote staat van dienst, nietwaar?

Bedenk echter dat die eer aan de neus van voltijd ongelovigen voorbij zal gaan. In een tijdsbestek van 70 a 80 jaar dient het Onbestemde Verlangen behaagt te zijn.

Laat je weten wanneer je weer Hoogdravende meninkjes van de Grote Man-met-baard hebt opgepikt?

Brusselmans | 11-05-05 | 16:43

@Rabarberke , stiekum?? bah!! Dat mag niet van God viespeuk die jij bent. Maar hoe staat het geloof er nou tegenover? En ben jij getrouwd? Hoe doe jij dat als gelovige vrouw bijvoorbeeld? Vertel het ons, redt ons!

Lekker Belangrijk© | 11-05-05 | 16:42

@ Floortje, bedankt voor de uitleg

Apollo | 11-05-05 | 16:42

Na de 7e dag zag God dat het goed was en riep; biertjuh?

Fruitvlieg | 11-05-05 | 16:42

Die zee was onbevlekt ontvangen

Apollo | 11-05-05 | 16:41

@ apollo

nou in het oude testament was jezus er nog niet om de zonden op zich te nemen.

toen heeft god een verbond met de mensen (specifiek het joodse volk) gesloten waarin hun hem moeten dienen en hij dan voor hen zorgt

toen kwam jezus(eigenlijk ook god) en stierf hij voor ons en toen heeft hij met een nieuw eenzijdig verbond gesloten
hij heeft alles al voor ons gedaan, t enige dat we dan nog wel moeten doen is in hem geloven en spijt hebben van onze zonden enzo

en dan staat er ergens iets van paulus dat zegt dat door het verbond van jezus met jou, je niet meer besneden hoeft te worden

maar daar is wel de doop voor in de plaats gekomen

en dat varkensvlees, ik dacht dat dat ook ergens stond
maar t wordt wel ontrein gevonden enzo idd

Floortje | 11-05-05 | 16:41

@69 Nee dat is elementaire logica en argumentatieleer. Krijg je op school.

Rabarberke | 11-05-05 | 16:41

En de rode zee dan? was dat de tweede maasvlakte of zeau?

Eskimauh | 11-05-05 | 16:41

@armageddon En een stuk veelzijdiger dan de gemiddelde debiel.

Rabarberke | 11-05-05 | 16:40

Paging Dr. Hannibal! Paging Dr. Hannibal! Please use the white phone. There are Christians for dinner

Eskimauh | 11-05-05 | 16:40

@Lekker Belangrijk©
geen wonder dat ze achtervolgt werden dat waren de dealers waar ze het van gejat hadden.

69 | 11-05-05 | 16:39

@ LB: LOL! Ik pleur hier echt van m'n stoel af. :D

Armageddon | 11-05-05 | 16:39

Ik wil ook bier, ben ik echt wel aan toe na het lezen van dit topic.
Lekker bier, gebrouwen door monikken

Apollo | 11-05-05 | 16:38

Varkens moet je ook niet eten. Die beesten zijn intelligenter dan de gemiddelde gristengasten.

Armageddon | 11-05-05 | 16:37

@Armageddon 11-05-05 @ 16:28, klopt, al in Filistijnen 6:05 en Prediker 23:45 wordt verhaald over dat Mozes een Farizeër of Samaritaan, daar wil ik vanaf wezen, anaal leegplukte omdat ze met bolletjes in hun reet de dode zee overstaken. LOL

Lekker Belangrijk© | 11-05-05 | 16:36

@Floortje; dus de 'oude' opvattingen worden telkens herschreven... door wie eigenlijk?

Fruitvlieg | 11-05-05 | 16:36

@Rabarberke
Is dat jouw levenservaring of staat dat zo ook in de bijbel?

69 | 11-05-05 | 16:36

@ Floortje, dat je geen varkensvlees mag eten staat er echt in, heeft geloof ik te maken met gepleten hoeven etc. Heb ik van ma. Dat van dat nieuwe testament wist ik niet, maar als dat zo is lijkt mij de bijbel tegenstrijding, of juist liberaal ?

Apollo | 11-05-05 | 16:36

@69 jij trekt conclusies waar informatie in ligt verscholen die niet in de premissen aanwezig was. Als mensen een paar keer dit soort conclusies trekken, neem ik ze niet meer serieus. Ik zou mezelf als ik jou was ook niet meer serieus nemen.

Rabarberke | 11-05-05 | 16:36

Vacaturus? Ben nu al dronken :P

Armageddon | 11-05-05 | 16:36

@ Floortje
Dat staat in verschillende boeken geschreven die je leest als je je in de mythologie gaat verdiepen.
Een duidelijk boek is dat van Rosa Wouters bijv.

Lilith | 11-05-05 | 16:35

@ Eskimauh: Je kunt hier ook komen werken. Er zijn nog vacaturus. Ja er zijn mensen die hier weg willen. Ik snap het ook niet.

Armageddon | 11-05-05 | 16:35

@lb Ik denk dat als je naar de hoeren wilt omdat je thuis niet meer aan je trekken komt, je je vrouw moet vragen. Haar ben je respect verschuldigd, resp... ach laat ook maar :)

Of in de praktijk: Je bent te bang om het er thuis over te hebben, je rukt je stiekem af in het in het douchehokje en denkt als je op je vrouw ligt gewoon aan wat je die avond op internet hebt gezien. Na vijf minuten val je snurkend in slaap en zij vraagt zich af met wat voor sukkel ze is getrouwd.

Is je vraag hiermee een beetje beantwoord?

Rabarberke | 11-05-05 | 16:35

@Armageddon
Jazeker, dat snappen ze dan weer wel. Ach alles wat stiekem is, is lekkerder. Ook neuken.

de bier | 11-05-05 | 16:35

Die Lekker Belangrijk zit me toch met een paar prangende levensvragen, Jummie de tummie. Als Abraham een klotsende balzak had, was Sarah dan nog wel zwanger geraakt?

Eskimauh | 11-05-05 | 16:34

@apollo

er staat ook in het nieuwe testament dat je best weer varkensvlees mag eten en niet meer besnijden hoeft te worden?

nah mss niet zo letterlijk als ik t hier typ
maar t staat erin

Floortje | 11-05-05 | 16:34

@Rabarberke; nu je dat zo noemt, dat mensen zo op God lijken, wie wil daar dan naartoe? Dan maar Bochel zonder plee-papier en een ranzige verpleegster..

Fruitvlieg | 11-05-05 | 16:33

@69 Goed dat je dit even verduidelijkt. Ik ging uit van het positieve.

Dramatique | 11-05-05 | 16:32

en is het echt zo ?dat je in ermelo woont?..... hahaha,.... sterkte!!!.

swinger | 11-05-05 | 16:32

@Rabarberke
dus behalve in god geloof je ook dat omdat je gelooft in god dat jij niet in een bejaardenhuis komt of dementeerd?
Kunnen we hieruit concluderen dat jij zo een zondig leven leidt dat je niet verwacht om oud te worden?

69 | 11-05-05 | 16:32

@armageddon:
1. je zit op je werk
2. er is niks te doen
3. je gaat aan het bier
G*dverd*mme zullen we ruilen?

Eskimauh | 11-05-05 | 16:32

@Armageddon
Godver, wat moet de goddelijke pedo dan wel niet gebruikt hebben?

de bier | 11-05-05 | 16:32

Wisten jullie trouwens al dat in de bijbel staat geschreven dat je geen varkensvlees mag eten ?

Apollo | 11-05-05 | 16:32

Heb je haar wel geneukt de bier?

Armageddon | 11-05-05 | 16:31

@de bier Ja dat is onzin, je hoeft geen christelijke achtergrond te hebben om een goed partner voor iemands dochter te zijn. Maar als je om die onzin van LB lacht, snap ik die ouders ook wel :)

Rabarberke | 11-05-05 | 16:31

@Rabarberke 11-05-05 @ 16:19 Ja, de God in mij. Waar ik ook mee worstel, stel je vrouw heeft haar maandelijkse vaginale-versmotsing, dusss mag je volgens de bijbel niet haar aanraken, onrein, knettergek en zeau, je weet wel. Maarrrr dan mag je dus wel je één van je bijvrouwen je genegenheid betuigen, ook als je haar er dus voor betaalt? Want dat heb ik weer ergens gelezen in Johannes van Marcus, en Sacharius had ook een kudde lekkere strakke meiden. Graag antwoord.

Lekker Belangrijk© | 11-05-05 | 16:31

@Armageddon; het blijkt dat die traditie zich heeft voorgezet en niet alleen onder de gristenen blijkt..

Fruitvlieg | 11-05-05 | 16:30

Bijbel verkoopt echter wel beter dan die zooi van Geert Mak ( ben even naar het andere topic wezen kijken )

Apollo | 11-05-05 | 16:30

@Lilith dat moet ook wel, God heeft de mens naar zijn evenbeeld gemaakt toch? :)

Hij moet er wel een beetje op lijken. Maar ach ik snap best dat er mensen zijn die hun scooter belangrijker vinden in het leven en dat leven beeindigen met een borrel en een biljartje in het bejaardentehuis te Bochel, daarbij terug kijkend op hun leven door de bril van de eeuwige gelukzaligheid der dementie, die als men hier zo rondkijkt reeds in een vroeg stadium haar intrede doet :)

Rabarberke | 11-05-05 | 16:29

Die gast die de bijbel heeft geschreven moet wel hefig spul hebben gerookt/gesnoven trouwens.

Armageddon | 11-05-05 | 16:28

@lilith , waar haal je dat vandaan dan dat lilith de eerste vrouw van adam was?

Floortje | 11-05-05 | 16:28

@Lilith
Dus de bijbel is toch een grote leugen en scheiden is oke zegt god?

69 | 11-05-05 | 16:28

@Armageddon - zou de CU ook iets tegen je naam hebben overigens?

Fruitvlieg | 11-05-05 | 16:27

@rabarberke,kom je hier het evangelie verkondigen?,als jij geloofd in een god waar men niet zeker weet of hij bestaat,prima,maar loop dan andere die niet geloven jou mening op te dringen!!,... ik heb trouwens nog geen antwooord gehad op mijn laatste reactie.

swinger | 11-05-05 | 16:27

@ 69

ik kan jou geen bewijs geven dat god bestaat (mss dan de bijbel ma das vast nie goed genoeg voor jou)

en jij kan mij geen bewijs geven dat er geen god is

waarschijnlijk is omdat jij ervan uitgaat dat er geen god is, jou belevingswereld heel anders dan mijne, ik zal eerder in iets het werk van god zien , dan dat jij het ziet. jij ziet waarschijnlijk meer toeval dan ik doe

Floortje | 11-05-05 | 16:27

@ Floortje
de waarheid schuilt achter mijn naam.
Lilith was nl. de eerste vrouw van Adam maar omdat God haar niet gelijkwaardig aan Adam wilde maken kwamen er "problemen".
Dat was een van de fouten van God.
Dat is ook de rede dat ik nog in God geloof omdat dat bewijst dat hij toch een beetje "mens" was.

Lilith | 11-05-05 | 16:26

@LB : ooit overwogen om in een vaste column te reageren op het nieuws van dag. Wat een creatieve (heilige) geest! Ga zo door, lach me rot.

Need for Speed | 11-05-05 | 16:26

Ah zo! Bedankt Apollo!

Armageddon | 11-05-05 | 16:26

@ Armageddon, dat is net zoals ze in de bijbel naar hoofdstukken verwijzen

Apollo | 11-05-05 | 16:25

250 reacties en wat weten we nu weer zeker,
grrrristenen hebben geen humor!

69 | 11-05-05 | 16:25

@Lilith 16:19 "Het verhaal begint helemaal niet bij Adam en Eva maar veel eerder en juist dat vind je bijna nergens terug"

Waar dan wel?

Dramatique | 11-05-05 | 16:25

Waarom posten gristenen eigenlijk de tijd bij het quoten?

Armageddon | 11-05-05 | 16:24

@lilith Dat zal best, het christendom kan nog veel leren van andere religies.

Rabarberke | 11-05-05 | 16:24

@ Armageddon
Proost.

69 | 11-05-05 | 16:23

@Dramatique
Geloof jij rustig dat ik geloof omdat er 2 keer niet in een zin staat,
ik zie dat meer als ik geloof het dubbel niet.

69 | 11-05-05 | 16:22

@lilith

wat is dan de hele waarheid?

en welke fouten heeft god gemaakt dan?

Floortje | 11-05-05 | 16:22

Goed topic dit trouwens! *tapt een biertje*

Armageddon | 11-05-05 | 16:21

Quote .69 15:47 "ik geloof niet dat hij niet bestaat,
ik zou graag bewijs zien dat hij wel bestaat."

@69 16:10 "Stop met geloven en de wereld is ineens veel beter af!"

Je gelooft dat hij bestaat en nog geen uur later roep je ons op om niet te geloven... Niet zo sterk. Blijf dus geloven zoals je nu doet en je krijgt vanzelf bewijs dat je geloof niet ongegrond is.

Dramatique | 11-05-05 | 16:21

@ Rabarberke 16:19
Iedereen.

69 | 11-05-05 | 16:20

@Rabarberke 16:17; God?

Fruitvlieg | 11-05-05 | 16:20

@Rabarberke
Ah, ok, dan zijn we het daar over eens. Toch 1 dingetje gevonden!

File | 11-05-05 | 16:19

LOL @ LB

Armageddon | 11-05-05 | 16:19

@ Rabarerke. Msschien helpt het als de christenen eens de hele en niet de halve waarheid vertellen.
Het verhaal begint helemaal niet bij Adam en Eva maar veel eerder en juist dat vind je bijna nergens terug.
En dat vind ik nou zo jammer, want als je de hele waarheid verteld merk je dat God ook niet foutloos was en dat maakt het allemaal een stuk "geloofwaardiger".

Lilith | 11-05-05 | 16:19

@lekker belangrijk Zou er iemand lachen, behalve jij?

Rabarberke | 11-05-05 | 16:19

@ Lekker Belangrijk©; enorm genoten! dank u

Fruitvlieg | 11-05-05 | 16:19

@Lekker Belangrijk©: lol

69 | 11-05-05 | 16:19

Lach me de pleuris hier. Heerlijk zo'n dagje GS als er op het werk niets te doen is. Zoute pinda's iemand?

Armageddon | 11-05-05 | 16:18

@fruitvlieg Zou er iemand lachen?

Rabarberke | 11-05-05 | 16:17

@Rabarberstengel 15:46, ho ho ho, ik ben diep geloving en zeker geen atheist.
BTW, mag je van God matsuber mastabur, nou ja het doucheputje volblaffen, als gristenman zeg maar *binnen* het huwelijk? . Graag antwoord. Ennu die quantarmechanica is best wel heftig inderdaad, laatst was ik een neutron aan het splijten met toen ik per ongeluk de pot met quasitronen omflikkerde en daar kwam toch een heftige 666 reactie opgang dat ik van schrik een diep gemeend Godverdoemme uitkraamde, plots begon het te betrekken, de hemel werd zwart en het begon zwaar te donderen en daar kwam de hand van God en die flikkerde zo een emmer weiwater over mijn lab-opstelling heen. Daarna sprak een zware maar liefdevolle stem tot mij:"Niet klo jo-en met mijn schepping, Lekker Belangrijk, daar komen ongelukken van. Sindsdien ben ik dus diepgelovig. Toen Ik hem dus wilde vragen over dat doucheputje, toen was ie alweer weg. Vandaar mijn vraag nu.

Lekker Belangrijk© | 11-05-05 | 16:17

@ Rabarberke
Dus jij denkt dat armageddon veranderd in jou?

69 | 11-05-05 | 16:17

Denk dat Rabarbeke en Armageddon maar eens moeten gaan webcammen.
mag ik de video ?

Apollo | 11-05-05 | 16:16

@file Je hebt gelijk. Ik bedoelde dat bij conflicten over het wel/niet bestaan van God, niet-gelovigen vaak een zekerder standpunt lijken aan te nemen dan wel gelovigen. Dat gelovigen doorgaans meer met geloof bezig zijn dan niet-gelovigen met niet geloven is waar.

Rabarberke | 11-05-05 | 16:16

@Rabarberke 16:14 Ik stel voor onder toezicht van een streng nonnetje?

Fruitvlieg | 11-05-05 | 16:16

@armageddon Proef ik daar enige agressie in je woorden? Het is altijd leuk hoe je figuren zoals jij langzaam ziet afglijden tot het niveau van een hysterisch huisvrouwtje dat niet verder komt dan anderen toewensen wat zij dagelijks het meeste mist. Kom zelf eens klaar, dat lucht op.

Rabarberke | 11-05-05 | 16:14

nah geen offense met t satanisme ding hoor, maar ik vroeg t me af
want had laatst discussie met vrienden over almaal soorten geloof

en naar mijn mening werkt god door mensen heen, en stuurt hij de heilige geest over mensen en dan kun je wel zeggen ja dat mensen weleens een beetje god zijn, maarjah dan toch weer anders dan jij bedoelt:)

Floortje | 11-05-05 | 16:14

@ Rabarberke
Nee, nu trek je je eigen eerdere redenering compleet uit zijn verband.
Hier heb ik het over:
"Ik denk dat een hoop niet-gelovigen veel harder geloven dat God niet bestaat, dan dat wel-gelovigen geloven dat ie wel bestaat, althans in de traditionele zin. In dat opzicht zijn die niet-gelovigen een stuk fundamentalistischer dan die wel-gelovigen."

Dit denk ik dus niet. Alle niet-gelovigen die hier zo uit hun dak gaan, doen dit waarschijnlijk niet meer dan een paar keer per jaar over dit onderwerp. Voor de rest interesseert het ze niet. Ik bedoel, ik ben in ieder geval nog nooit de straat opgegaan om iemand te vertellen dat-ie toch vooral NIET moet geloven.
Gelovigen daarentegen, zijn dagelijks bezig met hun geloof en voelen zich toch vaak geroepen om Het Woord te verspreiden. Dat lijkt me toch net wat fundamentalistischer (als je daarover al kunt spreken) dan wat niet-gelovigen doen.

File | 11-05-05 | 16:11

@ Floortje, je kan het ook zo zien dat God in iedereen zit en dat daardoor iedereen God is.
Ik verwees in ider geval niet naar het satanisme en was van jouw opmerking niet op de hoogte tijdens het schrijven van mijn comment

Apollo | 11-05-05 | 16:11

@Rabarberke
Denk eens verder, alle ellende (nou ja de meerderheid) die de mens veroorzaakt komt door religie!
stop met geloven en de wereld is ineens veel beter af.
al die tijd die jullie verspillen door een afgod aan te hangen kunnen jullie veel beter besteden aan de wereeld beter maken.

69 | 11-05-05 | 16:10

@ Pietje Bell 15:55 Scheiding tussen kerk en staat = niet wenselijk. De overheid kan zich niet geheel afzijdig houden, maar dient er voor te zorgen dat de vrijheid van godsdienst ook daadwerkelijk kan worden gerealiseerd. Anders veel smurrie (stukken vlees & bloed) in dit land, tenminste als de woorden van de gemiddelde reaguurder zich omzetten in gedrag.

Dramatique | 11-05-05 | 16:08

@mazzl volgens de bijbel schiep God de mens en at de mens vervolgens van de boom van het goed en het kwaad.... en toen brak de pleuris uit.... God schiep helemaal geen oorlogen etc. Dat hebben wij gedaan. Zonder de mens op deze aarde geen oorlog, geen leed, geen armoede, geen honger. Ik las net iemand die zei dat ie in zichzelf (de mens) geloofde en niet in God. Ik vind het vrij kortzichtig om God de schuld te geven van alle ellende als het wij zelf zijn die alle ellende veroorzaken.

Rabarberke | 11-05-05 | 16:07

Ik kan wel lachen om dat verbod. Mijn steunbetuiging bij de petitie heeft vast de doorslag gegeven, mwuhaha.

wat-doet-dit-hier | 11-05-05 | 16:07

Dat kun je wel stellen 69.

Armageddon | 11-05-05 | 16:07

@Armageddon
Is het aldus gerechtvaardigt om te concluderen dat grrristenen die eendjes voeren verantwoordelijk zijn voor die verkrachtigingen?

69 | 11-05-05 | 16:06

En als je de eenden nou met poeder voert zijn er geen vrouwetjes eenden en dus al helemaal niks te doen voor de mannetjeseenden en dan spacen ze helemaal. Kan..

Altijd Raak | 11-05-05 | 16:06

Het wordt tijd dat de dierenbescherming ingeschakelt wordt. Als iedereen hier zomaar de eendjes gaat voeren is natuurlijk het einde zoek.

Barbapoeppa | 11-05-05 | 16:05

@file Het christendom is vooral een geloof van mededogen en tolerantie. Dat de meeste kerken er eeuwenlang een teringzooi van maken is jammer. Overigens heeft in zuid amerika en zuid afrika de kerk decennia lang gestreden tegen totalitaire regimes en apartheid, ook dat mag gezegd worden. Je redenering klopt voor wat betreft sommige hechte kerkgemeenschappen.

Rabarberke | 11-05-05 | 16:05

voer geen oorlog, voor de eendjes

Floortje | 11-05-05 | 16:05

Je mag eenden helemaal niet voeren. Das niet goed. Dan hebben de mannetjeseenden te weinig te doen en gaan ze massaal vrouwtjeseenden verkrachten. Dat wisten jullie niet hè?

Armageddon | 11-05-05 | 16:04

@Fruitvlieg 16:02
Geen genade en geen zwaard? Niet in deze wereld.

Barbapoeppa | 11-05-05 | 16:04

wie wierp de eerste steen ook alweer?

Fruitvlieg | 11-05-05 | 16:04

@apollo

oeh uitgangspunt van t satanisme toch?
als iedereen god is, mag iedereen dan ook doen wat ie wil?
t is immers toch gerechtvaardigd want jij bent god?

Floortje | 11-05-05 | 16:03

Eenden voeren is ook leuk... Toch?

Altijd Raak | 11-05-05 | 16:03

@Barbapoeppa 15:59 Omgekeerd geldt dat trouwens ook... opheffen dan maar die handel?

Fruitvlieg | 11-05-05 | 16:02

Als iedereen aan zichzelf denkt dan word er aan iedereen gedacht! Mooi hè? ;-)

Armageddon | 11-05-05 | 16:01

Hahahaha @ Rabarberke: Ga godverdomme eenden voeren in Ermelo masturberende gristelijke trut.

Armageddon | 11-05-05 | 16:00

Iedereen is God

Zo, denk daar maar eens over na

Apollo | 11-05-05 | 16:00

/o\

Altijd Raak | 11-05-05 | 16:00

Een god die deze wereld schiep, met al haar oorlog, armoede, ongelijkheid en haat wil ik niet eren, dienen of liefhebben.
of hij / zij / het moet wel een heel goede uitleg hebben

mazzl | 11-05-05 | 16:00

@69 Kan ik jou nog wijsmaken dat atomen uit een bolletje bestaan en dat daaromheen kleine planeetjes (electronen) draaien? Ja he?

Rabarberke | 11-05-05 | 16:00

Ik geloof in God maar zeer zeker niet in zijn knechten !
Maar nog sterker is het geloof in mezelf.

Lilith | 11-05-05 | 15:59

@ Rabarberke 15:43

Had dit al gepost, is er misschien bij ingeschoten in de snelheid hiero:

De ongelovigen geloven misschien sterker dat ie niet bestaat, maar die zijn er volgens mij slechts sporadisch mee bezig. De gelovigen geloven misschien minder hard dat-ie wel bestaat, alleen die zijn er dagelijks mee bezig. Je kunt je afvragen wie er dan fundamentalistischer is.

File | 11-05-05 | 15:59

Leuke stelling: De islam is de straf van God voor het westen. Jullie willen geen genade? Oke, dan krijgen jullie het zwaard.

Barbapoeppa | 11-05-05 | 15:59

@Rabarberke
Dus jij bent er zo een die we kunnen wijsmaken dat War of the Worlds werkelijk is gebeurd?
het is namelijk zeer goed gedocumenteerd in boekvorm/film en het was toen zelfs live op de radio.

69 | 11-05-05 | 15:58

@armageddon als jij ook maar één dode moslim of christen van dichtbij ziet word je misselijk en doe je het in je broek en roep je mama. Ga een eind stoer lopen doen tegen de eenden in het park man.

Rabarberke | 11-05-05 | 15:58

@Armageddon 15:56
Ik heb slecht nieuws voor je. De christen is in de ogen van de moslim dan wel een minderwaardig schepsel. De ongelovige heeft volgens de islam niet eens het recht op leven. Dus vriend, jij krijgt ook last van die gasten.

Barbapoeppa | 11-05-05 | 15:58

\O/

Armageddon | 11-05-05 | 15:57

@ Barbapoeppa: Als de moslims en gristenen elkaar nou afmaken dan hoef ik me er niet meer druk om te maken.

Armageddon | 11-05-05 | 15:56

@fruitvlieg Ik duw niemand dingen door de strot hoor, maar ik geef toe als je je bek wijd open hebt valt er van alles in.

Rabarberke | 11-05-05 | 15:56

Godverdomme, wanneer wordt Bush van de buis verbannen, want die misbruikt de naam van God ook om al zijn acties goed te praten (hier was Rouvoet het mee eens).
Wie denken ze wel dat ze zijn bij de CU, God?
Dit is censuur en dat in verdomme in het jaar 2005.
Een goede reden om voor de EU grondwet te stemmen want dan komt er tenminste een scheiding van kerk en staat.

Nog een goddelijk citaat: ,,Cruijff denkt alleen aan geld. Hij gelooft nergens in, alleen in geld. Geld is god voor hem. Weet je wat hij op een dag zei? Ik ben veel beroemder dan Jezus Christus. Ik zei: Johan, dat is godslastering. Hij antwoordde: Ja, maar het is wel waar.''

Pietje Bel | 11-05-05 | 15:55

Wat Apollo zegt, Feyenoord en God does not compute!

Armageddon | 11-05-05 | 15:55

LOL @ De Vrolijke Kaafir!

Armageddon | 11-05-05 | 15:54

@ apollo

whahaha yeah!:D

Floortje | 11-05-05 | 15:54

AAargh!! Die reacties op die site zijn heel erg. Een moeder die zegt dat zelfs haar zesjarige zoontje zag dat het verkeerd was. Ja trut, in zes jaar heb je dat joch verpest.
Maar goed. Waar blijkbaar niemand zich druk over maakt is dat god feyenoord fan is. Maar dat zal wel weer iets te maken hebben met de rivaliteit tussen christenen en joden.

En was die bal van castelen in de echte wedstijd nou wel of geen goal?

Toine Rorije | 11-05-05 | 15:54

@Armageddon 15:51
'Ik haat het als mensen in sprookjes geloven. Daar krijg ik moordneigingen van.' Lijkt mij eerder een bevestiging van wat ik zei. Net zo tolerant als het gemiddelde Al Qaida lid dus.

Barbapoeppa | 11-05-05 | 15:53

ff iets anders... ik vind het wel een hele slappe houding om die paar fanatici tegemoet te komen en de spot van de buis te halen. De doelgroep van Versatel zal toch niet in die niche van de markt te vinden zijn? Ik zat nog te twijfelen om het te proberen, maar zo'n houding stuit mij tegen de borst. De CU (en iedereen) mag wat mij betreft reageren als hen iets niet aanstaat, maar versatel hoeft daar toch niet naar te luisteren... Stel je voor zeg, voor je het weet wordt je neergestoken als je islamitici een keertje geiteneuqerts noemt... Kom op Versatel, hou die rug recht!

Lof der Zotheid | 11-05-05 | 15:53

@Rabarberke; ik doe daarom ook geen moeite die dingen door iemands 'strot' te duwen, tenzij men dat graag wenst, maar das weer een ander verhaal.

Fruitvlieg | 11-05-05 | 15:53

Wacht maar tot de rapture, de Dag des Heeren! Dan klimmen al die dooie gristenen uit hun graf en gaan ze zweven en shit. En al die ongelovigen moeten hierbeneden blijven, waar we in lava zwemmen ofzo. Maar goed, ik ben erbij hoor met m'n digitale camcordertje! Rise of the Christian Dead. Romero doet het me niet na.

De Vrolijke Kaafir© | 11-05-05 | 15:52

Ach, uiteindelijk klopt die reklame toch niet. God zou feyenoord nooit helpen

Apollo | 11-05-05 | 15:52

In dat opzicht zijn die niet-gelovigen een stuk fundamentalistischer dan die wel-gelovigen.
. Rabarberke 11-05-05 @ 15:43

En fundementalisme is gewoonlijk gestoeld op diepgewortelde angsten.
Daarom begint iedereen ook zo te piepen als er een item over geloof of god komt.

bensi | 11-05-05 | 15:52

Barbapoeppa: Niets van dit alles. Ik denk gewoon logisch na. Ik haat het als mensen in sprookjes geloven. Daar krijg ik moordneigingen van. Je bent trouwens gewaarschuwd, ik ben ICT'er en heb MSN.

Armageddon | 11-05-05 | 15:51

@ Rabarberke 15:43
De ongelovigen geloven misschien sterker dat ie niet bestaat, maar die zijn er volgens mij slechts sporadisch mee bezig. De gelovigen geloven misschien minder hard dat-ie wel bestaat, alleen die zijn er dagelijks mee bezig.

File | 11-05-05 | 15:51

@fruitvlieg Wedden dat dingen waar jij het van te voren niet mee eens bent bij jou veel moeilijker zij te bewijzen?

Rabarberke | 11-05-05 | 15:48

@Conan de Rabarber
Bestaat sinterklaas niet, mijn hele wereld stort op dit moment in mekaar.

69 | 11-05-05 | 15:48

@666 Gefrustreerd dat jij niet gehaald wordt? Ik zou verder niet weten waarom je een dergelijke post plaatst. Overigens jammer dat je om jezelf moet lachen, nooit sterk.

Dramatique | 11-05-05 | 15:47

@Floortje
Ach de meesten hier doen IRF geen vlieg kwaad... neem wat hier gesteld wordt maar met een korretje zout, joh. Sorry is zekerz niet nodig. En zolang we elkaar niet kennen, zal ik jou geen christenhond noemen, ok? ;-)

Lof der Zotheid | 11-05-05 | 15:47

@Rabarberke
ik geloof niet dat hij niet bestaat,
ik zou graag bewijs zien dat hij wel bestaat.
tot die tijd is god/allah/wtf voor mij hetzelfde als een buitenaards wezen, leuk soms in films maar niets te doen met het dagelijkse leven.

69 | 11-05-05 | 15:47

Toen mijn ouders me vertelde dat de Sinterklaas en de Kerstman niet bestonden viel het hele "god"verhaal ook in een ander perspectief.
Dat ik toen al 24 was doet niet terzake ;-)

Conan de Rabarber | 11-05-05 | 15:47

Case Closed. Lijkt me zo..

Altijd Raak | 11-05-05 | 15:46

@Rabarberke 15:43
Scherp gezien. Er zitten heel wat fundamentalistische atheïsten en agnosten onder de reaguurders van GS. En die zijn, als ze de macht zouden krijgen voor de christenen net zo vol mededogen als de moslimmaffia in Iran.

Barbapoeppa | 11-05-05 | 15:46

@ Rabarberke

Je eigen schrijfseltjes reiken tot aan de hemelpoort, het is een ieder inmiddels bekend.

Wanneer komt je equivalent van Mak's "Gedoemd tot Kwetsbaarheid" uit?

Brusselmans | 11-05-05 | 15:46

@rababarberke 15:43: Of de mensen die wel geloven hebben mij (nog) niet kunnen overtuigen.

Need for Speed | 11-05-05 | 15:46

@ Rabarberke ; het tegendeel bewijs je echter zelf ook, helaas..

Fruitvlieg | 11-05-05 | 15:46

@samf christelijk extremisme is minstens zo verontrustend als het volledig ontbreken van enige diepgang.

Rabarberke | 11-05-05 | 15:45

Wtf, die Gristenunie-site is best wel verontrustend.

SamF | 11-05-05 | 15:44

Ik denk dat een hoop niet-gelovigen veel harder geloven dat God niet bestaat, dan dat wel-gelovigen geloven dat ie wel bestaat, althans in de traditionele zin. In dat opzicht zijn die niet-gelovigen een stuk fundamentalistischer dan die wel-gelovigen.

Rabarberke | 11-05-05 | 15:43

Zie topic: "De gristenunie groeit ondertussen uit als een heuse lobbymachine, die elke onwelgevallige reclame gaat verbieden"

Lobbyen is toch de kerntaak van iedere politieke partij? Dan kun je het beste maar lobbyen op onderwerpen waar je duidelijke standpunten over hebt zoals in dit geval religie in reclame. Niets mis mee dus, bravo dat ChristenUnie actief is in eigen aandachtsgebied.

Dramatique | 11-05-05 | 15:43

@Altijd Raak
Waarom?
ik zie verschillende keren staan dat god ons wel zal straffen, voel je ook een handtekeningen aktie opkomen om die te verwijderen?

69 | 11-05-05 | 15:43

Altijd heerlijk om anti- en pro-christus reacties te lezen! Moet je ook eens naar de site van die bond tegen het vloeken gaan. Je lacht je van de benen!

MeXter | 11-05-05 | 15:42

Lekker Belangrijk
14:12 al tegen Armageddon gezegd dat ik niet in de schoenen sta van de godslasteraar bij de dag des oordeels. Ik wens jou daar veel succes.

Barbapoeppa | 11-05-05 | 15:41

@666
Ik voel hier een handtekeningen actie aankomen om je berichtje te laten verwijderen..! Helaas.

Altijd Raak | 11-05-05 | 15:41

@lekker belangrijk 15:35: LOL

69 | 11-05-05 | 15:41

@ lof der zotheid

t hangt natuurlijk wel af van wie t tegen je zegt en tegen wie je t zegt

ik ben idd nogal snel aangebrand

ma van n vreemde zou ik idd t best asociaal vinden
terwijl ik t van n vriend die verder niks tegen me heeft t wel kan hebben
en zegmaar jij bent voor mij n vreemde

maar sorry

Floortje | 11-05-05 | 15:38

Aan alle zogenaamd gelovigen hier:
Jullie zullen nooit aan de hemelpoort komen
WANT IK KOM JULLIE CRISTENEN ALLEMAAL HALEN.
hahahahahahahahaha

666 | 11-05-05 | 15:38

@lekker belangrijk 15:35: chapeau!

Need for Speed | 11-05-05 | 15:37

@Barbapoeppa 15:33 Is dat een aanbod?

Fruitvlieg | 11-05-05 | 15:37

Geloven mag maar nadenken moet!!

Na een verbod op alcohol en tabak ook graag een echt nuttig verbod op geloofsuitingen. Dus weg met die torens, minaretten, bijbelkiosken etc.
Op alle bijbels/korans en ander schijnheilige geschriften de tekst
"Fundamentalistisch geloven is slecht voor uw medemens"

haringkip | 11-05-05 | 15:36

@Barbapoeppa
Niet iedereen heeft zo'n dwangopvoeding genoten. Bij Armageddon thuis was het juist een goede daad als jij zelf eens goed had vermaakt. En terecht lijkt me zo.

Altijd Raak | 11-05-05 | 15:36

@Barbapoeppa, Yo iemand met bijbelkennis!
Wat ik altijd weten wilde, die Magdalena was een porstiu protist prosuti, nou ja een hoerrr zeg maar, heeft Jezus haar nou volgeyoggerd of niet? En wat kostte dat die dagen? want ik vind dat eigenlijk nergens terug, ook niet in Story of Weekend of zeau.

Lekker Belangrijk© | 11-05-05 | 15:35

@altijd raak
Dank je! Ik doe ook aan internetrellen! Is ook stoer hè!

Ooooow, toelichting: Ik ben niet gelovig. Ik heb helemaal niets met christenen, islamieten, hindoestanen, of wat dan ook. Ik heb er alleen ook helemaal niets mee om mensen die er wel iets mee hebben alleen daarom af te zeiken. Als iedereen mij met rust laat, laat ik ook iedereen met rust. Het zou deze draad overigens wel een stuk saaier maken...

Het enige dat ik Floor duidelijk wilde maken was, dat niet iedereen zo fijngevoelig is, als dat zij is. Zij impliceert naar mijn mening nl. dat als iemand zoiets zegt tegen haar (God verhoede het...), dat zij dat niet zou accepteren. Kom op meid, leer tegen een stootje kennen.

Lof der Zotheid | 11-05-05 | 15:35

@Lekker Belangrijk "Rabarberke, Dramatique en Barbapoeppa zijn geland op GS met een missie!"

't is blijkbaar nodig. Zie merendeel van de posts. Anders raakt de balans eruit snappie?

Dramatique | 11-05-05 | 15:35

@69 ohhh sorry heb ik je verkeerd begrepen. Dan gewoon maar nee.

Rabarberke | 11-05-05 | 15:35

@brusselmans Dat je in de huid kruipt van een groot schrijver is tot hier aan toe, maar dat je schrijft alsof je uit de bodem van de Leije bent opgetrokken is jammer.

Rabarberke | 11-05-05 | 15:34

Tijd voor m'n schoonheidslaapje want ik moet er wel blitz uitzien als ik aan de poort verschijn!

Altijd Raak | 11-05-05 | 15:34

@ Lekker Belangrijk©

'n Liptonnetje dan maar..

Brusselmans | 11-05-05 | 15:34

Nee armageddon,
dan ga je er niet aan, dat gaan we allemaal, maar ga je naar die ontslagen engel in z'n heftig voorverwarmde beneden woning.

vander F | 11-05-05 | 15:33

@Armageddon 15:30
Hmmm. Vanwaar trouwens je felheid als het om het christendom gaat, of om zijn Stichter? Hebben ze vroeger bij jou aan het bed gezeten of jij je handjes wel boven de dekens hield en gedreigd met hel en verdoemenis als je je zaad verspilde?

Barbapoeppa | 11-05-05 | 15:33

@ vander F
Dat bedoel ik, je weet toch..! ;)

Altijd Raak | 11-05-05 | 15:32

@ Barbapoeppa: "Want indien gij naar het vlees leeft, zult gij sterven..." Dat wil zeggen dat als je rukt dat je er aan gaat!

Armageddon | 11-05-05 | 15:30

Yo Brusselmans, stijlloze lutser uit den Belge! Biertje?

Lekker Belangrijk© | 11-05-05 | 15:30

@Barbapoeppa
Waarom kennen niet veel meer gelovigen dit dan?
zou een hele hoop problemen in de wereld oplossen.

69 | 11-05-05 | 15:30

Zoals Kouwes zou zeggen. Waar hebben we het eigenlijk over?

Armageddon | 11-05-05 | 15:29

@69 15:20
Nee, dat bedoel ik niet. In de romeinenbrief (een bijbelboek) behandelt Paulus in de hoofdstukken 6 t/m 8 dit probleem. Het gaat hier om een gevecht tussen het goede willen doen maar door toch te vervallen in zonde. Maar uit de tekst komt duidelijk naar voren dat de WIL er wel moet zijn om God gehoorzaam te zijn.

Want indien gij naar het vlees leeft, zult gij sterven... (Romeinen 8: 13)

Oftewel, als je er niets om geeft laat je merken dat je Jezus Christus niet werkelijk toebehoort.

Barbapoeppa | 11-05-05 | 15:29

@Rabarberke
Kijk daar zit hem het ook in.
Ik stel je gewoon mens naar mens een paar vragen en inplaats van gewoon ja of nee antwoorden kom je met de opmerking dat ik je beledig.
Vind je het trouwens beledigend dat ik vraag of je op de veluwe woont? zonee, dan zul je wel degelijk uitzien als alle vrouwen die je op zondag uit de kerk ziet komen.
Dit is trouwens geen belediging maar een vaststelling die een ieder kan maken.

69 | 11-05-05 | 15:28

@Brusselmans: Juist, diegenen met de grootste mond over verdraagzaamheid en respect, zijn vaak de mensen die het hardst in God geloven en laten totaal geen respect of verdraagzaamheid zien in de mensen die dat niet doen. Zolang je maar meeloopt in het wereldje is het allemaal goed, maar owee, als je er 1 stap buiten zet. Stelletje hypocriete moraalridders!

Need for Speed | 11-05-05 | 15:28

Rustig maar Rabarberke, mijn snoezige groene snotstengel van me, trek het je niet zo aan, zullen we samen een kaarsje branden voor de heilige maagd maria en gezellig een weesgegroetje doen?

Lekker Belangrijk© | 11-05-05 | 15:28

@Altijd raak
Of je in de hemel komt hangt af van wie er die dag portier is, Petrus, een maat van Mohammed, moos (of bram, daar wil ik van af wezen), misschien toch maar een stip op je voorhoofd zetten of meeliften met die 30.000 jehova's.
Keus te over zou ik zeggen!

vander F | 11-05-05 | 15:27

69, ik ben 16, en lof der zotheid, sorry voor mijn overhaaste mening

Floortje | 11-05-05 | 15:27

@69 Respect voor elkaar is de basis. Dat is er als ik jou en jij mij ontmoet. Gewoon een blanco kennismaking. Vervolgens kun je het respect wel verliezen door een stijlloze actie. Respect is dus niet iets dat eerst moet verdienen. Zo zit het in elkaar.

Maar is het direct noodzakelijk of nuttig om verwensingen te uiten als iemand sceptisch staat tegenover een tv-commercial? Ach, zo wereldschokkend is dat niet, lijkt me.

Zoek maar even op grrristen in www.vandale.nl. Het zal je verbazen, maar jouw spelling is blijkbaar niet correct.

Dramatique | 11-05-05 | 15:25

ja, maargoed, dat kun je ook zeggen van islamieten tegenover ongelovigen

en ikzelf vind het juist goed om god in twijfel te trekken, je moet voor jezelf nadenken wat je waarheid vind en niet iets klakkeloos aannemen van n ander
ik zal mijn hele leven blijven twijfelen of mijn keuze voor god de juiste was

en tsjah slechte ervaringen, ik heb ook slechte ervaringen met ongelovigen. naar mijn mening is het geloof goed, maar zijn ideen die mensen erover hebben, waaronder ikzelf vast ook wel op sommige punten , niet altijd juist. helaas zien we dat zelf niet in

haat en onverdraamzaamheid vind je helaas overal

Floortje | 11-05-05 | 15:25

@ Iedereen

Laten wij buigen voor een Rabarbeke die, als ware het Andries Knevel zelf, met opgeheven vinger menig forum met hooggeleerde beschouwingen vult.

Het zijn juist de gelovigen die immer vooraan staan met ge- en verboden teneinde de opmars van ongelovigen te stuiten.

Opdat de here ons snel moge verlossen van dergelijk omhooggevallen Christentuig.

Brusselmans | 11-05-05 | 15:25

Rabarberke, Dramatique en Barbapoeppa en Floortje van 12 van FOK! Aarrgghh!!!!!
@Lof Der Zotheid
[..]
Toevallig gebruik ik de term christenhond alléén tegen christenvrienden. Omdat zij weten dat ik hen respecteer in hun mening. [..] Wat ontzettend stoer van jou! Goh!

Lekker Belangrijk© | 11-05-05 | 15:25

@69 Ik begrijp best dat christenen in jullie ogen lelijke zwartkousen en huichelaars zijn, moslims zullen ook wel allemaal een bhurka dragen en joden zullen wel in het geld zwemmen en een keppeltje op hun hoofd dragen. Zo zimpel zit de wereld niet in elkaar. Het is zooo makkelijk om mensen die bij een groep horen aan te vallen door excessen uit die groep er uit te tillen. Nog veel gemakkelijker wordt het als je zelf geen identiteit hebt, je in plaats van argumenten krachttermen en scheldwoorden gebruikt en waar je inhoudelijk op je bek dreigt te gaan het maar over de boeg van de grenzeloos imbeciele opmerkingen te gooien.

Rabarberke | 11-05-05 | 15:24

Even terugkomend over wat ik zei, dat je eerst wel even naar jezelf kan kijken of de mensen die intens met het gristendom bezig zijn, zoals die plaatselijk geloofsheer, wel de regeltjes naleven zoals god ze hebben voorgeschreven. Je zal nou nooit een topic vinden op de website van de grrrristen unie dat er weer een eentje is gepakt op het jarenlang misbruik van kinderen. Nee dat is negatieve publiciteit en dat kunnen de zieltjes winnaars natuurlijk niet gebruiken. Maar als er, naar mijn mening een leuk reclame spotje word gemaakt, staan ze vooraan om te zeggen dat ze het van de buis af willen hebben. Ohja, stel nou he dat er ooit word aangetoond dat 'Hij' niet bestaat sta je wel mooi in je broek. Stel van wel.. is god toch wel zo lief dat hij ons door de poort laat?

Altijd Raak | 11-05-05 | 15:23

@Floortje
zegmaar ben je al 12?

69 | 11-05-05 | 15:22

Schelden is flauw Floor,
Maar alleen al het bestaan van god in twijfel trekken is voor een aantal gelovigen al reeds godslastering.
Ik heb zeer slechte ervaringen met gelovigen, ook binnen mijn famillie, wat een haat en onverdraagzaamheid soms uit christelijke hoek, eng gewoon.

vander F | 11-05-05 | 15:21

@Floortje
Toevallig gebruik ik de term christenhond alléén tegen christenvrienden. Omdat zij weten dat ik hen respecteer in hun mening. Af en toe een beetje prikkelen over en weer moet kunnen.... Je moest eens horen hoe ik mijn bevriende 020-supporters noem als ze weer eens geprobeerd hebben met de trein naar 010 te komen....

Lof der Zotheid | 11-05-05 | 15:21

@Barbapoeppa
Maar toch bedoel je met je antwoordt, ik mag doen wat ik wil, wat de wet en normale menselijke zeden zeggen doet me niks want uiteindelijk als ik voor hem sta dan zeg ik gewoon sorry, heb het zo niet bedoeld dus nu is alles weer goed.

69 | 11-05-05 | 15:20

@rabarberke,je hebt maar een idool ,dat ben jezelf,kijk naar britney spears haar publiek...... allemaal breezah sletjes!!,... jezelf aan iemand optrekken is iets anders dan de hele dag met je idool of god bezig te zijn,.... snap je?.

swinger | 11-05-05 | 15:19

www.god.nl/ Dit zegt genoeg!

Fruitvlieg | 11-05-05 | 15:19

@Rabarbarke
Ben zelf een absoluut ongelovige, maar LOL! Hoe je met een paar rake postings alle andere reaguurders over de zeik kan helpen! Ga zo door en ik blijf nog ff aan de zijkant van deze draad meegenieten!

Lof der Zotheid | 11-05-05 | 15:18

ik ben christen en ik ben tegen de europese grondwet

zegmaar ik vind zelf die hand van god niet echt humor
maar echt ermee zitten dat 't op tv komt doe ik ook niet

zegmaar ik respecteer toch dat jullie geen christenen zijn, waarom zitten sommigen hier dan te zeiken met christenhonden enzo?
zegmaar dat is pas echt zielig, anderen uitschelden om wat ze geloven
en op n forum durf je wel alle algemene christenen uitschelden, maar zeg je dat ook tegen n christelijke vriend van je?

Floortje | 11-05-05 | 15:18

Zit er eigenlijk een copyright op de bijbel? en is God een geregistreerde merknaam ? Kijk dan kan degene die het recht op de naam God heeft misschien proberen aan de bel te trekken.

Thygros | 11-05-05 | 15:17

@69 15:11
Niet kwaad bedoelt, maar ik word een beetje moe van die vraag. Oppervlakkig gezien hoor ik daarbij. Maar er zit natuurlijk wel meer achter. Als het je geen ene moer interesseert wat je uitvreet omdat 'alles toch al geregeld is' kom je volgens mij van een koude kermis thuis.

'Wie niet lief heeft, kent God niet, want God is liefde'. (1 Johannes 4: 8)

Barbapoeppa | 11-05-05 | 15:16

@framoes Kortom ik heb geen antwoord op de vraag van file. Als je dat weet, waarom denk je dat ik dan wel een antwoord ga geven op die vraag als jij hem stelt?

Rabarberke | 11-05-05 | 15:16

@Rabarberke, Je mag niet masturberen, foei!!

Lekker Belangrijk© | 11-05-05 | 15:16

@ Rabarberke
Ben je van de veluwe?
zoja, ben je dan ook zo lelijk als al die andere grrristenvrouwen?
zoja, sorry.

69 | 11-05-05 | 15:16

Goed nieuws voor de redactie van GS; want, "Ik geloof dat Jezus Christus in mijn plaats al het kwaad uitgeboet heeft dat ik gedaan heb en zal doen."

Fruitvlieg | 11-05-05 | 15:15

Jeezus gristens, Rabarberke, Dramatique en Barbapoeppa zijn geland op GS met een missie!

Lekker Belangrijk© | 11-05-05 | 15:14

Je ziet wel dat de christenen allen dezelfde manier van denken hebben, met als doel angst te zaaien;

Balkenende en zijn gevolg: als we nee stemmen voor de europese grondwet komt er oorlog.
Een willekeurige Christen: De hand van God is wel degelijk beschikbaar. Hij zond Zijn Zoon in onze wereldgeschiedenis. Als Reddingsboei voor wie verloren liggen. Als wij echter spotten met deze God, zal Zijn hand ons niet in liefde aan kunnen nemen, maar zal Zijn hand het oordeel over ons uitvoeren.
Dat kunt u toch niet willen?!

10SC-star | 11-05-05 | 15:13

@Framoes

Daar heeft-ie wel op gereageerd.

File | 11-05-05 | 15:13

Het zijn weer fijne tijden.
De reli fundi's kruipen weer onder hun steen vandaan.
Boze moslims, verongelijkte christenen in hun kielzog.
Het is weer hip de wereld lastig te vallen met die psychotische religieuze fantasie regels waar niemand op staat te wachten.
En hun gelijk maar weer willen halen, want zij hebben de waarheid in pacht!
En nou hebben al die kluppies ook nog eens allemaal een waarheid klaarliggen die weer niet strookt met de waarheid van een ander kluppie.
Gaat weer de 'goede' kant op, middeleeuwen, here we come!

vander F | 11-05-05 | 15:12

@armageddon Vrouwen rukken niet. Als je straks sexueel actief wordt zul je zien waarom.

Rabarberke | 11-05-05 | 15:12

@Rabarberke 11-05-05 @ 14:47
"@file Als jij serieuze vragen gaat stellen krijg je serieuze antwoorden. Als je stomme vragen gaat stellen krijg je dit antwoord."
.
Kortom je hebt geen antwoord op de vraag van File.
Als jij je drukt maakt om het feit dat wij ons druk maken om het feit dat de CU zich druk maakt om niks.... wat maakt jou dat dan?

Framoes | 11-05-05 | 15:11

@Barbapoeppa
Ben jij er dan zo een die denkt dat ie alles mag omdat jezus toch al geboet heeft?

69 | 11-05-05 | 15:11

Als mensen willen geloven in 1 of andere God, is dat hun goed recht. Ik ben zelf overtuigd atheist en heb de nodige discussies achter de rug met mensen die het Christelijke geloof aanhangen. Uit dit soort discussies komt nooit een conclusie, daarom heet het ook geloof, geloof ik.

Need for Speed | 11-05-05 | 15:10

@Rabarberke 11-05-05 @ 14:50 "Voor zichzelf opnemen?" Dat zogenaamde diep "gekwetste" gelul van hun komt voort uit de misplaatste overtuiging van hun dat zij het alleenrecht op God zouden hebben. Anders zouden ze zich nooit aangesproken voelen. Je vergelijking van net slaat dus nergens op. Je begint over *mijn* moeder in vergelijking tot *hun* God, maar God is niet van hun.

Lekker Belangrijk© | 11-05-05 | 15:10

@polderklootzak Als je moeder is overleden en ze al jaren 'niet meer bestaat' zou je het ook niet leuk vinden. Bovendien, het feit dat God's bestaan niet bewezen kan worden volgens rationele begrippen betekent nog niet dat ie op grond daarvan niet bestaat :) Het is wetenschappelijk gezien alleen maar onzeker, meer niet.

Rabarberke | 11-05-05 | 15:09

@Rabarberke Bleef het maar beperkt tot het schoolplein. Het genante is dat dergelijke uitspraken zonder problemen door goed opgeleide Nederlanders worden gemaakt. Er is nog een lange weg te gaan naar goed inhoudelijk debat... maar het kan nog vandaag.

Dramatique | 11-05-05 | 15:09

@Armageddon 15:04
Nee, dat ben ik niet. Ik geloof dat Jezus Christus in mijn plaats al het kwaad uitgeboet heeft dat ik gedaan heb en zal doen.

Barbapoeppa | 11-05-05 | 15:09

Waar ik nu nieuwsgierig naar ben hè. Ruk jij wel eens achter de pc Rabarberke?

Armageddon | 11-05-05 | 15:09

Gezellig. Het wordt een steeds grotere Punica-Oase hier.
Ik zit met mijn priklimonade op de eerste rij. Ga vooral door met elkaar ongezien aan de schandpaal te nagelen.

Wittesaus | 11-05-05 | 15:07

Over god gesproken. Waar is Jesus van Nazareth gebleven?

Armageddon | 11-05-05 | 15:07

@Dramatique
Respect moet je verdienen!
Ik persoonlijk ken geen een grrrristen (ja GRRRRisten is de spellingswijze) die ooit mijn respect verdient heeft.
ik ken wel een hele hoop mensen die ik respecteer, maar om een of andere reden is daar geen een gelovige bij.

69 | 11-05-05 | 15:06

Net als de reclame zie ik hier toch wel 'velen' ook zelf met een 'beschuldigend' vingertje wijzen..

Fruitvlieg | 11-05-05 | 15:06

lol @ Altijd raak. Ik knikkerde trouwens nooit. Dat is meer iets voor heaumeaux.

Armageddon | 11-05-05 | 15:05

@altijd raak Is het niet makkelijk om als je inhoudelijk geen zak meer te melden hebt maar te vervallen tot volstrekt irrelevante vragen?

Rabarberke | 11-05-05 | 15:04

@raberke, ik noem 1 verschil, je moeder is als ze nog leeft fysiek aanwezig en dus bestaat ze, god is een fantoom.

polderklootzak | 11-05-05 | 15:04

@ Barbapoeppa: Kijk dat is nu een reactie waar we wat aan hebben. Respect! :-) Dus jij bent bang om je te moeten verantwoorden als je deaud bent en voor Hem staat?

Armageddon | 11-05-05 | 15:04

@Dramatique Ach dit is schoolplein geleuter. Als deze kinderen weer op school zitten en moeten gaan nadenken over wat ze moeten schrijven wordt het allemaal een stuk fatsoenlijker.

Rabarberke | 11-05-05 | 15:03

Op datzelfde plein waar jij en Armageddon geknikkerd hebben?

Altijd Raak | 11-05-05 | 15:02

Deze lijst is wel makkelijk voor de AIVD. Deze extremisten kunnen zo makkelijk in kaart gebracht worden. Ze zijn net zo makkelijk in de gaten te houden als andere extremisten ipv kanaleneiland leven deze op de veluwe.

Arkan | 11-05-05 | 15:01

@altijd raak Het valt me op dat mensen die er van alles uitkramen bij enig weerwoord plotseling een spreekwoordelijke deur vasthouden. Volgens mij stond je gewoon midden op een spreekwoordelijk plein onzin uit te kramen :)

Rabarberke | 11-05-05 | 14:59

"Vuile smerige Gristen insecten"
"Ik woon zelf ook op de veluwe, als ik zo'n mierenneukende Gristen tegenkom, schop ik hem/haar eigenvoetig van de fiets"
"Gristenhonden"
"Alle gelovigen moeten dood"
"Zet ze allemaal in een vliegtuig van Onur Air zeg ik je! Motor in de brand en maar bléren om God!"
"Kudt-gristenen"

Kortom: niveau=0

Waarom zouden Christenen (zonder G, ze zijn namelijk vernoemd naar Christus)een inhoudelijke discussie aangaan over deze topic? Eerst even respect uit de kast halen jongens, dan gaan we het over inhoudelijke argumenten hebben of God nu wel of niet in de reclame thuis hoort.

Dramatique | 11-05-05 | 14:59

Ik vraag me af of de gristenen ook aan de bel hadden getrokken als het hand van de profeet Mohammed was geweest.

Off topic:
www.nu.nl/news/524588/50/Internetaanbi...
Maak je borst maar nat

Need for Speed | 11-05-05 | 14:58

Armageddon 14:12
Op verzoek van Armageddon zal ik wat tegengas gaan geven.
Voor de meeste GS reaguurders heeft het grrristendom afgedaan. Alle christenen zijn gek of moeten alsnog op de brandstapel belanden. Ik generaliseer, maar dat begrijp je natuurlijk wel. Een serieuze reactie levert alleen maar scheldkannonades op en de meest creatieve (dat wel) godslasteringen. Daarom hebben de christenen er geen zin in. Tenminste, dat lijkt mij zo.
Zelf heb ik het ook opgegeven. Jij gelooft niet in God en wil Jezus Christus zo veel mogelijk beledigen? Nou, veel succes ermee. Want ik hoef namelijk voor jou geen verantwoordelijkheid af te leggen als jij voor Hem staat. Ik raak niet over de zeik want mijn geloof in Jezus Christus is niet afhankelijk van de goed of afkeuring van de gemiddelde Nederlander. En ik lig zelf absoluut niet wakker van dat spotje over 'de hand van God'. Ik begreep de link naar Maradonna wel. En ook al zou een reclamebureau heel veel energie steken in het bewust krenken en belachelijk maken van het chrsistelijk geloof dan raakt mij dat persoonlijk niet. Ik verbaas mij alleen over de haat en kortzichtigheid van de Nederlander als het op Jezus Christus aankomt. Als jij wil geloven dat een grrristen op zondag niks mag, zijn kinderen niet wil laten inenten, niet naar de tv mag kijken (alleen stiekum), haatdragend en kortzichtig is, dan doe je dat toch wel. Ook al is het niet zo. Want je hebt geeneens zin om je erin te verdiepen.

Barbapoeppa | 11-05-05 | 14:58

@armageddon Haha mijn moeder is een hoer, de christenen zijn mietjes en jij bent zoals je eigenlijk zou moeten zijn :)

Rabarberke | 11-05-05 | 14:58

het is RECLAME!!!!!

Adam Smurry | 11-05-05 | 14:57

Rabarberke haal die spreekwoordelijke voet eens uit m'n spreekwoordelijke deur!

Altijd Raak | 11-05-05 | 14:55

@file Ik hoef niemand te overtuigen hoor. Ik merk alleen op dat je je kunt afvragen wat nou erger is, je druk maken over reklame of je druk maken over het feit dat anderen zich druk maken over reklame. In beide gevallen ben je een druktemaker.

Rabarberke | 11-05-05 | 14:55

aan de andere kant.. fundamentalistische (middel)vingers genoeg op den aardkloot.

Fruitvlieg | 11-05-05 | 14:55

Dit schreef een persoon bij de petitie:

Als God echt bestaat zoals beschreven in de Bijbel en wat zichtbaar is in de schepping en zichtbaar is door Geest vervulde christenen en zichtbaar is in wonderen en tekenen die vandaag de dag plaatsvinden dan is het simpelweg onmogelijk deze God in een misselijk makende grap te degraderen voor slechts commerciële doeleinden. Dit is niet alleen kwetsend voor christenen en voor God zelf, ik zou het zelfs niet durven deze God uit te dagen!

mijn haren gaan hier echt recht van overeind staan, wie wordt er in de reclame belachelijk gemaakt dan ? er wordt toch niks spottends gezegt/gedaan ?

zielige,trieste lui zijn et die kristelijke lui, ik walg van ze zelf

Wooter | 11-05-05 | 14:54

@lekker belangrijk
Ik heb aandelen Versatel, alsjeblieft, clementie!

polderklootzak | 11-05-05 | 14:54

Zeg Rabarberke, je moeder is een hoer, je moeder is een hoer! *doet de wave*

Armageddon | 11-05-05 | 14:53

Het ging hier eigenlijk alleen maar om de 'wijsvinger' van God... Ik kan mij andere taferelen voorstellen..

Fruitvlieg | 11-05-05 | 14:52

@ Rabarberke
Reageer gerust effe normaal, vind ik heus niet erg. Ik bedoel alleen maar dat jij je nu druk maakt, over iemand die zich druk maakt, over mensen die zich volgens jou druk maken om niks. Je zou het onderwerp ook kunnen laten rusten, ipv plaats van mensen proberen te overtuigen van iets waarvan ze niet overtuigd willen worden. Oh nee, stom, dat kunnen die hards als jij niet.

File | 11-05-05 | 14:51

Heb in ieder geval één gristen op de kast gekregen. Missie geslaagd. ;-)

Armageddon | 11-05-05 | 14:50

@lekker belangrijk Ik denk dat de ze het vooral voor zichzelf opnemen. Je kunt het niet-christenen moeilijk uitleggen, maar vergelijk het ongeveer met de situatie dat iedereen ten onrechte over je moeder rondvertelt dat het een hoer is. Als je dat niet kan schelen is er niets aan de hand. Als je dat wel wat kan schelen dan probeer je die mensen het zwijgen op te leggen.

Rabarberke | 11-05-05 | 14:50

@Rabarberke
1. voetbal is een kudtsport
2. Ik heb geen vrouw
Dus ben ik volgens mij nog wel even safe van de 'gristeninvasie'.

Oh.. ennum bij de weg he, stel ze zouden het wel hebben over de plaatselijk 'Meester Ludis' dan vind ik dat ze hun website en de media zo af en toe wel eens mogen vervuilen met die onzin.

Altijd Raak | 11-05-05 | 14:49

Waarom laten we het niet over aan de Beste Man zelf? Als ie Lazarus, die bijna als een rottende klomp vlees van z'n karkas aflazerde, in een handwenk kom omtoveren tot een frisse adonis, dan is het toch peanuts om Versatelus binnen in oogwenk failliet te laten gaan? Gristenen hebben zo weinig vertrouwen in de Almachtige dat ze het elke keer het nodig vinden om het voor Hem op te nemen.

Lekker Belangrijk© | 11-05-05 | 14:47

@file Als jij serieuze vragen gaat stellen krijg je serieuze antwoorden. Als je stomme vragen gaat stellen krijg je dit antwoord.

Rabarberke | 11-05-05 | 14:47

w00t zo net een boze mail naar de christenunie gestuurd waarin ik mijn beklag over hun censuur heb gedaan.. stelletje ...

mazzl | 11-05-05 | 14:46

Zeikerd

Adam Smurry | 11-05-05 | 14:46

@swinger wie zegt dat geloof in een hogere macht het geloof in jezelf uitsluit? Misschien versterkt het geloof in een hogere macht juist het geloof in jezelf. Daar hoef je overigens geen christen voor te zijn. Dat kom je ook als volgeling van Britney Spears aardig ver mee. Associatie met iets (relatief) onbereikbaars doet wonderen met het zelfbeeld.

Rabarberke | 11-05-05 | 14:45

Kunnen we allemaal even stil zijn en de handen vouwen, we vragen god om zijn hand te gebruiken voor glennis zodat nederland eindelijk het songfestival wint

Mellorenz | 11-05-05 | 14:45

@ Rabarbake
Jij zei net tegen Armageddon: "zij maken zich druk om niks, jij maakt je hier enorm druk over het feit dat zij zich om niks druk maken. Wat maakt jou dat?"

Eeh, wat maakt jou dat eigenlijk?

File | 11-05-05 | 14:44

Wat kan mij die reklame nou schelen Rabarberke beste knul. Het gaat om het totaalplaatje. Waarom geloof jij bijvoorbeeld?

Armageddon | 11-05-05 | 14:44

@armageddon Maak je niet zo druk om dat 'knul' als jij het niet kunt hebben dat anderen zich druk maken over zo'n reklame.

Rabarberke | 11-05-05 | 14:42

geloof in een hogere macht is voor mensen die niet in zichzelf durven te geloven,daarom zijn het ook altijd leugenaars ,kortom,het zijn slappelingen waar je niks mee kunt,.... geloof dus maar gewoon in jezelf,... dat zou god ook willen.

swinger | 11-05-05 | 14:40

@ Rabarberke: Knul? Heb ik met je geknikkerd?

Armageddon | 11-05-05 | 14:40

oude traditionele gristelijke traditie, nooit moeilijk doen als je is geen condoom bij je hebt

Mellorenz | 11-05-05 | 14:40

@altijd raak Dat is een drogreden. Het feit dat binnen een organisatie niet alles altijd perfect verloopt, betekent nog niet dat volgelingen van die organisatie zich niet meer mogen uitspreken over wat daarbuiten gebeurt. Dat zou mooi zijn. Op jouw voetbalvereniging naait de trainer de barjuf, die toevallig je vrouw is en dan mag de buurman, die toevallig ook lid is, zich niet meer storen aan het feit dat er een dakloze op zijn stoep schijt. Ik hoop dat je het snapt.

Rabarberke | 11-05-05 | 14:39

Als ze de gristenunie nou een verbieden. Stelletje jankerts. Bereiken geen reet in de politiek, dus maar zeiken over van alles en nog wat.
.
Als iemand zegt dat mijn moeder een hoer is, ga ik me niet druk maken. Zijn/haar probleem dat hij/zij te achterlijk is om me op een niet-clichematige manier uit te schelden.

Framoes | 11-05-05 | 14:39

@Raberberke en FM eerder..
Helemaal mee eens. Mensen die zo tekeer gaan kennen net zoveel tolerantie en inlevingsvermogen dan dat handjevol zeurderige gelovigen.

OurHero | 11-05-05 | 14:38

Echte gristenen kijken geen tv en worden door deze reclame dus ook niet gekwetst. Een leuk commentaar trouwens: "Zelfs mijn zoon van 6 zegt dat het niet kan en dat het spotten is, dus eraf met die reclame." Wat ontzetten erg dat een kind van 6 al zo geindoctrineerd is.

BlackMagic® | 11-05-05 | 14:37

een fotofuck met de hand van god?

spreek vrijmoedig over got, maar misbruik zijn naam niet

Zjineez | 11-05-05 | 14:36

@inuk Het gebrek aan relativeringsvermogen is niet uitsluitend aan christenen voorbehouden. Iedereen heeft zijn zwakke plekken. De een heb je zo op de kast als je het over God hebt, bij de ander kom je met wat scherpe opmerkingen over het promiscue gedrag van zijn moeder verder en bij weer een ander doet de rol van zijn opa in de oorlog het ook goed. Iedereen heeft zijn tolerantiegrens, bij christenen is dat toevallig een collectieve grens en dat doet nu eenmaal wat meer stof opwaaien dan een opmerking in de trant van 'je moeder is een hoer' aan het adres van een individu.

Rabarberke | 11-05-05 | 14:35

Een sletje achter van de brommer af laten ketsaen door middel van de boom truc mag niet maar je mag haar wel uitwonen als het je zus is!!
Vuile smerige Gristen insecten

Mari van Huana | 11-05-05 | 14:35

Nou je 't zegt, ik heb nog nooit van m'n hele leven zulke lelijke wijven gezien als die refo's.

Conan de Rabarber | 11-05-05 | 14:34

en dat spijkerman niemand meekrijgt naar tien, is dat ook de hand van God?

Mellorenz | 11-05-05 | 14:32

Ik ben het met je eens Apollo. Kijk eerst even waar de hand van de plaatselijk kerkleider zit en ga je dan pas druk maken of het nou wel of niet een 'handsdoelpunt' van god was.

Altijd Raak | 11-05-05 | 14:32

GVD die kudt-gristenen hebben echt te veel vrije tijd! Zitten allemaal op hun heilige aars de hele dag naar de buis te staren op zoek naar iets wat ze niet bevalt.

Ik woon zelf ook op de veluwe, als ik zo'n mierenneukende Gristen tegenkom, schop ik hem/haar eigenvoetig van de fiets.

Ndrangeta | 11-05-05 | 14:32

"Jezus gaf zijn bloed ook voor u!", kreeg ik ooit naar mijn hoofd geslingerd, toen ik weigerde een foldertje aan te nemen van een fanaticus. Als ik nu bij wijze van tegenprestatie eens drie keer per jaar naar de bloedbank ga, zullen ze dan ophouden met aan mijn hoofd zeuren?

File | 11-05-05 | 14:31

Ik weet nu ook wie die trein met ajax supporters heeft stilgezet

Mellorenz | 11-05-05 | 14:29

@Doggy: mijn stem heb je voor die lijst

Snijbonenmolen | 11-05-05 | 14:29

Heeft iemand ze al geprobeerd uit te leggen dat zulk soort reclames grappig bedoeld zijn? En dat een gebrek aan relativeringsvermogen niet echt goed is voor je hart. Ach, laat maar eigenlijk, des te eerder zijn we van ze af.

inuk | 11-05-05 | 14:28

@armageddon Luister knul, ik ben christelijk. Ik kan lachen om zo'n reklame, het boeit me niet. Ik kan ook lachen om jouw opmerkingen als je christenen afzeikt. Zij maken zich druk om niks, jij maakt je hier enorm druk over het feit dat zij zich om niks druk maken. Wat maakt jou dat? Net zo'n aansteller. Jouw aversie tegen christenen is minstens zo pedant als de aversie die zij hebben tegen zulke reklames.

Rabarberke | 11-05-05 | 14:28

@ OurHero : Michael Jackson heeft ook witte vingers ( o.a. )

Zou trouwens een goed gristen zijn, zie mijn eerdere post

Apollo | 11-05-05 | 14:27

De hand van God (nog niet beschikbaar) auw dat doet zeer hadden ze beter de hand van Balkenende kunnen doen

Mellorenz | 11-05-05 | 14:27

Komt er ook nog 'n handtekeningen-inzamelingsactie vóór de reclame? Kijken hoeveel handtekeningen er binnen kunnen worden gehaald op die manier ...

Doggystyle | 11-05-05 | 14:26

Deze reclame klopt toch niet, god is een zwarte vrouw.

OurHero | 11-05-05 | 14:25

@adam smurry
ja die DESC moest nog achter die link, maar de mongeaulen filter doet zijn werk.. Kijk maar op pagina 22 (waar het begonnen is) 3 kwart komt uit nunspeet. Pagina 1 zijn de wannabees die gister barend en van dorp hebben zitten kijken

Zander | 11-05-05 | 14:25

Hmm ... kunnen ze zich niet beter tegen de vertoning van de film Kingdom of Heaven verzetten? Krijgt deze film ook eens wat gratis publiciteit ;o_

Zucht | 11-05-05 | 14:24

Heeft heel de gemeente Nunspeet en Hasselt getekend ???

Adam Smurry | 11-05-05 | 14:24

Ja god aan de coke! Goeie kerel is het. :-)

Armageddon | 11-05-05 | 14:24

@ bull dan moet het onze Johan wel zijn, kan niet anders. Ook leuk, maar ik was zo blij dat god aan de coke was,...

polderklootzak | 11-05-05 | 14:22

gewoon even een leuke Mailtje sturen naar reclamefatsoen@christenunie.nl met de opmerking dat zij moeten stopen met reclame maken voor het NEUKE zonder condoom en het reclame maken tegen reclame maken laat ze gewoon lekker die tv weg pleure. zijkers

Bravo02 | 11-05-05 | 14:22

Ali Z uit Hasselt, he ook een Ali in de lijst :)

Adam Smurry | 11-05-05 | 14:21

christendom = nederlands, stelletje kanker negers

lachspieren | 11-05-05 | 14:21

@saulus
Wie kan hier niet rekenen? Dit gaat om afgeronde getallen: bv. 49,6% voor, 49,7% tegen, 0,7% geen mening. Resultaat: 50%, 50% & 1%...

streep | 11-05-05 | 14:20

@ Zander

Ik kan geen SQL injection geven :(

Adam Smurry | 11-05-05 | 14:20

Ze "gristen" liever in de broekjes van jonge kerkgangertjes.

Kerkschandalen genoeg, laten ze zich daar nu eens druk om maken ipv dat soort dingen in de doofpot te doen ( wel oerhollands trouwens )

Apollo | 11-05-05 | 14:19

@Armageddon
Geloof is sowieso voor bange mensen. Hebben ze in ieder geval iets om op terug te vallen. De bijbel komt ook altijd goed van pas tijdens een discussie. "Zo staat het geschreven!"
Ja, zo ken ik er nog een paar!

Wittesaus | 11-05-05 | 14:18

@filosoof_op_klompen
Ik steek toch echt mijn eigen snikkel in mijn vrouw om een wonder te verrichten.
Daar komt GOD niet aan te pas hoor.

Wittesaus | 11-05-05 | 14:17

Misschien een idee voor Versatel om alleen op zondag uit te zenden want dan kijken ze misschien niet zoveel tv?

Adam Smurry | 11-05-05 | 14:16

Geloven is voor mietjes die bang zijn voor de dood.

Armageddon | 11-05-05 | 14:15

Ow ik dacht al! Maar daar is filosoof op klompen al! De gristen te paard!

Armageddon | 11-05-05 | 14:14

Die gristenhonden wekken altijd een bepaalde agressieve gevoelens bij me naar boven als ze over dit soort zielige onderwerpen beginnen te zeiken.

Altijd Raak | 11-05-05 | 14:14

Wat een trieste reacties tegen gelovigen zeg! Uiteraard is die actie tegen zo'n onbenullige reclame zwaar overtrokken. Dat is toch nog geen reden om hier als een achterlijke tekeer te gaan met doodverwensingen etc.?

FM | 11-05-05 | 14:14

Ho eens wat een triest stukje.
Echt van oh, wat weten wij het allemaal gelukkig beter, we doen net of God er niet is. Zelf maken we er een betere wereld van.
Alsof er ook maar een mens in staat zal zijn om een mens te maken.
Ben je dan dom, of dom.
De dood zal beslissen wie er uiteindelijk gelijk krijgt. En daar kan niemand omheen.

filosoof_op_klompen | 11-05-05 | 14:13

@ polderklootzak : Niet? weer een illusie armer ik was er toch van overtuigd dat....

Bul Super | 11-05-05 | 14:13

. Adam Smurry

en check eens uit waar al die gasten gemiddeld vandaan komen, de meeste komen dus zwaar van de Bible Belt...

brutus68 | 11-05-05 | 14:12

Wat mij nu opvalt hè. Waarom zie je hier nooit gristenen er tegen in gaan? Je kunt mij niet wijsmaken namelijk dat er op GS gaan gristencommenters rondhuppelen.

Armageddon | 11-05-05 | 14:12

Wat een losers..

Altijd Raak | 11-05-05 | 14:12

Is er dan niemand die gelooft dat Maradonna zelf god is?
Eigenwijze gristelijken, ze krijgen het op een presenteerblaadje.

polderklootzak | 11-05-05 | 14:12

Pfffffffffff, wat zijn Gristenjongens en meiden toch vermoeiend! Gaaaaaaaaaap!

auxy | 11-05-05 | 14:11

Alle gelovigen moeten dood.
99% van al het geweld en oorlogen op deze aarde meteen opgelost (en ook een stuk minder vervuiling met 90% van de mensheid pleite).

Strebertje | 11-05-05 | 14:08

Als je even kijkt bij bekijk de handtekeningen dan zie je wie er allemaal heeft getekend ;)

Die knuppel bij Barend en van Dorp gisteren is toch ook ergens anders van bekend? Jan Mulder iig vond het ook complete onzin.

Adam Smurry | 11-05-05 | 14:06

@saulus
Kunnen ze uberhaupt wat dan, behalve kinderen produceren aan de lopende band?

Wittesaus | 11-05-05 | 14:05

Volgens mij vindt God die commercials wel lachen.

De Vrolijke Kaafir© | 11-05-05 | 14:05


En als je niks meer te belullen hebt, tsja, dan kom je als partij aan met een term als 'reclamefatsoen'....

Louloene | 11-05-05 | 14:05

Nu beginnen die Christelijken dus ook al te radicaliseren met hun acties.

File | 11-05-05 | 14:04

@Saulus: Ergens gaat er iets mis... De gristenunie is in de middeleeuwen blijven steken en gebruikt nog telramen om de poll te berekenen.

Snijbonenmolen | 11-05-05 | 14:04

Dat die gristenen eens een keer wat nuttigs gaan doen. Godverdomme! Zet ze allemaal in een vliegtuig van Onur Air zeg ik je! Motor in de brand en maar bléren om God!

Armageddon | 11-05-05 | 14:04

en rekenen kunnen ze ook niet!!
Peiling
TV-spots die de reclamecode overtreden moeten worden beboet
Mee eens (50%)

Niet mee eens (50%)

Geen mening (1%)

Totaal: 1219 stemmen

saulus | 11-05-05 | 14:02

Met de HEERE valt niet te spotten!

Louloene | 11-05-05 | 13:59

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl