Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Volkskrant: 'omarm het referendum!'

cartoonverdragklein.pngDus wij positief verrast. De Volkskrant Twitterde gisteren dat in Vonk een artikel zou staan met de titel 'omarm het referendum'. Er kwam zelfs 'petje af voor GeenPeil' voorbij. We konden er bijna niet van slapen, bang als we waren dat vanmorgen de Volkskrant 'sorry, we waren gespoofd' zou Twitteren. Vanochtend in pyjama naar beneden om den arbeiderscourant van de mat te pakken en bij de koffie te lezen. En God, we konden vanaf de eerste regel al niet meer blijven zitten vanwege alle veren in onze reet. Kans voor het kabinet De TL;DR-versie van het artikel van Jeroen Visser is, en we parafraseren, 'GeenPeil is awesome, het beste dat dit kabinet ooit is overkomen, Nederland is beter af dankzij GeenPeil, want dankzij GeenPeil, vrede zij met hen, is er nu de unieke kans voor het kabinet om een flinke positieve bak argumenten in het EU-debat te mikken. En Jan Roos is niet de held die dit land wil, maar wel de held die dit land nodig heeft.' Okee, wellicht ietwat overdreven en dat laatste er zelfs compleet bij verzonnen, maar in wezen is dat waar het artikel over gaat: kansen voor het kabinet. Jeroen Visser bedoelt met 'omarm het referendum' dat het kabinet het referendum moet omarmen, zoals kabinetten in Denemarken en Ierland daar referenda over Europa keer op keer aangrepen om interessante, intelligente en intellectuele debatten te voeren over de spanningsboog tussen nationale soevereiniteit en de EU. In tegenstelling tot het gemor van ons kabinet en het feit dat het ja-kamp eigenlijk alleen maar LALALA POETINVRIENDJES kan roepen. Vol op het orgel Het is natuurlijk ook wel gek, als je als kabinet een referendumwet uitvaardigt en dan vervolgens als mensen succesvol gebruik maken van die wet ineens 'geen zin hebben' om campagne te voeren. U moet zelf maar even Blendlen of een bres in de paywall van de Volkskrant slaan, maar de strekking is dat dit kabinet vol op het orgel zou moeten gaan voor een ja-campagne. En ook al waren ze indirect (omg je noemde ons 'goedgebekt', zo lief!), we nemen de complimenten voor ons democratisch wederopbouwwerk van harte in ontvangst, Jeroen. Thanks Eindelijk iemand die het begrijpt: dit land hunkert naar een kabinet dat betrokken is bij de wensen van (een deel van) het volk en dat zich enthousiast mengt in politieke discussies, want het GeenPeil-referendum komt de democratie enorm ten goede. Als mensen de makkelijke jij-bak tenminste kunnen laten liggen voor de complexe argumenten. Thanks, Jeroen.

Reaguursels

Inloggen

De wat meer genuanceerd politieke pers roept dit ook al een tijdje. Ze zijn niet eens uitgesproken vóór of tegen het associatieverdrag, maar willen dat het kabinet eens duidelijk maakt waarom we dit zouden moeten willen. Zij gaan uit van de goeder trouw van het kabinet en vragen een goed verhaal. En dat komt dan niet.

van heinde en verre | 28-02-16 | 14:52

De tegenstemmers zijn tegen democratie. Ze vinden dat niet de Oekrainers hun eigen toekomst mogen bepalen (een ruime meerderheid wil aansluiting bij het westen) maar Putin. Ik ga niet stemmen. Referenda geven geen goed bestuur, ze peilen alleen de populatiteit van een besluit, niet de kwaliteit. Goede besluiten zijn soms niet populair. Californie ging failliet aan referenda. Wat er in april gaat gebeuren is dat veel mensen nee gaan stemmen omdat ze ergens boos om zijn. Hoeft niets met de eigenlijke zaak te maken te hebben. Hun buurman heeft een grotere auto gekocht, hun zaak is failliet verzin het maar. Niet stemmen dus. Weggegooid geld dit referendum.

erikrugzak | 28-02-16 | 07:44

Juist.
Omarm dat referendum en stem TEGEN.

mallekater | 28-02-16 | 07:23

Blendle=DWDD=Vara=Dus niet.

Kamervraag | 27-02-16 | 17:52

We moeten goed terugkijken en leren van wat er is gebeurd met het Griekse "Oxi" dat wel een bindend(..!) referendum was.

De democratische wil van het Griekse volk is doodgewoon door het Brusselse Kremlin i.s.m. hun trawanten van Franfurt(=ECB)van de kaart geveegd en ze leven nu als slaven in armoe om de schulden die aan hun banken waren opgedrongen, voor die banken af te betalen.
De Brusselse dictators worden steeds sterker, maar het volk laat het op z'n beloop (want brood en spelen); net zolang tot het te laat is!

telelezer | 27-02-16 | 15:11

Bij een overweldigend “NEE” gaat Rutte dermate af (ook al zal hij voorspelbaar zijn democratische achterwerk met de uitslag afvegen) dat hij en zijn Haagse trawanten en Brusselse meesters niet meer kunnen pretenderen te denken dat het volk “voor” was, en kan hij niet meer zeggen “Wir Haben Es Nicht Gewusst”
En we kunnen dan ook weer later eindeloos kankeren dat we ook bij dit referendum (alweer) belazerd worden door de overheid.
–
Daarnaast zal een Nederlandse “Nee” overwinning invloed hebben op het komende GB referendum (want Farage komt heus niet voor niks) en ook de voor de deur staande Hongaarse en Tsjechische referenda”!

ECHTER: dat kan alleen maar bij minimaal 30% opkomst; dus beste Nederlanders, ook al bent u te lui, te dom, te naief, te apatisch, te murw, of moet u naar “foeballe” kijken, of heeft u een lekke band, komt toch allemaal stemmen om aan te geven dat wij Nederlanders balen van de dictatuur van het Brusselse Politburo.
–
Als u het dan niet voor uzelf doet, doe het voor uw kinderen die steeds verder het EU(SSR) moeras in worden getrokken door de Haagse loopjongens van de Brusselse bezettingsnmacht.

telelezer | 27-02-16 | 14:48

Lachen joh. Het voor-kamp beschuldigd het tegen-kamp van wat ze zelf doen: geld aannemen van dubieuze bronnen. Dat niemand dat doorziet is me een raadsel.

Rest In Privacy | 27-02-16 | 14:32

Ik snap geen peil niet. Waarom geen NEE flyers?

Mensen hebben altijd de mogelijkheid zelf te blijven kiezen.

Yvonne54 | 27-02-16 | 13:21

"Het is natuurlijk ook wel gek, als je als kabinet een referendumwet uitvaardigt en dan vervolgens als mensen succesvol gebruik maken van die wet ineens 'geen zin hebben' om campagne te voeren."
Heel juist verwoord, ik denk dat 'Geenpeil' meer dan wat ook heeft aangetoond dat dit puppet-kabinet totaal geen mandaat heeft. Het is ook niet verrassend dat deze poppetjes 'geen zin an' dit referendum hebben, hun opdracht was duidelijk: "breng alles in stelling om meer macht over te dragen aan Brussel en volg die agenda naar de letter". En toen kwamen Mark en Didi terug van Bilderberg en deden zoals hen was opgedragen. Of heeft u dit kabinet op regeren kunnen betrappen? Ik niet nl., ik heb het gevoel alsof ze er al heel lang zitten maar dat er niets uitkomt. Alsof je een carrosserie van een auto hebt staan en daar een draaiende motor in de kofferbak ploft. Vooruit zal ie niet gaan. Dit kabinet opereert onafhankelijk van het volk en de Nederlandse grondwet. Het wisselt om de zoveel tijd van samenstelling om een meerderheid in de Kamer te fabriceren, en niemand valt op hoe ongebruikelijk dat eigenlijk is.
Ik ben wel die Poetin/VS discussie zat aan het worden. Ik ben tegen de EU. Ik was altijd voor de EEG of in mindere mate de EG, maar toen het zich veranderde in die Unie was ik er snel klaar mee. Ik wilde geen 'europese munt' of onderdeel zijn van een gigantisch rijk waarover ik niets te vertellen heb als kiezer. Waarin ik niet eens als kiezer nog enige invloed hebt, maar die mij vertelt wat voor een gloeilamp ik mag gebruiken, hoe krom mijn bananen mogen zijn, hoe sterk mijn stofzuiger, donder op zeg!
Toch ben ik geen Poetin vriendje, ik denk ook dat we dit niet moeten gaan spelen als 'liever bij Rusland dan bij die Yanks' want dan haken een heleboel mensen af. Die liefde die sommigen hier etaleren voor de Russen heeft zelden te maken met de realiteit maar met een soort mystiek. Ik herinner me een buurjongen tijdens de Koude Oorlog, 35 jaar geleden. Hij was op bezoek en we hadden de TV aanstaan. Een item over de Sovjet Unie kwam langs, er kwam ter sprake dat mijn vader (hij ruste in vrede) Russisch sprak en de jongen ontstak in een lyrisch betoog over de Russen, en wat voor een krachtige gezichten zij hadden en bladiebla. Leuk maar irrelevant.
Dit referendum is van ons en gaat over ons, onze toekomst en die van onze kinderen. En Brussel is tot alles in staat om ons onder de knoet te krijgen, daar zit het gevaar.
In de VS leeft een vergelijkbare discussie, daar is ook een federale overheid bezig een eigen agenda door de samenleving te walsen zonder ook maar een blik op hun grondwet te werpen. En ook daar wordt alles uit de kast gehaald om tegenstanders neer te zetten als xenofoben en gekken.
Niemand wil leven in een dictatuur van bureaucraten, maar met de EU racen we met een noodgang die kant op.

Rest In Privacy | 27-02-16 | 12:37

" Dood knuffelen en de hemel inprijzen " , als alle andere methoden falen.

enorme sukkelzak | 27-02-16 | 12:14

Brussel, 55.000 EU ambtenaren met een goedbetaalde baan en er is er niet één die mij uit kan leggen waarom ik voor moet stemmen. +700 Europarlementariërs en 0 kunnen er uitleggen waarom ik voor moet stemmen. Dan is er Juncker die als argument met een dreigement van een continentale crisis komt. Ik luister liever naar Nigel Farage en als de EU ineenstort dan richten we toch een nieuwe kleinere op.

Beroep = Boerenlul | 27-02-16 | 12:12

@Watching the Wheels | 27-02-16 | 11:52
En iedere man kreeg een 4x4, de jongetjes een superman pak, de meisjes een barby pop en de alle moeders een Philips strijkijzer.

Mark_D_NL | 27-02-16 | 12:02

@Lupuslupus | 27-02-16 | 11:43
@Watching the Wheels | 27-02-16 | 11:52
Ik hoorde dat bij www.maxkeiser.com , maar zie het verder niet zo snel ergens bevestigd dus het kan ook een dolletje zijn geweest. Zou wel een stunt zijn.

Watching the Wheels | 27-02-16 | 12:00

Poetin heeft ook alle schulden die mensen op de Krim hadden (bij Oekrainse banken) kwijtgescholden, dus die gaan allemaal hypotheekvrij door het leven nu, best humor dat een leider van een land een keer geld aan het volk geeft ipv. aan bankiers.
Watching the Wheels | 27-02-16 | 11:52
.
O dat wist ik niet eens. Wat G.e.w.e.l.d.i.g. voor die mensen! Daar kunnen wij hier toch alleen maar van dromen met onze vele onder.water.staande.top.hypotheken.in.dit."rijke".land?

Lupuslupus | 27-02-16 | 11:59

De helderzienden van de gemeente Nieuwegein hebben het aantal stemlokalen plechtig verlaagd naar 18. In 2014 waren er dat nog 37. Alleen de SP pruttelde een beetje, de rest sprak verheugd hun zegen uit en rolden hun bidmatje uit in de richting van Kiev.

Nivelleermarionet | 27-02-16 | 11:55

-weggejorist-

Nalika | 27-02-16 | 11:55

-weggejorist-

Nalika | 27-02-16 | 11:55

Als de vos de passie preekt,boer pas op jou kippen. Dat geldt vooral voor linkse vossen.

Nalika | 27-02-16 | 11:55

Jappenvriendjes. Indie verloren rampspoed geboren.
Putinvriendjes. Oekraine verloren rampspoed geboren.

IndoFortuyn | 27-02-16 | 11:54

Waar blijft de volgende woedeaanval van onze Koreaanse Slet?
RoBD=Skullfucker | 27-02-16 | 11:43
.
En die van Nonkel. Nou ja, dat komt vast nog wel omdat een topic over Oekraïne het enige is waar zij bij GS op reageren. Totaal nutteloos maar goed, het verhoogt het amusementsgehalte. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.....

Lupuslupus | 27-02-16 | 11:53

@Lupuslupus | 27-02-16 | 11:43
Poetin heeft ook alle schulden die mensen op de Krim hadden (bij Oekrainse banken) kwijtgescholden, dus die gaan allemaal hypotheekvrij door het leven nu, best humor dat een leider van een land een keer geld aan het volk geeft ipv. aan bankiers.

Watching the Wheels | 27-02-16 | 11:52

"GeenPeil, vrede zij met hen"

Watching the Wheels | 27-02-16 | 11:50

Waar blijft de volgende woedeaanval van onze Koreaanse Slet?

RoBD=Skullfucker | 27-02-16 | 11:43

"dit land hunkert naar een kabinet dat betrokken is bij de wensen van (een deel van) het volk"
Maar zo,n kabinet hebben we nu toch, alleen zijn ze betrokken bij het verkeerde deel.

hero_of_heaven | 27-02-16 | 11:43

Alsof het erg is om in het Poetin kamp geplaatst te worden he. Nee de EU is lekker, die haar eigen volk opzadelt met een doods cultus. Zoiets zie ik Poetin zijn eigen volk nog niet aan doen.
pluk-87 | 27-02-16 | 11:31
.
Het is niet voor niets dat 80% van de Russen hun president op handen dragen. Zie de vele filmpjes op youtube. Toen Poetin de vorige keer werd herkozen als president ging hij naar het Rode plein, stond daar gewoon op straat om de mensen te bedanken (met tranen in zn ogen).
.
Hadden wij maar zo'n president! Ik ben echt jaloers op het Russische volk. Goed, ze hebben het financieel veel minder dan wij hier in Nederland maar een echte Rus heeft *alles* over voor z'n land.
.
Mooi was ook dat toen De Krim weer bij Rusland kwam - VIA EEN REFERENDUM!- de pensioenen met 50% werden verhoogd. Terwijl hier onze pensioenen worden afgebroken, er al 6 jaar! geen indexering meer heeft plaatsgevonden door de schandalige rekenrente van de centrale bank. Allemaal zaken waarover je de EU/VS adepten nooit hoort.

Lupuslupus | 27-02-16 | 11:43

Waarom zou het Kabinet een Ja-campagne opstarten als ze er zelf niet in geloven. Daarom wordt het aantal stemlocaties ook gedecimeerd. Ze weten het anders niet te gaan redden. Psychologische oorlogsvoering, waarbij onbewust wordt erkend dat GeeenStijl al gewonnen heeft. De intelligentie zit dus ook niet waar die behoort te zitten en dat wordt schrijnend steeds duidelijker. Grote delen van de Nederlandse bevolking, van links tot rechts, pruimen het niet meer en zijn mordicus "teugen"."Teugen" alles. Zie de wekelijkse peilingen. Dus als dit "populaire" Kabinet nu een Ja-campagne zou opstarten voor het associatieverdrag met de Oekraïne zijn wij gewoon "teugen". Morgen schijnt de zon. "Teugen". Het Kabinet? "Teugen". De EU? "Teugen".Stemmen referendum associatieverdrag Oekraïne op 6 april. "Teugen". Hoe stemmen alle Vrije Palingen de zgn. liber-alen, gestoomd, gerookt en in 't groen. Juist ja,"TEUGEN".

Een vrije paling | 27-02-16 | 11:41

Ik vind ook dat er een duidelijk NEE ! op die flyers moet !
Psychologisch gezien ; Overal "NEE" zien indoctrineert !
De andere kant gaat vol op het JA - woord !
A3an | 27-02-16 | 11:34

Exact!!! Overal Nee-posters!

Voorsteltekst: "Wilt U verantwoordelijk zijn voor de Oekraïense staatsschuld?? 1 Griekenland is genoeg! Stem NEE!"

Vogelbeest | 27-02-16 | 11:38

@pluk-87 11:31: Dat zou Putin zonder meer doen als het hem en zijn vriendjes zo uit zou komen. Putin is geen man van het volk, maar een despoot die net zoals elke despoot doet wat hij wil, maar even goed graag als een goed heerser herinnerd wil worden. En daarin verschilt hij niet eens zoveel van de eurocraten hier... het verschil is dat men in Rusland een stuk minder vrijheidsminnend is en dus veel verder kan gaan met repressie. Russen leven graag onder de zweep; iets dat men wel politiek masochisme noemt. Europeanen niet, dus hebben we een paar lagen fluweel om de knoet gewikkeld om het allemaal wat zachter te laten lijken, maar de zweep is er nog steeds gewoon als het er op aankomt. Putin lijkt veel meer op onze Europese leiders dan men wil toegeven

Muxje | 27-02-16 | 11:37

Ik vind ook dat er een duidelijk NEE ! op die flyers moet !

Psychologisch gezien ; Overal "NEE" zien indoctrineert !

De andere kant gaat vol op het JA - woord !

A3an | 27-02-16 | 11:34

Alsof het erg is om in het Poetin kamp geplaatst te worden he. Nee de EU is lekker, die haar eigen volk opzadelt met een doods cultus. Zoiets zie ik Poetin zijn eigen volk nog niet aan doen.

pluk-87 | 27-02-16 | 11:31

Correctie; sorry;

De campagne van Geen Peil moet zeker niet op een dusdanig tijdstip starten dat de stemformulieren al lang bij de mensen in huis liggen !!!! Dus te laat !!!
Die zouden ze anders al wel eens weg gegooid kunnen hebben !!!!!
Onder het mom van "we gaan toch niet stemmen " !!!

A3an | 27-02-16 | 11:29

Dat je in het kamp van Poetin wordt geplaatst is tot daar aan toe, maar dat de Volkskrant het met je eens is...

Ikhebeenvraag | 27-02-16 | 11:28

bijna_raak | 27-02-16 | 11:12
.
Behalve de illegale uitbreiding van de NATO - mijn nr. 1 voor een besliste nee-stem - staat op een goede 2e plaats zéker ook het vrij reizen van die 45 MILJOEN Oekraíners. Bijna 3x zoveel als de bevolking van Nederland.
Laten we heel eufemistisch stellen dat er "maar" 10% hierheen komt. Dat zijn er 4 en een half MILJOEN! En die gaan niet naar België, Italië of Spanje maar komen naar Nederland en Duitsland om de soc. verzekeringspotten leeg te vreten.
We.hebben.geen.buitenlandse.arbeiders.nodig met een kaartenbak van 1 miljoen werklozen! Vooropgesteld dat ze hier zouden komen om te werken.
.
Onze enige mogelijkheid om te protesteren is via een NEE. Maak daar gebruik van!

Lupuslupus | 27-02-16 | 11:27

En de campagne van Geen Peil dat de campagne niet op een dusdanig tijdstip start dat de stemformulieren al lang bij de mensen in huis liggen !!!! Dus te laat !!!

Die zouden ze anders al wel eens weg gegooid kunnen hebben !!!!!
Onder het mom van "we gaan toch niet stemmen " !!!

A3an | 27-02-16 | 11:26

@necrosis | 27-02-16 | 10:47
Ik denk niet dat het weggelachen kan worden, willen de regeringspartijen enige geloofwaardigheid behouden (even aangenomen dat ze daar nog iets van over hadden).
.
@Lupuslupus | 27-02-16 | 10:57
Ja ik doe ook niet mee aan de Poetin demonisering. Ik smul van zijn leiderschap.
En qua partijdigheid op de flyer zou ik nog veel verder gaan. Het mag best een beetje vies gespeeld worden, dat is eens te meer gerechtvaardigd gezien het feit dat het Ja-kamp helemaal Goebbels gaat. Het Nee-kamp is het braafste jongetje van de klas en hopeloos naief bovendien.
Ik had op de flyer een paar theatrale plaatjes gezet van hordes 'vluchtelingen' met de tekst erbij dat de EU gestopt moet worden en dat een NEE tegen dit verdrag een mooi begin is richting ontmanteling van dat decadente instituut.

pluk-87 | 27-02-16 | 11:26

Ongeacht de uitslag (Ja/Nee), zodra dankzij dit initiatief de Zwijgende Meerderheid gaat begrijpen dat ons hele huidige parlement met verzuiling en al volledig vleugellam is vanwege dwingende EU bemoeienis, is het doel bereikt en worden ze massaal weggestemd, geheel volgens democratische beginselen. Daarna zien we wel verder.

kindapaas | 27-02-16 | 11:24

De MSM in Nederland en België zijn hét grote probleem.
Ik verkeer ook veel in Duitsland en daar zijn zowat dagelijks uitgebreide debatten op televisie over regering, vluchtelingen etc. met 7-8-9 mensen aan tafel, waar voor- en tegenstanders uitgebreid aan het woord worden gelaten met redelijke onafhankelijke presentators die alleen als gespreksleider op treden, de mensen uitgebreid aan het woord laten en er zelf zo min mogelijk tussen komen.
En daar ontbreekt het hier ten lande giga aan.

A3an | 27-02-16 | 11:24

Zat vanochtend een best wel cool filmpje van enkele minuten te kijken van een T-64 tank in de Oekraine die zichzelf filmde met een go-pro op de loop. Vet om te zien hoor. En "goed idee" om een land waar je ziet dat de tanks door kapotgeschoten straten rollen, ze elkaar de hersens uit hun hoofd willen schieten met alle mogelijke middelen integraal onderdeel moet worden van de EU en dus ook van Nederland. Omdat we, als we deze club niet toelaten, oorlog gaan krijgen. Juist ja ehmmmmm sorry? Kan iemand me dat uitleggen aub?

Dutchbeaurouge | 27-02-16 | 11:19

Misschien vind ik de gore viezigheid rondom het referendum en over het verdrag zelf nog het ergst. De sabotage, de eenzijdige voorlichting, de insinuaties en de leugens. Wél in lijn en consistent met de sneue moraal, het gebrek aan visie en oneindige arrogantie van de EU en de regering naar de Nederlanders toe, maar toch stuitend. Elke dag weer: stuitend.

Gisteren werd in een klein debat op de BBC over het referendum op 23 juni verteld dat een ja-kamp altijd inspeelt op angst. En dus altijd zal vertellen dat een 'nee' minder geld, werk en veiligheid zal genereren. Let daarop als je je straks op straat of in je buurt uitleg gaat geven en zorg dat je voldoende feiten paraat hebt om die angst weg te nemen.

Poesmobiel | 27-02-16 | 11:15

Er zijn geen argumenten VOOR het associatieverdrag.

necrosis | 27-02-16 | 11:11
Dat vind ik nou ook. Geen reële argumenten althans.
Daarom snap ik ook absoluut niet dat bijna de helft van de mensen vóór het verdrag stemt volgens de polls.
Nederland heeft last van chronische collectieve verstandsverbijstering.

jemagookniksmeer | 27-02-16 | 11:14

Nu is voor sommige mensen alleen al het feit dat van Baalen en Verhofstad stonden te brullen op het Maidanplein voldoende om nee te stemmen, onder het motto waar die twee voor zijn kan nooit goed zijn.Voor anderen zijn de 45 miljoen Oekraniers die zo vrij naar de EU kunnen reizen voldoende om nee te zeggen, zijn geen mohammedaan ook waarschijnlijk iets beter geschoold maar daar is alles mee gezegd. Andere mensen gaan ervan uit dat wij een verplichting hebben deze mensen te helpen naar mee democratie en een betere rechtstaat. Waarom we deze verplichting hebben is mij volslagen onduidelijk maar of de EU daartoe het beste middel is betwijfel ik, zie Turkije.

bijna_raak | 27-02-16 | 11:12

Ik vind niet dat het kabinet vol op het orgel moet om haar zin door te drukken.
Een goede regering zou de kiezer laten beslissen zonder op een agressieve manier de stem van het volk te willen manipuleren; dat is mi niet helemaal verenigbaar met de kerngedachte achter het idee van het referendum.
Overigens juich ik de campagne van de regering van harte toe; hoe harder ze strijden voor het JA-kamp des te meer mensen drijven ze naar het NEE kamp.

jemagookniksmeer | 27-02-16 | 11:12

Elsevier is ook voor:
www.elsevier.nl...
Maaiveld | 27-02-16 | 10:49
.
Iedereen die het artikel van Syp Wynia heeft gelezen weet dat wat u beweert nonsens is. Het is een zeer afgewogen artikel waarin de schrijver naar een "ja" neigt 'voor die arme mensen in Oekraïne'. Laat ik met die laatsten nou helemaal niets te maken hebben!
Daarbij is E4 een VVD spreekbuis maar de reagerenden op dat forum zijn dat beslist niet. Hebt u de reacties onder het artikel ook gelezen of die maar overgeslagen?

Lupuslupus | 27-02-16 | 11:11

@Osdorpertje | 27-02-16 | 11:01
Er zijn geen argumenten VOOR het associatieverdrag.
De bevolking van Oekraïne zal er niets van merken, de mensen in Noord-Europa gaan gewoon wat meer belasting betalen aan Brussel en in Brussel zelf trekken ze de champagne weer open.
*eendjes voeren gaat*

necrosis | 27-02-16 | 11:11

Wat is er mis met het bevriend willen zijn met Poetin?

Taggart | 27-02-16 | 11:08

Het gebrek aan stellingname van het kabinet toont alleen maar de gefrustreerde positie van het heersende opportunisme. Ze zitten in een spagaat. Enerzijds: de machtige glorie van Brussel lonkt, anderzijds: de anti EU beweging komt in volle gang. Dat het zo stil blijft, toont al aan dat ze er zelf niet meer in geloven. Er worden plannen gemaakt om zo weinig mogelijk botten te breken bij de landing.

ticktock | 27-02-16 | 11:04

Goed nieuws, maar de eurofielen blijven domineren. Ze houden in schaamteloze arrogantie vele stembureaus opzettelijk gesloten om de opkomstcijfers te drukken, en campagnegeld wordt vooral naar het JA-kamp gesluisd. En er zal achter de EU-schermen al van alles worden bekokstoofd om een NEE te omzeilen. Geenpeil moet het hier niet bij laten, en alvast nadenken over een volgend referendum. Blijf die EU-kliek maar lastig vallen als het drammerig dictatoriale ondemocratische apparaat dat het geworden is.

Fijnstoffer | 27-02-16 | 11:03

"... de unieke kans voor het kabinet om een flinke positieve bak argumenten in het EU-debat te mikken."
Ik vertrouw die PvdA spreekbuis voor geen meter. Zal er wel op neer komen dat ze met een hoop argumenten voor het associatieverdrag komen. Dat we er allemaal beter van worden. Dat het vrede en samenhorigheid in Europa brengt. En dat bij een tegen stem het licht uit gaat.

Osdorpertje | 27-02-16 | 11:01

@Zyprexa20mg | 27-02-16 | 10:51
Ik ben liever een Poetinvriendje dan een vriendje van EU-trekpop (en tevens corrupte) Poroshenko.
Oekraïne kan van mij nog steeds ongezien de typhus krijgen!

necrosis | 27-02-16 | 10:58

Mooi, nu nog een NEIN. Ik vind het neutrale karakter van de campagne een gemiste kans.
pluk-87 | 27-02-16 | 10:39
.
Daar ben ik het helemaal mee eens. Natuurlijk is een hoge opkomst belangrijk maar een overweldigend "nee" eveneens. Ik moet er niet aan denken dat door ons flyeren het "ja" kamp zou winnen. Horror!.
.
De artikelen op GS ademen toch in grote meerderheid een "nee" dus waarom dan geen flyers met "nee" en o.k., in het klein "ja" er op.
.
Dat GS geld van Poetin zou krijgen is een leugen. Ik zou zeggen: was het maar waar! Het ja-kamp wordt gesponsord door o.a. Soros en zolang er geen ene Roebel uit Rusland komt is het insinueren dat het wel zo is, niets meer dan laster. Kom met bewijzen als je dat beweert en hou anders je b*k dicht. Ja ik word heel erg pissig door die insinuaties.
.
Voor mij is het allerbelangrijkste dat de NAVO NIET verder uitbreidt richting Rusland en dat laatste gebeurt geheid als Oekraïne bij de EU komt. Ik wil *geen* 3e wereldoorlog. Niet voor mijzelf, niet voor mijn kinderen en niet voor mijn kleinkind. Als men mij daarom in het "Poetin-kamp" neerzet, mooi! Beter dan in het ja kamp met oorlogshitsers EU en VS.
#team Poetin#.

Lupuslupus | 27-02-16 | 10:57

@necrosis | 27-02-16 | 10:48
*krant snel weer terug in kattenbak pleuren doet *

Botte Hork | 27-02-16 | 10:52

Lalala Poetinvriendjes!

Zyprexa20mg | 27-02-16 | 10:51

Nu de stemhokjes in aantal gedecimeerd zijn,zodat de ouderen die waarschijnlijk in meerderheid nee zouden stemmen minder mogelijkheden hebben om dit te doen,moet er opeens omarmt worden omdat dit de ja stem ten goede zal komen.
Dat hopen ze dan.

deraderendraaien | 27-02-16 | 10:50

@Botte Hork | 27-02-16 | 10:40
Waar moet je kat dan op schijten?
*gnehehe*

necrosis | 27-02-16 | 10:48

was al tegen blijf tegen en stem tegen een voorstem bevestigt alleen maar het hopeloze huidige EU beleid... kijk uit naar Farage ...!EEN STEM TEGEN IS EEN STEM VOR JEZELF.

arretje | 27-02-16 | 10:47

@pluk-87 | 27-02-16 | 10:39
Bij een opkomst van minder dan 30% kan Rutte opgelucht adem halen, want: niet geldig!
Bij een opkomst van meer dan 30% lacht Rutte de uitslag gewoon weg want een NEE wordt niet geaccepteerd omdat 'Brussel' de doelstellingen al heeft bepaald.
En bij een overduidelijke meerderheid voor OekraiNEE kun je de stoottroepen van Ard van der Steur aan je voordeur verwachten wegens 'sabotage' van het Grote Europesche Rijk, zoals voorgeschreven door Merkel en die Belgische zwerver.

necrosis | 27-02-16 | 10:47

Het wordt ook wel eens tijd ook dat er meer roering in dit alles gaat komen en ja, dit is heel belangrijk. Voor welk kamp je bent, boeit me om het even al ben ik van het NEE kamp. Laat de argumenten maar over ons heen komen en geen bangmakerij geluidjes/kreten die inhoudsloos zijn. Op de inhoud! *Proost

Mr_Pikibelly | 27-02-16 | 10:46

Onze donaties voor de oorlogskas zijn nu omgezet in twee Porsches voor Jeroen en de eindredacteur?

Joffri | 27-02-16 | 10:45

*krant terug uit kattenbak trekken doet *

Botte Hork | 27-02-16 | 10:40

@GodDamage | 27-02-16 | 10:33
Natuurlijk geen woord over de Dollars van Soros....
#OekraiNEE!

necrosis | 27-02-16 | 10:40

Mooi, nu nog een NEIN. Ik vind het neutrale karakter van de campagne een gemiste kans. Misschien stemmen er door mij wel meer mensen JA doordat ze een flyer ontvangen die ik in hun brievenbus doe. Dat is gvddd de bedoeling niet he!!1?

pluk-87 | 27-02-16 | 10:39

"... de unieke kans voor het kabinet om een flinke positieve bak argumenten in het EU-debat te mikken."

Ben benieuwd waar het kabinet dan mee aan komt zetten.
Ik wens ze veel succes.

Ars Vivendi | 27-02-16 | 10:39

Erop of eronder.

Rest In Privacy | 27-02-16 | 10:38

Helaas willen politici die de referendumwet uitvaardigen geen 'nee' horen tijdens hun snode plannen.
BakEllende veegde er destijds zijn reedT mee af en Rutte gaat dat ook doen op 7 april, als de uitslagen bekend zijn.
Ik veeg mijn reedT dan ook af met het 'beste kabinet' sinds de oertijd.
Pinokkio Rutte is ver over zijn houdbaarheidsdatum heen en zal er alles aan doen om voortijdige verkiezingen te dwarsbomen omdat hij weet dat hij het 'Torentje' mag gaan ontruimen bij de eerstvolgende verkiezingen.

necrosis | 27-02-16 | 10:38

En in de eerste week van april gooien ze een bak stront over het referendum heen. Let maar eens op

Ongeblustekalk | 27-02-16 | 10:36

De goedmenschen zijn bang.

Ars Vivendi | 27-02-16 | 10:36

Dat dat Blendle nog altijd bestaat, krijgen ze soms subsidie?

Boris die Sauertopf | 27-02-16 | 10:36

Alweer een stap op weg naar het halen van de 30% en dan is het referendum geldig!

Koosboos | 27-02-16 | 10:35

In de Leeuwarder Courant stond ook een interessante 'opinie' vanochtend. Er werd o.a. weer geopperd dat Geenpeil mogelijk roebels heeft ontvangen. Getekend Rob Boudewijn, Europa Instituut

GodDamage | 27-02-16 | 10:33

De hele msm wordt gemobiliseerd. Dit land moet stuk. Sousmission, de onderwerping aan de kalief van Brussel.

Glasgow Argus | 27-02-16 | 10:31

VK voert dus gewoon de Ja/Voor-Campagne

Mastermattie | 27-02-16 | 10:28

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl