Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Diversiteitscommissie UvA maar 20% zwart

iesrassies.jpegOh, de UvA. Voor zes ton het kantoor van de baas slopen en dan beloond worden met meer baantjes en subsidie, zo gaat dat op de Madrassa van Amsterdam. Zo komt er een Commissie Diversiteit die het College van Bestuur mag adviseren. De Commissie Minderhedentirannie gaat ondermeer zeiken om genderneutrale pleetjes, bidmatten voor Allahfans en meer quota voor gekleurde lesbiënnes met één been in de staf. De groep is zelf echter niet zo divers, want er zit geen hoofddoekje in en bevat maar één echte rijkgepigmenteerde. Het is wel een professional: Gloria Wekker, professor emeritus Gender and Racism studies, dus al gekwetst door een witte boterham. Volgens haar zijn alle witte mensen - bewust of onbewust - genocidale imperialistische racisten, wat natuurlijk helemaal niet racistisch is. Ook zit er een token whitey in de commissie, Hans Jansen, niet te verwarren met de echte wetenschapper Hans Jansen die wel het hart op de juiste plaats had (tot het er mee ophield). Blanke mannen hebben het altijd allemaal gedaan, dus is het mooi als er eentje in de commissie zit om de rituele zweepslagen in ontvangst te nemen. Zijn expertise is, hou je vast, “responsive and reflexive methodologies in combination with decolonizing methodologies and the work of Spivak, Smit, Freire, Boje and Derrida”. Onbegrijpelijk, dus vast heel duur. De overige drie subsidielaven zijn allemaal sociale wetenschappers die geobsedeerd zijn met het idee dat de wetenschap wit en westers is en dus met allerlei vage stokbroodfilosofie "gedeconstrueerd" moet worden. Uiteraard geen natuurkundigen, scheikundigen of ingenieurs, want de Social Justice Warriors worden alleen serieus genomen in de met vage statistiekjes in de lucht gehouden linkse luchtkastelen van de faculteit sociale wetenschappen. Kortom, uitstekend gekwalificeerde mensen voor het betere muggenziften op micro-, nano- en femtoagressies. Het is misschien wel jammer dat dit gedrens nu een officiële status krijgt op de universiteit, maar van de andere kant is het wel fijn dat dit soort postmoderne permahuilies in gestichten als de UvA met allerlei commissietjes, werkgroepjes, seminartjes en aktiekomitees worden zoetgehouden. Het kost een hoop taxpoet, maar het is wel beter voor de samenleving dat dit soort verwarde mensen niet bij de Albert Heijn staan te bedelen voor een herstelbetaling.

Reaguursels

Inloggen

Ha, wat een heerlijk stukje! Het zou zo leerzaam zijn als de amoeben uit die commissie het zelf zouden lezen, maar die zijn natuurlijk veel te druk met zelfbedachte gekwetsheden en niet bestaand racisme en overige onzin. Man, man, man. Wat een tijdperk waarin we dit soort idioten serieus dienen te nemen. De UvA is allang verworden tot een krankzinnigengesticht, niet meer en niet minder.

lekker wijf | 19-02-16 | 20:00

Ik denk dat de subsidiestekker er maar uit moet. Dat scheelt onnosige ophef en kosten.

Takki Yah | 19-02-16 | 15:26

DearMud | 19-02-16 | 11:14
Ja "anti-racisme" lijkt "zomaar" een linkse hobby, maar wel eentje die allianties aangaat met b.v. salafisten. Omdat salafisten zich ook z.g. "verweren tegen kolonialisme en imperialisme". Nou ja volgens linkse gekkies dan, die salafisten weten wel beter natuurlijk. Volgens de in de USA zeer gevierde schrijver Ta Nehisi Coates is de "witte" sowieso niet tot iets goeds in staat en is het leven van de "witte" niet compleet zonder iets zwarts te slopen. Dat zou heel grappig zijn als zijn boek niet op het nachtkastje van Obama lag. En die is er flink mee aan de slag gegaan.
www.amren.com/features/2015/07/ta-nehe...

Als dit boek over zwarten was gegaan was er nu een nieuwe burgeroorlog, maar blanken mogen zich nu eenmaal graag wentelen in hun "white guilt". Net zo lachwekkend als huiveringwekkend.
www.spiked-online.com/review_of_books/...

PrinsesStoepje | 19-02-16 | 11:42

Het bericht waarvan je had kunnen weten dat die eraan ging komen. Obama is al jarenlang bezig Amerika op te delen in groepen die mekaar naar het leven staan. Heeft er direct en indirect voor gezorgd dat zwarten in Amerika middels de zieligheidsclausule nu politiemannen afknallen (BlackLivesMatter met hun 'we want dead cops' filosofie), Obama die een begrafenis bezoekt van een dooie thug maar niet van een overleden opperrechter, Obama die zanikt over de kruistochten om het maar niet over de Islamterreur te hebben (Islam is tenslotte vrede), Obama die preekt over de misdaden van het Christendom en de witte man ('racism in their dna', and I quote), deze man die volgeling is van Bill Ayers, Saul Olinsky en Khalidi, heeft ervoor gezorgd dat iedere 60s hippie weer zin heeft in agitatie. En aangezien het makkelijker is te geloven in regenbogen dan in de realiteit, is deze manier van niet nadenken erg populair onder slecht geïnformeerde jongere generaties. Alles is een strijd, en heb je nog geen strijd dan verzin je er maar één. En dus heb ik al die ouwe meuk weer zien langskomen, de afgelopen paar jaar. Al die oude linkse kapstokjes die voor 'verdeel en heers' zorgen zijn terug van nooit weggeweest. Politiek Correctheid, het middel der onderdrukking van vrij denken, is bezig met een opmars. Je kunt niet scheiten zonder dat je er wel iets white privilege-achtigs aan kunt hangen. Gender dit, Micro-agression dat, een legio van mogelijkheden zijn er inmiddels om criticasters de mond te snoeren.
U denkt 'wat heeft dit met Nederland te maken?' Dacht u dat dat gezeur over 'Zwarte Piet' uit de lucht is komen vallen? Dacht u dat Sylvana Simons zelf 'white privilege' heeft bedacht? Al die gestoorde linkse kulgroepjes hier putten hun inspiratie uit het grote boek van Lenin Obama, het gaat hier nog heel erg gezellig worden.

Rest In Privacy | 19-02-16 | 11:14

Revival of the seventies!
Na de toenmalige Maagdenhuisbezetting moest alles "geëngageerd" worden.
Interessante hoogleraren die echt iets te melden hadden werden weggebonjourd (Kloos!), en er kwamen lullige werkgroepjes voor in de plaats waar over Marx en Marcuse gediscussieerd (nou ja) moest worden.

Carmelita | 19-02-16 | 10:31

"witheid is een construct"
*General Butt-naked gaan in overweging nemen doett*

hallevvezool | 19-02-16 | 07:49

Misschien kunnen die Gloria Wekker en consorten op adiëntie bij het ANC in Zuid-Afrika en alle oudgedienden daarvan die destijds de nieuwe apartheid tot kunst verheven hebben.

Uiteraard op kosten van de door ons bij elkaar opgebrachte gemeenschapsgelden.

(RIDICUUL !!!)

HypoPseudo | 19-02-16 | 07:39

"Het verkrijgen van meer inzicht in hoe mechanismen van uitsluiting dan wel onderdrukking gerelateerd zijn aan kennisinfrastructuren binnen de Universiteit van Amsterdam en of dit resulteert in struikelblokken die ervoor zorgen dat alternatieve denkscholen onvoldoende onderzocht en onderwezen worden."
Onze "wetenschap" is stuk. Ik wil een nieuwe.

PrinsesStoepje | 18-02-16 | 22:48

Dat stuk van Wekker rammelt aan alle kanten. Zo zouden blanken zich intrinsiek beter voelen dan anders gekleurden. In ieder geval ben ik als blanke man te dom om te begrijpen wat ze met haar epistel bedoeld, maar dat is dan weer onwil in haar ogen. Kortom wij blanken zijn rasictisch en ben je het daar niet mee eens bek houden! Oke, hoe je dialoog de nek omdraait door Gloria Wekker..

mr.money | 18-02-16 | 22:07

Burrrpp. En dat "krijgt" geld voor hun "aanwezigheid" op de UvA? Het werkwoord (gna,gna)"verdienen" is hier duidelijk helemaal niet van toepassing.
Gooi dat geld maar in de gracht, is een stuk beter voor het milieu. En natuurlijk sorry dat ik het zo zwart-wit zie (niet echt dus).

LaatmaarLu? | 18-02-16 | 22:04

Wat een heerlijk stukkie!

Buggert | 18-02-16 | 21:51

'responsive and reflexive methodologies in combination with decolonizing methodologies and the work of Spivak, Smit, Freire, Boje and Derrida'

Eh, wacht even. Is het Nederlands nu ook binnen Nederland gedegradeerd tot een soort Fries? In dat geval ga ik toch voor Duits binnen de EU.

Mark van Leeuwen | 18-02-16 | 21:37

Hahaha. Dat Correspondent artikel:


"Het 'kleine' Nederland heeft er eeuwenlang een imposant imperialistisch rijk op nagehouden. Toch heeft het dat nooit echt willen weten."


Je merkt dat ook aan de straatnamen, hè! Geen Javastraat te vinden in Nederland. Och dat ontkennen toch.


Maar ik moet het artikel één ding meegeven. Ik ben één regel verder gekomen dan Germaine Greer voordat ik het wegwierp. Die begon ooit een boek met de mededeling dat vrouwen niet wisten hoezeer mannen hen haatten. En ik houdt me aan de regel dat als ik wordt voorgelogen mag het boek/artikel weg.

omanders | 18-02-16 | 21:01

Bij de serieuzere masters aan de UvA is nog geen 5% getint(bijna alle allochtone studenten haken in jaar 1 af). Als je kijkt naar masters in bijvoorbeeld communicatiewetenschap is het percentage allochtoon(met name vrouwen) wel iets hoger.

henkdekanarie | 18-02-16 | 20:39

Heb ooit eens een gastcollege op de UvA gegeven. De horror... Met gierende banden weggereden om nooit meer terug te komen. Zelfingenomen, domme en lelijke Pallysjaaltjes

PikinhetBlik | 18-02-16 | 20:39

Wie het snapt, mag het zeggen. Hoogste tijd dat universitair budget meer naar bèta studies gaat, en minder naar sociale fopwetenschappers.

Doper | 18-02-16 | 20:32

"Keek op de Week 15, 05-02-1989 - Van Kooten en De Bie"
Dit is in 2016 gemaakt, zoek maar op de tube.

hallevvezool | 18-02-16 | 20:15

't is goddomme nog erger dan de jaren 60 van de vorige eeuw.

Elessir | 18-02-16 | 20:04

Irriteer me ook steeds vaker aan de gekleurde medemens.
Zijn het niet de opgefokte lichtgetinten, zijn het wel de veel te relaxte donkergetinten.

Helaas mogen beide groepen aan het verkeer en de samenleving deelnemen.

Vanochtend maar eens goed gekeken naar bestuurders van auto's waar op geanticipeerd moest worden. Uiteraard geen blanke bestuurder (M/V) gespot.

Eenmaal op de vrije baan besefte ik me dat mijn Franse voiture ook wel eens door Noord-Afrikanen in elkaar gezet kon zijn.

Hoorde meteen allerlei rammeltjes en merkte verminderde acceleratie. Zal wel tussen de oortjes zitten, volgende auto wordt dus echt wel een Jappenbak ;-)

CarelJan7937 | 18-02-16 | 20:04

Ik heb het me nooit gerealiseerd, maar de eerste keer dat ik de befaamde slogan uit de markertering management wereld , 1+1=3 , hoorde was vlak na 9/11. Door synergie konden twee mensen door samen te werken meer bereiken dan twee mensen, blabla. Het werd omgedraaid door diezelfde management types als argument om geen derde persoon op de payrol te zetten, en ervaren oudere medewerkers na opmerkingen over de 1+1=3 slogan versneld te ontslaan. Met verbazing nam ik onlangs kennis van een aantal wetenswaardigheden over de Islam, waar de belangrijkste is dat de Islam geen logica herbergt en in feite logica en wetenschap in het algemeen afzweren.

rmstock | 18-02-16 | 19:59

Wat een zuur flut artikel van die mevrouw Gloria Wekker, het staat vol onwaarheden, zogenaamd acedemisch taalgebruik, en filosofie van de koude grond, maar WEL met omfloerst racisme, wat echter de haat/afgunst naar blanken niet kan verhullen. Alleen al het gebruik van de term "witten" zegt eigenlijk genoeg. En dan die bewering dat Nederland altijd een land van immigranten is geweest. Nee, nee, Nederland is een land geweest waar de oorspronkelijke bewoners van een moeras, veen, rivierdelta al 2000 jaar mee bezig zijn geweest om het te creëren tot wat het nu is geworden, een gecultiveerd land, geschapen door haar eigen inwoners. Hier heeft de buitenlandse influx vanaf de 70er jaren part nog deel aan gehad. Het is werkelijk onvoorstelbaar waar ons belastinggeld allemaal aan verkwanseld wordt tegenwoordig.

Batavi Magistralis | 18-02-16 | 19:52

@Cuyahoga | 18-02-16 | 19:00
Dit (ikje.blogspot.com/2013/11/anti-zwarte-... - 'Anti-Zwarte Piet-activiste Gloria Wekker vergoelijkte seks met kinderen') is schokkend!

Als je het nacheckt lijkt het inderdaad zo te zijn:
-https://books.google.nl/books?hl=nl&lr=&id=x7gLxJ9fRTsC&oi=fnd&pg=PA435&dq=gloria+wekker+mati&ots=gBtJcT2ty8&sig=vco6mmVagyjKJBSjw-rcsB-GR2M#v=onepage&q=gloria%20wekker%20mati&f=false (Rethinking Identity in Light of the Mati Work, door Gloria Wekker)
p. 436: "I decided to devote my doctoral research to the mati work"
p. 437: "In the course of my secually coming-of-age in Amsterdam, the Netherlands, during the seventies, I noticed [...] a subjugated model [...] which I later learned to identify as the mati work [and] made me increasingly aware of the situatedness and sociocultural construction of my own (Eurocentric) sexuality and its axioms, which I had taken for granted."
p. 437: "[Mati work] was lived by working-class Afro-Surinamese women, who often differed greatly in age from their women partners"

books.google.nl/books?id=S1gaAwAAQBAJ&pg=PA185&dq=gloria+wekker+girls&hl=nl&sa=X&ved=0ahUKEwi_ocyg-IHLAhXFXA8KHXJwB8YQ6AEIJDAB#v=onepage&q=gloria%20wekker%20girls&f=false (The Politics of Passion: Women's Sexual Culture in the Afro- Surinamese Diaspora
Door Gloria Wekker)
p. 185: "In talking about the interaction between mature women and young girls, several women admitted to me in private that they were simultaneously involved in an affair with an >adolescent< girl apart from their steady relationship. In Josephine's circles it is considered good mati practice to initiate a young girl, to impart sexual and general mati knowledge to her"

Zie ook het feministies conferentieverslag op www.tijdschriftlover.nl/wetenschap/gef... dat inderdaad de samenwerking "met Gert Hekma van de UvA, een beruchte verdediger van seks met kinderen" bevestigt:
"Hekma vertelde daarna over zijn samenwerking met Gloria Wekker en Isabel Hoving – vanuit een expliciet antiracistisch en postkoloniaal kader – maar dat was niet genoeg om het effect van zijn eerste zelfbeschrijving ongedaan te maken. Het publiek wist ook niet dat Hekma ‘pedofilie’ als compliment gebruikte. De gewraakte zinsnede van Hekma was namelijk niet een herhaling van het bekende stereotype van de ‘achterlijke moslim’ maar het tegenovergestelde: een bewering dat islamitische culturen voorop lopen op Europese culturen door, in zijn ogen, ruimte te geven aan seksuele relaties die in het westen nog onderdrukt worden."

Ach ja, aldus de feministies cultuurrelativistische Wekker en Hekma, is dus een afkeer van pedofilie slechts symptoom van onze 'raciestische witte koeltoer', waarop de islamitische 'voorop loopt'. En zo blijkt dit satirische filmpje toch weer zeer dicht de werkelijkheid te benaderen: www.youtube.com/watch?v=ecJUqhm2g08&a...

JaNeeTochNietDan? | 18-02-16 | 19:47

Artikel van Gloria Wekker zit mooi verpakt in formele taal en handvol verwijzingen naar onderzoeken 1900 tot jaren 80'. Maar het is gewoon haat naar de witte medemens.

En dan verwijst zij naar tolerantie, dat zouden wij als Nederlanders niet zoveel hebben als wij zelf denken. Tolerantie waar vooral die Gloria Wekker en kornuiten op doelen zijn cultuursverschillen die tot frictie leiden. Wanneer wij Nederlanders over tolerantie spreken is het over al die middelen en rechten die beschikbaar worden gesteld voor al dat gespuis uit het buitenland.

Maar goed er zijn een aantal woorden waar de witte "goed" mens gevoelig voor is en die worden gebruikt (lees: Misbruikt) door verschillende multiculturele groepen om de westerlijke cultuur af te laten brokkelen.

Ergens kan ik het hun ook niet kwalijk nemen onze slappe regering neemt geen keiharde positie in betreft onze cultuur, normen en waarden. Bij ons wordt de grens niet (duidelijk) aangegeven dus dan gaat men zelf de grens opzoeken.

cees2025 | 18-02-16 | 19:34

Ook zo een bijzonder feitje wat koloniaal/imperialistische (Holland/Europese landen) verleden betreft;

"Overal waar deze voet aan wal zetten op aarde troffen dezen een primitief leefgemeenschap aan. Sommige landen hadden alchemie maar niet ontwikkeld tot scheikunde zoals gebeurd is in Europa. En vele andere wetenschappelijke ontwikkelingen zoals uurwerken, brilglazen en/of een systeem voor muzieknotatie enzv, 16eeuw."

Dr. Frambozenjam | 18-02-16 | 19:33

Ik vind dit soort clubjes eng. Met hun moraal en hun grote gelijk. Brrr.

atheïstisch stemvee | 18-02-16 | 19:29

In de VS was een half jaar geleden precies hetzelfde aan de hand. Een aantal negers die ieder individueel loopjongens voor Obama bleken te zijn, gedroegen zich als een aan `crybabies' en dwongen de rector magnificus van Mizzou in een brief zich te verontschuldigen voor zijn z.g. `White privilege' in eigen land. Het liep slecht af voor de College prof want hij diende zijn ontslag in. Vlak daarna grepen de PC en diversiteit crazies de macht, en rolden een waar Stalin regime uit on Campus : theinfounderground.com/smf/index.php?t...

rmstock | 18-02-16 | 19:23

Bij mijn AH staat altijd alleen "white privilege" te bedelen.

Aldus Du Flaperon | 18-02-16 | 19:22

@SamKoeman | 18-02-16 | 18:39
Hear, hear !!

Wijze uit het Oosten | 18-02-16 | 19:22

@eerstneukendanpraten | 18-02-16 | 18:32
Dacht al, begon aan je tuinhuisje te denken...

Wijze uit het Oosten | 18-02-16 | 19:21

@Stormageddon
Hilarisch inderdaad. Zo denkt dat volk wel. Onderzoekjes doen die ter algemeen nut worden gezien, baantjes regelen, iedereen de les lezen, minachting hebben voor mannen en natuurlijk een andersdenkende voor schut zetten en de maat nemen. Daarnaast de publieke opinie beïnvloeden om hun eigen agenda na te streven.
Helemaal de weg kwijt en gestoord, goed dat ze in hun eigen wereld leven, anders waren ze een ander maar tot last.

Gerard Leeflang | 18-02-16 | 19:16

Abraham Kuyper draait zich om in zijn graf.
pontius | 18-02-16 | 19:04

Ik sympathiseer. dus +1.

De Vrijlansier | 18-02-16 | 19:15

Een Gloria Wekker is wat je krijgt als heteroseksuele blanke mannen een nederige positie aannemen. Als je leest wat een bagger deze dame schrijft zou je bijna hopen op een nieuw hoofdstuk kolonialisme.

Admiraal Balthasar | 18-02-16 | 19:12

Abraham Kuyper draait zich om in zijn graf .

pontius | 18-02-16 | 19:04

Als je even wat verder zoekt naar Gloria Wekker, dan kom je toch een hoop shit tegen zeg.
Hier bijvoorbeeld
ikje.blogspot.nl/2013/11/anti-zwarte-p...
Een artikel waarin aangetoond word dat zij pedofilie goedkeurt.
Je kind zal er maar les van krijgen, geen wonder dat het fascisme en antisemitisme bij leerlingen van die school welig tiert.

Cuyahoga | 18-02-16 | 19:00

Super inspiratievolle en prettige werkomgeving.

G,I. Jane | 18-02-16 | 18:54

Ik kopieer mijn reactie van vanochtend ook maar 's hier. Het is illustratief voor het failliet van de UvA in het algemeen als wetenschappelijk instituut.

- CdV (hoogleraar politiek) geeft leerstoel cadeau aan RV (op een gebied waar ie 0.0 over had gepubliceerd, maar veel familie in de politiek), nadat ie eerst al zijn onderwijstijd had afgekocht en hem via commissievriendjes aan beurzen hielp
- CdV heeft ook zijn andere knechtje (HB) zo'n cadeautje gedaan maar dan in zijn eigen heimat.
- PN geeft ES een leerstoel. Praat 's met wat mensen die daar werk(t)en over de daadwerkelijke reden. Die hebben niets van doen met wetenschappelijke kwaliteit van ES.
- 020-Pvda leidster (MM) heeft daar UHD baan. Die had ze al op basis van - Weet je wie ook begonnen is bij UvA CW? Stapel (oplichter), Asscher (nog minder wetenschappelijke inhoud dan MM), en Lalalinder (de grootste schande voor het doctoraat in de NL geschiedenis).

En deze mensen mogen dus als verhevene over ons oordelen op basis van flutdesigns, flutanalyses, en vooringenomen meningen.

Snackbar van Allah | 18-02-16 | 18:53

Een weerzinwekkende geldverkwist-bolwerk. En ze weten dat zelf ook wel. En zijn er enorm zelfvoldaan over. Al decennia. Omheen lopen. Ver omheen.
.
Was getekend: drs. de Voorzittert

de Voorzittert | 18-02-16 | 18:52

"responsive and reflexive methodologies in combination with decolonizing methodologies and the work of Spivak, Smit, Freire, Boje and Derrida”.

(.......)

De dag zij bij voorbaat gezegend dat eindelijk wordt afgerekend met al deze linksige bullshit, gelardeerd met dure woorden. Als er érgens een broeinest bestaat van de 'Weg met Ons'- attitude (om in het jargon te blijven) dan is het wel een Faculteit Sociale Wetenschappen. Maakt niet uit aan welke universiteit.

Ik kan niet wachten op bijltjesdag.

Peter Emile | 18-02-16 | 18:45

Ga eens op bijvoorbeeld Curacau (sorry kan c met fliepertje niet vinden).
80% van de bevolking is zwart.
Participatie bij banen in onderwijs, gezondheidszorg, marktwezen, retail, horeca is minder dan 20% zwarten!!
Ruim 80% draait op Hindoestanen, Venezolanen, Nederlanders en Joden !!
Van die minder dan 20% participerende zwarten is 90% vrouw.
9 van de 10 zwarte mannen voert geen klap uit want incapabel en/of lui.
Waren het maar vooroordelen. Het zijn helaas feiten.

Herr Vorragend | 18-02-16 | 18:42

Het juiste woord voor mijn huidskleur is blank, niet wit. Witte mensen zijn ziek, dood, of dragen een uniform van de Klan. 'Wit' en 'zwart' zijn gruwelijke anglicismen. De correcte woorden zijn 'blank' en 'negroïde'. Het gebruik van anglicismen verraadt ook het perspectief van de beroepsgediscrmineerden. Zij gebruiken een Amerikaans perspectief en Amerikaanse theorieën. In Amerika hebben blanken en negers decennialang naast elkaar gewoond in een ongelijke relatie. In Nederland is dat fenomeen relatief nieuw, dus ik denk niet dat het Amerikaanse perspectief op racisme toepasbaar is op het Nederlandse.

Ten tweede maak ik me zorgen over de manier waarop deze beroepsgediscrimineerden zich zogenaamd tegen racisme verzetten. Mijn ouders hebben me opgevoed in de geest van Martin Luther King, dat ik mensen moet beoordelen op de inhoud van hun karakter, in plaats van de kleur van hun huid. Mensen als Gloria Wekker vinden dit compleet verkeerd. Zij vinden dat iedereen zich juist heel bewust moet zijn van hun huidskleur, met name de blanken. Daar komt nog bij dat de relatie tussen blanken en negers dankzij de slavernij voor altijd een relatie zal zijn tussen daders en slachtoffers. Alsof alle blanken schuldig zijn aan de slavernij en alle negers slachtoffers. Alsof alle blanken voor altijd schuldig zijn voor de zondes van hun voorvaderen en alle negers altijd de last van de slavernij met zich meedragen, ook al waren zijzelf nooit slaven. Als dit de manier is waarop blanken en negers moeten samenleven, zullen we nooit met z'n allen aan tafel zitten op de heuvels van Georgia.

SamKoeman | 18-02-16 | 18:39

Dus alleen omdat ze iets anders zijn moeten ze een baan hebben ?

Brainder | 18-02-16 | 18:36

waar = waarom

eerstneukendanpraten | 18-02-16 | 18:32

Nou, hier heb je dus je cultureel marxisme in de levenden lijve.
Wat houdt 'gender studies' ook alweer in, trouwens?

pluskukel | 18-02-16 | 18:31

Waar interesseren dit soort linkse clubjes me nu minder dan de geheel gesatureerde tenalady van mijn schoonmoeder?

eerstneukendanpraten | 18-02-16 | 18:31

Is dat 20% niet oververtegenwoordigd als je het vergelijkt met de UvA-studentenpopulatie?

frank87 | 18-02-16 | 18:30

Gelukkig gaan mijn kinderen een echte studie doen, maar geen haar op mijn hoofd dat ik ze ooit naar dat AFA-opleidingsinstituut zou sturen.

Cuyahoga | 18-02-16 | 18:29

Ik ben diep geschokt.. Bestaat er daadwerkelijk zoiets als een diversiteitscommissie?

trenthopper | 18-02-16 | 18:28

"... die geobsedeerd zijn met het idee dat de wetenschap wit en westers is ..."
Ja, de wetenschap is ook Westers. Misschien moet die commissie de islamitische leiders op deze planeet er eens van overtuigen dat de koran niet de enige bron van waarheid is. Hebben wij in het Westen al in de 11e met onze leiders en hun heilige boek ook gedaan. Daarom zijn we ook gaan kijken naar 'God's schepping' c.q. de wereld om ons heen. Alleen kon daarom in het Westen heel langzaam aan wetenschap ontstaan. Terwijl uit de islamitische wereld al meer dan een millennium niets meer van betekenis is gekomen! Dat is het hele fokking probleem juist!
Tsss.....

Aristotalloss | 18-02-16 | 18:28

Echte wetenschappers is een blankemannenbastion.

Madame Poitiers | 18-02-16 | 18:23

Dus van onze centen worden die gendertrutjes gepriviligeerd.

Rest In Privacy | 18-02-16 | 18:20

100% van de zwarte verf bij de Gamma, Hornbach en Karwei is zwart. En dat positieve geluid hoor je nou nooit.

Mark_D_NL | 18-02-16 | 18:18

De universiteit is tegenwoordig voor tokkies uit de middenklasse
Da's ook een gedemoniseerde en gediscrimineerde groep overigens.

Rest In Privacy | 18-02-16 | 18:12

Hahahahaha, geweldig dit. Allemaal typetjes die heel erg kritisch zijn op witte mensen, klinkt erg goed, tot je toevoegt dat ze ook echt alleen maar kritisch zijn op witte mensen xD

Maar ja, niemand (die er iets aan kan doen) die dat bedenkt, natuurlijk.

Dubz | 18-02-16 | 18:12

Heerlijk opgependT, en keihard raak-vast!

doitdoit | 18-02-16 | 18:11

Ach, de echte Hans Jansen, iets in zijn heengaan stemt me gelukkig, moeilijk uit te leggen..

compitaal | 18-02-16 | 18:11

Sterker nog, echte wetenschappers moeten het steeds vaker afzien door deze Social Justice Warriors. Om nog maar te zwijgen over onderzoeken die daadwerkelijk hebben aangetoond dat er bijvoorbeeld sprake is van verschillende IQ gemiddeldes onder verschillende menselijk rassen. (hint: Deze onderzoeken zijn vroeger uitgevoerd door Europese wetenschappers die nota bene Aziaten boven henzelf hebben geplaatst in de klassering.) Nee, in tegenstelling tot deze peer reviewed onderzoeken moet de "waarheid" van de Social Justice Warriors als heilig worden beschouwd. Het is niets meer dan een zielige stuiptrekking van "wetenschappers" die nooit iets hebben bereikt, maar wegens de politieke omstandigheden toch altijd deze hoge posities weten te verkrijgen.

rtxpow | 18-02-16 | 18:09

-weggejorist-

Ron Donderslong | 18-02-16 | 18:08

De Horror! Wat hebben die mensen een nutteloos en miezerig bestaan. Wel van onze centen helaas.

070 | 18-02-16 | 18:06

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen