Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gedesillusioneerd gutmensch vertelt haar verhaal

fuckyoujesus.jpgZe blijven zich opstapelen. Getuigenissen van een gebroken tijdsgeest. Ene Antoinette van der Maas (72) uit Den Haag heeft haar gehele leven gewijd aan het Evangelie van '68. Al tien jaar lang verzorgt ze "fietsles, taalles en gezinsondersteuning" voor nieuwe-streepje-Nederlanders die "na een verblijf van twintig, dertig jaar in Nederland niet kunnen fietsen en zeer gebrekkig Nederlands spreken. (...) Ze laten zich niet zien op de school van hun kinderen. Ze doen niet aan lichaamsbeweging, zijn vaak ziek en hebben flink overgewicht." Zulke dossiers triggeren natuurlijk als geen ander de dwangmatige naastenliefde van de atheïstische christenen waar die generatie uit bestaat. "Ik word hun vriendin, hun steun en toeverlaat: ik ga mee naar de gemeente, naar het ziekenhuis, naar de woningbouwvereniging en ik schrijf brieven voor hen naar allerlei instanties. En ik sleep hen mee naar die scholen, in het belang van de kinderen." Kortom: Antoinette investeert een hele hoop. Maar rendeert het? Keert het zich uit in liefdes- wederkerigheids- en intercultureel begrip-achtig dividend? Dat was natuurlijk de bedoeling, maar het gebeurde niet. "Maar in het centrum van deze mooie stad word ik op het fietspad links en rechts ingehaald door agressieve donkere jongens op scooters. In het warenhuis blokkeren vrouwen met hoofddoeken de roltrap. (...) Niemand kijkt me in de ogen of glimlacht naar me. Niemand zegt sorry als ze in de weg lopen. Ik ben lucht voor hen." En dan hun kroost. "''Mijn' kinderen, vooral de jongetjes, lijken nooit gecorrigeerd te worden. (...) Ze gooien hout en stenen naar de eendjes in het park. Ze zeuren om snoep, ijs en dure spullen. Ooit haalden kleine kinderen achter mijn rug geld uit mijn portemonnee. Ooit boog een jongetje van 4 mijn pink expres keihard en pijnlijk naar achteren, omdat ik hem verbood mijn bril te verbuigen." Antoinette durft zich vervolgens aan de juiste vragen te wagen. "Ik heb tien jaar lang bol gestaan van begrip. Maar ik word er een beetje moe van dat ik geen vooruitgang zie. En ik heb er ook geen verklaring voor. Al die vrijwilligers. Al die subsidies. Al die faciliteiten, buurthuizen, bibliotheken, al die vrijwel gratis taalcursussen. Al die opvang, al die uitkeringen en toeslagen. Waarom werkt dit niet?" Goede vraag, we zoeken het even op. Ah, we hebben het. Omdat een fysiek georiënteerde krachtcultuur (die van de nieuwe Nederlanders) een fundamenteel andere taal spreekt dan onze geweldsaverse op dialoog gerichte empathie-cultuur. De eerstgenoemde ziet de welwillendheid van de tweede als teken van zwakte, dat júist geen respect afdwingt, maar zelfs uitnodigt tot annexatie. Desalniettemin, Antoinette, dank voor de eerlijkheid. Na zo'n investering de neiging tot cognitieve dissonantie weerstaan, vergt karakter.

Reaguursels

Inloggen

Dat je daar nu pas achter komt... man, man, man DAT vind ik pas treurig, rare neo-christen.

Copycrauw | 05-02-16 | 18:28

De antwoorden liggen onder de onderste steen bij Mark Rukke.
En daar blijven ze liggen ook.

Raider Twix | 05-02-16 | 16:50

Beste Antoinette, bedankt voor uw eerlijkheid.
Maar ik hoor of lees van 'gedesillusioneerden'zoals u nooit een woord van spijt of verontschuldiging tegenover zij die door o.a. uw goedbedoelde toedoen tientallen jaren lang opzij gezet, gediscrimineerd, beledigd en zelfs gerechtelijk vervolgd (Vlaams Blok, Geert Wilders)werden enkel omdat ze haarfijn voorspelden wat het desastreuze resultaat ging zijn van het stemgedrag en de acties van naïeve wereldverbeteraars zoals u.

Mo teddybeer | 05-02-16 | 16:28

Laat de tyfus zooi toch lekkers naar de kalote gaan en doe er niets meer voor . Ze geven zelfs nog 5 Euro toe per demonstrant die op komt voor dit Land . In de hoofdstad. SP, GroenLinks en PvdA maken 5 euro over aan Vluchtelingenwerk voor elke Pegida-betoger. laat Ze maar verrotten met de kolerezooi . Ik zal er geen klauw meer voor uitsteken . Doen ze voor Jou ook niet als je met de tering troep van Ze te maken krijg .

liegende lippen | 05-02-16 | 16:03

@DreHa | 05-02-16 | 08:19

Moet ik voor u ook even het witte busje bellen zodat ze u ook een speciaal colbertje aan kunnen doen en dan meenemen?

Pieter V | 05-02-16 | 15:36

@watdomjaa | 05-02-16 | 13:25

Rijmt? Nu al dronken en het carnaval moet nog beginnen?

Pieter V | 05-02-16 | 15:32

@pipokoeie | 05-02-16 | 14:30

Voorlopig zul je van de slechtsten de beste moeten kiezen om nog een minieme kans te maken iets van onze erfenissen te kunnen redden.
Helaas voor u en veel anderen is dat Wilders. Alternatieven zijn er niet of halen veel te weinig stemmen op om een deuk in een pakje boter te kunnen slaan zoals VNL en Dierenpoes.

Op dit soort momenten in de geschiedenis worden er geen lieverkoekjes gebakken en zul je het moeten doen met iemand die zich met gevaar voor eigen leven inzet voor hetgeen u nastreeft.

Ik zou toch maar kiezen voor de enige optie die er op dit moment is.

Het extreem linkse schorem wist maar al te goed waarom Pim Fortuyn vermoord moest worden.

U wilt dat schorem zoals Melkert en Van Dam en nog honderden anderen toch niet hun zin geven, namelijk de totale islamisering van Europa?

Pieter V | 05-02-16 | 15:28

Stank voor dank, Antoinette, stank voor dank.

Schoorsteenveger | 05-02-16 | 14:44

ok ,,

ik wil mijn cultuur en wat mijn grootouders hebben opgebouwd behouden,
ik wil niet op Wilders stemmen , of volgen, hij zal het best weten maar hij komt niet goed over,
Wilders heeft in veel voorspellingen gelijk gekregen,
ik vind ook dat het moet stoppen dat mijn land bewust naar de afgrond te brengen, dit alleen maar om de mooie baantjes in Europa, en vooral de marionet van Amerika te zijn,
wie kan me vertellen wie je dan moet volgen,( in een later stadium op stemmen )
er is niks ,,, ten minste nog niet,
voor mij geen vvd pvd pvda d66 sp pvv cda ,,de christen partijen,,
daar wordt ik namelijk bijzonder onpasselijk van , de manier zoals die met ons ( het volk ) omgaan,
maar wat is het alternatief,
ik zou het echt niet weten,,

pipokoeie | 05-02-16 | 14:30

Quelle surprise.

Arie_R | 05-02-16 | 14:08

@BlowingBubbles | 04-02-16 | 22:17

Leg mij nu eens uit dat we van de moslims, ALLEMAAL, wel accepteren dat ze "onderscheid maken op grond van ras, religie, etc.?"

En dat puur en alleen omdat ze zelf beweren dat ze superieur zijn op basis van een achterlijk fascistisch boekje en dat hun defacto krankzinnigheid een godsdienst zou zijn.

"Er valt simpelweg niet te ontkennen dat Islam in de kern een discriminerende ideologie is."

Zo is het al meer dan 14 eeuwen.

Pieter V | 05-02-16 | 14:07

En nog steeds denken de linkse Vollidioten dat ze het islamitisch tuig kunnen opvoeden.
Allemaal van die policor Vollidioten die nog nooit de moeite hebben genomen om over de rand van hun dijkje de echte wereld in te kijken, de koran eens te bestuderen of zich te verdiepen in de barbaarse culturen van die zogenaamde vluchtelingen.

En deze Vollidioten zijn bezig de hele Europese samenleving voor de eerste 200 jaar volledig te ontwrichten en te vernielen en krijgen daar een heerlijk warm onderbuikgevoel bij.

En dat laatste is het enige wat telt voor dit soort onvoorstelbare eigenpijpers ook wel narcisten genoemd.
Ze beweren goed te doen voor anderen, als het maar geen autochtonen zijn want die moeten betalen voor hun warme onderbuikgevoel en mogen, nee moeten, kapot.

Pieter V | 05-02-16 | 13:42

Wat je hierboven ziet met Antoinette, dat is eigenlijk de clash van twee soorten cultuur, twee soorten mentaliteit. Namelijk enerzijds die van het ‘Leger des Heils’, en anderzijds die van de ‘Cosa Nostra’. Waarbij de één gelooft in helpen en zorgen, opbouwen, ontwikkelen, stimuleren, het constructieve, enzovoort. En de ander alleen maar objecten ziet die zijn te onderwerpen en te exploiteren, minderwaardige wezens die zijn uit te buiten, tot slaaf te maken, nuttige idioten die zijn op te lichten, domme konijnen die zijn als vlees om op te vreten. In veel van de verzorgingsstaten, van Zweden, Denemarken, Noorwegen, ook Nederland, Duitsland, Canada, zie je die drang tot doen als het Leger des Heils, en tot goedbedoeld ‘wir schaffen das’ binnenhalen van vluchtelingen en daaronder veel cosa nostra. Die dan, eigenlijk nog verbaasd over alle gastvrijheid en begrip en welvaart, hier en daar eens een vrouw grijpen, of een kind, of eens iemand in elkaar slaan, of een aanslag plegen, enzovoort, gewoon omdat men het niet laten kan. En die daarin steeds verder zullen gaan, want het Leger des Heils zal dit beslist niet stoppen. De moderne westerse cultuur redt het niet met zorgen en knuffelen en eindeloos begrip, en zal worden opgevreten inclusief alle goede bedoelingen.

notamused | 05-02-16 | 13:39

'ies cultoer', daar heb je je verklaring...
Maar respect voor je inzet Antoinette! (en dát rijmt weer)

watdomjaa | 05-02-16 | 13:25

We moeten echt af van die terminale ziekte die zich 'barmhartigheid' pleegt te noemen maar die zijn eigen volk met open ogen das Konzentrationslager in wil sturen als het de lieve vrede maar bewaart.
Dat Mien Dobbelsteen er pas op haar 72e achterkomt dat ze geminacht wordt door haar objecten van liefdadigheid is een treffend voorbeeld van policor blindheid. Ongetwijfeld stond ze te briesen als een locomotief toen Pim Fortuyn dingen zei die zij niet wilde horen.
Waarom de multicul mislukt is kan enkel met een voorbeeld uit de realiteit getoond worden: het verschil in aanpak tussen indertijd het Westen en de Sovjet Unie tijdens de gijzelaarscrisis in de jaren '80.
Diverse Westerlingen, journalisten e.d. werden ontvoerd door Hezbollah en aanverwant tuig, de bekendse gijzelaar was Terry Waite. Jarenlang werden ze vastgehouden, het Westen stond machteloos.
Eén keer vond Hezbollah het een goed idee een Rus te ontvoeren. Dat was de eerste en de laatste. De Sovjets reageerden meteen door een lid van Hezbollah te ontvoeren, af te maken, zijn ballen af te snijden en zonden het overblijfsel terug naar Hezbollah. Hezbollah ontvoerde hierop geen Russen meer. Dit is wat mij is bijgebleven van een interview met een voormalig lid van de KGB en toont feilloos aan waarom wij de oorlog op dit moment aan het verliezen zijn. Obama bezoekt moskeeën, geen kerken. De 'vluchtelingen' zijn allemaal moslim, geen Christenen of Yezidi's. Ik kan de TV niet aanzetten of de NPO bombardeert me met propaganda. Vanmorgen zette ik de TV aan en kreeg meteen mee hoe gul en goed Nederland is door winterkleding te schenken aan de arme zielige vluchtelingen.
Wat de meerderheid van de bevolking ook denkt, zij hebben de touwtjes in handen en duwen het voor de zoveelste keer door onze collectieve strot. Voor ons is er namelijk geen barmhartigheid mogelijk.

Rest In Privacy | 05-02-16 | 11:31

Als je er na 10 jaar achterkomt heb je wel een dikke betonplaat voor je kop.

Mijnheer Harmsen | 05-02-16 | 10:59

Grote stamper,
Je slaat de spijker op de kop:
"... Een paar honderd steden verderop brandde er een huis uit. Opeens stonden er drommen vluchtelingen bij ons in de stad. 'Waarom komen jullie hierheen en vluchten jullie niet naar een plaats in de buurt zodat je weer terug kan als je huis opgebouwd is?'
De vluchteling keek me raar aan... 'omdat we wegvluchten voor een beter bestaan. Dat bestaan van jullie is beter dan het onze.'
'Maar begrijpen jullie dan niet dat je een beter bestaan met elkaar opbouwt? Dat een beter bestaan begint bij jezelf? Een beter bestaan is niet het profiteren van een beter bestaan dat de ander opgebouwd heeft' 'Jullie zijn er zelf debet aan dat jullie een cultuur in stand houden die een beter bestaan in de weg staat'.
'Maar Merkel zei Wir schaffen das...' was zijn laatste reactie.
Daarna liep hij door...
Grote stamper | 04-02-16 | 19:15"

cinica | 05-02-16 | 10:56

Die problemen heb je niet alleen bij Nieuwe-Nederlanders. Als ik m'n kinderen een flinke uitfoeter geef omdat ze voor de 100e keer strontvervelend zijn in de supermarkt, word ik met scheve ogen aangekeken door alle muntthee-moeders, en 'dat ik het toch anders moet aanpakken en zo'. Ze willen bijna de politie bellen wegens kindermishandeling.

Suffe dozen.

Tripps | 05-02-16 | 10:46

""(..)teveel steun niet leidt tot dankbaarheid maar tot wrok: het is niet prettig "geholpen" te moeten worden(..)
@ Carmelita | 05-02-16 | 09:26
Dat is een interessante gedachte. Inderdaad, men voelt zich dan verplicht om dankbaar te zijn en dat geeft een onbewust schuldgevoel, hetgeen zich uit in haat en wrok.
Maar ja vertel dat maar tegen de debiele weg-met-ons Gutmenschen
www.youtube.com/watch?v=ylZqvNHRHzI

telelezer | 05-02-16 | 10:23

Als (al of niet "nep") floegtelieng word je niet alleen op handen gedragen, word je, alsof je een kind bent, achternagelopen of alles wel goed genoeg is, krijg je alles gratis en word je beschermd door de wet, maar je bent daarenboven ook bijna onschendbaar..!
Maar oweeee als de brave burger 3 km te hard rijdt of per ongeluk 75 eypoos te weining op zijn aangiftebiljet invult, dan komen ze als jachthonden achter ja aan.
-
Dat is dus de in onze grondwet zo geprezen "gelijkwaardigheid" van alle inwonerts..?
Maar pas op, durf deze situatie vooral geen discriminatie te noemen of zelfs maar te protesteren want dan staat de Gedachtenpolizei aan je deur om je tot andere gedachten te brengen.
-
Nederland lijkt steeds meer op een Orwelliaanse Kafka versie van de DDR.
De nachtmerrie voltrekt zich doodgewoon rechtstreeks voor onze ogen en NIEMAND schijnt er iets aan te kunen (willen?) doen.
En de enige roepende in de Haagse woestijn die zijn bek durft open te trekken wordt als vuil neergezet door de collaborerende MSM landverraders.
Maar het meest beangstigende is dat een (te) groot deel van het naieve kiesvolk er keer op keer in blijft trappen en als in coma door blijft maffen.

telelezer | 05-02-16 | 10:11

Ook de wars jah. :)

Neut | 05-02-16 | 09:55

Ik heb de flame gewonnen. :)

Neut | 05-02-16 | 09:55

Tja, Nederland is hun land niet.
Hun hart is elders.
De tweede reden is dat teveel steun niet leidt tot dankbaarheid maar tot wrok: het is niet prettig "geholpen" te moeten worden.

Carmelita | 05-02-16 | 09:26

Helaas is dit wel de realiteit. Vooral als vrouw zijnde en nog meer als blanke vrouw in westerse kleding zijnde. Onzichtbaar en behandelt worden als stront. Dat is de dank van de mensen met een religie die vrouw onvriendelijk en discriminerend is. De kinderen worden opgevoed dat de westerse mens geen waarde heeft en als strond behandelt moet worden. Alles waar ze recht op hebben eisen ze direct.
Kabinet net heeft een mondvol dat vrouwen gelijk behandelt moeten worden gelijke rechten en gelijke salarissen meer aanwezig moeten zijn op hogere posities.
Maar het totaal aflaten weten, negeren, wegkijken, kortdaat optreden, veroordelen als discriminatie als het om de islam gaat. Dan word er weggekeken want wat dit kabinet niet ziet gebeurt het ook niet.
Meneer de president slaap rustig verder.

jitro | 05-02-16 | 09:15

Helaas Antoinette, deze samenleving is op geen enkele manier maakbaar meer. Alle idealen zullen inmiddels wel vervlogen zijn. Hét moment om te stoppen met de massa-immigratie lijkt mij. Maar wat doet de EU? die zet alle grenzen wagenwijd open. Alles moet naar de klote. Emigreren lijkt mij de beste optie om je niet tot aan het graf kapot te moeten ergeren dat er van Nederland niets, maar dan ook helemaal niets is overgebleven.

pibasso | 05-02-16 | 09:12

I love the smell of roasted unicorn meat in the morning.

postmodernismisdead | 05-02-16 | 09:01

Lachwekkend uit de duim gezogen verhaal. De typische nonsens die mensen elkaar via email rondsturen.

Mevrouw moet gewoon rechts houden dan kan men heel normaal links inhalen. En alleen hoofddoekjes staan in de weg bij de roltrap? Laat ons niet lachen.

DreHa | 05-02-16 | 08:19

Waarmee ik overigens de zwijnen niet wil beledigen... varkens zijn lieve en aanhankelijke, bovendien erg slimme dieren.
Dit volk is veel erger dan dat.
Gezien het enthousiasme waarme ze elkaar uitmoorden is het eigenlijk doodzonde dat ze geen varkensvlees eten.

mallekater | 05-02-16 | 08:18

Ach zo lang je best gedaan en dan dit... iets met paarlen voor zwijnen bedenkt.....

mallekater | 05-02-16 | 08:16

"Al die faciliteiten, buurthuizen, bibliotheken, al die vrijwel gratis taalcursussen. Al die opvang, al die uitkeringen en toeslagen. Waarom werkt dit niet?"

Omdat het dan geen waarde heeft. Ze hoeven er niets voor te doen, krijgen het zo op hun bordje en kunnen zich daardoor nog meer isoleren (dus niet integreren).
Bovendien geeft al dat pamperen een totaal verkeerd signaal af.

Der Schnitzeljäger | 05-02-16 | 07:58

Omdat die gasten IN-FUCKING-COMPATIBLE zijn !!
Die draaien op een te oud Operating System.
Het OS moet vervangen worden, of de rekenaar moet het raam uit !!
Ja, zo simpel is het !!

P5ycH0 | 05-02-16 | 05:50

er moet maar een islamitische staat komen in het midden oosten en dan alle islamieten erin , en laat ze zich maar redden daar.

de groeten!

umeli | 05-02-16 | 01:27

En zo gaan wij ten onder aan een misplaatst schuldcomplex ten aanzien van ..... tsja, van wat?
Jodenhaters, homohaters, aanhangers van een middeleeuwse en elkaar en andersdenkenden uitmoordende doctrine zonder enige neiging tot zelfreflectie en verlichting.
Stort u zich maar op onze eigen hulpbehoevenden zoals wegkwijnende bejaarden, andere eenzamen etc. etc.
Stop die door de NPO aangemoedigde waanzin, die tot niets anders leidt dan afbraak van onze Joods/Christelijke bakermat.

Nelis SplitBloes | 05-02-16 | 00:53

wat typerend weer. bij die domme, linkese K.. gaan eindelijk de ogen een beetje open. Duurde wel tien jaar. En in de tien jaar waarschijnlijk de verheven gutmesch uithangen en iedereen voor xenofoob een rechts uitmaken.
Ook typerend voor links is dat zij er nu waarschijnlijk bijna geen last meer van heft want al 72 maar laat de rest van de bevolking wel met de elende zitten van haar gutmenschen gedrag.............

chiwing | 05-02-16 | 00:37

Deze is echt om in te lijsten, bewaren doe ik het zeker . Dank je wel voor je eerlijkheid Antoinette al heb je er wel erg lang over gedaan om eindelijk wakker te worden.

blauwe zander | 05-02-16 | 00:26

PrinsesStoepje/04-02-16/23:41. Deze meiden waren 15. Naast mij op de achterbank van de bus zat een eveneens Marokkaanse jongen van 19. Ze vroegen zijn telefoonnummer en of hij nog maagd was etc. Tja, waarom ze dan een hoofddoek dragen. Ik zou zeggen doe af dat ding. Het heeft net zo weinig betekenis als het kapje dat mijn moeder vroeger droeg tegen de regen.

DJMartina | 05-02-16 | 00:26

Het vingers verbuigen/breken is overigens een methode waar ook veel politie-agenten mee te maken hebben.

PrinsesStoepje | 04-02-16 | 23:51

Leven en overleven ten koste van de gastheer, daar hebben we in de biologie een woord voor: parasiteren.

Jan Dribbel | 04-02-16 | 23:49

Incolumis | 04-02-16 | 19:09
En hou eens op met alle religies over een kam scheren. Van Staphorst heb je last als je op zondag wilt shoppen. Maar vergelijk RK of zwarte kousen niet met islam. Ten eerste kosten de eersten weinig subsidie want zelfregulerend. Ten tweede heb je geen militante zwarte kousen die ons bedreigen dus nee. Jodendom en Christendom zijn religies. Islam is een veroverings-ideologie met een profeet/god als excuus.

PrinsesStoepje | 04-02-16 | 23:47

Een hele decennia nodig om gedesillusioneerd wakker te worden?
Ach oude muts met je maffe kerkje. Hier een liedje:
www.youtube.com/watch?v=HDD1qdF25fE

Zoek het probleem in jezelf!

Vageling | 04-02-16 | 23:41

DJMartina | 04-02-16 | 23:31
Ook mysterieus als je bedenkt dat aan het hoofddoek dragen een innige band met Allah voorafgaat. Wat dan weer veel zegt over de intelligentie van 6-jarigen die op de islamitische basisschool om de hoek zitten. Wat dan weer niet te rijmen is met het veelvuldig gebruik van "k*nker". Zou de proleet dat nou allemaal goedkeuren?

PrinsesStoepje | 04-02-16 | 23:41

Tja onze christelijke naastenliefde versus een veroverings-ideologie... Zat vanmiddag met mijn zus nog videos te bekijken van vrijwilligers die met veel drama ("you are safe now!") de "vluchtelingen" opvingen die de paar kilometer tussen Turkije en Griekenland hadden "overleefd". Moet je kijken hoe fief ze van de bootjes stappen terwijl de vrijwilligers het liefst iedereen mond-op-mond beademing zou geven. Ondertussen staan de "overlevenden" vrolijk te bellen met het thuisland. En dan hier aangekomen een stel menopauzerende moekes "welkom in mijn land" horen zingen. Ja daar zou ik als moslim me eerst over bescheuren alvorens mijn AK47 op te poetsen. Maar eerst nog even leren fietsen.

PrinsesStoepje | 04-02-16 | 23:35

Begrijp Antoinette van der Maas wel.Vandaag in de bus vroegen drie uiterst brutale – achter iedere zin 'kanker' uitroepende– Marokkaanse meiden aan mij wat ik van Marokkanen en de Islam vond.Ik antwoordde braaf dat je niet kunt spreken van 'De Marokkaan'. Je hebt klootzakken en goedwillenden.En daarna zei ik dat ik atheïst ben. Daarna wilden ze niet meer met me praten en kreeg ik verwensingen naar mijn hoofd. Kon het niet laten om nog te zeggen dat het eeuwige leven na de dood lekker toch niet bestaat. Jullie verdwijnen ooit in het niets. Opgelost.

DJMartina | 04-02-16 | 23:31

Geef maar op, het is te laat. We hebben 2 miljoen geldopvreters binnengehaald die alle uitkeringen op gaan vreten.

Patatter | 04-02-16 | 23:28

omanders | 04-02-16 | 22:22 De islam blokkeert ontwikkeling naar rationaliteit en individualiteit. Binnen de islam was er enige tijd aandacht voor Grieks denken, en veel van de islamitische bloei is vooral hieraan te danken. Maar in de 12e eeuw won de orthodoxie en ging de geest op slot. En won eigenlijk ook die stammencultuur van de woestijnrovers, zoals die in de koran tot ideologie is verstard. Markant is daarbij het verschil in Godsbeeld. De joods-christelijke God heeft zich onder invloed van Grieks-Romeins denken ontwikkeld tot een redelijke God die schepper is van een redelijke schepping. En dat heeft de basis gelegd voor de ontwikkeling van de wetenschap, door o.a. Copernicus, Gallilei en Newton, die het als deel van hun geloof zagen om die schepping te onderzoeken. Allah daarentegen wordt verondersteld de wereld te scheppen van moment tot moment. Dus de moslim gelooft niet in causaliteit en niet in een orde die in de schepping te ontdekken is. Integendeel zelfs, onderzoek van de schepping, dus wetenschap, is een vorm van heiligschennis. Ook creativiteit is verdacht. Alleen Allah is creatief, dus imand als Bach of Beethoven of Mozart wordt niet geduld in de islamitische wereld. Verder is de Koran de enige en absolute waarheid. Wat betekent dat alle wetenschap en alle niet-islamitische wetgeving en kunst, religie en filosofie, enzovoort, overbodig is en te vernietigen. Dus die islam bewerkstelligt een verstening van de menselijke geest. De menselijke geest wordt verhinderd zich te ontwikkelen in rationaliteit, in zelfstandig denken, in vragen stellen, individualiteit, enzovoort, en blijft hangen in een tribale, magische, irrationele wereld. Zodat je volgens mij kan stellen dat heel de ontwikkeling die we hebben gezien in Europa, in de stedelijke gebieden vanaf de Renaissance, in de processen van emancipatie, van toenemende rationaliteit en individualiteit, in de islamitische wereld pas mogelijk is als de invloed van de islam minder wordt en als het meer mogelijk wordt voor mensen om eigen denkprocessen te ontwikkelen.

notamused | 04-02-16 | 23:26

Lieve Antoinette,

als je gedurende 10 jaar geen positief effect zag met al je goede bedoelingen en maar bleef denken dat het eens wel zou gaan lukken dan is er maar één conclusie.
Je bent een beetje dom. Helaas domheid met grote gevolgen voor een ooit beschaafd land.
Ga je je nu inzetten voor de juiste zaak?

squadra | 04-02-16 | 23:23

Valt me nog mee dat het in de volkskramt staat

Worst_kaas_scenario | 04-02-16 | 23:10

fuckyoujesus.jpg is topreaguursel.

hallevvezool | 04-02-16 | 23:09

Daarom moeten we ook zo snel mogelijk van deze -op verdringing en annexatie gerichte- cultuur af in dit land. Goedschiks of kwaadschiks. Al ben ik bang dat het reeds te laat is om zelfs kwaadschiks nog in te grijpen.

miff | 04-02-16 | 23:04

Pim Fortuyn 14 jaar terug op 6 mei 2002 vermoord.
Capice?
Paradigma....

ecologiste | 04-02-16 | 23:01

In 1990 schreef Mohamed Rasoel het boek "De Ondergang van Nederland Land der naïve dwazen". Ze had het kunnen weten en velen met haar. Maarrr wel vreselijk sneu als iemand zo zijn best doet en dan geen enkele vooruitgang ziet om van dankbaarheid niet te spreken.
Salut! Evocatus

Evocatus | 04-02-16 | 23:00

Denkt die naieve "Gutmensch" dame nou echt dat de hakbars dankbaar zijn? Zij en haar mede policor debielen zien de politieke werkelijkheid niet in.
Het is bij die primitieve woestijnvolken: de ander opvreten of zelf opgevreten worden
En onze naieve goedheid wordt alleen maar gezien als zwakke slapheid
Het ergste is dat ze helaas nog gelijk hebben ook..!
www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2016/...

telelezer | 04-02-16 | 22:40

omanders | 04-02-16 | 22:22 Ik zal het lezen, maar ik heb er wel een kip-of-ei-idee bij. Je kan bijvoorbeeld denken dat de islam een condensatie is van de mores van woestijnrovers die vanuit de marge een door interne oorlogen en ziekten verzwakte Byzantijnse wereld wisten te veroveren. Bijvoorbeeld Tom Holland, Norbert Pressburg en Robert Spencer suggereren dat Mohammed mogelijk nooit heeft bestaan en dat de islam is bedacht in opdracht van kalief Malik in de 8e eeuw, puur om een instrument te hebben van overheersing en exploitatie. Scientology is per slot van rekening ook gewoon bedacht, zo de oprichter ervan, puur als middel om rijk te worden.

notamused | 04-02-16 | 22:34

Antoinette het is nog niet te laat meld u komende zaterdag bij de Pegida demonstratie
en grijp de microfoon en ga helemaal los,
naast dat het bevrijdend werk zal het menig 40+ oestrogeen bommetje weer op het juiste spoor kunnen zetten.

Berthe | 04-02-16 | 22:33

-weggejorist-

Henk de Nippel | 04-02-16 | 22:31

Tegen de tijd dat alle type's als Antoinette wakker zijn is het land al lang overspoeld en hebben wij ons onder dwang aangepast. Al die tijd was de realiteit lucht voor de gutmensch.

miss error | 04-02-16 | 22:30

Waarom worden de asielzoekenden niet verplicht om werkzaamheden (bv vegen)te verrichten in het nieuwe thuisland, het COA regelt alles voor een nieuwe toekomst, waarom laten zij deze mensen in de waan dat je hier alles kunt krijgen zonder een dag te hoeven werken, participatie kun je stimuleren maar schijnt voor de politici niet relevant te zijn, de europese asielindustrie is machtiger dan welk leger of grootmacht dan ook, succes Pays-Bah.

hovawart | 04-02-16 | 22:30

@notamused | 04-02-16 | 22:14


Het zit 'm in die oliedollars. O, en vast en zeker ook in de veel verder ontwikkelde beschavingen van het Midden-Oosten. Maar de reden van de barbaarsheid van het Midden-Oosten is niet de islam. Nee de barbaarsheid van het Middenb-Oosten is eerder de *oorzaak* van de perfiditeit van de islam.


Dit is de oorzaak: www.iasc-culture.org/THR/archives/Fall...
Lees dat artikel maar eens een paar keer.

omanders | 04-02-16 | 22:22

Charlie36 | 04-02-16 | 21:11
BlowingBubbles | 04-02-16 | 21:35
Ik hecht er overigens waarde aan te melden dat ik niet bepaald vrolijk wordt van mijn eigen verhaal omdat ik in de loop der jaren (en nog steeds) met prima gasten met moslim achtergrond gewerkt heb. Ik ben ook opgevoed met het idee dat je geen onderscheid mag maken op grond van ras, religie, etc. Dat zit er diep in. Maar de praktijk blijkt reden tot ernstige zorgen te geven. Er valt simpelweg niet te ontkennen dat Islam in de kern een discriminerende ideologie is.

Het liefst zou ik een oprechte dialoog zien, ben dan ook nog steeds benieuwd naar t project van Russels Teapot.

BlowingBubbles | 04-02-16 | 22:17

@Dubz | 04-02-16 | 21:59

Ja, dat over die mannen rond de middellandse zee die allemaal zo hoffelijk lijken te zijn.... ik heb ze ook nooit gezien in bus of trein, het valt met de hoffelijkheid sowieso erg mee in het openbaar vervoer, geen wonder met die overvolle treinen en metro's.

DebraCadabra | 04-02-16 | 22:16

omanders | 04-02-16 | 22:07 Ja dat klopt, maar die Antillianen, zijn die bezig met terreur, willen die ons een bepaald sektarisme opdringen, steekt daar een bepaalde ideologie achter? Een ideologie die verbonden is met elders? En met vooral eindeloos veel oliemiljarden euro’s die die ideologie promoten?

notamused | 04-02-16 | 22:14

Wat ik al lang wist, laat de mensen wonen in de omgeving waar ze horen en vooral met hun achterlijke geloof en gebruiken. Als ik verkondig dat ik Eskimo's in de Sahara wil laten wonen wordt ik opgesloten als idioot, roep ik dat ik getinte en donkere mensen niet in mijn kikkerlandje wil laten wonen ben ik racist, Nazi enz.

Holland Olee | 04-02-16 | 22:13

Goed,ik ga x-files kijken,ik geloof wel niet in een invasie van groene mannetjes,wel van licht getinte mannetjes

Steenrijk | 04-02-16 | 22:07

@notamused | 04-02-16 | 22:00


"Hier in Nederland hebben we helemaal geen problemen met wat voor immigranten dan ook die vergelijkbaar zijn met de problemen die we hebben met juist de islamitische immigranten."


Antillianen zijn oververtegenwoordigd in alle misdaden, zelfs in vergelijking met Marokkanen.

omanders | 04-02-16 | 22:07

@BASinnic | 04-02-16 | 21:44
En toch is het vrijwel zeker dat een aantal verlichters en verlichten dusdanig rondtollen in hun graf dat je er een kleine stad mee kan verlichten. Kandidaten rangerend van Dante tot Voltaire tot Frank Zappa..

Slogra | 04-02-16 | 22:06

@BASinnic | 04-02-16 | 21:44


Nee. De Verlichting is ten eerste een logische gevolg van alle middeleeuwse voorlopers en heeft bovendien een enorme achilleshiel achtergelaten in de westerse beschaving: Ideologie. Zie de Franse revolutie voor de gevolgen daarvan.


Nee, het unieke van de westerse beschaving, een uniciteit die al in de middeleeuwen bestond, is onstaan "omdat de westers beschaving gebouwd is door twee niet-Romeinse erfgenamen van het Romeinse Rijk: De Germanen en het Christendom. Dus de superieure instituten van het Romeinse rijk werden gebruikt door mensen die meende dat goed doen een plicht was, en dat hun woord hun woord was en dat ze er eer in schepte dat woord te houden."


Copy-paste van een eerder reactie. Zie ook mijn reactie van 04-02-16, 21:52 over de Hajnal lijn.

omanders | 04-02-16 | 22:05

omanders | 04-02-16 | 21:30 Neo-kolonialisme? Afkeer van het Westen? Het is niet de islam?
In de kern verschijnt steeds het woord ‘islam’ als bron van alle problemen die we hebben met vooral islamitische immigranten. En die islam heeft een probleem met niet alleen ‘het Westen’ maar met alle niet-islamitische cultuur en alle andersdenkenden (zie Azië, zie Afrika). Hier in Nederland hebben we helemaal geen problemen met wat voor immigranten dan ook die vergelijkbaar zijn met de problemen die we hebben met juist de islamitische immigranten. En dat geldt voor alle landen in de westerse wereld. Bijvoorbeeld Vancouver zit stampvol chinezen. En Vancouver draait economisch uitstekend. Kijk je evenwel rond in de islamitische ghetto’s van bijvoorbeeld Frankrijk, dan zie je een aaneenschakeling van ellende. De islamitische afkeer van westerse cultuur is afkomstig uit de islamitische doctrine die haat voorschrijft jegens alle niet-islamitische cultuur. En dat gaat al 14 eeuwen zo. En heeft 270 miljoen andersdenkenden het leven gekost. En het betekende de vernietiging van diverse culturen.

notamused | 04-02-16 | 22:00

Die comments onder dat artikel. De goedbedoelde maar zo naïeve troostende woorden, dat al die energie zich later pas laat belonen. De kerk van de waanzin wordt maar niet onderkend door deze mensen. Ze denken dat mensen die opgevoed met een missie die slechts het vernietigen van anderen beoogt, op latere leeftijd spontaan massaal tot inkeer komen, omdat een blanke oude vrouw in hen geloofd (heeft).

Aan de ene kant kan ik slechts trots zijn op zo'n onvermoeibaar geloof in een goed einde. Het is bijna Hollywood materiaal. Een Forest Gump feelgood movie. Een intouchables. De werkelijkheid is, dat we gebruikt worden voor onze eigen tenietdoening.... en ze zien.het.maar.niet.

Het zijn niet de extremisten die ons de kop zullen kosten. Het zijn de do-gooders die tot het bittere einde zullen volhouden dat het niet 'hun' schuld is en dat ze vanzelf tot inkeer zullen komen, zelfs wanneer ze zelf op het punt staan van hun hoofd te worden ontdaan. Diezelfde do-gooders die geloven dat het blank-zijn van zichzelf al betekent dat je met een morele achterstand wordt geboren en dit je hele leven goed moet maken. Wordt wakker mensen, kijk naar de wereld om je heen en realiseer je dat die ene Marokkaan die voor je opstond in de trein, geen Marokkaan was, maar een Surinamer.

-Getekend; Iemand die gedurende vele jaren trein reizen twee dingen nog nooit gezien heeft. Een betalende en een voor-een-ander-opstaande Marokkaan.

Dubz | 04-02-16 | 21:59

Bestaat Antoinette Maas eigenlijk wel? De Volkskrant heeft een handje van om niet bestaande mensen een ingezonden brief te laten schrijven.

DebraCadabra | 04-02-16 | 21:59

@notamused | 04-02-16 | 21:14


Om maar eens wat te zeggen: Laat trouwen geeft iedereen de tijd naar school te gaan.

omanders | 04-02-16 | 21:58

Imagine there is no islam...
Stel je toch eens voor dat er geen islam was, stel je toch eens voor dat iedereen zonder angst kon leven, stel je toch eens voor dat er geen sharia, halal of jihad bestond
...... Maar ach, ik droom maar wat....
youtu.be/Y9NzjeiMkeo?t=12

telelezer | 04-02-16 | 21:56

@notamused | 04-02-16 | 21:14


Je moet je maar eens inlezen over de Hajnal-lijn. Dat is een zeer veelbetekenende lijn om het hart van Centraal- en West-Europa waarbinnen mensen later trouwden dan erbuiten, en ook waarbinnen neef-nicht huwelijken taboe waren. Dat late trouwen keam door het gewoonte-recht, dat stelde dat niemand mocht trouwen zonder toestemming van de ouders, maar ook niemand gedwongen mocht trouwen. De hogere adel wilde wel eens daarvan afwijken vanwege erfrechtelijke redenen. Maar dat gold al niet meer voor de lagere adel.


De invloed van deze regels zijn enorm. Zie het onstaan van Hoofse liefde, een cultuuruiting die grotendeels de West-Europese hofmakerij heeft vormgegeven (de naam zegt het al) en daarmee de aparte positie van de vrouw in het Westen heeft gevormd.

omanders | 04-02-16 | 21:52

Pamperen maakt... Noord korea is daar duidelijker in: "In het belang van.."

boerk | 04-02-16 | 21:51

BlowingBubbles | 04-02-16 | 21:40
Eens, Nooit SP! Eng AFA clubje die elk debat verzieken met zieligheidsdenken en de hele industrie draaiende houden.

hallofreen | 04-02-16 | 21:45

“Man cannot survive except through his mind. He comes on earth unarmed. His brain is his only weapon. Animals obtain food by force. man had no claws, no fangs, no horns, no great strength of muscle. He must plant his food or hunt it. To plant, he needs a process of thought. To hunt, he needs weapons,and to make weapons - a process of thought. From this simplest necessity to the highest religious abstraction, from the wheel to the skyscraper, everything we are and we have comes from a single attribute of man -the function of his reasoning mind.”

Met een fysieke krachtcultuur alleen red je het dus niet. Het Westen is superieur omdat wij met de Verlichting "reason" tot de centrale drijfveer in onze cultuur hebben gemaakt.

BASinnic | 04-02-16 | 21:44

toch zal geen enkele godsdienst, en zeker de mekka's niet, ooit een wereldhegemonie gaan krijgen. Daarvoor is de mens te wispelturig en divers, maar ook zijn de invloeden van de natuur en andersdenkenden vele malen groter. Nu even met aluhoedje: het lijkt wel alsof ze bewust de bevolking angstig wil maken, waardoor uiteindelijk een woede uitbarsting voort zal vloeien. Let maar eens op... langzaamaan begint mijn omgeving te koken.

Bill Cosby | 04-02-16 | 21:43

hallofreen | 04-02-16 | 21:16
Die technocraten zijn al ingekapseld in het establishment. VNL zou nog een optie kunnen zijn, maar toch besmet met PVV en economisch voor een groot deel van het electoraat te liberaal/rechts. Ik concludeer met u dat het lastig is. Ik dicht mezelf te weinig retorische gaven en zelfbeheersing in het debat toe, anders had ik zelf een clubje uit de grond gestampt.... PVV of PvdD wordt t. SP nimmer! Die liggen via de Internationale Socialisten in bed met Moslim Broederschap. Niet te vertrouwen derhalve.

BlowingBubbles | 04-02-16 | 21:40

Ach ja, hier past alleen maar deze in-treurige reactie:
"told you so, told you again and again but you didn't want to listen, never did.And now it is reality check time". Out.

LaatmaarLu? | 04-02-16 | 21:38

@notamused | 04-02-16 | 21:14


"Volgens mij hebben we in Europa duizenden jaren lang een ‘fysiek georiënteerde krachtcultuur’ gehad, en is het eigenlijk pas met de Love & Peace Hippies van de jaren Zestig en Zeventig dat er zoiets als een ‘geweldsaverse op dialoog gerichte empathie-cultuur’ is ontstaan."


en


"at de islam in de grond diep-crimineel is, is politiek correct een totaal taboe hardop te zeggen, maar wordt al wel onderschreven door een groeiend aantal experts."


Nee. Nee, de islam is geen uitzondering en ze kan niet bestaan zonder onderliggende cultuur. Daarvoor hebben andere niet-midden-oosten culturen laten zien dat het ook anders kan: Indonesie, waar de islamitische bevolking gewoon hindoeistische verhalen bij de Wajang kijkt.


Het is niet het boosaardige van de islam per se, ook al leent de islam zich uitstekend voor een wraakcultuur. Er wordt meer verkracht in Zuid-Afrika dan in het Midden-Oosten. Het probleem is dat het Westen een unieke beschaving is in de wereld. Alle andere zijn.. ja laat ik het woord maar gebruiken: Barbaren.


Waarom? Omdat de westers beschaving gebouwd is door twee niet-Romeinse erfgenamen van het Romeinse Rijk: De Germanen en het Christendom. Dus de superieure instituten van het Romeinse rijk werden gebruikt door mensen die meende dat goed doen een plicht was, en dat hun woord hun woord was en dat ze er eer in schepte dat woord te houden.

omanders | 04-02-16 | 21:38

De diepgewortelde culturele haat kan je ook niet aanpakken met liefde. Die haat moet je met alle mogelijke kracht over de buitengrens van Europa donderen.
Ga eens lezen wat de koran en aanverwante haatboeken over niet-islamieten de islamieten opdragen en huiver.
De ontwikkelingen met migranten en “vluchtelingen” zijn een directe gevolg van de onderknuppels van Allah die zijn bevelen tot op de letter nauwkeurig opvolgen.

Antitheïst | 04-02-16 | 21:36

Charlie36 | 04-02-16 | 21:11
Je geeft mij in je primaire reactie de indruk dat je gelooft dat die mensen hetzelfde in elkaar zitten als wij. Dat is simpelweg niet zo. Wellicht bij een deel die hier geboren en getogen zijn, maar de verse import is gewoonweg opgegroeid met het idee dat wij slaven van de Islam zijn en dat zij superieur zijn aan ons. Dat het derhalve heel normaal is dat ze van alles gratis krijgen en mogen eisen. In Syrie weten ze heel goed dat t uitschot van hun maatschappij, de intolerante soennie tokkies, massaal onze kant op komen en ze zijn er Assad maar wat dankbaar voor. Hetzelfde geldt voor het grote contigent Pakistanen dat hierheen komt. Ze zijn gewoonweg niet als ons geprogrammeerd.

BlowingBubbles | 04-02-16 | 21:35

Mislukte volk en cultuur, dat slechts door de oliedollars zich weet the onttrekken aan de ontwikkelingen die in de rest van de wereld plaatsvinden.

BASinnic | 04-02-16 | 21:35

waar een mekka verschijnt, verdwijnt de moraliteit.
"‘Allah stuurde zijn profeet Mohammed om zijn sharia te verspreiden onder alle mensen – inclusief de mensen van het Boek. Maar veel mensen van het Boek geloofden hem niet en keerden zich van hem af. Hierdoor ontstond er een conflict tussen deze natie, de moslims, aan de ene kant en de joden en christenen aan de andere kant. Dit conflict zal voortduren zolang Allah het wil.

‘Deze hadith geeft een idee van dit conflict tussen de moslims en de joden: Abu Hurayrah, een metgezel van de profeet, vrede zij met Hem, meldde dat de Boodschapper van God zei: „Het Uur [van de wederopstanding] zal niet aanbreken totdat de moslims de joden bestrijden en hen doden. De jood zal zich verbergen achter de rots en de boom. En de rots of de boom zullen zeggen: „O moslim, o dienaar van Allah, er is een jood achter mij, kom en dood hem”.’

Dit is geen passage uit Dabiq, het propagandablad van de terreurbeweging Islamitische Staat. Het is een citaat uit een boek dat als lesmateriaal wordt gebruikt in een Saoedische school in Parijs. Een hoofdstuk, ‘Het Gevaar van de Kruisvaarders’, brengt kinderen bij dat er sprake is van een strijd tussen moslims en christenen. De Franse Revolutie wordt afgeschilderd als een dwaalleer waarvan de volgelingen moeten worden bestreden."

In een toespraak tijdens de pelgrimstocht naar Mekka in 1968 verklaarde Faisal: „We willen een islamitische wedergeboorte zonder nationalisme, etniciteit en politieke partijen, maar met de roep van de islam en de roep van de jihad om ons geloof te verdedigen.”

Maar uiteindelijk, de facto blijkt het keer op keer, de mensen die mekka aanbidden verschuilen zich niet achter de menselijkheid, maar achter een virtuele vreemdeling.

Bill Cosby | 04-02-16 | 21:30

@notamused | 04-02-16 | 20:48


Jij begrijpt niet wat ik je wil vertellen: Dat neo-kolonialisme is de enige juiste manier van handelen geweest. Ik ben VOOR neo-kolonialisme. De westerse cultuur is superieur aan andere culturen. Haar instituten zijn een zegen voor de mensheid. Het probleem wat ik met het huidige westen heb is niet dit neo-kolonialisme, maar de zelfopgelegde zwakheid.


Overigens is die zwakheid het gevolg van de jaren zestig, wat bizar genoeg een culturele gebeurtenis was die nergens anders dan in het Westen had kunnen gebeuren.


De menselijkheid van de westerse cultuur is onze achilleshiel. En dat is wat Spartacus ook al aanhaalt.

omanders | 04-02-16 | 21:30

@Antoinette van der Maas (72) uit Den Haag
Vrouwtje blijft u vooral maar op de pvvda stemmen.
Mensen als u leren het toch nooit

Steenrijk | 04-02-16 | 21:29

Dandruff | 04-02-16 | 20:23
Zweden is dan ook allang verloren....

BlowingBubbles | 04-02-16 | 21:29

Parels voor de besneden zwijnen. Trouwens, zou een besneden zwijn halal zijn, conform hun Qoer'ān? Hoe dan ook, het ziet ernaar uit dat dit land afstevent op een horrormaatschappij van bijbelse dimensies. Mijn advies aan een ieder die zich tot heden glimlachend de kaas van het brood liet eten en nu iets willen goedmaken: steun de PVV.

isitsoornot | 04-02-16 | 21:28

Schrijnend dit... de hele hoop op een goede maatschappij is verloren... en dan is zij al oud... wij moeten nog zo land in dit verdorven land...

Mr.Nuance | 04-02-16 | 21:20

@ Grote stamper | 04-02-16 | 19:15
Dat is in een notedop de situatie ja. Ik heb iets dergelijks ook al aan diverse mensen in mijn omgeving uitgelegd. Met als extreem voorbeeld: stel, ze komen allemaal hierheen. Is er dan nog steeds oorlog en ellende in hun land? Nee natuurlijk niet, want er is immers niemand die dan nog oorlog kan voeren of hoofden kan afsnijden. En waarom zou je denken dat al die mensen zich anders gaan gedragen als ze hier zijn?
Het komt bij die Afrikanen en Arabieren blijkbaar niet in hun hoofd op dat wij het hier goed hebben omdat we er zelf iets van maken. Ze denken gewoon dat zij het vanzelf goed krijgen als ze gaan wonen waar wij wonen. Maar ze zijn geen moment van plan om hun levenswijze te veranderen. Want daar ligt het uiteraard niet aan. Het ligt aan de locatie.

Dr. Snoepjes | 04-02-16 | 21:19

BlowingBubbles | 04-02-16 | 20:36
Dat vrees ik ook. Het meest bizarre aan Wilders is dat eigenlijk iedereen die enigszins weldenkend is tot de conclusie komt dat vroeg of laat alles wat hij verkondigd uit komt. Wilders, PvdD en SP zijn radicaal genoeg om niet te buigen voor de VS oorlogs/TTIP lobby maar het is nog niet genoeg. Er zou een partij moeten komen die eigenlijk hetzelfde zegt als Wilders èn.. zijn rug recht zal houden in de onderhandelingen bij een kabinetsformatie maar niet zo belachelijk in elkaar zit als de PVV. Ik mis gewoon normale technocraten die problemen benaderen zonder gehinderd te worden door belangengroepen of multinationals. Helaas is die partij er (nog) niet. Wilders biedt hierin geen alternatief. Want hij is gewoon te emotioneel in hoe hij zijn doel wil bereiken. Jammer, zoveel in zijn mars, zoveel potentie maar hij verkloot het steeds. Komt hij weer met verzetsspray. Dat kan beter! Verzetsspray is infantiel, te tokkie-achtig. Gebruik die hersens en zet iets waardigers neer.

hallofreen | 04-02-16 | 21:16

Volgens mij hebben we in Europa duizenden jaren lang een ‘fysiek georiënteerde krachtcultuur’ gehad, en is het eigenlijk pas met de Love & Peace Hippies van de jaren Zestig en Zeventig dat er zoiets als een ‘geweldsaverse op dialoog gerichte empathie-cultuur’ is ontstaan. De afgelopen halve eeuw vormt tegelijkertijd ook de vreedzaamste en welvarendste periode in heel de geschiedenis van de Westerse cultuur die voor de rest namelijk een aaneenschakeling is van oorlog en ellende. Dat de islam in de grond diep-crimineel is, is politiek correct een totaal taboe hardop te zeggen, maar wordt al wel onderschreven door een groeiend aantal experts. Het zou mij niets verbazen als we speciaal voor de islam en de islamgoedpraterij weer een fysiek georiënteerde krachtcultuur ontwikkelen, terwijl ondertussen de bellenblazende hippies in het bejaardenhuis hun laatste jointje roken.

notamused | 04-02-16 | 21:14


Allemaal prima, maar wat gaat deze mevrouw nu doen om alles wat zij zelf heet veroorzaakt ongedaan te maken? Gif in de kopjes thee verstoppen, die nare kindertjes expres van de trap af knikkeren, verkeerde informatie verstrekken zodat de uitkeringen worden stopgezet ?

Rebellis | 04-02-16 | 21:14

@Charlie36 | 04-02-16 | 21:11

De islamitische cultuur en het onvermogen van ons land om duidelijke eisen te stellen.

Desmoulins | 04-02-16 | 21:14

Het is een kuDt zooi ... allemaal

Centauri3 | 04-02-16 | 21:13

Tjeemig, Waarom ben ik nou niet verbaas?

TRUMP | 04-02-16 | 21:12

Wijsheid komt met de jaren, zoals mijn Oma dat ooit zei..

bruutje | 04-02-16 | 21:12

BlowingBubbles | 04-02-16 | 20:24

Ik heb denk ik niet voldoende duidelijk heb gemaakt dat ik heel specifiek reageerde op het stukje van Antoinette waarin ze zich afvraagt:

Al die vrijwilligers. Al die subsidies. Al die faciliteiten, buurthuizen, bibliotheken, al die vrijwel gratis taalcursussen. Al die opvang, al die uitkeringen en toeslagen. Waarom werkt dit niet?

Charlie36 | 04-02-16 | 21:11

Mooie eindanalyse Spartacus.
Dat volk ziet hulp en mededogen simpelweg als zwakte.

Dus minderwaardig. Ies niet zo moeluk.

Piet Karbiet | 04-02-16 | 20:59

@Charlie36 | 04-02-16 | 20:22
Ik snap je betoog wel. Denk alleen dat het niet (meer) werkt. Ten eerste groeit die religie/ cultuur van conflict. En armoede is natuurlijk een onrecht dat de moslim wordt aangedaan. Enige verschil zou zijn dat de vlam eerder in de pan slaat. Mijn tweede punt is dat armoede mensen naar die instituties jaagt die aan armoedebestrijding doen. In het geval van moslims kan ik me voorstellen dat dat niet de kerk wordt, maar de moskee. Gevolg is alleen maar meer islam. Zie de machtsbasis van Hamas en moslimbroederschap.

Wat dan wel te doen weet ik ook niet. Ik zie dit duister in.

atheïstisch stemvee | 04-02-16 | 20:59

*weggejorist* (ga ik vanuit, want dit kan je niet zeggen in een vrij land als Nederland)

Datkanjenietmenen | 04-02-16 | 20:59

Geweldig stuk, hier bloeit mijn hart van op. Één kanttekening aan Spartacus: cognitieve dissonantie is waar ze nog steeds aan leidt (".. ik heb er ook geen verklaring voor.") Waar ze karakter toont is in het níet rationaliseren van deze dissonantie. Ze staat op de drempel van de pijnlijke conclusie. Vanaf dan is er geen weg meer terug. Welkom bij de logica club, madame!

stampertje85 | 04-02-16 | 20:59

Mevrouw Van der Maas, niemand heeft in de afgelopen 1.600 jaar enige ontwikkeling teweeg kunnen brengen in de islamitische wereld, dus trek het vooral uzelf niet aan.

U heeft veel tijd aan anderen besteed. Besteed u gerust wat meer tijd aan uzelf. Dat is geen zonde. U bent immers als vrij mens geboren en u staat niet in dienstplicht tot de zieligere medemens.

Kompel | 04-02-16 | 20:56

omanders | 04-02-16 | 20:29 Dat is het verhaaltje dat we onszelf vertellen. Vaak hoor je dan al snel ‘cultureel marxisme’. In Youtube zijn er hele college’s daarover. Maar de islam is niet de schuld van het Westen. De islam is al 14 eeuwen een poltiek instrument van onderwerping en exploitatie verpakt in wat mystiek en aardige architectuur. Diverse experts omschrijven die islam als heel kenmerken vertonend van een destructieve sekte, nasizme, fascisme, bolsjevisme en maffia. In termen van Dawkins zou je kunnen zeggen dat het een culturele meme betreft die in uitwerking op andere culturen vergelijkbaar is met ebola. Zou de islam in staat zijn tot zelfkritiek, rationaliteit, stimuleren van creativiteit, wetenschappelijk onderzoek en tolerantie voor andersdenkenden, dan zal heel de islamitische wereld in een tijdsbestek van 50 jaar net zo vrij en welvarend worden als pakweg Zwitserland. Maar de islam is dat niet. De duits-egyptische politicoloog Hamed Abdel-Samad zegt dat de islamitische wereld implodeert, vanwege totale incompetentie, irrationaliteit, waanzinnigheid. Vandaar ook die vluchtelingenstromen. Die deze kant opkomen, vanwege dat wij hier wel in staat zijn functionerende cultuur te produceren – zie bijvoorbeeld de Social Progress Index. Maar de tragiek is juist dat wij bevangen zijn van een cultuurrelativistische weg-met-ons-waan, die perfect is voor de totalitaire islam om volledig uit te buiten in het fijn ook hier overal installeren van hun islam. Resulterend in waarschijnlijk vluchtelingenstromen naar elders, omdat simpelweg de islamgekte niet te harden is.

notamused | 04-02-16 | 20:48

Er is wel wel mogelijkheid.. Laat een pik groeien.

ikdenkwat | 04-02-16 | 20:48

Mevrouw kreeg waarschijnlijk geen baklava meer,nee absoluut,absoluut geen meedelijden mee.
Wel met mensen die het altijd al gezegt hebben en voor facist oid uitgemaakt werden/worden.
We hadden al ellendelingen genoeg in ons eigen volk

Steenrijk | 04-02-16 | 20:46

Kijk gewoon naar islamitische landen. Dan weet je genoeg. het is niks en het wordt niks. Verandering moet van binnenuit komen. Daar helpen geen subsidies, toeslagen, en bovenstaande goedbedoelde maar naieve hulp tegen. De eerste stap naar beschaving voor de islamitische landen: de islam overboord zetten.

Bytemaster | 04-02-16 | 20:43

De conclusie van Antionette hadden er al meer getrokken.

Muggenmepper | 04-02-16 | 20:39

hallofreen | 04-02-16 | 20:30
Ik overweeg t zelfde omdat ik PVV niet serieus neem, maar ergens vrees ik toch dat massaal PVV stemmen het enige democratische signaal is dat we kunnen afgeven.

BlowingBubbles | 04-02-16 | 20:36

-weggejorist-

StefanBurggraaff | 04-02-16 | 20:36

Alleen maar respect voor je inzet Antoinette, laten er maar hele vele volgen in de conclusie van de eindsom van de verspilde energie.

Dr. Blechtrummel | 04-02-16 | 20:35

Iemand die nieuwe documentaire "salafistes" gezien die frankrijk gecensureerd heeft omdat ze bang zijn?

Geenstijl Hyperlinkje misschien?

fukallahalhollandi | 04-02-16 | 20:34

Mensen zijn zó naïef. Komen die nou echt nooit om 22.00 uur in een grote stad als vrouw alleen?

P.redgleuf | 04-02-16 | 20:34

dugo | 04-02-16 | 20:03
Hoho! PvdD is tegen verdrag Oekraine als een van de weinigen. Vergis je niet in die partij. Ok, gerund door een dierenliefhebbende vrouw met net wat teveel emoties maar.... op veel onderwerpen steeds gevrijwaard lijkt te zijn van links gutmenschdenken in tegenstelling tot D66 en PvdA bijvoorbeeld. En ook anti-TTIP, ook best een belangrijk onderwerp aangezien TTIP mede aanleiding is van de nieuwe koude oorlog tegen Rusland. Het gaat namelijk om fracking, aangevoerd door de Amerikaanse energiemaatschappijen, dat er problemen zijn met Rusland. En de proxy oorlog in Syrie ook (Quatar gasleiding door Syrie wat Assad niet wilde).
Wist je trouwens dat een van de voorwaarden in TTIP is dat als een bedrijf eenmaal is geprivatiseerd deze nooit meer in overheidshanden mag vallen? Democratisch? Niet echt hè?
Stem zelf al enkele jaren op PvdD, bij gebrek aan beter want het zijn allemaal nitwits.

hallofreen | 04-02-16 | 20:30

@notamused | 04-02-16 | 20:22


Bijna. Het is vooral de haat jegens het Westen. Het Westen heeft de wereld een dictaat opgelegd, het dictaat van het westerse model: Slavernij afschaffen, netjes tegen de Dames doen, in een rechtbank uitvechten i.p.v. in stammenoorlogen. Dat is inderdaad neo-kolonialisme. Maar het is het goede van neo-kolonialisme.


De derde wereld ziet haar kans schoon nu wij ons hebben teruggetrokken en ompleet zwak blijken te zijn. En dus wordt het westerse model aangevallen.

omanders | 04-02-16 | 20:29

Charlie36 | 04-02-16 | 20:06
Ik vrees verdomme dat je t zelf nog geloofd ook. Man, man, man...

BlowingBubbles | 04-02-16 | 20:24

Antoinette één advies, richt je uitsluitend op christenen de rest is zinloos.

rotterdammeraanzee | 04-02-16 | 20:23

Even iets heel anders, maar toch relevant.

In Zweden werd onlangs een vluchtelingenwerkster vermoord door een van haar kansenparels. Collegae van dat nog jonge meisje (22) wilden haar dood herdenken; maar dat mocht niet van de staf, en van de gemeente. Dat zou namelijk niet goed geweest zijn voor "het welbevinden van de asieleisers".
Om die reden mocht ook de vlag niet halfstok gehangen worden.
www.nieuwreligieuspeil.net/node/6334

We doen onszelf dit dus allemaal aan.
Waarbij "we" deels slaat op onze elite, maar toch ook op een hoop lieve mensjes zoals Alexandra Mezher en Antoinette van der Maas. Op zich is er niks mis met goede bedoelingen, integendeel; dat maakte Europa ooit zo mooi als het tot voor kort was.

Maar die tijd is voorbij, nu we bevolkingsgroepen importeren voor wie "goedheid" een vorm van zwakte is, en "zwakte" moet worden bestraft met elke denkbare vorm van geweld.
Iedereen die zijn ogen open trekt ziet toch gewoon wat er gebeurt?
Maar we blijven structureel wangedrag van immigranten consequent ontkennen, bagatelliseren, en zelfs verdedigen ("achterstandspositie", "discriminatie"). We openen zelfs de aanval op enkelingen die de werkelijkheid wèl durven benoemen.

Natuurlijk respecteren zij ons dan niet.
Waarom zouden ze, als wij onszelf niet eens respecteren?
Zelfs als onze vrienden worden vermoord en onze dochters worden verkracht dan komen "we" op voor de daders. En gaat de gesubsidieerde akxielobbie slechts de tegenstanders van moorden en verkrachtingen te lijf ("racist, geen feminist").
Politici, media, politie en justitie komen vaker op voor de daders dan voor de slachtoffers.
Wij vragen onze overheid om ons te beschermen; onze overheid doet dat niet; en we gaan weer over tot de orde van de dag.

Dus natuurlijk respecteren zij ons niet.

Dandruff | 04-02-16 | 20:23

Islamieten zijn hier als BEZETTINGSLEGER. Zoekt u a.u.b. eens de definitie van dat woord op.
Lupuslupus | 04-02-16 | 20:09

Dus dan moet je ze maar gratis alles geven? Ik snap niet wat jouw opmerking met mijn betoog te maken heeft. Dat is een heel andere discussie. Ik heb het over dingen weggeven zonder dat daar een verplichting tegenover staat.

Charlie36 | 04-02-16 | 20:22

De islam is als een destructieve sekte die vijandig staat tegenover praktisch alles in de westerse cultuur: moderne rechtsstaat, universele mensenrechten, wetenschap, andersdenkenden, enzovoort, behalve dan de uitkeringen, subsidies, enzovoort. Maar die uitkeringen en subsidies worden gezien als de belasting die de ongelovige moet betalen aan de moslim. En naarmate er meer islam komt, dus meer moslims, meer moskeeën, enzovoort, zal het gedrag tegen de ongelovige steeds agressiever, arroganter en eisender worden. Waarmee de cultuur in Nederland geleidelijk aan in verval zal raken, getekend zal worden door straatoorlog, criminaliteit, terreur, en met steeds meer kosten voor politie en geheime diensten, bewaking, medische zorg voor slachtoffers, enzovoort. Veel mensen zullen wegtrekken, mensen die het betalen kunnen, ondernemende en getalenteerde mensen. Totdat men er helemaal de kots van krijgt, en er eindelijk mensen in de politiek verschijnen die de islam en de islamgoedpraterij gaan terugdringen.

notamused | 04-02-16 | 20:22

Deze vrouw ziet na 10 jaar eindelijk het licht... kuddo's, duimpjes omhoog en heel veel +
Op de website van 'Trouw' barst het helaas nog steeds van een groep wegkijkers die het waarschijnlijk nooit WILLEN zien. Nu niet, over 5 of 10 jaar niet, nooit niet.
De mantel der liefde is bij die groep zo ongelooflijk groot dat zelfs eerlijk nieuws en objectieve cijfers eronder verdwijnen.
Gelukkig heeft deze dame het licht gezien maar ze is jarenlang een onderdeel van het probleem geweest. Dat ze zichzelf nu rot en miskend voelt heeft ze aan zichzelf te danken en ik zal er geen traan om laten, sterker nog, terecht dit...
Als iemand dan toch zoveel uren wil steken in het helpen van anderen weet ik nog wel wat groepen die daar wel dankbaar gebruik van zouden maken.

Gampel | 04-02-16 | 20:21

Zoals al eerder gememoreerd, gaat de toekomstige strijd niet tussen de haves en de have-nots (zoals de Marxisten zo graag willen), maar die tussen de wants en de want-nots. Islamitische allochtonen wíllen de Westerse cultuur gewoonweg niet, alleen het (gratis) geld.

Zware Guy | 04-02-16 | 20:21

Speelt al een tijdje hoor.
Kent iemand Hans van Wierden nog?
Murat, Murat, Murat, stonden zijn klasgenootjes te juichen op het schoolplein!!!
Lekker werk hoor, onderwijs, veel vakantie, weinig contacturen, wat klagen ze nou?
nl.wikipedia.org/wiki/Moord_op_het_Te...

PS

Zelfde link gepost op deze pagina

www.volkskrant.nl/opinie/ik-geef-ze-al...

maar tot nu toe niet zichtbaar, just saying... kan nog.

roedie | 04-02-16 | 20:21

-weggejorist-

L. Lendeling | 04-02-16 | 20:20

Waarom het niet werkt? Omdat ze niet willen!!!Er is een reden waarom ze zich zo misdragen, waarom ze na 30 jaar nog steeds geen Nederlands praten. Omdat.ze.het.geen.ene.fuck.uitmaakt!
Wanneer je perse iets goeds wilt doen, want ik neem aan dat je wel een Gutmensch bent, een tip: Ga eens bij ouderen langs.Bejaarden in Nederland vereenzamen op grote schaal, ga met een oudje een praatje maken, ga een wandelingetje met ze maken naar de eendjes bv, ga met ze knutselen of een spelletje doen. Deze mensen hebben Nederland opgebouwd en zo geef je iets terug. Ik kan je zeker vertellen dat ze je heeel dankbaar zullen zijn en je met respect zullen behandelen!

Julia | 04-02-16 | 20:20

Die gutmenschen zijn onderdeel van het probleem.
Ze heeft na tien jaar een glinstering van het licht gezien.
Maar die gaat nog even hard haar religie verkondigen.
En de shit blijft nog tientallen jaren bestaan.
Juist door dit soort mensen. Elke inspanning totaal nutteloos. Elke toenadering is weer een stuk Nederlandse cultuur inleveren. Wij moeten ons maar aanpassen. Want zij doen dat niet.
Elke kritisch geluid wordt met racist en xenofoob afgedaan.
En we komen geen ene fuck verder met deze figuren. En Nederland dendert met ongekende snelheid verder de afgrond in.

Wim Venijn | 04-02-16 | 20:20

Waar geen wil is, is geen weg! Daarom mevrouw.

hStripe | 04-02-16 | 20:18

Off topic: Waarom is politiek24 laat met het MH17 radar debat en laat Jinek zien (waardoor ik het eerste deel van gemist heb)?

loerelau | 04-02-16 | 20:17

@Incolumis | 04-02-16 | 19:09

Heb je het stukje eigenlijk wel gelezen? Het is de cultuur, stupid. Al haal je de godsdienst weg, dan hou je nog de cultuur: Zoiets als westerse atheisten niet meer christelijk zijn maar nog steeds alle trekjes ervan vertonen.


Neem de jaren zestig en zeventig. Wie niet uit een achterlijk dorp afkomstig was in het Midden-Oosten omhelsde het Arabische nationalisme en communisme. Het grootste gedeelte van die mensen vonden religie net zo achterlijk als jij.


En wat gebeurde er? Bommen, oorlog, falen, geweld, haat jegens Israel en het Westen.


Nasser: www.youtube.com/watch?v=TX4RK8bj2W0

omanders | 04-02-16 | 20:15

@groene tas | 04-02-16 | 19:30 Het is 5 voor 12, zei Pim Fortuin destijds.Al 14 jaar is hij er niet meer,vermoord door links. Hoe laat is het nu? Hopelijk nog niet te laat!!= 2x per dag staat de klok op 5 voor 12 d.w.z. sinds Pim zijn we al ruim 10.000 x verder. Wat een kudtklok of waren de batterijen op? Konden we de batterijen maar uit de Gutmenschen halen.

gnor | 04-02-16 | 20:13

Aan de reacties onder het betreffende artikel te lezen gaat het Volkskrantpubliek nu ook inzien dat het een groot probleem is, en dat de islam niet alleen de Nederlandse cultuur bedreigt, maar ook de multiculturele samenleving doordat de instroom veel te massaal is. Cultuur is leuk als het bij eten en drinken blijft, maar hoe je omgaat met kinderen en met elkaar, daar is niet aan te tornen. Islam is vrede, maar de vrede die ze voorstaan is totaal niet mijn vrede. Er worden oorlogen gevoerd om vrede; waar heb je vrede mee. Religie van de vrede, betekent per definitie dus religie van de oorlog. Nou vind ik alle geloven erg dom, maar de een is nog schadelijker dan de ander, en de islam loopt voorop.

Sterkte aan Antoinette en hoop dat je nog vele goede jaren voor je hebt.

Doper | 04-02-16 | 20:13

Dat ze ook enigszins het gevoel hebben dat ze nuttig zijn. Dat hun gezin trots op ze kan zijn dat ze weer de kost verdienen. En degene die niet willen werken, die niet willen meedoen, die blijven wel weg. Die willen we waarschijnlijk ook niet.
Charlie36 | 04-02-16 | 20:06
.
Islamieten zijn hier als BEZETTINGSLEGER. Zoekt u a.u.b. eens de definitie van dat woord op.

Lupuslupus | 04-02-16 | 20:09

@Handsomeboy | 04-02-16 | 19:54
De taal en gewoontes leren hoeft helemaal niet.
Het is de bedoeling dat je als vluchteling terug gaat naar je heimat om je land op te bouwen.
Doe je dat niet en blijf je hier om de boel leeg te trekken en het land te vernaggelen dan ben je een slapjanus en moet je uitgezet worden.
Permanente verblijfsvergunningen moeten niet gegeven worden.
Een GASTarbeider is te gast en een gast gaat gewoon weer weg leuk dat je geweest bent
Tudeledokie
Toch?

Steenrijk | 04-02-16 | 20:07

Ik denk dat wij ook een verkeerde mentaliteit hebben. Wat we doen met ontwikkelingshulp, met bijstandsuitkeringen en nu ook met asielzoekers. We geven mensen zaken voor niks en we vinden/eisen dat ze dankbaar moeten zijn. Van onze kant ook best logisch, maar het is best heel vernederend om afhankelijk te moeten zijn van anderen. Om je hand op te moeten houden. En je wordt er lui van. Mensen die werkeloos zijn willen geen geld. Die willen een baan, zodat ze weer met opgeheven hoofd 's ochtends de deur uit kunnen. Laat asielzoekers werken voor hun geld en spullen. Dat ze ook enigszins het gevoel hebben dat ze nuttig zijn. Dat hun gezin trots op ze kan zijn dat ze weer de kost verdienen. En degene die niet willen werken, die niet willen meedoen, die blijven wel weg. Die willen we waarschijnlijk ook niet.

Charlie36 | 04-02-16 | 20:06

Wanneer er pas na 10 jaar (!) een klein lichtje gaat branden en je dan nòg niet zegt: "ik was oer en oerstom, ik had er na 1 jaar al mee moeten stoppen", tja dan is het toch echt hopeloos met je gesteld hoor.
Daarom zie ik dan ook geen enkele reden om deze mevrouw ook maar enige "lof" toe te zwaaien.
.
"En ik heb er ook geen verklaring voor".
Mevrouw, die verklaring is de ISLAM

Lupuslupus | 04-02-16 | 20:05

Dit soort lui gaan voor een dolle stier staan en snappen niet dat ze op de horens genomen worden terwijl ze hun hele leven vegetarier zijn geweest en op de partij voor de dieren stemmen.

dugo | 04-02-16 | 20:03

Fysiek georiënteerde krachtcultuur of niet. Het blijft een raadsel dat een volk dat zo opgeeft over eer en respect, zich juist zo oneervol en respectloos gedraagt. Achterstelling my ass.

atheïstisch stemvee | 04-02-16 | 20:00

Aahhh, jee, Nou...
Gelukkig kan je met een gestrekte rug jezelf in de spiegel aankijken dat je het tenminste hebt geprobeerd. Dat is ook wat waard toch? Je bent een goed mens.

hallofreen | 04-02-16 | 19:57

Ik heb teveel input gekregen, zodat ik alle hoop op een betere toekomst al lang heb laten varen.

Anjin Mohammed | 04-02-16 | 19:56

En daarom deel ik zelf wel eens een flink harde por uit als zo'n hondsbrutaal joch mij expres in de weg staat.
sinar2 | 04-02-16 | 19:36
.
Daarom zijn de 2 bontkragen die mij van het voetpad wilden rijden - terwijl ik mijn honden uitliet - met hun scooter in de struiken beland. Gewoon een simpel schouderduwtje op het juiste moment.

Lupuslupus | 04-02-16 | 19:55

Antionette, je doet gewoon teveel vrijwilligerswerk. Doe eens wat meer voor jezelf. Je moet je wel opladen.

Einde van de Domheid | 04-02-16 | 19:54

Als je 2 jaar in Nederland woont, moet je de taal gewoon spreken. Vloeiend genoeg om een echte baan te kunnen hebben. Vloeiend genoeg om met Nederlanders in contact te komen, zijn en blijven. Als je na 30 jaar de taal nog niet spreekt, verdien je gewoon een uitkering, Laten we wel wezen, hoopvol zijn dat er ooit iets goeds van komt is zinloos.

Handsomeboy | 04-02-16 | 19:54

Ik wil niet = Ik woon niet

Guy Veropzoudten | 04-02-16 | 19:54

duurde lang voordat deze linkse tutholla doorhad dat de islam 1 grote bak ellende is die zich nooit zal aanpassen. Op die paar uitzonderingen na. Over een jaar of 20 zullen wij ons moeten aanpassen aan hen (of vertrekken)

pietpaardenlul | 04-02-16 | 19:54

Hoe je het ook wendt of keert, het zijn gewoon hele primitieve mensen die hun roots hebben in bergdorpen. Agressie en geweld zijn dan noodzakelijk om het hoofd boven water te houden. Het duurt nog wel een paar generaties voordat hun DNA is aangepast aan de Westerse samenleving.

een-hele-dikke | 04-02-16 | 19:54

Jaren geleden het licht al gezien. Met een beetje geluk gaan er door mevrouw haar verhaal toch nog wat meer ogen open, want toch oudere vrouw, die liegt niet. Dus zou er dan toch een kern van waarheid....?

G,I. Jane | 04-02-16 | 19:52

Lieve Antoinette, in een cultuur waar men alleen "wij en zij" kent bestaat "ons" niet. Zij zien jou niet als een van hen en je zal ook nooit één van hen worden.

sallandstrots | 04-02-16 | 19:52

Ik wil al een paar jaar niet meer in Nederland, al heb ik er wel stemrecht dat ik ook overtuigd met een drieletterig woord op 6 april ga uitoefenen, maar dat terzijde.

Naastenliefde en iemand die ergens nieuw is op weg willen helpen zijn mooie eigenschappen en waar ik woon ben ik daar als nieuweling ook heel blij mee. Echter, ik woon grotendeels in een groot land dat zich niet voor het karretje van de VS en de EU laat spannen en ook niet het soort problemen en de stress kent die Europa nu meemaakt.

De onrust die Europa/de EU nu meemaakt heeft qua groter plaatje twee hoofdoorzaken:

1 De democratie verdwijnt en het grootkapitaal bepaalt via hun lobby's en benoemingen wat er gebeurt. Europarlementariërs in Brussel kunnen niet eens wetsvoorstellen doen. Zo erg is het toneelstukje daar.

2 De meeste Europese landen plus Turkije zitten volledig in de zak van de V.S. Via chantage, afpersing en gesmeer vindt dat plaats. De Navo speelt daar ook een belangrijke rol in. De bedoeling is dat iedereen zich tegen Rusland keert, zodat er weer grof geld kan worden verdiend aan een (koude nep-)oorlog. Welnu, Frau Merkel en haar posse vinden - vanwege de grote Duits-Russische handelsbelangen - dat dat niet zo'n vaart hoeft te lopen en die doen daar niet zo aan mee. En Frau Merkel wordt daarom geserveerd met 1 miljoen gelukzoekers (en een aantal vluchtelingen) zodat ze òf moet inbinden òf moet opzouten.

Dat is wat er volgens mij aan de hand is.

Guy Veropzoudten | 04-02-16 | 19:51

Waarom werkt het niet? Dat heet islam.

Rambo John J | 04-02-16 | 19:51

Hey, dat is één wakker geworden gütmensch! Mijn dank is verpletterend Antoinette!
(nog maar +2 miljoen te gaan voordat er schot in de zaak zit)

kanon0503 | 04-02-16 | 19:50

Insjallah Antoinette, insjallah...

Desmoulins | 04-02-16 | 19:47

Vraag me af of dit écht te maken heeft met "een fysiek georiënteerde krachtcultuur [die] een fundamenteel andere taal spreekt dan onze geweldsaverse op dialoog gerichte empathie-cultuur". De ervaring leert dat "kansarmen" die geholpen worden door geitenwollen sokken zich nóóit zullen ontwikkelen.

Mr Dixit | 04-02-16 | 19:47

Het is in ieder geval het meest gelezen opiniestuk uit de VK van vandaag.

philia | 04-02-16 | 19:45

Een hyena of een wolf zal ook nooit een lief huisdier worden, hoe liefdevol je hem ook traint ('socialiseert' heet dat in hondenopvoedkunde). Ze bijten nog steeds je strot eraf als je je omdraait.

Rest In Privacy | 04-02-16 | 19:44

Heeft deze vrouw de afgelopen 40 jaar onder een steen geleeft???
Dit zijn de figuren die Janmaat&Pim gedemoniseert hebben.
En dan nu ach en wee roepen?Opzouten!

Steenrijk | 04-02-16 | 19:42

Van nepsocialist naar realist is vaak een onneembare hindernis. Ze doen maar. Ze zien maar. In alle gevallen te laat.

Rest In Privacy | 04-02-16 | 19:40

Na zo'n investering de neiging tot cognitieve dissonantie weerstaan, vergt karakter.
Spartacus | 04-02-16 | 19:04
.
Cognitieve dissonantie kan gezien worden als de weigering de feiten die al deels tot het brein zijn doorgedrongen niet te accepteren. Zou je dat wel doen dan stort je wereldbeeld in.
Met een paar juiste waarnemingen en een klein optelsommetje ga je begrijpen hoe gigantisch het probleem is dat voor je ligt. De uitkomst is onnoemelijk desastreus.
Veel mensen kiezen dan de ontkenning. Maar helaas, in dit geval van islamisering blijven de feiten dagelijks binnenkomen. Er is geen ontkomen aan, men zal door de fase van cognitieve dissonantie gesleept moeten worden. En GS gaat daarbij helpen, natuurlijk.
Hoe gaat al dat Grote Leed verwerkt worden.

bodemloos | 04-02-16 | 19:39

Dus 5% van de bevolking, allen nieuwkomers, zondert zich af van de rest van de oorspronkelijke bevolking. Ze misdragen zich, ze voeren alle criminele ranglijsten aan, ze wanen zich onaantastbaar, ze trekken zich niets aan van gebruiken, regels, wetten en landsgrenzen en vertonen over heel Europa hetzelfde parasiterende, gewelddadige en intimiderende gedrag. Zonder er iets noemenswaardigs voor terug te doen. Zonder enig spoor van zelfreflectie, laat staan zelfkritiek. Geen excuus, geen belofte tot beterschap, helemaal niets. Een fluim in je gezicht met de woorden "jai vieze #$@& racist stinkhollander!" kun je krijgen.

Relatief kortgeleden waren een economische crisis en een klein groepje goed georganiseerde fascisten die de macht in Duitsland wisten te grijpen genoeg voor een massamoord op miljoenen Joden. Joden die zich voor die tijd toch niet bepaald als een uitgesproken parasiterende, intimiderende en gewelddadige laag van de bevolking hebben gemanifesteerd. Desondanks bleken 'beschaafde' Europeanen huis te kunnen houden als beesten. Sommigen van die beesten leven nog. Sommigen waren onze grootouders.

Het kan niet anders of er volgt binnen korte tijd een vervolging van moslims die het kwadraat zal zijn van wat de Joden in WOII hebben meegemaakt. En dat gaat gebeuren op het moment dat mohameddaanse gelukszoekers en geestverwante criminelen onweerlegbaar hebben aangetoond dat de overheid en de politie de orde niet meer kunnen handhaven. In Keulen hebben we een klein voorproefje gezien. Op een bepaald moment zal ook de beschaafde Europeaan zich realiseren dat de politie het niet meer in de hand heeft. Dat zal dan het ultieme excuus zijn om zelf het heft in handen te nemen. En dan zal bljken dat het beest in de Europeanen nooit is weggeweest.

Ik verlang nu al terug naar die zorgeloze jaren tachtig, met alleen wat booskijkende Russen op de TV en wat demonstraties tegen kernwapens...

Professor Superhirn | 04-02-16 | 19:38

Eh... de laatste alinea's niet gelezen? Ze heeft het licht helemaal nog niet gezien.

knutsel | 04-02-16 | 19:37

En daarom deel ik zelf wel eens een flink harde por uit als zo'n hondsbrutaal joch mij expres in de weg staat.

sinar2 | 04-02-16 | 19:36

Lieve Antoinette, doe eens ophouden met je collega's 'welkom in mijn land' te zingen. Hou een sop met al dat gehelp en zieligheis gedoe en doe eens wat meer aan dat ze de taal moeten leren, zich moeten gedragen en geen geld toewerpen de hele tijd. Misschien dat ze dan niet komen of in ieder geval zich niet zo gedragen of zoveel eisen. Jij, met je linkse, blinde, naieve medemensen richten Nederland ten gronde. Om met je eigen geloof te spreken: je zult branden in de hel, als is het maar dat je iemand van de allah hebt geholpen. God zal het niet waarderen (als hij zou bestaan)

Ofzo2 | 04-02-16 | 19:36

@Ongeblustekalk
^ik=ook

Ongeblustekalk | 04-02-16 | 19:36

Ik heb ooit eens een N-Afrikaanse vader aangesproken op het gedrag van zijn zoon..... iets over opvoeding en zo.

Nou vader was heel duidelijk. ''Nee, niet opvoeding.Hij goeie jongen, is allemaal de sgoeld van Nederland regerung.''

varkenshouder | 04-02-16 | 19:35

@Parel van het Zuiden
Andersom kan ik, ik sprak laatst nog iemand die hier zo mee zou kunnen reaguren, blijkt die maatschappij verkrachttende zak poep in de vluchtelingen baantjes-industrie te werken. Het laatste wat je van die lui hoort is als ze met een gil van een flatgebouw af worden gegooid door onze nieuwe mensen.

Ongeblustekalk | 04-02-16 | 19:34

Tobi | 04-02-16 | 19:19
Doe niet zo gemeen.
Ze ziet tenminste het licht en het lijkt me niet zo'n drammerig guttmensch die vanuit zijn of haar ivoren toren vertelt hoe de wereld in elkaar steekt en hoe wij daarop dienen te reageren.
Mevrouw Van der Maas - zo stel ik me voor - is een hele lieve dame die lang (iets te lang) geloofde dat wie goed doet, goed ontmoet.
Ze verdient naar mijn idee een schouderklopje, een aai over haar bol en een kopje thee. Met een lekker koekje.

nemoj me jebat | 04-02-16 | 19:32

Er speelt nog iets anders een rol. Wederom taghoet. Een moslim die leeft in een niet-islamitisch land en zich gaat gedragen zoals de niet-moslims dat normaal vinden, mag zichzelf geen moslim meer noemen. En verder staat in de koran dat een moslim geen kufar tot vrienden mag nemen. Heb dit zelf vaak ervaren in privé en in mijn werk. Doe ook geen vrijwilligerswerk meer voor moslims, en verwacht er ook niks van als ik in mijn werk iets voor ze doe. Het enige wat ze van je aan willen nemen is subsidie, en alles moet gratis. Chinezen etc heb ik overigens wel prima ervaringen mee, en die komen toch ook niet uit een watjescultuur. Zou het soms aan de religie van de vrede liggen?

CupDCake | 04-02-16 | 19:31

-weggejorist-

groene tas | 04-02-16 | 19:30

En nog steeds stug vasthouden aan dat links-ideaal:

"Toch blijf ik iedereen door dik en dun verdedigen tegenover mijn kennissenkring. Ik heb tien jaar lang bol gestaan van begrip. Maar ik word er een beetje moe van dat ik geen vooruitgang zie. En ik heb er ook geen verklaring voor. Al die vrijwilligers. Al die subsidies. Al die faciliteiten, buurthuizen, bibliotheken, al die vrijwel gratis taalcursussen. Al die opvang, al die uitkeringen en toeslagen.

Waarom werkt dit niet? Omdat Nederland hen niet verwelkomt zoals Nadia Ezzeroili dat zou willen?"

Mastermattie | 04-02-16 | 19:30

"Maar ik word er een beetje moe van dat ik geen vooruitgang zie. En ik heb er ook geen verklaring voor."
Een woord: islam.

La Bailaora | 04-02-16 | 19:29


Incolumis | 04-02-16 | 19:27

Dat ligt bijna in Duitsland, je bedoelt zeker Ost-Friesland?

eerstneukendanpraten | 04-02-16 | 19:29

71 jaar. Nooit te oud om te leren. Gelukkig zijn haar ogen open gegaan. Wel zonde van haar inspanningen. Ik ben jaren geleden al gestopt met het vertroetelen van "de doelgroep".

Bubbels Jackson | 04-02-16 | 19:28

Ah, de Volkskrant.... en wederom onder "opinie", uiteraard!

Mastermattie | 04-02-16 | 19:27

En dit felrealistische verhaal staat in de gutmensch-bode.
Hulde hiervoor.

hotmint | 04-02-16 | 19:27

@neemjemoederindemali

Nee dat ligt te dicht bij Friesland.

Incolumis | 04-02-16 | 19:27

Waarom duurt het 10 jaar?? Is dat goedgelovigheid, domheid, of eigenwijsheid.

John nie | 04-02-16 | 19:27

Maso miep moet niet piepen, ze had het kunnen weten.

spuitje11 | 04-02-16 | 19:26

Antoinette zal ongetwijfeld gedurende al die jaren trouwe dienst kritische mensen flink aan het verketteren geweest zijn. Ik hoop dat ze tot de dood een schuldgevoel meetorst. Mag best hoor, na het actief meehelpen aan de ondergang van onze cultuur, ons land, en onze verworvenheden.

Parel van het Zuiden | 04-02-16 | 19:26

Antoinette van der Maas U moet niet zo ongeduldig worden, in zo'n kort tijdbestek van schamele 10 a 20 jaar is zo iets niet te veranderen. Kijk nog eens 40 jaar later, iedereen glimlacht en is vriendelijk, zelfs de sharia politie zegt er niets van als uw sluier een beetje verschoven is. Hoor de roep van het gebedshuis S'morgens om 5.30. Wees trots dat u als enige blanke vrouw in de straat hieraan een steentje heb mogen bijdragen. Vrede zij met U.

jan huppeldepup | 04-02-16 | 19:26

Die vooruitgang gaat er ook nooit komen. Te simpel van geest en geïndoctrineerd door één van de meest vergiftigde ideologieën op aarde. Hierin staat gewoon letterlijk dat het gerechtigd is mensen die dit niet als hoogste goedje zien, gerust mag beroven, tot slaaf mag maken en erger. Zij (wij dus) moeten belasting betalen aan hen die zichzelf tot uitverkorene gemaakt hebben. En laten we toegeven, dat is al aardig gelukt!

Het is alleen zo verdomde jammer dat diezelfde, zichzelf uitgevonden uitverkorene, niets maar dan ook helemaal niets fatsoenlijks aan deze aardbol toevoegen. Overal waar die klanten neerdalen, verwordt het tot een totale woestenij. Veertien eeuwen lang één grote bak ellende, die nu ook nog ‘en masse’ deze kant opkomt.

Claudia M. | 04-02-16 | 19:26

Antoinette van der Maas en haar soort zijn hopeloos. Ze worden pas wakker wanneer het te laat is, ondanks alle signalen en waarschuwingen. Trouwens, meer dan half Nederland is zo gek als Sjakie van de Flodders.

Fijnstoffer | 04-02-16 | 19:25

In de vk-commentsectie zie ik allemaal Dan Eliassonnetjes en Rekertjes. Schokkend naief en, in deze tijden, irrelevant geneuzel.

'Beloning komt later...' - 'Waarom kunnen we niet wat meer een melting pot zijn?' - 'In Amerika dragen ze de criminele ongemakken van de multikul ook.'

Geblaat van een 'Ir'. Je moet in de VS niet vragen naar de statistieken.

Slogra | 04-02-16 | 19:25

Sorry Joris, de volgende keer zal ik zachtjes zingen:-)

*fluisterend zingt*

Jij bent welkoooom, welkom in mijn land.

neemjemoederindemali | 04-02-16 | 19:24

#J'étais Antoinette
Ik zag haar verhaal eerder vandaag voorbijkomen.
Herkenbaar. Ik zag jaren geleden al het licht.

nemoj me jebat | 04-02-16 | 19:24

Ik ga moe worden

Moeimaker | 04-02-16 | 19:22

Dus het dwangmatig bij elkaar brengen van verschillende culturen en etniciteiten is misschien niet zo'n goed idee.
Ja en nu de Godwin ik ken iemand die.....

diddley2 | 04-02-16 | 19:22

"Waarom werkt dit niet?"
Het is zo eenvoudig, de ideologie die ze aanhangen deugt niet en zal nooit deugen.

smdyasc | 04-02-16 | 19:21

Kortom, opoe Van der Maas heeft ook eindelijk het licht gezien
zoals niet-linkse mensen dat de vorige eeuw al vanaf het begin van de multiculti ellende al deden
Feli's met d'r verlate reactie, u verdient geen medaille en gaat zonder toetje naar bed

Tobi | 04-02-16 | 19:19

-weggejorist-

†EVIL† | 04-02-16 | 19:17

En ze is niet de enige. In het onderwijs is dit fenomeen al veel langer bekend, maar ook leraren en leraressen begin hun mond open te doen. Voorzichtig, maar het begint met signaleren....
www.nrc.nl/next/2016/02/02/juf-we-kunn...

Stormageddon | 04-02-16 | 19:16

Een paar honderd steden verderop brandde er een huis uit. Opeens stonden er drommen vluchtelingen bij ons in de stad. 'Waarom komen jullie hierheen en vluchten jullie niet naar een plaats in de buurt zodat je weer terug kan als je huis opgebouwd is?'
De vluchteling keek me raar aan... 'omdat we wegvluchten voor een beter bestaan. Dat bestaan van jullie is beter dan het onze.'
'Maar begrijpen jullie dan niet dat je een beter bestaan met elkaar opbouwt? Dat een beter bestaan begint bij jezelf? Een beter bestaan is niet het profiteren van een beter bestaan dat de ander opgebouwd heeft' 'Jullie zijn er zelf debet aan dat jullie een cultuur in stand houden die een beter bestaan in de weg staat'.
'Maar Merkel zei Wir schaffen das...' was zijn laatste reactie.
Daarna liep hij door...

Rest In Privacy | 04-02-16 | 19:15

Goedmensen zijn vooral goed gek. De hele wereld willen helpen en daar de eigen bevolking voor slachtofferen, is niet echt een blijk van een gezond stel hersenen dat goed functioneert.

Thunderbird | 04-02-16 | 19:14

Rassies!!1!

Mahatma | 04-02-16 | 19:14

Was een wazig verhaal vanmorgen ja. Grootste ergernis was het op de grond gooien van je afval. Dat is volgens mij geen cultureel monopolie.

Geert Linkers | 04-02-16 | 19:14

Dat volk schijt op ons maar er zijn ook blanke autochtone Nederlanders die daar hardhandig een eind aan maken.

eerstneukendanpraten | 04-02-16 | 19:13

Incolumis | 04-02-16 | 19:09

Het schijnt dat ze in China niet zo dol zijn op moslims maar dat is helaas geen eiland. Misschien Rottumerplaat een idee?

neemjemoederindemali | 04-02-16 | 19:12

Lieve Antoinette, alleen mensen zoals jij zijn welkom in mijn land.

Ren je rot | 04-02-16 | 19:11

Cultuur die aan elkaar hangt van fatalisme en superioriteitsdenken. We zijn allemaal slaaf van wispelturige allah (teab) dus het dondert niet of je je best doet, anders dan zijn debiele regeltjes volgen. In het land van de kuffar wordt je omringd door kruiperig volk, lager dan beesten, die het allemaal niet snappen en dus louter bestaan voor jouw gerief.

Godsammekraken | 04-02-16 | 19:11

Waarover men niet spreekt - Wim van Rooij
.
Antwoorden op al haar vragen.

centre pompidoe | 04-02-16 | 19:11

Gelukkig tonen werkgevers/bazen wel empathie, whoehahahahahahahahahahahahaha

ProAsfalt | 04-02-16 | 19:11

-weggejorist-

neemjemoederindemali | 04-02-16 | 19:10

zijn er nog eilanden waar geloof verboden is? ik zou al mijn geld geven om daar naar toe te verhuizen...

Incolumis | 04-02-16 | 19:09

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com