Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hoor wie klokt daar kinderen

Bim BamPastoor Schilder uit Tilburg moet stoppen met het luiden van zijn kerkklok. Te lawaaierig volgens de gemeente. Na klachten van buurtbewoners heeft de gemeente metingen verricht, waaruit blijkt dat de geluidsnormen op dit vroege tijdstip ruim worden overschreden. Als de klokkenluider niet stopt met het gebeier, dreigt de gemeente de kerk een dwangsom op te leggen van vijfduizend euro per overtreding, met een maximum van vijftigduizend euro. Dat wordt dus een extra rondje morgen met de collectezak, want de pastoor heeft vanochtend weer gewoon om 7.15 uur de klokken laten luiden. Hij beroept zich op de vrijheid van godsdienst. Onze Rutger ging op onderzoek uit. Filmpje...

Reaguursels

Inloggen

@bottehond 18-03-07 @ 01:27
.
Ik heb keer op keer de open brief van Joshua Livestro gelezen en het bleef bij mij een vreemde smaak in de mond achterlaten, maar kon er nier direct de vinger op leggen, waar de gedachte van Livestro -in mijn ogen- mank gaat.
.
Livestro gaat in op de kritiek die Ephimenco had op Wilders, laatstgenoemde zou met rasse schreden verder naar de rechter zijde van het politieke spectrum stappen. Livestro, probeert Ephimenco (e.a.) af te schilderen als iemand die zich opzettelijk van Wilders afgekeerd is, om zelf niet met hem geassocieerd te worden. Vervolgens noemt hij daar drie reden voor (kom ik later op terug).
.
Volgens mij, is dit onjuist. Livestro gaat dan uit van de situatie, dat er bij Wilders geen verandering heeft plaatsgevonden aangaande zijn standpunt mbt de islam, dit is feitelijk onjuist, naar mijn mening.
Sprak Wilders in het verleden consequent over de "uitwassen van de Islam", heeft hij deze nuance tegenwoordig maar gelaten voor wat het is.
Zoals ook te lezen is in de column van Wilders op NN is Wilders nu eigenlijk voorstander van het afschaffen van de Islam in Nederland (tenzij de moslims de helft van de koran willen verscheuren, wat Wilders ook niet vraagt van de geïntegreerde christen om dat te doen met de bijbel, daar waar het bijvoorbeeld de passages betreffende homosexualiteit aangaat), maar ook de uitspraak " als een onmiddellijke immigratiestop voor moslims en een dito inspanning voor hun spoedige remigratie." www.nieuwnieuws.nl/archives/2007/01/co... (hij heeft deze tekst later nog eens herhaald in een tv programma, maar ik kan de bron niet vinden), zal zelfs voor de meest gematigde moslim weinig opening laten, zich hier in Nederland nog in te willen zetten voor een positieve bijdrage aan het integratieproces, laat staan dat hij zit te wachten op een debat met Wilders.
.
Is er dan een sprake van afkeer van de "rechtse elite", of is Wilders zelf verschoven op de politieke L-R schaal? Duidelijk is wel, dat de kloof tussen wat vroeger als rechts omschreven werd en Wilders, nu groter is dan -pakweg- twee jaar geleden.
Ook de kritiek die Livestro heeft op Ephimenco mbt tot het wel steunen van Ayaan en het niet steunen van Wilders: "Het valt volgens mij moeilijk vol te houden dat Wilders (`tsunami van islamisering';
`ik lust die hoofddoekjes rauw') werkelijk extremer is in zijn islamkritiek dan Pim Fortuyn (`de islam is een achterlijke cultuur') of Ayaan Hirsi Ali (de profeet Mohammed was een `perverseling' en een ‘tiran')" , is volldedig uit de lucht gegrepen, want Ephimenco zegt er zelf in zijn brief aan Wilders het volgende over : "U probeert Ayaan Hirsi Ali scheurend voorbij te streven (die toen ze haar omstreden opmerking maakte ten minste nog geen Kamerlid was) door Mohammed een `barbaarse profeet', `een perverse man en agressieve warlord' te noemen." www.opinio.nu/node/151
Het verschil, zit dus in de functie van de betrokken persoon, als politicus heb je immers een andere taak, dan bijv. een publicist, of columnist.
(*weet dat Submission inderdaad uitkwam toe Ayaan kamerlid was, Livestro wijst Ephimenco hier terecht op*)
.
Echter, er is nog een omstandigheid waarom ieder vergelijking tussen het verdedigen van Ayaan, Fortuyn, Bolkestein e.a. en het -daarom moeten- verdedigen van Wilders, volkomen mank gaat.
Daar waar de eerste drie als doel de geëmancipeerde en in de Nederlandse samenleving geïntegreerde moslim, als doel voor ogen hadden, heeft Wilders liever geen moslims meer in de samenleving.
Het ingezette middel (harde taal) mag dan op elkaar lijken, wellicht zelfs hetzelfde zijn, maar het uiteindelijke doel is anders.
Wilders is (schijnbaar) tot de conclusie gekomen, dat er geen ruimte meer is voor Moslims in Nederland, tenzij ze de helft uit de Koran willen verscheuren (wat voor een moslim natuurlijk nooit kan, maar een christen zou zijn bijbel ook nooit verscheuren en een Jood zou het ook niet in zijn hoofd halen, om de Thora door te knippen, het zijn immers heilige geschriften)
De andere drie zagen/zien wel de mogelijkheid voor moslims, om hier in Nederland moslim te kunnen blijven, een fundamenteel verschil van insteek in een debat lijkt mij... (bij de eerste drie staat de deur nog open, bij Wilders is de deur al bijna dicht, maar wil die nog wel sporadisch openen voor remigratie van moslims).
.
Terugkomende op de -door Livestro opgesomde- drie mogelijke verklaringen voor het afkeren van Ephimenco (e.a.) van Wilders.
1. het snobismemotief, ik geloof daar niet echt veel van, het is eerder een goedkope poging van Livestro, om Ephimenco (e.a.) in een hoek (elitair, snobistisch) te drukken. Deze mensen hebben van zich al status genoeg en hebben het -volgens mij- niet nodig, om zich met anderen te "sieren".
.
2. het `pc-motief', Livestro noemt dit "vooral een poging tot zelfbehoud, politieke lafheid gemaskeerd als morele rechtschapenheid.", volgens mij is dit ook niet juist, de critici die zeggen dat Wilders geradicaliseerd is, hebben zich in het verleden ook altijd al op glad ijs bevonden in het politieke/intellectuele debat, het argument dat zij zich toen nog konden verschuilen achter het slachtoffermotief van diegene die zij steunden(Ayaan: onderdrukte vrouw, Fortuyn: homo) is volgens mij niet aan de orde. Achter wie heeft Bolkestein zich dan schuil gehouden? Ook hij zei onlangs namelijk, dat Wilders in zijn ogen geradicaliseerd is.
.
3. het politieke motief, volgens mij is dat inderdaad waar het om draait, maar dan niet omdat Ephimenco (e.a.) tot de colclusie gekomen zijn, "dat Nederland dankzij het electorale succes van Wilders op een politieke ramp afstevent."
Livestro vergeet in zijn hele brief aan Ephimenco één cruciaal punt, het verschil tussen het (hierboven door mij beschreven) uiteindelijke doel van Wilders enerzijds en Ayaan, Fortuyn, Bolkestein, (Flipsen*), etc. anderzijds. Livestro zegt dat Ephimenco met zijn kritiek de rechtse (of althans niet-linkse) zaak niet dient.
Ik durf te stellen dat Wilders dat niet doet, het ligt echter aan de L-R schaalverdeling die je wil hanteren. Alle mensen, Bolkestein, Ephimenco, Ellian, etc. die kritiek hebben gehad op Wilders, zijn bij hun mening gebleven die ze al jaren verkondigen. De enige die is verschoven op de politieke schaal, is in mijn ogen Wilders. Neem je Wilders als ijkpunt voor de "rechtse zaak", dan is de rest inderdaad 'linkser geworden', nadeel daarvan is dan echter dat je een bewegelijke politieke meetlat moet hebben. Logischer lijkt het mij, om een vaste meetlat te hebben, om vervolgens te kijken wie waar staat.
Iedereen komt tot de conclusie (ook Livestro) dat het gat tussen Wilders en de anderen groter is geworden, Ephimenco, Ellian, Flipsen*, Wiegel, Verdonk en Bolkestein (zijn er nog veel meer trouwens) zeggen dat Wilders een ruk naar rechts gemaakt heeft t.o.v. een aantal jaar geleden. Bij een gelijkblijvende schaalverdeling kan die vergroting dan alleen maar ontstaan zijn, doordat Wilders een stap richting extreemrechts gemaakt heeft.
Deze stap heeft Wilders inderdaad gemaakt, door het veranderen van het uiteindelijke doel.
Zijn -kennelijke- gedachte dat er geen emancipatie, verlichting en liberalisering van de moslim in Nederland mogelijk is, heeft hem doen verschuiven in het spectrum. Dat mag hij doen, maar dan moet hij (en Livestro) niet vreemd opkijken, dat hij met het overschrijden van een (fundamentele) drempel (wel/geen kans op integratie) mensen achterlaat.
.
Door de harde opstelling van Wilders in het integratiedebat, zet hij de VVD onder druk. De VVD zal (en Wilders weet dat) de PVV in veel zaken steunen, maar niet mee willen in de toon van Wilders. Doordat Wilders geen millimeter wil afwijken van zijn eigen lijn (te zien aan o.a. het betichten van Rutte van het hebben van slappe knieën en een gebrek aan ruggengraat), zal het debat verstommen, daar de partijen ter linker zijde van de VVD nu alle pijlen kunnen richten op de VVD.
Het constant kunnen blijven wijzen op de (onjuiste) assumptie dat de VVD alleen onderwerpen mbt tot de integratie aanhaalt, om de kiezers van de PVV naar zich toe te trekken, laat het inhoudelijke debat verstommen.
.
Wellicht is dat partij-intern erg gunstig voor de PVV het zal mensen alleen maar laten zien dat de "oude politiek" niet wil luisteren** en derhalve extra zetels opleveren, maar daar waar het de "rechtse (of althans niet-linkse) zaak" betreft, dus partij-extern (ofwel voor het tot een werkbare oplossing in de maatschappij komen) volslagen zinloos.
.
*kon het niet laten, om ook eens tussen die namen te staan
** zie hiervoor ook de redenering Herman Flipsen 11-03-07 @ 17:38 www.geenstijl.nl/mt/archieven/047179.h...

Herman Flipsen | 19-03-07 | 23:44

Maar wie gaat die 5000 euro nu echt betalen? Kerktorens in 0031 zijn van de Staat/Gemeente - heel oude wet.

Nerve | 19-03-07 | 19:10

Gewoon GELUL. Ik woon al sinds mijn geboorte in een katholiek nest. En daar luidt de klok te pas en te onpas. Hoor ik nog niet meer. En laat mij raden, de klagers zijn er pas komen wonen? Men moet nog veel zeiken over het luiden van klokken , misschien hebben die klagers liever die eikel die tig keer per dag vanaf een minaret staat te jodelen. De pvdallochtoon staat ter Uwer beschikking.
Kwispel 18-03-07 @ 19:17......... Wat jij moet doen jongen, is gewoon tijdig opstaan en gaan werken!

Werner Beinhart | 19-03-07 | 09:30

Ik wil godverdomme ook gewoon tot 8:00 kunnen slapen, kudt pastoor! Als ik daar in de buurt zou wonen wist ik wel... Gewoon elke nacht om 2:00 uur even aanbellen bij die sukkel met de vraag of het klokkenluiden achterwegen kan blijven. Weet die asociale eikel tenminste ook hoe irritant het is om dagelijks lastiggevallen te worden.

Kwispel | 18-03-07 | 19:17

Dan gaan ze toch lekker verhuizen?!

Die kerk staat er al langer dan zij er wonen vermoedelijk? Kwestie van jezelf informeren voor je ergens gaat wonen. Nu bek houden.

DickieDick | 18-03-07 | 17:35

OoO 17-03-07 @ 17:31

Vroeg ik me ook af....

Nifelheim | 18-03-07 | 16:37

@kees2 18-03-07 @ 14:49
05:15 op? Bouwvakkert? Worstendraaiert in de fabriek?

Poepgat | 18-03-07 | 15:23

Ik las in eerste instantie "Hoor wie LOKT daar kinderen".... Zal wel komen door die foto van die pastoor denk ik.

Brillekas | 18-03-07 | 14:52

Volgens mij moet je om 07:15 allang je nest uitzijn,WERKEN ,centjes verdienen,niet ouwe hoeren Die klagers zijn gewoon uitkeringstrekkers .Mag ik raden? :in de WAO met rugklachten?
Voor mij part luidt de Pastoor de klokken om 05:15 dan sta ik op om geld te verdienen zodat ik belasting kan betalen om dit soort profiteurs te onderhouden.Pastoor :Lekker blijven luiden dat zal ze leren !!!!!!!

kees2 | 18-03-07 | 14:49

Dat artikel 1 gaat ons nog de kop kosten. Weg met de islam en lang leve deze Paep.

bottehond | 18-03-07 | 14:02

Die Christenen en Moslims moeten maar eens stoppen met het zo hoog van de toren blazen...

da wizard | 18-03-07 | 13:52

Zeiken ze daar ook zo over het lawaai van passerende auto´s of mogen die wel weer kabaal maken. Leuke pastoor trouwens.

Angelica | 18-03-07 | 13:51

Lol, vrijheid van Godsdienst!!! Is ie opeens moslim geworden ofzo? Die hebben daar toch alleenrecht op?

Frotklob | 18-03-07 | 12:48

Hij beroept zich op godsdienstvrijheid?

Hmm... dan stel ik voor dat alle satanisten aanstaande zondag het geluid van hun eigen religie eens om 07.15 daar voor de kerk ten gehore brengen... beetje Marilyn Manson ofzo.... moet dan ook kunnen toch?

No2Religion | 18-03-07 | 12:43

SMS'je aan alle vijf geleauvigen misschien?

Kerkklokken zijn zo 1600....

De Pruis | 18-03-07 | 12:35

Ik hoor omwonenden nooit over Moskee,s klagen....... Dat durven ze natuurlijk niet.Of is dat Discriminasie?!

kruisridder | 18-03-07 | 12:22

Nou, zijn we d'r klaar voor jongens
Daar gaan we he, gezellig (ja, ik ben d'r klaar voor)
Ja hoor, daar komptie (ja hoor gezellig he)

Lalaa lalaaa

Er was eens een pastoor in 't zuiden
Het is een heel erg oud verhaal
Die liet elke dag de klokken luiden
Op zich is dat nog heel normaal

Bom bom bom
Nee nog niet

Maar door de jaren werd de pastoor
Verslaafd aan 't luiden van de klok
Hij kon er toen niet meer mee stoppen
In 't dorp werden ze gek en bloc

Bom bom bom bom
Nee wacht nou even, wacht nou even
Ik geef een teken als jullie motten bommen, ja
Oh een teken
Even wachten ja
Zeker, zeker

Maar ach de patoorr was al oud en
Men raakte aan 't gelui gewoon
Ze leerden met de klokken leven
En zongen in dezelfde toon

Nou kom op nou
Nou u zou een teken geven
Ik doe toch zo, ja natuurlijk is dat 't teken
Oh, oh maar dat weten wij niet

Bom bom bom bom

Hoor de klokken weer eens luiden (bim bam)
Oh wat gaan ze weer tekeer (bim bam)
't Zijn de klokken van 't zuiden (bim bam)
En van onze lieve Heer (bim bam)
Maar als klokken blijven luiden (bim bam)
Doen op den duur je oren zeer (bim bam)

Daarom zong 't hele zuiden
'Kreeg de pastoor van 't luiden
Maar een keer het heen-en-weer' (bim bam)

Maar op een dag, 't was in september
Toen hielden plots de klokken stil
Klokken stil
Ja hij gaat lekker, ik heb 'm vast
Ho nou
Ho, ho, wist ik niet, sorry
Dank je wel
Graag gedaan
En uit de toren van 't kerkje
Klonk ene afschuwelijke gil
Auw gloeiende gloeiende gloeiende
Laat die klok op m'n poten vallen
Dan moet je uitkijken ja
Dan mot hij uitkijken ja
Ik heb 'r geen erg in
Men wilde weten wat er loos was
Dus de politie over 't hek
Daar vonden zij den oude pastoor
Met een klepel in zijn nek

Bam bam
Neenee

Ze hebben hem met eer begraven
Men zette op 't graf de klepel nee
Hoe's 't met je voet
He
En als het nu heel erg hard gaat waaien
Dan gaat de klepel heen en weer
Ja hoor
Bam bam bam bam

'Maar gelukkig' zong het zuiden
'Kan de pastoorr niet meer luiden
Nee dat kan niet nimmer meer'
Bim bam

Ja wat wat ho nou
Wat een puinhoop he

topcat | 18-03-07 | 12:08

Beter 1 keer per dag "ding dong" dan VIJF KEER PER DAG
"Insallaaaahiaaaaa ieshnellesikterlahahahaaaaaaaannnnnnnnn zemmel..... orospodjudjunnnnnnnn... sennnn chuck jaraaaaahaaaaaaak"

Der Gretel | 18-03-07 | 11:59

Religieuzen hebben de overtuiging dat zij het recht, nee de plicht hebben anderen te ringeloren met hun Boodschap.
Vanwege nostalgische overwegingen en gewoonterecht moet zo'n kerkklok nog wel kunnen. Dat in tegenstelling tot het geblaat van de oosterse concurrent.
Maar wel na een uur of 10 en niet te lang. Anders: vette boete voor meneer de reli-hooligan.

Jan Passant | 18-03-07 | 11:51

Hmmm, kerkklokken dus.

..zapper | 18-03-07 | 11:11

Dit geldt dus voor alle kerklokken. Snel de mond dicht snoeren, die muziekinstallaties van Moskeeen zijn immers veel leuker om naar te luisteren.

..zapper | 18-03-07 | 11:10

Tobi 17-03-07 @ 19:18
Right & thnx.

Natte Bever | 18-03-07 | 10:31

Geen kerkklokken, dan ook geen kermis meer.

pek en veren | 18-03-07 | 09:46

weer een homofiel die denkt dat dit werk hem genezen zal.

fanta | 18-03-07 | 09:45

Frappant dat juist de kerk die de zondagsrust predikt het meeste lawaai maakt. Maar die kerkklokken die zondags door de straten galmen heeft ook wel weer iets vertrouwds en nostalgisch. Houden zo vind ik. Echter dit tijdstip van 7.15u kan echt niet; dat is respectloos naar anderen toe.

desprekerspreekt1 | 18-03-07 | 09:24

@harige> jij bent er vroeg bij, woon je soms in Tilburg, vlakbij een kerkje?

superjan | 18-03-07 | 08:06

Het is ook om gek van te worden, die kut-klokken.
Élk religieus geluid is sowieso overbodig en zou verboden moeten worden.

Harige Bangmaker | 18-03-07 | 07:28

@Stekelige
U evenzeer.
Out-----> F1

Fuzzy-de-Bear | 18-03-07 | 03:54

De rust allen.
@Herman Flipsen 18-03-07 @ 03:29
De basis ligt dan toch in 1 van de 3 genoemde gronden, aangevuld met 'me-too'-gevoede domheid. Dan resten inderdaad nog een aantal aspekten:
rancune, afgunst en/of hufterigheid.

stekelige | 18-03-07 | 03:42

@stekelige 18-03-07 @ 03:12
"in het ergste geval indoctrine", klopt, maar ik zou het breder trekken;
de gevoelens die voortvloeien uit een morele en intellectuele superioriteitsgevoelens, dus het niet meer willen horen van en/of luisteren naar de anders denkende, omdat je denkt dat je 100% zeker weet, dat je het beter weet, daar schuilt het grootste gevaar. Ook die gevoelens komen vaak uit de onderbuik.
*bedstede induikt*

Herman Flipsen | 18-03-07 | 03:29

LOL!
Ook!

stekelige | 18-03-07 | 03:27

@stekelige 3.14
Heitinga?

Fuzzy-de-Bear | 18-03-07 | 03:25

@BjdB 18-03-07 @ 02:59
Van Buijtenen, die groenlink(s)erd?

stekelige | 18-03-07 | 03:14

@Herman Flipsen 18-03-07 @ 02:53
Goed plan op zich. Maar, laat je niet misleiden, het ene X is 't andere niet.
Voor wat dat laatste betreft, ben ik 't deels met je eens. Je mag verwachten dat achter een emotionele uiting ook een gefundeerde gedachte zit. Emotie om de emotie, onderbuik-gemotiveerd, daar kun je niet zoveel mee. Meestal ontstaat zoiets door een gevoel van angst, (dreigend)gezichtsverlies of in het ergste geval indoctrine.

stekelige | 18-03-07 | 03:12

bos is een knorrige baas.... net als hoe heet ie ook alweer wim...

BjdeB | 18-03-07 | 02:59

@stekelige
Voortaan dan maar meer X-chromosomen inzetten bij het oplossen van de maatschappelijke problemen?
Even op een wat meer serieuze noot, inderdaad kan het wel eens werken, om even een ander geluid te horen. De één doet dat vanuit de ratio, de ander vanuit emotie, nadeel is echter dat die stemmen vaak (letterlijk) ongehoord blijven in een debat, dat op het scherpst van de snede gevoerd wordt.

Herman Flipsen | 18-03-07 | 02:53

@stekelige 2.47
Da`s waar, maar of die er nu veel beter van is geworden?
Los van zijn motieven is het wel te prijzen dat hij relatief integer is/was.
Wie weet kan Maurice de hond nog iets voor hem betekenen..

Fuzzy-de-Bear | 18-03-07 | 02:52

@BjdeB 18-03-07 @ 02:48
Had die Bos ook beter eerst kunnen doen, voordat ie ging luiden.

stekelige | 18-03-07 | 02:52

sterke tekst.....:

Collecte

Vrijdag 16 Maart 2007 - 19:29 uur || ¶ || views: 3 - Edit
Zondag collecteert Pastoor Schilder om te kunnen luiden.

www.jongnieuws.nl/pivot/entry.php?id=4...

BjdeB | 18-03-07 | 02:48

@Fuzzy-de-Bear 18-03-07 @ 02:41
Kun je beter aan Bos vragen, de klokkenluider van 't eerste uur.

stekelige | 18-03-07 | 02:47

@Herman Flipsen 18-03-07 @ 02:41
Ook, maar ik bedoel wat ik schreef. Het kan het vuur wat uit de discussie halen, waardoor de scherpe kantjes er iets van af gaan. Een zogenaamde bliksemafleider om tot verdraagzaamheid aan te zetten. Uiteraard door de meestal aandoenlijke post.

stekelige | 18-03-07 | 02:45

@piguant 2.33
Zit het proefverlof er weer op?

Fuzzy-de-Bear | 18-03-07 | 02:44

@stekelige 2.37
Tilburg is net te ver weg met de auto na 3 biertjes, treinen rijden niet meer..
Suggesties?

Fuzzy-de-Bear | 18-03-07 | 02:41

@stekelige
ben je nu niet in de war met vertederend?

Herman Flipsen | 18-03-07 | 02:41

@Herman Flipsen 18-03-07 @ 02:36
In het geval Piquant kan 't ook erg relativerend werken.

stekelige | 18-03-07 | 02:38

@Fuzzy-de-Bear 18-03-07 @ 02:35
Ik zou zo zeggen: doe er dan wat aan!

stekelige | 18-03-07 | 02:37

@piquant 18-03-07 @ 02:23
Bottehond en ik, hebben e.e.a. wel eens wat dieper uitgespit op zowel de voor-, als achterkant en weten elkaars standpunten.
Zie het als een soort van lopende uitwisseling van gedachtes, tja wat die emotie betreft, intuïtie kan een goede raadgever zijn, echter de ratio is voor het wederzijds begrip meestal de betere optie, pure emotie is iets wat men eigenlijk (in mijn ogen) in een discussie moet zien te vermijden. Het leidt tot niets en heeft enkele een vertroebelend effect.

Herman Flipsen | 18-03-07 | 02:36

@piquant 18-03-07 @ 02:33
Tot, tot en veel plezier.

stekelige | 18-03-07 | 02:35

Ik vind het altijd heerlijk om de klokken te horen luiden.
Letterlijk en figuurlijk, om maar ff terug te keren naar het topic:-)

Fuzzy-de-Bear | 18-03-07 | 02:35

@ Koerbagh @ 2.28
Wat een aardige opmerking.
mooi om zo af te sluiten en voor een paar weken van jou;botte;stekelige;herman F en nog een paar anderen,afscheid te nemen.
Ik meld mij ongetwijfeld weer in april en..... Koer,doe Botte de groeten van mij.

piquant | 18-03-07 | 02:33

@piquant 18-03-07 @ 02:28
helaas voor je kom je wel zo over. Mag me vergissen, ben ook maar een varken.

stekelige | 18-03-07 | 02:32

@piquant 18-03-07 @ 02:28:
Maar daarom kan je nog wel aandoenlijk zijn...

koerbagh | 18-03-07 | 02:31

@ Stekelige @ 2.19
Dat meen je niet. Mensen die mij kennen zullen dat nooit over me zeggen.
Verder heb ik het niet zo op kindvrouwtjes.

piquant | 18-03-07 | 02:28

@stekelige @ 2.19
het is misschien "not done "als B er niet bij is om hetover hem te hebben,maar dat had ik allang door. hetheeft er zeker mee te maken dat ik een vrouw ben en hij me niet helemaal kan plaatsen.
Ik trek me niks aan van zijn scheldwoorden;ik vind het ook wel grappig,want hij kan geestig uit de hoek komen.

piquant | 18-03-07 | 02:26

@piquant 18-03-07 @ 02:23
Had inderdaad ook geen andere indruk van je dan 'het aandoenlijke kindvrouwtje'.

stekelige | 18-03-07 | 02:25

@ Herman Flipsen@ 2.17
had je link al bekeken (goed gevonden). heb de reactie van Botte @23.09 net nog even gelezen en vind het heel knap als je de relatie tussen het een en het ander begrijpt,maar het is misschien een manier die ik niet begrijp.
het verschil tussen jou en mij is,dat ik helemaal niet nadenk en direct vanuit-meestal- emotie reageer(vrouwen he),daarom sla ik de plank ook wel eens mis.

piquant | 18-03-07 | 02:23

@piquant 18-03-07 @ 01:48
Duurde een tijdje, maar 't is je toch gelukt.
Botte is als een weerbarstig kind, met prima inborst overigens, die schuchter z'n bol wegdraait als ie erover geaaid wordt. Volgens mijn bescheiden mening, maar wie ben ik, krijgt ie er zelfs een kleur van. Vervolgens veinst ie dan geprikkeldheid en 'beledigingen'.

stekelige | 18-03-07 | 02:19

@piquant 18-03-07 @ 02:08
Botte reageerde ook helemaal niet op mijn post van 01:10, vandaar dat jij er niets van begreep..
het is meer een open wijze van het toegooien van een kluifbotje, waar ik dan weer en hele dag mee aan het kluiven ben, om er een zinnig verhaal over neer te kunnen plempen. Zie bijvoorbeeld ook mijn post om 23:00 en de uitnodiging van botte om 23:09.
Wat betreft die verhouding, ik heb e.e.a. gelezen.

Herman Flipsen | 18-03-07 | 02:17

@ Herman Flipsen @ 2.02
Lief dat je het voor Botte opneemt. Hij is zeker de slechtste niet,maar wij hebben een vreemde GS "verhouding".
Als je terug kijkt waarvoor hij me al heeft uitgemaakt,dan is mijn opmerking over "te diep in het glaasje"heel erg vriendelijk.
maar maak je geen zorgen; ik hou wel van een beetje gecompliceerde mensen; dus ook van Botte;wat hij ook voor scheld woorden gebruikt.

piquant | 18-03-07 | 02:08

@piquant 18-03-07 @ 01:59
het betrof een artikel in opinio, waar botte op wees "bottehond 18-03-07 @ 01:27"
Dat was dan ook een bericht aan mij, dat jij botte daarna verwijt te diep in het glaasje te hebben gekeken, was niet zo lief....
Botte is de slechtste niet.

Herman Flipsen | 18-03-07 | 02:02

@Herman Flipsen@ 1.57
U mag natuurlijk reageren op wat en wie u wil,maar ik zou het dan wel graag lezen en ik ben er ff niet.

piquant | 18-03-07 | 01:59

@piquant 18-03-07 @ 01:45
Nee, maar ik had geen zin om omhoog te scrollen

Herman Flipsen | 18-03-07 | 01:57

@ Koerbagh @ 1.46

Daar heeft u een punt. Die (verplichte) huwelijks migratie is de gotspe van de eeuw.

piquant | 18-03-07 | 01:49

@Bottehond@ 01.44
Zo bevestig je alleen maar dat je paranoia bent. Hoe zo heb ik wantrouwen gezaaid?
Je kan wel wat roepen,is niet zo moeilijk,maar dan moet je het wel ff toelichten.

je zure pismerrie;stomme koei;kalf;nepqut. ( de rest ben ik vergeten)
snik,snik en ik doe meestal aardig tegen je. Daar kun je ws niet tegen.Nu snap ik het.

piquant | 18-03-07 | 01:48

@piquant 18-03-07 @ 01:38:
En daar zie je hopelijk zelf ook de belachelijkheid van in. De politieke vluchtelingen van weleer, de vietnamezen, de hongaren, de cambodjanen, de zuid- en middenamerikanen en de oprechte afrikanen... daar hoor je nooit wat van en over. Die zijn geruisloos geaccepteerd en geintergreerd in de samenleving. Doet ook niemand moeilijk over, en ook over het principe van het toelaten van politieke vluchtelingen doet niemand moeilijk. Maar die hordes marokkanen en turken? Politieke vluchtelingen? Laat me niet lachen. En het houdt zichzelf in stand door huwelijksmigratie.

koerbagh | 18-03-07 | 01:46

@Herman Flipsen @ 1.43
U gaat morgen reageren op wat Botte over mij zegt???

piquant | 18-03-07 | 01:45

piquant 18-03-07 @ 01:42

Dat krijg je er van als je wantrouwen zaait, domme koei.

bottehond | 18-03-07 | 01:44

Botte @ 1.37
mand ja,ja die kennen we.
Undercover??? Ik ben wat ik me voordoe en heb niks teverbergen en ook geen dubbele agenda als je dat bedoelt.
Ik weet niet wat de roze zwerm is,maar waarschijlijk bedoel je het clubje mannen die 's nachts een beetje zitten te zwetsen. (Of bedoel je met roze zwerm de homo club;kan ook,maakt mij niet uit.
Wie is in hemelsnaam SCF???? heb ik een fatwa?? Nou nou wat een grote woorden tegen een onschuldig vrouwtje.
Slaap lekker paranoide gek.

piquant | 18-03-07 | 01:42

@koerbagh@ 1.32
Daar ben ik het mee eens,maar het is u ongetwijfeld opgevallen dat we over andere belangrijke vraagstukken ook niet zijn geraadpleegd.
Heeeele debatten,tot aftreden toe van een D 66 minister,over het kiezen van een burgemeeste. Boieend!!
De Euro; de macht van het Europese parlement; alle ooatblok landen wle of niet in Europa en zo zijn er nog wel een paar.
Immigratie heb ik niks op tegen,maarzo is het ons ook niet verkocht. Het waren politieke vluchtelingen!!!

piquant | 18-03-07 | 01:38

piquant 18-03-07 @ 01:31

Hoi paultje van gargamel. Dat undercovergedoe zou jou goed afgaan? Je gaat vooral af. Doorzichtige poging om je in het hart van de roze zwerm in te likken, met je nep- identiteit. Geen wonder dat je een fatwa van SCF aan je broek hebt. Nuf said: val deaud. nepqut.

Zeau... ik most mijn nick even bevestigen.

* mand *

bottehond | 18-03-07 | 01:37

@piquant 18-03-07 @ 01:08:
Xenofobie heeft er niks mee te maken. Luister. Er is ons, Nederlandse bevolking in de jaren '70 en '80 verteld, ondanks dat de poorten openstonden voor allelrei soorten vluchtelingen en arbeidsmigranten dat Nederland geen immigratieland was omdat Nederland al 1 van de dichtst bevolkte landen van de wereld was. In 20 jaar tijd zijn we opeens immigratieland geworden. Sluipenderwijs, er is nooit enig debat over gevoerd, nooit enig besluit over genomen, nimmer onze mening over gevraagd tot het moment dat het te laat is. Nu is het opeens: "Tja, ze zijn hier nu eenmaal"... Het moest allemaal maar kunnen. Dat heeft niks met buitenlanderhaat te maken. Het gaat namelijk niet om de "buitenlander" op zich, ook niet (althans wat mij betreft niet) om het kleurtje. Het probleem is dat wij hier zonder enige discussie hele volksstammen hebben binnengelaten dat nu de politieke en sociale agenda dicteert. Daar gaat het om. Het maakt mij niet eens uit dat ze een obscuur Jemenitisch maangodje aanbidden, of dat ze een kleurtje hebben.
Het gaat erom dat van ons Nederlanders wordt verwacht dat we accepteren dat we als een van de dichtsbevolkte landen op deze wereld opeens immigratieland zijn geworden. Waarom eigenlijk? Omdat we ooit tijdelijk een arbeidstekort hadden? Dat is, lijkt mij, het hele punt.

koerbagh | 18-03-07 | 01:32

@piquant 18-03-07 @ 01:20
zeg maar jij....
Het mag bekend zijn, dat niet alle CDA'ers even blij waren met de "koers Verdonk", evenmin was er bij de VVD onverdeelde blijdschap met Verdonk.
De ommezwaai mbt tot de immigratie bij het CDA, is een partij-interne. Zij willen immers aan de macht blijven, dan zal je af en toe van je standpunten moeten afzien, of die in ieder geval moeten afzwakken (zie bijvoorbeeld de PvdA, inzake het onderzoek naar de politieke steun voor de oorlog in Irak).
.
Door het aangaan van de coalitie met PvdA en CU, ziet het CDA nu blijkbaar mogelijkheden een meerderheid in de kamer te krijgen voor onderwerpen die hen al langer dwars zit, dit betreft vooral de ethische vraagstukken en de rol van de overheid binnen een maatschappij. Dat is nu eenmaal het nadeel van de parlementaire democratie, je kan pas je kernwaarden implementeren in de samenleving, als je de goede coalitie kan vormen.

Herman Flipsen | 18-03-07 | 01:32

@Bottehond@1.27
Een beetje te diep in hetglaasje gekeken? je schrijft zo warrig;ben beter van je gewend. Raad es;ik heb een verassing voor je ;je bent een paar weken van me af.Heb wel m'n lap top bij me,maar je kunt je erop verheugen dat ik me niet tot GS zal wenden.

piquant | 18-03-07 | 01:31

Ik bedoel dus de scribenT, die als excuustruus bij buitenhof mag opdraven.

bottehond | 18-03-07 | 01:29

Herman Flipsen 18-03-07 @ 01:10

Deze (deels) briljante peaulsche miekerT begrijpt de kracht van fanatisme nog niet zo goed en water en laagste punt zijn hem ook ontgaan tijdens zijn lessen natuurkunden, maar veur de rest sabelt hij het hele zooitje dat jij schetst als "links" INCL. de zogenaamde "rechtse" menschen als vvd, ellian, ephymenco als "niet duidelijk links".... Dat is een betere aanduiding en het beste wat er voor de vvd in zit. Niet duidelijk links. Tsjek (morgen mag eauk).... hehehhe... Wel een mager maar kennelijk door de buroredactie van dat program aanvaardbaar zoenoffer van Buitenhof aan de islam- watchers.... I say: it is NOT enough. Eat that, SStaatSSomroep!

www.opinio.nu/node/162

bottehond | 18-03-07 | 01:27

@ Cunegho @ 01.21
Ik dachtdat ik mijn post 2x had gedaan!!!
Nu het comment van bottehond afwachten,want hij vindt mij een stom wijf en ik begrijp er allemaal niks van.
Als u nu hetzelfde vindt moet ie ons alle 2 te grazen nemen,of hij houdt wijselijk zijn mond.

piquant | 18-03-07 | 01:26

@piquant e.a.

En met deze prettige gedachte is het tijd voor het bed... een goedenacht

Cunegho | 18-03-07 | 01:24

@Cunegho@ 1.20
Denk en hoop ik ook,maar lang zal het niet duren,want ondanks zijn grote aanhang,op deze manier brandt dhr W. af. Hij doet het niet zo slim,maardat had ik ook niet van hem verwacht.

piquant | 18-03-07 | 01:22

@piquant
da's nou toeval ;-)

Cunegho | 18-03-07 | 01:21

Herman Flipsen 18-03-07 @ 00:02

Ik ben eauk een zeaun van de Hoer van Babylon, je weet tog. Und....?

bottehond | 18-03-07 | 01:21

Ik neem aan dat de VVD de Wilderswind even laat uitwaaien, om dan fatsoenlijk in debat te treden..... hetzelfde dood Jan Tomaat nu ook......
Geen van de partijen zal de behoefte voelen op dezelfde toon als Wilders te debateren, zal wachten tot hij klaar is met zijn punten en dan met ideeen komen die voor een grotere groep aanvaardbaar zijn, zonder al te ver af te zwakken naar het midden

Cunegho | 18-03-07 | 01:20

@ herman Flipsen @ 1.10
HetCDA vertouw ik niet met die ommezwaai t.a.v. auto/allo. Hoe kun je tussen de ene regeringsperiode met Rita in de frontlinie,waar het CDA kwispelend achteraan liep) en het nieuwe kabinet, zo'n reuze zwaai maken.
Ik denk dat u daarop doelt,dat er partijen aan het wachten zijn tot ze kunnen toeslaan.
ik ben geen SP stemmer,maar wat zitten die riant te wachten op wat er gebueren gaat.

piquant | 18-03-07 | 01:20

@ Cunegho @ 1.09
Ik volg ook met spanning wat er politiek staat te gbeuren. Het CDA heeft nu wel een partner (CU),waardoor ze niet meer alleen staan in hun strijd voor het geloof en alles wat ze daarmee willen.(zoals het abortus vraagstuk;euthanasie wet;sluitingswet;het gezin etc.)
Jan SP krijgt nog een flinke dobber;geholpen door G.L.,want de VVD is ook de weg kwijt.

piquant | 18-03-07 | 01:14

@piquant
*kuch* met de opmerking "ter linker zijde", bedoel ik alles wat (populistisch uitgedrukt) links van de VVD ligt, m.u.v. de SP. Het CDA, is pas laat tot verandering van standpunt gekomen (paars II - opkomst Fortuyn), maar er zijn nog immer partijen, die niets liever hebben dan het laten voortbestaan van deze -voor beide kanten van het debat (auto/allo) pijnlijke en lastige- problematiek.

Herman Flipsen | 18-03-07 | 01:10

@piquant 18-03-07 @ 01:03

ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het CDA al heel lang stiekem zit te wachten tot de ongelovigen elkaar 'afslachten'.... helaas voor hen zullen zij zelf binnenkort de strijdbijl ter hand moeten nemen...

Cunegho | 18-03-07 | 01:09

@ Koerbagh @ 1.02
Wat dacht u van de AOW; op initiatief van de SDAP in 1930 de ziekte wet. Als ik diep ga nadenken vind ik er nog wel een paar. Niet zo negatief;er waren veel goede bedoelingen.
Nu weet ik ook niet mee goed wat nu nog de uitgesproken rol van de socialisten kan zijn,maar om tegenwicht aan het xenofobe klimaat wat hier een daar de kop opsteekt, te bieden, kies ik toch nog maar ter linkerzijde.

piquant | 18-03-07 | 01:08

@Spaansche Griep 18-03-07 @ 00:59

Inderdaad, want volgens Geert Wilders is de straat onveilig....
Ik heb je hele tekst doorgeworsteld en kan me niet aan de indruk onttrekken dat er nog veeeeeel meer speelt, waarmeee je verhaal per definitie onvolledig is en je argument dus geen hout snijd...
Maar goed, lekker boeiuh, ik ben van de straat en vind de discussie wel aardig, temeer er op dit tijdstip wat minder trollen rondzwerven op GS en het dus nog enigzins ergens over kan gaan..

Cunegho | 18-03-07 | 01:05

@ Herman Flipsen @00.56
Ben het met u eens wat betreft de laatste 10-15 jaar. De laisez faire houding heeft bijgedragen tot het niet oplossen van problemen.
Overigens geeft "men"ze wel erg veel macht,met terug werkende kracht. Er zijn nu eenmaal andere partijen betrokken bij alles wat er in Nederland(niet) gebeurt.
Bv. het CDA(en haar voorgangers) is geloof ik al 90 jaar in de regering,maar het zijn altijd alleen maar de socialisten (inderdaad sociaal democraten) die alles verkloot hebben.

piquant | 18-03-07 | 01:03

@piquant 18-03-07 @ 00:51:
Het socialisme en diens voorlopers... en dan ga ik even terug naar de communards en sansculotten van Parijs bestonden bij de gratie van wij-zij. Met de haat kwam Robespierre, de Dracula van de moderne tijd. Het is de socialisten nooit gegaan om dialoog, om een betere verstandhouding, verbetering van sociale omstandigheden, maar om regelrechte haat. Niet voor niets kwam Marx met het woord klassenSTRIJD. Dat is in zichzelf al een polariserende en haatdragende term. Als we even Nederland als voorbeeld nemen zijn de meeste sociale wetten van de 19e eeuw niet door socialisten bedacht maar door Liberalen Katholieken en Anti-Revolutionairen. Het enige dat op het conto van socialisten Troelstra en Domela Nieuwenhuis kan worden toegeschreven is het algemeen kiesrecht en de verkrachting van de NL grondwet.

koerbagh | 18-03-07 | 01:02

Oh zekers..... en vergeet niet dat samenhorigheid een onderbuikgevoel is dat mooi misbruikt/gebruikt kon worden na WO II...

Mijn punt was eigenlijk meer dat al deze ontwikkelingen toch wel plaats zouden vinden...

Cunegho | 18-03-07 | 01:01

@Spaansche Griep 18-03-07 @ 00:59
ging het over klokken dan?

Herman Flipsen | 18-03-07 | 01:00

@ Cunegho 18-03-07 @ 00:25
Tja, ik stel voor dat je m'n copy/past (20:40 uur) of die Koerbagh zijn linkje (hij ook blij) nog eens aandachtig doorleest, en als het dan nog niet duidelijk is, dan weet ik het ook ff niet meer.
Ik begrijp trouwens echt niet, dat het klingelen van een klokje, mensen de gehele zaterdagavond bezig kan houden, de meeste zijn zelfbenoemd atheïst, maar voeren ondertussen wel "diepgravende" theologische discussies.
Jullie zijn van de straat zullen we maar zeggen!

Spaansche Griep | 18-03-07 | 00:59

@piquant 18-03-07 @ 00:44
Ja, maar diezelfde socialisten (ik neem trouwens aan dat je sociaal democraten bedoeld) zijn ook verantwoordelijk voor het ontstaan van een paralelle samenleving, binnen de normatieve neutrale samenleving van 0031, door middel van het introduceren van ongelijkheid onder de bevolking, onder het mom van positieve discriminatie.
Met als gevolg, dat de (ik noem het even oneerbiedig) allochtoon denkt dat hij aangepast is aan en geïntegreerd is in de Nederlandse samenleving, terwijl de neutrale (normatieve) cultuur van het land een andere is.
Een gedeeltelijke grond voor de huidige problemen omtrend de integratie. Dus mag ook "ter linker zijde" best eens wat kritischer gekeken worden naar het eigen aandeel in de ontstane problematiek....
.
En ja, Poetin mag ook in het rijtje, als je het per se wil...

Herman Flipsen | 18-03-07 | 00:56

@ Cunegho 00.50
Ik zou zeggen "ze hadden de tijd mee en er was pakweg 50-60 jaar geleden veel te doen.
U kunt niet ontkennen dat er ook idealen en visie aan ten grondslag lag.(destijds nu een stuk minder)

piquant | 18-03-07 | 00:54

-a h postje gemist.. de wijn was ook goed dan neem ik aan?

Cunegho | 18-03-07 | 00:54

Ik denk eerder dat het wijntje verkeerd is gevallen....

Cunegho | 18-03-07 | 00:52

@Koerbagh @ 00.48
Gezien in het historisch perspectief en de tijd dat het socialisme voet aan de grond kreeg,ong. in het begin van de 19e eeuw,ben ik het niet geheel met u eens.

piquant | 18-03-07 | 00:51

@piquant 18-03-07 @ 00:48:
Heerlijk, maar ik hou niet van copy-pasters die hele lappen plempen zonder iets toe te voegen of een mening verkondigen. Dan lees ik nog liever trollen als MAXIMO of Roku.

koerbagh | 18-03-07 | 00:51

@piquant 18-03-07 @ 00:44
Al deze 'socialistische verworvenheden' zijn het product van de werking van vraag en aanbod in combinatie met de factor tijd...

Cunegho | 18-03-07 | 00:50

@piquant 18-03-07 @ 00:44:
Het socialisme en de partijen die daarvoor stonden hebben in het verleden ook bestaan bij de gratie van angst- dan wel haatzaaien en polarisatie. Vergeet dat ook niet.

koerbagh | 18-03-07 | 00:48

@ Koerbagh @00.45
U bent streng vanavond.Was de bourguinon niet lekker?

piquant | 18-03-07 | 00:48

En dus volgt het wapengekletter... onvermijdelijk. Wie zal de winnaar worden... degene die het minst heeft te verliezen of degene die het meest heeft te winnen....

Cunegho | 18-03-07 | 00:47

@ Herman Flipsen @ 00.44
Het rijtje is niet compleet,maar mag Poetin er ook bij?

piquant | 18-03-07 | 00:46

@Spaansche Griep 18-03-07 @ 00:22:
Gelul, dit is geenstijl.nl, niet Sargasso, Bright of het NOS-forum. Hier is nog nooit het hele verhaal verteld dat is nu juist de charme. De door de redactie gegeven linkjes volgen en de reaguursels lezen (al dan niet met linkjes) en dan zelf je mening vormen is nu juist de kracht van GS. Nuance aanbrengen is prima, maar dat doe je met een linkje als je zelf verder niks te melden hebt of er iets zinnigs aan toe te voegen hebt.

koerbagh | 18-03-07 | 00:45

@Cunegho 18-03-07 @ 00:38
Angst zaaien, is de beste wijze om de menigte achter je te houden, zonder dat ze kritisch worden. Niet alleen voorbehouden aan het geïnstitutionaliseerde geloof, ook bij politieke machtshebbers/regimes werkt het bijzonder goed. Mugabe, Sadam en Bush zijn slechts enkele voorbeelden uit de recente geschiedenis.

Herman Flipsen | 18-03-07 | 00:44

@ Cunegho 00.39
U bent me net voor!!!
Ik begrijp toch echt nietdat intelligente mensen w.o. heel veel GSérs dat niet door hebben en werkelijk alles wat men niet bevalt afschuiven in niet mis te verstane woorden op "de "socialisten,die overigens wel voor een groot deel hebben gezorgd voor beter arbeidsomstandigheden;samen met de vakbonden voor goede cao's;invoering 40 urige werkweek; ik kan nog wel even doorgaan.
Beetje off topic,maar ik kon het niet laten.
Wacht de scheldpartijen weer af.

piquant | 18-03-07 | 00:44

dat geld overigens ook voor de PVV

Cunegho | 18-03-07 | 00:39

@Herman Flipsen 18-03-07 @ 00:28
LOL

Wilde eerst wat ongenuanceerds schrijven, maar zou daar bottehond een enorm plezier mee doen...
Het probleem van de kerk/moskee etc is dat als je er niet aan mee doet, je meteen 'vijand' bent... of een arm schaap o.i.d., heel denigrerend overigens.. dat zit helaas impliciet in de ongeloofwaardigheid van het geloof. Angst zaaien is de enige overlevingsvorm....

Cunegho | 18-03-07 | 00:38

@bottehomd @00.17
Nog bedankt dat je mij nog hebt gepost vannacht toen ik allang in dromenland was. (ander topic)
Om je vooroordeel tegen mij weer es te voedeniIk begreep er niet veel van; mij vergelijken met pistolen paultje;slappe verhalen over hoeden en Frankrijk.?

Verder ben ik tegen elk lawaai op zondag ochtend en alle andere dagen van de week;of het nu kerkklokken zijn;oproepen vanaf het minaret.
Alleen als er een ramp is en dan wel een grote,mogen de kerkklokken luiden.

piquant | 18-03-07 | 00:28

@Cunegho 18-03-07 @ 00:14
Klopt, maar juist die groep, die van de georganiseerde gelovigen, meent zich meer gekwetst te kunnen/mogen voelen dan een niet gelovig iemand. Door dat rare fenomeen, komt de andere vrijheid -die van meningsuiting- onder druk te staan.
Men mag namelijk op basis van de vrijheid van godsdienst een atheïst, agnost, humanist, homo, etc. vergelijken met een varken/aap en wat niet al (zie bijv. El-Moumni), echter is het bespotten van een fictief iets, waarvan nog nooit aangetoond is dat het bestaat, blijkbaar iets wat al strafbaar is en volgens enkelen (Donner e.a.) nog zwaarder bestraft moet worden.
Door dat laatste zou men bijvoorbeeld niet meer kunnen spreken over het ezeltje van Reve, het publiceren van cartoons en noem het maar op...
.
"oeh, bang voor een meisje?;-)" JA!
*steelpannetje opzet en pollepel in de hand neemt*

Herman Flipsen | 18-03-07 | 00:28

@Spaansche Griep 18-03-07 @ 00:22
Maar dat is nu ook niet verteld dus dat zaagt geen hout....

Cunegho | 18-03-07 | 00:25

hmm grappige 'ver-typing', ik bedoelde uiteraard angstaanjagende

Cunegho | 18-03-07 | 00:23

@ koerbagh 18-03-07 @ 00:11
Ik verplicht toch niemand om dit te lezen!
Ik sla zo vaak lange lappen tekst over, omdat ik geen zin heb om dat geneuzel te lezen, wat ik er eigenlijk mee wou zeggen, is dat er meer aan de hand is, dan dat geklingel met die klok op de vroege morgen, maar dat slaat die Fleischbaum gemakshalve maar even over.
Kijk, het zal mij persoonlijk worst wezen, maar als je dan zo'n berichtje plaatst, vertel dan ook gelijk het HELE verhaal!!

Spaansche Griep | 18-03-07 | 00:22

@bottehond
Dat betwijfel ik ten zeerste....... die partij bestaat bij de gratie van haar voorganger en dat vind ik een angsatanjagende pannenkoek.....
Ik wacht wel tot er iets beters langs komt drijven en blijf tot die tijd een andere partij trouw...

Cunegho | 18-03-07 | 00:21

Cunegho 18-03-07 @ 00:14

Jij bent volledig klaar om Partij veaur de Vrijheid (sic!) te stemmen.

bottehond | 18-03-07 | 00:17

Oh, en met geloofsvrijheid heeft het natuurlijk helemaal niets te maken.... dat is een individueel recht en niet dat van een organisatie of groep....

Cunegho | 18-03-07 | 00:14

Herman Flipsen 17-03-07 @ 23:32

Yup. Hendsjeek.

bottehond | 18-03-07 | 00:13

@herman flipsen
oeh, bang voor een meisje?;-)
Het was ook niet mijn intentie jouw die mening in de maag te splitsen.. maak je geen zorgen.....
OT: primair gaat het hier inderdaad om een gevalletje overlast, maar ja, die ontstaat natuurlijk meestal wel om een reden.... daar wordt in de beoordeling van die overlast rekening mee gehouden, net als met de plaats waar die overlast ontstaat..
Ik meen dat het klokkeluid-beleid in NL beperkt wordt tot aankondiging van de dienst (meestal zondags om 10 uur ) en in bijzondere gevallen... kleine moeite voor deze overijverige katholiek om zich daar aan te houden...

Cunegho | 18-03-07 | 00:11

@Spaansche Griep 18-03-07 @ 00:06:
Beetje consideratie met de scroll-wieltjes van je mede-reaguurders misschien? Alsmede met de google index-machine? Wat de neuk heeft het nu voor zin dat een lap tekst 2x op internet staat. En zeker DIE lap tekst.

koerbagh | 18-03-07 | 00:11

@koerbagh 17-03-07 @ 20:44
What the f*ck of ik het nou copy/past of een linkje plaatst.

Spaansche Griep | 18-03-07 | 00:06

@cunegho
maar dat is een uitspraak van Simonis, niet van mij... je kan mij niet vragen om Simonis te verdedigen. Wat het tweede gedeelte van je post betreft, ik heb dat maar het geloof "an sich" genoemd, gematigd als ik ben.
Uit angst voor iemand die hier ook is, dat wel, maar toch.... voor ik het weet heb ik rabarberke weer in mijn nek hangen. (hehehe)

Herman Flipsen | 18-03-07 | 00:02

Ik zeg maar zo: als de klokken luiden kan je twee dingen doen. Ter kerke gaan, of een harde scheet laten en jezelf nog eens lekker omdraaien. Dat laatste is althans wat ik elke zondag doe.
Verders gaan alle referenties naar Theo van Gogh en Nazi Duitsland mank. Alle reaguursels van meer dan vijf regels dito.

Dirrek | 17-03-07 | 23:56

@herman flipsen

Samen de-len wij belangrijke waarden als de beschermwaardigheid van ieder mensenleven en het streven naar gerechtigheid en vrede

die bedoel ik.......

Cunegho | 17-03-07 | 23:54

@cunegho
welke waarden bedoel je nu speciefiek, als jij zegt "die waarden"?
Bedoel je dan de godsdienst an sich, die ik helemaal aan het begin noem, of bedoel je de de vrijheid van meningsuiting en godsdienst?

Herman Flipsen | 17-03-07 | 23:48

@bottehond 17-03-07 @ 23:41
ik meen St PAtricksday? maar das meer een groene zwerm

Cunegho | 17-03-07 | 23:43

Kleine correctie:
je "duivel" moet heulen, moet zijn: je "duivel" te moeten heulen.

Herman Flipsen | 17-03-07 | 23:43

Rabarberke 17-03-07 @ 23:16

Duh! Is het Independance of Vrouwenday? Wist je dat Theo van Gogh graag meewerkte aan * Submission* vanwege zijn woede over vrouwenonderdrukking as well as zijn juiste visie op de pooiersch van de proleet?

bottehond | 17-03-07 | 23:41

@Herman Flipsen 17-03-07 @ 23:32
Die waarden delen ze ook met 'ongelovigen'.... dat is nu juist een van de weinige dingen die de 'kerk' niet van de massa onderscheid....
Wat ze vooraleer delen is het feit dat hun primaire bestaansrecht, dat zij met hand en tand verdedigen, gebaseerd is op fabels, verzinsels en anderzins uit verband gerukte en niet-bewijsbare 'onzin'....

Cunegho | 17-03-07 | 23:41

@bottehond 17-03-07 @ 23:09
Volgens mij, is het meer het verdedigen van de gemene deler, de godsdienst c.q. het geloof 'an sich'.
De reeds door mij aangehaalde kardinaal Simonis zegt mbt de hele discussie rondom de cartoonrellen bijvoorbeeld het volgende: "De Utrechtse aartsbisschop stelt dat de R.-K. Kerk zich niet slechts een ‘tegenover’ voelt van de islam: “Moslims en christenen leven in een samenleving waarin geloven allerminst vanzelfsprekend is. Secularisatie en individualisme lijken de norm. Samen de-len wij belangrijke waarden als de beschermwaardigheid van ieder mensenleven en het streven naar gerechtigheid en vrede.” www.katholieknederland.nl/rkkerk/media...
.
Ik zie hierin een poging van de kerk, om weer een prominente rol te krijgen binnen de Nederlandse samenleving. Andere voorbeelden zijn bijvoorbeeld Donner over het optreden van Madonna (zal er geen link bij doen), die stelde, dat als hij de mogelijk had gehad, hij het liefst het optreden verboden had. Ook het afstoffen van het wetsartikel betreffende de blasfemie, die door Donner als gewenst geacht werd zie ik in dat licht.
.
Het is een poging van de kerk, haar traditionele positie weer te verkrijgen, dat is echter alleen mogelijk in een democratie als je een zo breed mogelijk draagvlak kan creëren, mocht dit alleen mogelijk zijn door tijdelijk met je "duivel" moet heulen, tja dan is het een kwestie van keuzes maken...
.
Maar heel kort gezegd is het een strijd, om de strijdige vrijheden, die van meningsuiting en godsdienst.

Herman Flipsen | 17-03-07 | 23:32

@rabarberke
;-) maar goed, vond je handleiding wat summier dus ben maar niet aan het klussen geslagen...

Cunegho | 17-03-07 | 23:24

bottehond 17-03-07 @ 23:09
Hoxha of Gageldonk?

Karel kwakbol | 17-03-07 | 23:23

@cunegho

haha nu zie ik het ook

Rabarberke | 17-03-07 | 23:21

@Rabarberke 17-03-07 @ 22:44
zie zak_arme_turf 17-03-07 @ 22:55

@Karel kwakbol 17-03-07 @ 23:05
goed punt!

Cunegho | 17-03-07 | 23:18

@bottehond

roze zwerm?

Rabarberke | 17-03-07 | 23:16

Herman Flipsen 17-03-07 @ 23:00

Er zijn vele gristenen die de islam zien als de duivel, juist in evangelische kringen. ik begrijp dan ook niet dat de CU zich opstelt zoals ze doen? Staat er iets in Apocalyps over verraderTs?

bottehond | 17-03-07 | 23:09

Op zich is dit wel een goede gelegenheid om religieuze intimidatie aan perken te stellen. Dus men hoeft niet wakker te worden wanneer een sekte dat wil, men wordt niet beperkt in wat men leuk mag vinden, zeggen en doen vanwege een sekte. Men hoeft niet bang te zijn te worden gelynched door een sekte wanneer men bepaalde gebruiken niet respecteerd en een bepaalde taal niet wenst te bezigen omdat deze het land niet eigen is.
Alleen jammer dat er een lands ondertussen eigen en redelijk vreedzame religie de prijs ervoor moet betalen. Maar een hardere lijn tegen eerwraak, onthoofdingen, aanslagen en bouwmaffias die onder het mom van dezelfde vrijheid van religie opereren lijken me meer dan op hun plaats.

W3a7herman | 17-03-07 | 23:05

ehh waar ging dit topic eigenlijk over? over mensen die nu achter hun computer zitten te zuipen en te druksen en morgenochtend last hebben van kerkklokken? oh ja........

odizuis | 17-03-07 | 23:05

Hoe staat het overigens met die buurmeisjes of heeft Hoxha die 2500 euri er in het casino doorheen gejaagd?
Iemand nog iets gelezen in het Limbodagblad van die journalist over GS-verslaafden?

Karel kwakbol | 17-03-07 | 23:05

@ zak arme turk, zoiets heet een opofferings anode, dit geeft de schroef, welke van een minder edel metaalsoort is gemaakt een kathodische bescherming, dit is trouwens niet alleen bij schepen maar om deze reden worden stalen constructies ook vaak verzinkt zodat ze bij lichte beschadiging niet gelijk wegrotten , wat bij geverfde constructies wel gebeurt. ook in loodzuur accus wek je dit expres op maar dan ipv zout water of zure regen neem je accuzuur geeft iets meer stroom. ennuh is koper als t oxideert niet giftig?

odizuis | 17-03-07 | 23:03

Eigenlijk had ik deze link allang verwacht, maar ik plemp hem zelf dan maar even, volledig on-topic trouwens.
www.youtube.com/watch?v=zoR8bL-ZXAA

Herman Flipsen | 17-03-07 | 23:00

Rabarberke 17-03-07 @ 22:44<br>
Er staat van, niet met...<br>
Is trouwens correct opgemerkt, dat van die electrolyse - hebbie met boten ook, is zo een batterij - alu en brons doen het ook altijd leuk, geloof ik.

zak_arme_turf | 17-03-07 | 22:55

Rabarberke 17-03-07 @ 22:44

Babs, verzoekje.... doe eensch een wat langere peaulsche miek eauver de relatie tusschen de redactie en de roze zwerm. Ben jij vanavond de Queenbee. Deal?

bottehond | 17-03-07 | 22:54

@koerbagh

Ja volledig van koper idd, maar niet gecombineerd met koper en rvs zoals op die site. Dan krijg je electrolyse.

@cunegho

Hoezo zonde van het lasapparaat?

Rabarberke | 17-03-07 | 22:44

KWART OVER ZEVEN!? Op zondag. No can do!

schele henk | 17-03-07 | 22:32

Godward 17-03-07 @ 19:38<br>
He, moest ik ook al van de oppositie, flauw heur. Vind persoonlijk kerken weinig tot geen ruk met echte cultuur te maken, meer met een uitingsvorm van een voormalige dominante religie - waar ik nou eenmaal weinig mee op heb, en blij ben dat-ie niet dominant meer is.<br>
Gods huis is overal, en zo, weetje nog?

zak_arme_turf | 17-03-07 | 22:21

@Rabarberke 17-03-07 @ 21:25:
Het gaat even om het principe. Als jij het wil knutselen van roestvrij staal en laswerk, ook goed. Overigens is koper een prima materiaal voor distilleerketels.

koerbagh | 17-03-07 | 21:33

@Rabarberke 17-03-07 @ 21:25
is dat niet zonde van het lasapparaat trouwens.....

Cunegho | 17-03-07 | 21:32

@odizuis 17-03-07 @ 21:28
een kudt?

Cunegho | 17-03-07 | 21:30

ach ja, wat moet je hierop zeggen, alles is al gezegd denk ik, en iedereen heeft gelijk hoe diegene er ook over denkt, het is inderdaad kut als je legt te maffen na een avond zuipen en je wordt wakker gemaakt door zo'n kut kerkklok, het is kut als je christen bent en na eeuwen gaan mensen ineens moeilijk doen over jou fijne kerkklokje, het is kut als kerkklokken niet meer mogen luiden en moskeeen nog wel mogen blaten vanaf hun minaretten, het is kut als je in nederland woont en graag geiten neukt en daarna thuis in de badkamer slacht. het is kut als je in de buurt van een vliegveld woont met die pleurisherrie van die vliegtuigen, het is kut als je van een vliegmaatschappij bent en allerlij mensen lopen te zeiken over geluidsoverlast. blablahhh, *trekt er nog een open*

odizuis | 17-03-07 | 21:28

ho moppie, don't shoot the messenger....

Cunegho | 17-03-07 | 21:27

Goeie vent, die priester. Veegt dat 8 mei tuig hup hup de straat op. En ik zeg: liever Roomsch dan turqs.

bottehond | 17-03-07 | 21:27

@cunegho

bah wat een smerig ding om daar drank in te maken. soldeervet, soldeertin, messing/koper... bah...

een echte stookketel maak je van RVS 316L en een fatsoenlijk lasapparaat.

Dit op die pagina is amateurshit.

Rabarberke | 17-03-07 | 21:25

@koerbagh 17-03-07 @ 21:05
Ah, nee, niet die, maar wel begrijpleijk..... toch mooi dat de gemiddelde man ondanks een volledige industriele revolutie nog steeds aan zijn leuter denkt bij het horen of lezen van het woord apparaat.. ik zeg hulde!
- waarbij ik overigens niet wil beweren dat je gemiddeld bent-

Cunegho | 17-03-07 | 21:11

".. de irritatiegrens bij veel mensen onzettend laag is komen te liggen", Aldus de pastoor.
.
Ik vind het machtig mooi dat de katholieke kerk anno 2007 wetenschappelijke experimenten durft te testen op mensen.

knutsel | 17-03-07 | 21:07

@Cunegho 17-03-07 @ 21:03:
Oh, dat apparaat... Ik wou al zeggen... ik heb mijn apparaat gewoon in de broek, niet in de achtertuin.

koerbagh | 17-03-07 | 21:05

Zeker dat apparaat van Koerbagh in de achtertuin staan....

Cunegho | 17-03-07 | 21:01

behoorlijke misse wijn dan....

Cunegho | 17-03-07 | 20:55

@cunegho

Aan de wallen te zien bedoelde hij het naar binnen klokken van die drie flessen miswijn gisteravond.

Rabarberke | 17-03-07 | 20:53

klokken vormen mede ons levensritme? waaaaar heeeeft die man het over......

Cunegho | 17-03-07 | 20:52

Bisschop Hurkmans, Kardinaal Bukmans en Pastoor Rukmans

Rabarberke | 17-03-07 | 20:50

Bisschop Hurkmans. What's in a name.

knutsel | 17-03-07 | 20:49

@spaanse griep

Leuke preek

@mariska

Gewoon weer oppompen :)

Rabarberke | 17-03-07 | 20:46

Sorry Koerbagh. Had ik over het hoofd gezien.

Mexicano | 17-03-07 | 20:41

@ Rabarberke 17-03-07 @ 20:38

Yep, maar waarschijnlijk niet in het gezelschap van Captain Orange ;)

Mariska vd P. | 17-03-07 | 20:41

Van de website katholiek Nederland:
.
Bisschop tracht gezagscrisis in Tilburgse parochie te bezweren
Hilversum (Van onze redactie) 1 maart 2007 - Bisschop Hurkmans van Den Bosch zal een einde proberen te maken aan de impasse waarin de Tilburgse Emmausparochie momenteel verkeert. Dat heeft Brabants Dagblad gisteren gemeld.

Vertrouwen in pastoor opgezegd
Het bestuur van de Emmausparochie had eerder het vertrouwen opgezegd in de vijf maanden geleden aangetreden pastoor Harm Schilder (33). De priester voert een ander beleid dan zijn voorganger en heeft daarmee veel vrijwilligers tegen zich in het harnas gejaagd. Volgens Schilder was de parochie te ver van het normale katholieke patroon afgeweken.

Reactie bisdom
"De bisschop wil samen met het bestuur en de pastoor kijken welke stappen nu genomen moeten worden", zegt Michiel Savelsbergh, persvoorlichter van het bisdom Den Bosch. "De bisschop heeft in zijn uitnodiging wel aangegeven dat een nieuwe pastoor niet gebonden is aan het pastoraal beleid dat door zijn voorganger gevoerd is. Hij is vrij om het beleid opnieuw vorm te geven." Al eerder zat het kerkbestuur met de bisschop en de pastoor rond de tafel. Schilder heeft aangegeven opnieuw te willen praten. Het bestuur moet er nog over vergaderen.

Leuk
Schilder is oud-seminarist van het Sint-Janscentrum in Den Bosch en afgestudeerd filosoof. In een interview met Brabants Dagblad zegt hij dat het zijn missie is de parochie op rooms-katholieke wijze te besturen. “Mensen vinden dat het te rooms wordt in de kerk. Maar ik ben een katholiek priester; dit vraagt de kerk van me. Als dat niet mag, dan is de vraag of zij nog wel achter de katholieke kerk staan. Het is niet zo dat je het maar zo leuk in de kerk moet maken, dat mensen willen komen.”

Olifant in porceleinkast
Volgens kerkbestuurslid Ton van Vlaardingen is het niet de inhoud van Schilders beleid waartegen men gekant is, maar de manier waarop hij zich opstelt. “Hij dendert rond als een olifant in een porseleinkast, hij luistert naar niemand, gaat gewoon zijn eigen gang. Hij toont geen enkel respect voor datgene dat in deze parochie jarenlang is opgebouwd. Hij zei in zijn preek dat scheidingen komen doordat mensen te weinig bidden. Ik kreeg daarop huilende vrouwen bij me.”

Overspannen
Van Vlaardingen: "Tientallen mensen hebben nu hun kerkelijke bijdrage opgezegd. Minimaal tachtig vrijwilligers hebben opgezegd. De pastoraal werker, al 25 jaar betrokken bij de parochie, was al snel overspannen thuis. Voor hem is een andere parochie gevonden. De parochiesecretaresse zit ook ziek thuis. Mensen komen niet meer naar de kerk omdat ze zich niet meer herkennen in de diensten."

Liturgie voor kinderen
Volgens Schilder trof hij bij zijn aantreden een parochieliturgie aan die grotendeels op kinderen was afgestemd. “Dat hoort niet. En bepaalde rituelen horen er nou eenmaal bij. Maar ik zie vele kansen voor zoiets als een kinderwoorddienst. Bij de mis met het tienerkoor heb ik het in mijn preek trouwens wel over Britney Spears gehad."

Stevig in de muur
Schilder laat zich door de vertrouwenscrisis niet uit het veld slaan en zegt tegenover Brabants Dagblad de moed niet te hebben verloren. “Integendeel. Ik zie mooie kansen. Zo wil ik scholen en ouders nauwer betrekken bij de kerk. Het is niet alleen de kerk die het geloof over moet brengen." Hij is niet bang dat bisschop Hurkmans hem uit de Emmausparochie zal terugtrekken. “Er zijn drie dingen die steviger in een muur zitten dan een spijker. De paus, de bisschop en de pastoor."

Spaansche Griep | 17-03-07 | 20:40

@ Rabarberke
Romeinen waren toch ook mensen?

Mariska vd P. | 17-03-07 | 20:38

@Rabarberke. Jawel hoor, het is een katholieke kerk, dan wordt er tijdens de dienst een stukje Jezus in je mond gestopt met de boodschap 'het lichaam van Christus'. Daarna bedank je netjes met 'amen'.

knutsel | 17-03-07 | 20:38

@mariska

Zo'n ding gaat wel een paar jaar mee hoor.

Rabarberke | 17-03-07 | 20:38

Mariska vd P. 17-03-07 @ 20:36

Hoe bedoel je "nemen" ?

Captain Orange | 17-03-07 | 20:37

@rylands
Klopt, Schiphol werd al door de romeinen aangelegd die er landden met velociraptors, lang voordat er mensen gingen wonen.

Rabarberke | 17-03-07 | 20:37

@Mexicano 17-03-07 @ 20:24:
*kuch...*
check even koerbagh 17-03-07 @ 18:39...

koerbagh | 17-03-07 | 20:36

@ Captain Orange 17-03-07 @ 20:32

Misschien eens nadenken om een andere vrouw te nemen?

Mariska vd P. | 17-03-07 | 20:36

@Captain Orange 17-03-07 @ 20:32
Ahhh, voorbind-dildo op doktersvoorschrift? ;)

Herman Flipsen | 17-03-07 | 20:34

@captain orange

Alles went.

Rabarberke | 17-03-07 | 20:34

net als met schiphol, er gaan wonen en dan gaan zeuren dat er geluid is.
sorry maar schiphol was er eerder net als de kerk.
voortaan eerst nadenken.........

rylands | 17-03-07 | 20:33

Mijn klokkenspel gaat elke nacht af, nooit klachten van mn vrouw

Captain Orange | 17-03-07 | 20:32

LOL

rode boseend | 17-03-07 | 20:32

doe mij het telefoonnummer van die MILF maar *fapfapfap*

rutgrrrr | 17-03-07 | 20:31

@ rode boseend
NEEN, Mariska vd P. goeverdoeme.

Mariska vd P. | 17-03-07 | 20:30

@knutsel

Vooral als je 'm er nooit tegenkomt.

Rabarberke | 17-03-07 | 20:29

@Rabarberke 17-03-07 @ 19:56
ik denk dat de aanwezigheid van de CU in het huidige kabinet en de behaalde zetelwinst meer toe te schrijven is aan de hunkering naar stabiliteit en zekerheid, die er is onder de bevolking. Dan ga je al snel terug naar de eigen kernwaarden, dit i.c.m. het zwakke optreden van de traditionele partijen, de stemwijzer, plus het feit dat er modernisering heeft plaatsgevonden bij de CU, heeft bijgedragen aan de zetelwinst.
Mocht er een revival zijn van wat ik de "traditionele kerk" noem zijn, dan mag ik toch aannemen dat de SGP, zou groeien. Dat is niet het geval het tegendeel zelfs, zie hiervoor ook het (nu nog theoretische)verlies van één zetel voor de SGP in de eerste kamer.
.
"Maar om zo'n klokgeschiedenis nou als exponent te gaan zien van een soort van laatste stuiptrekking van een traditionele religie in Nederland gaat me wat ver."
Het gaat mij niet om de religie zelf, dat is in mijn ogen wat iemand in zich heeft, daar waar iemand steun kan vinden etc., maar ik zeg dan ook 'Het betreft echter de laatste stuiptrekkingen van een in Nederland -nagenoeg- uitgestorven traditionele kerk.'

Ik zie religie (geloof) en kerk (instituut), als twee totaal verschillende zaken. Het einde der tijden wat ik (opzettelijk provocatief, om de discussie breder te trekken dan enkel geluidsoverlast) benoem, is ook die van de traditionele kerk.
Er is een toename aan spiritualiteit, het door Plasterk benoemde "ietsisme" , maar of dat nog iets met een traditionele religie, of laat staan de kerk te maken heeft, vraag ik mij af.
Eerder is het een zoektocht naar de eigen identiteit, een vorm van het leren omgaan met een steeds groter wordende complexiteit van de samenleving .
.
Er zijn ook hordes van mensen die geloven, dat de 'Da Vinci Code' op enkel volledige waarheden berust, hoe hard Dan Brown ook schreeuwt dat het fictie betreft. Zegt dat iets over de rivival van godsdienst en religie, of iets over de staat van de mens in de huidige westerse wereld?

Herman Flipsen | 17-03-07 | 20:29

@Mariska vd P. 17-03-07 @ 20:27

Ben jij het Roodkapje?

rode boseend | 17-03-07 | 20:29

Je moet wel heel erg veel van Jezus houden als je iedere dag om half acht naar de kerk gaat. Die pastoor is trouwens een hele enge man.

knutsel | 17-03-07 | 20:28

@ rode boseend
Beetje verbitterd?
Prettig weekend terug.

Mariska vd P. | 17-03-07 | 20:27

Denk dat die pastoor wel zin had in het klokkenspel van onze Rutgert, ik anders ook wel....

g-male | 17-03-07 | 20:26

Hoe zou de pastor het vinden als ik hem iedere ochtend wakker bel om uit leggen dat ik niet geloof?

Amnesia | 17-03-07 | 20:25

Idereen die na 07:00 nog in z'n nest ligt krijgt vroeg of laat doorligplekken, je kan wel zien waar dit land door naar de klote gaat.
Stel dat ik wakker zou worden, dan zou ik me glimlachend omdraaien met de gedachte dat IK nog een uurtje kon liggen en die anderen al in de weer waren.
En tegen al die zeikers die hier de godganse dag zitten te f5en en alles en iedereen bekritiseren alleen omdat een andere dagvulling er niet inzit zeg ik: stap achter die doos vandaan en ga eens kijken waarom en hoe anderen zin aan hun bestaan geven.
Ik stel dan ook voor om de zondagsopening van de Ikea, Piet Klerxks, Mandenmakers en hoe al die anderen ook mogen heten gelijk te stellen aan de kerktijden, moet je es kijken hoe druk de snelwegen om 09:30 zijn en niemand die dat belletje in Tilburg nog hoort.

En vergeet vooral niet die Tom Tom met veel spuug tegen het voorhoofd van die geplamuurde Mallhoer naast je te plempen, je zou zo verdwalen tussen al die Astra's, Accenten, wannabee X5 en ML Sorento's en zwarte Golfjes.

O ja binnenkort gaat de Efteling weer open en kan je weer vanaf Zonzeel in de file.

Prettig weekend verder.

rode boseend | 17-03-07 | 20:24

Nederland moet gewoon één grote vinex-wijk worden, zonder kerken, zonder klokken, zonder leven. Een auto voor de deur, een winkelcentrum om de hoek, overdag naar kantoor, in het weekend funshoppen: meer heeft een mens niet nodig.

dimetrodon | 17-03-07 | 20:22

@ koerbagh
*schoppen tegen en dat soort dingen*
Maar dat hou je tog dus waar hebben we het over.

Mariska vd P. | 17-03-07 | 20:21

@Mariska vd P. 17-03-07 @ 20:18:
Volgens mij ben je dan juist niet bezig met heilige huisjes...

koerbagh | 17-03-07 | 20:20

Maar ja, als je dat zegt ben je weer bezig met "heilige huisjes" enzeau.

Mariska vd P. | 17-03-07 | 20:18

Het is imho tegenwoordig niet meer nodig om mensen te "wekken" en te laten weten dat de kerk zo vroeg al weer achter hen staat.
Er bestaat zoiets als ATV-dagen, vrije dagen en vakantie zonder de kerk.

Mariska vd P. | 17-03-07 | 20:14

@rosalie

collapse een vrouw? Toch wel eentje met sluik nat achterovergekamt haar en een witte aussie?

Rabarberke | 17-03-07 | 20:13

Die pastor heeft overigens wel een hoop wallen onder zijn ogen. Ik geloof wel vier etages. Woont zeker alleen.

Rabarberke | 17-03-07 | 20:10

@mariska

Blijkbaar. Dus zou de pastor een stapje terug moeten doen. Een concessie zeg maar. Geen minuut luiden, maar 30 seconden b.v. Of iets zachter (met een geluiddemper). Of een half uurtje alter, en korter. Etc.

Rabarberke | 17-03-07 | 20:08

Triest gedoe. Draai je lekker om in je stinkende nest en slaap verder. Kutkruikezeikers.

Prinskromijn | 17-03-07 | 20:08

Ten eerste: Rabarberke en collapse zijn allebei een "zij".
Ten tweede: is kerkklokken-gelui best wel een traditie die ik kan waarderen.
Ten derde: Het geschreeuw vanaf zo'n minaret is dus geen traditie hier en mag vanaf nu stoppen. Laat ze maar beieren als ze er bij willen horen.

rosalie | 17-03-07 | 20:07

terrorisme dat is het!

W3a7herman | 17-03-07 | 20:07

@De Pastoor: wat Gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet. Net zo min als dat ik door je eucharistieviering en je preek ga zitten claxoneren, moet je mij na een week van hard werken (en F5-en) ook niet voor dag en dauw gaan lastigvallen. Vrijheid van godsdienst prima, maar niet als je anderen daarmee overlast bezorgt. Da's niet grrrrristelijk, da's asociaal.

Breinstein | 17-03-07 | 20:04

@ Rabarbeke
"en welbevinden van anderen belemmert"
Dat is toch het geval.

Mariska vd P. | 17-03-07 | 20:01

In Cairo Egypte staan moskeeen te blerren als de enkele christelijke kerken hun klokken gaan luiden.
Met gigantische luidsprekers overstemmen ze ieder klokgelui.
t Schijnt daar werkelijk een onhoudbare orgie van decibellen te zijn.
Die fossiele Brabantse Quasimodo kan beter naar Egyptie verhuizen en fijn de hele dag door, en niet gehindert door protesteerders, aan de klokkentouwen hangen.

The eimer | 17-03-07 | 20:01

Al dat gelul over klokken doet me wel aan Andrei Rublev van Tarkovsky denken... www.youtube.com/watch?v=cyi3diimL_8
(helaas niet het mooiste gedeelte, met het luiden van de klok, dat fragment kan ik nergens vinden.)

koerbagh | 17-03-07 | 19:59

@herman

Ik vind het prima dat je de argumenten van de pastor betrekt in de discussie. Die argumenten zijn niet religieus van aard, maar juridisch. Hij pleit voor een bepaalde vrijheid en de enige juiste repliek is: Een ieders vrijheid stopt daar wanneer die de vrijheid en welbevinden van anderen belemmert. Dat geldt ook voor de kerk. Maar om zo'n klokgeschiedenis nou als exponent te gaan zien van een soort van laatste stuiptrekking van een traditionele religie in Nederland gaat me wat ver. En het is ook niet waar. Er is juist een revival in religie, getuige de aanwezigheid van een partij als de Christenunie in het kabinet.

Rabarberke | 17-03-07 | 19:56

ik mag de kerk niet, ik mag die pastoor niet, ik mag die kudt klokken niet, ik mag die gristenhonden niet.. en toch zeg ik hulde!

kudt azijn zeikers moeten niet zo zeiken naar.. ze heten niet voor niets kruikenzeikers met carnaval.. stelletje zure azijnzeikerts.. laat dat mannetje toch zijn belletje luiden alstie da leuk vind.. je moet toch iets als je geen sex hebt..

en btw.. MILF alert.. code red.. *beep beep beep*!!

Acid Burns | 17-03-07 | 19:55

koerbagh 17-03-07 @ 19:17

Een beetje progresief katholiek kerkske doet dat toch met sms-jes? Onder het motto: "ik geloof dat u vandaag op tijd gaat komen voor de mis". Klokkengebeier is zeau 1914 - 1918.

Moest maar eens afgelopen zijn, kunnen we meteen ook die minaretjetset verbieden om met de roeptoetert op onchristelijke tijden het gepeupel op te roepen met de kont naar Mekka te gaan liggen miepen.

Sytze Vliegen | 17-03-07 | 19:51

@rabarberke
Juist, het gaat hier inderdaad om geluidsoverlast, maar meneer pastoor betrekt het zelf in de vrijheden van de kerk, niet ik.
"De wethouder vertelde de geestelijke dat de kerk de geluidsnormen overschrijdt en dat er in Tilburg meer burgers wonen dan alleen maar kerkgangers. Maar de pastoor beriep zich op de vrijheid van de kerk en zei het nodig te vinden de gelovigen voor de mis tot verzameling op te roepen."
.
In mijn eerste post wijs ik er derhalve op dat "de kerk", zich vaker met de vrijheden gaat bemoeien, zo kwam er vanuit Utrecht (Kardinaal Simonis), rondom het "cartoon rellen" debat, direct het wijzende vingertje, dat de arme christenen in Nederland ook wel iets meer bescherming verdienden...
Daarom ook, dat IK dit zie als een 'verkapte opdringerigheid van de Christenen, die zij menen te ontlenen uit het gehele debat aangaande religie en samenleving.'
Het (her)invoeren van geluidsoverlast, onder het mom van vrijheid van godsdienst, daar stoor ik mij aan en dat vind ik opdringerig.
Verder miep ik helemaal niet over religie, iedereen mag van mij geloven wat hij/zij wil.
.
Maar omdat jij het blijkbaar zo graag horen wil, inderdaad het betreft hier een simpel geval van geluidsoverlast, gemeente grijpt in, klaar einde discussie.
Topic nu maar sluiten dan?

Herman Flipsen | 17-03-07 | 19:42

Die kerk was er vast eerder.....

Kakelvers | 17-03-07 | 19:39

@ zak_arme_turf (18:57): Het zou veel aangenamer zijn als in plaats van kerkklokken juist mensen die een hekel hebben aan de Nederlandse cultuur, zoals jij, stilzijn.

Godward | 17-03-07 | 19:38

Katezieke tereur door godsdienstfundementalisten.

vadertje_b | 17-03-07 | 19:38

Een echte klokkenluider is een gewaarschuwd mens!

ofarim | 17-03-07 | 19:35

Weet iemand waar de klepel is?

Captain Orange | 17-03-07 | 19:34

Ach. Deze kerk staat aan de Ringbaan-West. Nou kom ik daar wel eens 's-morgens vroeg en dan ben je je leven niet zeker vanwege het verkeerslawaai.
Die kerk komt daar niet boven uit.
Maar toch heeft de gemeente gelijk. Als ze nu nee zeggen, kunnen ze straks ook nee zeggen tegen de moskeejun.

reuzenpanda | 17-03-07 | 19:33

je gaat me niet wijsmaken dat deze lieve heaumeauxpastoor zich nooit overgeeft aan de lusten des vlezes.

superjan | 17-03-07 | 19:20

geluidsoverlast van kerken is te verwaarlozen.
Aso's in het verkeer zijn veel erger.
Kutbakken zonder uitlaat: ophangen of met voertuig en al in de fik steken, zonder verdoving.
Doodslaan op straat mag ook.

bejaarde op brommer | 17-03-07 | 19:19

Stelletje bekrompen miezeraars, ik mag lijen dat ze op een dag een klok van 25 ton ophangen in die kerk, of nog liever, gewoon op straatniveau en dan klinkt het zo, plebejers!!!!!!!!!!

images.google.nl/imgres?imgurl=http://...

Sendis | 17-03-07 | 19:18

@Natte Bever @ 19:15
Ken je klassiekers:
I love the smell of napalm in the morning
[smells like .. victory]

Tobi | 17-03-07 | 19:18

@Sytze Vliegen 17-03-07 @ 19:07:
Nee, dat komt nog uit de tijd dat de mensen zelf geen klok in huis hadden en niet wisten hoe laat ze in de kerk werden verwacht. Nu heeft iedereen een klok in huis en weten ze dat wel en ze komen desalniettemin toch niet. Ik vind dat wel vooruitgang. Waarom dat gebeier dan toch nog, dat is me ook niet helemaal duidelijk.

koerbagh | 17-03-07 | 19:17

God zij dank zijn er in mijn buurt geen kerken.
Zelfs een moskee is er niet.
En anders zou ik zeggen, I like the smell of napalm in the morning.

Natte Bever | 17-03-07 | 19:15

@mariska

Er is een duidelijke voelbare spanning tussen collapse en diens luier. We zien hem zodra deze is verchoond hoogstwaarschijnlijk wel weer met een reaguursel terugkomen.

Rabarberke | 17-03-07 | 19:12

@herman

Het gaat hier over een zaak van geluidsoverlast. Waarom dat gemiep over religie? Gaan we als een haan geluidsoverlast produceert ook de hele pluimveesector door het slijk halen?

Rabarberke | 17-03-07 | 19:10

Als er een kerkdienst is mag hij van mij luiden, maar niet voor half 9 's morgens. Niet meer dan redelijk dat de bewoners dat eisen. We leven niet meer in de jaren '50, toen de wil van de pastoor nog heilig was.
Waar ik woon hadden we 10 jaar terug een megalomane deken die het op zijn heupen kreeg. Korter dan 10 minuten luidde hij ineens niet meer. Zelfs het angelus en de vesper. Daar heb ik persoonlijk nog actie tegen gevoerd.
Na een halfjaar was het luiden en het automatische carillon weer tot redelijke proporties teruggebracht. De zware basklok is echter nog lang in gebruik gebleven, waardoor de net gerestaureerde toren na 8 jaar weer zo ongeveer op instorten stond. Dat heeft anderhalf miljoen gekost, wat grotendeels door deze door het CDA gedomineerde gemeente is opgehoest.

tegengas | 17-03-07 | 19:09

Is dat dan nieuw ofzo, dat klokkengedoe?

Sytze Vliegen | 17-03-07 | 19:07

@ Herman Flipsen 17-03-07 @ 18:59
Amen. Ik sluit me geheel bij uw opvattingen aan.

Bovendien lijkt het me dat de rollators om 7.15 toch al onderweg zijn naar de kerk, aangezien de dienst om 7.30 begint. Dus het gebeier is totaal overbodig.
Als ze werkelijk pas om 7.15 uit uit hun bed gebeierd worden komen ze misschien net op tijd om aan het eind van de dienst de tosti op te kunnen eten.

Darwin's bulldog | 17-03-07 | 19:07

*En toch voel ik een zekere spanning tussen collapse en Rabarbeke*

Mariska vd P. | 17-03-07 | 19:05

@collapse @ 18:42
Zie de relativiteit van geluidsoverlast eens in. Als je er op gaat letten, kunnen we ons wel aan van alles en nog wat ergeren.
Een paar jaar geleden vroeg iemand mij of ik me ook niet ergerde aan die pieptoon die uit de tv komt. Nou nee, daar kan ik me wel aan gaan ergeren maar ik heb wel wat beters te doen
Dat is ook hier van toepassing

Tobi | 17-03-07 | 19:02

@Rabarberke 17-03-07 @ 18:30
De traditionele kerk, is niet meer in ere te houden.
Mocht je dat willen doen als samenleving, dan zou iedereen gelovig moeten zijn en dat geloof in een "god", neemt meer en meer af in de huidige samenleving.
Anders is het rond de tradities, die weliswaar -voor een groot deel- uit het geloof (lees: kerk) voortkomen, maar in Nederland zijn ook veel tradities die bijvoorbeeld uit het heidendom voortvloeien. Heidendom zelf is uitgestorven, treuren de Nederlanders daarover, of vieren ze de heidense feestjes nog gewoon verder...
.
Ik ben ook absoluut niet voor het ontkennen en/of negeren van de rol die de kerk had in de ontwikkeling van Nederlandse samenlving, cultuur, etc. Zonder historisch besef, is eigenwaarde immers niet mogelijk.
Tradities, moet je in stand houden, je moet er trots op zijn en je moet ze willen verdedigen. (Dus kunnen we dat ook vragen van de immigrant)
.
Anders is het echter in deze situatie, het was blijkbaar helemaal geen traditie bij deze kerk, om iedere morgen om 7:15 kabaal te veroorzaken in die straat:
"Pastoor Harm Schilder nam kort na zijn aantreden vorig najaar het initiatief om elke werkdag om 7.30 uur een eucharistieviering te houden. Sindsdien luiden elke morgen om 7.15 uur de kerkklokken om gelovigen op te roepen voor de ochtendmis. "
Voor de buurtbewoners, is er bij het aantreden van een nieuwe pastoor, een nieuwe vorm van overlast ontstaan, zij hebben alle recht om zich daartegen te verweren en verzetten, dat staat volgens mij los van het instand houden van een traditie, het is eerder het verweren tegen het (her)invoeren van een afgeschafte traditie.
Het zou voor mij dan ook een totaal ander geval zijn, als er bij die kerk altijd al om 7:15 klokgebeier was geweest.
.
Mijn probleem met deze situatie, is dat mijnheer pastoor zich beroept op vrijheid van kerk (ik ken deze niet, wel godsdienstvrijheid en scheiding van kerk en staat, maar dat laat ik verder maar buiten beschouwing) en zich derhalve vrij voelt, om mensen 's ochtends wakker te maken voor een oproep tot een ochtendgebed, waar waarschijnlijk een handje vol mensen, 4 rollators, 3 wandelstokken en een rolstoel op afkomen.
Dat vind ik in de huidige tijd niet meer kunnen, de traditie van het luiden der klokken stamt uit een tijd, waar er geen andere mogelijkheid was, om mensen te kunnen laten horen wanneer de mis begon, nu zijn die mogelijkheden er weldegelijk.

Herman Flipsen | 17-03-07 | 18:59

@ Fac ut vivas 17-03-07 @ 18:00

helemaal gelijk.

Wat een onzin, mensen hebben gewoon wat nodig om over te zeiken of om af te zeiken, dat blijkt hier maar al te vaak.
hier in mijn dorp gaat ook ieder uur de kerk tussen 07.00 en 00.00 en ik ben der nog nooit wakker van geworden.

reinhardt mey | 17-03-07 | 18:58

Godward 17-03-07 @ 18:50<br>
We bedenken wel wat. Stuur maar sms'sjes of zo. Hoef geen minaretten, maar ook die kerkklokken mogen wel stil, en indien de kerken krakkemikkig worden, WEG, niet repareren op staatskosten. Zet maar weer paleis voor volksvlijt neer of zeau, ipv nog een bankgebouw.

zak_arme_turf | 17-03-07 | 18:57

Mijn MILF-Alert ging af bij dit filmpje :P
Verder gewoon luiden die zooi, het is verdomme 07.15 dan ben ik er al al 1,5 uur uit.......

Ruidasilva | 17-03-07 | 18:53

@collapse

Irl? Jij hebt geen real life. Met religie is veel mis, maar om nou een zaak van geluidsoverlast in Tilburg aan te grijpen om de hele religieuze cultuur van Nederland af te zeiken, getuigt wel van een grenzeloze stompzinnigheid.

Irl had je je luiers al lang volgescheten.

Rabarberke | 17-03-07 | 18:51

Toch jammer dat steeds meer autochtone 'Nederlanders' een hekel krijgen aan hun eigen Nederlandse cultuur. Geen wonder dat sommige allochtonen zich afvragen waarom zij daar dan wel respect voor moeten hebben.

Godward | 17-03-07 | 18:50

Jaja ga maar lekker door met schelden vanachter je pceetje held!
IRL was je niet zover gekomen Rabarberke; dan had ik je hoofd er nu al afgeschroefd.
Zonder ook maar een kracht-term te hoeven gebruiken.

collapse | 17-03-07 | 18:48

Ik kan de trein langs horen komen, de vrachtwagens op de snelweg horen, de ijsman gewaar worden door zijn getetter. Vroeger had je nog de SRV-wagen en verder terug de man die "negen heit de klok" riep, om daar nog wat dorpsroddels bij te voegen. Allemaal geen probleem, maar als een kerk zijn kudde tot kerkgang oproept dan hebben we het weer over gristenhonden.
Maandag weer in de auto stappen, even lekker een paar keer gas geven voor daadwerkelijk weg te rijden. Nog even lekker toeteren als we onze kennissen verlaten en de radio op tien als we een feestje in de tuin hebben. Maar als de klokken luiden.....

Duitse helm | 17-03-07 | 18:47

@collapse

Nee, geluidsoverlast wordt in verband gebracht met geluidsoverlast. Het ging helemaal niet om religie, maar om het luiden van een klok. Om decibels. Een haan produceert ook decibels en ook daar is dus sprake van mogelijke geluidsoverlast. Als jij te achterlijk bent om dit allemaal te snappen, wil je dan namens mij aan diegene vragen die vandaag je computer heeft opgestart dat niet meer te doen? Kun je lekker Cartoonnet gaan kijken de volgende keer.

Rabarberke | 17-03-07 | 18:46

leuk filmpje en dan ook niet huilen als je zo,n hakbarrrrr paleisje naast je krijg met ttt geluiden uit die boxen

wieowie | 17-03-07 | 18:46

@Rabarberke
Ben jij religieus?

collapse | 17-03-07 | 18:46

Lekker tolerant met ze alle........ KK klok, is dat Katholieke Kerk klok of toch Klu Klux klok?

Er staat overigens een Godallejezus grote moskee in Tilburg, maken ze daar geen geluid op de gelovigen tot gebed op te roepen?

Lekker doorgaan Padre!

Intolerantie is zeau 18e eeuws

Vaginakel | 17-03-07 | 18:45

@collapse
Ik vroeg of je het verschil kende tussen honderden jaren geleden en honderden jaren lang. Kennelijk niet.

Ik hoef niet met sterke argumenten te komen om je een puist te vinden, dat kan ik ook zonder sterke argumenten. Kijk maar: ik vind je een puist.

En bovendien, zo'n argument als opdringerige kanker is zeker wel sterk, ontzettend achterlijke randmongool dat je bent!

Rabarberke | 17-03-07 | 18:45

haan wordt in verband gebracht met religie ?

Mooie vergelijking...*proest*

collapse | 17-03-07 | 18:44

@Tobi 17-03-07 @ 18:39
het gebeier maakt het opdringerig nuff-said!

collapse | 17-03-07 | 18:42

@rommie
Nog even en iemand krijgt een boete omdat zijn haan kraait en pent zo'n hufter als een collapse ergens neer pluimvee opdringerige kanker is.

Overdreven lang -> verbod met dwangsom? Een beetje kerk lacht zo'n gemeente vierkant in zijn bek uit en ziet de tenuitvoerlegging met plezier tegemoet. Zo'n ambtenaar overspeelt zijn hand.

Rabarberke | 17-03-07 | 18:41

puist... wederom heel sterk.....*proest*
Er is geen verschil Rabarberke.
Het feit dat iets over lange tijd heeft plaatsgevonden geeft geen enkele garantie
Peop op straat gooien deden we ook honderden jaren lang!! Moeten we dat ook maar weer in ere herstellen??
En natuurlijk heeft het wel met elkaar te maken "honderden jaren kang is namelijk honderden jaren gelden begonnen.

Verder veel succes verder met je avondschool-logica en bijbehorende krachttermen

collapse | 17-03-07 | 18:41

Collapse, Rabarberke's commentaar komt er wel wat ongepolijst uit maar hij heeft natuurlijk wel gelijk
En met opdringerige religie heeft dit toch nauwelijks iets te maken. Ik heb nergens begrepen dat dat gebeier moet stoppen ivm opdringerige religie, maar vanwege het geluid
Hier in 020 moest de Westerkerk ook ophouden met aangeven vd tijd, na klachten uit de [yuppen] buurt ernaast. Het stadsbestuur is gelukkig tot het besef gekomen dat zo'n verbod in een lawaaierige stad als 020 nogal overdreven is en ze niet élke klacht direct serieus moeten nemen

Tobi | 17-03-07 | 18:39

Klokje heet margeritha???? laat de rooi van er maar oplos dan is het zo afgelopen............

Z-E-U-S | 17-03-07 | 18:39

Wat zijn de mensen van tegewoordig zeikerds ... come on ... het is kwart over 7 ... tijd om naar je werk/school of wat dan ook te gaan!!!

Ze kunnen als smoes niet meer zeggen dat hun wekker niet is afgegaan ... want de werkgever zal ze toch niet geloven dat ze niet wakker zijn geworden. Dat is 't gewoon!

ßeta-Geval | 17-03-07 | 18:39

Ben ik nou de enige die het op werkdagen nou bepaald minder erg vind dan op zondag?

Alice D. | 17-03-07 | 18:39

@Rabarberke, je hebt wel geluid... maar soms gaat het bij de RK kerk wel overdreven lang door. In Delft was daar ook zo. Bij onze protestantse kerken duurt het niet zo lang.

Rommie | 17-03-07 | 18:38

Niks dan ellende met die godsdiensten. Is het geen moord e nbedreiging dan is het wel geluidsoverlest. Of beide. Iedere openbare vorm van geloofsuiting verbieden. Wil je geloven dan doe je dat maar achter je eigen voordeur. Niet-gelovigen of anders-gelovenden hoeven toch geen last te hebben van die idioten die wel geloven in sprookjes. Dus: totaal verbod op klokgelui en torengeschreeuw.

DeKeet | 17-03-07 | 18:37

@collapse

Ik heb het niet over honderden jaren geleden, puist. Ik heb het over honderden jaren lang. Ken je het verschil?

Rabarberke | 17-03-07 | 18:36

En ik vind dat iedereen zijn mobieltje uit moet zetten in de trein.....

Rommie | 17-03-07 | 18:35

fliker=lazer, maar het blijft een waardeloze comment

collapse | 17-03-07 | 18:35

@Rabarberke 17-03-07 @ 18:30
Andere culturen moeten onze tradities niet respecteren als we dat zelf niet doen miep; andere culturen moeten hun eigen tradities NIET meenemen!!

collapse | 17-03-07 | 18:34

En dit per direct in elke gemeente doorvoeren! Hoezo zondagrust? Weekrust! En neem meteen deen verbod op scooterrijden daarin mee.

JudgeJuly | 17-03-07 | 18:33

@Rabarberke 17-03-07 @ 18:25
'flikker toch op man' sterk argument....... mhoehaha
"Honderden jaren lang klaagt niemand,.."
Honderden jaren geleden gooiden ze ook zonder problemen peop op straat Rabarberke!
Maar hoeveel breezer had je eigenlijk al op voordat je je intelligente comment plaatste?

collapse | 17-03-07 | 18:32

weer een stukje cultuur door het toilet. die tiefusambtenaar mag van mij heel erg dood.

pureemetjus | 17-03-07 | 18:32

@herman flipsen

De kerk en alles er omheen is een Nederlandse traditie. Als wij Nederlanders die kerk niet in ere houden, hoe kunnen we dan van immigranten verlangen dat ze onze tradities respecteren, terwijl we ze zelf verfoeien.

Rabarberke | 17-03-07 | 18:30

Ik krijg om 6.15 al vliegtuigen over mij heen. Werkt Tilburg eigenlijk wel?

rw | 17-03-07 | 18:26

@collapse

Lazer toch op man. Honderden jaren lang klaagt niemand, tot zo'n kutambtenaar op het idee komt. Als zo'n kutgemeente de hele dag herrie gaat maken omdat er zo nodig een of andere straatje opnieuw moet worden betegeld (omdat het budget op moet) dan kun je niet eens de verantwoordelijke persoon te spreken krijgen en word je van het kastje naar de muur gestuurd.

Rabarberke | 17-03-07 | 18:25

zullen wel finnen zijn die in d enederlandse zeikcultuur zijn geïntegreerd..

DenLangel*l | 17-03-07 | 18:24

dat vrouwtje met dat kind weet wel waar de klepel hangt... fapfap

stoeipoessnoezelaar | 17-03-07 | 18:21

Het is ook zo ouderwets. Waartoe heeft men tegenwoordig een horloge/GSM?

mr_atheist | 17-03-07 | 18:21

Dus koper- en bronsdiefjes opgelet - laat de NS kabels met rust, en wees 's n echte vent.

zak_arme_turf | 17-03-07 | 18:17

Dit heeft m.i. nix met opdringerige Ggristenen te maken
Alles met politieke correctheid en gezeur van een paar bewoners
Dat Rutger die MILF niet even wijst op de geluidsoverlast van haar spruit [waar zit de uitknop, meissie?], die bakvis op het geluidsvolume van haar radio, en opoe dat ze haar gehoortoestel dan maar wat zachter moet zetten
En neen, ik ben geen Ggristen maar Atheiïst, maar een beetje gebeier kan geen kwaad en valt nauwelijks op [woont tussen 2 kerken in 020; nooit last van gehad]

Tobi | 17-03-07 | 18:15

waarom moeten die religieuzen altijd anderen lastig vallen .
Als ik er heilig in geloof iedere morgen de dag te beginnen met gigantische drumsolo via mijn soudsystem aan mijn schoorsteen dan ben ik binnen drie dagen opgepakt.
Religie is opdringerige kanker

collapse | 17-03-07 | 18:15

religie doe je maar thuis ophouden met klokken. minartetten en ander sprookjestuig

collapse | 17-03-07 | 18:10

Lekker laten luiden, dan sjewen vanwege gehoorbeschadiging en de gehele kk er voor op laten draaien.
En excuses vragen natuurlijk!

miko | 17-03-07 | 18:08

@ kapitein k 17-03-07 @ 17:43

Zélfs de malloten van de SGP erkenken dat mensen homosensuele gevoelens kunnen hebben. Zolang je die gevoelens maar diep, diep wegstopt, hoor je er gewoon bij.

Mijnheer pastoor doet duidelijk zijn best, hoppa, naar de hemel jij.

khunert | 17-03-07 | 18:08

Wat een gay die pastoor.

Dork | 17-03-07 | 18:07

Stel zeikerds! Kwart over zeven! Tijd om je nest uit te komen goedverdoemme!

khunert | 17-03-07 | 18:03

Oordopjes?

Isoleren?

Raam dicht?

Niet naast een kerk wonen?

Anyone?

Fac ut vivas | 17-03-07 | 18:00

Wat een totaal onzinnige actie van mijnheer Pastoor, om weer te beginnen met het luiden van de klok. Je zal er wonen en iedere morgen, om 7:15, dat kabaal aan je kop hebben, alleen omdat de christenen die de eucharistieviering willen -blijkbaar- geen functionerende wekkerradio bezitten. Laat ze dat dan regelen met een "groep SMS" iedere morgen, dan kan iedereen die het wil rustig doorslapen en weet de oude dementerende christen dat hij/zij de dagelijkse verplichting weer moet doen t.o.v. hun imaginaire geweten.
.
Het is mijns inziens niets anders dan een verkapte opdringerigheid van de Christenen, die zij menen te ontlenen uit het gehele debat aangaande religie en samenleving.
De Christelijke übermoraal, tiert welig in het huidige debat. Iedere strohalm, die aangegrepen kan worden, om de christelijke wortels van de Nederlandse samenleving te kunnen tonen, wordt met beide handen aangegrepen.
Het betreft echter de laatste stuiptrekkingen van een in Nederland -nagenoeg- uitgestorven traditionele kerk.
Het geloof in een god, neemt af onder de bevolking, het geloof in een god -als door de kerk geschetst en opgedrongen- is reeds nauwelijks meer aanwezig. Het is voor de opdringerige kerk het einde der tijden...
.
Wat dat kabaal 's ochtendsvroeg betreft, voor mij is dat hetzelfde als het geschreeuw vanaf de minaretten, het mag wel wat minder allemaal, sommige mensen slapen liever uit!!

Herman Flipsen | 17-03-07 | 17:52

Je zal godgloeiende godverdomme naast zo'n idioot stuk gristenvreten wonen. Ben je mooi klaar mee. Schrijf die lul maar op voor 5000 punten!!

Kabouter Puntlul | 17-03-07 | 17:51

En nu naar de slager!

TheKingsCrown | 17-03-07 | 17:50

Gewoon een geluidsdemper om die klok doen.
Die vrouw met die bril bijvoorbeeld.
"Ow vandaar"

G-unite | 17-03-07 | 17:47

Haha de vriendelijke pastoor heeft wallen onder zn ogen van hier tot mekka. Zou dr goed aan doen om misschien eens wat later die klok te luiden.
Moet trouwens iemand niet even klokkenluiden over de geaardheid van de pastoor? Ik heb een donkerbruin vermoeden... dat mág toch helemaal niet van de kerk?

.kapitein k | 17-03-07 | 17:43

Wat een gezeik van die buurtbewoners. En een pastoor die homo is...? Tell me something new.

Dr. Mabuse | 17-03-07 | 17:42

Die pastoor is ook wel weer een echte homo hae? Wat is dat toch met die RK-kerk...

Perv | 17-03-07 | 17:38

Diezelfde gemeente zal over een aantal jaren zwijgen in alle talen als het Allah Akbar over de Tilburgse huizen getettert wordt. Want dan kunnen de buurtbewoners in de stront zakken.

Jeremia | 17-03-07 | 17:38

lol@klokkenspel-pun

ze hadden mij daar moeten interviewen - niet dat ik in tilburg woon ofzo - maar ik hou van antigristlijk wezen:)

NJlo | 17-03-07 | 17:36

Tilburg is een vrijgemeente van drugssssgebruikers.
Die horen de klok ergens anders luiden, en als er dan een kerkklok tussendoor dringt lijkt het wel of het dak naar beneden komt.

De kerk, daar waar het kruis op de verkeerde plek hangt.

worldleader | 17-03-07 | 17:36

Vast Brusselse geluidsnormen gehanteerd, de uitslovers

Tobi | 17-03-07 | 17:35

Wie kan eens het geluidsniveau van dat gejammer uit die moskeën meten 5 keer per dag?

OoO | 17-03-07 | 17:31

Die katholieken hebben ook altijd wat met klokkenspellen... Als ie niet in een minderjarig koorknaapje hangt dan maakt 'ie weer teveel lawaai...

Den Heaupeleauze | 17-03-07 | 17:29

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl