Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Obama: 'San Bernardino werk van moslimterroristen'

Nou, de leider van het vrije Westen zegt het zelf. San Bernardino is het werk van twee terroristen die "had gone down the path of radicalization, embracing a perverted interpretation of islam, that calls for war against America and the west". Verder was het weinig schokkend: Obama wil geen extra grondtroepen sturen, zoals de Republikeinen graag zouden zien. En ISIS trouwens ook, zoals een blogger concludeert die alle 700 pagina's van de ISIS-glossy heeft gelezen. De binnenlandse veiligheidsdiensten zijn verder on point wat betreft het voorkomen van grote terroristische aanslagen zoals 9/11, maar niet dit soort geweldsorgies op kleine schaal. Om dit soort mass-shootings tegen te gaan moet de wapenwet herzien worden. En encrypted internet zou aan banden gelegd moeten worden. Kortom, drie keer een relatief nuchtere observatie, één slippertje. En geen heldere oplossing voor het probleem dat de relatief grote groep moslims die de zogenaamde 'perverted interpretation of islam' aanhangt vrij groot is, het doden van gematigde moslims en niet-moslims als een heilig doel ziet en zich wijdverspreid heeft over de westerse wereld. Maar mensen met een nuchtere en doeltreffende oplossing op dat vlak zijn sowieso vrij schaars. Het is meestal iets tussen heel hard 'het is niet de islam' roepen en tegelijk hopen op het beste, of op de oorlogstrom slaan en volledig godsdienstoorlog willen gaan op de islamisten. Een effectieve oplossing die wat meer past bij de westerse waarden van vrijheid en tolerantie is vooralsnog niet gevonden, mocht die al bestaan. Daarover gesproken, dan volgt nu de reactie van de populaire presidentskandidaat Donald Trump, die schijnbaar rechtstreeks kopieert uit het quote-boekje van Wilders. En daarmee flink aan populariteit wint. Zo krijgen radicale moslims steeds meer hun zin: de wereld plankgas op de linkerbaan richting een totale oorlog tegen de islam. Radicale moslims hun zin geven, is dat nou echt zo'n goed idee?

Reaguursels

Inloggen

En weer een goed artikel van Quid. Zoals gezegd, ik ben geen fan, maar een beetje genuanceerd geluid is goed.
Maar Quid had het gemakkelijk: een beetje de goede passages overnemen uit Obama's speech:
www.whitehouse.gov/the-press-office/2...

unspiek | 08-12-15 | 13:42

"Kortom, drie keer een relatief nuchtere observatie, één slippertje."

Dan gok ik dat encryptie aan banden leggen als slippertje word gezien???
Of zijn het de aanpassingen aan de wapenwet??? Aangezien de wapens en magazijnen die zijn gebruikt al verboden zijn in California..
Net zo iets als dat er iemand uit de bocht vliegt met 180km/u en als gevolg daarvan word de maximum snelheid op dat wegdeel verlaagd van 120 naar 80. Logisch.

RFM | 08-12-15 | 06:29

Prima tekst, bijna helemaal mee eens.... it's just.... the eyes don't match the lingo. Interessante tijden, voorwaar!

Otto Schoentjes | 07-12-15 | 21:41

Los van het feit dat Amerikaanse politiek me geen hol interesseert, kan ik wel stellen dat Trump als president een slecht idee is.
Hij is een nog grotere "war-mongerer" dan Bush dat was, en dat is geen positief idee. Net als dat hij wat denigrerend gedrag richting vrouwmensen op 1 lijn zit met zijn koppensnellende tegenstanders.

Je gaat radicale geestesgestoorden niet verslaan door een minder radicale geestesgestoorde aan het roer van een regering te zetten.

En dat nog los van het feit dat Trump van toeten nog blazen weet betreffende geopolitieke vraagstukken.

R0BB3RT | 07-12-15 | 20:01

Ik heb iets te vaak het smoesje 'terroristen in de kaart spelen' gehoord. Wat hier wordt uitgelegd als 'nuchterheid' is feitelijk de onwil om een door hemzelf gecreëerd probleem op te willen lossen. En dan is het heel simpel: gebeurt er iets en politici ondernemen geen actie? Dan is het beleid.
Er is niets doordachts of nuchters aan de ontbrekende strategie van Obama. Het is ook behoorlijk zwak om hierin een soort kracht te lezen van 'gelukkig houdt iemand zijn hoofd koel'. Soms zijn er momenten dat er actie ondernomen moet worden. Ook in het verleden waren er politici die en masse geen actie ondernamen en oogluikend toestonden hoe Hitler zijn Derde Rijk opbouwde. Jawel, een Godwin, maar een terechte. Deze huidige tak van de politieke Islam dankt zijn roots aan de Mufti die in de jaren '30 van zijn stoel gleed over Hitler. Hij was zo vol bewondering dat er in de jaren '40 zelfs moslims werden getraind door de SS.
Na de oorlog was er genoeg ruimte in Neurenberg om Nazi's te berechten (voor zover ze ze te pakken hadden gekregen), maar de Mufti bleef buiten schot. En dus ook zijn Jodenhatende variant van de politieke Islam. Deze heeft zich decennialang verder kunnen ontwikkelen en nu zijn we in de huidige situatie beland.
Obama geeft de toon aan, en wil niks, hij wil fundraisen, en op facebook, en met youtube-persoonlijkheden op de foto, hij wil golf spelen, hij wil zijn eigen wereldbeeld aan de Amerikanen opleggen. Hierin past Islamitisch terrorisme niet. Het past niet in zijn wereldbeeld, dus bestaat het niet. Racisme is iets dat enkel blanken in hun DNA hebben en de 'constitution' is passé: 'I have a pen and a phone'.
Dus komt Obama met preken. Elke keer als er een aanslag uit Islamitische hoek komt, is het 'workplace violence', of 'a militia', of 'we have to seriously search ourselves as a society'. Het Christendom wordt keer op keer door hem bekritiseerd, dat mag wel, de kruistochten worden aangehaald, alles wordt uit de kast gehaald om maar niet de olifant in de kamer te benoemen.
Ik volg de Amerikaanse media dagelijks, en dan leer je heel wat meer dan wat er op het Clinton News Network wordt geroepen.
Uiteindelijk zal er een echte president naar voren moeten worden geschoven die wel zijn verantwoordelijkheid durft te nemen als 'commander-in-chief', en die niet bij iedere aanslag zich opwerpt als de beschermengel van Islam. Het gewauwel van 'ja maar Bush' kennen we nu al. Het probleem bestaat nu en je lost het niet op door ineens te proberen met iedereen vriendjes te worden. They do not like you so stop trying. Net zo pathetisch als een schooljongen die ondanks herhaaldelijke afwijzingen toch achter dat ongrijpbare meisje blijft aanlopen. Hoe serviel wil je je opstellen voor een vijandige ideologie? Hoeveel ben jij bereid weg te geven om de lieve vrede te bewaren? Denk je dat je door ISIS te negeren ze op een of andere manier schade berokkent? Ze lachen je keihard in je gezicht uit. Net zoals Iran in een scheur lag over die 'agreement' die ze sloten met Obama. Uitkomst: Iran mag alles, de VS heeft het nakijken. Geweldig onderhandeld, Obama, grote klasse, jij hebt de wereld laten zien hoe je een deal sluit.
Mijn grootvader is in 1944 boven Arnhem afgeschoten omdat politici niet op het juiste moment de juiste beslissingen hadden genomen. Uiteindelijk zijn er vele jongemannen gesneuveld in de strijd tegen het toenmalige kwaad.
Wat er nu gebeurt, is feitelijk eenzelfde superioriteitsideologie, en de wolf gaat geen vriendjes worden met het lammetje.

Rest In Privacy | 07-12-15 | 18:22

-weggejorist-

Leannie | 07-12-15 | 17:07

Z'on goede hadden ze nog niet gehad. De man heeft alleen maar yes we can geroepen. En de linkse wereld holde er als een kip zonder kop achteraan. Hij heeft werkelijk geen donder gepresteerd.

Hopelijk komt houwdegen Trump aan de macht, die weet wel raad met die geestelijk gestoorde idioten. Israel roept al tijden dat het enigste wat helpt is het zaakje uitmoorden is.

De Vara is nog aan het uitblazen over de zwarte piet discussie. Waar huppeldekut en aandachtsjunk Silvana Simons haar gespeelde gekwetstheid heven mogen etaleren. Prettig ook dat je als tegenstander niet aan tafel wordt genood. Hoezo vooringenomen.

Ben benieuwd waar de Vara nu mee komnt. Een briefkaart sturen naar Isis om dit niet meer te doen. Of moeten we allemaal onze baard laten staan? of anders allemaal halal gaan eten. Wellicht het journaal in het arabisch ondertitelen

Bert6925 | 07-12-15 | 16:30

Beetje naïef om te denken dat de moslim Obama of is het Osama? tegen zijn eigen geloofsgenoten ingaat. Zelden z'on slapjanus als president meegemaakt. De VARA schreeuwde moord en brand. Z

Bert6925 | 07-12-15 | 16:23

-weggejorist-

HartvanOranje | 07-12-15 | 15:32

Met name Libië kon zijn eigen broek ophouden en had geen staatsschuld.
Totdat de slimmeriken in Europa besloot dat de leiders van die landen 'dictators' waren die moesten ophoepelen.
De uitkomst hebben we kunnen zien in Libië en Egypte, de uitslag van de 'bevrijding' van Syrië laat nog even op zich wachten.
necrosis | 07-12-15 | 09:05

Als er een land is waar de arabische lente voor een reden ontstond is het Libie wel. 'Kolonel' Ghadaffi ging namelijk nogal graag langs de schooltjes om er zijn seksslavinnetjes voor de week persoonlijk aan te wijzen.

Mr. Squits | 07-12-15 | 15:30

-weggejorist-

Donald J. Trump | 07-12-15 | 15:07

Eens met Freelux.
Ik heb al eerder gepleit voor een IJzeren Gordijn.
Turkije ligt er dan achter aan islamitische kant.
Vanuit Europa moet er vervolgens een aktief repatrieringsprogramma komen voor mislukte immigratie.
80% van de moslims betaalt geen belastingen en dat ondermijnt het Europese verzorgingsmodel.
Druk op de ketel zal misschien de motivatie om mee te doen en te werken verhogen. Voor de rest geldt: jammer maar helaas. Project mislukt, aan ons heeft het niet gelegen. Wij zijn hun m.i. helemaal niets verplicht, ook nooit geweest.

squadra | 07-12-15 | 13:25

De oplossing is dat het Westen zijn handen aftrekt van het Midden-Oosten en het aan zijn lot overlaat. De Verlichting moet uit het Midden-Oosten zelf komen. Of ze gaan gewoon lekker door met elkaar daar afmaken of ze gaan op den duur toch een keer nadenken, verlicht denken en een stabiele samenleving opbouwen waar iedereen min of meer wordt gerespecteerd. Al die bemoeienis van het Westen heeft de zaak alleen maar verslechterd en is ook nog eens fataal voor het verlichtingsproces wat in het Midden-Oosten uit de moslims zelf moet komen. De bemoeiens van het Westen zorgt alleen maar voor meer choas en in deze chaos kan het verlichtingsdenken moeilijk postvatten. De handen aftrekken van het Midden-Oosten betekent wel dat we de buitengrenzen van Europa goed moeten controleren zodat de moslimsgekkies uit het Midden-Oosten niet naar Europa kunnen komen. Ik denk echter dat de kans op aanslagen in Europa kleiner wordt als het Westen zich niet voortdurend met het Midden-Oosten bemoeit. Helaas betekent dit ook dat we geen moslimvluchtelingen moeten binnenlaten. Al die moslims hierheen halen is namelijk ook contraproductief voor de opkomst van het verlichtingsdenken in het Midden-Oosten. Al de wat gematigdere moslims in het Midden-Oosten moeten op den duur zo genoeg krijgen van IS dat ze zelf de wapens oppakken en IS het land uit flikkeren om vervolgens een verlichte staat te stichten. Kunnen we meteen zien waar het meerdendeel van de moslims nu eigenlijk staat. Volgens de media zijn het meerdendeel van de moslims echt wel goede mensen die niemand kwaad willen doen. Laat ze dat dan maar eens laten zien door in het Midden-Oosten stabiele staten op te zetten...

freelux | 07-12-15 | 12:51

Mja, Kwit, ik snap die Nederlandse geilheid voor strenge wapenwetgeving niet zo. Zeker in Amerika is dat ook het nutteloos afpakken van rechten, waarmee men een volgende aanslag echt niet gaat voorkomen. En de Westerling ontwapenen is sowieso OOK wat de terrorist wil. Kijk maar hoe effectief burgers met particuliere wapens in Israël terroristen uitschakelen. Al berichten gehoord over 100+, of ook maar 10+ doden, daar? Nee, want de aanvallen worden gestopt voordat het zover komt. Dat daargelaten is het gewoon dezelfde stuiptrek als het inperken van internet-vrijheid: De overheid die macht naar zich toe trekt en daarbij een tragedie als excuus gebruikt.

Want als levens zo belangrijk zijn, waarom is de meest effectieve oplossing dan taboe? Geen Moslims meer in het Westen = geen Moslim-terrorisme meer in het Westen. Het is haalbaar, het is acceptabel*, en het is effectief. Maar men WIL het niet, en dat is op zich een goed argument, maar ik WIL ook geen rechten opgeven onder het mom van een ineffectieve oplossing, en velen met mij.

*Toen Idi Amin alle Indiërs uit zijn land trapte, vond niemand dat een probleem. Het huidige anti-blanken beleid in Zuid-Afrika kan ook niet op kritiek rekenen. Ongelovigen die Mekka uit moeten blijven mogen ook niet klagen. Ga zo maar door, ga zo maar verder.

Piet van het Padje | 07-12-15 | 12:47

Trump zou nog lelijk opkijken van de reality-of-office zou hij ook maar een seconde kans hebben tegen Clinton. Het is een soort Heinsbroek/HarryMens-figuur die denkt dat the Presidency een soort CEO-ship is waar je een paar losse miljarden mag beheren terwijl het om de rechtsstaat en het wel-en-wee van een paar honderd miljoen mensen gaat. Om niet over de rest van de wereld te beginnen. De dwaas gelooft werkelijk de wereld te kunnen dicteren. Meet China, China, China, of hoe vaak dacht hij ze te kunnen kleineren?

DreHa | 07-12-15 | 12:33

Gek dat hij het grootste land wat terrorisme facilitates niet opnoemt, dat Saudi Arabia.

Mogelijk dat geo-politiek economische belangetjes en rol spelen...

Dop in Osaka | 07-12-15 | 12:25

Volgens de psychopaten van Ninefornews was het wederom een "false flag" operatie bedoeld om islamofobie te versterken..... Jaja, man wat een achterlijkheid...

J.Spermaban | 07-12-15 | 12:15

Zouden deze wegkijkers nu echt niet zien dat wegkijken, weg-relativeren, ontkennen en echt tot het absurde politiek correct blijven niets maar dan ook niets oplost?
Maar dat daardoor de islam steeds en steeds radicaler laat zien waar de islam feitelijk om draait?

moitambien | 07-12-15 | 12:06

Hé, Obama... Geen "moslim terroristen" maar gewoon moslims die doen waar hun geloof om draait!

moitambien | 07-12-15 | 12:02

@opbokkennu | 07-12-15 |
@Mark_Pugner | 07-12-15 | 09:45
Inderdaad: "San Bernardino Attack Eye-Witness: Three Tall White Men Did It" - "As we looked out the window a second set of shots goes off [...] and we saw a man fall to the floor. Then we just looked and we saw three men dressed in all black, military attire, with vests on they were holding assault rifles."
Het was ook vast weer in een "gun-free zone", terwijl gebleken is dat de moordcijfers juist omgekeerd evenredig zijn aan wapenbezit www.zerohedge.com/sites/default/files/... Niet voor heeft een sheriff al opgeroepen om je wapen niet te vergeten als je op stap gaat www.zerohedge.com/news/2015-12-04/demo...

ben kokhals | 07-12-15 | 11:56

op de no fly list staan ongeveer 500.000 mensen die onschuldig zijn ,omdat ze ergens geweest zijn of een gelijke naam hebben als een verdacht persoon, dus dat gaat veel personen non grata opleveren op alle gebieden.financieel ,als ook het recht op een wapen, en reken maar dat die wet misbruikt gaat worden ,net als toen het geval was wanneer stiekem men een hennepplant op je grond plante ,en je het eigendom verloor van huis en grond.

pedro300 | 07-12-15 | 11:26

Men kan hier oplossingen aandragen tot men eens ons weegt. Het ziet er naar uit dat dit voorlopig onoplosbaar is. Als je de zandbak cluster-reduceert tot een parkeerplaats, doe je ook slechts aan symptoombestrijding. De aanvoer uit alle regio's blijft in stand. Deze lul met zijn terreurwijf had niet eens contact met IS. Radicale moslim indoctrinatiescholen en terreurcellen zijn wereldwijd niet te tellen. Er zijn ontzettend veel haatnesten in Pakistan, Somalie en noem het hele lijstje moslimlanden maar op.

Het ziet er tevens totaal niet naar uit dat er Verlichting van binnenuit komt in die werelden. Eerder verslechtering. Men zet zich duidelijk steeds meer af, steeds meer zijn bereid te sterven. Ze staan individueel totaal niet open voor verlichting en nuance, en anderzijds laten de enige die nog enigzins invloed kunnen uitoefenen op gestoordradicalen, hun eigen gematigde geloofsgenoten, het massaal afweten omdat ze te laf zijn om hun bek open te trekken en hun eigen geloofs-genoten te corrigeren en op te voeden. Deze groep is te druk met het wijzen naar het westen en hult zich in gevaarlijk stilzwijgen. De Tofik's van deze wereld.

Wat over blijft is een onoplosbare situatie voor het westen, die het probleem meent te kunnen wegbombarderen, wat slechts tijdelijk werkt, ze zijn gewoon teveel verspreid, en er zijn er teveel om in kaart te brengen. We stevenen wel eindelijk af op nieuw beleid. In Frankrijk staat FN op kop in de peiling, bij ons de PVV, en Merkel gaat het ook afleggen na onvermijdellijke aanslagen. Door alle anti-Islam maatregelen gaat Europa een nieuw front vormen en is een totaal verbod van de Islam hier geen toekomstige utopie meer. Elke aanslag en elk incident is zetel verlies voor de domme Pechtolds. Moslims worden zo geleidelijk europa uitgejaagd. Daarmee stopt de terreur ook nog steeds niet, want ze wegjagen houdt de kwaadwillenden niet buiten de deur. Dit gaat nog decennia duren. Er is voorlopig helemaal geen oplossing en best case. De enige echte langdurige logische oplossing, een wereldwijd verbod op het beleiden van de Islam, gaat er nl niet komen. Niet tijdens mijn leven althans.

Koettoerk | 07-12-15 | 10:44

Ben ook wel klaar met de zachte heelmeesters. Tis gewoon tijd om paal en perk te stellen aan onaangepast gedrag van moslims. Voorbij is wat mij betreft het afdwingen van uitzonderingssituaties voor achterlijkheid. En IS moet je gewoon kapot bombarderen, liefst door moslims zelf.

LJBrinkhorst | 07-12-15 | 10:40

Kennen die begrijpend lezen dan?

Neut | 07-12-15 | 10:32

Hoeveel van die hoax aanslagen gaan de US of A nog uitvoeren? Dit is de zoveelste waar een smerig luchtje aanhangt. Alles voor de volks opruiing zodat het volk "nog beter" geknecht en gecontroleerd kan worden. (totale controle door de staat door angst zaaien) Verder is het natuurlijk de bedoeling genoeg steun te krijgen om weer eens een echte grondoorlog te kunnen voeren in het Midden-Oosten. Good for business.

Nojodaaaaaaaaaaa | 07-12-15 | 10:29

Als een totale oorlog tegen Isis en soortgelijke moslim terroristen uitmondt in een totale oorlog tegen Islam dan moet dat maar Quid. Of lijkt het je een strak plan om nog een paar generaties te wachten, en die gasten zich als konijnen nog eens tig maal hebben vermenigvuldigd, en vol gas een totale oorlog tegen ons beginnen?

Die totale oorlog gaat er nl ooit komen Quid, of je wilt of niet. En het lijkt mij beter om niet te wachten tot zij het iniatief nemen

Carlitros | 07-12-15 | 10:28

Zelfde kapper ook.

paddy | 07-12-15 | 10:26

Een fijn stukje gedachtengoed en onbenul wat hier in de reacties vooral naar voren komt.

DreHa | 07-12-15 | 10:23

Ik zag Quid dus ik dacht een topic over tieten en dan zie ik opeens Trump en Obama.. helaas.
Ik ga maar eens wat doen voor mijn geld want ik krijg niet automatisch elke maand wat gestort voor nietsdoen.

Dirk III | 07-12-15 | 10:19

Ja hoor volgende keer weer een republikeinse president. En vier jaar later weer een democraat. En ondertussen geloven we allemaal dat het morgen veel beter wordt.

Makro777 | 07-12-15 | 10:16

Alle mohammedanen Europa uit; te beginnen in Nederland.

roomserdan | 07-12-15 | 10:15

Radicale moslims willen geen all out war met het Westen. Dit zeggen ze alleen maar omdat ze weten dat we er dan niet aan toegeven. Feit is dat ze een all out war met het Westen verpletterend verslagen zullen worden. Onze leiders moeten eens stoppen met plannen wat de vijandelijke macht wel of niet wil. Wij zijn de heersende macht, wij moeten van onze eigen kracht uitgaan. Het kwaad moeten we hoe dan ook verslaan en we zouden geen strobreedte ruimte moeten geven aan de islam.

heldheino | 07-12-15 | 10:09

Geweldige strategen hier: we hebben toch voorbeelden genoeg dat het niet werkt om soldaten met beperkte bevoegdheden en beperkte middelen uit te zenden. Elke dode soldaat uit het Westen die sterft in een of andere zandbak, is er daarom een te veel.

Où est Charlie? | 07-12-15 | 10:02

deepblue | 07-12-15 | 09:17

Meestal resulteer dat in meer bommen. Meer bommen -> meer slachtoffers -> meer terroristen -> meer bommen -> meer slachtoffers... Etc.

Het westen is de recruitmentmachine van deze terroristische organisaties en we trappen er keer op keer in...

jawor36 | 07-12-15 | 10:01

Probleem: Radicale Moslims met illegale volautomatische wapens.
Oplossing: Verbieden legale wapens van voornamelijk slachtoffers.

Probleem: Inlichtingendiensten die de gigantische gegevensberg niet kunnen verwerken tot informatie.
Oplossing: Verbieden versleuteling van voornamelijk slachtoffers.

Probleemstelling en voorgestelde oplossingsrichting hebben geen enkele relatie met elkaar. De elite weet het niet meer. Het klinkt leuk, maar gaat niet werken.

Je kan het wetboek zo vaak herschrijven als je wil. Niemand die het leest in deze oorlog. Die radicale Moslims lezen zelfs hun eigen Koran niet. Die willen graag sterven tijdens hun daad, dus een paar jaar staatshotel heeft geen enkele afschrikkende werking.

Deze terroristen gaan niet het gevecht aan met onze legers. Onze legers bombarderen in Syrië en Irak helaas voornamelijk onschuldige locals waartussen terroristen zich verschuilen. Deze terroristen maken eerst hier slachtoffers, dan maken wij vooral daar slachtoffers en dat leidt vooral tot meer mensen die bereidt zijn terroristen te worden. Dat beleid werkt al zeventig jaar niet.

Ons volk moet zich dus ten eerste niet gek laten maken. Niet allerlei paniekmaatregelen opleggen die vooral onszelf hinderen en dat we daarmee onszelf meer economische schade opleggen dan de vijand ooit zelf had kunnen doen.

Die onze overheden in een informatiepositie brengen die noodzakelijk is een totalitaire staat te handhaven. De NSA is niet alleen een systeem die faalt alle terroristen te stoppen, het is vooral een systeem die een totalitaire staat mogelijk maakt die deze terroristen nastreven. Wij bouwen nu het fundament wat hun nodig hebben.

Ten tweede moeten we onszelf veel weerbaarder maken. De tijd dat je bij een overval alleen je portemonnee kon afgeven is voorbij. Als iedere seconde telt komt de politie na minuten en het leger na uren. Het volk wordt aangevallen, dus het volk zal zich moeten verdedigen. De tijd van een overzichtelijke frontlinie is voorbij.

Nu dit soort aanslagen zelden voorkomen lijkt het slim meer wapens te verbieden. Zinloos aangezien bijna alle aanslagen met illegale wapens gepleegd zijn. Daarmee ontwapenen we vooral beoogde slachtoffers, zodat er sneller en meer te maken zijn.

De vraag is niet wie de oorlog start, maar wie m beëindigd.

Feynman | 07-12-15 | 09:53

Maar mensen snappen of willen nog steeds niet snappen dat radicale moslims de weg bereiden voor zg gematigde moslims. Ze hoeven helemaal geen geweld te gebruiken. Ze krijgen gewoon meer invloed door immigratie en de baarmoeder en de zg gematigde moslims worden door radicale moslims vervolgens onze knuffelberen. Best slim.

Ikhebergenoegvan. | 07-12-15 | 09:53

De VS en de EU hebben momenteel duidelijk dezelfde agenda: Privé wapenbezit onmogelijk maken. Gelukkig hadden de founding fathers een vooruitziende blik en wisten dat de burgerbevolking tegen regeringen zich moest kunnen beschermen. Het zit daar in de grondwet verankerd.

Maar wat iedereen zich eens zou moeten afvragen is:
- Verbod van encryptie op internet (er is bij geen van de aanslagen encryptie gebruikt)
- Verbieden van privé wapenbezit (er zijn bij geen van de aanslagen legale wapens gebruikt)
- Oprichting van de big-brother staat.

Wat zijn onze regeringen van plan?

TheEgg | 07-12-15 | 09:48

En dan het commentaar van de vader van die schutter in San Bernardino. "Hij was een engel", "het kwam door zijn woede om Israël ", " hij was zo' n lieve jongen voor zijn vader", " een echte studiebol". Het lijkt wel of je een van de buurtvaders in 020-Gaza hoort, na een geslaagde aanslag alhier. Ook - of misschien wel juist - "hoogopgeleide" islamieten zijn tikkende tijdbommen. Islam in een man is als rabies in een hond. Je kunt ze nooit vertrouwen.

Glasgow Argus | 07-12-15 | 09:48

Obama leest ook nog wel eens voor kinderen van de kleuterschool.
Vertelt hij het verhaal van de schorpioen en de kikker:
en.wikipedia.org/wiki/The_Scorpion_an...
Om te besluiten met:
"The scorpion had gone down the path of radicalization, embracing a perverted interpretation of scorpionism."

Cuyahoga | 07-12-15 | 09:47

Als de president het zegt dan moet het waar zijn, net als 9/11... o wacht
XverderNix | 07-12-15 | 09:10

Inderdaad! Meer dan 40% van de Amerikan gelooft helemaal niets van het officiële 9/11 verhaal. De een wat minder als de ander maar de meesten geloven dat het helemaal vanuit de regering was geregeld en de dus gewoon duizenden Amerikanen zijn geslachtofferd. De organisators daarvan leefden nog met de kop in de jaren 50/60/70 en hadden geen rekening gehouden met internet destijds. Kun je nagaan hoeveel er in het verleden wel niet weggemoffeld is voor het internet/smartphone tijdperk. Ze kwamen gewoon overal mee weg. En niet alleen de Amerikanen.
.
Zolang geen enkele president(s)kandidaat daar over begint, is er geen 1 te vertrouwen.

Neil_ Skywalker | 07-12-15 | 09:46

Wat een poppenkast. Boei 2 of 3 patsies in een SUV. Laat 3 Blackwater knapen een show opvoeren (met of zonder echte doden, kan alle twee). Schiet de patsies dood (nb, ze zijn geboeid doodgeschoten, hoe kan dat?) en roep vervolgens "wapens" en "Syrie".
www.zerohedge.com/news/2015-12-06/san-...
Comments daar voor een verdere onderbouwing.

Mark_Pugner | 07-12-15 | 09:45

Ook Trump draait om de hete brei heen met zijn "radical islamic terrorists". De oorzaak is *de islam*, het is *de koran*. Er bestaat géén gematigde islam, alleen islamieten die doen alsof ze gematigd zijn.
Begin maar met moskeeën te sluiten, subsidies in te trekken, hoofddoeken en andere woestijnkleding te verbieden in de openbare ruimte dus óók op straat en de "gematigden" zullen hun ware gezicht laten zien.
.
Zelfs nu de overheden kruipen voor die ideologie, worden er aanslagen gepleegd. Kun je nagaan wat er gebeurt wanneer islamieten de voet dwars gezet wordt.

Lupuslupus | 07-12-15 | 09:45

De vader van die schutter wist wat er speelde maar deed niets. Sterker nog, de zoon dwong de ouders te scheiden en ging verder met de moeder.
De zoon had een (aangeleerde) haat tegen Israël, de vader stelde hem 'gerust' door te zeggen dat Israël binnen 2 jaar niet meer bestaat.
Kijk, als je je kinderen op die manier opvoedt moet je niet verrast zijn dat ze vol haat zitten. Probleem is dat heel veel 'niet radicale' moslims zo worden opgevoed.
Wederom geven de buitenlandse media overigens een stuk vollediger verhaal dan hier.

Koos8173 | 07-12-15 | 09:44

De vader van die schutter wist wat er speelde maar deed niets. Sterker nog, de zoon dwong de ouders te scheiden en ging verder met de moeder.
De zoon had een (aangeleerde) haat tegen Israël, de vader stelde hem 'gerust' door te zeggen dat Israël binnen 2 jaar niet meer bestaat.
Kijk, als je je kinderen op die manier opvoedt moet je niet verrast zijn dat ze vol haat zitten. Probleem is dat heel veel 'niet radicale' moslims zo worden opgevoed.
Wederom geven de buitenlandse media overigens een stuk vollediger verhaal dan hier.

Koos8173 | 07-12-15 | 09:44

davimore | 07-12-15 | 09:29
Inderdaad.
Alcohol en verkeer gaan niet samen.
Islam en het vrije westen gaan ook niet samen.

De echte Stolwijker | 07-12-15 | 09:42

Encryptie en vuurwapens verbieden, de naald blijft weer eens steken op de LP die Obama heet. Elke kans grijpt hij aan. Alleen een verbod op bitcoin heb ik niet gehoord, misschien begint hij daar eindelijk aan te wennen.

Als Obama echt zo tegen encryptie en vuurwapens is, laat hem dan om te beginnen zijn geld eens stoppen waar zijn mond is. Dus weghalen die 5 snipers die continu op de gebouwen om de school van zijn dochters op het dak liggen, en alle interne overheidscommunicatie alleen nog maar in niet-geëncrypte plain text het internet over. Praten we daarna verder.

the sable guy | 07-12-15 | 09:40

Toen een tijdje terug een jongen in Virginia in een kerk met negers om zich heen begon te schieten, toen werd de Confederatievlag opeens overal verboden omdat hij daarmee nu eenmaal op een foto stond. Wordt nu de sharia, met name het jihadhoofdstuk eruit nu eindelijk ook eens verboden in de VS?

J.Morika | 07-12-15 | 09:40

@necrosis | 07-12-15 | 09:31
Alleen een beetje smaak, maar dat is persoonlijk, hehe. *zak met rammelende botten overhandigd*

de grote Anti | 07-12-15 | 09:36

Ik kan van jeugds af aan niet lekker overweg met dingen als oorlog, macht en haat. Zit niet in me. Mijn geduld is echter wel een beetje op. Begrip en tolerantie verdwenen evenals hoop op een vreedzame oplossing. Van mij mag het een keer. Westen: ontwaak nog één allerlaatste keer en laat die nare scherpe tanden nog één keer zien; korte metten. Beman uw oorlogsmachines als nooit tevoren. Laat U niet bespotten maar sla terug. Laat dit zo'n godvergeten killende Blitzkrieg zijn die alle andere oorlogen tot vreedzame periodes doet lijken. Oplossingen dan maar op hun manier en noem het een oorlog tegen whatever leuk woordje je maar mag bedenken maar end this shit now. Hard, snel en meedogenloos. Gaan we daarna wel verder met beheerst en sophisticated zijn, maar voor nu: oogjes dicht en snaveltjes toe. Genoeg zand om die bende voorgoed te bedekken. Peace.

verbanden | 07-12-15 | 09:35

roze_bril | 07-12-15 | 08:57

Zanzibar / Tanzania

renalpha | 07-12-15 | 09:32

@Schoorsteenveger | 07-12-15 | 09:17
islam (zonder hoofdletter, ja) is niet natuurlijk, net als elke andere religie.
Ik leef al bijna een halve eeuw zonder religie en volgens mij mis ik niets.

necrosis | 07-12-15 | 09:31

Oplossingen zijn er wel voor op de langere termijn.
Ontmoedigensbeleid aangaande de islam en actieve programma's die gekheid/aandoening tegen te gaan/werken. Subtiel riducaliseren c.q. onbelangrijk vinden en geen podium geven. En de grenzen natuurlijk dicht voor moslims. Niet open en bloot omdat het moslims zijn maar, uit een scala aan gronden putten zoals bijvoorbeeld economische niet van waarde voor onze economie (om in aanmerking te komen voor een studio in 020, moest ik een brief schrijven waarin ik moest aantonen van waarde te zijn voor de stad).
Wapengekletter is precies wat de booslims willen.

Rest In Privacy | 07-12-15 | 09:31

Bij het bloedbad in München in 1972 werden de Israelische atleten eerst nog vreselijk door de PLO gemarteld. Dat waren de gematigde moslims, denk ik.

Piet Karbiet | 07-12-15 | 09:31

@Dutchmen32 | 07-12-15 | 09:23

Ik denk eerder religieus motief.

roze_bril | 07-12-15 | 09:30

Het idee dat dit gaat worden opgelost middels staatsmonopolie op geweld en bewapening is achterhaald.

lustkapper | 07-12-15 | 09:30

necrosis | 07-12-15 | 09:27

Hou maar op. De kop kunnen ze hebben en daar heb ik nog mijn twijfels over. Kan zure zult van gemaakt worden. Kortom: ze krijgen alleen de ingewanden.

kwark001 | 07-12-15 | 09:30

Islam heeft niks met de aanslagen te maken... Net zo min als alcohol iets te make heeft met een bezopen bestuurder die iemand aan gort rijdt...

davimore | 07-12-15 | 09:29

Dat vriendelijke zwarte gezicht is een spaak gebleken in het rad van de Talibanversnipperaar....

cekars | 07-12-15 | 09:29

@kwark001 | 07-12-15 | 09:25
En de poten, voor in de erwtensoep.

necrosis | 07-12-15 | 09:27

@kwark001 | 07-12-15 | 09:22
Yep, en ik zou haar met gepaste ingetogenheid doen, tenslotte is ze al 77, en nog steeds een GILF!

necrosis | 07-12-15 | 09:25

necrosis | 07-12-15 | 09:24

En vergeet de hammen niet ja!

kwark001 | 07-12-15 | 09:25

@eerstneukendanpraten | 07-12-15 | 09:22
Maar wel eerst de 'haas' en de 'spareribs' verwijderen!

necrosis | 07-12-15 | 09:24

Realiseer dat de meeste radicalen een normale baan hebben, eigen huis en normale of hoge opleiding, het is heel goed mogelijk dat het die aardige buurman naast je is. Er is geen gematigde islam. En ISIS is 1 van de radicale groeperingen, maar de afslacht partijen en terreur komt op dezelfde wijze bij alle radicale groeperingen voor en is een hele normale interpretatie en handelswijze voor de mohammedanen.... ook deze groep is de ruime meerderheid niet voor onze democratie vrijheid en cultuur, deze potentiële groep kan net zo makkelijk radicaliseren. maar zeg nou zelf, de dagelijkse criminaliteit en terreur in ons land gepleegd door moslims is toch ook uit groot gebrek aan respect? Is toch ook omdat ze schijt hebben aan alles. Hoeveel hate crimes plegen die gasten wel niet... Hoeveel intimidatie en discriminatie , hoeveel racisme en antisemitisme.... Aanrandingen en ronselen van enkel blanke meisjes.... ga zo maar door, veel crimineel gedrag van al die criminelen moslims hebben een racistisch motief! Het word tijd dat bij het aangifte formulier er een standaard kruisje komt te staan met 'gepleegd door moslim' racistisch motief.

Dutchmen32 | 07-12-15 | 09:23

necrosis | 07-12-15 | 09:08

Jane Fonda? Tjezus, leeft die nog?

kwark001 | 07-12-15 | 09:22

Cuyahoga | 07-12-15 | 09:13

Moslims begraven samen met onderdelen van varkens, die houden we erin!

eerstneukendanpraten | 07-12-15 | 09:22

Het blijft mazzelen dat de huidige moslimterrorist over het algemeen ook een verwarde indruk maakt. Uiterst onnozele taktiek gecombineerd met een slecht vluchtplan en matige skills qua handelen met automatische geweren. In dat opzicht is er qua terroristen nog weinig echt te vrezen.
.
De ware terreur is de gestage islamisering van ons dagelijks leven. Gefaciliteerd door de politiek, media en de notoire wegkijkers die vandaag bij u aan het koffieapparaat staan.

de Voorzittert | 07-12-15 | 09:20

@wakkere_nederlander | 07-12-15 | 09:10
Zelfs die mafketels van IS en Al Quaida kunnen niet met elkaar door één deur, die beweren beiden de 'zuivere islam' uit te dragen.
Ik vind het overigens geen enkel probleem als de mossels onderling flink verdeeld zijn, ik ben namelijk erg gehecht aan mijn hoofd....

necrosis | 07-12-15 | 09:18

Willen jullie de totale oorlog (tegen de radicale islam?)

Ja doe maar.
Ik ben wel een beetje klaar met die zachte heelmeesters.
#Trump4president

VanBukkem | 07-12-15 | 09:18

Slappe hap Quid
We moeten ze niet geven wat ze willen. We moeten ze zoveel geven dat ze nooit meer iets kunnen willen.
Beetje uit angst jezelf niet verdedigen.. wie zei ook alweer dat angst een slechte raadgever was in deze?

deepblue | 07-12-15 | 09:17

necrosis | 07-12-15 | 09:12
Omdat het natuurlijke vezel is. Islam ligt zwaar op de maag, verteert niet en verstopt.

Schoorsteenveger | 07-12-15 | 09:17

Amerika wordt het walhalla van de aanslagen. Het is gewoon te makkelijk om er een te plegen.

subsidistan | 07-12-15 | 09:13

Hou jij je nou maar bij de tieten, Quid.

Machteloze | 07-12-15 | 09:12

@Schoorsteenveger | 07-12-15 | 09:06
Gras kan ik (technisch gezien) ook niet verteren, het gaat echter hoe dan ook mijn lichaam uit.

necrosis | 07-12-15 | 09:12

wakkere_nederlander | 07-12-15 | 09:03
Niet bij de linkse wannabe-tegenhanger van GeenStijl: daar gaat het allemaal over Zwarte Piet.
Tja.

nemoj me jebat | 07-12-15 | 09:11

Als de president het zegt dan moet het waar zijn, net als 9/11... o wacht

XverderNix | 07-12-15 | 09:10

-weggejorist-

ElChombo | 07-12-15 | 09:10

@necrosis | 07-12-15 | 09:00
Het woord 'ongelovigen' kan heel breed gezien worden daarom vermoorden de vroomste moslims ook iets minder gelovige moslims gewoon voor de zekerheid.
En dat is ook meteen de reden waarom moslims nooit massaal de straat op gaan om te demonstreren tegen islamitisch geweld.
Ze zijn allemaal bang voor elkaar en voor allah.
Islam = geweld en onderdrukking.

wakkere_nederlander | 07-12-15 | 09:10

Nee hoor, volgens de NOS waren de daders blanke mannen.
Wat zullen we nu krijgen?

Piet Karbiet | 07-12-15 | 09:09

@necrosis | 07-12-15 | 09:05

Libie en Syrie waren seculiere staten. Heb je hem door?

roze_bril | 07-12-15 | 09:09

Volgens de Jerusalem Post heeft de EU een rapport geschreven waarin staat dat het slechts nog een kwestie van wachten is op een aanval van IS in Europa met chemische of biologische wapens. Dus met alleen een verbod op pistolen en geweren ben je er zeker niet...

De hersenloze | 07-12-15 | 09:09

"GS alsjeblieft ! Terroristen. En laat het woord moslims weg. En het zijn allemaal Lone Wolfs. Alle miljoenen die aanslagen plegen/pleegden. Want de Islam is vrede. Echt waar. We moeten het geloof leren begrijpen. En homo's, vrouwen, kinderen, ongelovigen, joden ? Even niet over hebben graag. Is niet zo belangrijk".
Aldus de staatsmedia (NOS/Vara, Radio1,1Vandaag).

Kamervraag | 07-12-15 | 09:08

@kwark001 | 07-12-15 | 08:58
Ik had stiekem gehoopt op een topic met naaktfoto's van Jane Fonda, helaas.
De redactie beslist en ik ga weer mokkend in een hoekje zitten.

necrosis | 07-12-15 | 09:08

@postmodernismisdead | 07-12-15 | 08:58
waarom zou het een false flag zijn als mohammedanen met alle liefde helemaal uit zichzelf de meest afschuwelijk terreurdaden uitvoeren? Je moet alleen geduldig wachten tot het moment daar is, het is geen sprake van of maar van waar en wanneer.

rode peper | 07-12-15 | 09:07

Nee, hij zegt het juist niet! "... embracing a perverted interpretation of islam..."
Het is geen geperverteerde interpretatie. Het is gewoon Islam: www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article...

De echte Stolwijker | 07-12-15 | 09:07

Er is inderdaad geen oplossing die past bij de westerse waarden van vrijheid en tolerantie.
Helemaal mee eens.
Maar dan moet je kiezen tussen géén oplossing, of een oplossing die níet past bij de westerse waarden van vrijheid en tolerantie.
En als realist zie ik geen andere manier dan keuze 2.

Cuyahoga | 07-12-15 | 09:07

Encrypted internet aan banden leggen? Hahaha, wat een grap. Ze zouden beter moeten weten. Het internet is door henzelf dusdanig ontworpen dat niemand de ultieme macht heeft, zelfs niet de beheerders van de zogeheten root-servers.
Goed, je kunt wat chaos scheppen maar uiteindelijk is het internet ongrijpbaar, of je moet alle belangrijke knooppunten fysiek uitschakelen.
Bovendien, als simpele programmeur sleutel ik met open source binnen no-time mijn eigen encryptiemethode in elkaar. Zolang de methode niet wordt vrijgegeven is de kans dat ze het kraken niks tot nul. Bovendien bestaan er diverse mogelijkheden tot versleuteling. Wie weet zit er wel een verborgen boodschap in deze tekst, of als patroon verstopt in een afbeelding. Het Deep Web slopen is ook geen optie. In no-time is er weer een nieuwe opgetuigd.

Het internet kapot surveilleren heeft dus totaal geen zin, dat weten zij ook wel, maar het is wel handig als je iedereen kunt monitoren. Stel je voor dat demense iets bijverdienen!
Wat dat betreft wordt er handig gebruik gemaakt van de angst van mensen.

Dhr. de Wit | 07-12-15 | 09:06

wakkere_nederlander | 07-12-15 | 09:03
Zwaar op de maag! Verteert niet.

Schoorsteenveger | 07-12-15 | 09:06

@roze_bril | 07-12-15 | 08:57
Volgens mij waren landen als Libië, Syrië en Egypte toch best gematigd.
Met name Libië kon zijn eigen broek ophouden en had geen staatsschuld.
Totdat de slimmeriken in Europa besloot dat de leiders van die landen 'dictators' waren die moesten ophoepelen.
De uitkomst hebben we kunnen zien in Libië en Egypte, de uitslag van de 'bevrijding' van Syrië laat nog even op zich wachten.

necrosis | 07-12-15 | 09:05

@kwark001 | 07-12-15 | 08:58
'n stilte had ik gehoopt dat het eerste topic van vandaag ging over groene weiden met geurende bloemetjes. Maar nee hoor: PANG!'

Bijna al het nieuws tegenwoordig is islam of islamgerelateerd.
Van aanslagen tot vluchtelingencrisis, van verkiezingen tot oorlogsverslaggeving.
Die religie is zwaar op de hand.

wakkere_nederlander | 07-12-15 | 09:03

"... embracing a perverted interpretation of islam..."
Al heel wat dat-ie niet beweert dat de aanslag niets met de Islam te maken heeft!

Schoorsteenveger | 07-12-15 | 09:01

@wakkere_nederlander | 07-12-15 | 08:51
Wat hebben die lui toch die iedereen willen slopen omdat ze niet/ iets anders geloven dan zij?
Bij deze: allah bestaat niet, de knoran is een pak wc-papier in een kaft en de meeste moslims kunnen elkaar niet eens uitstaan wegens de verkeerde variant van hetzelfde 'geloof'.

necrosis | 07-12-15 | 09:00

Zoals ik al zei: false flag written all over it.

postmodernismisdead | 07-12-15 | 08:58

In stilte had ik gehoopt dat het eerste topic van vandaag ging over groene weiden met geurende bloemetjes. Maar nee hoor: PANG!

kwark001 | 07-12-15 | 08:58

@Radicale moslims hun zin geven, is dat nou echt zo'n goed idee? Nee, we moeten ons willoos laten afslachten.
Noem mij 1 gematigd moslimland waar de rechten van niet-moslims hetzelfde zijn als die van moslims Quid en dan praten we verder.

roze_bril | 07-12-15 | 08:57

Tegenhouden van daders door het ontwapenen en volgen van slachtoffers is kansloos.

Feynman | 07-12-15 | 08:56

'Een effectieve oplossing die wat meer past bij de westerse waarden van vrijheid en tolerantie is vooralsnog niet gevonden'

Het is heel simpel: ban de koran! #meinkoran

wakkere_nederlander | 07-12-15 | 08:55

Het waren geen terroristen, het waren twee verwarde mensen...
[/NPO modus]

necrosis | 07-12-15 | 08:53

Sommige gasten interpreteren 'dood alle ongelovigen waar gij hen aantreft' op een erg radicale manier.

wakkere_nederlander | 07-12-15 | 08:51

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland