Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Video! Gezellige intocht Sinterklaas in 020-Zuidoost

Het was een mooie dag voor de intocht van de Sint in Amsterdam-Zuidoost. Een beetje koud maar dat mag ook wel eind november en waar hebben we anders warme chocolademelk voor uitgevonden? Maar toen besloten volwassen mensen om hun punt over zwarte piet nog maar eens te maken. Op drie centimeter afstand van de kindergezichtjes die nu juist met kloppende harten vol verwachting stonden te wachten op de Sint. Oma uit 't filmpje weet van verdriet ook niet meer waar ze het moet zoeken. Nou, gefeliciteerd jongens, zo komt die sympathie voor je beweging er wel. Wat hij zegt.

Reaguursels

Inloggen

Het was intriest deze actie. Als je het ergens niet mee eens bent dan heb je in ons land (gelukkig) het recht om daar actie tegen te voeren. Maar hoe deze mensen pal voor het podium stonden te roepen: weg met zwarte piet & tijdens de intocht tussen door de pieten & om de auto (Ja we hadden een moderne Sinterklaas) heen liepen, was niet gepast.

Ik woon nu 15 jr in ZO en kwam rechtstreeks van het "platteland" en heb in al die jaren hier nog nooit iets gehoord over dat Zwarte Piet racistisch is. En nee heb niet alleen blanken vrienden.

Waar mijn mond helemaal van open viel was dat men liep met de vuist omhoog liep, zoals de Afrikanen in Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid. Ik snap niet hoe Nederlanders zich durven te vergelijken met hen. De Zuid-Afrikanen hebben geleden en in Nederland heb je altijd alle kansen als je ze maar aanpakt.

ShadyLTD | 30-11-15 | 23:30

Begin van filmpje zie je gewoon dat mevrouw aan de kant staat te kijken naar de intocht totdat zo'n zowat overlopen word waarna ze met geschreeuw tot gegild word door een van die achterlijke protesterende lieden. Dan maakt de agent een keuze door mevrouw uit haar situatie te halen om de rust proberen terug te krijgen?? Waar is in zo'n geval onze oude oom agent die het in dit geval ook opgenomen zou hebben voor de oudere dame maar die nep slaven wel even een lesje had geleerd. Heb geen goed woord over voor lieden die maar blijven zuren over slavernij. Dat ze maar eens kijken waar de kleding die ze zelf aan hebben is gemaakt? Vanwege de lage aankoopprijs zijn die vaak gemaakt door kinderen van 8 jaar oud die tot op de dag van nu in een ateliers 15 uur per dag zitten te werken. Dat ze daar naar toe gaan dan doen ze nog iets nuttigs.

mente aperta | 29-11-15 | 19:33

Wat een geteisemte is het toch, die antipieterts.

Aan de andere kant hebben ze er voor weten te zorgen dat mensen nu echt oprecht een ongelofelijke bloedhekel krijgen aan de op hun teentjes gestapte, beledigde, gefrustreerde, opgewonden en overdreven getintiërs in dit land.
Was er nog geen racisme, dan komt het er nu wel.

mallekater | 29-11-15 | 13:53

Demonstreren mag in Nederland. Maar dan wel op een daarvoor aangewezen locatie. Kijk maar naar Pegida laatst. Oh nee, wacht...

Karelklep | 29-11-15 | 13:22

Je kan hier zelf ook iets aan doen, door bijvoorbeeld op je werk gewoon onomwonden je mening te geven over dit soort onderwerpen.
En die ook te onderbouwen met feiten.
Een aantal mensen zullen misschien niet meer tegen je praten, maar mensen die zo op een goed onderbouwde mening reageren zijn je tijd ook niet waard, dus dat is een win/win situatie.
Het geeft andere collega's ook moed om hun mening openlijk te ventileren, en zo sturen we Nederland langzaam weer op de koers die we zouden moeten varen.

Rimpeldoos | 29-11-15 | 11:56

Misschien dat het UWV in samenwerking met de gemeente al die anti zwartepiet demonstranten eens op het matje roepen,statuut erbij oh wacht je leeft al je levenlang op kosten van de staat word tijd dat je gaat meewerken aan re-integratie.Er zijn meer dan genoeg instantie,s die staan te springen om vrijwilligers zorginstellingen -plantsoenendiensten-etc geef ze 100 euro bonus bovenop hun 950 euro aan uitkering/huur/zorgtoeslag goed ook nog eens goed voor zo,n 400 euro whoppa wie doet je wat 1350 euro in de pocket lang leven de voedsel/kledingbank.

Ook ik ben een kind van zwarte piet alleen niet die zwarte piet waar jullie klootjesvolk het over hebben mijn opa en vader gingen iedere dag als blanken de kolenmijn in en kwamen als zwarte piet naar boven dat was werken heb van mijn hardwerkende vader nooit of te nimmer een klacht gehoord nee die man heeft me zelfs geleerd respect te hebben voor mijn medemens en alleen door hard werken bereikt je iets.
Kan ik van die anti-pieten niet zeggen .

brilletje1 | 29-11-15 | 11:38

Kansloos kutvolk... te pas en te onpas de slavernij erbij halen. Er staat je niks in de weg om op te rotten uit dit land als je het hier niet zint (sint :))

Sinterklaas blijft en ZWARTE piet ook

robdeventer | 29-11-15 | 11:34

@zegwatjedenkt, niet alleen de echte grote zwarten hoor, van de donkere mensen die ik ken, en dat zijn er best veel, is er niet een die zich druk kan maken om Zwarte Piet, maar temeer om een handjevol droeftoeters dat meent namens hen te spreken. Zie ook een eerder filmpje van GS opgenomen in de Bijlmer, of vraag het een willekeurige, weldenkende Surinamer of Antilliaan.

El Muñeco | 29-11-15 | 11:23

Wat een sneue gasten, ga eens aan het werk. Euh... Overigens heb ik dit jaar meer zwarte pieten gezien dan de afgelopen jaren, hehe

Karelklep | 29-11-15 | 10:26

de echte grote zwarten zoals Martin Luther King en.... ehm..... nou Obama dan maar, zouden over deze mensen heen kotsen. Zoveel drukte voor een kinderfeestje... ze hadden die tijd ook kunnen besteden aan het helpen in een vluchtelingenopvang ofzo... doe iets nuttigs! (en stop het zwarte- pieten)

zegwatjedenkt | 29-11-15 | 10:16

Wat een intellectuele armoe. Ik mag het misschien niet zeggen, maar het intellectuele niveau speelt deze demonstranten niet echt in de kaart. In tegendeel. Jaren lang het handje ophouden en de criminaliteitscijfers zwaar beïnvloeden, en dan proberen een kinderfeest te verzieken. Aangesticht door die Quincy en z'n trawanten en inmiddels zie ik iets te dikke werkschuwe negroïde vrouwen met bordjes rondlopen in hun veel te dure jeans met dito smartphone in de kontzak. Meelopen achter de leider.
Mag ik het zeggen? Vast niet, maar doe het toch: het heeft veel weg van een apenrots. Als ik dat nog ga uitleggen, word ik weggejorist.
Ik walg hier zo gruwelijk van he, dat kun je je niet voorstellen. Mijn haat jegens deze profiteurs groeit alleen maar. De dag dat ze massaal vertrekken naar Tsjoeketsjoeke-land gaat bij mij de vlag in top. Als je het hier niet naar je zin hebt, terwijl je voorouders hier al generaties vertoeven, dan wordt het eens tijd om je aanwezigheid te heroverwegen en de reis naar Afrika of een van de bovenwindse eilanden aan te vangen. Opgesodemieterd.
Nog veel erger vind ik dat er Nederlanders zijn die in deze flauwekul meegaan. Diewertje Blok bijvoorbeeld. Doet al jaren het Sinterklaasjournaal maar vindt nu ineens dat die pieten wel erg zwart zijn. Ik vraag me werkelijk af hoe het kan dat ze dat nu pas ontdekt, volgens mij hebben we daar nooit geheimzinnig over gedaan. Maar ik denk niet dat ze dit zelf vindt, ze is een stroman die dit moet zeggen. Ik heb zelfs al enkele pieten ontwaard die NIET helemaal zwart/bruin waren maar alleen vegen hadden. Mijn zoontje van 6 haalde ze er meteen uit en wist me te vertellen dat het geen pieten waren maar verraaiers. Pas op, ik heb 'm dat niet geleerd he, dat bedenkt hij zelf. Heel goed.
Van binnen huil ik, wetende dat hij over een of twee jaar toch niet meer gelooft en dan zal het ook wel compleet gesloopt zijn. Als het niet door de zwartjes is, dan wel door moslimextremisten.
Lieve mensen, we gaan nog spannende tijden tegemoet. Maar ik zal me verzetten en verdedigen tot ik erbij neerval.
Tot die tijd moet ik werken om dit kut volk vreten te geven. Ik hoop dat ze erin stikken!

Dat is wel vreemd... | 29-11-15 | 09:28

Vroeger gaf je ze gewoon met de zweep als ze spatsies hadden, als ze te ver gingen hing je ze aan een boom, ...... de goeie ouwe tijd

Roffel | 29-11-15 | 08:51

-weggejorist-

mallekater | 29-11-15 | 08:46

-weggejorist-

woutje79 | 29-11-15 | 07:51

zsorry hoor wordt er nou vet geschhreeuwd tegen die oma??? WTF en die wout haalt oma maar even weg??? wat is dit voor een omgekeerde wereld

woutje79 | 29-11-15 | 07:50

Ramsesz | 28-11-15 | 17:53
U w reactie is merkwaardig genoeg door niemand opgepikt, maar ik denk dat u de essentie van de problematiek hiermee raakt. De laatste keer dat het aan de orde werd gesteld is de uitkomst onbeslist gebleven.
Het aantal beschikbare moleculen per eenheid aardbewoner intussen is niet toegenomen maar het aantal aardebewoners wel.
Dat betekent in de praktijk:
1 herverdelen tot het uiterste
en/of
2 groepen samenstellen die elkaar vanzelf wel te lijf gaan opgedeeld naar ras, klasse, nationaliteit, etniciteit of religie of combinaties hiervan.
Het mooiste is als ras en religie gelijk kunnen worden geschakeld, dan ontstaat een " Perfect storm" Racial War zoals u terecht opmerkt. Ergens zit er iemand dit allemaal uit te denken en beschikt over voldoende invloed om het uit te laten voeren. Als ik een aantal bekende Bilderbergers als voorbeeld neem, krijg ik sterk het gevoel dat die groep niet het sturende brein kan zijn vanwege een algeheel gebrek aan kwaliteiten. Wie dan wel weet ik niet al heb ik wel vermoedens.

kindapaas | 29-11-15 | 07:42

Kom op mensen. We moeten het met z'n allen niet zo 'zwart-wit' inzien. Blijf positief, nog even en we vieren weer gezellig kerstf... uhhh winterfeest!

palingdroom | 29-11-15 | 02:42

-weggejorist-

Hyppo Kriet | 29-11-15 | 02:41

Hier economisch beter willen worden van andere mensen en wanneer dat gebeurt, diezelfde mensen ook nog eens gaan afzeiken op alles wat ze doen, inclusief kinderfeestjes. Mooi volk, dat wat het ook zijn. #dewerelddraaitommij

EatSleepSlaveRepeat | 29-11-15 | 02:08

Nieuwkomers die moeite hebben met Nederlandse gewoonten, zijn vrij om te vertrekken.
Ze zullen er dan wel rekening mee moeten houden dat het aanvragen van een uitkering in den vreemde, niet zo makkelijk gaat als hier.
Dat is waarschijnlijk de reden dat ze die stap niet zullen maken.
Het Nederlandse weer kan zeker geen reden zijn om te blijven.
Maar heb dan het fatsoen om onze tradities te tolereren.
Doe je dat niet,
dan ben je een onbeschofte parasiet.
Zei Piet,

Veritas Splendor | 29-11-15 | 00:33

@die_kale , mooi opgepent er zijn belangrijke zaken die zo voor ons voorbij gaan.Democratie is dood mensen lees AGENDA 21 eens op internet, depopulatie en de nieuwe wereldorde. De elite lachen zich rot hoe de bevolking elkaar de hersens in slaat terwijl hun het probleem zijn .Ja de elite,banken,wereldleiders en onze regering.
Mensen die niet wakker willen worden en nog steeds in een aluminium ontkenning zitten let maar op.De realistengekkies krijgen gelijk. De dollar die in elkaar dondert en onze economie die aan alle kanten verzwakt en open grenzen. Allemaal op de rit van de bilderbergers.En plan Europese staat wordt steeds sneller uitgerold. Hun zijn het probleem wat we moeten bevechten en niet elkaar.

Maco3key | 29-11-15 | 00:06

Tja, kinderfeestjes crashen, dat ga je dan doen op je vrije zaterdag, van zondag tot maandag zit je toch ook alleen maar thuis uitkering te trekken op de bank.

El Muñeco | 28-11-15 | 23:55

Ik begrijp die anti zwarte pieten hysterie niet zo goed want nog maar relatief kort geleden liep dat soort georkestreerde frustraten nog te blèren dat black beautiful is.

Dan wordt dat in dit land in de maanden november en december uitbundig gevierd, is het weer niet goed!

Wat willen die zeurpieten nou eigenlijk? Oh wacht, nu begrijp ik het ZEUREN en uh......., ach laat ook maar.

h.a.k. blok | 28-11-15 | 23:46

Hier is in iedergeval geen slavernij onder het donkere volk, omdat ze geen werk hebben.

Slavernij zit hem meer onder het witte volk.
Deze mensen moeten allemaal minimaal 40 uur per week werken om deze mensen te betalen. Ze zouden wel wat meer respect mogen hebben.

nononse | 28-11-15 | 23:42

Het wordt godverdomme tijd dat er daadkrachtig opgetreden gaat worden tegen deze onsympathieke kansloze uit de staatsruif vretende minkukels. Wapenstok er overheen en opsodemieteren met dat achterlijke gedoe.
Maar nee, in dit land mag je álles zeggen en onder die vlag de sfeer verneuken voor de grote groep. Als je niet van het sinterklaasfeest houd, dan blijf je maar met je verongelijkte rotsmoel binnen zitten.

Wáárom wordt dit gedoe toegelaten? Waarom? Ik kan er met mijn pet niet bij.

Mijn bloed kookt letterlijk bij het zien van dit soort beelden. En als ik er naast zou staan en ik mijzelf niet zou kunnen beheersen dan draag ik ten eerste ook bij aan het verzieken van een leuk feestje voor de kinderen en ten tweede word ík dan afgevoerd door de politie. Je staat gewoon machteloos in deze discussie, omdat je gewoon nog fatsoen in je donder hebt.
Maar die kakkerlakken die daar rondlopen met hun asociale rotgedrag, díe hebben de hele wereld. Want zij hebben schijt aan alles wat niet in hun straatje past en houden rekening met niets en niemand behalve hunzelf.

Gadverdamme!

Highwoodman | 28-11-15 | 23:37

Je krijgt bij deze beelden toch het idee, dat alleen slavernij ze nog kan redden, want zelf maken ze er een potje van?

iksnaperniksvan | 28-11-15 | 23:31

-weggejorist en opgerot-

Gebleekte | 28-11-15 | 23:30

Van harte eens met de uitlatingen van de filmert in sappig dialect.
"in Suriname vieren ze het ook" Laat me raden; ze kennen daar geen "regenboogpiet" maar alleen zwarte Piet.
Wat is er tenslotte mis met een zwarte piet in Suriname ??
Lijkt dan meer op de zelfhaat van de Linksche Kerk. Dat ze een hekel hebben aan hun eigen huidskleur.

said_fred | 28-11-15 | 23:27

-weggejorist-

TimAmsterdammerT | 28-11-15 | 23:05

Ik denk dat er een hoop negers zich schamen voor dat zooitje ongeregeld.

TimAmsterdammerT | 28-11-15 | 23:05

Tsja, afschieten mag niet.

Uw Verzekeringsadvis | 28-11-15 | 23:05

Vandaag in het oosten gelukkig nog gewoon ouderwets sinterklaasfeestje. Onschuldig tot op het bot. Steeds vaker denk je toch dat een beetje normen/waarden en fatsoen met de knuppel bijgebracht mag worden. Het gaat in elk geval niet vanzelf zien we. Zelfs niet na generaties lang pamperen.

npo | 28-11-15 | 22:35

en maar drammen over een nederlands kinderfeestje maar niet te trots om de nederlandse uitkering te weigeren luie flikkers

mmkk | 28-11-15 | 22:26

Laten we er rode pieten van maken. Als symbool voor alle uitkeringen,die we gretig uitstorten over dit soort kanslozen. Walg!

marchbrown | 28-11-15 | 22:17

Wanneer verplicht het UWV deze demonstranten te solliciteren naar de functie van zwarte Piet? kunnen ze niet demonstreren tenminste of ze voldoen niet aan de sollicitatieplicht, dus weg uitkering. Win/win situatie.

allah snackbar | 28-11-15 | 21:57

@Rico Tampeloerus | 28-11-15 | 20:43
.
Je theorie klopt deels. Een deel van de (christelijke) Antilliaanse en Surinaamse bevolking in 020 was de moslims zeker zat. De eerste zijn goed geintergreerd in de samenleving en zijn aan het werk. Zij zagen dat de werkloze moslims met veel gezeur en gehuil in korte tijd veel subsidiegeld en publiciteit binnen sleepten. Dat veroorzaakte zeker veel wrevel. Deze pieten nonsens komt uit een ander hoek.

Piet Karbiet | 28-11-15 | 21:32

Wat Lupuslupus | 28-11-15 | 17:43 zegt!

Barry Balzak | 28-11-15 | 21:03

|Ik draai het maar eens om en geef de zielige Negers ook groot gelijk'' Ik bedoel piet hoort ook eigenlijk blank te zijn.... Want als je tegenwoordig ook na de misdaadcijfers kijkt, dan staat dit ook zeker haaks op de allochtone slaaf van sinterklaas.... Die komt namelijk niks brengen, Maar halen uit je huis. Fijn dat de NOS ons hierin steunt, ik bedoel hiermee wordt voorkomen dat op latere leeftijd de blanke kindjes in totale shock zouden komen als blijkt de er overal uit de buurt pietjes de spullen uit de huizen en auto's halen...

Dutchmen32 | 28-11-15 | 21:02

Mijn god wat ben ik die allochtonen met een grote bek zat! Schietmijmaarlek | 28-11-15 | 20:56

Hear, hear, hear!

langzullenweleven | 28-11-15 | 21:00

Ik zou haast gaan pleiten voor sniperpieten.
Mijn god wat ben ik die allochtonen met een grote bek zat!

Schietmijmaarlek | 28-11-15 | 20:56

@Lewis | 28-11-15 | 18:28
Ben het geheel met je eens, Lewis, wij moeten met elkaar door wat onze voorvaders hebben gedaan of is aangedaan, zou niet op ons bord moeten en horen te liggen. Ik heb het gepost omdat die zeikers hier ook lezen.

toetanchamon | 28-11-15 | 20:51

Ik heb een controversiële theorie: enkele van onze altijd relaxte donkere medemensen zagen hoeveel de zeurende islamiet voor elkaar kreeg en dacht: ik ga ook eens verongelijkt kankeren en zielig doen!!!
Wie weet hoeveel betuttelracisten ik mee krijg...
En een boel geld natuurlijk!

Rico Tampeloerus | 28-11-15 | 20:43

Het is toch wat.. 150 jaar na de afschaffing van de slavernij waar een fractie van de Nederlanders aan de andere kant van de wereld bij betrokken was nemen ze het nog altijd iedereen met een lichte huidskleur een beetje kwalijk.. Staan ze dan op straat in hun door een 12 jarig kindje in bangladesh in elkaar genaaide schoenen te schreeuwen over slavernij..
De broer van mij opa is tijdens de tweede wereldoorlog in een concentratiekamp vermoord door de nazi's, maar er is geen haar op mijn hoofd die een Duitser daar nu nog voor verantwoordelijk houdt.

henkdekanarie | 28-11-15 | 20:39

Ik maak me meer kwaad om het feit dat ik door een stelletje zich zelf niet ontwikkelende personen die in hun eigen cultuur blijven hangen en zelf nergens voor open staan en al helemaal niks moeten hebben van mijn blanke cultuur voor onderontwikkeld wordt uitgemaakt. Ik weet niet wat er tegenwoordig in de geschiedenisboekjes staat gezien o.a. angst om over het lot van de joden in de tweede wereld te onderwijzen maar bij mij stond slavernij wel degelijk als zwarte (oeps) bladzijde in het boek. Ik heb dit gewoon als onderdeel van de middelbare school als onderwerp gehad. School ja, niet iedereen kent het. Er werd op doorgevraagd, proefwerk over gehad, een voldoende gehaald etc etc. Weet misschien wel meer over die periode dan die gezakte vmbo uitkeringclub die loopt te protesteren. Denk dat het lachen wordt bij een simpele vraag als jaartallen of aantallen. En mijn familie? Die heeft er werkelijk geen flikker mee te maken gehad en ook geen vruchten van genoten. Die deden hier gewoon hun alledaagse ding. Internet en snelle media bestond toen niet echt. Och jawel: wij hebben allemaal het besmettelijke white privilege. Vergat ik even. Wij hoeven nergens wat voor te doen en zelfs op het werk hangen we onderuit. Alles komt ons toch wel aanwaaien. Zelf blijven hangen op een bepaald niveau en dan blind mensen op dat zelfde niveau beoordelen omdat je niks anders kent. Ontwikkel je; haal een diploma, wees braaf. Je zult zien dat de wereld er dan heel anders uit gaat zien. Dat eeuwige zwart (oeps) kijken moet maar eens ophouden. Stelletje rukeenden.

verbanden | 28-11-15 | 20:36

Heerlijk in het Pietendorp geweest vandaag. Hoewel er veel Pieten rondliepen met ander haar, had de authentieke Piet de overhand. Alle kinderen genoten en er waren relatief veel (wie weet als tegengeluid?) donkere gezinnen. Ook dié kinderen gingen verkleed als Pietjes. Ik heb ook Chinezen, Indiërs en zelfs gehoofddoekte dames met man en kroost gezien. En iedereen had plezier. Het was een smeltkroes van blije kinderen die geen verschillen zien, alleen overeenkomsten. Alle ouders driftig hun kind aan het aanmoedigen bij de zaklooprace of pakjesvissen, kauwend op pasverworven pepernoten van kindlief die toch al propvol zat. Telefoons paraat voor de Facebookfoto's. Pietendorp is perfectie ten top. Dat het nog maar lang moge bestaan... Kwinsie en consorten: eat that!!!

wazakzegguh | 28-11-15 | 20:35

Dit soort figuren kiezen voor de fictieve, misplaatste en hypocriete slachtofferrol en zullen dankzij die instelling nooit een positieve bijdrage leveren aan de samenleving.

Harry Turtle | 28-11-15 | 20:34

Ze willen graag Amerikaanse toestanden terwijl er binnen Nederland nooit sprake was van grootschalige slavernij binnen de landsgrenzen, enkel aan de andere kant van de wereld, ook hebben we nooit iets als segregatie of institutioneel racisme gekend, we hadden geen blackface.. Piet is voor iedereen louter een positief figuur zonder ook maak de kleinste negatieve bijbedoeling. Maar toch proberen ze een klimaat van haat, schuld van de blanke Nederlander en verdeeldheid te scheppen.. Waarom?

henkdekanarie | 28-11-15 | 20:30

Ach laat ze lekker daar , A'dam is allang verloren.
Ik nodig die lui uit om volgend jaar hetzelfde te proberen hier in een dorpje in Noord Brabant bij de Sinterklaas intocht.
Die gaan met hun hele anti zwarte pieten club per ambulance terug naar A'dam.
Geloof me, Zwarte Piet zal nooit verdwijnen, nooit.

phman68 | 28-11-15 | 20:28

In de VS mag je het niet meer hebben over zwarten, negers of niggah's. Daar heten ze African-Americans.

Alsof dat ook maar in de verte helpt, die policorshit. De doorsnee Amerikaan heeft het heus nog over blacks and niggah's en daar helpt geen lieve moedertje aan.

In feite worden de 'African Americans' hiermee alleen maar verder de grond in getrapt.

dontworrybehappy | 28-11-15 | 20:19

Begon al met de blues, alleen maar janken. Toch mag ik er graag naar luisteren.

Om nu nog te janken, dan ben je niet een beetje van het padje af, welnee, dan ben je een fucking loser die gewoon een uitkering wil.
Meer niet. In de tijd van Den Uyl mocht men kiezen. Of men bleef in Suriname (geen uitkering) of men kwam naar Nederland (wel uitkering). Destijds was het verzoek of de laatste vertrekkende Surinamer het licht uit wilde doen.

Socialisme jongens en meisjes, dat weet wat.

dontworrybehappy | 28-11-15 | 20:15

De HEMA, De Bijenkorf, AH en al die andere landverraderswinkelketens die met hun slappe knietjes niet wisten hoe snel ze Zwarte Piet wit, goud, beroet of blauw moesten verven voor een een handvol klanten zullen wel trots zijn op deze ludieke manier van protesteren. Sterph allen!

nlnl | 28-11-15 | 20:14

-weggejorist-

Boer Piet | 28-11-15 | 20:14

dontworrybehappy | 28-11-15 | 20:03
Het Silvana Simonssyndroom. Ik ben onzeker over mijzelf: allemaal de schuld van die smerige witte xenfobe racisten! Weet je wat? Ik ga alle aandacht op mezelf vestigen bij iedere minuut televee die ik krijg. En bijkans maak ik m'n danspartner ook nog even belachelijk omdat ik niet mag winnen. Stampvoetende kleuters.

Sliptong | 28-11-15 | 20:09

Deze week was de herdenking voor de onafhankelijkheid van Suriname. De helft van de bevolking en veel hindoestanen en indiers vertrokken in 1975 naar NL en gingen er vanuit dat de negers er een zooitje van zouden maken. En zo geschiedde.

Piet Karbiet | 28-11-15 | 20:09

Opbokken... Allemaal.

Dr.Rotten | 28-11-15 | 20:08

Als die Amerikanen echt serieus met een film over Black Pete komen dan wordt het maar eens tijd voor een filmpje over indianen, latino's en negers in de Verenigde Slaven van Amerika. Kan die wandelende fruitmand van de VN ook boehoe ende huilie huilie doen.

Sliptong | 28-11-15 | 20:04

Zou je er echt een probleem van maken als je je als zwarte toch al niet inferieur zou voelen aan een blanke?

Beetje raar toch, jongens en meisjes?

Geen kind dat er om maalt - degenen die zeiken over dat wit en zwart zijn de eigenlijke racisten; volwassen lutsers.

dontworrybehappy | 28-11-15 | 20:03

@Chow.
Vooropgesteld, ik vind dat ras, afkomst, kleur niets moet uitmaken. Sterker nog, als ik diep in mijn hart kijk vind ik het onterecht dat mijn salaris hoger is dan dat van een arbeider, puur omdat ik de mazzel heb net iets intelligenter te zijn.
Dit gezegd hebbende kan ik het niet nalaten u te zeggen dat u net zo oordelend en generaliserend bentals FH. Ditmaal niet gebaseerd op afkomstig/ras, maar wel op aannames, ondernemerschap (wist u dat elk onderzoek blijkt dat ondernemers het meest frauderen, met name tav de belastingen?) en vooroordelen.

RoBD=Skullfucker | 28-11-15 | 20:02

word snel weggejorist?
beetje politiek correcte opmerkingen worden niet getolereerd

grauwelzak | 28-11-15 | 20:00

Sinterklaas slaan, willekeurige mensen met een bord rammen, black power vuisten, kinderen lastig vallen, iedereen voor rascist uitmaken... Gezellig Sinterklaas feestje op reigersbos...

!Trepmud | 28-11-15 | 19:58

@Lewis | 28-11-15 | 19:46
Goed punt! Maar het kán toch óók bijna níét anders dat íédereen schijt-, maar dan ook schijt- ziek van dat gedram wordt.
We houden verdomme geen stukje cultuur meer over, plakje voor plakje moeten we inleveren. Dit gezeik speelt pas sinds een aantal jaar, dat terwijl er al sinds de jaren 50 zwarten in Nederland wonen. Nooit iemand over gehoord, zelfs niet in de jaren 80, toch wél hét tijdperk van anti-discriminatie met mooie posters vol schuldgevoelens.
Wellicht kunt u zich de poster nog herrineren uit dat tijdperk:
"Als je ziek bent word je paars, als je in de zon ligt word je bruin, als je schrikt dan word je wit, en dan noem je mij de kleurling?".
Totaal doorgeslagen, mede vanwege Black Entitlement bewegingen vanuit de VS zoals "black twitter" e.d.
En wáárom?! Alleen maar voor iets dat honderden jaren geleden is gebeurd en waar allang reparaties voor zijn gedaan en excuses voor zijn gemaakt.
Hóé ver moeten we teruggaan in de tijd om iedereen te pleasen?!

Dhr. de Wit | 28-11-15 | 19:57

Piet was in 2007 de Sint op een zwarte school in de Bijlmer. Achterop bij een moteragent. En daarna naar de islamitische basisschool ernaast. Alle moslimpjes met een mijtertje op. Met een kruis. Geen vuiltje aan de lucht. Iedereen blij. In 2007.

Piet Karbiet | 28-11-15 | 19:55

Lol, die achterlijke piepnegers en hun metgezellen ook. Ze worden steeds gekker.

Zuidermeerder | 28-11-15 | 19:55

@FailingHumanity | 28-11-15 | 19:39
Het is niet onze gekleurde medemens die boos is. Dat hele ZP gedoe is een gescript verhaal. Waarbij de mensen die jij nu ziet protesteren gebruikt worden. Om het business plannetje van een paar hele nare mensen te laten slagen. Het lijkt misschien op iets echts, iets wat uit het hart komt. Maar het is vooral een zaak van, weer, de portemonnee, waar, weer, de kwetsbaren in onze samenleving voor misbruikt worden.

Mark_D_NL | 28-11-15 | 19:54

het zal er ongetwijfeld op uitdraaien dat het zwarte piet gezeik pas stopt als er een zak met geld wordt uitgedeeld aan de zeurpieten en de overheid kennende gaat dat ook vast niet lang meer duren.

jan-lul-de-behanger | 28-11-15 | 19:53

Jullie kennen toch allemaal nog wel de tweede wet van Kok? Racismetroef × verongelijktheid / door de wortel van ja maar = gratis geld. Rekenpietjes.

Sliptong | 28-11-15 | 19:53

RoBD=Skullfucker | 28-11-15 | 19:48

Ik betaal belastingen en premies. Ik betaal dus ook mee aan jankerts zoals FH. Als FH meent zoveel hoger op de ladder te staan als een negert in deze samenleving dan ben ik wel nieuwsgierig wat FH oplevert waardoor hij vind dat hij blijkbaar meer recht van spreken heeft. Want als hij een suf kantoorbaantje heeft en morgen teelbalkanker krijgt kost hij ons per saldo alleen maar geld.

Chow | 28-11-15 | 19:53

@eerstneukendanpraten | 28-11-15 | 19:38
Als ik denk aan flyfishing zie ik een foto voor me van prins Charles in een rivier met lieslaarzen aan, die op die manier zijn scheiding van Diana probeert te verwerken.
Als ik aan het pissen ben heb ik dat ook.

Jim Lovell | 28-11-15 | 19:51

cabbit | 28-11-15 | 19:47

Ik begrijp nu dat u officieel woordvoerder bent namens uw club bevriende negers?

Chow | 28-11-15 | 19:49

Ik kan wel janken hoe ons goede oude Nederland wordt verkracht (dankzij de landverraders die al dat gespuis maar blijven binnenhalen.)

telelezer | 28-11-15 | 19:49

@Chow 19.43
Als je hier geboren bent kun je wel in je eigen land beginnen hoor, dan is Nederland nl je eigen land.
.
Maar ik begrijp niet zo goed waarom u als ondernemer voor FH moet betalen? Heeft FH geen baan dan? En is het ondernemer zijn zo belangrijk dat dit u meer rechten geeft dan andere belastingbetalers?

RoBD=Skullfucker | 28-11-15 | 19:48

Jan Leul | 28-11-15 | 19:45
LOL. En alleen al dat ze zouden demonstreren om werk... Moewhaha. Alleen als ze gratis aandacht krijgen en zodoende misschien bij de Vara uitgenodigt worden, stemt dit soort onkruid tevreden. Want wat zijn ze ineens boos zeg.

Sliptong | 28-11-15 | 19:48

Ze moeten zich kapot schamen.
Het heeft ook niks meer met vermeend "racisme" van doen. Het is allang duidelijk dat zwarte piet niks racistisch (meer) heeft. Het gaat ze alleen om verpesten, pesten en aandacht.
En ondertussen geven ze bruine en zwarte mensen nog een slechte naam ook. Geen van de negers die ik ken willen nog geassocieerd worden met dit stelletje asociale relschoppers.

cabbit | 28-11-15 | 19:47

@nemoj me jebat | 28-11-15 | 19:36
Ja. Maaar wanneer je nu opgroeit weet je niet beter. Je groeit op in de realiteit en waan van de dag. Sommige dingen houdt je niet tegen. Maar waar Nederland nu aan ten onder gaat was wel tegen te houden. En ook dat weer is een medaille met 2 kanten omdat sommigen randdebielen echt geloven in de EU. Ja, je bent compleet van het potje af wanneer je die ouderwetse zeer achterhaalde visie nog hebt (jij dus pechtold). Visies zijn dood, realisme en gebruik maken van de huidige tech tools om zaken te maken, te verbeteren of te elimineren dat is wat hierna komt. Hopelijk snel. Maar ik betwijfel of de huidige generatie politici over hun eigen schaduw heen kunnen stappen.

Mark_D_NL | 28-11-15 | 19:47

Jan Leul | 28-11-15 | 19:45

Zolang we hier Oostblokkers hebben werken in de kassen hoeven we ons beslist niet op de borst te slaan om ons arbeidsmoraal hoor.

Chow | 28-11-15 | 19:47

Gewoon terugzetten op de bananenboot dit tuig. Parasieten zijn het.

Murk Ratte | 28-11-15 | 19:46

Ik begrijp dat oma'tje goed. Toen oma nog een mamma was, was Sinterklaas leuk voor haar eigen kinderen. En waren er maar een handjevol surinamers/overige rijksgenoten, en die keken wel beter uit dan een grote bek open te trekken. Toen oma zelf een kindje was, waren er misschien 1 of 2 surinamers/overige rijksgenoten, en kwam het niet eens bij ze op om iets over Zwarte Piet te zeggen.

En nu? Dat gespuis heeft het gore lef om zo met ons om te gaan? Iemand moet eens bij de ambassade van Tanzania langs gaan, en vragen hoeveel het kost om 250.000 identificatiebewijzen + inreisvisa te krijgen. Dan kunnen we zo het gros oppakken en op de boot naar Tanzania zetten, alwaar ze in Dar-es-Salaam aangekomen geen enkele Zwarte Piet zullen ontwaren en dus vrolijk en in vrede verder kunnen leven.

EnNouJijWeer | 28-11-15 | 19:46

@Dhr. de Wit | 28-11-15 | 19:44
Zie het als iets positiefs. Als iemand als híj dit tweet... dan is er toch echt iets aan de hand. Hij had het ook over uitlokking door de Sint kunnen hebben.

Lewis | 28-11-15 | 19:46

@Sliptong | 28-11-15 | 19:34
Demonstreren 1000 Surinamers in Den Haag daarbij scanderend "wij willen werk,wij willen werk".Staat er een winkelier voor z'n zaak het te aanschouwen en denkt ik kan best wel iemand gebruiken. Hij spreekt één van de demonstranten aan met het aanbod van werk.Die antwoordt vervolgens : "waarom ik meneer, er lopen er nog 999"

Jan Leul | 28-11-15 | 19:45

Oppakken en deruit met het gespuis.

gebrokenvleugel | 28-11-15 | 19:44

-weggejorist-

Rest In Privacy | 28-11-15 | 19:44

Ga niet eens de video kijken want dan gaat het alarm van mijn bloeddrukmeter weer af. De tekst is al genoeg om een zwembad vol te kosten.
En wat een surrealistische tweet van frans weisglas. Dat hebben jij en de jouwen zelf veroorzaakt, meelmuil!

Dhr. de Wit | 28-11-15 | 19:44

*Zucht* Hey Gekleurde mens die zo'n probleem heeft met zwarte piet ... Verbeter de wereld .. Focking begin eens in je eigen land
FailingHumanity | 28-11-15 | 19:39

Waarom komt het in je achterlijke kop nou niet op dat er heel veel gekleurde mensen zijn die gewoon Nederlander zijn en dus niet focking in hun eigen land kunnen beginnen. Zoals hier geboren zijn bijvoorbeeld. Waarom donder jij niet gewoon op. Ik als ondernemer betaal me suf aan schreeuwers zoals jij die menen allerlei privileges en rechten te hebben.

Chow | 28-11-15 | 19:43

@boefje 18.21
In uw "comment" vergeet u drie hoofdletters, gebruikt u een Anglicisme vergeet u de punt aan het einde van de laatste zin, en, wat mij betreft het meest kwalijk, u plaatst zelfs geen spatie na een punt of komma. Ergo, (dat betekent dus, of meer formeel, derhalve) u bent wel de laatste die een ander mag aanspreken op zijn niveau en taalgebruik. Ronduit lachwekkend.

RoBD=Skullfucker | 28-11-15 | 19:40

De Hema's en de V&D's willen toch geen zwarte piet meer ? Wees dan flink en schaf het helemaal af. De lol is d'r nu ondertussen toch wel af. Als je Sinterklaas avond viert, ben je tegenwoordig een vuile racist.

VincentTheSaint | 28-11-15 | 19:40

nemoj me jebat | 28-11-15 | 19:36
Nee joh, alleen die stammen die Godsammekraken 17:33 aanhaalt, zijn irritant. Met een beetje geluk gaan ze terug naar Onderontwikkelstan.

Sliptong | 28-11-15 | 19:39

O ja en om het nog duidelijker te maken. Zelfs bij hun voetbal elftal is gezeik. De culturele zeik hoofdstad van nederland.

tweetybird | 28-11-15 | 19:34

Jammer nou. Hele betoog klopte en dan gaat het mis bij Ajax :p

Chow | 28-11-15 | 19:39

Het is gewoon trollen. Gewoon keihard tegen de schenen trappen. Ziet niemand, geen rode kaart.

Rest In Privacy | 28-11-15 | 19:39

*Zucht* Hey Gekleurde mens die zo'n probleem heeft met zwarte piet ... Verbeter de wereld .. Focking begin eens in je eigen land .. ooh nee wacht even Daar hebben ze geen probleem met zwarte piet gewoon omdat die zwarte pieten onder dat zwart bruin zijn... GVD Rot Nu Eens Snel Op Jullie stinkende hypocrite NEP Nederlanders de eenige racisten hier dat zijn jullie .. als je het niet leuk vind hier Ga Dan Weg .. ze maken misbruik van dit land van melk en honing en dat is zeer duidelijk in hun mantra

FailingHumanity | 28-11-15 | 19:39

Jim Lovell | 28-11-15 | 19:32

Het is niet voor niets 'the noble art of flyfishing'.

eerstneukendanpraten | 28-11-15 | 19:38

@Jim Lovell | 28-11-15 | 19:32
lood minus lijst, klote tekst aanvul Apple.

Jim Lovell | 28-11-15 | 19:38

Ik vind Nederland steeds minder leuk.

nemoj me jebat | 28-11-15 | 19:36

Ik wou dat ze zo actief op zoek gingen naar werk! Uitvreters.

Sliptong | 28-11-15 | 19:34

Een week geleden.Filmpje gemaakt door KOZP tijdens poging om 'racistische' kleuters in Enkhuizen te bekeren.
.
"Enkhuizen demonstration at blackface Zwarte Piet minstrel village"
www.youtube.com/watch?v=4PaysZyz-ow

Jan Leul | 28-11-15 | 19:34

tweetybird | 28-11-15 | 19:32


O ja en om het nog duidelijker te maken. Zelfs bij hun voetbal elftal is gezeik. De culturele zeik hoofdstad van nederland.

tweetybird | 28-11-15 | 19:34

Alles kan kapot. Opbouwen en respect tonen is volgens sommige culturen een brug te ver. Lekker afbreken is het motto. Ze doen gewoon waar ze enorm goed in zijn. Droeftoeters.

Audiomind | 28-11-15 | 19:33

@eerstneukendanpraten | 28-11-15 | 19:28
Vissen zonder loodlijst? Dat is toch geen sport meer te noemen?

Jim Lovell | 28-11-15 | 19:32

Het duurt niet lang meer voordat Sinterklaas en Zwarte ondergronds gaan. Over 10 jaar moet men in Nederland stiekem Sinterklaas vieren.

Mark_D_NL | 28-11-15 | 19:32

Maar ja Amsterdam zuid oost. Wat moet je daar eigenlijk bij de intocht van sinterklaas met je kinderen. Daar sla je toch over en ga je naar een dorp of stad waar sinterklaas wel welkom is. Dat Amsterdam. Zeg nou eerlijk. Je zou er zelfs niet meer dood willen gevonden. En mij hoef je niet te geloven maar vraag het eens aan echte amsterdammers. Die zullen je hetzelfde zeggen.Het Amsterdam van toen en het Amsterdam is een heel verschil. Het is niet meer die leuke stad.Het is beter om die stad te mijden. Het komt daar echt nooit meer goed.Onthoud maar dat al dit soort walgelijke zaken daar vandaan komen en beginnen.Die anti zwarte pieten brigade is werkelijk een schande voor zo'n stad.Waar vroeger nog leuke dingen konden is dat allang niet meer. Het is 1 grote zeikstad geworden met beroeps zeikers. HET zit er werkelijk vol met quincys. Mislukte randfiguren die op deze manier aandacht en geld in de portemenee proberen te krijgen. Nee Amsterdam ik laat het al jaren links liggen. Zouden meer mensen moeten doen. Het is werkelijk een pokkestad geworden.Kun je beter een mooi dorp bezoeken waar dat gezeik niet is.

tweetybird | 28-11-15 | 19:32

Mijn hemel Suriname is al weer 40 jaar onafhankelijk in plaats van 25 jaar.
Waar blijft de tijd en hoeveel uitkeringen heeft dat inmiddels gekost.

henk vintage | 28-11-15 | 19:19

En hoeveel heb jij inmiddels opgeleverd?

Chow | 28-11-15 | 19:30

Het wordt toch echt tijd voor 'gerichte acties' tegen dit soort klaplopende KINDERBEULEN! Zoveel en van dien aard dat ze er een beetje wit van om de neus gaan zien.

pietprikkel | 28-11-15 | 19:29

@Abject
Dat is geen AFA trol maar Patricia Visser van de NVU .

Castor12 | 28-11-15 | 19:29

Zuid Oost. Bijlmer. Drama. Woon al mijn hele leven in 020. Ik ben er welgeteld 3 keer geweest. 1 maal voor sollicitatie; geweigerd omdat ik met die ranzige coke-metro zou moeten gaan. Te ver fietsen vanuit hartje stad. Die andere 2 keer was Kwaku. 1e maal was leuk; lekker voor 6 gulden 50 gigantische bak nasi met kip vreten en onderuit gezakt met een Parbo bier naar bezwangerde 16 jarigen kijken. 2e keer rare sfeer en jawel einde avond iedereen rennen: schietpartij. Richting metro in het winkelcentrum halve gang war met overal vage mannetjes. Zal wel opgeknapt zijn maar de Bijlmer blijft de Bijlmer. Heb er gelukkig niks te zoeken. Schijnt wel dat de schim van eens een machtige voetbalclub daar in een soort vliegende schotel ballen heen en weer schiet, maar geen voetbalfan. Verder zou ik het niet weten. Volgens mij hebben ze daar niet zoveel dus laat ze lekker protesteren een dagje. Roti lust ik ook niet. Nee, denk niet dat ik daar heel snel nog een keer kom.

verbanden | 28-11-15 | 19:28

Ben inmidels behoorlijk moe van al die Piet-protesters. Doe eens een topic over een positief onderwerp zoals vliegvissen of zeau...

eerstneukendanpraten | 28-11-15 | 19:28

-weggejorist-

Vienna Calling | 28-11-15 | 19:28

Geschminkt als een neger door de Bijlmer willen lopen en het dan raar vinden dat mensen dat niet zo zien zitten.. Iedereen mag z'n ding doen hoor. Maar dan ook niet piepen als je wat weerstand krijgt.

Chow | 28-11-15 | 19:28

En hoe 'help'een laffe smeris een naar de intocht kijkend besje a 1 m55 wat door KOZP en AFA tuig wordt belaagd ? Hij duwt haar gvd weg !!!!!
.
En morgen staan ze incl. black power vuist bij de jaarbeurs in Utrecht. FF het Zapp Sinterklaasfeest te verzieken.

Jan Leul | 28-11-15 | 19:27

Extremistische protesteerders , gingen ze maar extreem hard werken , maar ze zijn nog te lui om te lachen.

alshetware | 28-11-15 | 19:25

Wat triest zeg. Op deze manier je zin door willen drammen is beneden alle peil

3Xniks | 28-11-15 | 19:21

Mijn hemel Suriname is al weer 40 jaar onafhankelijk in plaats van 25 jaar.
Waar blijft de tijd en hoeveel uitkeringen heeft dat inmiddels gekost.

henk vintage | 28-11-15 | 19:19

En daar hebben we d'r weer. Die AFA-trol die "look at the monkeys"schreeuwde tijdens de intocht in Meppel.
Kan ook niet anders dan een AFA-intrigant zijn, een Pro-Pieter zou gewoon over apen spreken. Maar je weet, deze materie is bestemd voor buitenlands publiek. Zondag een anti-Piet docu op CNN, via via Sunny Bergman natuurlijk.

Die AFA-trol dient gevonden en ontmaskerd te worden, zodat we die hele kick out Zwarte Piet kliek kunnen ontmaskeren.

www.joop.nl/opinies/detail/artikel/349...

Voor de rest bemoei ik me er niet mee, qua humeur kan ik enkel de toorn van Joris en justitie op me afroepen.

Abject | 28-11-15 | 19:19

@Godsammekraken | 28-11-15 | 17:33
+1

kokkowitz | 28-11-15 | 19:14

@boefje_III | 28-11-15 | 18:21
Weet je wat jij moet doen, lekker op de bank een glas witte wijn drinken met de lelijke vriendin als de kids naar bed zijn en dan een beetje tongen tussen de hoogstaande discussies door.
Met dat elitaire gelul maak ik de kachel aan.

Jim Lovell | 28-11-15 | 19:13

Suriname is al 25 jaar onafhankelijk wat doen die lui hier nog in dit racistische land.

henk vintage | 28-11-15 | 19:13

Mijn negers mogen van mij niet naar zo'n demonstratie.

Boutschefter | 28-11-15 | 19:13

@naardeklote | 28-11-15 | 19:05

Dat sentiment heb ik ook bij de andere windstreken van Amsterdam. Moet er helaas te vaak zijn voor zaken. Gelukkig vormt de robuuste carroserie van mijn Zuidduitser veelal een barriere tussen mij en de overblijfselen van onze eens fiere hoofdstad.

Parel van het Zuiden | 28-11-15 | 19:11

@Xirdalan | 28-11-15 | 19:03
Trek me de bek niet open.
Ook vandaag weer in éénvandaag klimaatpropaganda ter waarde van miljarden, miljarden en nog eens miljarden wat niet aan het volk kan worden besteed.

ProAsfalt | 28-11-15 | 19:09

@Desmoulins | 28-11-15 | 18:59 "Compleet off-topic, maar wat is er verder in het leven belangrijk behalve voetbal, politiek en vrouwen?"
.
Het laatste.

ben kokhals | 28-11-15 | 19:08

Ach alle tradities worden afgeschaft in Koninkrijk der Nederlanden.

De VVD vindt het goed want de gekleurde mens levert (in)direct gratis arbeid op.

Links vindt het goed want meent dat alles terug te voeren is op het slavernijverleden waarvoor wij nog een schuld moeten betalen.

ProAsfalt | 28-11-15 | 19:08

De oma wordt zachtjes maar beslist weggeleid door onze handhavers en de demonstranten mogen hun gang gaan? Vanwege recht op demonstreren...?
Ik ben er zo langzamerhand kotsmisselijk van,

mijn-idee | 28-11-15 | 18:56

Precies, en diezelfde 'ordehandhavers' laten zich als een goedkope hoer misbruiken om boetes te schrijven.

Door allerlei vage new age zewefteefcursussen en een soft aannamebeleid zij de politie en journalistiek gewoon verlengstukken van de politiek geworden, en niet langer meer onafhankelijke rotsen in de branding! Een hard optredende politieagent mag niet meer, een uitgesproken mening hebben mag niet meer: het moet allemaal dezelfde linkse soft brei zijn...

Xirdalan | 28-11-15 | 19:03

@Lepo | 28-11-15 | 18:19

Brendan Thesingh: "Onvoorstelbaar eigenlijk dat de winkeliersvereniging van Reigersbos zelf niet snapt dat dit niet meer kan. Maar eigenlijk moeten de winkeliersverenigingen in heel Amsterdam aangeschreven worden. Zogenaamd weten ze het niet. Maar wel geld willen verdienen, misschien moeten ze snappen dat ze dan toch wat anders moeten doen omdat ik geneigd ben om maar meteen een kerstboom op te zetten."

Desmoulins | 28-11-15 | 19:03

@Desmoulins | 28-11-15 | 18:59

11 opeenvolgende wedstrijden, that is.

Desmoulins | 28-11-15 | 19:01

Compleet off-topic, maar wat is er verder in het leven belangrijk behalve voetbal, politiek en vrouwen?

Jamie Vardy schrijft geschiedenis.
Van fabrieksarbeider in de laagste regionen van het Engelse clubvoetbal naar twaalf achtereenvolgende doelpunten in de premier league.

Desmoulins | 28-11-15 | 18:59

En waar is die "verrijking" dan die de belasting ophoestende burgers zo'n 12 miljard euro per jaar kost?

ben kokhals | 28-11-15 | 18:57

"Hier wil je je kinderen toch niet heenbrengen?"

Heeft ie het nou over Sinterklaas of over dat boerenkutdorp Amsterdam?

Xirdalan | 28-11-15 | 18:57

Is het überhaupt mogelijk om tegenwoordig niet racistisch te zijn?

MilkaBmW | 28-11-15 | 18:56


De oma wordt zachtjes maar beslist weggeleid door onze handhavers en de demonstranten mogen hun gang gaan? Vanwege recht op demonstreren...?
Ik ben er zo langzamerhand kotsmisselijk van,

mijn-idee | 28-11-15 | 18:56

@stamplustee | 28-11-15 | 18:54
Ja, en kerst komt vroeg of laat ook wel onder vuur te liggen, dus verkneukel je maar vast. (Ieder zijn lol, ik persoonlijk word er woest van, wat kan ik terugverlangen naar ongecompliceerder tijden.)

Lewis | 28-11-15 | 18:56

Eigenlijk zou je hier geen aandacht aan moeten geven. Het gros van de import uit de West is dusdanig mislukt, dat zij alleen maar baat hebben bij racisme, zodat zij de slachtofferrol kunnen vervullen. Het slechtste nieuws dat deze mensen kan overkomen is dat racisme uitgebannen is, of dat er daadwerkelijk nederige excuses worden aangeboden voor de "slavernij". Want dan moeten ze het zèlf rooien. Dan moeten ze zèlf geld verdienen. En dat gaat ze niet lukken. De enige kaart die ze kunnen spelen is de racismekaart. En racisme krijgen ze, met dit gedrag.

De echte Stolwijker | 28-11-15 | 18:56

Ik vind het altijd de gezelligste tijd van het jaar. De tijd van de zwarte pieten- en vuurwerkdiscussies, heerlijk! Dát is mijn land. Dát is mijn volk.

stamplustee | 28-11-15 | 18:54

Slaven waren en zijn er ook in alle kleuren, maar die antipieten voelen zich er goed thuis in hun slachtofferrol en hebben door de jarenlange linkse gemeenten en politici geleerd dat die rol beloond wordt.
Tijd voor een frisse rechtse wind. Geen dubbele nationaliteiten meer, je bent Nederlander of je bent het niet en zo niet dan ben je hier te gast met beperkte rechten en uitgebreide plichten. Hou je je niet aan de regels dan ben je af en mag je niet meer meespelen.

krekwakzeg | 28-11-15 | 18:53

Dramnegers en Plofbars. Wat een jaar is 2015 toch.

de Voorzittert | 28-11-15 | 18:53

Ze bereiken precies het omgekeerde van wat ze willen bereiken, namelijk meer discriminatie.

Maxx! | 28-11-15 | 18:51

@necrosis | 28-11-15 | 18:45
Ik rust mijn koffer.

Lewis | 28-11-15 | 18:46

@necrosis | 28-11-15 | 18:37
Wat valt daaraan te begrijpen? Hun lichaam zakt uit en ze hebben meer last van schimmelinfecties.
Qua persoonlijkheid of intelligentie is er weinig verschil met een lekker jong ding, die kunnen dat net zo goed hebben.
Waarom oud? Vertel eens.

Jim Lovell | 28-11-15 | 18:45

@Lewis | 28-11-15 | 18:41
Mijn salaris wordt gehalveerd en IK moet niet zeuren?
Je pauze is voorbij, ga nu maar weer vakken vullen.
*gnehehe*

necrosis | 28-11-15 | 18:45

En volgens mij bedoelt wijs glas dat de reacties op de "demonstratie" ongepast waren

merel veld | 28-11-15 | 18:45

Dit jaar speciaal weer eens Sinterklaas vieren. Alleen maar pietenspullen in huis om de lokale middenstand te stimuleren en de FC Wegmetons vooral commercieel een pikzwarte hak te zetten.

de Voorzittert | 28-11-15 | 18:44

@necrosis | 28-11-15 | 18:36
Je snapt wel wat ik bedoel.
Mijn punt is dat deze mensen niet zo moeten zeuren.

Lewis | 28-11-15 | 18:41

Man man man wat een gajes.... ben blij dat die discussie niet in het oosten van het land was. Hier gewoon ouderwets bruin/zwart. Geen hond die daar problemen mee had!

sallandstrots | 28-11-15 | 18:40

@Jim Lovell | 28-11-15 | 18:30
Jij begrijpt duidelijk niets van oudere vrouwen.

necrosis | 28-11-15 | 18:37

@Lewis | 28-11-15 | 18:28
Momenteel voel IK me slaaf.
Ik mag werken tot ik er dood bij neer val terwijl anderen de vruchten van mijn arbeid plukken.
En welke voorzieningen?
Ik kan ongezien de typhus krijgen als ik mijn baan kwijtraak.

necrosis | 28-11-15 | 18:36

In Meppel waren ze rustig de helden, toen hadden ze bijdehand moeten zijn ... had snel klaar geweest !!!

CFCR | 28-11-15 | 18:35

@eerstneukendanpraten | 28-11-15 | 18:33
Blaffende honden.

Jim Lovell | 28-11-15 | 18:35

-weggejorist en opgerot-

kruiskop | 28-11-15 | 18:34

In Emmen waren ze rustig de helden, toen hadden ze bijdehand moeten zijn ... had snel klaar geweest !!!

CFCR | 28-11-15 | 18:33

Wonen daar überhaupt nog Nederlanders in dat gebied? Gewoon Sinterklaas daar niet meer heen laten gaan. Mogen die negers vervolgens zelf aan die kinderen gaan uitleggen waarom Sinterklaas niet meer komt.

Banana008 | 28-11-15 | 18:33

Jim Lovell | 28-11-15 | 18:30

Housop met katten!

eerstneukendanpraten | 28-11-15 | 18:33

Suriname ontonafhankelijken en voor de tweede keer opbouwen. Tot een zichzelf bedruipende verzorgingsstaat.
De Bijlmer zal weer terugstromen want gratis geld plus zonneschijn is beter dan gratis geld plus regen.
De Bijlmer kan dan gevuld met bedelmoslims uit sporthallen en afgedankte overheidsonderkomens.
En gaat de kerstman zware tijden tegemoet.

squadra | 28-11-15 | 18:32

@Lewis | 28-11-15 | 18:28
Hear hear!

RobberenRukkie | 28-11-15 | 18:32

Ik wil mijn Nederland terug..

John Dough | 28-11-15 | 18:32

Als de koning gekroond wordt , wordt bij de kleinste onregelmatigheid mensen in de boeien geslagen, als bij een assielzoekerscentrum geprotesteerd wordt worden onbenullige tekeningen verboden, MAAR als het Nedrlandse sinterklaasfeest gevierd wordt krijgen demonstranten politiebescherming om hun punt te maken. Grrr.

watazooi | 28-11-15 | 18:31

@necrosis | 28-11-15 | 18:22
Net alsof je een lekker jong ding van 29 naast een ouwe tang van 43, die uit haar kudT meurt, naast elkaar zet, en dan kies jij voor die heks.
Zoiets? :)

Jim Lovell | 28-11-15 | 18:30

-weggejorist-

kruiskop | 28-11-15 | 18:30

Jezus, je zal maar een neger zijn in deze kommervolle tijden.

Rest In Privacy | 28-11-15 | 18:29

@toetanchamon | 28-11-15 | 18:20
Maar sla nou niet door.
De slavernij was afschuwelijk, daar mag je best films en series over maken, en je hoeft echt je ogen ook niet te sluiten voor de vernederingen en de ellende die de slaven is aangedaan. En in de jaren zeventig en tachtig was het echt niet verkeerd dat een groot deel van blank Amerika op dat deel van hun geschiedenis gewezen werd.
Dat mensen die slavernij niet meer kunnen loslaten en, veel erger nog, misbruiken, zoals vandaag dus in de Bijlmer gebeurde, is een heel ander verhaal. Van dat misbruik en dat eeuwige slachtofferschap heb ik ook mijn buik vol. En ja, op een gegeven moment gaat het leven toch echt verder en moeten we dingen laten rusten. Ik zou zeggen dat dat in het bijzonder geldt voor donkere mensen die volledig en volwaardig deel kunnen uitmaken van onze maatschappij en een beroep kunnen doen op dezelfde voorzieningen als de autochtone Nederlanders.

Lewis | 28-11-15 | 18:28

Diep en diep triest. Ik zou 't niet eens erg vinden als die beroepsjankers die een feest voor kínderen moedwillig loopt te verpesten púúr en alleen om er zelf beter van te worden (hoe eigenlijk?) een keer een ontiegenlijke puist voor hun smoel zouden krijgen.

Als je het ergens niet mee eens bent hóéf je natuurlijk niet te komen. Dan blijf je toch gewoon weg? Stelletje smerig multiculti tuig, veel meer dan dat zijn ze niet waard.

kanon0503 | 28-11-15 | 18:28

Ach beste kleurijke niet zwartkiekende zuid-oost mensen: "voor wat hoort wat". Wij Sinterklaas met zwarte Piet, jullie een uitkering betaald door ons voor de verzorgingsstaat. Hebben we een deal?

drammerd | 28-11-15 | 18:28

Ach beste kleurijke niet zwartkiekende zuid-oost mensen: "voor wat hoort wat". Wij Sinterklaas met zwarte Piet, jullie een uitkering betaald door ons voor de verzorgingsstaat. Hebben we een deal?

drammerd | 28-11-15 | 18:28

Maar het grote probleem blijft dat er in Nederland een cultuur heerst waarin je mag kotsen over alles wat gebruikelijk is. Dit aangemoedigd door wat linkse gekkies met de 'weg met ons' mentaliteit. Altijd maar minderheden in de hoek zetten als zielig en op ze blijven inpraten dat ze gedisrimineerd worden.
Ik woon (gelukkig) niet meer in Nederland. Hier hoef je het niet in je hoofd te halen je je zo te gedragen. En het grappige is: de immigranten zijn hier wel trots dat ze hier wonen, integreren volledig en doen hun best.

Koos8173 | 28-11-15 | 18:27

@boefje_III | 28-11-15 | 18:21
Lees mijn comment dan maar zelf eens terug en dan de tekst in deze link.
nl.wikipedia.org/wiki/Multiculturalis...
En dat ik een mbo niveau heb, mag ik dan niet mee discussiëren, elitaire zak hooi?

Jim Lovell | 28-11-15 | 18:27

Je zou ze toch het liefst oppakken en zo het land uitknikkeren, deze idioten die horen eenvoudig weg niet in de Nederlandse samenleving.

Die kindjes kijken hier het hele jaar naar uit, zo'n laf, simpel en dom optreden.

Mich2007 | 28-11-15 | 18:26

@Nacho_Vidal | 28-11-15 | 18:19
Wie gaat dan straks die sneeuwpiemol maken?
Ik blijf op je rekenen!

necrosis | 28-11-15 | 18:25

Waarom hebben die agenten die illegaal demonstrerende niet opgepakt en afgevoerd?
Als dit blanke waren geweest met borden tegen het koningstuig of tegen gelukzoekers was dit wel gebeurt.

Wederom word de blanke man door oom agent gediscrimineerd.

Ik begrijp trouwens ook niet dat er geen (blanke) "protest" groep aanwezig was als tegen geluid.

Volgend jaar maar eens gaan organiseren.

Flipus | 28-11-15 | 18:24

Laat ze zich met dat zwarte bewustzijn eens druk maken om al die bijstandsmoeders met kinderen van vier verschillende vaders of de positie van de vrouw in de zwarte cultuur op zich. Kick out ho's en bitches. Maar dat zullen wel weer feitelijk te onderbouwen vooroordelen van de wit-gepriviligeerde zijn.

Wiggin | 28-11-15 | 18:23

-weggejorist-

grauwelzak | 28-11-15 | 18:23

In Nederland regeert de schreeuwende, bedreigende minderheid. Het wordt hoog tijd dat de beschaafde meerderheid zich eens van een wat minder beschaafde kant laat zien.
Ik krijg steeds meer zin!

Koos8173 | 28-11-15 | 18:22

Vandaag ook weer twee schietpartijen en een vermoedelijk door misdrijf om het leven gekomen 16 jarig meisje in Hilversum. Volgens Rutte is alles onder controle.

doskabouter | 28-11-15 | 18:22

@Desmoulins | 28-11-15 | 18:18
O, dit is geloof ik wel wat ik bedoel, ja. Dacht dat het een recente uitspraak van hem was, niet dus. Maar het doet niets af aan het feit dat er écht wel iets aan de hand is als zo'n politiek correct figuur als Cleese tot deze inzichten komt. (Petje af overigens voor hem dat hij dit gewoon durfde te zeggen, wetende dat hij half pc Groot-Brittannië over zich heen zou krijgen.)

Lewis | 28-11-15 | 18:22

@Jim Lovell | 28-11-15 | 18:13
Heb ik gedaan en nog steeds heeft @Godsammekraken de ultieme post geplaatst.

necrosis | 28-11-15 | 18:22

Jim Lovell | 28-11-15 | 18:16

lees uw eigen comment van 17:57 nog maar eens terug. verder is, los van mogelijk ongelukkig taalgebruik, uw niveau van reageren op mbo-niveau. als u niet beter kunt, dan sterft deze discussie een vroege dood

boefje_III | 28-11-15 | 18:21

Dus die gasten komen uit Afrika of Suriname of zo en komen ONS vertellen wat wij niet mogen....?????
Dat ze toch gauw een eind oprotten naar hun eigen land als er hier niks aan vinden. Oh wacht, uitkering natuurlijk.....

Chief-mate | 28-11-15 | 18:20

@Lewis | 28-11-15 | 18:10
Dat de groep zeiknegers eens moet stoppen met hun terreur.

toetanchamon | 28-11-15 | 18:20

Ik kon helaas niet mee protesteren. Ik was te druk aan het werk.

Misschien volgende week, oh nee. Dan moet ik ook werken!

Teringhonden.

Nacho_Vidal | 28-11-15 | 18:19

*Is dit nou ook rasjiesme, als anti-pietfiguren-van-kleur afgeven op andere mensen van kleur -die niets tegen piet hebben...?

"Het was ook bizar om enkele zwarte en Hindoestaanse mensen tegen te komen die vanuit hun gekoloniseerde geest met verve de traditie kwamen verdedigen."
www.facebook.com/StopBlackface1/posts...

Lepo | 28-11-15 | 18:19

Mensen; opa zal jullie hier even vertellen hoe hij denkt dat het zit, nl:
Deze mensen zijn niet het probleem, dat klinkt misschien raar maar zo is het wel, want zulke mensen heb je altijd al gehad en dit zal zo blijven ook, ik denk dat we allemaal wel een gekkie kennen die overal tegen is, maar gelukkig zijn het er niet veel, is het u al opgevallen dat het altijd dezelfden zijn?
Een groepje schreeuwnegerts geëscorteerd door een paar blanke geitenharensokkenfiguren.
Het echte probleem is onze overheid, zij hebben een stukje gereedschap genaamd MSM (Main Stream Media) waarmee deze kleine groep mensen een podium gegeven wordt;
Het begon met Quinsie Gario z'n onzin uit te laten kramen en een van de laatste wapenfeiten was ze een prominente plek te geven tijdens de officiële intocht.
Met als gevolg dat héél Nederland (terecht) over de zeik gaat, ik zie dagelijks op FB tientallen berichtjes hierover voorbijkomen.
En dat is precies wat ze willen, VERDEEL en HEERS!
De huidige instroom van gelukszoekers helpt ze daar ook goed bij.
En terwijl u een bloeddrukverlagend pilletje neemt kunnen de mooie meneren ongestoord hun gangetje gaan zonder dat u het in de gaten heeft, want u heeft belangrijker zaken aan het hoofd toch?
Want wist u dat er bv momenteel onder het mom van terrorismebestrijding een wet in de maak is die alles kan zien wat u op de computer heeft?
www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2...
Dus mensen laat u niet gek maken door dit clubje mensen dat minder dan 1% van de bevolking vertegenwoordigd, maar denk na wat hier speelt, waarom gebeuren bepaalde dingen en wie heeft er belang bij.
Vergeet het NOS journaal en verdiep u in de waarheid die met de huidige communicatie voor iedereen bereikbaar is en gewoon op straat ligt, naast de humor!

die_kale | 28-11-15 | 18:19

Tijdens Sinterklaas alle "Afrikanen" tijdelijk naar huis sturen.
Zij zijn niet in staat om een ZAK te dragen.
Geef mij maar zwarte Piet, Die werken. Het hele jaar!
Om het onze kinderen naar de zin te maken.

HenkyPanky | 28-11-15 | 18:18

Laat ze een contract tekenen, dan zijn we er volgend jaar van gevrijwaard.

doskabouter | 28-11-15 | 18:18

@Lewis | 28-11-15 | 18:05

Exact, maar was geloof ik al in 2011.
Als hij daar laatst nog wat over gezegd heeft, plemp dan svp een linkje.

www.youtube.com/watch?v=uxm1mqbgxcM

Desmoulins | 28-11-15 | 18:18

@boefje_III | 28-11-15 | 18:13
Waar staat dat ik de multiculturele samenleving accepteer? Lul niet zo dom uit je nek.

Jim Lovell | 28-11-15 | 18:16

Je zal maar zo in het leven staan: permanent ontevreden en gekwetst.
Zo gekwetst dat je een feest voor peuters ( lees 1 tot 4 jarige koters van elk mogelijke komaf )aangrijpt om te protesteren en vervolgens de "witte man en zijn koters " in de hoek zet als constitutionele racisten.
En dat vervolgens aangrijpt voor een "herstelbetaling vanwege slavernij" , zwaar vermoeiende groep mensen( voornamelijk Amsterdamse Bijlmer subsidie figuren ) die deze discussie hebben gekaapt om hun permanente staat van ontevredenheid te kunnen botvieren... en dat over de rug van een stel zwaar "racistische" kleuters.
Als je echt racisme wilt beleven check dan ff een Surinaamse Forum: roddel , achterklap en kotsen op de witte man.
Psst - enne Sinterklaas bestaat niet.

pontius | 28-11-15 | 18:16

ja Quinsy.. daar heb je je infantiele stormtroepen,maar wat je zaait zal je oogsten onthou dat.

(c)ZWITSUL | 28-11-15 | 18:15

@Jim Lovell | 28-11-15 | 18:04

Wat een trieste reactie.

Desmoulins | 28-11-15 | 18:15

@coolgen | 28-11-15 | 18:09
Daar moet geen piemol in!

necrosis | 28-11-15 | 18:15

@Paaldanseres | 28-11-15 | 18:11
Ik hou ze liever binnen, moet wel lachen om die zwarte piet haters.

Jim Lovell | 28-11-15 | 18:15

Nederland anno 2015; geheel verziekt.
En het wordt nog veel erger..

Slipsnifter | 28-11-15 | 18:15

-weggejorist-

Links is link | 28-11-15 | 18:14

Het zou een zegen voor Nederland zijn als de verzorgingsstaat verdwijnt. (Dijsselbloem)

roze_bril | 28-11-15 | 18:14

Jim Lovell | 28-11-15 | 18:10

Zelden, heb een goed geheugen.

eerstneukendanpraten | 28-11-15 | 18:13

Jim Lovell | 28-11-15 | 17:57

u lijkt sprekend op zon klimaatgekkie complete onzin debiteren, maar het (proberen te) brengen als feit. de multi culti samenleving is mislukt, grote woorden weliswaar van liegende politici maar desalniettemin waar. uw acceptatie van de 'multiculturele samenleving' is gebaseerd op, om in bouwtermen te blijven, drijfzand. wanneer heeft u voor het laatst uw ruggengraat weten te vinden?

boefje_III | 28-11-15 | 18:13

@necrosis | 28-11-15 | 18:09
Dat het nergens op slaat weet ik ook wel, lees mijn vorige comment eens terug.

Jim Lovell | 28-11-15 | 18:13

Ik begin bijna sympathie te kweken voor deze kolonisten. Als je deze mensen hun gang laat gaan lopen ze over je heen, dat moeten de kolonisten ook gedacht hebben destijds.

zorgan | 28-11-15 | 18:12


waragainstclimate | 28-11-15 | 18:04

Doei!

eerstneukendanpraten | 28-11-15 | 18:12

Als we toch al voor racist worden uitgemaakt, kunnen we ons net zo goed als racisten gaan gedragen. Dat zal ons tientallen miljarden per jaar aan uitkeringsgeld, criminaliteit en subsidies schelen.
.
Kunnen we die besteden aan de zaken die bij Nederland horen: kunst, cultuur, onderwijs, innovatie.
.
Ik heb het helemaal gehad met het financieren van de grootse zakkenwassers ter wereld.
.

Madame Poitiers | 28-11-15 | 18:12

Noord-west Europa, het afvoerputje voor de kanslozen
Amsterdam, het afvoerputje van Nederland
Zuid-oost, het afvoerputje van Amsterdam

En daar zie je dit soort lieden

deepblue | 28-11-15 | 18:11

Diep triest dat we destijds als Nederlands volk dit soort randdebielen hebben opgenomen. Het zijn altijd die minderheden die altijd gelijk willen krijgen en willen hebben? Het IQ van een dobbelsteen. Allemaal oppakken en het land uit flikkeren. Stelletje vieze achterbakse haters.

Paaldanseres | 28-11-15 | 18:11

Volgend jaar, de uitkeringen met 2 weken uitstellen. Hebben ze wat anders om over te zeiken dan.

Wim Venijn | 28-11-15 | 18:11

@eerstneukendanpraten | 28-11-15 | 18:08
Jij leest dan zeker jouw eigen reaguursels ook niet terug?

Jim Lovell | 28-11-15 | 18:10

eerstneukendanpraten | 28-11-15 | 18:08
Dito! +veel

Zaniksmurf | 28-11-15 | 18:10

@toetanchamon | 28-11-15 | 18:05
Ik begrijp niet wat je met dat filmpje wilt zeggen.

Lewis | 28-11-15 | 18:10

@Jim Lovell | 28-11-15 | 17:57
Volgens mij moet je de FiPo nog eens lezen, die 'maakbare' multibullshitcultisamenleving slaat namelijk nergens op.
@Godsammekraken heeft hier wel degelijk een punt!

necrosis | 28-11-15 | 18:09

sylvana simons met pek en veren het land uitkneiteren

coolgen | 28-11-15 | 18:09

-weggejorist-

Osdorp79 | 28-11-15 | 18:09

Ik lees liever al het verzameld werk van Goktrommel dan dat ik een minuut naar één van deze idioten zou moeten luisteren.

eerstneukendanpraten | 28-11-15 | 18:08

Dommer komen ze niet. Wanneer iemand of erger een groep zich kenmerkt door een gebrek aan inlevend vermogen, compassie, zelfreflectie maar enkel acteer bij de gratie van misplaatste gekwetstheid, dan weet je dat je maken hebt met de meest stupide levensvormen die deze evolutie heeft uitgekakt. Ga dan katoen plukken.

Rollins | 28-11-15 | 18:07

Chocolademelk? Nee joh, verboten. Is te donker dan wel lichtgetint. Niet goed , discriminatie!!!

geengemaar | 28-11-15 | 18:07

Vroeger gemekker en gezeik, vandaag de dag gemekker en gezeik.
Het maakt dus niet uit hoe je met ze omgaat, het blijft niets anders dan gezeik. www.youtube.com/watch?v=iMliaXlKxow

toetanchamon | 28-11-15 | 18:05

@Desmoulins | 28-11-15 | 18:02
Dat zei John Cleese (!! John Cleese!) laatst toch ook? De ontvangende cultuur zou leidend moeten blijven, het uitgangspunt.

Lewis | 28-11-15 | 18:05

Het mag allemaal maar.Politie doet verder ook niet echt veel.(Als ze wel ingrijpen is het weer discriminisme en rascriminasie).Ik ben van nature niet agressief,maar als ik deze beelden zie heb ik de neiging om er met een knuppel op af te gaan.Wat een fokking looser volk.

AlexMM50 | 28-11-15 | 18:05

Ondergetekende speelt al meer dan een decennia goedheiligman. Ieder jaar weer een genot om te doen. Blije kinder toetjes en nooit een wanklank. Heb ook echte zwarte pieten bij me. De eerste de beste die denkt mij daarop aan te kunnen spreken krijgt mijn staf voor zijn of haar kanis.

Silent Scream | 28-11-15 | 18:05

@Tarak | 28-11-15 | 18:03
Dat is zo.

Jim Lovell | 28-11-15 | 18:05

Wat een treurnis.
Ik weet niet hoe ik dit anders moet omschrijven. Treurige sneuneuzen, verder kom ik niet.

Hof van Tuinslang | 28-11-15 | 18:04

Ik stop een tijdje met de GS entertainment site en trollen, heb geen creativiteit meer , nu even spelen met de dealdumpert toys!

waragainstclimate | 28-11-15 | 18:04

@Desmoulins | 28-11-15 | 18:02
Een fundament hoort bij het huis, het is erop gebouwd. Als je er echt niks van begrijpt, zeg dan ook niet wat.

Jim Lovell | 28-11-15 | 18:04

@Jim Lovell | 28-11-15 | 17:57

Multiculturalisme is een hersenspinsel, het bestaat niet. Multiculturalisme bestaat alleen als voorstadium van een mogelijke burgeroorlog. Syrië dat is een multiculturele samenleving. Waar multiculturalisme is, zal de oorlog spoedig volgen.

Tarak | 28-11-15 | 18:03

Zullen wel trots zijn op joop.nl

franck7020 | 28-11-15 | 18:03

Wat wil je in een stad waar 75% van de inwoners uit het buitenland komt.Je voelt je een vreemde in je eigen land tussen al die vreemdelingen.Een paar roetmopjes die stennis maken uit frustratie omdat ze jaloers op de witte medemens zijn.Ze wonen niet voor niets in die duiven hokken en moeten hun zelf medelijden 1 maal per jaar proberen te uiten.Zielige mensjes welke eerst eens moeten gaan werken en dan ook niet het geld van de' blanke' werkende bevolking aan nemen.Get a life of ga terug naar je hok op 3 hoog.Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan jullie negativisme.

varkensvleesje | 28-11-15 | 18:03

Was dit een aangemelde demonstratie? Zo niet waarom werden ze dan niet opgepakt? En waarom wordt dat oude vrouwtje zo door die agent gehinderd? Is zij gevaarlijker dan die terroristen? Zo met dit laatste woord trap ik maar eens het gaspedaal in.

Pieter Breydel | 28-11-15 | 18:02

-weggejorist-

Zegg | 28-11-15 | 18:02

@Jim Lovell | 28-11-15 | 17:57

Typisch weg-met-ons comment.
De Nederlandse cultuur is de basis; het overkoepelende fundament waarin multi-etniciteit bestaat.
Uw comment is voorbij de achterlijkheid.

Desmoulins | 28-11-15 | 18:02

Een absoluut gebrek aan inlevingsvermogen en beschaving.

frisenfruitig | 28-11-15 | 18:01

Maar goed dat die brave gekwetste nakomelingen van slaven door die ome agent voor die kwaadaardige oude heks beschermd worden. Altijd maar die ouderen die de boel opfokken en bederven voor mensen die het zo goed bedoelen.

roze_bril | 28-11-15 | 18:01

Ik ben ook enorm voor veranderingen aan het uiterlijk van zwarte piet. De roe is vrij achterhaald. Een taser lijkt me veel effectiever tegen dit soort straat tuig.

merrlin | 28-11-15 | 18:01

Lachende neger die snoep uitdeelt aan kinderen is niet erg realistisch, laten we er een blank feestje van maken en geen zwarte pieten meer gebruiken.
Of een links feestje, waar de nep pieten eerst het publiek de zakken rolt, en een PVDA-er ( de rode kleur hebben we al ) dan 10% daarvan weer teruggeeft.

jeetjeKees, | 28-11-15 | 18:00

@Goatboy2014 | 28-11-15 | 17:58
Laat je niet meeslepen door haat.
Laat die koffer lekker dicht.

Lewis | 28-11-15 | 18:00

'Oma uit 't filmpje weet van verdriet ook niet meer waar ze het moet zoeken'.

Nou van Leeuwen, ik denk dat 'oma' wel degelijk weet waar ze het moet zoeken. Hulde voor deze 'oma'. Triest dat ze door een politieman met zachte dwang...... wanneer ze de verbale confrontatie met de -kinderfeestverneukers- minder bedeelde - beroepsdemonstranten- AZP boe-roeperts aangaat.

Beter niet meer kijken, want proefondervindelijk vastgesteld dit soort filmpjes zijn slecht voor mijn bloeddruk.

Zaniksmurf | 28-11-15 | 18:00

@Stormageddon | 28-11-15 | 17:46

Candy Queens.. gheghe. Dat moet het hier uiteindelijk ook worden natuurlijk. Sinterklaas als zwarte pimp met z'n bitches. Das cultuur.

Wiggin | 28-11-15 | 17:59

Ik denk dat we gewoon in alle eerlijkheid kunnen erkennen dat we niet bij elkaar passen en dat ze beter kunnen vertrekken naar een land waar ze zich beter voelen. Win - win

pluk-87 | 28-11-15 | 17:59

Binnenkort worden we ons eigen land uitgejaagd door dat volk.

Broek Hoester | 28-11-15 | 17:58

Hoe ze ook tegen die oude vrouw tekeer gaan,ze moeten zich schamen,wie zijn nu de racisten??
En als je er een paar op der bek slaat vliegen ze gelijk in hun slachtoffer rol.Misselijk volk,dat niets meer dan dood en bederf brengt,en zo erg als de religie van vrede.
Weet zeker dat ze allemaal van de bijstand trekken,anders zou je wel wat beter's te doen hebben dan een kinderfeestje verpesten.Politie moet ook is harder gaan optreden tegen deze mafkezen. Ipv oude omatjes weg trekken die helemaal los mogen gaan op die vrouw.Ga je GVD schamen politie.

endtotrolling | 28-11-15 | 17:58

@Parel van het Zuiden | 28-11-15 | 17:53
Het is wel opvallend inderdaad hè. Dat meten met twee maten. Zelfde laken en pak met huisbezoekjes van de politie na onwelvoeglijke uitspraken op internet.

Lewis | 28-11-15 | 17:58

Jaren lagen de jackboots van mijn nazi opa ongebruikt in een koffer met daarop de witte puntmuts van mijn oom. Lange tijd was er geen aanleiding om er iets mee te doen.
Misschien iets voor een museum , wie sind alle bruder etc.
Aardige verkaasde of niet verkaasde negerts, vriendelijke hardwerkende hoofddoekjes geen aanleiding om te haten. Maar nu... met dank aan halve gario en haatbaarden... Daar sta ik bij opa zijn koffer... En ik denk

Goatboy2014 | 28-11-15 | 17:58

Het heeft geen zin in gesprek te gaan met deze mensen vol haat in hun hart. Als zij de Nederlandse cultuur weigeren te accepteren, dan zit er niets anders op om hen te verwijderen uit de Nederlandse samenleving. Jammer maar helaas, daar kiezen ze zelf voor.

Tarak | 28-11-15 | 17:58

-weggejorist-

Moneytron | 28-11-15 | 17:57

@necrosis | 28-11-15 | 17:55
De nederlandse cultuur maakt deel uit van de multiculturele samenleving dus het comment slaat nergens op.

Jim Lovell | 28-11-15 | 17:57

Alleen al het feit dat die mensen kunnen demonstreren en dat we toelaten dat ze een zo geliefd feest de nek omdraaien, bewijst al dat Nederland niet racistisch is.

Lewis | 28-11-15 | 17:56

"We hebben het eeuwen hiero". Nou, dus niet mevrouwtje, en zeker niet in deze vorm.

michelr | 28-11-15 | 17:55

Als we op dit gedrag zweepslagen gaan invoeren krijgen we ze er wel weer onder.

Leptob | 28-11-15 | 17:55

Bij dit soort beelden vraag ik me echt af of de verkeerde vroegen niet overboord zijn gegooid of zijn achtergelaten. Wat een kudde mafketels bij elkaar.

toetanchamon | 28-11-15 | 17:55

@Godsammekraken | 28-11-15 | 17:33
HET comment wat andere comments overbodig maakt!

necrosis | 28-11-15 | 17:55

Let the racial wars begin! Helemaal volgens plan. Niet voor niets dat er tot een paar jaar geleden nog helemaal nooit iets van kritiek op dit kinderfeest te horen was. De timing is cruciaal. Net als de NL identiteit begint te verzwakken door islamisering en massaimmigratie wordt ook dit stukje cultureel erfgoed onder vuur genomen. NPO, CNN, VN werken er volop aan mee... dat ik het verdeel en heers spel nog eens van zo dichtbij mag meemaken. Ik hoor ze gewoon schaterlachen van plezier, daar in hun elitepaleizen. RIP Nederland. RIP vrije westen.

Ramsesz | 28-11-15 | 17:53

-weggejorist-

exit religion | 28-11-15 | 17:53

Je kon erop wachten. Flikker die mensen gewoon in de bak. Openbare orde verstoring heeft niks met demonstratie te maken en vrijheid van meningsuiting. Bewust treiteren, zuigen, etc . Tof die mensen hier YouTube intocht Suriname

franck7020 | 28-11-15 | 17:53

Grappig. Nu worden er geen spandoeken en vlaggen ingenomen wegens "beledigend" of protestanten verwijdert om te deescaleren.
.
De Nederlandse autochtoon, tweederangsburger in eigen land. Ontdaan van rechten die "anderen" wel hebben.
.
Ik ga er van uit dat er scheepsladingen begrip klaar staan op het moment dat autochtone burgers zich eens van die verrijkingstactieken gaat bedienen om het zinnetje door te drijven.

Parel van het Zuiden | 28-11-15 | 17:53

Dit soort idioten gaat door tot de laatste Zwarte Piet verdwenen is, zij zullen geen compromis accepteren.

En ik ook niet, want dit soort mensen moet opgesloten samen met Diewertje, Peter R. etc. Weg met hun, niet met ons.

bergsbeklimmer | 28-11-15 | 17:52

Met je dikke reet en je black men's Vinex-wijk struggle een oma uit gaan staan schelden omdat er een geschminkt sprookjesfiguur langs komt met pepernoten voor kleine kinderen. Wees blij dat Nederland zo tolerant is, denk dat er genoeg landen zijn waar niet nog netjes even tot tien wordt geteld voor de lange lat eroverheen gaat.

Wiggin | 28-11-15 | 17:51

Godsammekraken | 28-11-15 | 17:33
U verdient de tegel van de dag!

De Psychiater | 28-11-15 | 17:50

Strakjes in het 8-uur journaal!

Ars Vivendi | 28-11-15 | 17:50

En dat dit Twitterberichtje: "Mensen die 150 jaar na dato nog zweepslagen voelen sporen "
Vandaag de dag voel ik dagelijks hoe het is om voor een stel kansloze zwarte nietsnutten te werken

Loebas | 28-11-15 | 17:50

als deze demo niet is aangekondigd dan neem ik aan dat deze mensen gewoon een strafbaar feit plegen en hiervoor beboet gaan worden

krekwakzeg | 28-11-15 | 17:50

Wat gezellig die hele multicul.
En het gaat allemaal om respect.
En daar moeten alle Nederlanders mee rekening houden.
Eruit met die kut lui!
Genoeg is genoeg.

ET007 | 28-11-15 | 17:49

Pislink dat ze vroegáh een lift hebben gehad van onze voorouders terwijl achter neefjes zich blauw betalen om hier te komen.
Ik snap dat kudtvolk niet.

gentle giant | 28-11-15 | 17:48

@inspector71 | 28-11-15 | 17:38
Je bedoelt, dat wij hun slaven zijn. Wij die hun uitkering moeten betalen. Wij die respect voor hun moeten hebben.
Wat mij betreft mogen deze parasieten terug naar hun stam in Afrika.
Liever gisteren dan vandaag!

Tostiman | 28-11-15 | 17:48

Ik maak me hier best boos over...

W. Adama | 28-11-15 | 17:47

Elkaar respecteren werkt twee kanten op mensen, waarom moeten alleen de autochtone mensen zich aanpassen aan wat we hier binnen laten. Als het je hier niet bevalt dan ga je gewoon weg. Of pas je eens aan aan het land waar je vrijwillig bent komen wonen?! Ik ben er klaar mee dat ik me dood kan werken zodat iedereen het hier maar naar zijn zin heeft, maar alles komt van mijn kant, ik werk, ik pas me aan, ik mag niet demonstreren. Klagen, ja dat mogen we, na ons werk.

Satje | 28-11-15 | 17:47

Het gemiddelde denkniveau is bedroevend in zuid-oost. Niets nieuws. Het afvoerputje van Amsterdam. Huizen kosten er ook niets en dat zal altijd wel zo blijven... En de mensen die een kinderfeest verzieken met dergelijk protest zijn echt niets, maar dan ook niets waard.

bwest | 28-11-15 | 17:47

Klagen of alles wat Nederlands is maar wel netjes je handje ophouden aan het eind van de maand...

WellusNietus | 28-11-15 | 17:46

Je zou er bijna een Racist van worden, maar er zijn gelukkig heeeeel veel meer donkergekleurde mensen die wel helemaal voor Zwarte Piet zijn!

BigShow | 28-11-15 | 17:46

elk volk is op een bepaald moment in de tijd onderdrukt. Deze kansloze gekwetsen hebben nul notie van geschiedenis maar oh wat hebben ze het zwaar doordat iemand verkleed is. Dan stelt je leven toch geen reet voor als alles wat je definieert de slachtofferrol is?

Mesmer | 28-11-15 | 17:46

Vroeger droeg Zwarte Piet een roe bij zich om vervelende kinderen een pets te kunnen verkopen. Laten we dat maar weer invoeren.

Rest In Privacy | 28-11-15 | 17:45

Twee achterlijke teefjes met Mr. Lidl tas afvoeren naar een bibliotheek van een leuke gesloten inrichting in de buurt; even leren wat 'onderdrukking' en 'racisme' nou eigenlijk precies betekend.

Bram van Ojik | 28-11-15 | 17:44

Niet eens met *onze* Zwarte Piet? Opzouten naar waar je vandaan bent gekomen. Waar je "roots" liggen en beter vandaag nog dan morgen! Ik heb jullie *niet* uitgenodigd om in ons land te gaan rellen. NO Way dat jullie ons in ONS land de wet gaan voorschrijven! Donder een eind op!

Lupuslupus | 28-11-15 | 17:43

Als zwarte piet weg moet , ok maar dan ook echt allemaal dan wil ik er ook echt geeneen meer zien wegwezen dan

S trontboer | 28-11-15 | 17:43

Deze mensen zijn net zo erg als pedofielen.

Deviant | 28-11-15 | 17:43

Ik ken een paar mensen in de US (zo gaaf zeg) anyway die krijgen haast niets mee van wat er hier gaande is. Ik heb ze bv het filmpje gestuurd van die vluchtelingen langs de snelweg. WTF! zeiden ze. Ze heben totaal geen notie dat Europa langzaam in een moeras aan het zakken is.

1+1 | 28-11-15 | 17:43

Ik meen dat het punt onderhand wel gemaakt is mensen. Leuk als je er mee door wilt gaan, maar doe dat lekker thuis of ga met je bordjes op een grasveldje staan schreeuwen waar geen kinderen bij zijn. Denk dat je een behoorlijk nuance tekort hebt als je zo iets doet.

Esdie Haze | 28-11-15 | 17:43

Zo en nu is Kwaku aan de beurt !

AlsBoter | 28-11-15 | 17:42

Minderheden die altijd gelijk willen krijgen en hebben?Hoe is dit toch nog altijd mogelijk.IQ loze dwazen!

Pempy Boludo | 28-11-15 | 17:41

Als je in Nederland wilt wonen, dan accepteer je de cultuur die daar heerst.
Als je het ermee oneens bent qua cultuur, dan ga je er toch niet wonen?
hoe moeilijk kan dat zijn?
.. oh wacht... uitkering....

kapitein_iglo | 28-11-15 | 17:41

Achteraf echt een briljant idee, al die lui importeren. We genieten zó van ze.

Muggenmepper | 28-11-15 | 17:40

Ah die bejaarde vrouw mag natuurlijk ook even lekker uitgescholden worden. Ongedierte. Uiteraard niet te zien op de NPO vanavond.

Panos88 | 28-11-15 | 17:40

En straks zielig doen en lopen roepen "wij worden gediscrimineerd" als de meerderheid van de bevolking hen uitkost. Ze doen het toch echt zelf.

waragainstclimate | 28-11-15 | 17:39

Het ziet er weer zwart van het volk die heel hard aan het roepen zijn wat een autochtone Nederlander wel en niet mag vinden. Ik was er niet, ik was mijn werkweek van 65 uur aan het volmaken... er moeten namelijk ook mensen zijn die de overheid kan leegschudden elke maand om mede deze muppets te vreten te blijven geven... met de nadruk op het woord geven.

Corrie-Corky | 28-11-15 | 17:39

Misselijkmakend hoe een kinderfeest wordt verstoord.. Mensen die de vergelijking trekken tussen zwarte Piet en een neger zijn racistisch en kortzichtig en zouden tegen zichzelf moeten protesteren.

Sufaoner | 28-11-15 | 17:38

Zolang deze mensen ons enkel als ex-slavendrijvers kunnen zien zal dit niet veranderen.
Maar geld stinkt niet zeker als het gratis is,dus naar land van herkomst vluchten zal voor de AOW leeftijd wel niks worden.

inspector71 | 28-11-15 | 17:38

moeilijk te verteren dat zwarte piet heeft gewonnen van zwarte uhhh

d' 8hØker | 28-11-15 | 17:37

Dieptriest dat dit Nederland is anno 2015. Je kan niet eens meer een kinderfeest organiseren zonder dat er een groep kansloze de boel komen verzieken. En het ergste is nog dat zr waarschijnlijk volledige op de zak van de staat teren.

je suis bier | 28-11-15 | 17:37

Als ik zo rond kijk is het dit weekend weer lelijke oude groezelige wijven weekend in 020. Dan maakt een klagende oma ook niet meer uit.

Jim Lovell | 28-11-15 | 17:37

Oh mn collega krijgt klappuh? Nou dannuh. Hmm. Ren ik daar een soort van heen om hem te redden.

wichita | 28-11-15 | 17:37

En het was nog wel een 'thuiswedstrijd' voor Zwarte Piet.

Kapitein Stijlvol | 28-11-15 | 17:37

Wat Godsammekraken zegt. Maar iedereen is welkom!

Ramsesz | 28-11-15 | 17:36

Kansloos volk... beetje een kinderfeest willen verzieken :/

de_tukker | 28-11-15 | 17:36

De multiculturele samenleving is een verzameling van stammen met een gebrek aan beschaving die gemeen hebben dat ze weinig van elkaar moeten hebben en niets van de Nederlandse cultuur.

Godsammekraken | 28-11-15 | 17:33

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl