Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

AIVD in kattenkwaad-technologie

pietjebel, antiterrorismeunitOpgelet, onze oude serverrack-vrienden van de AIVD gaan los! De heren in de lange regenjassen zijn dat terrorismegedoe nu meer dan zat. Er komen keiharde maatregelen waaronder het onklaar maken van voertuigen om terroristen eens even goed dwars te zitten! Hierbij valt te denken aan: het leksteken van banden, het lostrekken van verdeelkappen of misschien wel een aardappel in de uitlaat. Het A-team had het goedverdoemme niet beter kunnen verzinnen. Ook wil de AIVD mobiele telefoons van terroristen gaan verstoren, dus dat gaat nog lachen worden in de binnenstad. Trouwens, de AIVD kan dat wel roepen, maar volgens de telecommunicatiewet is het verstoren van communicatie verboden, dus eerst een wetswijziging en dan zijn we alweer drie jaar verder. Ja, de AIVD zit er bovenop: "Nu al maken we soms aan verdachte personen duidelijk dat we in de gaten hebben waar ze mee bezig zijn. Zo proberen we hun actie te verstoren." Trouwens, ze zoeken nog steeds een directie-chauffeur. Enige kennis van PC-gebruik voor de verwerking van de eigen urenadministratie verdient de aanbeveling...

Reaguursels

Inloggen

"nu al maken we soms aan verdachten duidelijk dat we hun in de gaten hebben."
Is dit geen verdoezelende manier om te zeggen dat je gewoon om de haverklap herkend word als AIVD-er door terroristen?

Animon | 29-04-05 | 22:03

De aivd heeft om Eu-bijeenkomsten te beschermen 21.000 mensen nagetrokken en op basis van hun onderzoek enkele mensen van bijeenkomsten geweerd. Maar tegen radicale moslims die iemand bedreigen, een paar honderd naar eigen zeggen, kunnen ze niets beginnen. Omdat ze alleen optreden als de "belangen van de staat" worden bedreigd. Blijkbaar zijn mensen zoals jij en ik, Theo en Pim niet van belang van voor de staat en hoeven dus ook niet op bescherming te rekenen. Lees maar na 8.1.3 van het aivd jaarverslag. Nee, om ons ook te kunnen beschermen moet hun budget natuurlijk worden verdriedubbeld en moeten ze ook mensen kunnen martelen en bewijsmateriaal kunnen planten. Daar is nieuwe wetgeving voor nodig. Anders kunnen ze niks. Nou niks, dat toch niet helemaal waar. Ze hebben een werkgroep Bescherming Bijzondere Informatiebeveiliging opgericht en die ontwikkeld oa "software voor het veilig wissen van data (bv op harde schijven)"
Dat verklaart ook weer het een en het ander.(8.1.2)

gavrillo | 29-04-05 | 18:18

Paranoia van microfoons & afluisteren heb je weinig verstand. Zo zal een lasermicrofoon altijd met een hoek van ongeveer 90 graden op het af te luisteren raam moeten staan.
Als iedereen hier op GS trouwens een (willekeurig) persoon belt en dan een lulverhaaltje ophangt over een aanstaande aanslag op Bush draaien we samen heel dat Echelon dol.

Pannie | 29-04-05 | 17:15

hmmm... methodes uitwisselen om niet gehoord te worden door richtmicrofoons van de AIVD.. doe me een lol... alsof iemand voor jullie deur gaat zitten met een richtmicrofoon. En wie gaat ze huis nou behangen met aluminium folie?!?

GekAlsEenDeur | 29-04-05 | 15:29

leuk !
Betaalde landverader spelen ,en nog carmagedon chaufeur spelen ook nog.

kunnen ze meteen een paar oud SSrs uit de stal halen.

teringtubbie | 29-04-05 | 14:08

@Armageddon 29-04-05 @ 09:28
Als ik je niet voor ben. Een maat van me is persoonlijk chauffeur en die verdient volgens mij minder.

Framoes | 29-04-05 | 12:58

@ksi-ziks tegen laserguns (ook de nieuwe) kun je gewoon een garage deur openeren voor komen, of elk ander led dat op zelfde golflengte straalt.

paranoia | 29-04-05 | 12:23

Permlight, OSRAM Aim to Stop Movie Piracy with LEDs.
.
The lights go down in the movie theatre and a few patrons take out their recorders to surreptitiously tape and disseminate the feature-length film. Unbeknownst to them, behind the scenes, a new LED-based product is thwarting their efforts.
.
The new Permlight Enbryten Piracy LED system technology is designed to prevent such movie piracy. It was developed using OSRAM Opto Semiconductors new thin-film infrared power LED technology. The product was recently rolled out at the cinema industry's ShoWest in Las Vegas, where motion picture professionals and theatre owners gather.
.
The Permlite products Enbryten Piracy line of Anti-Piracy products uses OSRAM's recently introduced thin film infrared power LED technology to transmit a safe, harmless and human invisible signal into movie audiences to wash out any silicon CCD based digital camcorders.
.
The line of proprietary and patent pending anti-piracy technology uses a randomly generated pulsing algorithm that powers up to 100 OSRAM Infrared Dragon LEDs using the new thin film technology. The Enbryten Piracy system does not affect infrared-based video surveillance or hearing-impaired audio systems.
.
Estimates claim that the movie industry is losing $4 billion in lost revenues to piracy annually. Pirates videotape new releases and then mass produce low-cost DVDs, which are sold on the black market. The U.S. government has now made it a felony to record copyright-protected movies in cinemas.
.
The Enbryten Piracy system sells for between $1,200-$5,000, depending upon the size of the screen. Each system consists of multiple nodes, which use their own randomly generated signal so that every system is unique, making it impenetrable for pirates.
.
www.lighting.com/content.cfm?id=1025&a...
.
Bovenstaande techniek is mijns inziens ook zeer goed te gebruiken als "veiligheids" techniek voor en tegen auto's, ruimtes, laserguns, nachtkijkers, gebouwen, etc. want het systeem detecteerd ook verstoringen in het uitgezonden signaal.
.
Hoe weet je trouwens dat er een agent of zoiets dergelijks bij je in de buurt rijdt? Dan blijft je radio het doen in een tunnel. Oei, heb ik wat verraden of wisten alle echte boeven en terroristen dat nog vanuit de trainingsvideo?
.
Ik kan ook iedereen aanraden om goed op radioverstoringen te letten als je te hard rijdt, ik heb dus altijd de radio aan, ook als ik eens niet te hard rijdt met mijn opgevoerde brommobiel.

Ksi-Ziks | 29-04-05 | 12:15

@De bier: ssssssssssssssssst

@zinvol geweld: Nee, een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Los hiervan heb ik liever dat men de AIVD gebruikt om de irritante zaken des levens te verhelpen want daar moeten we onze hele leven onderlijden, dan dat ze ooit eens misschien me leven kunnen redden vanwege een incident.... Prioriteiten stellen is een vak apart, maar de kans dat je zakken gerold worden is altijd vele malen groter dan dat je direct het slachtoffer wordt van een niet zo plezante uiting van frustratie door een individu of groepering..... En indien tochal weet dat men er amper iets aan kan doen, laatstaan de juridische vervolging deze mensen niet vast kan houden je liever hebt dat ze AIVD op veelplegers zetten en die hun gestolen fietsbanden lek laten prikken etc.. etc.. zodat 75% van alle irritante en de samenleving veel kostende criminaliteit afneemt, verdwijnt.....

Maar goed... waarom werken voor je geld indien met wat bang en stemmingsmakerij gewoon veel geld voor niets doen ?

paranoia | 29-04-05 | 11:12

@zinvol geweld
volges mij dat laatste doordat ie uit het eerste weg komt..

Gurbe.. | 29-04-05 | 10:56

Paranoia gebruikt dan nog leestekens, maar het verhaal doet wel erg kouwesachtig aan.

de bier | 29-04-05 | 10:55

@ paranoia

Ik begrijp je nick nu een beetje. Is dat beroepsdeformatie (zit je in het spionnenvak) of heb je vanwege je aandoening al deze zaken uitgeplozen?

zinvol geweld | 29-04-05 | 10:46

Wat een rekels zijn die AIVD'ers toch! Straks gaan ze nog belletje trekken in het laakkwartier, of laten ze pizza's bezorgen bij de hofstadgroep... DIE ZE HELEMAAL NIET BESTELD HEBBEN! Stelletje belhamels!

n0sh | 29-04-05 | 10:41

Trouwens, indien je iemand je banden ziet lek steken ga jij dan vriendelijk vragen "Meneer, bent U van de AIVD?" of vraag je dat pas zodra je op zieken bezoek gaat in het ziekenhuis ?

@geenstijl redactie: AIVD staat boven de wet, op een paar uitzonderingen na mogen ze alles, die paar uitzonderingen mogen ze pas doen na Ministerieële toestemming.
1 daarvan is het openen van brieven, aangezien het best lastig is om in alle TPG distributie centrums brieven op ontvanger/afzender te scannen, en indien dat uberhaupt zou kunnen men toestemming nodig heeft om de inhoud te mogen bekijken (per brief).

Indien jij weet dat je partner in crime gisteren de brief op de bus heeft gedaan, dan zou het raar zijn indien hij er 2 dagen over doet voordat hij bij je bezorgt word.
Gooi daar nog een stukje stenografie en cryptografie overheen en je weet zeker dat AIVD of wie dan ook de content van je brieven nooit zal kunnen weten.

Los hiervan kan je natuurlijk ook fysiek met mensen afspreken, echter is het probleem hiermee dat men met richt en laser microfoons alsnog het gesprek kunnen volgen. Als ook door het moduleren van je hardlined telefoon lijn + toestel (gebruik dect of gewoon geen vaste telefoon)
GSM's moet je zowieso niet toestaan in het gebouw, naast dat sommige merken (o.a. Motorola) remote de microfoon aangezet kunnen worden (ook al staat hij uit en de accu zit er nog in) kan je "vriend" je gesprekken opnemen.
Maar goed terzijde, om te weten hoe je effectief richt en laser microfoons kunt omzeilen moet je natuurlijk weten hoe ze werken.
De richtmicrofoon is niets meer dan een super gevoelige microfoon met een parabool (schotel) antenne, tussen jou en die microfoon kan dus weinig tussen zitten wat herrie maakt, des ondanks kan men die herrie wegfilteren en houd met wellicht bruikbaar geluid over. Door gesprekken te voeren op plekken waar veel op je stem lijkende geluiden voorkomen (discotheken) wordt het al een heel stuk lastiger om onopvallend met een richtmicrofoon tussen springende, dansende, sprekende mensen te staan en hier achteraf nog een opname aan over te houden waar men iets aan heeft.

Voor laser microfonen geldt inprincipe het zelfde, men moet in het zicht staan, echter wordt een dergelijke microfoon gericht iets wat trilt, een raam, een kast, je stem bestaat uit trillingen die met een laser kunnen worden waargenomen en terug gemoduleerd naar geluid. Echter indien je donkergroene gordijnen hebt en een kat die er in hangt, wordt zowel het licht grotendeels geabsobeerd als ook dat de gordijnen niet zonder meer door je stem gemoduleerd zal worden dan wel deze trillingen zullen overbrengen op je ramen. Gezien de lasermicrofoon erg stabiel moet staan opgesteld, zullen ze het niet zonder statief op een statische ondergrond kunnen gebruiken, dus een rijdende auto, boot etc... zal men niet kunnen gebruiken om hele conversaties met succes te kunnen opnemen.

Dan hebben we nog het probleem van geplante video en audio opname apparatuur.

Indien je kan uitsluiten dat je buren niet mee werken, kan je er vanuit gaan dat er geen kabels getrokken zijn, en dat deze middelen dus op zend technieken berusten, deze kan je op verschillende manieren frustreren, je huis behangen met folie heeft de voorkeur je houd hiermee ook andere schadelijke stralingen buiten de deur. Maar wat je wilt is het uitschakelen van alle mogelijke electronica, dit doe je door een EMP te bouwen, EMP staat voor Electronic Magnetisch Pulse, dit werd ooit eens ontdekt na proeven met atoombommen, echter is een EMP wapen makkelijk legaal te bouwen, door elke keer voor je converstaties je EMP af te laten gaan (niet in een discotheek proberen want zo snel kunnen ze audio apparatuur niet vervangen) weet je zeker dat alle electronica binnen een bepaalde straal overlijd.

Tevens heb je zogenaamde noise-compensators die je kan gebruiken, dit een digitale signal processor die negatieve geluid over speaker verzend.
Dit geluid is negatief ten opzichte van wat je te bespreken hebt en hierdoor hoor je op een afstand niets, geluid word opgeheven.

Maar om een lang kort te maken, het is een illusie te denken dat een buitenstaander kan voorkomen dat iemand iets flikt wat men onder de noemen terrorisme kan schuiven.
Het feit dat er jaarlijks mensen mishandeld worden en soms daardoor sterven (zinloos geweld) mensen worden verkracht, seksueel worden misbruikt en criminelen worden geliquideerd zegt al genoeg over het feit dat men niets kan voorkomen het geen wat men wel kan voorkomen zal overigens slechts minor issues zijn van domme gekken die qua schaalgrote amper iemand zullen treffen.

Laten we eerlijk zijn, kan het ons schelen dat een vreemde wordt onthoofd ? Of zou men pas echt kwaad worden indien het een familielid of vriend betrof ?

paranoia | 29-04-05 | 10:31

Ha! De terroristen zullen het wel merken als hun mobiele telefoon leegloopt en hun banden gestoord worden. De AIVD staat voor niets!

inuk | 29-04-05 | 10:12

wat schuift dat per band, dan kan ik de declaratie opmaken van de laatste maanden.

Don Quichote | 29-04-05 | 10:07

"Nu al maken we soms aan verdachte personen duidelijk dat we in de gaten hebben waar ze mee bezig zijn. Zo proberen we hun actie te verstoren."

Hmm, alsof er een AIVD'er met gezond verstand een wandelende bom onderweg naar zijn target zal aanhouden, tackelen of whatever.... Verder zijn de AIVD'ers in het veld niet bewapend en hebben ze het recht niet om iemand aan te houden.... Dus het is en blijft een lege omhulsel met FUD (Fear, Uncertany and Doubt) als wapen.... Kennenlijk zijn ze door hun budget heen, men kreeg kennelijk na de aangekondigde moord op van Gogh (naar hun mening) te weining middelen....

paranoia | 29-04-05 | 10:04

Gaan ze GSM's onklaar maken?
Hoe, insmeren met varkensvet?

Morrizz | 29-04-05 | 10:02

Wat hebben we toch een zielige regering.. onze inlichtinge dienst steekt banden lek en onze militairen mogen niet schieten want dan worden ze opgepakt.. dan heb ik het nog ni eens over Balkie en ze bush geslijm..

GekAlsEenDeur | 29-04-05 | 10:00

Ze kunnen geen op schroeven lijkende microfoons meer gebruiken. Deze truuk is al achterhaald door een helder licht van de oranje familie.

de bier | 29-04-05 | 09:46

Mijn idee zapper, het verleden heeft al uitgewijzen dat het observerende vermogen van de medewerkers wat te wensen overlaat. O jee, ze gaan naast koffie drinken ook explosieven onschadelijk, dan zal het aantal vacatures per dag hard stijgen.

Pietje Bel | 29-04-05 | 09:46

zappert! Ik heb hem gevonden! Een chick op mijn werk had hem aan. Kwam erachter toen ik haar rokje omhoog trok! Wil je um terug?

Armageddon | 29-04-05 | 09:46

Zouden ze bij het observeren,nu achter een krant met 2 gaten erin gaan staan?

rn1970 | 29-04-05 | 09:43

@Arma, :ft: waar is mijn slipje gebleven?

..zapper | 29-04-05 | 09:40

Die telefoons zijn overigens een bron van waardevolle informatie, kunnen ze beter tappen dan onklaar maken. De stumperts.

..zapper | 29-04-05 | 09:39

Lol;'Maar in de toekomst willen we meer doen, bijvoorbeeld het verkeer tussen mobiele telefoons verstoren, vervoermiddelen saboteren of explosieven onklaar maken.'Hee Jan, kan je effe die telefoon verstoren? Sorrie Piet, ik zit net eventjes een bom onschadelijk te maken.

Frank Scenario | 29-04-05 | 09:38

Tuurlijk Koffiedik. En niet alleen slipjescursus. Zo heb ik ook verstand van stringetjes en dergelijke!

Armageddon | 29-04-05 | 09:31

@Arma, slipcursus gehad?

KoffieDik | 29-04-05 | 09:29

Damn, ik ga meteen solliciteren. beetje rondjes rijden wil ik wel voor dat geld. :P

Armageddon | 29-04-05 | 09:28

Als mensen een andere mening hebben dan jou, zijn het domme mensen?
Als zo'n boek jou niet interesseert, kan niemand het wat schelen?
Volgens mij leef jij in je eigen wereldje Bwahaha.

dnuts | 29-04-05 | 09:27

"Iedereen kent et waarschijnlijk wel,Spelers halen grappen uit met iedereen.. Van het bekertje lek prikken tot de banden lek steken."
Misschien kunnen ze ook wel wat voetballers bij de AIVD gebruiken, die steken voor de grap wel banden leeg....
forum.vi.nl/archive/index.php/t-20724....

Gurbe.. | 29-04-05 | 09:27

@barbapoeppa: ik vraag me af of die aivd wel bestaat. Volgens mij is er zo een bureaucratie daar dat die van Hulst denkt dat Remkes het leidt, en dat Remkes denkt dat van Hulst het leidt. En dat voorbij die pipeaus er niemand werkt :)

bwahaha | 29-04-05 | 09:26

Damn! Waren ze daar nou in mei 1940 ook maar mee begonnen, dan hadden we de oorlog wel gewonnen.

Horror Scoop | 29-04-05 | 09:26

Of GS wordt gefinancieerd door 1 of andere rijke duistere Saoudi.

de bier | 29-04-05 | 09:25

Nee hij wordt bedreigd omdat hij zich verzet tegen de terreur van de strijders van de goddelijke pedofiel.

capo | 29-04-05 | 09:25

Hoeveel reaguurders zouden er lid zijn van de AIVD? Misschien is GS wel door ze opgericht!

Barbapoeppa | 29-04-05 | 09:24

Het is natuurlijk niet alleen negativiteit wat Paagman over zich afroept.
Waarom gaat Peter R niet alvast bij de AIVD werken? In plaats van zijn kansloze poging om samen met Jan, ik weet van geen ophouden, Nagel meer dan 6 zetels te krijgen bij de volgende verkiezingen.

Leuk plaatje overigens.

Pietje Bel | 29-04-05 | 09:22

Nou, leuk voor Paagman. Ik wil het niet op zijn persoon gaan afspelen.

Maar ik krijg wederom kotsneigingen van die Wilders. Die zn eigen sfeer heeft gecreeerd en nu held loopt uit te hangen. En droevig word ik van de domme mensen op de radio die hem maar een held vinden en roepen: "Hoe kan het toch in Nederland dat iemand niet veilig is om een boeksigneersessie te kunnen houden omdat hij een boek schreef." OMFG ! Hoe kun je nou denken dat Wilders simpelweg werd bedreigd vanwege zn boek!? Niemand (nou jah, misschien wel iemand) kan dat boek wat schelen!

bwahaha | 29-04-05 | 09:18

Ruim ? 2800 per maand voor een chauffeur???? Ook voor 45 uur per week is dat wel erg riant lijkt mij.

KoffieDik | 29-04-05 | 09:16

Denken we midden in dit soort dagelijkse ellende ook nog even aan de moed van boekhandel Paagman? En aan iedereen die zich daar heeft laten zien? Niet zozeer voor Wilders maar voor de vrijheid van meningsuiting. Goed gedaan Paagman!! Is dit offtopic? Nee toch.

mecano | 29-04-05 | 09:14

Zeg... Is het eigenlijk te laat om nog een koninginnedag hoax te beginnen? Zoiets van blijf uit de buurt van A'dam CS om 12 uur? :). Vorig jaar nog zó in. Was de terrorismedreiging niet veranderd naar binnenlandse groeperingen, sowiezo?

bwahaha | 29-04-05 | 09:10

De AIVD is al hard bezig... Zo hebben ze bijvoorbeeld de getuige, die ze getipt heeft over de van Gogh moord, al tot FANTAST (!) bestempeld en moet men zijn verklaring uiteraard met een grote korrel zout nemen.

Nogmaals! We hebben een satire op inlichtingendiensten! Kunnen we niet gewoon een deel van de belastingen naar de CIA laten gaan en hen ons betaald laten beveiligen ofzo?

bwahaha | 29-04-05 | 09:08

Ik ben echt kwaad als mijn band is lekgestoken. Zo kwaad dat ik soms naar het rifgebergte wil verhuizen. Misschien dat het echt werkt.

Framoes | 29-04-05 | 09:08

Al gehoord? Kwikfit sponsort de AIVD sinds vandaag.

SimpelZat | 29-04-05 | 09:06

Het is duidelijk dat ze het woordje 'uitzetten' verkeerd hebben begrepen.

..zapper | 29-04-05 | 09:05

Toch fijn van ze, ze gaan nu maatregelen nemen.
Ik voel me meteen weer een stukje veiliger...

da wizard | 29-04-05 | 09:04

De AIVD en "De Bende van de Zwarte Hand".

Henrique | 29-04-05 | 09:03

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland